Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Σύλλογος ΠΕ Πειραιά "η πρόοδος": Κάλεσμα σε σύσκεψη για τη συνδρομή


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ

                       “Η ΠΡΟΟΔΟΣ”                                                                                   Πειραιάς 14-03-2011                                                               
        ΓΟΥΝΑΡΗ 21-23   Τ. Κ. 185 31 ΠΕΙΡΑΙΑΣ                                                     Αριθ. Πρωτ.: 25
ΤΗΛ.: 210 41 28 074 - ΚΙΝ.: 6972210342-6944 605921
            FAX.: 210 4613836 - 210 4206111
         ΗΛΕΚ/ΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ: www.e-proodos.gr
                  E-mail: eproodos@gmail.com

ΠΡΟΣ:
Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ
Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
       Συνάδελφοι,
       H αναμέτρηση όλων των εργαζομένων με τις κυρίαρχες πολιτικές (που μειώνουν τα δικαιώματα μας) δεν έχει θετικά για τους εργαζόμενους αποτελέσματα την τελευταία περίοδο. Ο μισθός μας, οι συντάξεις μας, τα ασφαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα περιορίστηκαν. Η συνέχεια της αντιπαράθεσης αναμένεται το ίδιο σκληρή.
       Για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το αντεργατικό μέτωπο χρειάζονται (μεταξύ άλλων) συνδικάτα που να χαίρουν την εκτίμηση πρώτα απ’ όλα των ίδιων των εργαζόμενων. Απαραίτητη (αν και όχι ικανή) προϋπόθεση γι’ αυτό είναι τα συνδικάτα να ακούν προσεκτικά και να λαμβάνουν υπόψη τους τη φωνή των μελών τους.
       Στο Σύλλογο μας εκτιμήσαμε ότι ένα από τα θέματα που (όχι άδικα) συζητούν οι συνάδελφοι μας στα σχολεία είναι και αυτό της συνδικαλιστικής συνδρομής. Η τελευταία μας τακτική Γενική Συνέλευση τοποθετήθηκε στο ζήτημα και ανέθεσε στο Δ.Σ. να πάρει πρωτοβουλία συνεννόησης και συντονισμού με τους άλλους Συλλόγους.
       Σας επισυνάπτουμε την απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης και σας καλούμε στα γραφεία της  ΔΟΕ την Τετάρτη 6 Απρίλη 19:30, για να συντονίσουμε το βηματισμό μας στο συγκεκριμένο ζήτημα. 
       Οι Σύλλογοι που δε θα μπορέσουν να πάρουν μέρος στη συνάντηση μπορούν να στείλουν τις αποφάσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου.
http://www.alfavita.gr/artro.php?id=27887

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ: Η ΔΟΕ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Η ΔΑΠΑΝΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ, ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΦΟΒΕΡΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΑΧΟΜΕΝΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.
Η ΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΠΩΣ Η ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΓΕΝΝΑΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΙΚΑΝΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ!