Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Για “βόμβα παραπληροφόρησης” κάνει λόγο ο Μανώλης Γλέζος.

glezosΓια ειρωνικό σχόλιο που το πήραν οι δημοσιογράφοι και το παρουσίασαν ως ουσιαστική τοποθέτηση, είναι η απάντηση του Μανώλη Γλέζου στο ενδεχόμενο που άφησε για συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ εστω και ως “ακραίο σενάριο”.

Η αφορμή δόθηκε όταν ο Μ. Γλέζος είπε πως με την πρόταση που ήρθε από την ΝΔ ουσιαστικά «αποδέχεται ότι έχει χάσει τηνδύναμή της, γι’ αυτό ζητά συγκυβέρνηση. Δηλαδή να συγκυβερνήσει το ζενίθ με το ναδίρ; Θα εγκαταλείψει η κυβέρνηση την πολιτική του δανεισμού, θα σταματήσει να αρπάζει από το λαό για να σώσει τις τράπεζες; Αν το κάνει αυτό, δεν πιστεύω, συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, ότι έχουμε αντίρρηση».

Αμέσως οι καλοθελητές δημοσιογράφοι άρχισαν να κράζουν «βόμβα Γλέζου!». Και ήρθαν οι πληρωμένες απαντήσεις. Αρχικά ο ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης. «Γιατί μας κάνετε αυτή την πρόσκληση μέσα από τις χειραγωγημένες ειδήσεις και τα χειραγωγημένα κανάλια;», αναρωτήθηκε ο Ν. Βούτσης και συνέχισε: «είναι πρόσκληση για συνενοχή στο νεοφιλελεύθερο μονόδρομο και την κοινωνική εκμετάλλευση που οδηγεί στην καταστροφή την κοινωνία και τη χώρα. Μας καλείτε να πάρουμε απόφαση ένα ιστορικό συμβιβασμό που οδηγεί σε για μία τέτοια καταστροφή. Την απάντηση δεν την δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο λαός». «Την Πομπιία στην οποία οδηγείτε τα πράγματα θα την χρεωθείτε μόνοι σας, όχι ο λαός, ούτε η Αριστερά που είναι στην πρώτη για να ορθοποδήσει η χώρα», κατέληξε.

Και στη συνέχεια ο ίδιος ο Μ. Γλέζος, μέσα από το ιστολόγιο της Κίνησης Ενεργών Πολιτών κατήγγειλε την προβοκάτσια. «Βόμβα παραπληροφόρησης από τους πανικόβλητους χειροκροτητές της συγκυβέρνησης που καταρρέει», τονίζει και προσθέτει: «Είναι πέρα από κάθε λογική το κομμάτι της ομιλίας στη βουλή με το οποίο ειρωνεύεται ο Μανώλης Γλέζος την αδύναμη και πανικόβλητη κυβέρνηση, να το μετατρέπουν σε δήθεν πρόταση συνεργασίας.ή είναι παντελώς ανίκανοι να καταλάβουν την ειρωνεία – συνεπώς επικίνδυνοι – ή είναι τόσο πανικόβλητοι που πατάνε πάνω στην ειρωνεία για να βρουν σανίδα σωτηρίας».

AvantiPopoloGR