Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

«Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη απελπισία»

Λέτε να ξέρει κάτι (λόγω των καλών του σχέσεων με το ΠΑΣΟΚ) ο κ. Χατζημαρκάκης, που εμείς δεν ξέρουμε;
O ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Ελευθέρων Δημοκρατών (FDP) Γιώργος Χατζημαρκάκης, χαρακτήρισε προβληματική την πολιτική διάσταση της απόφασης του Γιώργου Παπανδρέου και πρόσθεσε επίσης ότι για να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση σε ένα τέτοιο βήμα θα πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη απελπισία.
Διαβάστε τις δηλώσεις του κ. Χατζημαρκάκη στην Deutsche Welle

Προβληματική χαρακτηρίζει την πολιτική διάσταση της απόφασης του Γιώργου Παπανδρέου ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Ελευθέρων Δημοκρατών (FDP) Γιώργος Χατζημαρκάκης. «Νομικά το βήμα της ελληνικής κυβέρνησης είναι κατανοητό. Υπήρχε μια προθεσμία στο πλαίσιο της οποία η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να κάνει κάτι. Πολιτικά όμως το θέμα αυτό έρχεται σε μια δύσκολη φάση. Ούτως ή άλλως οι ελληνογερμανικές σχέσεις διανύουν μια δύσκολη περίοδο, μετά την κρίση του ευρώ και ειδικότερα την ελληνική κρίση. Στη Γερμανία, και σε πολιτικό επίπεδο η κίνηση της Ελλάδας δεν συναντά κατανόηση. Πιστεύω ότι για να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση σε ένα τέτοιο βήμα θα πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη απελπισία», τονίζει ο Γιώργος Χατζημαρκάκης.
Ο φιλελεύθερος ευρωβουλευτής εντοπίζει πολλά από τα ελληνογερμανικά προβλήματα της παρούσας φάσης στις κακές σχέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο. «Μετά από πολλές παρεξηγήσεις, πιστεύω ότι οι σχέσεις της καγκελαρίου Μέρκελ και του Γιώργου Παπανδρέου είναι σήμερα άσχημες, δεν είναι πολύ καλές. Θα παρακαλούσα και τους δύο να συζητήσουν και να τα βρουν. Και αυτό γιατί γνωρίζω -μετά από πολλές συνομιλίες που είχα- ότι έχουν όντως κακές προσωπικές σχέσεις και πιστεύω ότι είναι αναγκαίο να τα βρουν πάλι», επισημαίνει ο Ελληνογερμανός πολιτικός.
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6406948,00.html