Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Ερώτηση για τους αδιόριστους - επιτυχόντες στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - εκπαιδευτικούς του βουλευτή κ. Γ. Κασαπίδη

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

  κ. Άννα Διαμαντοπούλου

  Θέμα:  Αδιόριστοι παραμένουν  οι επιτυχόντες στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ εκπαιδευτικοί

  Κορυφώνεται η αγωνία και η ανασφάλεια των επιτυχόντων στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2009 εκπαιδευτικών, καθώς το τέλος του έτους πλησιάζει και δεν υπάρχει ακόμα εγκύκλιος από το Υπουργείο σχετική με το διορισμό τους. Το τέλος της φετινής χρονιάς αποτελεί, μάλιστα, το πέρας του χρονικού ορίζοντα, που η αντίστοιχη προκήρυξη του 2008 προέβλεπε για τον διορισμό των επιτυχόντων εκπαιδευτικών.

  Η ανησυχία εντείνεται από το γεγονός ότι πάρα την προς όλα τα υπουργεία πρόσφατη εγκύκλιο του ΥΠΕΣ για προσλήψεις ως την 31/12/2010 όλων των διοριστέων του ΑΣΕΠ, είναι φανερό ότι δεν υπάρχει ανάλογη ανταπόκριση του Υπουργείου Παιδείας.

  Παράλληλα, η μη τήρηση της προβλεπόμενης αναλογίας -  επιτυχόντων ΑΣΕΠ έναντι εχόντων προϋπηρεσία - κατά τη διαδικασία των μονιμοποιήσεων συνέβαλε αποφασιστικά στη σημερινή κατάσταση.

  Η πιθανή δε παράταση του διορισμού  έως και το 2012, που ο νόμος 3833 προβλέπει, έχει εύλογα θορυβήσει και απογοητεύσει τους λίγους εναπομείναντες μη διορισθέντες εκπαιδευτικούς.

  Επειδή το μνημόνιο εξαιρεί από το πάγωμα των προσλήψεων τον τομέα της Παιδείας και της Υγείας,

  Επειδή οι συνταγματικές και νομοθετικές διατάξεις ρητώς αναφέρονται σε υποχρέωση διορισμού εντός του χρονικού ορίζοντα που προβλέπει η προκήρυξη,

  Επειδή η εκάστοτε κυβέρνηση θα πρέπει να αποδεικνύει εμπράκτως τη μέριμνά της προς τους πολίτες της χώρας,

  Επειδή οι  ως τώρα ενέργειες του Υπουργείου δε συμπίπτουν με τις προεκλογικές εξαγγελίες για προσλήψεις αποκλειστικά  μέσω ΑΣΕΠ,

  Επειδή η δίκαιη προσφυγή στη δικαιοσύνη των εκπαιδευτικών θα οδηγήσει στην εκδίκαση αποζημιώσεων,

  Ερωτάται η Υπουργός:

  1.   Είναι στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας ο διορισμός των εκπαιδευτικών εντός του χρονικού ορίζοντα που προβλέπουν η προκήρυξη και τα ΦΕΚ διορισμού τους;

  2.   Θα δοθεί προτεραιότητα στους επιτυχόντες στον ΑΣΕΠ έναντι των άλλων κατηγοριών εκπαιδευτικών κατά τη διαδικασία προσλήψεων;   

http://kasapidis.gr/index.php?module=news&task=display&id=637
Read more

Μισθοί δραχμής με ακρίβεια ευρώ

Μπορεί η Ελλάδα να παραμένει στη ζώνη του ευρώ και το νόμισμα να μην μπορεί να υποτιμηθεί για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, ωστόσο η διαδικασία της εσωτερικής υποτίμησης που έχει επιλέξει η κυβέρνηση Παπανδρέου, μέσω της μείωσης μισθών που επιβάλλει στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, στο προσωπικό των ΔΕΚΟ και τους δημοσίους υπαλλήλους, επαναφέρει τα εισοδήματα των Ελλήνων στα επίπεδα της περασμένης δεκαετίας, δηλ. σε τιμές δραχμής. Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο και για τις τιμές της αγοράς που συνεχίζουν να εκτοξεύονται προς τα πάνω, μειώνοντας την αγοραστική αξία των εισοδημάτων που περικόπτονται.

Η χώρα βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με μία τριπλή βόμβα, που προκύπτει από την υποτροπή των δημοσιονομικών μεγεθών, την αύξηση του δημόσιου χρέους και την κλιμάκωση της ύφεσης. Στην πραγματικότητα, τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα της, σοσιαλιστικής λεγόμενης, κυβέρνησης, με τη μείωση των εισοδημάτων και την αύξηση της φορολογίας, παγιοποιούν τη βαθιά ύφεση στην ελληνική οικονομία. Η κίνηση στην αγορά μειώνεται δραματικά, τα λουκέτα σε επιχειρήσεις πολλαπλασιάζονται και οι απολύσεις αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Με τις άστοχες και εξαιρετικά αμφίβολης αποτελεσματικότητας επιλογές της, η κυβέρνηση Παπανδρέου δείχνει να χάνει το κρίσιμο στοίχημα, με δυσάρεστες συνέπειες για την ελληνική οικονομία, αλλά και για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Η πρωτοφανής ύφεση, σε συνδυασμό με την ανυπαρξία αναπτυξιακών πολιτικών, δημιουργούν πρόσθετες δυσκολίες στη διαχείριση του δημόσιου χρέους, το οποίο, αντί να μειώνεται, φουντώνει, φέρνοντας πιο κοντά και το «κούρεμα» στις τιμές των ομολόγων.

Παρ’ όλα αυτά, οι τιμές που δεν λένε να μειωθούν με τίποτα είναι αυτές των προϊόντων και των υπηρεσιών, αφού η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα της ακρίβειας. Με την εσωτερική υποτίμηση, οι μισθοί των εργαζομένων, παρότι σε νόμισμα ευρώ, επιστρέφουν στα επίπεδα της δραχμής, αλλά η ακρίβεια παραμένει στα υψηλά επίπεδα του σταθερού ευρώ. Τελειώνουν, όμως, έτσι, και οι αντοχές νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που δοκιμάζονται ήδη σκληρά.

http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=16430&catid=7 
Read more

Συμμορία ληστών το ΠαΣοΚ

Σε αδίστακτη πολιτική συμμορία ληστών στην υπηρεσία των πιο επιθετικών κύκλων του κεφαλαίου αναδεικνύεται η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου – του πιο μισητού πολιτικού καθάρματος που κυβέρνησε ποτέ την Ελλάδα. 
 
Τέτοιο μίσος εναντίον των εργαζομένων δεν είχαν δείξει ούτε οι φασίστες δικτάτορες που κατά καιρούς κατέλαβαν πραξικοπηματικά την εξουσία στη χώρα. 
Οι αλλεπάλληλοι αντεργατικοί νόμοι που προωθεί ο Γ. Παπανδρέου του εξασφαλίζουν αβίαστα την πρώτη θέση στη λίστα των πιο μισητών υπηρετών του κεφαλαίου σε όλη την ελληνική ιστορία.
Πρόκειται για τόσο αχαλίνωτο αντεργατικό όργιο που ακόμη και το ΔΝΤ θεωρεί πως είναι ...δυσφήμιση για την απάνθρωπη εικόνα του παγκοσμίως να εμφανίζεται ότι ταυτίζεται με την πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου!!! 
Όπου βρεθεί κι όπου σταθεί το τελευταίο διάστημα, ο γκαουλάιτερ του ΔΝΤ στην Αθήνα Πολ Τόμσεν διακηρύσσει δημοσίως, σε κάθε ομιλία του, ότι το ΔΝΤ δεν ζήτησε ποτέ από την κυβέρνηση Παπανδρέου να μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα! 
Δεν έχει ξαναγίνει αυτό πουθενά στον κόσμο: Να βγαίνει το ΔΝΤ από ...αριστερά(!!!) σε κάποια κυβέρνηση – και μάλιστα η κυβέρνηση αυτή να είναι του λεχρίτη του... προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς
Είναι όντως εξαιρετικά δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου έφτασε μέχρι του σημείου να δώσει το δικαίωμα στον κάθε ιδιώτη εργοδότη να μειώνει όσο θέλει (!) τους μισθούς των εργαζομένων του, με προσωρινό κατώτατο φράγμα μόνο τα 740 ευρώ μεικτά του ελάχιστου μισθού, που καθορίζει η εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας.

Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι η κάθε μεγάλη επιχείρηση που απασχολεί στη χώρα μας π.χ. μηχανικούς ή γιατρούς με 30 ή και περισσότερα χρόνια προϋπηρεσίας και τους αμείβει με 2.300 ή 3.000 ευρώ ή και περισσότερα, έχει το δικαίωμα από τον Γ. Παπανδρέου να τους μειώσει το μισθό και να τους ρίξει ακόμη και στα... 740 ευρώ! 
Εννοείται ότι η τεράστια μάζα των εργαζομένων που δουλεύει με 1.000 ή 1.500 ή 2.000 ευρώ μεικτά ταχύτατα θα βουλιάξει προς τα 740 ευρώ! Μεικτά, για να μην ξεχνιόμαστε. 
Στην περίπτωση του ιδιωτικού τομέα, όπως είναι ευνόητο, δεν υπάρχει ούτε καν το πρόσχημα ότι τα κέρδη από τη μείωση των μισθών πάνε στα κρατικά ταμεία και από εκεί στους ξένους τοκογλύφους που δανείζουν την κυβέρνηση. 
Στην περίπτωση των ιδιωτών όλα τα λεφτά που εξοικονομούνται από τη μείωση των μισθών πάνε ολόκληρα στην τσέπη του εργοδότη – και χάνονται κι από πάνω τεράστια ποσά που αντιστοιχούν στις ασφαλιστικές εισφορές των ποσών που περικόπτονται από τους μισθούς και θα πήγαιναν στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ χάνει και απευθείας το κράτος φορολογικά έσοδα εξαιτίας των μισθών που περικόπτονται και που είναι τα μόνα σίγουρα φορολογικά έσοδα, αφού κόβονται απευθείας από την πηγή χωρίς να ερωτηθούν οι εργαζόμενοι.

Έχουμε να κάνουμε λοιπόν με αδίστακτους υπηρέτες των συμφερόντων του κεφαλαίου. Αυτή είναι η πραγματική φύση της κυβέρνησης Παπανδρέου, ο οποίος άλλωστε έχει έτοιμες τις βαλίτσες του να την κοπανήσει από την Ελλάδα μόλις δυσκολέψουν τα πράγματα. 
Ξέρει ότι αποκλείεται να εκλεγεί για δεύτερη τετραετία και ως εκ τούτου είναι εξαιρετικά επικίνδυνος πολιτικά. 
Ξεπουλάει τα πάντα στο κεφάλαιο, στους Αμερικάνους και στην ΕΕ με την πρώτη ευκαιρία, ελπίζοντας να τον ανταμείψουν με τη θέση του ΓΓ του ΟΗΕ για τις υπηρεσίες του.  
Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι κανένας δεν έχει βάλει ακόμη θέμα στη Σοσιαλιστική Διεθνή να τον καθαιρέσουν από πρόεδρο, αφού έχει αποδειχθεί με τη διακυβέρνησή του... ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού, ώστε να πάψει τουλάχιστον για τα μάτια του κόσμου να αποτελεί «κινητό διασυρμό» της υποτιθέμενης σοσιαλδημοκρατίας. 
Έχει πλάτες ο Γιωργάκης - Τσολάκογλου που αποδεικνύεται «Ντίλινγκερ του κεφαλαίου»! 
Δεν είναι τυχαίο φυσικά που για την εκπλήρωση της αποστολής του τον έχουν πλαισιώσει με ένα οικονομικό επιτελείο οργάνων του διεθνούς κεφαλαίου. 
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ήταν υπάλληλος του ΟΟΣΑ στο Παρίσι επί εφτά χρόνια. Η Παναρίτη, αυτή η παντελώς άγνωστη και εξτρεμιστικά νεοφιλελεύθερη οικονομική σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου που την τοποθέτησε βουλευτή επικρατείας χωρίς καν να γνωρίζονται(!), ήταν υπάλληλος του ΔΝΤ πριν μας την φέρουν. 
Ο Χριστοδούλου, ο υπεύθυνος του δημόσιου χρέους, ήταν υπάλληλος της Γκόλντμαν Ζαξ.  
Καταλαβαίνουμε δηλαδή στα χέρια ποιών ανθρώπων βρίσκεται η ελληνική οικονομία!
Αυτοί όμως την αποστολή τους εκπληρώνουν. 
Εμείς θα ξυπνήσουμε να τους διώξουμε με κλωτσιές και τις πέτρες ή θα τους αφήσουμε να μας γδάρουν ζωντανούς; 

Αυτό είναι το ζήτημα. 

Τα άλλα περιττεύουν. 

Αυτό πρέπει να το αποδείξουμε με τη συμμετοχή μας στις απεργιακές κινητοποιήσεις . Εκεί θα κριθεί εμπράκτως αν η οργή που αισθάνεται ο κόσμος της εργασίας θα μετατραπεί σε λάβα που κάψει την κυβέρνηση ή θα εκφυλιστεί σε κατάθλιψη αδράνειας. 

Ελπίζουμε, ευχόμαστε και εργαζόμαστε για να συμβεί το πρώτο. 

Διαφορετικά, το μέλλον μας προβλέπεται πολύ ζοφερό. Αυτοί δεν έχουν έλεος. 

Του Γιώργου Δελαστίκ

Πριν
 http://emprosdrama.blogspot.com/2010/12/blog-post_529.html#more
Read more

Πέφτει το ευρώ λόγω Moody' s - Η Credit Agricole προβλέπει νέα μέτρα για την Ελλάδα

- O οίκος αναστατώνει τις αγορές και ρίχνει το ευρώ για να δείξει ισχύ εν όψει της σκληρής αξιολόγησης που θα υποβληθεί
- Στο στόχαστρο του Ισπανία, Ιρλανδία και ελληνικές τράπεζες
- Θα χρειαστούν νεα σκληρά μέτρα στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες λεει η Credit Agricole
- Ανήσυχος για ντόμινο κρίσης στην Ευρωζώνη ο Ντομινίκ Στρος Καν

Οι επιπτώσεις στην ισοτιμία ευρώ / δολαρίου ήταν άμεσες μετά τις ενορχηστρωμένες επιθέσεις του οίκου Moody' s στις ευρωπαικές οικονομίες και έτσι το κοινό ευρωπαικό νόμισμα αφού άγγιξε τα 1,3357, δολάρια υποχώρησε στα 1,31 χωρίς κάποια παύση ή εμφανή ανάκαμψη.
 
Η Moody΄s έχει επιδοθεί σε ένα παιχνίδι επίδειξης δύναμης υποβαθμίζοντας την πιστοληπτική αξιολόγηση των Ιρλανδικών ομολόγων κατά πέντε ολόκληρες βαθμίδες, βγάζοντας προειδοποίηση για την Ισπανία βάζοντας έτσι φτερά στα επιτόκια δανεισμού της ενώ χθες επιτέθηκε και στις μεγάλες ελληνικές τράπεζες.
 
Όλοι αυτοί οι λεονταρισμοί εντάσσονται στο μεγάλο παιχνίδι επιβίωσης του οίκου αξιολόγησης καθώς κανείς δεν στοιχηματίζει για την ύπαρξη και λειτουργία του μετά το καλοκαίρι.
 
Γιατί έστω και αργά η Ε.Ε αποφάσισε την ουσιαστική εποπτεία των οργανισμών αξιολόγησης μέσω τροποποιήσεων στους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία τους.
 
Τις τροποποιήσεις αυτές υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που τώρα πια λύνει τα χέρια στην Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών αφού θα εποπτεύει άμεσα τους οργανισμούς αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας από τον Ιούλιο 2011.
 
Μάλιστα η αρχή αυτή θα έχει τη δυνατότητα επιβολής προστίμων, διεξαγωγής αιφνίδιων ελέγχων και θα διασφαλίζει ότι οι οργανισμοί ελέγχουν την ακρίβεια των προηγούμενων αξιολογήσεων που έχουν κάνει.
Την ίδια ώρα με η Credit Agricole μας ζητάει να σφίξουμε και άλλο το ζωνάρι προβλέποντας νέα μέτρα για την Ελλάδα σε σχετική έκθεση.
 
Όπως σημειώνει μάλιστα μαχαίρι πρέπει να μπει στην υγεία, στις ΔΕΚΟ αλλά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Στην έκθεσή της χαρακτηριστικά αναφέρει : «Κρίσιμες μεταρρυθμίσεις βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μηχανισμού είσπραξης φόρων και η μάχη κατά της φοροδιαφυγής, ώστε η φορολογία να μετατραπεί σε αξιόπιστη πηγή δημοσίων εσόδων, σε συνδυασμό με μεγάλες περικοπές δαπανών στον τομέα της υγείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των ζημιογόνων κρατικών επιχειρήσεων».
 
Ανήσυχος για την εξάπλωση της κρίσης χρέους εμφανίζεται ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν σε συνέντευξη που έδωσε στο Thomson Reuters.
 
«Ανησυχώ και γι’ αυτό καλώ του Ευρωπαίους να δώσουν μία ολοκληρωμένη λύση, διότι αυτή η αποσπασματική προσέγγιση, προφανώς δεν έχει αποτέλεσμα. Και οι αγορές αναμένουν τις εξελίξεις», τόνισε ο χαρακτηριστικά.
 
«Όλα αυτά θέλουν χρόνο, αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο πρόβλημα αυτές τις ημέρες», πρόσθεσε. Ένα από τα αποτελέσματα της κρίσης θα είναι να ενισχυθούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ευρωζώνης και να γίνουν πιο ανθεκτικά και πιο ικανά να αντιμετωπίσουν μελλοντικές κρίσεις, συμπλήρωσε.
 
Διαβάστε επίσης :
 
Read more

Οι σοσιαληστές πατριώτες βγάζουν στο σφυρί ολόκληρη την Ελλάδα

Αφού τα πουλήσουν όλα κοψοχρονιάς και τσάμπα ... για να απαλλαγούμε από τις "σπάταλες" δραστηριότητες του δημοσίου ... μετά από λίγα χρόνια οι ίδιες εφημερίδες θα πρωτοστατήσουν στην επανακρατικοποίησή τους για εθνικούς λόγους!
Μόνο που τότε θα πληρώσουμε 20 φορές την τιμή που πουλήσαμε και 10 φορές την πραγματική τους αξία.

Στο εξωτερικό, ο κερδοσκοπικός αυτός κύκλος εις βάρος των κρατικών εταιριών και τραπεζών που μοναδικό σκοπό έχει την μεταφορά πλούτου από το Δημόσιο σε συγκεκριμένα συμφέροντα έχει εφαρμοστεί από καιρό. Ο ενθουσιασμός της ιδιωτικοποίησης πέρασε. Οι φορολογούμενοι έχασαν δισεκατομμύρια ευρώ από το ξεπούλημα και πλέον προσπαθούν να τους πείσουν ότι το κράτος πρέπει οπωσδήποτε να αποκτήσει ξανά τον έλεγχο συγκεκριμένων εταιριών και τραπεζών. Και η τεχνητή ανάγκη αυτή θα επιβαρύνει για άλλη μία φορά τους πολίτες που προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει αφού κανένας δεν τους λέει την αλήθεια.
Και κατά το "αναγκαίο" ξεπούλημα και κατά την "αναγκαία" επαναγορά ... μία "ορχήστρα' δημοσιογράφων και πολιτικών βρίσκουν ανά περίπτωση "σοβαρούς" λόγους για τους οποίους αξίζει να χάσουν χρήματα οι φορολογούμενοι. Όλα φυσικά για το καλό μας!
Και εάν ιδιωτικοποιηθεί η ύδρευση και από το χρηματιστήριο καταλήξει στα χέρια Τούρκων κερδοσκόπων ... έχετε διανοηθεί τις συνέπειες και τις δυνατότητες εκβιασμού;
Να ελέγχει κανείς το πόσιμο νερό είναι το πιο ισχυρό "όπλο" του κόσμου και ο "σοσιαλιστής" Γιωργάκης ... βγάζει το νερό μας ... στο σφυρί χωρίς να ρωτήσει κανέναν.
(Φώτο από ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
http://edessa-vegoritida.blogspot.com/2010/12/blog-post_18.html
http://taxalia.blogspot.com/2010/12/blog-post_7318.html 
Read more

Το πολιτικό σύστημα θα επιχειρήσει να διασωθεί. Κι αν απειληθεί σοβαρά, θα παίξει τα “ρέστα” του

Το πολιτικό σύστημα θα επιχειρήσει να διασωθεί. Κι αν απειληθεί σοβαρά, θα παίξει τα “ρέστα” του.

Τι είναι το πολιτικό σύστημα καταρχήν; Βασικά είναι η κυβέρνηση και οι βουλευτές, οι προηγούμενες κυβερνήσεις, και μετά είναι τα κόμματα και οι μεγάλες οργανώσεις τους, καθώς και τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία των εργαζομένων, τα οποία είναι φυσικά σχεδόν πλήρως ελεγχόμενα από τα κόμματα. Από κοντά τα μέσα ενημέρωσης που στηρίζουν όλο αυτό το σύμπλεγμα. Υπάρχει κι ένας δεύτερος πιο ευρύς κύκλος, αλλά ας τον αφήσουμε για την ώρα ήσυχο.

Δηλαδή το σύστημα έχει έναν “κεντρικό πίνακα ελέγχου”, σαν τον πίνακα με τις ασφάλειες στο σπίτι μας. Και οι ασφάλειες σε αυτόν τον πίνακα ελέγχου είναι κυρίως τα κόμματα.

Ποια είναι η απειλή για το πολιτικό σύστημα σήμερα; Η απειλή είναι να χάσει τον έλεγχο. Τον έλεγχο της κατάστασης πολιτικά και κοινωνικά. Η “ατζέντα” των θεμάτων να μην καθορίζεται από το σύστημα και οι πρωτοβουλίες να μην ανήκουν στο σύστημα. Ο λαός έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στα κόμματα και έχει φύγει μακριά από τις κομματικές στάνες. Η μεγάλη αποχή στις τελευταίες εκλογές αυτό έδειξε. Ο λαός επίσης δείχνει να μην εμπιστεύεται καθόλου τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών του οργανώσεων. Και όσο για τα μέσα ενημέρωσης, οι μεν εφημερίδες αργοπεθαίνουν, τα δε κανάλια συντηρούνται με τεχνητές αναπνοές. Ασε που ο μέσος τηλεθεατής όταν δεν οργίζεται με τα δελτία ειδήσεων, απλώς τα περιγελάει. Δηλαδή τα παραδοσιακά μέσα ελέγχου και χειραγώγησης του λαού από το σύστημα, δεν είναι πια καθόλου αποτελεσματικά. Το σύστημα χάνει λάδια. Και θέλει ρεκτιφιέ.

Ο λαός είναι θυμωμένος. Είναι θυμωμένος διότι ακούει από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρόεδρο της Κυβέρνησης, τους επικεφαλής των κομμάτων, τον ελεγκτή της δημόσιας διοίκησης, τον πρόεδρο των Δικαστών και Εισαγγελέων, τα κανάλια, τις εφημερίδες τα χίλια δυο, ακούει λέω περιγραφές και παραδοχές για ένα σωρό ανήκουστα πράγματα, που γίνονταν για πολλές δεκαετίες, και ίσως ακόμη να συνεχίζουν να γίνονται. Και παρόλα αυτά δεν βλέπει κανέναν να τιμωρείται. Και το μόνο που γίνεται τελικά είναι να τον καλούν να εξοφλήσει έναν λογαριασμό που δεν ξέρει και τι περιλαμβάνει στο κάτω κάτω. Ποιος έφαγε τι, και ποιος ξόδεψε τι, και ποιος δανείστηκε τι. Σε καμμία σοβαρή ταβέρνα δεν γίνεται έτσι με τον λογαριασμό. Ούτε στις ημιυπαίθριες.

Οπότε ο λαός έχει αρχίσει και εκφράζει την οργή του. Αυτό όμως δεν είναι πια και τόσο επικίνδυνο για το σύστημα. Αμα είσαι το σύστημα ρίχνεις δυο τρεις ξυλιές στον λαό, κι αυτός τα μαζεύει και πάει σπίτι του να “γλύψει τις πληγές του”. Το επικίνδυνο είναι όμως ότι αρχίζει ο λαός και αναρωτιέται και ψάχνεται, τι έφταιξε και τι φταίει, και στο τέλος-τέλος, εκτός από θυμωμένος λαός, θα μας προκύψει και λαός με αιτήματα. Για εκδημοκρατισμούς, για μηχανισμούς ελέγχου και λογοδοσίας, για μηχανισμούς τιμωρίας. Οχι ελεγχόμενους από το σύστημα. Αλλά από τον ίδιο το λαό. Αυτός είναι ο κίνδυνος και η απειλή. Να χάσει το σύστημα το τιμόνι από τα χέρια. Δηλαδή να γίνουν αλλαγές στο πολίτευμα τέτοιες, από τις οποίες το σύστημα θα χάσει ένα μεγάλο μέρος του ελέγχου της κοινωνικής και πολιτικής κατάστασης.

Μπρος σε αυτόν τον κίνδυνο, το σύστημα θα συνασπισθεί. Θα βάλει πολλές από τις εσωτερικές του διαφορές στην μπάντα. Θα μονοιάσει. Και θα εμφανιστεί ως “ο εγγυητής της νομιμότητας και της τάξης”. Οι κινήσεις που κάνει ήδη άρχισαν και είναι ορατές. Καθώς και ο παραμερισμός των “εσωτερικών διαφωνιών” μπρος στον κοινό κίνδυνο. Διότι ο κίνδυνος είναι σοβαρός. Μα πάρα πολύ σοβαρός. Δεν απειλείται ενας και δυο ανθρώποι εδώ, και η εξουσία τους. Εδώ απειλείται το ΣΥΝΟΛΟ του συστήματος.

Βέβαια η νομιμότητα έχει ήδη καταλυθεί από το ίδιο το σύστημα. Η για να είμαι ακριβέστερος γίνεται επιλεκτική εφαρμογή της νομιμότητας πάντα προς όφελος του συστήματος. Πράγμα που είναι και ένας λόγος της λαϊκής οργής.

Πάμε στα “ρέστα” τώρα. Τι θα μπορούσε να είναι τα “ρέστα” του συστήματος;
Δεν ξέρω. Αλλά κάτι μου λέει πως είμαστε πολύ κοντά στο “να τα δούμε”.

Πηγή:Αιέν Αριστεύειν
http://kontiloforos.blogspot.com/2010/12/blog-post_2200.html 
Read more

10 βουλευτές ΠαΣοΚ: Αιχμές για την ικανότητα του πρωθυπουργού να διευθύνει την κυβέρνηση!

O πρωθυπουργός στο " κάδρο" της αμφισβήτησης



Θα μιλήσουν στη ΚΟ του ΠαΣοΚ ή θα κάνουν και πάλι τους "τσάμπα μάγκες";
Σοβαρότατες αιχμές κατά της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και της ικανότητας του πρωθυπουργού να διευθύνει την κυβέρνηση, αφήνουν δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με συνεντεύξεις τους στην εφημερίδα Real News.
Οι δέκα βουλευτές κάνουν λόγο για έλλειψη ισχυρής διεύθυνσης και σταθερής γραμμής και εκπέμπουν σήμα κινδύνου για τις συνέπειες, ανοίγοντας έτσι ξανά τον κύκλο των σεναρίων για πρόωρες εκλογές.
Μερικοί από τους συγκεκριμένους βουλευτές χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση «φτερό στον άνεμο» κι άλλοι κάνουν λόγο για έλλειμμα σοσιαλισμού και εσωκομματικής δημοκρατίας, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς τους πρωτοκλασάτους της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, ...
ο Πάρις Κουκουλόπουλος δηλώνει χαρακτηριστικά «ας μη θέτουμε εν αμφιβόλω το δημοκρατικό μας χαρακτήρα»,
ενώ ο βουλευτής Νίκος Σαλαγιάννης τονίζει πως «υπάρχει πρόβλημα στο μοντέλο διακυβέρνησης».
Από την πλευρά του, ο Νάσος Αλευράς δηλώνει πως «δεν υπάρχει σταθερή πολιτική γραμμή ούτε ισχυρή διεύθυνση»
ενώ ο κ. Καρτάλης αναφέρει πως «θα χρειαστεί αρκετό διάστημα για να έρθει η χώρα σε ισορροπία»
Τέλος, ο βουλευτής κ. Δριβελέγκας αναφέρει «υπάρχει πρόβλημα χάραξης πολιτικής και στρατηγικής κατεύθυνσης»
ενώ η κα Γιαννακά σημειώνει «χάνουμε την ψυχή μας. Να πειστούμε για το βάθος των αλλαγών».
parapolitika.gr 
Πληροφορία στις 12:26 μμ : 

Να θέσει τους βουλευτές του προ των ευθυνών τους θα επιχειρήσει ο Γιώργος Παπανδρέου με την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ το απόγευμα.
Είναι η πρώτη φορά που το κλίμα είναι τόσο βεβαρυμμένο, γεγονός που οφείλεται τόσο στη διαγραφή Παπαχρήστου, όσο και στις αιχμηρές δηλώσεις των δέκα βουλευτών στη Real News, που σας αναλύσαμε παραπάνω.
Ωστόσο ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να εμφανιστεί διαλλακτικός ως προς την πολιτική του, την οποία θα χαρακτηρίσει μονόδρομο για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Read more

Οι Δημοσιογράφοι τα παίρνουν από το ΔΝΤ !

Μια απίστευτη καταγγελία του εργατολόγου Αλέξη Μητρόπουλου έκανε άνω κάτω την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη "Καλημέρα Ελλάδα" στον ΑΝΤ1. Χαμός έγινε το πρωί στην εκπομπή του κ. Παπαδάκη όταν η Ελένη Καλογεροπούλου τα «βρόντηξε» και έφυγε εξαιτίας ενός σχολίου του κ. Α. Μητρόπουλου. Κατά την διάρκεια συζήτησης για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα η κ. Καλογεροπούλου υποστήριξε ότι ο καθένας έχει...προσωπική ευθύνη για αυτή. Τότε ο κ. Μητρόπουλος πήρε τον λόγο και αναφέρθηκε σε ένα βιβλίο με την θεωρία του Σοκ, τονίζοντας ότι σε κάποιες χώρες εκπαίδευαν τους δημοσιογράφους να υποστηρίζουν ότι ο λαός έχει προσωπική ευθύνη. Αυτό ήταν! Η κ. Καλογεροπούλου άρχισε να φωνάζει, ζητώντας τον λόγο για το σχόλιο, ενώ λίγο αργότερα έβγαλε το μικρόφωνο και... έφυγε από το πλατό. Πριν φύγει γύρισε προς το μέρος του κ. Μητρόπουλου «Κάνετε κάθε μέρα κωλοτούμπες για να μπείτε στην πολιτική και θα πείτε για μας; Ντροπή σας». Ο κ. Μητρόπουλος ζήτησε πολλές φορές «συγνώμη», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ήταν προσωπικό το σχόλιο, αλλά η κ. Καλογεροπούλου τίποτα. Αφού αποχώρησε από το πάνελ ο κ. Μητρόπουλος, ο οποίος μάλιστα σχολίασε τα λεγόμενα της κ. Καλογεροπούλου λέγοντας «Είχε δίκιο για αυτά που είπε. Θα μπορούσε να πει και χειρότερα», η δημοσιογράφος γύρισε. Παρόλα αυτά, δεν είχε καταφέρει να ηρεμήσει και μέχρι το τέλος της εκπομπής σχολίαζε συνεχώς. «Ο κ. Μητρόπουλος έχει βιλλάρα στην Φιλοθέη και θα μου πει εμένα που μένω στο πατρικό μου στον Χολαργό;», είπε. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΜΕ ΤΡΟΪΚΑΣ-ΔΝΤ. Το θέμα όμως δεν είναι πως παρεξηγήθηκε η Καλογεροπούλου, αλλά η καταγγελία.. Και κάποιοι στιγμή πρέπει να μάθει ο κόσμος την αλήθεια. Όλοι θα θυμόσαστε την αποκάλυψη για τον διευθύνων σύμβουλο του ομίλου εταιρειών επικοινωνιών CIVITAS Γιώργο Φλέσσα. Που ομολόγησε ενώπιον της εξεταστικής για τη Siemens...ότι για μία εβδομάδα πριν την ψήφιση από τη Βουλή του μνημονίου με την τρόικα και για τέσσερις εβδομάδες μετά είχε ανατεθεί στην εταιρεία του από ευρωπαϊκή εταιρεία δημοσίων σχέσεων EURO RSCG για λογαριασμό του ΔΝΤ, η επικοινωνιακή προώθηση της αναγκαιότητας των σκληρών οικονομικών μέτρων, για το τι γράφεται στα μέσα και τι λέγεται από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα για τα μέτρα. Ποιοι είναι αυτοί που τα παίρνουν; Είναι μόνο δημοσιογράφοι; Μήπως στην Ελλάδα έχει ξεπεράστει πια το μοντέλο του δημοσιογράφου παπαγάλου και έχει γίνει πολιτικός παπαγάλος με πρίμο τέμπο δημοσιογράφο; Είμαι σίγουρος πως ισχύει το δεύτερο. Πάνελ στημένα,με δημοσιογράφους που τα χώνουν στον λαο, επειδή κι αυτός "μαζί τους τα έφαγε" επαγγελματίες πολιτικοί να λένε ότι είμαστε όλοι υπεύθυνοι και πρέπει να σώσουμε την Ελλάδα,κι άλλες τέτοιες μπούρδες. Όμως τώρα ξέρεις. Τώρα μπορείς να καταλάβεις ποιοι είναι αυτοί που είναι μαζί με τον λαό και ποιοι είναι για την πάρτι τους. http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/12/video_16.html Λόγιος Ερμής
http://emprosdrama.blogspot.com/2010/12/video_18.html#more 
Read more

«Έχουν δίκιο οι Έλληνες που αντιδρούν»

«Η Ευρώπη αυτοκαταστρέφεται», είναι ο τίτλος του σχολίου που φιλοξενεί η Tageszeitung του Βερολίνου. Η εφημερίδα σημειώνει:

«Αυτοκίνητα που καίγονται, χτυπημένοι αστυνομικοί, βαριά τραυματισμένοι διαδηλωτές. Αυτό που συμβαίνει στην Αθήνα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας είναι μια τραγωδία. Μερικοί απλώς κουνάνε τους ώμους και λένε ότι οι Έλληνες δεν θα έπρεπε να είχαν δημιουργήσει τόσα χρέη. Όποιος υποστηρίζει κάτι τέτοιο δεν παραγνωρίζει όμως μόνο τις σύνθετες αιτίες αυτής της μιζέριας, αλλά αποδέχεται ελαφρά τη καρδία την καταστροφή του ευρώ και της ΕΕ».
Και η εφημερίδα συνεχίζει: «Το αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας, που επέβαλε η ΕΕ στην Ελλάδα δεν θα λειτουργήσει.
Δεν μπορεί να λειτουργήσει διότι βυθίζει την ελληνική οικονομία στην ύφεση. Εξαιτίας της υποφέρει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού που δικαίως αμύνεται. Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, η ΕΕ θα αναγκάσει την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ και να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους κατά το πρότυπο της Αργεντινής».
Και η Τageszeitung καταλήγει για την τύχη του ευρώ, αφού προηγουμένως έχει επισημάνει ότι παρόμοιο μέλλον διαφαίνεται και για την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία. «Το σημαντικότερο σχέδιο σε ολόκληρο τον κόσμο το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα απειλείται με αποτυχία, διότι ανόητοι εθνικοί εγωισμοί εμποδίζουν μια λύση. Δυστυχώς οι περισσότεροι θα καταλάβουν πολύ αργά τι είχαν και τι έχασαν». 

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6350792,00.html
Read more

Ο συνδικαλισμός μας πρόδωσε.

Στα σύγχρονα αντιπροσωπευτικά πολιτικά συστήματα (αποφεύγουμε τον όρο δημοκρατία, γιατί δημοκρατίες δεν είναι), όπου η πολιτική εξουσία συγκεντρώνεται στην κορυφή και έτσι ο πολίτης είναι ανίσχυρος, χωρίς τη δυνατότητα παρέμβασης, έχουν αναπτυχθεί ισχυρές ομάδες κοινωνικών συμφερόντων, ως αντιστάθμισμα των ισχυρών κεντρικών εξουσιών και της έλλειψης ουσιαστικής δημοκρατίας. Μέσα από αυτές τις ομάδες ο πολίτης έχει τη δυνατότητα παρέμβασης και ακύρωσης κεντρικών επιλογών ή επίτευξης συμβιβαστικών λύσεων με την κεντρική εξουσία, την οποία αναγκάζει να παίζει ένα ρόλο διαιτητή μεταξύ των αντικρουόμενων κοινωνικών συμφερόντων.

Από τις σημαντικότερες κοινωνικές ομάδες συμφερόντων, που προστατεύουν τον πολίτη....

απέναντι στην κεντρική εξουσία είναι τα συνδικάτα. Ειδικά στις αστικές κοινωνίες, όπου λειτουργούν αστικά Κοινοβουλευτικά Συστήματα (όπως το δικό μας), κατευθυνόμενα από τους ολιγάρχες του χρήματος, τα ισχυρά συνδικάτα είναι εκείνα που αποτελούν την ασπίδα του ανίσχυρου εργαζόμενου πολίτη, ενάντια στην εκμετάλλευση και στην εξαθλίωσή του.

Δυστυχώς στη χώρα μας το πολιτικό σύστημα είναι κάθετα δομημένο και απόλυτα ελεγχόμενο. Βασικοί πυλώνες του συστήματος είναι τα αρχηγικά κόμματα που είναι δομημένα με μορφή πυραμίδας. Τα κόμματα στη χώρα μας λειτουργούν αυθαίρετα, πάνω και πέρα από Σύνταγμα και νόμους και τα διακρίνει πλήρη οικονομική αδιαφάνεια. Απόλυτος άρχων μέσα στα κόμματα είναι ο αρχηγός, ως απομεινάρι παλιότερων ιδιοκτητών των κομμάτων και η λειτουργία του πολιτικού συστήματος εξαρτάται από τη δύναμη ή την αδυναμία του κομματικού αρχηγού να αντιστέκεται ή όχι στα κρατικοδίαιτα παράσιτα που ελέγχουν κυρίως τη χρηματοδότηση των κομμάτων και τη ροή των πληροφοριών. Δηλαδή σπάνια.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις λοιπόν, ενώ θα έπρεπε να μπαίνουν ανάμεσα στα αρχηγικά κόμματα και τα συμφέροντα που τα ελέγχουν από το ένα μέρος και στους εργαζόμενους πολίτες από το άλλο, δυστυχώς αποτελούν μέρος της κομματικής πυραμίδας και υπακούουν πλήρως στις αρχηγικές εντολές και τα συμφέροντα που υπαγορεύουν αυτές τις εντολές.

Αυτό το ζούμε , κατά τον πλέον εμφανή τρόπο σήμερα, όπου έχουμε, όσο ποτέ άλλοτε, ανάγκη τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για να προστατέψουν τον ανίσχυρο εργαζόμενο πολίτη.

Και ενώ έχουμε αυτή την ζωτική ανάγκη, αντιθέτως σήμερα βλέπουμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να γυρίζουν επιδεικτικά την πλάτη στους εργαζόμενους και να εκτελούν τα παραγγέλματα της κομματικής ηγεσίας, η οποία κατευθύνεται από τα ντόπια και διεθνή τοκογλυφικά παράσιτα.

Ορισμένες 24ωρες απεργίες και στάσεις εργασίας για την τιμή των όπλων, περισσότερο εκθέτουν τους εργαζόμενους του κάθε κλάδου και ταλαιπωρούν τους πολίτες παρά ενοχλούν τον αρχηγό.

Θα πρέπει επιτέλους οι συνδικαλιστικές ηγεσίες να μας πουν αν θέλουν ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης ή απλά την εξαπάτηση των εργαζομένων;

Γιατί, αν επιθυμούν ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου και της Τρόϊκας, μόνο με έναν τρόπο αυτό επιτυγχάνεται: Με ανατροπή της κυβέρνησης. Δηλαδή μόνο με διαρκή απεργία μέχρι τελικής λύσης.
Το θέλουν όμως αυτό οι κομματικές συνδικαλιστικές ηγεσίες ή όχι;
Αλλά τι λέμε; Θα πρέπει να ρωτήσουν πρώτα τον κομματικό αρχηγό τους.

http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/12/blog-post_4324.html 

http://citypress-gr.blogspot.com/2010/12/blog-post_8823.html#more 
Read more

Τι ετοιμάζει ο Σαμαράς;

samaras_peripatos.jpg
Πολλές εκπλήξεις θα περιέχει η ομιλία του Σαμαρά στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό και ορισμένα από αυτά τα στοιχεία που έφερε από τις Βρυξέλλες δεν τα μοιράζεται ούτε με τους πιο στενούς του συνεργάτες.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει καταλάβει πολύ καλά ότι ορισμένοι από αυτούς παίζουν σε διπλό ταμπλό και συγκεκριμένα είναι εκείνοι που του εισηγούνταν να πάει σε συναίνεση με τον Παπανδρέου.
Την προσοχή στον Σαμαρά επέστησε και ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ λέγοντας του ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και ότι οι εξωθεσμικοί παράγοντες προσπαθούν να προκαλέσουν θεσμικές και πολιτικές ανωμαλίες στην Ελλάδα. 
http://www.parapolitika.gr/el/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%82 
Read more

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Οι δηλώσεις του ΠΑΣΟΚ που προξένησαν άνοδο των spreads

και μας οδήγησαν στο ΔΝΤ… Δείτε τις χρονολογικά σε συνδυασμό με τα spreads:
http://citizengr.files.wordpress.com/2010/12/spreads1.jpg?w=560&h=416
http://citizengr.files.wordpress.com/2010/12/spreads2.jpg?w=553&h=454
πηγή http://dexiextrem.blogspot.com/2010/12/spreads_12.html
http://www.papathanassiou.gr/portal/media/glossa.pdf
http://citizengr.wordpress.com/2010/12/17/4378/ 
Read more

Τέλος η δωρεάν παιδεία από το 2012!


Θα πληρώνουν οι μαθητές τα σχολικά βιβλία.
Σημεία των καιρών.... Ο παππούς Γεώργιος Παπανδρέου είχε επί πρωθυπουργίας του καθιερώσει τη δωρεάν παιδεία, ο εγγονός Γεώργιος Παπανδρέου θα την καταργήσει.
Από το 2012 οι μαθητές σε όλες ανεξαιρέτως τις βαθμίδες της εκπαίδευσης θα πληρώνουν οι ίδιοι το κόστος των σχολικών βιβλίων. Κι αν ακούτε τίποτε περίεργους θορύβους, το πιθανότερο είναι να .....τρίζουν τα κόκαλα του παππού.
(Το Παρόν)
Read more

Καραμανλής: «Δεν έκανα όσες μεταρρυθμίσεις σχεδίαζα γιατί αντιμετώπισε ένα «όχι σε όλα»... είπα την αλήθεια για την οικονομία»

Από... απόσταση παρακολουθεί ο τέως πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής τα όσα διαδραματίζονται στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν και συνεχίζει να συναντά καθημερινά στελέχη και βουλευτές, αλλά και πρώην υπουργούς των κυβερνήσεών του.

http://asset.tovima.gr/assetservice/Image.ashx?c=16897719&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=1000Βασικό θέμα συζήτησης είναι όσα συμβαίνουν στη ΝΔ και συνολικά στο πολιτικό σύστημα και δεν διστάζει, λόγω και του χαλαρού χαρακτήρα των συναντήσεών του, να εκφράζεται ελεύθερα. Από νωρίς το πρωί, περίπου κατά τις εννέα, βρίσκεται στο πολιτικό του γραφείο στην οδό Παναγή Κυριακού, πίσω από την αμερικανική πρεσβεία, όπου αρχίζει την ανάγνωση των εφημερίδων, για να ακολουθήσουν οι επαφές με επίκεντρο συζήτησης την οικονομική κρίση και τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία. Σε όσους ανοίγεται, γιατί αρκετές φορές είναι συγκρατημένος, δείχνει απελευθερωμένος και αφήνει την εντύπωση ότι δεν ενδιαφέρεται ούτε καν για την υστεροφημία του. Μάλιστα, ένας εκ των συνομιλητών του, αφού μίλησε για το πολύ ανθρώπινο πρόσωπο που δείχνει στις ιδιωτικές του συζητήσεις, σχημάτισε την εντύπωση ότι πλέον έχει «ξεπεράσει τη ΝΔ». Το τελευταίο διάστημα οι επισκέπτες του πολιτικού του γραφείου δεν είναι λίγοι και οι περισσότεροι αποχωρούν με εύλογη την απορία «γιατί δεν μιλάει δημόσια», ενώ άλλοι κάνουν λόγο για «ένοχη σιωπή».

Τις περισσότερες φορές δείχνει να μη θέλει να αναφερθεί ιδιαίτερα στα όσα συμβαίνουν στη ΝΔ, αλλά δέχεται με μεγάλη άνεση να συζητήσει για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ενώ αρκετοί έχουν διαγνώσει ότι οι αναλύσεις του γίνονται υπό το πρίσμα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Η οικονομική κατάσταση και η πίεση που δέχεται η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου είναι ένα από τα προσφιλή θέματα των αναλύσεών του.

Το συγκρουσιακό κλίμα των τελευταίων ημερών τού θυμίζει περιόδους της δικής του διακυβέρνησης- αν και παραδέχεται ότι ήταν διαφορετικές οι συνθήκες- και δεν διστάζει να κάνει την αυτοκριτική του λέγοντας ότι έπρεπε να προχωρήσει σε πολλές αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ειδικά στις ΔΕΚΟ. Ο ίδιος επιμένει ότι έκανε μεγάλη προσπάθεια και αναφέρεται στις αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης, τονίζοντας με έμφαση σε συνομιλητή του που τον ρώτησε γιατί δεν προχώρησε στην πολιτική του: «Προσπάθησα όσο μπορούσα.Αλλά απέναντί μου συναντούσα ένα τοίχος αντιδράσεων, ένα “όχι” σε όλα».

Σε σύγκριση με τη σημερινή κατάσταση ο κ. Καραμανλής εκτιμά ότι ο Πρωθυπουργός συναντά δυσανάλογες αντιδράσεις σε σχέση με τις αλλαγές που προωθούνται. Μάλιστα, πιστεύει ότι ο κ. Παπανδρέου θα πιεστεί αρκετά, αλλά θα καταφέρει να περάσει τα σημερινά εμπόδια χωρίς μεγάλες εντάσεις και εσωκομματικές αναταράξεις. Δεν διστάζει βέβαια να τον επικρίνει για πολλά σημεία της πολιτικής που ακολουθεί, αλλά εκτιμά ότι, παρά τις πιέσεις, δεν θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, ενώ παραμένει σταθερά- όπως εδώ και μήνες- υπέρμαχος της άποψης πως θα υπάρξει παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της χώρας. Στις ατελείωτες συζητήσεις που κάνει, αρκετές εκ των οποίων δείχνει να τις απολαμβάνει, επιμένει ότι ο ίδιος είχε πει την αλήθεια και κατέθεσε συγκεκριμένο και ρεαλιστικό σχέδιο, το οποίο όμως η πλειοψηφία των πολιτών δεν ενέκρινε, και επιρρίπτει ευθύνες στον κ. Παπανδρέου για τη σημερινή κατάσταση και ειδικά για τους χειρισμούς του το προηγούμενο διάστημα. Επιμένει ότι είχε προβλέψει εγκαίρως τη συνέχιση των επιπτώσεων εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, καθώς και των χρόνιων παθογενειών της οικονομίας, του κράτους και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αλλά και την ένταση των κοινωνικών προβλημάτων και κυρίως την έξαρση της ανεργίας.

Στο πλαίσιο αυτό αναγνωρίζει καθυστερήσεις στην πολιτική του, επιμένει ότι «είχε δίκιο» σε πολλά σημεία και αναφέρει ότι μίλησε ευθέως για τις δύσκολες αποφάσεις που ήταν επιβεβλημένες προκειμένου να αποτραπεί η οικονομική περιπέτεια. «Με εμπόδισε η ισοπεδωτική αντίδραση των βολεμένων του συστήματος» είπε σε έναν εκ των συνομιλητών του.

Σε επιφυλακή οι «καραμανλικοί»
Ο κ. Ι. Παπαθανασίου εξέδωσε προ ημερών κείμενο για να υποστηρίξει την οικονομική πολιτική των τελευταίων μηνών της κυβέρνησης Καραμανλή, γεγονός που έδωσε τροφή σε εικασίες ότι επρόκειτο για έμμεσο μήνυμα του κ. Καραμανλή
Εντονη κινητικότητα των «καραμανλικών» βουλευτών- αρκετών πρώην υπουργών και υφυπουργών- και στελεχών καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στο «γαλάζιο» παρασκήνιο,όπου συζητείται έντονα η κατάσταση που επικρατεί στη ΝΔ.Είναι ενδεικτικό ότι ο τελευταίος υπουργός Οικονομίας των κυβερνήσεων Καραμανλή,ο κ. Ι.Παπαθανασίου, εξέδωσε προ ημερών κείμενο 64 σελίδων για να υποστηρίξει την οικονομική πολιτική ειδικά των τελευταίων εννέα μηνών.

Πολλοί διέγνωσαν πίσω από τη συγκεκριμένη ενέργεια ότι ήταν και ένα έμμεσο μήνυμα του κ.Καραμανλή,κάτι που αρνήθηκε ο κ.Παπαθανασίου, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εσκεμμένα παραποίησε την αλήθεια προκειμένου να συκοφαντήσει τη ΝΔ και να εξυπηρετήσει τις δικές της σκοπιμότητες.Ταυτόχρονα ο κ. Πρ. Παυλόπουλος (πανίσχυρος πρώην υπουργός Εσωτερικών) υπερασπιζόταν την πολιτική διαχείρισης των γεγονότων του Δεκεμβρίου του 2008,αφήνοντας υπαινιγμούς για δάκτυλο πίσω από τα πρωτοφανή γεγονότα.

Οι «καραμανλικοί» πυκνώνουν τις επαφές τους,ενώ πολλές επαφές έχει ο Γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ κ. Ευρ. Στυλιανίδης (από τα «καραμανλικά» στελέχη της νεότερης γενιάς) με αρκετούς βουλευτές,με τους οποίους συζητεί κατά καιρούς,αλλά και άλλοι.Τακτική επικοινωνία με τον κ.Καραμανλή- εκτός από τους καθημερινούς συνομιλητές τους,τους κκ. Ι.Αγγέλου και Ευ.Αντώναρο - διατηρούν οι κκ. Ευ. Μεϊμαράκης, Αρ. Σπηλιωτόπουλος, Πρ. Παυλόπουλος,Δ.Σι- ούφας.

Στηρίζει Σαμαρά, τηρεί αποστάσεις από Ντόρα
Ο κ.Καραμανλής παρακολουθεί τις εξελίξεις στη ΝΔ και,παρά τις επί μέρους ενστάσεις- όπως λένε οι συνομιλητές του- που έχει για πτυχές της στρατηγικής και τις κινήσεις του κόμματος,αναγνωρίζει ότι έχει περιθώρια βελτίωσης.Δεν διστάζει όμως να πει ότι πρέπει να παραμείνει προσηλωμένος στον αρχικό του στόχο και να στηρίξει μέχρι τέλους την κεντρική του γραμμή,λέγοντας πως αν χρειαστεί οφείλει και να συγκρουστεί.Δεν έχει διάθεση να αναμειχθεί στα εσωτερικά του κόμματος και το μήνυμα που στέλνει στον κ.Σαμαρά είναι σαφές: «Αν νομίζει ότι μπορώ να του φανώ χρήσιμος,εγώ εδώ είμαι».

Τηρεί αποστάσεις από το πολιτικό εγχείρημα της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη και «οδηγό» αποτελεί η προ ενός μηνός διαρροή από τους στενούς του συνεργάτες ότι «η ΝΔ είναι το σπίτι μας και στηρίζουμε το κόμμα μας». Μάλιστα,εμφανίζεται διατεθειμένος να παρέμβει εφόσον διαπιστώσει εσωκομματική αποσταθεροποίηση στη ΝΔ.

Οταν κάποιος του μιλάει για επαναφορά,κάποιες φορές γελάει,αλλά συνήθως δεν θέλει να σχολιάσει τις συγκεκριμένες εκτιμήσεις,ενώ επιμένει ότι το κεφάλαιο αυτό έχει κλείσει.Στις επαφές που έχει κατά καιρούς,αν και σημειώνει ότι δεν ήρθε ακόμη η ώρα να μιλήσει,δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο πως θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη ΝΔ και όταν διαπιστώσει μείζον εσωτερικό πρόβλημα που θα έχει σχέση με την ενότητα του κόμματος δεν θα διστάσει να παρέμβει. «Θα μιλήσω για όλα και για όλους αλλά όποτε το κρίνω και όποτε είναι προς το συμφέρον της χώρας.Προέχει η σωτηρία της Ελλάδας» φέρεται να έχει πει.Ως εκ τούτου έχει αποφασίσει να παραμείνει σιωπηλός και κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού στη Βουλή,όπου αναμένεται να υπάρξει και αντιπαράθεση για την οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ.

tovima.gr
http://dexiextrem.blogspot.com/2010/12/blog-post_9941.html 
Read more

Η ερευνα της Rass στο σημερινό ΠΑΡΟΝ δικαιώνει Σαμαρά και για πρώτη φορά τον Καραμανλή.

Μετά από αρκετό καιρό, τα αποτελέσματα της Ras δείχνουν μία επιμέρους αποδοχή των θέσεων Σαμαρά και για πρώτη φορά μία τρανταχτή δικαίωση του Καραμανλή που συγχρόνως είναι και αποδοκιμασία τόσο της κυβερνητικής όσο και της αντιπολιτευτικής στάσης του ΠΑΣΟΚ διαχρονικά.
Συγκεκριμένα:
Στην ερώτηση: 8 μήνες μετά την υπογραφή του μνημονίου με το ΔΝΤ για τα οικονομικά μέτρα που πρέπει να παρθούν, θα λέγατε ότι δικαιώνεται ή όχι ο Σαμαράς που τάχθηκε κατά του μνημονίου;
Δικαιώνεται απάντησε το 50,4%
Δεν δικαιώνεται, το 40,9%.
Στην ερώτηση: Μια σειρά προτάσεων της κυβέρνησης Καραμανλή που το ΠΑΣΟΚ πολέμησε όταν ήταν αντιπολίτευση γίνονται σήμερα νόμοι του κράτους και ο ΓΑΠ ζητά συναίνεση. Εάν ο ΓΑΠ είχε συναινέσει στα μέτρα αυτά ως αρχηγός της αντιπολίτευσης πιστεύετε ότι θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει το μνημόνιο;
ΝΑΙ και Μάλλον ΝΑΙ, απάντησε το 57,9% (!!)
ΟΧΙ και Μάλλον ΟΧΙ, το 36,5% (!!!).
Οι ερωτήσεις είναι αρκετά συγκεκριμένες και οι απαντήσεις δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες. Ιδιαίτερα εάν συνυπολογισθεί το γεγονός ότι η στρατηγική επικοινωνίας του ΔΝΤ βασίζεται στην δαιμονοποίηση ΚΚ, την ανευθυνότητα του Σαμαρά και στην αγιοποίηση / υπερπροβολή των εκλεκτών του μνημονίου. 
http://olympia.gr/2010/12/17/%CE%B7-%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-rass-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CF%8C-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9/#more-44216 
Read more

Νομίζει ότι θα… την βγάλει καθαρή

papakonstantinou_05.jpg
Ως ο πλέον ψευδόμενος υπουργός, μετά τον πρωθυπουργό, χαρακτηρίζεται από τους συναδέλφους του ο Παπακωνσταντίνου οι οποίοι πλέον του επιτίθενται ανοιχτά έστω και αν ψηφίζουν τα νομοσχέδια του.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών που δέχτηκε στο υπουργείο τριάντα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες δύο εβδομάδες ανέφερε σε συνομιλητές του ότι ήταν η χειρότερη εμπειρία της ζωής του καθώς όλοι ανεξαιρέτως τον πέρασαν γενεές δεκατέσσερις με τα χειρότερα λόγια.
Κάποιος από τους παλαιούς κοινοβουλευτικούς του ΠΑΣΟΚ (εκλέγεται πριν από το 1981) ανέφερε με νόημα ότι ο Παπακωνσταντίνου δεν έχει μεριμνήσει για την επόμενη μέρα.
«Νομίζει πως θα την βγάλει καθαρή αλλά τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου έτσι όπως τα σκέφτεται» είπε. Αυτά ακούει και ο Ραγκούσης ο οποίος το τελευταίο διάστημα κρατά αποστάσεις..
Σιωπά.. και περιμένει.
Πατήστε και εδώ, για την συνέντευξη του κ. Γ. Παπακωνστατνίνου στο Mega: Πότε έλεγε την αλήθεια; (Video) 
http://www.parapolitika.gr/el/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CE%B8%CE%B1%E2%80%A6-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B2%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%AE 
Read more

Ρε τι πράμα είναι αυτό με την προπαγάνδα !


Να γιατί ο κόσμος αγανακτεί με τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης και στρέφεται στην ανεξάρτητη ενημέρωση από το διαδίκτυο.
Ήταν 5 Νοεμβρίου 2008, κυβέρνηση Καραμανλή.
Κάποιες "επιτροπές πολιτών", σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ανέπτυσσαν το κίνημα "δίνω το εισιτήριό μου στον επόμενο". Προέτρεπαν δηλαδή τους χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς να μην πληρώνουν εισιτήριο. Γενικώς θεωρούσαν ότι τα αστικά πρέπει να είναι δωρεάν.
Η φιλοσοφία αυτή βρήκε θερμή υποστήριξη από τις εφημερίδες. Λίγο-πολύ, όλες οι ...
εφημερίδες αβαντάριζαν την ιδέα. Οι δημοσιογράφοι θεωρούσαν ότι πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των τζαμπατζήδων.
Για παράδειγμα, η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ το είχε πρωτοσέλιδο και επαινούσε το κίνημα, που έγινε από ενεργούς πολίτες, όπως έγραφε ο δημοσιογράφος Φώτης Κουτσιαμπάρης.

Δείτε λοιπόν το εξώφυλλο της εφημερίδας τότε και κυρίως τις δικές μας θέσεις, τότε.

Τι λέγαμε τότε;
Να το επαναλάβουμε (5-11-2008, κυβέρνηση Καραμανλή, έχει σημασία):
1. Είμαστε οπαδοί του ακτιβισμού. Αλλά αυτή η λογική είναι βλακώδης!!! Ο ΟΑΣΘ λειτουργεί πολύ απλά, ως εξής: έχει δεδομένα έξοδα 170 εκ.ευρώ, το χρόνο και έσοδα 50 εκ.. Τα υπόλοιπα 120 εκ.τα βάζει το κράτος, δηλαδή όλοι, ακόμη κι η γιαγιά στην Καλαμάτα, που δεν ξέρει τι είναι ο ΟΑΣΘ, ούτε ήρθε ποτέ στη ζωή της στη Θεσσαλονίκη. Αν δίνουμε το εισιτήριό μας στον επόμενο, τα έσοδα του ΟΑΣΘ θα γίνουν από 50 εκ, 25 (π.χ.) και η κρατική επιχορήγηση από 120 θα γίνει 145 εκ. Τα οποία θα πληρώσει η μοναδική, που δεν φταίει: η γιαγιά από την Καλαμάτα!
.
2. Με την ίδια βλακώδη λαϊκιστική πολιτική λειτουργεί και ο ΟΣΕ ο οποίος επιβάρυνε τους έλληνες φορολογούμενους (το 100%) με 2.500 ευρώ ανά οικογένεια, για να ταξιδεύει ..δωρεάν, το 3% των Ελλήνων που χρησιμοποιεί τακτικά τον ΟΣΕ. Είναι ωραίο και εύηχο να γκρινιάζεις γιατί αυξήθηκε το εισιτήριο, αλλά είσαι βλάκας αν δεν καταλαβαίνεις ότι το έλλειμμα των 950 εκ.ευρώ (του 2007 μόνο), από τα έσοδα μέχρι τα έξοδα την πληρώνεις έτσι κι αλλιώς και πάλι ΕΣΥ!
..
3. Το εισιτήριο του ΟΑΣΘ είναι το χαμηλότερο στον κόσμο! Ούτε στην Ουγκάντα, δεν πληρώνει κανείς μισό ευρώ για διαδρομές, έως και 150 χιλιόμετρα!!! (με το ίδιο εισιτήριο μπορεί να πάει κανείς από τα Άθυρα Πέλλας στο Αγγελοχώρι κι από εκεί στον Ευαγγελισμό. Ξέρετε για τι αποστάσεις μιλάμε;;;). Ωραία ακούγεται το "δωρεάν" και το "φτηνό", αλλά είναι φτηνός λαϊκισμός. Και μεις δεν είμαστε ούτε πολιτικοί, ούτε τηλεαστέρες, για να χαιδεύουμε αυτιά και να τσιμπάμε .. τηλεθεατόπουλα.
.
Και σαν ενεργοί πολίτες δεν μας αρέσει καθόλου, να "μας χαϊδεύουν τα αυτιά", εκφράζοντας την αγωνία τους για τη ..φτώχεια μας κάποιοι πάμπλουτοι. Αν μας συμπονούν ας αφήσουν τα καλά λόγια οι τηλεαστέρες, ας αφήσουν τις αποκαλύψεις για τις μεγάλες αμοιβές των στελεχών των ΔΕΚΟ, κι ας χαρίσουν το δικό τους "πριμ μεταγραφής από κανάλι σε κανάλι" σε ένα ορφανοτροφείο.
Τότε λοιπόν, όλα τα Μ.Μ.Ενημέρωσης, προέτρεπαν τον κόσμο να μην πληρώνει εισιτήριο, γιατί "είναι υποχρέωση του κράτους να παρέχει φθηνές ή και δωρεάν συγκοινωνίες". Πίεζαν δηλαδή με ομοβροντία δημοσιευμάτων την τότε κυβέρνηση να αυξήσει τα ελλείμματα !
 
Σήμερα;
Ας πάρουμε την ίδια εφημερίδα, τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας:
"Με 888 εκατομύρια ευρώ επιδοτήσαμε τον ΟΑΣΘ", ανακαλύπτει ο ίδιος δημοσιογράφος, ο Φώτης Κουτσιαμπάρης (εξαιρετικός δημοσιογράφος, από τους καλύτερους της πόλης, αλλά παρασύρθηκε κι αυτός από το "κύμα υπευθυνότητας", που έπιασε εσχάτως τους δημοιογράφους. Δεν είναι προσωπικό το θέμα Φώτη!)
και αφιερώνει δύο ολόκληρες σελίδες στις οποίες κεντρική ιδέα είναι ότι το εισιτήριο πρέπει να ανέβει σημαντικά γιατί είναι το φθηνότερο στην Ευρώπη.
 
Και γιατί τώρα μιλάτε για "φθηνότερο εισιτήριο στην Ευρώπη, που πρέπει να ανέβει"
και ...τότε,
εκθειάζατε τους ενεργούς πολίτες ακτιβιστές που δεν πλήρωναν καθόλου εισιτήριο και όλοι μιλούσατε για τον κοινωνικό χαρακτήρα των δημόσιων συγκοινωνιών κ.λ.π. κ.λ.π. κ.λ.π.;
Εμείς, οι ακομμάτιστοι, ανεξάρτητοι bloggers, μείναμε σταθεροί σε όλες μας τις απόψεις και τότε και τώρα. Πάντα λέγαμε το απλό: ότι τους "τζαμπατζήδες" τους πληρώνουμε όλοι μας. Ότι τα ελλέιμματα των ΔΕΚΟ τα πληρώνουμε όλοι μας. Επομένως, λέγαμε το 2009 π.χ. για τον ΟΣΕ, ότι δεν είναι δυνατόν να πηγαίνεις στην Αθήνα με 11 ευρώ μόνο! αλλά τότε οι "σοσιαλιστές" μας έκαναν μαθήματα ...σοσιαλισμού. Τώρα ανακάλυψαν όλοι την "υπεύθυνη γραφή".
Γιατί λοιπόν και τώρα, κύριοι δημοσιογράφοι, δεν αρθογραφείτε στο ίδιο πνεύμα του κράτους που είναι υποχρεωμένο να τα δίνει όλα τζάμπα στους πολίτες;

Γιατί δεν ζητάτε και τώρα δωρεάν δημόσιες συγκοινωνίες; δωρεάν νοσοκομεία; δωρεάν; δωρεάν; δωρεάν; Γιατί δεν επιβάλλεται ως αυτονόητο το κίνημα των ενεργών ακτιβιστών που δεν πληρώνουν, δεν πληρώνουν, ώστε να αυξηθούν και άλλο τα ελλείμματα και ο δανεισμός του κράτους;
 
Έπρεπε να υπογράψει η χώρα τη συνθήκης υποδούλωσης στο ΔΝΤ για να ανακαλύψετε την υπεύθυνη αρθρογραφία;
Γιατί δεν λέγατε τότε αυτά που λέτε και σήμερα; Γιατί τότε έπρεπε όλα να είναι δωρεάν, ενώ σήμερα ανακαλύπτετε ότι "αδρά χρηματοδοτούν οι Έλληνες φορολογούμενοι τον Οργανισμό....¨;
 
 
Read more

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ «ΦΙΛΟΤΙΜΙΑΣ».

Posted by filotimiamirror στο Δεκεμβρίου 17, 2010
 
Παράκληση να διαβάσετε την παρούσα ανάρτηση μέχρι το τέλος.
Λάβαμε από την ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ,  διευκρινιστική επιστολή σχετικώς με την δημοσίευσή μας 4.000 ΕΥΡΩ ΗΜΕΡΑΡΓΙΕΣ ΕΝΟΣ ΜΗΝΟΣ ΣΕ ….ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ , την οποία  παραθέτουμε :
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Αθήνα, 16 Δεκεμβρίου 2010
Αγαπητοί φίλοι,
Σε σχέση με το θέμα που αναρτήσατε με τίτλο «4.000 ευρώ για ημεραργίες ενός μηνός σε…. δημοσιογράφο», σας πληροφορούμε ότι το εν λόγω ποσό αναφέρεται στη συνολική αμοιβή όλων των δικαιούχων αποζημίωσης της ΓΓΕ-ΓΓΕ (συνολικά 14 δημοσιογράφων) για πραγματική εργασία σε ημέρες αργιών, Κυριακές κλπ και όχι ενός μόνον εργαζόμενου, όπως λαθεμένα αναφέρεται στο κείμενο.
Άλλωστε το έγγραφο που παρατίθεται είναι απλά το διαβιβαστικό και σε αυτό επισυνάπτονται τα δικαιολογητικά βάσει των οποίων γίνονται οι πληρωμές όλων όσοι εργάστηκαν ημέρες αργιών.
Παρακαλούμε για την αποκατάσταση της αλήθειας.
ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ «ΦΙΛΟΤΙΜΙΑΣ» : Από την διατύπωση της απόφασης που παρουσιάσαμε ( ….να εκδώσετε ….ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ…κλπ) προκύπτει σαφώς ότι ο δικαιούχος των 3923,66 ευρώ είναι η κατονομαζομένη δημοσιογράφος. Εάν τώρα η εκδοθείσα απόφαση της γενικής γραμματείας ήταν λανθασμένη, ακόμη να διαθέταμε κληρονομικό χάρισμα, δεν θα είμαστε σε θέση να το προβλέψουμε. Κατά συνέπεια δεν παραπληροφορήσαμε τους αναγνώστες μας και παράλληλα χαιρόμαστε που αντί να εισπράξει ένας δημοσιογράφος 3923,66 ευρώ σε ένα μήνα, θα εισπράξουν 14 δημοσιογράφοι από 280 ευρώ έκαστος. Άλλωστε είπαμε λεφτά υπάρχουν και αποδεικνύεται περίτρανα από το κατωτέρω παρατιθέμενο έγγραφο.
 
Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, μόνιμος υπάλληλος της γενικής γραμματείας επικοινωνίας αποσπασμένος σε γραφείο βουλευτή, εισέπραξε τον μήνα Νοέμβριο, για ημεραργίες 1052,55 ευρώ. Ελπίζουμε να μην έχει γίνει πάλι λάθος στην απόφαση. Αν όμως κατά σύμπτωση η γενική γραμματεία επικοινωνίας έχει κάνει πάλι λάθος, εδώ είμαστε να το διορθώσουμε.
Τςςςς
Read more

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ>Η πρωτιά Χατζηνικολάου ανάγκασε εκδότη να γράψει στίχους για τον Γιάννη Πάριο!




Κοντά στα 175.000 φύλλα βρέθηκε ο Νίκος Χατζηνικολάου με την "Realnews"  και τη βοήθεια του Γιάννη Πάριου.
 Ο δημοσιογράφος πιστεύει ότι και ο νέος δίσκος της Άννας Βίσση θα τον κρατήσει ψηλά στη κυκλοφορία.

Είναι τέτοιος ο εκνευρισμός που προκάλεσε ο Χατζηνικολάου στην εκδοτική πιάτσα με τις πωλήσεις της προηγούμενης Κυριακής, που όπως μας πληροφορούν, εκδότης τηλεφώνηζε στον Γιάννη Πάριο και του υποσχέθηκε ότι θα του γράψει ο ίδιος στίχους για τον νέο του δίσκο, με την προοπτική ότι θα κυκλοφορήσει με την εφημερίδα του!

Στη συνέχεια ο εκδότης, έδωσε άδεια σε γνωστή για την αδυναμία της στα καψουροτράγουδα συντάκτρια και την διέταξε να γράψει εκείνη στίχους που θ αρέσουν στον Γιάννη Πάριο, ώστε να τους μελοποιήσει.

Μιλάμε για μεγάλο μπάχαλο.

Οφείλουμε πάντως ν αναγνωρίσουμε στον Χατζηνικολάου, ότι κάνει σωστή δουλειά με τις προσφορές μια κι αυτές καλώς η κακώς έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι των κυριακάτικων τουλάχιστο εφημερίδων.

Υ.Γ> Σ αυτό το σημείο και με αφορμή το γεγονός ότι ο Νίκος Χατζηνικολάου μου καταλογίζει και την διαχείριση του πετυχημένου NONEWS-NEWS, με το οποίο ουδεμία σχέση έχω-παρότι θα ήθελα λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας των συναδέλφων ανταρτών πόλης-θα ήθελα να καλέσω τα μεγάλα σε επισκεψιμότητα πολιτικά blogs και sites, όπως το taxalia, το Olympia.gr,το antinews.gr ,το NONEWS-NEWS,το Fimotro, το Press.gr τους Zoornalistas, το Olympia.gr, το νεοφερμένο newpost.gr, κλπ, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με πιο επίσημο τρόπο για εμπορικούς κι όχι μόνο λόγους.

Βασίλης Μπόνιος


Bookmark and Share Share 
http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=4038 
Read more

Άντε να ξεπληρώνουμε σιγά σιγά τα γραμμάτια: Ψήνεται επέκταση της σύμβασης με Μπόμπολα (Αττική Οδό)

http://img.protothema.gr/83F33511B046BCCB7D62F171214128A0.jpgΠαράταση σύμβασης για Αττική Οδό, ιδιώτες στην Εγνατία

Τα δύο οδικά φιλέτα, της Αττικής Οδού αλλά και της Εγνατίας βάζει στη λίστα των αποκρατικοποιήσεων η κυβέρνηση, ποντάροντας σε πρόσθετα έσοδα που θα ενισχύσουν τα άδεια κρατικά ταμεία με τουλάχιστον 1 δισ. το 2011.

Στον κατάλογο των ακινήτων και δραστηριοτήτων που αποφάσισε την Τετάρτη να εκχωρήσει σε ιδιώτες η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, περιλαμβάνονται και οι δύο εταιρείες, μόνο που η κάθε μία θα εξεταστεί από διαφορετική σκοπιά.

Στην περίπτωση της Αττικής Οδού, προγραμματίζεται η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης ενώ για τα περίπου 700 χιλ. της Εγνατίας Οδού σχεδιάζεται η εκχώρηση σε ιδιώτες της συντήρησης και της λειτουργίας του δρόμου.

Η σύμβαση για την Αττική Οδό είναι για 18 χρόνια αλλά έχει προβλεφθεί η επιστροφή της στο δημόσιο νωρίτερα, όταν η απόδοση ιδίων κεφαλαίων της κοινοπραξίας φτάσει το 11,2%. Οι τεχνικές εταιρείες που συγκροτούν σήμερα το σχήμα λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου (Ελλάκτωρ, J&P Αβαξ), έχουν ζητήσει επανειλημμένα στο παρελθόν επιμήκυνση στο χρόνο παραχώρησης.

Μάλιστα η πρόταση που είχε απευθύνει ο επικεφαλής του Άκτορα κ. Δημήτρης Κούτρας πριν από πέντε χρόνια ήταν η κοινοπραξία να αναλάβει την χρηματοδότηση των επεκτάσεων της Αττικής Οδού, με αντάλλαγμα την παράταση της σύμβασης. Όμως τότε η κυβέρνηση της ΝΔ είχε απορρίψει το αίτημα καθώς η συναίνεση θα μεταφραζόταν σε απευθείας ανάθεση. Ανάλογες προτάσεις ανεπισήμως έχουν γίνει και στην σημερινή κυβέρνηση, η οποία πλέον θα κλιθεί να τις διαχειριστεί με ρυθμούς μνημονίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση έχει «σκαλίσει» το χρηματοοικονομικό σκέλος της σύμβασης με την Αττική Οδό, ωστόσο δεν φαίνεται να προκύπτει ότι η εκτίναξη της επιβατικής κίνησης (περί τις 290,000 διελεύσεις την ημέρα) του αυτοκινητοδρόμου μπορεί να τον αποδώσει νωρίτερα στο δημόσιο από τα 18 χρόνια.

Ωστόσο η Αττική Οδός αλλά και οι άλλες πέντε συμβάσεις παραχώρησης θα υποστούν τη βάσανο του ελέγχου καθώς η κυβέρνηση σκοπεύει να δημιουργήσει ένα μόνιμο μηχανισμό παρακολούθησης των εσόδων των οδικών αξόνων.

Από το υπουργείο υποδομών δηλώνουν ότι οι λεπτομέρειες των συμβάσεων για τα δύο οδικά έργα, θα καθοριστούν από τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο που θα προσλάβει η κυβέρνηση, ο οποίος θα καθορίσει και τα επόμενα βήματα.

Σε ό, τι αφορά την Εγνατία Οδό, αναφέρουν ότι επί του παρόντος θα προχωρήσει ο σχεδιασμός για τα προσωρινά διόδια με την χρήση κάρτας προπληρωμένου χρόνου, όπως και ο διαγωνισμός για τα ηλεκτρονικά διόδια.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://dexiextrem.blogspot.com/2010/12/blog-post_17.html 
 
Read more

Coiffure πολυτελείας για την οικογένεια Παπανδρέου

Coiffure πολυτελείας για την οικογένεια Παπανδρέου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010, 04:53
Το ποσό των 700 ευρώ… για τρίχες έδωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, την ώρα που οι μισθοί-συντάξεις παίρνουν την κατρακύλα και η ελληνική κοινωνία μοιάζει σαν ένα καζάνι που βράζει.

Πριν από μερικές εβδομάδες, ο πρωθυπουργός διά της συζύγου και της κόρης του επισκέφτηκε το «κομμωτήριο των πλουσίων» στο Ψυχικό για τον καλλωπισμό της κώμης του, αλλά και για τα χτενίσματα των μαλλιών της Άντας και της Μαργαρίτας.


Το κούρεμα όμως του βγήκε «ξινό»!


Περισσότερα στην εφημερίδα
VETO που κυκλοφορεί σήμερα εκτάκτως.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=223044&cid=6 
Read more

Από σερβιτόρος του Πρωθυπουργού, υπάλληλος στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

Το ΦΕΚ (κλικ για μεγέθυνση) είναι πρόσφατο, του Νομεβρίου.Ο Δ.Α. από ...σερβιτόρος στο Πρωθυπουργικό γραφείο, μετατάσσεται σε προσωποπαγή (!) θέση Διοικητικού (!) στη Γ.Γ. Δ.ιοίκησης και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Πασοκιές!
Τι να πεί κανείς;
Αλλά δεν πειράζει. Αρκεί να μη βγεί η δεξιά κι ας ξεφτιλιστούν τα πάντα.
Θα ανεχθούμε να μας δουλεύουν σαν ηλίθιους. Αρκεί να μη βγεί η δεξιά.

δεν τελειώσαμε, έχει κι άλλο. Δείτε το:


 
Read more

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

«Νέο χαστούκι στους πολύτεκνους και αντισυνταγματική απόφαση της Κυβέρνησης»

Posted by olympiada στο Δεκεμβρίου 16, 2010
http://img.pathfinder.gr/clubs/files/62374/7.jpgΑνάστατες είναι χιλιάδες οικογένειες Πολυτέκνων στην Ελλάδα μετά την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού ότι θεσπίζεται εισοδηματικό κριτήριο 40.000 ευρώ για τη χορήγηση επιδομάτων. Έτσι όσες οικογένειες έχουν ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο από αυτό το ποσό δεν θα δικαιούνται πλέον να εισπράττουν επιδόματα.
Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, η απόφαση ελήφθη επειδή λαμβάνουν επιδόματα και πολύτεκνοι που έχουν εισόδημα μεγαλύτερο από 100.000 ευρώ! Ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος παρενέβη με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
«Προφανώς, η απόφαση είναι άδικη και παράλογη, με δεδομένο ότι πλήττεται η συντριπτική πλειονότητα των πολυτέκνων, καθώς οι 40.000 ευρώ είναι πολύ χαμηλό εισοδηματικό κριτήριο και το λογικό θα ήταν, αν ισχύει ότι υπάρχουν πολύτεκνες οικογένειες με ετήσιο εισόδημα 100.000 ευρώ, το μέτρο να αφορά μόνο σε αυτές τις περιπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση όμως, δίκαιο είναι να μην ισχύσει το εισοδηματικό κριτήριο των 40.000 ευρώ», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος και προσέθεσε: «Πάντως, η Κυβέρνηση φαίνεται ότι αγνοεί επιδεικτικά το γεγονός ότι το πολυτεκνικό επίδομα έχει διασφαλιστεί από τα ελληνικά δικαστήρια και κάθε μεταβολή του είναι αντισυνταγματική. Δεν σέβονται ούτε το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους!».
Ο κ. Νικολόπουλος, ερωτά τον Υπουργό αν θα ανακληθεί η απόφαση για διακοπή του πολυτεκνικού επιδόματος και με τι κριτήριο ελήφθη, δηλαδή αν όντως υπάρχουν πολύτεκνες οικογένειες με ετήσιο εισόδημα 100.000 ευρώ και άνω. Ο Βουλευτής, ερωτά ειδικότερα τον Υπουργό πόσες πολύτεκνες οικογένειες υπάρχουν στην Ελλάδα και πόσες από αυτές έχουν τέτοιο εισόδημα.
Επίσης, ο Υπουργός καλείται να απαντήσει γιατί η απόφαση για διακοπή του πολυτεκνικού επιδόματος δεν αφορά μόνο στις πολύτεκνες οικογένειες με εισόδημα από 100.000 ευρώ και άνω και αν υπάρχει πρόθεση να αυξηθεί, κατά πόσο και πότε, το εισοδηματικό κριτήριο των 40.000 ευρώ.
Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος ερωτά τον Υπουργό γιατί ελήφθη η απόφαση, εφόσον το πολυτεκνικό επίδομα έχει διασφαλιστεί από τα ελληνικά δικαστήρια και κάθε μεταβολή του είναι αντισυνταγματική.
http://olympia.gr/2010/12/16/%C2%AB%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CF%87%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BA%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CE%BA%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=facebook 
Read more

Πτώχευση...

Οταν ο Χαρ. Τρικούπης κήρυξε τη χώρα σε πτώχευση το 1893 υπήρχαν αργυρά νομίσματα που πάνω σε αυτά στήθηκε η ΛΝΕ (Λατινική Νομισματική Ενωση).

 Αυτή είχε σαν κύριο νόμισμα τα αργυρά νομίσματα που επικρατούσαν τον 18ο αιώνα και τον 19ο (έως και το μισό του 20ού αιώνα). Εκτοτε όμως πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Τώρα πλέον τα αργυρά νομίσματα έχουν αντικατασταθεί από χαρτονομίσματα.

Τι λοιπόν πρόκειται να συμβεί;


Ισως κάποιοι "Ευρωπαίοι Συνέταιροι!" να θελήσουν να μας δελεάσουν βάζοντας "κυμαινόμενο επιτόκιο" χαμηλό για μερικά χρόνια και μετά να το ανεβάζουν κατά πώς αυτοί θέλουν.


Θα συνιστούσα στον Γ. Παπακωνσταντίνου (γιο του αείμνηστου Στέλιου Παπακωνσταντίνου, που υπήρξε συμμαθητής μου στο Ε.Μ. Πολυτεχνείο) να αρνηθεί να δανειστεί με "κυμαινόμενο επιτόκιο", γιατί εν όψει (και σύντομα) βρίσκεται ένας "παγκόσμιος πληθωρισμός". Πρώτη και καλύτερη η FED των ΗΠΑ τυπώνει δολάρια για τις τράπεζές της, ενώ έχει έλλειμμα πάνω από 10%. Η Αγγλία έχει έλλειμμα πάνω από 13%, σχεδόν όσο και εμείς.


Αυτό επιδιώκει η Μέρκελ βάζοντας τους ιδιώτες να μετάσχουν στη βοήθεια προς τις "άτακτες" χώρες του Νότου. Να μπει "κυμαινόμενο επιτόκιο" στα δάνεια της ΕΚΤ».


Γιάννης Κ. Π.


Μηχανολόγος - ηλεκτρολόγος διπλωματούχος ΕΜΠ


Λόγιος Ερμής


Πηγή: http://logioshermes.blogspot.com/2010/12/blog-post_3894.html#ixzz18IYVqWVL
Read more