Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Μαρινέλλα - όμορφη πόλη / Μ. Θεοδωράκης

Read more

Λιοντάρια και ποντίκια...


Οι γνωστοί "λεονταρισμοί" του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη κάθε φορά πριν πει "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ" στην τρόϊκα, διατυπώθηκαν και σήμερα με την φράση του «Τελεσίγραφα του τύπου "ή το παίρνεις ή δεν σας δίνουμε τα χρήματα" δεν θα δεχθώ».
«Θα εξετάσω και το τελευταίο γράμμα και την τελευταία σημείωση. Αν κάτι δεν μας κάνει, και η τρόικα είναι ανυποχώρητη, δεν θα πάρουμε το πακέτο. Δεν θα φοβηθούμε απέναντι στα εκβιαστικά διλήμματα» πρόσθεσε. Τώρα τι θα είναι αυτό που "Δεν θα του κάνει και η τρόϊκα θα είνα ανυποχώρητη" το ξέρει αυτός και η τρόϊκα, όχι οι πολίτες. Υποθέτουμε ότι αν πει το "ΝΑΙ" θα συμφωνεί σε όλα, βέβαια...
Μιλώντας λοιπόν, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του κόμματός του στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καρατζαφέρης είπε:

«Νομίζετε πως αύριο θα αποφασιστεί απλά και μόνον η αποδοχή κάποιων όρων που βάζει η τρόικα; Λάθος. Ας καταλάβουμε όλοι πως δεν είναι το θέμα μας το PSI ή τα 130 δισεκατομμύρια. Αυτές είναι ρηχές αναγνώσεις. Το βαθύτερο θέμα είναι πως καλούμαστε να αποφασίσουμε για το αν θα είμαστε "καλά παιδιά" και θα υπακούσουμε στο "φρόνιμα... φρόνιμα" ή θα αντιτάξουμε το "φρόνημα"» είπε.

Ο κ. Καρατζαφέρης πρόσθεσε: «Εγώ δεν πρόκειται να περιοριστώ σε αυτά που μας λέει η τρόικα, θα κοιτάξω βαθύτερα. Στο ποιος έρχεται να τα επιβάλλει αυτά. Ποιος τα επιβάλλει; Τα επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση ή είναι τα σχέδια και οι επιλογές της κ. Μέρκελ;

» Καλώ λοιπόν την Ευρωπαϊκή Ένωση να συνειδητοποιήσει τον θεσμικό ρόλο τον οποίο έχει και να αποδράσει από τις διαταγές ενός νέου Ράιχ. Γιατί η κ. Μέρκελ περπατά με τον δημοκρατικό μανδύα επάνω στα χνάρια που περπατούσε ο προκάτοχός της πριν από 75 χρόνια, εξασκώντας με τον ίδιο ανόητο τρόπο την προσβολή των άλλων λαών. Σήμερα οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να αντιδράσουν σε αυτό το οποίο έρχεται».

Αναφερόμενος στο ρόλο του κόμματός του είπε: «Δεν είμαστε εμείς αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που έριξαν την χώρα στον Καιάδα (σ.σ.: Αυτός και οι βουλευτές τους, οι Αδωνοβορίδηδες, δεν ψήφισαν το Μνημόνιο τον Μάϊο του 2010 ή μήπως κάνουμε λάθος;). Είμαστε όμως αυτοί που ήρθαν εθελοντές για να σώσουν την πατρίδα. Και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να την σώσουμε. Δεν θα υποστείλουμε την σημαία».
Επανέλαβε, τέλος, ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να αναλάβει γραπτές δεσμεύσεις.

«Όπως δεν υπέγραψα την πρώτη φορά, έτσι δεν θα υπογράψω και τώρα. Υπάρχει η στήριξή μας στον πρωθυπουργό. Υπάρχει η απόφαση που πήραμε στο Κοινοβούλιο. Η Ελλάδα έχει θεσμούς και τους σέβεται. Δεν εκχωρώ την αξιοπρέπειά μου» είπε.
Αχ, Ελλάδα...
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=33459&Itemid=131
Read more

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΧΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ






«Παρέλαβα Κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω «Κοινότητα» χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα. Και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν, προσδοκιών»Τάσος Παπαδόπουλος


Παραλάβατε Κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο και θα παραδώσετε «προτεκτοράτο» χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς, με αναγνωρισμένο κηδεμόνα το Δ’ Ράιχ της Angela Merkel. Και όλα αυτά έναντι ρύθμισης του χρέους που δημιουργήσατε κατακλέβοντας το δημόσιο χρήμα.
Read more

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΞΥΛΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ!

Στόχος ομάδας αναρχικών έγινε το απόγευμα του Σαββάτου η ιδιωτική κατοικία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια. Περίπου 30 άτομα επέδραμαν στην οδό Ασκληπιού, στο κέντρο της Αθήνας, και αφού με πέτρες και ξύλα...
προκάλεσαν φθορές σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω από την πολυκατοικία όπου βρίσκεται η κατοικία του Προέδρου, εξαφανίστηκαν στα στενά της περιοχής.
Αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο όπου και παραμένουν για προληπτικούς λόγους
http://poylatrella.blogspot.com/2012/02/blog-post_4726.html?
Read more

Ανοχτό ενδεχόμενο κομματικής πειθαρχίας αφήνει η ΝΔ

 Ανοχτό ενδεχόμενο κομματικής πειθαρχίας αφήνει η ΝΔ
Στο ενδεχόμενο να επιβληθεί κομματική πειθαρχία στην ΚΟ της ΝΔ αν υπάρξουν βουλευτές οι οποίοι θα αντιδράσουν στο νέο πρόγραμμα που θα συμφωνηθεί από τους πολιτικούς αρχηγούς, αναφέρθηκε ο Γιάννης Μιχελάκης.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ σε συνέντευξή του στη Real News, υποστηρίζει επίσης πως η μόνη ελπίδα για τη χώρα είναι μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση και μιλά για πλήρη κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ.
"Οι συμπεριφορές και οι αποφάσεις υπουργών του ΠΑΣΟΚ δείχνουν ότι ο τόπος δεν μπορεί να κυβερνηθεί αποτελεσματικά , παρά μόνο από μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση, και ο δικός μας αγώνας αναπτύσσεται σε αυτή την κατεύθυνση" δηλώνει ο κ. Μιχελάκης.
Όσον αφορά τα νέα μέτρα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ υποστηρίζει πως υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει και εξαπολύει επίθεση στο ΠΑΣΟΚ ότι ποτέ δεν διαπραγματεύτηκε. "Βρήκαν την εύκολη λύση για αυτούς, να κόβουν μισθούς και να βάζουν φόρους", υποστηρίζει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως "μπορούμε να διαπραγματευτούμε όταν έχουμε συγκεκριμένες αντιπροτάσεις και πείθουμε για την απόφασή μας να πετύχουμε τους στόχους μας, που είναι η μείωση του ελλείμματος και του χρέους".
http://troktiko.eu/2012/02/anochto-endechomeno-kommatikis-peitharchias-afinei-h-nd/
Read more

EKTAKTO: Επίθεση στο σπίτι του Κ. Παπούλια


Επίθεση με πέτρες…έκαναν πριν λίγο αναρχικοί στο σπίτι του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στην οδό Ασκληπιού.
Περισσότερες λεπτομέρειες σε λίγο…
http://www.prionokordela.gr/rokanidia/epithesi-sto-spiti-tou-k-papoulia/
Read more

Ντροπή σας.!!!!!!!!!!!!!!!





Ντροπή σας.!!!!!!!!!!!!!!!



Κυβερνητικό-λέει- στέλεχος που μετείχε στη συνάντηση του υπουργού οικονομικών και του υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης με τους επί κεφαλής της τρόικας, επισήμανε ότι οι δανειστές απαιτούν να αρχίσει άμεσα η διαδικασία για την μείωση των δομών και του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι θα αξιολογηθούν από άκουσον-άκουσον γαλλική εταιρία και μάλιστα θα αξιολογηθούν και οι ένστολοι.

Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά θα έλθει μια γαλλική εταιρία (ποια και πόσα θα εισπράξει), που θα πληρωθεί σίγουρα από το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή από εμάς, για να αξιολογήσει τους ένστολους υπαλλήλους αξιωματικούς του στρατού, της αεροπορίας, του ναυτικού, του λιμενικού, της αστυνομίας κ.α. για να διαπιστώσει αν είναι «ικανοί».

Και σίγουρα οι ευκαιριακοί και ανίκανοι πολιτικοί μας, αντί να τους διαολοστείλουν, έσκυψαν το κεφάλι, έκαναν τον τεμενά τους, και αφού φίλησαν τις μύτες των ποδιών των κατακτητών ψέλλισαν και το σύνηθες «άφεριμ».

Εκεί καταντήσαμε, ή μάλλον εκεί μας κατάντησαν.
Να έρχεται ο οποιοσδήποτε άσχετος ευρωπαίος που έχει μυριστεί «ψητό» στην αναμπουμπούλα άλλωστε ο λύκος χαίρεται, για να αξιολογήσει τι;;

Τους έλληνες ένστολους, που για να αποκτήσουν αυτό το χαρακτηρισμό έχουν αξιολογηθεί από ιστορικές παραγωγικές σχολές του κράτους, που έχουν γράψει ιστορία με το αίμα χιλιάδων ένστολων, αλλά και με ένδοξα αποτελέσματα στο πέρασμα της ιστορίας.

Δέχονται οι ανιστόρητοι ηγετίσκοι του ελληνικού λαού να σκύβουν το κεφάλι σε κάποιους άχρηστους υπαλλήλους των δανειστών, που κάθε φορά που προτείνουν μέτρα αυτά να οδηγούν σε βάθεμα της κρίσης, χωρίς ελπίδα ανάπτυξης, σε ανθρώπινη εξαθλίωση, σε στέρηση εσόδων του δημοσίου και των ταμείων, βλέπουνε εκ των υστέρων την τύφλα τους και παραδέχονται το μέγεθος της βλακείας τους, παρόλα αυτά συνεχίζουν να εισηγούνται νέα μέτρα το ίδιο ηλίθια με χειρότερα αποτελέσματα, αυτοί να επιμένουν και οι πολιτικοί μας να θέλουν να μας «σώσουν» υπακούοντας στους άσχετους.

Αντί να στύψουν το κούφιο κεφάλι τους τόσο αυτοί όσο και οι μυστικοσύμβουλοί τους να βρουν τρόπους να αξιοποιηθούν τα κονδύλια που λιμνάζουν στην ΕΕ για αναπτυξιακά έργα και να τα υλοποιήσουν, να δημιουργηθούν ευκαιρίες και θέσεις εργασίας, αυτοί ασχολούνται νύχτα μέρα ποιος θα επιπλεύσει στον δύσοσμο πολιτικό βούρκο που βουλιάζουν. Ποιος θα πάρει το χρίσμα του «αρχηγού» για να ικανοποιήσει το μικροπολιτικό του «εγώ».

Ανίκανοι να δουν πέρα από τη μύτη τους αδιαφορούν αν ο αριθμός των πολιτών που δυστυχούν καθημερινά μεγαλώνει, αν πλήθος αστέγων πρώην νοικοκυραίων ψάχνει να βρει προσωρινό κατάλυμα σε νοσοκομεία, στοές, ακόμα και στο αεροδρόμιο για να προφυλαχτεί από το κρύο και ένα πιάτο φαγητό στα εκκλησιαστικά και δημοτικά συσσίτια όπου αυτά προσφέρονται, αυτοί στον κόσμο τους, προβάλλουν τα ανύπαρκτα προσόντα τους να γίνουν βεζύρηδες για να υποσχεθούν τελικά τι; Ότι θα δημιουργήσουν για τη χώρα την λίθινη εποχή του εικοστού πρώτου αιώνα.

Διαλύσανε την οικονομία, την υγεία, την παιδεία, την ασφάλεια των πολιτών, και αντί να ζητήσουν συγνώμη και να εξαφανισθούν από το πολιτικό προσκήνιο, αυτοί επιμένουν να κάθονται στο σβέρκο μας.

Δημιουργήσανε μια κρίση που ξεκίνησε από το 1981 και μετά, δανειζόμενοι για να δημιουργήσουν κομματικούς στρατούς δημοσίων υπαλλήλων, αγροτικούς συνεταιρισμούς, ευκαιριακές εταιρίες διασπάθισης χρήματος και δασκάλεψαν τους «υπηκόους» πώς να καταβροχθίζουν με κομπίνες κοινοτικές επιδοτήσεις,

προωθήσανε το κερδοσκοπικό παιχνίδι του χρηματιστηρίου στους αφελείς πολίτες και υποχρεώσανε τα ασφαλιστικά ταμεία να επενδύσουν τη ρευστότητά τους σε ένα προδιαγεγραμμένο καταστροφικό μέλλον, σπρώξανε τον κόσμο να δανείζεται ακόμα και για να πάει διακοπές και όλα αυτά τα προέβαλλαν σαν «επιτεύγματα» της πολιτικής τους.

Τώρα που έσκασε η φούσκα της «ευδαιμονίας» και η κρίση απλώθηκε παντού, αυτοί μας κουνάν επιδεικτικά το δάκτυλο.

Ε, όχι λοιπόν κύριοι, δεν σας ανεχόμαστε πλέον είστε ανίκανοι ακόμα και να λέγεστε Έλληνες. Είστε υπόλοιπα και θλιβερά κατάλοιπα ενός Εφιάλτη και γι αυτό δεν έχετε μέλλον. Όσο και να προσπαθείτε «μεγάλοι» δεν πρόκειται να γίνετε.

Δεν υπάρχουν πια Ηγέτες. Είσαστε όλοι και παντού ανθρωπάκια που κλέψατε την ψήφο μας, για να φροντίζετε τα τομάρια σας και το εγωιστικό σας παρουσιαστικό. Θέλετε να γράψετε ιστορία έστω και με μελανά γράμματα.

Αρκεί να αναγραφεί το όνομά σας για να έχουν να λένε οι απόγονοί σας.
Θα πρέπει να ντρέπεστε.!!!!!!!!!!!!!!
http://georgekaragiannis.blogspot.com/2012/02/blog-post_3919.html
Read more

Αν ο Κώστας Καραμανλής βρισκόταν ακόμα στην εξουσία...

Αν ο Κώστας Καραμανλής βρισκόταν ακόμα στην εξουσία, η Ελλάδα θα ήταν ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός ενεργειακός κόμβος, θα έλυνε...
δια παντός το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος για τους Έλληνες. Με τους Ρώσικους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου που θα διέσχιζαν την Ελλάδα και με την ενοικίαση των λιμανιών μας στην Κίνα, οι Έλληνες θα είχαν μόνιμο και αυξανόμενο εισόδημα.

Σκέφτηκε ο Κώστας Καραμανλής σαν πραγματικός Έλληνας: Ο Έλληνας δεν παράγει τίποτα, δεν έχει βιομηχανίες, έχει υποτυπώδεις γεωργία και κτηνοτροφία όλα τα εισάγει και με μαθηματική ακρίβεια θα τον πτωχεύσουν οι Εβραιοαμερικάνοι τοκογλύφοι δανειστές μας με κάποιον Εφιάλτη που θα βρουν. Θα τον πάνε στο Δ.Ν Τ. και θα δημεύσουν την Ελλάδα μαζί και τους Έλληνες με μισθούς και συντάξεις πείνας όπως στην Λατινική Αμερική, στα Σκόπια και στην Βουλγαρία. Εκανε συμφωνίες με την Ρωσία και την Κίνα για πετρέλαια, αγωγούς πετρελαίων, αγωγούς φυσικού αερίου, λιμάνια, που ο Έλληνας θα ζούσε πλουσιοπάροχα για πάντα και χωρίς άλλα δάνεια. Αυτό ήταν το όραμα του Κώστα Καραμανλή, αλλά δυστυχώς βρέθηκε αντίθετος στις ξένες εχθρικές δυνάμεις.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/02/blog-post_2894.html
Read more

Πλησιάζει η ώρα σας…. για τον Κορυδαλλό

Η κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου της ΕΛΣΤΑΤ
Πώς περιγράφει ο κ. Ν. Λογοθέτης τις διαδικασίες προσδιορισμού του ελλείμματος το 2009
Κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κ. Νίκου Λογοθέτη περιέχεται στη δικογραφία η οποία εστάλη στη Βουλή και η οποία όπως φαίνεται δρομολογεί και πολιτικές εξελίξεις εντός ΠαΣοΚ - και όχι μόνον. Σε αυτήν περιγράφονται διαδικασίες προσδιορισμού του ελλείμματος το 2009 οι οποίες δεν συνάδουν με την αποστολή της Ανεξάρτητης Αρχής, αλλά και μυστική αλληλογραφία
με τον επικεφαλής της Eurostat Radermacher. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Λογοθέτη, η Αρχή φέρεται να καθοδηγείται από το εξωτερικό, ενώ ο επικεφαλής της κ. Ανδρέας Γεωργίου εμφανίζεται πρόθυμος να «λάβει και γραπτώς» την καθοδήγηση από τον κ. Radermacher. Καταγγέλλεται εξάλλου ότι δεν έχει διευκρινιστεί αν η αξία των swaps που μπήκε στο έλλειμμα του 2009 έπρεπε να μπει. Περιγράφεται και σκηνή με τον πρώην υπουργό κ. Γ. Παπακωνσταντίνου κατά την οποία παρουσία του τότε γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Γ. Πλασκοβίτη φέρεται να του ζήτησε την παραίτησή του αλλιώς θα τον κατέστρεφε επαγγελματικά οδηγώντας την υπόθεση στη Βουλή - και τότε θα «μάτωνε η Ελλάδα» φέρεται στην κατάθεσή του να του λέει ο υπουργός.
Ο επικεφαλής της Αρχής φέρεται να επιβάλλει τον νόμο της σιωπής στην ΕΛΣΤΑΤ, ενώ τα στοιχεία του ελλείμματος χαρακτηρίζονται από αυτόν ως «κρατικά μυστικά απόλυτης διαβάθμισης». Τα κυριότερα στοιχεία της κατάθεσής του είναι τα εξής:
«Κατόπιν αποστολής για τη θέση του αντιπροέδρου της Αρχής του βιογραφικού μου επελέγην από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με την εύφημη μνεία του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ότι "ο κ. Λογοθέτης είναι στέλεχος του ιδιωτικού τομέα και θα βοηθήσει πολύ την Αρχή σε ό,τι αλλαγές χρειάζεται". Πρόεδρος επελέγη ο κ. Ανδρέας Γεωργίου, οικονομολόγος ο οποίος εργαζόταν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο... Δυστυχώς από πολύ νωρίς ο κ. Γεωργίου ήρθε σε ρήξη με τα λοιπά μέλη του Συμβουλίου και με τον Σύλλογο Εργαζομένων, δεν μας ενημέρωνε για την πρόοδο σοβαρών θεμάτων λ.χ. σχετικά με τη διόρθωση του ελληνικού χρέους και του ελλείμματος και αρνήθηκε σθεναρά τη συνεισφορά μου σχετικά με: α) την ορθολογική αναδιοργάνωση της ΕΛΣΤΑΤ και β) την υιοθέτηση στην ΕΛΣΤΑΤ του ελληνικού προτύπου διαχείρισης έργων ώστε να εγκρίνεται η υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων από το ΕΣΠΑ».
Υπολογισμός ελλείμματος
«Από την αρχή της διαδικασίας», αναφέρει στην κατάθεσή του, «δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχουμε σε οποιοδήποτε είδος επικοινωνίας με τη Eurostat. Δεν μας γνωστοποιήθηκε ο τρόπος υπολογισμού ή τα στοιχεία του ελλείμματος για το 2009, στοιχεία που έπρεπε να εγκριθούν από το Συμβούλιο της Αρχής. Η πλήρης άρνηση του κ. Γεωργίου για κοινοποίηση των στοιχείων στο Συμβούλιο και η παντελής αδιαφάνεια σχετικά με το ύψος (που έχει βαπτιστεί πολλές φορές πρώτα 12,5%, μετά ως 12,7%, 13,6%, και τώρα 15,7%) παραπέμπει τον οποιοδήποτε σκεπτόμενο πολίτη στην υποψία ότι δεν υπάρχουν τελικά επαρκή και αξιόπιστα στοιχεία και ότι η απόφαση για το ύψος του ελλείμματος ενδεχομένως να ήταν αυθαίρετη...».«...Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας δεν εξηγήθηκε ποτέ ο λόγος της αυθαίρετης και βεβιασμένης, χωρίς στατιστική μελέτη, ένταξης συγκεκριμένων ΔΕΚΟ στους φορείς της γερμανικής κυβέρνησης... Σχετικά με τα swaps τον Δεκέμβριο 2010 αποκαλύφθηκε επιστολή (8.10.2010) του κ. Radermacher προς τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με τα Goldman Sachs swaps, όπου αποδεικνύεται η επιστολή καθοδήγησης και περιγράφονται με λεπτομέρειες οι προτάσεις της Eurostat για ποσοτική αναθεώρηση προς τα πάνω του ελληνικού χρέους για κάθε έτος από το 2001 και μετά. Η επιστολή τελειώνει υπενθυμίζοντας στον κ. Γεωργίου την επιθυμία του να λάβει γραπτώς την καθοδήγησή τους (δηλαδή της Εurostat) πριν από την ολοκλήρωση των προσαρμογών». «Αυτή η επιστολή», σύμφωνα με τον κ. Λογοθέτη, «καθώς και άλλα στοιχεία χαρακτηρίστηκαν από τον κ. Γεωργίου ως απόρρητα και το ίδιο φέρεται να δήλωσε ο κ. Γεωργίου και στην εισαγγελέα Κυβέλου, όταν η υπόθεση έφτασε στην Εισαγγελία...».«...Τα ηλεκτρονικά μηνύματα όμως δόθηκαν στη Δικαιοσύνη τελικά και μεταξύ αυτών υπάρχει και ηλεκτρονικό μήνυμα του κ. Radermacher για την καθυστέρηση των ελληνικών Αρχών να εξηγήσουν στη Εurostat γιατί δεν έχει εντάξει ακόμη στο ελληνικό χρέος τα "swap transactions" που είχαν συναφθεί με την Goldman Sachs... Στις 8.9.2010 ένα πολύ αρνητικό δημοσίευμα του ιδίου του Radermacher εμφανίστηκε στο Bloomberg σχετικά με την καθυστέρηση της Ελλάδας να αποκαλύψει τις "μυστικές" συμφωνίες με τα swaps ώστε να αποκαλυφθεί το πραγματικό χρέος! Ως αποτέλεσμα του δημοσιεύματος ήταν να εκτιναχτούν τα spreads δεκαετών ομολόγων στις 980 μονάδες. Αναρωτιέται κανείς ποιον συνέφερε η εκτίναξή τους εκείνη τη δεδομένη στιγμή; Αυτή ήταν η δεύτερη εκτίναξη των spreads σε αυτά τα ύψη, η πρώτη είχε συμβεί λίγο πριν από την υπογραφή του μνημονίου τον Μάρτιο 2010».
Η συζήτηση στη Βουλή
Στη συνέχεια ο κ. Λογοθέτης περιγράφει πώς επιχείρησε να γνωστοποιήσει στον γγ του υπουργείου Οικονομικών τα τεκταινόμενα στην Aρχή και κυρίως πώς ο κ. Γεωργίου την είχε μετατρέψει σε ενός ανδρός Αρχή... Μετά τον Δεκέμβριο 2010 μάλιστα όπως λέει προωθήθηκε σχέδιο νόμου με υπερεξουσίες στον πρόεδρο της Αρχής και προσθέτει ότι τον Οκτώβριο του 2010 με αφορμή διαρροή εγγράφου συναντήθηκε με τον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Στη συνάντηση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Λογοθέτη, ο υπουργός του είπε ότι «εφόσον η Eurostat είναι ευχαριστημένη με τον κ. Γεωργίου εγώ δεν έχω πρόβλημα» και του είπε ότι ο κ. Radermacher τον είχε πληροφορήσει ότι κατά τη συνάντησή τους κατηγόρησε σε αυτό τον επικεφαλής της Αρχής, κάτι που εκείνος αρνείται.
Σε βάρος του κ. Λογοθέτη ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Επειτα από αυτή τη δίωξη εκλήθη στην επίμαχη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών (7.2.2011), παρουσία και του κ. Πλασκοβίτη. Να πώς την περιγράφει στην κατάθεσή του:«Στην ερώτησή μου αν έγινα ξαφνικά εχθρός της Ελλάδας επειδή τόλμησα να αμφισβητήσω τον τρόπο υπολογισμού του ελλείμματος ο κ. Παπακωνσταντίνου αντέδρασε έντονα λέγοντας "με φοβίζετε κ. Λογοθέτη υπονοείτε δηλαδή ότι φουσκώσαμε επίτηδες το έλλειμμα;". Ο κ. Παπακωνσταντίνου έδωσε τέλος στη συνάντησή μας δηλώνοντάς μου ότι "αν δεν υπέβαλα την παραίτησή μου από την ΕΛΣΤΑΤ ως τα μεσάνυχτα της ιδίας ημέρας, ο ίδιος θα προωθούσε το θέμα στη Βουλή, θα το μάθαιναν όλα τα ΜΜΕ και ως συνέπεια θα καταστρεφόμουν επαγγελματικά και θα μάτωνε η Ελλάδα...».
Η συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την ΕΛΣΤΑΤ θα γίνει στην Ολομέλεια της Βουλής και μάλλον θα ψηφιστεί, αφού υπάρχει συμφωνία τόσο της ΝΔ όσο και του ΠαΣοΚ.
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=441990
Read more

Δεν υποκύπτω σε εκβιασμούς"..ξεκαθαρίζει ο Σαμαράς..


Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίζεται ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, από τις διαρροές από το Μαξίμου πως ο Λουκάς Παπαδήμος απειλεί ακόμη και με παραίτηση, αν δεν υπάρξει κλίμα συναίνεσης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του apospasma.gr o κ. Σαμαράς μιλώντας χθες με στενούς του συνεργάτες ξεκαθάρισε πως δεν θα υποκύψει σε κανένα εκβιασμό και δεν θα παρεκλίνει στο παραμικρό από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. 

Ο Πρόεδρος της ΝΔ είναι αποφασισμένος να θέσει "κόκκινες γραμμές" στη σημερινη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ξεκαθαρίζοντας πως το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι συγκεκρμένο.
Read more

Α/ΓΕΑ: "Κύριοι, δίνουμε τον υπέρ πάντων αγώνα για ετοιμότητα και ο Θεός να μας βοηθήσει"...


Tραγικές αντιφάσεις αποκτά πλέον στην ελληνική πραγματικότητα όπως αυτή διαμορφώνεται από τον Μάϊο του 2010, το κορυφαίο ζήτημα της εθνικής ασφάλειας.
Πριν λίγες ώρες ενώ διά στόματος του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Γ.Δελαβέκουρα, γινόταν παραδεκτό ότι η Τουρκία αποτελεί κορυφαία απειλή για την ασφάλεια της χώρας και γι’αυτό «η Ελλάδα διατηρεί στο ακέραιο την αποτρεπτική της ικανότητα, προκειμένου να διασφαλίζει την προάσπιση της εθνικής της κυριαρχίας» στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, επικρατούσε «βαριά» ατμόσφαιρα» κατά την ενημέρωση γεω-πολιτικο-στρατιωτική κατάσταση της περιοχής μας, των πρώην Αρχηγών του ΓΕΑ από το νυν Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχο (Ι) Αντώνιο Τσαντηράκη.
«Τα πράγματα είναι δύσκολα» φέρεται να είπε ο Αρχηγός. «Δύσκολα σε όλα τα επίπεδα. Οι διαθεσιμότητες δεν είναι αυτές που θα θέλαμε (σ.σ. θα μας επιτραπεί για ευνόητους λόγους να μην μεταφέρουμε το τι ακριβώς ελέχθη, απλώς να δώσουμε περιγραφικά την όλη συζήτηση). Τα στελέχη αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα με ότι αυτό συνεπάγεται στην προσήλωση στο έργο τους. Ανησυχούμε. Κάνουμε ότι μπορούμε. Και ο υπουργός κάνει ότι μπορεί, αλλά τα πράγματα πολύ φοβάμαι ότι είναι δεδομένα».
Λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, στο υπουργείο Εξωτερικών, ο εκπρόσωπός του δήλωνε:
«Η Ελλάδα επιθυμεί τη βελτίωση των σχέσεων με τη χώρα αυτή» και πως «η βελτίωση των σχέσεων μπορεί να προέλθει μόνο από το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και της εθνικής κυριαρχίας της κάθε χώρας, αλλά περιμένουμε από την Τουρκία να έχει μια συμπεριφορά η οποία θα είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο. Εξακολουθούν όμως να υπάρχουν προκλήσεις, εξακολουθούν ενέργειες οι οποίες δημιουργούν ένταση και έτσι η Ελλάδα  αναγκάζεται να προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, διπλωματικές και άλλες, προκειμένου να διαφυλάττει την εθνική της κυριαρχία και για τον λόγο αυτό η Ελλάδα διατηρεί στο ακέραιο την αποτρεπτική της ικανότητα».
Λίγες δεκάδες μέτρα μακριά από το υπουργείο Εξωτερικών, η τρόϊκα, ζητούσε να απολυθούν χιλιάδες στελέχη των Ε.Δ. «για να γίνουν οικονομίες».
Η θανάσιμη απειλή αναγνωρίζεται ακόμα και από το ΥΠΕΞ που εν πάση περιπτώσει δεν μπορούμε να πούμε ότι φημίζεται για την αγωνία του σε θέματα ασφάλειας της χώρας έναντι της τουρκικής απειλής, αλλά κατά τραγική ειρωνεία, ομολογείται από τον καθ’ύλην αρμόδιο Αρχηγό Γενικού Επιτελείου που κάθε μέρα σχεδόν οι άνδρες του έρχονται σε επαφή με τον εχθρό, ότι «είμαστε σε οριακή κατάσταση από όλες τις απόψεις» (άλλα είπε, αλλά κωλυόμεθα…).
Οι τραγικές αντιφάσεις σε θέματα ασφάλειας φέρνουν τραγικές καταστάσεις. Αντιλαμβάνονται οι πολιτικοί μας ταγοί ότι οδηγούν την χώρα σε ακρωτηριασμό; Ή νομίζουν ότι «Θα μας σώσουν οι Αμερικανοί», όπως είθισται να ακούγεται στα σαλόνια της οικονομικής και πολιτικής ελίτ;
Οι οποίοι και να θέλουν «να μας σώσουν» δεν πρόκειται να σωθούμε αν εμείς δεν θέλουμε να σωθούμε…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=33406&Itemid=139#
Read more

Συνεχίζει την παραπληροφόρηση η φυλλάδα ...


Με σημερινό της πρωτοσέλιδο συνεχίζει την ΦΗΜΗ για παραίτηση Παπαδήμου που χθες βράδυ ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης κ. Καψής ΔΙΕΨΕΥΣΕ...
Τώρα πώς στο μυαλό τους πώς καταφέρνουν να νομίζουν  ότι οι πολίτες θεωρούν ΑΡΝΗΤΙΚΗ την εξέλιξη αυτή , κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει !!!

ΜΑΚΑΡΙ να γίνει έτσι ...
ΜΑΚΑΡΙ να ΜΗΝ συμφωνήσει ο Α.Σαμαράς (γιατί οι άλλοι έχουν ήδη συμφωνήσει ακόμα και στην "μακροημέρευση" της κυβέρνησης) και να ΤΗΡΗΣΕΙ τις απειλές του ο κ. Παπαδήμος... 

antilogos-gr
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2012/02/blog-post_04.html
Read more

Στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας...

(του Σταύρου Χριστακόπουλου)
Πέφτουν οι τζίφρες και τελειώνουν τα ψέματα. Με τις υπογραφές των τριών αρχηγών της συγκυβέρνησης στις έγγραφες δεσμεύσεις τους θα πρέπει να πάει τη Δευτέρα στο Eurogroup το ραπόρτο που θα λέει ότι τα τρία κόμματα (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΛΑΟΣ) συμφωνούν να εκτελέσουν, χωρίς παρεκκλίσεις και ψευτομαγκιές, όλες τις απαιτήσεις των δανειστών. Εν τω μεταξύ θα πρέπει να έχει κλειδώσει η συμφωνία με την τρόικα για όσα αυτή απαιτεί σε επίπεδο μέτρων τώρα και στο εξής.
Επίσης θα πρέπει να έχει λήξει κάθε εκκρεμότητα για το ενδιάμεσο «μίνι» μνημόνιο που προαπαιτείται για να εγκριθούν τα 30 δισ. ευρώ που θα δοθούν για την ολοκλήρωση του PSI. Στόχος είναι, αφού το PSI εγκριθεί οριστικά την επόμενη Πέμπτη από τους ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης, τη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση της Ελλάδας να καταθέσει την προσφορά για το «κούρεμα» και η ανταλλαγή των ομολόγων να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 6 Μαρτίου.
Για να συμβούν όλα αυτά, θα πρέπει οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης να έχουν συγκατανεύσει στις αποφάσεις για όλα τα αδιανόητα μέτρα που θα συνοδεύουν την πιο επαίσχυντη συμφωνία που έχει υπογράψει αυτή η χώρα εδώ και πολλές δεκαετίες.
Υποτίθεται ότι οι βουλευτές των εν λόγω κομμάτων βρίσκονται σε... αναβρασμό και απειλείται γενικευμένη ανταρσία. Τρίχες! Και κατσαρές μάλιστα – πιο κατσαρές κι από αυτές του Βαμβακούλα.
● Ποιος θα κάνει αντάρτικο;
● Ποιος από αυτούς είχε ποτέ κάτι διαφορετικό να πει απ’ όσα εφαρμόστηκαν;
● Ποιος ποτέ παρουσίασε μια εναλλακτική πρόταση – όχι σε επιμέρους μέτρα, αλλά ως στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης;
Κανείς! Κλαίγονται μόνο σαν πεντάχρονα ότι κανείς δεν τους έδινε σημασία, ότι τους έβαζαν... με το ζόρι να ψηφίζουν την καταδίκη ολόκληρης χώρας και ολόκληρου λαού σε ένα πρόγραμμα που μέχρι κι ο... Πρετεντέρης λέει πια ότι «τελικώς θα οδηγούσε, αργά ή γρήγορα, στο σημερινό αδιέξοδο:...
όλο και μεγαλύτερες απαιτήσεις για όλο και μικρότερα αποτελέσματα».
Λες και δεν είναι πολιτικοί άνδρες και γυναίκες. Αλλά άβουλα αθύρματα. «Χρήσιμοι ηλίθιοι» (πάλι κατά Πρετεντέρη), οι οποίοι «δεν κατάλαβαν» ότι το Μνημόνιο δεν ήταν τίποτε από όσα έλεγαν (δηλαδή «ένα σχέδιο μεταρρύθμισης της ελληνικής κοινωνίας»). Ότι «δεν ήταν ορθολογισμός, αλλά δογματισμός».
Ίσως η πιο μεγάλη ξεφτίλα είναι ότι έφτασε χθες ο Παπανδρέου να πει μια τελείως αυτονόητη αλήθεια για όσους τέως ή πρώην υπουργούς του τον «σταυρώνουν» σήμερα επιδιώκοντας να μείνουν οι ίδιοι εκτός του καταλογισμού ευθυνών: «Κανείς δεν τους υποχρέωσε να είναι υπουργοί»! Κοινώς «το επέλεξαν», συνεπώς «ας τα λουστούν μαζί μου». Και... (νομίζει ότι) καθάρισε. Με αυτούς, εννοείται – διότι για όλους τους υπόλοιπους δεν «καθάρισε» κανείς ακόμη!
Όλα τελειώνουν; Αμ δε!
Και καλά. Ας υποθέσουμε ότι πράγματι – όπερ το πιθανότερο... – οι βουλευτές επιλέγουν να μην τα κάνουν μπάχαλο.
● Ότι όλα εξελίσσονται κατά το αναμενόμενο και όλες οι απαιτήσεις της τρόικας, των Γερμανών, του ΔΝΤ και όλου του εσμού των τοκογλύφων γίνονται απολύτως αποδεκτές.
● Ότι η κυβέρνηση παρακάμπτει την (προσχηματική και έωλη) συμφωνία ΣΕΒ και ΓΣΕΕ και με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καταργεί συμβάσεις, τρώει μισθούς κ.λπ.
● Ότι η ίδια αυτή κυβέρνηση κατεβάζει προθύμως τα παντελόνια μέχρι το γόνατο (μετά, ως γνωστόν, πέφτουν μόνα τους...) και δίνει τα πάντα χάριν «κουρέματος» και νέου δανείου.
● Ότι πράγματι η κυβέρνηση της Ελλάδας αναβάλλει για ένα διάστημα την επισημοποίηση της χρεοκοπίας.
● Ότι ολοκληρώνεται ακόμη και το PSI και όλα πηγαίνουν όπως έχουν σχεδιαστεί από δανειστές, επιτηρητές, επιτρόπους, τραπεζίτες, κερδοσκόπους και λοιπούς... φαρισαίους.
Στην περίπτωση αυτή, η Ελλάδα έχει σωθεί; Έχει, έστω, αποφύγει την πτώχευση; Σύμφωνα με τον Πολ Κρούγκμαν, νομπελίστα οικονομίας και ασχοληθέντα με την ελληνική περίπτωση από θέση συμβούλου του Γ. Παπανδρέου, όχι. Μόλις χθες δήλωσε:
«Η Ελλάδα θα κηρύξει πτώχευση (default) στο χρέος της. Στην ουσία αυτό έχει ήδη γίνει. Το ερώτημα που μένει ανοικτό είναι αν αυτό θα συνοδευτεί από έξοδο από την ευρωζώνη ή όχι. Εκτιμώ ότι στην παρούσα φάση το πιθανότερο είναι ότι  θα φύγει και από το ευρώ».
Αν υποθέσουμε ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας και το πολιτικό προσωπικό των τριών συγκυβερνώντων κομμάτων συναινούν και πράγματι υπογράφουν ή αποδέχονται όλες τις απαιτήσεις, ώστε η χώρα να αποφύγει την... έξοδο από το ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση οι «αρμόδιοι» είναι σύμφωνοι μεταξύ τους για τη συνέχεια;
Και κερατάδες και δαρμένοι
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, «η από καιρό αναμενόμενη συμφωνία (σ.σ.: για το «κούρεμα») έχει σημειώσει μεγάλη καθυστέρηση, κυρίως λόγω της διχογνωμίας των δύο κυριότερων δανειστών της Ελλάδας: της Γερμανίας και του ΔΝΤ». Ποιος είναι ο καυγάς;
1. Το  ΔΝΤ διαπιστώνοντας το αυτονόητο – ότι δηλαδή το PSI δεν κάνει το ελληνικό χρέος βιώσιμο – ζητεί να κουρευτούν όχι μόνο οι ιδιώτες, αλλά και τα κράτη της ευρωζώνης και η ΕΚΤ, δηλαδή ο περίφημος «δημόσιος τομέας», για τον οποίο ακούτε καθημερινά. Κοινώς το ΔΝΤ βλέπει μόνο τον εαυτό του ως «προτιμώμενο δανειστή», ο οποίος σίγουρα θα πάρει πίσω όλα τα λεφτά του.
Είναι όμως το ΔΝΤ ο φύλακας άγγελός μας, ο οποίος μας σκέφτεται και προσπαθεί να μας κάνει δανειακά βιώσιμους; Ας μην είμαστε φαιδροί – αρκετές μπαρούφες ακούμε από τα κανάλια και την κυβέρνηση. Μόλις προχθές ο Ντέρεκ Σκοτ, οικονομικός σύμβουλος του Τόνι Μπλερ, έγραψε στους Financial Times:
«Όταν το ΔΝΤ καλείται να σώσει μια χώρα που έχει προβλήματα, τρία βασικά στοιχεία περιλαμβάνει το πακέτο διάσωσης. Μείωση των δημοσίων δαπανών, αύξηση των φόρων και υποτίμηση του νομίσματος.
Χωρίς το τελευταίο στοιχείο (κάτι το οποίο είναι αδύνατο σε μια νομισματική ένωση) δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία και πιθανώς η Ιρλανδία να καταφέρουν να βγουν από τη σημερινή τους κατάσταση. (...) Εάν δεν υπάρξουν έξοδοι χωρών από την ευρωζώνη, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν πρόκειται να πάρει τα λεφτά του πίσω».
2. Και οι Γερμανοί; Εδώ ο λόγος πάει στον ίδιο τον Σόιμπλε, ο οποίος έχει την άποψη ότι δεν γίνεται η Ευρώπη να βάζει συνεχώς λεφτά σε ένα «βαρέλι δίχως πάτο». Χθες ο ντελικανής της Μέρκελ δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας: «Δεν υπάρχει ανάγκη να συμμετάσχει επιπλέον ο δημόσιος τομέας» (στην αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας) είπε στο τηλεοπτικό κανάλι Ν-ΤV.
Και τα επιπλέον χρήματα που θα απαιτηθούν – όχι και πολλά: καμιά... εικοσαριά δισ. ευρώ – πέραν του PSI, αν υποθέσουμε ότι αυτό το ρημάδι θα ολοκληρωθεί; Η απάντηση είναι απλή: Θα τα πληρώσουν οι μαλάκες οι Έλληνες μέσω των επιπλέον δημοσιονομικών μέτρων που θα «αναγκαστεί» να λάβει η όποια κυβέρνηση της Ελλάδας. Άλλωστε αυτό εννοούσε ο Σόιμπλε όταν, στην ίδια συνέντευξη, είπε δύο ακόμη πράγματα:
● Ότι «η ΕΚΤ ανέλαβε τις ευθύνες της» και «φροντίζει ώστε να υπάρχει ρευστότητα». Άρα δεν έχει λόγο, κατά τον Σόιμπλε, να «κουρέψει» ούτε καν τα ελληνικά ομόλογα που αγόρασε μισοτιμής την προηγούμενη περίοδο.
● Ότι οι χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν δυσκολίες δεν θα πρέπει να βασίζονται μόνο στην εξωτερική βοήθεια, αλλά να προχωρήσουν στις «απαραίτητες δομικές μεταρρυθμίσεις» για να βγουν από την κρίση. Δηλαδή η περαιτέρω «βοήθεια» θεωρείται «πεταμένα λεφτά».
Τοκογλύφε, γλείφε - γλείφε
Για ποιον επιπλέον λόγο είναι βέβαιο ότι πάλι οι μαλάκες θα πληρώσουν; Διότι, ήδη, σύμφωνα με το χθεσινό ρεπορτάζ του Ζώη Τσώλη στο «Βήμα», η κυβέρνηση της Ελλάδας, αφού... απέκρουσε (!!!) «τη γερμανική πρόταση για την εγκατάσταση ξένου επιτρόπου στην Αθήνα που θα παρακολουθεί τον προϋπολογισμό», προκειμένου «να προχωρήσει η νέα δανειακή σύμβαση συμφώνησε με τις διαδικασίες αυστηρής επιτήρησης που απαίτησε και επέβαλε η τρόικα» και αποδέχθηκε ότι:
«Στην περίπτωση αποκλίσεων από τους στόχους θα λαμβάνει άμεσα έκτακτα μέτρα περικοπών ή αύξησης εσόδων από το "μενού" το οποίο θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Ενδεικτικό είναι το μέτρο του αυτόματου κλεισίματος υπηρεσιών ή φορέων του δημοσίου και η απόλυση των υπαλλήλων, η άμεση περικοπή επιδομάτων προς ασφαλισμένους, ακόμη και η αύξηση των νοσηλίων ή συμμετοχής στα φάρμακα».
Στον Καιάδα οι αδύναμοι
Δεν έχει άδικο ο συνάδελφος:
● Ήδη ο Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι, κατόπιν απαίτησης της τρόικας, σφαγιάζει τη συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων στη φαρμακευτική δαπάνη. Πρόκειται για τον ίδιο Λοβέρδο ο οποίος δεν θα παίρνει πλέον γιατρούς στα νοσοκομεία, ο οποίος θα αυξήσει τα νοσήλια και λοιπά έξοδα και ο οποίος επιλέγει να καταστήσει τις υπηρεσίες υγείας προσβάσιμες μόνο σε όσους ακόμη έχουν χοντρό πορτοφόλι. Οι υπόλοιποι... καλά στερνά.
● Ήδη η Διαμαντοπούλου, η... νονά του «κόμματος Παπαδήμου», έκλεισε του κόσμου τα σχολεία και άφησε τα υπόλοιπα χωρίς βιβλία. Η ίδια, αφού αρνήθηκε επί μήνες να παραδεχτεί ότι ένα σωρό παιδιά κινδυνεύουν με ασιτία, τώρα οργανώνει «συσσίτια» στα σχολεία. Τώρα ετοιμάζεται να κλείσει κι άλλα πολλά σχολεία – βάζοντας χοντρό χέρι και στα σχολεία για παιδιά με ειδικές ανάγκες, στα οποία κάποτε έτρεχε για να μαζεύει ψήφους ως «κοινωνικά ευαίσθητη» – και βεβαίως ετοιμάζεται να απολύσει και τους εκπαιδευτικούς όσων σχολείων θα κλείσει.
Επειδή όμως τίποτε δεν είναι αρκετό για τους οικονομικούς δολοφόνους της τρόικας, η ίδια αυτή «εκσυγχρονίστρια», προφανώς για να εξοικονομήσει ακόμη περισσότερα λεφτά για τους τοκογλύφους, κλείνει την πόρτα των λυκείων στους μαθητές βάζοντας... πανελλαδικές σε κάθε τάξη! Βεβαίως έτσι ενισχύει την παραπαιδεία για όσους θα μπορούν να την πληρώσουν και στενεύει τα περιθώρια για όσους μετράνε και το σέντσι για να μπορούν να φάνε.
Οι υπόλοιποι στον Καιάδα. Άλλωστε τι να τις κάνεις τις γνώσεις – έστω και τις φτωχές του λυκείου – αν δεν υπάρχει δουλειά για να τις αξιοποιήσεις;
Σε τι επιπλέον χρειάζεται να είσαι μορφωμένος και υγιής αν είναι να καταλήγεις κάθε βράδυ μετά τις 11.00 να ψάχνεις τους κάδους των σκουπιδιών για φαγώσιμα και να αναζητείς απάνεμη στοά για ύπνο; Πεταμένα λεφτά, τα οποία – εσύ, διαφθαρμένε και σπάταλε, που τα έφαγες «μαζί» με τον Πάγκαλο – στερείς από την ανταγωνιστικότητα της χώρας «τους» οδηγώντας τη στη χρεοκοπία.
Κάπως έτσι, λοιπόν, τα ανθυποτσιράκια της τρόικας – «μνημονιακά», «αντιμνημονιακά» και άλλα – έχουν ήδη προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της. Χρεοκοπώντας τη χώρα στο όνομα της αποφυγής της χρεοκοπίας. Εξαθλιώνοντας τους Έλληνες στο όνομα της μη εξαθλίωσής τους. Παραδίδοντας τα κλειδιά στους νέους κατακτητές και παίρνοντας επαξίως για αντάλλαγμα μια θέση στον... σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας.
Read more

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ «ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ» ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ... ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ...???


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ «ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ» ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ... ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ...;;;

Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η «ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ»... ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ...!!!

Αυτοί δεν έχουν ούτε Ιερό ούτε και Όσιο...
Ο «κομιστής» των τελεσίγραφων της Τρόϊκας, ο Papadimos, πού παριστάνει τον... Πρωθυπουργό της Ελλάδος μας λέει τι θέλουν οι τοκογλύφοι--δανειστές και δεν μας λέει τι θέλει και τι άλλο αντέχει ο Έλληνας...!!!

O μεγάλος Τραπεζίτης--οικονομολόγος γιά τον οποίον ο Καρατζαφέρης έδινε τα ρέστα του ως τον μοναδικό πού θα μας βγάλει από την κρίση, αποδείχηκε ο «ενταφιαστής» κάθε ελπίδας του Έλληνα.

*-- Έριξε έξω τον προυπολογισμό του 2012 κατά... 4,4 δισ. ευρώ καί τώρα ζητάει από εμας να του πληρώσουμε την ανικανότητα του, με μειώσεις κρατικών δαπανών στην Υγεία μας καί τα φάρμακα...!!!
Μας ζητάει να πεθάνουμε εμείς γιά να διασωθεί αυτός και να τα «τριπλοδιπλοπάρουν» χοντρά οι δανειστές.

*-- Παράλληλα αναζητούνται καί άλλα πρόσθετα μέτρα ύψους 7,7 δισ. ευρώ, που αφορούν στο διάστημα 2013-2015.
*-- Επιπλέον προτείνεται η κατάργηση του αφορολογήτου και η δημιουργία λιγότερων φορολογικών κλιμακίων που «υπάρχουν» για τα... χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
*-- Η Τρόικα μας ζητά να παραβιάσουμε την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ως προς τα κατώτατα όρια αμοιβών και τον 13ο και 14ο μισθό..

Ο μέγας Papadimos, δεν έχει την ικανότητα καί την δυνατότητα να αντιτάξει ότι:
"Καμία Τρόικα δεν μπορεί ν’ απαιτήσει κάτι τέτοιο, με βάση τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας 98/1949, 151/1978 και 154/1981 που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του Ευρωπαϊκού Δικαίου".
*--Εδώ ζητούν φόρο στο χύμα κρασί και χύμα καπνό...!!!

Τό θέμα είναι άν ο Αντώνης Σαμαράς,-- γιατί περί αυτού πρόκειται δεδομένου ότι οι άλλοι δύο Γιώργηδες είναι της πλάκας και απλά συμμετέχουν «ωσεί παρόντες»--, θα υποκύψει στον εκβιασμό καί μαζί θα ενταφιασθούν και οι τελευταίες ελπίδες του Ελληνικού λαού, πού έχει εναποθέσει σε αυτόν...;;;
http://georgekaragiannis.blogspot.com/2012/02/blog-post_04.html
Read more

Αλλάζουν όλα: Αξίας 20 δισ. δολαρίων μόνο το "μικρό" κοίτασμα του Πατραϊκού κόλπου!


Το πιο "φτωχό" κοίτασμα από αυτά που έχουν εντοπιστεί μέχρι αυτή την στιγμή στον ελλαδικό χώρο, βρίσκεται στον Πατραϊκό κόλπο και οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρονται σε 200 εκατ. βαρέλια αξίας άνω των 20 δισ. δολαρίων! Μεταξύ 3 και 6 εκατ. βαρελιών είναι το κοίτασμα στο Κατάκολο. Όλα αυτά, σύμφωνα με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη, ο οποίος τόνισε ότι "Αυτά είναι οι αρχικές προβλέψεις οι οποίες μπορεί να αναθεωρηθούν προς τα πάνω
ή και προς τα κάτω".
Σκεφθείτε τι κρύβουν τα κοιτάσματα νότια, νοτιοανατολικά της Κρήτης με τις ποσότητες να υπολογίζονται μεταξύ 25-45 δισεκατομμυρίων βαρελιών εκτός του φυσικού αερίου!

Σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας την  Παρασκευή, στην οποία
παραβρέθηκε, ο Γ.Μανιάτης ανέφερε πως «το 5% των  προσδοκώμενων εσόδων από την αξιοποίηση υδρογονανθράκων στον πατραϊκό  κόλπο και στο Κατάκολο Ηλείας θα πηγαίνει, ως ανταποδοτικό τέλος, στις  τοπικές κοινωνίες μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Παράλληλα, το 20% των προσδοκώμενων εσόδων του δημοσίου θα επιστρέφουν στην περιοχή για την υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων προστασίας
του περιβάλλοντος, μέσω του Πράσινου Ταμείου».
Δεν είπε που θα πηγαίνει το υπόλοιπο 75%. Μήπως κατευθείαν για την εξυπηρέτηση των τοκογλυφικών δανείων; Σε λίγες εβδομάδες με την υπογραφή της δανειακής σύμβασης (αν τελικά οι βουλευτές δεχθούν να συμβεί κάτι τέτοιο) θα ξέρουμε.

Ο υφυπουργός σημείωσε επίσης πως στις 2 Μαρτίου 2012 εκπνέει η προθεσμία για την κατάθεση προσφορών για τις σεισμικές έρευνες στον Πατραϊκό κόλπο, στο Κατάκολο και στην περιοχή των
Ιωαννίνων, ενώ στις 2 Ιουλίου εκπνέει η προθεσμία για την κατάθεση προσφορών για την παραχώρηση.

Επίσης ο υφυπουργός Περιβάλλοντος ανέφερε ότι «παγκόσμιοι παίκτες» στην  αγορά πετρελαίου φαίνεται ότι εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τις τρεις  περιοχές, ωστόσο χαρακτήρισε κρίσιμη και απολύτως ενδεικτική τη
διαδικασία κατάθεσης προσφορών στις 2 Μαρτίου 2012, η οποία όπως σημείωσε, θα δείξει και τις πραγματικές διαθέσεις των εταιρειών.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος  Κατσιφάρας ανέφερε ότι «η ύπαρξη και η πιθανή εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα μπορεί να αλλάξει σημαντικά το γεωπολιτικό στάτους της Περιφέρειας σε διεθνές επίπεδο και το ενδεχόμενο αυτό οφείλει να μας απασχολήσει έγκαιρα».

Και πρόσθεσε ότι «είναι προφανές ότι η πιθανή εκμετάλλευση
υδρογονανθράκων μπορεί να αλλάξει άρδην το οικονομικό και παραγωγικό  προφίλ της Περιφέρειας, αλλά και ολόκληρες τις περιβαλλοντικές μας  ισορροπίες».
Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην υψηλή σεισμικότητα της  περιοχής, που απαιτεί όπως τόνισε ρητές εγγυήσεις για την ασφάλεια του όλου σχεδίου, στον τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής του Κατακόλου, που  δεν πρέπει να θιγεί, αλλά τέλος και στην ανάγκη προστασίας των ιχθυοκαλλιεργειών, οι οποίες αποτελούν μια σημαντική
παραγωγική δραστηριότητα, με εξαγωγικό προσανατολισμό για τη Δυτική Ελλάδα.


Σε διεθνές επίπεδο, όλες οι μεγάλες εταιρείες ετοιμάζονται να "κονταροκτυπηθούν" για τα ελληνικά κοιτάσματα, ακόμα και για τα "μικρά" όπως αυτά του Πατραϊκού.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=33401&Itemid=139
Read more

Στο "D" η Ελλάδα

Η Standard & Poor's θα προχωρήσει στην υποβάθμιση της Ελλάδας σε “D” λόγω του PSI σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού διευθυντή του οίκου για τις κρατικές αξιλογήσεις, John Chambers.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Telegraph, ο Chambers πρόσθεσε πως η αξιολόγηση θα αναβαθμιστεί μετά την ολοκλήρωση της ανταλλαγής των ομολόγων.
Αναφερόμενος στην υποβάθμιση των ΗΠΑ το στέλεχος του οίκου σημείωσε πως οφείλεται στις πολιτικές εξελίξεις και πως η ανάκτηση της αξιολόγησης των “AAA” απαιτείται συνήθως διάστημα εννέα ετών.
Read more

To 80% πιστεύει οτι ο ΓΑΠ ξεπούλησε την Εθνική κυριαρχία!


Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν προασπίστηκε την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας,αλλά ξεπούλησε την χώρα χωρίς καν να διαπραγματευτεί! Αυτό πιστεύουν οκτώ στους δέκα Έλληνες σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO.
Το εντυπωσιακό είναι πως την ίδια άποψη έχουν και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, καθώς μόνο 2 στους 10 πιστεύουν οτι έκανε ότι μπορούσε για να σώσει την Ελλάδα!
Παράλληλα όπως δημοσιεύτηκε στο newsbomb.gr οι πολίτες δείχνουν να απαξιώνουν και τον Λουκά Παπαδήμο, καθώς πάνω από το 30% θεωρεί οτι δεν προσπαθεί καν, να σώσει την χώρα, ενώ το 60% θεωρεί ότι επιβλήθηκε από τους δανειστές, προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντά τους.
Επιπλέον κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και στον Αντώνη Σαμαρά, καθώς σε ποσοστό 60% θεωρεούν οτι ο πρόεδρος της ΝΔ αναίρεσε όσα υποστήριζε.
Στο τελευταίο ερώτημα που έχει κάνει με την ονομασία των Σκοπίων και αν θα αποδέχονταν οι πολίτες το όνομα Μακεδονία, το 80% το απέρριψε κατηγορηματικά.
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/376448/Default.aspx
Read more

Μεταμεσονύχτια δήλωση Βενιζέλου

.

Μετά την ολοκλήρωση της δωδεκάωρης συνάντησης με την Τρόικα, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από δώδεκα ώρες συνεχούς και σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα, μπορώ να σας πω ότι έχουμε λύσει αρκετά ζητήματα. Υπάρχουν όμως ανοικτά κρίσιμα θέματα που αφορούν το μέλλον της χώρας και τον ελληνικό λαό.

Θα συνεχίσουμε και αύριο το πρωί. Στις 2.30 μ.μ. ώρα Ελλάδος θα μετάσχω σε τηλεφωνική συνεδρίαση του Eurogroup, η οποία υποκαθιστά τη συνεδρίαση που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα. Η συνεδρίαση με αυτοπρόσωπη παρουσία των Υπουργών Οικονομικών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Στο μεταξύ, θα έχουμε πολλές τηλεφωνικές συζητήσεις οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης για να ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης του ελληνικού προγράμματος. Παράλληλα, έχουμε να οριστικοποιήσουμε την διαδικασία για το PSI, αλλά θα έλεγα ότι αυτό είναι τώρα πια το ευκολότερο μέρος της όλης διαδικασίας.

Θέλω να ξέρετε ότι προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για τον ελληνικό λαό. Προσπαθούμε οι θυσίες να είναι οι μικρότερες δυνατές και το όφελος να είναι το μεγαλύτερο δυνατόν, κυρίως για τους νέους ανθρώπους, για τους άνεργους, γι’ αυτούς που έχουν χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, γι’ αυτούς που είναι σε κατάσταση ανάγκης.

Πρέπει να σώσουμε τη χώρα, πρέπει τώρα όλοι μαζί ενωμένοι σε ένα μοναδικό, ενιαίο μέτωπο να δώσουμε τη μάχη αυτή. Αύριο είναι η ώρα της αλήθειας για όλα τα πολιτικά κόμματα, για την πολιτική ηγεσία της χώρας». -
Read more

Μυστικές συνομιλίες για το κουκούλωμα σκανδάλων της οικογένειας Παπανδρέου

Στο παρασκήνιο βρίσκεται μυστική συμφωνία μεταξύ Βενιζέλου - Παπανδρέου με τον Παπανδρέου να θέτει θέμα στήριξης από την πλευρά του Βενιζέλου για όλα τα νομικά θέματα που θα εμφανιστούν στην πορεία. Με άλλα λόγια ο Παπανδρέου προσπαθεί να εξασφαλίσει ασυλία στον εαυτό του και την οικογένειά του για: Το τεχνητό φούσκωμα του ελλείμματος, το μεγάλο σκάνδαλο των cds, τις μυστικές διαβουλεύσεις με Στροσκαν και Ερντογάν και μια σειρά από σκάνδαλα που θα "Σκάσουν" στον μέλλον.

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/02/blog-post_6137.html
Read more

ΑΓΡΙΝΙΟ: Μαθητές πληρώνουν για να ζεσταθούν

Στο Αγρίνιο
 
Μαθητές πληρώνουν για να ζεσταθούν
 
Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει για τα καλά τα περισσότερα αν όχι όλα τα ελληνικά νοικοκυριά. Σειρά τώρα παίρνουν τα σχολεία, και ένα από αυτά είναι και το 6ο Δημοτικό Σχολείου Αγρινίου.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του συγκεκριμένου σχολείου κατάλαβε ότι αν περιμένει το πετρέλαιο από την Κεντρική Εξουσία τα παιδιά θα δυσκολευτούν να παρακολουθήσουν μάθημα κάτω από αυτές τις συνθήκες και έτσι αποφάσισε να κάνει ένα έκτακτο Δ.Σ. για να πάρει μια απόφαση του τι μέλλει γενέσθαι με το πετρέλαιο για τη θέρμανση των τάξεων που επαρκεί μόνο για 5 ημέρες πλέον.

Η απόφαση βγήκε αβίαστα και ανακοινώθηκε με έγγραφο προς όλους τους γονείς. Κάθε μαθητής λοιπόν καλείται να βάλει από ένα ευρώ προκειμένου να συγκεντρωθεί ένα ικανό ποσό για τη δεξαμενή!

Τα χρήματα, για να μην παρέμβουν οι γονείς και υπάρξουν παρεξηγήσεις, θα τα συγκεντρώσουν τα ίδια τα παιδιά ανά τάξη και θα τα δώσουν στους δασκάλους τους για να πάνε στη διεύθυνση.
cretalive.gr

http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=56599
Read more

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός για τα φάρμακα των εργαζομένων;


20120203-224735.jpgΡώτησε δημοσιογράφος της Πάτρας τον Τομεάρχη της Ν.Δ. υπεύθυνο για τις κοινωνικές ασφαλίσεις, πόσα πληρώνει το κρατικό ταμείο για κάθε ασφαλισμένο μόνο για φάρμακα.
Η απάντηση καταλυτική τα σχόλια δικά σας. Είκοσι τρία ευρώ τον μήνα ή 274 ευρώ τον χρόνο είναι το ποσό για φάρμακα που αντιστοιχεί σε κάθε Έλληνα ασφαλισμένο με βάση τον προϋπολογισμό των 2.880.000.000 ευρώ που είναι η προβλεπόμενη δαπάνη για το 2012.
http://olympia.gr/2012/02/03/%cf%84%ce%b9-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b2%ce%bb%ce%ad%cf%80%ce%b5%ce%b9-%ce%bf-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%8b%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%cf%86/
Read more

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ακούτε αυτόν τον θόρυβο;

Ακούστε προσεκτικά! Ακούτε έναν θόρυβο έξω από το παράθυρό σας; Aν δεν τον ακούτε, κάντε κλικ εδώ
 Ξέρετε τι είναι; Είναι...
.
.
ο θόρυβος των ελικοπτέρων που πλησιάζουν για να φυγαδεύσουν τους δημοσιογράφους που έφεραν το μνημόνιο και τους ολίγιστους πολιτικούς τσάτσους τους. Έρχονται να τους πάρουν !

http://taxalia.blogspot.com/2012/02/blog-post_2765.html
Read more

Ποια συμφέροντα εξυπηρετείτε κ. Προβόπουλε ;;

O κ. Προβόπουλος που έχει υπογράψει την σύμβαση δανειακής διευκόλυνσης, σίγουρα την έχει διαβάσει και σίγουρα ξέρει τι υπέγραψε.
Γνώριζε τα πάντα…
Δείτε τι έχουν υπογράψει και τι έχουν μεθοδεύσει για να παρακάμψουν το κοινοβούλιο… 
Εμείς σας είχαμε ενημερώσει για αυτά που ακολουθούν από το ξεκίνημα της ιστορίας τον Μάιο του 2010.
Έχουμε μάλιστα αφιερώσει πολλά άρθρα και είχαμε αναδείξει το μέγα ζήτημα του ότι,
“Ούτε ο Δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας”.

Επειδή πολύς λόγος έχει γίνει τελευταία για το μνημόνιο και την 
σύμβαση δανειακής διευκόλυνσης…για το ποιος την διάβασε, πόσο την διάβασε κλπ.. 
Η σύμβαση δανειακής διευκόλυνσης είναι 121 σελίδες και έχει 7 παραρτήματα.
Το Παράρτημα 4 είναι το : Υπόδειγμα Νομικής Γνωμοδότησης
Δείτε τι γράφεται σε αυτό ..
Προκειμένου να διασφαλισθεί η νομιμότητα, η εγκυρότητα ή εκτελεστότητα της Σύμβασης και του Μνημονίου Συνεννόησης, δεν είναι απαραίτητο αυτά να κατατεθούν, καταχωρηθούν ή εγγραφούν σε οποιαδήποτε δικαστική ή άλλη αρχή στην Ελληνική Δημοκρατία.
Η συνυπογραφή της Σύμβασης και του Μνημονίου Συνεννόησης από τον […ονοματεπώνυμο], Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, δεσμεύει νόμιμα και έγκυρα τον Αντιπρόσωπο του Δανειολήπτη.Καταλάβατε τι έκαναν;;
Mε την υπογραφή του κ. Προβόπουλου, προσπαθούν να κατοχυρώσουν την νομιμότητα, εγκυρότητα ή εκτελεστότητα της Σύμβασης και του Μνημονίου Συνεννόησης, χωρίς να είναι απαραίτητο αυτά να κατατεθούν, καταχωρηθούν ή εγγραφούν σε οποιαδήποτε δικαστική ή άλλη αρχή στην Ελληνική Δημοκρατία. 
Δείτε το σχετικό απόσπασμα (σελίδα 31 της σύμβασης δανειακής διευκόλυνσης)
Με την επιφύλαξη των ανωτέρω, η γνώμη μας είναι ότι:
1. Κατ’ εφαρμογή των νομοθετικών, κανονιστικών και νομικά δεσμευτικών αποφάσεων που ισχύουν σήμερα στην Ελληνική Δημοκρατία, ο Δανειολήπτης, σε εκτέλεση της Σύμβασης και του Μνημονίου Συνεννόησης από τον […ονοματεπώνυμο], Υπουργό Οικονομικών, έχει έγκυρα και αμετάκλητα δεσμευθεί να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις του στο πλαίσιο αυτό. Ειδικότερα, οι διατάξεις της Σύμβασης που αφορούν την προκαταβολή Δανείων είναι απολύτως έγκυρες.
2. Η εκ μέρους του Δανειολήπτη εφαρμογή, αποδοχή και καλή εκτέλεση της Σύμβασης και του Μνημονίου Συνεννόησης: (i) έχουν πλήρως εγκριθεί με το σύνολο των απαραίτητων συγκαταθέσεων, ενεργειών, εγκρίσεων και εξουσιοδοτήσεων και (ii) δεν έχουν και δεν πρόκειται να παραβιάσουν οποιονδήποτε εφαρμοστέο κανόνα δικαίου ή απόφαση αρμόδιας αρχής ή οποιαδήποτε δεσμευτική συμφωνία ή συνθήκη.
3. Καμία διάταξη στη Σύμβαση αυτή δεν αντιβαίνει ή περιορίζει τα δικαιώματα του Δανειολήπτη να προβαίνει σε έγκαιρη και πραγματική πληρωμή για οποιοδήποτε οφειλόμενο ποσό ως κεφάλαιο, τόκο ή άλλη επιβάρυνση στο πλαίσιο της Σύμβασης.
4. Η Σύμβαση και το Μνημόνιο Συνεννόησης είναι στην κατάλληλη νομική μορφή, σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία, για την εφαρμογή κατά του Δανειολήπτη και του Αντιπροσώπου του Δανειολήπτη. Η εφαρμογή της Σύμβασης δεν είναι αντίθετη με κανόνες δημόσιας τάξης του ελληνικού δικαίου, με τη δημόσια τάξη στην Ελληνική Δημοκρατία, με τις διεθνείς συνθήκες ή τις γενικώς παραδεδεγμένες αρχές του διεθνούς δικαίου που δεσμεύουν τον Δανειολήπτη.
5. Προκειμένου να διασφαλισθεί η νομιμότητα, η εγκυρότητα ή εκτελεστότητα της Σύμβασης και του Μνημονίου Συνεννόησης, δεν είναι απαραίτητο αυτά να κατατεθούν, καταχωρηθούν ή εγγραφούν σε οποιαδήποτε δικαστική ή άλλη αρχή στην Ελληνική Δημοκρατία.
6. Δεν οφείλονται φόροι, τέλη ή άλλες επιβαρύνσεις που επιβάλλονται από την Ελληνική Δημοκρατία ή οποιαδήποτε φορολογική αρχή αυτής ή εντός αυτής για την εκτέλεση και συμμόρφωση προς τη Σύμβαση ούτε για την πληρωμή ή μεταβίβαση κεφαλαίου, τόκων, προμηθειών και άλλων δαπανών που οφείλονται δυνάμει της Σύμβασης.
7. Δεν απαιτείται έλεγχος συναλλάγματος και δεν οφείλεται χρέωση ή άλλη προμήθεια για τη μεταβίβαση οποιουδήποτε οφειλόμενου ποσού βάσει της Σύμβασης.
8. Η συνυπογραφή της Σύμβασης και του Μνημονίου Συνεννόησης από τον […ονοματεπώνυμο], Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, δεσμεύει νόμιμα και έγκυρα τον Αντιπρόσωπο του Δανειολήπτη.
9. Ο ορισμός του αγγλικού δικαίου ως εφαρμοστέου δικαίου για την Σύμβαση αποτελεί έγκυρη επιλογή δικαίου, που δεσμεύει το Δανειολήπτη σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο.
10. Ο Δανειολήπτης υπάγεται νόμιμα, αποτελεσματικά και αμετάκλητα στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με τη Σύμβαση και κάθε απόφαση του δικαστηρίου αυτού θα είναι οριστική και εκτελεστή στην Ελληνική Δημοκρατία.
11. Ούτε ο Δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης – συντηρητικής ή αναγκαστικής – ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με τη Σύμβαση.Δείτε ολόκληρη την σύμβαση δανειακής διευκόλυνσης στα Ελληνικά 
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2012/02/blog-post_395.html
http://olympia.gr/2012/02/03/%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bc%cf%86%ce%ad%cf%81%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1-%ce%b5%ce%be%cf%85%cf%80%ce%b7%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b5-%ce%ba-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b2%cf%8c/
Read more

Ανοικτό το ενδεχόμενο να απολυθούν εκπαιδευτικοί και ένστολοι

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να περιληφθούν εκπαιδευτικοί και ένστολοι στις στρατιές των κρατικών υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν το προσεχές διάστημα από το Δημόσιο αφήνει ανώτατος κυβερνητικός παράγων που μετέχει στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.

 Η ίδια πηγή διευκρίνιζε ότι, χωρίς να ανατρέπεται επί τα χείρω ο κανόνας 1 προς 5, η Τρόικα ζητά να αξιολογούνται στο εξής όχι μόνο οι υπηρεσιακές δομές του Δημοσίου, προκειμένου να καταργηθούν όσες περιττεύουν, αλλά και το προσωπικό, αφήνοντας έτσι παράθυρο για αθρόες απολύσεις. Οσον αφορά στο εργασιακό καθεστώς στον ιδιωτικό τομέα, οι συζητήσεις δεν έχουν σημειώσει περαιτέρω πρόοδο προς το παρόν, καθώς το πραγματικό παζάρι διαφαίνεται σε πολύ υψηλό επίπεδο και οι απεσταλμένοι της Τρόικας βρίσκονται σε ανοιχτή τηλεφωνική επικοινωνία διαρκώς με τους προϊσταμένους τους σε Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη και Ουάσινγκτον αναμένοντας νεότερες οδηγίες.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει ακόμα κλειδώσει το ύψος των πρόσθετων διορθωτικών μέτρων λιτότητας που θα ζητήσει η τρόικα για να καλυφθεί η μαύρη τρύπα του 2011, επιτείνοντας έτσι την ανασφάλεια, καθώς οι τελευταίες εκτιμήσεις ανέβαζαν το ποσό έως και στα 4,4 δισ. ευρώ αντί για 1,5 δισ. που είχε αρχικά προσδιοριστεί μόλις την περασμένη εβδομάδα.

 Στο κλίμα αυτό πάντως οι συνομιλίες που διεξάγονται από το μεσημέρι μεταξύ της τρόικας και της κυβέρνησης ενδέχεται να διαρκέσουν μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Στις κρίσιμες συναντήσεις έχουν λάβει μέρος, εκτός του υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρης Ρέππας και ο υφυπουργός κ. Ντίνος Ρόβλιας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος, , ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Γ. Χαρδούβελης, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμώνων κ. Γ. Ζανιάς καθώς και ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους κ. Πέτρος Χριστοδούλου
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=174850
Read more

Επιστολή-βόμβα10 βουλευτές της ΝΔ ζητούν άμεση σύγκληση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ για την νέα δανειακή σύμβαση!




Προς
τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής
της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο
                                                                                                            Αθήνα, 24/01/2012

Θέμα: ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΔ

Αγαπητέ Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ,

 οι παρακάτω υπογράφοντες μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ζητάμε την άμεση σύγκληση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και την συζήτηση των θεμάτων της νέας Δανειακής Σύμβασης και της ψήφισης της από την Βουλή και την πορεία της ΝΔ προς τις εκλογές.

Με Εκτίμηση

Τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής

Aναγνωστάκος Γιώργος

Γιαλαμά Μαρία

Γιαρέντης Γιάννης

Δεμερτζής Βασίλης

Καραμπέτσος Δημήτρης

Λαμπρόπουλος Σάκης

Μποτός Αργύρης

Παναγιωτόπουλος  Σωτήρης

Τζώρτζης Πέτρος

Τσιτσέλης Γιάννης
Read more

Υπουργείο Παιδείας: Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης διορισμένων το σχολικό έτος 2010-11

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
-----
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Π.Ε. &  Δ.Ε.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΡΟΣ/ΚΟΥ  Β/ΘΜΙΑΣ Κ’ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΤΜΗΜΑΤΑ  Γ΄
-----   Βαθμός Προτερ
ΕΞΑΙΡ. ΕΠΕΙΓΟΝ
     Α.Δ.Α. : ΒΟΖΞ9-ΖΕΛ

Μαρούσι,   3-02-2012             
Αρ. Πρωτ.:   12585/Δ2    
Ταχ. Δ/νση:  Α. Παπανδρέου 37
Τ.Κ. – Πόλη:  151 80   ΜΑΡΟΥΣΙ
Ιστοσελίδα: http://www.minedu.gov.gr/
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Α/ΘΜΙΑ
Σ. Γιάχου   210-3442313
Κ. Τουμπακάρη   210-3442435
Δ. Κυπαρίσσης   210-3442167
Μ. Ντόβα                           210-3442315
Γ. Μπουζιάνη  210-3442335
Μ. Ασλάνογλου   210-3443246 
Αγ. Βερβέρη   210-3442120
e-mail  :  ppe3@minedu.gov.gr
Διαπολιτισμικά σχολεία:
Ο. Ιντζέ    210-3442315
Β/ΜΙΑ                                                                                                     
Γενικές Μεταθέσεις:
Α. Γράψα                 210-3442010  (Γενικές Μεταθέσεις)
Ξ. Ρωσσέτη              210-3442116  (Γενικές Μεταθέσεις)
Β. Στράτου               210-3442116  (Γενικές Μεταθέσεις)
Ν. Κονδύλης           210-3442126  (Γενικές Μεταθέσεις)
e-mail  :                        dprb@minedu.gov.gr



ΠΡΟΣ :
1. Περιφερειακές Διευθύνεις Εκπ/σης
2. Διευθύνσεις Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης
Μουσικά Σχολεία:
Α. Φραϊδάκη   210-3442235  
Ν. Τσιαφίτσα                   210-3442912  
Π. Φούγιαξη    210-3442192 
Ε. Πλατάνα                       210-3442804
Καλλιτεχνικά Σχολεία:
Ε. Μπιγέρη  210-3442280 
Α. Γράψα                          210-3442010 
Διαπολιτισμικά σχολεία:
Η. Ζούρου                        210-3442276 
Τ. Μεϊμάρης                    210-3442250 

ΘΕΜΑ: Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης διορισμένων το σχολικό έτος 2010-11.
ΣΧΕΤ. :  α) Η αριθμ. 128511/Δ2/8-11-2011 εγκύκλιος «Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δ.Ε.»
β) Η αριθμ. 128501/Δ1/8-11-2011 εγκύκλιος «Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Π.Ε.»
γ) Η αριθμ. 134633/Δ2/23-11-2011 εγκύκλιος «Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Μουσικά Σχολεία, Καλλιτεχνικά Σχολεία και Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης»
δ) Η αριθμ. 134508/Δ1/23 -11-2011 εγκύκλιος «Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε σχολεία Διαπολιτισμικής εκπαίδευσης»
Σε συνέχεια των σχετικών εγκυκλίων μετάθεσης και  σε εφαρμογή της παρ. 2 του άρθρου 33 του Ν. 4038/2012 (ΦΕΚ 14/2-2-2012 τ.Α’), το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της διαδικασίας διενέργειας των μεταθέσεων κατά το σχολικό έτος 2011-2012,
κ α λ ε ί
τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας κ Β/θμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι διορίστηκαν το σχολικό έτος 2010-11 να υποβάλουν αιτήσεις μετάθεσης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για μεταθέσεις ως ακολούθως:
α) Από περιοχή σε περιοχή
β) Μουσικά Σχολεία (Μόνο για εκπαιδευτικούς Δ.Ε.)
γ) Καλλιτεχνικά Σχολεία (Μόνο για εκπαιδευτικούς Δ.Ε.)
δ) Σχολεία Διαπολιτισμικής εκπαίδευσης
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
1. Προθεσμίες υποβολής αιτήσεων μετάθεσης
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων εκπαιδευτικών Π.Ε και Δ.Ε. για μετάθεση από Περιοχή σε Περιοχή, σε Μουσικά, Καλλιτεχνικά και σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης υποβάλλονται μαζί με τα απαραίτητα κατά περίπτωση δικαιολογητικά μέχρι 13 Φεβρουαρίου 2012, στις Δ/νσεις Π.Ε. και Δ.Ε. στην αρμοδιότητα των οποίων υπάγονται τα σχολεία στα οποία ανήκουν οι εκπαιδευτικοί οργανικά ή έχουν τοποθετηθεί προσωρινά.
Όσον αφορά στον τρόπο υποβολής των αιτήσεων, την καταχώριση και την παραλαβή αντιγράφου από τον εκπαιδευτικό ισχύουν όσα αναφέρονται στις αριθμ. 128511/Δ2/8-11-2011 και αριθμ. 128501/Δ1/8-11-2011 εγκυκλίους Μεταθέσεων Εκπαιδευτικών Δ.Ε. και Π.Ε. αντίστοιχα με τις εξής διαφοροποιήσεις:
• Η καταχώριση των αιτήσεων στο ηλεκτρονικό σύστημα e-Datacenter λήγει στις 13-2-2012.
• Ενστάσεις των ενδιαφερομένων υποβάλλονται από 14-2-2012 έως 17-2-2012.
ΠΡΟΣΟΧΗ. Εφιστούμε την προσοχή στη συμπλήρωση της αίτησης, καθόσον αυτή υπέχει θέση δήλωσης του άρθρου 9 του Ν.1599/1986 και του άρθρου 3 παρ. 3 του Ν.2690/1999, καθώς επίσης στη συμπλήρωση των προτιμήσεων, γιατί ενστάσεις σχετικές με συμπλήρωση δεν θα γίνονται δεκτές.
2. Αποστολή αιτήσεων στην Κ.Υ. του Υπουργείου:
Μετά τη λήξη της προθεσμίας ηλεκτρονικής καταχώρισης, θα πρέπει άμεσα να αποσταλούν στα αρμόδια Τμήματα Γ΄ της  Δ/νση Προσωπικού Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης –της Κ.Υ. του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων:
α) οι αιτήσεις για τις οποίες πρέπει ν’ αποφανθεί αρμοδίως το ΚΥΣΠΕ/ΚΥΣΔΕ (π.χ. αμφισβητούμενες περιπτώσεις θεμελίωσης δικαιώματος μετάθεσης, προϋποθέσεις υπαγωγής στα κριτήρια μετάθεσης κ.λ.π.).
β) οι αιτήσεις και τα σχετικά δικαιολογητικά των συζύγων δικαστικών οι οποίοι ζητούν κατά προτεραιότητα μετάθεση βάσει του άρθρου 47, παρ. 3, του ν. 2304/95 και του άρθρου 8, παρ. 3 του ν. 1868/1989.
γ) οι αιτήσεις μετάθεσης σε Μουσικά, Καλλιτεχνικά και σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (η υπογεγραμμένη χειρόγραφη αίτηση και το υπογεγραμμένο αντίγραφο της ηλεκτρονικά καταχωρισμένης αίτησης) των εκπαιδευτικών με όλα τα σχετικά απαιτούμενα δικαιολογητικά που τις συνοδεύουν.
ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ
– ΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ
Οι εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν το σχολικό έτος 2010-11 για να θεμελιώσουν δικαίωμα μετάθεσης απαιτείται να έχουν υπηρετήσει πραγματικά δύο έτη στην περιοχή διορισμού τους σύμφωνα με το την § 4 του άρθρου 4 του Ν.3848/2010, όπως αυτός τροποποιήθηκε με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 33 του Ν. 4038/2012 (ΦΕΚ 14/2-2-2012 τ.Α’),
Στη συμπλήρωση του χρόνου θεμελίωσης δικαιώματος μετάθεσης των τριών προηγούμενων περιπτώσεων συμπεριλαμβάνονται οι περιπτώσεις των παραγράφων 2 και 3 του άρθρου 8 του Π.Δ. 50/1996 καθώς σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 30 του Ν. 3848/2010 (ΦΕΚ 71/19-5-2010 τ. Α΄), διατηρούνται σε ισχύ και αφορούν:
α) Το χρόνο υπηρεσίας σε θέσεις προσωρινής τοποθέτησης των νεοδιοριζομένων, καθώς και το χρόνο παραμονής των εκπαιδευτικών στη διάθεση της οικείας Διεύθυνσης, για οποιονδήποτε λόγο, εφόσον δεν οφείλεται σε δική τους υπαιτιότητα (παρ. 2 του άρθρου 8 του Π.Δ. 50/1996 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 7 του Π.Δ. 100/97).
β) Το χρόνο που προσμετράται από 1η Σεπτεμβρίου για όσους εκπαιδευτικούς διορίζονται και αναλαμβάνουν υπηρεσία το μήνα Σεπτέμβριο καθώς και το χρόνο που προκύπτει από συνυπολογισμό σωρευτικά υπηρεσίας που έχει διανυθεί τμηματικά κατά τη διάρκεια διδακτικού έτους. (παρ. 3 του άρθρου 8 του Π.Δ. 50/1996 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 7 του Π.Δ. 100/97). Δεν προσμετράται ο χρόνος που προκύπτει από το άθροισμα των καλοκαιρινών διμήνων κατά τα οποία οι αποσπώμενοι εκπαιδευτικοί επανέρχονται στο σχολείο της οργανικής τους θέσης (Γνωμοδότηση 864/1989).
Στη συμπλήρωση του χρόνου θεμελίωσης δικαιώματος μετάθεσης δε συνυπολογίζεται:
α) Ο χρόνος των αδειών χωρίς αποδοχές πέραν του ενός μηνός.
β) Ο χρόνος εκπαιδευτικής άδειας με αποδοχές.
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ
Όσον αφορά τα κριτήρια μεταθέσεων και τη μοριοδότηση των εν λόγω κριτηρίων ισχύουν όσα αναφέρονται στις αριθμ. 128511/Δ2/8-11-2011 (Μέρος Δεύτερο, Κεφάλαια Α΄-ΣΤ΄) και 134633/Δ2/23-11-2011 Εγκυκλίους Μεταθέσεων εκπαιδευτικών Δ.Ε. και στις αριθμ. 128501/Δ1/8-11-11 και 134508/Δ1/23 -11-2011 Εγκυκλίους Μεταθέσεων εκπαιδευτικών Π.Ε..

  Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ


          ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Εσωτερική Διανομή: 
1. Γραφείο Υπουργού
2. Γραφείο Αναπλ. Υπουργού
3. Γραφεία Υφυπουργού
4. Γραφείο Γενικού Γραμματέα
5. Γεν. Δ/νση Διοίκησης Π.Ε. και Δ.Ε.                                                        
6. Δ/νση Προσ/κού Δ.Ε./Τμήμα Γ’  
7. Δ/νση Προσ/κού Π.Ε./Τμήμα Γ’           
8. Δ/νση Σπουδών Δ.Ε.
9. Δ/νση ΔΙΠΟΔΕ (με την παράκληση να διαβιβάσει
την παρούσα εγκύκλιο στα Γραφεία Συντονιστών Δ/θμιας Εκπ/σης)
10. Δ/νση Ειδικής Αγωγής.
11. Κ.Υ.Σ.Π.Ε.
12. Κ.Υ.Σ.Δ.Ε.
13. Γ.Ε.Π.Ο.
14. Δ/ΝΣΗ ΣΕΠΕΔ (υπόψη Καλλιτεχνικών Επιτροπών Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων)

http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=56580
Read more