Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Μεσογειακοί Αγώνες 2013: Ντροπιαστική η απόφαση αφαίρεσης

Με μια ντροπιαστική απόφαση που δεν έχει προηγούμενο στη χώρα μας η Ελλάδα έχασε τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013. Η χτεσινή απόφαση για όσους έχουμε δει από κοντά όλο αυτό το διάστημα την πορεία του εγχειρήματος ήταν η φυσική κατάληξη.
Εδώ και αρκετό καιρό, από τότε που υπήρξε θέμα με την κατασκευή των Μεσογειακών Χωριών ξεκίνησε το μεγάλο και βασικό πρόβλημα για την διοργάνωση των Αγώνων σε ...
Βόλο και Λάρισα. Όσο και αν προσπαθούσε η οργανωτική επιτροπή αλλά και η ΔΕΜΑ (η διεθνής επιτροπή για τους Μεσογειακούς) έβρισκαν κλειστές πόρτες σχετικά με τους Αγώνες.
Το κρυφτούλι που παιζόταν το τελευταίο διάστημα ήταν πολύ έντονο και όσο περνούσε ο καιρός τόσο γινόταν και πιο εμφανές ότι κανείς δεν ήθελε να ασχοληθεί με την υπόθεση των Μεσογειακών Χωριών που το κόστος τους έφτανε τα 150.000.000 ευρώ.
Το πιο κρίσιμο σε όλη την υπόθεση είναι ότι ΚΑΝΕΙΣ από την επίσημη πολιτεία δεν τοποθετήθηκε σχετικά με την τύχη των χωριών αλλά και γενικότερα των Αγώνων. Τις τελευταίες εβδομάδες έβγαιναν διάφορες περίεργες φήμες για ναύλωση κρουαζιερόπλοιων , χώρων στρατιωτικών και άλλα τέτοια χωρίς πότε η επίσημη πολιτεία να δώσει κάποια θέση της.
Σε μία χώρα που μαστίζεται από την κρίση ίσως είναι πολυτέλεια να ξοδευτούν 150.000.000 ευρώ για την κατασκευή μελλοντικών κατοικιών(;;) σε άπορους. Είναι όμως ντροπιαστικό να μας δείχνουν την πόρτα της εξόδου και εμείς να στέκουμε χωρίς να κάνουμε τίποτα.
Θα έπρεπε σαν ένα κράτος σε λειτουργία αφού διαπιστώνουμε την συνολική αδυναμία μας να τελέσουμε τους Αγώνες να πάρουμε ΕΜΕΙΣ την απόφαση και πούμε ότι αδυνατούμε να τους διοργανώσουμε και αξιοπρεπώς να αποχωρήσουμε.
Η χτεσινή ντροπιαστική απόφαση δεν μας τιμά ούτε μας αξίζει σαν κράτος και σαν λαό. Δεν συζητάμε για την αρνητική διαφήμιση που για μια ακόμα φορά έπληξε τη χώρα μας αλλά θα θέλαμε αυτή τη φορά οι υπεύθυνοι να βγουν και ζητήσουν συγνώμη τόσο για την εθνική ντροπή την οποία μας υπέβαλαν όσο και για τους υπαίτιους που δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και δεν είχαν την αξιοπρέπεια να πουν ευθαρσώς ότι αδυνατούμε να διοργανώσουμε αυτή την αθλητική διοργάνωση λόγω των προβλημάτων που έχουμε.
Όσον αφορά τη ζημιά των πόλεων Βόλου και Λάρισας είναι σημαντική καθώς και οι δύο πόλεις είχαν επενδύσει πολλά πάνω σε αυτούς τους Αγώνες και περίμεναν ακόμα περισσότερο για να κινηθεί η τοπική οικονομία που έχει παγώσει λόγω της κρίσης.
Read more

Eνημερωτικό σημείωμα αιρετού ΚΥΣΠΕ ΔΑΚΕ ΠΕ

Οι σκοπιμότητες στη λειτουργία του ΚΥΣΠΕ δεν έχουν προηγούμενο.

Τυχαία, από συνάδελφο, πληροφορήθηκα ότι θα συνεδριάσει το ΚΥΣΠΕ την Τετάρτη 19-1-2011. Επικοινώνησα με τον πρόεδρο, διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν μου γνωστοποιήθηκε η συνεδρίαση και ζήτησα αναβολή για τη Δευτέρα 24-1-2011 λόγω προγραμματισμένης συμμετοχής μου σε συνέδριο.

Παρά την προφορική διαβεβαίωση ότι θα λάβει υπόψη του το αίτημά μου, τελικά, η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στις 19-1-2011 χωρίς να ενημερωθώ από κανέναν και χωρίς να ενημερωθεί και η αναπληρωματική μου αιρετός. Τυχαίο; Δεν το νομίζω…

Αν λάβω υπόψη μου ότι σε προηγούμενες συνεδριάσεις η πλειοψηφία του Συμβουλίου απέρριπτε ασυζητητί όλες τις αιτήσεις αποσπάσεων ακόμα και ειδικών κατηγοριών (αναπηρίες πάνω από 67%, σύζυγοι στρατιωτικών κ.α.), σ’ αυτή τη συνεδρίαση έκαναν δεκτές κάποιες αιτήσεις, όχι τυχαίες, με αποκορύφωμα την ικανοποίηση αίτησης συναδέλφου με ένα χρόνο υπηρεσίας χωρίς να επικαλείται κανέναν λόγο, ενώ δεν ικανοποιήθηκε αίτηση απόσπασης πολύτεκνης μητέρας που ανήκει στην ειδική κατηγορία.

Δυστυχώς, δεν έγινε κατανοητό στην πλειοψηφία ότι το ΚΥΣΠΕ δεν είναι εντολοδόχος συγκεκριμένων κέντρων.

Αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς καταρρακώθηκε το κύρος και η αξιοπιστία του.

Ελπίζω πως αναλογιζόμενοι όλοι μας τις ευθύνες μας δεν θα υπάρξει συνέχεια…

http://dake-lagomitzis.blogspot.com/2011/01/e.html 

Read more

Στη χώρα του μεγάλου, του ωραίου και του αληθινού!


http://kozanitika.gr/archives/1674
Read more

Πρωτοφανή πράγματα ζητά η τρόικα

Πράγματα που δεν ισχύουν πουθενά αλλού.
Επιχειρησιακές συμβάσεις άνευ όρων, θέλει η τρόικα
Την απαλειφή κάθε ‘εμποδίου’ στην υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων ζητούν οι ελεγκτές της τρόικας, που βρίσκονται στην Αθήνα για τη νέα αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, επιμένοντας μάλιστα ότι θα πρέπει να διευκολύνεται και η επιλογή των ατομικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου.
Αυτές τους τις απόψεις μετέφεραν οι εκπρόσωποι της τρόικα και στα στελέχη του Σώματος Επιθεώρισης Εργασίας (ΣΕΠΕ), με τα οποία συναντήθηκαν χθες, Παρασκευή, ενώ επανέλαβαν την αντίθεσή τους στο δικαίωμα επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων. Δέχθηκαν πάντως πως είναι πρόωρη η εξαγωγή συμπερασμάτων για την εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων.
Στη συνάντηση που είχαν τέλος με τη ΓΓ Κοινωνικών Ασφαλίσεων, επικεντρώθηκαν στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων για τη μείωση των δαπανών των ταμείων, ενώ επέμειναν στο θέμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και της ενιαίας τιμολόγησης ιατρικών εξετάσεων.
=================
Σχόλιο: όλα αυτά δεν έχουν ζητηθεί η εφαρμοστεί πουθένα αλλού.
Read more

"Γέμισε ο Νείλος αίμα"...

Περίπου 1.000 Αιγύπτιοι προσπάθησαν να εισβάλλουν στο υπουργείο Εσωτερικών της χώρας στο Κάιρο, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικο δίκτυο αλ Τζαζίρα, το οποίο προσθέτει ότι η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον τους, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις από αυτούς.
Εξάλλου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν σήμερα στο Κάιρο ζητώντας την αποχώρηση του αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, όπως μεταδίδει ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, την πέμπτη ημέρα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Αίγυπτο.
Χιλιάδες διαδηλωτες συγκρούστηκαν σήμερα με την αστυνομία στην Αλεξάνδρεια παρά τις...
εκκλήσεις του στρατού να αποφεύγουν να συγκενρώνονται και να σεβαστούν την απαγόρευση κυκλοφορίας. Οπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο Ρόιτερς η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και πραγματικά πυρά εναντίον των διαδηλωτών. Σύμφωνα με τον ίδιο οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στην Αλεξάνδρεια φτάνουν τους 20. Στην αιγυπτιακή πόλη Ράφα, στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, διαδηλωτές επιτέθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στην έδρα της Κρατικής Ασφάλειας , προκαλώντας το θάνατο 3 αστυνομικών, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Κατά τη διάρκεια των συγκορύσεων Βεδουίνοι διαδηλωτές έριξαν χειροβομβίδες στο κτίριο, το οποίο είναι έτοιμο να καταρρεύσει, πρόσθεσαν οι αυτόπτες μάρτυρες, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε πραγματικά πυρά.
Με τα άρματα μάχης να παραμένουν σε κεντρικά σημεία του Καΐρου, το κτίριο του κυβερνώντος κόμματος να συνεχίζει να φλέγεται και τον κόσμο να παραμένει συναθροισμένος κοντά στην πλατεία Ταχρίρ, η αιγυπτιακή πρωτεύουσα παρουσιάζει μια τελείως διαφορετική εικόνα από τις άλλες μέρες προσπαθώντας να ξαναβρεί τους κανονικούς της ρυθμούς.
Πολλοί πολίτες βρίσκονται γύρω ή και ακόμα πάνω στα αιγυπτιακά τανκς επιφυλάσσοντας θερμή υποδοχή στους στρατιώτες καθώς πιστεύουν ότι με τη δική τους βοήθεια θα μπορέσουν να ανατρέψουν το σημερινό καθεστώς.
Πολύς κόσμος πάντως εξακολουθεί να συναθροίζεται στην περιοχή Ταχρίρ και κοντά από το αιγυτπαικό μουσείο. Διαδηλωτές, επέστρεψαν κατά εκατοντάδες στην κεντρική πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, λίγο μετά το πέρας του τηλεοπτικού διαγγέλματος, με το οποίο ο πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ ανακοίνωσε την διάλυση της κυβέρνησής του και το σχηματισμό νέας αργότερα σήμερα Σάββατο.
Οι διαδηλωτές φαίνεται ότι δεν ικανοποιήθηκαν από το ενδεχόμενο κυβερνητικής αλλαγής και απαιτούν την αποχώρηση και του Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία. "Φύγε, φύγε", τραγουδούσαν ρυθμικά καθώς συγκεντρώνονταν στην πλατεία Ταχρίρ εν πλήρη θέα του στρατού που αναπτύχθηκε στην πόλη για να καταστείλει την εξέγερση.
Παρατείνεται απο σήμερα η διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις πόλεις του Καΐρου, της Αλεξάνδριας και του Σουέζ και πλέον ισχύει από τις 16:00 έως τις 08:00 της επομένης, αντί για 18:00 μέ 07:00 που ίσχυε μέχρι τώρα Κατά τη διάρκεια των χθεσινών διαδηλώσεων και των ιδιαίτερα βίαιων συγκρούσεων, 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όπως δήλωσαν επίσημες πηγές από το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας. Χθες Παρασκευή 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Κάιρο, ένας στη Γκίζα κοντά στην πρωτεύουσα, 3 στο λιμάνι Σάιντ, 8 στην Αλεξάνδρεια, 12 στο Σουέζ και 2 στη Μανσούρα. Τ
ουλάχιστον 74 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες σε όλη την Αίγυπτο, σύμφωνα με απολογισμό του Ρόιτερς που βασίζεται τις αναφορές από ιατρικές πηγές, νοσοκομεία και αυτόπτες μάρτυρες.

ΑΠΕ 
http://citypress-gr.blogspot.com/2011/01/blog-post_5403.html 
Read more

Κινδυνεύει και ο Μουμπάρακ με διαγραφή


Κινδυνεύει…
Και το κόμμα του δικτάτορα της Αιγύπτου Μουμπάρακ είναι μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Το κόμμα του Μουμπάρακ λέγεται «National Democratic Party (Egypt)». Ο Παπανδρέου διέγραψε από τη Σοσιαλιστική Διεθνή τον δικτάτορα της Τυνησίας Μπεν Αλι μετά την πτώση του.
Ε, Μουμπάρακ, πρόσεχε, θα σε διαγράψει ο Γιώργος, αν πέσεις..
Πηγή: Eλευθεροτυπία
Read more

Επιτυχία του εκπαιδευτικού κινήματος: Έκανε πίσω το Υπουργείο Παιδείας στο θέμα των αποσπάσεων πλεοναζόντων εκπαιδευτικών, από Περιφέρεια σε Περιφέρεια, σε κενές θέσεις

Του Χρήστου Κάτσικα
Επιτυχία του εκπαιδευτικού κινήματος μπορεί να θεωρηθεί μια πρώτη μικρή υποχώρηση του Υπουργείου Παιδείας στο θέμα στο θέμα των αποσπάσεων πλεοναζόντων εκπαιδευτικών, από Περιφέρεια σε Περιφέρεια, σε κενές θέσεις. Με κατεπείγουσα Εγκύκλιο το Υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι "οι μετακινήσεις τυχόν πλεοναζόντων εκπαιδευτικών από Περιφέρεια σε Περιφέρεια θα πραγματοποιηθούν μόνο με αίτησή τους, εφόσον βρισκόμαστε στο μέσο της σχολικής χρονιάς" και ότι "τα κενά που αναφέρονται στην εγκύκλιο με αριθ. Πρωτ. 6905α/Δ2/25.1.2010 θα καλυφθούν από αναπληρωτές εφόσον δεν υπάρχει αίτηση ενδιαφερομένου". Βεβαίως τίποτε δεν έχει λήξει καθώς η υφυπουργός Παιδείας τονίζει ότι δεν προχωρά σε υποχρεωτικές αποσπάσεις "εφόσον βρισκόμαστε στο μέσον της χρονιάς" που σημαίνει ότι η κατεύθυνση των υποχρεωτικών αποσπάσεων εκτός περιφέρειας παραμένει μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Δείτε το Έγγραφο:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Μαρούσι, 28-1- 2011  
 Αρ.Πρωτ.      Βαθμός Προτερ.
 8142/Δ2           ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Δ.Ε
ΤΜΗΜΑ Γ΄


Ταχ. Δ/νση: Αν. Παπανδρέου 37
Τ.Κ. – Πόλη: 151 80 Μαρούσι
Ιστοσελίδα: www.ypepth.gr
email:
Πληροφορίες: Ν. Κονδύλης  
Τηλέφωνο: 210-344 2126
FAX:             210-344 2282
e-mail:

Αποσπάσεις πλεοναζόντων εκπαιδευτικών, από Περιφέρεια σε Περιφέρεια, σε κενές θέσεις


Οι μετακινήσεις τυχόν πλεοναζόντων εκπαιδευτικών από Περιφέρεια σε Περιφέρεια
θα πραγματοποιηθούν μόνο με αίτησή τους, εφόσον βρισκόμαστε στο μέσο της σχολικής χρονιάς.
Οι εκπαιδευτικοί όμως που πλεονάζουν πρέπει να αξιοποιηθούν
με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες της Περιφέρειάς σας.
Σας ενημερώνουμε πως τα κενά που αναφέρονται στην εγκύκλιο με αριθ. Πρωτ. 6905α/Δ2/25.1.2010
θα καλυφθούν από αναπληρωτές εφόσον δεν υπάρχει αίτηση ενδιαφερομένου.


Η     ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ                                                    


                                                                         ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ



Read more

O "Κύβος Ερρίφθη" (Alea Jacta Est) για την Αίγυπτο ...

Όπως έχουμε καταλάβει εδώ και αρκετές μέρες , το καθεστώς Μουμπάρακ θεωρείται "τελειωμένο" από τους ... συμμάχους του !!!


Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απείλησε χθες Παρασκευή να αναστείλει τη βοήθεια που παρέχει στην Αίγυπτο εάν το καθεστώς του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ δεν σταματήσει αμέσως να χρησιμοποιεί βία εναντίον των διαδηλωτών και δεν προωθήσει πολιτικές μεταρρυθμίσεις.



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι «Αυτό που απαιτείται τώρα είναι στέρεα βήματα που θα προωθήσουν τα δικαιώματα του Αιγυπτιακού λαού» ...

Ήδη βρίσκεται στην Αίγυπτο ο ... αντιφρονών (όπως τον παρουσιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ...) Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι ...

Χθές βράδυ δήλωσε ότι "Ο Μουμπάρακ πρέπει να φύγει" (Για να έρθει αυτός προφανώς αλλά δεν το τόνισε αυτό το κομμάτι...)

Ο κ. Μπαραντέι ήταν  στον ΟΗΕ δ/ντης στην Διεθνή Οργάνωση Ατομικής Ενέργειας, (International Atomic Energy Agency) από τον Δεκέμβριο του 1997 έως τον Νοέμβριο του 2009...


Εντελώς τυχαία (τί σύμπτωση !!!) η ΔΟΑΕ είχει κάνει κάτι ψιλοαναφορές στην πιθανότητα να κατασκευάζει πυρηνικά ο Σαντάμ στο Ιράκ τις οποίες "πίστεψε"  ο G. Bush jr , βάζει κάτι ψιλοαπαγορεύσεις στο Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα και ελέγχει (η τουλάχιστον ετσι λέει ...) την Βόρεια Κορέα για την πιθανότητα να κατασκευάζει πυρηνικά...



Βρέθηκε λοιπόν εναλλακτική λύση στο καθεστώς Μουμπάρακ από την Δύση ...(λέγε με ΗΠΑ...) και η όλη προσπάθεια επικεντρώνεται στο να γίνει λαϊκή απαίτηση...



Και ας είναι ώς τώρα πάνω από 70 οι νεκροί...
http://antilogos-gr.blogspot.com/2011/01/o-alea-jacta-est.html#more 
Read more

Γεώργιος Παπανδρέου του Ανδρέα: ο πρωθυπουργός που θα πτωχεύσει την Ελλάδα

Άρχισαν τα όργανα στο Νταβός και ο κύριος Παπακωνσταντίνου μιλά πλέον για ...αναδιάρθρωση και...επαναγορά και ...επιμήκυνση ...ΤΡΙΑΝΤΑ ετών του χρέους μας προς το ΔΝΤ!!!
Με λόγια της πιάτσας: Π Τ Ω Χ Ε Υ Σ Η της χώρας και ξεπούλημα της Ελληνικής Οικονομίας στους δανειστές....
Τίτλοι τέλους. Και φυσικά τα Μαζικά Μέσα Χειραγώγησης των πολιτών, αρχίζουν να καλλιεργούν το έδαφος για τη ...νίκη! Όπως έκαναν και πριν την έλευση του ΔΝΤ.... 

http://taxalia.blogspot.com/2011/01/blog-post_7933.html 
Read more

Αρχίζει και μας τα μασάει ο ΠΑΠ. Τώρα βάζει και προυποθέσεις για να βγούμε στις αγορές μέχρι το τέλος του χρόνου

"Υπάρχει μια σαφέστατη μεταστροφή της εικόνας για την χώρας μας στις διεθνείς αγορές... πιστεύουμε ότι θα επιστρέψουμε στις διεθνείς αγορές κάποια στιγμή μέσα στο 2011 όσον αφορά τις ομολογιακές εκδόσεις και τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα έρχονται με την πτώση των spreads κατά περίπου 200 μονάδες τις τελευταίες ημέρες"
Τα παραπάνω είναι οι δηλώσεις του ΠΑΠ στις 10 Οκτωβρίου στη συνέντευξη Τύπου σε Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην ετήσια Σύνοδο της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ)... στην οποία είπε και το αμίμητο: "Όλοι μπορούμε να φανταστούμε ποιος Πρωθυπουργός είπε ότι διοικεί μια διεφθαρμένη χώρα" εννοώντας τον Καραμανλή που μετά από δυο μέρες μας προέκυψε Γιωργάκης...

Τότε λοιπόν μέσα σε κλίμα εφορίας ο ΠΑΠ έλεγε χωρίς περιστροφές ότι
"ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2011"
...

Χθες μιλώντας στο Ρόιτερς άρχισε να βάζει προυποθέσεις για την επιστροφή μας στις αγορές μέσα στο 2011 μιας και το τέλος έρχεται πολύ γρήγορα και μαζί και το αγγούρι:
«Η ικανότητα της Ελλάδας να μειώσει το χρέος της θα εξαρτηθεί από την ικανότητά της να έχει οικονομική ανάπτυξη και πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα, προσθέτοντας ότι η επιτυχία στους τομείς αυτούς θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επανέλθει στις αγορές, αν είναι κατάλληλες οι συνθήκες σε αυτές, αργότερα στη διάρκεια του έτους... Να δούμε, αν μπορούμε να εκπλήξουμε την αγορά»
Μάλλον η αγορά θα σας εκπλήξει μιας και το spread είναι 200 μονάδες πάνω από τις 600+ που ήταν αρχές Οκτώβρη όταν έκανες την προηγούμενη δήλωση... φρόντισε ο Γιωργάκης να το πάει από τις 600 στις 1000+
Read more

Το μνημόνιο απέτυχε. Τώρα γραμμή για πτώχευση.

Η ίδια πλέον η Τρόϊκα ομολογεί με τον πανικό της και τις ανήσυχες κινήσεις της για εξεύρεση άλλης λύσης στο ελληνικό οικονομικό πρόβλημα, ότι το μνημόνιο απέτυχε. Οι λύσεις που ακούγονται, είναι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, τα ευρωομόλογα, ο δανεισμός της χώρας για επαναγορά ομολόγων με ένα «κούρεμα» κάποιου ποσοστού και φυσικά η αναδιάρθρωση του χρέους, δηλαδή η επίσημη πτώχευση της χώρας.

Όλες αυτές οι προτάσεις γίνονται κυρίως από την πλευρά της ΕΕ, για τον απλούστατο λόγο ότι...
το μνημόνιο απέτυχε από τα πρώτα του κιόλας βήματα. Ήδη ακούσαμε από την ΕΕ να λένε ότι πρότειναν στον κ. Παπανδρέου από την αρχή, κατ’ ευθείαν την αναδιάρθρωση χρέους και εκείνος το απέρριψε.
Αναρωτιόμαστε: Αν τελικά οδηγηθούμε στην αναδιάρθρωση, τότε προς τι η αρχική άρνηση του κ. Παπανδρέου; Προς τι, η επιλογή του μνημονίου, ο τυρανισμός του ελληνικού λαού για εξόφληση κάποιων τοκογλύφων που διασφάλισαν ήδη τις απαιτήσεις τους;;

Εμείς από την αρχή είχαμε προτείνει, αμέσως παύση πληρωμών, ακόμα και με έξοδο από το ΕΥΡΩ. Ούτε μνημόνια, ούτε απώλεια της Εθνικής Κυριαρχίας, ούτε υποθήκευση της περιουσίας μας σε ξένους πιστωτές.

Το μόνο θετικό που αποδίδουμε στην ελληνική κυβέρνηση είναι, ότι έδειξε προς τους ξένους πως είναι «καλό παιδί» και δεν είναι «τσαμπουκάς», κάτι που θα εκνεύριζε το διεθνές κεφάλαιο.

Τώρα όμως που και οι ίδιοι οι ξένοι αντιλαμβάνονται, ότι παρά την «νομιμοφροσύνη» της ελληνικής κυβέρνησης, παρά την αξιοπερίεργη ανοχή και καρτερικότητα του λαού και πάλι δεν διαφαίνονται αποτελέσματα, μήπως ήρθε, έστω τώρα, η ώρα της αναδιάρθρωσης (πτώχευσης);; Όμως, για να έχει κάποιο απτό αποτέλεσμα μια αναδιάρθρωση χρέους για την Ελλάδα, θα πρέπει αφενός το «κούρεμα» του χρέους να προσεγγίσει το 50%, αφετέρου να υπάρξει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του υπολοίπου χρέους και μάλιστα με ανεκτά επιτόκια.
Διαφορετικά, μειώσεις του 10%, του 20%, ακόμα και του 30%, που ακούγονται δεν οδηγούν πουθενά. Απλά επιμηκύνουν το πρόβλημα.
Εδώ χρειαζόμαστε οριστική λύση.

Read more

Μας χρεοκόπησαν για τα πετρέλαια του Αιγαίου;


Καταγγέλλεται η ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου από ξένους και ντόπιους συνεργάτες. - Το χρέος της Ελλάδος, αντί να μειωθεί, συνεχώς μεγαλώνει. - Έφτασε η ώρα για το ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου της χώρας με τις ευλογίες πολιτικών και κατάπτυστων Μ.Μ.Ε. της Αθήνας.
Πληθαίνουν τα μηνύματα στα blogs και τα δημοσιεύματα διαφόρων εφημερίδων για το θέμα των πετρελαίων που διαθέτει η χώρα μας.
Και όσο τα διαβάζουμε, εδραιώνεται σιγά – σιγά η εκτίμηση ότι πάμε σε σύντομο χρόνο για το ξεπούλημά μας.
Διαβάστε το παρακάτω κείμενο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Ακρόπολις”.

Τα κοιτάσματα φυσικού αερίου που υπάρχουν στο Αιγαίο αποτελούν ασφαλώς την βασικότερη αιτία της χρεοκοπίας που οδηγείται η χώρα.

Για τα πετρέλαια που υπάρχουν στον Αιγαίο στήθηκε οργανωμένο σχέδιο από τις ξένες δυνάμεις που αφορούσε τη πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή εδώ και αρκετό καιρό (ή καλύτερα έτη) και θα αναφερθούμε εκτενέστερα παρακάτω.

Ομάδα ξένων, κυρίως αμερικανικών, εταιρειών με εγχώριους συνεργάτες έχουν έλθει ήδη σε επαφή με ανώτατους κυβερνητικούς παράγοντες και είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε σύναψη συμβάσεων για έρευνα και συνεκμετάλλευση των πετρελαιοφόρων κοιτασμάτων που υπάρχουν στον Ελλαδικό χώρο, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, με τον νέο φορέα έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων που θα δημιουργηθεί.

Αυτές οι επαφές είναι και η αιτία της στροφής 180 μοιρών της κυβέρνησης στο θέμα των πετρελαίων και από την απόλυτη άρνηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε συνέντευξη του στις αρχές Δεκεμβρίου σε ότι αφορά την ύπαρξη αξιοποιήσιμων κοιτασμάτων πετρελαίου και τις ειρωνείες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου στην Βουλή σε όσους υποστήριζαν την ανάγκη διερεύνησης πετρελαιοφόρων πεδίων στον Ελλαδικό χώρο, περάσαμε στην ίδρυση φορέα, σε Αμερικανικές εταιρείες που θεωρούν κάτι παραπάνω από βέβαια την ύπαρξη μεγάλων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Ελλαδικό χώρο.

Στο διάστημα 1997-2001 ξένες εταιρείες ερεύνησαν χερσαίες περιοχές γύρω από τα Ιωάννινα, την Ηγουμενίτσα, την Πρέβεζα και την Αιτωλοακαρνανία. Εκεί, σύμφωνα με τον πρώην αντιπρόεδρο της Shell Ρομπ Ράουτς, υπάρχουν αποθέματα περί τα 2 δισ. βαρέλια τα οποία θεωρητικώς καλύπτουν τις ανάγκες μας για 20 χρόνια.

Το μεγαλύτερο κοίτασμα ή εν πάση περιπτώσει το κοίτασμα με την υψηλότερη βεβαιότητα ύπαρξης υδρογονανθράκων βρίσκεται νοτιοατολικά της Κέρκυρας, κοντά στους Οθωνούς.

Στο Αιγαίο η περιοχή του Μπάμπουρα κοντά στη Θάσο κλπ.

Οι Αμερικανοί γνώριζαν την ύπαρξη πετρελαίου στο Αιγαίο και πίεζαν για την συνεκμετάλλευση του. Η κυβέρνηση Παπανδρέου ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο την διάθεση κρατικής περιουσίας προς εκμετάλλευση από τρίτους.

Το κακό σενάριο φαίνεται ότι έχει επιλεγεί, για να «βγει» η χώρα μας από τα γρανάζια της τρόικα και των λοιπών κερδοσκόπων που συνειδητά ο κ.Παπανδρέου μας ενέπλεξε.

Σε πρώτη φάση εκποιούνται τα «ασημικά», αλλά με τον καιρό θα διαπιστώσουν όλοι «με οδύνη», ότι το χρέος μεγαλώνει. ( Το 2009 ήταν στο 115% του ΑΕΠ.

Με την «σωτηρία» μας από το ΔΝΤ κλπ, το 2013 θα φθάσει στο 155%). Τότε θα αποφασίσουν ότι πρέπει να εκποιηθούν και τα χρυσαφικά.

Το χρυσάφι όμως θα είναι μαύρο και βρίσκεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια κάτω από την θάλασσα, στον βυθό του Αιγαίου.

Τόσα χρόνια οι Έλληνες αποκοιμισμένοι από τις πολιτικές τους ηγεσίες και τα κατάπτυστα ΜΜΕ, αγνοούσαν την ύπαρξη μεγάλων κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου σε πολλά σημεία του εθνικού χώρου μας.

Από καιρού εις καιρόν ακουγόταν η φωνή κάποιου να σιγοψιθυρίζει περί κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Αμέσως οι εφιάλτες της πολιτικής και της «ενημέρωσης» έσπευδαν να τον χαρακτηρίσουν ως γραφικό.

Τα χρόνια πέρασαν και έφθασε η ώρα του ορυκτού πλούτου της Ελλάδος.

Μόνο που στο διάστημα αυτό, έγιναν οι κατάλληλες διεργασίες, έτσι ώστε η ελληνικότητα του ορυκτού πλούτου να αμφισβητείται σήμερα ευθέως από την Τουρκία.

Πόσοι ήταν οι αφελείς, και ήταν πολλοί, που πίστεψαν ότι η Τουρκία ενδιαφερόταν για τα Ίμια και για τις τσιιπούρες του Αιγαίου.

Πόσοι αλήθεια εξαπατήθηκαν, και ήταν πάρα πολλοί, ότι οι κραυγές «βυθίσατε το Χόρα», ήταν συμπυκνωμένα δείγματα πατριωτισμού.

Σήμερα όμως, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι το -βυθίσατε το Χόρα- ήταν η διφορούμενη πολιτική παρακαταθήκη του πατρός προς τον υιόν, για να βυθίσει την χώρα.

Το αποτέλεσμα της ναυαγιαιρέσεως είναι γνωστό. Χάνουμε το μισό σκάφος.

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα elnews.gr παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από τα πρακτικά των συνομιλιών στον Λευκό Οίκο, την Παρασκευή 25 Απριλίου 1975, ο τότε πρόεδρος Gerald Ford, ο υπουργός εξωτερικών Henry Kissinger και ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Brent Scowcroft, με εκπροσώπους της γνωστής ελληνοαμερικανικής οργανώσεως ΑΗΕΡΑ.



ΥΓ: Στην εμπέδωση της υποψίας ότι θα πετρέλαια του Αιγαίου, πηγαίνουν για ξεπούλημα, έρχονται τα δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων με δηλώσεις Υπουργών της Τουρκικής κυβέρνησης, που μιλούν για “δυνατή μοιρασιά”.
Εν τω μεταξύ, η οικονομική κρίση στην χώρα αυξάνεται από τις περικοπές μισθών και συντάξεων, και την άγρια φορολογία και τα χαράτσια που έχουν επιβληθεί εις βάρος των μικρομεσαίων κυρίως επιχειρήσεων, που μέρα με την μέρα βάζουν λουκέτο με συνακόλουθή αύξηση των στρατιών των ανέργων, χωρίς όμως μέχρι στιγμής, να λαμβάνεται κανένα μέτρο για ενίσχυση του παραγωγικού ιστούς της Ελλάδας.
Στραβά αρμενίζουμε.

Μήπως για να “γονατίσουν” οι Έλληνες και να παρακαλέσουν για το ξεπούλημα;
Read more

Δύο μυστικά έγγραφα- φωτιά για Γερμανό.

 
Δείτε τώρα και το ρεπορτάζ από το sofokleous10 και το amoirakagem.blogspot.com
Παρότι αρχειοθετήθηκε η ποινική δικογραφία από τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση εξαγοράς της αλυσίδας Γερμανός από την Cosmote, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διατηρούν την πίεση προς τον υπουργό Οικονομικών και τη διοίκηση του ΟΤΕ, για να αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές αυτής της «σκοτεινής» εξαγοράς, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην έκθεση αποτίμησης της αλυσίδας από την JP Morgan, που παραμένει μέχρι σήμερα μυστική.
Πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ…(Θ. Οικονόμου, Β. Γιουματζίδης, Π. Δημητρουλόπουλος, Ο. Ρεντάρη και Α. Τόλκας), με ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών και αίτηση κατάθεσης εγγράφων που κατέθεσαν στη Βουλή ζητούν να κατατεθεί η μυστική έκθεση, με την οποία δικαιολογήθηκε το υψηλό τίμημα εξαγοράς της αλυσίδας Γερμανός το 2006.
Όπως τονίζουν, «παραμένει μέχρι σήμερα μυστικό το περιεχόμενο κρίσιμης έκθεσης αποτίμησης από τον οίκο JP Morgan, βάσει της οποίας κρίθηκε αρχικά από την τότε διοίκηση της Cosmote ως εύλογο το τίμημα της εξαγοράς. Για τη συγκεκριμένη έκθεση αποτίμησης αναφέρεται στον τύπο ότι δεν παραδόθηκε από τον ανακριτή στους πραγματογνώμονες, προκειμένου να ελεγχθεί η αξιοπιστία της, παρότι εκφράζονται σοβαρές υπόνοιες, ότι οι παραδοχές στις οποίες βασίσθηκε ο διεθνής οίκος για την αποτίμηση, οι οποίες είχαν δοθεί από τη διοίκηση της Cosmote, υπήρξαν υπέρ το δέον αισιόδοξες, ώστε να καθοδηγήσουν την αποτίμηση στη δικαιολόγηση του τιμήματος».
Οι βουλευτές αφήνουν σαφώς να εννοηθεί, ότι η JP Morgan είχε κάθε συμφέρον να μεγιστοποιηθεί η αποτίμηση της Γερμανός, αφού η ίδια τράπεζα έλαβε από τον ΟΤΕ και την εντολή να οργανώσει το ομολογιακό δάνειο, με το οποίο χρηματοδοτήθηκε η εξαγορά. Δηλαδή, η JP Morgan είχε κάθε λόγο να αυξηθεί το τίμημα, ώστε να είναι εξίσου μεγάλο και το δάνειο, με βάση το ύψος του οποίου υπολογιζόταν και η αμοιβή της.
«Για τη συγκεκριμένη έκθεση», τονίζουν οι βουλευτές, «επισημαινόταν στη μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβληθεί το 2007 στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ότι: “Σκόπιμο θα ήταν επίσης να διερευνηθεί, γιατί η έκθεση της J.P. Morgan έχει επιμελώς κρατηθεί μυστική από τη διοίκηση «ΟΤΕ»/«COSMOTE», αν και ζητήθηκε να κατατεθεί στη κοινή συνεδρίαση των 2 Επιτροπών της Βουλής το περασμένο Καλοκαίρι, όπως επίσης, γιατί η ανωτέρω τράπεζα χρησιμοποιήθηκε τόσο ως Οικονομικός Σύμβουλος για τη συναλλαγή και γνωμοδότησε προς το Διοικητικό Συμβούλιο της «COSMOTE» για το εύλογο της όλης συναλλαγής από χρηματοοικονομικής πλευράς και, συγχρόνως, η ίδια τράπεζα είναι και διοργανώτρια του δανείου με το οποίο θα χρηματοδοτηθεί η εξαγορά”».
Η ερώτηση καταλήγει με το αίτημα να κατατεθεί στη Βουλή η μυστική έκθεση: «Στο πλαίσιο της επιδίωξης της διαφάνειας για μια υπόθεση που έχει απασχολήσει επί τετραετία το δημόσιο βίο της χώρας και την Δικαιοσύνη, για μια έκθεση στην οποία βασίσθηκε μια επιχειρηματική πρωτοβουλία μεγάλου οικονομικού αντικειμένου, με σοβαρή επίπτωση στον όμιλο του ΟΤΕ και τους μετόχους του, μεταξύ των οποίων και το Ελληνικό Δημόσιο, καλείστε όπως καταθέσετε το πλήρες κείμενο της πραγματογνωμοσύνης που διενήργησε το 2006 ο οίκος JP Morgan κατόπιν εντολής της Cosmote», τονίζουν οι βουλευτές.
Σε άλλη ερώτησή τους, για άλλη «σκοτεινή» πτυχή της υπόθεσης, οι ίδιοι βουλευτές επιδιώκουν να «φωτίσουν» το ρόλο που έπαιξε ένας εκ των δύο πραγματογνωμόνων, που κλήθηκαν από τον αρμόδιο ανακριτή να κρίνουν αν ήταν εύλογο το τίμημα εξαγοράς της Γερμανός.
Υπενθυμίζουν στον υπουργό Οικονομικών, ότι «το θέμα αυτό έχει απασχολήσει στο παρελθόν τη Βουλή, στο πλαίσιο της διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου. Σε ερώτηση βουλευτών που είχε κατατεθεί στις 3 Μαρτίου 2010 προς τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης (αριθμός πρωτ.: 6977/3.3.2010) επισημαινόταν μεταξύ άλλων, ότι σε δημοσιεύματα του Τύπου “αναφέρθηκε ότι ο ένας εκ των δύο ελεγκτών που ορκίσθηκαν ενώπιον του ανακριτή είχε κατά το παρελθόν εργασθεί στην εταιρεία (BKR Πρότυπος Ελεγκτική) που από το 1994 είχε ελέγξει, λαμβάνοντας αμοιβές, ισολογισμούς της Γερμανός”».
«Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σοβαρή περίπτωση σύγκρουσης συμφέροντος», σημειώνουν οι βουλευτές, «η οποία, εφόσον επαληθευόταν, θα ήταν εύλογα αναμενόμενο να οδηγούσε στην παραίτηση της συγκεκριμένης εταιρείας ορκωτών ελεγκτών από τη διενέργεια της πραγματογνωμοσύνης».
Ο υπουργός Οικονομικών, όπως υπενθυμίζουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στην ερώτηση της 3ης Μαρτίου είχε ενημερώσει, ότι «έχει ζητηθεί η διερεύνηση της σχετικής υπόθεσης από την αρμόδια εποπτική αρχή (ΕΛΤΕ) (…) και αναμένουμε τα αποτελέσματά της, τα οποία θα σας γνωστοποιηθούν».
Με βάση αυτό, οι βουλευτές ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών να τους πληροφορήσει αν πράγματι διενεργήθηκε έλεγχος, ποια ήταν τα αποτελέσματα και αν διαπιστώθηκε αν πράγματι εταίρος της μίας εκ των δύο ελεγκτικών εταιρειών συνεργαζόταν στο παρελθόν επί σειρά ετών με άλλη ελεγκτική εταιρεία, η οποία έλεγχε τους ισολογισμούς της Γερμανός επ’ αμοιβή; Ζητούν, επίσης, να πληροφορηθούν αν ενημερώθηκε ο αρμόδιος ανακριτής για τον έλεγχο της ΕΛΤΕ και αν έλαβε γνώση του περιεχομένου του σχετικού πορίσματος, ενώ καλούν τον υπουργό να καταθέσει το πλήρες κείμενο του πορίσματος.
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι απαντήσεις του υπουργού Οικονομικών και η κατάθεση στη Βουλή των δύο «καυτών» μυστικών εγγράφων, που ενδέχεται να «φωτίσουν» από άλλη οπτική γωνία την υπόθεση της εξαγοράς. Πάντως, πληροφορίες του “S10” αναφέρουν ότι η διοίκηση του ΟΤΕ, υπό τον κ. Μ. Τσαμάζ, δεν είναι διατεθειμένη να αποκαλύψει ούτε τώρα την έκθεση της JP Morgan και θα αναζητήσει τρόπο να παρακάμψει τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, θα αποτελεί μια σαφή ένδειξη, ότι οι υποψίες για «μαγειρέματα» στην έκθεση δεν είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα… 
http://olympia.gr
Read more

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Η Ελλάδα έχασε τους Μεσογειακούς

Οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 δεν πρόκειται να διεξαχθούν στην Ελλάδα. Οι καθυστερήσεις στα έργα και ο τρόπος που η χώρα αντιμετώπισε συνολικά την διοργάνωση, ανάγκασε την Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων να αποφασίσει την αλλαγή έδρας των αγώνων, που πιθανότατα θα διεξαχθούν στην Ταραγόνα της Ισπανίας. Αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση.
Στην αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 από τον Βόλο και τη Λάρισα προχώρησε η Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων μετά από έκτακτη συνεδρίαση της στο Παρίσι.
Αιτία για την εξέλιξη αυτή στάθηκε η διαρκή καθυστέρηση και η συνεχής αναβλητικότητα που υπήρχε από ελληνικής πλευράς στην εξέλιξη των αγώνων, ενώ η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το θέμα του Μεσογειακού Χωριού των αθλητών. Συγκεκριμένα, αν και στον φάκελο υποψηφιότητας η Ελλάδα είχε υποσχεθεί δυο χωριά, ένα σε Βόλο και ένα σε Λάρισα, εν τέλει τα σχέδιά τους εγκαταλείφθηκαν και στη θέση τους προτάθηκε οι αθλητές να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια.Το κόστος  κατασκευής των δυο χωριών θα ξεπερνούσε τα 130 εκατομμύρια ευρώ, ποσό τεράστιο τη δεδομένη χρονική στιγμή και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.
Η εξέλιξη, πάντως, αυτή σίγουρα αποτελεί άλλο ένα προφίλ για το πλήγμα της χώρα στο διεθνές στερέωμα. Η Ελλάδα είχε ερωτηθεί επανειλημμένως μετά την έκρηξη της οικονομικής κρίσης, αν επέμενε να διοργανώσει του αγώνες, όμως η κυβέρνηση είχε εγγυηθεί για τη διεξαγωγή τους.
Η διοργάνωση είχε ανατεθεί στην Ελλάδα, με τη Λάρισα και τον Βόλο να παίρνουν τους αγώνες που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν από 21 έως 30 Ιουνίου του 2013.
http://www.pireasnews.gr
Read more

Μέγα Σκάνδαλο…Η κυβέρνηση “χορήγησε” το ταξίδι αναψυχής των μεταναστών στη Νομική


Ξεσκεπάζεται το Σκάνδαλο με τους 300 μετανάστες της Νομικής καθώς αποκαλύπτεται η διασύνδεση της Κυβέρνησης  με το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών που σχεδίασε και διοργάνωσε την περιοδεία των μεταναστών από τα Χανιά στην Αθήνα και την κατάληψη στη Νομική Αθηνών.

Γιατί πέραν της χρηματοδότησης της οργάνωσης -μέσω του Υπουργείου Απασχόλησης– που αποκαλύφθηκε σήμερα, η διασύνδεση της κυβέρνησης με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών κ. Αχμέτ Μοαβία, προκύπτει και από την κάλυψη των ταξιδιών του –μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών του κ. Ραγκούση- και σε μέρη πέραν της Ελλάδας.

Με λίγα λόγια ο διοργανωτής της εν λόγο σκανδαλώδεις μετακίνησης από Χανιά στην Αθήνα και μετά στη Νομική έχει χρηματοδοτηθεί από το ίδιο το Υπουργείο Εσωτερικών δηλαδή με τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου για να κάνει τουρ στο εξωτερικό.

Δηλαδή με λίγα λόγια η κυβέρνηση πέραν ότι προφανώς ήξερε τι επρόκειτο να γίνει….αλλά από τα στοιχεία βγαίνει το συμπέρασμα  ότι εμμέσως ίσως χρηματοδότησε και την εν λόγο κίνηση.

ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΣ


Read more

Τι είπε ο Καραμανλής στον Τράγκα

Για πρώτη φορά μετά τη βαριά ήττα στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, και την αποχώρησή του από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ο Κώστας Καραμανλής επέτρεψε να διαρρεύσουν συγκροτημένα, σκέψεις για το παρελθόν, και προθέσεις για το μέλλον, που να τον εκφράζουν και να του αποδίδονται με ακρίβεια.
Το προνόμιο έχει ο Γιώργος Τράγκας, που συναντήθηκε για περίπου δυο ώρες με τον πρώην πρωθυπουργό, στο πολιτικό γραφείο του στην πλατεία Μαβίλη, και μεταφέρει σήμερα στο περιοδικό «Crash» την..
ταμπακιέρα.
Σύμφωνα λοιπόν με όσα υποστηρίζει ο Γιώργος Τράγκας ότι κατάλαβε από τη συνάντησή του με τον Κώστα Καραμανλή, ο πρώην πρωθυπουργός έχει καταλήξει στην απόφαση να προχωρήσει στη συγγραφή βιβλίου. Το οποίο όμως δεν θα έχει χαρακτήρα «πολιτικού μανιφέστου», αλλά περισσότερο ιστορικής αφήγησης της περιόδου που ο ίδιος βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στην «αφήγηση» Καραμανλή προς τον Γιώργο Τράγκα, κυριαρχούν οι εκτιμήσεις για τις σκανδαλώδεις υποθέσεις που ταλαιπώρησαν τις κυβερνήσεις του, το παρασκήνιο γύρω από τις σχέσεις της Ελλάδας με τους ξένους εταίρους, και ιδιαίτερα τις ΗΠΑ και η Ρωσία, καθώς και οι προβλέψεις για την οικονομία.
Ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε στον Γιώργο Τράγκα ότι επί ημερών της δικής του κυβέρνησης, η χώρα δεν είχε κρίση δανεισμού, γι’ αυτό και είχε προτείνει μια ήπια προσαρμογή. 
Χαρακτηρίζει «βλακείες», ορισμένα από όσα έχουν καταγραφεί στα «non paper» της «Siemens», παραδέχτηκε λάθη στην υπόθεση του Βατοπεδίου, ενώ αφήνει αιχμές για ρόλο ξένων δυνάμεων στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, θυμίζει την αντίδραση της κυβέρνησης Μπους στο βέτο για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, ενώ θυμάται και τις προειδοποιήσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν για τις επιπτώσεις που θα είχε για την κυβέρνηση της ΝΔ, το άνοιγμα προς τη Ρωσία.
Εντυπώσεις προκαλεί και η αναφορά του Κώστα Καραμανλή στην υπόθεση του βασικού μετόχου, που άνοιξε ένα μέτωπο της κυβέρνησής του με ισχυρά συγκροτήματα του Τύπου, το οποίο δεν έκλεισε ποτέ. 
Ο πρώην πρωθυπουργός δεν διστάζει να αποκαλύψει ότι ασκήθηκαν πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και εκτοξεύτηκαν απειλές για περικοπή των επιδοτήσεων, λόγω και της κινητοποίησης ξένων συμφερόντων, υπέρ των Ελλήνων επιχειρηματιών που θίγονταν.
Όσο για το δικό του μέλλον στην πολιτική, ο Γιώργος Τράγκας έμεινε με την εντύπωση ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα είναι και πάλι υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εθνικές εκλογές, δείχνει ωστόσο να επιθυμεί να αφοσιωθεί στην οικογένειά του.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Read more

Τι κρύβεται πίσω από την Διαφήμιση της vodafone?? ΔΕΙΤΕ ΤΟ..

Read more

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Όπως είδατε κ.Κωνσταντίνου, χάσατε!

Χάσατε κ.Κωνσταντίνου! Τώρα δεν έχετε τα ΜΜΕ και τους σκοτεινούς παρακρατικούς μηχανισμούς όπως το 2008 με το μέρος σας. Τώρα οι μηχανισμοί, που οργάνωναν ξένα "συμμαχικά" μας κέντρα, σας έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια. Τώρα δεν υπάρχουν αγωγοί που πρέπει να σταματήσουν. Κι έτσι φύγατε σαν βρεγμένες γάτες από το "άσυλο". Μήπως προσέξατε κάποιους "προοδευτικούς" κονδυλοφόρους, που σας αποκαλούσαν "ενόχους"; Μήπως προσέξατε ότι κάποια "κανάλια", που σας έκαναν ήρωες επαναστάτες τον "Δεκέμβρη του Αλέξη", τώρα έβαλαν μέχρι και τις μεσημεριανατζούδες, να δημιουργήσουν κλίμα εναντίον σας; Αν δεν το καταλάβατε, ο Καραμανλής έπεσε. 

Τέρμα τα γούστα! http://taxalia.blogspot.com/2011/01/blog-post_5925.html
Read more

Νομική: Από μηδενική βάση οι διαπραγματεύσεις – Νέες διαφωνίες – Άντρες της ΕΚΑΜ σε ετοιμότητα

Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 27, 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Οι διαπραγματεύσεις δεν πάνε καλά καθότι ο ιδιοκτήτης δίνει το κτίριο μόνο για 15 μέρες και με 24ωρη φύλαξη από την Αστυνομία, χωρίς να έχουν το δικαίωμα να εισέρχονται στο κτίριο αλληλέγγυοι των μεταναστών…
Επίσης, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγω για μεταφορά των μεταναστών στο ξενοδοχείο “Esperia”, χωρίς όμως να έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα ακόμα.
Υπενθυμίζουμε, ότι ο Εισαγγελέας έχει δώσει διορία μέχρι τη 1 για να εκκενωθεί ειρηνικά το κτήριο.
Τέλος, έχουν καταφθάσει άνδρες τον ΕΚΑΜ, σε περίπτωση που δεν αποχωρήσουν οι μετανάστες, να εισβάλουν για να το εκκενώσουν.


απολίτιστο στέκι

http://olympia.gr

Read more

Βρέθηκε λύση με τους μετανάστες

Όπως είχαμε προβλέψει νωρίτερα και το γράψαμε πολλές φορές, η ιστορία με τους μετανάστες στη Νομική, λήγει αισίως (ΠΑΣΟΚ γαρ!), με τη μεταφορά τους σε αλλο κτίριο. Δεν άρχισε ακόμη η μεταφορά τους, αλλά θα αρχίσει, αφού αυτή την ώρα γίνονται διαπραγματεύσεις με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου στο οποίο θα στεγαστούν.
Είδατε τι ωραία που λύνονται τα προβλήματα όταν έχεις τα ΜΜΕ και κάποιες πρεσβείες με το μέρος σου; Το πιάσατε το νόημα της Ελλάδας; Είδατε που "πείστηκαν" να φύγουν οι μετανάστες;;;
Είδατε τι σημαίνει να έχεις συμμάχους τα ΜΜΕ; ΄Θυμάστε το κλίμα το Δεκέμβρη του 2008, που..
 όλοι αναζητούσαν ευθύνες από το κράτος, βάφτιζαν οραματιστές τους τότε καταληψίες και με άπειρες εικόνες εκρήξεων, φωτιάς, βομβών, αστυνομικών να καίγονται, αντεξουσιαστών να έχουν άπλετο χρόνο στα κανάλια, δημιουργούσαν εκρηκτικό κλίμα; Φώναζαν "άντε κάψτε να ΄χουμε εικόνα"!

http://taxalia.blogspot.com/2011/01/blog-post_3530.html 
Read more

Στο ΑΣΕΠ η προκήρυξη για 300 δασκάλους - νηπιαγωγούς

Δρομολογείται από το υπουργείο Παιδείας η έκδοση της προκήρυξης για την πρόσληψη 300 εκπαιδευτικών (Δασκάλων και Νηπιαγωγών) Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τα σχολικά έτη 2011-2012 και 2012-2013.
Το προσχέδιο της προκήρυξης είναι ήδη στα χέρια της Ανεξάρτητης Αρχής και θα δημοσιευτεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Περιλαμβάνει τα προσόντα των υποψηφίων, την κατανομή των θέσεων ανά ειδικότητα και την εξεταστέα ύλη του διαγωνισμού. Αιτήσεις θα υποβληθούν μέσα στον Φεβρουάριο και οι εξετάσεις θα γίνουν μετά το Πάσχα.
Αξίζει να σημειωθεί πως στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος οι απόφοιτοι των δύο Τμημάτων Ειδικής Αγωγής ΑΕΙ, δηλαδή του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Κατεύθυνσης ατόμων με ειδικές ανάγκες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Από τους επιτυχόντες του διαγωνισμού, οι περίπου 150 θα διοριστούν έως το φθινόπωρο του 2011 ώστε να αναλάβουν καθήκοντα με τη νέα σχολική χρονιά και οι υπόλοιποι θα διοριστούν το επόμενο έτος. Τα κενά θα καλυφθούν με εκπαιδευτικούς από τους Ενιαίους Πίνακες προσωρινών Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας.
Εξεταστέα Υλη
Η εξεταστέα ύλη στην οποία εξετάζονται οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί έχει ήδη δημοσιευτεί στο ΦΕΚ 1819/19-11-2010 (Τεύχος Β’) και κατατάσσεται σε δύο θεματικές ενότητες (πρώτη και δεύτερη θεματική ενότητα) και η εξέταση κάθε ενότητας διαρκεί τουλάχιστον τέσσερις ώρες.
1. Η πρώτη θεματική ενότητα αφορά την ειδική εκπαίδευση και έχει ως σκοπό την αξιολόγηση των βασικών γνώσεων των υποψηφίων για να μπορούν:
α) να επιτελούν το διδακτικό τους έργο σύμφωνα με τις αρχές και την οργάνωση της ειδικής και της ενταξιακής εκπαίδευσης.
β) να αναγνωρίζουν τις ανάγκες και τις δυνατότητες των μαθητών/μαθητριών με διαφορετικές αναπηρίες ή/και διαφορετικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
γ) να είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν κριτικά τα ζητήματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση των μαθητών/τριών με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Η εξεταστέα ύλη της πρώτης θεματικής ενότητας για Δασκάλους και Νηπιαγωγούς Ειδικής Αγωγής αφορά θέματα που σχετίζονται με:
Α. ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (κοινή θεματική)
Γενικές αρχές και στόχοι της ειδικής αγωγής. Θεσμική και νομική οργάνωση της ειδικής αγωγής. Ιστορικοί σταθμοί εξέλιξης της ειδικής αγωγής. Η ειδική αγωγή στην Ελλάδα. Ερμηνευτικές προσεγγίσεις της αναπηρίας. Δομές εκπαίδευσης (ειδικό σχολείο, ειδική τάξη/τμήματα ένταξης/ένταξη). Εκπαιδευτική αξιολόγηση και ειδική αγωγή. Εργασιακό πλαίσιο και ο ρόλος του ειδικού παιδαγωγού. Θέματα συνεργασίας ειδικού και γενικού παιδαγωγού.
Στόχοι και βασικές αρχές που διέπουν τη διαδικασία της ένταξης. Η σημασία και η αναγκαιότητα της ένταξης. Τύποι, μορφές και διαφορετικά επίπεδα ένταξης. Ο ρόλος των εκπαιδευτικών (γενικής και ειδικής αγωγής) στην προώθηση πρακτικών ένταξης.
Βασικές δομικές και οργανωτικές προϋποθέσεις για την προώθηση εκπαιδευτικών πρακτικών ένταξης. Ενταξη και αναλυτικά προγράμματα.
Β. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.
Χωρίζεται στις ενότητες:
- Εκπαίδευση παιδιών με νοητική αναπηρία:
- Εκπαίδευση παιδιών με αυτισμό
- Εκπαίδευση παιδιών με κινητική αναπηρία:
- Εκπαίδευση παιδιών με κώφωση
- Εκπαίδευση παιδιών με σοβαρά προβλήματα όρασης και τύφλωση
- Εκπαίδευση παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες (μόνο για Δασκάλους Ειδικής Αγωγής).

Β’ ενότητα
2. Η δεύτερη θεματική ενότητα αφορά σε ζητήματα γενικής διδακτικής μεθοδολογίας - γενικά παιδαγωγικά θέματα, ανάπτυξη διδακτικών στρατηγικών και στρατηγικών διαφοροποίησης του αναλυτικού προγράμματος. Η δεύτερη θεματική ενότητα έχει ως σκοπό την αξιολόγηση των βασικών γνώσεων των υποψηφίων για να μπορούν:
α) να κατανοούν τον ρόλο και τη σημασία της συνεργασίας σχολείου και οικογένειας,
β) να κατανοούν τον ρόλο και τη σημασία της διεπιστημονικής προσέγγισης στον χώρο της ειδικής εκπαίδευσης,
γ) να κατανοούν την αναγκαιότητα και τον ρόλο της διαφοροποίησης του αναλυτικού προγράμματος, των εξατομικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, της αξιολόγησης των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών με αναπηρία και/ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες,
δ) να σχεδιάζουν κατάλληλα προγράμματα και δραστηριότητες για τους μαθητές με αναπηρίες και/ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο πλαίσιο της ειδικής και της ενταξιακής εκπαίδευσης.
Κοινά θέματα διδακτικής
Η εξεταστέα ύλη της δεύτερης θεματικής ενότητας, για Δασκάλους και Νηπιαγωγούς Ειδικής Αγωγής, αφορά θέματα που σχετίζονται με:
Α. (ΓΕΝΙΚΗ) ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ- ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Συνεργασία σχολείου - οικογένειας: η αναγκαιότητα, ο ρόλος και η σημασία της συνεργασίας σχολείου - οικογένειας. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στην ανάπτυξη συνεργασίας σχολείου - οικογένειας. Διεπιστημονική συνεργασία - Συνεργασία εκπαιδευτικών γενικής και ειδικής αγωγής: Ο ρόλος της διεπιστημονικής ομάδας. Μορφές διεπιστημονικής συνεργασίας.
Εκπαιδευτικές δομές και διεπιστημονική συνεργασία (ειδικό σχολείο) και συνεργασία εκπαιδευτικών (τμήματα ένταξης).
Παιδαγωγική της ένταξης: Η ενταξιακή δυναμική της τάξης. Το κοινωνικό - συναισθηματικό κλίμα της μάθησης.
Εκπαίδευση και Διαφορετικότητα. Η σημασία και ο ρόλος της αξιολόγησης. Η σημασία και ο ρόλος του ΕΕΠ.
Στρατηγικές διαφοροποιημένης διδασκαλίας. Ενταξιακή εκπαίδευση και διαφοροποιημένη διδασκαλία.
Γενικές αρχές στη διαφοροποίηση και ανάπτυξη του αναλυτικού προγράμματος: Η αναγκαιότητα της διαφοροποίησης του αναλυτικού προγράμματος για την εκπαίδευση μαθητών με αναπηρία. Η διαφοροποίηση του αναλυτικού προγράμματος στην ενταξιακή εκπαίδευση. Στόχοι και σκοποί.
Β. ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Αξίζει να σημειωθεί πως για τους Νηπιαγωγούς Ειδικής Αγωγής υπάρχει ένα επιπλέον κεφάλαιο «Παιδαγωγική της Ενταξης», που αναφέρεται στις εξής ενότητες: Η ενταξιακή δυναμική της τάξης. Το κοινωνικό - συναισθηματικό κλίμα της μάθησης.
Εκπαίδευση και Διαφορετικότητα. Η σημασία και ο ρόλος της αξιολόγησης. Η σημασία και ο ρόλος του ΕΕΠ.
Ανάπτυξη στρατηγικών μετάβασης από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό σχολείο. Στρατηγικές διαφοροποιημένης διδασκαλίας. Ενταξιακή εκπαίδευση και διαφοροποιημένη διδασκαλία.
ΕΘΝΟΣ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Read more

Έστειλαν τα παιδιά εκδρομή, επειδή δεν είχαν πετρέλαιο για θέρμανση!

Τα σχολεία ξεκινούν την λειτουργία τους εδώ και δυο ημέρες στις 09.15. Το απίστευτο συνέβη σήμερα, στην Κατοριά, όπου στο ΕΠΑΛ οι καθηγητές αποφάσισαν εκπαιδευτική εκδρομή διότι είχε τελειώσει το πετρέλαιο και οι μαθητές είχαν ” παγώσει”.

Αίσχος το 2011 να συμβαίνουν τέτοια απαράδεκτα πράματα. Το αίσχος είναι και για την..

 προηγούμενη δημοτική αρχή που δεν άφησε αποθέματα αλλά μόνο υποχρεώσεις και για την σημερινή που δεν έσπευσαν να διασφαλίσουν με τον οποιοδήποτε τρόπο την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ειδοποίησαν σήμερα πρατηριούχο αλλά ο ίδιος αρνήθηκε μιας και υπάρχουν οφειλές.
Να δούμε αύριο τι θα γίνει. Νέα εκδρομή, και από Δευτέρα πραγματοποιήστε την περίφημη 7ήμερη
http://www.alphafm.gr/?p=15159

 http://taxalia.blogspot.com
Read more

Bloomberg: Κακή η συγκυρία για την αξιοποίηση της ελληνικής δημόσιας περιουσίας

Οι ελπίδες της ελληνικής κυβέρνησης για την αποπληρωμή του χρέους μέσω της πώλησης ακίνητης περιουσίας σε ξένους επενδυτές φαίνεται ότι θα προσκρούσει στο «σκόπελο» της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, επισημαίνει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ωστόσο ευελπιστεί ότι με την πώληση κρατικών ακινήτων θα έχει κέρδη περίπου 300 δισ. ευρώ, μέγεθος που ισοδυναμεί με το εθνικό χρέος.
Το πρακτορείο αναφέρει ότι κατ’ αρχήν, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ξεχωρίσει τα assets που βρίσκονται υπό τον κρατικό έλεγχο, μια κίνηση που θα πρέπει να προηγηθεί του ανταγωνισμού με τις άλλες χρεωμένες χώρες της ευρωζώνης, που έχουν βγει προς άγραν επενδυτών...
Ωστόσο, ο Φράνσις Χάτσον, αναλυτής της Standard Life Investments, υποστηρίζει ότι η σχέση προσφοράς και ζήτησης δεν είναι καλή στην παρούσα οικονομική συγκυρία, προσθέτοντας ότι ο ίδιος θα προτιμούσε να επενδύσει σε ακίνητα στο Παρίσι ή τη Στοκχόλμη, καθώς οι αποδόσεις θα ήταν πολύ πιο προβλέψιμες.
Ωστόσο, και η τρόικα, καθώς και πολιτικοί από τη Γερμανία που έχουν εκφράσει ενστάσεις στη διάσωση της Ελλάδας, ζητούν από την κυβέρνηση να αποπληρώσει το χρέος μέσω πωλήσεων ή ενοικιάσεων καζίνο, γηπέδων γκολφ, αεροδρομίων, μέχρι και νησιών, θεωρώντας ότι έτσι θα αποφευχθεί η χρεοκοπία.
Η συνολική αξία των ακινήτων που διαθέτει το δημόσιο εκτιμάται από τους αναλυτές χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων όπως η Alpha Bank και η Eurobank στα 200-300 δισ. ευρώ, ενώ η ΕΕ εκτιμά ότι με την αξιοποίησή τους θα μπορούσαν να προκύψουν σημαντικά έσοδα.
Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε στη Βουλή στις 14 Ιανουαρίου ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν γνωρίζει την ακριβή αξία της περιουσίας που διαθέτει το κράτος.
Ο Γκράντ Φίτζνερ, επικεφαλής της Jones Lang LaSalle τονίζει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προσλάβει κάποιον που θα τους βοηθήσει με την απογραφή της περιουσίας που διαθέτει, εξασφαλίζοντας ότι η διαδικασία της αποτίμησης και των πωλήσεων θα γίνει με όρους μεγάλης διαφάνειας.
Πάντως, το δημοσίευμα καταγράφει την «αλλαγή στάσης» της χώρας όσον αφορά την ακίνητη περιουσία που διαθέτει. «Ήταν αδύνατον, καθώς η κοινή γνώμη το θεωρούσε κακό και οι πολιτικοί δεν είχαν θάρρος να το κάνουν» επισημαίνει ο Γιάννης Περώτης, επικεφαλής της CB Richard Ellis στην Αθήνα, προσθέτοντας ότι οι πολίτες της χώρας πλέον έχουν καταλάβει ότι θα πρέπει να γίνουν θυσίες.
Το δημοσίευμα, για να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές, επικαλείται την υπόθεση Βατοπεδίου, σχολιάζοντας ότι ο σάλος που ξέσπασε το 2008 για την τιμή της συναλλαγής μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης με ένα Βυζαντινό μοναστήρι σε μία ορεινή χερσόνησο, οδήγησε στην ήττα του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή μετά από ένα χρόνο.
Read more

Επικοινωνιακή απάτη Λοβέρδου με το δωρεάν “τεστ-Παπ” που είχε καθιερώσει η κυβέρνηση Καραμανλή

Η επικοινωνιακή απάτη του Λοβέρδου με το "τεστ-Παπ"
O Aνδρέας Λοβέρδος έχει το χάρισμα της επικοινωνίας και το αξιοποιεί στο έπακρο.
Το να κάνεις πως ξεχνάς όμως ή να διαστρεβλώνεις την αλήθεια, με σκοπό να παραπλανείς τον κόσμο και να κερδίζεις συμπάθειες, δείχνει πολιτικό με λάθος το λιγότερο νοοτροπία.
Και για έναν πολιτικό, που είναι μάλιστα και υπουργός, αυτό αργά ή γρήγορα, κοστίζει.
Έτσι, ο Υπουργός Υγείας υπέπεσε σε σοβαρό ατόπημα, ανακοινώνοντας διθυραμβικά, ότι, για μία εβδομάδα, θα είναι δωρεάν το «τεστ-Παπ» στα νοσοκομεία όλης της χώρας.
Ποιο είναι το “φάουλ”, που έκανε ο Λοβέρδος;
Ότι το δωρεάν «τεστ-Παπ» είχε καθιερωθεί από το 2005, όταν στην κυβέρνηση ήταν η Νέα Δημοκρατία.
Κάτι, που (φυσικά) ο Λοβέρδος …δεν θυμήθηκε, να αναφέρει.
ΠΗΓΗ parapolitika.gr 
http://citizengr.wordpress.com/2011/01/27/4983/ 
Read more

ΕΚΤΑΚΤΟ. Έγινε άρση του ασύλου. Τα ΜΑΤ καταλαμβάνουν θέσεις…

Posted by Εξουσία στο Ιανουαρίου 27, 2011
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελία Αθηνών έλαβε σήμα από την πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών ότι αίρεται το άσυλο.

Ήδη διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν καταλάβει τους γύρω χώρους και επίκειται είσοδος στο χώρο του Πανεπιστημίου για την εκδίωξη των μεταναστών που είχαν καταλάβει το κτίριο.

Η νύχτα αναμένεται βαριά και δύσκολη.
http://olympia.gr
Read more

Πέντε λόγοι που τα μεγάλα συμφέροντα θέλουν κυβέρνηση Παπαν δρέου

Η επίθεση κατά του Κώστα Τζαβάρα από το Mega, η συνέχισή της από τις εφημερίδες του Γ. Μπόμπολα και το κλίμα που διαμορφώνουν υπέρ της κυβέρνησης…, δεν είναι καθόλου τυχαία γεγονότα, ούτε άσχετα μεταξύ τους.
Τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουμε τις εφημερίδες του συγκροτήματος της Μεταμόρφωσης και του ΔΟΛ(ιου) όπως πάντα… συγκροτήματος, να επιχειρούν να κάνουν το άσπρο – μαύρο. Και μέσα από στοχευμένα δημοσιεύματα να δίνουν αέρα στην κυβέρνηση και να πιέζουν την αξιωματική αντιπολίτευση διαρκώς. Δεν είναι μόνο τα γκάλοπ που βγαίνουν και δείχνουν μεγάλη υπεροχή του ΠΑΣΟΚ, την ώρα που έχει διαλυθεί η κοινωνία:
Ξαφνικά οι εφημερίδες του Γ. Μπόμπολα ανακάλυψαν τον Τζαβάρα και ούτε λίγο ούτε πολύ τον χαρακτηρίζουν γραφικό, αλλά στην ουσία της υπόθεσης δεν μπαίνουν. Τα έντυπα και το Mega που ανήκουν και στον Μπόμπολα, μας εμφανίζουν την Τρόϊκα ως τους αγγέλους επί γης που ήρθαν να σώσουν την Ελλάδα από την αμαρτία.
Τελευταία, όλο και περισσότερα δημοσιεύματα παρουσιάζουν την αναδιάρθρωση χρέους (πτώχευση εν ολίγοις) ως μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα. Τώρα το τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια δε θα το μάθετε από τον Έθνος ούτε από το Mega.
Όλα αυτά θα ήταν σκόρπιες δημοσιογραφικές υπερβολές αν δεν συνδυάζονταν και με άλλα γεγονότα:
1. Βρίσκονται σε εκκρεμότητα τεράστια έργα, άνω των 3 δις που θα ήθελε με μεγάλη χαρά να αναλάβει η ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Επεκτάσεις της Αττικής οδού, Καστέλι, Θριάσιο εμπορευματικό κέντρο, άλλοι οδικοί άξονες είναι σε φάση διαγωνισμών και οι μνηστήρες είναι πολλοί.
2. Σε εκκρεμότητα βρίσκονται και οι διαπραγματεύσεις για τις υπάρχουσες συμφωνίες με τις κοινοπραξίες για τα διόδια. Η κυβέρνηση θέλει να μειωθούν για να καρπωθεί πολιτικά οφέλη, αλλά να μη χάσει και τα έσοδα. Πιέζει λοιπόν τους εργολάβους προς άλλες λύσεις κι αυτοί καθόλου δεν ανησυχούν. Για φανταστείτε, επιμήκυνση της συμφωνίας διαχείρισης της Αττικής οδού π.χ. σε αντάλλαγμα μείωση 10-20 λεπτά, τι θετικό αντίκτυπο θα είχε και στην κυβέρνηση και στους εργολάβους.
3. Στην Ενέργεια άνοιξε χοντρό παιχνίδι με την απελευθέρωση και ο όμιλος Μπόμπολα είναι από τους παίκτες που θα πάρουν κομμάτι της πίτας. Για κρατήστε στο πίσω μέρος του μυαλού σας το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Κοζάνη που κοστίζει πάνω από 350 εκατ., ποιος θα μπορούσε να το φτιάξει.
4. Στα σκουπίδια που κρύβουν χρυσάφι, είναι γνωστό ότι η εταιρεία ΗΛΛΕΚΤΩΡ έχει την τεχνογνωσία για να αναλάβει τεράστιες δουλειές με την κατασκευή και διαχείριση εργοστασίων αποκομιδής και επεξεργασίας απορριμμάτων. Για σκεφτείτε τι γίνεται στην Κερατέα και ποιος θα είναι πίσω από τον ΧΥΤΑ της περιοχής;
5. Μεγάλο παιχνίδια θα παιχτεί και με τα τυχερά παιχνίδια καθώς η απελευθέρωση είναι προς των πυλών. Η απόφαση του ΣτΕ να αμφισβητήσει το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ και να στείλει την υπόθεση στο Ευρωδικαστήριο μετά από προσφυγή τριών βρετανικών εταιρειών, ανοίγει την όρεξη στους ντόπιους παίκτες. Για σκεφτείτε ότι πίσω από τους ξένους υπάρχουν και εγχώριοι αντιπρόσωποι όπως οι κ. Μπόμπολας, ο Κόκκαλης, ο Κοντομηνάς και θυμηθείτε τις συναντήσεις που είχαν αυτοί μεταξύ τους.
Μέσα σ’ αυτό κλίμα, λοιπόν, ο αέρας της χώρας έχει αρχίσει να μυρίζει και πάλι… deals επιχειρηματιών με την κυβέρνηση για το μοίρασμα της πίτας.

Γι’ αυτό και θα δείτε στο προσεχές διάστημα νέες επιθέσεις κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Στην παρούσα φάση το ένα χέρι νίβει το άλλο. Η κυβέρνηση έχει ανάγκη στήριξης προκειμένου να περάσει το νέο Μνημόνιο που έρχεται οσονούπω. Αλλωστε, είναι και ανοικτό το θέμα των πρόωρων εκλογών, επομένως, θα χρειαστεί τους παραδοσιακούς συμμάχους της.Από την άλλη, οι επιχειρηματίες πιέζουν σφόδρα να ξεκολλήσουν τα έργα για να τα ξεκοκαλίσουν και χρειάζονται πάντοτε πρόθυμους εντός της κυβέρνησης.
http://kontiloforos.blogspot.com/2011/01/blog-post_1872.html
Read more