Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Κλέβουν ό,τι βρουν για να φάνε!

Σαββάτο πρωί. Μια ηλικιωμένη γυναίκα που μέχρι πριν από λίγο καιρό ψώνιζε με άνεση τα φρούτα και τα λαχανικά της από το παζάρι στην Ξάνθη, πλέον μη έχοντας ούτε τα απαραίτητα κλέβει κάθε φορά ότι μπορεί. «Πότε δυο λεμόνια, πότε ένα μήλο», περιγράφει ιδιοκτήτης πάγκου στο εβδομαδιαίο παζάρι της Ξάνθης.

-Κι εσείς πως αντιδράτε;

«Γυρνάμε αλλού το κεφάλι, κάνουμε ότι δεν βλέπουμε. Είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, τους γνωρίζουμε μέχρι πριν από λίγο καιρό ψώνιζαν σε μας, ήταν πελάτες μας».

Αυτό συμβαίνει συνήθως στο ξεκίνημα του παζαριού, ενώ το μεσημέρι της ίδιας μέρας το σκηνικό αλλάζει. Τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά έχουν πουληθεί και όσα έχουν ξεμείνει μέχρι πριν μερικούς μήνες, οι οπωροπώλες τα πέταγαν στα σκουπίδια ή τα μάζευαν αλλοδαποί. Πλέον δεν ισχύει αυτό. Ορισμένοι πωλητές του παζαριού, στρώνουν καθαρές λαδόκολλες κατάχαμα, δίπλα από τους πάγκους τους και τοποθετούν εκεί όσα προϊόντα δεν πουλήθηκαν γιατί ήταν χτυπημένα.
«Με μία μελιτζάνα που θα πετάξω εγώ γιατί σε κάποιο σημείο είναι χτυπημένη και συνήθως δεν την αγοράζει κανείς, μπορεί κάποιος να φτιάξει ένα πιάτο φαΐ», περιγράφει ιδιοκτήτρια πάγκου στο παζάρι. Στρώνουν τις λαδόκολλες κατάχαμα και τοποθετούν όποιον «σακατεμένο» καρπό, δεν πρόκειται να αγοραστεί από ανθρώπους που έχουν ακόμη χρήματα. Γνωρίζουν ότι στο τέλος του παζαριού αρκετοί γέροντες και γερόντισσες θα πάνε εκεί για να αναζητήσουν το… πιάτο της ημέρας.

Οι μικροκλοπές σε λαϊκές αγορές αλλά και σούπερ μάρκετ από ανθρώπους που πεινάνε, έχουν σχεδόν διπλασιαστεί. Και πλέον οι «κακοποιοί» δεν είναι απαραίτητα κάποιοι μετανάστες, αλλά και άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που πότε προσπαθούν να χώσουν στα κρυφά ένα κεσέ γιαούρτι στην τσέπη. Συνήθως τέτοια περιστατικά δεν καταγγέλλονται από τους υπεύθυνους ορισμένων σούπερ μάρκετ που προσπαθούν να δείξουν κατανόηση.

Αυτό που επισημαίνουν ορισμένοι ιδιοκτήτες παντοπωλείων αλλά και σούπερ μάρκετ, κυρίως στην επαρχία είναι ότι η δραματική αύξηση στις κλοπές τροφίμων καταγράφεται κυρίως τον τελευταίο χρόνο. Μέχρι τότε τα συνήθη περιστατικά που τους απασχολούσαν ήταν κλοπές ποτών.

Πλέον οι δράστες είναι άνθρωποι «υπεράνω πάσης υποψίας», περιγράφουν.

Στην Ήπειρο ειδικά τον τελευταίο χρόνο, έχουν αυξηθεί δραματικά οι κλοπές ζώων.Μπαίνουν στα άδεια σπίτια όχι για να κλέψουν, αλλά για να μαγειρέψουν ότι βρουν και να φάνε, όπως συνέβη στο Σταυροσκιάδι Πωγωνίου!

Σχετικά πρόσφατο και το παράδειγμα ενός πατέρα ο οποίος φόρεσε κουκούλα, παραβίασε ένα κλειστό περίπτερο στο Ηράκλειο της Κρήτη, απενεργοποίησε την κάμερα και έκλεψε ένα γιαούρτι και μερικά πατατάκια για τα παιδιά του. Την επόμενη μέρα, όμως, πήγε στον ιδιοκτήτη του περιπτέρου και κλαίγοντας του ζήτησε συγνώμη αποκαλύπτοντας του ότι αυτός ήταν ο δράστης της κλοπής.

Αυτό είναι το δράμα της σύγχρονης Ελλάδας!
Read more

Reuters αποκλειστικό: τα δεινά του χρέους στην Ελλάδα μεταλλάσσονται σε ενεργειακή κρίση.


(Reuters) - η κρίση του χρέους στην Ελλάδα απειλείται να μετατραπεί σε μια ενεργειακή κρίση, συγκαλείται έκτακτη συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα για να αποτραπεί η κατάρρευση της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας και το σύστημα φυσικού αερίου.

Ρυθμιστής της ΡΑΕ κλήθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση μετά την παραλαβή επιστολής από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας φυσικού αερίου ΔΕΠΑ στην Ελλάδα, με ημερομηνία 31 Μαΐου όπως επιβεβαιώθηκε από το Reuters,απειλώντας να μειώσει τον εφοδιασμό των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, εάν δεν γίνει διευθέτηση των καθυστερούμενων δόσεων τους προς την εταιρεία.

Η ενεργειακή κρίση θα προστεθεί στα πολιτικά και οικονομικά μεγέθη του δημόσιου χρέους της χώρας που έχουν πληγεί, απειλώντας έτσι τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις με διακοπές ρεύματος πριν από τις εκλογές της17 Ιουνίου, οι οποίες θα είναι καθοριστικές για να αποφασισθεί εάν η χώρα θα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ.

Η ελληνική κυβέρνηση ήδη κινδυνεύει να ξεμείνει από μετρητά τον επόμενο μήνα, εάν αποτύχει να λάβει νέα κεφάλαια διάσωσης από τους δανειστές της.

"Η ΡΑΕ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες διαχείρισης κρίσης για όλη την επόμενη εβδομάδα ώστε να αποτρέψει την κατάρρευση του φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας του συστήματος," είπε στο Reuters ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής Νίκος Βασιλάκος, .

Η ΡΑΕ έχει καλέσει τη ΔΕΠΑ και τις πληγείσες επιχειρήσεις σε μια συνάντηση την Τετάρτη, δήλωσε ο Βασιλάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες πηγής από την ενεργειακή βιομηχανία που προτίμησε να μην κοινοποιηθεί το όνομα της, η ΔΕΠΑ δεν έχει μετρητά για να εξοφληθούν οι λογαριασμοί φυσικού αερίου, συνολικής αξίας € 120 εκατομμύρια (148.400.000 δολάρια) με την ιταλική εταιρεία αερίου Eni ( ENI.MI ), Botas της Τουρκίας και τη ρωσική Gazprom ( GAZP. MM ), που λήγουν αυτό το μήνα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ κύριος Χάρης Σαχίνης αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με την ταμειακή κατάσταση της εταιρείας, αλλά είπε στο Reuters: "η ΔΕΠΑ λαμβάνει όλα τα μέτρα για να αποφευχθεί οτιδήποτε από στους προμηθευτές της".

Αν η ΔΕΠΑ κόψει τις προμήθειες της Ελλάδας των ανεξάρτητων παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, όπως η Elpedison, Μυτιληναίος ( MYTr.AT ), Heron και της Corinth Power - που καλύπτουν περίπου το 30 τοις εκατό της ζητηθείσας ενέργειας της χώρας - θα αναγκαστούν να σταματήσουν τις δραστηριότητες τους.

Η διαχείριση στην Ελλάδα θα πρέπει στη συνέχεια να προχωρήσει σε εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος για να αποφευχθεί μια γενική διακοπή ρεύματος, μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο τουρισμού της χώρας, όπου είναι μια σημαντική πηγή ξένου συναλλάγματος για τη μη ανταγωνιστική οικονομία της χώρας.

Οι παραγωγοί χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, μεγάλο μέρος της παρέχονται από τη ΔΕΠΑ, όπου παράγει περίπου 70 τοις εκατό της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η κυρίαρχη ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα εταιρεία ΔΕΗ ( DEHr.AT ) χρησιμοποιεί φυσικό αέριο σε πολύ μικρότερο βαθμό από ό, τι οι άλλοι παραγωγοί, αλλά τα εργοστάσια με άνθρακα της ΔΕΗ καθώς και οι υδροηλεκτρικές μονάδες δεν θα είναι σε θέση να καλύψουν το έλλειμμα.

ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ

Οι εταιρείες Ισχύος δεν κατάφεραν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους στη ΔΕΠΑ, επειδή, με τη σειρά τους, δεν έχουν επιστροφές από το ΛΑΓΗΕ ΑΕ ‘Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ΑΕ’ του κρατικού λογαριασμού εκκαθάρισης συναλλαγών για την ενέργεια του έθνους.

Τους τελευταίους μήνες η ΡΑΕ έχει επανειλημμένως καλέσει την κυβέρνηση να καλύψει τους λογαριασμούς του ΛΑΓΗΕ, που έχει έλλειμμα άνω των 300 εκατ. ευρώ.

Ο λογαριασμός πήγε στο έλλειμμα επειδή οι εισπράξεις του δεν συμφωνούσαν με τις γενναιόδωρες επιδοτήσεις που πληρώνει για τους παραγωγούς ανανεώσιμης ενέργειας, ιδιαίτερα για τους ηλιακούς συλλέκτες (φωτοβολταϊκά συστήματα).

Το έλλειμμα ΛΑΓΗΕ επιδεινώθηκε στις αρχές του τρέχοντος έτους, όταν δύο έμποροι λιανικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας, οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές της ΔΕΗ, χρεωκόπησαν χωρίς να καταβάλουν τις υποχρεώσεις τους στους λογαριασμούς, αφήνοντας έτσι τις αρχές να προσπαθήσουν να βρουν μετρητά.

Ο ευκολότερος τρόπος να γίνει αυτό θα ήταν να πάρουν ένα δάνειο μεταξύ 300 και 400 εκατ. ευρώ από τα κρατικά δάνεια και το Ταμείο Παρακαταθηκών, η οποία έχει τα μετρητά που κάθονται στο λεγόμενο «Πράσινο Ταμείο» για περιβαλλοντικούς σκοπούς.

Αλλά η λεγόμενη «τρόικα» των διεθνών δανειστών στην Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), αρνήθηκε να εγκρίνει την κίνηση αυτή, είπε σε συνέντευξη στο Reuters ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός.

Ο κύριος Ζερβός είπε ότι η τρόικα, και ιδίως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανησυχούσε ότι η ένεση ρευστότητας θα συνιστούσε παράνομη κρατική ενίσχυση και κατάργησαν τα κίνητρα ώστε να καθοριστεί ελαττωματικό το σύστημα ενέργειας στην Ελλάδα.

"Βλέπουν τα πράγματα πολύ δογματικά», είπε ο κύριος Ζερβός.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να ενισχύσει επίσης τον ΛΑΓΗΕ λογαριασμό χρησιμοποιώντας περίπου € 100 εκατομμύρια που βρίσκονται στους λογαριασμούς των δύο εμπόρων λιανικής πώλησης ενέργειας που χρεοκόπησαν νωρίτερα αυτό το έτος, δήλωσε ο κύριος Ζερβός.

Αλλά οι αρχές ενέργειας δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά τα χρήματα, γιατί έχουν παγώσει επειδή πραγματοποιείται ποινική έρευνα. "Είναι απολύτως τρελό. Πρόκειται για χρήματα που καταβάλλονται από τους καταναλωτές ενέργειας στο ενεργειακό σύστημα", είπε η πηγή.

Το πολιτικό κενό στην Ελλάδα δεν κάνει τα πράγματα ευκολότερα. Για τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η Ελλάδα έχει τρέξει από μια υπηρεσιακή κυβέρνηση της οποίας μοναδικός σκοπός είναι να οδηγήσει σε εθνικές εκλογές στις 17 Ιουνίου.

Βάσει του ελληνικού δικαίου, οι υπηρεσιακές (μεταβατικές) κυβερνήσεις έχουν περιορισμένη εντολή και είναι απρόθυμες να αναλάβουν σημαντικές πρωτοβουλίες χωρίς την έγκριση από τους αρχηγούς των κομμάτων.

«Η πολιτική κατάσταση δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αυτή τη στιγμή," ανάφερε μια βιομηχανική πηγή στο Reuters.

Αλλά ο κύριος Βασιλάκος δήλωσε στο Reuters στην Ελλάδα τα υπουργεία Οικονομικών και Ενέργειας, θα συμμετάσχουν ενεργά στις προσπάθειες επίλυσης του αδιεξόδου.

(Επιμέλεια Ντέιβιντ Χολμς)
Πηγή:http://www.reuters.com/article/2012/06/01/us-greece-power-idUSBRE8500ML20120601
 
Read more

ΝΕΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΑΠΟ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ ΩΣ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Τη διενέργεια νέας απογραφής των συνταξιούχων του ΙΚΑ από τις 2 Ιουλίου έως και τις 28 Σεπτεμβρίου αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ...


Όπως ανακοινώθηκε, οι συνταξιούχοι πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως στο πιστωτικό ίδρυμα (τράπεζα, ΕΛΤΑ), από το οποίο εισπράττουν τη μηνιαία σύνταξή τους, προσκομίζοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά:

- Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο σε ισχύ (για αλλοδαπούς).
- Ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων β’ τριμήνου 2012.

Eπισημαίνεται ότι η καταγραφή θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει ξεχωριστά για κάθε παροχή, που χορηγεί το Ίδρυμα (κύρια, επικουρική σύνταξη ή εξωιδρυματικό επίδομα).

Όπως αναφέρει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ιδιαίτερη προσοχή εφιστάται στις περιπτώσεις όπου στο ενημερωτικό σημείωμα δεν αναφέρεται ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και τον οποίο πρέπει να προσκομίσουν στο πιστωτικό ίδρυμα ή να φροντίσουν για την έκδοσή του, πριν από την προσέλευσή τους για την απογραφή τους, όπου και θα πρέπει να συνυποβάλουν.

Όσον αφορά στις κατηγορίες συνταξιούχων, που εξαιρούνται από τη διαδικασία προσέλευσης στα πιστωτικά ιδρύματα, (συνταξιούχοι, που κατοικούν στο εξωτερικό και πληρώνονται, μέσω πληρεξουσίου, ανήλικα τέκνα, που δεν διαθέτουν αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και είναι κάτω των 14 ετών, συνταξιούχοι που τελούν σε κατάσταση ανικανότητας για δικαιοπραξία, λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής) θα πρέπει ο νόμιμος πληρεξούσιος ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, με πρόσφατη εξουσιοδότηση-θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, να μεταβεί με τα ίδια δικαιολογητικά στα υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (τμήματα πληρωμών) του τόπου κατοικίας του συνταξιούχου.

Σημειώνεται ότι το μέτρο της απογραφής των συνταξιούχων στοχεύει στην αντιμετώπιση της παράνομης είσπραξης σύνταξης από μη δικαιούχους.

πηγή: Newsroom ΔΟΛ
πηγηhttp://anti-ntp.blogspot.gr/2012/06/2-28.html
Read more

ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΟΥΝ. ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟ – ΕΚΘΕΤΗ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ.

Η κυρία Διαμαντοπούλου δεν θα μείνει στην ιστορία μόνο ως η μοναδική υπουργός της μεταπολεμικής περιόδου που άφησε τα παιδιά χωρίς βιβλία.
Δυστυχώς φαίνεται ότι με την ευγενή της δράση, δημιουργήθηκε για πρώτη φορά και μείζον θέμα με το αδιάβλητο των Πανελληνίων εξετάσεων, γεγονός που περιέργως όλοι το αποκρύπτουν. Οι λειτουργοί της εκπαίδευσης όμως ετοιμάζουν ολόκληρο φάκελλο για την υπόθεση.
Τι συνέβει; Επί υπουργείας της κυρίας Διαμαντοπούλου, είχαν παραγγελθεί τα ειδικά τετράδια των πανελλαδικών. Η ποιότητα τους λοιπόν είναι τόσο “εξαιρετική”, που
συμβαίνουν τα εξής:
1. Ξεκολλούν τα αυτοκόλλητα, γεγονός που έχει φέρει σε απόγνωση τους εξεταστές. Αυτό είναι πταίσμα.
2. Είναι τόσο λεπτά τα φύλλα, που στοιχεία όπως το ονοματεπώνυμο του μαθητή, αλλά και η βαθμολόγηση των εξεταστών αποτυπώνονται στις πίσω σελίδες πεντακάθαρα!!
Κοινώς το αδιάβλητο πάει περίπατο, γεγονός πρωτοφανές στα χρονικά, αφού τα κριτήρια παραγγελίας των συγκεκριμένων εντύπων πληρούσαν ακριβώς αυτές τις προδιαγραφές!
Τι συμβαινει λοιπόν;
Ποιοί προέβησαν στην παραγγελία; Ποιοί την απεδέχθεισαν; Γιατί δεν τηρήθηκαν τα βασικά αυτά κριτήρια;
Μα επιπλέον, η κυρία Κιάου γιατί δεν έχει αντιδράσει ακόμα; Αφού η ίδια δεν φέρει καμμία ευθύνη.
Θα αναμένουμε και την επίσημη καταγγελία των εκπαιδευτικών και θα επανέλθουμε.
Φαίνεται όμως ότι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου αφήνει τεράστια πλήγματα σε όλους τους τομείς της Ελληνικής κοινωνίας. Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί κάποιος για να τα επουλώσει.
http://olympia.gr/2012/06/02/%ce%bc%ce%b5%ce%b9%ce%b6%ce%bf%ce%bd-%ce%b8%ce%b5%ce%bc%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%83-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%b5%cf%83-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83/
Read more

Oι δάσκαλοι δεν αυτοκτονούν, της Μαριάννας Τζιατζή

Oι δάσκαλοι δεν αυτοκτονούν
Στις 4 Απριλίου, πλάι σε ένα ψηλό κυπαρίσσι στην πλατεία Συντάγματος, αφαίρεσε τη ζωή του ο Δημήτρης Χριστούλας. Πριν κλείσει ο μήνας, ο Σάββας Μετοικίδης, ένας δάσκαλος 42 ετών, έκανε το ίδιο, αλλά πιο αθόρυβα, σε μια αποθήκη του πατρικού του στη Θράκη.

Μακάβριες αναφορές, προεκλογικές και ανοιξιάτικες; Το πιο μακάβριο, το πιο τραγικό με τις αυτοκτονίες είναι το γεγονός ότι έχουν πάψει να θεωρούνται είδηση, ότι κινδυνεύουμε να τις συνηθίσουμε.

Μόνο που οι δάσκαλοι δεν αυτοκτονούν. Ο δάσκαλος δεν λυγίζει, δεν απελπίζεται, δεν ζαλίζεται στο πούλμαν που μας πηγαίνει εκδρομή, δεν τον πιάνει ναυτία στο καράβι. Ο δάσκαλος πρέπει να βρίσκεται πάντα εδώ και να απαντά στις ερωτήσεις μας (εφόσον έχουμε ερωτήσεις), να μας βοηθά να κρυφτούμε κάτω από το θρανίο αν τυχόν γίνει σεισμός, να διώχνει το φαρμακερό σερσέγκι που τρύπωσε από το ανοιχτό παράθυρο και τώρα πετά πάνω από τα κεφάλια μας, μες στην τάξη. Αυτά τουλάχιστον πίστευα όταν ήμουν μαθήτρια και τώρα αναρωτιέμαι τι λένε οι μεγάλοι στα παιδιά που, όταν επιστρέφουν στο σχολείο μετά τις διακοπές του Πάσχα, μαθαίνουν ότι ο δάσκαλός τους δεν είναι πια εδώ.

Δεν είμαι πολιτικός ντετέκτιβ ούτε ψυχολόγος, δεν μπορώ να εξηγήσω κάτι που δεν το χωράει ο κοινός νους. Αρμόδιοι να μιλήσουν για τον χαμένο δάσκαλο είναι τα αγαπημένα του πρόσωπα, οι συνάδελφοι, οι συναγωνιστές του και, πάνω απ’ όλα, οι μαθητές που έχουν περάσει από τα χέρια του. Ο μαθητής είναι ο μέγας και αφανής κριτής και αξιολογητής. Και δεν είναι αληθινή ότι «το παιδί μόνο από μάνα ορφανεύει». Ατυχος και αιώνια ορφανός είναι όποιος στα μαθητικά του χρόνια δεν διασταυρώθηκε με κάποιον δάσκαλο που κατάφερε να του εμπνεύσει σεβασμό, να τον πείσει για την ομορφιά και την αξία της μάθησης, της προσπάθειας. Ομως αυτή την ορφάνια δεν τη συνειδητοποιούμε πάντα.

Πώς μπορεί ένας εκπαιδευτικός των 560 ή των 600 ευρώ να ζήσει με στοιχειώδη αξιοπρέπεια ή να συντηρήσει οικογένεια; Ολα τον σπρώχνουν στα ιδιαίτερα μαθήματα, που διαβρώνουν τον αυτοσεβασμό του, αλλά και την αποστολή του δημόσιου σχολείου. Πολλοί εκπαιδευτικοί αναζητούν μια δεύτερη εργασία, γίνονται διανομείς πίτσας ή νυχτερινοί οδηγοί ταξί, ενώ αρκετοί έχουν ήδη αρχίσει να τρέφονται στα συσσίτια. Εκτός από την «ανάγκη που γίνεται ιστορία», υπάρχει και η αλήθεια που γίνεται ή φαίνεται ότι γίνεται λαϊκισμός.

Λένε ότι η ευτυχία είναι μεταδοτική. Το ίδιο και το αντίστροφό της, ενώ το «σύνδρομο του Βέρθερου», δηλαδή η επιδημία αυτοκτονιών, δεν είναι φιλολογικός μύθος. Αρκετά φαρμακωμένες είναι οι μέρες μας, ας μη γραφτούν άλλα τραγούδια σαν αυτό του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Ελευθερίου («μα συ μικρό παιδί, παλικαράκι,/ φαρμάκωσες ετούτο τον καιρό/ μ’ ένα καρφί και μ’ ένα καθρεφτάκι/ τις φλέβες όταν έκοψες θαρρώ»).

Ο Εντουάρντο Γκαλεάνο γράφει ότι στην πατρίδα του δεν λένε «φτωχός σαν Λάζαρος [του Ευαγγελίου]», αλλά «φτωχός σαν δάσκαλος», καθώς ο μισθός των εκπαιδευτικών στην Ουρουγουάη είναι ψίχουλα. Ας ελπίσουμε ότι στην Ελλάδα δεν θα φτάσει η ώρα που θα λέμε «απελπισμένος σαν δάσκαλος».
άρθρο της Μαριάννας Τζιατζή από την "Καθημερινή" της Κυριακής 29-4-2012
Read more

Γ.Φίσερ: «Αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη η Ρωσία θα κυριαρχήσει στην Βαλκανική

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ, προειδοποίησε ότι αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, αυτό θα σημάνει και το τέλος της ενσωμάτωσης των Βαλκανικών Χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κατ'αυτό τον τρόπο ανοίγει το δρόμο στην ισχυρή οικονομικά και στρατιωτικά Ρωσία, η οποία έχει και ισχυρούς θρησκευτικούς (Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία) ή πολιτικούς (Σερβία) δεσμούς να κυριαρχήσει στην Βαλκανική!

Σύμφωνα με τον Φίσερ, η ευρωζώνη αποτελεί έναν πολιτικό σχεδιασμό και αν η Ελλάδα αποφασίσει να τον αφήσει, τότε θα προκληθούν μείζονα προβλήματα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Τι νομίζετε ότι θα κάνει η Ελλάδα μετά την έξοδό της από τη ευρωζώνη;

Η Αθήνα είναι έτοιμη να αναζητήσει άλλους εταίρους, στην προκείμενη περίπτωση είναι η Ρωσία η οποία δείχνει ετοιμότητα για αυτό, μια ετοιμότητα για την οποία δεν ομιλεί κανείς.

Στη συνέχεια θα πούμε αντίο στην διεύρυνση στην ανατολική Ευρώπη θα δοθεί τέλος στην ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων και τελειώσει η Ενωμένη Ευρώπη», είπε ο Φίσερ. "Είναι μία τρέλα,μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές φωνές, ως προς την είσοδο της Τουρκίας αλλά τα Βαλκάνια είναι μια περιοχή στενά συνδεδεμένη με την Ευρώπη."

«Η Γερμανία δεν πρέπει να αφήσει για τρίτη φορά μέσα σε εκατό χρόνια να αποσυντεθεί η Ευρώπη» είπε ο πρώην υπουργός σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera».

"Με ανησυχεί ότι αυτή η τακτική της Γερμανίας που δεν λειτουργεί και πηγαίνει κόντρα στη δημοκρατία, όπως φάνηκε και από τις εκλογές στην Ελλάδα, και τη Γαλλία.Το γνωρίζαμε και από τις πολιτικές του Χέρμπερτ Χούβερ και του καγκελάριου Heinrich Brüning στη Γερμανία της Βαιμάρης το 29 ότι πολιτική λιτότητας σε καιρούς οικονομικής κρίσης προκαλούν ύφεση.

Οι πρώτοι που το ξεχάσαμε είμαστε εμείς οι ίδιοι. Τώρα η Γερμανία έχει οικονομική άνθιση αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει, και ήδη αλλάζει.

Το ευρώ είναι ένα σχέδιο πολιτικό. Δεν είχαμε ανάγκη ένα ενιαίο νόμισμα στις αρχές του 90, ήταν απλά ο καταλύτης για την Ευρωπαική ενοποίηση. Εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει θα υπάρξει κατάρρευση εμπιστοσύνης στις τράπεζες της Ιταλίας και της Ισπανίας ίσως και της Γαλλίας δηλαδή μια χιονοστιβάδα οικονομικήπου θα θάψει την Ευρώπη."

Ο Γερμανός πολιτικός πρόσθεσε ότι η Γερμανία πρέπει να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο για να εξασφαλίσει και να εγγυηθεί την ευρωζώνη.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/06/blog-post_2005.html#ixzz1welldq9B
Read more

Ομολογία Κλάους Μαζούχ: Φέραμε μισθούς και συντάξεις 12 χρόνια πίσω και αυτό θέλαμε!

Το μόνο που θέλαμε ήταν να φτάσουν οι μισθοί και οι συντάξεις στα επίπεδα της δεκαετίας του 1990, είπε γεμάτος ικανοποίηση στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ο επικεφαλής της τρόικα για την ΕΚΤ, Κλάους Μαζούχ, σε σύνεντευξη που θα δημοσιευτεί την Κυριακή.

Ο Μαζούχ υπονόησε εκτός των άλλων ότι δεν θα ζητηθεί περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, αφού ο στόχος να γυρίσουν πάνω από 12 χρόνια πίσω επετεύχθη.

Ο επικεφαλής της τρόικας προανήγγειλε επιπλέον παρεμβάσεις για τις τιμές των αγαθών, αφού όπως είπε αυτές δεν έχουν πέσει σχεδόν καθόλου από τότε που έχει έρθει η τρόικα στην Ελλάδα.

Τέλος, εμφανίζεται διαλλακτικός ως προς την επαναδιαπράγματευση του μνημονίου, λέγοντας πως θα συζητήσουν όλες τις πτυχές με την καινούρια κυβέρνηση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=43525&Itemid=160
Read more

Στόχος: το ΠΑΣΟΚ στο 5%!

Υπάρχει ελπίδα γιατί βλέπω το Τρεμο-Πρετεντερο-Καψηδο-Πασοκο-σύστημα να καταρρέει.
Από την στιγμή που το ιντερνέτ έδωσε το δικαίωμα στην ελληνική κοινωνία να έχει πρόσβαση σε πηγές ενημερώσεις πέραν του Τρεμο-Πρετεντερο-Καψηδο-Πασοκο-συστήματος ήταν ξεκάθαρο ότι πολύ γρήγορα θα κατέρρεε όλος αυτός ο πασοκοποιημένος πολιτικό οικονομικό δημοσιογραφικός αχταρμάς της διαπλοκής που κατά κυριολεξία διέλυσε την Ελλάδα από το 1981 και μετά.
Στην Ελλάδα των τελευταίων τριάντα χρόνων δεν ήταν ΠΑΣΟΚ μόνο αυτοί που ήταν
ΠΑΣΟΚ, υπήρχαν δυστυχώς και οι πασοκογλάνοι αλλά και πρόσφατα κάποιοι από ΝΔ ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ, και βεβαια ο Καρατζαφέρης είχε παρουσιαστή κάποιες στιγμές ως λίγο από ΠΑΣΟΚ.
Στις εκλογές της έξι Απριλίου 2012 ο ελληνικός λαός έδωσε μια μεγάλη κλωτσιά στον πισινό του ΠΑΣΟΚ και κατά κυριολεξία το γκρέμισε στα τάρταρα του 13% από 43% που ήταν το προηγούμενο ποσοστό του.
Μην κάνουμε όμως το λάθος να νομίζουμε ότι απαλλαχτήκαμε από την λαίλαπα του ΠΑΣΟΚ και του πασοκισμού, αρκεί να κοιτάξει κανείς στους δήμους του, στην περιφέρεια του, στους κοντινούς αγροτικούς συνεταιρισμούς, στα ΜΜΕ ενημερώσεις στον τύπο, στους μεγαλοπρομηθευτές του δημοσίου, όλοι αυτοί οι κρατικοδίαιτοι κροκόδειλοι είναι ΠΑΣΟΚ και θα τους δείτε να κάθονται στις πρώτες θέσεις σε κάθε κλειστή συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ ανά την Ελλάδα.
Ο ελληνικός λαός, έχει μια δεύτερη ευκαιρία στις εκλογές της 17 Ιουνίου να απαλλαγή άπαξ δια παντός από όλους αυτούς τους ΤρεμοΚαμπουρακοΟικονομέοΤζιμοΠρετεντέροΚαψοΠασοκοΔημαρχοΕργολαβοΔιανοούμενους- διαπλεκόμενους που οργανωμένα και συντονισμένα μονοπώλησαν για δικό τους όφελος την εγκυρότητα της πληροφόρησης, χαρακτηρίζοντας μιάσματα όποιον είχε άλλη γνώμη τα τελευταία τριάντα χρόνια.
Ανεξάρτητα από το αν θα έχουμε η δεν έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση, ανεξάρτητα από το αν θα μείνουμε η θα φύγουμε από το Ευρώ, ανεξάρτητα από το αν διαπραγματευτούμε η όχι το μνημόνιο, υπάρχει ελπίδα να αποκτήσομε αξιοπρέπεια ως έθνος μετά της εκλογές, αρκεί να εξαφανίσει με την ψήφο του ο ελληνικός λαός, τον αχταρμά των κροκοδείλων που δημιούργησε την ιδεολογική βάση για να ρημάζει την χώρα από το 1981 και μετά.
Στόχος: το ΠΑΣΟΚ στο 5% για να λυσσάξουν στο Mega channel, να δω τους ΤρεμοΠρετεντεροΚαψήδοΤσίμες να ανακοινώνουν στο 5% το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ και ας βάλουν οι γάιδαροι τα χαλινάρια ανάποδα, που λένε στο χωριό μου.

Πρώην σοσιαλιστής τύπου ΠΑΣΟΚ.
http://olympia.gr/2012/06/02/%cf%83%cf%84%cf%8c%cf%87%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%83%ce%bf%ce%ba-%cf%83%cf%84%ce%bf-5/
Read more

Άμεση έναρξη διαβούλευσης για το διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας, προαναγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ


Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε σήμερα το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στο επίκεντρο του οποίου βρίσκονται η ακύρωση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών του νόμων και η αντικατάστασή τους από ένα «Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης». Αμέσως μετά η υποψήφια βουλευτής της Β' Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα αναφέρθηκε σε επιμέρους μέτρα μεταξύ των οποίων είναι και η «Άμεση έναρξη διαβούλευσης για το διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας».
 
Read more

Πιο χαμηλά!

Read more

Γλιτώστε τον “κρυφό” φόρο στις αποδείξεις!

Υπάρχει «κρυφός» φόρος στις φετινές φορολογικές δηλώσεις που όλοι μας μπορούμε να αποφύγουμε…

Πέρυσι οι αποδείξεις μετρούσαν ως «μπόνους» γι’ αυτό και τις μαζεύαμε. Φέτος, όμως κίνητρο δεν υπάρχει και το μέτρο έχει ατονήσει.

Εδώ όμως υπάρχει μια παγίδα: Το φετινό αφορολόγητο έχει πέσει και είναι στις 5.000 ευρώ, ενώ παράλληλα τα τεκμήρια διαβίωσης έχουν εκτοξευθεί κατά μέσο όρο κατά 30%.

Αυτό, όπως έχουμε ξαναγράψει στο ΟΛΥΜΠΙΑ, θα φέρει φουσκωμένους τους φόρους… Προσοχή όμως!

Όλοι θα πρέπει να έχουμε δηλώσει αποδείξεις ίσο με το 25% του εισοδήματός μας…

Αν το δηλωθέν εισόδημα είναι μικρότερο από τα τεκμήρια διαβίωσης! Μπορεί να έχουμε εισόδημα 10.000 ευρώ, αλλά αν έχουμε σπίτι, αυτοκίνητο και ένα εξοχικό, η εφορία να μας φορολογήσει με τεκμαρτό εισόδημα π.χ. 15.000 ευρώ.

Σε αυτή την περίπτωση οι αποδείξεις που θα πρέπει να έχουμε δεν πρέπει να είναι το 25% των 10.000 αλλά των 15.000 ευρώ. Αν έχουμε δώσει λιγότερες αποδείξεις, τότε θα φορολογηθούμε εκ νέου για τη διαφορά!

Τις αποδείξεις φέτος τις κρατάμε σπίτι και αν μας ζητηθεί από τον δειγματοληπτικό έλεγχο της εφορίας τότε τις προσκομίζουμε.. Προσοχή, τότε θα πρέπει το συνολικό ποσό των αποδείξεων να είναι το ίδιο με αυτό που γράφουμε στη φορολογική δήλωση!

http://olympia.gr/2012/06/02/%ce%b3%ce%bb%ce%b9%cf%84%cf%8e%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ba%cf%81%cf%85%cf%86%cf%8c-%cf%86%cf%8c%cf%81%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%b4%ce%b5/

Read more

Αυτούς τους φόρους ποιος θα τους πληρώσει;

Οκτώ φόρους καλούνται να πληρώσουν εντός του καλοκαιριού οι φορολογούμενοι προκειμένου να εκτελεστεί με όσο το δυνατόν μικρότερες αποκλίσεις ο φετινός προϋπολογισμός.
Αναλυτικά οι φόροι που θα κληθούν εντός των επόμενων μηνών να πληρώσουν οι φορολογούμενοι είναι:
1. Tο Ενιαίο Τέλος Ακινήτων για το 2009.
2. Φόρος εισοδήματος 2011.
3. Τέλος επιτηδεύματος.
4. Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών.
5. Εισφορά Αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2011.
6. Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2010.
7. Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2011.
8. Έκτακτη εισφορά στους ιδιοκτήτες ακινήτων.
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/445943/Default.aspx
Read more

Κασιδιάρης σε Καψή: Ο Μπόμπολας σε πληρώνει να τρομοκρατείς τον κόσμο[βίντεο]

Θερμό επεισόδιο εκτυλίχτηκε στην εκπομπή του Μανώλη Καψή «Η ώρα της κάλπης» πριν από λίγο μεταξύ του παρουσιαστή και του καλεσμένου εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Η. Κασιδιάρη.
Μόλις έλαβε τον λόγο ο υποψήφιος Βουλευτής τόνισε ότι το κόμμα του έχει αποκλειστεί από τα κανάλια εδώ και 4 χρόνια. «Τώρα είστε αναγκασμένοι να μας καλείτε», είπε και ο Μανώλης Καψής παραδέχτηκε το γεγονός λέγοντας «έχετε δίκιο».
Αμέσως μετά ο Η. Κασιδιάρης χαρακτήρισε τον παρουσιαστή «μαθητευόμενο μάγο» ανάβοντας τα αίματα και είπε ότι ο «Μανώλης Καψής δεν είναι δημοσιογράφος αλλά εκπρόσωπος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» και εκείνος του απάντησε πως «δεν θα επιτρέψει προσβολές». Το μικρόφωνο του υποψήφιου έκλεισε και εκείνος αποχώρησε


http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/445789/Default.aspx
Read more

Η Ντ. Μπακογιάννη επικεφαλής στο Επικρατείας της ΝΔ

Ανακοινώθηκε πριν το νέο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

Η Ντ. Μπακογιάννη επικεφαλής στο Επικρατείας της ΝΔ
Αναλυτικά η λίστα του ψηφοδελτίου Επικρατείας:

1. Θεοδώρα (Ντόρα) Μπακογιάννη του Κωνσταντίνου

2. Χαράλαμπος Αθανασίου του Χριστόφα
Αρεοπαγίτης
Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, όπου εκλέγεται από το 2008 έως σήμερα.
Εργάστηκε για την ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου του Έλληνα δικαστή, την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης και την απεξάρτηση της Δικαστικής από την Εκτελεστική Εξουσία.

3. Χρύσανθος Λαζαρίδης του Αλεξάνδρου
Σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.
Σπούδασε οικονομικά στην Ελλάδα, το Λονδίνο και τις ΗΠΑ.
Εργάστηκε ως χρηματιστηριακός αναλυτής και δημοσιογράφος στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ.
Συνεργάστηκε με τις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», καθώς και με το περιοδικό «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ».
Συμμετείχε στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα και, για τη δράση του, συνελήφθη την Άνοιξη του 1974.
Διετέλεσε αντιπρόεδρος στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων της Νέας Υόρκης.

4. Ιωάννης Μιχελάκης του Σπυρίδωνος
Εκπρόσωπος Νέας Δημοκρατίας.
Δημοσιογράφος.
Σπούδασε στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς.
Εργάστηκε σε σειρά εφημερίδων. Διετέλεσε αρχισυντάκτης στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 και την τηλεόραση του MEGA, διευθυντής στο MEGA Κύπρου, γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, διευθυντής της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ».

5. Ηλίας Κονοφάγος του Κωνσταντίνου
Χημικός Μηχανικός του Ελβετικού Ομόσπονδου Πολυτεχνείου της Λοζάνης.
Διδάκτωρ της Ecole Centrale Paris και της Σχολής του Γαλλικού Ινστιτούτου Πετρελαίου.
Διετέλεσε στέλεχος των εταιριών Total, Mobil North Sea, ΔΕΠ Α.Ε., ΔΕΠ-ΕΚΥ Α.Ε., ΕΛΠΕ Α.Ε.
Πρώην διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων της εταιρίας «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.».

6. Αναστασία Σαλή – Παπασαλή του Βασιλείου
Πρύτανης Ιονίου Πανεπιστημίου. Καθηγήτρια Τμήματος Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας.
Διπλωματούχος Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ. Πτυχιούχος-Διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων τεχνικών εκθέσεων, ερευνητικών εργασιών.
Συμμετείχε σε σειρά αρχαιολογικών εργασιών και ερευνητικών προγραμμάτων.

7. Σταύρος Παπαγεωργίου του Βασιλείου
Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Διετέλεσε καθηγητής στη Μέση Επαγγελματική Τεχνική Νοσηλευτική Σχολή του Νοσοκομείου Καρδίτσας.
Διετέλεσε δήμαρχος του Δήμου Ιθώμης, μέλος του Δ.Σ. της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Καρδίτσας και εκπρόσωπος στη Γενική της Συνέλευση.
Από το 2002, μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα, κατέστη Άτομο με Αναπηρία.
Από το 2011 είναι αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Καρδίτσας και μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ.

8. Θεόδωρος Λαμπράκης του Γρηγορίου
Οικονομολόγος.
Έχει τελειώσει το Πανεπιστήμιο του Buckingham και έχει Master από το City University. Από το 1991 έως το 2003 έχει διατελέσει Οικονομικός Διευθυντής σε διάφορες επιχειρήσεις και έκτοτε δραστηριοποιείται στον επιχειρηματικό τομέα.

9. Σωτήριος Βαχαβιώλος του Ιωάννη
Πτυχιούχος Μηχανολογίας του Πανεπιστημίου Fairleingh Nτίκινσον με BSEE.
Διδακτορικό από το Columbia University. Μεταπτυχιακό στη φιλοσοφία από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Κατέχει σειρά διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.
Είναι ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Physical Acoustics Cooperation, η οποία μετονομάστηκε σε MISTRAS Group, Inc
Η εταιρία του απασχολεί 3.500 εργαζόμενους, σε 85 γραφεία σε όλο τον κόσμο και θεωρείται πρωτοπόρος για την προστασία και συντήρηση υποδομών.

10. Αθανάσιος Γιαννόπουλος του Λάμπρου
Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών
Πρώην Υπουργός

11. Δήμητρα Λυγούρα του Γεωργίου
Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων.
Καθηγήτρια Πληροφορικής στο Κέντρο Πληροφόρησης και Στήριξης Νέων του Δήμου Δάφνης.
Υπεύθυνη του Τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της ΟΝΝΕΔ.

12. Δημήτρης Τσομώκος του Παναγιώτη
Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
Κάτοχος Διδακτορικού του Πανεπιστημίου Yale των Η.Π.Α.
Έχει εργασθεί στην Τράπεζα της Αγγλίας και έχει διατελέσει σύμβουλος σε πολλές κεντρικές τράπεζες.
http://www.newsbomb.gr/ekloges-2012/nea-dimokratia/story/138431/i-nt-mpakogianni-epikefalis-toy-psifodeltioy-epikrateias-tis-nd
Read more

ΤΣΙΠΡΑ ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΛΑΣΕΣ

The bondholder
Τραγικά λάθη.. Τι ήταν αυτά που είπατε χθες; Αν τα εννοείτε είναι μεγάλη η απογοήτευση.
Δεν ήμαστε στην δεκαετία του 70. Ο κόσμος έχει ξυπνήσει. Πάρτε το όλοι χαμπάρι.
Τρία σημεία.
Το μονό που είχατε να πείτε για το μνημόνιο ήταν «όχι άλλο περικοπές στις συντάξεις και τους μισθούς. Και θα διορθώσουμε τις αδικίες του μνημονίου.» Τίποτα άλλο. Άλλα πέσατε στην παγίδα. Συγχαρητήρια. Τώρα τους φοβίσατε όλους. Τώρα δώσατε όπλο στους αντίπαλους που δικαιολογημένα πια σας λένε ότι είσαστε σαν τον ΓΑΠ με τα « λεφτά υπάρχουν».
Δεύτερον ποτέ μα ποτέ δεν στοχεύεις ένα συγκεκριμένο κομμάτι της κοινωνίας. Είπατε για
τους εφοπλιστές. Σήμερα όλες οι κοινωνικές ιστοσελίδες είναι γεμάτες από αρνητικά σχολεία από τους 150 000 εργαζόμενους στην ναυτιλία.. Εύκολα θα χάσουν την δουλεία τους. Ο εφοπλιστής υπογράφει σε μια μέρα μια σύμβαση με εταιρεία του εξωτερικού γι όλη την διαχείριση του στόλου και ο κόσμος εδώ καταλήγει άνεργος.. σαν να υπήρχαν άλλες δουλειές. Ήδη μιλούν αρνητικά για το πρόγραμμα σας σ’ άλλους 450 000 Σε κλάσμα του δευτερόλεπτου. Ξυπνήστε στο 2012 ήμαστε. Χάσατε πολλά και δεν κερδίσατε τίποτα.
Και τρίτο για την Τουρκία. Θα ζητήσετε από την Τουρκία να ελαττώσει τον στρατιωτικό εξοπλισμό; Που ζείτε στην δεκαετία του 70; Η Τουρκία έχει στόχο όλη την περιοχή. Θα εξοπλιστεί μέχρι τα δόντια για να επιτύχει τους στόχους της. Ο εξοπλισμός που κάνει για την Ελλάδα δεν είναι πάνω από 10-15% από όλο τον εξοπλισμό της. Φανταστική ιδέα φίλοι.
Μας απογοητεύσατε..
http://olympia.gr/2012/06/02/%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%80%cf%81%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%cf%83-%cf%84%ce%b1-%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%b5%cf%83/#more-157996
Read more

Πόσα φράγκα έχουν πέσει για να κουκουλωθεί η έρευνα για τα CDS; Προς ΠΑΣΑ κατεύθυνση.

…εκτός εάν κάποιοι πιστεύουν ότι αγαπήθηκαν πραγματικά από τους δύο ισχυρούς τραπεζίτες, λόγω… προγράμματος!
“Κάποια ζώα δεν μας πιστεύανε…”
(ΥΓ. Πάρτε νωρίς την εφημερίδα για να διαβάσετε την αποκάλυψη που δείχνει ποιοί κυβερνούν αυτόν τον τόπο…)


20120602-143815.jpg
Read more

Αγώνας δρόμου για την αναζήτηση των φαρμάκων!! ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΥ!

Σε αγώνα δρόμου επιδίδονται καθημερινά χιλιάδες πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες, προκειμένου να βρουν το φάρμακό τους, καθώς παρατηρείται έλλειψη στην αγορά αρκετών φαρμακευτικών σκευασμάτων....
Οι φαρμακοποιοί ανέστειλαν επ΄αόριστον τη χορήγηση σκευασμάτων με πίστωση στον μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό (ΕΟΠΥΥ) με 9,5 εκατομ. ασφαλισμένους, ο οποίος «καρκινοβατεί» εξαιτίας της συσσώρευσης χρεών, τα νοσοκομεία δυσκολεύονται να προμηθευτούν ακριβά φάρμακα και οι φαρμακοβιομηχανίες κάνουν λόγω για ασφυξία εξαιτίας των οφειλών των ταμείων.

Πολίτες, που πάσχουν από πολύ σοβαρές ασθένειες (καρκίνο, σκλήρυνση κατά πλάκας, μεταμόσχευση νεφρού) αναζητούν τα φαρμακά τους (ακριβά φάρμακα) στα φαρμακεία των νοσοκομείων, καθώς με υπουργική απόφαση αυτά χορηγούνται αποκλειστικά και μόνο από τα νοσοκομεία.

Όπως εξήγησε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), Κώστας Λουράντος, «απελπισμένοι Έλληνες πολίτες που πάσχουν από πολύ σοβαρές ασθένειες δεν βρίσκουν τα φάρμακα τους στα νοσοκομεία και δεν μπορούν να εκτελέσουν τις συνταγές τους στα ιδιωτικά φαρμακεία, αφού οι εταιρείες με την ανωτέρω υπουργική απόφαση δεν τα διαθέτουν σε αυτά».

Στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ λένε ότι δεν έχουν τα φάρμακα και παραπέμπουν στα φαρμακεία των δημόσιων νοσοκομείων. Εκεί αντιστοίχως λένε ότι δεν τα έχουν, ωστόσο δεν βεβαιώνουν την έλλειψη επάνω στην ιατρική συνταγή, ώστε να μπορέσουν οι ασθενείς να τα προμηθευτούν από τα ιδιωτικά φαρμακεία με την κάλυψη του ασφαλιστικού ταμείου, υπογραμμίζει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων και Ιατρών (ΚΕΦΙ) Αθηνών.

«Λαχείο», χαρακτηρίζει ο κ. Λουράντος την περίπτωση να εξασφαλίσει ένας ασφαλισμένος επάνω στη συνταγή του την πολυπόθητη λεξούλα «στερείται», διότι έτσι θα μπορέσει να το αναζητήσει σε κάποιο φαρμακείο, αφού βεβαίως πρώτα το πληρώσει από την τσέπη του.
Ακολούθως, μετά τον «μαραθώνιο» ανεύρεσης του φαρμάκου, οι ασθενείς πρέπει να συγκεντρώσουν όλα τα δικαιολογητικά και να απευθυνθούν στον ΕΟΠΠΥ για να πάρουν τα χρηματά τους πίσω, έπειτα από 2 μήνες. Αυτό βέβαια ισχύει για όλους τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ, καθώς οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν να μην χορηγούν φάρμακα επί πιστώσει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΦΣΑ, ο νόμος για τα ακριβά φάρμακα είναι σαφής. Θα χορηγούνται μόνον από τα φαρμακεία των νοσοκομείων, τα οποία όμως, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) έχουν οδηγηθεί σε δεινή θέση, με ορατό το ενδεχόμενο κατάρρευσης πολλών εξ΄αυτών. Η ΟΕΝΓΕ με επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΠΥ, Γεράσιμο Βουδούρη, προειδοποιεί ότι κινδυνεύουν ζωές ασθενών ζητώντας την εξόφληση των οφειλομένων προς το ΕΣΥ, τα οποία αγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ.


Υπό τις παρούσες συνθήκες, αν κάποιο νοσοκομείο προμηθευτεί κάποια από τα σκευάσματα, σύμφωνα με τον κ. Λουράντο, τα διαθέτει για τους εσωτερικούς του ασθνενείς.


«Θα είναι ευχής έργο να μη θρηνήσουμε θύματα από αυτή την ανάλγητη, αντικοινωνική και καταστροφική για την χώρα πολιτική» λέει.


Ο ΦΣΑ, πάντως, έχει «ανοίξει» τηλεφωνικές γραμμές για ασθενείς που επιθυμούν να καταγγείλουν ελλείψεις ή να βοηθηθούν για εξεύρεση φαρμάκου. Πρόκειται για τις: 210 5220954 - 210 5220955 - 210 5223914 - 210 5228051.

Σήμερα, εξάλλου, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απέστειλε εξώδικο προς τον ΕΟΠΠΥ, ζητώντας την εξόφληση των οφειλών που ανέρχονται συνολικά σε 540 εκ. ευρώ, σημειώνοντας ότι τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ζωή των ασφαλισμένων, «καθώς η έλλειψη ρευστότητας που αντιμετωπίζουμε και για την οποία είστε αποκλειστικώς υπεύθυνοι, έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη αδυναμία να προβούμε εις την προμήθεια των αναγκαίων φαρμάκων».
Σημειώνει ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες απαιτούν την εξόφληση των παραγγελιών των φαρμάκων είτε τις μετρητοίς -το πλέον σύνηθες- είτε το αργότερο εντός τριάντα ημερών, για τα δε φάρμακα υψηλού κόστους απαιτούν άμεση εξόφληση.

Εξαιτίας της στάσης πληρωμών του ΕΟΠΠΥ και των νοσοκομείων έχει «παγώσει η εφοδιαστική αλυσίδα στο χώρο του φαρμμάκου» αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να έρχονται αντιμέτωποι με άδεια ράφια, είτε να επιβαρύνονται οι ίδιοι το κόστος του φαρμάκου, εφόσον αυτό υπάρχει.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων επισημαίνει ότι η έξαρση του φαινομένου των ελλείψεων οφείλεται κυρίως στην οικονομική κρίση, η οποία λόγω έλλειψης ρευστότητας δυσχεραίνει τις οικονομικές συναλλαγές ανάμεσα σε εταιρείες - φαρμακαποθήκες και φαρμακεία.
Σε ανακοινωσή του στις 22 Μαΐου σημείωνε ότι αφού διερεύνησε τις αναφορές ελλείψεων του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, διαπίστωσε ότι για 20 σκευάσματα, που είναι σε έλλειψη, υπάρχει μειωμένη διάθεση από τις αρμόδιες εταιρείες, ενώ αυξημένο εξαγωγικό ενδιαφέρον παρατηρείται για 41 σκευάσματα, εκ των οποίων μόνον ένα είναι μοναδικό (χωρίς υποκατάστατο), για εννέα απ' αυτά υπάρχει υποκατάστατο στην ευρύτερη θεραπευτική κατηγορία και για τα υπόλοιπα άμεσο υποκατάστατο.

Ο ΕΟΦ ζήτησε τόσο από τις υπεύθυνες εταιρείες, όσο και από τις υπεύθυνες φαρμακαποθήκες που εμπλέκονται στις ελλείψεις αυτές, να φροντίσουν για την άμεση αποκατάσταση της επάρκειας στην αγορά.

Σε διαφορετική περίπτωση ο ΕΟΦ θα προβεί σε απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών σε φάρμακα αναντικατάστατα και φάρμακα σοβαρών παθήσεων και θα εισηγηθεί την επιβολή χρηματικών κυρώσεων στις εταιρείες, όπως έπραξε και στο πρόσφατο παρελθόν.

Τέλος, επισημαίνεται ότι επειδή πολλά από τα φάρμακα, που αναφέρονται σε έλλειψη, έχουν υποκατάστατα, οι πολίτες μπορούν σε συνεννόηση με τον θεράποντα γιατρό τους, ή τον φαρμακοποιό τους, να προμηθεύονται ισοδύναμα φαρμακευτικά προϊόντα.
Read more

Σεισμός στις Πανελλαδικές

Μόνο ως «σφαγή» μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό που αντικρίζουν τις τελευταίες ημέρες οι εκπαιδευτικοί που διορθώνουν τα γραπτά της Φυσικής Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης. Τα στοιχεία που λαμβάνει από τα βαθμολογικά κέντρα η Ενωση Ελλήνων Φυσικών είναι άκρως απογοητευτικά, με οκτώ στους δέκα μαθητές που διαγωνίστηκαν στη Φυσική να μην έχουν πιάσει τη βάση. Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος των βαθμολογιών για τους υποψήφιους που προέρχονται από τη Θετική Κατεύθυνση κυμαίνεται μεταξύ 8 και 9,5 (με άριστα το… 20). Ακόμα χειρότερη είναι η εικόνα στα γραπτά των μαθητών της Τεχνολογικής, όπου η πλειοψηφία έχει γράψει μεταξύ 6,5 και 8, δηλαδή αρκετά κάτω από τη βάση.

Για το χάος που προκλήθηκε στα γραπτά της Φυσικής ευθύνεται, κατά κύριο λόγο, το επίμαχο θέμα Γ4, για το οποίο η Ενωση επεσήμανε εξαρχής ότι είναι «επιστημονικά λάθος». Στο εν λόγω ερώτημα σωστά απάντησε μόνο το 7% των υποψηφίων της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και το 10% αυτών της Θετικής. Μάλιστα, οι διαγωνιζόμενοι έχασαν αρκετό χρόνο προσπαθώντας να απαντήσουν το συγκεκριμένο ερώτημα, με αποτέλεσμα να μην προλάβουν να ασχοληθούν με τα υπόλοιπα. Εκτός, όμως, από το Γ4, ακόμα πιο καταστροφικό αποδείχθηκε το θέμα Δ4: Μόλις ένας στους 100 υποψήφιους της Θετικής Κατεύθυνσης κατάφερε να το λύσει και… κανένας από αυτούς της Τεχνολογικής.

«Βατερλό» διαφαίνεται, ωστόσο, και στα Μαθηματικά Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης. Περίπου επτά στους δέκα διαγωνιζόμενους βρίσκονται κάτω από τη βάση λόγω της εξαιρετικής δυσκολίας των θεμάτων που επέλεξε η Κεντρική Εξεταστική Επιτροπή, ενώ και ο χρόνος των τριών ωρών δεν ήταν επαρκής για να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για δύο μαθήματα που πολλαπλασιάζονται με συντελεστή βαρύτητας και που οι επιδόσεις των υποψηφίων σε αυτά καθορίζουν τελικά τις βάσεις εισαγωγής. Ως εκ τούτου, αναμένεται πρωτοφανής πτώση των βάσεων στις περισσότερες σχολές του δεύτερου και του τέταρτου Επιστημονικού Πεδίου. Καθοδική τάση θα σημειώσουν και οι παραδοσιακά υψηλόβαθμες σχολές, αλλά σε μικρότερο βαθμό συγκριτικά με τις υπόλοιπες.


Εύη Πανταζοπούλου – Δημοκρατία
http://olympia.gr/2012/06/01/%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82/
Read more

Τέσσερις μονάδες διάφορα η ΝΔ από τον ΣΥΝ στην τελευταία επιτρεπόμενη δημοσκόπηση

Στη δημοσκόπηση για το Extra3 και το Αποκαλυπτικό δελτίο του Άκη Παυλόπουλου,ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Τμήματος Στατιστικής, Επαμεινώνδας Πανάς με την επιστημονικά του ομάδα, δίνει στη δημοσιότητα, αυτή την ώρα, την τελευταία επιτρεπόμενη δημοσκόπηση.
Όπως θα δείτε, έχει "κλειδώσει" η πρωτιά της ΝΔ με διαφορά 4 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι δεύτερο κόμμα. Το ΠΑΣΟΚ έρχεται τρίτο με 15.8%....
Σύμφωνα με την έρευνα, αισθητή πτώση εμφανίζουν τα ποσοστά τυ ΚΚΕ (3.2%) όπως επίσης οι ΑΝ.ΕΛ (6.9%) και η Χ.Α. (5%).
Το νέο στοιχείο της έρευνας είναι ότι στη Βουλή εισέρχεται η "Δημιουργία Ξανά" των Μάνου- Τζήμερο.
Μιλάμε πλέον για Βουλή οκτώ κόμματων.
Read more

Ποιος θα μας βγάλει μέχρι το ξέφωτο;

Ξυπνάμε και κοιμόμαστε με τον εφιάλτη του μνημονίου και αυτό δεν θα αλλάξει . Είναι αστείο κάποιος από μας να πειστεί ότι με όποια κυβέρνηση σχηματιστεί στις 17 Ιουνίου τα πράγματα θα καλυτερεύσουν .

Καταρχήν δεν θα καλυτερεύσει η ψυχολογία μας που είναι καταρρακωμένη. Δεν θα επιστρέψουν πίσω όσοι αυτοκτόνησαν από τα οικονομικά προβλήματα και την πίεση. Δεν θα ξαναδούμε τόσο εύκολα τα χαμόγελα του Έλληνα στα χείλη του. Δεν θα κερδίσουμε σαν άνθρωποι σίγουρα από το όποιο αποτέλεσμα των εκλογών διότι δεν υπάρχει η δύναμη να σταθούμε τόσο εύκολα ξανά στα πόδια μας. Η ανασφάλεια στην οποία ζουν όλες οι ελληνικές οικογένειες τον τελευταίο καιρό άφησε βαθιά τα σημάδια της στην καθημερινότητα μας. Οι συνταξιούχοι σε καμία περίπτωση δεν θα ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους ήρεμα και περήφανα όσο πίστευαν όταν δούλευαν σκληρά μια ολόκληρη ζωή. Οι νέοι που έφυγαν για τα ξένα και έφυγαν με σκυφτό το κεφάλι και είναι ήδη εκεί μακριά . Έφυγαν και δεν είναι σίγουρο ότι θα γυρίσουν πίσω . Η ανάπτυξη έγινε ένα όνειρο θερινής νυκτός αφού η μια εταιρεία κλείνει πίσω από την άλλη. Οι άνεργοι έγιναν επιθετικοί και βλέπουν με μισό μάτι όσους τυχαίνει να έχουν ακόμη ένα μισθό έστω και μικρό .
Η παιδεία εξασθένησε και τώρα ψυχομαχεί μέχρι να βγει η ψυχή της . Οι περιουσίες που αποκτήθηκαν με τον ιδρώτα του κάθε εργαζόμενου απειλούνται και χάνονται καθημερινά.
Η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο δεν έρχεται από πουθενά και κυρίως από όλους όσους πλασάρουν τα καινούρια του προγράμματα διότι η ιστορία έχει αποδείξει ότι τα προγράμματα των κομμάτων μένουν στα χαρτιά.
Το σημαντικότερο είναι ότι η ψήφος του Έλληνα θα πάει και πάλι σε αυτόν που θα θεωρήσει ότι είναι λιγότερο χειρότερος από τον χειρότερο διότι απλούστατα δεν υπάρχει ο ηγέτης που θα πάρει την χώρα στις πλάτες του για να την οδηγήσει μέχρι το ξέφωτο.
Δεν μπορεί κανείς να πείσει κανέναν και είναι πραγματικά έγκλημα και τιμωρία που δεν υπάρχει η προσωπικότητα που θα το κάνει.
Read more

Απόφαση- κόλαφος του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης απάλλαξε οικογένεια απο χρέη χιλιάδων ευρώ

Απόφαση- κόλαφος του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης απάλλαξε οικογένεια απο χρέη χιλιάδων ευρώ Χτύπημα στις τράπεζες νέα απόφαση του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης που αφορούσε τη ρύθμιση χρεών υπερχρεωμένων καταναλωτών - μελών του ΚΕ.Π.ΚΑ. Ανδρόγυνο με τέσσερα παιδιά...
απευθύνθηκε στο ΚΕ.Π.ΚΑ., το Δεκέμβριο του 2010. Είχαν οικογενειακό εισόδημα 1.233,84 ευρώ, το μήνα, όφειλαν 231.900 ευρώ, σε οχτώ τράπεζες και το χρέος προέρχονταν, από στεγαστικό δάνειο, για την πρώτη κατοικία, καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες. Το ζευγάρι είχε περιέλθει, σε μόνιμη αδυναμία αποπληρωμής των οφειλών του, λόγω μείωσης της σύνταξης του συζύγου.Το ΚΕ.Π.ΚΑ. συνέταξε σχέδιο αποπληρωμής των οφειλών και το απέστειλε στις τράπεζες. Δυστυχώς, οι τράπεζες δεν αποδέχθηκαν το σχέδιο και έτσι, το ζευγάρι, το Φεβρουάριο του 2011, κατέθεσε αίτηση, στο ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης. Τί αποφάσισε το Ειρηνοδικείο; Από το ποσό των 231.900 ευρώ που όφειλε η οικογένεια, θα καταβάλει συνολικά 74.450 ευρώ. Τα υπόλοιπα χρέη θα διαγραφούν και η πρώτη κατοικία δε θα κατασχεθεί.Αναλυτικά η απόφαση:«ΡυθμΙζει τα χρέη των αιτούντων με μηνιαίες καταβολές προς τους πιστωτές τους επί μία τετραετία, οι οποίες θα καταβάλλονται εντός του πρώτου τριημέρου κάθε μήνα αρχής γενομένης από τον πρώτο μήνα μετά την κοινοποίηση προς αυτούς της απόφασης, συνολικού ποσού τετρακοσίων (400) ευρώ, επιμεριζόμενο συμμετρικά στις πιστώτριες τράπεζες.ΕΞΑΙΡΕΙ της εκποίησης την κατοικία των αιτούντων, δηλαδή μία ισόγεια μονοκατοικία συνολικού εμβαδού 140 τ.μ. με μία ισόγεια αποθήκη 26 τ.μ., που έχουν κτιστεί σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 429 τ.μ..ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στους αιτούντες να καταβάλλουν, για τη διάσωση της κατοικίας τους, στην ενέγγυο πιστώτρια και στους υπόλοιπους πιστωτές των οποίων οι απαιτήσεις παρουσιάζουν υπόλοιπο μετά από τις καταβολές επί τετραετία, το συνολικό ποσό των 55.250 ευρώ.Η καταβολή των παραπάνω δόσεων θα ξεκινήσει την πρώτη ημέρα του πρώτου μήνα τέσσερα χρόνια μετά τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης, θα γίνεται εντός του πρώτου πενταημέρου εκάστου μηνός και η δόση που αφορά την ασφαλισμένη απαίτηση θα γίνει χωρίς ανατοκισμό με το μέσο επιτόκιο στεγαστικού δανείου με κυμαινόμενο επιτόκιο, που θα ισχύει κατά το χρόνο της αποπληρωμής, σύμφωνα με το στατιστικό δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδος αναπροσαρμοζόμενο με επιτόκιο αναφοράς αυτό των Πράξεων Κύριας Αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».Σε ανακοίνωση του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών αναφέρεται: «Το ΚΕ.Π.ΚΑ. χαιρετίζει την απόφαση του Ειρηνοδικείου, η οποία θέτει και πάλι τις τράπεζες, προ των ευθυνών τους και τις «εγκαλεί», για ανεύθυνη δανειοδότηση. Επίσης, απαλλάσσει το ζευγάρι από το 68% των οφειλών του, δίνοντάς τους την ευκαιρία να συνεχίσουν τη ζωή τους, χωρίς το άγχος των οφειλών».
http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/06/blog-post_4959.html
Read more

Ψάχνουν καταθέσεις 850 εκατ. δολαρίων που «χρεώνουν» στον Άκη

Κυνήγι «χαμένου θησαυρού» από αστυνομία, ΣΔΟΕ και Εισαγγελία. Τι απέγινε το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού αρχείου του πρώην υπουργού.

Ψάχνουν καταθέσεις 850 εκατ. δολαρίων που «χρεώνουν» στον Άκη

Στην… αναζήτηση «κρυμμένου θησαυρού ;» του Άκη Τσοχατζόπουλου εξακολουθούν να βρίσκονται οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές, καθώς εμπιστευτικές πληροφορίες που έφτασαν στο ΣΔΟΕ ανέφεραν ότι ο πρώην υπουργός διατηρεί λογαριασμό στην ελβετική Τράπεζα UBS, ύψους 850.000.000 δολαρίων και ότι μεγάλο μέρος του προσωπικού του αρχείου μεταφέρθηκε νύχτα προς άγνωστη κατεύθυνση.

«Σε επιστολή του προς την Υπηρεσίας μας ο δικηγόρος Γ.Α., (σ.σ πρόκειται για γνωστό ποινικολόγο ) μεταξύ άλλων, αναφέρει πληροφορίες του σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Απόστολος-Αθανάσιος Τσοχατζόπουλος είναι κάτοχος επώνυμου ατομικού λογαριασμού στην τράπεζα UBS στη Ζυρίχη (Ελβετία) στον οποίο υπάρχουν καταθέσεις 850.000.000 δολαρίων Η.Π.Α.»

«Σε ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία στην Υπηρεσία μας, δόθηκε η πληροφορία ότι το βράδυ που πήρε δημοσιότητα το θέμα του ακινήτου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μεταφέρθηκε μεγάλο μέρος του προσωπικού αρχείου του κ. Τσοχατζόπουλου, από το γραφείο του στην οδό Κόμνα Τράκα στην Κυψέλη, προς άγνωστη κατεύθυνση με το υπ’ αριθμόν ΖΜΧ 79… ΙΧΕ. Από έλεγχο στα αρχεία της Υπηρεσίας μας, προέκυψε ότι το παραπάνω αυτοκίνητο ανήκει στη σύζυγο του πρώην στενού συνεργάτη του κ. Τσοχατζόπουλου, Χ. Δ. Αναφέρεται η συγκεκριμένη πληροφορία, προς εκτίμηση της πιθανότητας της έρευνας σε ιδιοκτησίες του παραπάνω για τυχόν εντοπισμό εγγράφων και στοιχείων που αφορούν την παρούσα υπόθεση».

Οι ειδήσεις αυτές προκύπτουν μέσα από την πορισματική αναφορά των ελεγκτών του ΣΔΟΕ που διενήργησαν εξονυχιστικό έλεγχο για τον τρόπο απόκτησης των περιουσιακών στοιχείων του Άκη Τσοχατζόπουλου. Στο εν λόγω πόρισμα με ημερομηνία 20 Ιουνίου 2011, αφού παρατίθενται μια σειρά ενεργειών στις οποίες προέβησαν οι ελεγκτές συμπεριλαμβάνονται και οι παραπάνω εμπιστευτικές πληροφορίες, για τις οποίες το ΣΔΟΕ εκτιμά ότι χρήζουν περαιτέρω έρευνας.

Επιπλέον το ΣΔΟΕ ενημερώνει τις εισαγγελικές αρχές ότι στην Υπηρεσία έχουν περιέλθει και οι παρακάτω πληροφορίες:

α) Στην Υπηρεσία μας συνεχίζουν και καταφθάνουν ανώνυμες καταγγελίες για αφανή κυρίως κυριότητα κτισμάτων και εκτάσεων ανά την Ελλάδα από τον κ. Τσοχατζόπουλο. Από την έρευνα μας έως τώρα, καμία δεν έχει επιβεβαιωθεί, χρήζουν όμως περαιτέρω έρευνας.

β) Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρεται ως εγγυητής σε δάνειο κατοικίας της κόρης του Αρετής από την Τράπεζα Πειραιώς ύψους 550.000 ευρώ με ημερομηνία εκταμίευσης την 27/10/2009. Επίσης αναφέρεται ως εγγυητής και σε δάνειο κατοικίας του γιου του Αλέξανδρου από την ίδια Τράπεζα ύψους 150.000 ευρώ με ημερομηνία εκταμίευσης την 04/01/2010. Ακόμα αναφέρεται ως εγγυητής σε ανοιχτό αλληλόχρεο λογαριασμό στην ίδια Τράπεζα με πιστούχο την εταιρεία Επιχειρήσεις Ψυχαγωγίας ΣΤΟΑ ΕΠΕ, συμφερόντων του γιου του Αλέξανδρου, με υπόλοιπο την 05/04/2001 – 273.052.35 ευρώ.

γ) Ο κ. Τσοχατζόπουλος και η σύζυγος του κ. Σταμάτη έχουν συνάψει το τελευταίο διάστημα δυο ακόμα δάνεια από την Τράπεζα EUROBANK και συγκεκριμένα α) δάνειο ύψους 100.000 ευρώ ….. και β) δάνειο ύψους 180.000 ευρώ με ημερομηνία εκταμίευσης την 20/10/2010.

Στο ίδιο πόρισμα, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, ερευνώντας τις κινήσεις των off-shore Torcaso και Nobilis, διαπιστώνουν ότι ενώ προκύπτει σαφώς η εκταμίευση του ποσού για την αγορά από ιδιώτη του ακινήτου της Δ. Αρεοπαγίτου, αντίθετα δεν προκύπτει κατάθεση χρηματικού ποσού για την πώλησή του στην Nobilis.
http://www.newsbomb.gr/apokalypseis/story/138323/psahnoyn-katatheseis-850-ekat-dolarion--poy-hreonoyn-ston-aki
Read more

Στο δρόμο του Άκη και ο Γ.Παπακωνσταντίνου για CDS & EΛΣΤΑΤ - Ποιοι τον προστατεύουν


Δύσκολα θα γλιτώσει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου το εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, παρά την προστασία που απολαμβάνει από σκοτεινούς ξένους κύκλους (π.λ. λέσχη Bilderberg στην οποία αν και έχει πάψει να είναι υπουργός και θεωρείται πολιτικά απόλυτα "καμμένος", οι προστάτες του εξακολουθούν να τον καλούν). Σκοτεινοί κύκλοι, οι οποίοι είναι σαφές ότι έχουν ανάμιξη σε αυτή την εθνική καταστροφή που βιώνει η χώρα.

Δύο είναι οι υπόθέσεις στις οποίες έχει "στριμωχθεί" και αναμένεται να στριμωχθεί ακόμα περισσότερο μετά τις εκλογές: Η μία είναι η περίπτωση της πλαστογράφησης των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ και η άλλη η περίπτωση του CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για τα οποιία όπως πληροφορούμαστε η έρευνα του εισαγγελέa βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και έχει ήδη αποδώσει καρπούς.

Ήδη η ΤτΕ έχει δώσει σειρά στοιχείων στην ομάδα εισαγγελέων (υπό τον εισαγγελέα Κορέα) για το ποιός αγόρασε το περιβόητο ασφάλιστρο κινδύνου από το ΤΤ! Μιλάμε για μία υπόθεση που έχει έλθει 4 φορές στο Κοινοβούλιο, υπάρχει άμεση εμπλοκή μελών της οικογένειας του πρώην πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου και υπήρξε απόλυτη συσκότιση της υπόθεσης από τον αρμόδιο υπουργό Γ.Παπακωνσταντίνου. Μάλιστα ο ίδιος ο τέως πρωθυπουργός υποστήριζε πως “Δεν γνώριζε τι είναι CDS”!

Την υπόθεση αρχικά την είχε αναλάβει ο εισαγγελέας Πεπόνης που όταν κατήγγειλε τις πιέσεις για να κλείσει την υπόθεση, κάποιοι τον έλεγαν “φαντασιόπληκτο”. Συνδυάστε τώρα τα ονόματα στο ημερολόγιο του Άκη που “θα έκλειναν πακέτο και τις δύο υποθέσεις” για να έχετε πλήρη εικόνα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=43360&Itemid=139
Read more

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!! Giusy Ferreri - Non Ti Scordar Mai Di Me

Read more

Ομογενείς στην Αυστραλία ξεκινούν εκστρατεία υπέρ της Ελλάδας

Την κίνηση «Πρεσβευτές της Ελλάδας» δημιούργησε μια ομάδα νέων Ελλήνων της Μελβούρνης, με στόχο την έκφραση συμπαράστασης προς την Ελλάδα...

Στην πρωτοπορία είναι η Εύη Γιαννά, η οποία μιλώντας για την ανάγκη που ώθησε την ίδια και εκατοντάδες άλλους ομογενείς νέους στη δημιουργία της κίνησης αυτής, λέει:

«Είμαι Ελληνίδα. Γεννήθηκα στην Αίγυπτο και μετανάστευσα στην Αυστραλία με τους γονείς μου, όταν ήμουν επτά ετών. Πάντα είχα το δυνατό συναίσθημα ότι είμαι Ελληνίδα και πάντα ήμουν περήφανη για αυτό! Κυρίως οι γονείς μου, μου καλλιέργησαν αυτή την αγάπη για την πατρίδα μου από μικρό παιδί, αλλά πιστεύω ότι έπαιξε μεγάλο ρόλο και το γεγονός πως ζούμε μακριά από τον τόπο μας.Αυτό μας έχει δημιουργήσει την ανάγκη να ερχόμαστε ακόμα πιο κοντά στην κουλτούρα μας. Στη Μελβούρνη μεγάλωσα, σπούδασα και ειδικεύτηκα ως ψυχολόγος».

Στο ερώτημα «ποιοι είναι οι Πρεσβευτές της Ελλάδας και πώς ξεκίνησαν» η κ. Γιαννά λέει:

«Εδώ και αρκετούς μήνες, έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις με φίλες και φίλους, Ελληνοαυστραλούς για το πώς θα μπορούσαμε, ως Έλληνες του εξωτερικού, να βοηθήσουμε την Ελλάδα στη σημερινή κρίση. Είχαμε την έμπνευση ότι "Ο Κάθε Έλληνας Είναι Πρεσβευτής της Ελλάδας", και ότι όλοι μας οφείλουμε να παίξουμε κάποιο ρόλο για να βοηθήσουμε την πατρίδα μας.

Έτσι, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε την πρωτοβουλία "Πρεσβευτές της Ελλάδας", με σκοπό να δημιουργήσουμε μια αίσθηση υπερηφάνειας στον κάθε Έλληνα για την χώρα του, όπου θα ενθαρρύνει την ενεργή δραστηριότητα βοήθειας της Ελλάδας, ανεξάρτητα από που βρίσκεται ο καθένας γεωγραφικά στον κόσμο.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως κύριο σκοπό να ενώσει τους Έλληνες, δημιουργώντας ένα δίκτυο μεταξύ των Ελλήνων της Ελλάδας και της διασποράς, ενθαρρύνοντας την ενεργό δράση και αποθαρρύνοντας την απάθεια. Οι "Πρεσβευτές της Ελλάδας" θα καθορίζουν ποιες είναι οι κρίσιμες ανάγκες και πως μπορούμε να συνεργαστούμε πιο στενά για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες μαζί.

Ταυτόχρονα, θα συμπαραστεκόμαστε στους συμπατριώτες μας που έχουν χάσει την δουλειά τους, τον μισθό τους και την ηθική τους. Ενώ οι πρώτοι "Πρεσβευτές" ξεκίνησαν στη Μελβούρνη, η ομάδα μας έχει επεκταθεί σε όλο τον κόσμο, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μέσω του facebook, φτάνοντας περίπου τα χίλια πεντακόσια μέλη μέσα σε λίγους μήνες».
thestival.gr
http://anti-ntp.blogspot.gr/2012/06/blog-post_2195.html
Read more

ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥ Ο "ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ" ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ!!!

Εχουμε δει και έχουμε δει υποτακτικούς και κολαούζους στα υπουργικά γραφεία...αλλά αυτά τα αίσχη που είχε κάνει στο υπουργείο υγείας ο Βασιλάκης Καϊλας της πολιτικής πραγματικά ξεφεύγουν απο κάθε όριο...

loverdos23
Ούτε ένα ούτε δύο ούτε τρείς αλλά...46 ναι καλά διαβάζετε σαρανταέξι υποτακτικούς είχε μαζέψει στο γραφείο του ο Ανδρέας ο...δουλευταράς... Δεν μας πιστεύετε; Δείτε τα επίσημα έγγραφα απο την ιστοσελίδα της κυβέρνησης και μετρήστε τους εναν έναν...







Όπως βλέπετε ο Μπόσης ο Λουέρντι πλήρωνε απο το υστερημα του ελληνικού λαού 46 άτομα για να φτιάξει τον δικό του κομματικό στρατό. Πλήρωνε 46 άτομα για να τον συμβουλέυουν πως θα καταστρέψει την υγεία, πώς θα θέσει σε κίνδυνο χιλιάδες ασθενείς με τα επικίνδυνα γενόσημα και πώς θα άφηνε χωρίς φάρμακα 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Αυτόν τον πολιτικό έβγαλαν πρώτο τα πασόκια στη ΄Β Αθηνών... Να τον χαίρεστε όσοι τον ψηφίσατε!!!

http://anti-ntp.blogspot.gr/2012/06/blog-post_3985.html
makeleio.gr
Read more

Σχεδόν 25 εκ. άνεργοι στην Ευρώπη – Στην Ελλάδα τα μεγαλύτερα ποσοστά στους νέους

Σε επίπεδο ρεκόρ έφτασαν τα νούμερα της ανεργίας, σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωζώνη, όσο η κρίση εξαπλώνεται στις μεγάλες οικονομίες του ευρωπαϊκού Νότου. Σύμφωνα με την Eurostat οι άνεργοι στην Ε.Ε. έφτασαν τους 24,667 εκατομμύρια πολίτες, ενώ στην Ευρωζώνη τους 17,405 εκατομμύρια.
Πρωταθλήτρια για τον Απρίλιο αναδεικνύεται και πάλι η Ισπανία με την ανεργία να σκαρφαλώνει στη χώρο στο 24,3%, ενώ η Ελλάδα ακολουθεί κατά πόδας με 21,7% (στοιχεία Φεβρουαρίου) και τρίτοι έρχονται Πορτογαλία και Λετονία με 15,2%.
Η μέση ανεργία στην ΕΕ των 27 έφτασε το 10,3% και στην Ευρωζώνη παρέμεινε στο 11%, φτάνοντας σε νέα υψηλά από τότε που δημιουργήθηκε το κοινό νόμισμα της ΕΕ. Στον αντίποδα, την χαμηλότερη ανεργία τον Απρίλιο παρουσίαζαν οι Αυστρία με 3,9%, Ολλανδία με 5,2% και Γερμανία με 5,4%.
Οι Ελληνες νέοι και νέες κάτω των 25 ετών αντιμετωπίζουν την υψηλότερη ανεργία στην ΕΕ, 52,7%, με τους Ισπανούς να ακολουθούν με 51,5% και τους Σλοβάκους με 39,3%.
iefimerida.gr
http://olympia.gr/2012/06/01/%cf%83%cf%87%ce%b5%ce%b4%cf%8c%ce%bd-25-%ce%b5%ce%ba-%ce%ac%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8e%cf%80%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5/
Read more

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ---- ΕΑΝ ΕΚΤ ΔΕΝ ΤΥΠΩΣΕΙ ΧΡΗΜΑ ΤΟΤΕ CIAO CIAO ΕΥΡΩΠΗ ..!!!


Η ΕΚΤ πρέπει να τυπώσει άμεσα χρήμα για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην Ευρώπη είπε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, κάλεσε το ιταλικό νομισματοκοπείο και την ΕΚΤ να αρχίσουν να τυπώνουν ευρώ για την αντιμετώπιση της κρίσης, κάτι το οποίο ζητά συνεχώς η Αμερική, στα πρότυπα της Fed, της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, αλλά το αρνείται κατηγορηματικά η Γερμανία, υπό τον φόβο των πληθωριστικών πιέσεων.

Ο Μπερλουσκόνι υποστήριξε ότι αν η Ιταλία βγει από το ευρώ δεν θα είναι και το τέλος του κόσμου και ζήτησε από την ιταλική κυβέρνηση να πιέσει περισσότερο την Ευρώπη.

Aν η ΕΚΤ δεν τυπώσει χρήμα, τότε “Ciao, ciao Ευρώπη”, ανέφερε ο Σ. Μπερλουσκόνι.

Read more

Οι περιουσίες που απέκτησαν Βενιζέλος και Παπουτσής μέσα σε 13 χρόνια!

1996:
3 γραφεία, 1 εξοχικό, 2 οικόπεδα, περίπου 130.000 ευρώ καταθέσεις και εισόδημα 55.000 ευρώ ...
Ο υπουργός δικαιοσύνης έχει ένα γραφείο και ένα οικόπεδο στη Θεσσαλονίκη, και ένα αγροτεμάχιο στη Χαλκιδική καθώς και ένα Ι.Χ. 1.400 κυβικά. Από κοινού με τη σύζυγό του έχουν 12 εκατομμύρια δρχ. 1.500 δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών και ....

2.000 γαλλικά φράγκα...
Η σύζυγος του κ. Βενιζέλου έχει δύο γραφεία και μία εξοχική κατοικία και σε κοινό λογαριασμό με την κόρη της 6,5 εκατομμύρια δρχ. και 142.000 γερμανικά μάρκα. Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε εισόδημα 18.788.190 δρχ.

2009:
17 ακίνητα, 2,7 εκ ευρώ καταθέσεις, 130.000 μετοχές και....
εισόδημα 106.000 αυτός και 74.000 η σύζυγος

Ο κ Βενιζέλος λοιπόν δήλωσε το 2009 βουλευτική αποζημίωση ύψους, 106.569 ευρώ.
ΛΟΙΠΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ: 74.443 η σύζυγος.
ΑΚΙΝΗΤΑ: 27 ακίνητα μαζί με τη σύζυγο. 10 νέα από κληρονομιά της συζύγου το 2009.


ΜΕΤΟΧΕΣ: Ο Ευ. Βενιζέλος διαθέτει αμοιβαία 97.000 τεμάχια, ενώ η σύζυγός του διαθέτει αμοιβαία 36.000 τεμάχια.
ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ: Ο ίδιος διαθέτει 220.000 ευρώ σε ελληνικές τράπεζες, ενώ η σύζυγός του διαθέτει περίπου 2,5 εκατ. ευρώ σε ελληνικές τράπεζες.
ΟΧΗΜΑΤΑ: 2 αυτοκίνητα από 1 με τη σύζυγό του.

ΥΓ. Βέβαια τα εύσημα εκτός από τον Μπένυ που είχε καλό δάσκαλο τον Άκη, πρέπει να αποδοθούν και στη σύζυγο που χωρίς εισόδημα το 1996 και με 74.000 ψωροχιλιάρικα το 2009 κατάφερε μέσα σε 13 χρόνια να αποταμιεύσει 2,5 εκ ευρώ. Πιστεύω ότι έπρεπε να ήταν αυτή στη θέση του Υπ. Οικονομικών.


Και επειδή έρχονται εκλογές, ας ενημερωθούμε και για την σημερινή του περιουσία...

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ... 1 ΔΙΣ ΔΡΧ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΑΝ ΠΟΤΕ, ΕΝΩ ΥΜΝΟΥΝ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ !
ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΤΟ ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΡΟΤΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Υπουργός Οικονομικών όλων των φτωχών Ελλήνων με τραπεζικές καταθέσεις μαμούθ. Πολιτικοί που θα έπρεπε ο ελληνικός λαός να τους έχει στείλει από εκεί που ήρθαν.
Ευάγγελος Βενιζέλος: Από τα δηλωμένα, φαίνεται να έχει μια αμύθητη περιουσία σε τραπεζικούς λογαριασμούς.: Γύρω στα 3 εκ ευρώ. 1 δισεκατομμύριο δραχμές, εάν τον ικανοποιεί η αντιστοιχία στην δραχμή.
Αυτόν τον πολιτικό περιμένει ο λαός που πεινάει, να τον σώσει. Αυτό τον πολιτικό θα κατέβει ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει για αρχηγό του. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.


1.113.309 ΕΚ ΕΥΡΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟ ΠΑΠΟΥΤΣΗ:

Κοντά στο 1.5 εκ ευρώ τραπεζικές καταθέσεις υπάρχουν στην τράπεζα για την οικογένεια Παπουτσή και τον Χρηστάκη.
Αλήθεια ρε θηρίο. Πότε, που και σε ποιον εργοδότη δούλεψες για να έχεις ένα τόσο μεγάλο ποσό στην τράπεζα;
Ο κύριος εκπρόσωπος της γενιάς του Πολυτεχνείου, μαζί με Δαμανάκη και άλλους εκλεκτούς που φώναζαν για ψωμί, παιδεία και ελευθερία, καραπλούτησαν στις πλάτες τις δικιές μας. Ξεδιάντροπα και απερίγραπτα. Για τον Παπουτσή όμως υπάρχει και μία ακόμα ιδιαιτερότητα. Είναι το πολιτικό υποκείμενο που επί των ημερών του έφαγε πολύ ξύλο ο κόσμος στο Σύνταγμα. Τον Παπουτσή δεν θα τον ξεχάσουμε εύκολα. Με ότι αυτό συνεπάγεται.
http://anti-ntp.blogspot.gr/2012/06/13.html
stella
Read more