Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011


Επί ποδός βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία στη Θεσσαλονίκη ενόψει της τελετής των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που τοποθέτησε ο κεντρικός δήμος, την προσεχή Δευτέρα 17 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το παρών στην εκδήλωση αναμένεται να δώσει ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος παρεμπιπτόντως παρέστη και στην ανάλογη εκδήλωση για τον ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Πρώτη Σερρών τον Μάιο του 2008. Ιδιαίτερα πιθανή θεωρείται και η παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, ενώ αναμένεται να παραστεί..... και ο πρόεδρος του ιδρύματος “Κ. Καραμανλής” Πέτρος Μολυβιάτης, καθώς και πολλοί νυν και πρώην γαλάζιοι βουλευτές.
Η τελετή θα είναι λιτή και διοργανώνεται από τον δήμο Θεσσαλονίκης, που έχει ήδη αποστείλει τις προσκλήσεις, τις οποίες υπογράφει ο Γιάννης Μπουτάρης. “Η προσφορά του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης είναι γνωστή και έχει σφραγίσει για δεκαετίες την πορεία και την προοπτική της πόλης με μεγάλα έργα. Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, αποτίοντας τον οφειλόμενο φόρος τιμής, αποφάσισε τη φιλοτέχνηση μαρμάρινου ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και την τοποθέτησή του στη Νέα Παραλία”, αναφέρεται στη συνοδευτική επιστολή που αποστάλθηκε στην πολιτική ηγεσία της χώρα. Υπογράφεται από τον νυν δήμαρχο, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε συνταχθεί από τον τέως, καθώς οι διαδικασίες είχαν αρχίσει πριν από την αλλαγή στη διοίκηση.
Παρά τις κόντρες που προηγήθηκαν με τη νέα διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης και τον Γιάννη Μπουτάρη, κεντρική θέση στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα θα έχει ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Παρομοίως και ο Αχιλλέας Καραμανλής, ο οποίος παρακολουθούσε από κοντά την πρόοδο των εργασιών τοποθέτησης του ανδριάντα ως αντιπρόεδρος του Ιδρύματος “Κωνσταντίνος Καραμανλής”.
Αυτοδιοικητικές συσκέψεις

Στη Νέα Δημοκρατία άρχισαν οι συσκέψεις ενόψει των εκλογών για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, αν και ακόμη εκκρεμεί η έκδοση του προεδρικού διατάγματος που θα καθορίζει τον τρόπο των εκλογών. Στη ΝΔ επικρατεί αισιοδοξία για επικράτηση, η οποία στηρίζεται στο γεγονός ότι σε 21 από τους 38 δήμους της περιφέρειας οι δήμαρχοι είναι γαλάζιων αποχρώσεων. Σε ό,τι αφορά τον επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιο πρόεδρο, ακούγεται έντονα το όνομα του δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου. Ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και ο δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος.
Το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε συνάντηση στελεχών της γραμματείας Αυτοδιοίκησης της ΝΔ, ενώ για αύριο έχει προγραμματιστεί στη Θεσσαλονίκη σύσκεψη όλων των προσκείμενων στο κόμμα δημάρχων.
Την ίδια ώρα στη ΝΔ δεν λείπουν οι αντιδράσεις μετά τον ανασχηματισμό. Θέμα δημιουργήθηκε με την αιφνιδιαστική αντικατάσταση της Μάγδας Καρακόλη από την Άννα Ευθυμίου στη θέση της γραμματέα γυναικών Βορείου Ελλάδος.

http://www.armapoliton.com/2011/01/blog-post_13.html