Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Οι δημοσκοπήσεις της εβδομάδας με μια ματιά /Συγκρίσεις και μέσος όρος


Για να μην κουράζεστε με την ανάγνωση πολλών αριθμών, δείτε τον συγκριτικό πίνακα των τριών δημοσκοπήσεων που υπάρχουν στις αυριανές εφημερίδες:


διαβάστε και: 

«με ποιόν αρχηγό το ΠΑΣΟΚ έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές»;


Read more

Ο Στίγκλιτς απεκάλυπτε το 2002 αυτά που κάνει το ΔΝΤ στην Ελλάδα το 2011. Ο “κουρασμένος”, οι “απατεώνες Έλληνες”, η “Δομική διαφθορά” και η Ελλάδα που “δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της”.


Τα γράφαμε (κλικ στην εικόνα) πολύ πριν εμφανιστεί επίσημα το ΔΝΤ ως “επίσημος συνεργάτης”, αφού είχαμε αποκαλύψει από το 2009 τις μεθοδεύσεις ΓΑΠ – ΔΝΤ όταν όλοι μας αντιμετώπιζαν ως εξωγήινους και …”συνωμοσιολόγους”.
Αξίζει όμως να διαβάσετε το άρθρο του Στίγκλιτς που αποκάλυπτε τις μεθοδεύσεις του ΔΝΤ στην Αργεντινή το 2002. Θα καταλάβετε αμέσως την καταδολίευση του Ελληνικού λαού από την κυβέρνηση και το ΔΝΤ με σκοπό την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων όχι μόνο της χώρας αλλά και των πολιτών. Διαβάστε το μέχρι τέλους. Κάθε αράδα είναι και …αποκάλυψη.
Στίγκλιτς: Υπεύθυνο το ΔΝΤ για Αργεντινή
Του ΜΩΥΣΗ ΛΙΤΣΗ
Δριμύ κατηγορώ κατά του ΔΝΤ, το οποίο θεωρεί βασικό υπαίτιο για την κρίση στην Αργεντινή, απευθύνει ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομικών Τζότζεφ Στίγκλιτς.
«Το ΔΝΤ ενθάρρυνε αυτό το σύστημα συναλλαγματικών ισοτιμιών (σ.σ. σύνδεση του πέσο με το δολάριο). Τώρα είναι λιγότερο ενθουσιώδες, αλλά η Αργεντινή είναι αυτή που πληρώνει το τίμημα», τονίζει ο γνωστός «αιρετικός» οικονομολόγος που τιμήθηκε πέρυσι με το Νόμπελ Οικονομικών, με άρθρο του που δημοσιεύεται στο προχθεσινό φύλλο της εφημερίδας της Σιγκαπούρης «Στρέιτς Τάιμς», κατηγορώντας ευθέως τους συνταγολόγους της Ουάσιγκτον για την κατάρρευση.
Το άρθρο, που φέρει τον τίτλο «Μαθήματα από την κατάρρευση της Αργεντινής», έχει ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο γιατί προέρχεται από έναν Αμερικανό νομπελίστα οικονομολόγο, αλλά γιατί ο Στίγκλιτς ήταν κορυφαίο στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας την εποχή της κρίσης στη ΝΑ Ασία το 1997, στην οποία ανάγονται οι ρίζες των σημερινών οικονομικών προβλημάτων της Αργεντινής.
Οι παρόμοιες μάλιστα «συνταγές» εξυγίανσης που ακολουθήθηκαν από το ΔΝΤ και στην περίπτωση της ασιατικής κρίσης, ήταν η αφορμή για να παραιτηθεί ο Στίγκλιτς και να αποτελεί σήμερα έναν από τους κυριότερους επικριτές των πολιτικών του ΔΝΤ.
Κατά τον Στίγκλιτς, η κρίση της Αργεντινής διδάσκει εφτά μαθήματα:
*Στο σημερινό κόσμο ευμετάβλητων συναλλαγματικών ισοτιμιών η πρόσδεση ενός νομίσματος με το αμερικανικό δολάριο, όπως έγινε με την περίπτωση της Αργεντινής, ενέχει υψηλούς κινδύνους.
*Η παγκοσμιοποίηση εκθέτει μια χώρα σε τεράστια σοκ και ως εκ τούτου η αναπροσαρμογή των συναλλαγματικών ισοτιμιών είναι απαραίτητη.
*Οταν κάποιος αγνοεί το κοινωνικό και πολιτικό περιεχόμενο της πολιτικής που ακολουθεί θέτει εαυτόν σε κίνδυνο. Κάθε κυβέρνηση που ακολουθεί πολιτικές που οδηγούν τεράστιο μέρος του πληθυσμού στην ανεργία ή την υποαπασχόληση αποτυγχάνει στο βασικό στόχο της.
*Η δογματική μονομέρεια στην καταπολέμηση του πληθωρισμού, χωρίς να ληφθεί υπόψη η ανεργία ή η ανάπτυξη, είναι επικίνδυνη.
*Η ανάπτυξη απαιτεί ενίσχυση των εγχώριων επιχειρήσεων. Κατά τον Στίγκλιτς, η πώληση των τραπεζών της Αργεντινής σε ξένους, χωρίς απαραίτητες εγγυήσεις, στέρησε από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μία πηγή δανεισμού.
*Σπάνια υπάρχει ανάκτηση εμπιστοσύνης σε μια οικονομία που οδηγείται σε βαθιά ύφεση.
*Χρειάζονται νέοι και καλύτεροι τρόποι για να αντιμετωπιστούν κρίσεις σαν αυτήν της Αργεντινής.
Το ΔΝΤ, τονίζει ο Στίγκλιτς, «δίνει προτεραιότητα στην πολιτική αποζημίωσης των πιστωτών. Τώρα με καθυστέρηση αναγνωρίζει ότι πρέπει να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις».
Μετάθεση ευθυνών
«Θα προσπαθήσει, συνεχίζει, να επιρρίψει τις ευθύνες αλλού-θα υπάρξουν κατηγορίες για διαφθορά και ισχυρισμοί ότι η Αργεντινή δεν ακολούθησε τα απαραίτητα μέτρα».
«Ασφαλώς, χρειάζονταν μεταρρυθμίσεις-ακολουθώντας όμως τις συμβουλές του ΔΝΤ τα πράγματα χειροτέρεψαν…» καταλήγει ο δημοφιλής οικονομολόγος.
* Εκδηλώσεις-συζητήσεις σε όλη την Ελλάδα με θέμα «Η Αργεντινή δεν είναι μακριά, η εξέγερση ενάντια στη φτώχεια και το ΔΝΤ» οργανώνουν μέσα στον Ιανουάριο το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα και η εφημερίδα «Εργατική Αλληλεγγύη».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 12/01/2002
Read more

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Δευτέρα 26/9/2011 και ώρα 11:30.


ΤΖΙΩΡΑ ΣΟΦΙΑ
 ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ν. ΚΟΖΑΝΗΣ
 ΤΗΛ:6936562768
 mail : tziorasof@yahoo.gr


ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, 25-09-2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 11.30 π.μ. ΘΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΤΟ ΠΥΣΠΕ ν. ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:
 
1. Επανατοποθέτηση νηπ/γού και δασκάλων Μαυροπηγής ,νηπ/γού Κοιλάδας , ΠΕ32.
2. Τοποθέτηση δασκάλας από διάθεση.
3. Ορισμός προϊσταμένων νηπ/γείων.
4. Συμπλήρωση ωραρίου ΠΕ06.
5. Βελτίωση θέσης ΣΜΕΑΕ.
6. Κατ' οίκον διδασκαλία.
7. Άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου.
8. Αναγνώριση μεταπτυχιακών.
Read more

Επιλογές Στελεχών Εκπαίδευσης - Χρονοδιάγραμμα επιλογής Σχολικών Συμβούλων ΠΕ70, ΠΕ60 και Ειδικής Αγωγής. Του αιρετού ΚΥΣΠΕ, ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΗ


ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ
ΤΗΛ. 6974 750409                                                                         
FAX: 210 3442287                                                                                  Αθήνα, 24/09/2011

Επιλογές Στελεχών Εκπαίδευσης - Χρονοδιάγραμμα επιλογής Σχολικών Συμβούλων ΠΕ70, ΠΕ60 και Ειδικής Αγωγής

Η διαδικασία και το αποτέλεσμα της επιλογής διευθυντών σχολείων επιβεβαίωσαν την προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας για πλήρη έλεγχο της διοικητικής πυραμίδας της εκπαίδευσης.
Δυστυχώς χάθηκε μία ακόμα ευκαιρία για την αναβάθμιση του κύρους και της αξιοπιστίας των στελεχών εκπαίδευσης.
Με τις παραπάνω επιλογές οι μόνοι που δικαιούνται να πανηγυρίζουν είναι οι αρνητές της αξιοκρατίας στο χώρο της εκπαίδευσης.
Πιστεύουμε πως δεν θα ζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις στις επιλογές Σχολικών Συμβούλων που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Συγκεκριμένα, μετά την ψήφιση του Ν.4001/2011 που προβλέπει αποκλεισμό από τη διαδικασία επιλογής Σχολικών Συμβούλων όσων ανέλαβαν καθήκοντα διευθυντή σχολείου, οι εναπομείναντες υποψήφιοι Σχολικοί Σύμβουλοι ΠΕ70 είναι 563 από τους 1.136 που αρχικά συμμετείχαν.
575 δάσκαλοι, αξιόλογοι, με προσόντα και με διάθεση προσφοράς υποχρεώθηκαν να θέσουν εαυτούς εκτός διαδικασίας, κάτι που αποτελεί «ντροπή» για την ιστορία της Εκπαίδευσης, αφού η σκοπιμότητα επικράτησε της λογικής.
Στη διαδικασία συμμετέχουν επίσης 153 υποψήφιοι Σχολικοί Σύμβουλοι Προσχολικής Αγωγής. Από τους παραπάνω υποψηφίους Σχολικούς Συμβούλους (ΠΕ60 και ΠΕ70) υπέβαλαν ένσταση για τις αξιολογικές μονάδες που συγκέντρωσαν συνολικά με βάση τα μοριοδοτούμενα κριτήρια 328. Το Συμβούλιο Επιλογής Σχολικών Συμβούλων αυτό το διάστημα εξετάζει τις παραπάνω ενστάσεις και θα ολοκληρώσει αυτή την εξέτασή τους την επόμενη εβδομάδα.
Ταυτόχρονα, Δευτέρα ή Τρίτη θα κοινοποιήσει σε κάθε υποψήφιο Σχολικό Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής (77 υποψήφιοι) τις αξιολογικές μονάδες δίνοντάς του πενθήμερη προθεσμία για υποβολή ενστάσεων.
Με την ολοκλήρωση της εκδίκασης όλων των ενστάσεων θα οριστούν ημερομηνίες πρόσκλησης των υποψηφίων σε συνέντευξη. Πιθανόν οι συνεντεύξεις να ξεκινήσουν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν, αν όλα πάνε καλά, έως το τέλος Νοεμβρίου. Θυμίζω πως όσοι είναι κάτοχοι πτυχίων ή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού διπλώματος αλλοδαπής και επιθυμούν να μοριοδοτηθούν γα τη γνώση της ξένης γλώσσας θα εξεταστούν προφορικά ενώπιον του Συμβουλίου από δύο εκπαιδευτικούς αντίστοιχης ειδικότητας. Σχετικά με τα θέματα «μελέτης περίπτωσης» δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν θα αναρτηθούν πριν από τη διαδικασία των συνεντεύξεων στο διαδίκτυο.
Η προστασία και η αναβάθμιση του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων είναι υποχρέωση όλων μας.


Πάντα στη διάθεσή σας

  Παληγιάννης Βασίλης
Read more

Ο Λοβέρδος… παραιτείται πάλι!

Ο Λοβέρδος… παραιτείται πάλι!
Η… Μάρθα Βούρτση του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή ο Λοβέρδος , διακινεί από  χθες ξανά και ξανά ότι σκοπεύει να παραιτηθεί , δηλαδή να πηδήξει από  το καράβι τώρα που βουλιάζει.  Τον πείραξε πολύ που έχασε την ευκαιρία να γνωριστεί με τον  κύκλο του Παπανδρέου στην Αμερική  αφού  ενώ ταξίδεψε μαζί του , αιφνιδίως ο Βενιζέλος κάλεσε τον πρωθυπουργό να επιστρέψει στην Ελλάδα λόγω των νέων μέτρων που έπρεπε να πάρει κι έτσι ο Λοβέρδος δεν μπόρεσε να πλασαριστεί στους Αμερικανούς ως υποψήφιος διάδοχος.
Κι αφού έτσι συνέβησαν τα πράγματα, είπε να ρίξει ένα κλάμα παραίτησης για να  … ξεμπουκώσει.
kentrinews.gr
http://filologos10.wordpress.com/2011/09/24/%ce%bf-%ce%bb%ce%bf%ce%b2%ce%ad%cf%81%ce%b4%ce%bf%cf%82%e2%80%a6-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b9%cf%84%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%ac%ce%bb%ce%b9/
Read more

Αποκάλυψη: Το ΠΑΣΟΚ κάνει την εξεταστική για την οικονομία με μοναδικό σκοπό να φυγαδεύσει τον Παπακωνσταντίνου!


ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ
Απαίτηση Παπακωνσταντίνου στον Παπανδρέου: Σώσε με, ο Βενιζέλος θα μου τα φορτώσει όλα μετεκλογικά και θα με σταυρώσουν! Κάνε την εξεταστική τώρα για να υποχρεωθεί να με στηρίξει ώστε μετεκλογικά να μην μπορεί να υπαναχωρήσει!
Τα κανάλια όλως τυχαίως έχουν υποβαθμίσει το θέμα, για να περάσει στα ψιλά!
Ακόμα και την ανακοίνωση την εκανε ο Μόσιαλος και όχι ο πρωθυπουργός ή έστω ο Βενιζέλος!
Οι τελευταίες ημέρες του Βερολίνου για το ΠΑΣΟΚ και όμως έχουν την ψευδαίσθηση ότι θα υπάρξει επόμενη μέρα γι’ αυτούς που ρήμαξαν την Ελλάδα. Σε αυτή την κατεύθυνση λοιπόν εντάσσεται η άρον άρον πρόταση για σύσταση εξεταστικής που θα διερευνήσει τα πεπραγμένα όλων των κυβερνήσεων στον τομέα της οικονομίας, συμπεριλαμβάνοντας και την διετία ΠΑΣΟΚ!
Όσοι έμειναν με ανοιχτό το στόμα από αυτή την εισήγηση – φιάσκο, σήμερα θα μάθουν την σκοπιμότητα της.
Μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις λοιπόν και με έναν βαρύτατο φάκελλο που υπάρχει για τα πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ στην οικονομία για τον οποίο έχει ενημερωθεί τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο Σ. Κουβέλης, έχει τεκμηριωθεί ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει παίξει τον ρόλο του Ανατόλι Τσουμπάις στο καθεστώς. Θεωρείται λοιπόν δεδομένο ότι θα λογοδοτήσει και θα πληρώσει για την καταστροφή της οικονομίας και της κοινωνίας. Δεν θα έχει μάλιστα ούτε έναν υποστηρικτή, αφού και στο ΠΑΣΟΚ εδώ και μήνες πνέουν μένεα εναντίον του και δεν θα λυπόντουσαν εάν τον έβλεπαν φορτωμένο ως αποδιοπομπαίο τράγο με όλα τα εγκλήματα.
Με προσωπική εντολή λοιπόν του Παπανδρέου (πιστός στον ρόλο του Έλληνα Γιέλτσιν), ζητήθηκε άμεσα η σύσταση της εξεταστικής ώστε η κυβερνητική πλειοψηφία να διαγράψει τα πολιτικά εγκλήματα του Παπακωνσταντίνου, όπως ακριβώς επιχείρησαν να κάνουν με τον Πετσάλνικο για τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ.
Έτσι, με τον Παπακωνσταντίνου “καθαρό” από την εξεταστική – οπερέτα, το ΠΑΣΟΚ που θα έχει επιζήσει την επόμενη μέρα, θα μπορεί να παίξει το χαρτί της “πολιτικής δίωξης”, όταν η επόμενη κυβέρνηση αρχίσει την διερεύνηση της μεθόδευσης του μνημονίου.
Είναι τόσο αδαείς που πιστεύουν ότι το -όποιο- ΠΑΣΟΚ υπάρξει την επόμενη μέρα, θα ασχοληθεί σοβαρά για να σώσει τον Παπακωνσταντίνου…
http://olympia.gr/2011/09/23/%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%ac%ce%bb%cf%85%cf%88%ce%b7-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%83%ce%bf%ce%ba-%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%be%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b9/#more-93195
Read more

Προσλήψεις αναπληρωτών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΕΑΕ -- Όλα τα ονόματα των συναδελφων που έρχονται στο ν. Κοζάνης

ΤΖΙΩΡΑ ΣΟΦΙΑ
 ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ν. ΚΟΖΑΝΗΣ
 ΤΗΛ:6936562768
 mail : tziorasof@yahoo.gr


ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΩ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΞΙΔΕΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ (ΕΑΕ):




4Ειδική ΑγωγήΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥΕΛΕΝΗΣΤΥΛΙΑΝΟΣΕΥΑΓΓΕΛΙΑΠΕ60.50ΠΕ60Νηπιαγωγοί - ΕΑΕΠΕ600
10Ειδική ΑγωγήΝΑΛΤΣΑΟΥΡΑΝΙΑΜΙΧΑΗΛΠΕΡΙΣΤΕΡΑΠΕ60.50ΠΕ60Νηπιαγωγοί - ΕΑΕΠΕ600
25BrailleΧΑΙΤΙΔΟΥΠΑΝΑΓΙΩΤΑΙΩΑΝΝΗΣΜΑΛΑΜΑΤΗΠΕ71ΠΕ70ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙΠΕ700
79BrailleΚΙΟΥΛΟΓΛΟΥΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΓΕΩΡΓΙΟΣΑΘΑΝΑΣΙΑΠΕ71ΠΕ70ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙΠΕ700
88BrailleΠΑΥΛΙΔΟΥΜΑΡΙΑΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣΚΥΡΙΑΚΗΠΕ71ΠΕ70ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙΠΕ700
89Ειδική ΑγωγήΚΟΥΤΣΩΝΑΣΧΑΡΙΣΙΟΣΙΩΑΝΝΗΣΑΝΑΣΤΑΣΙΑΠΕ71ΠΕ70ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙΠΕ700
111Ειδική ΑγωγήΤΣΟΓΓΙΔΗΣΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣΚΥΡΙΑΚΟΣΑΝΘΟΥΛΑΠΕ71ΠΕ70ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙΠΕ700
127Ειδική ΑγωγήΚΑΡΥΠΙΔΟΥΑΝΑΣΤΑΣΙΑΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣΚΛΕΟΝΙΚΗΠΕ71ΠΕ70ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙΠΕ700
130Ειδική ΑγωγήΤΣΟΤΣΟΥΒΑΪΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΕΥΣΕΒΙΑΠΕ71ΠΕ70ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙΠΕ700
137BrailleΘΕΟΛΟΓΟΥΕΙΡΗΝΗΤΡΥΦΩΝΑΣΧΡΥΣΑΠΕ71ΠΕ70ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙΠΕ700
142Ειδική ΑγωγήΤΑΚΙΔΕΛΛΗΕΛΕΝΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΧΡΥΣΟΥΛΑΠΕ71ΠΕ70ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙΠΕ700
152Ειδική ΑγωγήΜΑΛΙΩΡΑΑΝΑΣΤΑΣΙΑΑΝΔΡΕΑΣΙΛΕΑΝΑΠΕ71ΠΕ70ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙΠΕ700
153Ειδική ΑγωγήΧΑΤΖΗΑΔΑΜΟΥΕΥΠΡΑΞΙΑΘΩΜΑΣΞΑΝΘΗΠΕ71ΠΕ70ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙΠΕ700
158Ειδική ΑγωγήΠΟΡΤΑΡΙΤΗΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΓΕΩΡΓΙΟΣΑΘΑΝΑΣΙΑΠΕ71ΠΕ70ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙΠΕ70
Read more

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ


ΤΖΙΩΡΑ ΣΟΦΙΑ
 ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ν. ΚΟΖΑΝΗΣ
 ΤΗΛ:6936562768
 mail : tziorasof@yahoo.gr

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΠΕ60
ΑΠΟΣΕΡΚΟΚΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗΠΕ70
ΓΚΟΥΤΖΙΑΜΑΝΗ ΕΛΛΙΣΑΒΕΤΠΕ70
ΓΚΟΥΤΖΙΑΜΑΝΗ ΤΟΠΗ ΙΩΑΝΝΑΠΕ70
ΔΕΜΙΡΤΖΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΤΙΝΟΣΠΕ70
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗΠΕ70
ΔΟΔΟΥΡΑ ΚΑΛΙΡΡΟΗΠΕ70
ΖΕΡΒΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΠΕ70
ΚΑΡΑΠΙΝΤΣΙΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑΠΕ70
ΚΑΣΤΑ ΔΗΜΗΤΡΑΠΕ70
ΚΟΝΔΥΛΗ ΚΛΕΑΝΘΗΠΕ70
ΜΑΛΑΚΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΠΕ70
ΜΑΥΡΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑΠΕ70
ΜΗΤΚΑ ΚΑΛΛΙΡΟΗΠΕ70
ΜΠΕΡΜΠΕΡΙΔΟΥ ΤΑΤΙΑΝΗΠΕ70
ΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣΠΕ70
ΝΕΡΑΝΤΖΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΠΕ70
ΣΑΡΙΔΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑΠΕ70
ΣΚΟΡΔΑ ΠΕΛΑΓΙΑΠΕ70
ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗΠΕ70
ΣΤΟΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΠΕ70
ΤΑΓΑΡΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΠΕ70
ΤΖΕΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗΠΕ70
ΤΖΙΟΥΦΑ ΜΑΡΙΑΠΕ70
ΤΡΙΜΠΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΠΕ70
ΤΣΑΓΚΑΔΟΥΡΑ ΕΛΕΝΗΠΕ70
ΤΣΙΚΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗΠΕ70
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ 
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΓΚΟΥΝΤΟΥΒΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑΠΕ11
ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΠΕ60
ΜΑΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΠΕ60
ΡΑΜΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΠΕ60
ΧΑΔΟΥΛΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΠΕ60
ΒΑΙΤΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΠΕ70
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΠΕ70
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΠΕ70
ΔΗΜΗΡΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΠΕ70
ΔΟΒΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑΠΕ70
ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΡΙΑΠΕ70
ΚΑΤΣΙΑΝΑΣ ΙΩΝΝΗΣΠΕ70
ΚΟΥΤΙΝΑ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗΠΕ70
ΣΚΟΥΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΠΕ70
ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΕ70
ΤΖΟΥΜΑΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΠΕ70
ΤΣΟΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΠΕ70
Read more

Ν. Μπογιόπουλος: Πόσα «δηλώνει» η πλουτοκρατία


«Λαέ πολέμα, σου πίνουνε το αίμα»! Tι έσοδα δηλώνει και τι πληρώνει ο λαός για φόρους, το ξέρουν οι πάντες...
 
Ν. Μπογιόπουλος: Πόσα «δηλώνει» η πλουτοκρατία
Γιατί, πολύ απλά, ο μισθωτός, ο συνταξιούχος, ο βιοπαλαιστής, δεν μπορούν να κρύψουν τίποτα από τα εισοδήματά τους.

Ποια είναι, όμως, τα εισοδήματα που δηλώνουν στην Εφορία οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι καναλάρχες, οι μεγαλοκαπιταλιστές;

Τι εισοδήματα δηλώνουν στην Εφορία τα φυσικά πρόσωπα που συναπαρτίζουν την πλουτοκρατία του τόπου;

Πόσα λέτε εσείς ότι βγάζει το χρόνο ένας τραπεζίτης; Ένας εφοπλιστής; Ένας βιομήχανος; Και πόσα δηλώνει;

Προσοχή: Δεν μιλάμε γι' αυτά που τα περνάνε στις εταιρείες τους, ώστε να φορολογούνται με «ειδικό φορολογικό συντελεστή» με αποτέλεσμα να πληρώνουν από ελάχιστα έως τίποτα, αξιοποιώντας το κάθε λογής «παραθυράκι» και τη φορολογική ασυλία που τους παρέχει το αστικό κράτος και όλες οι κυβερνήσεις.

Μιλάμε για τον κεφαλαιοκράτη ως φυσικό πρόσωπο. Τι εισόδημα έχει και τι δηλώνει, τελικά, αυτός ο... άνθρωπος;

«Τι έχει» δεν το γνωρίζουμε επ' ακριβώς. Μπορούμε, όμως, να σας δώσουμε μια άλλη εικόνα. Την εικόνα του «τι δηλώνει».

Τα παρακάτω στοιχεία είναι δειγματοληπτικά. Υπάρχει πλήθος ανάλογων (πιστέψτε μας).


Πρόκειται για τρία εκκαθαριστικά σημειώματα (εκ των πολλών που έχει στη διάθεσή του ο «Ριζοσπάστης») κάποιων εκ των επιφανέστερων εκπροσώπων του ελληνικού κεφαλαίου.


Τα εκκαθαριστικά που δημοσιεύουμε εκδόθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία επί τη βάσει των συνολικών εισοδημάτων που δήλωσαν οι κεφαλαιοκράτες ως φυσικά πρόσωπα για το έτος 2011 (εισοδήματα 2010).


Δεν θα αναφέρουμε τα ονόματά τους.

Εξηγούμαστε: Το θέμα εδώ δεν έχει να κάνει με «κουτσομπολιό» όσον αφορά στον τάδε ή τον δείνα, αλλά με τη συνολική πρακτική της άρχουσας τάξης, του κράτους της άρχουσας τάξης, των κυβερνήσεων της άρχουσας τάξης. Πρακτική που κάθε άλλο παρά εξαντλείται στους συγκεκριμένους.

Ας πάρουμε μια γεύση, λοιπόν, ρίχνοντας μια ματιά δίπλα, για το πόσο μπορεί να είναι το ατομικό «Συνολικό Δηλωθέν Εισόδημα» που δηλώνει στην Εφορία - και για ποιο ατομικό δηλωθέν εισόδημα φορολογείται - ένα φυσικό πρόσωπο που ανήκει στην τάξη των χορτάτων.

Αφανίζουν τον ελληνικό λαό!

Νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, απολύσεις, μέτρα συμφοράς και εξολόθρευσης!

Μετέτρεψαν το λαό σε πειραματόζωο μιας άνευ προηγουμένου φοροεπιδρομής.

Δεν υπάρχει παλιό χαράτσι που να μην αύξησαν δυο και τρεις φορές, δεν υπάρχει νέος κεφαλικός φόρος που να μην έχουν εφεύρει.

Έριξαν το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα. Δηλαδή ζητούν να πληρώσει φόρο ο εργαζόμενος ...των 357 ευρώ (μεικτά) το μήνα!

Καλούν το λαό να πληρώσει ...για έκτη φορά φόρο για το σπίτι που μένει επ' απειλή ότι θα του κόψουν το ρεύμα!

Του πίνουν το αίμα και αυτό το αποκαλούν «φόρο αλληλεγγύης»!

Πήγαν το ΦΠΑ στο 23%, ετοιμάζουν διπλασιασμό του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης!

Γιατί όλα αυτά;

Επειδή, όπως λένε, το κράτος τους υπολείπεται - μεταξύ άλλων - στην είσπραξη φορολογικών εσόδων.

Και την ίδια ώρα παραδίδουν στο λαό μαθήματα ότι πρέπει να επιδείξει «πατριωτισμό». Πώς; Αποκτώντας ...«φορολογική συνείδηση», την οποία, προφανώς, ο λαός δεν έχει.

Αυτά συμβαίνουν στη χώρα με τους πλουτοκράτες των ...1.764 ευρώ ετήσιο ατομικό δηλωθέν εισόδημα στην εφορία!

Να, λοιπόν, γιατί «πρέπει» να πληρώσει ο λαός!

Όλο το παραπάνω κείμενο είναι αναδημοσίευση
από την εφημερίδα Ριζοσπάστης


Ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος είναι γνωστός για την αιχμηρή και πάντα τεκμηριωμένη πένα του, τόσο ως αρθρογράφος όσο και ως συγγραφέας.

Το τελευταίο του βιβλίο μάλιστα «Είναι ο Καπιταλισμός, ηλίθιε» αποτελεί ένα χρήσιμο «εργαλείο» για να κατανοήσουμε «τι» συμβαίνει στον κόσμο και στην Ελλάδα, αλλά και «γιατί» συμβαίνει.

Το βιβλίο, αφενός θέτει τα κρίσιμα ερωτήματα, αφετέρου δίνει στέρεες απαντήσεις:
  • Πόσοι φτωχοί απαιτούνται για να «παραχθεί» ένας πλούσιος;
  • Πώς γίνεται την τριετία 2008-2010, που δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι προστέθηκαν στις στρατιές της απόλυτης φτώχειας, της εξαθλίωσης και της ανεργίας, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη να έχει διπλασιαστεί;
  • Ποιοι, πώς και γιατί δημιουργούν τα χρέη και τα ελλείμματα;
  • Ποια τα αίτια της κρίσης στην Ελλάδα και τον κόσμο;
  • Ποιος ο ρόλος της ΕΕ, του ΔΝΤ, του εγχώριου πολιτικού συστήματος;
  • Γιατί η Ιστορία της Ελλάδας είναι μια διαρκής ιστορία χρεών, ελλειμμάτων και Μνημονίων από το 1821;
  • Πού μας οδηγούν τα Μνημόνια και πώς φτάσαμε ωε εδώ;
  • Η κρίση έχει πρόσημο κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό; Την προκαλούν όλοι; Την πληρώνουν όλοι;
  • Ποιοί και πώς κερδίζουν από την κρίση;
  • Ποιά είναι η «διέξοδος» από την κρίση και πώς επιτυγχάνεται;
  • http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=30418&categories_id=69
Read more