Σάββατο 14 Μαΐου 2011

O Paul-Egon Zehnder-Geroulanos, δίνει το λόγο του (ξέρει που), ότι δεν θα αποκρατικοποιηθεί ο ΟΠΑΠ και ότι δεν θα βρουν 50 δις από τις αποκρατικοποιήσεις! Δεν παίζονται οι άνθρωποι...



http://www.antinews.gr/2011/05/14/100914/#more-100914



Βόμβα από Γερουλάνο κατά του κυβερνητικού σχεδίου για είσπραξη 50 δις. Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, το δεξί χέρι του πρωθυπουργού λέει:
Μόνο παράφρων μπορεί να είναι κάποιος που πιστεύει ότι επειδή δήλωσες ότι πουλάς σήμερα ένα οικόπεδο θα το αγοράσει κάποιος αύριο. Μιλώ για τα 50 δισεκ. ευρώ και δυστυχώς αυτή είναι η στάση της Ε.Ε.”.
Μα τι φταίει η ΕΕ; Αφού το σχέδιο είναι του κ. Παπακωνσταντίνου. Μήπως είναι ο υπουργός Οικονομικών παράφρων; Και γιατί τόσο καιρό προσπαθούσαν όλα τα κυβερνητικά στελέχη να μας πείσουν για το σχέδιο που θα… έσωζε την Ελλάδα;
Ο υπουργός Πολιτισμού επίσης, αμφισβητεί ακόμη και το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ μεταθέτοντάς το κάποια άλλη στιγμή. Ο κ. Γερουλάνος υποστηρίζει ότι η πώλησή του μπορεί να γίνει με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, καθώς προέχει το δημόσιο συμφέρον.
Όταν ένας υπουργός λέει κάτι τέτοιο τον χαρακτηρίζουμε αντάρτη και καθαρίζουμε. Όταν όμως το λέει ένας στενός συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, δύο πράγματα συμβαίνουν. Ή έχουν πάρει διαζύγιο με τη λογική στην κυβέρνηση ή πρόκειται για όπισθεν ολοταχώς. Βάζει δηλαδή ο Παπανδρέου το Γερουλάνο να πάρει πίσω το πρόγραμμα των 50 δις ευρώ που από την αρχή λέγαμε ότι είναι ανέφικτο.
Όπως και έχει, πρόκειται για μείζον θέμα που θα συζητηθεί.
Read more

Kαυγάς Παπουτσή-Στραβελάκη-Καψή στο δελτίο του MEGA

Read more

Harry Klynn: "Σταχυολογήματα"


"Ο μυαλοχυμένος δε βγήκε μόνος του, τον βγάλανε οι λοβοτομημένοι πασοκοδημοσιοκαρεκλάτοι και οι διαπλεκόμενοι αριστεροχουντοσυμφεροντάκηδες"
*
"Έτσι μας θέλουν τα υπό κατάρρευση αμερικανοευρωξεράσματα… Να ζούμε με το φόβο και τους μαλάκες πάνω από τα κεφάλια μας…"
*
"Χίλιες φορές πιο επικίνδυνοι από τους χρυσαυγήτες οι κρυφοφασιστιπασόκοι που προσποιούνται τους «σκεπτόμενους» δημοκράτες!!!"
*
"Ο μυαλοπεπιεμένος δεν τα βάζει εύκολα κάτω… Ζάπειο 2 εσείς; Μνημόνιο 3 εμείς"
*
"Τον έναν τον «σφάξανε», τον άλλο τον «φτιάξανε»"
*
"Ανεργία ρεκόρ στο 15,.9%... Σιγά τα λάχανα, ούτε 16% …"
*
Giorgo, ...

χαιρέτα μας τον πλάτανο και την ψηλή ραχούλα. 
Από βδομάδα σε βλέπω κρεμασμένο απ’ τα μανταλάκια… Μπομπολοβαrδινογιάννειο restart…
Read more

Τρόικα: Σκληρό παζάρι με φόντο την 5η δόση


Τρόικα: Σκληρό παζάρι με φόντο την 5η δόση

Σκληρό πακέτο μέτρων 28-30 δισ. ευρώ και εκποίηση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας ζητεί η τρόικα σε ένα σκληρό παζάρι με την κυβέρνηση με φόντο τόσο την 5η δόση αλλά και νέο δάνειο ύψους 50-60 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, μετά την χθεσινή μακράς διαρκείας συνάντηση με τους επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών, οι επικεφαλείς της τρόικας «φούσκωσαν» τα μέτρα διαπιστώνοντας αποκλίσεις από τους όρους του Μνημονίου.

Σε πρώτη φάση, δείχνει -σύμφωνα με πληροφορίες- να αυξάνει στα 28- 30 δισ. το πακέτο του Μεσοπρόθεσμο Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση καθώς η νεότερη πρόβλεψη η νεότερη πρόβλεψη των τεχνικών κλιμακίων για έλλειμμα 9,5% φέτος απαιτεί μεγαλύτερο πακέτο προσαρμογής (6-7 δισ. αντί για 3 όπως είχε ανακοινωθεί).

«Πωλήστε στο 100% “στρατηγικές” ΔΕΚΟ» λέει η τρόικα

Την εκτίμηση ότι το πακέτο των εισπράξεων από την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να αυξηθεί πέραν των 50 δισ. έχουν κάνει στελέχη της τρόικας, οι οποίοι απαιτούν καθολική αποκρατικοποίηση σε «στρατηγικές» ΔΕΚΟ (όπως η ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ) με φόντο τόσο την 5η δόση του δανείου (ύψους 12 δισ. ευρώ) αλλά και την περαιτέρω δανειακή διευκόλυνση με 50-60 δισ. ευρώ κατά την κρίσιμη περίοδο 2012-3.

Η ελληνική πλευρά, από την άλλη, φαίνεται να εμμένει στη διατήρηση τουλάχιστον ενός ελάχιστου ποσοστού 5% που θα δίνει το δικαίωμα άσκησης βέτο στο κράτος κατά τη λήψη αποφάσεων της κάθε επιχείρησης και όλα δείχνουν ότι το σκληρό «παζάρι» με την τρόικα θα συνεχιστεί στους ίδιους ρυθμούς.

Σκληρότεροι όροι με νέο μνημόνιο

Το νέο δάνειο, πάντως, θα συνοδευτεί και από νέο Μνημόνιο με σκληρότερους όρους, όπως άλλωστε έχουν ξεκαθαρίσει επανειλημμένως  την τελευταία εβδομάδα οι δανειστές μας σε Ευρώπη και ΗΠΑ, χωρίς να αποκλείουν και χρονική επιμήκυνση τόσο για την αποπληρωμή όσο και για την εκπλήρωση των στόχων.

http://www.madata.gr/epikairotita/economy/105984.html
Star.gr

Read more

Ε. Βενιζέλος: Το ζήτημα είναι η εθνική ανασυγκρότηση και η σωτηρία της χώρας.


Η ώρα της στείρας αντιπαράθεσης και αντιπολίτευσης έχει περάσει προ πολλού και ήδη βρισκόμαστε υπό συνθήκες πραγματικού οικονομικού πολέμου. Άρα χρειάζεται εθνική επιστράτευση.


Η Κυβέρνηση εξετάζει κάθε καλή ιδέα, κάθε συγκροτημένη πρόταση και στα όσα παρουσίασε ο κ. Σαμαράς υπάρχουν στοιχεία τα οποία πράγματι μπορούν και να συζητηθούν, να διερευνηθούν και να γίνουν αντικείμενο ευρύτερης συμφωνίας.
http://taxalia.blogspot.com
Read more

Αποκάλυψη:H EKT ζήτησε από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο, την μη αποκάλυψη των εγγράφων για τα Ελληνικά τοξικά ομόλογα.


Πράσινη διακρατική συμμορία !!!
Σύμφωνα με το Bloomberg , η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ζήτησε από Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να απορρίψει την μήνυση που ζητούσε, την αποκάλυψη των εγγράφων που αποδεικνύουν πως η Ελλάδα, χρησιμοποίησε παράγωγα για να κρύψει τα δάνεια και πυροδότησε κρίση του κρατικού χρέους.
Η ΕΚΤ έχει πλήρη διακριτική ευχέρεια να αποφασίσει τι θα πρέπει να δημοσιοποιήσει προς το δημόσιο συμφέρον, σύμφωνα με την άμυνά της σε μια δίκη που ξεκίνησε από το Bloomberg News. Η απελευθέρωση των εγγράφων θα μπορούσε να βλάψει ….

τα εμπορικά συμφέροντα των αντισυμβαλλομένων της ΕΚΤ, να βλάψουν τις τράπεζες και τις αγορές της περιοχής, και να υπονομεύσουν την οικονομική πολιτική στην Ελλάδα και την ΕΕ, είπε η ΕΚΤ.
Τα έγγραφα δεν παρέχουν πληροφορίες που θα βοηθούσαν στην ενημέρωση επι της δημόσιας αντιπαράθεσης, με οποιονδήποτε ουσιαστικό τρόπο, ανέφερε η ΕΚΤ στην αγωγή της. Τα αρχεία “περιέχουν παραδοχές του προσωπικού της ΕΚΤ και υποθέσεις οι οποίες είχαν ως στόχο να τροφοδοτήσει εσωτερικές διαβουλεύσεις,”.
Οι σημειώσεις “ήταν βασισμένες σε μερικά στοιχεία που ήταν διαθέσιμα τότε και όχι απολύτως ακριβείς πληροφορίες. “
Read more

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Απολύσεις στο Δημόσιο επιβάλλει η τρόικα


dhmosio_17_450xΠοιο είναι το κρισιμότερο συμπέρασμα το οποίο προέκυψε το τελευταίο 24ωρο από τις επισκέψεις της τρόικας στα υπουργεία της κυβέρνησης; Ότι το δημόσιο κλείνει οριστικά τις πόρτες του σε νέες προσλήψεις. Η αναλογία 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφωνήθηκε να τροποποιηθεί σε 1 πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις (!), γεγονός το οποίο πρακτικά συνεπάγεται ότι οι νέες είσοδοι σε θέσεις του δημοσίου παγώνουν, μέχρι νεωτέρας.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Εσωτερικών μέχρι το 2013 το ελληνικό δημόσιο θα είναι μειωμένο κατά 200.000 μισθοδοτούμενους υπαλλήλους. Στόχος είναι αυτό να επιτευχθεί κατά βάση μέσω του περιορισμού προσλήψεων, αλλά και αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδότησης.

Σκληρές περικοπές σε αποδοχές αλλά και σε αριθμό υπαλλήλων έρχονται στο Δημόσιο, βάσει των νέων απαιτήσεων της τρόικας. Το θέμα ετέθη επιτακτικά κατά τη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι μπαίνει δραστικό «μαχαίρι» στις προσλήψεις συμβασιούχων που θα μειωθούν κατά 50%, ενώ παρελθόν αποτελεί πλέον και η αναλογία του 1 προς 5 στις προσλήψεις, καθώς αυτή αυστηροποιείται και στο εξής θα κινείται στο 1 προς 10. Την ίδια ώρα το υπουργείο επιταχύνει τις διαδικασίες για την εφαρμογή του νέου μισθολογίου στο οποίο αναμένεται να ενταχθούν και οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ.

Η κυβέρνηση προσβλέπει σε πραγματική εξοικονόμηση του ετήσιους κόστους μισθοδοσίας μέσω της μείωσης στο ήμισυ του αριθμού των συμβασιούχων και από 50.000 προσλήψεις το χρόνο, που προβλέπονται από το Μνημόνιο, να περιοριστούν στις 25.000 και μάλιστα έως το 2015! Να σημειωθεί δε ότι για φέτος έχει εγκριθεί η πρόσληψη μόλις 9.600 συμβασιούχων. Η περικοπή αυτή αναμένεται να αποφέρει περίπου 550 εκατ. ευρώ, αν ληφθεί υπόψη ότι το κόστος για τους 50.000 συμβασιούχους που εργάζονται σήμερα στο Δημόσιο είναι 1,1 δισ. ευρώ. Η συνολική, δηλαδή, εξοικονόμηση την επόμενη τριετία θα είναι της τάξης των 1,8 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Εσωτερικών μέχρι το 2013 το ελληνικό Δημόσιο θα είναι μειωμένο κατά 200.000 λιγότερους μισθοδοτούμενους υπαλλήλους. Στόχος, είναι αυτό να επιτευχθεί κατά βάση μέσω του περιορισμού προσλήψεων, αλλά και αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδότησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους αποχώρησαν 6.500 στελέχη του Δημοσίου, ενώ το 2010 είχαν αποχωρήσει 5.802.

Στην «επικαιροποίηση» του Μνημονίου, όμως, έχει προχωρήσει το υπουργείο Εσωτερικών και σε ό,τι αφορά το θέμα των προσλήψεων, αφού εκ των πραγμάτων η αναλογία ανέρχεται πλέον στο 1 προς 10, κατάσταση που αναμένεται να διατηρηθεί και για το επόμενο έτος. Με βάση το ένα προς πέντε το 2011 θα έπρεπε να γίνουν 10.600 προσλήψεις, καθώς το 2010 αποχώρησαν 53.500 εργαζόμενοι. Ήδη, οι 1.583 μετατάξεις του ΟΣΕ προσμετρώνται ως νέες προσλήψεις, ενώ έχουν δοθεί ακόμη 1.145 εγκρίσεις, εκ των οποίων οι 1.000 αφορούν την υγεία. Ακόμη και αν προσληφθούν 5.600 άτομα το δεύτερο εξάμηνο του 2011, τότε η αναλογία θα έχει φθάσει στο 1 προς 10. Επειδή όμως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει, όπως εκτιμά ο υπουργός Εσωτερικών, η τελική αναλογία δεν αποκλείεται να αγγίξει ακόμη και το ένα προς 12.


Παράλληλα αναμένεται εξορθολογισμός του προσωπικού που υπηρετεί. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εσωτερικών ετοιμάζεται να καταθέσει τροπολογία βάσει της οποίας θα καθιερώνεται η υποχρεωτική μετάταξη του πλεονάζοντος προσωπικού των δήμων, όχι μόνο σε άλλους ΟΤΑ, αλλά σε οποιοδήποτε φορέα του δημοσίου. Οι υποχρεωτικές μετατάξεις στους δήμους αναμένεται να δώσουν τον «τόνο» για ανάλογες κινήσεις σε ολόκληρο το Δημόσιο, ανάγκη που θα προκύψει άμεσα, αφού σύντομα θα μπει σε εφαρμογή ο «Καλλικράτης στο κράτος», με συγχώνευση και κατάργηση τμημάτων και υπηρεσιών του Δημοσίου. Η κίνηση αυτή σε κάθε περίπτωση θα αποτελέσει και το ουσιαστικό ξεκαθάρισμα στο Δημόσιο, με το πλεονάζον προσωπικό (ακόμη και αορίστου χρόνου) που δεν θα μπορεί να μεταταγεί να οδηγείται τελικώς στην πόρτα της εξόδου.

Παράλληλα, όμως, ζητούμενο παραμένει και ο ουσιαστικός περιορισμός του μισθολογικού κόστους, με στόχο από 22 δισ. ευρώ που ήταν το 2009, να πέσει στα 16 δισ. ευρώ το 2013. Αν και όπως είπε χθες ο Γ. Ραγκούσης «η τρόικα δεν συνδέει το νέο μισθολόγιο με τη μισθολογική δαπάνη», αφού η δέσμευση που έχουμε αναλάβει είναι να μην υπάρξει αύξησή του, ωστόσο θεωρείται δεδομένο ότι με την εφαρμογή του -που δεν αποκλείεται να ψηφισθεί μέσα στο καλοκαίρι- θα υπάρξει κατάργηση πλήθους επιδομάτων, ενώ θα υπάρξουν και περικοπές στις απολαβές των λεγόμενων «ρετιρέ». Μάλιστα, δεν αποκλείεται η θέσπιση μέσω του νέου μισθολογίου ανώτατου και κατώτατου ορίου στις αμοιβές του Δημοσίου.
Read more

Aπόγνωση...














Μήνυμα εργαζόμενης στο ALTER...

Βγήκε στα ξαφνικά πριν από λίγο. " Είμαι εργαζόμενη στο ALTER, τεχνικός. Απεργούμε. Τα...δεδουλευμένα μας θέλουμε.
Καταθέτουμε την ψυχούλα μας αλλά δώστε τα δεδουλευμένα μας".
Αμέσως μετά έπεσε η ασπρόμαυρη κάρτα- δεν είμαστε είλωτες, τέρμα η κοροϊδία - με πένθιμη μουσική
Συγκλονιστικό ..

http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=5923
Read more

Καστανίδης εναντίον Σημίτη....


Σκληρή απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη στον πρώην Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη πριν από λίγο από το βήμα της Βουλής για την υπόθεση της Siemens. 

«Δεν έχω μιλήσει 15 χρόνια τώρα για την παραίτηση μου το 1997, αλλά τώρα αισθάνομαι βαριά ευθύνη να μιλήσω όπως....
πιστεύω. Μετά την χθεσινή ανακοίνωση του πρώην Πρωθυπουργού, ένιωσα ότι μπορώ να αποδεσμευτώ από την ηθική μου υποχρέωσή να μην δημοσιοποιήσω την αλληλογραφία εκείνης της περιόδου», είπε ο κ. Καστανίδης, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στην αλληλογραφία που είχε ο ίδιος με τον πρώην Πρωθυπουργό την περίοδο υπογραφής των προγραμματικών συμφωνιών του Δημοσίου με τη γερμανική εταιρεία Siemens. 

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ήδη από το 1996, και μετά από πρόταση του κ. Καστανίδη, αποφασίστηκε από τον πρώην Πρωθυπουργό να κατατεθεί νομοσχέδιο που θα προέβλεπε την δημιουργία ανεξάρτητης αρχής, η οποία θα αποφάσιζε για όλες τις προμήθειες του Δημοσίου. «Τότε χάρηκα», είπε ο κ. Καστανίδης, «που έγινε δεκτή η πρόταση μου για να αποκοπεί επιτέλους ο ομφάλιος λώρος μεταξύ πολιτικής και επιχειρηματιών» και συνέχισε, εξηγώντας ότι προχώρησε στη δημιουργία μίας επιτροπής, η οποία προετοίμασε το νομοσχέδιο. 

Τον Ιανουάριο του 1997 όμως, σύμφωνα με τον κ. Καστανίδη, ο τότε Πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης έστειλε επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών, με την οποία πρότεινε το θέμα να καθυστερήσει, προκειμένου να γίνει με περισσότερη διαφάνεια και για τον λόγο αυτό, ζήτησε την επεξεργασία του από την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας. Λίγους μήνες αργότερα, και όσο ο κ. Καστανίδης απουσίαζε σε ταξίδι στις ΗΠΑ, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην προχωρήσει το εν λόγω νομοσχέδιο, με το οποίο το θέμα των προμηθειών του Δημοσίου θα ανετίθετο σε ανεξάρτητη αρχή. Ο κ. Καστανίδης τότε απέστειλε σειρά επιστολών στον πρώην Πρωθυπουργό, με τις οποίες εξηγούσε τη σημασία ψήφισης του νομοσχεδίου, στις οποίες, όμως, δεν πήρε καμία απάντηση. Το θέμα τελικά έκλεισε με την παραίτηση του κ. Καστανίδη τον Αύγουστο του 1997.

«Δεν είναι τυχαία τα γεγονότα εκείνης της εποχής. Σηματοδοτούν μία κρίσιμη καμπή. Θα ήταν διαφορετικό το μέλλον του τόπου, αν τότε είχαμε δεχτεί μία διαφορετική λειτουργία για τις προμήθειες του Δημοσίου. Δεν το κάναμε και οι συνέπειες ήταν μοιραίες» κατέληξε ο κ. Καστανίδης.

Σε ό, τι αφορά την επιστροφή του στην κυβέρνηση Σημίτη το 2003, ο κ. Καστανίδης είπε: «Επανήλθα έξι χρόνια μετά γιατί ο Πρωθυπουργός μου το ζήτησε μετ’ επιτάσεως, για να βοηθήσω και γιατί έχω αφοσίωση πρώτα στην χώρα μου και μετά στο κόμμα μου».



Πηγή:  http://www.real.gr
Read more

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Η κυβέρνηση διαλύεται και ο Γιώργος λείπει στο Όσλο για... δουλειές


Η κυβέρνηση διαλύεται και ο Γιώργος λείπει στο Όσλο για... δουλειές 
Από μία κλωστή κρέμεται η κυβέρνηση. ΣτοΜέγαρο Μαξίμου τρέμουν στο ενδεχόμενο να καταλήξει ο τραυματίας της Τετάρτης, ή να γενικευθούν οι συγκρούσεις Χρυσής Αυγής - μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας. 

Ο Γ. Παπανδρέου βρίσκεται στο Όσλο και πίσω στην Αθήνα οι υπουργοί έχουν αφήσει τα μολύβια και έχουν πιάσει τα σπαθιά. Ο ένας βάλλει κατά του άλλου, αλλά κανένας δεν ασχολείται με τις υποχρεώσεις που επιβάλλει στη χώρα μας η τρόικα. Η κυβέρνηση έχει μπροστά της δύο δρόμους: ανασχηματισμό ή εκλογές.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν φθάσει πληροφορίες για κινήσεις εκδοτικών συγκροτημάτων, που επιχειρούν να ανασυστήσουν το πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικό μπλοκ. Θέλουν, για την ακρίβεια, εκλογές και να κατεβάσουν νέο κόμμα με τεχνοκράτες. 

Για την Τετάρτη είχαν προγραμματιστεί δύο δείπνα. Ένα με εξωκοινοβουλευτικούς εκσυγχρονιστές και ένα με βουλευτές. Και τα δύο όμως ακυρώθηκαν εξαιτίας των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας. Αλλά οι σχεδιασμοί παραμένουν. 

Και ο Γιώργος το ξέρει… 


Ταξιδιάρα ψυχή 

Είναι καθ' ολα έτοιμος. Στυλό πήρε, μολυβάκια πήρε, χαρτιά για σημειώσεις πήρε.  Τα έβαλε όλα αυτά σε μία βαλίτσα και τσουπ να σου τον Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο λόγος για την πιο ταξιδιάρα ψυχή, τον πρωθυπουργό. 

Που πάει αυτή τη φορά; Μα στη Νορβηγία. Εντάξει καλό το Μεγανήσι αλλά μεταξύ μας άλλη η χάρη των φιορδ. Που ξέρετε ίσως ξεκλέψει λίγο χρόνο να επιδοθεί στο αγαπημένο του σπορ (ναι είναι και αθλητής) το κανό! 

Ο ΓΑΠ ΓΑΠ (δύο φορές γιατί το κακό είναι διπλό) πρόκειται να συμμετάσχει στη διάσκεψη για την Προοδευτική Διακυβέρνηση. Κι αυτό γιατί; Μα επειδή είμαστε φουλ προοδευτικοί σε αυτή τη χώρα. Δείτε τα όσα εκτυλίσσονται στην πολιτική και την κοινωνική ζωή αυτής της χώρας όχι μονάχα αυτές τις ημέρες αλλά ολόκληρο τον χρόνο. 

Γιώργο, καλό ταξίδι, γύρισε πίσω πιο σοφός, μην προτείνεις τίποτε και πάνω από όλα μην αρχίσεις πάλι να φέρνεις παραδείγματα. 

Εμείς δεν ανησυχούμε.. Είναι η τρόικα εδώ!
http://www.newpost.gr
Read more

Γ. Δακής (Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας) για το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας


http://www.agelioforos.gr/files/GOUSSIDIS/dakis.jpgΕιδική, αρνητική, μεταχείριση επεφύλαξε το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αναφορικά με τον αριθμό των εισακτέων στην Ανώτατη Εκπαίδευση για το Ακαδημαϊκό έτος 2011-2012.

Εκτός της δραματικής μείωσης του αριθμού των εισακτέων, στοιχείο που έχει άμεση επίπτωση στην ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανακοινώθηκε «η μη εισαγωγή» σπουδαστών σε τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, που εδρεύουν στα Γρεβενά και στη Φλώρινα και συγκεκριμένα στα «Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού Γρεβενών», «Ζωικής Παραγωγής Φλώρινας» και «Φυτικής Παραγωγής Φλώρινας».

Ήδη, εδώ και καιρό, μανδαρίνοι του Αθηνοκεντρικού Κράτους απεργάζονται σχέδια για την κατάργηση ή στην καλύτερη περίπτωση συρρίκνωση του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Τα Ιδρύματα αυτά έχουν συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής μας και αναμένουμε να συμβάλλουν ακόμη περισσότερο, καθώς αποτελούν βασική συνιστώσα του στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και θεμέλιο του προγραμματισμού μας.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση στερείται Περιφερειακής Πολιτικής και συνεχώς μεταφέρει πόρους και δραστηριότητες στο υδροκέφαλο Κέντρο.

Καλούμε σε επαγρύπνηση και συστράτευση τις κοινωνικές δυνάμεις και τους φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να τεθεί φρένο στον κατήφορο.
Read more

ΝΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ. ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΥΣΕΑ, ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΕΙΔΗΣΗ;


ΕΠΙΟΡΚΟΙ, ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ. Δεν είναι μόνο ο Άκης αλλά όλο το τότε ΚΥΣΕΑ. Όπως βεβαίως και ο σημερινός πρωθυπουργός, που μπορεί να δήλωνε “Απών” από το επίμαχο ΚΥΣΕΑ, θα δείτε όμως με έγγραφα ότι είχε ενημερωθεί για το μέγα σκάνδαλο χωρίς να αντιδράσει!
Δείτε σε ποια εταιρεία ανέθεσαν την άμυνα της χώρας. Δείτε το έγγραφο (ΚΛΙΚ στην εικόνα) ντοκουμέντο και αναλογιστείτε ότι πληρώσαμε τα υποβρύχια πακτωλούς εκατομυρίων ακριβότερα από ότι οι Τούρκοι δολοφόνοι.
Άλλωστε είπαμε, οι “πολιτισμένοι” Γερμανοί και οι Τούρκοι χέρι χέρι κάνουν τις business στην Ελλάδα: Πως ήταν η μέρα σου Γιαβρί μ’; Λάδωσα δυό υπουργούς και δυό διοικητές αγάπη μου.
ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΚΥΣΕΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΕ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ:
20110505-012027.jpg
20110505-012039.jpg
Read more

Κινητά τηλέφωνα, Facebook και Διαδίκτυο το θέμα της Εκθεσης στις Πανελλαδικές

Read more

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ «Μας πήραν την Αθήνα...»

ΤΗ ΓΩΝΙΑ 3ης Σεπτεµβρίου και Ηπείρου έχω περάσει πολλές φορές στα εφηβικά µου χρόνια. Εκεί έζησα. Εκείµεγάλωσα. Στην Πατησίων, τηνΚυψέλης, τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, τους γύρω δρόµους. Μια περιοχή αστική,φιλήσυχη, καλοκάγαθη και ασφαλής.

ΗΤΑΝ. ∆ιότι µαζί µε τα εφηβικά µας χρόνια φαίνεται ότι έφυγε και η πόλη που τα γνώρισε. Στις γωνίες που δίναµε τα πρώτα φιλιά, σκοτώνουν πλέον ανθρώπους.

ΤΩΡΑ, το κέντρο της πόληςέχει καταληφθεί από απροσδιόριστες φυλές, οι οποίες ανεξαρτήτως προέλευσης,χρώµατος και θρησκείας έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: το έγκληµα. ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ, η ζωή είναι φτηνή – ξεκινώντας από τηδική τους. Το αίµα ξοδεύεται χωρίς ενδοιασµούς. Για µια κάµερα. Για ένα τίποτα.

Ετσι, η Αθήνα που µας κανάκεψε έχει µεταβληθεί σε ένα απροσπέλαστο γκέτο βίας, ανοµίας, παραβατικότητας καιτρόµου. Ζει σε καθεστώς κατοχής. Μετανάστες και πρεζόνια, έγχρωµοι και εγχώριοι ντίλερ κάθε παρανοµίας.

Η ΠΟΛΗ έχει µεταβληθεί σε ένασκηνικό πρωτόγνωρο από αυτά που µόνο σε ταινίες γνωρίζαµε έως τώρα. Το αστικό τοπίο έχει εξαθλιωθεί ακόµη καιαισθητικά. Τα µαχαίρια και οι ενέσεις έχουν αντικαταστήσει τα ψιλικατζίδικα της γειτονιάς. Μας πήραν την Αθήνα… ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ καταφέρει ποτέ, αν η Ελληνική Πολιτεία δεν είχε χρεοκοπήσει συνολικά και παταγωδώς. Ανδεν είχε αφήσει την πόλη ανυπεράσπιστη. Αν δενείχε εγκαταλείψει τους εναποµείναντες κατοίκους στη µοίρα τους, χωρίς την περιφρούρηση και τη φροντίδα που δικαιούνται.

ΜΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ που γίνεται προφανής αλλά και πιοοδυνηρή όταν ακούς ακόµη και τη µέρα του φόνου φτηνές δικαιολογίες για «δηµοσιονοµικές δυσχέρειες» ή για ένα«ευρύτερο ζήτηµα πολιτιστικό, οικιστικό, κοινωνικό».

ΜΟΝΟ ΠΟΥ Ο ΦΟΝΟΣ ενός ανθρώπου στο πεζοδρόµιο του σπιτιού του δεν ρυθµίζεται από το Μνηµόνιο, ούτε είναι ευρύτερο ζήτηµα. Ο φόνος είναι φόνος µε όσο πόνο, δάκρυ και σπαραγµό ένας φόνος µπορεί να περικλείει.

ΟΥΤΕ Η ΠΟΛΗ θα είχε ποτέ καταληφθεί, αν η κοινωνίαδεν το είχε επιτρέψει. Ανείχε εγκαίρως υπερασπιστεί τονεαυτό της. Αν είχε ξεκαθαρίσειότι η ανοχή έχειόρια, ότι η ανοµία δεν είναι τρόπος ζωής, ότι η µετανάστευση δεν αποτελεί δικαίωµα αλλά ότι η ασφάλεια είναι θεµελιώδες δηµοκρατικό δικαίωµα των πολιτών.

ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ, όµως, µας πήραν την Αθήνα. Μας εξόρισαν από τους δρόµους των παιδικών µας χρόνων. Ή µας υποχρέωσαν να τους διαβαίνουµε µε κίνδυνο και χτυποκάρδι.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ειλικρινής δεν ξέρω αν και πότε θα ξαναπάρουµε αυτήν την Αθήνα πίσω. Εστω και µόνο για να τη γνωρίσουν και τα παιδιά µας.

Ο φόνος ενός ανθρώπου στο πεζοδρόµιο του σπιτιού του δεν ρυθµίζεται από το Μνηµόνιο, ούτε είναι ευρύτερο ζήτηµα. Ο φόνος είναι φόνος µε όσο πόνο, δάκρυ και σπαραγµό ένας φόνος µπορεί να περικλείει
Read more

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Τι περιμένουμε αύριο από τον Αντώνη Σαμαρά.


Τα πράγματα έχουν φτάσει σε ένα κρίσιμο πλέον σημείο. Όσο θα βαθαίνει η κρίση τόσο και ο κόσμος θα αναζητεί όλο και πιο δυναμικές λύσεις. Η όλη κατάσταση θυμίζει επικείμενο σεισμό, όπου συσσωρεύεται διαρκώς ενέργεια η οποία στο τέλος απελευθερώνεται δημιουργώντας το φαινόμενο του σεισμού.

Θα πρέπει λοιπόν τα ηγετικά κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας να αντιληφθούν ότι όσο προχωράει η κρίση τόσο και η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να....
κλιμακώνει τη δυναμική της παρουσία,  αν φυσικά θέλει και μπορεί, ώστε να είναι μπροστά από τα γεγονότα, διαφορετικά το λαϊκό σεισμικό κύμα θα την προσπεράσει και ενδεχομένως θα την γκρεμίσει. 

Αύριο λοιπόν ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να δώσει απαντήσεις σε τέσσερα βασικά ερωτήματα, τα οποία συσσωρεύουν λαϊκή ενέργεια:

1) Αν διαθέτει ένα αξιόπιστο και εφαρμόσιμο άμεσα οικονομικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση.

2) Αν πιστεύει ο ίδιος ότι το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει, μπορεί και να το εφαρμόσει και να έχει αποτέλεσμα. Δηλαδή αν θα ζητήσει εκλογές, προκειμένου να του δώσει την άδεια ο λαός να το εφαρμόσει. Διαφορετικά τι να το κάνει ο λαός ένα πρόγραμμα με γραφήματα, αριθμούς και αφηρημένες παραστάσεις, όταν ο κατασκευαστής του δεν έχει τη βεβαιότητα ότι μπορεί να το εφαρμόσει και επομένως διστάζει να ζητήσει τη σχετική λαϊκή εντολή;;;

3) Αν το μνημόνιο είναι αντισυνταγματικό. Όχι μόνο με την έννοια της απαιτούμενης πλειοψηφίας των 3/5 της Βουλής, αλλά με την έννοια της παραχώρησης της Εθνικής Κυριαρχίας, της παραίτησης από την ασυλία της δημόσιας περιουσίας κ.λ.π. και

4) Αν προτίθεται ως αυριανός πρωθυπουργός να ζητήσει να καταλογιστούν ευθύνες στον κ. Παπανδρέου.  

Από τα πιο πάνω ερωτήματα, στο πρώτο είναι μέχρι στιγμής βέβαιο ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα δώσει απάντηση.
Όμως ο λαός έχει φορτιστεί ήδη αρκετά και περιμένει απαντήσεις και στα άλλα ερωτήματα, διαφορετικά το «Ζάππειο ΙΙ» σε λίγο καιρό θα πάει εκεί που πήγε και το «Ζάππειο Ι».
Στη λήθη.
Read more

Σε “προθανάτιο” κατάσταση ο άνδρας


Ανακοίνωση Τοπικής Επιτροπής ΕΙΝΑΠ Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας 
11/5/2011
Σήμερα γίναμε μάρτυρες της ατέλειωτης και ασύλληπτης βαρβαρότητας που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των μνημονίων προκειμένου να καταστείλει κάθε… υγιή αντίδραση πολίτη που αντιστέκεται στα σχέδια που απεργάζεται το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και εφαρμόζουν πιστά οι υπηρέτες τους στη χώρα.
Δεκάδες τραυματισμένοι – χτυπημένοι από τα ΜΑΤ διαδηλωτές διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ ή ήλθαν μόνοι τους στο νοσοκομείο μας. Οι περισσότεροι με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Ανάμεσά τους30χρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα. Αυτήν τη στιγμή χειρουργείται από συναδέλφους μας που αγωνίζονται να σώσουν τη ζωή του.
Καταγγέλλουμε την αστυνομική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα.
Καταγγέλλουμε όλα τα μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό της χώρας για την δολοφονική απόπειρα ενάντια στον συγκεκριμένο συμπολίτη μας που είναι σε βαριά κατάσταση και κινδυνεύει η ζωή του, αλλά και ενάντια σε όλους τους άλλους διαδηλωτές.
Η βία και η καταστολή ενάντια στο λαό που αντιστέκεται έχουν κοντά ποδάρια.
Η κυβέρνηση, με την ασύστολη τακτική του βιασμού όλων των λαϊκών δικαιωμάτων που είναι απαραίτητα για την επιβίωση, αλλά και με την ωμή άσκηση βίας που άμεσα απειλεί τις ζωές συμπολιτών μας, το μόνο που καταφέρνει είναι να μεγαλώνει το πείσμα και την απόφαση που έχουμε πάρει να αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων για να έχει ο λαός μας ψωμί, παιδεία και ελευθερία.
Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου τιμωρηθούν οι ένοχοι της δολοφονικής απόπειρας! Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου κερδίσει ο λαός μας όλα όσα δικαιούται!
Read more