Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΝΑΖΗΤΑ ΕΝΟΧΟΥΣ. ΞΕΦΟΡΤΩΣΑΝ ΤΑ ΕΠΙΣΦΑΛΗ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ!


ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΑΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΕΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.
Επειδή έχουμε μία εφεση να μελετούμε την κοινοβουλευτική δραστηριότητα για να ξέρουμε και με ποιούς έχουμε να κάνουμε, είδαμε μία σύντομη ερώτηση – αίτηση κατάθεσης εγγράφων που κατέθεσε ο Προκόπης Παυλόπουλος, που αν την ερμηνεύουμε σωστά, αποκαλύπτει ένα Εθνικό έγκλημα. Επαναλαμβάνουμε, ΑΝ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ, και είναι αρκετά συγκεκριμένη, ο Παυλόπουλος εχει χτυπήσει μία φλέβα που ενδέχεται να οδηγήσει υπουργούς, διοικητές τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων στο ειδικό δικαστήριο. 
Σύμφωνα με την σύντομη έρευνα που κάναμε, η κυβέρνηση Καραμανλή άφησε τα ασφαλιστικά ταμεία με Ελληνικά ομόλογα αξίας περί τα 9,5 Δις Ευρώ. Προσέξτε, μιλάμε για 9 δις ΥΓΕΙΩΝ τότε Ελληνικών ομολόγων, “ακούρευτων”, με χαμηλά Spreads.
Σήμερα λοιπόν, με μία έρευνα υπολογίσαμε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία κατέχουν ομόλογα ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ύψους 24,5 δις ΠΡΟ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ! Δηλαδή ως φαίνεται, κάποιοι πήραν την απόφαση και τριπλασίασαν την έκθεση των ασφαλιστικών ταμείων σε επισφαλή πλεον ομόλογα, την ίδια στιγμή που η διαδικασία κουρέματος είχε αρχίσει!
Ο Παυλόπουλος στην ερώτηση του αναφέρει συγκεκριμένες ημερομηνίες αγοράς ομολόγων που συμπίπτουν με τις “αποφάσεις” των εταίρων αλλά και με μία έρευνα που έκανε ο Πόρτα – Πόρτα και αφορά μετακινήσεις ομολόγων από Γερμανικές τράπεζες και ιδιώτες επενδυτές, αλλά ψάχναμε το που…
Αναζητήσαμε επίσης αποφάσεις των ΔΣ των ασφαλιστικών ταμείων για αυτές τις αγορές αλλά στάθηκε αδύνατο να βρούμε οποιαδήποτε πάνω στις συγκεκριμένες πράξεις. ΑΡΑ; Το πιθανότερο είναι να έγινε με εντολή της διοίκησης της ΤτΕ! Χωρίς ποτέ να υπάρχει απόφαση των διοικητών των ασφαλιστκών ταμείων…
Αντιλαμβάνεστε εάν τ0 έχουμε πιάσει σωστά, τι πρέπει να επακολουθήσει αλλά και τις συνέπειες για το ασφαλιστικό σύστημα.. Μεταφέρουμε λοιπόν αυτούσια την ερώτηση και αναζητούμε και εμείς (Πόρτα – Πόρτα ,bondholder, ΑΠ) συγκεκριμένες απαντήσεις.
ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
(Άρθρο 133 του Κανονισμού της Βουλής)
Προς τον
κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Προκειμένου να γίνει γνωστή η εξέλιξη της σύνθεσης του δημόσιου χρέους της Χώρας κατά την τελευταία τριετία, καθώς και προκειμένου να διαφανεί αν, σε ποιο βαθμό και μέσω ποίων, ενδεχομένως, επιχειρήθηκαν, στον τομέα αυτόν, κερδοσκοπικά παίγνια σε βάρος της εθνικής οικονομίας (π.χ. ελληνικών Ασφαλιστικών Ταμείων, ελληνικών Τραπεζών κλπ), ιδίως σε περιόδους λήψης εξαιρετικά κρίσιμων οικονομικών αποφάσεων
ΖΗΤΩ
          Την κατάθεση των ακόλουθων εγγράφων με τ’ αντίστοιχα στοιχεία:
  1. I.      Πρώτον, αναλυτικό πίνακα από τον οποίο να προκύπτει ποιοί ήταν, διαδοχικώς, οι κάτοχοι ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου στις 31/12/2008, στις 31/12/2009, στις 30/4/2010, στις 31/12/2010 και στις 30/9/2011.  Συγκεκριμένα ζητώ από τον πίνακα αυτόν και τ’ αντίστοιχα στοιχεία να προκύπτει, σαφώς και μ’ εξειδικευμένο τρόπο, η ονομαστική αξία των ομολόγων που κατείχαν κατά την περίοδο αυτή τα Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία, οι Ελληνικές Τράπεζες, οι Έλληνες ιδιώτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα, οι τράπεζες της αλλοδαπής και οι διεθνείς χρηματοοικονομικοί οργανισμοί στις συγκεκριμένες ημερομηνίες χωριστά. Ειδικώς για της τράπεζες της αλλοδαπής ζητώ η ομαδοποίηση για τις συγκεκριμένες ως άνω ημερομηνίες να γίνει με βάση τη χώρα της έδρας τους.
  2. II.   Δεύτερον, αναλυτική κατάσταση, από την οποία να προκύπτει η ημερομηνία έκδοσης και λήξης των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία αφορά το προηγούμενο αίτημά μου.

Αθήνα, 2 Νοεμβρίου 2011
Ο αιτών Βουλευτής
Προκόπης Παυλόπουλος
Read more

Η πρωταθλήτρια της κѽλ⓪τ⓪ύμπας


Image and video hosting by TinyPic
Εύα Καϊλή: Κυβίστηση με στυλ

http://greki-gr.blogspot.com/2011/11/blog-post_9081.html?spref=fb
Read more

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΠΕΧΘΟΥΣ ΧΡΕΟΥΣ

Οι διαγραπτέοι όροι και δεσμεύσεις, είναι, εντελώς ενδεικτικά, οι εξής:
1.  Η φύση του χρέους :
α.  Ως αισχροκερδούς και καταχρηστικού, αφού, επιβλήθηκε κατ’ εκμετάλλευση της ανάγκης, υπό πιέσεις και εκβιασμούς, της εξουσίας των κερδοσκόπων, που, οργανωμένα δέχονταν, η Ελλάδα και περιέχει «ωφελήματα των δανειστών»,  προφανώς δυσανάλογα, προς τις «παροχές τους».
β.  Ως τοκογλυφικού, αφού, περιέχει και λαμβάνει ωφελήματα,  που υπερβαίνουν κατά πολύ, το διεθνώς καθιερωμένο, ως θεμιτό, ποσοστό τόκου.  (Σε αναγωγές φτάνει και το 7,2%).
γ.  Ως επιβαλλόμενου, παρά δανειστών, που, επιχειρούν τοκογλυφικές πράξεις κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.
(Τα ελαττώματα του διαρρήκτη, είναι τα προσόντα του δανειστή, επενδυτή κεφαλαίων).
2.  Η παραίτηση της Ελλάδας, για την είσπραξή του, εκ μέρους των «δανειστών», από κάθε ασυλία, Εθνικής Κυριαρχίας και από κάθε ασυλία, που έχει  ως κράτος, με βάση το Εθνικό και Υπερεθνικό Δίκαιο.
3.  Η ολοκληρωτική δέσμευση, για την είσπραξή του, εκ μέρους κάθε δανειστή της, παλαιού ή νέου, του συνόλου της δημόσιας περιουσίας, (Κινητής ακίνητης, χρηματικής και άλλων πηγών, επίγειου, υπόγειου, υποθαλάσσιου πλούτου  κ.λ.π.).
Ακόμη και των ακατάσχετων, (Στρατοπέδων, Αεροδρομίων,  Αεροπλάνων Ακρόπολης Αθηνών,  Παραλιών κ.λ.π.)
4.  Το Δικαίωμα μεταβίβασης των «Συμβατικών» δικαιωμάτων των «δανειστών», σε τρίτους, είτε, αυτά είναι κράτη,   είτε, είναι Οργανισμοί  όπως η SIEMENS, είτε,  ανώνυμες εταιρείες.
5.  Τα Μέτρα, που, φέρονται να εξυπηρετούν, τα δάνεια και περικόπτουν νομοθετημένους Μισθούς,  Συντάξεις και  Επιδόματα.  Και επιβάλλουν στους εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες δυσβάστακτα, φορολογικά βάρη, που, έχουν χάσει, την νομική τους υπόσταση και έχουν καταντήσει «νομιμοποιημένη ληστεία».
6.  Οι όροι, που, υπάγουν τις διαφορές της Ελλάδας, από τις Συμβάσεις, στο Αγγλικό Δίκαιο.
7.  Οι όροι, κατά τους οποίους κάθε δαπάνη δανεισμού, βαρύνει,  την Ελλάδα. (Την απαγχονίζουν και της ζητούν, τα έξοδα σχοινιού και σαπουνιού.)
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ
Αυτοί οι όροι και δεσμεύσεις, που, ενδεικτικά παρατίθενται,  παραβιάζουν κατά το κείμενο και υπερκείμενο Δίκαιο:

  • Την Αρχή  του σεβασμού της κυριαρχίας, ανεξάρτητου κράτους.
  • Την Σύμβαση Προστασίας ατομικών δικαιωμάτων του ανθρώπου.
  • Τον Χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
  • Περιφρονούν, την εγγυημένη ανθρώπινη αξία των Ελλήνων.
  • Καταργούν τις Κοινωνικές λειτουργίες του κράτους.
  • Παρακάμπτουν, την υποχρέωση ΚΥΡΩΣΗΣ από την Βουλή, των διεθνών Συμβάσεων.   (Πλειοψηφία 3/5).
  • Δεσμεύουν, την εσωτερική πολιτική της Ελλάδας.
  • Καθιστούν την Ελλάδα, μη ανεξάρτητο κράτος.
  • Συνιστούν σκληρή ανωμαλία του δημοκρατικού πολιτεύματος.
  • Την υποβάλλουν, σε καθεστώς,  κατοχής της Τρόϊκας.
  • Ασκείται δι’ αυτών πολιτική και οικονομική βία.
  • Είναι ανυπόστατοι, ειδεχθείς και εξευτελιστικοί.
http://www.seisachtheia.gr/odius-debt
Read more

ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ! ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΤΕΛΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ…

Είναι τόσο κρετίνος, τόσο αδίστακτος που έριξε γέφυρες για να επαναφέρει τον Καραμανλή στην “Εθνοσωτήριο κυβέρνηση”!!
Πανικόβλητος, προσπαθεί να πιαστεί για να γλιτώσει την αναπόφευκτη τιμωρία!
Τίποτα λοιπόν δεν είναι τυχαίο… Την προξενήτρα – εκδούλευση ανέλαβε γνωστός “βουλευτής του περιβάλλοντος Καραμανλή”, ο ιδιος που συνεργάζεται με ότι γλοιοδέστερο υπάρχει στην δημοσιογραφια και παραδημοσιογραφία για να μην ασχολούνται μαζί του! Σε αντίτιμο τους πουλά ως εκδούλευση “εσωτερική πληροφόρηση” για τον Ευπατρίδη ηγέτη!
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που προχθές φιγουράριζε ως “επιστολογράφος της διακομματικής πρωτοβουλίας για κυβέρνηση Εθνικής σωτηρίας…” Ο ρόλος του θα ήταν “να ρίξει γέφυρες”!
Εννοείται ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν θα συμμετείχε σε Παπανδρεϊκά τσίρκα, ούτε μετά θάνατον. Αφήστε τους χαρακτηρισμούς που καταλόγισε στον …ακαταλόγιστο όταν ενημερώθηκε από τον Σαρκοζί για τις αηδίες περί πραξικοπήματος.
Η αλήθεια είναι επίσης ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι εξαιρετικά ικανοποιημένος από την χθεσινοβραδυνή αντίδραση Σαμαρά και στηρίζει 100% την θέση του όπως εκφράστηκε.
Το κωμικοτραγικό γεγονός μαθεύτηκε όταν ο ΛΑΟΣ αποφάσισε να θέσει το όνομα του ως εγγυητή για την συναίνεση. Εκεί μαθεύτηκε και ο ρόλος του κωμικού βουλευτή που είχε ήδη πουλήσει την εκδούλευση!
Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει πως πρέπει να καταριόνται την ώρα και την στιγμή της επιστροφής Καραμανλή, αφού αυτό θα σημάνει το τέλος τους. Πολλά μπορεί να του καταλογίσει κανείς, εκτός από ένα: Δεν κάνει δύο φορές τα ίδια λάθη. Δεν θα γλιτώσει κανείς τους.
http://olympia.gr/2011/11/05/%ce%b5%ce%ba%ce%bb%ce%b9%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%bb%ce%b7-%cf%84%ce%b9%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b1-%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%bb/
Read more

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΣΕ «ΑΝΥΠΑΚΟΥΟΥΣ» ΗΓΕΤΕΣ


Μετά τον Ούγκο Τσάβεζ της Βενεζουέλα, έγινε γνωστό ότι και ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα πάσχει από καρκίνο, αυτή τη φορά στο λάρυγγα.

Ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο άνθρωπος που από βιομηχανικός εργάτης έγινε πρόεδρος στη Βραζιλία και την έβγαλε από το περιθώριο οικονομικά και διπλωματικά, είναι αντιμέτωπος με τον καρκίνο. Την είδηση ανακοίνωσε και επίσημα το Συρο-Λιβανικό Νοσοκομείο του Σάο Πάολο όπου έχει εισαχθεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου, η κατάστασή του είναι καλή και θα ξεκινήσει χημειοθεραπεία εντός των επόμενων ημερών. Ο Λούλα κυβέρνησε τη Βραζιλία από το 2003 έως το 2010 και θεωρείται ένας από τους δημοφιλέστερους πολιτικούς που πέρασαν ποτέ από τη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του εφάρμοσε κοινωνικά προγράμματα που έβγαλαν από την ανέχεια 29 εκατομμύρια Βραζιλιάνους και έθεσε τη χώρα του στο επίκεντρο της διεθνούς διπλωματικής σκηνής.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για σύμπτωση. Όπως σε σύμπτωση μπορεί να αποδοθεί το γεγονός, ότι συνηθίζεται να πέφτουν αεροπλάνα και ελικόπτερα με επίσης «ανυπάκουους» ηγέτες πολιτικούς ή στρατιωτικούς.


Read more

Κρατούν μυστικούς από τον Ελληνικό λαό τους όρους των δανειακών συμβάσεων [βίντεο]

]
Κρατούν μυστικούς από τον Ελληνικό λαό τους όρους των δανειακών συμβάσεων [βίντεο] Ένας επιστήμονας «υπεράνω πάσης υποψίας», ο Συνταγματολόγος, Γ. Κασσιμάτης –για χρόνια υπεύθυνος του νομικού γραφείου του Αντρέα Παπανδρέου- έστω και «στρογγυλεμένα» είπε ότι ξεπεράσαμε το καθεστώς της αστικής δικτατορίας και έχουμε περάσει σε χουντική διακυβέρνηση.
Μπορεί να έδωσε βαρύτητα, ο Γ. Κασσιμάτης ότι σήμερα έχουμε «oυσιαστικό εξευτελισμό του πολιτεύματος. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχει γίνει περίγελος, το ίδιο και η βουλή το ίδιο και η Ελλάδα απέναντι στον κόσμο», αλλά αυτό δεν είναι το βασικό.
Πάντα Σύνταγμα και νόμοι γινόταν κουρελόχαρτο όταν έπρεπε να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα για τα οποία ενδιαφέρεται το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης. Οσο για τον ρόλο των εθνοπατέρων και της βουλής έχουμε γράψει πολλές φορές και θα ήταν πλεονασμός να επανέλθουμε.
Εκεί που πρέπει να επικεντρωθούμε στα λεγόμενα του Γ. Κασσιμάτη είναι ότι το αστικά πολιτικά κόμματα της χώρας τις όποιες δεσμεύσεις παίρνουν απέναντι στους ξένους επικυρίαρχους –που συνεργάζονται αρμονικότητα με την ντόπια αστική τάξη- τις κρατούν μυστικές από τον ελληνικό λαό, αφήνοντας τον σε άγνοια για τις αποφάσεις που παίρνονται μακριά απ’ αυτόν και ενάντια σ’ αυτόν.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο συνταγματολόγος αναφέρεται στους όρους των δανειακών συμβάσεων που έχει υπογράψει πέρσι και φέτος η ελληνική κυβέρνηση με τους τοκογλύφους που δανείζουν το ελληνικό κράτος.

ΠΗΓΗ: Βαθύ Κόκκινο
http://www.tsantiri.gr/politiki/kratoun-mistikous-apo-ton-elliniko-lao-tous-orous-ton-daniakon-simvaseon-vinteo.html
Read more

Τι κρύβεται πίσω από την κόντρα Σαμαρά – Παπανδρέου.

Σαστισμένος ο λαός παρακολουθεί μια απίστευτη διαμάχη μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία, εκ πρώτης όψεως μοιάζει σαν διαμάχη «περί όνου σκιάς». Ο κόσμος, αποπροσανατολισμένος από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δεν συναινεί ο Σαμαράς σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, αφού ήδη δήλωσε ότι ψηφίζει τις γενικές κατευθύνσεις του δευτέρου μνημονίου. Τι σχέση έχει λοιπόν, αν θα είναι κυβέρνηση από πολιτικά πρόσωπα με μεγαλύτερη διάρκεια....
που προτείνει ο κ. Παπανδρέου ή αν θα είναι μικρής διάρκειας με εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα που προτείνει ο κ. Σαμαράς;

Κοιτάξτε, μεγάλα παιδιά είμαστε και αν και τώρα δεν καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει, δεν έχουμε πλέον γιατριά. Είμαστε για τα μπάζα. Πίσω από αυτή τη διαμάχη είναι τα χρήματα και ποιος θα τα διαχειριστεί. Είναι τα χρήματα της 6ης δόσης, είναι τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα χρήματα της ΕΕ, καθώς και τα χρήματα από το δεύτερο μνημόνιο που θα δοθούν τον Φεβρουάριο. «Είναι πολλά τα λεφτά Άρη..». Στο παρασκήνιο λοιπόν μαίνεται ένας πόλεμος πιέσεων και εκβιασμών από τα πραγματικά αφεντικά της χώρας, δηλαδή τους κρατικοδίαιτους νταβατζήδες. Αυτό που αποκάλεσε ο κ. Καραμανλής «Σύστημα ΠΑΣΟΚ» ή όπως το λέμε εμείς, «Καθεστώς ΠΑΣΟΚ».

Το καθεστώς των νταβατζήδων λοιπόν, που μέσα από τα παπαγαλάκια του, τη μία μέρα ρίχνει κυβερνήσεις και την άλλη ξαφνικά παρέχει ψήφους εμπιστοσύνης, θέλει ένα απλό πράγμα. Θέλει, αυτή εδώ η πολιτική κατάσταση που ελέγχεται απόλυτα από τα ίδια διαπλεκόμενα συμφέροντα , να διανείμει τα κονδύλια. Γνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ εκλογικά θα καταρρεύσει και οι ελεγχόμενοι από το ίδιο πολιτικοί θα είναι εκτός σκηνής. Γι’ αυτό επείγεται να τελειώσει τη δουλειά τώρα. Τώρα θα τα παίξει όλα για όλα.

Ο εξαθλιωμένος λαός περιμένει τα χρήματα από την τρόϊκα και αυτοί εδώ σχεδιάζουν πως θα τα διασπαθίσουν. Στην πραγματικότητα, τώρα παίζεται η επόμενη εικοσαετία του ΠΑΣΟΚ ή της Νέας Δημοκρατίας. Αν καταφέρει το «Καθεστώς ΠΑΣΟΚ» να βάλει στο χέρι αυτά τα χρήματα, τότε θα εξασφαλίσει δύναμη για τα επόμενα χρόνια της σκλαβιάς του λαού που έρχονται. Αν όμως δεν εξασφαλίσει αυτά τα χρήματα, τότε θα κλείσουν όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ, με τα οποία ελέγχονται πολιτικοί και λαός, το καθεστώς θα καταρρεύσει και ο κόσμος θα απελευθερωθεί. Τουλάχιστον, εμείς οι πολίτες, ας αντιμετωπίσουμε ελεύθεροι και όχι ναρκωμένοι από τα ΜΜΕ, τα δύσκολα χρόνια που έρχονται.

Γι’ αυτό λοιπόν ο Αντώνης Σαμαράς θέλει μια βραχύβια κυβέρνηση, όχι από ελεγχόμενα από τους νταβατζήδες πολιτικά πρόσωπα και να πάμε σε εκλογές γρήγορα, χωρίς καμία άλλη κυβερνητική ενέργεια πλήν αυτού που μας εκβιάζει η Μέρκελ, πιστεύοντας ότι θα είναι η Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα, ώστε να διαχειριστεί η ίδια τα παραπάνω χρήματα, γκρεμίζοντας ή έστω ελέγχοντας, το υπάρχον σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς. Το ίδιο καθεστώς που προσπάθησε να διαχειριστεί ο κ. Καραμανλής και το οποίο όμως τον κατάπιε, χωρίς να το καταλάβει.

Πριν λοιπόν πάρουμε θέση, υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς, θα πρέπει να ξέρουμε τουλάχιστον τι ακριβώς εκπροσωπούν οι δύο διαφορετικές απόψεις..

Πάντως ρίξτε μια ματιά στα καθεστωτικά ΜΜΕ και θα δείτε με πόση λύσσα επιτίθενται στον Αντώνη Σαμαρά, αυτά τα ίδια που πριν ένα εικοσιτετράωρο τον υμνούσαν, για να καταλάβετε τι παίζεται.

Εμείς από αυτό εδώ το blog είχαμε προειδοποιήσει τον Αντώνη Σαμαρά να μην κάνει πίσω. Μην καταστεί έρμαιο των νταβατζήδων και των δημοσκόπων. Τότε το πολιτικό του μέλλον, θα κανονίζεται από άλλους. Το δε μέλλον της πατρίδας, πιστεύουμε ότι το αντιλαμβάνεστε.
Τώρα, που το κρατικοδίαιτο "Καθεστώς ΠΑΣΟΚ" είναι στεγνό από κεφάλαια, τώρα θα πρέπει να το συντρίψει.
Read more

Σαμαράς: “ Παραίτηση Παπανδρέου και άμεσα εκλογές”

This
Quantcast
 Μ’ ένα κατηγορηματικό όχι, ο πρόεδρος της Ν.Δ έκλεισε και σήμερα κάθε δίαυλο επικοινωνίας με την κυβέρνηση, απορρίπτοντας την πρόταση  συνεργασίας του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Έχοντας στο πλευρό του, τους δύο αντιπροέδρους του κόμματος Σταύρο Δήμα και Δημήτρη Αβραμόπουλο εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού δηλώνοντας:
“ Η πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου, πριν λίγες μέρες να εξαγγείλει δημοψήφισμα, προκάλεσε τεράστια αναταραχή μέσα στην Ευρώπη, έκανε πολύ χειρότερη την κρίση μέσα στην Ελλάδα, πόλωσε επικίνδυνα τον Ελληνικό λαό και μπλόκαρε την 6η δόση του δανείου.
Η Νέα Δημοκρατία πήρε πρωτοβουλία αμέσως να αποκαταστήσει την τεράστια ζημιά και να αποσοβήσει τους ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους. Αυτό ήταν για μας καθήκον εθνικής αξιοπρέπειας και ευρωπαϊκής ευθύνης. Διακηρύξαμε ότι αποδεχόμαστε τη νέα συμφωνία για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, την οποία έτσι κι αλλιώς την είχαμε από την πρώτη στιγμή χαρακτηρίσει «αναπόφευκτη».
Άλλωστε το κείμενο της 26ης Οκτωβρίου δεν περιλαμβάνει νέα μέτρα, ενώ περιλαμβάνει το ξεμπλοκάρισμα της 6ης δόσης.
ΒΙΝΤΕΟ –>
Ενώ, λοιπόν, η χώρα είχε εξασφαλίσει τα χρήματα, ο κ. Παπανδρέου τα μπλόκαρε με την απόφασή του για δημοψήφισμα. Κι εμείς τα ξεμπλοκάραμε αποδεχόμενοι την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου…
Ταυτόχρονα, ζητήσαμε μια προσωρινή μεταβατική κυβέρνηση, ώστε να αποκατασταθεί αίσθημα σταθερότητας και να οδηγηθεί η χώρα στις κάλπες, όπου ο ελληνικός λαός θα εκφράσει τη θέλησή του σε συνθήκες ομαλότητας και ασφάλειας. Στην κυβέρνηση αυτή δεν διεκδικήσαμε καμία θέση, μόνο να παραιτηθεί ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος έχει γίνει πια επικίνδυνος για τον τόπο”, τόνισε ο κ. Σαμαράς.


Ο πρόεδρος της Ν.Δ κατηγόρησε τον Γ. Παπανδρέου ως αναξιόπιστο επισημαίνοντας:
“ Εμείς την πρότασή μας την κάναμε. Κι αυτός έκλεισε τις πόρτες. Η πρότασή μας παραμένει στο τραπέζι. Ελπίζω να καταλάβει το λάθος του.
Τελικώς, ούτε ο ίδιος παραιτήθηκε, ούτε για εκλογές δεσμεύτηκε, ούτε την οποιαδήποτε σύγκλιση διευκόλυνε. Αντίθετα, έθεσε ως όρο να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση μαζί με το σύνολο των νέων μέτρων που θα τη συνοδεύουν – πιθανώς σαν αυτά που έχουν διαλύσει την Οικονομία. Και μάλιστα με 180 ψήφους, πράγμα που κατά το Σύνταγμα παραπέμπει σε εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας”.
Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε  ότι η Ν.Δ  θα ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου αρκεί αυτή να μη συνοδεύεται με νέα μέτρα:
“ Δηλώνω και πάλι και στέλνω παντού το μήνυμα – και στο εσωτερικό και στην Ευρώπη: Την απόφαση για το «κούρεμα» τη δεχόμαστε. Τους στόχους της σύγκλισης τους αποδεχόμαστε. Τις διαρθρωτικές αλλαγές τις δεχόμαστε επίσης. Όπως ακριβώς έκανε πριν από τις εκλογές και ο σημερινός Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, ο οποίος τότε ήταν στην Αντιπολίτευση.


Υπάρχουν, βέβαια, και πολιτικές που δεν δουλεύουν, που έχουν αντίθετα αποτελέσματα, και που θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε ότι πρέπει να αλλάξουν για να δουλέψει το πρόγραμμα και για να πιάσουμε τους στόχους μας.
Εμείς συμβάλαμε να αποκατασταθεί η σταθερότητα και μέσα στην Ελλάδα και έξω…
Ο κ. Παπανδρέου χθες ευτέλισε το Κοινοβούλιο:
Χθες ο κ. Παπανδρέου πρότεινε κυβέρνηση συνεργασίας που θα πρέπει – εκτός από το νέο δάνειο, τις επόμενες δόσεις κλπ. – να διαχειριστεί και τα εξής, όπως ο ίδιος τα περιέγραψε:
-Το όνομα των Σκοπίων
-Τις γεωτρήσεις για φυσικό αέριο
-Τις αποκρατικοποιήσεις
-Την αξιοποίηση του πλούτου και της περιουσίας του ελληνικού λαού.
-Τα κοινοτικά κονδύλια
-Πολλές σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις
-Τις αλλαγές στις Τράπεζες.
Είναι δυνατόν, όλα αυτά να γίνουν ερήμην του ελληνικού λαού; Είναι δυνατόν να τα χειριστεί μια κυβέρνηση χωρίς εντολή και χωρίς νομιμοποίηση;
Πως μια τέτοια κυβέρνηση θα δεσμεύσει τις τύχες της χώρας για δεκαετίες; Όλα θα κρέμονται, κάθε στιγμή, από μια κλωστή.
Κι αν η κυβέρνηση αυτή διαρκέσει μερικούς μήνες, θα έχουμε, επί πλέον, μια πολύ μακρά προεκλογική περίοδο. Που είναι ό,τι χειρότερο…
Ο κ. Παπανδρέου δεν ψάχνει κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας.
Προσπαθεί να δεσμεύσει τους πάντες στις προσωπικές και αδιέξοδες επιλογές του”, κατέληξε.
Ο  πρόεδρος της Ν.Δ  υποστήριξε ότι ο  ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση με ισχυρή εντολή και ισχυρή νομιμοποίηση από το λαό και ζήτησε  άμεσα εκλογές.
Σημειώνεται ότι τη Κυριακή στις 13.00 ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
kalikantzaros
http://filologos10.wordpress.com/2011/11/05/%cf%83%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%ac%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%af%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%ad%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ac%ce%bc%ce%b5/
Read more

Ο ΓΑΠ θα πάει στον Χαρδαβέλα, να ξεσκεπάσει τη μεγάλη συνωμοσία ...(βίντεο)

Παρασκευή 11-12-09 συνέντευξη Τύπου του κ. Παπανδρέου στις Βρυξέλλες. 
Γ.Α.Π :"ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ!.. Ή, τουλάχιστον, μέχρι τώρα δεν έχουν βρεί παρά ελάχιστα!!.."
2 χρόνια μετά ο ΓΑΠ ανακαλύπτει πετρέλαιο...
10 Σεπ.2011 ομιλία του κ. Παπανδρέου στην ΔΕΘ:
Ανακοινώνω σήμερα ότι η Ελλάδα ξεκινά
έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης και η απόφαση για τη σχετική προκήρυξη υπογράφεται άμεσα.
Φεύγοντας στη χθεσινή ομιλία του ξαναθυμήθηκε τα πετρέλαια, που το 2009 δεν υπήρχαν, και αναφέρθηκε στην νέα κυβέρνηση και σε εκκρεμότητες λέγοντας: 
"Επιτρέψτε μου αυτή τη στιγμή, απλώς να προσθέσω μερικές  ακόμα, άμεσες προτεραιότητες, που αυτή η Κυβέρνηση, η οποία θα σχηματιστεί, θα πρέπει να αντιμετωπίσει.... Δεύτερον, απέναντι στις αγορές, που ακόμα δεν πιστεύουν στη βιωσιμότητά μας, έχουμε άμεσα τη δυνατότητα να προκηρύξουμε γεωτρήσεις νότια της Κρήτης..."
Και αφού δυο χρόνια πάλεψε για τα πετρέλαια αλλά δεν τα κατάφερε..
Θα πάει στον Χαρδαβέλα, να ξεσκεπάσει τη μεγάλη συνωμοσία...

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/11/blog-post_2049.html

http://taxalia.blogspot.com/2011/11/blog-post_3709.html
Read more

Τα γεγονότα δικαιώνουν το Καραμανλή…Είχε Φιδια στον Κόρφο του….Καιρός να τον δικαιώσει κι ο Λαός….


netakias.wordpress.com
ΓΡΑΦΑΜΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ
Είναι άραγε κάτι από τα παρακάτω, λόγος  να μην θέλουν ¨κάποιοι¨ τον Καραμανλή;
Βασικός μέτοχος.
Αναφορά Νταβατζήδων.
Αρθρο 16.
Εξεταστική του Σπήλιου κατά του Ακη
(ήταν τέτοια η οργή τους που τον ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ από την πολιτική σκηνή!)
ΟΧΙ στο Ανάν.
ΟΧΙ μοίρασμα Αιγαίου.
ΟΧΙ στο Μακεδονικό.
Βέτο στα Σκόπια.
Άνοιγμα στους Κινέζους.
Επαφή στην Αίγυπτο για την ΑΟΖ.
Ενεργειακή ανεξαρτησία.
Αγωγός Μπουργκάς.
Αγωγός Ελληνο – Ιταλικός.
Αγωγός SOUTH STREAM.
Αγωγός Φυσικού Αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας.
Δεύτερη Ηλεκτρική Διασύνδεση Ελλάδος – Βουλγαρίας.
Αύξησε το επίδομα ανεργίας, από 311 σε 454 €.
Αύξησε το ΕΚΑΣ, από 141 σε 230 €. ΄
Ιδρυσε το Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, για τους οικονομικά ασθενέστερους.
΄Εδωσε έκτακτα επιδόματα, συνολικού ύψους 300 εκατ. €, για (ΕΚΑΣ και ΟΓΑ).
΄Εδωσε 500 εκατ. Ευρώ, για ενίσχυση των αγροτών.
Αύξησε την βασική σύνταξη κατά 64%, από 201 σε 330 €.
Εδωσε ενίσχυση 2.000 €, για κάθε παιδί, πέραν του 3ου κι αναγνώρισε τους Τριτέκνους σε Πολύτεκνους
(αυτό ακόμη ΤΣΟΥΖΕΙ τους πολυπολιτισμικούς αλληλέγγυους, μαζί με το επίδομα του Χριστόδουλου)
΄Ελυσε το θέμα με τα πανωτόκια, ή τουλάχιστον προσπάθησε.
Επέστρεψε, σε όλους τους συνταξιούχους, το ΛΑΦΚΑ.
Το σκάναλο Siemens
ΔΕΝ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΓΕΡΜΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ !!!!
(που προσπάθησαν να του φορτώσουν, αλλά ήξεραν ότι αφορούσε την πρασινοφρουρα).
ΣΑΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΤΟΥ ΔΝΤ; Μπά!
Τι “τυχαία” γεγονότα συνέβησαν κατά την διάρκεια της θητείας του, εκτός από τα ανάξια στελέχη της ΝΔ;
Πατριάρχης Αλεξανδρείας.
Υποκλοπές.
Φωτιές.
Δεκεμβριανά 2008.
Ζαχόπουλος.
(αν κι υπήρξαν κι άλλοι “ζωηροί” πολιτικοί, με εξώγαμα και κωλόσπιτα, αλλά αυτοί ήταν … ”μάγκες”)
ο αφελής netakias
Read more

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ.

http://olympia.gr/
Τα ομόλογα που κατείχαν οι ιδιωτικές τράπεζες και διέποντο από το Ελληνικό δίκαιο, μέσα σε 18 μήνες έγιναν ενυπόθηκα δάνεια του ΔΝΤ. Καταλάβατε γιατί οι τραπεζίτε λάτρεψαν τον ΓΑΠ; Το θυμάστε το περιβόητο δείπνο στο σπίτι του κυρίου Καραμούζη της EFG;
Γιατί η EFG Ελβετίας "μετακόμισε" στο περιβόητο Λουξεμβούργο παίρνοντας μαζί της σχεδόν 67 δις Ελληνικών ομολόγων που κατείχε; Πόσα έχει σήμερα; Που πήγαν τα υπόλοιπα;


Να γιατί οι τραπεζίτες αγαπούν τον ΓΑΠ ενώ πριν το μνημόνιο είχαν το 43% του χρέους δια μαγείας ξεπούλησαν τα Ελληνικά ομόλογα και ενώ χρωστούσαμε σε τράπεζες σήμερα χρωστάμε σε κράτη και το ΔΝΤ
Read more

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:Aπο 24 Οκτωβρίου το δημοψήφισμα στο ΦΕΚ!

ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ


Και ενώ όλες οι πολιτικές παρατάξεις προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν είχαν ιδέα για το δημοψήφισμα, και ότι ο Πρωθυπουργός τους έπιασε εξ απήνης , το ΦΕΚ που δημοσιεύουμε αποδεικνύει ότι το γνώριζαν τρείς μέρες πριν αποφασιστεί το κούρεμα του ελληνικού χρέους. Τα σχόλια δικά σας....ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ...


http://onairnews.blogspot.com/2011/11/24.html
Read more

Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ: Τραγικά "λίγοι" αλλά ευτυχώς υπάρχει ο λαός...

Ειλικρινά, δεν γνωρίζουμε τι περισσότερο από τα δύο ακόλουθα ενδεχόμενα ισχύουν: Είναι τόσο πολύ μεγάλος πολιτικός «παίκτης» ο Γιώργος Παπανδρέου ή τόσο αφελείς οι βουλευτές και τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματός του; Μπορεί βέβαια να συμβαίνουν και τα δύο.
Γιατί αυτά που έχουν εκτυλιχθεί τις τελευταίες ημέρες και ώρες δείχνουν πόσο «λίγοι», «ελάχιστοι» θα λέγαμε, είναι όλοι οι βουλευτές-μέλη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.
Έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης σε κάποιον που ήθελαν να ανατρέψουν με αντάλλαγμα, τι; Ότι αύριο θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας! Για να κάνει, τι; «Να συζητήσει»!
Τα έδωσαν όλα και πήραν μια επίσκεψη του Παπανδρέου στον Παπούλια! Όπου βγαίνοντας θα κάνει «προσκλητήριο για κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας» στην οποία κυβέρνηση ήδη έχουν αρνηθεί οι πάντες να συμμετέχουν, πλην του Γ.Καρατζαφέρη που το έχει αφήσει ανοικτό, περιμένοντας μπας και τσιμπήσει κανένας άλλος, κάτι που μάλλον αποκλείεται να συμβεί.
Ακόμα και αυτή η Ν.Μπακογιάννη που είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα βρίσκεται στην επόμενη Βουλή, φαίνεται ότι απορρίπτει την συμμετοχή.
Άρα; Άρα μένει πρωθυπουργός για να περάσει την δανειακή σύμβαση (που όλως ευκόλως δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει και ο Α.Σαμαράς) για να κάνει εκλογές τον Μάρτιο! Ποίου έτους Μάρτιο, δεν είπε…
Και δεν αποκλείεται κάποια στελέχη όπως οι Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου κλπ που τον έχουν εκνευρίσει αρκούντως, τον  Γ.Παπανδρέου, μήπως εισπράξουν καμιά διαγραφή που θα είναι "όλη δική τους". Και πει μετά ότι τον … ανέτρεψαν! 
Όσο για τον Ε.Βενιζέλο, τι να πούμε; Ας ψάξει να βρει κόμμα να κάνει «κυβέρνηση συνεργασίας» όταν θα γίνει … πρωθυπουργός. Στις 31 Νοεμβρίου.  Μόλις παραιτηθεί ο .Γ.Παπανδρέου!
Που κάποιο σενάριο – νομίζουμε ότι ακούστηκε στο MEGA –τον φέρνει να παραμένει πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ και να το οδηγεί πάλι στις εκλογές, αν γίνουν τον Μάρτιο του 2012!
Βέβαια, όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι ο Γ.Παπανδρέου θα μακροημερεύσει στην εξουσία.
Όχι βέβαια χάρη στα κορυφαία «διαφωνούντα» στελέχη και καθ’εξιν υποστηρικτές και ψηφοφόρους του, και τα λοιπά μέλη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ούτε χάρη στη Ν.Δ. που έχει εγκλωβιστεί σε αδιέξοδα πριν καν ανέλθει στην εξουσία.
Αλλά χάρη στους πολίτες της χώρας που θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, όπως έκαναν στις 28 Οκτωβρίου, η χώρα θα απαλλαγεί από το καθεστώς Παπανδρέου. Γιατί όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=26840&Itemid=139
Read more

«Ο Παπανδρέου στις Κάννες μιλούσε για αποτραπέν πραξικόπημα» η' αλλιως..."Ελληνες σας δουλευω ολους" !!

Δεύτερη μαρτυρία που αυτή την φορά αφορά τον Έλληνα πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου για συκοφαντική επίθεση του ιδίου κατά των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Πιο συγκεκριμένα ο Γάλλος δημοσιογράφος της γαλλικής εφημερίδας Liberation, Jean Quatremer ο οποίος ήταν ο ειδικός απεσταλμένος της εφημερίδας στην Κάννες (http://www.liberation.fr/economie/01012369295-g20-athenes-face-au-jury-de-cannes)αναφέρει σε σχόλιο του στο Twitter ότι κατά τη διάρκεια του δείπνου στις Κάννες την Τετάρτη το βράδυ, ο Παπανδρέου είπε στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι η προκήρυξη δημοψηφίσματος ήταν αναγκαία για να αποφευχθεί ο κίνδυνος πραξικοπήματος!


Όπως αναφέρει στο Twitter ο Γάλλος δημοσιογράφος Quatremer : "Papandréou, lors du diner mercredi, a notamment justifié son référendum par le risque d'un coup d'Etat. Pas moins..." (Ο Παπανδρέου κατά την διάρκεια του δείπνου της Τετάρτης δικαιολόγησε εμφατικά στους (εταίρους) την πρωτοβουλία του για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος ως μέσο αποφυγής του ρίσκου ενός ενδεχόμενου πραξικοπήματος.) (http://twitter.com/#!/quatremer).

Σημειώνεται ότι ο Γάλλος δημοσιογράφος Jean Quatremer είναι συνεργάτης της εφημερίδας Liberation εξειδικευμένος στα ευρωπαϊκά θέματα και συγγραφέας του blog "Παρασκήνια των Βρυξελλών" (Coulisses de Bruxelles).

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://elnewsgr.blogspot.com/2011/11/blog-post_5553.html
Read more

Στις 12 η συνάντηση Παπανδρέου - Παπούλια

Σήμερα Σάββατο στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Η συνάντηση, όπως δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο κ. Παπανδρέου, γίνεται για να τον ενημερώσει για την απόφαση του να ξεκινήσουν διαβουλεύσεις με όλα τα κόμματα για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης ευρύτερης στήριξης.

protothema.gr
http://taxalia.blogspot.com/2011/11/12_05.html
Read more

Πλήρης επιβεβαίωση Πάνου Καμμένου…

Δείτε στο βίντεο στο τέλος του άρθρου, τι δήλωσε χθες στο MEGA (στις 10:00 πμ), ο Πάνος Καμμένος .
Ο βουλευτής της Ν.Δ τόνισε ότι :
Θα δούμε αν έχουν αποκηρυχθεί οι θέσεις του Σαμαρά για το μνημόνιο… Πρόσθεσε δε με έμφαση: Εγώ πάντως βλέπω ότι η Ν.Δ και σας το προβλέπω  δεν θα ψηφίσει με εντολή του Αντώνη του Σαμαρά την δανειακή σύμβαση όταν θα ρθεί..
Read more

ΕΣΠΑΣΕ ΤΑ ΚΟΝΤΕΡ Ο ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ! Ο πρώτος που είπε για κυβέρνηση Βενιζέλου!

Πάει να μας τρελλάνει τελείως ο Αχαιός! Η πρόβλεψη (;) που έκανε ήταν και η φήμη που μετέδωσε το MEGA περί Βενιζέλου.
Το ακριβώς έγινε;
11.15 Ο Νίκος Νικολόπουλος βγαίνει από το γραφείο του Σαμαρά. Αμέσως πέφτουν πάνω του όλοι οι πολιτικοί συντάκτες και τον ρωτούν.
Ο Νικολόπουλος απαντά ευθέως·
Κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Βενιζέλο και συμμετοχή Καρατζαφέρη – Ντόρας αλλά και εκλογές τον Μάρτη! Απίστευτο σενάριο αλλα ο Νικολόπουλος δεν έχει χάσει πρόβλεψη …διαδοχής! Τι εννοούμε;
Ο Νικολόπουλος είχε προβλέψει την εκλογή Έβερτ!
ΕΙΧΕ προβλέψει την άνοδο Καραμανλή στην εξουσία, όταν ο Μητσοτάκης ειρωνευόταν…
Είχε αναγγείλει επίσημα το αποτέλεσμα της εκλογής Σαμαρα αλλά Και το ακριβές ποσοστό που είχε πάρει.
Για να δούμε θα του κάτσει και αυτό του Αχαιού;;
http://olympia.gr/2011/11/05/%ce%b5%cf%83%cf%80%ce%b1%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%81-%ce%bf-%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%83-%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84/
Read more

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο Παπανδρέου

Όχι πως δεν θα έπαιρνε δηλαδή! Το γνωστό ΠΑΣΟΚ. Για αύριο όμως, να θυμάστε αυτό:
http://taxalia.blogspot.com/2011/11/blog-post_3257.html
Read more

Σαμαράς: Οι μάσκες έπεσαν, μόνη λύση οι εκλογές


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι μάσκες έπεσαν. Ο κ. Παπανδρέου απέρριψε το σύνολο της πρότασης μας. Οι ευθύνες που επωμίζεται είναι τεράστιες. Μόνη λύση οι εκλογές».
http://dhmotikhkaramouza.blogspot.com/2011/11/blog-post_3989.html?spref=fb
Read more

Πάλι ψέμματα λέει ο καρατζαφέρης: "Ψηφίσαμε το άρθρο ένα για να πάρουμε μόνο τα λεφτά"

Όποιος διάβασε όμως το μνημόνιο όμως και συγκεκριμένα το άρθρο ένα ξέρει ότι: Υπογραφή στο άρθρο 1 σημαίνει αυτόματα αποδοχή της δανειακής σύμβασης διευκόλυνσης. Που σημαίνει ότι: Αποδέχονται την παραίτηση από την ασυλία της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και την υποθήκευση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας!! ¨Ασε ρε κολοτούμπα σε μάθαμε.

"Καλωσορίζουμε την Νέα Δημοκρατία στο σκεπτικό μας"
Καταλάβατε γιατί το είπε αυτό; Η Νέα δημοκρατία ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει την δανειακή σύμβαση για να μην πτωχεύσει η Χώρα!! Πέσαν οι μάσκες πλέον δεν έχετε δικαιολογία κύριοι ψηφοφόροι της Νέας δημοκρατίας!!
Read more

Ιγνατίου: «Είπε άλλα από αυτά που συμφώνησε με Σαρκοζί – Μέρκελ»

Ιγνατίου: «Είπε άλλα από αυτά που συμφώνησε με Σαρκοζί – Μέρκελ» Ο δημοσιογράφος του Mega Μιχάλης Ιγνατίου έγραψε στο twitter του: Ενημερώνω ότι (ο Παπανδρέου) ΔΕΝ ανακοίνωσε αυτό που ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ με Σαρκοζί, Μέρκελ, Λαγκάρντ: το «μόνιμο σταθερό πολιτικό σχήμα».

http://www.tsantiri.gr/blog/ignatiou-ipe-alla-apo-afta-pou-simfonise-me-sarkozi-merkel.html
Read more

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! (και απίστευτο άνοιγμα Τσίπρα σε Καραμανλή)

1
Μία κυβέρνηση που δεν υπάρχει!
Μία κυβέρνηση που κανείς δεν ξέρει ποιά είναι! Και έχει το θράσος να ζητά ψήφο εμπιστοσύνης!
Αφού τα κάνατε όλα καλά, τότε ποιό το νόημα;
Γιατί δεν μπορούν τα στελέχη σας να σταθούν σε οποιαδήποτε κοινωνική εκδήλωση;
ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΧΡΕΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ Ο “ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ” ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΣΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ!
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ! Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ… ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΤΕ ΜΕ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ!
ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ!
http://olympia.gr/2011/11/05/%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%be%ce%b7%cf%83-%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%83-%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%89%ce%b8%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%bf%cf%83-%ce%b6%ce%b7%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b5/
Read more

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ! ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ!

Συνεχίζει να εξαπατά τους πάντες! Είναι απίστευτοι, τον χειροκροτούν παρότι τους είπε ότι θα γίνουν εκλογές “αφού λύσει όλα τα προβλήματα η νέα κυβέρνηση”!

Χθες έλεγε ότι θα γίνουν εκλογές το συντομότερο!
πηγηhttp://anti-ntp.blogspot.com/2011/11/blog-post_5328.html
Read more

Ο Παπανδρέου τίναξε τα πάντα στον αέρα..


Όπως το περιμέναμε. Ο Παπανδρέου τίναξε τα πάντα στον αέρα. Με το που άρχισε την ομιλία του, την οποία άφησε για το τέλος, κατηγόρησε κατά τον πλέον βαρύτατο τρόπο την Νέα Δημοκρατία, τον Σαμαρά και τον Καραμανλή, ως αποκλειστικά υπαίτιους για....
τη σημερινή κατάσταση. Ο άνθρωπος σκέφτεται την επόμενη τετραετία

Ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε μια πολιτική κυβέρνηση και όχι κυβέρνηση εξωκοινοβουλευτικών, ώστε να την ελέγχει ο ίδιος μέσα από την πλειοψηφία στη Βουλή. Ουσιαστικά δηλαδή ζητά από την Νέα Δημοκρατία να καταστεί απλά συνένοχη. Τα λέγαμε εμείς.

Μετά από αυτό δεν νομίζουμε πλέον ότι ο Αντώνης Σαμαράς, θα συνεχίσει οποιονδήποτε διάλογο με τον κ. Παπανδρέου. Ενσυνείδητα και επιλεγμένα λοιπόν, ο κ. Παπανδρέου τίναξε τα πάντα στον αέρα, για να καταστεί για μια ακόμα φορά ο μοναδικός απαραίτητος διαχειριστής της κρίσης. Κάτι που σημαίνει συνέχιση της πρωθυπουργίας του.

Τώρα πλέον το λόγο και την ευθύνη έχουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και μόνο αυτοί.
Διαφορετικά η πλήρης χρεοκοπία και η επιστροφή στη δραχμή θα σκάσουν στα χέρια τους.

Read more

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥ ΡΟΥΜΠΙΝΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ ΡΟΥΜΠΙΝΙ, Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΤΟΥ ΕΡΙΞΕ ΕΥΘΥΝΕΣ.
ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΛΑ ΤΟΥ ΡΟΥΜΠΙΝΙ.
ΝΑ ΕΥΧΕΣΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΓΑΠ… ΜΟΝΟ ΕΝΑ: ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΨΗΓΜΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΟΥ “ΗΘΙΚΗΣ”. ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ, ΘΑ ΣΒΗΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ… ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ.
(πολιτικά πάντα εννοούμε ε;)
http://olympia.gr/2011/11/04/%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%84%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%b3%ce%bb%cf%85%cf%86%ce%bf%cf%85-%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%bc%cf%80%ce%b9%ce%bd%ce%b9-%ce%bf/
Read more

Συμφωνα με γερμανικο καναλι και συμφωνα με ρεπορταζ της wall street journal προκειμενου οι τραπεζες να αποδεχτουν το κουρεμα των ελληνικων ομολογων

που κατεχουν κατα 50% , ο ΓΑΠ συμφωνησε στη μετατροπη του δικαιου που διεπει τα ομολογα αυτα απο το ελληνικο στο αγγλικο δικαιο!

Η αποκάλυψη αυτή, έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που γράψαμε από την επομένη του μνημονίου. Για το Βρετανικό δίκαιο. Φέραμε και το παράδειγμα της Ισλανδίας όπου όταν πέταξε έξω τους τοκογλύφους, το μόνο που δεν μπόρεσε να περισώσει ήταν τα περιουσιακά της...
στοιχεία που ευρίσκοντο σε Βρετανικό έδαφος. Από την πρώτη στιγμή το είπαμε και τώρα βλέπουμε να υλοποιείται μέσα σε απόλυτη σιωπή. ΝΤΡΟΠΗ. Καταλάβατε γιατί ο Παπανδρέου έβαλε ως σκοπό την έξοδο μας από τις αγορές και την επαναγορά των Ελληνικών ομολόγων που διέποντο από το Ελληνικό δίκαιο μέσω της χρηματοδότησης από το ΔΝΤ που διέπεται από το Βρετανικό; Γιατί απλούστατα, τα ομολογιακά δάνεια μπορούσαν και να επαναδιαπραγματευθούν, και να κουρευτούν χωρίς να εγερθούν απαιτήσεις ενάντια στην Εθνική κυριαρχία. Τόσο απλά και ξεκάθαρα τα είχαμε γράψει. Δείτε την επίμαχη παράγραφο.

Απο τον kanapes Εδω και ωρες ασχολουντε στην τηλεοραση ολοι οι “δημοσιογραφοι” για το αν θα ειναι στην καρεκλα ο ΓΑΠ , αν θα εχουμε κυβερνηση με πολιτικους ή με κρεωποληδες , αν θα παρει το ΟΚ σημερα ο ΓΑΠ στη βουλη ενω ειναι σιγουρη η ψηφος εμπιστοσυνης της ετσι οπως ειναι ο νομος , τι θα κανει ο Σαμαρας κλπ. Ξεχναμε ομως ενα πολυ σημαντικο οτι η ΝΔ συμφωνησε στην νεα δανειακη συμβαση. Αυτες τις ωρες κυκλοφορει στο ιντερνετ ενα πολυ σημαντικο αρθρο που βγαζει στη φορα την συμφωνια κατω απο το τραπεζι της Μερκελ με τις τραπεζες με την συμφωνη γνωμη του ΓΑΠ. Τι λεει αυτη η συμφωνια ; Συμφωνα με ρεπορταζ στο γερμανικο καναλι ARD στις 27 οκτωβριου, και συμφωνα με ρεπορταζ της wall street journal προκειμενου οι τραπεζες να αποδεχτουν το κουρεμα των ελληνικων ομολογων που κατεχουν κατα 50% , ο ΓΑΠ συμφωνησε στη μετατροπη του δικαιου που διεπει τα ομολογα αυτα απο το ελληνικο στο αγγλικο δικαιο !!!!!!!!!! Πολυ απλα τι σημαινει αυτο ; Οσο ειναι ελληνικο το δικαιο των ομολογων σε περιπτωση πτωχευσης της ελλαδας τοτε η ελλαδα εχει την δυνατοτητα να πληρωσει το χρεος που βρισκετε στους ιδιωτες και μονο σε αυτους και οχι στους θεσμικους (ΔΝΤ, ΕΚΤ κλπ) χωρις να εχει καμια νομικη κυρωση. Οι δανειστες θα αποδεχτουν την αποπληρωμη σε ελληνικο νομισμα το οποιο η ελλαδα θα τυπωσει σε δραχμες και θα ξεπληρωσει τους δανειστες. Σε περιπτωση που ισχυει οτι συμφωνηθηκε με μερκελ και ΓΑΠ μεσα στη δανειακη συμβαση να υπαρχει και η αλλαγη του ελληνικου δικαιου σε αγγλικο τοτε εχουμε: Η ελλαδα ΠΡΕΠΕΙ να πληρωσει το χρεος σε ΕΥΡΩ και αν σκεφτουμε οτι η ισοτιμια θα κατρακυλησει σε 700/1 τοτε εχουμε την οριστικη παραδοση της Ελλαδας στους δανειστες. Γιατι μιλαμε με σιγουρια για πτωχευση της Ελλαδας ; Μα δεν το λεμε εμεις αλλα ο Ρουμπινι ο οποιος ειπε οτι το 2013 θα πτωχευσουμε . Θα πτωχευσουμε γιατι ο κινδυνος του να παρουμε μαζι μας και Ιταλια αλλα και Γαλλια θα εχει εξανεμιστει και ετσι δεν θα φοβουνται να μας αφησουν στην μοιρα μας. Η ερωτηση που θα πρεπει να γινει απο ολους μας στον καθρεφτη μας. Η ερωτηση που θα πρεπει να γινει στον Σαμαρα και σε ολους τους βουλευτες που θα ψηφισουν ΝΑΙ στην νεα δανειακη συμβαση. Η ερωτηση που θα πρεπει να γινει μεσα στην βουλη ΤΩΡΑ , ΧΘΕΣ ειναι μια. Γιατι παρεδωσαμε στους δανειστες το μεγαλυτερο διαπραγματευτικο χαρτι της Ελλαδας , που αναγκασε τους ευρωπαιους να “στηριξουν” το κουρεμα 50% και γιατι οι υπολοιπες χωρες δεν εχουν δεχτει παρομοια συμφωνια και συνεχιζουν να εχουν αυτο το πλεονεκτημα στα χερια τους. Κυριοι οι στιγμες ειναι κρισιμες για το μελλον των παιδιων μας. Παρακαλουμε τους βουλευτες να κανουν ερωτηση μεσα στη βουλη . Παρακαλουνται οι βουλευτες που μας εχουν μαθει οτι εχουν τα κοτσια αυτα να ρωτησουν στην βουλη τα παραπανω. Πρεπει ο κοσμος να πληροφορηθει το τι γινετε με την νεα δανειακη συμβαση.
ΥΓ Η ειδηση της βομβας αυτης ανηκει στον κ Παναγιωτου Παναγιωτη.
Πηγη http://anti-ntp.blogspot.com/2011/11/wall-street-journal.html?spref=fb
Read more

ΣΧΕΔΙΟ – ΣΟΚ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!

Η πληροφορία όχι μόνο είναι σοβαρότατη αλλά δείχνει και το ποιόν της ομάδας των μυστικοσυμβούλων (αλλοδαπών) που άγει τον πρωθυπουργό.
Μετά την εγκληματική επιλογή του δημοψηφίσματος, ξαναχτύπησαν με σενάριο – σοκ!

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες μας, θεωρούν ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι θα πάρουν την ψήφο εμπιστοσύνης. Τι θα κάνουν μετά;
Σύμφωνα πάντα με το σενάριο, η αμέσως επόμενη κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου, θα είναι να…
ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ!! Έχοντας το πλεονέκτημα της νωπής εντολής και με το δεδομένο ότι ο Βενιζέλος δεν θα δεχτεί ποτέ να υποσκελιστεί σε μικτό κυβερνητικό σχήμα…
Είναι δεδομένο ότι ο Βενιζέλος γνώριζε η είχε υποπτευθεί κάτι τέτοιο γι’ αυτό και η προχθεσινή του αντίδραση. Γιατί συνηγορεί; Μάλλον δεν μπορεί να φανταστεί ότι ο ΓΑΠ θα πέσει τόσο χαμηλά… .
http://olympia.gr/2011/11/04/σχεδιο-σοκ-παπανδρεου-για-διαγραφη-βε/
Read more

Εκβιασμός made in USA.!!!!!!!!!!!!!!!


Εκβιασμός made in USA

Στους λόγους που οδήγησαν τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου αναφέρεται στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Το Ποντίκι»…Σύμφωνα με την έγκυρη εφημερίδα, οι πολιτικές διεργασίες που προκάλεσε, υπογράμμισαν ακόμη μια φορά τους άρρηκτους δεσμούς «αίματος» του πρωθυπουργού της Ελλάδας με την Ουάσινγκτον και τα συμφέροντά της.

Οι ΗΠΑ δεν θα μπορούσαν να λάβουν, αυτή τη στιγμή, μεγαλύτερη βοήθεια στον πόλεμο που διεξάγουν εναντίον της Γερμανίας (και του ευρώ) από αυτήν που τους πρόσφερε ο Γ. Παπανδρέου.

Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και υπουργός Εξωτερικών της χώρας Σταύρος Λαμπρινίδης ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος επίσημος με τον οποίο ήρθε σε επαφή η αμερικανική κυβέρνηση μετά τις αποφάσεις της συνόδου της 26ης Οκτωβρίου. Μετά τη συνάντηση με τη Χίλαρι Κλίντον στην Ουάσινγκτον στις 28 Οκτωβρίου ο Λαμπρινίδης δήλωσε: «Ήταν μια εξαιρετικά θετική συνάντηση, σʼ ένα εξαιρετικά θερμό κλίμα, που αποδεικνύεται ότι η Ελλάδα και η Αμερική έχουμε πλέον σε πολλά ζητήματα μια κοινή προσέγγιση των πραγμάτων».

Η αμερικανική πλευρά εκφράστηκε θετικά για το δημοψήφισμα. Σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η απόφαση του έλληνα πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος «ενισχύει» την ανάγκη η ευρωζώνη να προχωρήσει γρήγορα και αποτελεσματικά με την εφαρμογή του σχεδίου για την αντιμετώπιση του χρέους».
http://georgekaragiannis.blogspot.com/2011/11/made-in-usa.html
Read more

Ερωτήματα για τη νέα δανειακή σύμβαση (να πάμε στην ουσία;)

Ολοι συζητάνε αν θα πέσει η κυβέρνηση ή όχι και ελάχιστοι την ουσία της σύμβασης....
Ακούσαμε με προσοχή τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας να μας λένε πόσα χρήματα θα πάρουμε, πόσα πολλά και ωραία δισεκατομμύρια θα δοθούν στη χώρα μας και εμείς οι «αχάριστοι» το σκεφτόμαστε. Λες και ήρθε ο Αι Βασίλης και μας μοιράζει χρήματα. Ότι το 2020 θα..
 είμαστε ξανά στις αγορές (αρχικά είχαν πει το 2012 με το μνημόνιο 1). Ότι θα ξαναγυρίσει το χρέος στα επίπεδά του 2009.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει όμως να υπογράψουμε μια νέα δανειακή σύμβαση, την οποία δεν έχουμε δει, δεν έχει δημοσιοποιηθεί (παρά ένα σχέδιο συμπερασμάτων της συνόδου των Βρυξελλών) και φυσικά δεν έχουμε δει καμία μελέτη σκοπιμότητας που να τεκμηριώνει την αποδοχή της συμφωνίας και τους κινδύνους της, καθώς και τι εναλλακτικές λύσεις ενδεχομένως έχουμε. Δεν μας λένε τι δεσμεύσεις θα έχει υπογράψει η χώρα για όλα αυτά τα νέα δάνεια;

Μάλιστα αρχικά μας ζητήθηκε να πάμε σε δημοψήφισμα χωρίς όμως να έχουμε επαρκή στοιχεία για το τι έπρεπε να μελετήσουμε. Τίθενται λοιπόν συγκεκριμένα ερωτήματα:

- Τι συνολικά νέα μέτρα θα πάρουν οι επόμενες κυβερνήσεις και με τι κυρώσεις σε περίπτωση αποτυχίας;

- Πόση αποτιμάται η δημόσια περιουσία σήμερα, πόση θα είναι το 2012, σε ποια χέρια θα βρίσκεται, πού θα πηγαίνουν τα έσοδα από την εκμετάλλευση της και ποιο μέρος από αυτά θα πηγαίνει στο εγχώριο ΑΕΠ;

- Η χώρα μας ενδέχεται να βιώσει περαιτέρω αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις εξαιτίας της ευρύτερης ύφεσης ή λανθασμένης νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας (ΕΚΤ) ή κρίσης στο ευρώ λόγω αστοχιών σε άλλα κράτη της ένωσης. Το κόστος θα το πληρώσει και πάλι ο Ελληνικός Λαός;

- Τις κρίσιμες και τελικές αποφάσεις θα τις λαμβάνει η Ελληνική κυβέρνηση ή η τρόικα;

- Τι έσοδα θα έχει το Ελληνικό κράτος από τις εταιρίες που θα αποκρατικοποιηθούν (ποιες θα είναι αυτές;) και τι αποτίμηση θα έχουν αυτές οι εταιρίες σήμερα και στο μέλλον;

- Τι μέσο και κατώτερο μισθό θα έχει ο Έλληνας σε δέκα χρόνια και ποιο είναι το βιοτικό επίπεδο στόχος;

- Τι καταθέσεις έχουν σήμερα στις τράπεζες οι Έλληνες πολίτες και τι προβλέπεται να έχουν σε δέκα χρόνια;

- Τι κατεύθυνση θα πάρει η χώρα μας και που θα πάνε αναλυτικά τα χρήματα των δανείων;

- Ποιο είναι το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας, πώς θα αυξηθεί το ΑΕΠ και τι είναι εκείνο που θα αλλάξει για να αντιστραφεί η αρνητική πορεία της ύφεσης;

- Τι δαπάνες θα πάνε υπέρ του στρατεύματος και αν στη διαπραγμάτευση μπήκε θέμα χρηματοδότησης της άμυνας μας από την Ε.Ε. που είναι και για δικιά της άμυνα; Ποιος θα αποφασίζει για τα μείζονα θέματα της εθνικής μας άμυνας;

- Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση, έχοντας και ιδία συμφέροντα θα μας επιτρέψει-προστατεύσει ώστε να εκμεταλλευτούμε τον ορυκτό μας πλούτο που βρίσκεται στις ΑΟΖ μας οι οποίες πρέπει να ανακηρυχθούν;

- Σε περίπτωση χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ μια σοβαρή κυβέρνηση πρέπει να έχει εναλλακτικό σχέδιο και όχι να κινδυνολογεί. Υπάρχει τέτοιο σχέδιο; Ποιο είναι αυτό; Τι προβλέπει; Τι ευθύνες υπάρχουν σε περίπτωση που δεν υπάρχει;

- Τι θα γίνει σε περίπτωση που η Ευρωζώνη διαλυθεί όχι λόγω Ελλάδος άλλα λόγω αγορών, λόγω επιλογών της, ή λόγω πιθανής αποχώρησης της Γερμανίας; Οι συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης θα είναι ολέθριες για όσους έχουν υιοθετήσει το ευρώ, ενώ εξαιρετικά ευνοϊκές για αυτούς που θα ναι εκτός. Κινδυνεύει η Ελλάδα να πληρώσει διπλά την κρίση αρχικά μένοντας στο ευρώ και στη συνέχεια πληρώνοντας τη διάλυση της ευρωζώνης;

Το γεγονός πώς όλα τα παραπάνω ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα συνιστούν απόδειξη του ελλείμματος Δημοκρατίας, τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ε.Ε. Ποιον εξυπηρετεί που ο πολίτης από τον οποίον ζητούνται θυσίες παραμένει ανενημέρωτος; Μήπως τελικά η Ε.Ε έχει εκτροχιαστεί από τους αρχικούς της στόχους και έχει μεταμορφωθεί σε ένα κεντρικά σχεδιασμένα γραφειοκρατικό μηχανισμό στον οποίο ο πολίτης δεν έχει καμία πρόσβαση;

Ας μην ξεχνάμε πώς η οικονομική πολιτική της Ε.Ε για κάθε χώρα μέλος, προδιαγράφεται στις Βρυξέλλες και είναι γνωστό πώς η Ελλάδα με την προσχώρηση της δέχτηκε την αποβιομηχάνιση της και δεσμεύτηκε να περιοριστεί μόνο στη ανάπτυξη του τουρισμού, γεγονός που αποσιωπάται επιμελώς και αντ’ αυτού πλασάρεται σαν αιτιολόγηση της χρεοκοπίας μας ότι «τα λεφτά τα έφαγαν» οι «κακοί δημόσιοι υπάλληλοι», οι «κακοί αγρότες», έστω και οι «κακοί πολιτικοί» κλπ.

Τα ερωτήματα είναι σύνθετα, πολλά και δύσκολο να απαντηθούν. Ως στελέχη επιχειρήσεων γνωρίζουμε ότι για να παρθεί μια απόφαση ή να εγκριθεί ένα σοβαρό επιχειρηματικό σχέδιο πρέπει να υπάρχει σαφές business plan. Να έχουν αναλυθεί τα υπέρ και κατά και ψύχραιμα να παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις. Παρακολουθούμε μια παρωδία, όπου δεν συζητούνται καθόλου οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να αποφασίσουμε υπέρ ή κατά και αναλώνεται η δημόσια συζήτηση στην παραπολιτική.

Είμαστε σταθερά υπέρ της Ενωμένης Ευρώπης. Μια Ευρώπη που να σέβεται την πολιτιστική ταυτότητα και τη διαφορετικότητα των λαών και των Εθνών, που θα σέβεται τους πολίτες της και τις Δημοκρατικές αρχές της. Αυτό άλλωστε ήταν το αρχικό όραμα της Ενωμένης Ευρώπης .

Ως σκεπτόμενοι πολίτες περιμένουμε τις απαντήσεις.

Καραγιάννης Πασχάλης – Τραπεζικός
Πανώριας Γιώργος – Οικονομολόγος
Read more

Μπράβο στον Καμμένο... Δεν θα ψηφίσει τη νέα δανειακή...


Το δήλωσε σήμερα το πρωϊ σε τηλεοπτικό κανάλι. Δεν θα ψηφίσει την νέα δανειακή σύμβαση, ακόμα και αν τον διαγράψουν από την Νέα Δημοκρατία.
Μάλιστα υποστήριξε, ότι η νέα δανειακή σύμβαση νομιμοποιεί και την πρώτη και γι’ αυτό θα προσπαθήσει να....
αλλάξει την απόφαση του κόμματος.

Όλοι γνωρίζουμε πως η πρώτη δανειακή σύμβαση είναι άκυρη, καθόσον ποτέ δεν κυρώθηκε από την ελληνική Βουλή και ως εκ τούτου δεν παράγει έννομα αποτελέσματα και υποχρεώσεις για τον ελληνικό λαό, αφού εκτελείται κατά παράβαση του Συντάγματος με σαφή σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας.  

 
Read more

Ένα να ξέρετε: ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ!

Για να μην έχετε καμία αμφιβολία για το τι θα κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου δηλαδή.
Ένας Παπανδρέου δεν παραιτείται! ΠΟΤΕ. Και οι ΚΟΤΟΥΛΕΣ που φωνάζουν στον περίγυρο, φοβούνται
την ρετσινιά της ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ. Αυτή τους την αδυναμία εκμεταλλεύεται ο Παπανδρέου και τους κάνει ότι θέλει! Να το θυμάστε αυτό...

Μούτζα-χεντίν
http://taxalia.blogspot.com/2011/11/blog-post_3257.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter
Read more

Θα καταψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση, δηλώνει ο Π.Καμμένος

Σε διαφορετική γραμμή

Θα καταψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση, δηλώνει ο Π.Καμμένος

Ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος
Ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231136118
 
Read more

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ

Προσθήκη λεζάντας

















  Πολλές φορές τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.
http://dexiextrem.blogspot.com/2011/11/blog-post_3747.html
Read more

ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ



Ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μετά την δήλωση του Παπανδρέου στην Βουλή “δεν είμαι γαντζωμένος στην καρέκλα μου”
Επίμονες πληροφορίες αναφέρουν ότι προωθείται με την συμφωνία του Παπανδρέου σχέδιο Βενιζέλου το οποίο είναι το εξής σε γενικές γραμμές. Αύριο το βράδυ ο Παπανδρέου θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Την επόμενη ημέρα όμως θα παραιτηθεί. Έτσι ο Βενιζέλος θα αναλάβει πρωθυπουργός ο Βενιζέλος ο οποίος θα καλέσει πάλι όσους βουλευτές ανεξαρτητοποιήθηκαν να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ.

http://kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=8178
Read more

Λυσσαλέα μάχη του συστήματος για να περάσει η σύμβαση - ΠΡΟΣΟΧΗ ! Αυτό είναι το διακύβευμα

Λυσσαλέα μάχη δίνει το κατεστημένο αστικό πολιτικό και δημοσιογραφικό σύστημα σε Ελλάδα και Ευρώπη προκειμένου να περάσει η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Αυτό είναι το μέγιστο διακύβευμα. Γι'αυτό κι αυτά τα καραγκιοζιλίκια με το δημοψήφισμα. Στη μάχη αυτή έχουν επιστρατευτεί όλα τα διαθέσιμα μέσα μέσα με..
κυριότερο εκείνο της απειλής της χρεοκοπίας. Εκβιάζουν βουλευτές και κόμματα ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν δεσμευτεί για την υπογραφή της συμφωνίας και όλων των όρων της δεν θα εκταμιεύσουν την 6η δόση. Πέρα απ' το ότι για την αυτή κατάσταση κύριος υπεύθυνος είναι ο πιο λαομίσητος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης, σε συνεννόηση με τους Μερκοζί (κι αφού αποχωρεί έχοντας εκτελέσει το projekt παράδοσης της χώρας εκτελεί τώρα την τελευταία του αποστολή με το παιχνίδι του δημοψηφίσματος) , σημαντική είναι η στάση που θα κρατήσουν τα υπόλοιπα κόμματα μπροστά σ'αυτό το προσχεδιασμένο δίλημμα -αδιέξοδο και κυρίως, η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πως είναι δυνατόν να απαιτούν (!!) οι εταίροι μας να δεσμευτούν τα κόμματα για μια σύμβαση η οποία ακόμα δεν έχει σχηματοποιηθεί και οι όροι της παραμένουν άγνωστοι;; Πως είναι δυνατόν να επιτρέπεται στους Ευρωπαίους τόσο ξεδιάντροπη ανάμειξη στα εσωτερικά μας, (πέρα απ΄ το δικαίωμα που τους έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός μαριονέτα);; Δεν αναρωτιούνται τα κόμματα γιατί τόση πρεμούρα των Ευρωπαίων για τη συγκεκριμένη σύμβαση;; Θα επιτρέψουν τη χώρα να συρθεί σε μια συμφωνία που την αλυσοδένει για δεκαετείες χωρίς να γνωρίσουν ούτε καν το περίγραμμα της, (!!) καθιστώντας τη αιχμάλωτη των εταίρων 0 δανειστών;; Οι ιστορικές ευθύνες είναι τεράστιες για όλο το (διεφθαρμένο στην πλειοψηφία του) πολιτικό σύστημα το οποίο καλείται να αντιδράσει έστω την ύστατη στιγμή ώριμα, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα των πολιτών κι έχοντας στο μυαλό του πως οι όποιες κινήσεις του, δεν καταγράφονται απλώς απ'την ιστορία αλλά καθορίζουν το μέλλον εκατομμυρίων Ελλήνων. Οι οποίοι με την αντίδραση και την αντίστασή τους στέλνουν όπως όλα δείχνουν, τον μοιραίο, ξενόδουλο, αναξιοπρεπή ολετήρα Παπανδρέου όχι απλά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, αλλά στα μαύρα της κατάστιχα. Οφείλουμε να προειδοποιήσουμε τους επίδοξους υποψήφιους διαχειριστές - πρωθυπουργούς ότι σε διαφορετική περίπτωση η τύχη τους θα είναι ίδια αν όχι χειρότερη με του άθλιουΠαπανδρέου. Ο λαός είναι παρών και παρακολουθεί !
"Παρέμβαση"
Πηγηhttp://anti-ntp.blogspot.com/2011/11/blog-post_4403.html
Read more