Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Μάγκες οι Ιρλανδοί-μακάκες εμείς

Read more

Έρχεται η χρεοκοπία-απέτυχε ο Παπακωνσταντίνου!

Read more

Περνάει από τις κάλπες η επιμήκυνση;


Posted by filologos10 στο Ιανουαρίου 22, 2011








Τον Μάρτιο, στην πιο αισιόδοξη εκδοχή, θα «κλείσει» η λεγόµενη συνολική λύση για την αντιµετώπιση της κρίσης δηµοσίου χρέους που µαστίζει την ευρωζώνη. Αυτό κατέστη σαφές χθες στη συνεδρίαση του Eurogroup, το οποίο αποφάσισε επίσης να παραπέµψεικαι το ζήτηµα της επιµήκυνσης του ελληνικού δανείου των 110 δισ. ευρώ σε αυτό το πλαίσιο της συνολικής λύσης.
Αυτό διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες στα Νέα, σ’ όλες τις εφημερίδες και ακούσαμε στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και σήμερα…
Είμαστε έτοιμοι λοιπόν για εκλογές, απλά περιμένουμε να μας το ανακοινώσουν επίσημα. Βρήκαμε και το τέλειο άλλοθι. Επιμήκυνση και τέταρτη δόση. Σαν να ακούω ήδη στ’ αυτιά μου και το δίλημμα που θα μας πει ο Παπανδρέου, ψηφίστε ΠΑΣΟΚ για να μας κάνουν την επιμήκυνση αλλιώς χάος! Τα χάνετε όλα και τσάμπα η προσπάθεια…
η φωτογραφία είναι του απίθανου γκρινιαρόγατου
Read more

Άρχισε μυστικά η αναδιάρθρωση!



Μυστικές επαφέςμε κατόχους ελ­ληνικών ομολόγων στοεσωτερικό της χώρας ξεκίνησε το υπουργείο Οικονομικών, αφού τα μηνύματα που έχει λάβει από όλες τις πλευρές (Ε.Ε., ΔΝΤ, χρη­ματοπιστωτικοί σύμβουλοι) είναι ότι το χρέ­ος της χώρας μας ξεπέρασε το κόκκινο.
Ασφαλείς πληροφορίες του «Π» αναφέ­ρουν ότι η κυβέρνηση έχει ήδη προσεγγίσει τα ασφαλιστικά ταμεία (τα οποία ελέγχει) που κατέχουν ομόλογα ελληνικού Δημοσίου που λήγουν τις κρίσιμες ημερομηνίες του2014-2015, όταν δηλαδή η Ελλάδα θα είναι ανή­μπορη να εξυπηρετήσει το χρέος και τους τόκους του. 
Οι διαβουλεύσεις ξεκίνησαν από την περίοδο των γιορτών, ενώυπόγειες συνομιλίες έχουν ξεκινήσει και με τις κρατι­κές ελληνικέςτράπεζες και σύντομα αναμέ­νεται να «μπουν στον χορό» και οιιδιωτικές...
Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να αντικατασταθούν οι τίτλοιπου λήγουν τις συγκεκριμένες ημερομηνίες με άλλους μα­κρύτερης διάρκειας και με χαμηλότερο επι­τόκιο από το αντίστοιχο της αγοράς, με τους τόκους να κεφαλαιοποιούνται. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση επιχειρεί να αναδιαρθρώσει τουλάχιστον το εσωτερικό χρέος εν αναμονή των αποφάσεων της Ε.Ε. για τη λύση - πακέτο, η οποία τείνει να γίνει πολύ δυσάρεστη για την Ελλάδα.


Ελεγχόμενη πτώχευση

Και αυτό γιατί, για να μπορέσει η χώρα μας να αντεπεξέλθει, θα πρέπει η αναδιάρ­θρωση να γίνει επί του συνόλου του δημο­σίου χρέους, δηλαδή και των ομολόγων που βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια άλλων ευρω­παϊκών χωρών, τραπεζών και επενδυτικών κεφαλαίων του εξωτερικού. 

Οι τελευταί­ες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Γερμανία επιχειρεί πλέον να επιβάλει από τώρα τους όρους του μηχανισμού στήριξης που έχουν ψηφιστεί για να μπουν σε ισχύ από το 2013 και μετά. Δηλαδή οι χώρες που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το χρέος τους και να δα­νειστούν με αποδεκτά επιτόκια από την αγο­ρά, να προχωρούν σε ελεγχόμενη πτώχευση καθώς θα αποτελούν κίνδυνο για τη σταθε­ρότητα του ευρω-συστήματος. 

Φαίνεται πως το Βερολίνο θέλει να εντάξει την πρόταση αυτή στη λύση - πακέτο που συζητείται αυ­τόν τον καιρό στην Ε.Ε. Μαστίγιο και καρότο δηλαδή:

● Από τη μία να εγκριθεί η αύξηση των κονδυλίων του Ταμείου Στήριξης, ώστε να χρηματοδοτεί με χαμηλότοκα δάνεια της χώρες που έχουν ανάγκη ή να εκδοθεί με­σοπρόθεσμα το περιβόητοευρωομόλογο.

● Από την άλλη, όμως, συγκεκριμένες χώρες που έχουν χρόνιο πρόβλημα με το χρέος (βλέπε Ελλάδα) να πρέπει να αναδιαρθρώ­σουν τα χρέη τους «μια και καλή», όπως δή­λωσε χαρακτηριστικά Γερμανός αξιωματού­χος, «ώστε να τελειώσει το κρυφτούλι με τις αγορές».


Τι θα γίνει με την Ελλάδα;

Προς το παρόν, και επισήμως η κυβέρνη­ση προωθεί την επιμήκυνσητης αποπληρω­μής του δανείου ως μεγάλη επιτυχία. Παρά το γεγονός όμως ότι υπάρχει καταρχήν πο­λιτική συμφωνία από την ευρωζώνη (το ΔΝΤ έχει ήδη δώσει το πράσινο φως για το μέ­ρος που του αναλογεί), η Γερμανία, η Ολλανδία και η Αυστρία εξακολουθούν να βάζουν βέτο. 

Ο λόγος είναι γιατί δεν έχουν πειστεί ακόμα για τη δημοσιονομική εξυγίανση που παρουσιάζει η κυβέρνηση και περιμένουν τα αποτελέσματα της έκθεσης της τρόικας που θα καταφθάσει στη χώρα μας για νέο έλεγχο σε δύο εβδομάδες. Γι’ αυτό προτιμούν να εντάξουν την επιμήκυνση στο πλαίσιο της συνολικής λήψης αποφάσεων για αντιμετώπιση της κρίσης. 

Με αυτόν τον τρόπο η Ελλά­δα κινδυνεύει να έρθει αντιμέτωπη με νέες απαιτήσεις για μέτρα και λιτότητα, ώστε να πάρει την παράταση, η οποία δεν θα έπρε­πε καν να υφίσταται εάν γίνονταν οι σωστές διαπραγματεύσεις και υπολογισμοί από το οικονομικό επιτελείο όταν υπέγραφε τη δα­νειακή σύμβαση!


Ξεχωριστή περίπτωση

Στους διαδρόμους των Βρυξελλών αναφέρεται ξεκάθαρα πλέον ότι η Ελλάδα δεν θα έχει την ίδια αντι­μετώπιση με τις άλλες χώρες γιατί «τα προβλήματα δεν προέκυψαν από την παρούσα κρίση, αλλά από δημοσιονομικό εκτροχιασμό δεκαετιών». 

Η καχυποψία παραμέ­νει και οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έχουν διαμηνύσει στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ότι η χώρα μας δεν πρέπει να περιμένει χάρες και ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκλαμ­βάνει την ευρωλύση - πακέτο ως έναυσμα για δημοσιονομική χα­λάρωση ή πρόωρες εκλογές.


Η γερμανική πρόταση

Τα πράγματα θα δυσκολέψουν για την κυβέρνηση εάν η γερμανι­κή πρόταση για υποχρεωτική και άμεση αναδιάρθρωση του εξωτε­ρικού χρέους περάσει. Ήδη οι κυ­βερνώντες ψάχνουν τρόπους να περάσει μια τέτοια ενέργεια ως φυσιολογική εξέλιξη λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν στο σύνολο της ευρωζώνης και όχι λόγω οικονομικής δυστοκίας της πολιτικής της. 

Ωστόσο η δήλω­ση του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερότι «η κρίση δεν αφορά το ίδιο το ευρώ, αλλά κάποιες χώρες που ανήκουν σε αυτό» ελήφθη από το οικονομι­κό επιτελείο με σκεπτικισμό και ανησυχία. Η επικοινωνιακή στήρι­ξη που λάμβανε τόσους μήνες η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται ότι τελείωσε και οι εξελίξεις αναμέ­νεται να ανατρέψουν πολλές δεσμεύσεις της κυβέρνησης. 

Εάν λάβουμε υπόψη ότι στην παρούσα φάση υπάρχει καθολι­κή επικράτηση των γερμανικών βλέψεων σε όλες τις αποφάσεις της Ε.Ε., τότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Και αυτό γιατί εξακο­λουθεί να υπάρχει έλλειψη σο­βαρής και σταθερής οικονομικής πολιτικής, η οποία διαφαίνεται σε κάθε συνεδρίαση του Eurogroup. 

Μάλιστα, στη συνεδρίαση της Δευτέρας ο Γ. Παπακωνσταντίνου«κρύφτηκε» πίσω από τον Ιρλαν­δό ομόλογό του, που απαίτησε να εξεταστεί το αίτημα της χώρας του για μείωση του επιτοκίου του δανείου που έλαβε από την τρόι­κα. Εάν τα καταφέρει η Ιρλανδία, η Ελλάδα ελπίζει ότι το μειωμένο επιτόκιο θα ισχύσει και για το δι­κό μας δάνειο.


Από Το Ποντίκι 20.1.2011 (απ' όπου και το σκίτσο του Πάνου)

Read more

O Σημίτης διαβλέπει και ανικανότητα της κυβέρνησης Παπανδρέου να βγάλει τη χώρα από τη κρίση.


Το φαρμάκι του για τον Παπανδρέου, ο πρώην πρωθυπουργός το κράτησε για τη τελευταία πρότασή του:  
Η χώρα βρίσκεται όχι μόνο σε οικονομική κρίση αλλά και σε αδυναμία να υπερβεί τις δυσκολίες της, γιατί ένα τμήμα των πολιτικών δυνάμεων προτιμά τα αδιέξοδα από τις λύσεις». 
"Αδυναμία να υπερβεί τις δυσκολίες...", αρα όλες οι προσπάθειες στο βρόντο. Κατά τ άλλα ο λαός τραβά το κουπί δίχως να βγάζει άχνα...
Ολόκληρη η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, είναι η ακόλουθη:

«Η Νέα Δημοκρατία στην τοποθέτησή της για την υπόθεση Siemens ανέδειξε ανάγλυφα τα αίτια της υστέρησης και κακοδαιμονίας του τόπου: Ακραία αντιπαλότητα, συνολική άρνηση του έργου άλλων κυβερνήσεων, αμφισβήτηση της εντιμότητας και του πατριωτισμού των αντιπάλων, συνεχείς υπερβολές, διαστρεβλώσεις και ανακρίβειες. 

Συνέβαλε έτσι αποφασιστικά να κυριαρχήσουν οι πολιτικές σκοπιμότητες στο έργο της Επιτροπής.
Όσον αφορά εμένα προσωπικά, η Νέα Δημοκρατία προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις με στοιχεία ανακριβή, ελλειπή ή και ψευδή.
Πρόβαλε π.χ. δήθεν συναντήσεις με τον Χριστοφοράκο, τον οποίον δεν συνάντησα ποτέ. 

Αποσιώπησε τις ανταγωνιστικές διαδικασίες για το C4i που εξασφάλισαν σημαντική βελτίωση του τιμήματος για το Ελληνικό Δημόσιο.
Αποπειράται να παραπλανήσει σε σχέση με τις προγραμματικές συμβάσεις. Αποτελούσαν ευρωπαϊκή πολιτική για την ενίσχυση της εγχώριας βιομηχανίας και οδήγησαν στην εισαγωγή της κινητής τηλεφωνίας, την παροχή σταθερών τηλεφωνικών συνδέσεων χωρίς περιορισμούς και την ανάδειξη του ΟΤΕ ως μιας από τις δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις

Η χώρα βρίσκεται όχι μόνο σε οικονομική κρίση αλλά και σε αδυναμία να υπερβεί τις δυσκολίες της, γιατί ένα τμήμα των πολιτικών δυνάμεων προτιμά τα αδιέξοδα από τις λύσεις».
Read more

No ρευστό… Νο εφάπαξ!!!


Νο ρευστό… no εφάπαξ…. Σε αδιέξοδο οδηγείται το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων, καθώς αδυνατεί να ικανοποιήσει τα αιτήματα για εφάπαξ 37.000 δικαιούχων ενώ ο μέσος όρος αναμονής υπερβαίνει τη διετία.

 Όπως αποκαλύπτει το Έθνος το Ταμείο έχει ξεμείνει από ρευστό και ψάχνει 1,62 δισεκατομμύρια ευρώ για να ξεκινήσει η καταβολή του βοηθήματος.

Το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο που αυτήν τη στιγμή καταβάλλεται το εφάπαξ σε όσους έκαναν αίτηση πριν από δύο χρόνια. Μάλιστα, τουλάχιστον 500 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν πεθάνει πριν προλάβουν να πάρουν το βοήθημα.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, όσοι υποβάλουν μέσα στον μήνα αίτηση, θα πάρουν το εφάπαξ έπειτα από τρία ή ακόμα και τέσσερα χρόνια.

Αρκεί να αναφερθεί πως κάθε μήνα τα έσοδα από τις εισφορές αρκούν για την έκδοση 600 με 650 βοηθημάτων, ωστόσο υποβάλλονται πολύ περισσότερες αιτήσεις. Για παράδειγμα, εκτιμάται πως οι αιτήσεις που θα κατατεθούν στο Ταμείο αυτό τον μήνα θα είναι 1.200 (ήδη έχουν υποβληθεί 800). Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως 120.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν ήδη κλείσει 25 έτη ασφάλισης και έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Ε αυτοί μέσα στην επόμενη διετία θα δουν την πόρτα εξόδου.

Η ΑΔΕΔΥ σε μια προσπάθεια να  βρεθεί λύση, ζητεί συνάντηση με τις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο δανεισμού του Ταμείου Πρόνοιας ενώ δεν δέχεται τα κυβερνητικά σχέδια για επιβολή εισφοράς 2% έως 3% στις πρόσθετες αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων, για να στηριχτεί το Ταμείο και αντιπροτείνει τη θέσπιση πόρου 2% σε κάθε λογαριασμό του Δημοσίου υπέρ των Ταμείων.

Σημειώνεται πως αν δεν βρεθεί άμεσα λύση, δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να υπάρξουν πιέσεις από την τρόικα για επώδυνες λύσεις στο θέμα του εφάπαξ. Για παράδειγμα, υπάρχει ο κίνδυνος να τεθεί θέμα ακόμα και για άτοκη επιστροφή των εισφορών (κάτι που συνεπάγεται πως δημόσιος υπάλληλος με 35ετία υπηρεσία στην κατηγορία ΠΕ αντί για εφάπαξ 60.000 ευρώ, θα πρέπει να περιοριστεί σε 17.000 ευρώ)!
Read more

Σπηλιωτόπουλος καλεί Ρουσόπουλο να επιστρέψει στην ΝΔ


Θέμα επιστροφής του Θεόδωρου Ρουσόπουλου στην Νέα Δημοκρατία έθεσε ο τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος. Κάλεσε, μάλιστα, τον κο. Ρουσόπουλο αλλά και την  παράταξη να το εξετάσουν σε μεταγενέστερο χρόνο, σημειώνοντας ότι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ που τον κατηγόρησε είπε ότι δεν βρήκε τίποτα εναντίον του παρ’ ότι έκανε φύλλο και φτερό την υπόθεση του Βατοπαιδίου.

Μιλώντας στον σταθμό «Flash», ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «προφανώς πρέπει να απασχολήσει τον κ. Ρουσόπουλο εάν και εφόσον επιθυμεί να επιστρέψει και σε δεύτερο επίπεδο βεβαίως θα απασχολήσει την παράταξη μας, εάν αυτό  το αίτημα υπάρξει. Και, βεβαίως , αυτό θα το απασχολήσει  σε ένα χρόνο που τα πράγματα θα έχουν κατακάτσει και προφανώς οι φορτίσεις θα είναι λιγότερο έντονες από σήμερα. Προφανώς όμως, αν μιλήσουμε με στοιχεία, ένα χαρακτηριστικό μπορούμε να πούμε. Και αυτό δεν μπορούμε να το βάλουμε υπό αμφιβολία, να το θέσουμε σε οποιοδήποτε ερωτηματικό, ότι το ΠΑΣΟΚ έψαξε και ξαναέψαξε, έκανε την υπόθεση φύλλο και φτερό. Τελικά, τι βγήκε να μας πει; Ότι δεν βρήκε τίποτα για τον κ. Ρουσόπουλο που υποτίθεται το ΠΑΣΟΚ  τον είχε καταδείξει ως τον μεγάλο αρχιτέκτονα, εντός εισαγωγικών, του μεγαλύτερου σκανδάλου, του Βατοπαιδίου».

Είχε  προηγηθεί τοποθέτηση του κου. Σπηλιωτόπουλου για την υπόθεση του Βατοπαιδίου όπου σημείωσε  ότι είναι η μεγαλύτερη μπαρούφα, η μεγαλύτερη φούσκα και ότι δεν θα πρέπει να  ξαναμιλήσει το ΠΑΣΟΚ αν δεν πει που ζημιώθηκε το δημόσιο και ποιοι πήραν χρήματα.

Read more

Είπατε τίποτε; Παραιτήθηκε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Μπράιαν Κόουεν…




Posted by Den Estrwse Kan στο Ιανουαρίου 22, 2011
Ο πρωθυπουργός Μπράιαν Κόουεν παραιτήθηκε από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος, αλλά παραμένει στην πρωθυπουργία μέχρι τον Μάρτιο, που θα διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές.
Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Μπράιαν Κόουεν δήλωσε σήμερα ότι θα παραιτηθεί από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος Fianna Fail, αλλά θα παραμείνει στην πρωθυπουργία μέχρι τις 11 Μαρτίου που θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές.

«Αποφάσισα από μόνος μου να παραιτηθώ από πρόεδρος του Fianna Fail και ηγέτης του» είπε ο Κόουεν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε ξενοδοχείο του Δουβλίνου.
Η εξέλιξη αυτή είχε διαφανεί μετά από την αποτυχημένη απόπειρα ανασχηματισμού, η οποία την Πέμπτη λίγο έλειψε να ρίξει την κυβέρνηση και η οποία ανάγκασε τον πρωθυπουργό να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
Ο ίδιος είπε ότι αναμένει πως η κυβέρνηση θα κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης την επόμενη εβδομάδα στο κοινοβούλιο παρά την απόφασή του να παραιτηθεί από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος.
«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κυβερνά τη χώρα», είπε ο Κόουεν.
Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα έχει καταθέσει πρόταση μομφής κατά της ιρλανδικής κυβέρνησης κι επομένως την προσεχή εβδομάδα θα διεξαχθεί σχετική ψηφοφορία.
Το Fianna Fail θα εκλέξει νέο ηγέτη την επόμενη εβδομάδα με εσωκομματική ψηφοφορία, εξήγησε ο Κόουεν.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more

kozanimedia.gr: Σχέδιο συγχώνευσης των Γυμνασίων και Λυκείων Νεάπολης- Τσοτυλίου(αποκλειστικό)



Πρόταση για κλείσιμο του Γυμνασίου της Νεάπολης και συγχώνευσής του με αυτό του Τσοτυλίου, όπως και κλείσιμο του Λυκείου Τσοτυλίου ώστε να συγχωνευθεί με αυτό της Νεάπολης, φαίνεται πως έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Παιδείας από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kozanimedia.gr, η πρόταση αυτή έσκασε σαν βόμβα στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και στη δημοτική αρχή του Βοΐου, με τη Δήμαρχο Παναγιώτα Ορφανίδου, ήδη να έχει ζητήσει να μπει ως έκτακτο θέμα συζήτησης, στο προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, το εν λόγο ζήτημα. Η δημοτική αρχή πρόκειται να αντιδράσει έντονα σε αυτή την εξέλιξη και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται να προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας, την Τρίτη, στην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, Ελένη Ζυγούρη.
Ζήσης Πιτσιάβας
http://kozanimedia.gr/archives/4089 


DAKEPEKOZ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΪΟΥ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΟΠΩΣ Η ΕΛΜΕ ΚΟΖΑΝΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK:
http://dakepekoz.blogspot.com/2011/01/blog-post_8268.html
Read more

Είμαστε ήδη σε "Eλεγχόμενη Πτώχευση", τι σημαίνει αυτό; (Δείτε το video) !

Ο Νότης Μαριάς είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης ενώ παράλληλα αρθρογραφεί στο περιοδικό «Επίκαιρα», έχοντας επίσης βδομαδιάτικη εκπομπή στο τηλεοπτικό κανάλι «Kontra chanel». Το video που παραθέτουμε είναι απ΄ την παρουσία του στο δελτίο ειδήσεων που καναλιού που αναφέραμε και παρόλο ότι έχει μεγάλη διάρκεια –πάνω από 10 λεπτά- αξίζει να το παρακολουθήσετε. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του καθηγητή έχουμε μπει σαν χώρα σε μια διαδικασία ελεγχόμενης πτώχευσης και τις συνέπειες της μας περιγράφει με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο ο ...Νότης Μαριάς. Απ' ότι εκτιμάει ο ίδιος αναστροφή της κατάστασης μπορεί να υπάρξει μόνο με μια κυβέρνηση που δεν θα έχει καμιά σχέση με το πολιτικό σκηνικό όπως το ξέρουμε μέχρι σήμερα. Δείτε τη συζήτηση:
Βαθύ Κόκκινοhttp://emprosdrama.blogspot.com/2011/01/e-video.html
Read more

Από 1η Φεβρουαρίου οι επιβάτες κάνουν… απεργία!

«Δεν πληρώνω» σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Μετά τα διόδια, το κίνημα «Δεν πληρώνω» επεκτείνει τη δράση του και στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα. Από την 1η Φεβρουαρίου, που θα τεθούν σε ισχύ οι νέες τιμές των εισιτηρίων για τις αστικές συγκοινωνίες, τα μέλη του κινήματος δεν θα πληρώνουν εισιτήρια. «Μέχρι να πάρει πίσω η κυβέρνηση την αύξηση του 30%, κάνουμε… απεργία», δήλωσε ένα μέλος του κινήματος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, απάντησε: «νομίζουν πως δεν θα πληρώσουν»…. Εάν οι επιβάτες δεν πληρώνουν τα εισιτήρια, οι οργανισμοί θα παρουσιάσουν τεράστια ελλείμματα και έτσι οι φορολογούμενοι θα τα πληρώσουν διπλά μέσω της φορολογίας, εξήγησε ο κ. Πλασκοβίτης και προειδοποίησε πως «η Αθήνα δεν είναι ανοχύρωτη πόλη».

http://www.newsbeast.gr/
Read more

Το ξέρατε ότι ο Μπέν Άλι και το κόμμα του ήταν μέλη στη Σοσιαλιστική Διεθνή;

Όπως διαβάζουμε στα blogs antilogos και  filologos10., ο δικτάτορας Μπέν Άλι ( στη φώτο παρασημοφορεί τον σοσιαλιστή «ευεργέτη» της χώρας μας κ. Στρος Καν) και το σοσιαλιστικό του κόμμα, ανήκαν στη Σοσιαλιστική Διεθνή, στην οποία ανήκει και το σοσιαλιστικό κόμμα της χώρας μας (ΠΑΣΟΚ)  και της οποίας Πρόεδρος είναι ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός μας κ. Παπανδρέου.

Προφανώς εκεί στη Σοσιαλιστική Διεθνή, είτε δεν έχουν καλά αντανακλαστικά,.....
αφού δεν κατάλαβαν τόσα χρόνια τώρα ότι ο Μπεν Άλι ήταν δικτάτορας και εξόντωνε συστηματικά πολιτικούς του αντιπάλους, είτε είναι μεγάθυμοι και συγχωρούσαν τον φίλο και μέλος τους δικτάτορα.

Στον Ριζοσπάστη διαβάζουμε, κάτι που ομολογουμένως είχε ξεφύγει ακόμα και από το διαδίκτυο:
«Ε, λοιπόν, ο κύριος Μπεν Αλί, ο στρατιωτικός καριέρας που είχε φοιτήσει στην Ειδική Στρατιωτική Σχολή της Γαλλίας, αλλά και στην Ανώτατη Σχολή Πληροφοριών και Ασφαλείας των ΗΠΑ, ο κύριος που από το λεγόμενο«ιατρικό πραξικόπημα» του 1987 μέχρι και προχτές που απέδρασε κυνηγημένος διατηρούσε την εξουσία στην Τυνησία, ήταν – αυτός και το κόμμα του το RCD – εκλεκτά μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς!»

Το RCD και ο Μπεν Αλί διαγράφτηκαν από τη Σοσιαλιστική Διεθνή του κ. Γιώργου Παπανδρέου, μόλις πριν λίγες μέρες, στις 18 Γενάρη, και αφού πρώτα είχε εκτελέσει πάνω από 100 εξεγερμένους Τυνήσιους…

Read more

Αύξηση 4,16% των ανέργων λέει ο ΟΑΕΔ για τον Δεκέμβριο...

Αύξηση της τάξεως του 4,18%, σε σχέση με τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ , εμφάνισε η ανεργία τον Δεκέμβριο 2010!!!
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του Οργανισμού φθάνουν τους 653.552.


Οι επιδοτούμενοι άνεργοι ανέρχονται σε 277.904 (αυξημένοι κατά 71.125 άτομα σε σχέση με τον Νοέμβριο.


Η πολιτική που εφαρμόζεται είναι ξεκάθαρο ότι δημιουργεί περαιτέρω ελλείμματα στο δημόσιο αφού όλους αυτούς τους ΑΝΕΡΓΟΥΣ θα τους πληρώνει ο κρατικός προυπολογισμός...

http://antilogos-gr.blogspot.com/2011/01/416.html 
Read more

Καλού - κακού, κάντε και μια... «κάθαρση»

Ο Τσουκάτος δεχόταν την «οικειοθελή» προσφορά της «Ζήμενς» για την εκλογική ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ από τα «μαύρα» ταμεία της και ο Μαντέλης λάμβανε «χορηγίες» από την πολυεθνική για να συνεχίσει να κοσμεί με την παρουσία του την ανθρωπογεωγραφία του χάρτη με τους πολιτικούς ταγούς της χώρας. Αλλά εκείνη την περίοδο ο κ. Παπανδρέου ήταν απασχολημένος με το πώς θα διαλυόταν η Γιουγκοσλαβία... 
Οι Τσουκάτοι και οι Πανταγιάδες κατηγορούνταν ότι συγκροτούσαν «μαύρες λίστες» μη αρεστών δημοσιογράφων. Αλλά εκείνη την εποχή το υπουργείο Εξωτερικών ήταν απασχολημένο με τη ροή πακτωλού χρήματος προς κάθε λογής Μη Κυβερνητική Οργάνωση... 
Στενοί συνεργάτες του κ. Σημίτη και εξέχοντα μέλη της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ έτρεχαν να υπερασπιστούν εφοπλιστές που λίγες μέρες πριν είχαν πάρει στο λαιμό τους 80 ανθρώπους. Αλλά εκείνη την εποχή ο κ. Παπανδρέου χόρευε ζεϊμπέκικα απέναντι από τα Ιμια... 
«Οποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα» ήταν η μόνιμη απάντηση του Σημίτη και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ όταν ο τόπος βοούσε για τα «κότερα».
Τώρα όμως ο κ. Παπανδρέου είναι εδώ μαζί με ένα «άλλο», με ένα «νέο» ΠΑΣΟΚ.
Και ως εκ τούτου θα βάλει «τάξη». Σύμφωνα δε με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες, σκέφτεται να κάνει και μια «κάθαρση»...

Πηγή Ριζοσπάστης 
http://citypress-gr.blogspot.com/2011/01/blog-post_269.html#more 
Read more

"Κατεδαφίζεται" η ιρλανδική κυβέρνηση των τροϊκανών

Image"Kατεδαφίζεται" η ιρλανδική κυβέρνηση που έστειλε τη χώρα στο ΔΝΤ και την τρόϊκα: Τέσσερις υπουργοί της Ιρλανδίας παραιτήθηκαν χθες, μια ημέρα μετά την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Μάικλ Μάρτιν, ο οποίος ηγείτο του μετώπου κατά του πρωθυπουργού Μπράιαν Κόουεν, ανακοίνωσαν τα ιρλανδικά μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για τους υπουργούς Υγείας Μέρι Χάρνεϊ, Δικαιοσύνης Ντέρμοτ Αχερν, Μεταφορών Νόελ Ντέμπσεϊ και Άμυνας Τόνι Κίλιν,  όπως αναφέρουν η εφημερίδα «Irish Times» και το πρακτορείο «RTE».
Οι παραιτήσεις αυτές στερούν από την ιρλανδική κυβέρνηση περισσότερο από το ένα τέταρτο των υπουργών της και σύμφωνα με τα τοπικά Μ.Μ.Ε.  ανοίγει ο δρόμος για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, πριν τις γενικές εκλογές του Μαρτίου.
Ο Μάρτιν παραιτήθηκε μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που κέρδισε ο πρωθυπουργός Κόουεν για την ηγεσία του κόμματός του, του Φιάνα Φέιλ. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών είχε ζητήσει αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος και επέκρινε τον Κόουεν για τον τρόπο που χειρίστηκε την οικονομική κρίση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Read more

Το ντοκουμέντο της εκσυγχρονιστικής μίζας. Είναι μακέτο κύριε Σημίτη;

Δείτε το ντοκουμέντο της μίζας. 3,500,000 Μάρκα (3,5 φορές πάνω από την περιβόητη μίζα Τσουκάτου) για την θρυλική πλέον σύμβαση “8002″. To 1999! Και έχει το θράσος ο κύριος Σημίτης να μιλά. ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ; Μιλάμε για μία αδίστακτη συμμορία που πρέπει επιτέλους να ξεριζωθεί. Δείτε το ντοκουμέντο.
 
http://olympia.gr
Read more

Τα ΜΑΤ στην Κοζάνη...

Aπό την Επιτροπή ΜΜΕ Πολυτεχνικών Τμημάτων
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Κοζάνη

VIDEO ΝΤΡΟΠΗΣ:
http://www.youtube.com/watch?v=FcI-zVhYzAg
(Να θυμίσω στον κύριο Πρωθυπουργό ότι μόλις πρόσφατα ο ίδιος ήταν μέλος των πορειών διαμαρτυρίας με σηκωμένες γροθιές. Τότε οι πορείες ήταν θεμιτές, σήμερα καταστέλλονται με ξύλο και δακρυγόνα.)

Προς τα ΜΜΕ:
Παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα που ακολουθούν. Θέλουμε να προβάλουμε το πρόβλημά μας παραέξω. Και δεν εννοούμε το ξύλο που φάγαμε χτες από τα ΜΑΤ, αλλά τα χρόνια προβλήματα και αιτήματα που έχουμε σαν Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας! (Είμαστε ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ και...
 κάνουμε μάθημα σε αποθήκες supermarket και σε πολυκατοικία).
Θέλουμε να ακουστεί
η φωνή μας στον κόσμο! Εδώ και ένα μήνα στέλναμε δελτία τύπου με τις κινήσεις μας και τα αιτήματά μας όσο αφορά το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και την παιδεία γενικότερα, σε τηλεοπτικούς σταθμούς και ραδιόφωνα και τα ΜΜΕ μας αγνοούν. Τα ΜΜΕ που ασχολήθηκαν έστω και λίγο με το θέμα μας μπορούμε να τα μετρήσουμε στα δάχτυλα του ενός χεριού μας.
Η κατάσταση που βιώνουμε σαν φοιτητές είναι τραγική. Ασχοληθείτε και λίγο μαζί μας. Απλοί φοιτητές είμαστε. Οι δύο φοιτητικοί σύλλογοι δρουν και διαμαρτύρονται για τα προβλήματά μας, μακριά από κομματικά και παραταξιακά συμφέροντα. Οι αφίσες και οι κομματικές γραμμές δεν έχουν ύπαρξη πλέον στα τμήματά μας (http://www.youtube.com/watch?v=9CgWE52aN78).
Μέσα από το blog των φοιτητών των Πολυτεχνικών τμημάτων στην Κοζάνη μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με το ιστορικό των κινητοποιήσεων. (http://news-uowm.blogspot.com/)
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΡΑ, αλλά υπάρχουμε και εμείς εδώ. Και θέλουμε να μάθουν και άλλοι την ύπαρξή μας και τα αιτήματά μας...
Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Τηλέφωνο: 69 81 37 98 54

e-mail:
press.pdm.koz@gmail.com
Ιστοσελίδα:
http://news-uowm.blogspot.com/
Read more

Τι συμβαίνει με τον Παπακωνσταντίνου; Δεύτερη προσπάθεια να χαρίσει χρέη 24 δις σε λαμόγια!




http://www.newpost.gr
Δεύτερη προσπάθεια Παπακωνσταντίνου να χαρίσει χρέη 24 δις
Την διαγραφή οφειλών 24 δις προς το Δημόσιο επαναφέρει η κυβέρνηση παρ' ότι αναγκάστηκε πριν από λίγες εβδομάδες να αποσύρει ανάλογη διάταξη έπειτα από αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Η ρύθμιση, βρίσκεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που πάει στη Βουλή κάτι όμως που έγινε αντιληπτό από ορισμένους βουλευτές που ζήτησαν αμέσως εξηγήσεις για να λάβουν την εξής απάντηση από τον κ Κουσελά: η λίστα θα διαμορφωθεί αφ' ότου υπάρξει η νομοθετική ρύθμιση”.
Η διαδικασία μέσω της οποίας θα κριθεί ποια χρέη θα διαγραφούν ως ληξιπρόθεσμα θα περιλαμβάνεται στο επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο, ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών, Δ. Κουσελάς, στη Βουλή.
Απαντώντας σε ερώτηση του Δ. Παπαδημούλη για την διαγραφή ληξιπρόθεσμων οφειλών ανέφερε πως τότε θα υλοποιηθεί και η δέσμευση για κοινοποίηση των ονομάτων των μεγαλοφειλετών.
Ο υφυπουργός παραδέχθηκε την έλλειψη πολιτικής βούλησης στο παρελθόν για την είσπραξη των χρεών και τόνισε ότι με τις νέες δικλείδες που έχει θέσει το υπουργείο, δεν θα μπορούν κάποιοι να διαφεύγουν της πληρωμής.
«Τα 30 και πλέον δισεκατομμύρια των ληξιπρόθεσμων και όχι των μη εισπράξιμων οφειλών, δεν δημιουργήθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη, ούτε δημιουργήθηκαν τον τελευταίο χρόνο. Είναι δημιούργημα και απόρροια μιας συγκεκριμένης πολιτικής για το ζήτημα που συζητάμε: Υπήρξε όντως κατά καιρούς, έλλειψη πολιτικούς βούλησης προκειμένου να εισπραχθούν αυτά τα ανείσπραχτα χρέη. Εμείς, επιδιώκουμε την είσπραξή τους πριν αρχίσουν να διογκώνονται τα χρέη του καθένα, με αποτελεσματικούς προληπτικούς ελέγχους. Έχουμε διαμορφώσει το πλαίσιο ώστε να είναι αποτελεσματικοί οι έλεγχοι αυτοί, έχουμε δημιουργήσει ένα ηλεκτρονικό κόσκινο, μια ηλεκτρονική κρησάρα από την οποία, δύσκολα μπορεί να περάσει κανείς» δήλωσε.

Read more