Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Ερχεται για νέες περικοπές μισθών και προσωπικού η τρόικα


Με την εφαρμογή του κανόνα «1 προς 5», η απασχόληση στο δημόσιο τομέα θα πρέπει να μειωθεί με ρυθμούς πάνω από 20.000 θέσεις ετησίως έως το 2013
Βρυξέλλες, Β. Δεμίρης

Με «άγριες διαθέσεις» για νέες περικοπές στους μισθούς των ΔΕΚΟ, στα κοινωνικά επιδόματα και «ψαλίδι» σε φοροαπαλλαγές και φορολογικά κίνητρα έρχεται την ερχόμενη εβδομάδα τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας. ΔΝΤ και Ε.Ε. απαιτούν πρόσθετα μέτρα για να μην κινδυνεύσει η επίτευξη του στόχου για μείωση του ελλείμματος στο 7,5% του ΑΕΠ φέτος. Το εύρος αλλά και το περιεχόμενο των αναπόφευκτων πρόσθετων μέτρων που θα απαιτηθούν προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του ελλείμματος για το 2011 - με δεδομένη την αναθεώρηση προς τα πάνω του ελλείμματος του 2010 μπαίνει στο μικροσκόπιο της τρόικας. Πηγές της Κομισιόν ανέφεραν ότι τα αναγκαία νέα μέτρα αναμένεται να συζητηθούν και ενδεχομένως να «κλειδώσουν» στις άτυπες συνεδριάσεις του Eurogroup και του Συμβουλίου ECOFIN που θα πραγματοποιηθούν στο Γκιόντολο της Ουγγαρίας στις 8 και 9 Απριλίου. Ως γνωστόν, η επίσημη παρουσίασή τους από την κυβέρνηση θα γίνει στις 15 Απριλίου.
Οι αξιωματούχοι της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ προσέρχονται με «άγριες διαθέσεις» καθώς εκτός από τα φετινά μέτρα, θα ζητήσουν διευκρινίσεις για τις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου σχετικά με το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Σχέδιο για την περίοδο 2012-2014 και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που έχει δεσμευτεί ότι θα προωθήσει η Αθήνα. Από το αποτέλεσμα αυτής της νέας τριμηνιαίας αξιολόγησης θα εξαρτηθεί η εκταμίευση, τον Ιούνιο, της 5ης δόσης ύψους 12 δισ. ευρώ των δανείων προς τη χώρα μας. Καθοριστικής σημασίας θα είναι η επίσκεψη του υψηλόβαθμου κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα την περίοδο 3-13 Μαΐου.
Στις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές τις επόμενες ημέρες, η τρόικα αναμένεται να διαμηνύσει ότι απαιτούνται διαρθρωτικές παρεμβάσεις για αύξηση των δημοσίων εσόδων και περαιτέρω περικοπή των δαπανών.
Αναλυτικότερα:
1. Θα εξεταστεί η μεταρρύθμιση και η απλούστευση του φορολογικού συστήματος με διεύρυνση της φορολογικής βάσης και η δημιουργία ευνοϊκότερων συνθηκών για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής (τα φορολογικά έσοδα θα πρέπει να αυξηθούν κατά 1,5 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2010).
2. Θα δοθεί έμφαση στην κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και στο σχέδιο περικοπής των φοροαπαλλαγών και φορολογικών κινήτρων.
Περικοπές σε ΔΕΚΟ
Στο μικροσκόπιο της τρόικας θα βρεθεί και η ανάγκη πρόσθετων περικοπών στις ΔΕΚΟ με αιχμή τη μείωση του μισθολογικού και του επιχειρησιακού κόστους, τον επαναπροσδιορισμό των επενδύσεων, ώστε να μειωθούν τα ελλείμματα και να αυξηθεί η απορροφητικότητα από τα διαρθρωτικά ταμεία και το Ταμείο Συνοχής.
Οι αξιωματούχοι των τριών οργανισμών αναμένεται να τονίσουν στους Ελληνες συνομιλητές τους ότι το σύστημα των μισθών και των επιδομάτων στην ελληνική διοίκηση είναι απρόσμενα πολύπλοκο και άνισο, ότι εξακολουθεί να δίνει υψηλότερες παροχές σε σχέση με ανάλογη εργασία στον ιδιωτικό τομέα και ότι σε κάθε περίπτωση οι μισθοί θα πρέπει να συνδεθούν πλέον με την παραγωγικότητα. Θα υπογραμμιστεί επίσης ότι με την εφαρμογή του κανόνα «1 προς 5», η απασχόληση στο δημόσιο τομέα θα πρέπει να μειωθεί με ρυθμούς πάνω από 20.000 θέσεις ετησίως έως το 2013.
Αντικείμενο σκληρής διαπραγμάτευσης θα αποτελέσει και το αίτημα της τρόικας για νέο «μαχαίρι» στα κοινωνικά επιδόματα αλλά και για μείωση των αμυντικών δαπανών.Διεξοδικές συζητήσεις θα γίνουν και για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού συστήματος και της μεταρρύθμισης του συστήματος υγείας, με φόβους να εκφράζονται για τον έλεγχο των δαπανών σε νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία.
Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του 2011 για περαιτέρω μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 7,5% του ΑΕΠ, το κλιμάκιο της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ θα επισημάνει στις ελληνικές αρχές ότι υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι για την υλοποίηση του στόχου αυτού, καθώς τα φορολογικά έσοδα στο τέλος του 2010 αποδείχθηκαν κατώτερα του αναμενόμενου και η απόδοση ορισμένων φορολογικών μέτρων δεν ήταν επαρκής.
H τρόικα αναμένεται τέλος, να καταστήσει σαφές ότι θα απαιτηθούν περισσότερο από ποτέ, στα επόμενα βήματα της εφαρμογής του προγράμματος η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης, ο πολιτικός συντονισμός (στο εσωτερικό της κυβέρνησης αλλά και στο διάλογο με την αντιπολίτευση) και η συναίνεση της ελληνικής κοινωνίας.
Πρόσθετα έσοδα 4 δισ.
Πρόσθετα έσοδα ύψους 4 δισ. ευρώ θα αναζητήσει φέτος το οικονομικό επιτελείο από τις λεγόμενες «σχολάζουσες» κληρονομιές, δηλαδή κληρονομιές που δεν έχουν γίνει αποδεκτές ή δεν έχουν βρεθεί δικαιούχοι και τους «ορφανούς» τραπεζικούς λογαριασμούς. Το υπουργείο θα προχωρήσει σε αλλαγή της υφιστάμενης νομοθεσίας που μετρά ούτε λίγο ούτε πολύ 71 χρόνια ζωής.
Πληθώρα καταθέσεων που προέρχονται από κληρονομιές στα αζήτητα, είτε λόγω άγνοιας των κληρονόμων είτε διότι έχουν κληροδοτηθεί ακόμα και στο Ελληνικό μημόσιο και ουδέποτε αναζητήθηκαν, λιμνάζει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και μανείων, εξηγεί αρμόδιο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να μπει χρονικό όριο για την αποδοχή κληρονομιών, πέραν του οποίου οι σχολάζουσες κληρονομιές θα περνούν απευθείας στο μημόσιο. Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα ασκηθεί και μια πίεση στους κληρονόμους ώστε να αποδέχονται σε σύντομο χρονικό διάστημα τις κληρονομιές τους και να αποδίδουν τους αναλογούντες φόρους προς όφελος των δημοσίων εσόδων.

Read more

Χάρρυ Κλυνν χείμμαρος για το "μυαλοσακατεμένο" εκδοτικό κατεστημένο


ΜΙΝΤΙΟΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΟΣ ΙΔΕΑΣΜΟΣ
του Χάρρυ Κλυνν

 Άκουσαν τον «εθνικό ψεύτη» να λέει «λεφτά υπάρχουν» και σου λένε, θα φάμε καλά! Και πέσανε με με τα μούτρα οι μυαλοσακατεμένοι του εκδοτικού κατεστημένου να στηρίξουν ξεδιάντροπα την ανίκανη κυβέρνηση του νεραϊδοχτυπημένου, μετατρέποντας εαυτούς σε νεροκουβαλητές του μνημονίου και της Τρόικας. Και όχι μόνο ..
δε φάγανε, από που να φάνε άλλωστε, σιγά μην αφήνανε οι Τροϊκανοί να τους πάρουν τα λεφτά από την τσέπη, χάσανε τα αυγά, χάσανε και τα πασχάλια!

Και που είσαι ακόμα… Η εποχή της αλληλοϋποστήριξης και αλληλεξάρτησης ΜΜΕ, ναυτιλίας, τραπεζικού τομέα, φαρμακοβιομηχανίας και βιομηχανίας πετρελαίου, παρήλθε ανεπιστρεπτί…

ΔΟΛ: Ζημιά 46,9 εκατ. ευρώ, Πήγασος: Ζημιά 31,1 εκατ. ευρώ, Η Καθημερινή: Ζημιά 6,1 εκατ. ευρώ, Αττικές Εκδόσεις: Ζημιά 2,3 εκατ. ευρώ, Χ. Κ. Τεγόπουλος: Ζημιά 21,3 εκατ. Ευρώ

Συνεχίστε εραστές του μιντιοαυτοκτονικού ιδεασμού να προβάλλετε προκλητικά και να στηρίζετε ξεδιάντροπα τους Παπανδρεομειοδότες και τα τσιράκια τους και ετοιμαστείτε από τώρα να πουλήσετε και τα σώβρακά σας, προκειμένου να κρατήσετε στη ζωή τις φυλλάδες σας που πρωταγωνίστησαν στο βρόμικο παιχνίδι της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Απ’ την άλλη μεριά τα βοθροκάναλα με την ευέλικτη «σοσιαλιστική» γλώσσα έχουν αρχίσει ήδη να σέρνουν το χορό του Ζαλόγγου… Ένα από αυτά φούνταρε κιόλας και τα άλλα είναι σχεδόν έτοιμα για το άλμα χωρίς επιστροφή.

Η λαϊκή οργή έχει ξεχειλίσει και τα ΜΜΕ δε δικαιούνται, κόντρα στην πολιτική ηθική και στη λαϊκή θέληση, να στηρίζουν και να εξυμνούν τους παραχαράκτες του σοσιαλισμού και τους βιαστές των λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.

Συνεχίστε τη βιόλα σας και ελάτε του χρόνου τέτοια εποχή, αν ακόμα υπάρχετε, να αποτιμήσουμε ηθικά, οικονομικά και πατριωτικά τα πεπραγμένα σας ή γυρίστε όσο ακόμα υπάρχει καιρός το χαρτί επανακτώντας τη χαμένη σας αθωότητα και απαλλάξετε τη χώρα από το προδοτικό αμερικανοπαπανδρεϊκό σκυλολόι…

Ο λαός, που απτόητοι συνεχίζετε να τον φτύνετε κατάμουτρα και να κρίνει γνωρίζει, αλλά και να τιμωρεί…

Άντε γεια…

ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ Η ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΥΠΗΡΞΕ ΕΠΙΛΟΓΗ…
http://taxalia.blogspot.com/2011/04/blog-post_9086.html
Read more

Χέρι Χέρι το συνδικάτο του εγκλήματος, με τους δήθεν τρομοκράτες..


Διαβάστε σε αποκλειστικότητα και δείτε τις νέες διαστάσεις και τα ερωτήματα που εγείρονται, στην πολύκροτη υπόθεση του λεγόμενου «συνδικάτου του εγκλήματος», με την αποκάλυψη κρυφών, χαμένων στη δικογραφία διαλόγων, τηλεφωνικών συνομιλιών και καταθέσεων των κατηγορουμένων.
Σύμφωνα με το έγγγαφο «βόμβα» που σας παρουσιάζουμε πιο κάτω…το «συνδικάτου του εγκλήματος», προμήθευε με όπλα και βάδιζε Χέρι Χέρι , με τους δήθεν τρομοκράτες..

Διαβάστε και παλαιότερα άρθρα μας για το θέμα.

Νέες αποκαλύψεις για το συνδικάτο των καθαρμάτων.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ: Η ισχυρή Ελλάδα του Σημίτη. Αίμα και πλιάτσικο με υπουργικές αποφάσεις. Οι βλαστοί του τρόμου πνίγουν και σήμερα τη δημοκρατία.

Read more

Συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στην Καθημερινή της Κυριακής


http://enimerotiko.gr/wp-content/uploads/2010/10/868-samaras1.jpgΜε τη φράση " δεν μας ζητούν υπευθυνότητα, μας ζητούν συνενοχή, δεν θα τους την προσφέρουμε" , ο Αντώνης Σαμαράς αποκλείει κάθε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ ή ακόμα και συνεργασίας με τα άλλα κόμματα της κεντροδεξιάς.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά πως είναι ζήτημα χρόνου το να προηγηθεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του κυβερνώντος κόμματος, και να εξασφαλίσει καθαρή εντολή από μια ευρύτατη κοινωνική πλειοψηφία αν και δείχνει κατανόηση για το γεγονός ότι όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει «ο κόσμος που απογοητεύεται από το ΠΑΣΟΚ, κοντοστέκεται πριν κάνει το επόμενο βήμα προς τη ΝΔ».

Ο κ. Σαμαράς είναι κάθετος χαρακτηρίζοντας το Μνημόνιο ως παράδειγμα προς αποφυγή και χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ ως το πρόβλημα της χώρας.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι δέσμιο των ψεμάτων που είπε και των αδιεξόδων στα οποία παγίδεψε την οικονομία» τονίζει ο κ. Σαμαράς κλείνοντας κάθε περιθώριο συνεργασίας.

Οσον αφορά τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γιώργο Καρατζαφέρη ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθυμίζει πως συνεργάστηκαν πλήρως με την πολιτική της κυβέρνησης να περάσει τα αδιέξοδά της, τους χαρακτηρίζει συνυπεύθυνους και ξεκαθαρίζει και σε αυτή την περίπτωση πως η πόρτα μιας προεκλογικής ή μετεκλογικής συνεργασίας είναι κλειστή.

Οσον αφορά την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας ο κ. Σαμαράς κατηγορεί την κυβέρνηση πως με την πολιτική της προχωρεί στην εκποίηση και όχι στην αξιοποίηση και επισημαίνει πως δεν θα προσέλθει σε κανένα διάλογο για την οικονομία καθώς όπως τονίζει "δεν μας ζητούν υπευθυνότητα, μας ζητούν συνενοχή. Δεν θα τους την προσφέρουμε".

Οσον αφορά τα εσωκομματικά ο κ. Σαμαράς διαβεβαιώνει πως οι φωνές όλων ακούγονται μέσα στο κόμμα, εξαπολύει επίθεση σε όσους εκτός ΝΔ δημιουργούν θόρυβο για ανύπαρκτο εσωκομματικό ζήτημα ενώ χαρακτηρίζει τις σχέσεις του με τον Κώστα Καραμανλή ως πολύ καλές. Επισημαίνει όμως με νόημα πως "εμείς τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν τους τακτοποιήσαμε, και εκείνος θα επιλέξει πότε θα μιλήσει."
Read more

Ο Γιώργος … πέφτει


Προβληματισμός από την πτώση της δημοτικότητάς του Πρωθυπουργού στο Μαξίμου


Προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου λόγω της πτώσης της δημοτικότητας του πρωθυπουργού.
Κάποιοι το αποδίδουν στην φυσική φθορά που έχει υποστεί ο πρωθυπουργός, και αισιοδοξούν ότι θα υπάρξει ανάκαμψη, γνωρίζοντας ωστόσο ότι η σκληρή οικονομική πολιτική που επέλεξε ο Γιώργος Παπανδρέου δύσκολα θα σταματήσουν την πτώση της δημοτικότητάς του.
Πολλές είναι άλλωστε και οι φωνές μέσα από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και την κυβέρνηση που δεν βλέπουν τρόπο ώστε να σταματήσει η πτωτική πορεία τόσο της κυβέρνησης, όσο και του ίδιου του πρωθυπουργού στις δημοσκοπήσεις. Βλέπουν ότι η δικαίωση της προσπάθειας του Γιώργου Παπανδρέου δεν γίνεται επί του παρόντος ορατή και οι εισηγήσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός για ανασχηματισμό δεν θα του δώσουν λύση.
Η όποια αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα, δεν θα αλλάξει ούτε τη δική του πορεία, ούτε της οικονομίας, ούτε της πολιτικής στην οποία παραδόθηκε και ακολουθεί … τυφλά.
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/99915/Default.aspx
Read more

ΗΠΑ: "Ο Γ.Παπανδρέου συζητά για τα πάντα στο Αιγαίο εκτός από εδάφη"!


Ανατριχιαστικοί ισχυρισμοί περιέχονται σε βάρος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα που διέρρευσε στο WikiLeaks και παρουσιάζει η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Σύμφωνα με το τηλεγράφημα ο Έλληνας πρωθυπουργός διαπραγματεύεται τα πάντα στο Αιγαίο πλην ... εδαφών! «Αν θέλετε τα νησιά μας, δεν πρόκειται ποτέ να βρούμε λύση», είπε ο Γ. Παπανδρέου στον Τ.Ερντογάν, σύμφωνα με το τηλεγράφημα, το οποίο συνεχίζει: ....
«Αλλά, πρόσθεσε ότι εάν το ενδιαφέρον της Τουρκίας είναι να αποκτήσει πρόσβαση στα διεθνή ύδατα, στον εναέριο χώρο, στην υφαλοκρηπίδα και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, αυτά τα θέματα μπορούν να λυθούν"!
Δηλαδή, κατά τον συντάκτη του τηλεγραφήματος, ένας Έλληνας πρωθυπουργός συζητούσε με τον Τούρκο ομόλογό του τρεις ημέρες αφ'ότου είχε αναλάβει την εξουσία την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, την εκχώρηση ελέγχου και πρόσβαση της Τουρκίας σε πλουτοπαραγωγικές πηγές του αρχιπελάγους!
"Ο Παπανδρέου πιστεύει ότι θα πρέπει να φέρουν αυτά τα θέματα σε ένα τρίτο, ουδέτερο μέρος, όπως η Χάγη, για να αποφασίσει μια δίκαιη λύση, ενώ θα μπορούσαν να διαπραγματευθούν σχεδόν τα πάντα, εκτός της εθνικής κυριαρχίας. Απέρριψε τη θεωρία των “γκρίζων ζωνών”, για την οποία πιστεύει ότι υιοθετήθηκε τα τελευταία χρόνια ως πολιτικός ελιγμός και δεν εδραιώνεται σε καμιά νομική βάση. Ωστόσο, ακόμα και γι’ αυτό άφησε ένα παράθυρο, λέγοντας ότι ενώ η Ελλάδα θα απορρίψει με σφοδρότητα οποιονδήποτε ισχυρισμό θίγει την εδαφική ακεραιότητα, κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει μια χώρα από το να φέρει όποιο θέμα επιθυμεί στη Χάγη» συνεχίζει το τηλεγράφημα.
Ο τότε Αμερικανός πρεσβευτής Ν.Σπέκχαρντ, όπως αναφέρει σε σχόλιό του εκφράζει την έκπληξή του για τις θέσεις αυτές και διαβλέπει στις τοποθετήσεις Παπανδρέου διαφοροποίηση της πάγιιας ελληνικής θέσης: «Πρόκειται για σημαντική μετακίνηση, εάν ισχύει. Στο παρελθόν, ενώ οι Ελληνες ήταν ανοιχτοί σε προσφυγή στη Χάγη για τις οικονομικές ζώνες, εμφανίζονταν απρόθυμοι να προσθέσουν όλο το φάσμα των θεμάτων του Αιγαίου, από φόβο ότι οι Τούρκοι θα επιχειρούσαν να τους κάνουν να εγκαταλείψουν τα διεθνή νομικά δικαίωματα που πιστεύουν ότι έχουν από τη Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας και άλλες συνθήκες, μέσα από ένα τουρκικού τύπου παζάρι», επισημαίνει! Ούτε οι Αμερικανοί δεν πίστευαν ότι βρέθηκε Έλληνας πρωθυπουργός να υποστηρίξει τέτοιες θέσεις!
Όλα αυτά πότε; Στην πρώτη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες μόνο ημέρες μετά την εκλογή του, στις 9 Οκτωβρίου 2009, όταν επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη με αφορμή την υπουργική Διάσκεψη της Συνεργασίας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. και περιέχονται σε τηλεγράφημα της πρεσβείας που φέρει ημερομηνία 14 Οκτωβρίου 2009.
Ο συντάκτης του, ο τότε Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ, συναντήθηκε με τον κ. Παπανδρέου μαζί με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Brookings, Στρομπ Τάλμποτ, στις 12 Οκτωβρίου 2009. Ο κ. Παπανδρέου φέρεται, επίσης, να επισημαίνει στον Τούρκο ομόλογό του ότι η δυνατότητα να κλείσουν αυτά τα ζητήματα έχει χρονικό ορίζοντα. «Είπε στον Ερντογάν ότι θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα, καθώς πίστευε ότι είχε περιθώριο ενός χρόνου, το πολύ δεκαοκτώ μηνών, για να επιτύχει κάτι, δεδομένων των περιορισμών που θέτει η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, η οποία πιθανότατα θα του δέσει τα χέρια πολιτικά, καθώς τα πράγματα θα γίνονται όλο και πιο δύσκολα». Οι 18 μήνες τελειώνουν τώρα....
Ο πρωθυπουργός, όπως αναφέρεται, έθεσε το θέμα της Κύπρου, «εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κλειδί είναι η Τουρκία να διασφαλίσει ότι οι πολιτικοί κάνουν κουμάντο και ότι η Κύπρος δεν έχει παραδοθεί στον στρατό». Παράλληλα, για το θέμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, «είπε ότι τόνισε στον Ερντογάν ότι η ελληνορθόδοξη κοινότητα της Κωνσταντινούπολης πεθαίνει και δεν είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας να συμβεί αυτό». Προσθέτει, δε, ότι «εάν η Τουρκία δεν κάνει κάτι, το Οικουμενικό Πατριαρχείο τελικά θα μετακινηθεί κάπου αλλού, κάτι που η Ελλάδα δεν επιθυμεί και δεν θα πρέπει να επιθυμεί και η Τουρκία». Πέραν αυτών, ο κ. Παπανδρέου εμφανίζεται υπέρμαχος της πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. και όχι μιας προνομιακής σχέσης, και αναφέρει στον κ. Ερντογάν ότι η επίλυση ενός από τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τις δύο χώρες «θα ενδυναμώσει τη θέση του έναντι των ευρωπαϊκών χωρών που εμφανίζονται προβληματισμένες έναντι της ένταξης της Τουρκίας». Ο κ. Σπέκχαρντ αναφέρει ότι «ο Παπανδρέου πίστευε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή είχε χάσει το μομέντουμ στα Βαλκάνια, και ότι επιθυμούσε να ενεργοποιηθεί για την επίλυση προβλημάτων στην περιοχή». Για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ «δήλωσε ότι ήταν έτοιμος να δώσει ώθηση στην προσπάθεια για επίλυση, αλλά επανέλαβε τη θέση για γεωγραφικό προσδιορισμό και erga omnes για διεθνή χρήση». Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά, αλλά επειδή αυτά τα λένε οι Αμερικανοί, περιμένουμε την αντίδραση του ίδιου του πρωθυπουργού. Αν δεν τα διαψεύσει θα είναι μία ηχηρή επιβεβαίωση και τότε θα επανέλθουμε, διότι πλέον τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα απ'ότι δείχνουν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://citypress-gr.blogspot.com/2011/04/blog-post_8216.html
Read more

ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ


ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΟΤΙ, ΟΝΤΩΣ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΘΑ ΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΚΑ.

ΕΓΚΛΗΜΑ 1ο.
ΘΕΛΗΣΕΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΑΜΝΗΣΤΕΙΑ ΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ ΠΑΣΟΚΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ, ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΗΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ, ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.
ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚΙΚΟ-ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ-ΜΙΝΤΙΑΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ, ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΕ. ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΛΟΥΦΑΞΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΡΙΕΨΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ.

ΕΓΚΛΗΜΑ 2ο.
ΘΕΛΗΣΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΕΤΟΧΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΚΟΨΕΙΣ ΤΟΝ ΟΜΦΑΛΙΟ ΛΩΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ- ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΜ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ Η ΚΥΡΙΑ ΠΗΓΗ ΤΩΝ ΔΕΙΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ.
ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΨΕΣ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΝΑ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ.

ΕΓΚΛΗΜΑ 3ο.
ΕΝΑΝΤΙΩΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΕΩΣ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΤΑΣΣΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

ΕΓΚΛΗΜΑ 4ο.
ΕΒΑΛΕΣ ΒΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΝ ΔΙΑΚΑΩΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ.
ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΥΤΕ ΤΟΣΟ ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ, ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ.

ΕΓΚΛΗΜΑ 5ο.
ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΣ ΜΕ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΡΜΑΙΟ ΤΩΝ ΟΡΕΞΕΩΝ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.

ΕΓΚΛΗΜΑ 6ο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΣ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΠΑΛΙ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΝΟΙΧΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΠΟΥ ΤΑΙΖΑΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΠΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΩΝ ΟΚΤΩ.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΗΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ, ΠΟΛΥ ΗΘΙΚΟΣ ΣΕΜΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΣ, ΠΟΛΥ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΣ ΚΑΙ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ, ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΔΟΣ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ.

ΑΛΛΑ ΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΦΕΛΗΣ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.

ΤΙ ΗΘΕΛΕΣ ΕΣΥ ΕΝΑ ΑΡΝΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 10.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΛΥΚΟΥΣ;

ΑΡΓΗΣΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΠΕΤΡΟΣ

Υ.Γ.
ΡΕ ΚΩΣΤΑ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2009 ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΥ ΕΙΠΕΣ ΤΑ ΕΞΗΣ:
ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ;
Read more

Ανδρέας Λοβέρδος: Ο «φιλαλήθης λαγός»



Το τέχνασμα του «λαγού» είναι η μία από τις «επιστήμες» ΑΠΑΤΗΣ, του καθεστώτος, των κυβερνήσεων και των ΜΜΕ. 
Ιδιαίτερα οι «νταβάδες» χρησιμοποιούν με υπερβάλλοντα ζήλο αυτό το τέχνασμα. 
Ένας από τους πιο φορεμένους «λαγούς» είναι ο Καρατζαφέρης. Πάντα «δοκιμάζει» πρώτος τα «σενάρια» των «νταβάδων». 
Σε πιο κυνική και χυδαία έκδοση είναι ο Πάγκαλος. 
Υπάρχουν πολλά είδη «λαγών». Ένα είδος, ιδιαίτερα ελκυστικό, το οποίο σήμερα ανθεί είναι οι «πατριωτικοί λαγοί» και οι «λαγοί» της «ειλικρίνειας», της «εντιμότητας», της «φιλαλήθειας» κ.λπ. 
Αυτό το ρόλο στο παρελθόν τον έπαιξε επιτυχώς ο Σουφλιάς! 
Σήμερα προβάλλονται, ιδιαίτερα, δύο τέτοιοι «λαγοί»: Ο Αλέκος Παπαδόπουλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος..... 

Για τον πρώτο έχουμε γράψει εδώ: 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5511 


Θα ασχοληθούμε με το δεύτερο.
 

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, λοιπόν, προβάλλεται και αυτό-προβάλλεται σαν ο «φιλαλήθης» υπουργός της κυβέρνησης. 

Του κατασκευάζουν τα ΜΜΕ (νταβάδες), ένα πολιτικό προφίλ του «γενναίου» και «φιλαλήθη» υπουργού: Δηλαδή το πολιτικό προφίλ της «εγκυρότητας», του ανθρώπου που λέει την αλήθεια!!!! 

Και αυτήν την απάτη τη φιλοτεχνούν και κάποια ιστολόγια με ηχηρή φρασεολογία:«Πολιτική ΣΦΑΛΙΑΡΑ μεγατόνων έριξε ο υπουργός Υγείας Αντρέας Λοβέρδος στον σβέρκο του πρωθυπουργού στην πρωινή εκπομπή του ΜΕΓΚΑ σήμερα!». 

Να θυμίσουμε ότι από παλιά είχαν δώσει οι «νταβάδες» και τα ΜΜΕ «κοπιράιτ» «φιλαλήθειας» στον υπουργό, όταν είχαν κάνει καταιγιστικό σλόγκαν τη φράση του: «δεν υπάρχει σάλιο». 

Τότε αυτή η φράση της «ειλικρίνειας» έγινε είδηση, έγινε ρεπορτάζ, έγινε καθημερινό ανάγνωσμα, έγινε προπαγάνδα εκβιασμού και βιασμού επί 24ώρου βάσεως, έγινε χειρουργικό σουβλί για τη λοβοτομή του «λαουτζίκου». 

Αμέσως μετά ο «φιλαλήθης» υπουργός τοποθέτησε, εν ψυχρώ, την ταφόπλακα στα ασφαλιστικά, εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα του ελληνικού λαού. 

Τότε αυτός με το «έγκυρο» παράσημο του «λαγού» της «ειλικρίνειας» εξειδίκευσε όλη την κακουργηματική αγριότητα της κυβερνητικής πολιτικής. 

Αυτός ο «φιλαλήθης» που δήθεν ξεμπρόστιαζε το ψεύδος του πρωθυπουργού του και της κυβέρνησής του χρησιμοποίησε την «αλήθεια» του για να εκτελέσει εν ψυχρώ τα συμβόλαια θανάτου που του είχαν ανατεθεί!!! 

Όταν είσαι εραστής της αλήθειας δεν συμμετέχεις ενεργά και κυνικά στην υλοποίηση της κυβερνητικής ΑΠΑΤΗΣ, διαχωρίζεις τη θέση σου από το καθεστώς και την κυβέρνηση του ψεύδους και της απάτης, την κυβέρνηση των ανδρεικέλων της τρόικας. 

Η «φιλαλήθεια» των κυβερνητικών εκτελεστών, των ανδρεικέλων, είναι μια άλλη μορφή ψεύδους και απάτης: Η «αλήθεια» των «λαγών» του καθεστώτος η οποία χρησιμοποιείται σαν «άλλοθι» νέων εκτελέσεων του ελληνικού λαού… 

Τώρα με το κύρος της «φιλαλήθειας», ο υπουργός μας ξεστομίζει το νέο σλόγκαν: «Να πούμε όλη την αλήθεια για την οικονομία, κάποιοι επιλέγουν να πούνε την αλήθεια στο λαό και κάποιοι όχι»!!! 

Και βγαίνουν και χειροκροτούν, οι αφελείς (γιατί τα ΜΜΕ των «νταβάδων» γνωρίζουν τι πράττουν), τη «φιλαλήθεια» του «λαγού», τη «φιλαλήθεια» της απάτης και των νέων συμφορών που περικλείει… 

«Χαστούκισε» τον Πρωθυπουργό μας λένε, λες και δεν γνωρίζουμε ότι τον Πρωθυπουργό δεν τον «χαστουκίζει» το υπουργικό-γρανάζι και το ίδιο ανδρείκελο, αλλά τα μεγάλα αφεντικά, τα οποία ετοιμάζουν την απόσυρσή του και τις νέες απάτες με τους «λαγούς» τους: τους «αρίστους», τους «έντιμους» και λοιπά… 

Χειροκροτούν οι πόρνες των ΜΜΕ το πολιτικάντικο «χαστούκι» του «φιλαλήθους» υπουργού και εξαφανίζουν τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ: Αυτά που δίνει η ίδια πραγματικότητα και ο ελληνικός λαός στην κυβέρνηση ΣΥΝΟΛΙΚΑ, στον ίδιο το «λαγό» (Λοβέρδο), στα δεκανίκια της Αντιπολίτευσης και στους κατασκευαστές των νέων αχυρανθρώπων τους. 

Παρακάμπτουν όμως και τις εφιαλτικές σηματοδοτήσεις αυτής της «φιλαλήθειας»: Ότι η κατάσταση είναι ακόμα πιο άσχημη από ό,τι την εμφανίζουμε!!! 

Όταν ένας υπουργός της κυβέρνησης η οποία εκτελεί τα συμβόλαια θανάτου της ελληνικής κοινωνίας λέει το «να πούμε όλη την αλήθεια για την οικονομία», αυτό δεν σημαίνει, απλώς ότι σας είπαμε ψέματα (κάτι που οι πάντες γνωρίζουν και βιώνουν), αλλά ότι τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα από αυτά που λέμε. 

Με πιο απλά λόγια ο «λαγός» υπουργός μας λέει: Θα πρέπει για να αντιμετωπιστεί αυτή η ακόμα χειρότερη κατάσταση να παρθούν ακόμα χειρότερα μέτρα, να εκτελεστούν και νέα συμβόλαια θανάτου, διαφορετικά θα χαθούμε!!!! 

Ο «φιλαλήθης μας, λοιπόν, προλειαίνει και το έδαφος των νέων εξοντωτικών μέτρων, κηρύσσοντας την «κατανόηση» και την «ανοχή» γιατί η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη από αυτή που παρουσιάζουμε ως κυβέρνηση… 

Αυτή είναι η «φιλαλήθεια» και η «γενναιότητα» του υπουργού ο οποίος εκτελεί ενεργητικά και ωμά τις εντολές: Η «φιλαλήθεια» του «λαγού» του καθεστώτος στο τετράγωνο… 

Το ίδιο δεν έγινε με το παλιό «φιλαλήθες» σλόγκαν: «Δεν υπάρχει σάλιο»; 

Αντί λοιπόν να συρόμαστε πίσω από τα ΜΜΕ, να γινόμαστε νεροκουβαλητές της καθεστωτικής απάτης και να χειροκροτούμε τη «φιλαλήθεια» και το δήθεν «χαστούκι» του υπουργού προς ΓΑΠ, θα πρέπει να αποκαλύπτουμε την ΑΠΑΤΗ αυτής της «φιλαλήθειας» και του «χαστουκιού»: Την απάτη των «λαγών»!!!
 http://citypress-gr.blogspot.com/2011/04/blog-post_3958.htmlΡεσάλτο


Read more

Atlantic: Θα αναγκαστεί η Ελλάδα να πουλήσει την Ακρόπολη;


Υπό τον σοκαριστικό τίτλο «Θα αναγκαστεί η Ελλάδα να πουλήσει την Ακρόπολη;» το αμερικανικό περιοδικό «Atlantic» αναρωτιέται σε ποιο σημείο θα φθάσουν οι αξιοποιήσεις περιουσίας στην χώρα μας.
«Ύστερα από μήνες άρνησης, ο Έλληνας πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι η χώρα ενδέχεται να αναγκαστεί να πουλήσει κάποιο μέρος της περιουσίας της. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί ακόμα και η Ακρόπολη να είναι σύντομα υποψήφια για δημοπρασία;», αναφέρει το δημοσίευμα.
Αν και το «θαύμα του αρχαίου κόσμου» μπορεί να ξεφύγει από αυτή τη μοίρα, λιγότερο γνωστά κρατικά περιουσιακά στοιχεία μπορεί να πωληθούν, ώστε η Ελλάδα να κλείσει την τρύπα στην οικονομία της, προστίθεται.
Μέχρι τώρα, ο πρωθυπουργός δεν ήθελε να αντιμετωπίσει την οργή των ψηφοφόρων, πράγμα σχεδόν αδύνατον. 
Παράλληλα η υπόσχεση ότι η κυβέρνηση θα κρατήσει τα δημόσια αγαθά της ενέχει ρίσκο καθώς η ελληνική οικονομία συνεχίζει να βρίσκεται σε ύφεση, ενώ πληθαίνουν οι φωνές στις επενδυτικές αγορές κεφαλαίου ότι η χώρα μπορεί να οδηγηθεί σε χρεοκοπία το 2013, εφόσον δεν καταφέρει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.
Μέχρι τώρα οι Έλληνες έχουν.....
λάβει μόνο ημίμετρα σχετικά με την ακίνητη περιουσία τους, λέει το Atlantic. Σύμφωνα με το Bloomberg, η κυβέρνηση προσπαθεί να μισθώνει γη σε επενδυτές αντί να πουλάει.
Το δημοσίευμα καταλήγει λέγοντας ότι μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να μην  έχει συμφωνήσει σε πώληση γης ακόμα αλλά η πίεση προς αυτή την κατεύθυνση όλο και μεγαλώνει.
(epikaira.gr)
Read more

Σε ταχεία αναδιάρθρωση του χρέους προτρέπει το ΔΝΤ



Αμφιβολίες για την επιτυχία της προσπάθειας της Ελλάδας για τη διάσωσή της εκφράζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, πιέζοντας για ταχεία αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας, όπως προδημοσιεύει το Spiegel.

Την απαίτηση για αναδιάρθρωση του χρέους διατύπωσαν υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι του ΔΝΤ σε συνομιλίες τους τις προηγούμενες ημέρες με στελέχη ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, όπως αναφέρει το Spiegel.

Έτσι, στο ΔΝΤ διαγράφεται αλλαγή γραμμής πλεύσης. Τώρα πλέον, προφανώς δεν πιστεύει ούτε το ίδιο το Ταμείο ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να εξυγιανθεί με τα μέχρι τώρα μέτρα.

Είναι αναγκαίο να μειωθεί η επιβάρυνση του χρέους από 150% περίπου επί του ΑΕΠ, που είναι σήμερα - επιχειρηματολογούν εκπρόσωποι του ΔΝΤ μιλώντας στους Ευρωπαίους.

Πιθανοί τρόποι είναι το «κούρεμα» του χρέους, η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ομολόγων ή η μείωση των τοκοχρεολυσίων.

Και οι τρεις εναλλακτικές λύσεις καταλήγουν στο ότι οι κάτοχοι ελληνικών κρατικών ομολόγων θα αναγκαστούν να παραιτηθούν από μέρος των αξιώσεών τους.

Κατά την άποψη του ΔΝΤ, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει το ταχύτερο να αρχίσει συνομιλίες με τους πιστωτές της και να τους ανακοινώσει τη σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση χρέους.

Το ΔΝΤ ωστόσο διστάζει ακόμη να δημοσιοποιήσει τις σκέψεις του, επειδή φοβάται ότι έτσι θα δημιουργήσει μεγαλύτερες δυσκολίες στην Πορτογαλία, η οποία έχει επίσης πληγεί από την κρίση.
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=58065&catID=11
Read more

Αγωνία για τους δανειολήπτες



Ρεπορτάζ :  Δημήτρης Πεφάνης
(από ΤΑ ΝΕΑ)
 
Καπέλο που ξεπερνά τα 100 ευρώ τον µήνα µπορεί να φέρει το µπαράζ των αυξήσεων στα επιτόκια του ευρώ, τις οποίες σχεδιάζει µέσα στο έτος η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Τα πρώτα θύµατα είναι όσοι έχουν δάνεια µεκυµαινόµενο επιτόκιο, που βασίζεται... 
στο επιτόκιο της ΕΚΤ, καθώς σε αυτήν την περίπτωση η αναπροσαρµογή προς τα πάνω γίνεται αυτόµατα.
Ηδη το πρώτο πλήγµα έχουν δεχθεί εκείνοι που έχουν δάνειο µε κυµαινόµενο επιτόκιο, το οποίο βασίζεται στο Euribor. Στο τρίµηνο το Euribor έχει σκαρφαλώσει στο 1,24% έχοντας ουσιαστικά προεξοφλήσει την κίνηση της ΕΚΤ, ενώ ανεπαληθευθούν οι εκτιµήσεις για νέες αυξήσεις είναι βέβαιο ότι και η διατραπεζική αγορά θα ακολουθήσει.
Παράλληλα, οι τράπεζες στην πλειονότητά τους µεταφέρουν την αύξηση καιστα δάνεια µε σταθερό επιτόκιο, είτεκαταναλωτικά, είτε στεγαστικά,γεγονός που σηµαίνει ότι οι νέοι δανειολήπτεςπου θα θελήσουν να «κλειδώσουν»τις δόσεις τους θατο κάνουν ακριβότερα. Μάλιστα,στην καταναλωτι κή πίστη και τις πιστωτικές κάρτες ήδη έχουν γίνει «κρυφές» αυξήσεις ακόµα και άνω του 1%. 
«ΑΝΤΙ∆ΟΤΟ» στις υψηλότερες δόσεις, όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, µπορεί νααποτελέσει το «κλείδωµα» των χρεών σε σταθερό επιτόκιο. Στην τρέχουσα συγκυρία τα σταθερά επιτόκια έχουν πλέον προσγειωθεί σηµαντικά σε σχέση µε το παρελθόν, αν και το τοπίο αναµένεται να αλλάξει σύντοµα µε τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ.Ενδεικτικό είναι ότι σήµεραένας µέσος δανειολήπτης µπορεί να εξασφαλίσει σταθερόεπιτόκιο κοντάστο 4,5% για διάστηµα τριών έως πέντε ετών, ενώ για10ετές διάστηµατο σταθερό επιτόκιοβρίσκεται γύρω στο 5%. Οπως εξηγούν τα τραπεζικά στελέχη µπορεί σήµερα για ένα µέσο στεγαστικό δάνειο το κυµαινόµενο επιτόκιο να συµφέρει έναντι του σταθερού, αργά ή γρήγορα όµως τα διεθνή επιτόκια θα ανέβουν και η κατάσταση θα αλλάξει. Ετσι, όπως διατείνονται οι τραπεζίτες, ειδικά µε τις τρέχουσες συνθήκες ανασφάλειας οιδανειολήπτες που βρίσκονται στα όριακαι δυσκολεύονται να εξυπηρετήσουν τις δόσεις καλό είναι να θωρακίσουν αµέσως τον οικογενειακό προϋπολογισµό τους. 
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ για όσους δεν θέλουν να δεσµευθούν µε σταθερό επιτόκιο, αποτελούν τα δάνεια µε κυµαινόµενο επιτόκιοαλλά «ταβάνι» στο επίπεδο πουαυτό µπορεί να φτάσει, το οποίο σηµαίνει ότι αν η αύξηση των επιτοκίων ξεπεράσει ένα συγκεκριµένο όριο, ο δανειολήπτης δεν θα επιβαρύνεται επιπλέον. 
0,25%
αναµένεται να αυξήσει η ΕΚΤ το επιτόκιο του ευρώ την προσεχή Πέµπτη 0,75%
εκτιµάται ότι θα είναι η συνολική αύξηση µέχρι το τέλος του 2011 100 ευρώ
και πλέον τον µήνα θα είναι το κόστος για ένα στεγαστικό δάνειο

http://cholomontas.blogspot.com/2011/04/blog-post_7390.html
Read more

Συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων


Είναι τόσο καταιγιστικά, όσα συμβαίνουν γύρω μας τους τελευταίους 17 μήνες, που πολλές φορές δεν προλαβαίνουμε να συνειδητοποιήσουμε τις αλλαγές που επήλθαν και εξακολουθούν να επέρχονται στην εκπαίδευση και στη ζωή μας.Αλλαγές που άλλοτε θα προκαλούσαν σεισμικές αντιδράσεις.

Η Κυβέρνηση μη αρκούμενη:

1. στην οικονομική μας... υποβάθμιση που υφιστάμεθα όλοι, αλλά πολλαπλασίως εμείς οι πολύτεκνοι αφού δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός για τις μειώσεις αυτές..,
2. στον περιορισμό των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας που την πολύτεκνη μάνα την επιβαρύνει με άλλα 15 χρόνια υπηρεσίας,
3. στη μείωση των δαπανών για την παιδεία,

… προχωρά τώρα και στη λήψη μέτρων που στοχοποιούν τον εκπαιδευτικό και υποβαθμίζουν την ποιότητα της εκπαίδευσης μετά και την καλοκαιρινή στοχοποίηση και κατάργηση κάθε ευνοϊκής διάταξης κατά των πολυτέκνων εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, η πολιτική ηγεσία προχώρησε στην αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, στη μη εγγραφή 60.000 προνηπίων στο δημόσιο νηπιαγωγείο, και δυστυχώς προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς σε καταργήσεις, συγχωνεύσεις και υποβιβασμούς σχολικών μονάδων όχι με βάση παιδαγωγικά κριτήρια αλλά με στόχο την εξοικονόμηση εκπαιδευτικού προσωπικού…,

Για την επίτευξη του παραπάνω στόχου δε δίστασε να αναστείλει και τη λειτουργία της μετεκπαίδευσης των δασκάλων, θυσιάζοντας ένα θεσμό 90 χρόνων με μεγάλη συμβολή στην ποιότητα της εκπαίδευσης, για την εξοικονόμηση 750 εκπαιδευτικών σε πρώτη φάση και 1.500 στην επόμενη. Η απώλεια οργανικών θέσεων από τις καταργήσεις, συγχωνεύσεις και υποβιβασμούς σχολείων, σε συνδυασμό με τα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί είναι πιθανό, αν όχι βέβαιο, ότι θα μας οδηγήσουν σε μηδενικούς ή ελάχιστους διορισμούς και, σίγουρα, σε περιορισμό των μεταθέσεων και αποσπάσεων των εκπαιδευτικών.

Δυστυχώς σήμερα στην Ελλάδα κι ενώ η επένδυση στην Παιδεία θα μπορούσε να αποτελέσει μια μακροπρόθεσμη λύση στο οικονομικό αδιέξοδο της πατρίδας μας, η κυβέρνηση υποβαθμίζει το Δημόσιο Σχολείο απαξιώνοντας τον εκπαιδευτικό. Όλα θυσιάζονται στο βωμό εξοικονόμησης πόρων. Λιγότερες δαπάνες για την Παιδεία, λιγότερα σχολεία, λιγότεροι διορισμοί, λιγότεροι και κακοπληρωμένοι εκπαιδευτικοί.

Που πήγε τέλος πάντων το περίφημο σλόγκαν της κυρίας υπουργού που μας έλεγε πέρυσι «Πρώτα ο μαθητής»;

Τοπικό Συμβούλιο Πολυτέκνων Εκπ/κών Θεσσαλίας
Παράρτημα ΠΕνΕΠ (Πανελλήνια Ένωση Εκπ/κών Πολυτέκνων)
http://staratalogia.blogspot.com/2011/04/blog-post_2410.html
Read more

Το κρυφό σχολειό των κλόουν


Μειώνουν στο 50% τα κονδύλια για τα ΑΕΙ…
Ετσι, χωρίς να ανοίξει μύτη και να ιδρώσει αυτί.
Σε μια κοινωνία όπου έτσι κι αλλοιώς οι δαπάνες για την εκπαίδευση είναι χρόνια τώρα υποπολλαπλάσιες απ’ τις μίζες για τους εξοπλισμούς ή απ’ τις μίζες για τις Ζημενσοδουλειές, περικόπτονται κι άλλο τα κονδύλια για την εκπαίδευση…
Τους κοιτάμε σαν χαζοί, άλλοι μουδιασμένοι, άλλοι φοβισμένοι, άλλοι με οργή, αλλά όλοι ή σχεδόν όλοι σαν θεατές.
Πληρώνουν κλεφτρόνια, ήτοι Συμβούλους Υψηλής Κλεπτικής Τέχνης για να τους βοηθήσουν στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την ίδια ώρα κλείνουν 28 παιδικές κι εφηβικές βιβλιοθήκες που διακινούσαν περίπου 700 βιβλία ημερησίως σε χιλιάδες πιτσιρίκια και νεαρούς απομακρυσμένων κυρίως περιοχών – εκεί όπου ακόμα οι βιβλιοθήκες είναι κύτταρα ζωής! Οπως στη Μύκη, Πομακοχώρι της Ξάνθης…
Κι εμείς το τρώμε κι αυτό.
Θλιμμένοι μεν, οργισμένοι ίσως, αλλά το τρώμε.
Συνηθίσαμε τα μικρά και τα μεγάλα καθημερινά εγκλήματα γύρω μας να γίνονται παντού…
…στα μαγαζιά που κλείνουν το ένα μετά το άλλο, στις γειτονιές μας που συννεφιάζουν όλο και πιο πολύ μέσα στην άνοιξη. Συνηθίσαμε να ακούμε για φίλους που έχασαν τη δουλειά τους, μαθαίνουμε για το νοικοκυριό της διπλανής πόρτας που το ζώνει πια η ανάγκη και η αγωνία, ακούμε για περιπτώσεις αυτοκτονίας ανθρώπων για οικονομικούς λόγους, σφίγγεται η καρδιά μας, σφίγγουμε τα δόντια και κατεβάζουμε το κεφάλι. Αποστρέφουμε το πρόσωπο. Μας εκπαίδευσαν σε αυτό, μας είπανε κοπρίτες. Χαραμοφάηδες. Αχαΐρευτους. Διεφθαρμένους. Αν κάποτε φοβούνταν την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό μας, τώρα δεν τα φοβούνται πια…
*****
Κι αυτοί εκεί ! Ανίκανοι, συσκέπτονται επτά ώρες στα Υπουργικά Συμβούλια, απλώς «για να ανταλλάξουν απόψεις» (!!!), ξαναμαζεύονται την επομένη πάλι στο Υπουργικό Συμβούλιο και βάζει στους Υπουργούς …τεστ (!) ο Γιωργάκης, «γράψε μου, Λοβέρδε, τι θα κάνεις τους επόμενους τρεις μήνες» (!!) Κι εμείς απελπισμένοι κοιτάζουμε τα παπούτσια μας. Λες και ο Μαλθάκας είναι το ριζικό μας, λες και κάτι καλύτερο δεν αξίζουμε λες και τα παιδιά μας πρέπει να πουληθούν εδώ και τώρα στο μέλλον των 500 Ευρώ, για να μείνει πάμπλουτος ο φοροφυγάς, ο τοκογλύφος, ο μιζαδόρος και ο αεριτζής.
«Στη γειτονιά μου», μου γράφει ο αναγνώστης της «Ε» κ. Α.Σ. «άνοιξε πριν λίγες μέρες πολυτελέστατο ενεχυροδανειστήριο, κατάστημα γωνία. Αγορά χρυσού, ενέχυρα αντικείμενα, ακίνητα, όλα τα παίρνει. Θλίβομαι».
(Ουπς! μόλις χάσαμε 280 εκατομμύρια Ευρώ που θα απορροφούσαμε από κοινοτικούς πόρους για νέες θέσεις εργασίας, διότι στο μεταξύ δεν προκάναμε να φτιάξουμε τις θέσεις εργασίας που χρειάζονταν για να διαχειριστούν αυτό το πρόγραμμα. Στην άλλη ζωή…)
Θλίψη με σάουντρακ τον κ. Πεταλωτή.
Μια γιγάντια λερναία ύδρα ανοησίας, ένα κεφάλι τής κόβεις δύο μαλακίες σού λέει, όπως ότι «δεν θα σου εξισώσει – ίσως – του χρόνου το πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης» – και σου το λέει σαν να σου κάνει χάρη ο γελοίος – και όπως ότι το «δεν πληρώνω – δεν πληρώνω» είναι «σύνθημα μίσους» (σ.σ.: θα φορεθεί πολύ αυτή η έκφραση).
Το «γιαουρτώνω – γιαουρτώνω» τι είναι; σύνθημα «εχθροπάθειας»;
………………………………
Εχουμε πέσει χαμηλά.
Και θα πέσουμε ακόμα χαμηλότερα.
Οσο θα βαθαίνει το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών, τόσο θα βαθαίνει και η κρίση.
Κι όσον πιο προφανές γίνεται το παράλογον μιας τέτοιας κατάστασης, τόσον πιο πολλή βλακεία θα παράγει η προπαγάνδα για να το συσκοτίζει…
Θλίψη συστημική…
Θλίψη συστηματική…

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 1.ΙV.2011stathis

Read more

Σσσστ, μην ξυπνάτε τους συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ!!



 
Tην ίδια ώρα που η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, η κυβέρνηση εργάζεται μεθοδικά για το ψαλίδισμα των μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων.... 
Προβλέπουμε πάλι οι πουλημένοι συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ να απαντήσουν σκληρά στις νέες περικοπές με φανφάρες του τύπου " Ως εδώ.....Τα μέτρα δεν θα περάσουν!!" και μετά θα συνεχίσουν τον ύπνο τους....
 
Read more

Υπουργείο Παιδείας: Από το Σεπτέμβριο αρχίζει από τα λύκεια η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών


Το νέο λύκειο φέρνει και αξιολόγηση καθηγητών


Μελέτη από διεθνή οργανισµό για την αποδοτικότητα και την αποτελεσµατικότητα της ελληνικής δηµόσιας εκπαίδευσης σε όλες τις βαθµίδες της

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: ΤΑ ΝΕΑ, Σάββατο 2 Απριλίου 2011


«∆εν είναι δυνατόν να ζητάµε από τους καθηγητές να καθοδηγήσουν τα παιδιά στις ερευνητικές εργασίες αλλά να µην αξιολογούνται οι ίδιοι». Με αυτά τα λόγια, η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου προανήγγειλε, µιλώντας χθες στα «ΝΕΑ», την έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, για πρώτη φορά στη χώρα, από τον ερχόµενο Σεπτέµβριοπαράλληλα µε τη λειτουργία του νέου λυκείου. Τον προηγούµενο χρόνο έγινε αυτοαξιολόγηση – σε εθελοντικήβάση – σε περίπου600 σχολεία. Του χρόνου θα επεκταθείσε όλα, ενώ αναµένεται να αρχίσει και η εξωτερική αξιολόγηση, τόσο των σχολείων όσο καιτου εκπαιδευτικού εργου, µε συγκεκριµένους, ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχουςεπίδοσης που θα πρέπει να επιτυγχάνουν σχολεία, µαθητές και φυσικά οι εκπαιδευτικοί.

Εξάλλου η Αννα ∆ιαµαντοπούλου, µιλώντας χθες στον ραδιοσταθµό Flach, αναφέρθηκε µε έµφαση στην αναγκαιότητα αξιολόγησης ενόψει των αλλαγών που επίκεινται στο λύκειο, ενώ «στοχοποίησε» και όσους εκπαιδευτικούς παραδίδουν ιδιαίτερα µαθήµατα, προαναγγέλλοντας επιχείρηση εντοπισµού και αποµάκρυνσής τους. Αφού τόνισε ότι οι περισσότεροι εκπαιδευτικοίκάνουν καλά τη δουλειά τους και έχουν µεγάλα προσόντα,συµπλήρωσε ότι οι λίγοι που προσφεύγουν σε αυτή την πρακτική διαπράττουν «έγκληµα καθοσιώσεως».

Στη Βρετανία η αξιολόγησητων εκπαιδευτικών περνάει πλέονκαι στο... Ιντερνετ. Τον ερχόµενο Σεπτέµβριο αναµένεται η λειτουργία ειδικής ιστοσελίδας στην οποία οι γονείς θα µπορούν νααναφέρουν αυτά που συµβαίνουν στα σχολεία των παιδιών τους. Με βάση τις καταγραφές, οµάδα επιθεωρητών σχολικών µονάδων θα επεµβαίνει άµεσα στα σχολεία για ελέγχους!

ΑΝΑΘΕΣΗ. Στοπλαίσιο αυτό (έναρξη αξιολόγησης, «σαφάρι» για τα παράνοµα ιδιαίτερα) η υπουργός Παιδείας αποφάσισε πριν από λίγες ηµέρες να αναθέσει στον διεθνή Οργανισµό Οικονοµικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) να διενεργήσει µελέτη για τηναποδοτικότητα και αποτελεσµατικότητα της ελληνικής δηµόσιας εκπαίδευσης σε όλες τις βαθµίδες της. Το κόστος της µελέτης θα ανέλθει σε 127.000 ευρώ. Μεταξύ των θεµάτων που θαπεριλαµβάνονται στην προκήρυξη για τη µελέτη είναι και το πώς θα ενισχυθεί «η συµπληρωµατικότητα µεταξύ της αυτοαξιολόγησης και της εξωτερικής αξιολόγησης ανάµεσα στα σχολεία». ∆εν έχει ακόµα αποφασιστεί ποιες επιπτώσεις θα έχει στους εκπαιδευτικούς πιθανή αρνητική αξιολόγηση και ποια οφέλη θα επιφέρει η θετική. Ωστόσο σε ό,τι αφορά τους νεοδιόριστους τουλάχιστον, η αρητική κρίση τα πρώτα δύο χρόνια θα έχει ως επίπτωση ακόµα και την αποµάκρυνσή τους, καθώς µπορεί να µην επικυρωθεί ο διορισµός τους.

Ως προς τη διδασκαλία θα αποτιµώνται µεταξύ άλλων οι διδακτικές πρακτικές του σχολείου, όπως η υιοθέτηση ποικίλων διδακτικών µεθόδων ανάλογα µε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των µαθητών και το αντικείµενο της διδασκαλίας, η αποτελεσµατική διοίκηση της τάξης µε τη σωστή αξιοποίηση του διαθέσιµου χρόνου και των µέσων διδασκαλίας, η ποιότητα της παιδαγωγικής σχέσης που αναπτύσσεται ανάµεσα στους εκπαιδευτικούς και τους µαθητές, ο αποτελεσµατικός σχεδιασµός της διδασκαλίας κ.λπ.

Για τα εκπαιδευτικά αποτελέσµατα θα αποτιµάται η διαµορφωµένη
∆εν αποφασίστηκε ποιες επιπτώσεις θα έχει στους εκπαιδευτικούς πιθανή αρνητική αξιολόγηση
πολιτική του σχολείου(διαδικασίες, µέτρα, παρεµβάσεις) για την παρακολούθηση της φοίτησης των µαθητών και την αντιµετώπιση πιθανών προβληµάτων φοίτησης και διαρροής. Επίσης θαεκτιµάται η εικόνα του σχολείου ως προς τις επιδόσεις των µαθητών του σεσχέση µε τους στόχους και τα περιεχόµενα του προγράµµατος σπουδών, καθώς και ως προς την πρόοδο που παρουσιάζουν τα επιτεύγµατα των µαθητών του διαχρονικά.

Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ. Αλλαγές στον κανονισµόαξιολόγησης(Κ∆Π 223/76) µε τονοποίο επισπεύδονται οι σχετικές διαδικασίες θέσπισε πριν από λίγες ηµέρες το υπουργείο Παιδείας. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε:

1. Οι συνήθεις εκθέσεις πουυποβάλλονταν από τον διευθυντή του σχολείου προς το τέλος των εργασιών του σχολικού έτους, από το τρέχον σχολικό έτος θα υποβάλλονται µέχρι τις δεκαπέντεΜαΐου, αυτές που συντάσσονται από τον οικείο επιθεωρητή µέχρι τις 15 Ιουνίου και οι ειδικές εκθέσεις που συντάσσονται από οµάδα επιθεωρητών µέχρι το τέλος Ιουλίου.

2. Σε περίπτωση που υπάρχει πρόθεση να διατυπωθεί δυσµενής κρίση σε οποιαδήποτε έκθεση ενηµερώνεται γραπτώς ο επηρεαζόµενος εκπαιδευτικός, του παρέχεται η ευκαιρία να ακουστεί καινα υποβάλει τις παραστάσεις του προτού ληφθεί η τελική απόφαση η οποία του κοινοποιείται γραπτώς. ∆υσµενής κρίση θεωρείται η επίκριση για ολιγωρία, παραλείψεις ή ανάρµοστη συµπεριφορά του εκπαιδευτικού κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.

3. Ο υφιστάµενος κανονισµός αντικαθίσταται από νέο, σύµφωνα µε τις διατάξεις του οποίου απότο έτος σύνταξης ειδικής έκθεσηςθα κοινοποιείται το περιεχόµενο τηςσυνήθους έκθεσης και της ειδικής έκθεσης µέχρι τις 15Οκτωβρίου σε διεύθυνση που δηλώνει γραπτώς ο εκπαιδευτικός.

4. Ο εκπαιδευτικός µπορεί να υποβάλει ένσταση µε πλήρη δικαιολογητικά µέσα σε είκοσι µία ηµέρες από την ηµεροµηνία κοινοποίησης της βαθµολογίας του.

5. Η εξέταση των ενστάσεων και η πληροφόρηση των ενδιαφερόµενων εκπαιδευτικών ολοκληρώνεται µέχρι το τέλος ∆εκεµβρίου.

6. Η απόφαση για τηνένσταση είναι τελική και δεν µπορείνα γίνει επανεξέταση της ένστασης, εκτός αν η διαδικασία κριθεί άκυρη από το Ανώτατο ∆ικαστήριο.

7. Από τις 11 Μαρτίου 2011,οι εκπαιδευτικοί µπορεί ναέχουν πρόσβαση στο περιεχόµενο των φακέλων εκθέσεών τους ύστερα από αίτησή τους και καταβολή τέλους δεκαεπτά ευρώ. 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: ΤΑ ΝΕΑ, Σάββατο 2 Απριλίου 2011
Read more