Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

UFO - Belladonna

Read more

Αν πιστεύεις ότι θα γίνουν εκλογές, γελιέσαι



Η χώρα έχει καταποντισθεί, η κοινωνία βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης, οι πολίτες διανύουν ταχύτατα την γραμμή που χωρίζει τα όρια της διαβίωσης από τον αγώνα της επιβίωσης, οι δομές του κράτους αποσυντίθενται με γοργούς ρυθμούς, η ασφάλεια του πολίτη είναι λέξη που θυμίζει παλιές εποχές, ενώ η εθνική ασφάλεια της χώρας και η απομάκρυνση από τα ζωτικά της γεωπολιτικά και εθνικά συμφέροντα έχει καταστεί σχεδόν ανέκδοτο.
Και όμως! Το κλείσιμο της ΕΡΤ «συγκίνησε» τις «μάζες», δημιούργησε διεθνή αίσθηση και προωθείται ως μείζον θέμα για την συνοχή και την συνέχιση λειτουργίας της παρούσας κυβέρνησης!
Αν μη τι άλλο, θεωρείται αστείο το να απειλείται μία κυβέρνηση που διαλύει συστηματικά την χώρα, επειδή τόλμησε να κλείσει τα κρατικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα… και να μην συγκινείται ο λαός που υποφέρει, να μην αντιδρά στους εξουσιαστές του για τα πάθη που περνά… Η επιλεκτική αντιπολίτευση και η επιδέξια χρήση ενός τηλεοπτικού μέσου μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση, αρκεί –φυσικά- να είναι ελεγχόμενη και… παραπαίουσα, μέσα από τις γνωστές κινήσεις "κρότου - λάμψης".

Με αυτή την μέθοδο εξυπηρετείται η εκτόνωση των πολιτών, κερδίζεται πολύτιμος χρόνος πριν τα καλοκαιρινά μπάνια του λαού (όπου ως γνωστόν παύεται οποιαδήποτε «επαναστατική τάση») και -φυσικά- περνούν άλλα θέματα μείζονος σπουδαιότητας (π.χ. κλείσιμο νοσοκομείων, υποβάθμιση της χώρας σε τριτοκοσμική κ.α.).
Εν μέσω καταιγίδας που ενέχει εθνικούς κινδύνους, όλοι συζητούν για κατάρρευση της κυβέρνησης. Και, μάλιστα, οι συζητήσεις φαίνεται πως γίνονται σε «σοβαρή βάση»…!

Αν είναι δυνατόν…! Η κυβέρνηση αυτή δεν πρόκειται να παραιτηθεί για πλήθος λόγων.
Πρώτα απ’ όλα επειδή δεν αποφασίζει η ίδια, αλλά άλλοι (βλ. τρόικα) εκ μέρους της.
Δεύτερον, επειδή εάν συρθεί σε εκλογές, τότε όλοι οι συγκυβερνώντες γνωρίζουν πως θα γνωρίσουν την αναμενόμενη ήττα, ίσως και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από όσο έχουν υπολογίσει μέσω των κρυφών τους δημοσκοπήσεων. Μάλιστα, προβλέπεται πως η ΝΔ θα έχει ένα ιστορικό χαμηλό που δεν θα της δίνει καν –με τον «χαρισματικό» Σαμαρά- αριθμό πάνω από το 15%, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα εκπαραθυρωθούν οριστικά και αμετάκλητα από το Κοινοβούλιο. Οπότε, με δεδομένη την απόλυτη εξάρτηση των πολιτικών «ανδρών» από την εξουσία, εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν πριν την ώρα τους, ή πριν υπάρξουν στοιχεία που θα δίνουν σοβαρές ελπίδες για διατήρηση του σημερινού πολιτικού – κυβερνητικού status.
Τρίτον, για να γίνουν εκλογές, θα πρέπει το πολιτικό και οικονομικό σύστημα (εγχώριο και εξωτερικού) που σήμερα αποφασίζει και διατάσσει, να έχει εξασφαλίσει την διάδοχη κατάσταση, για να συνεχίσει το «έργο» της αποδόμησης και του ξεπουλήματος. Επειδή, κατά τα φαινόμενα, κάτι τέτοιο δεν έχει εξασφαλισθεί πλήρως, τουλάχιστον στον βαθμό που θα ήθελαν οι «ειδήμονες» να βρίσκεται η προωθούμενη από αυτούς «πολιτική προσωπικότητα», οι εκλογές είναι «όνειρο απατηλό».

Βέβαια, η «ελεύθερη συζήτηση» για το δικαίωμα της ψήφου και της τιμωρίας των σημερινών ανθυποκυβερνώντων, είναι μία θεμιτή για τους έχοντες και κατέχοντες κατάσταση, αφού επικαλύπτει την φασίζουσα πολιτική νοοτροπία τους, αλλά κι επειδή λειτουργεί ως φρένο στην «οργή» (και όχι αγανάκτηση) των πολιτών.

Εκλογές λοιπόν θα γίνουν, εάν γίνουν ποτέ και δεν υπάρξει μία πρόφαση από κάποιο «τυχαίο γεγονός», μόνο όταν αυτές θα εξυπηρετήσουν τους σκοπούς αυτών που σήμερα κυβερνούν πραγματικά την χώρα. Εάν χρειαστεί –και αυτό είναι ένα αρκετά πιθανό σενάριο- θα υπάρξει ολική αλλαγή προσώπων στα ύπατα αξιώματα (πρωθυπουργική τριανδρία, υπουργοί) χωρίς όμως να υπάρξουν εκλογές…! Άλλωστε, το συγκεκριμένο «project» λειτούργησε άψογα με την τοποθέτηση του γνωστού τραπεζο-υπαλλήλου Λουκά Παπαδήμου και αν και θεωρείται ως ατυχής επανάληψη (οι επαναλήψεις κουράζουν και κάνουν προβλέψιμες τις κινήσεις και τις πραγματικές πολιτικές και οικονομικές στοχεύσεις) ίσως τελικά να υιοθετηθεί ως η λύση που «θα σώσει την χώρα από ένα ολέθριο πισωγύρισμα και την καταστροφή».
Η κυβέρνηση Σαμαρά έχει πολύ «έργο» μπροστά της για να υλοποιήσει. Πέρα από τον περαιτέρω καταποντισμό της χώρας, απαιτείται να αλλάξει το Σύνταγμα (όλοι κατανοούν πως θα γίνει μία επίσημη δολοφονία του παρόντος Συντάγματος) φυσικά για να καλυφθούν όλες οι μέχρι σήμερα διαπραχθείσες παρανομίες των (λαθρο)κυβερνώντων, αλλά και για να μην υπάρξουν ποινικές συνέπειες σε όσους ενεπλάκησαν μέχρι σήμερα με οιοδήποτε τρόπο στην εκτελεστική εξουσία.
Η κυβέρνηση Σαμαρά έχει αναλάβει επίσης (πέρα από την παγιοποίηση της χώρας σε αποικία χρέους) το σοβαρότατο έργο μεταφοράς του εθνικού ορυκτού πλούτου σε ευρωπαϊκά χέρια (βλ. Γερμανία της Μέρκελ), ενώ θα πρέπει να καλύψει και τις γεωπολιτικές ανάγκες των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου (σε αυτή την περίπτωση -και μόνο σε αυτήν- ενδέχεται να υπάρξει αλλαγή του πολιτικού προσωπικού και όχι απαραίτητα με εκλογές, με κάποιον που θα μπορέσει να επωμιστεί μία άνευ προηγουμένου υποχώρηση στο σύνολο των εθνικών θεμάτων).

Η "εργολαβία", λοιπόν, δεν έχει τελειώσει, αφού έχει να βάλει πολλές ακόμη υπογραφές. Υπάρχει πολύ "δουλειά" που δεν έχει γίνει και μέχρι να ολοκληρωθεί ένα σημαντικό τμήμα συγκεκριμένων υποχρεώσεων, η χώρα δεν πρόκειται να δει εκλογές. Φυσικά, η συζήτηση για εκλογές είναι ελεύθερη για όλους μας, αφού έχουμε δημοκρατία ή –τουλάχιστον- πρέπει να πεισθούμε πως υπάρχει ένα πολίτευμα που λειτουργεί με τους κανόνες της δημοκρατίας, δίνοντάς μας την αίσθηση της virtual democracy (εικονικής δημοκρατίας).

Βέβαια, μπορεί να μην έχουμε δουλειά, φαγητό, αξιοπρέπεια, σπίτι για μείνουμε, ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική ασφάλεια, παιδεία και ένα πλήθος άλλων κατά το Σύνταγμα υποχρεώσεων του κράτους έναντι των πολιτών του, αλλά θα έχουμε την αίσθηση πως είμαστε ελεύθεροι! Η αίσθηση αυτή αρκεί και περισσεύει, για τους κρατούντες την εξουσία και τους περιλάλητους διασώστες μας που κυβερνούν από τους ματωμένους θρόνους τους. Εάν χρειαστεί, ενδεχομένως να υπάρξουν –όλως τυχαίως φυσικά- και κάποιες «ανωμαλίες» στο εσωτερικό της χώρας ή στα σύνορα, προκειμένου να διασφαλισθεί η απομάκρυνση από την πραγματικότητα και η συσπείρωση απέναντι στον εθνικό κίνδυνο…
Ακόμη και αυτό μπορεί να συμβεί… εκλογές όμως, δεν προβλέπονται.

Εξάλλου, δημοκρατία έχουμε και στις δημοκρατίες -όπως είναι γνωστό- μόνο η κυβέρνηση αποφασίζει… Και όπως πολύ όμορφα το είπε ο γείτονας πρωθυπουργός κ. Ερντογάν, "δημοκρατία έχουμε στις κάλπες"…, που μπορεί ενίοτε (και λόγω αναγκών) να προκύψουν και κάλπικες (μικρολεπτομέρειες μπροστά στη "διάσωση" της χώρας). Μέχρι να έρθουν οι κάλπες, ας πάρουμε μία «τζούρα» δημοκρατίας, φωνάζοντας για το κλείσιμο της ΕΡΤ… Με αυτά τα μυαλά, αφού τελειώσουμε με το καλοκαίρι, θα τα ξαναπούμε… μετά τις γερμανικές εκλογές. Εξάλλου, ανεξάρτητη χώρα είμαστε, άσχετα αν πρέπει να λειτουργούμε με τα συμφέροντα και να αναμένουμε τις εντολές της φίλης, εταίρου και συμμάχου Μέρκελ.
Η υπόθεση εκλογές, πάντως, θυμίζει έντονα την φράση «σε κουβέντα να βρισκόμαστε»…


  

http://kostasxan.blogspot.gr/2013/06/blog-post_1212.html
Read more

ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΔΙΧΩΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Τρόικα: Σαμποτάρουν τις αποκρατικοποιήσεις και μετά ζητάνε τα ρέστα

Όπως πάντα οι επισκέψεις της τρόικα έχουν να κάνουν με ένα μόνο θέμα "μπαμπούλα" για όλη την ελληνική κοινωνία, και αυτό είναι η αποδέσμευση της δόσης, μια δόση που δεν θέλει να μας παραχωρήσει λόγω "πολιτικής αναταραχής".
Μια αναταραχή που η ίδια η τρόικα προκάλεσε όταν αυτοί που κρύβονται από πίσω της δεν επέτρεψαν την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, για να μην περάσουν στα χέρια των ρωσικών Γκάζπρομ-Σίντεζ, με αποτέλεσμα να χαθούν 2 δισ. ευρώ έσοδα, τα οποία με περίσσιο θράσος αμέσως μετά μας ζητούν να τα βρούμε με νέα μέτρα.
Όπως λέει και το ρητό "μια βλακεία, διορθώνεται με ακόμα μεγαλύτερη βλακεία", έτσι αυθημερόν με την αποτυχούσα ιδιωτικοποίηση, η κυβέρνηση Σαμαρά προχωρά με πράξη νομοθετικού περιεχομένου στην κατάργηση της ΕΡΤ,η οποία προκάλεσε πολιτική θύελλα στο εσωτερικό της χώρας, ενώ από την ΕΕ μέχρι τις ΗΠΑ όλοι τάχθηκαν υπέρ της ΕΡΤ, λες και παρακολουθούσαν με αμείωτο ενδιαφέρον το πρόγραμμά της στον Λευκό Οίκο και στο Βερολίνο. 
Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δεν έκρυβαν άλλωστε την απογοήτευσή τους επειδή, όπως έλεγαν, η κυβέρνηση κατέφυγε στη λύση αυτή επειδή "δεν προλάβαινε" έως τέλος Ιουνίου να απολύσει 2.000 ανεπαρκείς και επίορκους από το δημόσιο, που είναι προαπαιτούμενο για την αξιολόγηση του Ιουνίου. Αντί αυτής της διαδικασίας, επελέγη ο «αιφνίδιος θάνατος» της ΕΡΤ.
Παρεμπιπτόντως η τρόικα ζητούσε άμεσα την απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων, και στο μνημόνιο του 2011 ρητώς αναφέρει την κατάργησή της.
Ο δρόμος για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ άνοιγε στο νόμο 4002 που ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2011 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο άρθρο 66 υπό τον τίτλο: «Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση ΝΠΔΔ και δημοσίων επιχειρήσεων».
  Στο επίμαχο άρθρο αναφέρεται χαρακτηριστικά: §1. Μετά το άρθρο 14Α του ν. 3429/2005 (Α' 314) προστίθεται άρθρο 14Β ως εξής:
«Άρθρο 14Β Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση Ν.Π.Ι.Δ. και δημοσίων επιχειρήσεων
 1. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση εποπτεύοντος Υπουργού:
  α) οι ανώνυμες εταιρείες με την επωνυμία «Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου Α.Ε. (Κ.Ε.Δ. Α.Ε.)», «Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού Α.Ε. (Ο.Δ.Δ.Υ. Α.Ε.)», «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε. (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.)», «Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε.», «Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Α.Ε. (Ο.Σ.Κ. Α.Ε.)», «Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων Α.Ε. (Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ. Α.Ε.)», «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», «Ελληνικός Οργανισμός Μικρών Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας Α.Ε. (Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ. Α.Ε.)»,
Μεταξύ άλλων ο συγκεκριμένος Νόμος φέρει τις υπογραφές σχεδόν όλων των υπουργών της τότε κυβέρνησης και μεταξύ αυτών του τότε αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών και νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, και τώρα έχουμε το ΠΑΣΟΚ και την τρόικα να προσποιούνται ότι δεν γνώριζαν τίποτα για το "έγκλημα" στηριζόμενοι στην μνήμη "ψαριού" που διαθέτει ο μέσος πολίτης, και με την ελπίδα (και αδιαφορία) ότι ουδείς θα το καταλάβει.
Και έτσι φτάσαμε στο σημείο η τρόικα με θράσος χιλίων πιθήκων να "ενοχλείται" από την πολιτική αναταραχή που προκλήθηκε στη χώρα από το κακό...Σύμπαν.
Χωρίς αποφάσεις ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα η συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ενώ προγραμματίστηκε και νέα συνάντηση για το μεσημέρι της Κυριακής.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε και το θέμα της ΕΡΤ, αλλά, όπως ανέφεραν κύκλοι του υπουργείο Οικονομικών,  στο πλαίσιο της ευρύτερης αναδιάρθρωσης του Δημοσίου.
Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι κυβέρνηση και τρόικα θέλουν να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς τις αλλαγές στο Δημόσιο, αξιοποιώντας το μοντέλο που εφαρμόστηκε στην ΕΡΤ και τα νέα δεδομένα μετά την υπογραφή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, που αφορούν σε αλλαγές στο ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Η σύσκεψη που ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι, έγινε υπό τη σκιά των πολιτικών εξελίξεων που προκαλούν οι χειρισμοί για το μέλλον της ΕΡΤ. Ωστόσο σε αυτήν ενδέχεται να λυθεί και το  «μυστήριο» του νέου φόρου ακινήτων που θα πληρώσουν από το 2014 εκατομμύρια ιδιοκτήτες.
Ταυτόχρoνα η ελληνική πλευρά δίνει μάχη για να αποσπάσει την έγκριση της τρόικας για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% το 13%, έστω και πιλοτικά.  Ενδέχεται πάντως η μείωση να αφορά κυρίως στα τουριστικά πακέτα όπου συμπεριλαμβάνεται και διατροφή και, δευτερευόντως μόνο, στα εστιατόρια και τις ταβέρνες. Οπότε ο φτωχός λαός δεν θα ωφεληθεί τίποτα!
Το «παζάρι» για τους φόρους  ακινήτων. Παρότι τις τελευταίες εβδομάδες στο υπουργείο Οικονομικών γράφουν και ξαναγράφουν κάθε πιθανό ή απίθανο σενάριο, η αρμόδια διακομματική επιτροπή που έχει συσταθεί για τον φόρο ακινήτων ακόμα δεν έχει λάβει τις προτάσεις για να τις εξετάσει και να αποφασίσει τι και πώς θα ισχύσει το 2014. Αντιθέτως η Τρόικα έχει ενημερωθεί ήδη από τη Δευτέρα και ενδέχεται να απαντήσει σήμερα για το ποια σενάρια προκρίνει, ώστε επ’ αυτών να κληθούν να πάρουν θέση –πρωθύστερα όμως- και τα μέλη της διακομματικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, υπουργείο Οικονομικών και Τρόικα  επεξεργάζονται  λύσεις χωρίς αφορολόγητο, στη λογική να πληρώνουν «όλοι έστω και από λίγα», για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων-ΕΦΑ που θα επιβληθεί το 2014.
Στην κυβέρνηση θεωρούν πως με τα λύση να μπει «λουκέτο» στην ΕΡΤ, κέρδισαν χρόνο και απέφυγαν τυχόν έξτρα πίεση για τη λήψη άλλων πρόσθετων μέτρων, λόγω της αδυναμίας που προέκυψε σε αυτό το τρίμηνο για την είσπραξη εσόδων έως 1 δισ. ευρώ από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ.
Η υποκρισία συνεχίζεται από όλες τις πλευρές, αυτό που έγινε κατανοητό είναι ότι στο εξής για κάθε αστοχία της κυβέρνησης, είτε από ανικανότητα, είτε γιατί δεν την αφήνουν να πουλήσει (παρά μόνο εκεί που "πρέπει" και στο τίμημα που "πρέπει", δηλαδή τζάμπα), θα την πληρώνουν οι πολίτες και αν στην τρόικα δεν το καταλάβουν οδηγούν τη χώρα σε μεγάλες κοινωνικές εκρήξεις με απρόσμενες συνέπειες για όλους. Δεν είναι το όνειρο κανενός να ζει στο δρόμο χωρίς σπίτι,και δουλειά, εκτός εάν τους αρέσει να "πειραματίζονται" με την ανθρώπινη ψυχολογία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Read more

Ελλάδα: Από αναπτυγμένη σε αναπτυσσόμενη χώρα

ΕΛΛΑΔΑ, MSCI
Άλλο ένα κεφάλαιο στο υποτιθέμενο success story του Σαμαρά γράφτηκε πριν λίγες ημέρες, αυτή τη φορά από την πλευρά της MSCI.
Η MSCI, η οποία παρακολουθεί 79 οικονομίες και τις κατατάσσει ανάλογα με το μέγεθος, την ρευστότητα, τις διευκολύνσεις της αγοράς και του κεφαλαίου, όπως και τις ανέσεις που παρέχει το νομικό καθεστώς, ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα δεν κατάφερε να ενταχθεί στον κατάλογο των ανεπτυγμένων χωρών καθώς υστερούσε κριτηρίων.
«Τα μίνιμουμ στάνταρ που εμφανίζουν οι Ανεπτυγμένες Οικονομίες δείχνουν διαρκείς βελτιώσεις από τις αρχές των χωρών στην πορεία των ετών. Παρόλα αυτά, πολύ λίγες βελτιώσεις στην οικονομία φαίνεται να έχουν γίνει στην Ελλάδα», σημειώνει η ανακοίνωση.
Επίσης αναφέρθηκε στις ανησυχίες των επενδυτών για τις απαγορευτικές ρυθμίσεις που έγιναν το 2008 από την κυβέρνηση. «Τα πολλαπλά πακέτα βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, η δραματική μείωση του ΑΕΠ και το τεράστιο δημόσιο χρέος σημαίνουν ότι η Ελλάδα έχει περισσότερα κοινά με την Ουγγαρία παρά με την Γαλλία», αναφέρει η Wall Street Journal.
«Η Ελλάδα ακόμη παλεύει με την αποπληρωμή του χρέους και οι επενδυτές δεν δείχνουν ενδιαφέρον παρά τα μέτρα λιτότητας που έχει λάβει η Αθήνα με αντάλλαγμα διεθνή δάνεια για να παραμείνει εντός της ευρωζώνης», σχολιάζει το RT.
Είναι η πρώτη φορά που η MSCI υποβαθμίζει μια χώρα από «ανεπτυγμένη» σε «αναπτυσσόμενη» από το 1987 που δημιούργησε τον κατάλογο των χωρών, επιβεβαιώνοντας και αυτή με τη σειρά της ότι η πραγματικότητα στην Ελλάδα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που θέλει να παρουσιάζει το επιτελείο της κυβέρνησης, η οποία κατάφερε να μετατρέψει τη χώρα από ισότιμο μέλος της Ε.Ε. σε αραβικό εμιράτο ή κάτι συγκρίσιμο με την εκτός Ευρώπης Τουρκία!


Read more: http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/317412/ellada-apo-anaptygmeni-se-anaptyssomeni-hora#ixzz2WIhmbuth
Read more

Τελευταίο κουδούνι σε ελληνικό σχολείο

Read more

ΚΟΥΤΣΟΥΛΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ


20130615-175821.jpg
Από τον Πόρτα – Πόρτα
Θα ειμαι εξαιρετικα συντομος.
Τοσα χρονια βασιζομαι στα λογια του Σοφου ΜΑΣ Σωκρατη :
” Δεν μπορω να διδαξω τον κοσμο, μπορω μονο να τον κανω να σκεφτει “
Γιούνκερ: περισσότερη Ευρώπη λιγότερο εθνικά κράτη.
Φιλοι του Ολυμπια, οσοι με γουσταρετε και οσοι με μισειτε.. ολοι… απλα ακουστε με…
Το Σχεδιο ειναι Απλο και Συνοπτικο. ( θα σας ζαλισω με σχηματικες εξισωσεις )
Μεγαλη Ευρωπη = Ομοσπονδα Κρατη + Κεντρικη Διοικηση ( Νομικη+Πολιτικη+ΜΜΕ ) + (Αστυνομευση+Διαδικτυο=New Europol ) – Κρατη Εθνη + Δημοκρατικα Δικαιωματα 
Πολιτων οπως τα ξερουμε.
Πως μπορει να υλοποιηθει αυτο το σχεδιο χωρις να χυθει Αθρωπινο και Τραπεζικο ΑΙΜΑ ?
Μονο οταν ΜΟΝΟΙ μας αποφασισουμε να ΑΙΤΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ. καλα μεχρι εδω ?
Κανενας λαος δεν εχει ενημερωθει σχετικα και επισημα. Μονο τα Αλοδαπα Κοινοβουλια ολων μας. Αρα?
Δεν μπορει να συμβει η αλλαγη συντομα… υπαρχει χρονος ?
ΟΧΙ ! δεν εχουν χρονο ουτε γ αστειο. Ο λογος τα χρηματοοικονομικα τα οποια επισκιαζουν τα παντα ολα ! μεγαλο κ αλυτο προβλημα !!
Τι σημαινει αυτο, ενω πρεπει να υλοποιηθει το σχεδιο Ομοσποδιοποιησης?
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΛΥΘΗΣΜΩΝ ΕΝΤΟΣ ΕΕ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΛΛΕΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΔΗΘΕΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΑΝΕΙ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΟΤΙ….
Δεν θα τ ακουσετε απο κανεναν αλλον.
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΦΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ( 12% ΕΥΡΩΠΗ ) ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ.
ΥΦΕΣΗ + ΕΝΕΡΓΙΑ + ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ = ΙΚΑΝΕΣ Κ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ !!
Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΝΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ. ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΨΙΛΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ( ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ )
ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ? ΠΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΤΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ…
Δε θα μακρυγορησω. Απευθυνομαι σε εξαιρετικα εξυπνους ανθρωπους εδω μεσα.
Ειμαι εναντιος στο να φυγει για οποιονδηποτε λογο – what so ever – να φευγει ενας ανθρωπος απ την Πατριδα του. Να μεινει να πολεμησει να ματωσει και ειτε να νικησει ειτε να πεσει ματωμενος.
Η ΦΥΓΗ Αδυνατιζει την Πατριδα σου, αλλα Αδυνατιζει και τον προορισμο σου ! ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ !! ΑΔΥΝΑΜΑ ΤΑ 2 :ΑΚΡΑ !
Οποιος ΦΕΥΓΕΙ απλα εχασε την Πιστη και την Ανιδιοτελη Αγαπη στην Πατριδα του ( εαν την ειχε ποτε )
ΑΥΤΟΣ γινεται ο πρεσβυς ΚΑΚΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ στο τοπο που μεταναστευει, για την Πατριδα του!! (1)
ΑΥΤΟΙ που τον ακουνε γινονται ΚΑΚΙΣΤΟΙ ΠΡΕΣΒΥΣ της Πατριδας του Μεταναστη (2)
ΑΥΤΟΙ που τον ακουνε αρχιζουν να σκεφτονται τα ΚΑΚΑ της δικης τους Κυβερνησης !! ενω ηταν εν υπνωσει.. (3)
(1) + (2) + (3) = Η Αξια της Πατριδας του μεταναστη και του υποδοχεα φθειρεται σε υψηλο και απολυτο βαθμο = Πετυχαν !
” τι τη θες την Πατριδα ? τι σου προσεφερε ? σε εδιωξε, αυτη και οι Δεινοσαυροι του Σαμαρα ” = Πετυχαν !
Βγηκε η βιολα η Μερκελ και ειπε… ” ξεσπιτωθειτε,,,δουλεψτε αλλου,,,να εχουμε αναπτυξη…” = Πετυχε εδωσε οραμα κ ελπιδα σε Νεους Αιχμαλωτους
ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ και ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΣΩΠΟ.
ΤΟ ΤΕΡΑΣ παιζει με την Ψυχολογια ολων μας… μας εχει για πλακα..
ΤΟ ΤΕΡΑΣ δεν κρυβεται. Πλασσαρεται ως ΛΥΣΗ στα προβληματα που το ιδιο σου δημιουργησε !! = παλια τακτικη
ΤΟ ΤΕΡΑΣ αυτο δεν μπορει να διαχειρηστει μονο ενα… ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ = ΓΝΩΣΗ απ την δικη του.
ΤΟ ΤΕΡΑΣ κανει το παν ετσι ωστε η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ, να περνα ΩΣ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ! και το καταφερνει….
ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ… ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΕ… ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΕΤΕ και οχι απλα να ΒΛΕΠΕΤΕ !!
ΤΟ ΤΕΡΑΣ ειναι ο ΕΧΘΡΟΣ… σε διαφορετικο ΠΟΛΕΜΟ… τα εχουμε πει…
Κλεινοντας θα γινω περισσοτερο σχηματικος εστω στον γραπτο-κακο λογο μου.
Σημερα το πρωι ακουγα μουσικη κ επιασα εναν ΑΡΚΑ να χαλατωσω.. το Πουλι.
Πετα ο μικρος ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και ΑΜΕΡΙΜΝΟΣ και βλεπει ενα κανατρινι σε κλουβι.
- Πως τα περνας ?
- Τελεια, εχω ασφαλεια, τροφη, νερο, για ολα φροντιζει το αφεντικο μου ! δε μου λειπει τπτ
- ΝΑΙ αλλα δεν εχεις κατι που εχω εγω…
- Τι μπορει να μην εχω ?
Παει ο μικρος πανω απ το κλουβι… και τον κουτσουλαει στο κεφαλι !!!
Το καναρινι σκυθρωπο στο επομενο καρε…
ΤΟ ΠΙΑΣΑΤΕ ΤΟ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ !!!
ΠΠ
PORTA PORTA
Read more

To να συλλέγεις..



..στιγμές ζωής
είναι ότι πιο 
τρυφερά 
και ευαίσθητα
ανθρώπινο









το πιο 
οδυνηρά 
μάταιο

aerikο
Read more

Διάλογος …πρωθυπουργών

Read more

Συνέδριο ΟΝΝΕΔ με... Εθνάρχη Καραμανλή


Ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας είχε τιμητική του από όλους όσους τοποθετήθηκαν στο Συνέδριο

 Το Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ οδεύει προς την ολοκλήρωσή του με τους ΟΝΝΕΔίτες να ετοιμάζονται για την ψηφοφορία για νέα Κεντρική Επιτροπή και τους εκπροσώπους της γαλάζιας Νεολαίας στη Νέα Δημοκρατία. Από χθες το μεσημέρι που ξεκίνησαν οι διαδικασίες όλες οι ομιλίες των συνέδρων είχαν μία πάγια αναφορά. Αυτή δεν ήταν άλλη από τον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας και Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή. Όπως ήταν φυσικό μόλις οι ΟΝΝΕΔίτες και οι ΔΑΠίτες άκουγαν το όνομα του ιστορικού ηγέτη της ΝΔ ξεσπούσαν σε χειροκροτήματα...
Read more

ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΞΑΦΝΙΚΟΥ... ΕΡΩΤΑ. Εκνευρισμένη και ανήσυχη η Μέρκελ μετά τις αντιδράσεις στην αστοχία Σαμαρ

Κι ενώ η Γερμανία έδειχνε να έχει... ερωτευτεί ξαφνικά και παράφορα την Ελλάδα της λιτότητας (την οποία η ίδια μας επέβαλε), φαίνεται πως το ίδιο ξαφνικά προσγειώθηκε και άρχισε να "βλέπει" με τα μάτια της λογικής, μετά το ξέσπασμα των κοινωνικών-πολιτικών αντιδράσεων που προκάλεσε το

λουκέτο στην ΕΡΤ και την απρόβλεπτη και πρωτοφανή αλληλεγγύη που εκφράζεται καθημερινά από τα διεθνή ΜΜΕ.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει εκνευριστεί σφόδρα από τη διάσταση απόψεων των τριών κυβερνητικών εταίρων και η απειλή προσφυγής στις κάλπες είναι το τελευταίο που θα ήθελε η ίδια, τις παραμονές μάλιστα της δικής εκλογικής μάχης και αναμέτρησης. Σύμφωνα με όσα βγαίνουν από το Βερολίνο, η Μέρκελ έχει λάβει διαβεβαιώσεις από την ελληνική κυβέρνηση πως η λύση θα βρεθεί εσωτερικά, δίχως να υπάρξουν πρόωρες εκλογές, αλλά οι Γερμανοί φοβούνται πως ο έλεγχος της κατάστασης στην Ελλάδα χάνεται σταδιακά κι αυτό έχει πολιτικές προεκτάσεις.

Η "στήριξη" που παρείχε το τελευταίο διάστημα η Μέρκελ μέσω δημοσίων δηλώσεων της ιδίας ή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον Αντώνη Σαμαρά οφειλόταν στην πλήρη και έμπρακτη συμμόρφωσή του στο πρόγραμμα που έχει οριστεί για την Ελλάδα. Αν αυτό αλλάξει λόγω της ΕΡΤ, θα αλλάξει και η στάση της Μέρκελ. Η εκλογική αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου εντείνει βεβαίως τις ευαισθησίες από την πλευρά του Βερολίνου, που δεν κρύβει ότι μέχρι τότε θέλει απόλυτη ησυχία σε όλα τα μέτωπα.

Προκειμένου μάλιστα να διασφαλίσει αυτή την ησυχία, έχει κινητοποιήσει και τον μηχανισμό του ώστε τόσο οι Γερμανοί πολιτικοί όσο και ο Τύπος να διαπιστώνουν κάθε τόσο βήματα προόδου που σημειώνονται στην Αθήνα, αναγορεύοντας σε «επιτυχία» την πολιτική λιτότητας που επεβλήθη στον ευρωπαϊκό Νότο [ξέρετε, αυτό που ονόμασαν πομπωδώς "success story" και νόμισαν ότι θα το καταπιούμε... αμάσητο].

Ο "ξαφνικός θάνατος" της ΕΡΤ αιφνιδίασε σαφώς και τη Γερμανία, που δεν αρέσκεται σε τέτοιους είδους δυσάρεστες εκπλήξεις και που ένιψε εξαρχής τας χείρας της για την αστοχία της ελληνικής κυβέρνησης. Η Μέρκελ εκτιμά πως ακόμα κι αν η λύση βρεθεί και η κυβέρνηση ξεπεράσει αυτόν τον σκόπελο, το μέτωπο που άνοιξε θα έχει επιπτώσεις. Θεωρεί πως η κίνηση του Αντώνη Σαμαρά εμπεριείχε υψηλό πολιτικό ρίσκο στα όρια σχεδόν του τυχοδιωκτισμού και μολονότι τον στηρίζει στην προσπάθειά του για μεταρρυθμίσεις, ωστόσο δεν προτίθεται να τον υπερασπιστεί... για να μη διακινδυνεύσει το παραμικρό... Αμ πώς!

ΠΗΓΗ
http://www.triklopodia.gr/2013/06/blog-post_6302.html
Read more

Ερχονται κι άλλες απολύσεις στο Δημόσιο – Ποιοι οργανισμοί ακολουθούν την ΕΡΤ


Το λουκέτο στην ΕΡΤ ήταν η αρχή μιας σειράς μεταρρυθμίσεων που θέλει να κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να μειώσει το κόστος του ελληνικού Δημοσίου και παράλληλα να δείξει στην Τρόικα πως κάνει πράξη τις υποσχέσεις τις για απομάκρυνση απολύσεις στον δημόσιο τομέα.

Μέσα στην εβδομάδα κι αν οι εξελίξεις στην προγραμματισμένη για τη Δευτέρα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών δεν ανατρέψουν τα πάντα, αναμένεται να κατατεθεί νομοσχέδιο που θα αφορά την κατάργηση ή συγχώνευση κι άλλων ΔΕΚΟ.

Υπολογίζεται πως μετά από τις νέες διαρθρωτικές κινήσεις θα απομακρυνθούν επιπλέον 250 εργαζόμενοι και θα συγχωνευτούν 40 οργανισμοί. Ο δρόμος, άλλωστε, άνοιξε με την ΠΝΠ για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Πλέον είναι στη διακριτική ευχέρεια των συναρμοδίων υπουργών, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) και τις δημόσιες επιχειρήσεις που χρηματοδοτούνται από το κράτος, όπως και των θυγατρικών εταιρειών των επίμαχων φορέων (ΝΠΔΔ, κ.λπ.) οι οποίες αναμένεται να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν.

Ειδικότερα, η επίμαχη ΠΝΠ αντικαθιστά παράγραφο του νόμου 3429/2005 και προβλέπει ότι κοινή υπουργική απόφαση θα καθορίζει ποια θα είναι η «τύχη» των ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, κτλ., των εργαζομένων σ' αυτές, των περιουσιών τους, των υποχρεώσεών τους κτλ., σε περίπτωση κατάργησης ή συγχώνευσης τους, όπως επίσης θα καθορίζεται και η διακοπή της λειτουργίας τους. Επίσης, θα καθορίζεται και η «τύχη» των θυγατρικών εταιρειών των ΝΠΔΔ και των ΔΕΚΟ (εφόσον έχουν).

Ακόμη, κοινή υπουργική απόφαση θα καθορίζει την «τύχη» της αυτοδίκαιης λύσης των πάσης φύσεως εργασιακών σχέσεων, την αυτοδίκαιη λήξη όλου του αποσπώμενου προσωπικού, την «τύχη» των συμβάσεων έργου, την αυτοδίκαιη λήξη της θητείας «των οργάνων διοίκησης», των εκκρεμών δικών, όπως επίσης θα προβλέπει τον καθορισμό των προσώπων και οργάνων που απαιτούνται για τη διαδοχή των ΔΕΚΟ, ΝΠΔΔ, κ.λπ.

Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ πίσω στις δεσμεύσεις της σε ότι αφορά στην διοικητική μεταρρύθμιση. Από τον Νοέμβριο του 2012 είχε υποσχεθεί να εντάξει σε καθεστώς διαθεσιμότητας 25.000 δημοσίους υπαλλήλους, πολλοί από αυτούς, όπως προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο, θα τεθούν εκτός Δημοσίου εντός ενός έτους. Οι 12.500 θα πρέπει να μπουν σε καθεστώς κινητικότητας – διαθεσιμότητας εντός του Ιουνίου και οι υπόλοιποι 12.500 μέχρι το τέλος του έτους. Το πρόγραμμα αυτό, όμως, έχει κολλήσει.

Στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει ο υφυπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης Μανούσος Βολουδάκης, σύμφωνα με δημοσίευμα του real.gr αναμένεται να περιλαμβάνονται οι οργανισμοί που εμπεριέχονται στη γνωστή ως «λίστα Σταμάτη». Δηλαδή, οι εξής:

ΜΟΔ Α.Ε. Ταμείο Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομίας, Ινστιτούτο Οικονομίας Κατασκευών, ΕΚΕΠ –ΕΚΕΧΧΑΧ Εθνική Χαρτοθήκη, Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό, Ελληνικό Ινστιτούτο Διεθνούς και Αλλοδαπού Δικαίου, Ινστιτούτο Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων, Ινστιτούτο Κρητικού Δικαίου, Ινστιτούτο Αιγαίου του Δικαίου της Θάλασσας και του Ναυτικού Δικαίου, Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτηρίων, Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών, Ελληνική Θαλάσσια Ένωση, Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων, Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Εθνικής Άμυνας, Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, Κέντρο Ερευνών και Θεμάτων Ισότητας, Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας της Κορίνθου, Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Εθνικό Ίδρυμα Μελετών «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» ο Γέρος του Μοριά, Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας, Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για την εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων, Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, Οργανισμός Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης, Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας, Οργανισμός Κτηματολογίου και Χαρτογράφησης Ελλάδας, Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης, Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις Α.Ε.
Read more

Μάριος Φραγκούλης-Μικρή Πατρίδα

Δεν έκανα ταξίδια μακρινά
τα χρόνια μου είχαν ρίζες ήταν δέντρα
που τα `ντυσε με φύλλα η καρδιά
και τ' άφησε ν' ανθίζουν μες την πέτρα

Δεν έκανα ταξίδια μακρινά
οι άνθρωποι που αγάπησα ήταν δάση
οι φίλοι μου φεγγάρια ήταν νησιά
που δίψασε η καρδιά μου να τα ψάξει

Το πιο μακρύ ταξίδι μου εσύ
η νύχτα εσύ το όνειρο της μέρας
μικρή πατρίδα σώμα μου κι αρχή
η γη μου εσύ ανάσα μου κι αέρας

Δεν έκανα ταξίδια μακρινά
ταξίδεψε η καρδιά κι αυτό μου φτάνει
σε όνειρα σ' αισθήματα υγρά
το μυστικό τον κόσμο ν' ανασάνει

Το πιο μακρύ ταξίδι μου εσύ
η νύχτα εσύ το όνειρο της μέρας
μικρή πατρίδα σώμα μου κι αρχή
η γη μου εσύ ανάσα μου κι αέρας
Read more

ΣΤΗΝ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥ… Αυτοί που έκαψαν τον Southstream, κλαίνε γιατί πληρώνουμε ακριβά το φυσικό αέριο…

Από τον Πόρτα – Πόρτα

Ήταν Απρίλης του 2008, όταν ο Χρήστος Φώλιας υπέγραφε την συμφωνία για τον υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου Νοβοροσίνσκ – Βουλγαρίας.

Η συμφωνία ήταν μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.

Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος των γεγονότων που επακολούθησαν και όχι ο αγωγός πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. Το φυσικό αέριο ήταν το κλειδί.

Αυτός ο αγωγός λοιπόν, είχε δύο παρακλάδια. Το πρώτο θα στόχευε στην καρδιά της Ευρώπης, περνώντας από Ουγγαρία – Αυστρία. Το δεύτερο και σημαντικότερο, θα περνούσε από Ελλάδα – Ιταλία. 15 ημέρες πριν την υπογραφή, τον Μάρτη του 2008 δηλαδή, ο Υπουργός ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας, δέχεται πρόσκληση και συναντά τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, για να ακούσει έκπληκτος την ευθεία απειλή:

“Εάν υπογράψετε την συγκεκριμένη σύμβαση (για τον αγωγό φυσικού αερίου επαναλαμβάνουμε), να θυμάστε ότι έρχεστε σε αντίθεση με ύψιστα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ. Κάτι το οποίο δεν θα επιτρέψουμε να περάσει έτσι”…

Τα γεγονότα που επακολούθησαν είναι πλέον γνωστά σε όλους. Στις 20 – 25 Απριλίου του 2008 ήταν και ο μήνας που έγινε η εμπλοκή με πράκτορες ξένων δυνάμεων, πάνω στην διαδρομή που ακολουθούσε ο τότε Πρωθυπουργός. Αυτό που έγινε γνωστό ως “σχέδιο Πυθία”.

ΠΠ

Read more

KΑΤΑΠΑΤΗΣΑΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ

1Οι "αγαπημένοι" μας γείτονες οι Σκοπιανοί, λίγες μόνο ημέρες μετά την βίαιη και αυταρχική διακοπή της λειτουργίας της ΕΡΤ από την κυβέρνηση, καταπάτησαν την τηλεοπτική της συχνότητα με δικό τους κανάλι!

Στην φωτογραφία (κατω) φαίνεται πως πρόκειται για το δίκτυο MPT (Македонска радио телевизија) και το θέμα έχει ήδη εξοργίσει χιλιάδες τηλεθεατές της Θεσσαλονίκηςπου ήρθαν αντιμέτωποι με αυτή την ιδιότυπη «πολιτιστική εισβολή», μετά την εγκατάλειψη από τη δική μας πλευρά των συγκεκριμένων συχνοτήτων. .


1
http://www.agioritikovima.gr/ethnika/23429-atapatian-til
Read more

1984: Η Μαρία Ρεζάν και ο Μανος Χατζηδάκις συζητούσαν για το ενδεχόμενο κλεισίματος της ΕΡΤ!

Ο Χατζιδάκις μιλώντας στη Μαρία Ρεζάν (αντέγραψα την ερωταπάντηση απ’ το παμπάλαιο βιβλίο με τις συνεντεύξεις της – είναι απ’ τα αγαπημένα μου βιβλία) είχε μιλήσει και για την ΕΡΤ στην οποία συμμετείχε κάποτε ως διευθυντής του Τρίτου Προγράμματος. Τότε φυσικά η ΕΡΤ ήταν το μοναδικό ραδιοτηλεοπτικό ΜΜΕ της χώρας, είχαμε μόνο δύο κανάλια και οι αναλογίες με τη σημερινή εποχή είναι διαφορετικές. Βρήκα όμως εξαιρετικά εύστοχη την απάντησή του στη σχετική ερώτηση της Μαρίας Ρεζάν, για κλείσιμο και ξανάνοιγμα μιας καθαρής ΕΡΤ – κάτι που συζητιόταν ήδη από τότε… ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 1984 Μαρία Ρεζάν: Σκεφθήκατε, ποτέ, να εισηγηθείτε, να διαλυθεί η Ε.Ρ.Τ. και να αρχίσει από την αρχή; Μάνος Χατζιδάκις: Κι αυτό θα το εισηγούμην, αλλά ο κόσμος δεν μπορεί να ζήσει πια, χωρίς την Ε.Ρ.Τ. Θα πεθάνουν αν δεν τους δώσεις εκείνο, για το οποίο θα μπορούν να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται. Η Ε.Ρ.Τ. είναι πολύτιμη, διότι δίδει στον Ελληνικό λαό, την ευκαιρία να διαμαρτύρεται και να λέει «τι αίσχος που είναι η Ε.Ρ.Τ.» Η αντιπολίτευση διαμαρτύρεται, γιατί δεν της δίνουν περισσότερο χρόνο, οι άλλοι διαμαρτύρονται γιατί δεν τους δίνουν περισσότερη «Δυναστεία», οι άλλοι διαμαρτύρονται γιατί υπάρχει η «Δυναστεία» και όλοι είναι ευχαριστημένοι… (Η Ε.Ρ.Τ.) είναι ένα απαραίτητο φάρμακο, για να ζούμε με την ψευδαίσθηση της ελευθερίας…

Αριάδνη

http://olympia.gr/2013/06/15/1984-%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%81%CE%B5%CE%B6%CE%AC%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%87%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%B7%CE%B4%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CF%82-%CF%83/#more-281335
Read more

Τεχνητή κρίση ενόψη στο Αιγάιο ή περίεργη φήμη;

Περίεργες πληροφορίες χωρίς ακόμη να έχουν διαρρεύσει, αναφέρουν ότι στο Αιγαίο παρα πολύ σύντομα (ίσως μεσα στο δεκαπενθήμερο) θα δημιουργηθεί θερμότατο επεισόδιο με την Τουρκία χωρίς ακόμα να αναλύουμε τους πολιτικούς λόγους που θα εξυπηρετηθούν.
Ο στρατός μας αδύναμος (;) , ώστε να "αναγκαστούν" να παρελασουν απο τα χωρικά μας ύδατα αλλά και απο τα σύνορα μας ,είτε οι blue water navy για όσους ξερουν (άλλωστε την Βουλή φυλάγουν), είτε τα αμερικανικά στατευματατα και καθόλου μην αγνοήσετε το Γερμανικό Στρατό.!
θα επανέλθουμε με ακριβής πληροφορίες!
Β.Τ (αναγνώστης)
σσΟ: Δηλαδή, οι Γερμανοί θα γίνουν "φίλοι" μας; Ή θα βρουν αφορμη οι blue να ακροβολιστούν για την Συρία;
Read more

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΡΤ - Ο Εθνικός ύμνος απο τη δακρυσμένη χορωδία

Read more

Με εντολή της Μοσσάντ η εκτέλεση του επισκόπου ;



Από Βρυξέλλες, Πορφύρης Δημήτρη και Σταφυλά Πηνελόπη 

Σε κατασκοπευτικό θρίλλερ εξελίσσεται η υπόθεση της απαγωγής των επισκόπων καθώς είναι ραγδαία η ροή των στοιχείων που έρχονται στο φως από τον αραβικό Τύπο. Το ένα δημοσίευμα όχι 
μόνο επιβεβαιώνει το άλλο αλλά και διευρύνει τις ευθύνες των εμπλεκομένων πλευρών. Δημοσίευμα του αραβικού Dam Press (14/06/2013) υποστηρίζει ότι τουρκικές πηγές προσκείμενες στο κίνημα κατά του Ερντογάν, αποκάλυψαν ότι η απαγωγή των δύο επισκόπων Χαλεπίου, Παύλου Γιαζίζι και Γιοχάνα Ιμπραήμ πραγματοποιήθηκε από τρομοκρατικές ομάδες που τελούν υπό τις διαταγές της ισραηλινής Μοσσάντ. 

Η Τουρκική πηγή δήλωσε ότι η απαγωγή σχεδιάστηκε και χρηματοδοτήθηκε από τη Μοσσάντ μέσω του « ανθρώπου » της στη Συρία , τον Αμπού Μοχάμεντ Αλ Χοτζέιρα. Το πρόσωπο αυτό αξιοποιώντας διασυνδέσεις, και σπουδές στις αρχές του 2000 κερδίζει την εμπιστοσύνη του Προέδρου Άσαντ . Προερχόμενος από μειονοτική χριστιανική κοινότητα και ως μέλος του κόμματος Μπάαθ κατάφερε να προσεγγίσει τις υπηρεσίες της Συριακής Αντικατασκοπίας. Όταν οι μυστικές υπηρεσίες αντιλήφθηκαν το ρόλο του, αυτός κατέφυγε αρχικά στο Ντουμπάι. Με τη βοήθεια της Μοσσάντ μετανάστευσε στον Καναδά. Εκεί του παραχωρήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες η πράσινη κάρτα άδειας παραμονής και σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε και την καναδική υπηκοότητα πριν παρέλθει το προβλεπόμενο ελάχιστο διάστημα των 3 ετών. Με το καναδικό διαβατήριο αρχίζει να μετακινείται άνετα μεταξύ Βυρηττού, Ντουμπάι, Αμμάν, Καίρου και Τουρκίας με τα στοιχεία Αmousada Αiman Αbdel Νour (το γένος Huda).Είναι πολύ ενδιαφέρον στοιχείο ότι αυτός ο χριστιανικής καταγωγής Αμουσαντά Αιμάν Αμπντέλ Νουρ, διακατέχεται μίσος για τους χριστιανούς της Συρίας και προσπαθεί με κάθε τρόπο να τους βλάψει. Θεωρείται δεδομένη η εμπλοκή του στο βομβαρδισμό της Κασάα της Δαμασκού, στη σίληση της Εκκλησίας Αμ Αλ Ζανάρ ( Αγία Ζώνη) στην απαγωγή και δολοφονία ιερέα (του ελληνορθόδοξου Φαντί Χαντάντ) αλλά και στην απαγωγή των μητροπολιτών Γιαζίζι και Ιμπραήμ. Οι τελευταίοι απήχθησαν, γιατί αρνήθηκαν να κινηθούν εναντίον του καθεστώτος Άσσαντ, παρόλες τις πιεστικές υποδείξεις και προτροπές του Νουρ. 

Κύκλοι των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών εκτιμούν ότι η Μοσσάντ δραστηριοποιείται σε Τουρκία και Συρία κατευθύνοντας Γουαχαμπιστές και Τζιχαιστές. Η ισραηλινή υπηρεσία καταστρώνει ειδικά επιχειρησιακά σχέδια ενάντια σε στόχους που δεν θα μπορούσαν να επιλεχθούν από κοινούς εξτρεμιστές : κέντρα επιστημονικών και στρατιωτικών ερευνών ,βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας, εργοστάσια εξειδικευμένου υλικού αλλά και Πανεπιστήμια υψηλού επιστημονικού επιπέδου ή καταξιωμένα Πολυτεχνεία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Αμουσαντά Αιμάν Αμπντέλ Νουρ, εμφανίζεται στα μέσα ενημέρωσης ως παρουσιαστής σε talk show τηλεοπτικού σταθμού και αυτή είναι η κάλυψή του για την πραγματική του εργασία, δηλαδή πράκτορας της Μοσσάντ.

Το παρόν άρθρο επικαλείται την ίδια μαρτυρία του ανώτατου αξιωματούχου του « Ελεύθερου Συριακού Στρατού » (που διατηρεί την ανωνυμία του) και που είχε δημοσιευθεί από 13/06/13 στην εφημερίδα Σάρκ ελ Αούσσαντ (Η Μέση Ανατολή). Επιβεβαιώνει τα σχετικά με την απαγωγή των επισκόπων από το παρακλάδι της « Αλ Νάσρα » , « Αμπού Μπανέτ »(« o Πατέρας των Κοριτσιών »), την ομηρία τους στο χωριό Ελ Μεσέντ και την αναγνώρισή τους από πρώην συγκρατούμενο (με τη μαρτυρία του ότι ο ένας εκ των επισκόπων έχει ήδη δολοφονηθεί) .Το νέο στοιχείο που παραθέτει είναι ότι ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε, ότι ο νυν κ. Αμουσαντά Αιμάν Αμπντέλ Νουρ, πριν αποκαλυφθεί από τις συριακές μυστικές υπηρεσίες ήταν γνωστός στις δυο αδερφές τρομοκρατικές ομάδες με το όνομα Αμπού Μοχάμεντ Αλ Χοτζέιρα. Όχι μόνο λειτουργούσε ως συνδετικός κρίκος μεταξύ της « Αμπού Μπανέτ » και « Τζαχμπέτ Αλ Νάσρα », αλλά ήταν ουσιαστικά και ο σύνδεσμος των ομάδων αυτών με την Μοσσάντ. Συγκεκριμένα, η Μοσσάντ έδινε οδηγίες στον Αμπού Μοχάμεντ Αλ Χοτζέιρα (ή Αμουσαντά Αιμάν Αμπντέλ Νουρ) και σύμφωνα με αυτές, καθοδηγούσε τις ομάδες. Ο άνθρωπος αυτός, συναντούσε τους ισλαμιστές τρομοκράτες, τους έδινε τις εντολές και διέμενε πάντα σε ξενοδοχεία σε παραμεθόριες πόλεις κοντά στα συροτουρκικά σύνορα. Ο ίδιος εκτιμάται ότι ήταν και ο ηγέτης της « Αμπού Μπανέτ » της οποίας ο ρόλος δεν ήταν το τζιχάντ , αλλά αναλάμβανε μόνο εκτελέσεις, απαγωγές, συνοριοφύλαξη και διακίνηση υλικών (στην πλειοψηφεία τους ξένοι υπήκοοι, κυρίως τσετσένοι ή άλλοι ισλαμιστές ρώσικης υπηκοότητας) .

Ο 47χρονος Αμουσαντά Αιμάν Αμπντέλ Νουρ , θιασώτης της «άνοιξης της Δαμασκού» με προφίλ εξεζητημένο παραπλανητικά τεχνοκράτη, ίδρυσε το 2003 ένα διαδικτυακό πρακτορείο ειδήσεων με την επωνυμία Αll4Syria(όπως π.χ. Sharia4Belgium) προσπαθώντας να υποσκάψει τη διακυβέρνηση της χώρας.Eνδεικτικό της δράσης του είναι το άσυλο που του παραχώρησε το Ντουμπάι το 2007 αλλά και η απολυτοποίηση των διαχωριστικών γραμμών που οραματιζόταν για τους χριστιανούς σε σχέση με την διακυβέρνηση Άσσαντ :« θα πρέπει να είσαι τρελός ή φοβικός σαν τους αλαουίτες και κάποιους χριστιανούς για να υποστηρίζεις αυτό το καθεστώς ».

Ακόμα και ο ευρωπαικός τύπος συμμερίζεται τα αλλεπάλληλα δυσοίωνα μηνύματα που έρχονται από τη Μέση Ανατολή. Στις 14/06/2013 το αγγλόφωνο διεθνές πρακτορείο θρησκευτικών ειδήσεων « The Τablet » , δημοσίευσε άρθρο με τίτλο « Oι Επίσκοποι είναι πιθανότατα νεκροί » . Η πληροφορία για την προέρχεται από μια διάλεξη στην Οξφόρδη που πραγματοποήθηκε την τελευταία εβδμάδα. Σύμφωνα με τους ομιλητές υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι οι δυο μητροπολίτες Χαλεπίου δολοφονήθηκαν.. Ο κος John Eibner, επικεφαλής της οργάνωσης Διεθνής Χριστιανική Αλληλεγγύη με έδρα την Ζυρίχη, δήλωσε χαρακτηριστικά στην Tαblet : « Kάθε μέρα που περνάει χωρίς κανένα νέο και χωρίς καμία απτή πληροφορία, ελαχιστοποιούνται όλο και περισσότερο οι πιθανότητες να είναι ζωντανοί » .
http://www.triklopodia.gr/2013/06/blog-post_2927.html
Read more