Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Εγκύκλιος αποσπάσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης σε φορείς και υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας για το έτος 2010-11

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων σε υπηρεσίες και φορείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κατά το σχολικό έτος 2010-2011.


Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, μετά την ολοκλήρωση των μεταθέσεων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχολικού έτους 2010-2011,

Καλεί
τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι επιθυμούν να αποσπασθούν στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου, στα Γραφεία των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, στις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις ανεξάρτητες ή αποκεντρωμένες υπηρεσίες του Υπουργείου, σε νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, τα οποία εποπτεύονται από το Υπουργείο, στα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.), στον Ο.Ε.Ε.Κ. και να προσφέρουν υπηρεσία στους φορείς αυτούς κατά το σχολικό έτος 2010-2011, να υποβάλουν αίτηση από 19.4.2010 μέχρι 30.4.2010.
Περισσότερα στο alfavita.gr
Read more

Εγκύκλιος αποσπάσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης σχ. έτους 2010-11

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή από Π.Υ.Σ.Δ.Ε. σε Π.Υ.Σ.Δ.Ε., Μουσικά Γυμνάσια-Λύκεια, Καλλιτεχνικά Γυμνάσια-Λύκεια, Σ.Μ.Ε.Α. και Τμήματα Ένταξης, Πειραματικά Σχολεία, Διαπολιτισμικά Σχολεία και τα Ολοήμερα Σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για το διδακτικό έτος 2010-2011».
Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, μετά την ολοκλήρωση των μεταθέσεων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχολικού έτους 2010-2011,

Καλεί
τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση απόσπασης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το διδακτικό έτος 2010-2011, για τις ακόλουθες περιπτώσεις:

α) από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή από Π.Υ.Σ.Δ.Ε. σε Π.Υ.Σ.Δ.Ε.,

β) σε Μουσικά Γυμνάσια-Λύκεια, Καλλιτεχνικά Γυμνάσια-Λύκεια,

γ) σε Σ.Μ.Ε.Α. και Τμήματα Ένταξης,

δ) σε Πειραματικά Σχολεία

ε) σε Διαπολιτισμικά Σχολεία και

ζ) τα Ολοήμερα Σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

2. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται: από 19-04-2010 μέχρι 30-04-2010. Η προθεσμία αυτή είναι αποκλειστική και ουδεμία παράταση θα δοθεί.

Περισσότερα στο αalfavita.gr
Read more

alfavita.gr: Από φέτος η μείωση συντάξεων (Νοέμβριο 2010) - Τι προβλέπεται για διαδοχική ασφάλιση – ιδιαίτερα μαθήματα

Read more

Προετοιμασία της κοινής γνώμης...












Λίγο οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης περί μονιμότητας , λίγο οι αναφορές στο "Κακό" Δ.Ν.Τ που (τί να κάνουμε... Αναγκαίο κακό) θα μας "ΕΠΙΒΑΛΕΙ" μέτρα , λίγο οι επιστολές της κυβέρνησης προς το Δ.Ν.Τ ρωτώντας "Τί άλλα μέτρα να πάρει;;;" ήρθε και το πρωτοσέλιδο της Αυριανής Real News να συνεχίσει την προετοιμασία της κοινής γνώμης.
Θα περάσουν σαφώς ευκολότερα τα μέτρα στο ασφαλιστικό , αφού γνωρίζοντας ο εργαζόμενος ότι μπορεί να μην περιμένει πολλά δικαιώματά στο μέλλον αλλά θα έχει τουλάχιστον ΔΟΥΛΕΙΑ.
Αντιθέτως οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών του δημοσίου είναι βέβαιο ότι θα φέρει ανακατατάξεις σε όλο τον κοινωνικό ιστό .
Αφήστε τον κ. Λοβέρδο να ονειρεύεται ανεργία 12%.
Ας μιλήσουμε ξανά τα μέσα του 2011 που θα υπερβαίνει το 20% φέρνοντας την χώρα μας στην πρώτη θέση και αφήνοντας δεύτερη την Ισπανία...
Εμείς το γράφουμε και "Scripta Manent, Verba Volant"...

antilogos-gr
Read more

Βρέθηκαν εκρηκτικά σε διαμέρισμα στο Καρέα

Διαμέρισμα και υπόγειο γκαράζ σε πολυκατοικία στον Καρέα το οποίο, σύμφωνα με την Αστυνομία, χρησιμοποιούσε η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας εντοπίστηκε το μεσημέρι από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στο διαμέρισμα βρέθηκαν φιάλες υγραερίου με εκρηκτική ύλη ANFO ενώ στο υπόγειο γκαράζ κλεμμένες μοτοσικλέτες.
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το διαμέρισμα αυτό, το οποίο είχε ενοικιάσει πριν από δύο χρόνια ένας από τους συλληφθέντες με τη μία από τις πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο το οποίο εντοπίστηκε προχθές στη Νέα Φιλαδέλφεια, χρησιμοποιούνταν ως ενδιάμεση γιάφκα.
Ανακοινώσεις για την υπόθεση αναμένεται ότι θα γίνουν λίγο αργότερα από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ.
ΑΠΕ
Read more

Σιδηροδέσμιο και μουγκό το ΠΑΣΟΚ βουλιάζει.



















Δημοσιεύθηκε από Γιάννης Παπαϊωάννου
Ακόμη και μετά την πιστοποίηση ότι το αμερικανοκινούμενο ΔΝΤ είναι ήδη στην χώρα “Το ΔΝΤ είναι εδώ” σημείωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, και διαβεβαίωσε ότι με την ενεργοποίηση του μηχανισμού “δε θα αφεθούμε να βουλιάξουμε”

Ακόμη και μετά απο αυτη την ιστορική καμπή παρατηρούμε μια εξωφρενική σιωπή να βασιλεύει στο ΠΑΣΟΚ αυτή την ώρα.

Σε επίπεδο κορυφαίων στελεχών επιβλήθηκε αυστηρό σιωπητήριο ενώ σε επίπεδο μεσαίων στελεχών βουλευτών τα πράγματα είναι απόλυτα ελεγχόμενα από την η αυλή του Γιώργου.

Σιδηροδέσμιο το ΠΑΣΟΚ βουλιάζει μαζι με τον Γ Παπανδρέου στην ιστορική ανυποληψία και στην σιωπή.

Μας τραβά όλους κάτω υποχρεωτικά. Την χώρα και το ΠΑΣΟΚ. Κρατήστε την αναπνοή σας κύριοι βουλιάζουμε.
Read more

Καλωσήλθατε στην κόλαση του ΔΝΤ
























Ένα άρθρο γραμμένο από τον Δόκτωρα Mark Weisbrot, διακεκριμένου οικονομολόγου (Washington D.C.) που έζησε τα γεγονότα της Αργεντινής από κοντά μαζί με τον δικό μας “Trader”. Η μετάφραση από τον Α.Π.

- Στην Ελλάδα κύριε καθηγητά, δε γνωρίζουμε πολλά για το τι έγινε στην Αργεντινή με το ΔΝΤ. Το μόνο που θυμάμαι (και μ’ έχει σημαδέψει), είναι ένα πλάνο από κάπου ψηλά, που έδειχνε μία “αδέσποτη” αγελάδα να τρέχει και κόσμο, πολύ κόσμο να την κομματιάζει ενώ ήταν ζωντανή (!) όπως έλεγε ο σπίκερ, για να εξασφαλίσει κρέας για το σπίτι του.

-Νεαρέ μου, όταν δεις μάνα να εκλιπαρεί να κόψουν κομμάτι από το κρέας της για να φάει το παιδί της, ίσως καταλάβεις αυτό που πάνε να σας κάνουν… Ντρέπομαι για τον εαυτό μου γιατί ήμουν ένα κομμάτι αυτών των αδίστακτων ανθρώπων. Ο Θεός να σας βοηθήσει, να μην πέσετε στα νύχια τους.

Αυτά δεν είναι τα λόγια κάποιου θεοσεβούμενου ή ανθρωπιστή. Είναι τα λόγια ενός τεχνοκράτη, που έζησε την καταστροφή μίας περήφανης χώρας. Ενός περήφανου λαού με μία προδοτική κυβέρνηση που προετοίμασε καλά το κλίμα για να εκχωρήσει την Εθνική της κυριαρχία στη μεγαλύτερη μάστιγα του πλανήτη.

-Έφτιαξαν πόλεις, μέσα στις πόλεις. Τις ονόμασαν villas miserias, πόλεις της μιζέριας… Εκεί πότιζαν τον κόσμο κοκαΐνη και άλλα drugs, που παρουσιάστηκαν εν αφθονία άξαφνα όταν ο εφιάλτης είχε αρχίσει. Ήταν περήφανος λαός οι Αργεντίνοι… δεν είδα μάνες να πουλάνε τα παιδιά τους όπως γίνεται στο LA. Είδα όμως ανθρώπους να χάνουν τα πάντα και στο τέλος τη ζωή τους όταν δεν υπήρχε τίποτα να δώσουν. Όσα δεν πήραν οι τράπεζες, τα πήραν οι έμποροι… Ο κόσμος έπρεπε να αποχαυνωθεί, να μην αντιστέκεται. Να πεθαίνει με τη μιζέρια του. Γι’ αυτό έβγαλαν έτσι αυτές τις ψευτοπόλεις. Έπνιγαν εκεί την οργή και την δυστυχία τους…

-Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο εύκολα σώπαιναν όλοι οι ενοχλητικοί. Όλα τα ΜΜ”Ε” διατυμπάνιζαν την ανάγκη της “βοήθειας”. Στην αρχή τους έλεγαν ότι το κράτος θα πτώχευε και ο κόσμος έφτασε στο σημείο να πανηγυρίζει για επιτυχία την είσοδο του ΔΝΤ. Δεν φανταζόντουσαν τι θα ακολουθήσει. Τι ειρωνεία και αυτή. Τους έπεισαν με τον φόβο της πτώχευσης και εντέλει η σωτηρία ήρθε μόνο με την πτώχευση!
-Back Home, είχαν όλοι την εντύπωση ότι σώσαμε τη χώρα που ήταν ανίκανη και με διεφθαρμένες κυβερνήσεις. Ήταν απίστευτο τι μετέδιδαν οι ανταποκριτές όταν εμείς βλέπαμε την αλήθεια με τα μάτια μας σε κάθε δρόμο, σε κάθε γειτονιά.

Είχαν την εντύπωση ότι οι Αργεντίνοι μας θεωρούν σωτήρες… Ποτέ δεν προέβαλλαν τίποτα από την πραγματικότητα. Μόνο κάτι ρεπορτάζ γραμμένα στις αρχές με κόσμο να κάνει δηλώσεις κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων ότι τους οδήγησαν στην πείνα ευχαριστώντας τις ΗΠΑ που θα τους έσωνε.

Ακόμα και οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες… Τις προέβαλλαν σαν κομμουνιστές ή αριστερά κομμουνιστικά κόμματα που αντιδρούσαν. Εγώ έβλεπα στο Μπουένος Άιρες την λεωφόρο γεμάτη από εξαγριωμένους να ουρλιάζουν “θέλουμε τη χώρα μας πίσω”! Θέλουμε τα δολάρια μας πίσω!

Οι τηλεοράσεις όπως μου έλεγαν, έδειχναν μερικές δεκάδες κομμουνιστές με κόκκινες σημαίες που διαμαρτύρονταν. Στην πραγματικότητα ο κόσμος ήταν εκατοντάδες χιλιάδες. Ίσως εκατομμύρια. Τους έβλεπα, έβγαιναν από τα σπίτια τους και ενώνονταν με τις πορείες… δεν υπήρχε συντονισμός. Ότι Αμερικάνικη επιχείρηση έκλεινε και την φύλαγαν πάνοπλοι αστυνομικοί.

Δεν κυκλοφορούσαμε βέβαια τότε. Μετά από κάποιες συγκεντρώσεις θυμάμαι έβγαινα από το ξενοδοχείο και έβλεπα τόσες πέτρες κάτω που νόμιζα ότι γκρεμίστηκε κάποιο κτίριο. Μεγάλη οργή.

Έβλεπες ανθρώπους αποφασισμένους για όλα. Άνθρωποι που δεν έμοιαζαν ούτε looters (πλιατσικολόγοι). Ακόμα και μεσήλικες σίγουρα πολλοί είχαν οικογένειες… μου έκανε εντύπωση. Έβγαιναν και συγκρούονταν με ότι έβρισκαν. Ξύλα, πέτρες. Από την άλλη η αστυνομία ήταν πάνοπλη, με αντλίες, πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα. Ήταν αδύνατον να τους συγκρατήσουν. Είχες να κάνεις με ανθρώπους που τους πήρες το σπίτι τους και το χαμόγελο τους.

-Όχι, ούτε μια στιγμή δεν τους χαρακτήρισα “τρομοκράτες”. Θα ήταν άδικο. Φαντάσου να υπηρετείς το Law and Order και να μη μπορείς να κρύψεις την συμπάθεια σου για αυτούς που ίσως από τις τηλεοράσεις θα τους χαρακτήριζες αλλιώς. Ήθελαν τη χώρα τους πίσω. Έβγαιναν με Αργεντίνικες σημαίες και απαιτούσαν να φύγουμε…

Αυτές οι γυναίκες όμως… Ποτέ δεν θα ξεχάσω. Αυτό θα με στοιχειώνει πάντα… Οι γυναίκες με τα παιδιά στα χέρια…

Ο ρόλος που έπαιξαν όμως αυτές οι γυναίκες… Ποιός να το περίμενε. Προστάτεψαν τα παιδιά τους και τη χώρα τους. Αν μπορούμε να πούμε ότι έγινε επανάσταση στην Αργεντινή, τότε ήταν η μόνη γυναικεία επανάσταση στους αιώνες...
olympia.gr
Read more

Στον ανακριτή, στοιχεία τής «Ζίμενς» που βρέθηκαν τυχαία!Ο Μιχάλης Χ. και ο Μιχάλης Χ.





















«Γεύμα με Χρυσοχοΐδη, Πέμπτη 30» αναφέρει το ημερολόγιο Χριστοφοράκου στις 23 Οκτωβρίου 2003
Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ
Νέα στοιχεία παραδόθηκαν χθες από τη Siemens Α.Ε. στην εφέτη-ανακρίτρια της υπόθεσης Μ. Νικολακέα, αυτή τη φορά με πρωτοβουλία της ίδιας της εταιρείας.
Οπως μας αναφέρουν πηγές από τη Siemens, χθες παραδόθηκαν τέσσερις κούτες με στοιχεία που αφορούν την περίοδο της «βασιλείας» Χριστοφοράκου, προκειμένου αυτά να συσχετισθούν και να αξιολογηθούν από την ανάκριση. Αυτά βρέθηκαν τυχαία... πάνω στη μετακόμιση, καθώς η Siemens Α.Ε. εγκαταλείπει το ακίνητο που χρησιμοποιούσε στο Κρυονέρι, ενώ μέχρι το τέλος Μαΐου εγκαθίσταται στο κτίριο όπου «εξέπνευσε» ο Ελεύθερος Τύπος και ο City, στο Blue Land, του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου, αφού πωλείται και το ιδιόκτητο κτίριο -η έδρα της- στην οδό Αρτέμιδος στο Μαρούσι.

Από τους εφέτες-ανακριτές της υπόθεσης Siemens για τη νέα κατάσχεση τηρείται απόλυτη σιωπή, κάτι που δεν επιτρέπει εικασίες για το περιεχόμενο των νέων ευρημάτων που σχετίζονται με τη δραστηριότητα του Μιχ. Χριστοφοράκου, ως διευθύνοντος συμβούλου της Siemens. Ο αρμόδιος για την παράδοση των νέων τυχαίων ευρημάτων στους ανακριτές, ο Ρόμπερτ Σικέλλης (General Counsel και Regional Compliance Officer), επιβεβαίωσε στην «Ε» ότι έγινε πράξη κατάσχεσης του υλικού, απέφυγε όμως να προβεί σε περιγραφή των στοιχείων της τότε Γενικής Διεύθυνσης.

Μαραθώνιος

Πάντως αξίζει να επισημανθεί ότι το υλικό από το γραφείο του Μιχ. Χριστοφοράκου (με τις δωρεές συσκευών σε πολιτικούς, με τα ταξίδια, τις χορηγίες και τις εκτενείς δαπάνες δημοσίων σχέσεων για υπουργούς και βουλευτές) παραδίδεται επί δύο χρόνια! Η διαδικασία μοιάζει με μαραθώνιο χωρίς τερματισμό, καθώς η πρώτη «μίνι» κατάσχεση υλικού έγινε από τον εισαγγελέα Π. Αθανασίου, τον Μάιο του 2008. Ακολούθησε «επιδρομή» του 4ου ειδικού ανακριτή Ν. Ζαγοριανού, μετά τηλεοπτικών καμερών, τον Φεβρουάριο του 2009 και τώρα άλλη χαμηλού προφίλ παράδοση υλικού.

Βεβαίως, το θλιβερό είναι ότι αυτό το υλικό -γιατί βάσιμα εικάζεται ότι υπάρχουν και εξαφανισμένα παραστατικά για πρόσωπα που ο Μιχάλης Χριστοφοράκος θέλησε να προστατεύσει- δεν αξιολογήθηκε ποινικά, ούτε συσχετίσθηκε με τις συχνές επαφές που ο Mr. Siemens είχε με τους «δωρολήπτες» υπουργούς, που στο μεταξύ από τις θέσεις τους «σφράγισαν» τις συμβάσεις του Δημοσίου με τη Siemens. Και η τελευταία αλώνιζε στον δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ.

Αμφίβολο είναι πάντως ότι η Εξεταστική Επιτροπή θα αντέξει να ανακρίνει τους καημένους τους υπουργούς, οι οποίοι γνώριζαν καλά το γραφείο του Χριστοφοράκου και τη διεκπεραιώτρια των αιτημάτων τους Αικατερίνη Τσακάλου, που φρόντιζε για τις λευκές συσκευές, τα laptop, τα τηλεφωνικά κέντρα, τα ταξίδια και όλες τις «αθώες» χορηγίες προς τους πένητες υπουργούς, βουλευτές και άλλους vip από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., τουλάχιστον. *

Ο Μιχάλης Χ. και ο Μιχάλης Χ.
Ημερολόγιο Μιχάλη Χριστοφοράκου. Γράφει στις 23 Οκτωβρίου 2003: Γεύμα με Χρυσοχοΐδη, Πέμπτη 30.

Εγινε - δεν έγινε το γεύμα, μόνο οι δύο Μιχάληδες ξέρουν. Ομως γιατί ο Mister Siemens σχεδίαζε την επαφή με τον τότε γραμματέα του ΠΑΣΟΚ; Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε φύγει από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης στις 7 Ιουλίου 2003 και το C4Ι είχε κατακυρωθεί στη SAIC στις 19 Μαΐου 2003 από το υπουργείο Αμυνας (Γ. Παπαντωνίου).

Τι ήθελε ο Μιχάλης Χ. από τον άλλο «χρυσό» Μιχάλη;

Να υποθέσουμε:

* Να τον συγχαρεί για την «εξάρθρωση» της 17Ν;

* Να του προτείνει βραβείο και από το BND (γερμανική ΕΥΠ) για τις επιτυχίες του στον τομέα καταπολέμησης της τρομοκρατίας, καθώς ο υπουργός είχε ήδη «τίτλο» από το FBI;

* Να τον ευχαριστήσει για την αστυνομική προστασία που του παρείχετο;

* Να τον ενημερώσει για τους καλούς κοριούς του «συμφοράι»;

* Να γνωστοποιήσει στον νέο -τότε- γραμματέα του ΠΑΣΟΚ ότι η Siemens διένειμε «θεσμικά» το 2% του τζίρου της στα κόμματα εξουσίας;

* Απλώς να κάνει δημόσιες σχέσεις με έναν επιτυχημένο υπουργό;

Α.Μπ.
Ελευθεροτυπία
Read more

ΟΧΙ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ.

Read more

ΔΝΤ: Ένας... τρομακτικός σωτήρας

Read more

Σφοδρή επίθεση Σαμαρά στο «Νεοφιλελεύθερο Σοσιαλισμό» του ΠΑΣΟΚ










Ο κ. Παπανδρέου ακόμα δεν έχει καταλάβει τίποτε

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του πριν από λίγο στο Προσυνέδριο της ΝΔ στο Ναύπλιο για μια Νέα Οικονομική Στρατηγική, ο Αντώνης Σαμαράς είπε μεταξύ άλλων:

Ο Πρωθυπουργός είχε το θράσος χθες να δηλώσει ότι για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ ευθύνονται οι πολιτικές των συντηρητικών κυβερνήσεων στην Ελλάδα και οι συντηρητικές κυβερνήσεις στην Ευρώπη, που ενέπλεξαν δήθεν το ΔΝΤ στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης!

Μάλλον δεν μας τα λέει καλά. Ξεχνά ότι ήταν Σοσιαλιστικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα που υπέρ-τριπλασίασαν το δανεισμό της χώρας. Ξεχνά ότι ήταν το ΠΑΣΟΚ που εισήγαγε το λαϊκισμό στη χώρα. Και τον μετέτρεψε σε αληθινή «επιστήμη», είτε βρισκόταν στην Κυβέρνηση είτε στην Αντιπολίτευση. Ξεχνά ότι ο ίδιος έταζε στους πάντες τα πάντα προεκλογικά, μόλις πριν λίγους μήνες.

Κι ύστερα ήταν ο ίδιος που απευθύνθηκε πρώτος στο ΔΝΤ, για να βάλει ένα «πιστόλι στο τραπέζι όπως μας είπε. Και η «μπλόφα» του γύρισε εναντίον της Ελλάδας, όταν αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι να μας σώσουν μαζί με το ΔΝΤ.Και το «πιστόλι» εκπυρσοκρότησε στα χέρια του!

Κι αντί να αποκλιμακωθούν τα spreads, ξεπέρασαν τα επίπεδα που είχαν πριν δημιουργηθεί ο μηχανισμός στήριξης. Και κάνουν νέα ιστορικά υψηλά…

Και ο κ. Παπανδρέου ακόμα δεν έχει καταλάβει τίποτε:

Ότι η δική του κυβέρνηση παραπατάει.

Ότι η δική του κυβέρνηση αποδοκιμάζεται.

Ότι η δική του κυβέρνηση μας έφερε ως εδώ.

Ότι η δική του κυβέρνηση μας σέρνει στην πλήρη παραδοχή αδυναμίας διαχείρισης του χρέους μας.

Κι όσο αποτυγχάνει η κυβέρνησή του, τόσο εκείνος προσπαθεί να επιρρίψει τις τεράστιες ευθύνες τους σε άλλους…

Και μέσα στη σύγχυσή του ο κ. Παπανδρέου θυμήθηκε να δώσει και …«ιδεολογική διάσταση». Και του φταίνε ξαφνικά τα Κεντροδεξιά Κόμματα της Ευρώπης!

Μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται ο κ. Σαρκοζύ που μας στήριξε εξ αρχής. Και ο κ. Μπαρόζο ασφαλώς. Που μας στήριζε συνεχώς.

Αλλά ο κ. Παπανδρέου, ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, τι έκανε, άραγε, τόσο καιρό;

Τι έκανε η Σοσιαλιστική Διεθνής για τις αδύναμες χώρες της Ευρωζώνης;

Ούτε ένα ψήφισμα δεν βγάλανε!

Και τελικά ο κ. Παπανδρέου προσφεύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπου προΐσταται Σοσιαλιστής. Για να μας σώσει μαζί με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπου επίσης προΐσταται Σοσιαλιστής.

Στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, λοιπόν, μας οδηγεί, δυστυχώς, ο Νεοφιλελεύθερος Σοσιαλισμός του κ. Παπανδρέου…

Φίλες και φίλοι,

Φέτος το Σεπτέμβριο, συμπληρώνονται 2500 χιλιάδες χρόνια από την Ιστορική Μάχη του Μαραθώνα. Μια κορυφαία στιγμή της Παγκόσμιας Ιστορίας. Ίσως η πρώτη κορυφαία στιγμή της Ευρωπαϊκής Ιστορίας. Μια Πόλη Ελεύθερη νίκησε μιαν Αυτοκρατορία Παντοδύναμη! Οι πολίτες νίκησαν τους υπηκόους. Η τακτική και το εύψυχο νίκησαν τη μάζα των μεγάλων αριθμών. Κι από τη Νίκη εκείνη γεννήθηκε ένας διαχρονικός Πολιτισμός, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Μια τέτοια επέτειος, δυόμιση χιλιάδων ετών, δεν μπορεί να αμαυρώνεται φέτος, από το σύγχρονο διασυρμό της Ελλάδας. Κι η Ελλάδα να επανέρχεται στο προσκήνιο, 2500 χιλιάδες χρόνια αργότερα, όχι ως το Ελεύθερο φρόνημα που νικάει τις Αυτοκρατορίες, αλλά ως το «σπάταλο διαφθαρμένο κράτος» που εκλιπαρεί δανεικά για να μη βουλιάξει. Αυτό εμένα με θίγει. Όπως είμαι βέβαιος ότι θίγει και όλους εσάς. Όπως θίγει βαθιά κάθε Έλληνα.

Ε λοιπόν, σας το λέω: Θα ξανά-σταθούμε στα πόδια μας, παρά την κρίση. Θα ξαναφτιάξουμε την Οικονομία μας με Ανταγωνιστικότητα, Διάχυση Ευκαιριών και Διάχυση Ευημερίας.

Θα νικήσουμε και πάλι!

Αυτή τη φορά θα νικήσουμε, το Χρέος.

Και τον κακό εαυτό μας – που οδήγησε στο χρέος

Στους αυτοσχεδιασμούς και τις γκάφες του ΠΑΣΟΚ, εμείς αντιπαραθέτουμε το Σχέδιό μας.

Στον αθεράπευτο λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ, εμείς αντιπαραθέτουμε την υπευθυνότητά μας.

Στον πανικό του ΠΑΣΟΚ, εμείς αντιπαραθέτουμε την Εμπιστοσύνη μας στην αξιοσύνη του Έλληνα και στον Πλούτο της Ελλάδας.

Το ΠΑΣΟΚ ψάχνει να βρει «προστάτες» να στηρίξουν τη χρεοκοπημένη Πολιτική του. Εμείς δίνουμε Αυτοπεποίθηση και Ελπίδα στους Έλληνες για να σταθούμε στα πόδια μας.

Η κοινωνία αυτή θα αντέξει. Η χώρα αυτή θα ορθοποδήσει. Η Οικονομία αυτή θα ανθίσει ξανά.

Μέσα στην Καταχνιά η Νέα Δημοκρατία φέρνει την Ελπίδα. Δεν μεμψιμοιρεί για το χθες.

Με τα φαντάσματα του χθες σκιαμαχούν άλλοι. Εμείς δημιουργούμε Ελπίδα για το Αύριο.

Αυτό μας αναδεικνύει όχι μόνο ως δύναμη εξουσίας…

Αλλά και ως στήριγμα όλων των Ελλήνων.

Και ως πρωτεργάτες μιας Νέας μεταπολίτευσης.

Μέσα στον Πανικό, προσφέρουμε Ελπίδα.

Μέσα στην Αβεβαιότητα, προσφέρουμε Σχέδιο διεξόδου

Μέσα στην Απελπισία, προσφέρουμε Όραμα μιας νέας Ελλάδας.
antinews.gr
Read more

Don't Cry For Me, Argentina!!!

Read more

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Ο Μ. Χαρακόπουλος θέτει θέμα περικοπής βουλευτικών εδρών

Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, δήλωσε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 :
«Στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία που περνούμε, η μείωση του αριθμού των βουλευτών, όπως άλλωστε προβλέπεται από το Σύνταγμα, μπορεί να συμβάλλει ελάχιστα στη μείωση του κόστους λειτουργίας της δημοκρατίας μας, θα στείλει, όμως, ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους πολίτες ότι ο πολιτικός κόσμος δίνει πρώτος το παράδειγμα».
Ο ουσιαστικός διάλογος για το θέμα τις περικοπής των βουλευτικών εδρών θα ήταν χρήσιμος. Η αξιοπιστία των προθέσεων των βουλευτών κομμάτων όμως ελέγχεται, αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις τους στην περικοπή των αποζημιώσεων τους.
Read more

Ο Καρατζαφέρης έπαιξε το παιχνίδι των Αμερικανών.

















Παρακάτω θα καταθέσω μερικές άπλες παρατηρήσεις και στοιχεία απο το διεθνές Ίντερνετ. Παρατηρήσεις οι οποίες θεωρώ καλό να τεθούν στην διάθεση της κοινής γνώμης και ειδικότερα της Ελληνικής Αστικής Τάξης.

Της “φύση και θέση” διευθύνουσας τάξης στην χώρα μας που εδώ και αιώνες έχει προσανατολιστεί προς την Ευρώπη και εσχάτως εχει μεταβληθεί σε κολαούζο πνευματικά αναπήρων.

πάμε λοιπόν:

Είδαμε όλοι ότι ο αρχηγός του ΛΑΟΣ υποδαύλισε όσο μπορούσε τα αντί ευρωπαϊκά αισθήματα του τμήματος της Ελληνικής κοινής γνώμης που επηρεάζει.

•Η κα Μέρκελ θεωρεί ότι είναι ιδιοκτησία της η Ε.Ε.
Είδαμε όλοι ο ότι Προεδρος του ΛΑΟΣ έριξε εύφλεκτα υλικά στο καυγά με την Γερμάνια και με κάθε τι ευρωπαικό που έστησε η Ελληνική κυβέρνηση μέσω του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και άλλων.

Είδαμε ότι στήριξε σε σημείο παρεξηγήσεως την κυβέρνηση ακόμη και όταν από την Ουάσιγκτον με δική της πρωτοβουλία έβαλε το ΔΝΤ στον μηχανισμό στήριξης και στα πόδια μας, επισκεπτόμενη τα γραφεία του.

•«Ανοιχτή γραμμή» Γ. Καρατζαφέρη με Γ. Παπανδρέου
Τον είδαμε ένα μην αντιδρά ούτε στην καταγραφή του Παπακωνσταντίνου, ούτε στο σχεδιασμό για δάνειο από την Κίνα, ούτε για την φημολογούμενη χρηματοδότηση της χώρας από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού μέσω δολαριακών εκδόσεων, ούτε στις πρώτες τροχειοδεικτικές βολές του ΓΑΠ του Νέου ΠΑΣΟΚ και των πιστών οπαδών του OBAMA στην χώρα μας περί ΔΝΤ πριν απο μήνες. Μάλιστα τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ:

•Ο Γ. Καρατζαφέρης, που από νωρίς είχε δηλώσει υπέρ μιας υπερατλαντικής λύσης,
Προφανός λοιπον ο ΓΑΠ τον ευχαρίστησε εδώ:

•“Κύριε Καρατζαφέρη, ξέρω ότι στη μεγάλη αυτή εθνική κρίση, τηρήσατε υπεύθυνη στάση”, είπε ο πρωθυπουργός
Θα περίμενε ο κοινός μας νους, ότι ο Καρατζαφερης θα ασχολιόνταν περισσότερο με την προσπάθεια του να σώσει “ναυαγούς” από το Γαλάζιο ναυάγιο ή να αλλώσει την “Γαλάζια πολυκατοικία” που συγκλονίζεται μετά τις εσωκομματικές εκλογές της. Έτσι δημιουργεί έκπληξη το ότι δεν το κάνει και επιλέγει αντί αυτού να στηρίξει ΓΑΠ, χάνοντας μια ιστορική ευκαρία για το κομμα του.

Ίσως όλα να γίνονται διότι ο κύριος καρατζαφέρης σέβεται υπερβολικά το γεγονός ότι οι “ναυαγοί της Γαλάζιας πολυκατοικίας” είναι όλοι Ντορικοί. Μια ντόρα που μόλις χθες ίσως όχι τρυχαία δήλωσε στο Σκάι: Μπακογιάννη: Οχι στη δαιμονοποίηση του Δ. Ν. Ταμείου

Θα έλεγε κάποιος ότι …

Μοιάζει σαν ένα μακρινό χέρι από τον την άλλη πλευρά του Ατλαντικού να επιβάλει σε κάποιες δυνάμεις στην χώρα μας αυτή την στήριξη στον ΓΑΠ. Ένα μακρινό χέρι που στηρίζει πολύ ισχυρά με Βίζες και “αλλά” θέματα την υπάρχουσα κατάσταση στην Ελλάδα και τις χαρίζει επιτυχίες ακριβώς μέσα στο χαμό.

Στην εικόνα αυτή βάλτε τις πολύ καλές σχέσης του Καρατζαφέρη με τον Μητσοτάκη ο όποιος πολύ πρόσφατα είπε:

Κ. Μητσοτάκης:. Ειδικά για τον πρωθυπουργό έκανε και θετικά σχόλια, λέγοντας ότι «είναι πεισματάρης». Οσοι θυμούνται παλαιότερες δηλώσεις του για τον πρωθυπουργό, εξεπλάγησαν από το θετικό αυτό σχόλιο αλλά και από την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα ξεπεράσει τελικά την κρίση.

Βάλτε ακόμη την καθυστέρηση (για να προ-ετοιμαστεί η κοινή γνώμη) που έπαιξε ο ΓΑΠ στην λήψη μέτρων προστασίας της Ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας.

Βάλτε την συκοφάντηση του ευρώ και την τορπίλη στα θεμέλια της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Το “καμπόικο” πιστόλι στο τραπέζι και έναν αντιευρωπαισμό που βάζει στην κουβέντα μέσα απο την απογοήτευση που σπέρνει για την ΕΕ στην χώρα μας μέσα απο την πρόσφατη συνέντευξη στο Βήμα.

Παπανδρέου: “Αν από κάτι απογοητεύονται είναι ακριβώς από την έλλειψη βούλησης να αντιμετωπίσουμε από κοινού και στον βαθμό που θα έπρεπε προβλήματα που κατά βάση καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν μπορεί να λύσει μόνη της.” Τα “δεν μας πιστεύουν δεν μας πιστεύουν ” στην ΕΕ (ενώ στην Αμερική προφανός μας στηρίζουν)

Αλλά και σήμερα στην Βουλή: Παπανδρέου: “Στην Ευρώπη η πλειοψηφία είναι συντηρητική και η επιμονή του συντηρητικού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος οδήγησε στην επιλογή ενός όχι αμιγώς ευρωπαϊκού μηχανισμού”.

Και βγάλτε τα συμπεράσματα σας για το εάν “αι ημέτερες δυνάμεις” οφείλουν να συμπτυχθούν και αμυνθούν του πατρώου εδάφους και του ευρωπαϊκού κεκτημένου της χώρας μας.

Αναρωτηθείτε… Μήπως χρειάζεται ένας νέος -ευρωπαικού προσανατολισμού- Ελληνικός πατριωτισμός και μια αντίστοιχη συσπείρωση σε νέα γραμμή άμυνας και κάτω από νέο σχήμα;

Διότι κύριοι είναι πασιφανές ότι τα “Αμερικανάκια ” και Αμερικάνικα συμφέροντα με τους άνθρωπους και “αδύναμες ” προσωπικότητες στην χώρα, μας πήρανε φαλάγγι.\
Δημοσιεύθηκε από Γιάννης Παπαϊωάννου
Read more

24ωρη απεργιακή κινητοποίηση ΔΟΕ-ΟΛΜΕ στις 4/5/2010

Τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. αποφάσισαν από κοινού την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης την Τρίτη 4 Μαΐου 2010, για τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου που κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας.
Τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2010 στις 10.30 π.μ. , θα γίνει κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ. των δύο Ομοσπονδιών.
Από τη ΔΟΕ
Read more

Αν η κυβέρνηση της ΝΔ είχε προσφύγει στο ΔΝΤ το ΠΑΣΟΚ θα ζητούσε τώρα την παραίτησή της























Ο κ. Παπανδρέου ξεπέρασε σήμερα στην Βουλή όλα τα όρια του …. (χαρακτηρίστε το εσείς, εγώ δεν βρίσκω πλέον λέξεις). Αφού μας είπε ότι το ΔΝΤ είναι εδώ («συμμετέχει ήδη στη διαδικασία της επιτήρησης») για το …συμφέρον της χώρας, κατηγόρησε «τον Σαμαρά και τους ομοϊδεάτες του για το αν το ΔΝΤ είναι ήδη εδώ…Oσο κι αν φωνάζει η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς, εσείς μας οδηγήσατε σε αυτήν την κατάσταση και αν ήταν η ΝΔ στην κυβέρνηση θα είχαμε πάει κατ’ ευθείαν στο ΔΝΤ. Εμείς διασφαλίσαμε το ευρωπαϊκό κομμάτι του μηχανισμού».

Aυτά δήλωσε πριν από λίγο στη Βουλή, ο «λεφτά υπάρχουν», κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ κωπηλασίας στη διαδρομή ανοιχτής θαλάσσης Υδρας- Ερμιόνης! Τη στιγμή που όλοι ξέρουν ότι ο Τρισέ έσωσε την προηγούμενη παρτίδα στις Βρυξέλλες εφαρμόζοντας αυτό που πρότεινε καιρό ο Αντώνης Σαμαράς.

Αυτά δήλωσε ο πολιτικός, που δήλωνε ότι η οικονομία της χώρας στην οποία πρωθυπουργεύει, είναι στην «εντατική» και μετά έβγαινε στην αγορά για να ζητήσει δανεικά.

Ο πολιτικός που δήλωσε ότι η χώρα στην οποία πρωθυπουργεύει έχει «απωλέσει μέρος της εθνικής της κυριαρχίας»

Ο πολιτικός ο οποίος μας διαβεβαίωνε ότι «λεφτά υπάρχουν»!

Ο πολιτικός που επί δύο χρόνια δυσφημούσε συστηματικά την Ελλάδα στο εξωτερικό και έλεγε όχι σε κάθε μέτρο που θα μπορούσε να αποτρέψει την κρίση.

Ο πολιτικός που δεν ξέρει τη διαφορά μεταξύ πηλίκου και πηλικίου!

Ο πολιτικός που έλεγε ότι είχε σχέδιο και πρόγραμμα και αποδείχθηκε ότι ήταν εκτός τόπου και εκτός χρόνου.

Ο πολιτικός ,ο οποίος παρέλαβε τα spreads στις 133 μονάδες και τα οδήγησε στις 450!

Ο πολιτικός που περιέκοψε μισθούς και συντάξεις, ενώ προεκλογικά έλεγε ότι θα δώσει αυξήσεις!

Ο πολιτικός που διαρρήγνυε τα ιμάτιά του ότι δεν θα αυξήσει το ΦΠΑ, και τον έφτασε στο 21% και ένας θεός ξέρει ακόμα που θα φτάσει.

Ο πολιτικός, που μέχρι πριν λίγες μέρες μας διαβεβαίωνε ότι δε θα προσφύγουμε στο ΔΝΤ και τώρα μόνο που δε μας λέει ότι μας κάνει και χάρη!

Ο ανεύθυνος άρχων, απλώς προεδρεύει και για όλα φταίνε οι άλλοι! Εκείνοι, που έκανε τα πάντα για να τους ρίξει!

Για θυμηθείτε πώς ήταν η Ελλάδα τον Απρίλη του 2008!

Κάντε και τις συγκρίσεις!

Αντί να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, που τον κορόϊδεψε με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο, έχει το θράσος και μιλάει!

Αν τον Απρίλη του 2008, ο κ. Αλογοσκούφης, υπέγραφε την επιστολή που έστειλε ο κ. Παπακωνσταντίνου και με την οποία επισήμως η χώρα προσφεύγει στο Δ.Ν.Τ., φαντάζεσθε τι θα γινόταν στη χώρα:

1. Ο κ. Παπανδρέου θα «ανέβαινε» στα κεραμίδια της Βουλής και θα ζητούσε την παραίτηση της Κυβέρνησης, που «υποδούλωσε τη χώρα στο ΔΝΤ»

2. «Αγανακτισμένοι πολίτες» θα περικύκλωναν τη Βουλή, το Υπουργείο Οικονομικών μέχρι και στο σπίτι του Καραμανλή στη Ραφήνα θα έφταναν!

3. Ο κ. Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ, ο κ. Παπασπύρου της ΑΔΕΔΥ και όλοι οι άλλοι μεγαλοσυνδικαλιστές θα κήρυτταν γενική απεργία με αίτημα την απόσυρση του αιτήματος και την παραίτηση της κυβέρνησης.

4. Η ΚΕΔΚΕ θα έκλεινε τους δήμους

5. Η ΠΟΣΔΕΠ θα έβαζε επ’ αόριστον λουκέτο στα Πανεπιστήμια.

6. Στα βραδινά δελτία ειδήσεων δε θα υπήρχε κανένα άλλο θέμα και το ΜΕGA, o ANTENNA, o ALPHA, το ALTER, ο SKY, το STAR και τα κρατικά κανάλια θα κατήγγειλαν την κυβέρνηση που ξεγέλασε τον ελληνικό λαό και οδήγησε τη χώρα στην πτώχευση.

7. Κατά τη διάρκεια των δελτίων ειδήσεων ο κ. Παπανδρέου θα απηύθυνε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης. Τα κανάλια θα διέκοπταν τις ειδήσεις και θα έδειχναν live όλη τη συνέντευξη.

8. Αμέσως μετά τα δελτία ειδήσεων, ο κ. Χατζηνικολάου, ο κ. Πρετεντέρης, ο κ. Τσίμας, ο κ. Παπαχελάς, ο κ. Θεοδωράκης, κ.λ,π , θα έκαναν έκτακτες εκπομπές με το ίδιο θέμα.

9. Την επόμενη μέρα όλες οι εφημερίδες με ξύλινα γράμματα θα έλεγαν για τον αποτυχημένο Καραμανλή, που έφερε τη χρεωκοπία.

10. Καθημερινές μαζικές διαδηλώσεις και επεισόδια θα παρέλυαν τη χώρα.

Αδέξιος Δεξιός
atinews.gr
Read more

Τρισέ: Επιδείνωση ρευστότητας ελληνικών τραπεζών

Η κατάσταση με τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών είναι δύσκολη και ενδέχεται να επιδεινωθεί περαιτέρω, τόνισε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Ζαν Κλωντ Τρισέ σε ομιλία του στους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης.

Ο κ. Τρισέ επεσήμανε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα επωφελείται από τη ρευστότητα που παρέχει η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες, ενώ οι πρόσφατες αλλαγές στους κανόνες της ΕΚΤ για την αποδοχή κρατικών ομολόγων ως εχέγγυα απομακρύνει το ρίσκο, οι ελληνικές τράπεζες να μην μπορούν να καταθέτουν τους ελληνικούς τίτλους στην ΕΚΤ για ρευστότητα από το 2011.

"Ωστόσο, η κατάσταση ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών παραμένει δύσκολη και ενδέχεται να επιδεινωθεί", υπογράμμισε ο κεντρικός τραπεζίτης.

euro2day
Read more

Πλήρης σύνταξη στα 40 έτη εργασίας...

Η σύνταξη που γνωρίζαμε μέχρι πρότινος αποτελεί παρελθόν. Η κυβέρνηση επέλεξε το σκληρότερο σενάριο αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα, ανατρέποντας πλήρως τη σημερινή εικόνα. Οι ασφαλιστικές ρυθμίσεις οδηγούν σε μείωση των συντάξεων μεταξύ 20% και 30% στα 35 έτη ασφάλισης, ενώ για την κατοχύρωση μιας ικανοποιητικής σύνταξης απαιτούνται τουλάχιστον 40 έτη εργασίας.
Το άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδρίασε χθες και συζήτησε την επερχόμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση ενέκρινε εξαιρετικά επώδυνα μέτρα, η ισχύς των οποίων θα ξεκινήσει σε τέσσερις χρόνους: αμέσως, το 2011, το 2013 και το 2018. Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης εκπέμπει το απαραίτητο «σήμα» προς τις αγορές, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι είναι αποφασισμένη να προχωρήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές και να λάβει «γρήγορα και αποτελεσματικά μέτρα» για την αντιμετώπιση του ελλείμματος των ασφαλιστικών ταμείων. Η επί τα χείρω αλλαγές στο αρχικό σχέδιο της κυβερνητικής μεταρρύθμισης επικεντρώνονται σε τρία σημεία:...
Πρώτον, στη βασική σύνταξη, η οποία θα δίδεται μόνο κατά το 65ο έτος της ηλικίας, ανεξαρτήτως πότε λαμβάνει ο ασφαλισμένος την ανταποδοτική σύνταξη. Μάλιστα θα τεθούν και εισοδηματικά κριτήρια που θα απαγορεύουν τη χορήγησή της στις περιπτώσεις που ο συνταξιούχος έχει και επιπλέον εισοδήματα.

Δεύτερον, το ποσοστό αναπλήρωσης μειώνεται στο 65%, από το 70% ή το 80%, γεγονός που οδηγεί σε δραματικές μειώσεις των συντάξεων.

Και τρίτον, επιβάλλεται αμέσως, από το 2010, δηλαδή με την ψήφιση του νομοσχεδίου, ειδική εισφορά τύπου ΛΑΦΚΑ στις συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ. Η εισφορά θα είναι μηνιαία και θα κυμαίνεται από 2% ως 5%.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει νωρίτερα ορισμένα μέτρα, όπως η περικοπή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, η αύξηση της «ποινής» σε περιπτώσεις πρόωρης εξόδου από την εργασία, η εξίσωση των ορίων ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο. Ταυτοχρόνως, έχει επεξεργαστεί ένα «δεύτερο πακέτο μέτρων», το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή- προ του θέρους- εφόσον δεν αποδώσουν τα μέτρα κατά της εισφοροδιαφυγής, αλλά και για τον περιορισμό των ανεξέλεγκτων δαπανών στους κλάδους υγείας.

Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο «Ρlan Β» αφορούν περικοπές στις υψηλές συντάξεις κυρίως των ΔΕΚΟ και αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων στα ελλειμματικά ταμεία, όπως αυτό των αυτοαπασχολουμένων, από το 2013. Βασική σύνταξη
Θα ισχύσει από το 2018 και θα αφορά το σύνολο των ασφαλισμένων. Θα δίδεται στο 65ο έτος της ηλικίας, ανεξαρτήτως πότε θα λαμβάνει ο ασφαλισμένος την ανταποδοτική σύνταξη. Η βασική σύνταξη, με βάση τα σημερινά δεδομένα, θα είναι 360 ευρώ. Το ποσό αυτό θα δικαιούνται όσοι έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 15 έτη ασφάλισης. Ωστόσο οι δικαιούχοι θα πρέπει να πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια που θα τεθούν. Στην περίπτωση αυτή επιβολής εισοδηματικών κριτηρίων στη βασική σύνταξη θα οδηγηθούμε σε ποσοστό αναπλήρωσης από 40% ως 45%.

Ο υπολογισμός των συντάξεων

Αφορά το σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων. Το νέο σύστημα θα ξεκινήσει από το 2018 και θα ολοκληρωθεί το 2030, οπότε και για την έκδοση της σύνταξης θα λαμβάνεται υπόψη το σύνολο του ασφαλιστικού βίου. Ωστόσο στα ελλειμματικά ταμεία θα εφαρμοστεί από το 2013. Το ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξεων δεν θα ξεπερνά το 65% για όσους έχουν 35 έτη ασφάλισης, όταν σήμερα είναι στο 70% για όσους ασφαλίστηκαν μετά το 1993 και στο 80% για την πλειονότητα των παλαιών ασφαλισμένων. Ο υπολογισμός της ανταποδοτικής σύνταξης θα γίνεται με βάση τα έτη ασφάλισης και με κλιμακούμενους συντελεστές, που θα ξεκινούν από το 0,9% για τα 15 έτη εργασίας και θα φτάνουν το 1,6% για τα 40 έτη εργασίας. Οι συντελεστές αυτοί θα αλλάζουν ανά πενταετία, ενώ ειδική προσαύξηση θα δίνεται από τα 37 ως και τα 40 έτη. Το 2018 θα λαμβάνεται υπόψη η καλύτερη δεκαετία, ενώ σταδιακά ως το 2030 ο υπολογισμός θα γίνεται με βάση το σύνολο του ασφαλιστικού βίου. Στο ενδιάμεσο, δηλαδή από το 2018 ως το 2030, θα εφαρμοστεί ένα μεικτό σύστημα για τον υπολογισμό των συντάξεων. Ετσι, το 2018 πέντε χρόνια (από το 2008 ως το 2012) θα υπολογίζονται με το παλαιό σύστημα και πέντε χρόνια (από το 2013 ως το 2017) με τον νέο τρόπο.

Ελλειμματικά Ταμεία

Το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων από το 2013 στα ελλειμματικά Ταμεία όπως ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών. Εξετάζεται η αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων από το 2013, μειώνοντας τους συντελεστές υπολογισμού από το 3% που είναι σήμερα στο 2%. Το μέτρο υπολογίζεται να οδηγήσει σε μείωση των συντάξεων κατά μέσο όρο στο 10%. Σημειωτέον ότι και τα συγκεκριμένα ταμεία από το έτος 2018 θα εφαρμόζουν τον γενικό υπολογισμό της σύνταξης που θα περιέχεται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Ειδική εισφορά

Επίσης εγκρίθηκε η επιβολή ειδικής εισφοράς τύπου ΛΑΦΚΑ στις συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ με στόχο το ποσό που εισπράττεται να ενισχύει τα οικονομικώς αδύναμα ασφαλιστικά ταμεία. Η εισφορά θα είναι μηνιαία και θα κυμαίνεται από 2% ως 5%. Ταυτοχρόνως, στο τραπέζι υπάρχει και πρόταση για τη μείωση των υψηλών συντάξεων στον ΟΤΕ και στη ΔΕΗ, με δεδομένο πως φέτος περιορίστηκε σημαντικά η κρατική χρηματοδότηση στα συγκεκριμένα Ταμεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μείωση αυτή θα αφορά συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ και θα κυμαίνεται από 3% ως 8%.

Βήμα
city-press
Read more

Ενοχλημένος ο Γιούνγκερ από την επιστολή

Σήμερα παίζεται στη Μαδρίτη το παιχνίδι για το αν και πως θα πάμε στον μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε. ή θα μπούμε κατευθείαν στο ΔΝΤ. Χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Ε.Ε. Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, είπε ότι είναι ευπρόσδεκτη η επιστολή του Παπακωνσταντίνου αλλά δεν έκρυψε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι τόσο ο υπουργός Οικονομικών όσο και ο ίδιος ο Παπανδρέου, δούλευαν ψιλό γαζί τους Ευρωπαίους μέχρι χθες, δηλώνοντας ότι δεν έχουν ανάγκη από τα λεφτά τους, παρά μόνον από την πολιτική τους στήριξη. Όπως είχαμε γράψει και το πρωί, στο άτυπο Ecofin θα μάθουμε πως θα μας αντιμετωπίσουν οι Ευρωπαίοι, από Δευτέρα.
parapolitika.gr
Read more

Η επώδυνη αλήθεια

Ο πανικός δεν είναι, ως γνωστόν, ποτέ καλός σύμβουλος. Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται συχνά με αντιφατικό τρόπο που επιδεινώνει το κλίμα στις αγορές και διαλύει την ψυχολογία της ελληνικής οικονομίας. Παρακολουθήσαμε το σήριαλ των βολών κατά των κερδοσκόπων, της απειλής της προσφυγής στο ΔΝΤ προκειμένου να... φοβηθούν οι Eυρωπαίοι εταίροι μας και τελευταία των διαβεβαιώσεων πως ποτέ δεν θα προσφύγουμε στο ΔΝΤ. Στο μεταξύ, οι διεθνείς αγορές μοιάζουν εντελώς απρόθυμες να δανείσουν την Ελλάδα και η ενεργοποίηση της στήριξης ΔΝΤ - Ε.Ε. θεωρείται βέβαιη. Γιατί, λοιπόν, τόσα λόγια και τόση υπερκινητικότητα; Αργά ή γρήγορα η κυβέρνηση θα αναγκασθεί να προχωρήσει σε μέτρα και τομές που σήμερα μοιάζουν προϊόντα επιστημονικής φαντασίας στον πολιτικό κόσμο. Ας αρχίζει, λοιπόν, να ετοιμάζει την κοινή γνώμη και παράλληλα τα στελέχη της, τα οποία έχουν προφανή άγνοια κινδύνου. Η ώρα της φλυαρίας πέρασε και έρχεται η ώρα της επώδυνης αλήθειας.
Καθημερινή
Read more

Τριετές πακέτο 100 δισ. παζαρεύει με το ΔΝΤ η κυβέρνηση

Read more

Ο εχθρός εντός των τειχών

Χθες το υπουργικό συμβούλιο πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων τα προεκλογικά και μετεκλογικά δακρύβρεχτα «3 ΔΕΝ» για το ασφαλιστικό.
Θα μου πείτε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ μέσα στους έξη μήνες διακυβέρνησης της αναίρεσε ολικά τα όσα είχε υποσχεθεί. Θα αποφύγω οποιαδήποτε περαιτέρω μεμψιμοιρία για την ασυνέπεια των προεκλογικών εξαγγελιών του ΠαΣοΚ, διότι μοιάζει να πυροβολείς ένα σκιάχτρο.

Όμως όλοι γνωρίζουμε ότι ένα από τα αίτια του προβλήματος των ασφαλιστικών ταμείων αλλά και του κρατικού προϋπολογισμού είναι η οικονομική παθογένεια που αφορά τον κλάδο υγείας των ταμείων και τα νοσοκομεία.

Ασφαλώς το γνωρίζουν και οι κυβερνώντες. Η εμπορευματοποίηση της υγείας με τα πολλά φάρμακα, τις χωρίς λόγο χειρουργικές επεμβάσεις, όπως καταγγέλλουν επιφανείς γιατροί, έχει πάρει τεράστιες και επικίνδυνες διαστάσεις.

Είναι απορίας άξιο λοιπόν και θέμα διερεύνησης πολιτικών ευθυνών το γεγονός ότι η κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου αδιαφόρησε πλήρως επί μισό χρόνο για τα νοσοκομεία , αφήνοντας τα στην ουσία «ακέφαλα». Μόλις τώρα καλύπτονται οι θέσεις διοικητών νοσοκομείων, μια θέση ιδιαιτέρων απαιτήσεων αν την συνδυάσουμε με την δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας μας.

Στις διάφορες αιτιάσεις –όλο αυτό το χρονικό διάστημα των έξη μηνών- η κυβέρνηση υποστήριζε ότι έπρεπε να επιλεγούν με αξιοκρατία οι καλύτεροι.
Και τους επέλεξε! Πρώην υπουργοί, βουλευτές και διάφοροι πολιτευτές, συγγενείς και φίλοι, κρίθηκαν (sic!) και άρχισαν να καταλαμβάνουν τις θέσεις.

Το διαζύγιο με την αξιοκρατία , την εθνική ευθύνη και τη λογική είναι φανερό. Για παράδειγμα σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας τοποθετήθηκε διοικητής….σμήναρχος ε.α .
Στο Νοσοκομείο Παίδων & Α. Κυριακού τοποθετήθηκε ….χημικός μηχανικός και στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ …..ηλεκτρολόγος.

Για το Νοσοκομείο Ηρακλείου ως καλύτερος αξιολογήθηκε ….μαθηματικός και στο Νοσοκομείο Γενικό Κρατικό ένας με κάποια συνάφεια με την θέση αφού το επάγγελμα του είναι ….φαρμακοποιός. Πρόκειται όμως ( …όλως τυχαίως) για τον αδελφό του πρ. υπουργού και νυν προέδρου του ΟΛΠ κ. Ανωμερίτη.

Στο Νοσοκομείο Κορίνθου τοποθετήθηκε ….φιλόλογος με κυριότερο προσόν της την συνύπαρξη στις ΕΓΕς και στο Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη με την στενή της φίλη …κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου, η οποία άλλωστε διαμένει ( και δραστηριοποιείται επαγγελματικά) στην περιοχή.

Αν και λίγοι πίστευαν πως αυτή η καινοτόμος πολιτική παραγωγή στελεχών, θα έμενε ανεπηρέαστη από τους κομματικούς μηχανισμούς, εν τούτοις φαίνεται πως η δεξαμενή άντλησης δεν είναι τίποτε άλλο παρά «άτομα σε λίστα αναμονής».

Οι προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Παπανδρέου περί δήθεν αξιοκρατίας και ίσων ευκαιριών ξεχάστηκαν καθώς φαίνεται μετά τη νίκη του ΠαΣοΚ στις εκλογές. Το σύνθημα περί «άριστων και όχι αρεστών» κατέληξε στο καλάθι των αχρήστων.

Η «περίφημη αξιοκρατία» ήταν τελικά μόνο γι’ αυτούς που διαθέτουν πράσινη κομματική ταυτότητα .
Όλα αυτά όμως τα παράδοξα και πέραν κάθε λογικής στη δεδομένη οικονομική συγκυρία είναι μερικά από τα παραδείγματα της οπερέτας που βιώνουμε και έρχεται να καταδείξει και άλλες δυσλειτουργίες της κυβέρνησης, που έχουν δημιουργήσει σοβαρούς κλυδωνισμούς στην οικονομία και την εθνική και πολιτική ανεξαρτησία (… ΔΝΤ).
Politis-gr blog
Read more

Έντεκα μέτρα φωτιά για την Ελλάδα φέρνει το ΔΝΤ – Εισηγείται απολύσεις, κλείσιμο ζημιογόνων ΔΕΚΟ και ΦΠΑ στο 25%

Απολύσεις προσωπικού στο Δημόσιο, νέα αύξηση του ΦΠΑ , μείωση του αφορολογήτου στις αγοραπωλησίες ακινήτων, πλήρη απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων και νέες περικοπές μισθών και επιδομάτων , είναι ορισμένα από τα μέτρα – σοκ που προτείνει το ΔΝΤ στην Ελλάδα.
Τα μέτρα αυτά πρόκειται να αναπτύξουν οι εμπειρογνώμονες του Ταμείου στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στην συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Δευτέρας.
Στο υπουργείο Οικονομικών γνωρίζουν πολύ καλά ότι η είσοδος του ΔΝΤ, έστω μαζί με την Ε.Ε., θα σημάνει επιβολή στην Ελλάδα επώδυνων διαρθρωτικών αλλαγών αλλά και αναδιάρθρωση του χρέους της.
Με βάση την εμπειρία άλλων χωρών οι διαρθρωτικές αλλαγές θα περιλαμβάνουν το κλείσιμο ζημιογόνων ΔΕΚΟ, περικοπές δαπανών και ενδεχομένως απολύσεις προσωπικού στο δημόσιο τομέα. Ορισμένα στελέχη στην πλατεία Συντάγματος κάνουν λόγο ακόμη και για 100.000 εργαζόμενους.
Θα ακολουθήσει διαπραγμάτευση του Έλληνα Υπουργού με τα στελέχη του Ταμείου για τα μέτρα και ενδεχομένως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου να ζητήσει πίστωση χρόνου ώστε ορισμένα από αυτά να τεθούν σε ισχύ από το 2011.
Αναλυτικότερα τα έντεκα μέτρα – φωτιά του ΔΝΤ προβλέπουν τα εξής:
1.Δημόσιος τομέας. Η προτροπή του ΔΝΤ προς την ελληνική κυβέρνηση θα είναι να υιοθετηθεί η πρόταση για «λιγότερο» κράτος που αποτελεί και το κλειδί για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης. Θα εισηγηθούν τον περιορισμό του πλεονάζοντος προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εμπειρογνώμονες του διεθνούς οργανισμού αποδίδουν την κακοδαιμονία της ελληνικής οικονομίας στην αναποτελεσματικότητα και στη σπατάλη του δημόσιου τομέα που εκτρέφει την φοροδιαφυγή.
2. .Ναυτιλιακές - κατασκευαστικές: Προτείνεται να καταργηθεί το ευνοϊκό καθεστώς φορολόγησης των συγκεκριμένων εταιρειών.
3.ΦΠΑ: Νέα αύξηση του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ από το 21% στο 25% προκειμένου να συγκεντρωθούν τα αναγκαία φορολογικά έσοδα που προβλέπει το Πρόγραμμα Σταθερότητας.
4.Ακίνητα: Να «ψαλιδιστεί» το αφορολόγητο όριο κατά τη φορολόγηση των ακινήτων και ο υπολογισμός του φόρου να γίνεται με βάση τις εμπορικές και όχι τις αντικειμενικές τιμές. Έτσι θα αυξηθεί ο αριθμός των ιδιοκτητών που θα πληρώνουν φόρο για τα ακίνητα που κατέχουν με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα κρατικά ταμεία. Επιπλέον το ΔΝΤ προτείνει να αυξηθούν οι συντελεστές του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ).
5.Αυξήσεις μισθών: Το πάγωμα των μισθολογικών αυξήσεων να συνεχιστεί και κατά τη διετία 2011-2012.

6.Συντάξεις: Προτείνεται η χορήγηση συντάξεων με βάση τις συνολικές αποδοχές του εργαζομένου σε ολόκληρο τον εργασιακό του βίο και όχι με βάση τις αποδοχές της τελευταίας πενταετίας. Επιπλέον, προτείνεται να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (αντί για 37 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας που ισχύει σήμερα) και να περιοριστούν οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.
7.ΕΚΑΣ - Επικουρικές συντάξεις: Να επανεξεταστεί η χορήγηση του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης αλλά και να καταργηθούν οι επικουρικές συντάξεις.

8.Μισθοί στο Δημόσιο: Από το ΔΝΤ προήλθε η πρόταση-σοκ για περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού ή της 13ης και της 14ης σύνταξης από τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα. Χθες ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν συνέστησε περικοπές μισθών και στον ιδιωτικό τομέα.
9.Εργασιακές σχέσεις - προσλήψεις: Το ΔΝΤ τάσσεται υπέρ της κατάργησης της μονιμότητας στο Δημόσιο ενώ εισηγείται την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την απελευθέρωση των απολύσεων.
Προτείνει δε μηδενικές προσλήψεις ακόμη και σε ευαίσθητους τομείς, όπως η Υγεία και η Παιδεία.
10.Μεταρρυθμίσεις: Σε πρόσφατη έκθεσή του ο διεθνής οργανισμός κάνει λόγο για ταχύτερη υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, όπως «επιθετικές» ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων, ακόμα και στην κοινή ωφέλεια και για απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων. Σύμφωνα με το ΠΣΑ τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις υπολογίζεται ότι θα φτάσουν στα 5,75 δισ. ευρώ ή 2,3% του ΑΕΠ στο τέλος του 2012.
11.Νοσοκομεία - Ασφαλιστικά ταμεία: Το ΔΝΤ ζητά καλύτερη διαχείριση των οικονομικών των δημόσιων νοσοκομείων και των ασφαλιστικών ταμείων. Για τα θέματα αυτά υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με τα ανώτερα δημοσιονομικά κλιμάκια του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Μ. Χριστοδούλου
news@bankingnews.gr
Read more

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

προεδρική δημοκρατία: Χαρά Νικοπούλου: Τι είναι η Πατρίδα μας...............

Read more

Έρχεται τη Δευτέρα κλιμάκιο του Δ.Ν.Τ. στην Αθήνα

Σε ανακοίνωσή του ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν τονίζει:

"Μετά από αίτημα των ελληνικών Αρχών αποφάσισα να στείλω τη Δευτέρα στην Αθήνα ομάδα του ΔΝΤ για να ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τις ελληνικές Αρχές για τις πολιτικές που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για οικονομική βοήθεια από το Ταμείο, στο πλαίσιο ενός πολυετούς προγράμματος σε περίπτωση που οι Αρχές αποφασίσουν να ζητήσουν τέτοια βοήθεια.

"Η ελληνική απόφαση να αναλάβει την πρωτοβουλία για ανάμειξη σε πρόγραμμα του Ταμείου συνάδει με τη συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών το περασμένο Σαββατοκύριακο, ότι η οικονομική υποστήριξη από μέλη της ευρωζώνης πρέπει να δοθεί ταυτόχρονα με την εμπλοκή του Ταμείου και τη δική του οικονομική βοήθεια".

σχόλιο του dakepekoz: ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ!Όσο και να προσπαθούν να το κρύψουν ο δρόμος προς το Δ.Ν.Τ. άνοιξε! Μη μας πείτε συνωμοσιολόγους, αλλά φαίνεται σαν να ήταν αποφασισμένο από καιρό!
Read more

ΝΔ: Σοβαρές ανακρίβειες στο ν/σ για την εκπαίδευση

Έντονη κριτική στην υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, άσκησε η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, με αφορμή το ν/σ για την εκπαίδευση, κάνοντας λόγο για σοβαρές ανακρίβειες και αναπάντητα κρίσιμα ερωτήματα.

Κάλεσε μάλιστα την κ. Διαμαντοπούλου «να αφήσει τις μεγαλόστομες ανακοινώσεις και τους τηλεοπτικούς μονολόγους και να παρουσιάσει, επιτέλους, ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Νόμου, ώστε να μπορέσει η Εκπαιδευτική Κοινότητα να συζητήσει ουσιαστικά και έχοντας γνώση του συνολικού περιεχομένου της πρότασης».

Ακολουθούν οι –σύμφωνα με την κ. Βόζεμπεργκ- ανακρίβειες και τα αναπάντητα ερωτήματα.

ΟΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ

Μας είπε η Υπουργός:

- Ότι παρουσίασε Σχέδιο Νόμου.

Στην πραγματικότητα έκανε, για μία ακόμη φορά, παρουσίαση των προθέσεών της, δίχως να δώσει στη δημοσιότητα Σχέδιο Νόμου

- Ότι έγινε διαβούλευση και διάλογος.

Δεν συναντήθηκε, ποτέ μέχρι σήμερα, με την ΟΛΜΕ Δεν άκουσε τα αιτήματα χιλιάδων εκπαιδευτικών. Δεν έδωσε συγκεκριμένο σχέδιο νόμου για να γίνει συζήτηση επί της ουσίας. Ακόμα και τα 3.500 χιλιάδες σχολεία είναι ελάχιστα σε ένα σώμα 200.000 εκπαιδευτικών

- Ότι θα απορροφηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που έχουν κατοχυρώσει ώριμα δικαιώματα διορισμού.

Είναι αδύνατον μέσα σε δύο χρόνια -και με τη μείωση των προσλήψεων- να συμβεί αυτό. Επομένως: ένας μεγάλος αριθμός αναπληρωτών/ωρομισθίων/ ειδικών κατηγοριών θα δει κόπους και θυσίες ετών να χάνονται άδικα.

- Ότι οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί είναι 18.000.

Είναι 10.000 αποσπασμένοι σε υπηρεσίες του Υπουργείου

- Ότι η βάση του 10 δεν προσέφερε αποτελέσματα.

Η υπουργός δε διαθέτει κανένα αξιόπιστο στοιχείο για τα αποτελέσματα της καθιέρωσης της βάσης. Ωστόσο, στοιχεία υπάρχουν για το επίπεδο σπουδών σε σχολές όπου εισάγονταν φοιτητές με επίδοση 4 και 5 στις εξετάσεις.
- Ότι η βάση του 10 αντιβαίνει στην παιδαγωγική λογική των εξετάσεων.

Καμία παιδαγωγική λογική δεν υπαγορεύει να μην υπάρχει όριο στις εξετάσεις. Είναι διαφορετικό να τις καταργήσουμε διαφορετικό να τις ευτελίζουμε και να τις απαξιώνουμε.
- Ότι προωθείται ο θεσμός της αξιολόγησης.

Δεν αξιολογείται κανείς τομέας ευθύνης του Υπουργείου, ενώ παραλείπεται το γεγονός ότι θεωρητικά όλες οι σχολικές μονάδες οφείλουν να καλύπτουν τις ίδιες προϋποθέσεις στέγης και υλικοτεχνικής υποδομής.
ΤΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
- Ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος του Μέντορα του δόκιμου εκπαιδευτικού; Θα έχει λόγο στην αξιολόγηση και τη μονιμοποίησή του;
- Πώς θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του Υπουργείου, δίχως αποσπασμένους και γιατί, τελικά, όσοι αποσπώνται στις υπηρεσίες του παίρνουν προσαύξηση μορίων;
- Είναι κεντρική επιλογή της Κυβέρνησης η ανατροπή της πολιτικής στήριξης των πολυτέκνων οικογενειών με την κατάργηση του δικαιώματος διορισμού τους;
- Για πόσα χρόνια θα ισχύει η επιτυχία σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ και τι θα συμβεί αν κάποιος δεν έχει απορροφηθεί πριν τη διεξαγωγή του επόμενου;
- Πώς θα αποφασίζονται οι αποσπάσεις και ποιος θα αποφασίζει για τις “πραγματικές ανάγκες” και τα “πραγματικά κενά”;
- Ποιος και με ποιο τρόπο θα δώσει το Πιστοποιητικό στους υποψηφίους εκπαιδευτικούς; Με ποια διαδικασία και πώς θα γίνει αυτό πριν τον επόμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ;
- Ποιος φορέας, τελικά, θα αξιολογεί τους εκπαιδευτικούς και ποιο ρόλο θα παίξει η αξιολόγηση (τόσο των εκπαιδευτικών, όσο και των σχολικών μονάδων) στη συνέχεια;
- Έχει ανακαλέσει όπως δήλωνε τις “παράνομες” -όπως τις χαρακτήριζε- άδειες των κολεγίων;
- Θα υπάρξει διαβούλευση επί του πραγματικού κειμένου του νομοσχεδίου, όπως συμβαίνει σε κάθε χώρα που σέβεται τις δημοκρατικές διαδικασίες διαλόγου;
antinews.gr
Read more

Ένα βήμα πιο κοντά στην ενεργοποίηση του μηχανισμού! Πόσα βήματα πίσω για τη ζωή μας;

Και να που απ' ότι φαίνεται,ήρθε η ώρα!
Μετά από έξι μήνες αμέτρητων χιλιομέτρων του πρωθυπουργού, πιστόλια πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά απ' το τραπέζι και ο άμοιρος ελληνικός λαός αμήχανος στην αρχή, φοβισμένος αργότερα και τρομοκρατημένος στο τέλος να βλέπει την κάνη να στρέφεται πάνω του!
Αφού προσπαθήσαν να μας πείσουν ότι εμείς,οι πολίτες, φταίμε για την κρίση, γιατί είμαστε ανήθικοι, φοροφυγάδες,τεμπέληδες, λαμόγια του συστήματος,αφού μας δείξαν με το δάχτυλο στοχοποιώντας μας για τις χίλιες αμαρτίες του υπερχρεωμένου κράτους μας, μας διασύραν στα κανάλια της αμαρτωλής ενημέρωσης, μας κόψαν μισθούς, επιδόματα,τώρα θα μας σύρουν στο δρόμο του Δ.Ν.Τ.!
Kαι πολύ φοβάμαι πως αν δεν υπήρχαν τα blogs, ακόμη και αυτή την ύστατη στιγμή δε θα ξέραμε τίποτε!
Ένα βήμα πιο κοντά, λοιπόν, απ'ότι φαίνεται, στην ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης!
Αναρωτιέμαι πόσα βήματα θα είναι πίσω για τη ζωή μας;

Σοφία
Read more

Η Ελλάδα οδηγείται στο ΔΝΤ – πλήρης η αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής | ANTI WEBLOG

Read more

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Η πασοκική προπαγάνδα εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων καταρρέει

Ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρήματα της πασοκικής προπαγάνδας σχετικά με το αυξημένο ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων ,που ευθύνεται για τη διόγκωση του δημόσιου χρέους, καταρρίπτεται από στοιχεία που δημοσιεύει το blog :www.theinsider.gr σύμφωνα με εκτιμήσεις του Διεθνούς Ινστιτούτου εργασίας. Διαβάζουμε λοιπόν:

Σχετικά με το πόσοι είναι τέλος πάντων οι έρμοι οι Δ.Υ. ας αρκεστούμε στις εκτιμήσεις του Διεθνούς Ινστιτούτου Εργασίας, (ILO), που τους βγάζει γύρω στο εκατομμύριο. Αλλά κι εμείς δεν διαφωνούμε επ’ αυτού. Συγκεκριμένα για το 2009, επί συνόλου 4.582,5 εκατομμυρίων εργαζομένων, οι ΔΥ είναι 1.022,1.

Τι σημαίνει πάλι αυτό το νούμερο;

Είναι πολλοί; Είναι λίγοι;

Επειδή δεν έχουμε άλλο τρόπο ν’ απαντήσουμε στο μεταφυσικό αυτό ερώτημα, ας συγκρίνουμε το ποσοστό των ΔΥ επί του συνολικού εργατικού δυναμικού σε διάφορες αξιοπρεπείς χώρες του δυτικού κόσμου. Με στοιχεία του ILO, http://laborsta.ilo.org/STP/guest, και στη σελίδα Public Sector Employment, όπου σαν Public Sector υπολογίζονται οι:

Government units,
Social security funds,
Other no profit institutions,
Publicly owned enterprises
βρίσκουμε ότι το ποσοστό των Δημοσίων Υπαλλήλων στις παρακάτω χώρες ισούται με

Σουηδία (2006): 33.8%
Δανία (2008): 32.3%

Γαλλία (2006): 29%

Ολλανδία (2007): 27%

Φινλανδία (2006): 26.8%

ΕΛΛΑΔΑ (2008): 22.3%

Μ. Βρετανία (2006): 20.2%

Καναδάς (2008): 20%

Αμερική (2008): 16.4%
Ισπανία (2008): 14.6%
Ιταλία (2007): 14.4%,

Γερμανία (2007): 14.3%

Συμπερασματικά , o ελληνικός δημόσιος τομέας βρίσκεται κάπου στο μέσον, γεγονός που δεν δικαιολογεί το γενικό ανάθεμα. Παρατηρείται δε το εξής παράδοξο, χώρες με μεγάλο δημόσιο τομέα να λειτουργούν παραδειγματικά. Αυτό και μόνο αποτελεί απόδειξη ότι δεν φταίει αυτό καθ’ αυτό το δημόσιο, ως το επάρατο κακό, όπως συστηματικά παρουσιάζεται, αλλά ο τρόπος που οργανώνεται, λειτουργεί και υφαρπάζεται από τις συνήθεις δυνάμεις, πολιτικές, αλλά και ιδιωτών «επιχειρηματιών».



Σχόλιο του dakepekoz:
Επί έξι μήνες διασυρρόμαστε,αμφισβητούμαστε,απαξιωνόμαστε, απειλούμαστε!
Η ψυχολογική τρομοκρατία των πολιτών, ο φόβος που διασπείρεται με επιχειρήματα τέτοιου τύπου πρέπει να καταρριφθεί!
Read more

Η Fitch υποβάθμισε τίς ελληνικές τράπεζες, ο Σόρος μιλάει γιά σπιράλ θανάτου, τα spreads ανεβαίνουν. Σάν σήμερα 14/4/1912 βυθίστηκε ο Τιτανικός...

...Θυμίζουμε ότι στόν Τιτανικό, ενω όλες οι ενδείξεις έδειχναν άμεση βύθιση, οι επικεφαλής τού πλοίου αλλά και οι επιβάτες, δέν είχαν συναίσθηση τής καταστροφής πού ερχόταν....
Ας δούμε μερικές σημερινές ειδήσεις.
1) Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης των θυγατρικών των ελληνικών τραπεζών προχώρησε χθες ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch, σε συνέχεια της υποβάθμισης των καλυμμένων ομολογιών τους.(Ημερησία).
2) Η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο ενός «σπιράλ θανάτου», εκτίμησε ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής, George Soros. (Bloomberg).

3) Με έντονες ρευστοποιήσεις ξεκίνησαν και οι σημερινές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί και πάλι κάτω από τις 2.000 μονάδες. Ισχυρές πιέσεις δέχεται ο τραπεζικός κλάδος.
Ο γενικός δείκτης διαμορφώνεται στις 1.983 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 1,61%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 22,9 εκ. ευρώ.(Καθημερινή)
4) Τά spreads συνεχίζουν να ανεβαίνουν ακάθεκτα. Στίς 373 μβ είναι τώρα πού μιλάμε δηλαδή στίς 10.51πμ.(393μβ στις 4.28μμ) Οι τάσεις είναι ανοδικές...

Θυμίζουμε ότι ο Στρός Κάν έχει ήδη πεί εντελώς ξεκάθαρα ότι η μόνη λύση για την Ελλάδα είναι ο αποπληθωρισμός...
Σε ελεύθερη απόδοση αυτό σημαίνει μειώσεις σέ όλους τούς μισθούς, συντάξεις , προιόντα κλπ...
Παντού...

Τέλος ...
Σαν σήμερα (14-4-1912)
Βυθίστηκε ο Τιτανικός (ΒΗΜΑ)...

Θυμίζουμε ότι στόν Τιτανικό, ενω όλες οι ενδείξεις έδειχναν άμεση βύθιση, οι επικεφαλής τού πλοίου, αλλά και οι επιβάτες, δέν είχαν συναίσθηση τής καταστροφής πού ερχόταν....
wolf-jimmy278
Read more

Γιατί πρέπει να υποβληθεί πρόταση μομφής εναντίον της Κυβέρνησης | ANTI WEBLOG

Read more

Σχέδιο Νόμου Υπ. Παιδείας: Επιστρέφεται ως απαράδεκτο

14 Απριλίου 2010

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 15Α - 10557 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 210-3312793 & 6974 750409
www.dakepe.gr e-mail: info@dakepe.gr
Αθήνα, 14/04/2010
Σχέδιο Νόμου Υπουργείου Παιδείας: Επιστρέφεται ως απαράδεκτο
Τρίτη και 13 συνέπεσε, παιχνίδι της τύχης άραγε; να είναι η ημερομηνία παρουσίασης της εισήγησης του σχεδίου νόμου του Υπ. Παιδείας για την «αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού»!!! και την «καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση».
Δύο μέρες μετά, στις 15 Απριλίου, καλεί η κ. υπουργός τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. για να συζητήσουν επί του σχεδίου, αφού έχει ήδη παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο και έχει προχωρήσει σε δηλώσεις όπου τονίζει με κάθε τρόπο ότι όλα τα δεινά της εκπαίδευσης θα εξαφανιστούν μόλις αντιμετωπιστεί με επιτυχία το μεγαλύτερο πρόβλημα, που δεν είναι άλλο από τους υπό αναβάθμιση εκπαιδευτικούς. (Πόσο υποτιμούν αλήθεια τη νοημοσύνη μας!)
Στις πρώτες παραγράφους της εισήγησης διαβάζουμε ότι στην περιβόητη ηλεκτρονική διαβούλευση έλαβαν μέρος 3.500 πολίτες. Τέτοια συγκλονιστική ανταπόκριση… ούτε καν από τους ψηφοφόρους της ΠΑΣΚ, αποδεικνύει περίτρανα το βαθμό στον οποίο πείστηκε η ελληνική κοινωνία περί της ποιότητας και της ειλικρίνειας του όλου εγχειρήματος.
Στη συνέχεια ξεκαθαρίζουν οι προθέσεις της κυβέρνησης με τον πιο κυνικό τρόπο. Πουθενά δε γίνεται η παραμικρή νύξη για αναγνώριση των τεράστιων ευθυνών της ελληνικής πολιτείας, διαχρονικά, στον τομέα της παιδείας. Κουβέντα για την υποχρηματοδότηση, τις ελλιπείς υλικοτεχνικές υποδομές, τα ανεπαρκή κτήρια, την προχειρότητα κι ανευθυνότητα στην κατάρτιση των αναλυτικών προγραμμάτων τα κακογραμμένα, ερήμην των εκπαιδευτικών, βιβλία. Κουβέντα για τα κενά, την επαίσχυντη χρησιμοποίηση των ωρομισθίων, τους χαμηλούς, και τώρα πια πετσοκομμένους, μισθούς. Η κ. υπουργός εντοπίζει τα προβλήματα της εκπαίδευσης εκεί που δεν απαιτείται ανάληψη ευθυνών αλλά καταλογισμός. Στους συνήθεις υπόπτους… τους εκπαιδευτικούς.
 Για το σύστημα διορισμών τονίζεται η από εδώ και έπειτα επιλογή και πρόσληψη των εκπαιδευτικών με βάση τις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας. Λέει δηλαδή στον ελληνικό λαό ότι μέχρι τώρα οι εκπαιδευτικοί διορίζονταν αναξιοκρατικά. Συνειδητό και άθλιο ψέμα. Παραπλάνηση της κοινής γνώμης. Την ίδια στιγμή κλείνει την πόρτα του διορισμού σ’ όσους, αν και προσφέρουν για χρόνια στην εκπαίδευση ως αναπληρωτές κι ωρομίσθιοι, δε θα καταφέρουν να διοριστούν κατά το μεταβατικό στάδιο εξ αιτίας της τραγικής μείωσης των διορισμών μόνιμων (κατά 50%) αλλά και αναπληρωτών (κατά 70%) εκπαιδευτικών. Την ίδια στιγμή μετατρέπει τους αναπληρωτές σε ωρομίσθιους εισάγοντας το θεσμό του αναπληρωτή με μειωμένο ωράριο και επισημοποιεί την πρακτική των υποχρεωτικών υπερωριών των μόνιμων εκπαιδευτικών για 5 ώρες.
Εντύπωση προκαλεί η επιμονή για παραμονή των εκπαιδευτικών στον τόπο πρώτου διορισμού για 3 χρόνια το λιγότερο.
Θεωρεί η κ. υπουργός ότι η έλλειψη εκπαιδευτικών θα εξορκιστεί με την απομάκρυνση των εκπαιδευτικών για χρόνια από τις οικογένειές τους;
Δεν έχουν την ικανότητα να καταλάβουν πως εκπαιδευτικοί θα υπάρχουν αν γίνονται οι αναγκαίοι διορισμοί;
Και γιατί αφού υπάρχει διαπιστωμένη ανάγκη για εκπαιδευτικούς οι «δόκιμοι εκπαιδευτικοί» που θα αξιολογούνται αρνητικά (από το Μέντορα άραγε;;;) θα μετατάσσονται αντί να ενισχύονται και να υποστηρίζονται ώστε να προσφέρουν στην εκπαίδευση;
 Για τις μεταθέσεις και αποσπάσεις εκτιμάται από τους επιτελείς του Υπουργείου ότι οι εκπαιδευτικοί μετακινούνται συνεχώς και άσκοπα (πώς άραγε διαπιστώθηκε αυτό;). Κι ενώ, αρχικά, υιοθετούν την πρόταση του Κλάδου όσοι αποσπώνται σε υπηρεσίες και φορείς να λαμβάνουν τα μόρια μετάθεσης της οργανικής τους θέσης, στη συνέχεια «ξεχνούν» τη μεγαλόστομη δήλωση της κας Υπουργού «όλοι οι εκπαιδευτικοί στις τάξεις» και πριμοδοτούν αυτούς που τελικά θα αποσπαστούν στο Υπουργείο, τις Περιφερειακές Διευθύνσεις, τις Διευθύνσεις και τα Γραφεία με 2 μονάδες μετάθεσης και δίνουν και τη δυνατότητα «εθελοντικής μετάταξης» σ’ όσους έχουν διοικητική εμπειρία. Πλήρης σύγχυση.
 Στις επιλογές στελεχών το ζητούμενο για αξιοκρατία και τερματισμό του ράβε – ξήλωνε δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως η επιβράβευση όσων θα σπεύσουν να εκτελέσουν υπάκουα τα όσα προβλέπει η προς υλοποίηση αυτοαξιολόγηση αφού η εμπειρία αξιολόγησης θα είναι προϋπόθεση επιλογής σε θέση στελέχους.
 Όσο για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας που υποτίθεται ότι τη συζητάμε ενώ ήδη έχει σταλεί η εγκύκλιος περί αυτοαξιολόγησης, τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά. Δεν αξιολογείται κανένας τομέας ευθύνης της πολιτείας (Χρηματοδότηση, αναλυτικά προγράμματα, βιβλία, κτήρια, μισθοί…). Την τακτοποίηση του χάους την επωμίζονται οι εκπαιδευτικοί. «Δεσμεύονται για την υλοποίηση προγραμμάτων βελτίωσης» και αναλόγως αξιολογούνται. Οι Διευθυντές γίνονται μάνατζερς και τα σχολεία επιχειρήσεις. Η παιδαγωγική διάσταση αναζητείται στο φιλότιμο των απλήρωτων πλην όμως περήφανών εκπαιδευτικών κι η κυβέρνηση ξεφορτώνεται το βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης.
Όλα αυτά επιγραμματικά και περιληπτικά. Η πιο εμπεριστατωμένη ανάλυση βρίσκεται στη έκφραση της κας Υπουργού όταν μιλά για τους εκπαιδευτικούς. Απαξίωση και στοχοποίηση. Έλεος πια κα Υπουργέ! Μπορεί να μας τσακίσατε οικονομικά. Μπορεί να μας έχετε καταντήσει Δον Κιχώτες της εκπαίδευσης που μόνοι παλεύουν για κάτι που δεν σας αφορά. Τα παιδιά του ελληνικού λαού και τη δωρεάν μόρφωσή τους. Την αξιοπρέπεια μας δεν μπορείτε και δεν έχετε δικαίωμα να τη θίγετε. Τη νοημοσύνη μας δεν μπορείτε να την υποτιμάτε. Το νομοσχέδιο επιστρέφεται ως απαράδεκτο.

Από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Read more

Η Κυβέρνηση πρέπει να φύγει...

Δέκα λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση «πρέπει να φύγει», ανέπτυξε ο πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, μιλώντας σε εκδήλωση του «Μετώπου» στα Πατήσια. Ο Αλ. Αλαβάνος υποστήριξε ότι :

1ο: Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει γιατί δεν είναι μια εκλεγμένη κυβέρνηση. Στις εκλογές οι πολίτες εμπιστεύονται πρώτα και κύρια πολιτικές και δευτερευόντως πρόσωπα και κομματικούς μηχανισμούς. Ο κοινοβουλευτισμός δεν είναι καλλιστεία. Απαιτεί συμβόλαιο με τον λαό. Το προεκλογικό συμβόλαιο της κυβέρνησης Παπανδρέου έχει παραβιασθεί απολύτως. Στη σημερινή της πολιτική δεν διαθέτει καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση. Είναι μια παράνομη κυβέρνηση .

2ο: Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει, γιατί ούτως ή άλλως δεν είναι πραγματική κυβέρνηση της χώρας. Οικειοθελώς παραιτήθηκε από τον ρόλο της. Είναι σκιώδης. Την Ελλάδα την κυβερνά ο Μπαρόζο, ο Τρισέ, ο Όλι Ρεν, η Μέρκελ, ο Σαρκοζί.

3ο: Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει γιατί έχει ταπεινώσει σε απίστευτο βαθμό την Ελλάδα.

4ο: Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει γιατί...
...ο Γ. Παπανδρέου διατελεί, σε πλήρη σύγχυση ανάμεσα στις πολιτικές του υποχρεώσεις και τα προσωπικά του ενδιαφέροντα.

5ο: Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει γιατί δεν υπερασπίστηκε τη χώρα.

6ο: Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει γιατί παρέδωσε τη χώρα μας στα χέρια των πιο ακόρεστων, και αναίσχυντων τοκογλύφων.

7ο: Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει γιατί η πολιτική της είναι όχι ο μόνος δρόμος που υπάρχει, αλλά και ο μόνος δρόμος που οδηγεί την οικονομία και την κοινωνία σε αδιέξοδο, που μπορεί να τις σφραγίσει για όλον τον 21ο αιώνα.

8ο: Πρέπει να φύγει η κυβέρνηση Παπανδρέου γιατί είναι προϋπόθεση να αρθούν όλα τα επώδυνα για δημόσιους και ιδιωτικούς εργαζόμενους μέτρα.

9ο: Η κυβέρνηση Παπανδρέου οφείλει να φύγει ακριβώς γιατί υπάρχει σαφής, συγκεκριμένη, ρεαλιστική εναλλακτική πολιτική που θα συνεγείρει την κοινωνία, θα την ενεργοποιήσει, θα πυροδοτήσει ένα κίνημα αλληλεγγύης και δράσης.

10ο: H κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει το γρηγορότερο δυνατό γιατί δεν έχει καμία απολύτως βάση η άποψη ότι δεν υπάρχει άλλη κυβερνητική εκδοχή. Ασφαλώς και δεν υπάρχει άλλη για όσους βλέπουν τις εξελίξεις εγκλωβισμένοι μέσα στο πλαίσιο και στην αριθμητική του παρακμασμένου σημερινού πολιτικού συστήματος. Η Ελλάδα όμως βρίσκεται μπροστά σε μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία της. Σε τέτοιες συνθήκες πάντα γινόταν μια πλήρης ανασυγκρότηση του πολιτικού συστήματος, είτε μετά από τη χρεοκοπία και την ήττα στις αρχές του 20ου αιώνα, είτε μετά τον εμφύλιο πόλεμο, είτε μετά την πτώση της δικτατορίας. Η αλλαγή είναι αναγκαία και δυνατή μέσα από την Ανατροπή του πολιτικού συστήματος με ένα Μέτωπο ποταμό, που θα ενώνει τον αριστερό με τον σοσιαλιστικό χώρο, με τη νεολαία, με κάθε πολίτη, ανεξάρτητα από την προηγούμενη κομματική του ένταξη, που πιστεύει στην Αλληλεγγύη, στη Λαϊκή Κυριαρχία, στην Ανεξαρτησία, στην Προκοπή για την πατρίδα μας".

city press
Read more

Οι αγορές αμφισβητούν την ικανότητα της Ελλάδος να δανεισθεί με χαμηλά επιτόκια και την εξωθούν στην ΕΕ-ΔΝΤ

H πρώτη δοκιμασία της Ελλάδος δεν στέφθηκε με επιτυχία.
Είχε καλλιεργηθεί η εντύπωση ότι η Ελλάδα μετά την αποσαφήνιση του μηχανισμού στήριξης τα spreads θα υποχωρήσουν καίρια και ότι οι κερδοσκόποι θα αποσυρθούν.
Υλοποιήθηκε και μια δημοπρασία εντόκων γραμματίων κατά την οποία η Ελλάδα πλήρωσε ακριβά.
Το spread από την ζώνη των 410 μονάδων βάσης υποχώρησαν στις 370 μονάδες βάσης επί της ουσίας δηλαδή μόλις 40 μονάδες βάσης.
Δηλαδή μετά την πλήρη αποσαφήνιση του μηχανισμού στήριξης της ΕΕ προς την Ελλάδα το spread επί της ουσίας δεν μειώθηκε.
Στην 3ετία η απόδοση διαμορφώνεται στο 6,37% και αν ήθελε να εκδώσει 3ετία η Ελλάδα θα πλήρωνε 6,5%.
Στην 7ετία η απόδοση διαμορφώνεται στον 7% και στην 10ετία στο 6,8%.
Οι αγορές τι έδειξαν με την στάση τους ;
Έξι είναι τα συμπεράσματα.
1)Όχι μόνο δεν πείστηκαν αλλά αμφισβητούν ευθέως με την στάση τους τον μηχανισμό.
Αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα και την πρακτικότητα του μηχανισμού.
2)Η Ελλάδα πόνταρε ότι με την αποσαφήνιση του μηχανισμού θα υποχωρήσουν τα spreads και έτσι δεν θα χρειαζόταν να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό στήριξης.
Ο στόχος αυτός απλά απέτυχε οι αγορές αμέσως συνειδητοποίησαν την στρατηγική της Ελλάδος και προφανώς τα spreads αυξήθηκαν.
3)Τα hedge funds είναι πλήρως ενεργοποιημένα και μάλιστα διατηρούν τις περισσότερες ανοικτές τους θέσεις.
Ένδειξη ότι είναι διατεθειμένα να ρισκάρουν και να προκαλέσουν την Ελλάδα να τραβήξει και το πιστόλι.
4)Οι ξένοι αμφισβητούν την ικανότητα της Ελλάδος να δανεισθεί , να μειώσει τα ελλείμματα της να πετύχει τους στόχους του προγράμματος σταθερότητας.
5)Έχει καλλιεργηθεί η εντύπωση ή καλύτερα φρούδες ελπίδες ότι στην επόμενη δημοπρασία τα spreads θα μειωθούν και αν μάλιστα δεν υποβαθμιστεί η Ελλάδα θα μπορεί να δανείζεται με καλύτερους όρους.
Εφόσον το spread δεν μπορεί να υποχωρήσει κάτω από τις 300 μονάδες βάσης αυτό σημαίνει ότι το καλύτερο σενάριο δανεισμού στην 10ετία θα είναι περί το 6% με 6,2%.
Η ΕΕ προσφέρει επιτόκιο 5% σταθερό ή 3,7% κυμαινόμενο.
6)Οι ξένοι επενδυτές ελέγχουν και καθορίζουν του όρους δανεισμού της Ελλάδος η οποία μπορεί δια δηλώσεων να εμφανίζεται άνετη αλλά η Ελλάδα θα δανεισθεί με προφανώς χειρότερους όρους από ότι τις παρέχει ο μηχανισμός στήριξης.
Οι αγορές ξεκάθαρα εξωθούν την Ελλάδα να προσφύγει στον μηχανσιμό της ΕΕ-ΔΝΤ.

Πέτρος Λεωτσάκος
news@bankingnews.gr
Read more

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Οι 20 αλλαγές που δρομολογούνται στην Εκπαίδευση

Τις 20 αλλαγές που δρομολογούνται στην εκπαίδευση και περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο, έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας. Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού. Κανόνες αξιολόγησης και αξιοκρατίας.

Οι αλλαγές

Α. Αναβάθμιση του εργασιακού βίου των εκπαιδευτικών και της αξίας του εκπαιδευτικού έργου.

1. Καθιερώνεται Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Κατάρτισης ως αναγκαία προϋπόθεση για την είσοδο στην εκπαίδευση.

2. Όλοι οι διορισμοί μόνον μέσω ΑΣΕΠ. Οι εκπαιδευτικοί που θα προσλαμβάνονται από το σχολικό έτος 2012 - 2013 σε όλα τα σχολεία και τις δομές εκπαίδευσης θα είναι αποκλειστικά και μόνον επιτυχόντες σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

3. Τέλος στα περίπλοκα και αδιαφανή κριτήρια. Οι πίνακες προϋπηρεσίας κλείνουν οριστικά στις 30.6.2010. Ακολουθεί μεταβατική διετής περίοδος η οποία κατοχυρώνει τα ώριμα δικαιώματα.

4. Ειδικό βάρος στην παιδαγωγική και τη γενική παιδεία. Αναμορφώνεται πλήρως το περιεχόμενο και η διαδικασία των εξετάσεων ΑΣΕΠ, οι οποίες θα διεξάγονται ανά διετία.

5. Θεσπίζεται για πρώτη φορά ελάχιστος χρόνος παραμονής των εκπαιδευτικών στον τόπο πρώτου διορισμού και είναι τα 3 έτη.

6. Εισάγεται ο θεσμός του "δόκιμου εκπαιδευτικού". Ο νεοδιόριστος μόνιμος εκπαιδευτικός παραμένει επί δυο έτη ως "δόκιμος εκπαιδευτικός".
7. Καθιερώνεται ο θεσμός του Μέντορα του νεοδιοριζόμενου εκπαιδευτικού.

8. Τριμελής επιτροπή εισηγείται την παραμονή στην εκπαίδευση ή την μετάταξή του στη διοίκηση του δόκιμου εκπαιδευτικού. Θα γίνεται αξιολόγηση από τον Δ/ντη της σχολικής μονάδας, τον Μέντορα και τον Σχολικό Σύμβουλο.

9. Από το "χύμα" χαρτί στην ενιαία ηλεκτρονική διαδικασία προσδιορισμού κενών οργανικών θέσεων και λειτουργικών αναγκών σε επίπεδο σχολικής μονάδας.

10. Από τους πίνακες επιτυχόντων του ΑΣΕΠ κάθε πρόσληψη για αναπλήρωση ή αντιμετώπιση των κενών, με βάση τη σειρά των ενδιαφερομένων.

11. Μειώνεται δραστικά ο αριθμός των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών με στόχο την κατάργηση της ωρομισθίας.

12. Καμία μετάθεση ή απόσπαση δεν θα γίνεται, αν αφήνει κενό που δεν αναπληρώνεται. Η ηλεκτρονική καταγραφή τους θα επιτρέπει την πλήρη διαφάνεια και προσβασιμότητα στο διαδίκτυο.

13. Για πρώτη φορά ο ορισμός των μελών των Συμβουλίων επιλογής στελεχών γίνεται υπερκομματικός μέσω της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.

14. Καθιερώνεται πιστοποιητικό διοικητικής ή καθοδηγητικής επάρκειας, ύστερα από επιμόρφωση και εξετάσεις για την επιλογή στελεχών διοίκησης της εκπαίδευσης.

15. Θεσπίζεται για πρώτη φορά συγκροτημένη διαδικασία διοικητικής και παιδαγωγικής - διδακτικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας. Ετήσια έκθεση δημοσιεύεται στο διαδίκτυο. Ετήσια λογοδοσία στη σχολική κοινότητα και τους γονείς.

Β. Βελτίωση λειτουργίας των ΑΕΙ

16. Εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος από την ανάπτυξη ηλεκτρονικού συστήματος διανομής συγγραμμάτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

17. Μικρότερα και ευέλικτα εκλεκτορικά σώματα για εκλογή μελών ΔΕΠ. Νομοθετείται συνεδρίαση τηλεδιάσκεψης με συμμετοχή Ελλήνων επιστημόνων του εξωτερικού.

18. Αίρονται οι περιορισμοί στην εισαγωγή υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από τη βάση του 10.

Γ. Ρύθμιση θεμάτων Εκκλησιαστικής εκπαίδευσης.

19. Συγχωνεύσεις - καταργήσεις εκκλησιαστικών σχολείων με στόχο την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου και εξοικονόμηση πόρων.

Δ. Πλαίσιο νομιμότητας και ελέγχου για τις μεταλυκειακές σπουδές.

20. Τέλος στο θεσμικό και εποπτικό κενό για τα Κολέγια. Δημιουργείται νέο θεσμικό πλαίσιο, στο πλαίσιο της Κοινοτικής νομιμότητας και με ενίσχυση του εθνικού ελέγχου μέσα από την ανάδειξη του αναβαθμισμένου Ε.ΚΕ.ΠΙΣ, για την πιστοποίηση και παρακολούθηση της λειτουργίας δομών μεταλυκειακής εκπαίδευσης.
Euro2day.gr

Σχόλιο του dakepekoz:Μας τσακίσατε μισθολογικά, τώρα τσακίζετε και την αξιοπρέπειά μας! Ο νεοεπιθεωρητισμός επανέκαμψε με τον πιο βάρβαρο τρόπο! Αυτό που απευχόμασταν όλα τα προηγούμενα χρόνια ήρθε σήμερα συγκαλυμμένο με πράσινο, "προοδευτικό" μανδύα και μάλιστα σε μια εποχή που οι μισθοί μειώνονονται και οι ρυθμοί εργασίας αυξάνονται! Η ψυχολογική τρομοκρατία δε θα περάσει! Τα πράσινα φουσάτα δεν έχουν τόπο στην εκπαίδευση πλέον...
Read more

Η λαϊκίζουσα κυρία Διαμαντοπούλου

Έχοντας θητεύσει αρκετά χρόνια στην εκπαίδευση, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, είχα όλη την καλή διάθεση να διαβάσω τις αλλαγές που μας προτείνει η κ. Άννα Διαμαντοπούλου.

Ύστερα είδα την κεντρική αναφορά της μεταρρύθμισης, την κατάργηση του 10 ως βάση για την είσοδο στα Πανεπιστήμια. Απογοητεύτηκα.

Μια ρύθμιση που αποθεώνει την ήσσονα προσπάθεια, κατοχυρώνει την ..ισότητα προς τα κάτω και θωπεύει αυτιά!

Η αποθέωση του λαϊκισμού!

Όποιες φιλοδοξίες και να έχεις για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, όταν χαμηλώνεις τόσο πολύ τις απαιτήσεις, δε θα αποκτήσεις ποτέ παιδεία υψηλού επιπέδου!

Ήθελα να ρωτήσω την κυρία Διαμαντοπούλου το εξής: ο γιός της παρακολουθεί ιδιωτικό σχολείο και μάλιστα το περίφημο πρόγραμμα I.B., που σημαίνει ότι δεν θα δώσει εισαγωγικές εξετάσεις για το Πανεπιστήμιο, σ’ αυτόν λοιπόν το πρόγραμμα, ποια είναι η βάση για να περάσεις ένα μάθημα;

Μπορείς να γίνεις δεκτός με βαθμολογία 10;



Για να μην σας κουράζω. Η απάντηση είναι όχι!

Αφού, λοιπόν ένα προπαρασκευαστικό για τα ξένα πανεπιστήμια πρόγραμμα, θέτει ως προϋπόθεση βαθμολογία πάνω από 10, στο δημόσιο πανεπιστήμιο γιατί χαμηλώνουμε τόσο πολύ τον πήχη;

Μια απάντηση είναι γιατί γεμίσαμε τη χώρα με τμήματα και ιδρύματα τα οποία κανένας φοιτητής δεν ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει.

Διορίσαμε και καθηγητές.

Ε, πρέπει να βρούμε και φοιτητές!

Και πώς το κάνουμε αυτό; Χαμηλώνουμε τα κριτήρια εισόδου!

Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτή η βιομηχανία παραγωγής …αγράμματων φοιτητών.

Ως χώρα ξοδεύουμε 12 δις, ευρώ για την Παιδεία.

Η «δωρεάν» παιδεία κοστίζει 6000 ευρώ ανά μαθητή-φοιτητή, μαζί με τα λεφτά που ξοδεύουν οι γονείς απ’ ευθείας από τη τσέπη τους!

Όλα αυτά με αποκαρδιωτικά αποτελέσματα.

Το 2006 στο διεθνή διαγωνισμό PISA στον οποίον συμμετέχουν μαθητές από 57 χώρες του ΟΟΣΑ, τα ελληνόπουλα ήρθαν στην 36η θέση στην κατανόηση κειμένου, την 38η θέση στις θετικές επιστήμες και την 39η θέση στα μαθηματικά. Αυτό σημαίνει ότι το εκπαιδευτικό μας σύστημα «βγάζει» παιδιά τα οποία είναι «λειτουργικά αναλφάβητα».

Μήπως ήρθε ο καιρός να ασχοληθούμε σοβαρά με το τι είδους παιδεία θέλουμε; Αν θέλουμε μια παιδεία υψηλού επιπέδου, δεν ξεκινάμε χαμηλώνοντας τα κριτήρια εισόδου στο Πανεπιστήμιο. Μάλλον το αντίθετο έπρεπε να κάνουμε!

Κώστας Ροδινός

Υ.Γ. Προσωπικά θεωρώ τις Εισαγωγικές Εξετάσεις έναν άχρηστο και ξεπερασμένο θεσμό, που τον διατηρούμε μόνο και μόνον για να συντηρούμε, μέσω των φροντιστηρίων και των ιδιαιτέρων μαθημάτων, την πληθώρα εκπαιδευτικών, που το σύστημά μας δεν μπορεί να απορροφήσει. Πως θα επιλέγουν τα Πανεπιστήμια τους φοιτητές τους. Υπάρχουν πολλά και δοκιμασμένα συστήματα, έχουμε τη θέληση να επιλέξουμε ένα;
antinews.gr
Read more

Με μια ταχυδακτυλουργική κίνηση το ΥΠΕΠΘ απογειώνει το ωράριο των εκπαιδευτικών στις 26 ώρες

Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας για να προσληφθεί αναπληρωτής εκπαιδευτικός μειωμένου ωραρίου πρέπει «όλοι οι εκπαιδευτικοί καλύπτουν το ωράριό τους και έχει εξαντληθεί κάθε δυνατότητα ανάθεσης εκπαιδευτικού έργου σε όλους τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς καθώς και η δυνατότητα των 5 ωρών υπερωρίας των μόνιμων εκπαιδευτικών»

Έτσι, με μια ταχυδακτυλουργική κίνηση, το Υπουργείο Παιδείας, εκεί που μέχρι σήμερα ήταν σχετικά προαιρετική η προσφορά υπερωριακής εργασίας του μόνιμου εκπαιδευτικού, ΤΩΡΑ, την κάνει υποχρεωτική υπερωριακή εργασία, που απογειώνει το ωράριο στις 26 ώρες στον πρωτοδιόριστο και ανάλογα στις άλλες κατηγορίες.

Διαβάστε και πάλι την ακριβή διατύπωση:

Ο θεσμός του ωρομισθίου στον ως άνω πίνακα περιορίζεται δραστικά και διατηρείται μόνο για τις εξαιρετικές περιπτώσεις που αντικειμενικοί λόγοι δεν επιτρέπουν την πρόσληψη αναπληρωτή.

Εάν το σύνολο των απαιτούμενων ωρών διδασκαλίας, σε ένα ή περισσότερα σχολεία, είναι λιγότερες από 16 ώρες εισάγεται ο θεσμός του αναπληρωτή με μειωμένο ωράριο (οι εκπαιδευτικοί έχουν όλα τα δικαιώματα του αναπληρωτή).

Η επιλογή αυτή γίνεται με την προϋπόθεση ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί καλύπτουν το ωράριό τους και έχει εξαντληθεί κάθε δυνατότητα ανάθεσης εκπαιδευτικού έργου σε όλους τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς καθώς και η δυνατότητα των 5 ωρών υπερωρίας των μόνιμων εκπαιδευτικών.

Για τις περιπτώσεις που δεν καλύπτεται το υποχρεωτικό ωράριο των εκπαιδευτικών αλλά και για να αξιοποιούνται τα επιπλέον προσόντα και οι άλλες σπουδές των διδασκόντων, εφαρμόζονται οι διαδικασίες της δεύτερης ανάθεσης και καθιερώνεται η δεύτερη ειδικότητα του εκπαιδευτικού.
alfavita.gr

Read more

Υπηρεσιακές μεταβολές εκπ/κών-Επιλογές στελεχών εκπ/σης

Μεταθέσεις - Αποσπάσεις με βάση τα πραγματικά κενά και τις πραγματικές ανάγκες.

Το σύστημα μεταθέσεων εξορθολογίζεται μειώνοντας την άσκοπη και συνεχή κινητικότητα των εκπαιδευτικών που επιβαρύνει τη λειτουργία του σχολείου. Οι εκπαιδευτικοί υπηρετούν πραγματικά στην οργανική τους θέση χωρίς εξαιρέσεις.

Όσοι αποσπώνται σε σχολεία, υπηρεσίες ή φορείς λαμβάνουν τις μονάδες μετάθεσης της σχολικής μονάδας όπου υπηρετούν ή της πλησιέστερης στην υπηρεσία ή στο φορέα απόσπασης σχολικής μονάδας.

Ειδικά και μόνο οι αποσπώμενοι στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, στα γραφεία των Περιφερειακών Διευθύνσεων, των Διευθύνσεων και Γραφείων Εκπ/σης, θα λαμβάνουν τα μόρια της πλησιέστερης σχολικής μονάδας συν δύο (2) μονάδες μετάθεσης.

Με βάση την αρχή η «θέση του εκπαιδευτικού είναι στο σχολείο» προτείνεται η συστηματική μείωση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις και η αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού στις σχολικές μονάδες.

Σε κάθε περίπτωση προτεραιότητα θα έχουν οι αποσπάσεις που εξυπηρετούν πραγματικές ανάγκες του εκπαιδευτικού συστήματος. Τα πραγματικά κενά που θα προσδιορίζονται εκτός των άλλων και με τη βοήθεια του Πληροφορικού συστήματος θα είναι διαθέσιμα και προσβάσιμα από οποιονδήποτε μέσω διαδικτύου. Απόλυτη διαφάνεια ώστε όλοι να γνωρίζουν και να επιλέγονται αυτοί που έχουν τις προϋποθέσεις.

Οι ανάγκες για αποσπάσεις σε υπηρεσίες και φορείς του Υπουργείου Παιδείας, θα δημοσιοποιούνται αμέσως μετά τις μεταθέσεις και θα αναφέρονται :

- Ο αριθμός των θέσεων προς κάλυψη, κατά υπηρεσία ή φορέα,

- Τα συγκεκριμένα προσόντα που πρέπει να διαθέτουν οι ενδιαφερόμενοι,

- Ο χρόνος της απόσπασης .

Προβλέπεται επίσης η Εθελοντική μετάταξη των εκπαιδευτικών οι οποίοι έχουν έτη απόσπασης και ως εκ τούτου διοικητική εμπειρία, σε διοικητικές θέσεις του Υπουργείου, ώστε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα δεκαετιών που τόσο το Υπουργείο Παιδείας όσο και οι εποπτευόμενοι οργανισμοί του, λειτουργούν με αποσπασμένους εκπαιδευτικούς.



Καθιέρωση αξιοκρατικού συστήματος επιλογής στελεχών διοίκησης στην εκπαίδευση.

Η ανάγκη αλλαγής του πλαισίου επιλογής στελεχών της διοίκησης στην εκπαίδευση προέκυψε από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά την εφαρμογή του υφιστάμενου συστήματος επιλογών, που περιορίζεται από τις αυξημένες προϋποθέσεις προϋπηρεσίας και την έλλειψη κινήτρων.

Με το νέο πλαίσιο, διασφαλίζεται η ισότιμη πρόσβαση των εκπαιδευτικών στη διαδικασία επιλογής καθώς και η διεύρυνση της βάσης των υποψηφίων. Διασφαλίζονται χαρακτηριστικά και εχέγγυα για διαφανείς, αξιοκρατικές επιλογές, Αίρονται τα εμπόδια και οι περιορισμοί στη συμμετοχή με ταυτόχρονη αξιοποίηση των ικανοτήτων και γνώσεων που προκύπτουν από την εμπειρία. Καθίσταται υποχρεωτική η επιμόρφωση σε θέματα διοίκησης της Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, από την πρώτη εφαρμογή. Παράλληλα υπηρετείται η διαμόρφωση ενός πλαισίου επαγγελματικής εξέλιξης των διοικητικών στελεχών.

Προϋπόθεση επιλογής θα είναι η συμμετοχή σε προγράμματα αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου, όπως Το πιστοποιητικό διοικητικής ή καθοδηγητικής επάρκειας, το οποίο θα έχει παράλληλα το ρόλο αναγνώρισης α) θεσμού εξετάσεων και β) θεσμού επιμόρφωσης και ουσιαστικής προετοιμασίας των υποψηφίων προκειμένου να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις απαιτήσεις των θέσεων.

Επιπροσθέτως:

· Προκειμένου να μην ανατραπούν ουσιαστικά τα επιστημονικά και διοικητικά χαρακτηριστικά των υποψηφίων μειώνεται το ποσοστό μοριοδότησης της συνέντευξης.

· Προσδίδονται χαρακτηριστικά και εχέγγυα για αξιοκρατικές, διαφανείς και αξιόπιστες επιλογές μέσα από την αναβάθμιση της διαδικασίας της συνέντευξης ώστε να αποτελεί πραγματικά εργαλείο διερεύνησης της προσωπικότητας και γενικής συγκρότησης του υποψηφίου και κυρίως του δυναμικού και των ικανοτήτων του. Όπως:

· Η εισαγωγή σταδίου προετοιμασίας σε συγκεκριμένη μελέτη περίπτωσης, ώστε η συνέντευξη να εστιάζει στις ικανότητες του υποψηφίου για αντίληψη της πραγματικότητας και αξιοποίηση του δυναμικού του για ανάληψη πρωτοβουλιών. Ομοίως , και η χρήση έντυπων υποδειγμάτων, δομούν την διαδικασία της συνέντευξης και προασπίζουν την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητα.

· Η διαφάνεια της διαδικασίας της συνέντευξης υπηρετείται με την μαγνητοφώνηση.

· Ταυτόχρονα με τον ημιδομημένο τύπο συνέντευξης καθιερώνεται παράλληλα και η υποχρέωση των μελών του συμβουλίου για ξεχωριστή και πλήρως αιτιολογημένη βαθμολογία για κάθε παράμετρο.

· Ο ορισμός των μελών του κάθε συμβουλίου επιλογής , βασίζεται στις προτάσεις ανεξαρτήτων φορέων εκπαίδευσης. Η τελική επιλογή γίνεται μετά από γνώμη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ύστερα από πρόταση του Υπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Read more

Η Ελλάδα στο ΔΝΤ και το τέλος της Γερμανικής ισχύος

Ακούμε ότι υπερκαλύφθηκε η ανάγκη του ελληνικού δημοσίου για δανεικά ύψους 1,2 δισ. ευρώ κατά τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 52 και 26 εβδομάδων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Απριλίου. Πρόκειται, να σημειωθεί για την πρώτη δημοπρασία που πραγματοποιείται μετά τη συμφωνία για τη χορήγηση δανείου στην Ελλάδα από Ευρωζώνη και ΔΝΤ, η οποία πανηγυρίστηκε από τα ελληνικά media λες αποτελούσε την επιτυχή διέξοδο από την κρίση.Μια ματιά ωστόσο στους αριθμούς που περιγράφουν τα επιτόκια του τελευταίου βραχυπρόθεσμου δανεισμού οδηγεί σε οδυνηρά συμπεράσματα:
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ ), το επιτόκιο των ετήσιων εντόκων γραμματίων διαμορφώθηκε στο 4,85% από 2,20% που ήταν στην προηγούμενη δημοπρασία του Ιανουαρίου. Το επιτόκιο των εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας διαμορφώθηκε στο 4,55% από 1,38% τον Ιανουάριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι για ανάλογους δανεισμούς δανείζεται με επιτόκια 1% και 0,4 % αντίστοιχα.
Οι αριθμοί αυτοί...
...πολλοί απλά επιβεβαιώνουν όλα αυτά που έχουν γραφτεί και στον skakisti το τελευταίο διάστημα: Η χώρα πάει τρέχοντας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Κοιτώντας λίγο πιο προσεκτικά την κατάσταση, βλέπει κανείς ότι δεν είναι μόνο η Ελλάδα η οποία οδεύει προς το ΔΝΤ και κατά συνέπεια… μέσα στο στενό κορσέ του αμερικανικού ελέγχου και επιρροής. Την Ελλάδα ακολουθούν και οι υπόλοιπες υπερχρεωμένες χώρες, όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία. Μαζί με αυτές ήδη στοιχίζονται στον προθάλαμο του αμερικανικού ελέγχου και πολλές χώρες της ανατολικής Ευρώπης.
Το πολιτικό συμπέρασμα είναι προφανές: Η Γερμανία δεν μπόρεσε ή δε θέλησε να δώσει τη μάχη για τη διατήρηση της κυριαρχίας και της επιρροής που διεκδίκησε ως η οικονομική ατμομηχανή της Ευρώπης. Το Βερολίνο φαίνεται ότι αναδιπλώνεται εγκαταλείποντας θέσεις επιρροής που κέρδισε μετά το τέλος του διπολισμού και την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης.
Οι τελευταίες εξελίξεις, δηλαδή ο πανάκριβος βραχυπρόθεσμος δανεισμός του ελληνικού δημοσίου, επιταχύνει τη διαδικασία ανάμειξης του ΔΝΤ (δηλαδή της Ουάσιγκτον) όχι μόνο στην ελληνική αλλά συνολικά στην ευρωπαική οικονομία. Το μοντέλο αποδιάρθρωσης είναι πλέον προφανές: Η Ελλάδα θα προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης. Οι Ευρωπαίοι Εταίροι θα δανείσουν με το αζημίωτο την Ελλάδα (ακριβότερα απ ότι δανείζεται η Βιρμανία) για να καλύψει την προσεχή τριετία τις υποχρεώσεις της από προηγούμενα δανεικά. Την διαχείριση της διαδικασίας θα αναλάβει η Ουάσιγκτον μέσω του ΔΝΤ.
Ο έλεγχος της διαδικασίας, ωστόσο, καθορίζει τους κανόνες και τους όρους του παιχνιδιού. Για να τρέχουν τα νέα δανεικά, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ξεπουλήσει (εχέγγυα) ό,τι έχει απομείνει απούλητο. Από τον ΟΠΑΠ, μέχρι τις παραλίες, από τον ΟΣΕ μέχρι την… Ακρόπολη, από τη ΔΕΗ, μέχρι την ΕΥΔΑΠ.
Τα εναπομείναντα φιλέτα που θα προσφερθούν ως αντάλλαγμα στους «επενδυτές» που υπό την αιγίδα αν όχι την καθοδήγηση του ΔΝΤ περιμένουν ως κοράκια την κατάλληλη στιγμή για να εφορμήσουν.
Με τον τρόπο αυτό οι «αγορές» ξεκινώντας από την παραπαίουσα Ελλάδα θα αρχίσουν το ροκάνισμα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, δηλαδή της γερμανικής ισχύος..
Από το http://skakistis.wordpress.com
Read more

Kρατούν "όμηρο" τον Πάνο Σόμπολο...















...για τον τρόπο που παρουσιάζουν τα media τις συλλήψεις για την τρομοκρατία.
.
ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΤΟ MEGA ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΟΤΙ ΟΜΑΔΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ ... ΔΙΑΜΑΡΤYΡΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΤΟΥ Ε.Α. ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΩΣ ΟΜΗΡΟ (;) ΤΟΝ ΠΑΝΌ ΣΟΜΠΟΛΟ.

press-gr
Read more

Αμφισβητούν το ΠΣΑ της Ελλάδος Pimco, Commerzbank, Morgan Stanley και BNP Paribas

Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να κατάφερε τη στήριξη των εταίρων της σε περίπτωση που δεν μπορέσει να αντλήσει από τις αγορές το ποσό που θα ήθελε και σε επιτόκιο λογικό για την κάλυψη των αναγκών της, αλλά αναφορικά με τις αγορές, η επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης ήταν μάλλον μηδαμινή, σύμφωνα με τους αναλυτές, οι οποίοι θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την εκτίναξη του χρέους...
«Οι αγορές έχουν στείλει το σήμα ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει θέματα τόσο αναχρηματοδότησης όσο και φερεγγυότητας», αναφέρει η Pimco, η οποία μάλιστα δήλωσε ότι δεν θα επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα, καθώς θεωρεί ότι το πακέτο διάσωσης που αποφασίστηκε από το Eurogroup δεν αντιμετωπίζει τα μακροπρόθεσμα προβλήματα δανεισμού της χώρας
Περισσότερες αποδείξεις όσον αφορά στην προσαρμογή της χώρας θα ήθελε επιπλέον να δει η Pimco, η οποία ανέφερε ότι είναι είμαστε πολύ επιφυλακτική απέναντι στην Ελλάδα, τηρώντας στάση αναμονής.
«Το πρόγραμμα σταθερότητας δεν έχει πείσει πραγματικά τις αγορές», δηλώνει σε σημείωμα του ο στρατηγικός αναλυτής της Commerzbank, Ulrich Leuchtmann , ο οποίος πιστεύει ότι η λύση για το ελληνικό πρόβλημα είναι η λήψη και η πραγματοποίηση ακόμη περισσότερων μέτρων.
«Η ερώτηση κλειδί για το αν οι χώρες της ευρωζώνης μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο τα μεγάλα δημοσιονομικά προβλήματα είναι κατά πόσο υπάρχουν περιθώρια για την αύξηση των φόρων και τη διαχείριση των εσόδων», δηλώνει η αναλύτρια της Morgan Stanley, Sophia Drossos, σαφώς αναφερόμενη στο γεγονός ότι χώρες όπως είναι η Ελλάδα θα πρέπει να πείσουν τις αγορές ότι μπορούν να πάρουν συγκεκριμένα μέτρα.
Από τη μεριά του τέλος ο αναλυτής της BNP Paribas, Hans-Guenter Redeker, θεωρεί ότι το ευρώ θα συνεχίσει να δέχεται πιέσεις αν οι χώρες μέλη της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα, όπως η Ελλάδα, δεν καταφέρουν να αποδείξουν ότι μπορούν να πάρουν σκληρά μέτρα και να βοηθήσουν την οικονομία τους να θέσει υπό έλεγχο τα ελλείμματα τους.

www.bankingnews.gr
Read more

Για χυδαία ρατσιστική συμπεριφορά εγκαλείται ειδικός σύμβουλος της υπουργού παιδείας


Γενικόλογη η απάντηση του υπουργείου στην καταγγελία των εκπαιδευτικών με αναπηρίες.


Για ρατσιστική συμπεριφορά εγκαλεί ο σύλλογος αδιόριστων εκπαιδευτικών με βαριές αναπηρίες τον Δ.Σ. σύμβουλο της υπουργού παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου καταλογίζοντάς του βαρύτατες εκφράσεις που ευθέως προσβάλλουν τους ανθρώπους με αναπηρία στο σύνολό τους.
Η βαρύτατη καταγγελία εμπεριέχεται σε... επιστολή του συλλόγου προς τα μέλη του με ημερομηνία 29 Μαρτίου, σχετική με την μη εφαρμογή διάταξης νόμου που ορίζει τη μονιμοποίηση των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών με αναπηρία όταν συμπληρώσουν δωδεκάμηνη προϋπηρεσία ως αναπληρωτές – ωρομίσθιοι. Δημοσιεύουμε αυτούσιο το σχετικό κομμάτι:

“Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε και τις ‘’επιθέσεις’’ που δεχτήκαμε αρκετοί συνάδελφοι όλο αυτό το καιρό από ειδικούς συμβούλους της κ. Διαμαντοπούλου όσον αφορά την ικανότητά μας ως εκπαιδευτικοί. Αμφισβητήθηκε τόσο η παιδαγωγική μας όσο και η σωματική μας επάρκεια.

Η πρώτη ΄΄επίθεση΄΄ έγινε αμέσως μετά την επιστολή διαμαρτυρίας που εστάλη στο Υπουργείο Παιδείας στις 19/10/2009, προς την τωρινή γραμματέα του συλλόγου, από τον ‘’κύριο Δ.Σ. ειδικό σύμβουλο της κ. Διαμαντοπούλου. Μετά από προφορική διαμαρτυρία προς την προϊσταμένη του πολιτικού γραφείου του υπουργείου της κ. Διαμαντοπούλου και αφού μας διαβεβαίωσε ότι πρόκειται για μεμονωμένο ατυχές περιστατικό και ό,τι αυτές οι απόψεις δεν αντανακλούν και την γραμμή του υπουργείου και της ιδίας της κ. Διαμαντοπούλου, δεν δόθηκε συνέχεια από εμάς Όμως προς απογοήτευση όλων μας και κυρίως γιατί προερχόταν από δημοσίους υπαλλήλους του ΥΠΔΒΜΘ τους οποίους πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ οι φορολογούμενοι αναπληρωτές-ωρομίσθιοι, οι ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον μας συνεχίστηκαν. Ο εν λόγω ‘’κύριος’’ Δ.Σ. συνέχισε με τις ίδιες απόψεις και επιθέσεις και σε άλλους συναδέλφους και μέλη του συλλόγου μας καθώς και σε πρόεδρο άλλου συλλόγου ΑμεΑ. Ντρεπόμαστε πάρα πολύ γιατί το συγκεκριμένο άτομο που φέρεται εναντίον μας εκτός του ότι είναι ειδικός σύμβουλος της κ. Διαμαντοπούλου είναι και ο ίδιος εκπαιδευτικός. Οι επιθέσεις λοιπόν που έχουμε δεχτεί κατά καιρούς ήταν αυτής της φύσης:
Πως μπορείς εσύ γυμνάστρια σε καρότσι και δουλεύεις σε σχολείο γενικής παιδείας; (σε μέλος του Δ.Σ.)

Πώς μπαίνουν οι καρκινοπαθείς σε τάξη και διδάσκουν;

Είστε εσείς εκπαιδευτικοί; Εάν σας φυσήξουν οι μαθητές θα πέσετε κάτω. Δεν έχετε καμιά θέση σε σχολική τάξη, να πάτε στο Υπ. Εσωτερικών να σας διορίσει με το 6%...

Θέλετε και εσείς να μπείτε σε τάξη, κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα! (μετά από 15λεπτη τηλεφωνική συνομιλία με πρόεδρο συλλόγου ΑμεΑ
Και αναρωτιώμαστε:

• Ο εν λόγω ΄΄κύριος΄΄ συνάδελφος εκπαιδευτικός έχει εργαστεί ποτέ σε σχολική τάξη και φέρεται έτσι εναντίον συναδέλφων ή μήπως έχει πιστοποιητικό αρτιμέλειας και μιλάει εκ του ασφαλούς;

• Με ποια άραγε ΚΡΙΤΗΡΙΑ επιλέγη ως ειδικός σύμβουλος της κ. Διαμαντοπούλου και κρίνει εμάς ως ανεπαρκείς; Ποια είναι τα πτυχία του και η επάρκειά του και τον ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ για να μας βρίζει;

• Όσα χρόνια ήταν ευρωβουλευτής η κ.Διαμαντοπούλου δεν έμαθε πως συμπεριφέρονται στην Ευρώπη στους εκπαιδευτικούς με αναπηρία; ”

Δυό μόλις μέρες αργότερα (στις 31 Μαρτίου)η καταγγελία απαντήθηκε από το γραφείο τύπου του υπουργείου παιδείας που αρνήθηκε τα πάντα δίχως την παραμικρή επ’ αυτού επιχειρηματολογία. Το άμεσο της απάντησης αλλά και το γενικόλογο του περιεχομένου της, αποδεικνύει ότι δεν έγινε η απαραίτητη έρευνα ως προς το αληθές της καταγγελίας. Και αυτό συνιστά μεγαλύτερο σκάνδαλο και από αυτή καθεαυτή την ρατσιστική συμπεριφορά που προσάπτουν στον ειδικό σύμβουλο οι εκπαιδευτικοί με βαριές αναπηρίες. Αποδεικνύει ότι για το υπουργείο παιδείας, τα ζητούμενα της απελευθερωτικής αντιρατσιστικής εκπαίδευσης που σε κάθε ευκαιρία επικοινωνούνται ως αδιαπραγμάτευτα, δεν συνιστούν παρά ανέξοδη ρητορική. Ντροπή και κρίμα..
GREECE-SALONIKA.blogspot.com



Διαβάστε περισσότερα: http://greece-salonika.blogspot.com/2010/04/blog-post_9066.html#ixzz0kxnpXNLX
Read more

Εξαιρούν από ασκήσεις στο Αιγαίο τις περιοχές που η Άγκυρα θεωρεί αποστρατικοποιημένες

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:
Η Ελλάδα με μία πρωτοφανή απόφαση, εμφανίζεται με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε σήμερα η ΥΠΑ, να δέχεται de facto τις τουρκικές θέσεις για αποστρατικοποίηση σειράς νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και εξαιρεί από τις προσεχείς αεροναυτικές ασκήσεις, τρεις περιοχές τις οποίες η Τουρκία θεωρεί αποστρατικοποιημένες, όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του defencenet.gr από το ΓΕΕΘΑ. Σύμφωνα με ανεπίσημη ενημέρωση του υπουργείου Άμυνας προς το defencenet.gr, "Την δεύτερη εβδομάδα του Μαϊου και την πρώτη του Ιουνίου θα διεξαχθούν δύο ασκήσεις, "Καταιγίδα" και "Κυκλώνας". Θα υπάρξει προσπάθεια να περιληφθούν σε αυτές οι περιοχές που εξαιρούνται με την σημερινή ΝΟΤΑΜ στο σχεδιασμό τους"

Είναι περιοχές για τις οποίες η Άγκυρα επανειλημμένα έχει εκδώσει αντι-ΝΟΤΑΜ με την αιτιολογία ότι οι περιοχές αυτές δεν πρέπει να περιλαμβάνονται στις ελληνικές στρατιωτικές ασκήσεις γιατί είναι αποστρατικοποιημένες περιοχές βάσει των Συνθηκών του 1914 και του 1923.

Οι περιοχές αυτές οι οποίες μας έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν είναι η περιοχή μεταξύ Ίμβρου-Σαμοθράκης-Αγ.Όρους-Λήμνου, η περιοχή μεταξύ Χίου-Σάμου, και η περιοχή μεταξύ Ικαρίας-Φούρνων-Μυκόνου (GE/GK/GP).

Για την τελευταία περιοχή η Άγκυρα έχει εκδώσει ΝΟΤΑΜ στις 4 Ιανουαρίου με την οποία δεσμεύουν παράνομα για αεροναυτικές ασκήσεις και για ένα (!) ολόκληρο χρόνο την περιοχή Μυκόνου-Ικαρίας-Φούρνων! Στην βόρεια περιοχή μεταξύ Λήμνου-Ίμβρου-Σαμοθράκης-Θάσου και Αγίου Όρους (περιοχή "πετρελαϊκού ενδιαφέροντος"), η Τουρκία διεξάγει συνέχεια αεροναυτικές ασκήσεις και σε όποιες περιπτώσεις η Ελλάδα είχε δεσμεύσει την περιοχή αυτή η Άγκυρα «κατήγγειλε» την δέσμευσή τους «λόγω αποστρατικοποίησης Λήμνου και Σαμοθράκης».

Οι ελληνικές αεροναυτικές ασκήσεις πρόκειται να διεξαχθούν από το βόρειο Αιγαίο μέχρι το Καστελόριζο, αλλά απουσιάζουν από την σχεδίαση των Επιτελείων οι τρεις περιοχές που αποτελούσαν «αγκάθι» στο μάτι της Άγκυρας.

Έτσι η Τουρκία, την 1η Ιανουαρίου εξέδωσε παράνομη ΝΟΤΑΜ για την περιοχή Μυκόνου-Ικαρίας-Φούρνων, με την οποία δεσμεύει αυτή την περιοχή για ένα ολόκληρο χρόνο! Και με την πρόσφατη ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η ελληνική πλευρά για πρώτη φορά γίνεται σεβαστή η τουρκική παράνομη ΝΟΤΑΜ.

Είναι πράγματι εντυπωσιακό το γεγονός ότι για πρώτη φορά εξαιρούνται οι περιοχές αυτές στο Αιγαίο. Οι περιοχές αυτές βρίσκονται φυσικά εντός του FIR Αθηνών και συνεπώς η ΥΠΑ έχει την απόλυτη αρμοδιότητα για την έκδοση ΝΟΤΑΜ ή όχι, ένα δικαίωμα το οποίο αμφισβητούσε χρόνια η Άγκυρα, αλλά είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την αμφισβήτησή της αυτή να γίνεται έμπρακτα δεκτή από την ελληνική πλευρά.

Μία απόλυτα αναμενόμενη δικαιολογία από τα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών θα είναι ότι «Τα Επιτελεία όρισαν αυτά τις περιοχές που επιθυμούν για την διενέργεια των ασκήσεων τους», αλλά αυτό μόνο αλήθεια δεν θα είναι: Η περιοχή Μυκόνου-Φούρνων-Ικαρίας, είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμη για τις επιχειρήσεις στον κεντρικό τομέα του Αιγαίου και είναι γνωστό τοις πάσι ότι η Άγκυρα προσπαθεί να δημιουργήσει εκεί πεδίο βολής, ανάλογο με το ελληνικό πεδίο βολής περιοχής Άνδρου. Ειδικά για να ανατραπεί αυτή η τουρκική προσπάθεια de facto επιχειρησιακής διχοτόμησης του Αιγαίου το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής αυτής που η Άγκυρα με περίσσιο θράσος δέσμευσε την 1η του έτους για ένα ολόκληρο χρόνο θα έπρεπε να περιληφθεί η περιοχή αυτή στις ασκήσεις.

Μία άλλη θέση που θα μπορούσε να εκφραστεί είναι ότι "Την ερχόμενη εβδομάδα υπάρχουν ασκήσεις (σ.σ. "Τρίαινα" του Π.Ν.) οι οποίες περιλαμβάνουν κάποιες από αυτές τις περιοχές. Αυτές οι ασκήσεις ήταν προγραμματισμένες πριν από το ταξίδι του ΑΝΥΠΕΞ Δ.Δρούτσα στην Άγκυρα. Η πρώτη ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε σήμερα εξαιρεί αυτές τις περιοχές.

Και οι τρεις περιοχές είναι δεσμευμένες ή δεσμεύονται συχνότατα από τις τουρκικές αεροναυτικές δυνάμεις, ενώ η Άγκυρα εκδίδει αντι-ΝΟΤΑΜ στις περιπτώσεις που παλαιότερα δεσμεύονταν απόλυτα νόμιμα από την ΥΠΑ που έχει την αρμοδιότητα του FIR.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί de facto υποχώρηση της κυβέρνησης έναντι των απαιτήσεων της Άγκυρας και σίγουρα δεν έρχεται τυχαία, λίγες ημέρες μετά το ταξίδι Δρούτσα στην Άγκυρα.

Σίγουρα η όλη ενέργεια έχει και τον χαρακτήρα της "σφυγμομέτρησης αντιδράσεων" εν όψει άλλων πολύ σημαντικότερων και πιο μόνιμων ρυθμίσεων στο Αιγαίο, δηλαδή εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων στο όνομα κάποιου "μερίσματος ειρήνης".
dafenceNet.gr
Read more