Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΤΩΡΑ-Παραιτήθηκε και ο Μέργος


Την παραίτησή του υπέβαλε πριν από λίγο, όπως αναμενόταν, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Γ. Μέργος αλλά και ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκης Αθανασόπουλος, όπως ήδη σας ενημερώσαμε. Στη θέση του Γ. Μέργου... 

θα πάει η στενή συνεργάτης του υπουργού Χριστίνα Παπακωνσταντίνου ενώ ακόμη δεν έχει οριστεί αντικαταστάτης του Τ. Αθανασόπουλου.
Το κλίμα για τον Μέργο ήταν ιδιαίτερα βαρύ μετά την ομιλία του στην Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών όταν είχε ταχθεί υπέρ της περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού που είναι 586 ευρώ. Η άποψή του προκάλεσε πλήγμα στην κυβέρνηση αν και διεύψεσαν αυτό το ενδεχόμενο.
Ωστόσο, το ποτήρι είχε ραγίσει για τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών ο οποίος είναι και μέλος του δ.σ. του ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. 
http://www.gkourou.com/2013/03/blog-post_533.html
Read more

Παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ ο Τάκης Αθανασόπουλος


pic-0-normΠαραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ ο Τάκης Αθανασόπουλος εξαιτίας της άσκησης ποινικής δίωξης για αποφάσεις του ΔΣ της ΔΕΗ, όταν ήταν πρόεδρος της επιχείρησης.
Την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου του Ταμείου Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), υπέβαλε σήμερα στον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο κ. Τάκης Αθανασόπουλος.
Η παραίτηση έγινε αποδεκτή.
Για τη θέση του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ θα προταθεί ο νέος υποψήφιος, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα.
Η επιστολή του Τάκη Αθανασόπουλου:
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Η άσκηση ποινικής δίωξης για αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, όπου προήδρευα, παρέχει την ευκαιρία απόδειξης ότι υπηρετήθηκε άρτια το δημόσιο συμφέρον και εκείνο της ΔΕΗ.
Η έξωθεν καλή μαρτυρία μου, ασφαλώς κατ΄ ουδέν θίγεται. Όμως, η μερίδα εκείνη της κοινής γνώμης που αρνείται τις αποκρατικοποιήσεις, ενδεχομένως, να αισθανθεί ότι δεν αποτελώ, πλέον, εγγυητή του θεσμού.
Υπό τα άνω –και μόνο- υποβάλλω την παραίτησή μου από την Προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ.
Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλατε.
Με εκτίμηση
Τάκης Αθανασόπουλος
Read more

“ΕΡΙΞΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ… ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ”


tzefri-fox
Με ένα άκρως επιθετικό άρθρο, το αμερικανικό δίκτυο Fox News χλευάζει τον πρωην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου , που καλείται από το School of International and Public Affairs, του Πανεπιστημίου του Κολούμπια, να διδάξει για την οικονομική κρίση.

“Μπορεί να θέλει να τους διδάξει πώς να διευθύνουν μια οικονομία στην καταστροφή” είναι η υποσημείωση τους άρθρου με τίτλο “Ελληνική Τραγωδία; Ο Παπανδρέου καλείται να διδάξει πως να διαχειριστείς μια κρίση!”

“O Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην σοσιαλιστής πρωθυπουργός που ήταν στο τιμόνι της Ελλάδας όταν τσακίστηκε πάνω στα βράχια της δημοσιονομικής καταστροφής, βρήκε μια δουλειά, να διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Columbia, από όλα τα πράγματα, το πώς να διαχειρίζεσαι μια οικονομική κρίση”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο.

Σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα ευρωπαϊκών οικονομικών υποθέσεων στο Competitive Enterprise Institute, Matthew Melchiorre, “είναι θετικό το γεγονός ότι οι φοιτητές θα λάβουν γνώση από πρώτο χέρι, από κάποιον που ήταν μέσα στην κατάσταση. Αλλά πρέπει επίσης να λάβουν υπόψιν τους το γεγονός ότι το κόμμα του, είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη ενός υπερβολικού κράτους , κάτι που έγινε πρόβλημα από το 1981. Οι μη βιώσιμες υποσχέσεις του κόμματός του προς τον ελληνικό λαο, έχουν τώρα επιπτώσεις. Και αυτός συμμετείχε άμεσα στην δημιουργία όλων των προβλήματων που έχει η Ελλάδα σήμερα”.

“Ενα πράγμα που δεν θα πρέπει να διδάξει, είναι το πώς να διευθύνεις μια οικονομία. Μπορεί να θέλει να τους διδάξει πώς να διευθύνουν μια οικονομία στην καταστροφή” αναφέρει ο Desmond Lachman από το American Enterprise Institute. “Αντί να βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να διορθώσει τα οικονομικά της χώρας του, ο Παπανδρέου συνέχισε τις ίδιες πολιτικές μέχρι που η κρίση χρέους στην Ελλάδα έγινε το πρόβλημα ολόκληρης της Ευρώπης” προσθέτει.

Κατα το ίδιο άρθρο, οι υπερασπιστές του πρώην Έλληνα πρωθυπουργού υποστηρίζουν ότι είναι το κατάλληλο άτομο για να διδάξει για την διαχείριση μια οικονομικής κρίσης.

Ο Βασίλης Παπαδημητρίου, σύμβουλος του Παπανδρέου, μιλάει στο Fox News και αναφέρει ότι ο Παπανδρέου εισήγαγε πολλές μεταρρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του, όπως η καταπολέμηση των πελατειακών σχέσεων και της έλλειψης διαφάνειας στις χρηματοπιστωτικές υποθέσεις στην Ελλάδα.

Όπως μάλιστα λέει, η σημερινή κυβέρνηση, με επικεφαλής τον κ. Σαμαρά, ακολουθεί ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα, με εκείνο που εισήγαγε ο Παπανδρέου. (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Read more

Κόβεται στα δύο το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων



 Κόβεται στα δύο το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλωνΑνατροπές έρχονται για το εφάπαξ 670.000 δημοσίων υπαλλήλων με το νέο σχέδιο που προωθεί το οικονομικό επιτελείο.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το επόμενο έτος το εφάπαξ κόβεται στα δύο και έρχεται νέο οριζόντιο κούρεμα ως 15%!
Όπως έγινε γνωστό, στο ανεπίσημο έγγραφο του υπουργείου Εργασίας αναφέρεται ότι δεν μπορεί να αναζητηθεί ο ασφαλιστικός βίος κάθε υπαλλήλου και δεν μπορούν να δημιουργηθούν οι ατομικές μερίδες με τις εισφορές κάθε υπαλλήλου, ώστε στη συνέχεια να εφαρμοστεί ο νέος τύπος υπολογισμού του εφάπαξ πάνω σε αυτές τις εισφορές.
Για να μπορούσε να γίνει πράξη το σχέδιο των ατομικών μερίδων θα έπρεπε κάθε υπηρεσία να αναζητήσει τη μισθοδοσία κάθε υπαλλήλου άλλα και την υπηρεσιακή του εξέλιξη.
Αυτή η διαδικασία όμως είναι… αδύνατη, οπότε το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται σε νέο μοντέλο.
Ο υπολογισμός του εφάπαξ θα πιάνει δύο περιόδους, ενώ θα διαχωρίζει τους δημοσίους υπαλλήλους σε δύο κατηγορίες: τους ασφαλισμένους μέχρι το 2000 και τους ασφαλισμένους από το 2001 και μετά.
Με την εξέλιξη αυτή μελετάται ακόμα και  ο διπλός υπολογισμός του εφάπαξ για τους ασφαλισμένους μέχρι το 2000, οι οποίοι συνταξιοδοτούνται μετά την 1η/1/2014 ενώ οι ασφαλισμένοι από το 2001 θα παίρνουν εφάπαξ βάσει ατομικών εισφορών.
Το σχέδιο προβλέπει τον υπολογισμό του εφάπαξ από το 2014 να αποτελείται από το άθροισμα δύο τμημάτων: το τμήμα που αντιστοιχεί στο χρόνο ασφάλισης έως 31/12/2013 και το τμήμα που αντιστοιχεί στο χρόνο ασφάλισης από 1η/1/2014 και εφεξής.
Το νέο σύστημα θα έχει εξαρχής καθορισμένο ποσοστό μείωσης και όπως είναι γνωστό, γίνεται λόγος για νέο κούρεμα 10% με 15%.
Πηγή: Star.gr
Read more

Chris Rea - The Mention Of Your Name


Chris Rea - The Mention Of Your Name

Read more

Ο ανθύπατος Αντώνης Σαμαράς προχωρά στην ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα



Προσκύνησε τον Ερντογάν ο Σαμαράς ή αλλιώς "έπεσε στα τέσσερα" μπροστά στο νεο-σουλτάνο

Ο τσαμπουκάς του Σαμαρά εξανλτείται μόνον απέναντι στους Έλληνες. Στους τροϊκανούς-δανειστές και στον Ερτνογάν, φέρεται ως γιουσουφάκι! Ο Σαμαράς πήγε στην Τουρκία για να δείξει πόσο φρόνιμο παιδί είναι. Παρέδωσε το μισό Αιγαίο στην Τουρκία, άφησε το Καστελόριζο στο έλεος του Αλλάχ και "υππέγραψε" την κατασκευή του τζαμί στην Αθήνα! 
Η εντολή Σαμαρά στην χώρα μας είναι να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα. Νομίζετε ότι πήρε από τον Ερντογάν την λειτουργία της θεολογικής σχολής στην Χάλκη; ΣΚΑΤΑ πήρε!

Η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ αναφέρει ότι το μόνο που απομένει για την ανέγερση του μοντέρνου κτιρίου το οποίο σε τίποτα δεν θα θυμίζει τα παραδοσιακά τζαμιά με τους μιναρέδες, είναι η δημοπράτηση του έργου από το Υπουργείο Μεταφορών.

Το έργο αναμένεται να στοιχίσει 846.000 ευρώ, ενώ από το κτίσμα θα απουσιάζουν οι παραδοσιακοί μιναρέδες, καθώς το αρχιτεκτονικό γραφείο του Αλέξανδρου Τομπάζη που έχει αναλάβει το έργο, έκρινε ότι η κατασκευή ενός μιναρέ δεν έδενε αρμονικά με το περιβάλλον.

Σε μια στιγμή που ο κόσμος δεν έχει να φάει, μένει άστεγος, δεν έχει να πληρώσει τους φόρους του, τού τσακίζουν τη σύνταξη ή τον μισθό, ο Σαμαράς βρίσκει κοντά 1 εκατομμύριο ευρώ για να φτιάξει τζαμί!

Οι κάτοικοι του Βοτανικού είναι ανάστατοι αλλά και αποφασισμένοι να ξεσηκωθούν. Μπροστάρης στον αγώνα τους είναι ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ.

Ο ελληνικός λαός που έζησε τον ζυγό των Οθωμανών-μουσουλμάνων για 450 χρόνια, υποχρεώνεται σήμερα από τον Σαμαρά, σε μια εκρηκτική για τη χώρα εποχή με εκατομμύρια λαθρομετανάστες να μπαινοβγαίνουν στην Ελλάδα, να φτιάξει τζαμί για τους μουσουλμάνους!!!


Σχόλιο ιστολογίου: 

Ο φερόμενος και ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, ανθύπατος της καγκελαρίου Μέρκελ, ελληνώνυμος και ελληνόφωνος Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται και ως "πατριώτης", προχωρά σε μία ακόμη κίνηση "καλής θέλησης" απέναντι στο Ισλάμ και ιδιαίτερα απέναντι στις απαιτήσεις του ομοτίμου τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 
Είναι προφανές ο "πατριωτισμός" του Αντώνη Σαμαρά δεν μπορεί να κατανοήσει τι ακριβώς σημαίνει η συγκεκριμένη του ενέργεια για την Ελλάδα. Αλλά, όπως και ο ίδιος "διέταξε" προς τον τότε υπουργό του κ. Νικολόπουλο, είναι προφανές πως "πέφτει στα τέσσερα" προς ικανοποίηση "πάσας νόσου και πάσας μαλακίας"... 
Τι είναι όμως αυτό που τον κάνει να αισθάνεται τόσο βέβαιος για την ατιμωρησία του, τη στιγμή που οι πολιτικές του αποφάσεις και πράξεις σκιαγραφούν την κατηγορία της "εσχάτης προδοσίας"; Μάλλον οι "πλάτες" που του βάζουν οι κατοχικές δυνάμεις... Και, όμως, η ιστορία θα του δίδασκε πολλά, αν την διάβαζε...
http://kostasxan.blogspot.gr/2013/03/blog-post_4541.html
Read more

ΕΚΤΑΚΤΟ: Κόλαση στην Αίγυπτο…



Μετα την καταδίκη 21 οπαδών σε θάνατο δι’ απαγχονισμού, οι διαδηλώσεις πήραν την μορφή επανάστασης. Ήδη υπάρχει άλλος ένας νεκρός στο Κάιρο, ενω μαζικές είναι οι επιθέσεις σε γραφεία των ισλαμοφασιστών και αστυνομικά τμήματα σε πολλές πόλεις. Δείτε φωτογραφίες: 
Egyptian al-Ahly football club supporters (Ultras) light flares as they celebrate in Cairo on March 9, 2013 (AFP Photo / Mahmud Khaled)
Egyptian al-Ahly football club supporters (Ultras) light flares as they celebrate in Cairo on March 9, 2013 (AFP Photo / Mahmud Khaled)
An Egyptian al-Ahly football club supporter (Ultras) lights a flare as they await the verdict of the court over a deadly football riot in Port Said that killed 74 people last year in Cairo on March 9, 2013 (AFP Photo / Mahmud Khaled)An Egyptian al-Ahly football club supporter (Ultras) lights a flare as they await the verdict of the court over a deadly football riot in Port Said that killed 74 people last year in Cairo on March 9, 2013 (AFP Photo / Mahmud Khaled)
Egyptian al-Ahly football club supporters (Ultras) wave their hands as they celebrate in Cairo on March 9, 2013 (AFP Photo / Mahmud Khaleh)Egyptian al-Ahly football club supporters (Ultras) wave their hands as they celebrate in Cairo on March 9, 2013 (AFP Photo / Mahmud Khaleh)
Egyptian al-Ahly football club supporters (Ultras) wave their hands as they celebrate in Cairo on March 9, 2013 (AFP Photo / Mahmud Khaled)Egyptian al-Ahly football club supporters (Ultras) wave their hands as they celebrate in Cairo on March 9, 2013 (AFP Photo / Mahmud Khaled)
Al-Ahly fans, also known as "Ultras", celebrate and shout slogans in front of the Al-Ahly club after hearing the final verdict of the 2012 Port Said massacre in Cairo March 9, 2013 (Reuters / Amr Abdallah Dalsh)Al-Ahly fans, also known as “Ultras”, celebrate and shout slogans in front of the Al-Ahly club after hearing the final verdict of the 2012 Port Said massacre in Cairo March 9, 2013 (Reuters / Amr Abdallah Dalsh)
Al-Ahly fans, also known as "Ultras", celebrate and shout slogans in front of the Al-Ahly club after hearing the final verdict of the 2012 Port Said massacre in Cairo March 9, 2013 (Reuters / Amr Abdallah Dalsh)Al-Ahly fans, also known as “Ultras”, celebrate and shout slogans in front of the Al-Ahly club after hearing the final verdict of the 2012 Port Said massacre in Cairo March 9, 2013 (Reuters / Amr Abdallah Dalsh)
Al-Ahly fans, also known as "Ultras", shout slogans against the Interior Ministry, in front of Al-Ahly club after hearing the final verdict of the 2012 Port Said massacre in Cairo March 9, 2013 (Reuters / Amr Abdallah Dalsh)
Read more

ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ;;;


20130309-141211.jpg
Η αποκάλυψη που κάνει το Χωνί της Κυριακής, εάν ισχύει, αποτελεί μέγιστη διπλωματική και εθνική πρόκληση από τους “φίλους” που θέλουν και συνδιαχείριση στο Αιγαίο. Εκτός εάν εννοούν τέτοια “συνδιαχείριση”, αυτη που εφαρμόζουν εδώ και αιώνες. Καταλαμβάνουμε, σφάζουμε μέχρι και τα βρέφη και έπειτα “συνδιαχειριζόμαστε” την περιουσία των γηγενών.
Σύμφωνα με το Χωνί, ο πίνακας που αποτελούσε το σκηνικό της κοινής παρουσίας, 
συμβολίζει την καταστροφή της Σμύρνης. Την χειρότερη έκφανση βαρβαρότητας του σύγχρονου πολιτισμού. Ποτέ άλλοτε στην νεώτερη ιστορία δεν εξοντώθηκαν τόσες χιλιάδες άνθρωποι με τόσο φρικτούς τρόπους μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα.
Αναμένουμε να δούμε ολόκληρο το αφιέρωμα για να καταλήξουμε. Δείτε το δελτίο τύπου:
Τον απόλυτο εξευτελισμό του Έλληνα πρωθυπουργού πέτυχε ο Τούρκος ομόλογος του, Ταγίπ Ερντογάν! Στη κοινή συνέντευξη Τύπου, έστησαν τον Αντώνη Σαμαρά μπροστά σε φόντο που απεικονίζει το μνημείο της νίκης του Κεμάλ Ατατούρκ κατά του ελληνικού στρατού, το 1922! Μια μεγάλη αποκάλυψη από Το ΧΩΝΙ της Κυριακής!
Υποχρέωσαν, ουσιαστικά, τον Έλληνα πρωθυπουργό να φωτογραφηθεί με ένα μνημείο που υπάρχει για να θυμίζει στους Τούρκους την εθνική ταπείνωση της Ελλάδας, τους νεκρούς Έλληνες στρατιώτης!
Ο Ερντογάν εξευτέλισε τον Σαµαρά
Όσο οι Έλληνες πολιτικοί έδιναν µάχη για να κερδίσουν την… συµπάθεια του Ερντογάν, ο Τούρκος πρωθυπουργός αύξανε συνεχώς τις απαιτήσεις του, κερδίζοντας πόντους στη διπλωµατική σκακιέρα
Οταν, τον ∆εκέµβριο του 1999, τότε που η Ελλάδα µε υπουργό Εξωτερικών τον περίφηµο Γεώργιο Παπανδρέου, άνοιγε για πρώτη φορά τις πύλες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έναρξη της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, καταργώντας το βέτο που ασκούσε µέχρι τότε για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, πολλοί είχαν «αγαλλιάσει» και, µάλιστα, έλεγαν ότι «τώρα οι πολεµοκάπηλοι θα χάσουν την δουλειά τους». Ο ίδιος ο ΓΑΠ είχε δηλώσει περιχαρής στις κάµερες ότι «τώρα θα σταµατήσουν οι αεροπορικές παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο και οι αεροπορικές εµπλοκές µεταξύ των ελληνικών και των τουρκικών µαχητικών αεροσκαφών».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Στο ΧΩΝΙ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Read more

Ἕνας μικρότερος κόσμος

Ἀναζητῶ μίαν ἀκτὴ νὰ μπορέσω νὰ φράξω
μὲ δέντρα ἢ καλάμια ἕνα μέρος
τοῦ ὁρίζοντα. Συμμαζεύοντας τὸ ἄπειρο, νἄχω
τὴν αἴσθηση: ἢ πὼς δὲν ὑπάρχουνε μηχανὲς
ἢ πὼς ὑπάρχουνε πολὺ λίγες· ἢ πὼς δὲν ὑπάρχουν στρατιῶτες
ἢ πὼς ὑπάρχουνε πολὺ λίγοι· ἢ πὼς δὲν ὑπάρχουνε ὅπλα
ἢ πὼς ὑπάρχουνε πολὺ λίγα, στραμμένα κι αὐτὰ πρὸς τὴν ἔξοδο
τῶν δασῶν μὲ τοὺς λύκους· ἢ πὼς δὲν ὑπάρχουνε ἔμποροι
ἢ πὼς ὑπάρχουνε πολὺ λίγοι σε ἀπόκεντρα
σημεῖα τῆς γῆς ὅπου ἀκόμη δὲν ἔγιναν ἁμαξωτοὶ δρόμοι.
Τὸ ἐλπίζει ὁ Θεὸς
πὼς τουλάχιστο μὲς στοὺς λυγμοὺς τῶν ποιητῶν
δὲν θὰ πάψει νὰ ὑπάρχει ποτὲς ὁ παράδεισος.

Νικηφόρος Βρεττάκος


Read more

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩ ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΧΑΜΕΝΑ, ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ; (ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ Η ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ;)




Γιατί, θα μου πεί κάποιος, να αγωνιστούμε και να παλαίψουμε για πράγματα που ήδη έχουν χαθεί.
Τι θα καταφέρουμε μια χούφτα άνθρωποι με το να κατέβουμε στους δρόμους .

Τι θα πετύχουμε π.χ με το να αρνηθούμε να παραλάβουμε τις κάρτες-χειροπέδες. 
Μπάς και θα αλλάξει τίποτα;

Πράγματι αν σήμερα, που όλα έχουν αναποδογυρίσει και κάθε τι που μέχρι χτές θεωρούσαμε σταθερό και αμετάβλητο έγινε άμμος και έπεσε στα λασπόνερα της "Νέας Τάξης Πραγμάτων", σκεφτούμε το αύριο έχοντας στο μυαλό μας το πως θα διαχειριστούμε τα προσωπικά μας κεκτημένα ή τη μίζερη επιβίωσή μας σε ένα ζοφερό και δυστυχισμένο περιβάλλον, τότε σίγουρα κάθε αντίσταση στη "νέα πραγματικότητα" θα φαίνεται ανώφελη και κάθε έκφραση αντίρρησης ηλίθια και αναχρονιστική.
Ξέρω ότι αυτές οι σκέψεις βρίσκονται ήδη στο μυαλό αρκετών συμπολιτών μου, ξέρω επίσης ότι οι πιο ευαίσθητοι έχουν πέσει σε βαθειά κατάθλιψη και βασανίζονται, ενώ κάποιοι άλλοι προσπαθούν να αντλήσουν ψήγματα αισιοδοξίας απο τα ταξίματα και τις υποσχέσεις των ντόπιων ή των ξένων διαχειριστών της εξουσίας.
Έτσι κι αλλιώς η απραγία ή ο στρουθοκαμηλισμός δεν οδηγούν πουθενά και αργά ή γρήγορα αυτό που είναι να γίνει θα γίνει.

Αν όμως επιλέξουμε τον Ορθόδοξο αγώνα και την αντίσταση τότε αμέσως όλα μέσα μας θα αλλάξουν .Αυτά που μέχρι χθές μας φαίνονταν ανούσια , βαρειά , καταθλιπτικά, αδιέξοδα κλπ , θα αποκτήσουν άλλη διάσταση και ο νούς μας θα τα διαχειριστεί όπως πρέπει. 

Αν π.χ μέχρι τώρα δεν είχε ιδιαίτερη σημασία η
στέρηση του αυτεξούσιου, αυτό συνέβαινε διότι η εκκοσμίκευση της ζωής μας και το κυνήγι του θησαυρού, μας έδιναν την ψευδαίσθηση της ελεύθερης δήθεν επιλογής και της αυτάρκειας.Ακριβώς αυτός ήταν και ο πυρήνας της πολύχρονης "παιδαγωγίας" μας στα δόγματα της "Νέας Εποχής", ώστε να αποκτήσουμε σιγά - σιγά την πεποίθηση πως όλα πάνε καλά και ότι οι "απο μηχανής θεοί" θα διορθώσουν κάθε τι στραβό και "ξέταιρο".

Εκπαιδευτήκαμε με λίγα λόγια να χρησιμοποιούμε παντού και πάντα κάθε λέξη που είχε σαν πρώτο συνθετικό τον όρο"αυτο-".

Αυτοδικαίωση, αυτορύθμιση, αυτοματισμός, αυτοθέωση, αυτοϊκανοποίηση και πάμε λέγοντας.
Εύκολη ζωή δηλαδή χωρίς πολλά "γιατί" και "πως" αφού όλα είχαν μπεί στο καζάνι της νεο-εποχήτικης οντολογίας. 
Δυστυχώς ή ευτυχώς το "νανούρισμα" τέλειωσε και ήρθε η ώρα ο κοιμισμένος και εφησυχασμένος να σηκωθεί ή αν το επιθυμεί να αναστηθεί.
Μέσα σε τόσο μικρό διάστημα συνέβησαν τόσα πολλά, που μας πείθουν ότι δεν πρόκειται απλώς για το πέρασμα σε μια άλλη ιστορικά εποχή αλλά για το πέρασμα στη "Νέα Εποχή" και την έλευση του ...μεσσία της.
Αν λοιπόν δεχτούμε όλα αυτά τα σημεία ως ενδείξεις ότι ζούμε στους "έσχατους χρόνους", τότε έχουμε έναν λόγο παραπάνω να πάψουμε να είμαστε ξαπλωμένοι στην κοπριά και να σηκωθούμε, να πλυθούμε και να βγούμε με σηκωμένα τα μανίκια στους δρόμους για να παλαίψουμε για το δίκιο, την ελευθερία και το αυτεξούσιο , ομολογώντας και με αυτόν τον τρόπο την πίστη μας στον Αναστάντα Χριστό. 
Τότε ο αγώνας και η αντίσταση θα είναι πράξεις που θα επαναφέρουν το είναι μας εκεί που έπρεπε να βρίσκεται και με την βοήθεια του Θεού θα είναι αποτελεσματικός και σωτηριώδης τόσο σε συλλογικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Δεν θα υπάρχει αγωνία για το μέλλον της μιας ή της άλλης ιδεολογίας ή του ενός ή του άλλου συστήματος ,αλλά η ελπίδα ότι η αντίρρηση και η εξ αυτής επιλογή για αντίσταση (εφ΄όσον εναντιώνονται στο άδικο και γίνονται για χάρη της διατήρησης της εικόνας του Θεού στο πρόσωπο του ανθρώπου) θα έχουν σίγουρα προοπτική και αποτέλεσμα.
Δεν είναι οι εξουσίες παντοδύναμες ,ούτε έχουν οι εξουσιαστές τη χάρη του "αθάνατου" ώστε να μην είναι ,υπο τους όρους που προαναφέραμε ,δυνατή η ανατροπή τους και η αναίρεση των δαιμονοειδών αποφάσεών τους.

Συνεπώς είναι πια μονόδρομος ο αγώνας , η ομολογία πίστεως και αν χρειαστεί και το μαρτύριο, για να συνεχίσει ο κόσμος να ζεί με ανθρώπινο πρόσωπο ,για να μην γίνει η γή μια παγκόσμια φυλακή ,για να μην καταντήσουμε να ζούμε σαν μελλοθάνατοι εκλιπαρώντας για ένα πιάτο φαϊ.

Δεν πρέπει να μείνουμε αμέτοχοι σε αυτό το αγωνιστικό κάλεσμα νομίζοντας ότι με το να γίνουμε συνδιαχειριστές της πολιτικό-οικονομικής κατάρρευσης θα εξασφαλίσουμε και μία ανεκτή έστω επιβίωση.
Αυτό το νέο σύστημα που ήδη έχει σχηματοποιηθεί και που όπου νάναι , αν το επιτρέψει ο Θεός ,θα έχει τον απόλυτο έλεγχο των πάντων ,δεν πρόκειται να δείξει οίκτο σε κανέναν, ούτε ακόμα και σε εκείνους που προετοίμασαν σαν άλλοι "πρόδρομοι" το ...έδαφος , ούτε ακόμα και σε αυτούς που "ψυχή τε και σώματι" το υπηρετούν.
(Επαναδημοσίευση παλαιότερης ανάρτησής μας)
Read more

ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - It will happen to Greece - Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕI - THE WORLD IS WAITING . ΒΙΝΤΕΟ




Oτι και να γίνει στην Ελλάδα κάποια στιγμή θα γίνει επανάσταση με τους έλληνες να πολεμούν και να επιμένουν να πάρουν πίσω την χώρα τους και την εθνική τους κυριαρχία.Μια τέτοια άσχημη τυραννία μπορεί να κρατήσει χρόνια όμως στο τεέλος το ποτάμι θα ξεχυλήσει ευελπιστώ...ευλπιστώ οτι οι 
άνθρωποι θα ξεσηκωθούν τότε..........
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕI

THE WORLD IS WAITING



Read more

Σείστηκε το μέγαρο μουσικής, αλλά όχι από μουσική !



Δεν έλειψε κανείς, ήταν όλοι εκεί, πρώην Πρόεδροι Δημοκρατίας, πρώην Πρωθυπουργοί, πρώην και νυν Υπουργοί και Βουλευτές, όπως και άλλοι κορυφαίοι παράγοντες της χώρας.
Σχεδόν όλα τα πολιτικά κόμματα παρευρέθηκαν στην εκδήλωση για τα 15 χρόνια από τον θάνατο του  ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Η μεγαλύτερη έκπληξη όμως ήταν ότι έδωσε το παρών και ο Αλέξης Τσίπρας.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά .

Σε μια κατάμεστη αίθουσα (Λαμπράκη) κατά την είσοδο των πολιτικών αρχηγών είχαμε τις πρώτες αντιδράσεις του κόσμου.
Κατά την είσοδο του Κουβέλη του Βενιζέλου και του Τσίπρα δεν υπήρξε καμία αντίδραση, ούτε καν κάποιο χειροκρότημα. 
Αμέσως μετά ήρθε ο Σαμαράς που έγινε δεκτός με ένα υποτονικό χειροκρότημα από το 10 % περίπου των παρευρισκομένων για 5 δευτερόλεπτα.
Δεν πέρασε 1 λεπτό και φάνηκε στην είσοδο ο Κώστας Καραμανλής και τότε έγινε ο χαμός. ...
Όλος ο κόσμος της αίθουσας σηκώθηκε όρθιος και με φωνές και χειροκροτήματα υποδέχτηκαν τον πρώην Πρωθυπουργό που ανταπέδωσε τον χαιρετισμό. Ήταν δε τόση η λαχτάρα του κόσμου που το χειροκρότημα και οι φωνές κράτησαν δυο ολόκληρα λεπτά. Τότε ακούστηκε στην αίθουσα και μια δυνατή γυναικεία φωνή "Γεια σου Κώστα" και η ίδια φράση επαναλήφθηκε και από άλλους παρευρισκόμενους. 

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ομιλία του κ. Κουβέλη που είπε”Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ήταν ένας εκ των κορυφαίων Ελλήνων πολιτικών της νεώτερης ιστορίας της Ελλάδας”.


Αδιάφορη η ομιλία του κ. Βενιζέλου. 


Εξαιρετική η ομιλία του κ. Τσίπρα που έδειχνε πολύ άνετος στο σπίτι της Ν. Δημοκρατίας και  καταλήγοντας είπε ”Ξεχωριστή προσωπικότητα της μεταπολίτευσης ο Κωνσταντίνος Καραμανλής” μπήγοντας ακόμα πιο βαθιά το μαχαίρι στη καρδιά του Σαμαρά.

  

 Πολύ καλή η ομιλία του Πρωθυπουργού που αναφερόμενος στον Κωνσταντίνο Καραμανλή είπε «Άνθρωπος του δυτικού πνεύματος και του δυτικού πολιτισμού», όμως ήταν εμφανής ο εκνευρισμός του, προφανώς από την παρουσία του Αλέξη , αλλά και για το ότι κατά την είσοδό του λίγοι τον χειροκρότησαν.

Και τέλος συγκλονιστική η ομιλία του αδερφού του Κωνσταντίνου Καραμανλή Αχιλλέα, που αναφέρθηκε περισσότερο σε προσωπικές στιγμές του Εθνάρχη.

Ήταν μια καταπληκτική εκδήλωση με αθρόα ελεύθερη συμμετοχή του κόσμου, μόνο που το έργο δεν ήταν μουσικό, αλλά βαθιά πολιτικό.


Αντώνη σήμερα η Ελλάδα πενθεί και έχει απελπιστεί. Το ίδιο και η παράταξή σου. Πρόσεχε λοιπόν και ακολούθησε το παράδειγμα του Εθνάρχη, γιατί η Ελλάδα και η Νέα Δημοκρατία χρειάζονται ηγέτη με όραμα και πυγμή και όχι απλά ένα Πρωθυπουργό που θα κάνει διαπιστώσεις.

Και κάτι ακόμη. Αν στους ομιλητές συμπεριλαμβανόταν ο Κώστας Καραμανλής, σήμερα θα χρειαζόμαστε καινούργιο Μέγαρο Μουσικής ! ! ! ! !

ΧΑΙΡΕΤΕ.........

zouzouni blog

































==========================
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2013/03/blog-post_2380.html
Read more

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ; Βουλγαρικά ΜΜΕ: "Συμφωνεί ο Α.Σαμαράς με την ακύρωση του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξ/πολη"!



Την στιγμή που η βουλγαρική Βουλή, με ψήφους 115 έναντι 25, «ακύρωσε πλήρως» την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη (και θα βρεθεί, βέβαια, αντιμέτωπη με τις συνέπειες - πληρωμή βαρέων ρητρών κλπ) ο Α.Σαμαράς έκρινε ότι η σημερινή ημέρα ήταν κατάλληλη για να
επικοινωνήσει με τον απερχόμενο Βούλγαρο πρωθυπουργό, Μπόικο Μπορίσοφ, για να επιβεβαιώσει "τις καλές σχέσεις" Ελλάδος-Βουλγαρίας!

Αυτή η επικοινωνία εμφανίζεται από τα βουλγαρικά ΜΜΕ ως επιβεβαίωση της πολιτικής Μπορίσοφ και ως "συμφωνία της Ελλάδας στην ακύρωση του έργου του αγωγού". Και είναι πραγματικά απορίας άξιο ποιος και γιατί συμβούλευσε τον Α.Σαμαρά να προχωρήσει ειδικά σήμερα σε μια τέτοια επικοινωνία.

Εκτός και αν σκοπεύει να δείξει ότι αποστασιοποιείται ακόμα και αυτό το πεδίο από την πολιτική του προκατόχου του Κώστα Καραμανλή...

Σίγουρα εντυπωσιάζει και το γεγονός ότι παρά το γεγονός ότι είχε προαναγγελθεί η κατάθεση στην βουλγαρική Βουλή του σχετικού νόμου, ουδείς από την ελληνική κυβέρνηση προσπάθησε να αποτρέψει την ματαίωση κατασκευής του αγωγού.

Η σχετική εισηγητική έκθεση της βουλγαρικής κυβέρνησης αναφέρει οτι η ανησυχία της κοινής γνώμης για τις ενδεχόμενες καταστροφές του περιβάλλοντος και το κόστος κατασκευής του έργου, το οποίο θα έφθανε το 1 δισ. ευρώ¨οδηγεί στην ακύρωση της σύμβασης"

Δηλαδή, προσπαθεί η βουλγαρική κυβέρνηση να μας πείσει ότι "ανησυχούν οι Βούλγαροι (που έχουν ξεχάσει την τελευταία φορά που γέμισαν το ψυγείο τους με τρόφιμα) για "ενδεχόμενες καταστροφές του περιβάλλοντος" και την ίδια στιγμή λειτουργούν την "υπ'αριθμ. 1" περιβαλλοντική απειλή της Ευρώπης, το αρχαίο πυρηνικό εργοστάσιο του Κοζλοντούι!

Οι κυβερνητικοί εισηγητές μίλησαν για την αδυναμία εκτέλεσης του έργου στις σημερινές οικονομικές συνθήκες οι οποίες διαφέρουν απο ό,τι επικρατούσε το 2007, όταν υπογράφηκε η τριμερής συμφωνία. Ο αγωγός, μήκους 282 χιλιομέτρων θα μετέφερε 35 εκατ. τόνους ρωσικού πετρελαίου το χρόνο στην Αλεξανδρούπολη, μέσω Βουλγαρίας παρακάμπτοντας τα Στενά του Βοσπόρου και βέβαια θα άλλαζε υπερ της Ελλάδος τον γεωπολιτικό χάρτη της περιοχής.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο με τον Μ.Μπορίσοφ, ο Α.Σαμαράς δεσμεύθηκε να κάνει το κατά δύναμιν ώστε να περατωθεί το ελληνικό τμήμα της συνοριακής διάβασης Μακάζα, τμήμα του δρόμου Κομοτηνή - Κίρτζαλι, εντός δύο μηνών, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Πρόκειται για ένα έργο που ενιοποιεί συμπαγείς μουσουλμανικούς πληθυσμούς στις δύο πλευρές των συνόρων...
Read more