Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ:Σταυρός σημαίνει άκυρο

Τι αλλάζει στις εκλογές της 17ης Ιουνίου για τους ψηφοφόρους;
Για πρώτη φορά από τα χρόνια της μεταπολίτευσης, οι Έλληνες ψηφοφόροι καλούνται να ψηφίσουν για δεύτερη φορά μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα και να εκλέξουν κυβέρνηση.
Οι πολίτες θα πρέπει να ξέρουν πως...


το μόνο που αλλάζει σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαϊου είναι ότι δεν χρειάζεται πια να... «σταυρώσουν» υποψήφιους βουλευτές, αφού αυτοί θα εκλεγούν με βάση τις λίστες του κάθε κόμματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι μπερδευτούν και παρ' όλα αυτά βάλουν σταυρό προτίμησης, η ψήφος τους θα θεωρηθεί άκυρη, και δεν θα υπολογιστεί.

Επιπλέον, οι ψηφοφόροι θα πρέπει να ξέρουν τα ψηφοδέλτια των εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012 έχουν αλλάξει.

Επομένως, τα παλιά ψηφοδέλτια των εκλογών τις 6ης Μαΐου δεν ισχύουν και, αν βρεθούν μέσα στην κάλπη, θα εκληφθούν ως άκυρα.

Για όσους αντιμετωπίσουν έκτακτα προβλήματα, το υπουργείο Εσωτερικών έχει δημοσιοποιήσει έναν κατάλογο «Συχνών Ερωτήσεων» όπου δίνονται σαφείς απαντήσεις:

Δεν μπορώ να βρω το όνομά μου στους εκλογικούς καταλόγους

Επισκεφτείτε τη σελίδα «Μάθε που ψηφίζεις» και δώστε τα στοιχεία σας, σύμφωνα με τις οδηγίες. Αν ήδη το έχετε κάνει, μη διστάσετε να το επαναλάβετε. Είναι πιθανό να έχετε κάνει κάποιο λάθος πληκτρολόγησης. Αν, παρ' όλη την προσπάθειά σας, δεν βρείτε το όνομά σας, τότε απευθυνθείτε στο δήμο που είστε εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια έως και το πέρας της ψηφοφορίας (17.6.2012).

Βρήκα το όνομά μου σε άλλο δήμο από αυτόν όπου είμαι δημότης ή βρήκα το όνομά μου σε άλλο εκλογικό διαμέρισμα από αυτό όπου κατοικώ...

Οι εκλογικοί κατάλογοι έχουν καταρτιστεί, με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν στα δημοτολόγια και οι δήμοι έχουν κατανείμει τους εκλογείς σε εκλογικά διαμερίσματα, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της διεύθυνσης που είναι καταχωρημένα στα δημοτολόγια. Οι εκλογικοί κατάλογοι για τις εκλογές του 2012 έχουν οριστικοποιηθεί και δεν επιδέχονται αλλαγές. Για τις μελλοντικές εκλογές, αποταθείτε στο δήμο σας, για να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία σας ή να διορθωθούν ενδεχόμενα λάθη.

Διαπίστωσα ότι είμαι διπλοεγγεγραμμένος, τι συνεπάγεται αυτό;

Είστε εγγεγραμμένος στα δημοτολόγια δύο ή περισσοτέρων δήμων. Για τις εκλογές του 2012, οφείλετε να ψηφίσετε στο δήμο της τελευταίας σας εγγραφής. Ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα σας καλέσει να υπογράψετε μια υπεύθυνη δήλωση ότι γνωρίζετε ότι είστε διπλοεγγεγραμμένος και δεν ψηφίσατε αλλού. Αυτές οι δηλώσεις θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο Εσωτερικών και θα διασταυρωθούν. Με αυτήν τη διαδικασία, διασφαλίζεται το κύρος των εκλογών. Ας μην ξεχνάμε ότι η διπλοψηφία απαγορεύεται και τιμωρείται αυστηρά.

Έχω χάσει την ταυτότητά μου, πώς θα ασκήσω το εκλογικό μου δικαίωμα; Αν έχω βγάλει νέα αστυνομική ταυτότητα, θα υπάρξει πρόβλημα;

Η αναγνώριση των εκλογέων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Σημειώνεται ότι, τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά.

Διαπίστωσα ότι τα στοιχεία ταυτότητάς μου έχουν διαφορές από την εγγραφή μου στους εκλογικούς καταλόγους. Θα αντιμετωπίσω πρόβλημα; Τί πρέπει να κάνω;

Εξαρτάται από τις διαφορές. Αν είναι ουσιώδεις, μπορεί να απαιτηθεί πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας από το δήμο. Καλό είναι να εφοδιαστείτε με αυτό έγκαιρα, για να αποφύγετε τις ταλαιπωρίες της τελευταίας στιγμής.

πηγή:newpost.gr
Read more

Τα χειροκροτήματα στον Καραμανλή

      
Εξαιρετικά θερμή υποδοχή επεφύλασσαν στον πρώην αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή οι χιλιάδες νεοδημοκράτες που ήταν συγκεντρωμένοι στο χώρο του Συντάγματος στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Αντώνη Σαμαρά.

Αμέσως μόλις έφτασε ο πρώην πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Νατάσα τον υποδέχτηκαν με σφυρίγματα και παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Όπως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός, ήταν τόσοι πολλοί εκείνοι που έσπευσαν να τον χαιρετήσουν που τελικά ο κ. Καραμανλής βρέθηκε με καθυστέρηση στις πρώτες θέσεις από όπου και παρακολούθησε την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά δείχνοντας ότι οι σχέσεις των δυο άντρων είναι σε πολύ καλό επίπεδο.
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/452960/Default.aspx
Read more

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ – ΜΝΗΜΕΣ 2007 ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – ΣΥΜΠΤΩΣΗ Η ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ “ΧΑΟΣ”;

- Εκκενώθηκαν οικισμοί κι ένα γηροκομείο ενώ το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς Λεγρενά, Χάρακα και Σούνιο
- Λόγω των ανέμων πετούν μόνο 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα
- Έκκληση από τις Αρχές να αδειάσει η Παραλιακή για να κινηθούν πυροσβεστικά και υδροφόρες
- Δείτε συγκλονιστικό βίντεο από το ρεπόρτερ του Newsit Μ. Λαγάνη που βρίσκεται στο σημείο της φωτιάς
- Φωτιά και στη Νεάπολη Λακωνίας
- Συνεχής ενημέρωση από το NewsIt

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται απο το μεσημέρι στην Κερατέα οπου οι φλόγες έχουν “κυκλώσει” τον οικισμό Σιντερίνα και τον οικισμό Π. Φώκαια και Θυμάρι ενώ από τις 17:00 εκδηλώθηκαν νέα πύρινα μέτωπα και στην Πεντέλη, την Νέα Μάκρη στους Αγίους Αποστόλους και στον Μαραθώνα και συγκεκριμένα στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα. Αυτήν την ώρα η φωτιά κατευθύνεται προς τις περιοχές Λεγρενά, Χάρακα και Σούνιο.
Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα, τρία αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι και σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι άνεμοι στην περιοχή θα κυμαίνονται από 6 – 7 μποφόρ μέχρι και αύριο το βράδυ γεγονός που δυσκολεύει την κατάσβεση.
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από το ρεπόρτερ του Newsit Μ. Λαγάνη που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το σημείο της φωτιάς.
Η πυρκαγιά έφτασε τον οικισμό της Π. Φώκαιας και οι αρχές διέταξαν την προληπτική εκκένωση γηροκομείου. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά περνάει ανάμεσα από τα σπίτια, και μέχρι στιχμής έχουν ήδη τυλιχτεί στις φλόγες 2 κατοικίες. Οι κάτοικοι προσπαθούν απεγνωσμένα να σώσουν τις περιουσίες τους με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή. Με κουβάδες στα χέρια ρίχνουν νερό στις αυλές τους
Η φωτιά που φαίνεται να ξεκίνησε από εργασίες οξυγονοκόλλησης, καίει βλάστηση ενώ στο σημείο βρίσκονται 120 πυροσβέστες, 30 οχήματα 4 ελικόπτερα και 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη. Οι Αρχές απευθύνουν έκκληση σε όλους τους πολίτες που κινούνται χωρίς λόγο στην Παραλιακή λεωφόρο να αποχωρήσουν γιατί στο σημείο παρατηρείται μποτιλιάρισμα με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται η διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων και υδροφόρων προς το μέτωπο της φωτιάς. “Μείνετε στις παραλίες ή μετακινήστε το αυτοκίνητο σας από την παραλιακή οδό για να περνούν τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας”, είναι η οδηγία της Πυροσβεστικής προς τους λουόμενους που έχουν γεμίσει το ρεύμα εισόδου της Αθηνών Σουνίου για να επιστρέψουν

Σε εξέλιξη είναι και η φωτιά που ξέσπασε το πρωί στη Λακωνία (διαβάστε την είδηση) ενώ πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και για την Κυριακή σε πολλές περιοχές.
Ρεπορταζ: Μιχάλης Λαγάνης
Διαβάστε
Φωτιά στη Νεάπολη Λακωνίας
Πολύ υψηλός και αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς


http://olympia.gr/2012/06/16/%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%b4%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%83-%cf%86%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b5%cf%83-%ce%bc%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%83-2007-%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%bd-%cf%84%ce%b9%cf%83-%ce%b5/
Read more

ΘΡΙΛΕΡ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΨΗΦΟ

Τι δείχνουν οι τελευταίες μυστικές δημοσκοπήσειςMε βάση τα ευρήματα που προέκυψαν από τις απαντήσεις των ερωτηθέντων, καθοριστικό ρόλο (όπως σε κάθε αναμέτρηση άλλωστε) ως προς την τελική διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος αναμένεται να παίξει η εκλογική μάζα των αναποφάσιστων. Το γεγονός ότι πρόκειται για την πλέον κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της Μεταπολίτευσης φαίνεται ότι έχει επηρεάσει σημαντικά το εκλογικό σώμα, αφού τρεις μέρες προτού ανοίξουν οι κάλπες το ποσοστό των αναποφάσιστων ξεπερνούσε κατά πολύ τη δύναμη του τρίτου κόμματος.Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από τις διαρροές που γίνονται από τα κομματικά επιτελεία, το ποσοστό της λεγόμενης (και) αδιευκρίνιστης ψήφου κινείται από 12%
έως 15%, εξέλιξη που δίνει διαστάσεις ντέρμπι στη μάχη της κάλπης.

Με δεδομένες τις μικρές διαφορές που αποτυπώνονται σε όλες τις μετρήσεις μεταξύ των δύο κομμάτων που μάχονται για την πρωτιά (Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ), γίνεται αντιληπτό ότι η κατεύθυνση που θα επιλέξει η πλειοψηφία των αναποφάσιστων θα είναι καταλυτική για τη διαμόρφωση του νέου πολιτικού σκηνικού που θα δούμε μπροστά μας το βράδυ της Κυριακής.

Με βάση τις αναλύσεις που έκαναν έμπειροι δημοσκόποι, η Ν.Δ. δείχνει να έχει ένα μικρό προβάδισμα στις προτιμήσεις των αναποφάσιστων. Ωστόσο, το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου φαίνεται να κατανέμεται αναλογικά σε Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και μικρότερα κόμματα.

Οι επόμενες ώρες θεωρούνται καθοριστικές για τις τελικές αποφάσεις των αναποφάσιστων, κι αυτό γιατί παραδοσιακά οι ψηφοφόροι που έδειχναν να δυσκολεύονται να αποφασίσουν έκαναν την επιλογή τους τα τρία τελευταία εικοσιτετράωρα. Ενδεικτικό πάντως της σύγχυσης που επικρατεί στις τάξεις του εκλογικού σώματος, και δη των αναποφάσιστων, είναι το στοιχείο που αποτυπώνει ανάγλυφα τα κίνητρα που θα καθορίσουν τελικά τη στάση των τελευταίων πάνω από την κάλπη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων της ύστατης στιγμής, το διακύβευμα όσον αφορά το πού θα κινηθεί η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι κατά κύριο λόγο ο κίνδυνος οικονομικής κατάρρευσης της χώρας και κατά δεύτερο η καταδίκη του παλαιοπολιτικού συστήματος.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η πρωτοφανής πολιτική ρευστότητα, αλλά και η αμφιταλάντευση των εκλογέων μεταξύ κομμάτων, όχι απαραίτητα του ίδιου ιδεολογικού χώρου, καθιστούν αδύνατη σχεδόν την ακριβή πρόβλεψη της τάσης στους κόλπους των αναποφάσιστων. Εκείνο που εξάγουν ως συμπέρασμα οι δημοσκόποι έχει να κάνει με το γεγονός ότι για πρώτη φορά οι αναποφάσιστοι μπορούν να ανατρέψουν άρδην τις τάσεις του εκλογικού σώματος, όπως αυτές καταγράφονταν προ και μετά την απαγόρευση δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων.
parapolitika.gr
http://www.agioritikovima.gr/politika/7233-thriler-mechri
Read more

«Στεγνώνουν» την Ελλάδα και νεκρανασταίνουν τη δραχμή

Με δραματικούς ρυθμούς μειώνεται η ρευστότητα της χώρας ενώ ασκούνται πιέσεις για έξοδο από την ευρωζώνη


«Στεγνώνουν» την Ελλάδα και νεκρανασταίνουν τη δραχμή


Ως τις 15 Ιουλίου υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα σε ευρώ για τις ανάγκες του κράτους.
Δραματικά είναι τα νέα μηνύματα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αλλά και την Τράπεζα της Ελλάδος για τα ταμειακά διαθέσιμα. Τα ευρώ τελειώνουν σε τράπεζες και δημόσια ταμεία.
Κατεπειγόντως χρειάζεται η οικονομική ένεση από την Ευρώπη ( έστω το 1 δισ. που μας χρωστά από τη δόση του Μαΐου) και είναι απολύτως αναγκαία η δόση του Ιουλίου.
Ωστόσο Βρυξέλλες και ΔΝΤ βάζουν κάθετα το ζήτημα: Σε περίπτωση ακυβερνησίας μετά τις εκλογές ή ανάληψη της εξουσίας από κόμμα που θα αποφασίσει μονομερώς κατάργηση των συμφωνιών με την Τρόικα αυτομάτως διακόπτεται κάθε οικονομική παροχή με τη μορφή δανείων στην Ελλάδα.
Στην ΕΚΤ
Παράγοντες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία στέλνει τα εμβάσματα στην Ελλάδα και τις ελληνικές τράπεζες για να διοχετεύεται μετά ρευστό για τη λειτουργία κράτους και ιδιωτικών επιχειρήσεων στη χώρα μας δήλωσαν κατηγορηματικά στο newsbonb:
Αμέσως μετά το αποτέλεσμα των εκλογών θα γίνουν αλλεπάλληλες διασκέψεις πολιτικών και οικονομικών παραγόντων της Ευρώπης για να αποφασίσουν αν θα εγκαταλείψουν την Ελλάδα στην τύχη της ή όχι. Η απόφασή τους θα εξαρτηθεί άμεσα από το αποτέλεσμα των εκλογών αύριο κι αν η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα βάλει θέμα ακόμα προσωρινού παγώματος των συμφωνιών με την Ευρώπη, δεν θα φτάσει ούτε ευρώ στη χώρα μας τους επόμενους μήνες αναγκάζοντας έτσι ουσιαστικά την Ελλάδα σε μία άτακτη πτώχευση και άναρχη επιστροφή στη δραχμή.
Ο εφιάλτης νεκρανάστασης της δραχμής είναι υπαρκτός. Οι Γερμανοί το λένε εμμέσως πλην σαφώς σε ανεπίσημες συζητήσεις: «Οι Έλληνες πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά με αποπομπή ή "οικειοθελή έξοδο" από την ευρωζώνη για να περιοριστούν οι αντιδράσεις στην Ισπανία και την Ιταλία».
Ο φόβος για την επιστροφή στη δραχμή είναι πιθανό να προκαλέσει εσωτερικό κράχ αφού πρώτα οι τράπεζες θα κόψουν δραστικά κάθε ροή χρήματος στην αγορά. Στη συνέχεια, οι αλυσίδες του λιανεμπορίου θα προβούν σε επιλεκτικές διαθέσεις προϊόντων.
Το βέβαιο είναι ότι πρέπει να έχουμε συνειδητοποιήσει ότι το δίλημμα για ευρώ ή δραχμήθα κρίνει την επόμενη ημέρα των εκλογών...
 
 
Read more

ΕΝΑ ΘΕΛΩ‏


Δεν θέλω οι Έλληνες να φύγουν εκ νέου μετανάστες. Να φύγουν στην ξενιτιά και εκεί να χαρίζουν την πανέμορφη σκέψη τους.
Δεν θέλω , άλλο να ζω σε μια χώρα που ο εκπαιδευτικός σχεδιασμός , αρχίζει και τελειώνει στη εκάστοτε ιδέα για τις πανελλήνιες. Δεν θέλω άλλο πανεπιστήμια , χωρίς έρευνα, τεχνολογία και σχολειά χωρίς βιβλία και βιβλιοθήκες.
Δεν θέλω να δω άλλη απόγνωση στα μάτια των αρρώστων από την έλλειψη φαρμάκων. Δεν θέλω να ζω ανάμεσα σε γιατρούς που απομακρύνθηκαν από τον τίτλο, καλός θεραπευτής και σωστός άνθρωπος.
Δεν θέλω να ζω άλλο σε μια κοινωνία που ο δάσκαλος δεν έχει κύρος.Δεν θέλω να ξαναδώ τον γεωργό και τον κτηνοτρόφο εξαρτημένο από τις επιδοτήσεις και τις δημαγωγίες.
Δεν θέλω να ανήκω ξανά σε μια κοινωνία , που δεν ξέρει τι της γίνεται. Δεν θέλω να μην αποδίδεται δικαιοσύνη.
Δεν θέλω άλλο ο πόλεμος της ανεργίας , να ξεσπά πάνω μου. Δεν θέλω να στέκω αμέτοχη στην αναδιανομή του πλούτου επί το δικαιότερον.
Δεν θέλω να αδιαφορώ για τον τίμιο επιχειρηματία που παράγει πλούτο και να ξεχνώ να τον τιμήσω στην παροχή υπηρεσιών και στην παραγωγή προιόντων , σαν να μην τον βλέπω.
Δεν θέλω να ζω στην ζούγκλα του νόμου των τοκογλύφων . Δεν θέλω μελανοχίτωνες στους δρόμους , να βαράνε , να βρίζουν , να φονεύουν όποιον δεν τους γουστάρει σαν θηρία.
Θέλω να ζω με αξιοπρέπεια.
Για αυτή την αξιοπρέπεια θα αγωνιστώ. Είμαι αποφασισμένη να αναλάβω την ευθύνη που μου αναλογεί. Ν' αλλάξω , όσο και αν δυσκολεύομαι το μικρό ,δικό μου κομμάτι , που συντήρησε το τώρα που ζω. Θέλω να φύγει, να ξεκολλήσει από πάνω μου, αυτός ο καταραμμένος μεγαλειώδης εαυτός που κράτησε σαν περιττά λέπια πάνω μου, την υπερεκτίμηση της δημιουργικότητας μου, τις φαντασιώσεις παντοδυναμίας, την επιδειξιομανία, την καχυποψία και επιφυλακτικότητα, σε κάθε νέο . Την ίδια ώρα που μέσα μου , κυριαρχούσε η αδυναμία και αυτό το αναθεματισμένο το αίσθημα της ενοχής και της ντροπής , πως μάλλον είμαι κατώτερη και αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθώ. Αυτός ο μεγάλειώδης εαυτός που με έκανε την Κυριακή να θεοποιώ τους κάθε νέους σωτήρες μου ( και είχα ανακαλύψει πολλούς) και την Δευτέρα να τους αποκαθηλώνω. Το κομμάτι μου αυτό που με εμπόδισε να ζω με χαρά , αλλά να μάθω και να υπηρετώ την χαρά χωρίς να βουλιάζω σ΄ένα ατελείωτο κυνήγι μη ρεαλιστικών ιδανικών, χωρίς ποτέ να έχω συνειδητοποιήσει πόσο μαγικό είναι να είσα ένας απλός , συνηθισμένος άνθρωπος , με αξίες και μεράκια.
Το κομμάτι μου εκείνο , που με κράτησε άδικα και γενικώς επικριτική , μιας και δεν είχα άλλο τρόπο να υποστηρίξω τον υποτιμιμένο μου εαυτό, εκτός από αυτή την χρόνια και στείρα κριτική στους άλλους . Το κόμματι μου εκείνο που με παρότρυνε συνεχώς να αναζητώ όλους και όλα εκείνα, που θα με τροφοδοτούσαν με μια αίσθηση ταυτότητας , αφού την δική μου ταυτότητα την άφηνα να γλιστρά , σαν κόκους άμμου μέσα από τα δάχτυλα μου.Το κομμάτι μου εκείνο που με διατηρούσε εξαρτημένη από όλους και όλα εκείνα , που θα με επιβεβαίωναν , γιατί χωρίς αυτά θα ένιωθα άδεια και μόνη και λίγη. Ετεροπροσδιορισμένη και όχι αυτόφωτη.
Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω . Η ελπίδα , εκείνο το εσωτερικό φως , που φέρνει την διεκδίκηση της ζωής , είναι δίπλα μου. Δεν είμαι ούτε τεμπέλα , ούτε διεφθαρμένη, δεν μου ταιριάζουν αυτές οι ρετσινιές.Θα προσπαθήσω να αισθανθώ το δικαίωμα του συνανθρώπου μου στην διαφορετικότητα. Να αποδεχθώ το συγκριτικό του πλεονέκτημα όπου αυτό υπάρχει και να μεγαλώσω για να χωρέσω τον αλληλέγγιο μου, συμφιλιωμένη μαζί του.
Θα αγωνιστώ γιατί θέλω να ζήσω με αξιοπρέπεια και θέλω και τα παιδιά μου να μάθουν , να μην αντέχουν να ζουν χωρίς αξιοπρέπεια. Και αυτό είναι δική μου δουλειά να τους το δείξω.

ΥΓ Ζητώ συγνώμη από όσους , δεν αναγνωρίζουν εδώ τον ευατό τους. Άλλωστε για μένα μιλώ...
Read more

BBC:Game Over για την Ελλάδα;


Την Κυριακή, όλα τα μάτια θα είναι στραμμένα στην Ελλάδα.
Οι εκλογές εκεί, θεωρούνται ως ένα είδος δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.
Μήπως όμως δεν έχει πλέον καμία σημασία το όποιο αποτέλεσμα;
Τις τελευταίες μέρες, η απόσυρση των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες έχει αυξηθεί. Και αν αυτό το bank run βγει εκτός ελέγχου, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ασχέτως εκλογικού αποτελέσματος.
Κανένας δεν ξέρει ποιος πρόκειται να κερδίσει τις εκλογές, αφού υπάρχει απαγόρευση δημοσίευσης δημοσκοπήσεων από την 2α Ιουνίου, αλλά σίγουρα θα χρειαστούν πολλές διαπραγματεύσεις και συνεννοήσεις για να σχηματιστεί κυβέρνηση.
Το μεγάλο ερώτημα είναι αν το ακροαριστερό ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει την πρώτη θέση, κερδίζοντας σε ψήφους την κεντροδεξιά ΝΔ.
Αν το πετύχει, θα πάρει ως μπόνους 50 βουλευτικές έδρες, και έτσι, έστω χωρίς πλειοψηφία, θα είναι το μεγαλύτερο κόμμα στο κοινοβούλιο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε να καταγγείλει το πρόγραμμα λιτότητας, που έχει επιβληθεί ως όρος διάσωσης, και που η Ελλάδα έχει αποδεχτεί. Οι εταίροι όμως της χώρας, έχουν ξεκαθαρίσει ότι αν γίνει κάτι τέτοιο, θα διακόψουν την περαιτέρω χρηματοδότηση.
Το ελληνικό κράτος θα μείνει χωρίς λεφτά μέσα σε λίγους μόνο μήνες, και αν δεν μπορέσει να ξοφλήσει τα χρέη του, οι τράπεζες της χώρας, που είναι οι μεγαλύτεροι δανειστές της, θα καταρρεύσουν. Τότε, και η ΕΚΤ θα αναγκαστεί να διακόψει τον δανεισμό προς αυτές.
Αυτό σημαίνει πως οι τράπεζες δεν θα έχουν ευρώ, και άρα η χώρα στην ουσία θα βγει από την ευρωζώνη.
Όλα αυτά μας δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι είναι αυτοί που θα αποφασίσουν αν τελικά η χώρα παραμείνει στο ευρώ.
Οι δανειστές της Ελλάδας (Γερμανία, κ.ά) της λένε: «Αν ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ φεύγετε».
Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως πιστεύει, πως πρόκειται περί μπλόφας.
Κατά την άποψή του, η ευρωζώνη έχει πολλά να χάσει, αν εκδιωχτεί η Ελλάδα. Πιστεύει ότι ο πανικός που θα προκύψει θα τυλίξει την Ισπανία και την Ιταλία, και θα απειλήσει την επιβίωση της νομισματικής ένωσης.
Η πρόσφατη διάσωση της Ισπανίας, που έγινε σχεδόν χωρίς κανέναν όρο, ενίσχυσε τον ισχυρισμό του ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί να ακυρώσει τις αυστηρές προϋποθέσεις που συνοδεύουν την αντίστοιχη ελληνική διάσωση.
Οι δανειστές της Ελλάδας επανέρχονται με σκληρή ρητορική, σχεδιασμένη να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα, μαζί με μια δήθεν διαρροή, αφού σύμφωνα με το Reuters, η ΕΕ συζητά το ενδεχόμενο επιβολής ελέγχων κεφαλαίου στην Ελλάδα αν αυτή φύγει από το ευρώ.
Κάτι τέτοιο θα σήμαινε επιβολή ορίων όσον αφορά στο πόσα χρήματα θα μπορούσε κάποιος να πάρει ή να μεταφέρει από ΑΤΜ. Με άλλα λόγια, οι καταθέσεις των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων θα πάγωναν, ώστε να μετατραπούν σε δραχμές, που στην συνέχεια θα έχαναν πάνω από το μισό της αξίας τους έναντι του ευρώ. Για αυτό και οι Έλληνες αποφάσισαν να πάρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες.
Οι αναλήψεις λέγεται ότι αντιστοιχούν σε €800 εκατ. την ημέρα! Μπορεί ως ποσό να ακούγεται μεγάλο, αλλά υπάρχουν συνολικά περίπου €170 δις σε καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες.
Τώρα, υπάρχει κίνδυνος διάχυσης του πανικού αυτού. Ο ένας μιμείται τον άλλο, και έτσι σύντομα οι τράπεζες μπορεί να αδειάσουν από καταθέσεις.
Αν συμβεί ένα γενικευμένο bank run στην Ελλάδα, θα είναι κάτι το σπάνιο.
Πάντως, όταν κάποιος αποσύρει €1000 από τον λογαριασμό του, η τράπεζα δανείζεται το ποσό αυτό από την κεντρική τράπεζα.
Το περίεργο είναι ότι στη συνέχεια η κεντρική τράπεζα δανείζεται αυτομάτως το ποσό αυτό από την ΕΚΤ, μέσω του συστήματος πληρωμών Target2, που χρησιμοποιείται για τις διασυνοριακές συναλλαγές εντός της ευρωζώνης.
Με άλλα λόγια, το bank run της Ελλάδας, χρηματοδοτείται από την υπόλοιπη ευρωζώνη. Κάθε χίλια ευρώ που βγαίνουν από τις ελληνικές τράπεζες, αυξάνουν την έκθεση της ΕΚΤ κατά χίλια ευρώ, απέναντι στην ενδεχόμενη ελληνική έξοδο!
Αυτό γίνεται αυτόματα μέσω του ισχύοντος συστήματος. Δεν έχει να κάνει με τα δάνεια διάσωσης προς την Ελλάδα.
Ήδη, η ελληνική κεντρική τράπεζα έχει δανειστεί, με αυτό τον τρόπο, περισσότερα από €100 δισεκατομμύρια.
Αν επεκταθεί το bank run, οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να επιβάλλουν ελέγχους στην διακίνηση των κεφαλαίων. Θα το κάνουν όμως;
Όταν έκανε κάτι αντίστοιχο η Αργεντινή το 2001, σημειώθηκε πανικός, χάος στους δρόμους, και κατάρρευση του πολιτικού συστήματος.
Μπορεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Ελλάδας, ή η κεντρική της τράπεζα, να κάνουν κάτι παρόμοιο;
Οι Αργεντινοί το έκαναν επειδή είχαν ξεμείνει από δολάρια. Οι Έλληνες όμως έχουν απεριόριστα ευρώ, χάρη στην ΕΚΤ. Πράγματι, οι ελληνικές αρχές, η κεντρική τράπεζα, και η ΕΚΤ, μπορούν να συνεννοηθούν ώστε να υπάρχουν αρκετά χρήματα για να μην επηρεάσει το bank run.
Το να συνεχίζουν να λειτουργούν οι τράπεζες περιορίζει τον πανικό. Και αν η χώρα βγει από το ευρώ, αυτοί που απέσυραν τα χρήματά τους, θα διατηρήσουν την αξία τους σε ευρώ, ενώ η ΕΚΤ θα κληθεί να πληρώσει τον λογαριασμό.
Η ΕΚΤ μπορεί κι αυτή να περιορίσει τον πανικό, εντέλλοντας την ελληνική κεντρική τράπεζα να πάψει να δανείζει στις τράπεζες, ή απαγορεύοντας τις μεταφορές χρημάτων από την Ελλάδα προς την υπόλοιπη ευρωζώνη. Αυτό θα ανάγκαζε τις τράπεζες να κατεβάσουν ρολά, και στην ουσία θα έστελνε την Ελλάδα εκτός ευρώ.
Πρόκειται για μια καθαρά πολιτική απόφαση, για να αποπεμφθεί η Ελλάδα, πριν σχηματιστεί μια καταγγελτική προς την δανειακή συμφωνία κυβέρνηση. Και η ΕΚΤ δεν ασκεί πολιτική.
Επίσης, αν γίνει κάτι τέτοιο, δημιουργείται ένα προηγούμενο. Ήδη σημειώνονται κάποια διστακτικά bank runs στην Ισπανία και στην Ιταλία.
Αν η ΕΚΤ έστελνε σήμα ότι δεν είναι ασφαλείς οι ελληνικές καταθέσεις, τότε οι αναλήψεις χρημάτων από τις τράπεζες των δυο αυτών χωρών θα αυξάνονταν με ταχείς ρυθμούς.
Η ΕΚΤ αντιμετωπίζει ένα δίλημμα. Και κάθε μέρα που συνεχίζεται το ελληνικό bank run, αυξάνεται η έκθεσή της σε τυχόν κινδύνους από μια ελληνική έξοδο.
Είναι δύσκολο να προβλέψουμε το πότε θα αποφασίσει η ΕΚΤ να εγκαταλείψει το πλοίο.
Το ερώτημα όμως είναι: Πόσοι Έλληνες θα περιμένουν μέχρι να το μάθουν;
Πηγή
http://www.triklopodia.com/2012/06/bbcgame-over.html
Read more

Μπορούμε; ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ! ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ 4Η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ Η ΠΑΡΕΪΤΣΑ.

20120616-150318.jpgΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ!
ΑΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ 3η ΘΕΣΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ Ο ΓΑΠ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
http://olympia.gr/2012/06/16/%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%bf%cf%8d%ce%bc%ce%b5-%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%b9%ce%bb%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%83%ce%bf/
Read more

ΔΕΙΤΕ πώς τα ΜΜΕ σας ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ

Τη φωτογραφία βρήκαμε στο facebook και τα λέει όλα.Δείχνει πώς τα ΜΜΕ παρουσιάζουν τα πράγματα όπως τα συμφέρει για να χειραγωγούν την κοινή γνώμη.Επαληθεύει το ρητό, μια εικόνα χίλιες λέξεις…




http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/06/blog-post_545.html
Read more

Πώς αλλάζουν οι ρόλοι…

Read more

Μουσουλμάνος υποψήφιος της ΔΗΜΑΡ καλλιεργεί το μίσος στη Θράκη



Ποιος είναι ο υποψήφιος βουλευτής που υποτιμά τους μειονοτικούς συναδέλφους του και καλλιεργεί το φανατισμό εναντίον των χριστιανών υποψηφίων!
Κλίμα έντασης και μισαλλοδοξίας καλλιεργούν διάφορα φερέφωνα του τουρκικού κατεστημένου με τη συνεργασία προσώπων που υποτίθεται πως εκφράζουν τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.
Χαρακτηριστικές είναι οι καταγγελίες που δεχόμαστε για τη δραστηριότητα του υποψηφίου βουλευτή της ΔΗΜΑΡ (και τέως υποψηφίου με τον πολιτικό σχηματισμό της κ. Ντόρας Μπακογιάννη), τον κ. Ιλχάν Αχμέτ.
Πηγές που δεν επιδέχονται καμμία αμφισβήτηση επισημαίνουν ότι ο υποψήφιος βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Ιλχάν Αχμέτ «έχει ξεφύγει». Τις τελευταίες ημέρες έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα επικράτησης εναντίον του υποψηφίου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας –και κυρίως χριστιανού στο θρήσκευμα- κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη. Πέρα από τις πιθανές πολιτικές διαφορές που μπορεί να έχουν οι δύο υποψήφιοι, η διαφορά του θρησκεύματος αρκεί για να δυναμιτίσει το κλίμα στην περιοχή, αν λάβει κανείς υπ’ όψιν του τις ενέργειες και τα λεγόμενα του κ. Αχμέτ.
Ο υποψήφιος της ΔΗΜΑΡ κάνει κοινές περιοδείες και κοινές ομιλίες στην περιοχή με την παρουσία του ψευδομουφτή κ. Αχμέτ Μέτε. Οι δύο άνδρες πηγαίνουν παντού μαζί και κυρίως στα τζαμιά της Ροδόπης επιδίδονται σε κηρύγματα μίσους εναντίον των χριστιανών, της Ελλάδας, αλλά και του κ. Στυλιανίδη. Μάλιστα, ο κ. Αχμέτ διατυπώνει αιτιάσεις εναντίον του πρώην υπουργού ισχυριζόμενος ότι υποτιμά τους μειονοτικούς συναδέλφους του και εφαρμόζει τακτική συσπείρωσης των χριστιανών ψηφοφόρων.
Η φωτογραφία – ντοκουμέντο από ανοικτή συγκέντρωση στη Ροδόπη τα λέει όλα:
 Μουσουλμάνος υποψήφιος της ΔΗΜΑΡ καλλιεργεί το μίσος στη Θράκη
Ποιον στοχοποίησαν
Σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, η στοχοποίηση του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, η πόλωση και ο φανατισμός που επιδιώκεται αποσκοπεί στην χειραγώγηση της μειονότητας, στην εκλογή τριών μειονοτικών στη Ροδόπη και στην αποστέρηση του δικαιώματος της πλειονότητας να έχει δικό της εκπρόσωπο στην Βουλή και την κυβέρνηση.
Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ αρκείται να αναφέρει τα τυπικά ώστε να δείξει πως ανήκει στηΔΗΜΑΡ, όπως έκανε άλλωστε κι όταν ήταν υποψήφιος με τη «Δημοκρατική Συμμαχία» της κ. Ντόρας Μπακογιάννη. Εκείνο που δεν ξεχνά είναι να δίνει το παρών στατουρκικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας με δηλώσεις που επιδέχονται πολλών ερμηνειών.
Επικοινωνιακό παίγνιο
Χαρακτηριστική είναι η επισήμανση που έκανε στην κρατική TRT προχθές. «Στόχος είναι να αυξηθεί ο αριθμός των “Τούρκων” βουλευτών στην Ελληνική Βουλή» σημείωσε και κάλεσε την «Τουρκική» Μειονότητα να προσέλθει στις κάλπες.
Η επιμονή της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης μάλιστα να προβάλλει τις απόψεις και τις θέσεις τόσο του κ. Αχμέτ, όσο και του ψευδομουφτή της Ξάνθης κ. Αχμέτ Μέτεμαρτυρά ότι κάτι περίεργο παίζεται στην πλάτη της μουσουλμανικής μειονότητας. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα που έχει ανέβει στο YouTube από παλαιότερη εμφάνιση του ψευδομουφτή στην TRT για τα “μειονοτικά θέματα”
Read more