Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ-ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012

Read more

Αν η Γερμανία χάσει την δυνατότητα να φύγει από το ευρώ, υπάρχει ελπίδα.

Δελτίο Κρίσης 02.12.11

Του Γιάννη Βαρουφάκη
Το σημερινό Δελτίο σας έρχεται εν μέσω συζητήσεων στις Βρυξέλλες (και συγκεκριμένα στην Ευρωβουλή, με λογιών-λογιών αξιωματούχους,  ευρωβουλευτές κλπ) και στο Cambridge (στο πλαίσιο ομιλιών και συναντήσεων με ανησυχούντες Άγγλους).

1. Η συντονισμένη κίνηση των έξι κεντρικών τραπεζών

Πριν δυο μέρες, το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα παραλίγο να μην μπορεί να....
εξυπηρετήσει τις ανάγκες του σε δολάρια. Γιατί; Επειδή οι αμερικανικές  τράπεζες σταμάτησαν να τις δανείζουν και οι ίδιες δεν έχουν αρκετό συνάλλαγμα (σε δολάρια, γιεν κλπ) για να εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει σε δολάρια. Σε συνδυασμό με το γενικότερο κλίμα απόγνωσης, στο οποίο συνέβαλε τα μέγιστα το πιστοποιητικό θανάτου της Συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου (βλ. παρακάτω), με μια σειρά από εκδόσεις ομολόγων (Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας) να έχουν δρομολογηθεί για το περασμένο 24ωρο (που προδιαγράφονταν καταστροφικές για την ευρωζώνη και την ψυχολογία των επενδυτών στην αγορά ομολόγων γενικότερα), κάτι έπρεπε να γίνει. Εν ανυπαρξία σοβαρών πολιτικών, έδρασαν οι Κεντρικοί Τραπεζίτες. Και πολύ καλά έκαναν.

Για δεύτερη φορά από την μεγάλη Κρίση του 2007/8, οι μεγάλες Κεντρικές Τράπεζες, υπό την καθοδήγηση της Fed, συντονίστηκαν με άμεσο σκοπό την παροχή ρευστότητας στις ευρωπαϊκές τράπεζες ώστε να μην καταρρεύσουν τόσο οι ίδιες όσο και οι αμερικανικές τράπεζες που έχουν λαμβάνειν από τις ευρωπαϊκές. Τι έκαναν; Είπαν στις ευρωπαϊκές τράπεζες: Μην ανησυχείτε που δεν βρίσκετε δολάρια στην αγορά. Πάρτε όσα θέλετε από εμάς. (Για την ακρίβεια, πάντα οι τράπεζες της Ευρώπης είχαν την δυνατότητα να δανείζονται, μέσω ΕΚΤ, δολάρια. Αυτό που συνέβη είναι ότι η Fed, σε συνεργασία με την ΕΚΤ, μείωσαν το κόστος τέτοιου δανεισμού κατά τα δύο τρίτα.)

Καθώς αυτή η παρέμβαση ήταν αναπάντεχη, και οι αγορές διψούσαν για ένα  καλό νέο, το αποτέλεσμα ήταν να διατρέξει ένα τεράστιο κύμα αισιοδοξίας τόσο τις αγορές μετοχών όσο και ομολόγων. Το καλό timing βοήθησε μάλιστα να πουληθούν τα ομόλογα των κρατών της ευρωζώνης που ανησυχούσαν πολύ για την τύχη των δημοπρασιών των ημερών.

Αν και δεν πρόκειται παρά για ασπιρίνη, δεν είναι λίγο να μπορείς να ρίχνεις τον πυρετό του ασθενή, έστω και πρόσκαιρα. Αυτή η κίνηση των Κεντρικών Τραπεζών εξασφάλισε μιας εβδομάδας ηρεμία. Αρκετή για να κινητοποιηθούν επί τέλους οι πολιτικοί μας, οι οποίοι είναι οι μόνοι που μπορούν να κάνουν κάτι πέραν της χορήγησης ασπιρινών. Κακά τα ψέματα: Το πρόβλημα της ευρωζώνης, όπως έχουμε μάθει εμείς οι έλληνες με πόνο και ιδρώτα, δεν λύνεται με αποσπασματικά δάνεια στους πτωχευμένους - είτε αυτοί είναι κράτη είτε είναι τράπεζες στις οποίες δεν δανείζει κανείς επειδή είναι... πτωχευμένες. Το μόνο που μπορεί να βοηθήσει είναι δομικές παρεμβάσεις στο σαθρό ευρωσύστημα (οι οποίες θα του δώσουν νέα, στέρεα θεμέλια). Τέτοιες δεν μπορούν να κάνουν οι έξι Κεντρικές Τράπεζες. Για αυτό απαιτείται πολιτική παρέμβαση.

2. Κάτι ετοιμάζεται

Το καλό νέο είναι ότι οι πολιτικοί μας έχουν, επί τέλους, συνειδητοποιήσει ότι το πρόβλημα είναι συστημικό. Ότι δεν έχει να κάνει με την Ελλάδα ή την Ιταλία, την Dexia ή την BNP. Ότι μιλάμε για τριπλή Κρίση που διαπερνά τον τραπεζικό τομέα, την αγορά ομολόγων και την πραγματική οικονομία (που τελεί πλέον υπό ξεκάθαρη ύφεση) ολόκληρης της ευρωζώνης. Ότι η Συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου ήταν ένα εφιάλτης που τώρα διαλύθηκε στο φως της "επόμενης ημέρας". Το κακό νέο είναι ότι δεν έχουμε ακόμα στοιχεία που να συνηγορούν ότι αυτή την γνώση οι ηγέτες μας είναι έτοιμοι να την μετατρέψουν σε πράξεις ικανές να βοηθήσουν το ευρώ να επιβιώσει. Ορισμένα σενάρια ακούγονται. Το πιο διαδεδομένο είναι το εξής:

3. Η λύση του ΔΝΤ, Μέρος Α

Οι ευρωπαϊκές πλεονασματικές χώρες (δηλαδή Γερμανία, Αυστρία, Φιλανδία και Ολλανδία)  δίνουν εγγυητικές επιστολές στο ΔΝΤ ώστε εκείνο να μπορεί να πάει και σε άλλες χώρες να τους ζητήσει να προσθέσουν κι εκείνοι κάτι τις για κάθε ευρώ των ευρωπαίων. Το ποσό που θα μαζευτεί, λέγεται, θα χρηματοδοτήσει μέρος της έκδοσης ομολόγων της Ισπανίας και της Ιταλίας για το 2012. Πόσο πιθανό είναι κάτι τέτοιο; Εξαρτάται βασικά από την Κίνα, την Ινδία και την Βραζιλία. Θεωρώ δύσκολο, αλλά όχι αδύνατον, οι τρεις αυτές χώρες να συμφωνήσουν να χρηματοδοτήσουν πλούσιες ευρωπαϊκές χώρες που θα έπρεπε να λύνουν μόνες τους τα προβλήματά τους. Ας πούμε όμως ότι γίνεται. Θα βοηθούσε κάτι τέτοιο; Για μερικές εβδομάδες ή μήνες, απαντώ. Όχι για παραπάνω. Γιατί; Επειδή (α) το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται αποσπασματικά, και σίγουρα όχι με δανεισμό από την Γερμανία στην Ιταλία (καθώς αυτό θα σήμαινε ουσιαστικά αυτή η "λύση", με την διαφορά ότι για να κρατούνται τα προσχήματα ο δανεισμός θα γινόταν μέσω του ΔΝΤ), και (β) επειδή είναι σαν οι πλεονασματικές χώρες να δηλώνουν έλλειψη εμπιστοσύνης στην... ευρωζώνη (την οποία δεν θεωρούν ικανή να δανείσει στον... εαυτό της).

3. Η λύση του ΔΝΤ, Μέρος Β

Κάτι άλλο που συζητιέται έντονα είναι η ιδέα να βρεθεί μια φόρμουλα χρηματοδότησης του ΔΝΤ από την ΕΚΤ ώστε το ΔΝΤ, με την σειρά του, να δανειοδοτήσει την Ιταλία και την Ισπανία. Μου φαίνεται πολύ δύσκολο να πιστέψω κάτι τέτοιο. Πρώτον, όχι μόνο είναι δύσκολο νομικά να γίνει κάτι τέτοιο (καθώς δεν μπορώ να διανοηθώ πως η ΕΚΤ θα χρηματοδοτεί το ΔΝΤ, το οποίο μόνο από κράτη χρηματοδοτείται) αλλά και, δεύτερον, είναι απίθανο να δεχθεί η Γερμανία το τύπωμα χρήματος υπέρ των ελλειμματικών χωρών ακόμα κι αν η παροχή του γίνει μέσω του ΔΝΤ. Ο μόνος λόγος που αναφέρω αυτό το σενάριο είναι ότι συζητήθηκε πολύ στις Βρυξέλλες προχτές.

4. Τα ευρωομόλογα του Baroso

Την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Baroso, παρουσίασε μια Πράσινη Βίβλο (Green Paper), δηλαδή ένα σχέδιο ευρωπαϊκού νόμου, στο οποίο προτείνει τρία εναλλακτικά ευρωομόλογα. Αν και, όπως οι αναγνώστες του protagon γνωρίζουν, τα ευρωομόλογα τα προτείνουνε χρόνια τώρα (με τον συνάδελφό μου Stuart Holland), δεν πρόκειται για πρόταση που ούτε θα περπατήσει ούτε και αξίζει να περπατήσει. Ο λόγος που δεν θα περπατήσει είναι ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται, από τότε που ξέσπασε η Κρίση, ολοένα και περισσότερο στο περιθώριο των αποφάσεων. Δυστυχώς, ο Πρόεδρός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χρησιμοποίησε τα ευρωομόλογα, που εξακολουθώ να θεωρώ αναγκαία για την έξοδο από την Κρίση, για να δηλώσει παρών στην συζήτηση. Με άλλα λόγια, τα "έκαψε" καθώς μόνο και μόνο η υιοθέτησή τους από εκείνον στο πλαίσιο της αντιπαράθεσής του με την κα Μέρκελ δίνει ισχυρό κίνητρο στην τελευταία να τα καταρρίψει φλεγόμενα (ακόμα κι αν τα θεωρεί άξια μελέτης).

Γιατί όμως λέω ότι η πρόταση για τα ευρωομόλογα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν αξίζουν να εφαρμοστούν, ακόμα κι αν ήταν αποδεκτά από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Για δύο λόγους: (α) Απαιτούν αλλαγές στην Συνθήκη της Λισαβόνας και (β) βασίζονται στις κοινές εγγυήσεις των κρατών-μελών. Το (α) δεν θα γίνει (καθώς απαιτούνται 27 κοινοβουλευτικές εγκρίσεις, οι οποίες μέχρι να έρθουν δεν θα υπάρχει ευρωζώνη) ενώ το (β) θα σημάνει ότι τα επιτόκια αυτών των ομολόγων θα είναι πολύ υψηλά για την Γερμανία και όχι αρκετά χαμηλά για τις ελλειμματικές χώρες.

Ο κ. Baroso γνωρίζει ότι το μόνο ευρωομόλογο που μπορεί να λειτουργήσει λυτρωτικά, και χωρίς καμία αλλαγή Συνθήκης, είναι εκείνο που θα εκδώσει η ΕΚΤ - όπως εμείς προτείνουμε. Επιλέγει όμως να μην το πει καθώς προσπαθεί, στον αγώνα του εναντίον της κας Μέρκελ (για να ξανα-αποκτήσει ρόλο στις εξελίξεις), να τα έχει καλά με την ΕΚΤ η οποία, κατά την εκτίμησή του, δεν έχει καμία όρεξη (άνευ εντολής από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο) να αναλάβει την έκδοση ομολόγων.

5. Τα Ασφαλή Ομόλογα του γερμανικού Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων

Την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων της Γερμανικής κυβέρνησης κατέθεσε πρόταση για την δημιουργία ευρωομόλογου, το οποίο επιλέγει να ονομάσει Ασφαλές Ομόλογο (Safe Bond). Η ιδέα εδώ είναι, κι αυτό έχει ενδιαφέρον, η ακριβώς αντίθετη από την δική μας (πατήστε εδώ για να την φρεσκάρετε στο μυαλό σας). Εκεί που εμείς προτείνουμε έκδοση ευρωομόλογων για την εξυπηρέτηση του κατά Μάαστριχτ νόμιμου χρέους των χωρών-μελών, αυτή η πρόταση προτείνει το ανάποδο: Έκδοση ευρωομόλογων για να εξυπηρετηθεί το χρέος το οποίο υπερβαίνει το κατά Μάαστριχτ νόμιμο χρέος (δηλαδή, το χρέος που αντιστοιχεί σε ποσά άνω του 60% του ΑΕΠ της κάθε χώρας).

Η πρόταση των γερμανών οικονομικών συμβούλων της κας Μέρκελ είναι ό,τι πιο ενδιαφέρον έχω ακούσει από την αρχή της Κρίσης και, μάλιστα, από επίσημα Γερμανικά χείλη. Έχει σημασία ότι το γερμανικό Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων όχι μόνο συζητά αλλά και προτείνει ευρωομόλογα (είδατε πόσο προχώρησε η Κρίση;). Το ότι έχω μεγάλες αντιρρήσεις στην ουσία της πρόταση αυτής έχει λίγο ενδιαφέρον τώρα. (Π.χ. τα ομόλογα αυτά, σύμφωνα με την πρόταση, έχουν εφήμερο χαρακτήρα και θα αποσυρθούν σταδιακά με την λήξη της Κρίσης, κάτι που σημαίνει ότι οι προτείνοντες αδυνατούν να κατανοήσουν ότι η ύπαρξη ευρωομολόγων είναι απαραίτητη όχι μόνο για να καταλαγιάσει η σημερινή Κρίση αλλά (Α) για να αποφεύγονται επόμενες και (Β) για να χρηματοδοτείται, από κοινού με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η ανάπτυξη της Ευρώπης). Αυτό που τώρα προέχει είναι να αρχίσει επιτέλους η συζήτηση που τόσο καιρό απαγορεύεται να κάνουμε.

6. Το τέλος της 26ης Οκτωβρίου

Επειδή μόνο στην Ελλάδα εξακολουθούμε να παίρνουμε σοβαρά την Συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, αναγκάζομαι να γράψω ξανά για αυτήν: Φίλες και φίλοι, η Συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου αποδήμησε εις Κύριον. Και τα τρία της μέρη απεδείχθησαν στάχτες. Αρχίζω με την πρόβλεψη για ασφάλιση των νέων ομολόγων Ιταλίας και Ισπανίας από ένα μοχλευμένο EFSF - δηλαδή από ένα EFSF το οποίο, μέσω δανεισμού, θα μετέτρεπε τα €250 δισ που διαθέτει σε €1,2 τρις. Ε, λοιπόν, αυτός το δανεισμός, αυτή η μόχλευση, απέτυχε και, απλά, δεν θα γίνει. (Και να γινόταν, κανείς επενδυτής δεν θα λάμβανε σοβαρά τα ασφαλιστικά συμβόλαια που θα πρόσφερε το EFSF σε όσους αγοράσουν Ιταλο-ισπανικά ομόλογα.) Δεύτερον, η στρατηγική της περί ου ο λόγος Συμφωνίας για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απέτυχε κι αυτή εξ ίσου παταγωδώς. Αντί να επανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες, επιδόθηκαν σε έναν απίστευτο αγώνα να αποσύρουν χρήμα από τις αγορές: όχι μόνο δεν δανείζουν αλλά και... πουλάνε τα υφιστάμενα δάνεια που έχουν δώσει σε όποιον τα πάρει. Τρίτον, το ελληνικό κούρεμα: Με την έλευση του κου Dallara στην Ελλάδα, διαφάνηκε ότι αρχίζει μια απ' ευθείας διαπραγμάτευση για τους όρους του κουρέματος μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών της, ενώ η αρχική ιδέα ήταν ότι οι όροι θα συμφωνηθούν μεταξύ της ΕΕ και των τραπεζιτών. Έτσι, οι διαπραγματεύσεις αυτές δεν υπάρχει πιθανότητα να κλείσουν (με τρόπο που να αποφεύγει την πυροδότηση των CDS που ήταν το, λάθος κατ' εμέ, ζητούμενο). Με απλά λόγια, Συμφωνία 26ης Οκτωβρίου γιοκ! (Και τώρα, ποιος ο σκοπός της νέας μας κυβέρνησης η οποία, φευ, είχε ως εθνικό στόχο της εφαρμογή της... Συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου; Ήταν κι αυτή η 'Συμφωνία' μια 'λύση'...)

Συμπέρασμα

Η παρέμβαση των έξι Κεντρικών Τραπεζών έδωσε, χτυπώντας τα συμπτώματα της Κρίσης, μια ακόμα εβδομάδα διορία στους ευρωπαίους πολιτικούς. Κάτι φαίνεται να κινείται και να μαγειρεύεται. Από αυτά που ακούω, τα περισσότερα είναι κατώτερα των περιστάσεων. Η χρηματοδότηση του ΔΝΤ είτε από τις πλεονασματικές χώρες είτε από την ΕΚΤ μπορεί να εξαγοράσει αρκετό χρόνο αλλά θα αποτελέσει ένα μεσοπρόθεσμο αυτογκόλ. Στρεφόμενοι τώρα στα θεσμικά όργανα της Ευρώπης από τα οποία μπορεί να προκύψει μια λύση, στην ευρωβουλή παρατήρησα αναπτυγμένο προβληματισμό και διάθεση για λύση. Πρόκειται όμως για ένα απέραντο talking shop από το οποίο δεν μπορεί να προκύψει κάτι το χειροπιαστό, κάτι που κι οι ίδιοι οι ευρωβουλευτές παραδέχονται. Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μόνο κακό κάνει, ακόμα κι όταν λέει τα σωστά πράγματα, καθώς φαίνεται να ενδιαφέρεται περισσότερο για την δική της θέση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παρά για την ουσία. Η πιο ενδιαφέρουσα πρόταση που άκουσα αυτές τις μέρες έρχεται από την Γερμανία. Δεν είναι ικανή, στη μορφή που παρουσιάστηκε, για να αποτελέσει λύση. Είναι όμως κάτι. Κάτι στο οποίο θα μπορούσαμε να χτίσουμε αν είχαμε την διάθεση και τον χρόνο. Δυστυχώς, ως προς τον χρόνο έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια. Αν η ΕΚΤ, μαζί με το ΔΝΤ, μας δώσουν λίγο ακόμα, κι αν η Γερμανία αποφασίσει να απεμπολήσει την δυνατότητα που σήμερα έχει να φύγει από το ευρώ (την οποία δεν θέλει να χρησιμοποιήσει αλλά και δεν θέλει να χάσει), ίσως υπάρχει ελπίδα. Αμυδρή, πολύ αμυδρή, αλλά μη ανύπαρκτη.

Από:  protagon.gr
Read more

«Πραξικόπημα» Βενιζέλου.!!!!!!!!!!!!!!!!!!



«Πραξικόπημα» Βενιζέλου.!!!

Καταργεί το Κοινοβούλιο για να φέρει 16 μέτρα-μαχαιριές σε συνεννόηση με Παπαδήμο. Καβγάδες χθες στο υπουργικό

Ενα ακόμη χτύπημα σε βάρος των δημοκρατικών θεσμών από τον συνταγματολόγο Ευάγγελο Βενιζέλο. Με απόφασή του καταργεί τη νομοθετική λειτουργία της Βουλής και ετοιμάζεται να φέρει με «πράξη νομοθετικού περιεχομένου» (που παραπέμπει σε ολοκληρωτισμό) τα 16 μέτρα-μαχαιριές για να ικανοποιήσει και τις τελευταίες (για την ώρα) απαιτήσεις της τρόικας, που στα μέσα Δεκεμβρίου θα επισκεφθεί την Αθήνα.

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος φρόντισε μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, σε non paper που μοίρασε, να «βαφτίσει» ανερυθρίαστα τις νέες επώδυνες αποφάσεις «ελάχιστες δευτερεύουσες ενέργειες», ενώ στην κυβερνητική ζήτησε και την κατάργηση της δεύτερης ανάγνωσης των νομοσχεδίων.

Στο παιχνίδι του αντιπροέδρου εμπλέκεται για άλλη μια φορά ο Κάρολος Παπούλιας, μια και, σύμφωνα με το Σύνταγμα, οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου εκδίδονται μόνο σε «έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι πράξεις αυτές υποβάλλονται για κύρωση εντός 40 ημερών στη Βουλή, χωρίς όμως να γίνει επί της ουσίας καμιά συζήτηση.

Το θέμα λοιπόν είναι θεσμικό και το ερώτημα είναι εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά και τα κόμματα αποδεχτούν αυτήν την παρεκτροπή που σχεδιάζει ο κ. Βενιζέλος σε πλήρη συνεννόηση με τον κ. Παπαδήμο.

Τα επίμαχα ζητήματα είναι:

- Οι αλλαγές στο μισθολόγιο – βαθμολόγιο.

- Η νομοθέτηση μηνιαίας παρακράτησης.

- Οι αλλαγές στις συντάξεις αναπηρίας.

- Η επέκταση του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας.

- Το πρόγραμμα συγχωνεύσεων στις ΔΕΚΟ.

- Η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.

- Το άνοιγμα των 350 επαγγελμάτων της οδηγίας Bolkenstein.

- Η πλήρης απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

- Η πλήρης απελευθέρωση των οδικών μεταφορών (ταξί, φορτηγά Δ.Χ.).

- Η σταδιακή αύξηση εισφορών ΟΓΑ.

- Η ένταξη της ΗΔΥΚΑ στο ΙΚΑ.

- Η νέα νομοθεσία για την τουριστική κατοικίας και τη χρήση γης.

- Η απλοποίηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

- Η εφαρμογή μόνιμου εσωτερικού οικονομικού ελέγχου σε κάθε υπουργείο.

- Το νέο σύστημα δημόσιων συμβάσεων.

- Η κατάργηση της εισφοράς 0,4% υπέρ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
http://georgekaragiannis.blogspot.com/2011/12/blog-post_03.html
Read more

"Συμβουλευτική Επιτροπή" αντί Βουλής θέλουν οι τραπεζίτες!


Yπό συνθήκες εσωτερικής κατάρρευσης βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση Παπαδήμου, καθώς το άκρως αναμενόμενο, δηλαδή η αδυναμία συνεργασίας μεταξύ των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, έχει κάνει κάτι παραπάνω από αισθητή την εμφάνισή του. Δεδομένης και της εσωκομματικής διαμάχης στο ΠΑΣΟΚ που έχει το 80% των υπουργείων, οι ενδοκυβερνητικές συγκρούσεις έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. 
Υπουργοί του ιδίου κόμματος, αλληλοϋποβλέπονται (Παπουτσής vs Xρυσοχοϊδη), ο πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος έχει συγκρούσεις με το καθ'ύλην αρμόδιο για την Οικονομία Ε.Βενιζέλο, γιατί ο πρώτος θέλει να γλιτώσουν οι τράπεζες την αποκρατικοποίηση και ο δεύτερος θέλει να ακολουθήσει το νόμο, οι του ΛΑΟΣ (Βορίδης, Γεωργιάδης) συγκρούονται είτε με τον Χ.Παπουτσή (ο δεύτερος), είτε με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τα ταξί ο πρώτος και πάει λέγοντας...
Χθες ο Λ.Παπαδήμος σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την πρόωρη διάλυση και να επιβιώσει η κυβέρνηση των τραπεζιτών μέχρι να ολοκληρωθεί το PSI (αυτός είναι και ο λόγος που τοποθετήθηκε άλλωστε), τους ζήτησε "προσήλωση μόνο στα καθήκοντά τους" λες και θα κυβερνήσει κανένα χρόνο η κυβέρνηση.
Και επειδή δεν βλέπουν να συνεχίζουν για πολύ οι "τραπεζίτες" (Λ.Παπαδήμος Γ.Χαρδούβελης κλπ.) προχώρησαν σε ένα πρωτοφανές πραξικόπημα που ελάχιστοι αντιλήφθηκαν: Θα ζητηθεί από τη Βουλή η κατάργηση της διαδικασίας της διπλής ανάγνωσης των νομοσχεδίων και των διπλών σχετικών συνεδριάσεων υπουργικών συμβουλίων και κοινοβουλευτικών επιτροπών! Πρακτικά καταργούν την επεξεργασία των νομοσχεδίων, αφού αυτή γινόταν κυρίως στην δεύτερη ανάγνωση. Δηλαδή καταργούν ένα βασικό συστατικό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας! 
Γιατί; Για να μπορέσουν να ψηφίσουν όσα περισσότερα νομοσχέδια μπορούν στον ελάχιστο χρόνο που έχουν και κυρίως όλα αυτά που αφορούν την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, μέσω της δανειακής σύμβασης! Διερωτώνται πολιτικοί παρατηρητές, η περίφημη "Συμβουλευτική Επιτροπή" της δικτατορίας, ποιες περισσότερες αρμοδιότητες είχε από αυτές που θα έχει εφεξής η Βουλή!
Χαρακτηριστική ήταν η χθεσινή συζήτηση στη διάρκεια της συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής, όπου ο Παπαδήμος, "επέστησε την προσοχή των υπουργών στην εύρυθμη λειτουργία και την εκτέλεση της αποστολής της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκε η αποφυγή δημόσιων αντεγκλήσεων και καλλιέργειας κλίματος αντιπαλότητας μεταξύ των υπουργών των διαφορετικών παρατάξεων"!
Ακόμα και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος που γενικά είναι υπέρ των "συνεννοήσεων", σε χθεσινή συνέντευξή του τόνιζε ότι "Μόνο πολύ μικρή απόκλιση από τις 19 Φερβουαρίου μπορεί να υπάρξει σε ό,τι αφορά την ημερομηνία των εκλογών".
Κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και σαφέστερο ότι η απόφαση που οδήγησε στον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου ήταν λάθος: Οι εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου ήταν η καλύτερη λύση. Την ερχόμενη Κυριακή θα λυνόταν το αδιέξοδο και με νωπή την λαϊκή εντολή θα μπορούσε η χώρα να προχωρήσει μπροστά και η νέα κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας, απόλυτα νομιμοποιημένη. 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Read more

ΔΟΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ με αφορμή τις επισχέσεις των συμβάσεων γιατρών με τον ΟΠΑΔ






Αρ. Πρωτ: 472Αθήνα  30/11/2011
Προς
Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
ΚΟΙΝ:
Μ.Μ.Ε.


       
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
με αφορμή τις επισχέσεις των συμβάσεων γιατρών με τον ΟΠΑΔ
            Σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι δέχονται άγρια επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων και κατακτήσεών τους, η κυβέρνηση δίνει τη χαριστική βολή στο ευαίσθητο αγαθό της δημόσιας υγείας και περίθαλψης.
            Οι ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, ο ένας μετά τον άλλον προχωρούν σε επισχέσεις των συμβάσεών τους με τον ΟΠΑΔ.
            Θύματα αυτής της κατάστασης είναι οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, οι οποίοι υποβάλλονται σε επιπλέον οικονομική αιμορραγία παρά το γεγονός ότι καταβάλουν ανελλιπώς τις σχετικές εισφορές κάθε μήνα αν και είναι οι μόνοι οι οποίοι δε φταίνε σε τίποτα.
            Η κατάσταση είναι απαράδεκτη και αρνούμαστε να την ανεχτούμε άλλο. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την υγεία και τη ζωή μας.
            Απαιτούμε άμεσα οικονομική στήριξη των ασφαλιστικών μας ταμείων και του ΟΠΑΔ.
            Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να δώσει άμεσα λύση σε ένα ζήτημα που αφορά τις ζωές χιλιάδων εργαζομένων αλλά και των οικογενειών τους.

Read more

Α, να χαθείς παλιό-ΕΛ.ΑΣ - Συνελήφθη ο Γαβαλάς

Στις 6 τα ξημερώματα του Σαββάτου συνελήφθη από τη Διεύθυνση Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ (είναι το τμήμα του ΣΔΟΕ που μπορεί να κάνει επιχειρήσεις) και άντρες του τμήματος αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος της ΕΛΑΣ ο γνωστός σχεδιαστής Λάκης Γαβαλάς για χρέη προς το Δημόσιο.
Συνελήφθη στο Κολωνάκι την ώρα που  επέστρεφε από τη νυκτερινή διασκέδαση στο κέντρο Διογένης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η οφειλή του μόδιστρου προς το Δημόσιο, φθάνει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.
Read more

Ίσως το πιο εντυπωσιακό Βίντεο...

11 Noεμβρίου 2002.
Σύνοδος κορυφής Ε.Ε-Ρωσίας στις Βρυξέλλες.
Δείτε προσεκτικά στο βίντεο που ακολουθεί, τι απάντησε ο Πούτιν σε ερώτηση Γάλλου δημοσιογράφου για τους Τσετσένους...
Read more

Η εφεδρεία απειλεί 20.000 εκπαιδευτικούς

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Στον χάρτη των κυβερνητικών σχεδιασμών μπαίνει η εργασιακή εφεδρεία των εκπαιδευτικών, με προοπτική να εφαρμοστεί στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Υπολογίζεται ότι με την εφαρμογή του μέτρου θα τεθούν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς 18.000 - 20.000 δάσκαλοι και καθηγητές.
Casus belli αποτελεί για τους δασκάλους και τους καθηγητές πιθανή εφαρμογή της εφεδρείας στην εκπαίδευση, μετά τις σημαντικές περικοπές που έχουν υποστεί οι μισθοί τους
Casus belli αποτελεί για τους δασκάλους και τους καθηγητές πιθανή εφαρμογή της εφεδρείας στην εκπαίδευση, μετά τις σημαντικές περικοπές που έχουν υποστεί οι μισθοί τους
Η «εφεδρεία» των εκπαιδευτικών μπαίνει ξανά στο τραπέζι των κυβερνητικών σχεδιασμών προκειμένου να εφαρμοστεί από τον Ιούνιο του 2012 με το τέλος της σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.
Με την εφαρμογή της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας σε δάσκαλους και καθηγητές που θέλουν μέχρι και δύο χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν, υπολογίζεται ότι ο αριθμός των εφέδρων θα κυμανθεί από 18.000-20.000 εκπαιδευτικούς στο σύνολο των 185.000 που εργάζονται σήμερα.
Υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι, παρόλο που οι εκπαιδευτικοί εξαιρέθηκαν ρητώς από την αρχική εφαρμογή του μέτρου της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας, δεν αποκλείεται να συμπεριληφθούν με νεότερη νομοθετική πρωτοβουλία σε περίπτωση κατά την οποία μέχρι τα τέλη του 2011 δεν έχει επιτευχθεί ο στόχος των 30.000 εφέδρων, όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση έναντι της τρόικας.
Στις διατάξεις για την εφεδρεία του προσχεδίου νόμου που είχε κατατεθεί στη Βουλή υπήρχε η αναφορά ότι από την εφαρμογή του μέτρου εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς 2011-2012. Κυβερνητικοί κύκλοι επισήμαναν -πριν την ψήφιση του νόμου- ότι δεν θα μπορούσαν να τεθούν σε εφεδρεία δάσκαλοι και καθηγητές εν μέσω του σχολικού έτους. Κατόπιν και λίγο πριν ψηφιστεί ο ν. 4024/2011, έπειτα από παρέμβαση της υπουργού Παιδείας εξαιρέθηκε ο χώρος της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την εφεδρεία.
Τα δύο τελευταία χρόνια συνταξιοδοτήθηκαν 16.500 εκπαιδευτικοί, ενώ προσελήφθησαν μόλις 3.400
Τα δύο τελευταία χρόνια συνταξιοδοτήθηκαν 16.500 εκπαιδευτικοί, ενώ προσελήφθησαν μόλις 3.400
Στελέχη της κυβέρνησης επισημαίνουν ότι ακόμα και αν τεθούν σε εφεδρεία 30.000 υπάλληλοι μέχρι τα τέλη του 2011, δεν αποκλείεται να συζητηθεί και να νομοθετηθεί η εφαρμογή του μέτρου στον χώρο της εκπαίδευσης προκειμένου να επιτευχθούν περικοπές δαπανών ύψους 250 εκατ. ευρώ.
Συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ αναφέρουν ότι θα αντιδράσουν δυναμικά στο ενδεχόμενο να εφαρμοστεί η εφεδρεία στον κλάδο τους και επισημαίνουν ότι η εφαρμογή του μέτρου στην πρωτοβάθμια και μέση εκπαίδευση θα αποτελέσει «casus belli» για τους δάσκαλους και τους καθηγητές που έχουν ήδη υποστεί σημαντικές περικοπές στις αποδοχές τους με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου.
Η μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών κατά 18.000-20.000 θα έχει ως αποτέλεσμα ένα νέο κύμα συγχωνεύσεων σχολείων ανά τη χώρα μετά την πρώτη φάση που ολοκληρώθηκε το 2010. Παράλληλα, θα σηματοδοτήσει την εκκίνηση ενός σαρωτικού κύματος μετακινήσεων δασκάλων και καθηγητών ανά την επικράτεια προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που θα δημιουργηθούν.
Εντονες αντιδράσεις
Σχέδιο ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ
Το σενάριο για την ενεργοποίηση της εφεδρείας στον χώρο της εκπαίδευσης προκαλεί έντονες αντιδράσεις στους κόλπους της ΑΔΕΔΥ. Το μέλος της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ κ. Δ. Μπράτης δήλωσε στο «Εθνος»: «Εάν η κυβέρνηση σκέφτεται να βγάλει σε εφεδρεία και εκπαιδευτικούς, δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Φαίνεται ότι πίσω από μία τέτοια ενέργεια υπάρχει ένα ευρύ σχέδιο ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης», αναφέρει ο πρώην πρόεδρος της ΔΟΕ και αιρετό μέλος στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
«Η αντίδραση του εκπαιδευτικού κόσμου θα είναι ισχυρότατη σε μια τέτοια περίπτωση. Εάν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις στην κυβέρνηση, θα πρέπει να τις αφήσουν στην άκρη», επισημαίνει ο κ. Δ. Μπράτης.
Αντίστοιχα, η εργατολόγος και νομικός σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ, κ. Μ. Τσίπρα, σημειώνει ότι η εφεδρεία που ισοδυναμεί με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων «δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι θα εφαρμοστεί στο μέλλον σε κλάδους που έχουν εξαιρεθεί όπως οι εκπαιδευτικοί, το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό κ.τ.λ.». Επισημαίνει δε ότι υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού και ότι η εφαρμογή της εφεδρείας σε συνδυασμό με τους κανόνες περιορισμού των προσλήψεων θα οδηγήσει σε διάλυση της παιδείας, η οποία είναι ίσως από τα σοβαρότερα κοινωνικά αγαθά.
Ο αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ, κ. Γ. Αλεβιζάκης, από την πλευρά του υπογραμμίζει στο «Εθνος» ότι οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να ενταχθούν στο καθεστώς της εφεδρείας όπως οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι. Εάν τεθούν σε εφεδρεία συγκεκριμένες ειδικότητες καθηγητών μέσης εκπαίδευσης (π.χ. θεολόγοι), θα πρέπει να αντικατασταθούν με συναδέλφους τους της αντίστοιχης ειδικότητας και η οριζόντια εφαρμογή του μέτρου θα ήταν καταστροφική για την παιδεία, επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ.
«Για μας η εφαρμογή της εφεδρείας αποτελεί ''κόκκινη γραμμή'' και θα συζητήσουμε για το θέμα τη Δευτέρα που θα συναντηθούμε με την υφυπουργό Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου», υπογραμμίζει ο κ. Γ. Αλεβιζάκης.
ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ

Τα μέτρα του υπουργείου Παιδείας
Μαχαίρι στις αποσπάσεις, ελάχιστες οι προσλήψεις
Κύκλοι του υπουργείου Παιδείας επισημαίνουν ότι οι εκπαιδευτικοί εξαιρούνται ρητώς από το καθεστώς «προσυνταξιοδοτικής» εφεδρείας και ότι δεν υπάρχει στον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας πιθανή ένταξή τους στο άμεσο μέλλον.
Σήμερα υπηρετούν ως μόνιμοι περίπου 185.000 δάσκαλοι και καθηγητές μέσης εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας, περίπου 10.000 εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στα σχολεία από τις θέσεις που είχαν αποσπασθεί.
Σύμφωνα με στοιχεία του αρμόδιου υπουργείου, τα δύο τελευταία χρόνια συνταξιοδοτήθηκαν 16.500 εκπαιδευτικοί και προσελήφθησαν μόνο 3.400, ενώ μειώθηκαν κατά 25% οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί σε σχέση με το 2010.
Η πρώτη φάση για τον εξορθολογισμό στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της εκπαίδευσης ολοκληρώθηκε φέτος το φθινόπωρο με τη συγχώνευση των σχολείων.
Η αναλογία προσλήψεων- αποχωρήσεων, η οποία μετατράπηκε από «1 προς 5» το 2010 σε «1 προς 10» στα μέσα του 2011, δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στην αναπλήρωση του εκπαιδευτικού προσωπικού και τη λειτουργία των σχολείων, ενώ δεν αποκλείεται να συμφωνηθεί νέο πάγωμα προσλήψεων για το 2012.
«Μεσαίωνας»
Ο πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Κομνηνός Μαντάς, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εφαρμογής της «προσυνταξιοδοτικής» εφεδρείας στους εκπαιδευτικούς, δηλώνει στο «Εθνος» ότι «μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει το δημόσιο σχολείο σε συνθήκες πραγματικού Μεσαίωνα και μια ολόκληρη γενιά σε πολιτισμικό μαρασμό. Θα στερήσει από το εκπαιδευτικό σύστημα τη γνώση χιλιάδων έμπειρων εκπαιδευτικών τη στιγμή που δεν το τροφοδοτεί με τον ενθουσιασμό των νέων δασκάλων μετά την ουσιαστική κατάργηση των διορισμών».
Σημειώνει επίσης ότι σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει η αρμόδια υφυπουργός κ. Χριστοφιλοπούλου στο «Εθνος» στις 4/10/2011 «διατύπωνε τις προθέσεις της, δηλώνοντας ότι ''άμεσα δεν θα ισχύσει η εφεδρεία για τους εκπαιδευτικούς. Πρέπει πρώτα να προχωρήσουμε σε αναδιοργάνωση του προσωπικού και μετά βλέπουμε«».
«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, αφού άφησε τα σχολεία χωρίς βιβλία, χωρίς θέρμανση και καθαριότητα και τους εκπαιδευτικούς στην απόλυτη φτώχεια με μισθούς 640 ευρώ, τώρα σχεδιάζει στα κρυφά και απολύσεις εκπαιδευτικών. Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις τις εργασιακές μας σχέσεις, αλλά πάνω απ' όλα θα υπερασπιστούμε το μέλλον αυτού του τόπου, εξακολουθώντας να επενδύουμε στην προοπτική και την ελπίδα της πατρίδας μας στη Νέα Γενιά», καταλήγει ο Κ. Μαντάς.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63584146
Read more

Βασικός Μέτοχος: Το άγνωστο παρασκήνιο μίας ιστορικής προδοσίας που αποτέλεσε την ρίζα της σημερινής τραγωδίας για την Ευρώπη.

Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται, υπάρχουν και πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται.
Η Ελληνική πρωτοβουλία που έμεινε γνωστή ως “Βασικός Μέτοχος” δεν ήταν μία αναγκαιότητα μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτό το γεγονός αποδείχτηκε περίτρανα από την λυσσαλέα επίθεση που δέχτηκε η Ελληνική προσπάθεια όχι μόνο από τους ντόπιους βαρώνους αλλά από την Ευρωπαϊκή διαπλοκή!
Πριν δούμε την εξέλιξη – βόμβα τα στοιχεία της οποίας έχουμε στα χέρια μας, είναι απαραίτητη η αποκάλυψη του παρασκηνίου εκείνης της μάχης για πρώτη φορά. Επιγραμματικά, αφού σήμερα είμαστε σε θέση να καταλαβαίνουμε γιατί κάποιοι δεν ήθελαν Ευρώπη των λαών αλλά Ευρώπη των τοκογλύφων και της διαπλοκής.
Ο πυρήνας της τότε κυβέρνησης -και λέμε πυρήνας γιατί δυστυχώς δεν ήταν όλοι “προσηλωμένοι” στον αγώνα κατά της διαπλοκής- γνώριζε εν μέρει τι αντιδράσεις θα αντιμετώπιζε όταν άνοιγε το θέμα. Δεν φανταζόταν όμως ποτέ ότι η Ευρωπαϊκή διαπλοκή θα κατάφερνε να σύρει την ΕΕ στο σημείο να εκβιάσει στυγνά μία χώρα μέλος για να ανακόψει την “απειλή”.
Μπροστά σε αυτό που έγινε Ευρωπαϊκά, ο απίστευτος αυτοδιασυρμός, ο εξευτελισμός πολιτικών προσώπων που ανέλαβαν εργολαβικά την κατασυκοφάντηση της Χώρας, φαντάζει ασήμαντος. Είναι όμως ενδεικτικός αφού πολιτικοί που πρόδωσαν την Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά και την ίδια την δημοκρατία, εξελέγησαν και κατέλαβαν υπουργικούς θώκους που τους κρατούν μέχρι σήμερα. Δείγμα και αυτό της (τότε) παντοδυναμίας των “Εθνικών εκδοτών”.

Οι σχέσεις Καραμανλή με τους πολιτικούς ηγέτες της ΕΕ ήταν ισχυρές. Ο Καραμανλής ήταν ο πολιτικος που σεβάστηκαν περισσότερο οι Ευρωπαίοι τα τελευταία 30 χρόνια. Αυτό φάνηκε σε πολλά στάδια της διακυβέρνησης του με αποκορύφωμα τη συμπαράστασή τους στο veto στο Βουκουρέστι και την επιβολή της Frontex στα Ελληνοτουρκικά σύνορα που τώρα και αυτή απαξιώνεται.
Ως αντίβαρο στις πιέσεις από τα ντόπια και ξένα συμφέροντα, ο Καραμανλής υπολόγιζε στην στήριξη των Ευρωπαίων, έστω για να παραπεμφθεί το θέμα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αφού γνώριζε ότι τα Ευρωπαϊκά μεγαθήρια θα έκαναν το παν για να επηρεάσουν την απόφαση ή να αποτρέψουν ακόμα και την προσφυγή. Έτσι, η τότε Κυβέρνηση θα κέρδιζε πολύτιμο χρόνο, αρκετό για να εξουθενώσει το καρκίνωμα της διαπλοκής, αφού θα περνούσαν κάποιοι μήνες μέχρι το δικαστήριο.

Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα είχαν ξεκινήσει οι κωμικές αντιδράσεις του Γιώργου Παπανδρέου, της πλειοψηφίας, δυστυχώς, των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, των μεγαλοεκδοτών και καναλαρχών, του ΣΕΒ και όλων των αρλεκίνων, καρπών του φυτωρίου της σήψης οι βλαστοί του οποίου πνίγουν ακόμα και σήμερα την Ελλάδα. Πολιτικές καρκινογενέσεις χωρίς δείγμα ηθικής ή πατριωτισμού, αφού γνωρίζουν ότι η ύπαρξη τους και κυρίως η εκλογή τους, δεν απορρέει από τον Ελληνικό λαό αλλά από την προβολή που τυγχάνουν και οφείλουν να την ανταποδώσουν όταν εκλεγούν. Όχι στον λαό, αλλά στους Εθνικούς εκδότες και εργολάβους. Τα πρωτοσέλιδα της εποχής, ενδεικτικά.
Προσωρινά το σχέδιο λειτούργησε. Ο κύριος Μπόμπολας, του οποίου τα συμφέροντα βρέθηκαν σε κίνδυνο, έδειχνε εξαιρετικά ανήσυχος, πράγμα που εκφράστηκε με πρωτοσέλιδα στο “Έθνος”, έως και φοβισμένος.  Έφτασε σε σημείο να συζητά την πώληση των εκδοτικών επιχειρήσεων στην οικογένεια Αγγελοπούλου.
Οι πιέσεις και οι Γενιτσαρισμοί έφτασαν στο απώγειο. Έλληνες ευρωβουλευτές, σε ένα κρεσέντο πολιτικής εξαθλίωσης, συκοφαντούσαν την χώρα τους για να υπηρετήσουν τους κομματικούς τους ευεργέτες.
Σηφουνάκης, Μπατζελή, Λοβέρδος, Ρόβλιας και άλλα διαμάντια στα οποία θα αναφερθούμε σε επόμενο άρθρο…
Το σφυροκόπημα του δοσιλογισμού αλλά και η θέρμη με την οποία ορισμένοι πολιτικοί ηγέτες άρχιζαν να αντιμετωπίζουν την Ελληνική πρωτοβουλία συσπείρωσε την Ευρωπαϊκή διαπλοκή που για πρώτη φορά κινήθηκε μαφιόζικα και συντονισμένα επιβάλλοντας ένα πραγματικό Ευρωπαϊκό πραξικόπημα…
Ακόμα και στην χειρότερη των περιπτώσεων, οι όποιες αντιδράσεις θα έπρεπε να λυθούν στο δικαστήριο πριν υπάρξει οποιαδήποτε “εντολή, νουθεσία ή κύρωση” προς την Ελλάδα, γεγονός που θα έδινε τους 5-7 πολύτιμους μήνες στον Καραμανλή να καθαρίσει το τοπίο. Έγινε όμως το εξής εξωφρενικό:
Οι μικρό ή μεγαλο – επίορκοι της Ευρώπης, τα πολιτικά ανδρείκελα και έρμαια της Hoechtief, της Dassault και του κακού συναπαντήματος συνασπίστηκαν και γονάτισαν κάθε έννοια δημοκρατίας στην ΕΕ.
Η Ελλάδα απειλήθηκε επίσημα ότι εάν τολμούσε να περάσει τον “Βασικό Μέτοχο”, θα πάγωνε αυτομάτως η εκταμίευση του γ’ ΚΠΣ! Εν ψυχρώ στυγνός εκβιασμός από τα “μεγάλα αφεντικά”!
Εκεί λοιπόν που λογικά οι “νταβατζήδες” θα έπρεπε να σύρουν την Ελλάδα στα δικαστήρια για να αναιρέσει τις αποφάσεις της, έγινε το αντίθετο. Η Ελλάδα υπό την καταστροφική αυτή προοπτική, έπρεπε πλέον να αναζητήσει την δικαίωση της στα δικαστήρια πριν από την εφαρμογή.
Ο χρόνος λοιπόν μέτρησε εις βάρος της χώρας…
Θα ακολουθήσουν οι λεπτομέρειες με τις συναντήσεις και ονοματεπώνυμα. Έξω από τα δόντια. Μέχρι την αποκάλυψη βόμβα.
http://olympia.gr/2011/12/03/greece-corruption/#more-110196
Read more

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Εξέλιξη – βόμβα στα Βαλκάνια: Ρωσική ιθαγένεια στους εγκλωβισμένους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου!

2011
Είδηση – βόμβα που πέρασε στα ψιλά. Αντιλαμβάνεστε ότι η θετική διάθεση της Ρωσίας στο θέμα, αλλάζει άρδην τους σχεδιασμούς των νοσταλγών του Χίτλερ για τα Βαλκάνια…
Κλικ στην εικόνα για μεγένθυση.
http://olympia.gr/2011/12/02/%ce%b5%ce%be%ce%ad%ce%bb%ce%b9%ce%be%ce%b7-%ce%b2%cf%8c%ce%bc%ce%b2%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%b2%ce%b1%ce%bb%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b9%ce%b8%ce%b1/
Read more

Νέο αντάρτικο της ΔΑΚΕ - Επίθεση εναντίον Παπαδήμου και ΝΔ




«Ο εκλεκτός των Βρυξελλών και τραπεζίτης». Κατ’ αυτόν τον τρόπο περιγράφεται ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στη μακροσκελή ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΑΚΕ με αφορμή τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση και ενόψει της ψήφισης του Προϋπολογισμού.

Οι «γαλάζιοι» συνδικαλιστές, οι οποίοι με σκληρή γλώσσα έχουν απορρίψει το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, σε όποια μορφή του, αφήνοντας αιχμές και για τον κ. Σαμαρά, καλούν εμμέσως τους βουλευτές να πουν «όχι» στον Προϋπολογισμό τον οποίο, όπως έχει ήδη ξεκαθαριστεί, θα ψηφιστεί και από τη ΝΔ:

«Στην χώρα μας η Κυβέρνηση “EΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ”, με την στήριξη βασικών πολιτικών δυνάμεων, προχωρά στην ψήφιση του 1ου προϋπολογισμού της μεταπολίτευσης, ο οποίος συντάχθηκε με την προκρούστεια λογική μειώσεων, περικοπών, και επιβολής φόρων. Οι βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου καλούνται να διαφυλάξουν το σύνταγμα της χώρας και να επιτελέσουν το ύψιστο καθήκον τους που δεν είναι άλλο από την προστασία των φτωχών και των αδυνάτων, την δικαιοσύνη, την ισονομία και την ισοπολιτεία... Οφείλουν να υπερασπίσουν το Εθνικό συμφέρον και να σωθεί η χώρα. Ναι, να σωθεί η χώρα, αλλά μαζί να σωθεί και ο λαός της», σημειώνεται στην ανακοίνωση, στην οποία δεν γίνεται καμία ευθεία αναφορά ούτε στη ΝΔ, αλλά ούτε και στον κ. Σαμαρά.

Αντιθέτως, οι συνδικαλιστές της ΝΔ μιλούν για την «καταστροφική διακυβέρνηση Παπανδρέου», αλλά κάνουν λόγο και για «Εθνικά επικίνδυνα πολιτικούς νάνους» που κατέστησαν, όπως σημειώνουν, την Ελλάδα προτεκτοράτο του βαλκανικού νότου υπό τα εκβιαστικά διλήμματα της Μέρκελ και των... «εταίρων μας».

Μάλιστα, κλείνοντας την οργισμένη ανακοίνωσή τους, οι συνδικαλιστές της ΝΔ φροντίζουν να στείλουν ένα μήνυμα προς τους βουλευτές και του κόμματός τους: «Η μοίρα η δική μας εξαρτάται από τους αγώνες μας. Η μοίρα των πολιτικών από την ψήφο μας»...
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=108496
Read more

Έλληνες βουλευτές τα άκουσαν και στο ...Βερολίνο! (video)

Δεν έχει εισαχθεί τίτλος
Φαίνεται πως οι Έλληνες αγανακτισμένοι είναι παντού! Μπροστά σε έντονες αντιδράσεις μερίδας της ελληνικής κοινότητας του Βερολίνου βρέθηκε κλιμάκιο βουλευτών των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, που βρέθηκε την Τετάρτη στη γερμανική πρωτεύουσα. Tην ελληνική κοινότητα Βερολίνου επισκέφθηκε επιτροπή βουλευτών της κυβέρνησης συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, με εκπροσώπους τους Μαγκούφη, Αντώναρο και Πλεύρη αντίστοιχα.
Οι νεαροί επιτέθηκαν φραστικά στους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, λέγοντας τους πως ξέρουν από αυτά που τους λένε οι Γερμανοί, τι ξεπούλημα έχει γίνει στην Ελλάδα. Μάλιστα οι βουλευτές άκουγαν τις βρισιές, χωρίς να αντιδρούν!

Μάλιστα σε ανακοίνωση που εξεδόθη μετά από την ομάδα «Real Democracy Now!» τονίζεται μεταξύ άλλων πως:

" Έλληνες-μόνιμοι κάτοικοι του Βερολίνου, νέοι και νέες που πρόσφατα έχουν εξωθηθεί στη μετανάστευση, άνεργοι, εργαζόμενοι/ες κάθε ηλικίας, κατέστησαν για άλλη μια φορά σαφές στους εκπροσώπους του κόμματος του μνημονίου, πως δεν εκπροσωπούν κανέναν μας. Πως δεν ίχνος νομιμοποίησης, πως είναι ανεπιθύμητοι σε κάθε γωνιά του πλανήτη και πως οι ημέρες της ασυδοσίας του είναι μετρημένες.'
Ούτε Βερολίνο - ούτε πουθενά!" καταλήγει..
Δείτε το βίντεο εδώ
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/332739/Default.aspx
Read more

ΔΟΛ-ιες συμπτώσεις.;;;;


ΔΟΛ-ιες συμπτώσεις

Ο οργανισμός Λαμπράκη, διακρίνεται για μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Αν και χρεωκοπημένος, προωθεί χρόνια τώρα στην πολιτική σκηνή του τόπου διευθυντές, και άλλα στελέχη του, τα οποία έχουν ως μοναδικό προσόν την προϋπηρεσία τους στον ΔΟΛ.
Έτσι πρόχειρα θυμάμαι τους:
Γιάννη Καψή, διευθυντή της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ. Τον Απρίλιο του 1982 ορκίστηκε ως
εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός Εξωτερικών και αργότερα υπουργός αναπληρωτής Εξωτερικών.

Παντελή Καψή, γιό του Γιάννη Καψή, διευθυντή της εφημερίδας
ΤΑ ΝΕΑ. Μόλις χθές, διορίστηκε ως υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Γιώργο Ρωμαίο, διευθυντή στο "Βήμα της Κυριακής", που έχει διατελέσει εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός και υπουργός αναπληρωτής Εθνικής Οικονομίας, Υπουργός Αναπληρωτής Εξωτερικών, καθώς και Υπουργός Δημοσίας Τάξεως.

Σταύρο Ψυχάρη, διευθυντή της εφημερίδας «Το Βήμα», που έχει διατελέσει διοικητής του Αγίου Όρους

Πέτρο Ευθυμίου, πολιτικό συντάκτη της Εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» (1986-1999), που έχει διατελέσει υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων
Παρά λίγο να ξεχάσω και την Σοφία Γιαννακά, που ακόμα δεν έχει γίνει υπουργός. Είναι όμως βουλευτής και ελπίζει….
Μην μου πείτε ότι δεν διαπιστώνετε και εσείς ένα μεταφυσικό «δέσιμο» του χρεωκοπημένου ΔΟΛ, με το αειθαλές ΠΑΣΟΚ και την χρεωκοπημένη Ελλάδα.
Τυχαίο;;
http://georgekaragiannis.blogspot.com/2011/12/blog-post.html
Read more

ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ !!! ΞΕΠΟΥΛΗΣΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΦΕΥΓΩ.!!



ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ !!! ΞΕΠΟΥΛΗΣΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΦΕΥΓΩ

Έλληνες μη φοβάστε

Σε έχω ξεπουλήσει την Ελλάδα στην Τρόικα και θα φύγω από την Χώρα σας . Κάντε υπομονή !!!
Θα φύγω, θα πάω στα πάτρια εδάφη μου την Αμερική.
Θα πάρω μαζί μου και τους κολλητούς υπουργούς για να γλυτώσουν από το ξύλο που τους περιμένει!

Τον Πάγκαλο πρώτο πρώτο θα πάρω…. Ξέρει αυτός να ελίσσετε και πως να προδώσει. Βλέπε τα Ίμια και τον Οτσαλάν αλλά είναι καλό παιδί !!!

…Και την Αννούλα την Διαμαντοπούλου θα πάρω… Αυτή ξέρει καλά πως κατεβαίνουν οι χριστιανικές εικόνες από τα σχολεία. Είναι και μέλος της λέσχης Μπίλντερμπεργκ και θα έχω υποστήριξη από τους μασόνους όλου του κόσμου.

Α.. τον Ραγκούση να μην ξεχάσω.. Ξέρει να κάνει πολύ καλούς νόμους όπως αυτόν για να ψηφίζουν και οι λαθρομετανάστες αλλά άτυχος είναι γιατί τον έβγαλαν άκυρο
…δεν πειράζει!!!

Ο Ρέππας θα είναι ο τελευταίος που θα έρθει μαζί μου. Ξέρει να λέει τους πολίτες κλέφτες επειδή δεν πληρώνουν διόδια και δεν έχει φάει ούτε ένα γιαουρτάκι ο άνθρωπος.

Καλό μας ταξίδι και καλό κουράγιο Έλληνες που δεν θα σας μείνει βρακί στον κώλο σας.!!!!!!!!!!!!
http://georgekaragiannis.blogspot.com/2011/12/blog-post_02.html
Read more

Πολιτική εξαπάτηση από το βήμα της Βουλής…

1
Σήμερα στην Βουλή ο κ. Τσίπρας, στην ώρα του πρωθυπουργού, ρώτησε τον κ. Παπαδήμο άν η νέα δανειακή σύμβαση, θα διέπεται από το Αγγλικό Δίκαιο.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σας διευκρινίσουμε ότι, η νέα δανειακή σύμβαση, της χώρας μας ή οιασδήποτε χώρας, θα γίνεται, από τον Ιούνιο του 2010, μέσω του μηχανισμού EFSF»
Την σύμβαση EFSF όμως την έχει ήδη υπογράψει ο Παπακωνσταντίνου από 7/6/2010.
 
Δείτε τώρα στο Βίντεο που ακολουθεί τι απάντησε ο κ. Παπαδήμος για το θέμα..

Σε ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα στην “Ώρα του πρωθυπουργού” για τους όρους της νέας δανειακής σύμβασης και για την χρήση του αγγλοσαξονικού δίκαιου,  απάντησε το πρωί στη Βουλή ο Λουκάς Παπαδήμος. Τόνισε ο κ. Παπαδήμος ότι δεν έχει γίνει  αποδεκτό το αίτημα από τους πιστωτές, να διέπονται οι δανειακές συμβάσεις από το αγγλικό δίκαιο…

  Προσέξτε τι γράφαμε τον Νοε.2011 …  EΔΩ
Η νέα δανειακή σύμβαση όπως σας προαναφέραμε, θα διέπεται από τους όρους του EFSF.Ας δούμε όμως δυο επίμαχες παραγράφους (15 και 16) του EFSF.
15. MISCELLANEOUS
Στα ελληνικά:
Κάθε ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη με την παρούσα ο αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.
Σας θυμίζει τίποτα η πιο πάνω απίστευτη παράγραφος-δέσμευση ;
Eίναι ακριβώς ίδια, πιστή αντιγραφή αντίστοιχης παραγράφου της δανειακής σύμβασης !!!
Δείτε τώρα τι γράφει η επόμενη παράγραφος του EFSF
16.GOVERNING LAW AND JURISDICTION
(1) This Agreement and any non-contractual obligations arising out of or in connection with it shall be governed by and shall be construed in accordance with English law.
(2) Any dispute arising from or in the context of this Agreement shall be settled amicably. In the absence of such amicable agreement, the euro-area Member States agree that ….To the extent there is a dispute between one or more euroarea Member States and EFSF, the Parties agree to submit the dispute to the exclusive jurisdiction of the Courts of the Grand Duchy of Luxembourg. 
Είναι απόλυτα σαφές και ξεκάθαρο ότι η συμφωνία διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο… και ότι σε περίπτωση διαφορών-διαφωνιών, τα θέματα θα παραπέμπονται στο Δουκάτο του Λουξεμβούργου !!!
Τώρα λοιπόν και σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ε.Ε θα πάμε σε νέα σύμβαση με βάση το EFSF.
Η σύμβαση όμως αυτή θα πρέπει να περάσει από την βουλή και στην συνέχεια να υπογραφεί.
Έλα όμως, που ο Παπακωνσταντίνου έχει ήδη υπογράψει την EFSF και τους απαράδεκτους όρους που απεμπολούν την εθνική κυριαρχία και εισάγουν ως επικυρίαρχο το αγγλικό δίκαιο..
Με δεδομένο ότι το EFSF έχει υπογραφεί από την χώρα μας, τα όσα απάντησε σήμερα στον κ. Τσίπρα, ο κ. Παπαδήμος είναι εκτός τόπου και χρόνου και κυρίως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, λόγω των δεσμεύσεων που απορρέουν από την ήδη υπογραφείσα συμφωνία EFSF !!!
Η πρόταση και η λύση στο πρόβλημα είναι μια και απλή :
Να πιεστεί η κυβέρνηση από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, ώστε σε συνεργασία με τις λοιπές εμπλεκόμενες χώρες (Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ιρλανδία) αλλά και τα υποψήφια “θύματα” Ισπανία, Ουγγαρία, Βέλγιο κλπ..
να ζητήσει την τροποποίηση των άρθρων 15 και 16 του EFSF, έτσι ώστε να μην απεμποληθούν κυριαρχικά δικαιώματα και να μην ισχύσει το Αγγλικό δίκαιο, στην νέα δανειακή σύμβαση.
Υ.Γ
Κάτι ήξερε ο Πάνος Καμμένος που επέμενε και επιμένει να μην υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση, λέγοντας : “Υπογραφή της δανειακής σύμβασης είναι το τέλος της Εθνικής Κυριαρχίας της χώρας. Παραδίδεται στους δανειστές το αύριο των παιδιών μας, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Κανένας εκλεγμένος η διορισμένος κυβερνήτης δεν έχει λαϊκή εντολή και εξουσιοδότηση να το κάνει. Ενότητα για Αντίσταση στην παράδοση της Ελλάδας.”
Read more

Βίντεο με τις αποδοκιμασίες εναντίον του Μπένυ

'Ολα ξεκίνησαν γύρω στις 12.00 το μεσημέρι όταν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε στη Νομική Σχολή της Θεσσαλονίκης μαζί με τη γυναίκα του για να καμαρώσουν την κόρη τους Ελβίνα στην τελετή αποφοιτησής της.
Η κλασική ομάδα 30χρονων μαλλιάδων "φοιτητών" μόλις είδαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο τον γιούχαραν φωνάζοντας του "φύγε, είσαι ανεπιθύμητος, δε σε θέλουμε εδώ", "Νεκροθάφτες" και διαμαρτύρονταν επειδή κατάργησε το άσυλο!
Οι φρουροί του Υπουργού φρόντισαν ώστε κανένας να μην πλησιάσει τον κύριο Βενιζέλο ενώ όπως μάθαμε δεν του πέταξαν κανένα αντικείμενο.

Κάποιοι τον άκουσαν να λέει: "Ηρθα με την ιδιότητα του γονέα και όχι του πολιτικού".

Read more

Εγκύκλιος για τέλος ακινήτων: Έως τις 20/1 οι αιτήσεις για διορθώσεις


Αιτήσεις για διορθώσεις επί του τέλους ακινήτων σε ό,τι αφορά τα τετραγωνικά και την τιμή ζώνης θα μπορούν να υποβάλουν οι πολίτες στους δήμους έως τις 20 Ιανουαρίου σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.
Εφόσον προκύπτει διαφορά από το ποσό που υπολογίστηκε αρχικά, αυτή, θα αφαιρείται από το τέλος του 2012.
Στην κατηγορία του χαμηλού συντελεστή τέλους, δηλαδή μισό ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, εντάσσονται όσοι παρουσιάζουν κάθε είδους αναπηρία από 80% και πάνω, ενώ προβλέπεται η αναστολή διακοπής ηλεκτροδότησης εφόσον συντρέχουν ειδικοί λόγοι υγείας.
Προϋπόθεση, η τιμή του ακινήτου να είναι κάτω από...
3.000 ευρώ ανά τ.μ.
Η διακοπή ηλεκτροδότησης αναστέλλεται και στην περίπτωση που διαπιστώνεται η παντελής απουσία οποιουδήποτε εισοδήματος ή άλλου περιουσιακού στοιχείου πλην του ακινήτου.
Τέλος προβλέπεται η δημιουργία τριμελών επιτροπών που θα ελέγχουν αν συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις, η οποία θα αποτελείται από έναν εφοριακό, έναν κοινωνικό λειτουργό και έναν αστυνομικό.

Επίσης αυξάνεται από 40 σε 80 ημέρες ο προθεσμία με την έκδοση της εντολής διακοπής του ρεύματος από τους παρόχους.

Αναγκαίο χαρακτήρισε το μέτρο του έκτακτου φόρου ακινήτων, για την δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

Πρόσθεσε ότι έγιναν λάθη από τους δήμους, ενώ τόνισε ότι δεν θεωρεί σωστό να κόβεται το ρεύμα σε συμπολίτες που αντικειμενικά δεν μπορούν να το πληρώσουν.

Την κατάργηση του μέτρου ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα και ζήτησε από τους πολίτες να μην το πληρώσουν. Επίσης υποστήριξε ότι στόχος είναι η αύξηση της φορολογίας».

«Το χαράτσι είναι και ανισυνταγματικό και έξω από το νομικό πλαίσιο της ΕΕ», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο μεταξύ, στο Συμβούλιο της Επικρατείας συζητείται σήμερα η συνταγματικότητα ή μη της επιβολής του φόρου ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί εντός δύο μηνών και θα αποτελέσει «πιλότο» για όλες τις σχετικές προσφυγές.
http://emprosdrama.blogspot.com/2011/12/201.html
Read more

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΟΛΥΜΠΙΑ: Γιατί ο Παπανδρέου θα ανοίξει θέμα διαδοχής το 2012 όταν ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση Νο2!!!

2011
Διαβάστε το προσεκτικά!
Όπως γράψαμε και χθες, o Γ. Παπανδρέου θα ανοίξει τα χαρτιά του για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ το ερχόμενο έτος. Διαβάστε: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα γίνει αυτός που θα δώσει ασυλία στον ΓΑΠ!
Η ημερομηνία ψήφισης της δανειακής σύμβασης Νο2 είναι ένας καταλυτικός παράγοντας και για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ. Ο λόγος δεν είναι αν θα συναινέσει κανείς ή τι πολιτικές αλλαγές θα συμβούν.
Είναι σίγουρο ότι με την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης, η Ελλάδα θα υποβαθμιστεί εκ νέου από το “CCC” στο οποίο βρίσκεται. Αλήθεια, γιατί οι οίκοι δεν μας έχουν υποβαθμίσει εδώ και μήνες, όταν βρισκόμασταν κάθε μήνα στο χείλος της ..άμεσης και ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας;;;
Η λύση είναι απλή: περιμένουν το “Selective default” για το οποίο μας είχε προετοιμάσει από το καλοκαίρι ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Το ζήτημα είναι αν αυτό θα θεωρηθεί και credit event, που σε συνδυασμό με την ανταλλαγή των ομολόγων (PSI) που η διαδικασία δεν πάει καθόλου καλά, θα ενεργοποιήσουν τα CDS!
Ήδη ο οίκος Fitch, δέχθηκε προ ημερών να αλλάξουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για το πότε θα θεωρείται μια αναδιάρθρωση χρέους, ως πιστωτικό γεγονός. Θα υπάρξει και συνέχεια . . .
http://olympia.gr/2011/12/02/%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%ce%bf%ce%bb%cf%85%ce%bc%cf%80%ce%b9%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81/#more-110044
Read more

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Μεγάλη αποκλειστικότητα της Όλγας Τρέμη και του MEGA!!!

Φιλοξένησαν στο στούντιο και πήραν συνέντευξη από τον αδερφό του Κυβερνητικού Εκπροσώπου!!! Μπράβο παιδιά!! Πάντα τέτοια....
Read more

Chris de Burgh - The Revolution

Read more

Χρήματα για σχολικά βιβλία μας λέει η μανταμ δεν έχει…

Read more

Δείτε τον Πάγκαλο να αποκαλεί τους Έλληνες Μαλάκες με Ελληνικούς υπότιτλους! [βίντεο]

Δείτε τον Πάγκαλο να αποκαλεί τους Έλληνες Μαλάκες με Ελληνικούς υπότιτλους! [βίντεο] Για τους Έλληνες, όλα είναι καταρχήν θέμα λάθους πολιτικής
Βλέπουμε έναν απ’αυτούς. Ο αντιπρόεδρος της Ελλάδας, το νούμερο 2 της χώρας, το δεξί χέρι του Παπανδρέου.
Είπα 4 λέξεις για τις οποίες έγινα γνωστός στην πολιτική διαμάχη στην Ελλάδα, απαίσιες για μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού και θα προσπαθήσω να μεταφράσω αυτές τις 4 λέξεις. Αυτές οι λέξεις ήταν «τα φάγαμε όλοι μαζί»…. Αυτό είναι κάτι που είναι απαράδεκτο, γιατί πολύ λίγες κοινωνικές ομάδες αναγνωρίζουν τη συμμετοχή τους στο τωρινό μας πρόβλημα, δηλαδή την αποτυχία των δημόσιων οικονομικών θεμάτων. Το πρόβλημα της Ελλάδας περιορίζεται σ’αυτό.
Δεν είμαστε μια χώρα φτωχή. Είμαστε μια χώρα όπου για χρόνια το ελληνικό Κράτος καταξόδεψε τα δημόσια χρήματα ξοδεύοντας περισσότερα απ’όσα αποταμίευε. Γιατί αυτό το σύστημα…
Το πρόβλημα, συγγνώμη, σας διακόπτω, το πρόβλημα είναι όταν αυτή η αλήθεια έρχεται από τους πολιτικούς, επομένως (η αλήθεια) είναι ήδη λιγότερο…
Είναι ξεκάθαρο ότι οι πολιτικοί είναι υπεύθυνοι περισσότερο απ’οτιδήποτε άλλο, καταρχήν γιατί είναι πιο ψηλά, γιατί είναι πιο έξυπνοι…ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗΣ
Φυσικά
Φυσικά. Και επιπλέον γιατί έχουν επωφεληθεί από το σύστημα!
Αυτό το «mea culpa» παραλείπει να πει ότι οι μεγάλοι τιμωρημένοι στην υπόθεση είναι οι πιο αδύναμοι, θύματα της σπατάλης που ενορχηστρώθηκε από τους ισχυρούς.
Τα ρήγματα είναι τρομερά στις ελληνικές οικογένειες, διαζύγια, συζυγική βία, έφηβοι έρμαια.
Όλο αυτό είναι η εικόνα της οικονομικής κρίσης. Η δύναμή της μου δίνει να καταλάβω ότι επηρέασε όλη μου τη ζωή. Ως εδώ ήταν καλά. Δεν είχα (φανταστεί) πού θα φτάναμε. Πίστευα ότι δε θ’αλλάξει.
(νομίζω ότι) υπάρχει ένα σύμφωνο για την ψυχική υγεία των Ελλήνων. Η ψυχολογική στήριξη μας επέτρεψε να παρατηρήσουμε πράγματα που δεν είχαμε δει νωρίτερα. Οι άνθρωποι που έρχονται να μας συμβουλευτούν σήμερα δε θα έρχονταν πριν από μερικά χρόνια. […] έχουμε χάσει την ικανότητα να ονειρευόμαστε.
Οι Έλληνες πληρώνουν πολύ ακριβά το λογαριασμό της αυστηρότητας.
Πρέπει ωστόσο, όπως λένε οι Αγανακτισμένοι, να αρνηθούν να πληρώσουν το χρέος και να εγκαταλείψουν την ΕΕ;
Η απάντηση του Έλληνα αντιπροέδρου είναι αιματηρή.
Και θα εκφραστώ αποφασιστικά.
Φυσικά
Τόσο αποφασιστικά όσο κι ο Ντε Γκολ.
Συνεχίστε

Αυτοί είναι κομμουνιστές, είναι φασίστες και είναι μαλάκες.
Πώς αυτό το χρέος δημιουργήθηκε, επειδή μας δάνεισαν χρήματα; Μας δάνεισαν χρήματα επειδή είχαμε χρέος!
(ας μιλήσουμε) λίγο για το λαό. Αυτοί έχουν ήδη μάθει, αρχίζουν να μαθαίνουν αυτό το χτύπημα που ήρθε κατακούτελα.
Πρέπει να πούμε για το Γάλλο τηλεθεατή ότι δεν είμαστε τέλειοι, γιατί δεν είμαστε σαδιστές, έτσι;
Ναι
Για την εξασφάλιση των πληρωμών μας, είχαμε, χάρη στην κοινοτική αλληλεγγύη, ένα δάνειο. Αλλά επέβαλαν ορισμένους όρους …
Συμφωνώ αλλά…
….. (μιλάνε ο ένας πάνω στον άλλο)
Που εφαρμόζει αυτή την πολιτική που είναι πολύ γνωστή και πολύ δυσάρεστη και πολύ δύσκολη να την περάσουμε (εφαρμόσουμε) αλλά είμαστε αποφασισμένοι να τη φέρουμε εις πέρας.

ΠΗΓΗ: prezatv.blogspot.com
http://www.tsantiri.gr/politiki/dite-ton-pagkalo-na-apokali-tous-ellines-malakes-me-ellinikous-ipotitlous-vinteo.html
Read more

Το νέο ωράριο στο Δημόσιο


Τον τρόπο εφαρμογής του διευρυμένου ωραρίου των υπαλλήλων του Δημοσίου αλλά και του νέου ωραρίου για την εξυπηρέτηση του κοινού ρυθμίζει εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Το νέο ωράριο στο Δημόσιο
Οι ώρες εισόδου για το κοινό
  • Όπως προβλέπει η εγκύκλιος, η είσοδος του κοινού στις υπηρεσίες που ίσχυε περιορισμένο ωράριο εισόδου (12.00-14.30) θα γίνεται τις εργάσιμες ημέρες από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 το μεσημέρι.
  • Στις Δ.Ο.Υ και τις δημόσιες διαχειρίσεις, το πέρας εισόδου κοινού ορίσθηκε αντί στις 14.00 στις 14.30. Σε περίπτωση όμως που υπάρχει συνεργασία, (π.χ. υποχρέωση κατάθεσης χρημάτων μετά το πέρας των συναλλαγών), με πιστωτικά ιδρύματα και αυτή καθίσταται δυσχερής, λόγω της διεύρυνσης του ωραρίου, η ώρα εισόδου του κοινού παραμένει ως είχε.
  • Η είσοδος του κοινού στα γραφεία υποδοχής πολιτών και στα γραφεία πρωτοκόλλου αντί 07.30-15.00 θα γίνεται κάθε εργάσιμη ημέρα 07.30-15.30.
  • Τα ωράρια εισόδου του κοινού στους ΟΤΑ, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και τους υπόλοιπους φορείς του Δημοσίου δεν αλλάζουν.
Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απαγορεύει στις δημόσιες υπηρεσίες να ρυθμίζουν το ωράριο εισόδου για το κοινό χωρίς να εξετάζουν αν η ρύθμιση εξυπηρετεί τους πολίτες και χωρίς πρώτα να τους ενημερώσουν.
Το ωράριο λειτουργίας των ΚΕΠ
Για τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, το ωράριο εργασίας των εργαζομένων που εργάζονται σε βάρδιες εκ περιτροπής, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή διαμορφώνεται ως εξής:
  •  Πρωινή βάρδια: 07.30 – 14.00
  •  Απογευματινή βάρδια: 13.30 – 20.00
Με αυτόν τον τρόπο, το ωράριο λειτουργίας του ΚΕΠ για την εξυπηρέτηση του κοινού παραμένει από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.
Το Σάββατο, το ωράριο λειτουργίας των ΚΕΠ διαμορφώνεται από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.
Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο στο pdf που ακολουθεί
Read more

Το ΠΑΣΟΚ στα πρόθυρα διάσπασης

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Ζούμε στην εποχή της απόλυτης κυριαρχίας του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δεν θα έπρεπε λοιπόν να εκπλήσσει κανέναν το γεγονός ότι τα… προεόρτια της μάχης για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ ξεκινούν πάνω από ένα πληκτρολόγιο.
Αρθρογραφίας συνέχεια λοιπόν, με έξι βουλευτές (Κώστα Καρτάλη, Παναγιώτη Ρήγα, Σοφία Γιαννακά, Νάντια Γιαννακοπούλου, Δημήτρη Καρύδη και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο) να παρεμβαίνουν με «10+1» σημεία διαλόγου, για το ΠΑΣΟΚ «των νέων προκλήσεων και των νέων ιδεών».
Η παρέμβαση είναι ενδιαφέρουσα, και ως προς το περιεχόμενό της. Περιληπτικά βέβαια, ζητούν να υπάρξει ένας απολογισμός της… μοιραίας διετίας του Μνημονίου, και να διαμορφωθεί το κατάλληλο πλαίσιο ώστε η συζήτηση για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ να έχει πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά.
Εκφράζουν την αντίρρησή τους για το ενδεχόμενο διαδικασίας… fast-track, όπως και για τις άγονες προσωπικές αντιπαραθέσεις των δελφίνων. Προειδοποιούν ότι υπάρχει ο κίνδυνος ενός «επώδυνου χωρισμού», και προτρέπουν τον Γιώργο Παπανδρέου να δρομολογήσει ο ίδιος, άμεσα, τις σχετικές διαδικασίες, ώστε να υπάρξει ένα μίνιμουμ ενότητας.
Στην πραγματικότητα, η επιστολή των «έξι», που κυρίως προέρχονται από το βενιζελικό στρατόπεδο, συνιστά ακόμη ένα πολιτικό τελεσίγραφο προς τον Γιώργο Παπανδρέου. Μόνο που, είναι η πρώτη φορά κατά την οποία εκφράζεται τόσο έντονα η αγωνία του… χωρισμού. Στην πολιτική ορολογία, αυτό λέγεται διάσπαση.
πηγή
http://filologos10.wordpress.com/2011/12/01/%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%83%ce%bf%ce%ba-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b8%cf%85%cf%81%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%ac%cf%83%cf%80%ce%b1%cf%83%ce%b7%cf%82/#more-86760
Read more

ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «Νέα Δραχμή»: Το δολάριο ως ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ της Ελλάδας

ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «Νέα Δραχμή»: Το δολάριο ως ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ της Ελλάδας
Σχέδιο υιοθέτησης του δολαρίου ως εθνικού νομίσματος της Ελλάδας, έχουν στο συρτάρι τους οι ΗΠΑ, με στόχο την ευθεία αντικατάσταση του ευρώ, σε περίπτωση εξόδου από την ευρωζώνη.
Όπως αποκαλύπτει το περιοδικό «Επίκαιρα», οι Αμερικανοί βλέποντας ότι η στάση της Γερμανίας οξύνει τον ευρωσκεπτικισμό και οδηγεί σε φαύλο κύκλο είναι έτοιμοι να προωθήσουν περαιτέρω την διείσδυσή τους στην Ευρώπη.
Έτσι, σύμφωνα με το περιοδικό, ομάδα εργασίας του Τμήματος Νομισματικής Πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών (FED) έχει επεξεργαστεί σχέδιο 74.000 λέξεων που προβλέπει την αντικατάσταση του ευρώ από το δολάριο ως εθνικού νομίσματος στα κράτη που τυχόν βρεθούν εκτός.
Τι προβλέπει το σχέδιο. Η «νέα δραχμή»
Σύμφωνα με τη μελέτη της FED, σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από το ευρώ, προκειμένου να μην οδηγηθεί στο χάος, θα πρέπει να εφαρμόσει ένα σχέδιο σύνδεσης (pegging) της «νέας δραχμής» με το αμερικανικό δολάριο.
Η Ελλάδα θα υιοθετήσει για πέντε χρόνια το αμερικανικό δολάριο ως de facto εθνικό νόμισμα και παράλληλα θα υπάρχει η «νέα δραχμή»,  η οποία δεν θα κυκλοφορεί, αλλά θα χρησιμοποιείται στη σύναψη συμφωνιών Swap μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, με αρχική ισοτιμία πχ 30 προς 1.
Σύμφωνα με το περιοδικό «Επίκαιρα» που επικαλείται την μελέτη του Τμήματος Νομισματικής Πολιτικής της FED, το πρώτο αποτέλεσμα μιας τέτοιας μετάβασης από το ευρώ στο δολάριο, θα ήταν μια σημαντική υποτίμηση του ευρώ μέχρι και 50%, ιδιαίτερα αν υπάρξει έξοδος από την ευρωζώνη και άλλων χωρών.
Η δεύτερη επίπτωση, θα είναι ότι, λόγω της υποτίμησης του ευρώ, θα μειωθεί η δολαριακή αξία, του οφειλόμενου σε ευρώ ελληνικού χρέους.
Όπως αναφέρουν τα «Επίκαιρα», αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για το εύρος της υποτίμησης του ευρώ, το ελληνικό χρέος θα μειωθεί, χωρίς να γίνει άλλο «κούρεμα» και χωρίς να δημιουργηθεί πιστωτικό γεγονός.
Τρίτον, η FED θα παράσχει χρηματοοικονομική στήριξη στην Ελλάδα, παρέχοντας δάνεια με χαμηλό επιτόκιο.
Τέταρτον, η Τράπεζα της Ελλάδος θα προβεί στην έκδοση της «νέας δραχμής», που όπως αναφέραμε παραπάνω θα χρησιμοποιείται για ανταλλαγές και συμφωνίες Swap.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της 5ετούς μεταβατικής περιόδου, η FED θα καλύπτει τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας και τα ελλείμματα του προϋπολογισμού με κεφάλαια που θα έχουν γίνει Swap με «νέες δραχμές».
Τέλος, μετά από 5 χρόνια, η μελέτη προβλέπει την κυκλοφορία της «νέας δραχμής» στην αγορά.
Πλήρης πολιτική εξάρτηση
Η μελέτη, όπως είναι φυσικό «βλέπει» μόνο οφέλη, αναφέροντας ακόμη την ανάκτηση της αξιοπιστίας της Ελλάδας, την προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων και τουριστών και την ενίσχυση της διπλωματικής στήριξης από τις ΗΠΑ σε μια σειρά «καυτά» θέματα, όπως η ΑΟΖ.
Ωστόσο, αν το σχέδιο επαληθευτεί, η πολιτική εξάρτηση της Ελλάδας από τις ΗΠΑ θα είναι πολλαπλάσια χωρίς μάλιστα να υπάρχει ευρωπαϊκό αντίβαρο, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη θέση της χώρας στην περιοχή, αλλά και τις αντιδράσεις στο εσωτερικό.
Από την άλλη, η πολιτική που προωθεί η Άνγκελα Μέρκελ, οδηγεί και πάλι στην «γερμανοποίηση» της Ευρώπης, με αλλαγή των συνθηκών και περαιτέρω εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.
Και στις δύο περιπτώσεις η Ελλάδα κινδυνεύει να μετατραπεί σε οικονομικό προτεκτοράτο.
Μάνος Χωριανόπουλος για το News247.gr
http://www.tsantiri.gr/politiki/aporrito-schedio-nea-drachmi-to-dolario-os-ethniko-nomisma-tis-elladas.html
Read more

Κραχ και Παγκόσμιο Πόλεμο «βλέπουν» οι Financial Times!

 



Η έγκυρη οικονομική εφημερίδα «Financial Times» σε ένα δραματικό δημοσίευμα κάνει λόγο για καταστάσεις Μεγάλου Κραχ και χρησιμοποιεί όρους όπως «κατακλυσμός» και «παγκόσμιος πόλεμος», περιγράφοντας το κρίσιμο σταυροδρόμι στο οποίο βρίσκεται η Γηραιά Ήπειρος.


Σαρκοζί: Η ειρήνη στην Ευρώπη των τρομερών πολέμων εξασφαλίζεται από το ευρώ
Ήταν ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος που… τόνισε πρόσφατα, όπως υπενθυμίζει η εφημερίδα, ότι η Ευρώπη θα εκραγεί. Μόνο που ήταν ακόμα πιο ευθύς: «Το ευρώ είναι η ασφάλεια της ειρήνης σε μία ήπειρο όπου έχουν συμβεί τρομεροί πόλεμοι». Δηλαδή, κατά τον ίδιο τον Γάλλο πρόεδρο, τίποτα δεν αποκλείει να ζήσουμε στιγμές Παγκοσμίου Πολέμου, αν καταρρεύσει το ευρώ!
«Έρχεται η Μεγάλη Ύφεση του ’30 σε μοντέρνα εκδοχή»
«Το ρίσκο μιας βαθύτατης οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη είναι σοβαρό»τονίζει η οικονομική εφημερίδα, μιλώντας ανοικτά για νέα Μεγάλη Ύφεση, νέο Μεγάλο Κραχ: «Η απειλή των χρεοκοπιών και της διάλυσης της ευρωζώνης γίνεται ολοένα και πιο πιθανή. Και μαζί με αυτήν, ως επακόλουθο η κατάρρευση των τραπεζών, ο ολοκληρωτικός πανικός, η τεράστια ύφεση και η μαζική ανεργία. Θα ήταν κάτι σαν την μοντέρνα εκδοχή της Μεγάλης Ύφεσης» αναφέρουν οι Financial Times.
«Θα απειληθεί η Δημοκρατία»
Ο τρόμος είναι έντονος για τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης κατάρρευσης του κοινού νομίσματος. Η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει ότι ένα νέο Μεγάλο Κραχ μπορεί να απειλήσει ευθέως τη Δημοκρατία στην Ευρώπη, φέρνοντας ουσιαστικά μνήμες δικτατορίας (ενδεχομένως και ναζισμού), μαύρων σελίδων δηλαδή της ιστορίας που όλοι πίστευαν και πιστεύουν ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί! «Μια μοντέρνα εκδοχή του Μεγάλου Κραχ θα επιφέρει μια πολιτική άνοδο σε μια νέα γενιά εθνικιστών στην Ευρώπη σε ένα φόντο οικονομικού χάους και διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι εντάσεις θα αυξηθούν στην Ευρώπη, ενώ θα χειροτερεύσει δραματικά το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα» αναφέρει το δημοσίευμα, κάνοντας λόγο στη συνέχεια και για μια συνεχώς αναπτυσσόμενη Κίνα που θα αντιμετωπίσει μία αποδυναμωμένη Αμερική, όπου ενδεχομένως και στις δύο χώρες θα έχει επίσης συμβεί μία σημαντική άνοδος του εθνικισμού λόγω της οικονομικής κρίσης. Οι Financial Times περιγράφουν τρομακτικά σενάρια εν ολίγοις, που παραπέμπουν σε αφηγήσεις καταστάσεων, λίγο πριν ξεσπάσουν οι δύο Παγκόσμιοι Πόλεμοι…
http://www.prionokordela.gr/ 
http://poylatrella.blogspot.com/2011/12/financial-times.html?spref=fb
Read more