Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Ψηφίζουμε ΟΧΙ στα Νέα Μέτρα ... μέσω των "κυβερνητικών Υποψηφίων"

Ακούμε τα στελέχη της κυβερνώσας παράταξης να επικρίνουν την αντιπολίτευση, γιατί έχει μετατρέψει τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών σε «Αντιμνημονιακό» Αγώνα.  
Δεν είναι; 
Δηλαδή η κυβέρνηση και όσοι την στηρίζουν τι περίμεναν, να πτωχεύουν επιχειρήσεις,  να αυξάνεται η ανεργία, να επιβάλλονται νέοι φόροι, και οι υποψήφιοι να ασχολούνται με τα πεζοδρόμια; 
Μα ακόμη και τα πεζοδρόμια, είναι  συναρτώμενα με τις περικοπές που προβλέπει το Μνημόνιο για την τοπική αυτοδιοίκηση. 
Και η αντιπολίτευση να μην επιθυμούσε οι εκλογές να έχουν «Αντιμνημονιακό» χαρακτήρα, θα το επέβαλε το εκλογικό σώμα. 
Όπως και έγινε. 
Από αυτή την πραγματικότητα δεν μπορούν να αποδράσουν αυτοί που οδηγούν την Ελλάδα στη χρεοκοπία.
Ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών έχει αποκτήσει χαρακτήρα πολιτικής αναμέτρησης. 
Δεν θα εξετάσουμε αν αυτό είναι σωστό ή λάθος. 
Υπάρχουν επιχειρήματα και στη μια και στην άλλη περίπτωση, αλλά υπάρχει και η πραγματικότητα. 
Οι εκλογές είναι πολιτικές και όλοι θα σπεύσουν να επενδύσουν στις εντυπώσεις. 
Ακόμα και η κυβέρνηση που έκανε στροφή και περιμένει να αντιμετωπισθεί «Καλλικρατικά». 
Συνεπώς η ψήφος έχει αποφασιστική σημασία προκειμένου  η κυβέρνηση να αναγκασθεί να επανεξετάσει την πολιτική της. 
Δεν πρέπει να τρέφουμε ψευδαισθήσεις. 
Μόνο ένα σκληρό και ξεκάθαρο μήνυμα θα υποχρεώσει την κυβέρνηση να ματαιώσει τα σχέδια που έχει έτοιμα να εφαρμόσει από τη Δευτέρα. 
Και ο μόνος τρόπος να τα σταματήσουμε είναι να καταψηφίσουμε τους κυβερνητικούς υποψήφιους.
Read more

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Μαχαίρι στις ΔΕΚΟ προανήγγειλε ο Παπακωνσταντίνου

jpg
Με κατηγορηματικό τρόπο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου διέψευσε ότι κυβερνητική πηγή δήλωσε στο πρακτορείο Dow Jones ότι πρόκειται να ληφθούν σκληρά μέτρα.
Παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι το κυβερνητικό σχέδιο δεν έχει «πέσει έξω», εκτός από μία υστέρηση στα έσοδα η οποία, όπως διευκρίνισε θα αντιμετωπιστεί με μείωση της σπατάλης στο δημόσιο.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι για κάθε ΔΕΚΟ θα υπάρξει σχέδιο αναδιάρθρωσης στα πρότυπα του ΟΣΕ. Τόνισε ότι το πλεονάζον προσωπικό ή θα συνταξιοδοτηθεί ή θα μεταταγεί σε άλλη υπηρεσία του δημοσίου. Οι δε συμβασιούχοι στην πλειοψηφία τους θα χάσουν την εργασία τους. 
http://www.parapolitika.gr/el/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%B5-%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85 
Read more

12-11-10 Προσλήψεις αναπληρωτών Δασκάλων και Νηπιαγωγ

Δελτίο Τύπου
Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι, για το σχολικό έτος 2010-2011, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 162 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και 53 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών για την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010, και θα τοποθετηθούν προσωρινά με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής που προσλήφθηκαν, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
Οι πίνακες με τα ονόματα των εκπαιδευτικών είναι αναρτημένοι εδώ.
Read more

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΕ 60 ( Ε' ΦΑΣΗ)-ν. ΚΟΖΑΝΗΣ


ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΡΕΣΤ

ΓΙΑΜΠΑΝΙΔΟΥ ΑΛΚΜΗΝΗ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ











Read more

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΠΕ 70 (Ε' ΦΑΣΗ)-ν. ΚΟΖΑΝΗΣ


ΚΑΘΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΟΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ







Κοζάνη








Κοζάνη
Read more

Η αποχή, η λευκή και η άκυρη ψήφοι είναι λανθασμένες επιλογές και, τελικά, ερμηνεύονται κατά το δοκούν....

Θα πρέπει, ως πολίτες,  να συνειδητοποιήσουμε, ότι το δικαίωμα της ψήφου, που μας παρέχει η Πολιτεία, αποτελεί ένα υπέρτατο αγαθό,  αφού  μας δίνεται το δικαίωμα να επιλέγουμε, ελεύθερα, εκείνους, που θα μας κυβερνήσουν.
Είναι, λοιπόν, υποχρέωσή μας, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, να προσερχόμαστε και να ψηφίζουμε τους, κατά την άποψή μας, άριστους (και όχι τους .... αναγνωρίσιμους) και αξιότερους, έχοντας, πάντα, στο μυαλό μας, ότι, με την ψήφο μας, επιλέγουμε εκείνους, που θα μας εκπροσωπούν και που θα πάρουν, στα χέρια τους,  τις τύχες  της Πατριδας μας, τις δικές μας και των παιδιεών μας. Γι' αυτό και η ψήφος μας πρέπει να είναι, πάντα, προσεκτικά μελετημένη και ουδέποτε αδιάφορη ή επιπόλαια ...
Τελευταία, παρατηρείται, πως όλο και πληθαίνουν εκείνοι, που, αγανακτισμένοι ή απογοητευμένοι, από όλους και από όλα, αποφασίζουν να απέχουν, από τις διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις, επιδιώκοντας, με την επιλογή τους αυτή, να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα, στα κόμματα και στους πολιτικούς, ώστε να τους αναγκάσουν να αλλάξουν την τακτική, την νοοτροπία ή την πολιτική τους.
Κι, όμως, όσο κι αν η αποχή, θεωρείται, από τους "αγανακτισμένους" πολίτες, ως λογική αντίδραση και ως τρόπος .. αποστολής  "μηνύματος", προς τους κυβερνώντες και όχι μόνον, τελικά, είναι, από πάσης απόψεως,  μια λανθασμένη επιλογή, διότι τα αποτελέσματά της ουδεμία επίδραση έχουν, ως προς την Πατρίδα και τον λαό της, δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων τους, ενώ η ίδια η αποχή καταστρατηγεί τις αρχές της Δημοκρατίας, αφού παρέχει το δικαίωμα στους ΛΙΓΟΥΣ - όσοι κι αν είναι -, να αποφασίζουν, για το σύνολο, για ΟΛΟΥΣ, δηλαδή, και, μάλιστα, χωρίς καν να ακούγεται η φωνή των απεχόντων...  
Είναι γεγονός, πως  κι αν, ακόμη, η αποχή ανέλθη σε υψηλά ποσοστά, το πολύ- πολύ να προκαλέσει, για 2-3 ημέρες, κάποιες σχετικές συζητήσεις, στις οποίες κάποιοι αυτόκλητοι θα εκφέρουν απόψεις και θα μιλούν, εκ μέρους και για λογαριασμό των απεχόντων, αλλά ερήμην τους και χωρίς να γνωρίζουν, αν, με τα όσα λένε, εκφράζουν τις πραγματικές θέσεις και απόψεις τους. Στο τέλος, πάντως, η αποχή θα ερμηνευθεί, κατά το δοκούν και κατά τα συμφέροντα του κάθε κόμματος και κάθε πολιτικού και, στην συνέχεια, θα  ξεπερασθεί και θα ξεχασθεί, ως φαινόμενο, μέχρι την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, που και πάλι θα δει την .... λάμψη  της δημοσιότητος, για 2-3 ημέρες και μόνον....
Είναι, λοιπόν, πρόδηλον, ότι η αποχή ούτε λαμβάνεται σοβαρά υπ' όψη, ούτε στα σωστά συμπεράσματα οδηγεί, ούτε στην επίλυση των προβλημάτων του λαού βοηθά, ούτε κάποιο θετικό και ουσιαστικό αποτέλεσμα επιφέρει, αφού το μόνο, που, τελικά, επιτυγχάνεται, με αυτήν, είναι οι ΛΙΓΟΙ, που ψηφίζουν κανονικά - όσο λίγοι κι αν είναι -, να αποφασίζουν, για ΟΛΟΥΣ, χωρίς καν να ακούγεται η φωνή, η άποψη και η θέση εκείνων, που απείχαν.  
Τελικά, το, δήθεν, .... ηχηρό "μήνυμα", που νομίζουν οι απέχοντες, ότι στέλνουν, με την αποχή τους, ούτε τόσο ηχηρό είναι, ούτε αποτελέσματα επιφέρει, ούτε, ουσιαστικά,  φθάνει, ποτέ, στον παραλήπτη και αν, κατά λάθος,  φθάσει, το σίγουρο είναι, πως δεν θα ερμηνευθεί σωστά, αλλά κατά βούληση, οπότε θα είναι σαν να μην έφθασε ποτέ....
Αλλά και η λευκή και η άκυρη ψήφος είναι λανθασμένες επιλογές, διότι - κι αυτές - ερμηνεύονται κατά το δοκούν και κατά τα συμφέροντα του κάθ' ενός, ενώ, τελικά, εξομοιώνονται με ψήφο υπέρ του πρώτου κόμματος, αφού, ουσιαστικά, αυτό εξυπηρετούν και υπέρ αυτού πηγαίνουν...
Συνεπώς, εκείνο, που ο κάθε ένας, από μας, ως ενεργός πολίτης αυτού του τόπου, οφείλει να πράττει, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, είναι να προσέρχεται στις κάλπες και να ψηφίζει τους, κατά την γνώμη του, καλύτερους και αξιότερους να τον εκπροσωπήσουν και να διαχειρισθούν τις τύχες της χώρας μας και τις δικές μας.
Και, για να να μιλήσουμε συγκεκριμένα, στις επαναληπτικές εκλογές της 14ης Νοεμβρίου 2010, θα πρέπει ΟΛΟΙ οι πολίτες  να προσέλθουμε στις κάλπες και να καταψηφίσουμε τους υποψηφίους του Πασοκ και τους υπ' αυτού υποστηριζομένους, καταψηφίζοντας, έτσι, συγχρόνως, το ανθελληνικό Μνημόνιο, τα, εις βάρος μας, σκληρά και απάνθρωπα μέτρα, τα ψέματα, τον λαϊκισμό, την κοροϊδία, την ανεπάρκεια, τις απειλές και τους εκβιασμούς του Γιωργάκη και της τραγικής κυβερνήσεώς του, που, θα πρέπει, το συντομότερο δυνατόν, να απομακρυνθούν από την εξουσία, μήπως και μπορέσουμε να περισώσουμε κάτι, από την Πατρίδα μας, που, όσο πάει, γίνεται ... αγνώριστη, ..... προς το χειρότερο, βεβαίως...
ΕΙΡΗΝΗ ΓΑΛΑΝΤΗ
Read more

Τι λέει ο Κ. Καραμανλής για τις εξελίξεις;

karamanlis_nd.jpg
To «αποκλειστικό» θέμα απο το διαδικτυακό τόπο Star.gr, εμφανίζει τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κωστα Καραμανλή να δημοσιοποιεί δια της «πλαγίας» οδού κάποιες απόψεις του για την οικονομία, τον Αντώνη Σαμαρά, και το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη.
Παρά την μεγάλη «πίεση» που του ασκήθηκε όλο αυτόν τον καιρό για να «μιλήσει» ώστε να μην σηκώνει ο Α. Σαμαράς στην πλάτη του τα δικά του πολιτικά βάρη, ο κ. Καραμανλής εμμένει στην αρχική του άποψη, ότι ακόμη δεν ήρθε η ώρα, μια που ο χρόνος είναι με το μέρος του.
Γνωρίζει ότι πρέπει να περιμένει, αφού όλοι σιγά-σιγά αρχίζουν να διαπιστώνουν το «οργανωμένο» σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για το ΔΝΤ, μετά και τις παραδοχές που . Παπακωνσταντίνου για αργοπορία λήψης οικονομικών μέτρων την ώρα που έπρεπε.
Επίσης θεωρεί ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αργά αλλά σταθερά, υπό την ηγεσία του Α. Σαμαρά θα πηγαίνει όλο και καλύτερα και θα αποκτήσει εκ νέου δυναμική διακυβέρνησης της χώρας..

Το θέμα προβάλλεται από την σελίδα www.star.gr, και έχει ως εξής:
Προβληματισμένος φέρεται ο Κώστας Καραμανλής για τις πολιτικές εξελίξεις και την κατάσταση της οικονομίας, στις συναντήσεις του τις τελευταίες μέρες με στελέχη της ΝΔ και όχι μόνο.
Παρά τις παροτρύνσεις του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να μιλήσει για το διάστημα της διακυβέρνησής του, ώστε να αφαιρεθεί το σχετικό «βάρος» από τους ώμους του διαδόχου του, ο πρώην πρωθυπουργός αφήνει να εννοηθεί πως μόνο ο ίδιος θα επιλέξει τον χρόνο και τον τρόπο της τοποθέτησής του.
Ωστόσο, για πρώτη φορά ξεκαθαρίζει: «θα μιλήσω οπωσδήποτε εφ' όλης της ύλης όμως και όχι μόνο για την οικονομία».
Ο χρόνος άλλωστε φαίνεται να δουλεύει υπέρ του, καθώς η αυτοκριτική του κ. Παπακωνσταντίνου ότι άργησε να πάρει μέτρα, οι συνεχείς αναθεωρήσεις του ελλείμματος για το διάστημα της νέας διακυβέρνησης και η υστέρηση στα δημόσια έσοδα, καταρρίπτουν την θεωρία για «όλα φταίει η ΝΔ» και αποδεικνύουν ότι το πρόβλημα της οικονομίας είναι περίπλοκο.
Για την κατάσταση της οικονομίας επίσης, όπως είναι αναμενόμενο, δεν είναι αισιόδοξος, ενώ δεν αποκλείει προσφυγή στις κάλπες, παρότι δικαιώθηκε για την εκτίμησή του περί «μπλόφας» του Γ. Παπανδρέου με το «δίλημμα». Πραγματικά «οικουμενική κυβέρνηση» όμως (με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων ή της ΝΔ έστω), δεν θεωρεί πιθανό να σχηματιστεί.
Όσον αφορά την - υπό τον Αντώνη Σαμαρά - αξιωματική αντιπολίτευση, πιστεύει ότι με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς θα ανακάμπτει συνεχώς στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων και ότι θα αποκτήσει εκ νέου δυναμική διακυβέρνησης η πρόταση της ΝΔ.

Ταυτόχρονα όμως θεωρεί ότι δεν θα είναι ασήμαντη η δύναμη του νέου κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη, για την οποία προβλέπει ότι θα εισέλθει στη Βουλή όταν γίνουν εκλογές.
Αυτό που κατηγορηματικά ξεκαθαρίζει στους συνομιλητές του ο πρώην πρωθυπουργός είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει στην ηγεσία της ΝΔ.
Παράλληλα όμως, επισημαίνει ότι θα συνεχίσει να είναι παρόν στην πολιτική ζωή, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να «ιδιωτεύσει». 
http://www.parapolitika.gr/el/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CF%84%CE%B9-%CE%BB%CE%AD%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CE%BA-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82 
Read more

Το παλιό μνημόνιο του 1843

Το παλιό μνημόνιο του 1843

Διαβάστε τι έγινε στην ελληνική οικονομία το 1843, συγκρίνετε το με το σήμερα και θα αντιληφθείτε τι συμβαίνει στην παγκόσμια και στην ελληνική ιστορία, ανεξαρτήτως εποχών, προσώπων και ονομάτων. Η σύγκριση, μόνο ανατριχίλα μπορεί να προκαλέσει. 

Έχουμε και λέμε:
Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα. Δυστυχώς τα λεφτά δεν είχαν πάει σε υποδομές που θα βοηθούσαν την κατεστραμένη ελληνική οικονομία, αλλά είχαν σπαταληθεί στους εμφυλίους της επανάστασης και στα λούσα του παλατιού και των Βαυαρών συμβούλων του στέμματος. (Σας θυμίζει τίποτα;) 

Οι τόκοι που έπρεπε να καταβάλλονται κάθε χρόνο ήταν 7 εκατομμύρια δραχμές και ισοδυναμούσαν με το μισό τών συνολικών εσόδων του ελληνικού κράτους που έφταναν μετά βίας τα 14 εκατομμύρια ετησίως. Στην πραγματικότητα, με την καταβολή των τόκων δεν περίσσευε τίποτα να επενδυθεί προς όφελος του ελληνικού λαού. (Αυτό μήπως;)

Την άνοιξη του 1843, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα λιτότητας, τα οποία όμως δεν αποδίδουν τόσο ώστε να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα για την ετήσια δόση χρήματα. Έτσι, τον Ιούνιο του 1843, η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει τις ξένες κυβερνήσεις ότι αδυνατεί να καταβάλει το ποσό που χρωστάει και ζητά νέο δάνειο από τις μεγάλες δυνάμεις, ώστε να αποπληρώσει τα παλιά. Αυτές αρνούνται κατηγορηματικά. (Βρε κάτι συμπτώσεις...) 

Αντί να εγκρίνουν νέο δάνειο, εκπρόσωποι των τριών μεγάλων δυνάμεων (Αγγλία-Γαλλία-Ρωσία) κάνουν μια διάσκεψη στο Λονδίνο για το ελληνικό χρέος και καταλήγουν σε καταδικαστικό πρωτόκολλο. Οι πρεσβευτές των μεγάλων δυνάμεων με το πρωτόκολλο στο χέρι, παρουσιάζονται στην ελληνική κυβέρνηση και απαιτούν την ικανοποίηση του. 

Αρχίζουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη και μετά από έναν μήνα υπογράφουνμνημόνιο (!), σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα πρέπει να πάρει μέτρα ώστε να εξοικονομήσει μέσα στους επόμενους μήνες το αστρονομικό επιπλέον ποσό των 3,6 εκατομμυρίων δραχμών, που θα δοθούν στους δανειστές της. (Πάμε πάλι απ' την αρχή. Σας θυμίζει τίποτα;)

Για να είναι σίγουροι ότι το μνημόνιο θα εφαρμοστεί κατά γράμμα, οι πρεσβευτές απαιτούν να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που θα εγκρίνει τα μέτρα και να παίρνουν ανά μήνα λεπτομερή κατάσταση της πορείας εφαρμογής τους, αλλά και των ποσών που εισπράττονται. (Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει...) 

Για να μην πολυλογώ, σας αναφέρω τα βασικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση μέσα στο 1843 σε εφαρμογή του τότε μνημονίου. 

Κάθε ομοιότητα με την εποχή μας είναι εντελώς τυχαία και πέραν των προθέσεων του ιστορικού:
1. Απολύθηκε το ένα τρίτο των Δημοσίων υπαλλήλων και μειώθηκαν 20% οι μισθοί όσων παρέμειναν.
2. Σταμάτησε η χορήγηση συντάξεων, που τότε δεν δίνονταν στο σύνολο του πληθυσμού αλλά σε ειδικές κατηγορίες.
3. Μειώθηκαν κατά 60% οι στρατιωτικές δαπάνες, μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των ενστόλων και αντί για μισθό οι στρατιωτικοί έπαιρναν χωράφια.
4. Επιβλήθηκε προκαταβολή στην είσπραξη του φόρου εισοδήματος και της "δεκάτης", που ήταν ο φόρος για την αγροτική παραγωγή.
5. Αυξήθηκαν οι δασμοί και οι φόροι χαρτοσήμου.
6. Απολύθηκαν όλοι οι μηχανικοί του Δημοσίου και σταμάτησαν όλα τα δημόσια έργα.
7. Καταργήθηκαν εντελώς όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους.
8. Απολύθηκαν όλοι οι υπάλληλοι του εθνικού τυπογραφείου, όλοι οι δασονόμοι, οι δασικοί υπάλληλοι και οι μισοί καθηγητές πανεπιστημίου.
9. Καταργήθηκαν όλες οι διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό.
10. Νομιμοποιήθηκαν όλα τα αυθαίρετα κτίσματα και οι καταπατημένες "εθνικές γαίες" με την πληρωμή προστίμων νομιμοποίησης.
11. Περαιώθηκαν συνοπτικά όλες οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις με την καταβολή εφάπαξ ποσού.

Δεν είναι ανατριχιαστικά όμοια με την εποχή μας; Είδατε που οι οικονομικές συνταγές λιτότητας είναι σαν το παλιό καλό κρασί; Ίδιες, αιώνιες, ανυπόφορες. 

Κι επειδή ξέρω ότι θα ρωτήσετε "τι πέτυχαν με όλα αυτά;", σας απαντώ: Ο κόσμος εξαθλιώθηκε για μεγάλο διάστημα, οι ξένοι πήραν ένα μέρος των χρημάτων τους, η χώρα είδε κι έπαθε να συνέλθει, αλλά φαλίρισε ξανά μετά από πενήντα ακριβώς χρόνια, με το "Κύριοι, δυστυχώς επτωχεύσαμεν" του Χαριλάου Τρικούπη το 1893. 

Πάντως, το συγκεκριμένο μνημόνιο του 1843, από πολλούς ιστορικούς θεωρείται μία από τις σοβαρότερες αφορμές για το ξέσπασμα της επανάστασης της 3ης Σεπτέμβρη 1843, που έφερε Σύνταγμα στη χώρα.
http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=27264:2010-10-22-170000&catid=50:mathaino-tin-ellada&Itemid=337
Read more

Ακόμα δεν είδαμε τίποτα...





Η έκθεση αυτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περιλαμβάνει επισκόπηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, των συζητήσεων με τις αρχές, καθώς και των στόχων και του σχεδιασμού του οικονομικού και χρηματοδοτικού προγράμματος.
Για τη σύνταξη της παρούσας έκθεσης τον συντονισμό ανέλαβε ο Servaas Deroose, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης ECFIN της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συνεργάτες:
Giuseppe Carone, Declan Costello, Leila Fernandez Stembridge, Anton Jevcak, Filip Keereman, Luis Garcia Lombardero, Peter Lohmus, Γεώργιος Μοσχόβης, Laurent Moulin, João Nogueira Martins, Elena Pavlova, Matteo Salto και Alessandro Turrini.
Δείτε λοιπόν τι μας περιμένει την επόμενη τριετία 2011-13.

Το 2011 έρχονται τα παίγνια (φρουτάκια), ειδική εισφορά σε επικερδείς επιχειρήσεις, πράσινοι φόροι ...
Ενώ για το 2012, μείωση δημοσίων υπαλλήλων, πάγωμα συντάξεων ...
Δείτε τον πίνακα (κλικ για μεγέθυνση)

2011
εκΕυρώ του ΑΕΠ

Έσοδα

Μεταφορά επίπτωσης από το προηγούμενο έτος 1,1
Αύξηση του ΦΠΑ 1000 0,4
Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα 250 0,1
Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα τσιγάρα 300 0,1
Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα ποτά 50 0,0
Μείωση του μισθολογικού κόστους μέσω μείωσης 13ου και 14ου
μισθού και επιδομάτων 400 0,2
Μείωση των συντάξεων μέσω της μείωσης της 13ης και 14ης
σύνταξης 500 0,2
Έσοδα 2,2
Φορολόγηση των αυθαιρέτων κτισμάτων 800 0,4
Φόρος πολυτελείας 100 0,0
Λογιστικός προσδιορισμός εισοδήματος 50 0,0
Δικαιώματα τυχερών παιγνίων 200 0,1
Άδειες τυχερών παιγνίων 500 0,2
Ειδική εισφορά σε κερδοφόρες επιχειρήσεις 600 0,3
Τέλος διατήρησης ημιυπαίθριων 500 0,2
ΦΠΑ – αλλαγές στις υποκατηγορίες και διεύρυνση της βάσης 1000 0,4
Πράσινα τέλη 300 0,1
Τεκμήρια φορολόγησης 400 0,2
Αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων 400 0,2
Φορολογία των αμοιβών σε είδος (αυτοκίνητα) 150 0,1
Έξοδα 1,0
Ενδιάμεση κατανάλωση 300 0,1
Εξοικονόμηση από την εισαγωγή ενοποιημένου συστήματος
πληρωμής μισθών Δημοσίου 100 0,0
Πάγωμα συντάξεων 100 0,0
Εξοικονόμηση πόρων από τον «Καλλικράτη» 500 0,2
Μειώσεις στις συντάξεις (στις υψηλότερες συντάξεις) 150 0,1
Μείωση των δημόσιων επενδύσεων 500 0,2
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΙΠΤΩΣΗ 9150 4.1
2012
εκΕυρώ του ΑΕΠ

Έσοδα 0,7
Ειδικοί φόροι κατανάλωσης μη-αλκοολούχων ποτών 300 0,1
Άδειες τυχερών παιγνίων 225 0,1
Δικαιώματα τυχερών παιγνίων 400 0,2
ΦΠΑ – διεύρυνση βάσης 300 0,1
Τεκμήρια φορολόγησης 100 0,0
Αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων 200 0,1
Έξοδα 1,2
Μείωση προσλήψεων δημοσίων υπαλλήλων πέραν του 5:1 600 0,3
Επιδόματα ανεργίας (με βάση ελάχιστα μέσα διαβίωσης) 500 0,2
Πάγωμα συντάξεων 250 0,1
Εξοικονόμηση πόρων από τον «Καλλικράτη» 500 0,2
Μείωση πληρωμών προς τις δημόσιες επιχειρήσεις 800 0.4
Μείωση των δημοσίων επενδύσεων 500 0,2
Μη-καθορισμένα μέτρα για λειτουργικά έξοδα 900 0,4
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΤΗΣΙΑ EΠΙΠΤΩΣΗ 5575 2,4
2013
εκΕυρώ του ΑΕΠ
Έσοδα -0,3

Τεκμήρια φορολόγησης 100 0,0
Άδειες τυχερών παιγνίων -725 -0,3
Έξοδα 0,5
Μείωση των προσλήψεων των δημοσίων υπαλλήλων πέραν του
5:1 500 0,2
Πάγωμα συντάξεων 200 0,1
Εξοικονόμηση πόρων από τον «Καλλικράτη» 500 0,2
Μη-καθορισμένα μέτρα 4200 1,8
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΙΠΤΩΣΗ 4775 2,0

2014
εκΕυρώ του ΑΕΠ
Προσωρινά μέτρα -0,4
Ειδική εισφορά σε κερδοφόρες επιχειρήσεις (διακοπή των
προσωρινών μέτρων) -600 -0,2
Φορολόγηση των αυθαίρετων κτισμάτων (διακοπή των
προσωρινών μέτρων) -450 -0,2
Μη-καθορισμένα μέτρα 5750 2,4
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΙΠΤΩΣΗ 4700 1,9

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΜΕΤΡΑ 2010 – 2014 30000 13,0
Read more

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ. ΙΔΟΥ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός του μνημονίου και δύο υπουργοί του με δηλώσεις τους, όπου βρεθούν και όπου σταθούν, παραποιούν σκοπίμως την λαϊκή ετυμηγορία, για το μνημόνιο. Παράλληλα κάποιοι άλλοι υπουργοί άρχισαν να ψελλίζουν αοριστίες και άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε, για το θέμα της μείωσης των μισθών κάτω από το όριο του κατωτάτου μισθού. Παρουσιάζουμε σήμερα τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο ιός της Μαργαρίτας, με το μνημόνιο, για τις εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα. Ιδού λοιπόν η αλήθεια για το τι πρόκειται να συμβεί από την επομένη Δευτέρα, αν οι Έλληνες πολίτες επιτρέψουν στην κυβέρνηση του μνημονίου να συνεχίσει το έργο της, ώστε να μην βρεθεί κάποιος να πει «δεν το ήξερα» :
F.I.
Read more

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Απόδραση με διεθνή ρόλο αναζητά ο Γιώργος Παπανδρέου!





Διεθνή ρόλο αναζητά ο Γιώργος Παπανδρέου!
Πρόκειται για μια πρώτη προσπάθεια απόδρασης από την κόλαση που έρχεται.
Τα "ΝΕΑ" ανακάλυψαν σήμερα πόσο τον έχει ανάγκη ο Σαρκοζί και οι G20!

Σε ρόλο πρεσβευτή της G20 θέλει ο Σαρκοζί τον Παπανδρέου
Ρεποpτάζ: Aριστοτελία Πελώνη

ΣΕ ΡΟλΟ ΠΡΕΣβΕυτΗ για τη µεταρρύθµιση του παγκόσµιου χρηµατοπιστωτικού συστήµατος επιθυµεί, σύµφωνα µε γαλλικές διπλωµατικές πηγές, να αξιοποιήσει τον Γιώργο Παπανδρέου ο Νικολά Σαρκοζί, καθώς η Γαλλία αναλαµβάνει σήµερα µε µεγάλες φιλοδοξίες την προεδρία των G20 και G8.
∆εν είναι τυχαίο πως όταν έγινε γνωστό ότι ο έλληνας Πρωθυπουργός θα µετέβαινε στο Παρίσι, προσκεκληµένος της επικεφαλής των Γάλλων Σοσιαλιστών Μαρτίν Οµπρί για να προεδρεύσει Συνόδου της Σοσιαλιστικής ∆ιεθνούς, η γαλλική προεδρία ζήτησε τη συνάντηση µε τον Γιώργο Παπανδρέου.

Κι αυτό, διότι, όπως λένε οι ίδιες πηγές, ο Ν. Σαρκοζί εκτιµά ότι το προφίλ του Γ. Παπανδρέου ως προέδρου της Σοσιαλιστικής ∆ιεθνούς µπορεί να βοηθήσει στην προώθηση του φιλόδοξου προγράµµατος της Γαλλίας ως προεδρεύουσας για ένα χρόνο της G20 για την αναµόρφωση του οικονοµικού συστήµατος.

Το Παρίσι θέτει ως πρώτη προτεραιότητα τη µεταρρύθµιση του διεθνούς νοµισµατικού συστήµατος και τον κίνδυνο ενός νοµισµατικού πολέµου, υποστηρίζει όµως ότι η συζήτηση θα πρέπει να γίνει σε συνεργασία µε την Κίνα.

Οι λεπτοµέρειες της συνάντησης που θα έχουν τη ∆ευτέρα στο Παρίσι ο Γ. Παπανδρέου και ο Ν. Σαρκοζί συζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγµατοποιήθηκε υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου µε τους Χ. Παµπούκη, ∆. ∆ρούτσα οι οποίοι θα συνοδεύουν τον Γ. Παπανδρέου στο ταξίδι. Στη συνάντηση της ∆ευτέρας µεταξύ Παπανδρέου - Σαρκοζί θα συζητηθεί ακόµη η διµερής αµυντική συνεργασία – στη σύσκεψη συµµετείχε και ο υπουργός Εθνικής Αµυνας Βαγγέλης Βενιζέλος – και η επικείµενη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ.
∆ιπλωµατικές πηγές σηµειώνουν ότι ο γάλλος Πρόεδρος έχει λάβει υπόψη την κινητικότητα που έχει δείξει διεθνώς ο Γ. Παπανδρέου όχι µόνο ως πρωθυπουργός που αντιµετωπίζει την ελληνική κρίση, αλλά και νωρίτερα ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής ∆ιεθνούς και εµπνευστής της πρωτοβουλίας για την Επιτροπή για την οικονοµία, µαζί µε τον νοµπελίστα Τζόζεφ Στίγκλιτς – η Επιτροπή έχει ήδη καταθέσει προτάσεις για µεταρρυθµίσεις στη G20.
Read more