Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Προωθείται συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ.

newego_LARGE_t_1101_54157739Τα ελληνικά ΜΜΕ άρχισαν από χθες να μιλάνε πλέον ανοιχτά για το μεγάλο συνασπισμό, δηλαδή για συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα κάποιοι προχώρησαν σήμερα και σε ονόματα πιθανών πρωθυπουργών κοινής αποδοχής.
Ποιος άραγε το θέλει αυτό; Μα εμείς οι ίδιοι. Δεν το ξέρατε; Χθεσινή όμως δημοσκόπηση έδειξε ότιπερίπου το 60% από εμάς τους ίδιους, επιθυμούμε διακαώς τον μεγάλο συνασπισμό.  Τι θα επιτύχει αυτή η συγκυβέρνηση; Σύμφωνα με τους εμπνευστές της, τη σωτηρία της Ελλάδας. Στην πραγματικότητα όμως, τη σωτηρία του ολιγαρχικού καθεστώτος που προκάλεσε την πτώχευση της Ελλάδας.
Πάντως, εδώ που τα λέμε, σε τι διαφέρουν στα αλήθεια ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ; Και οι δύο θέλουν πάση θυσία παραμονή της χώρας στην ΕΕ. Και οι δύο θέλουν, πάση θυσία παραμονή της χώρας στο ευρώ. Και οι δύο ποντάρουν στη βαριά φορολογία του λαού. Που είναι η διαφορά τους; Ότι δήθεν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουν τους «σκληρούς» μέσα στη Γερμανική Ευρώπη; Ας μην το σχολιάσουμε.
Καλύτερα όμως έτσι, μπας και αντιληφθούν και οι οπαδοί Αριστεράς και Δεξιάς ότι ολόκληρη η πολιτική ελίτ παίζει θέατρο πίσω από την πλάτη του λαού.
Πέτρος  Χασάπης