Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Αντιρατσιστικές πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε κλίμα έντασης ολοκληρώθηκε η αντιρατσιστική πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ματαιώθηκε η προγραμματισμένη συναυλία στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, έπειτα από διαμαρτυρία κατοίκων της περιοχής. Η αστυνομία πραγματοποίησε συλλήψεις ατόμων που ...
προσκεινται στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής δεξιάς οι οποίοι συνεπλάκησαν με ακροαριστερούς. Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. 

http://taxalia.blogspot.com/2011/01/blog-post_8952.html 
Read more

Υπ. Παιδείας: 150.000 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα επιμόρφωσης - Οι τρεις φάσεις του επιμορφωτικού προγράμματος

Read more

Χίος απόψε στο κόντρα με αποκαλύψεις φωτιά…

Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 15, 2011
 
Ντοκουμέντο για Τσοχατζόπουλο
Τα σημερινά αίσχη Παπουτσή
Απόστολος Γκλέτσος – αφιέρωμα
και άλλα πολλά.
Απλά, δεν χάνεται!
Ξεκινά στις 10 και μπορείτε να το δείτε μέσω διαδικτύου σε αυτόν τον σύνδεσμο: http://www.live24.gr/webtv/kontrachannel/
http://olympia.gr
Read more

Διαρροές με γνώμονα το...κοινό?????? συμφέρον και την ενημέρωση?????

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιλέγει να κάνει την επικοινωνιακή της προπαγάνδα μέσω εφημερίδων που υπάγονται, υποτίθεται στον "δεξιό" χώρο, μόνο ως τυχαίο δεν το χαρακτηρίζουμε.

Το "μήνυμα" θα είναι πολύ πιο ισχυρό όταν επικοινωνείται μέσω αντίθετων, και πάλι υποτίθεται, ιδεολογικών εντύπων.


Το αποτέλεσμα από τώρα όμως γνωστό.

Προπαγάνδα
προς όφελος της "άκαμπτης και σκληρής κυβέρνησης", και ώρες.... ανούσιων συζητήσεων με πρωταγωνιστές τα πρόσωπα που προβάλλουν οι εφημερίδες.

Οι μόνοι χαμένοι...
ΕΜΕΙΣ
Read more

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ οι αγρότες

trakter.jpg
Σύσκεψη αγροτοσυνδικαλιστών από τη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Πέλλας, στα Γιαννιτσά, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα των αγροτών και να καθοριστεί το πλαίσιο των διεκδικήσεών τους.
Όπως τόνισε, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων Πέλλας, Κώστας Τσαούσκας, «οι παρευρισκόμενοι έδωσαν νέο ''ραντεβού'' στις 21 Ιανουαρίου στον ίδιο χώρο, οπότε θα συζητήσουν τα αποτελέσματα από τις τοπικές συνελεύσεις, που θα μεσολαβήσουν την ερχόμενη εβδομάδα».
Στη νέα συνάντηση αναμένεται να καθορίσουν τα αιτήματα που θα θέσουν στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη. «Ζητάμε τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος και, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις» υπογράμμισε ο κ. Τσαούσκας. 
http://parapolitika.gr
Read more

Συνέντευξη – βόμβα του στρατηγού Γρυλάκη σε σκοπιανό κανάλι. Ελάτε για συνομοσπονδία!

Read more

Την κόλαση που έρχεται στα ΜΜΕ περιγράφει ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, με επιστολή του στους εργαζόμενους των "Αττικών Εκδόσεων"




Την κόλαση που έρχεται στα ΜΜΕ περιγράφει με επιστολή του στους εργαζόμενους των "Αττικών Εκδόσεων" ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος.

Σημειώστε ότι ο ίδιος είναι επικεφαλής του πιο ισχυρού ομίλου στο χώρο των περιοδικών lifestyle.

Μακράν το πιο υγιές μαγαζί της πιάτσας, με τους ανταγωνιστές του σ αυτό το χώρο να είναι καταχρεωμένοι και έτοιμοι να βαρέσουν κανόνι!

To βουητό από το τσουνάμι ακούγεται στο βάθος...

Μήνυμα προς όλους τους εργαζόμενους
 
Αγαπητοί συνεργάτες,
 
Επιθυμώ να επικοινωνήσω μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσω για την κατάσταση της αγοράς, την πορεία του Ομίλου καθώς και για αποφάσεις που έχω λάβει προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την υπάρχουσα κατάσταση.
 
Όπως γνωρίζετε βιώνουμε την μεγαλύτερη οικονομική κρίση της σύγχρονης ιστορίας μας εδώ και δύο περίπου χρόνια. Η χρονιά που έρχεται θα είναι ακόμη δυσκολότερη, θα έλεγα πως θα είναι η κρισιμότερη για την χώρα, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.
 
Ιδιαίτερα ο κλάδος μας έχει πληγεί όπως επίσης ξέρετε ανεπανόρθωτα. Η διαφημιστική δαπάνη στα μέσα έχει υποχωρήσει περισσότερο από 50% τα δυο τελευταία χρόνια, με τον ρυθμό μείωσης να χειροτερεύει αισθητά τους τελευταίους μήνες του 2010. Επίσης οι κυκλοφορίες των έντυπων συνολικά πλήττονται σε μερικές κατηγορίες  σε ποσοστό που αγγίζει το 50%, σε άλλες κατηγορίες ευτυχώς λιγότερο.
 
Όπως ανέφερα και παραπάνω, το 2011 αναμένεται τα μεγέθη να υποχωρήσουν περαιτέρω και μάλιστα αισθητά, γεγονός που μας κάνει να μιλάμε πλέον για μια διαφορετική αγορά από αυτήν που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, μια αγορά που περισσότερο προσομοιάζει σε μέγεθος με αυτήν του 2000 δηλ. με δέκα χρόνια πριν, όπου φυσικά οι συνθήκες ήταν συνολικά διαφορετικές.
 
Ο Όμιλος μας μέχρι και το τέλος της προηγούμενης χρονιάς στάθηκε αξιοπρεπώς στο ύψος των περιστάσεων.

Γνωρίζετε ότι είμαι υπέρμαχος της χρηστής διαχείρισης, και θεωρώ ότι αυτό μέχρι σήμερα μας έχει οδηγήσει με ασφάλεια στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα έκτος δηλ. της ζώνης κίνδυνου μέσα στην οποία βρίσκονται οι περισσότερες εταιρείες του κλάδου μας -αν και με ελεγχόμενες ζημίες.
 
Από το ξεκίνημα της κρίσης το οποίο προείδα σχετικά έγκαιρα, προχώρησα σε περικοπές έξοδων με δυο κριτήρια. Να μην επηρεαστούν οι θέσεις εργασίας όσο αυτό είναι εφικτό, και να μην επηρεαστεί η ποιότητα των εντύπων και των ραδιοφώνων μας.

Αντίστοιχα θεωρώ ότι από όλους τους εμπλεκόμενους διευθυντές άλλα και στελέχη του Όμιλου μας έγινε η μέγιστη προσπάθεια εξοικονόμησης πολύτιμων πόρων, άλλα και η μέγιστη προσπάθεια δημιουργίας νέων έσοδων ώστε να εξισορροπιστούν οι απώλειες έσοδων εξαιτίας της πορείας της διαφημιστικής αγοράς.
 
Σήμερα όμως βρισκόμαστε εκ νέου σε αρνητικό σημείο –πάρα τις φιλότιμες προσπάθειες τη χρόνια που πέρασε -και το χειρότερο με αρνητικές προοπτικές για την αγορά της διαφήμισης.

Είμαι λοιπόν υποχρεωμένος να ανακοινώσω την περικοπή των αποδοχών των εργαζομένων, προκείμενου να αποφύγουμε τις οποίες περιπέτειες, και αφού έχω εξαντλήσει όλα τα περιθώρια περικοπών από όπου αυτό ήταν εφικτό, είτε άφορα προμηθευτές είτε εξωτερικούς συνεργάτες είτε εν γένει την διαχείριση των πόρων του ομίλου.
 
Συγκεκριμένα οι αποδοχές θα παραμείνουν σταθερές μέχρι το επίπεδο των 1.000 ευρώ μικτά. Από 1.000 ευρώ έως τα 2.500 ευρώ θα υπάρξει περικοπή 10%, και από 2.500 ευρώ και πάνω 15%.
 
Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε καταρχήν τις όποιες περαιτέρω απολύσεις. Θεωρώ ότι στην σημερινή συγκυρία οφείλουμε όλοι να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας, και αυτό είναι κάτι που το έχουμε τηρήσει στο μέτρο του εφικτού.
 
Αυτό που επίσης έχουμε υποχρέωση είναι να μεγιστοποιήσουμε τις προσπάθειες μας για να προστατεύσουμε την επιχείρηση μας η οποία συντηρεί 300 οικογένειες.

Απαιτείται ακόμη περισσότερη προσπάθεια, ευρηματικότητα, παραγωγικότητα, για να είμαστε μπροστά από τον ανταγωνισμό, και να κερδίσουμε το μέγιστο μερίδιο αγοράς, ώστε να παραμείνουμε ζωντανοί μέχρι την επόμενη μέρα της κρίσης.
 
Εξυπακούεται δε ότι όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν οι αποδοχές θα επιστρέψουν στα σημερινά επίπεδα.
 
Ζούμε όλοι μια πρωτόγνωρη άγρια εμπειρία. Έχοντας την ευθύνη του Ομίλου, οφείλω να σας δηλωσω οτι ειμαι αποφασισμενος να κανω το παν για να ξεπερασουμε την κρίση, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό. Θα προσπαθήσω επίσης να λαμβάνω τις όποιες αποφάσεις με νηφαλιότητα και αίσθημα δικαίου. Θα αγωνιστώ να βγάλω το καράβι -και το σύνολο των εργαζομένων- από την θύελλα, αλλά μόνο αν όλοι οι εργαζόμενοι πιστεψουν το ιδιο θα το καταφερουμε.
 
Αν επικρατήσουν ατομικιστικές νοοτροπίες, τότε αφενός θα κινδυνεύσει όλη η προσπάθεια, αφετέρου θα είμαι υποχρεωμένος να θυσιάσω τα άτομα, προς το συμφέρον του συνόλου.
 
Θεοχάρης Α. Φιλιππόπουλος
http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=4434 
Read more

Το Ισραήλ αναγνώρισε την ελληνική ΑΟΖ πριν καν την ανακηρύξει η Ελλάδα!

Mπορεί η Ελλάδα να μην αναγνωρίζει την ΑΟΖ της, αλλά πρόλαβε και την αναγνώρισε το Ισραήλ! Στους χάρτες που έδωσε στην δημοσιότητα το Τελ Αβίβ αναγνωρίζεται 100% η ελληνική ΑΟΖ, η οποία συνεχίζεται με την ΑΟΖ της Κύπρου! Δηλαδή, αναγνωρίζεται (το έτσι ή αλλιώς γεγονός) ότι το Καστελόριζο επεπτείνει την ελληνική ΑΟΖ μέχρι το όριο της ΑΟΖ της Κύπρου. Οι χάρτες δόθηκαν και στην ελληνική πολιτική ηγεσία, περιγράφοντας την πορεία που θα έχει ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου που θα παράγεται στο κοίτασμα Λεβιάθαν από την αμερικανική εταιρεία Νoble Εnergy Ltd στην Ευρώπη μέσω υποθαλάσσιου αγωγού που θα περνά από την Ελλάδα.
 Image
Για να πραγματοποιηθεί αυτό ο αγωγός αυτός θα πρέπει να διασχίζει την θαλάσσια περιοχή που σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο αποτελεί μέρος της ελληνικής ΑΟΖ και πιο συγκεκριμένα του τμήματος της ΑΟΖ που η Ελλάδα διαθέτει στην θαλάσσια περιοχή της Αν. Μεσογείου χάρις την ύπαρξη του Καστελορίζου, της Ρώ και της Μεγίστης.
 Image
Επομένως με την πρόταση τους αυτοί, οι Ισραηλινοί με σαφή τρόπο αναγνωρίζουν την ελληνική ΑΟΖ στην περιοχή και δίνουν στην Ελλάδα ένα ακόμα διαπραγματευτικό χαρτί υποστήριξης των ελληνικών θέσεων για το συγκεκριμένο θέμα. Πρακτικά δημιουργείται ένα πολύ ισχυρό ενεργειακό μπλοκ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, με τις ΗΠΑ να βάζουν την ... εταιρεία εξόρυξης και εκμετάλλευσης!
Image
Το ζητούμενο πια δεν είναι αν η Ελλάδα έχει κοινά συμφέροντα με χώρες της ευρύτερης γεωγραφικής περιφέρειας αλλά πως θα μπορούσε η ελληνική κυβέρνηση να αξιοποιήσεις τις ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας αφού στα τέλη Απριλίου οι Ισραηλινοί θα γνωρίζουν την ποσότητα του φυσικού αερίου στο κοίτασμα Λεβιάθαν και αν θα μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτό το κοίτασμα.  
Συζήτηση για το θέμα είχαν χτές ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Άβιγκτορ Λίμπερμαν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Read more

Ελικόπτερα του ΠΝ κυνηγούσαν επί 7 ώρες "άγνωστο" υποβρύχιο βόρεια της Κέας (ανανέωση)

Υποβρύχιο αγνώστου ταυτότητος, το οποίο εικάζεται ότι ήταν ένα από τα δύο τουρκικά που επί τρεις ημέρες "κυκλοφορούν" βόρεια της Άνδρου και νότια της Σκύρου ( το ένα μάλλον είναι το 209/1200 S-352 TCG DOLUNAY) , "αναχαίτισαν" χθες το πρωί με συνδυασμένη επιχείρηση τέσσερα ελικόπτερα S-70, σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.gr από πηγές του ΓΕΝ, 5 μίλια βόρεια της Άνδρου. Το ΓΕΕΘΑ επιβεβαιώνει την ύπαρξη των τουρκικών υποβρυχίων στην περιοχή βόρεια της Άνδρου, αλλά δεν επιβεβαιώνει το συμβάν στην Κέα. Οι πηγές πάντως που μεταδίδουν την σχετική πληροφορία είναι έγκυρες, αλλά όπως προείπαμε δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση. Το κυνήγι του άγνωστου υποβρυχίου ξεκίνησε χθες το πρωί και διήρκεσε μέχρι το απόγευμα.
Πιο συγκεκριμένα δύο ελικόπτερα S-70 B-6 Aegean Hawk τα οποία βρίσκονταν σε αποστολή ρουτίνας συντήρησης επιχειρησιακής εκπαίδευσης εντόπισαν τυχαία με το ραντάρ τους το ίχνος του περισκοπίου αγνώστου υποβρυχίου. Όντως επιβεβαιώθηκε ότι χθες τις ίδιες ώρες πέταξαν δύο τέτοια ελικόπτερα σε ανάλογη αποστολή τις ίδιες ακριβώς ώρες που ανεφέρεται ότι έγινε το συμβάν σε αυτή την περιοχή.
Στη συνέχεια μόλις το υποβρύχιο αντελήφθη την παρουσία των ελληνικών ελικοπτέρων καταδύθηκε προσπαθώντας να διαφύγει από την περιοχή με αποτέλεσμα τα ελικόπτερα να ρίξουν το ποντιζόμενο σόναρ έτσι ώστε να συνεχίσουν την παρακολούθηση του στίγματος.
Το κυνηγητό αυτό συνεχίστηκε  για αρκετή ώρα και στην περιοχή έσπευσαν τα δύο ιδίου τύπου ελικόπτερα επιφυλακής από την βάση στο Κοτρώνι για να αντικαταστήσουν τα δύο πρώτα που ήδη επιχειρούσαν. Η καταδίωξη συνεχίστηκε μέχρι το απόγευμα με συνολική διάρκεια 7 ωρών.
Το συγκεκριμένο γεγονός, αν όντως υπήρξε στην έκταση που αναφέρεται, κάθε άλλο παρά θεωρείται σύνηθες ενώ θα μπορούσε να θεωρηθεί ως επιθετική ενέργεια καθότι το υποβρύχιο βρισκόταν σε κατάδυση ενώ οι διεθνείς κανονισμοί προβλέπουν να είναι σε ανάδυση.
Πάντως η πληροφορία έχει διασταυρωθεί από δύο μη επίσημες, ανεξάρτητες πηγές
Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει αναγνωριστεί η εθνικότητα του υποβρυχίου.  
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Read more

Πάει και ο Άνθιμος! Λύγισε... στο ΜΕΓΚΑ!

Αφού τα 'βρήκε' με τον Γιάννη Μπουτάρη - αφού δεν χάσανε ποτέ τίποτα, ίσα ίσα που τον βοήθησε να εκλεγεί με τις δηλώσεις του!- τώρα έρχονται και οι εμφανίσεις στο ΜΕΓΚΑ τσάνελε, τη ναυαρχίδα του κατοχικού ΔΝΤ, έρχεται και το άρθρο του στην ιστοσελίδα aixmi και η ολική επαναφορά του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης στην καρδιά της ...ψευτο' προοδευτικότητας' είναι πλέον γεγονός!
Δε μένει παρά να δούμε και τον Κανάκη να
... ζητά ταπεινά συγνώμη, για να κλείσει μια και καλή το κεφάλαιο...'εκλογή Μπουτάρη στο δήμο Θεσσαλονίκης'...
Προσκυνώ Δέσποτα... 

http://taxalia.blogspot.com/2011/01/blog-post_9.html 
Read more

Άλλη μία δημοσκόπηση – σενάριο πόθου, αύριο στο Έθνος, από την Marc…

Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 15, 2011
http://olympiada.files.wordpress.com/2011/01/dntellada1.jpeg?w=378&h=292Δημοσκόπηση που παρουσιάζει την διαφορά ΠΑΣΟΚ – Νέας Δημοκρατίας στις 7 μονάδες (!!!) βγαίνει αύριο στο Έθνος του κυρίου Μπόμπολα.
Παράλληλα, οι δόσεις του ΔΝΤ σε συνδυασμό με το πετσόκομμα μισθών – συντάξεων και την διάλυση του ιδιωτικού τομέα έχουν εξασφαλίσει στο κράτος την απαραίτητη ρευστότητα για να εξοφλήσει τους διάφορους πιστωτές του (π.χ. τους εργολάβους)
Από την άλλη, στην Κερατέα η καταστολή και η βία υπέρ εργολάβων και εις βάρος των κατοίκων συνεχίζεται αμείωτη.
Εντύπωση προκαλεί το ότι τους τελευταίους μήνες έχει εκλείψει από την μαχητική εφημερίδα κάθε αναφορά στην εταιρεία δημοσίων σχέσεων που είχε αναλάβει τις ευφημιστικές ενέργειες για το ΔΝΤ στην Ελλάδα. Αντίθετα, μεγάλη επιτυχία του εμπορικού τμήματος χαρακτηρίζονται οι διαφημιστικές καμπάνιες της Cosmote και της Γερμανός όπου το νέο μοντέλο της ΝΟΚΙΑ είχε την τιμητική του.
Αν αναλογιστούμε όλα τα παραπάνω, μάλλον μικρή είναι η διαφορά που δίνει στην κυβέρνηση η εφημερίδα. Είναι σαφές ότι βάζει το λειτούργημα της ενημέρωσης πάνω από τα κάθε λογής συμφέροντα.
Το ότι οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις δίνουν τους πανίσχυρους με ασάκι μπροστά, προφανώς υπάγονται στην σφαίρα της φαντασίας ανήσυχων στελεχών της κυβέρνησης. 
http://olympia.gr
Read more

Ανταρσία βουλευτών σέρνει τα κόμματα σε πόρισμα – φωτιά για τη Siemens.

Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 15, 2011
Σύμφωνα με τις τρέχουσες εξελίξεις, το πόρισμα θα φτάνει τις 2,000 σελίδες, όπου θα υπάρχουν ΔΕΚΑΔΕΣ ονόματα πολιτικών, υπουργών, στελεχών του δημοσίου και άλλων που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Η εξέλιξη αυτή προήλθε από πραγματική ανταρσία βουλευτών ενάντια σε κάποιες περίεργες διαθέσεις για “απαλές ενέργειες”.
Αυτοί που ήθελαν χαλαρή αντιμετώπιση, πατούσαν πάνω στο γεγονός ότι τα ΜΜ”Ε” είχαν υποβαθμίσει το θέμα και μέχρι τις τελευταίες στιγμές προσπαθούν να μιλήσουν για “ελλιπή στοιχεία” ή πόρισμα γενικοτήτων.
Οι βουλευτές όμως που μετέχουν στην εξεταστική γνωρίζουν ότι το διαδίκτυο έφτασε για να ξεσηκώσει τον κόσμο και να τους δείχνει με το δάχτυλο. Άρα, κάθε απόπειρα συγκάλυψης θα είχε συνέπειες για τους ίδιους και όχι κάποιους άλλους “μαέστρους”.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση βουλευτή προς “εκπροσώπου της κομματικής διοίκησης” που είπε: “Γ*** εσένα και το κόμμα και όλους. Εγώ αυτά δεν πρόκειται να τα κουκουλώσω, αν έχετε κότσια, βγείτε εσείς και θάφτε τα”. (όχι, δεν ήταν αυτός που φαντάζεστε).
Το πόρισμα (σύμφωνα με τις εως τώρα πληροφορίες), θα είναι διακομματικό με πρωτοβουλία βουλευτών. Θα υπάρξουν μάλιστα ορισμένες εξαιρέσεις, που θα ζητήσουν κάποια επιπρόσθετα στοιχεία για να συμπεριληφθούν στο πόρισμα, πραγματικά “ακραία”. Επί της αρχής, στο βασικό θα συμφωνούν όλοι.
Αυτό θα είναι μία εξαιρετική εξέλιξη, αφού δεν θα χρειαστεί τίποτε άλλο. Η κοινοποίηση και μόνο αυτού του πορίσματος θα ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ την δικαιοσύνη για την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Ώστε να διαψεύσει η ίδια κάποιες αναφορές που την αφορούν…
Σε αυτό διευκολύνει και η σύνταξη του πορίσματος που δεν αφήνει περιθώρια ούτε για παραγραφές ούτε για ασυλία της εταιρείας.
Μια καλή εξέλιξη λοιπόν… Δεν νομίζουμε ότι θα τολμήσει τώρα κάποιος να κάνει πίσω.
http://olympia.gr
Read more

Ετοιμάζουν δείπνο με Καραμανλή στην Θεσσαλονίκη

Φημολογείται εντόνως ότι με αφορμή την παρουσία του Κ. Καραμανλή στην Θεσσαλονίκη, οι εκεί φίλοι του, ετοιμάζουν γεύμα προς τιμήν του σε γνωστή ταβέρνα της Καλαμαριάς...
Read more

Εννέα άνθρωποι στην εντατική από τη νέα γρίπη! Το MEGA πότε θ' αρχίσει να τσιρίζει;

10 μέρες μετά ανακάλυψαν οι ΠΑΣΟΚοφυλλάδες τη νέα γρίπη... αντίθετα το MEGA ακόμα δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα; Τι έγινε δεν έχει ενδιαφέρον ότι εννιά συνανθρωποί μας είναι στην εντατική; Τόσο ΠΑΣΟΚόσκυλα είστε ρε;
Διαβάστε και την είδηση:

Επανέρχεται δριμύτερη η εποχική γρίπη που προκαλεί το πανδημικό στέλεχος Α(Η1Ν1). Τα τελευταία 24ωρα, και μέσα σε λίγες μόλις ημέρες από την «έναρξη» του εφετινού κύματος γρίπης, εννέα άνθρωποι βρίσκονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) της χώρας.

Τις «άγριες» διαθέσεις της μαρτυρεί το γεγονός ότι μεταξύ των κρουσμάτων είναι και νέα άτομα, ηλικίας 30 έως 45 χρόνων, τα οποία χωρίς να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας, έπειτα από τη μόλυνσή τους με τον ιό, βρέθηκαν με αναπνευστική δυσχέρεια ή και ανεπάρκεια στις ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, του Θεαγένειου και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Την ίδια στιγμή, παρότι εφέτος υπάρχει εμβόλιο που καλύπτει από το επικίνδυνο στέλεχος, - καθώς τόσο το εποχικό αντιγριπικό εμβόλιο όσο και το πανδημικό εμβόλιο περιέχουν το στέλεχος Η1Ν1- αυτό έχει πέσει σε αχρηστία λόγω της δυσπιστίας των πολιτών μετά το σάλο που προκλήθηκε με την περσινή πανδημία.

Όπως προκύπτει από την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ήδη καταγράφονται συρροές κρουσμάτων γρίπης σε διάφορες περιοχές της χώρας ενώ τα Κέντρα Αναφοράς Γρίπης έχουν ταυτοποιήσει το στέλεχος Α(Η1Ν1) σε τουλάχιστον 30 δείγματα ασθενών με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής.

Έξαρση των κρουσμάτων τις επόμενες εβδομάδες

Με συγκρατημένη ανησυχία αλλά και με συσσωρευμένη πλέον γνώση από τα «λάθη» της περυσινής πανδημίας παρακολουθούν και οι Έλληνες ειδικοί την πορεία και την ένταση της γρίπης στο Βόρειο ημισφαίριο στην χώρα μας. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, το επόμενο διάστημα αναμένεται ένταση στην εμφάνιση κρουσμάτων αλλά και επιμήκυνση της περιόδου γρίπης. «Το εφετινό κύμα εποχικής γρίπης αναμένεται να διαρκέσει από 6- 8 εβδομάδες αλλά μπορεί να φτάσει και τις 15 εβδομάδες» αναφέρεται σε έγγραφο του Κέντρου που επικεντρώνεται στις στρατηγικές αντιμετώπισης της γρίπης.

Την ίδια στιγμή, οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες υγείας για το ενδεχόμενο αύξησης εισαγωγών στις ΜΕΘ. «Ενδέχεται να παρατηρηθεί αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ για περιστατικά με πνευμονία από τον ιό της γρίπης και άλλες απειλητικές για τη ζωή του ασθενούς επιπλοκές, σχετιζόμενες με τη γρίπη» υπογραμμίζουν στο ίδιο έγγραφο και καλούν τους υπεύθυνους να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Άλλωστε όλοι όσοι χειρίστηκαν την πανδημία κατά το διάστημα Δεκεμβρίου 2009- Φεβρουαρίου 2010 γνωρίζουν ότι το ζήτημα των ΜΕΘ παραμένει «αδύνατο» σημείο του συστήματος δημόσιας υγείας. Είναι ενδεικτικό ότι τις δύο πρώτες εβδομάδες του περσινού Ιανουαρίου είχαν χαθεί 27 άνθρωποι από τη νέα γρίπη. Το ίδιο διάστημα η αναζήτηση μιας κλίνης σε ΜΕΘ χτυπούσε κόκκινο με τους αρμόδιους να ψάχνουν σε ένα ήδη κορεσμένο σύστημα ΜΕΘ κρεβάτια για εννέα ασθενείς ταυτοχρόνως!

Ένας στους τρεις βαριά ασθενείς είναι ηλικίας 30 έως 50 χρόνων

Η «προτίμηση» του στελέχους της γρίπης Α(Η1Ν1) σε νέους και υγιείς ανθρώπους είχε διαφανεί και κατά την περυσινή περίοδο, οδηγώντας μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις σε θανατηφόρες λοιμώξεις.

Το έντονο κύμα γρίπης που καταγράφηκε στη Βρετανία, την Ιρλανδία και τις Σκανδιναβικές χώρες εφέτος το επιβεβαιώνει εκ νέου. «Το 30% των ατόμων που νόσησαν σοβαρά από τη γρίπη Α(Η1Ν1) και χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο σε αυτές τις χώρες ήταν νέοι άνθρωποι χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα» αναφέρει η κυρία Αγορίτσα Μπάκα, παιδίατρος και συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Δεδομένου ότι ο ιός κυκλοφορεί και στην χώρα μας με την ίδια ακριβώς «συμπεριφορά» σε ό,τι αφορά τις ομάδες που «χτυπά», οι ειδικοί αναμένουν περισσότερα περιστατικά βαριάς συμπτωματολογίας σε νέους ανθρώπους χωρίς υποκείμενα νοσήματα σε σύγκριση με το περυσινό διάστημα. Και δυστυχώς οι πρώτες ημέρες του εφετινού κύματος ενίσχυσαν τις εκτιμήσεις τους καθώς σε λιγότερες από 10 ημέρες περισσότεροι από πέντε άνθρωποι βρέθηκαν σε ΜΕΘ, με τους μισούς εξ αυτών να είναι ηλικίας 30 έως 45 χρόνων.

Αναγκαίος ο αντιγριπικός εμβολιασμός

Οι επιστήμονες υπογραμμίζουν πως υπάρχει ακόμη ο χρόνος να εμβολιαστούν οι πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες με το εποχικό αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο παρέχει προστασία και από τον Α(Η1Ν1). Ο εμβολιασμός αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά «όπλα» έναντι της γρίπης. Όπως αναφέρει ο παθολόγος και συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Σωτήρης Τσιόδρας, «τα διεθνή δεδομένα δείχνουν πως δεν έχει σημειωθεί μετάλλαξη στον ιό και συνεπώς η κάλυψη που προσφέρει το εφετινό αντιγριπικό τριπλό εμβόλιο (περιέχει τρία στελέχη – Α (Η1Ν1), Α (Η3Ν2) και το στέλεχος Β της γρίπης) είναι ασφαλής». Οι ειδικοί αναφέρουν επίσης ως εξίσου σημαντικό μέτρο πρόληψης την τήρηση κανόνων υγιεινής ενώ σε περίπτωση κρούσματος συστήνουν την έγκαιρη εντός 48ωρου από την εμφάνιση των συμπτωμάτων χορήγηση ανιτικών φαρμάκων.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Read more

Όταν οι ξένοι μας υποβάθμιζαν το ΓΑΠ είχε το μυαλό του να κάνει εξεταστική για τον Γερμανό και να καλέσει τον Ιερώνυμο στο ΥΣ!!!

Δείτε τι σχέδιο και πόσο σοβαρά είχε πάρει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ την κρισιμότητα της οικονομικής κατάστασης 3 μήνες μετά την άνοδό ης στην εξουσία τον Δεκέμβριο του 2009:

Στις 23 Δεκεμβρίου ο τρίτος κατά σειρά οίκος αξιολόγησης, η Moody's υποβάθμιζε την Ελλάδα και το spread έπεφτε στις 240 μονάδες. Ο Παπακωνσταντίνου δήλωνε ικανοποιημένος επειδή μας έριξαν μόνο μια κατηγορία (!!!) και ανακουφισμένος επειδή "έκλεινε ένας κύκλος υποβαθμίσεων" (!!!!) και έλεγε στο CNBC:
«είναι μια ένδειξη πως αρχίζουμε να ανοικοδομούμε την εμπιστοσύνη που χρειαζόμαστε για να πείσουμε τις αγορές και τους Ευρωπαίους εταίρους μας πως προχωράμε στην κατεύθυνση της μείωσης του ελλείμματος και του ελέγχου του χρέους»
Την ίδια αυτή μέρα το μυαλό (λέμε τώρα...) του Γιωργάκη ήταν στο να καλέσει τον Ιερώνυμο στο Υπουργικό Συμβούλιο και να κάνει εξεταστική επιτροπή για τον Γερμανό... μιας υπόθεση που πριν λίγες μέρες έκλεισε τελεσίδικα μιας και οι δικαστές δεν βρήκαν τίποτα μεμπτό παρά τις τσιρίδες του Μανώλη και τις μηνύσεις του ΠΑΣΟΚ...

Μετά κάποιοι συνεχίζουν να αναρωτιούνται πως φτάσαμε εδώ και οι πιο ηλίθιοι λένε ότι φταίει ο Καραμανλής και η ΝΔ...
Read more

Γιωργάκη Α.Παπανδρέου…ερχόμαστε! (β’)


Οι πολίτες δεν υπακούουν…!

του Γιώργου Δελαστίκ
Μια σημαντικότατη πολιτική και κοινωνική πτυχή είχε η χθεσινή καθολική απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας – λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικός, τρόλεϊ, τραμ. Δεν αναφερόμαστε στην κατά 100% επιτυχία της, αλλά σε κάτι άλλο: στο ότι πραγματοποιήθηκε παρά το γεγονός ότι τα δικαστήρια την έκριναν παράνομη. Χιλιάδες εργαζόμενοι αψήφισαν αδίστακτα αυτήν τη φορά μια δικαστική απόφαση που αφορούσε τον αγώνα που κάνουν για να αποκρούσουν ή να περιορίσουν την προσπάθεια της κυβέρνησης Παπανδρέου να λεηλατήσει τα εισοδήματά τους.
Δεδομένου μάλιστα ότι οι διοικήσεις των συνδικάτων αυτού του κλάδου πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ -άρα αποκλείεται εξ ορισμού αυτή η αγνόηση της δικαστικής απόφασης να οφείλεται σε πολιτική αντίθεση προς την κυβέρνηση Παπανδρέου- η στάση των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς προσλαμβάνει βαθύτερα κοινωνικά χαρακτηριστικά.
Οδηγεί αντικειμενικά σε νέα επίπεδα ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο κοινωνικό φαινόμενο που παρατηρείται εσχάτως με επίκεντρο τη μη καταβολή διοδίων από αξιόλογο ποσοστό οδηγών και το οποίο φαίνεται ότι τείνει να επεκταθεί και σε άλλους τομείς: ένα αυθόρμητο κίνημα απειθαρχίας, ανυπακοής των πολιτών προς την εξουσία, τα όργανα και τους θεσμούς της.
Με την άρνησή τους αυτή, οι πολίτες δεν δείχνουν απλώς τη δυσαρέσκειά τους για την άλφα ή τη βήτα κυβερνητική, δικαστική ή επιχειρηματική υπόθεση. Σε κάθε περίπτωση έχουν φυσικά κάποιον συγκεκριμένο λόγο που τους εκνευρίζει ή τους εξοργίζει – τα διόδια σήμερα ή το κατά 40% ακριβότερο εισιτήριο αύριο για πολύ χειρότερες συγκοινωνιακές υπηρεσίες.
Το βαθύτερο κοινωνιολογικό περιεχόμενο αυτής της στάσης των πολιτών, όμως, συνίσταται στο ότι αποδεικνύει και διευρύνει το χάσμα στις σχέσεις τους με το κράτος, σχέσεις που γίνονται όλο και πιο εχθρικές.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου με την πολιτική της σκίζει το κοινωνικό συμβόλαιο….
στη βάση του οποίου, στο πλαίσιο του συστήματος, διασφαλίστηκε επί μισό και πλέον αιώνα η ομαλή λειτουργία της ελληνικής πολιτείας, με εξαίρεση την παρένθεση της χούντας των συνταγματαρχών που ουσιαστικά αποτελούσε τον τελευταίο σπασμό του προηγούμενου, εμφυλιοπολεμικού καθεστώτος.Η ακύρωση αυτού του συμβολαίου εκ μέρους της κυβέρνησης είναι μια πάρα πολύ σοβαρή πράξη, της οποίας αμφιβάλλουμε αν οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός έχουν αντιληφθεί το πλήρες εύρος των επιπτώσεων που έχει μακροπρόθεσμα για την ελληνική κοινωνία. Δεν πρόκειται βεβαίως για απλή πράξη διαχείρισης της τρέχουσας διακυβέρνησης της χώρας.
Οταν η κυβέρνηση λεηλατεί τους μισθούς των εργαζομένων
, μειώνει τις συντάξεις, υποβαθμίζει τη δημόσια παιδεία και υγεία, πιέζει προς τα κάτω το βιοτικό επίπεδο κ.λπ., είναι προφανές ότι επιβάλλει μια διαφορετική, χειρότερη κοινωνία για την τεράστια πλειονότητα του λαού.
Σε αυτό, λοιπόν, της απαντούν διογκούμενες μάζες πολιτών με τον πολλαπλασιασμό των εκδηλώσεων απειθαρχίας και ανυπακοής. Της στέλνουν απερίφραστα μήνυμα ότι δελεάζονται με την ιδέα να σκίσουν και οι πολίτες το «παλαιό» κοινωνικό συμβόλαιο! Να πάψουν, δηλαδή, να τηρούν τις δικές τους υποχρεώσεις απέναντι στην εξουσία, κυβερνητική και άλλη.
Μια τέτοια πολύπλευρη ρήξη του κοινωνικού ιστού συνιστά ισχυρό πλήγμα κατά του συστήματος. Υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια της αντιπάθειας προς την πολιτική μιας συγκεκριμένης κυβέρνησης και ενέχει μονιμότερα χαρακτηριστικά ρήξης.
Αν μάλιστα υπάρξουν και πολιτικές δυνάμεις που θα κατορθώσουν να εκφράσουν σε πολιτικό επίπεδο αυτές τις συγκρουσιακές διαθέσεις τμήματος του κόσμου, τότε η αντιπαράθεση κράτους – πολιτών θα προκαλέσει πολύ πιο οξυμένες κοινωνικές εντάσεις και ίσως εκρήξεις.
Στις σημερινές συνθήκες, πάντως, μάλλον θα εκπλαγεί δυσάρεστα η κυβέρνηση αν νομίζει ότι «μόδα είναι, θα περάσει» χωρίς συνέπειες αυτή η γενίκευση των διαθέσεων ανυπακοής πολλών πολιτών.
ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ
Η καταστολή δεν είναι λύση
Η έξαρση της δραστηριότητας των κρατικών μηχανισμών καταστολής δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματα της κυβέρνησης. Είναι προφανές ότι π.χ. η επιστράτευση των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς βεβαίως και θα θέσει σε λειτουργία τα λεωφορεία, τον ηλεκτρικό ή το μετρό. Πλανάται πλάνην οικτράν η κυβέρνηση όμως αν νομίζει ότι μια κοινωνία μπορεί να κυβερνηθεί επί πολύ με αυταρχικό τρόπο, στηριζόμενη στους μηχανισμούς εξαναγκασμού σε υπακοή της πλειοψηφίας των πολιτών που αρνούνται να συμφωνήσουν με την πολιτική της. Δεν είναι μόνο η εκλογική ήττα που συχνά σφραγίζει μια τέτοια πολιτική. Είναι και η βιαιότητα ενδεχόμενων κοινωνικών εκρήξεων μέχρι τότε.
Του Γιώργου Δελαστίκ στο Έθνος της 14/01/2011
http://www.tvxs.gr/
http://olympia.gr
Read more

«Γειτονιά του έρωτα» σε μη κατοικημένη περιοχή της Θεσσαλονίκης


boutaris_01.jpg
Την πρόταση να δημιουργηθεί «γειτονιά του έρωτα» σε μη κατοικημένη περιοχή της Θεσσαλονίκης, που θα οριοθετήσει ο Οργανισμός Ρυθμιστικού, εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε, σήμερα, στο δημαρχείο με αντιπροσωπεία ιεροδούλων.
Οι ιερόδουλες εξέθεσαν στον δήμαρχο τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη μη ανανέωση των αδειών λειτουργίας των οίκων ανοχής. Ο κ. Μπουτάρης υποσχέθηκε να θέσει το συγκεκριμένο θέμα για συζήτηση σε προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Επίσης, ο δήμαρχος θα συναντηθεί με κατοίκους της δυτικής πλευράς της πόλης, προκειμένου να ακούσει και τις δικές τους απόψεις, ώστε να δοθούν οι απαραίτητες λύσεις στο ζήτημα.
http://www.parapolitika.gr
Read more

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Θα βρούνε το θάρος οι Γερμανοί να πούνε την αλήθεια στους Έλληνες ή τα φυλάνε για την Χάγη

Ήδη άρχισαν δειλά δειλά να ψελλίζουν μερικά πράγματα... άντε να δούμε πότε θα σταματήσουν να καλύπτουν όλους του Έλληνες που Κυβέρνησαν μετά το 1962 και θα πετάξουν την βόμβα που θα τους ξεβρακώσει όλους... και δυστυχώς θα ξεβρακώσει τους δικούς μας περισσότερο από τους ΠΑΣΟΚους. Δείτε τι δήλωσε σήμερα, μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Γερμανικού ΥΠΕΞ:

«Ειδικά για την Ελλάδα υπάρχει μία σειρά από «προγράμματα συμφιλίωσης» (ΣΣ. Αυτό κρατήστε το για τις επόμενες μέρες), όπως προγράμματα διαλόγου στις πληγείσες κοινότητες, προγράμματα για τους νέους, στήριξη μουσείων και εκθέσεων, ενώ οι πρέσβεις της Γερμανίας στην Ελλάδα καλλιεργούν επί χρόνια στενές επαφές με οργανώσεις θυμάτων»
Read more

Και είναι μόνο η αρχή!! Τιμολόγια ΔΕΗ: Αύξηση 550% στο τέλος υπέρ ΑΠΕ !!

Κατά 550% θα αυξηθεί το τέλος υπέρ Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τα νοικοκυριά στα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ. Θα ανέλθει στο 1,95 ευρώ ανά MWh (μεγαβατώρα) από 0,30 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
Σε κοινή ανακοίνωση τους οι τρεις σύνδεσμοι ηλεκτροπαραγωγής κατηγορούν τη ΔΕΗ ότι καρπούται το τέλος αυτό από τον έλληνα καταναλωτή συκοφαντώντας παράλληλα τις ανανεώσιμες πήγες ενέργειας.

"Σε αντίθεση με την εικόνα που τεχνηέντως επιχειρείται να καλλιεργηθεί ότι η επιβολή αυξήσεων του «Τέλους ΑΠΕ» είναι δήθεν προς όφελος των παραγωγών ενέργειας από ΑΠΕ, η πραγματικότητα είναι ότι οι αυξήσεις του Τέλους αυτού επιβάλλονται για να παραμείνουν οι προμηθευτές των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας οι μοναδικοί ωφελημένοι παράγοντες της στρεβλής και χειραγωγούμενης Ελληνικής Αγοράς Ενέργειας, κατά το ποσοστό του μεριδίου της αγοράς που αναλογεί σε κάθε έναν από αυτούς.

Και αυτό γιατί, λόγω των στρεβλώσεων που επικρατούν στην αγορά, αγοράζουν την παραγωγή των ΑΠΕ φθηνά (πολύ κάτω του πραγματικού κόστους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα) και την πωλούν στους καταναλωτές ακριβά (τιμή λιανικής + μετακύλιση αύξησης Τέλους ΑΠΕ). Κερδίζουν δηλαδή - ενώ δεν πρέπει - τη διαφορά του πραγματικού κόστους παραγωγής από τη φθηνή και τεχνητά χαμηλή τιμή της ημερήσιας χονδρεμπορικής αγοράς, στην οποία αγοράζουν. Ταυτόχρονα, το άδικο αυτό κέρδος αυξάνει το έλλειμμα του ΔΕΣΜΗΕ. Για να καλυφθεί το εν λόγω έλλειμμα, αυξάνεται το λεγόμενο «Τέλος ΑΠΕ»" αναφέρουν μεταξύ άλλων οι τρεις σύνδεσμοι ηλεκτροπαραγωγής.

Καλούν ταυτόχρονα την πολιτεία να πάρει μέτρα ώστε να σταματήσει η χειραγώγηση της τιμής ενέργειας από την ΔΕΗ.

Πατήστε ΕΔΩ για την ανακοίνωση των τριών συνδέσμων ηλεκτροπαραγωγής.

http://www.skai.gr/news/greece/article/160512/timologia-dei-auxisi-550-sto-telos-uper-ape-/

http://taxalia.blogspot.com/2011/01/550.html 
Read more

Ποιοί και πως «παγιδεύουν» την Ελλάδα

  Του Μενέλαου Τασιόπουλου
Η Ελλάδα δεν βρίσκεται υπό το καθεστώς του Μνημονίου και της Τρόικας, εξαιτίας των δεικτών της, για παράδειγμα το ύψος του δημοσίου χρέους της, του ιδιωτικού της χρέους ή του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων της. Αυτοί βρίσκονται στα μέσα ευρωπαϊκά επίπεδα. Η Ελλάδα δεν βρίσκεται υποχρεωμένη να εξυπηρετήσει την κατοχική δανειακή σύμβαση του Μνημονίου επειδή δεν μπορούσε να δανεισθεί από τις αγορές το φθινόπωρο του 2009, παρά τα προβλήματα κακοδιαχείρισης και ανεύθυνης δημοσιονομικής πολιτικής των κυβερνήσεων Καραμανλή. Αλλά εξαιτίας των καταστροφικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης Παπανδρέου περί αναξιοπιστίας των δεικτών της χώρας, του Τ+10 στην αγορά ομολόγων, του short selling στο ελληνικό χρηματιστήριο. Η Ελλάδα δεν έχει «κλειστά» επαγγέλματα, ούτε προστατευτισμό που να τη φέρνει σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό πλαίσιο. Οι μισθοί και οι αμοιβές στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου υψηλοί , τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, σε σχέση με τον μέσο ευρωπαϊκό. Ακόμη και στις ΔΕΚΟ οι πολυδιαφημισμένες αμοιβές των 70.000-100.000 ευρώ αφορούν πρόσωπα αποσπασμένα σε υπουργικά και κομματικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ και όχι μέσους εργαζόμενους ή συνδικαλιστές σε αυτές.
Με αυτά ως δεδομένα, που πολύ εύκολα αποδεικνύονται από στοιχεία δημοσιευμένα και αναγνωρισμένα από διεθνείς οργανισμούς και κέντρα (που παρουσιάζει σήμερα το Newscode.gr) , διαφαίνεται ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός παγίδευσαν την Ελλάδα, σε έναν μονόδρομο που την οδηγεί σε βίαιη μείωση του βιοτικού επιπέδου, δημιουργία συνθηκών ύφεσης διαρκείας, εκτόξευση του δημοσίου χρέους της, συνθηκών υποτιμητικής κερδοσκοπίας και εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, απεθνικοποίησης και ιδιωτικοποίησης των ΔΕΚΟ, με τα βάρη «περασμένα στον κρατικό προϋπολογισμό, συμφωνιών αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας, με λεόντειες συμφωνίες τύπου Μνημονίου , κατάρρευσης του Χρηματιστηρίου και απομείωσης των αξιών των εισηγμένων ελληνικών επιχειρήσεων, ώστε πολύ εύκολα να βρεθούν στόχοι εξαγοράς από τα διεθνή distress funds, ελέγχου της ενεργειακής παραγωγής και των διαδρομών μεταφοράς που περνούν από το κομβικό σημείο της Ελλάδος στη Μεσόγειο σε σχέση με την Ευρώπη, με ταυτόχρονη απαξίωση και ιδιωτικοποίηση στη συνέχεια της ΔΕΗ. Επίσης ο απόλυτος έλεγχος του τραπεζικού συστήματος, με δημιουργία προϋποθέσεων ντόμινο οποιαδήποτε στιγμή και εξαγοράς σε ευτελές επίπεδο των τραπεζικών ιδρυμάτων . Τον έλεγχο της διαχείρισης και της περιουσίας των Ασφαλιστικών Ταμείων από πολυεθνικές , ολλανδικές, Γερμανικές και Αμερικανικές καθώς και τη μερική ιδιωτικοποίηση και εκποίηση των νοσοκομείων, σε συνθήκες χρεοκοπίας του ΕΣΥ (πρώτο παράδειγμα η χρεοκοπία και πώληση του Ερρίκος Ντυνάν). Επίσης κρίσιμοι τομείς που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μπορούν να εκποιηθούν σε συνθήκες ύφεσης, με τη διαδικασία της υποτιμητικής κερδοσκοπίας, είναι οι υποδομές, με την κατάρρευση ή απορρόφηση από διεθνείς εταιρείες των κατασκευαστικών εταιρειών, το εμπόριο, η μεταποίηση, οι νέες τεχνολογίες (που μπορούν να αναπτυχθούν επί κρατικής Γής, με επενδύσεις μακρόχρονου αφορολόγητου και πολύ χαμηλού κόστους εργασίας για τα ευρωπαϊκά δεδομένα),τα εργοστάσια αμυντικών εξοπλισμών, η διαφημιστική αγορά μαζί με την αγορά των media, φυσικά ο τουρισμός, τα αγροτικά προϊόντα.
Στοχευμένοι τομείς από συγκεκριμένα συμφέροντα είναι πέραν των άλλων η ιδιωτική αγροτική Γή που μπορεί να αποκτηθεί, υπερχρεωμένη όπως είναι σήμερα, κατά 40% σε πρώτη φάση, με την εξαγορά της Αγροτικής Τράπεζες, τα 170δις ευρώ των ιδιωτικών καταθέσεων που βρίσκονται στις ελληνικές τράπεζες και τέλος η εκκλησιαστική ακίνητη περιουσία, μετά τον διαχωρισμό Του Κράτους από την Εκκλησία, ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες χρεοκοπίας σε επίπεδο Μητροπόλεων και εξαιτίας της πολυδιάσπασης και των ειδικών συμφερόντων , να πουληθεί στη βάση της υποτιμητικής κερδοσκοπίας, στο ίδιο μοντέλο που προδιαγράφεται η πώληση της Δημόσιας κρατικής περιουσίας στην πρώτη φάση.
Στη παρούσα συγκυρία ήδη από το “Μνημόνιο 1” η δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος έχει ανασταλεί , αφού το Κοινοβούλιο δεν εγκρίνει, αλλά ενημερώνεται για τα Μνημόνια , οι υπουργοί δεν αποφασίζουν αλλά εκτελούν το πλάνο και το χρονοδιάγραμμα της Τρόικας και τα Διοικητικά Δικαστήρια, δια των αναβολών, δεν δικάζουν τις προσφυγές των πληττόμενων από τα ευθέως αντισυνταγματικά μέτρα που αποφασίζονται. Επίσης η Ελλάδα χωρίς βία και χωρίς δημοψηφίσματα βρίσκεται υπό την απόλυτη (ξένη) κυριαρχία του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της ΕΚΤ, ενός συνόλου δηλαδή πιστωτών και ευρωπαϊκών και διεθνών κρατικών συμφερόντων και επιχειρηματικών ομίλων, που στο μετοχικό τους κεφάλαιο πρωταγωνιστεί το δημόσιο ξένων κρατών. Εάν το μοντέλο πετύχει στην Ελλάδα, τότε πολύ εύκολα μπορεί να εφαρμοσθεί με ανάλογο τρόπο και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, αλλά και σε κράτη γεωγραφικών περιοχών, εκτός Ευρώπης, με μεγαλύτερη άνεση.
Ποιοι είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τις εξελίξεις; Ξεχωρίζουν τέσσερα πρόσωπα. Ο Γ. Παπανδρέου (πρωθυπουργός), Γ. Παπακωσταντίνου (υπ. Οικονομικών), Δ. Δασκαλόπουλος (πρόεδρος του ΣΕΒ) και Γ. Στουρνάρας (Διευθυντής του ΙΟΒΕ).
Η χρονιά που έρχεται θα έχει πολύ πιο σοβαρές συγκρούσεις επί Ελληνικού και Ευρωπαϊκού εδάφους , απ’ αυτές που προβλέπονται, τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο. Αυτό είναι εκτίμηση…
Διαβάστε περισσότερα:
Γιατί η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ παγίδεψε την Ελλάδα;
http://www.newscode.gr/scholia/story/poioi-kai-pws-pagideyoyn-thn-ellada 
Read more

Στη Βουλή η δικογραφία για τον Κώστα Σημίτη...

Στη Βουλή εστάλη από τη Δικαιοσύνη η δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τη μηνυτήρια αναφορά Αυστριακού οικονομολόγου που εμπλέκει τον Κώστα Σημίτη με την Goldman Sachs και τα swap που υπογράφηκαν, ώστε να πληροί η Ελλάδα τα κριτήρια του δημοσίου χρέους για την ένταξη στο ευρώ.
Ο οικονομολόγος Φαγιάντ Μουλά Καλί κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά της Goldman Sachs για τα ελληνικά swaps την περίοδο 2000 - 2001, κατηγορώντας την εταιρεία για υποκίνηση σε παραποίηση ισολογισμού, για εξαπάτηση της Ε.Ε. και των πολιτών της και έκθεση σε κίνδυνο της Ευρωζώνης.
parapolitika
Read more

Άρχισαν τα όργανα: Νέα γρίπη: εννιά βαριά περιστατικά στην Ελλάδα - Αυξάνονται τα σοβαρά περιστατικά

http://www.labcy.com/userimages/H1N1.jpgΈνα θέμα που πρωτοδημοσιεύσαμε πριν από 9 μέρες (Μόκο οι νταβατζήδες: Το 75% των κρουσμάτων γρίπης εοφείλονται στον ιό της γρίπης του χοίρου) άρχισε να παίρνει έκταση και στα ΠΑΣΟΚικά ΜΜΕ:νέα γρίπη που λίγο ακόμα και θα νομίζαμε ότι το ΠΑΣΟΚ μας θεράπευσε και απ' αυτή! Φυσικά πρόκειται για τη
Σήμερα λοιπόν μας το έσκασαν το παραμύθι για 7 σοβαρά ασθενείς ενώ μέχρι χθες μας έλεγαν για κάποιον στις Κυκλάδες και ένα κρούσμα στην Λάρισα... Φαντάζομαι ότι το βράδυ οι αντικειμενικοί δημοσιογράφοι θα αρχίσουν τις τσιρίδες που ακούγαμε κατακαλόκαιρα το 2009 επί ΝΔ... φαντάζομαι ότι θα ζητήσουν και εμβόλια όπως έκαναν τότε κ.λπ. κ.λπ...
Και εννοείται πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από τη γρίπη των χοίρων, για ανθρώπους που δεν αντιμετωπίζουν και άλλα χρόνια νοσήματα, εξάλλου οι περισσότεροι από εμας μπορεί να έχουμε ήδη νοσήσει χωρίς να το καταλάβουμε περνώντας την σαν απλή γρίπη...
Πρόβλημα υπάρχει όμως με τα λαμόγια τους δημοσιοκάφρους που τώρα που κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσουν το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις, χωρίς να ασχοληθούν καθόλου δηλ., ενώ επί ΝΔ ήταν τόσες οι τσιρίδες τους που πανικόβαλαν τον κόσμο και οδήγησαν το ζώο να αγοράσει εμβόλια και για τις κότες και τώρα θα τον πάνε και εξεταστική από πάνω (!!!) για σπατάλες στον τομέα της υγείας ενώ έπρεπε να τον περάσουν εξεταστική λόγω βλακείας...
Διαβάστε και την είδηση:
Πρόκειται για έξι άνδρες και τρεις γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 51 έτη. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ο ιός της νέας γρίπης φαίνεται πως και φέτος έχει την ίδια συμπεριφορά, προσβάλλοντας ακόμη και νέους και υγιείς ανθρώπους.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, μεταξύ των ασθενών που παρουσιάζουν βαριά συμπτώματα, είναι και ένα βρέφος στη Θεσσαλονίκη με τους θεράποντες ιατρούς του να αναμένουν την διάγνωση των εργαστηριακών εξετάσεων που θα δείξει εάν έχει προσβληθεί από τη νέα γρίπη.

Στην ίδια έκθεση επιβεβαιώνεται ότι «η Ελλάδα βρίσκετε σε ανοδική φάση του επιδημικού κύματος γρίπης», με τον ιό Α (Η1Ν1) να είναι ο επικρατέστερος.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, οι λοιμωξιολόγοι επιμένουν πως οι πολίτες οφείλουν να ακολουθούν πιστά τους κανόνες υγιεινής, έτσι ώστε να προστατέψουν τον ευατό τους αλλά και τους οικείους τους.

Σε ό,τι αφορά τους ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, διευκρινίζουν πως υπάρχει ακόμη χρόνος να εμβολιαστούν, δεδομένου πως τα στελέχη του ιού της γρίπης που έχουν απομονωθεί μέχρι σήμερα στα Εργαστήριο Αναφοράς Γρίπης περιλαμβάνονται στο φετινό τριδύναμο εμβόλιο γρίπης

Η νέα γρίπη «οργώνει» την Ευρώπη
Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία έκθεση, που εκδίδεται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) βάσει των δεδομένων που συλλέγονται από τις χώρες που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιτήρησης της Γρίπης (EISN), καταγράφηκαν τα εξής:

* Η δραστηριότητα της γρίπης παρουσιάζει αυξητική τάση σε δεκαπέντε (15) χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Βόρεια Ιρλανδία,Ισλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία).

* Το 73% των στελεχών που έχουν απομονωθεί από την εβδομάδα 40/2010 μέχρι σήμερα ανήκει στον τύπο Α και το 27% στον τύπο Β του ιού της γρίπης. Όσον αφορά στους υποτύπους του ιού Α, σε ποσοστό 95,6% έχει απομονωθεί ο υπότυπος Α(Η1Ν1) 2009 και σε ποσοστό 4,4% ο υπότυπος Α(Η3).

* Μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας, έχουν αναφερθεί συνολικά 613 κρούσματα σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου από επτά χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία).Αυξάνονται τα σοβαρά περιστατικά μετά από μόλυνση με τον ιό Α (Η1Ν1) στην χώρα μας. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, έως και σήμερα έχουν εντοπιστεί εννιά ασθενείς που χρειάστηκαν νοσηλεία σε μονάδες εντατικής θεραπείας, μετά την επιδείνωση της υγείας τους.

ΤΑ ΝΕΑ
Read more

Τα έχωσε η Αλέκα στον Γιώργο για τα Ελληνοτουρκικά

papariga-papandreou_01.jpg
Οξύνθηκαν τα πνεύματα στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση επερώτησης του ΚΚΕ την Ώρα του Πρωθυπουργού. Η γενική γραμματέας του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στους χειρισμούς της κυβέρνησης για τα ελληνοτουρκικά θέματα, τόσο για τον ορυκτό πλούτο όσο και για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων.
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που χθες το βράδυ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, αντέδρασε έντονα κατηγορώντας το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, ότι καλλιεργεί εθνικιστικές φοβίες και θεωρίες συνομωσίας.
Ο κ. Παπανδρέου απαντώντας στις κατηγορίες της κ. Παπαρήγα περί «μυστικής διπλωματίας» την αποκάλεσε «κοινή συκοφάντη», σημειώνοντας ότι «υιοθετεί θεωρίες συνωμοσίας με εικοτολογίες που βλάπτουν».
Αναφερόμενος στο ζήτημα της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε πως το ζήτημα δεν είναι αν έχουμε πετρέλαιο, αλλά το κράτος που διαχειρίζεται τον πλούτο του ελληνικού λαού και αυτό -τόνισε- οικοδομεί τόσο καιρό η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν υφίσταται θέμα υφαλοκρηπίδας του Καστελόριζου. Απαντώντας στις αιτιάσεις ότι ενδεχόμενη προσφυγή στη Χάγη για το θέμα της υφαλοκρηπίδας αποτελεί, παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, ο Γ. Παπανδρέου σημείωσε πως αν οι διμερείς συνομιλίες για το ζήτημα καταλήξουν σε αδιέξοδο δεν θα πρέπει να διαιωνίζεται η εκκρεμότητα, αλλά να υπάρξει μία συμφωνία από κοινού για προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης, σύμφωνα με το διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.
Επίσης σημείωσε ότι ο ίδιος πιστεύει στο χτίσιμο μιας ειλικρινούς σχέσης με τη γείτονα χώρα.
Συνήθως, μετά τα μεγάλα λόγια ακολουθούν οι μεγάλες παραχωρήσεις μέσω της μυστικής διπλωματίας απάντησε από την πλευρά της η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι από το επιθετικό ύφος του Πρωθυπουργού συνάγει ότι "σας πιάσαμε στα πράσα", ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη του ΚΚΕ στην πολιτική που ακολουθείται.
Απαντώντας ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατηγορώντας τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ ότι «έχει καταστεί ο καλύτερος προπαγανδιστής του πιο ακραιφνούς κεμαλιστή στρατηγού του βαθέως κράτους της Τουρκίας".
http://parapolitika.gr
Read more

«Άμεση αναδιάρθρωση σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία»

Την άμεση αναδιάρθρωση των χρεών, αρχικά της Ελλάδας, και στη συνέχεια της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, συστήνει ο Εκόνομιστ.
Σύμφωνα με το βρετανικό οικονομικό και πολιτικό περιοδικό, η ευρωπαϊκή στρατηγική της διάσωσης των ασθενών οικονομικών της περιφέρειας της ευρωζώνης έχει αποτύχει, καθώς οι επενδυτές γίνονται περισσότερο και όχι λιγότερο νευρικοί.
Ως επιχειρήματα υπέρ του εναλλακτικού σχεδίου της αναδιάρθρωσης, ο Εκόνομιστ αναφέρει ότι: η μόνιμη μεταφορά κεφαλαίων από τις πλουσιότερες χώρες προς την περιφέρεια δεν είναι πολιτικά αποδεκτή, οι κίνδυνοι από την αναδιάρθρωση έχουν ελαχιστοποιηθεί οχτώ μήνες μετά τη διάσωση της Ελλάδας, η περαιτέρω καθυστέρηση θα επιβαρύνει δημοσιονομικά ακόμα περισσότερο χώρες όπως η Ελλάδα, αλλά και τους επενδυτές και τους φορολογούμενους.
Σε ό,τι αφορά την ελληνική περίπτωση, ο Εκόνομιστ αναφέρει ότι η αναδιάρθρωση θα πρέπει να εξαλείψει έως και το μισό δημόσιο χρέος της χώρας για να μπει η οικονομία σε μία βιώσιμη οδό.
Οι προβλέψεις του Εκόνομιστ κάνουν λόγο.... για δημόσιο χρέος της τάξεως του 165% του ΑΕΠ το 2015 στην Ελλάδα αν δεν γίνει άμεση αναδιάρθρωση και για ανάγκη μιας πενταετίας φορολογικών αυξήσεων και περικοπών δαπανών για να επιτευχθεί πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα.
Υπό αυτές τις συνθήκες, σημειώνεται ότι η Ελλάδα στην καλύτερη περίπτωση θα βρεθεί να πληρώνει το 8 με 9 τοις εκατό του ΑΕΠ της χώρας σε τόκους το 2015. Όπως σχολιάζεται, αυτό είναι ένα ανυπόφορο κόστος που σημαίνει ότι η Ελλάδα μοιάζει χρεοκοπημένη.
(skai.gr)
Read more

Το ξαναζητήσατε επίμονα, το βάζουμε (Γκλέτσος προς Χιώτη: "είσαι γελοίος":)

Read more

Για να μην λαϊκίζουμε ασύστολα…

Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 14, 2011
Όχι πως είναι άμοιροι ευθυνών, αλλά προέχουν κάποια άλλα καθάρματα. Αυτά της περιβόητης Ελιτ, της χειρότερης του πλανήτη. Όχι, δεν είναι κάποια άλλη. Είναι η Ελληνική.
Καθ’ ότι, ο Γενίτσαρος, ο ρουφιάνος είναι το κατώτατο είδος ζωής. Χειρότερο και από το μικρόβιο που “απλώς κάνει την δουλειά του”.
‘Οταν λέμε λοιπόν για τους βουλευτές και τα προνόμια τους, τους μισθούς και τα αυτοκίνητα, ας έχουμε κατά νου ότι τα έσοδα ενός νταβατζή και μόνο από τις δοσοληψίες του με το δήμόσιο, είναι το κόστος της κοινοβουλευτικής λειτουργίας από την εποχή της μεταπολίτευσης.
Οι μίζες στους επίορκους πολιτικούς δεν είναι τίποτε άλλο από το Marketing Kick Back αναλόγως του τζίρου. Όπως ακριβώς έκανε η Siemens. ΑΡΑ, αγαπητοί βουλευτές, πολιτευτές κλπ, όσοι δεν τα έχετε “πιάσει”, οφείλετε τώρα στο γύρισμα της ιστορίας να ξεσκίσετε τους επίορκους. Έχοντας πάντα κατά νου ότι “50,000 για ένα βρωμοκαλώδιο, μπορεί να καταλήξει μοχλός πίεσης π.χ. για την συνδιαχείριση του Αιγαίου”.
Να θυμάστε λοιπόν πως κάποιοι νταβατζήδες θησαυρίζουν ΚΑΙ από αυτή την συνδιαχείριση, όπως θησαύρισαν από την κατοχή, από την γενοκτονία της Κύπρου κλπ. Αυτοί εν πολλοίς είναι που αφήνουν την περιρέουσα ατμόσφαιρα περί συλλογικής ευθύνης.
Διαβάστε τον ευπατρίδη τον Γιάννη Καψή και τι έγραψε για τον Πάγκαλο:
Read more

Γκόρντον...«καρφώνει» Γιώργο

Aυτό που ακολουθεί δεν είναι άρθρο της Ν.Δ..
Είναι σημερινό άρθρο από  ΤΟ ΒΗΜΑ .

Με...«όπλο», τα γραφόμενα του τέως Πρωθυπουργού της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν, θα επιχειρήσει η Ν.Δ. να κτυπήσει τον κ. Γ. Παπανδρέου.
Η Ρηγίλλης, επενδύει στα όσα γράφει στο πρόσφατο βιβλίο του, ο ομοϊδεάτης του Έλληνα Πρωθυπουργού, για την ελληνική κυβέρνηση και ετοιμάζεται να αναδείξει το επιχείρημά του, ότι καθυστέρησε να λάβει μέτρα.
Η αξιωματική αντιπολίτευση, αναμένεται να αξιοποιήσει το βιβλίο του κ. Μπράουν (Πρωθυπουργού της Βρετανίας και αρχηγού του Εργατικού Κόμματος, το διάστημα 2007-2010), με τίτλο: «Πέρα από το κραχ» (εκδόσεις Πεδίο).
Αυτό θα το κάνει για να υποστηρίξει, πως επιδοκιμάζεται με αυτή τη διαδικασία -έστω και με έμμεσο τρόπο- η κριτική του προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά, ότι καθυστέρησε η κυβέρνηση να λάβει μέτρα με συνέπεια την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης.

«Οι ευρωπαϊκές εγγυήσεις είναι το θεμέλιο της διάσωσης της Ελλάδας το 2010.

Θεωρώ ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, είχε το θάρρος να λάβει τις δυσκολότερες των αποφάσεων και να εφαρμόσει τα σκληρότερα των μέτρων. Αλλά πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι λαμβάνει τις καλύτερες δυνατές συμβουλές» επισημαίνει ο κ. Μπράουν στο βιβλίο (σελ. 239) και συνεχίζει:
«Για παράδειγμα,
κατά τους πρώτους μήνες του έτους, εξαιτίας καθυστερήσεων στις αποφάσεις για να βοηθηθεί η Ελλάδα, το κόστος στην Ελλάδα της αποφυγής της χρεοκοπίας αυξήθηκε από 30 δισ. ευρώ, κατά προσέγγιση, σε 120 δισ. ευρώ».
Στη συνέχεια, ο κ. Μπράουν, αναφέρει ότι «αυτές οι εγγυήσεις δεν εξαλείφουν τα ίδια τα χρέη, αντιμετωπίζουν μόνο τις συνέπειες, όχι την αιτία» και συμπληρώνει: «Μια δανειακή εγγύηση δεν μπορεί από μόνη της να επιλύσει ένα πρόβλημα υπερχρέωσης. Με άλλα λόγια δεν μπορείς να εξαλείψεις ένα πρόβλημα αξιόχρεου ταξινομώντας το ως πρόβλημα ρευστότητας».
Ο Βρετανός πολιτικός υποστηρίζει ότι «αν και κανείς δεν ξέρει ακόμα εάν η Ελλάδα θα είναι σε θέση να επιστρέψει στην ανάπτυξη χωρίς μια αναπροσαρμογή του χρέους, πρέπει να θυμόμαστε ότι η άλλη πλευρά του νομίσματος του ελληνικού δανεισμού, είναι ότι τα λεφτά τα δάνεισαν γερμανικές,γαλλικές, ιταλικές και άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες».
Στη συνέχεια διευκρινίζει: «Η έκθεση των γερμανικών τραπεζών στην Ελλάδα είναι περίπου 50 δισ. δολάρια, ενώ η γαλλική έκθεση είναι 75 δισ. δολάρια.Συνεπώς, η ανησυχία εκτείνεται πολύ πιο πέρα από την ικανότητα της Ελλάδας να πληρώσει»
Read more

Ο Παπουτσής ασχολείται μόνο με το φράχτη;

Δένδιας, Παπαθανασίου και Χατζηδάκης είχαν συγκροτήσει μια πολιτικά ενδιαφέρουσα τριπλέτα που μοιραζόταν κοινούς προβληματισμούς μετά την εκλογική ήττα της Ν.Δ. τον Οκτώβρη του 2009. Χθες, οι δυο πρώτοι κατέθεσαν κοινή ερώτηση στον Χρήστο Παπουτσή ζητώντας να μάθουν πώς
είναι δυνατόν ένα μήνα μετά την επίθεση κατά του Κωστή Χατζηδάκη οι δράστες να παραμένουν ασύλληπτοι, παρότι τα πρόσωπά τους διακρίνονται ευκρινέστατα στα τηλεοπτικά πλάνα που κατέγραψαν το συμβάν και έχουν αναμεταδοθεί σε ολόκληρο τον κόσμο. «Η παράλειψη εντοπισμού και σύλληψης των δραστών της βιαιοπραγίας αυτής που διαπράχθηκε στο κατά τ’ άλλα αυστηρά φυλασσόμενο κέντρο της Αθήνας καταδεικνύει την ανησυχητική όσο και θλιβερή απόσταση μεταξύ της προφορικής αποδοκιμασίας της από την κυβέρνηση και της απουσίας ανάληψης αποτελεσματικής δράσης, προκειμένου οι υπαίτιοι να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης», επισημαίνουν. Ο Παπουτσής ασχολείται μόνο με το φράχτη;
(Eλεύθερος Τύπος) 
Read more

Μπα δεν υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ η ναυΑΡΧΙΔΑ της δεξιάς... ιδέα σας είναι...


Δείτε πως παρουσίασε η ναυΑΡΧΙΔΑ το δανεισμό μας με 2,46% επί ΝΔ:

Προσέξτε ότι δίνει βάση στην αρνητική είδηση: "Νέο ρεκόρ στο spread" και περνάει το επιτόκιο στο φλου παρόλο που στην αμέσως προηγούμενη ανάλογη δημοπρασία, τον Σεπτέμβριο του 2008, το επιτόκιο για τα 6μηνα έντοκα γραμμάτια ήταν 5,06%!!!
Καμία αναφορά στο ότι μέσα σε 4 μήνες το επιτόκιο έπεσε κάτω από το μισό!!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjAbRqtrnfqWM0emsT5x5Qp9TFcl3ZraPOE-ReO16lBYKBzZM9qvAX6qKEJNJQDriIx-N2-zSZP2EGXdAy0WoJ-E66_H7xv_kIngsb7D3THfy1hmx2SFHhhYKU0MrY7wQpmlbYB_4oRi8C6/s1600/kath1.JPG

Τώρα επί ΠΑΣΟΚ η ναυΑΡΧΙΔΑ βλέπει σαν "επιτυχία" το διπλάσιο καπέλο του 4,9% ενώ δεν ξεχνάει να προβάλει και την άλλη "επιτυχία" να υποχωρήσει το τετραπλάσιο spread στις 898 μονάδες...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgl9UY21QT2_82lCh1tZvk1nAqXLvbI00mR11JhxU7Q43DPiwSz3m5KbENyrACQQCGSyLA97madeZLS4FKgA41dETCisMgt_Zn-rJXcpOO0tx7RTznM_SNgxwypT43E12U11gMcUlHFaFEL/s1600/kath2.JPG

Αυτά για όσους αφελείς επιμένουν να τους διαβάζουν...

Η ίδια είδηση σε δυο διαφορετικές στιγμές με διαφορετικά νούμερα:

στις 14.01.2009 δανειστήκαμε μέσω 6μηνων εντόκων γραμματίων του δημοσίου με
2,46% και το spread πήγε από τις 232 στις 243 μονάδες...


την άλλη φορά στις 12.01.2011 δανειστήκαμε με τα ίδια γραμμάτια με επιτόκιο
διπλάσιο, 4,9% και το spread που είναι τετραπλάσιο πήγε από τις 930 μ. στις 898...

Read more

Στρατηγικές Χειραγώγησης μέσω των ΜΜΕ και η εφαρμογή τους στην Ελληνική κοινωνία

Του Απόστολου Παπαπαρίση
 
Κυκλοφορεί από τα μέσα Δεκεμβρίου στο διαδίκτυο μία λίστα με τις πιο κοινές και αποτελεσματικές στρατηγικές χειραγώγησης του πληθυσμού μέσω των ΜΜΕ. Οι γνώμες διίστανται ως προς το ποιος συνέταξε τον κατάλογο αυτό. Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι η λίστα γράφτηκε από τον Noam Chomsky (Αμερικάνο γλωσσολόγο, φιλόσοφο, γνωστικό επιστήμονα και πολιτικό ακτιβιστή), ενώ κάποιοι από τον Jean Bricmont (Βέλγο θεωρητικό φυσικό και φιλόσοφο της επιστήμης). 
Ας δούμε όμως, χρησιμοποιώντας την απλή λογική, πως σχεδόν το σύνολο της λίστας των στρατηγικών χειραγώγησης εφαρμόζεται στην Ελληνική κοινωνία μέσω των ΜΜΕ.
Η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής. Με λίγα λόγια η τέχνη να διατηρείς την προσοχή του λαού αποσπασμένη, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμάλωτη θεμάτων που δεν έχουν καμία ή ολίγη σημασία. Να διατηρείς το λαό απασχολημένο, τόσο πολύ ώστε να μην έχει καθόλου χρόνο για να σκεφτεί. Το ρόλο αυτό ανέλαβε το Νο2 της κυβέρνησης του ΔΝΤ, που αφού υποστήριξε ότι «μαζί τα φάγαμε» χαρακτήρισε τα μεν στελέχη του ΣΞ και των ΣΑ «αντιπαραγωγικούς», τα παιδιά των ψηφοφόρων του «κοπρίτες», τους αναγνώστες συγκεκριμένης εφημερίδας «ζώα», στρέφοντας τα φώτα της επικαιρότητας πάνω του, αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη από τα σοβαρά και τα ουσιώδη.
Η δημιουργία προβλημάτων και μετά προσφορά λύσεων. Αυτή η μέθοδος καλείται επίσης «πρόβλημα – αντίδραση – λύση». Δημιουργείς ένα πρόβλημα, για να υπάρξει μια κάποια αντίδραση από τον κόσμο, με σκοπό αυτός ο ίδιος να ορίσει τα μέτρα που η εξουσία θέλει να τον κάνει να δεχτεί. Π.χ. δημιουργείς μία οικονομική κρίση (διόγκωση ελλείμματος με αύξηση των εξόδων και μείωση των εσόδων) ώστε να γίνει αποδεκτή ως αναγκαίο κακό η υποχώρηση των κοινωνικών δικαιωμάτων (προσφέρεται ως αναγκαία η λύση της προσφυγής στο ΔΝΤ για να …αποφύγουμε την επερχόμενη χρεωκοπία).
Η στρατηγική της σταδιακής εφαρμογής. Για να γίνουν αποδεκτά τα διάφορα απαράδεκτα μέτρα, αρκεί η σταδιακή εφαρμογή τους. Μέτρα που φέρνουν μαζική ανεργία, μισθούς και συντάξεις που δεν εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα θα είχαν προκαλέσει επανάσταση αν είχαν εφαρμοστεί μονομιάς. Μέχρι σήμερα η κυβέρνηση του ΔΝΤ έχει πάρει, σταδιακά, πολλά επαίσχυντα μέτρα. Ξεκινήσαμε με αύξηση έμμεσων φόρων, ακολούθησαν οι μειώσεις σε μισθούς, μειώθηκε ή περικόπηκε ο 13ος και ο 14ος μισθός, μειώθηκαν οι συντάξεις, αυξήθηκαν και πάλι οι έμμεσοι φόροι, …ρυθμίστηκε το ασφαλιστικό και ακολουθούν το ενιαίο μισθολόγιο, μειώσεις μερισμάτων, νέοι φόροι κλπ. Και ο κ. Παπακωνσταντίνου ακόμα παραιτείται που χρειάστηκε να πάρει κι άλλα μέτρα.
Η στρατηγική της αναβολής. Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση είναι να την παρουσιάσουν ως «επώδυνη και αναγκαία», εξασφαλίζοντας τη συγκατάβαση του λαού τη δεδομένη χρονική στιγμή και εφαρμόζοντάς τη στο μέλλον. Αυτό δίνει περισσότερο χρόνο στο κοινό να συνηθίσει στην ιδέα των αλλαγών και να τις αποδεχτεί με παραίτηση όταν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου. Τα ΜΜΕ μας βομβάρδιζαν τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τα «η ελληνική οικονομία είναι υπό πτώχευση», «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», «το δημοσιονομικό αδιέξοδο της χώρας απειλεί την εθνική μας κυριαρχία» δημιουργώντας μας την αίσθηση του επώδυνου ώστε η απόφαση για παραχώρηση της εξουσίας στο ΔΝΤ να θεωρείται αναγκαίο κακό. Επίσης γινόμασταν κατά κόρον μάρτυρες των πληροφοριών για μειώσεις μισθών, περικοπές δώρων, κατόπιν των διαψεύσεων και στη συνέχεια τη σταδιακή εφαρμογή των «χωνεμένων» πλέον μέτρων.
Πολύ περισσότερη χρήση του συναισθήματος παρά της λογικής. Η χρήση του συναισθήματος είναι μια κλασική τεχνική προκειμένου να επιτευχθεί βραχυκύκλωμα στη λογική ανάλυση και στην κριτική σκέψη των ατόμων. Το περίλυπο ύφος και η συντριβή των κυβερνώντων «θεατρίνων» όταν μας ανακοινώνουν τα μέτρα είναι κλασσικό παράδειγμα προσπάθειας επηρεασμού της κρίσης και της σκέψης του λαού.
Η ενίσχυση της αυτοενοχής. Κάντε τα άτομα να πιστέψουν ότι αυτά και μόνον αυτά είναι ένοχα για την κακοτυχία τους, εξαιτίας της ανεπάρκειας της νοημοσύνης τους, των ικανοτήτων ή των προσπαθειών τους. Έτσι, τα άτομα αντί να εξεγείρονται ενάντια στο οικονομικό σύστημα, υποτιμούν τους εαυτούς τους και νιώθουν ενοχές, κάτι που δημιουργεί μια γενικευμένη κατάσταση κατάθλιψης, της οποίας απόρροια είναι η αναστολή της δράσης… Και χωρίς δράση, δεν υπάρχει επανάσταση. Το «μαζί τα φάγαμε» είναι ή δεν είναι η απόλυτη εφαρμογή της στρατηγικής αυτής προκειμένου η κοινωνία να αποδεχτεί χωρίς αντίσταση και αδιαμαρτύρητα τα επώδυνα μέτρα.
Το σύστημα γνωρίζει τα άτομα καλύτερα από ότι αυτά γνωρίζουν τους εαυτούς τους. Κατά τα τελευταία 50 χρόνια, η ταχεία πρόοδος της επιστήμης έχει δημιουργήσει ένα αυξανόμενο κενό μεταξύ των γνώσεων του κοινού και εκείνων που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι κυρίαρχες ελίτ. Το σύστημα έχει καταφέρει να γνωρίζει καλύτερα τον «μέσο άνθρωπο» απ’ ό,τι αυτός γνωρίζει τον εαυτό του. Έτσι εξηγείται που ο Έλληνας μετά από τόσα ψέματα και τόσες επιθέσεις στην τσέπη του αλλά και στην αξιοπρέπεια του, δεν αντιδρά. Μας έχουν μελετήσει. Ο χρόνος θα δείξει πόσο καλά το έχουν πράξει. Ο Χάρρυ Κλυνν, σε πρόσφατη συνέντευξη του δήλωσε μεταξύ άλλων. «Ο Ελληνικός λαός, μπορεί να αργεί, αλλά δεν δέχεται τέτοιου είδους σκλαβιές. Προβλέπω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε κοινωνικές εκρήξεις που δεν φανταζόμαστε. …. Ο Παπανδρέου είναι υπάλληλος των αμερικανών και του ΔΝΤ και δεν ξέρω πώς θα μπορέσει να διαφύγει. Βέβαια όλα έχουν ρυθμιστεί και η διαφυγή του, εάν γίνει η κοινωνική έκρηξη, είναι δεδομένη, αλλά να δούμε τι θα γίνει με αυτούς που θα αφήσει πίσω του γιατί τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο θέλουν να τα παρουσιάζουν κάποιοι νταβατζήδες του Τύπου».

Read more