Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

«Έργα και ημέραι» του Σταύρου Παπασταύρου



«Έργα και ημέραι» του Σταύρου Παπασταύρου
Από το Χρηματιστήριο και τη λίστα Λαγκάρντ …στην υπόθεση της Μαργαρίτας Παπανδρέου και τη Siemens -Ύποπτη η διακομματική σιωπή για τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά.
Μπορεί ο ακαδημαϊκός του βίος να βρίθει περγαμηνών και διακρίσεων, ωστόσο η παρουσία του Σταύρου Παπασταύρουστην πολιτική σκηνή, ή για να είμαστε πιο ακριβείς, στο πολιτικό παρασκήνιο είναι γεμάτη από σκοτεινές σελίδες: Χρηματιστήριο, λίστα Λαγκάρντ, Siemens….Το όνομά του εμφανίζεται σχεδόν σε κάθε υπόθεση «ειδικού» ενδιαφέροντος, εγείροντας ερωτηματικά καταρχήν για το ποιος είναι ο πραγματικός του ρόλος και κατά συνέπεια για το πώς παραμένει στο απυρόβλητο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», την εποχή που το Χρηματιστήριο κάλπαζε προς τη «φούσκα», ο νεαρός τότε δικηγόρος με το μεταπτυχιακό και την υποτροφία στο Harvard, υπήρξε πρόεδρος διαφόρων φοιτητικών οργανώσεων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, θέσεις που άλλωστε τον βοήθησαν να γνωριστεί καλύτερα με τη γαλάζια παράταξη.
Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, την περίοδο εκείνη, φημολογούνταν έντονα ότι επενδύθηκαν σε ελληνικές μετοχές εκατομμύρια μάρκα από το ταμείο της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μέσω του οποίου διακινήθηκαν και «μαύρα» χρήματα κορυφαίων Ευρωπαίων πολιτικών. Το πλούσιο ταμείο της Νεολαίας του ΕΛΚ αποτελούσε ανέκαθεν κοινό μυστικό, η διαχείριση όμως και ο τρόπος εποπτείας του παραμένουν άγνωστα. Όπως άγνωστη παρέμεινε και η εμπλοκή του Παπασταύρου στην υπόθεση.
Ο Καραμανλής και η συμβουλή του Έβερτ 
Λίγο μετά τις εκλογές του 2007, ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θέλοντας να αξιοποιήσει τις ευρωπαϊκές διασυνδέσεις του Παπασταύρου, τον διορίζει γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ.Παράλληλα, τον τοποθετεί και στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής». Ωστόσο, είναι φανερό πως ο πρώην πρωθυπουργός κρατάει αποστάσεις από τον διακεκριμένο δικηγόρο: δεν τον παίρνει μαζί του στα ευρωπαϊκά ταξίδια, αλλά και ούτε τον εντάσσει στην ομάδα της «Ραφήνας», ακολουθώντας πιθανότατα τις συμβουλές του Μιλτιάδη Έβερτ.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ είχε συμβουλεύσει τον Καραμανλή να είναι προσεκτικός «με τον νεαρό Σταύρο που ενεργεί ως ταξιδιωτικός πράκτορας πολιτικών προσώπων»,αναφερόμενος στην εποχή της υποτίμησης της δραχμής το 1998, όταν Έλληνες πολιτικοί ταξίδεψαν αμέσως στην Ελβετία.
Από το στρατόπεδο της Ντόρας, πρωτοπαλίκαρο του Σαμαρά
Όταν ο Καραμανλής άνοιξε τις διαδικασίες για τη διαδοχή στη Νέα Δημοκρατίαο Παπασταύρου βρέθηκε στο στρατόπεδο της Ντόρας Μπακογιάννη. Η επικράτηση του Σαμαρά θα περίμενε κανείς ότι θα του δημιουργούσε πρόβλημα. Άλλωστε και ο ίδιος, όταν αντιλήφθηκε ότι είχε κάνει λάθος επιλογή, ένιωσε «ξεκρέμαστος». Ωστόσο, ο κ. Παπασταύρου ως έμπειρος δικηγόρος φαίνεται πως ξέρει πολύ καλά την τέχνη του ελιγμού. Προσεγγίζει το νέο αρχηγό και γρήγορα αποκτά την εμπιστοσύνη του, ίσως περισσότερη και από ότι ο ίδιος θα περίμενε.
Πλέον η ανάδειξή του σε βασικό στέλεχος του πρωθυπουργικού επιτελείου είναι το διαβατήριο για την πολιτική του επιβίωση και όχι μόνο, καθώς παρά και την πρόσφατη αρνητική δημοσιότητα για την εμπλοκή του στη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Παπασταύρου μοιάζει να είναι στο απυρόβλητο. Και βέβαια αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση δεν είναι η σιωπή της Συγγρού. Αυτή ήταν αναμενόμενη. Όμως, όπως αποδεικνύεται, υπάρχει διακομματική «omerta» όσον αφορά τον κ. Παπασταύρου, αφού ούτε τα άλλα κόμματα δείχνουν να έχουν διάθεση να «σκαλίσουν» τα πεπραγμένα του.
Read more

Η 7χρονη κόρη του Μάκη με το μπουφάν των 2.000 ευρώ

dakepekoz: Αυτό είναι θέμα που μπορεί να αναδειχθεί στην αποκαλυπτική εκπομπή "Κίτρινος τύπος"! Να καλέσει και το Γ. Μανώλη και τον Τατούλη να το συζητήσουν! Στο πάνελ του εκτός των γνωστών παλιών τηλεμαιντανών, θα μπορούσε να καλέσει και το Θέμο που είναι ένας εξίσου μεγάλος λαϊκός ήρωας με αμέτρητες αποκαλύψεις και χτυπήματα στο σύστημα!!!

Την ώρα που ο κόσμος πεινάει, ο πάλαι ποτέ γνωστός δημοσιογράφος, Μ. Τριανταφυλλόπουλος ξοδεύει 4 βασικούς μισθούς για το Dior μπουφάν της κορης του!

Η 7χρονη κόρη του Μάκη με το μπουφάν των 2.000 ευρώ!


Ενας στους τέσσερις Ελληνες είναι άνεργος. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να θεωρούν τους εαυτούς τους τυχερούς αν βρουν δουλειά με τον βασικό μισθό των 586 ευρώ το μήνα, όπως μας είπε πρόσφατα και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Την τελευταία τριετία, 3.500 Ελληνες αυτοκτόνησαν γιατί δεν άντεχαν άλλο την πείνα και τον εξευτελισμό.
Την ίδια ώρα, κάποιοι έχουν το θράσος να προκαλούν. Ο πάλαι ποτέ γνωστός δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ντύνει την κόρη του με μπουφάν που κοστίζουν πάνω από 2.000 ευρώ!
1Η φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα το newsbomb.gr ξεσκεπάζει την κοροϊδία του αυτοαποκαλούμενου «Ταρζάν» σε όλο της το μεγαλείο. Ο άνθρωπος που έχτισε όλη την -ψευδεπίγραφη- εικόνα του πάνω στον ισχυρισμό ότι είναι ένας απλός πολίτης, σαν όλους μας και κατάφερε να κοροϊδέψει πολύ κόσμο για να ταυτιστεί μαζί του, ξοδεύει για να αγοράσει ένα μπουφάν στην 7χρονη κόρη του, τα χρήματα που ο μέσος εργαζόμενος θέλει σκληρή δουλειά τεσσάρων μηνών για να βγάλει. Είναι Dior θα μου πείτε... Και η σύζυγος του Τριανταφυλλόπουλου είναι γνωστή για τα ακριβά της γούστα... Σιγά μην εμφάνιζε την κόρη της στη γιορτή του ιδιωτικού σχολείου όπου τη στέλνει με κάτι απλώς ακριβό. Πώς θα έμπαινε στο μάτι των άλλων μανάδων του «χρυσού» σχολείου, αν δεν φορούσε η ΔΙΚΗ ΤΗΣ κόρη το πιο ακριβό μπουφάν; Για σκεφτείτε το λιγάκι, όμως... Αυτός ο άνθρωπος προσπαθεί ακόμη και τώρα να μας πείσει ότι καταλαβαίνει τα προβλήματα του μέσου Ελληνα. Οτι μπορεί να συνειδητοποιήσει την αγωνία του πατέρα που ξεκινάει το πρωί από το σπίτι και δεν ξέρει αν το βράδυ θα καταφέρει να γυρίσει με ένα μπουκάλι γάλα για τα παιδιά του. Κι ο... Μάκης πάει και δίνει δυο χιλιάρικα για ένα από τα -πολλά- μπουφάν της κόρης του. Με τα ίδια χρήματα, ο μέσος Ελληνας πρέπει να ταΐσει την οικογένειά του για τέσσερις μήνες! Με τα χρήματα που δίνει ο Μάκης για ΕΝΑ μπουφάν της κόρης του. Κι όλοι ξέρουμε πόσο κρατάνε τα μπουφάν των παιδιών σε αυτή την ηλικία... Μερικούς μήνες. Τα παιδιά μεγαλώνουν και μετά χρειάζονται άλλα μπουφάν. Καινούρια. Αλλα δυο χιλιάρικα, δηλαδή. Σιγά μην ιδρώσει το αυτί του Μάκη, όμως. Λεφτά υπάρχουν.
Για τον ίδιο δηλαδή, τη γυναίκα και τις κόρες του, ναι. Λεφτά υπάρχουν. Για να στέλνει την κόρη του στο πανάκριβο ιδιωτικό σχολείο με τα 17.000 ευρώ δίδακτρα, λεφτά υπάρχουν. Μέχρι εκεί, όμως. Γιατί ακόμη και πολλούς από τους εργαζόμενους του site του, απλήρωτους τους έχει. Φαντάζεστε πώς νιώθουν οι άνθρωποι αυτοί, που δουλεύουν όλη μέρα για τον «κύριο Μάκη» και δεν παίρνουν φράγκο, όταν βλέπουν την κόρη του να τριγυρνάει με ένα μπουφάν που αντιστοιχεί σε τέσσερις μήνες ενοίκιο, φαγητό, ρεύμα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους; Τελικά, το θράσος κάποιων ανθρώπων δεν έχει όρια. Ευτυχώς, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και οι Ελληνες που κάποτε κατάφερνε να κοροϊδέψει του έχουν γυρίσει πλέον την πλάτη...


Read more: http://www.newsbomb.gr/media-agb/story/260342/i-7hroni-kori-toy-maki-me-to-mpoyfan-ton-2000-eyro#ixzz2EUOOnXwW
Read more

Ελληνικό “ναι” στα Σκόπια υπό προϋποθέσεις


skopianosΒήμα προς τα εμπρός στο Σκοπιανό κάνει η κυβέρνηση η οποία, σύμφωνα με τα Νέα, στη Σύνοδο Κορυφής της επόμενης εβδομάδας θα πει το “ναι”, υπό προϋποθέσεις, στο να δοθεί το πράσινο φως στην ΠΓΔΜ για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Η στροφή αυτή, ύστερα από απανωτά βέτο στις επανειλημμένες συστάσεις της Κομισιόν της Κομισιόν να αρχίσουν τα Σκόπια ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, δεν είναι ανεξάρτητη από τις έντονες πιέσεις που δέχθηκε τον τελευταίο καιρό η Αθήνα από τις Βρυξέλλες.
Οι προειδοποιήσεις υπήρχαν αλλά η πίεση κατέστη σαφής όταν ο αρμόδιος επίτροπος για τη διεύρυνση Στέφαν Φούλε παρουσίασε πρόταση για ένα “νέο διαπραγματευτικό πλαίσιο”, το οποίο θα επιτρέψει στην ΠΓΔΜ να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Ενωση και να λύσει το ζήτημα της ονομασίας με την Ελλάδα στην πορεία.
spirospero.gr

dakepekoz: Ένας μόνο είπε" ΟΧΙ" και έκανε την Ελλάδα υπερήφανη! Ένας αντιστάθηκε...
Επίσημη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στις 2 Απριλίου 2008: "Με βετο της Ελλάδας η Μακεδονία (ΦΥΡΟΜ) δεν μπαίνει στο ΝΑΤΟ."
Read more

Marios Fragoulis with Justin Kayward - Nights in white satin - by Apollw...

Read more

Ωμή παρέμβαση Καραμανλή για το φορολογικό


 Ωμή παρέμβαση Καραμανλή για το φορολογικό
 
Μία παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή, που έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά έχει προκαλέσει αρκετές συζητήσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, φέρνουν στο φως τα Παραπολιτικά.
Ο πρώην πρωθυπουργός… κατσάδιασε τον γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ., Θανάση Μπούρα, με αφορμή την ψηφοφορία για το φορολογικό νομοσχέδιο και άφησε έκπληκτους τους παρευρισκόμενους βουλευτές.
Το περιστατικό έλαβε χώρα την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, την ημέρα δηλαδή που διεξήχθη στη Βουλή η συζήτηση επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο. Ήταν πέντε το απόγευμα και ο πρώην πρωθυπουργός βρισκόταν στο γραφείο του στον δεύτερο όροφο του κοινοβουλίου και παρακολουθούσε τη συζήτηση από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. Στο γραφείο του είχαν συγκεντρωθεί και περίπου δέκα «γαλάζιοι» βουλευτές, που κουβέντιαζαν με τον Κώστα Καραμανλή για το φορολογικό νομοσχέδιο. Εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκε στην πόρτα της εισόδου του γραφείου ο κ. Μπούρας, ο οποίος χαιρέτισε τον πρώην αρχηγό του και θύμισε στους βουλευτές ότι επίκειται η ψηφοφορία.
Ο κ. Καραμανλής φάνηκε να «συννεφιάζει», στράφηκε προς το μέρος του και είπε: «Θανάση μου ο ρόλος της Κ.Ο. δεν είναι μόνο να μαζεύει τους βουλευτές στις ψηφοφορίες, αλλά και να φροντίζει να είναι ενημερωμένοι. Θα έπρεπε να είχες κανονίσει τουλάχιστον τρεις συνεδριάσεις για να γίνει ενημέρωση των βουλευτών και συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο…».
Ο κ. Μπούρας απάντησε ότι «οι βουλευτές ενημερώνονται κύριε πρόεδρε», ενώ έσπευσε να προσθέσει ότι «τώρα δεν προλαβαίνουμε να το συζητήσουμε πιο αναλυτικά γιατί αρχίζει η ψηφοφορία».
Read more

Παραίτηση δασκάλας: Αρνούμαι να συναινώ με στυγνούς δολοφόνους!


Αναδημοσιεύουμε σήμερα το παρόν άρθρο γιατί πιστεύουμε ότι δεν έγινε 
ευρέως γνωστό με την πρώτη του δημοσίευση (1η δημοσίευση 23-1-2012). 
Διαδώστε το!
Σας παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο παραίτησης μιας Ελληνίδας δασκάλας σε δημοτικό σχολείο του Πειραιά, της Μάρως, η οποία μας εξηγεί, γιατί επιλέγει να παραιτηθεί, παρά να συνεχίσει να υπηρετεί αυτούς που «παράνομα κυβερνούν τη χώρα μας»…

Διαβάστε το κείμενο της παραίτησης. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό…:
Λαμβάνω την τιμή να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση μου ως δασκάλας, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά.
Οι λόγοι που μ’ έκαναν να επιλέξω αυτή την οδό είναι οι εξής:
- Ως δασκάλα πίστευα πάντα πως η στάση μου είναι παράδειγμα κι ό,τι νιώθω περνάει σαν αέρας στις ψυχές των παιδιών. Όχι κούφια λόγια και μπούρδες. Συναισθήματα και πράξεις, στάση ζωής. Δεν μπορώ ν’ αντικρίζω τα μάτια των παιδιών μου, χωρίς να ντρέπομαι να υπηρετώ μία παιδεία που δεν υφίσταται. Δεν έχω το δικαίωμα, δεν μου επιτρέπεται. Αρνούμαι να συμμετέχω στο συστηματάκι σας: «Πρώτα ο μαθητής», «Δωρεάν δημόσια παιδεία», «Ίσες ευκαιρίες για όλους»; Αρνούμαι τους φόρους των συμπολιτών μου να τους προσφέρω αδιαμαρτύρητα στους προδότες της χώρας μου, χωρίς να μπορώ να αρνηθώ ή ν’ αντισταθώ στις αποφάσεις τους.
- Αρνούμαι να συναινώ, να συνεργάζομαι και να διευκολύνω αυτούς που μάτωσαν τη χώρα. Τους στυγνούς δολοφόνους, που δολοφονούν κάθε μέρα κάποιον συμπολίτη μου. (Μεταξύ των θυμάτων και ο άντρας μου). ...
- Δεν συνεργάζομαι μ’ αυτούς που έκλεψαν τον ιδρώτα των συνταξιούχων, χωρίς ντροπή και σεβασμό στα χρόνια τους.
- Δεν συνεργάζομαι μ’ αυτούς που γέμισαν τη χώρα άστεγους και τώρα κάνουν τους ελεήμονες τάχα.
- Δεν θέλω την ελεημοσύνη τους, δεν αναγνωρίζω τα μιάσματα, τους θρασύδειλους που παράνομα κυβερνούν τη χώρα με την πεποίθηση ότι συμφωνούμε.
Για όλους αυτούς τους λόγους,

ΕΠΕΙΔΗ

Η ψυχή μου αλυχτά,

Αποχωρώ και ΑΠΑΙΤΩ, το μόνο δικαίωμα που μου αφήσατε για ν’ αντισταθώ, την παραίτησή μου, να την κάνετε ΑΜΕΣΑ δεκτή.


Νέα επιστολή της Μάρως, της δασκάλας που παραιτήθηκε αρνούμενη να υπηρετήσει την παράνομη κυβέρνηση.

Θέλω να μιλήσω, σε όλους το οφείλω

Στην άβυσσο που βρέθηκα τον Ιούλιο, βιώνοντας ένα ύπουλο και άνανδρο χτύπημα από τους εχθρούς της χώρας μου, που διέλυσε, γκρέμισε, σκόρπισε τη ζωή μου, φωτεινές λυχνίες στο σκοτάδι αυτό ήταν οι φίλοι, οι συνάδελφοι, οι συναγωνιστές μου. Όλους αυτούς τους θεωρώ αδέλφια μου, ομοαίματους. 

Γιατί μαζί τους πορεύτηκα….

Ήταν οι φωνές που μού ‘λεγαν «κοριτσάκι μου, δεν είσαι μόνη, είμαστε δίπλα σου». Παρηγοριά κι ελπίδα έγιναν στην καρδιά μου. Τον πόνο, την θλίψη και την οδύνη δεν μπορούσαν να μου τα πάρουν, ήταν εκεί. Η σκέψη τους όμως, αυτό τους το αίσθημα, ήταν για μένα κινητήριος δύναμη. Με βοήθησαν να βρω ένα μονοπάτι, το όποιο μονοπάτι. Δεν ήξερα πού θα με πάει, αλλά και δεν με ένοιαζε.

Δεν μπορώ φυσικά να περιγράψω με λέξεις αυτή την αγάπη που μου δόθηκε.

Αυτή η αγάπη με ωθούσε κάθε φορά σε αγώνα. Και σε κάθε νέο αγώνα, το σθένος μου όλο και δυνάμωνε κι έτσι σιγά-σιγά βρήκα τη δύναμή μου, τολμώ να πω βγήκα στο φως, βρήκα το δρόμο μου. Έτσι έφτασα τη μέρα της παραίτησης.


Ήθελα μόνο να σας πω ότι την ώρα που υπέγραφα ήσασταν όλοι εκεί, κρατούσατε το χέρι μου, υπογράφατε μαζί μου, μοιραζόσασταν τη χαρά μου.

Η απόφαση ήταν δική μου αλλά η πράξη ήταν όλων. Ανήκει ακόμα και σ’ αυτούς που, παρότι δεν με γνωρίζουν, με καλούν αυτές τις μέρες για να μου σταθούν. Κι αυτοί τον αγώνα μου τον βίωσαν σαν δικό τους. Νιώθουν σαν οι ίδιοι να υπέγραψαν.

Αν αξίζει κάποια τιμή στην πράξη μου, αυτή ανήκει σε όλους.

Όσο πιο πολύ πίεση μού ασκείται, τόσο το σθένος μου, η δύναμή μου εκατονταπλασιάζεται. Κι αν δεν μπόρεσε να με λυγίσει ο θάνατος τίποτα δεν το μπορεί.

Εκτός από την συμπαράσταση, δέχθηκα και πιέσεις για να πάρω πίσω την παραίτησή μου. Το ισχυρότερο επιχείρημά τους για να με πείσουν ήταν «μάνα είσαι εσύ; Δεν σκέφτεσαι το παιδί σου;» Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δίλλημα για έναν γονιό, ιδίως αν είναι ο μόνος γονιός που έχει απομείνει… Η απάντησή μου ήταν «το παιδί μου σκέφτομαι. Γι’ αυτόν το κάνω, γιατί ντρέπομαι να το κοιτάξω στα μάτια και να του παραδώσω την χώρα μου σκλαβωμένη. Να του ζητήσω να ζήσει ανελεύθερος, χωρίς αξιοπρέπεια»

Σε όλους εσάς θέλω μόνο να πω «φέρε την εικόνα στο μυαλό σου… είναι ένα φράγμα γεμάτο νερό, με πολύ μεγάλη πίεση, και ξαφνικά το φράγμα σπάει… Γυρίζει φίλε αυτό πίσω; Φαντάσου την εικόνα! Μαζεύεται;»

Μαρία Αλιφραγκή

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2012/12/blog-post_3618.html
Read more

Για το Mega, η έπαρση της σημαίας είναι …κρούσμα βίας!



20121208-172727.jpgΑυτοί όπως το πάνε είναι ικανοί να πουν και τον εθνικό μας ύμνο…ρατσιστικό σύνθημα.
Η φρενίτιδα κάποιων να ανακαλύψουν κρούσματα βίας και να αρχίσουν να θέτουν εκτός νόμου πολιτικές απόψεις έχει συμπαρασύρει σε ακραία αντιμετώπιση και παρουσίαση γεγονότων. Έτσι το MEGA προσπαθώντας να αιτιολογήσει την ανάγκη ύπαρξης “αντιρατσιστικής αστυνομίας” ανήγαγε σε…
“κρούσμα βίας” την απαίτηση των μαθητών ενός σχολείου να γίνεται έπαρση σημαίας. Mία αγνή εκδήλωση φιλοπατρίας παρουσιάζεται ως “κρούσμα βίας” από τo megaλο κανάλι προπαγάνδας της Νέας Τάξης.
Την ώρα που η Ελληνική Παιδεία χτυπιέται ανηλεώς από Ρεπούσηδες και σε πολλά σχολεία της χώρας οι αλλοδαποί αποτελούν πλειοψηφία Έλληνες μαθητές σπάνε την νεοταξίτικη τρομοκρατία. Τα σύμβολα ενότητας του Ελληνικού Λαού η σημαία και ο εθνικός ύμνος αντιμετωπίζονται ως ρατσιστικά και φασιστικά από τους υμνητές του πολυπολιτισμού και του δωσιλογισμού των μέσων προπαγάνδας. Από κοντά και τα φασισταριά με αναρχική και αριστερή προβιά που μιλάνε για ελευθερία αλλά μισούν τα σύμβολα της ελευθερίας του Ελληνικού Λαού. Ας μην ξεχνάμε ότι η ελληνική Σημαία συμβολίζει το ‘’Ελευθερία ή Θάνατος’’ και ότι ο Εθνικός μας ύμνος είναι ο Ύμνος εις την Ελευθερία του Σολωμού.
Ουαί υμίν Φαρισαίοι Υποκριτές !
egersis – Jack the ripper
Read more

Τέλος 2012 ή το τέλος των βασάνων;


Οδεύουμε στο τέλος ενός παράξενου έτους, ίσως του πιό παράξενου της δεκαετίας μας. Χρεωκοπήσαμε 2 φορές μεσα στο 2012, ψηφίσαμε 2 φορές μέσα στο 2012, μάθαμε κάτι έστω μια φορά μἐσα στο 2012….; Ιδού η απορία.
Η ως τώρα πορεία μας είναι μάλλον απογοητευτική ως προν την απάντηση του τελευταίου ερωτήματος. Είμαστε σαν χαμένοι στην έρημο, περιπλανιόμαστε ανάμεσα στα πολιτικά σχήματα, τα οποία αλλάζουμε με ταχύτητα φωτος, αλλά αναρωτηθήκαμε το γιατί; Μήπως τελικά είμαστε ανισόρροποι; Όχι. Μήπως είναι οι πολιτικοί μας; Χμ, μπορεί… Μπορεί όμως και όχι.. Οπότε τί μας συμβαίνει και δε μπορεί ο Έλληνας πλεον να στεριώσει;
Η βίαιη αλλαγή του βιοτικού επιπέδου μας έχει κάνει πιο ανυπόμονους από ποτέ και δυστυχώς δεν ψάχνουμε σε αυτά τα σχήματα (οι περισσότεροι, όχι όλοι) κάποιον να βοηθήσει την Πατρίδα μας, αλλά την τσέπη μας. Κι όσο αυτο δε συμβαίνει, με τόση περισσότερη μανία ψαχνουμε το επόμενο σχημα που θα στεγάσει προσωρινά τα όνειρά μας για…επαναφορά στη ζωή πριν το 2009.
Υπάρχει επαναφορά; Όχι…Η ζωή πηγαίνει μόνο μπροστά. Και με τη Νέα Τάξη σε πλήρη δράση πηγαίνει ολοταχώς μπροστά μάλιστα. Στο κλείσιμο λοιπόν αυτής της περίεργης και δύσκολης χρονιάς και στο κατώφλι μιας νέας, ακόμα δυσκολότερης, ας δούμε μέσα μας τι είναι αυτό που πραγματικά λείπει απο τον καθένα μας. Και κάτι μου λέει πως αυτό δε θα είναι τα χρήματα που είχαμε πριν το 2009…
Ίσως δούμε πως αυτο που μας λείπει είναι η… Αξιοπρέπειά μας και η Τιμή μας, που τόσο βάναυσα ΑΦΗΣΑΜΕ να καταπατηθούν.
Το 2013 έρχεται φουριόζικο με σκοπό να μας ισοπεδώσει. Τώρα όμως δεν υπάρχει η δικαιολογία “δεν ήξερα”. Τώρα πλέον όλοι ξέρουμε ΚΑΙ τι περάσαμε ΚΑΙ τι μας περιμένει… Και αν τελικά ισοπεδωθούμε, η ευθύνη θα βαρύνει αποκλειστικά εμας..
Θα το αφήσουμε να συμβεί;
Read more

Οι επίτροποι τσακίζουν την συμφωνία


Οι επίτροποι τσακίζουν την συμφωνία
Εκεί που ήμουν έτοιμος να καλωσορίσω στον αγώνα τον συνάδελφο εκδότη Σταύρο Ψυχάρη, ως νέο κομαντάντε στο αντιμνημονιακό μπλοκ, διάβασα στο Unfollow 12 που κυκλοφορεί ένα κείμενο του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου. Και κατάλαβα ότι τα άρθρα του κομαντάντε Σταύρου μόνο τυχαία δεν είναι. Υποκρύπτουν πολιτικές εξελίξεις, παροτρύνουν ξεσηκωμό, υποστηρίζουν τις ελληνικές τράπεζες και στο βάθος προστατεύουν την τσέπη του. Διαβάστε γιατί οι επίτροποι στη τράπεζα υποθηκεύουν το μέλλον της άγιας οικογένειας:

Οι επίτροποι τσακίζουν την συμφωνία

Από τη μέρα που ο Σταύρος Ψυχάρης πήρε τον κοντυλοφόρο του και ανέβηκε στο βουνό να πολεμήσει τις δυνάμεις κατοχής, οι παλιοί του συμπολεμιστές ετοιμάζουν μολότοφ να πολεμήσουν τους κουκουλοφόρους που λυμαίνονται τη χώρα. Το λόμπι της δραχμής παλεύει με νύχια και με δόντια να προσεταιριστεί τον κομαντάντε της Μιχαλακοπούλου και να ενώσουν τις δυνάμεις τους…

Πέρα από τη θυμηδία που προκαλεί η αναδίπλωση των εντύπων του ΔΟΛ(Ψ) που από μνημονιακά σήκωσαν ψηλά το λάβαρο της επανάστασης και μεταβλήθηκαν σε Τράγκες, κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

Αν δεν φανερώνει πανικό, τότε είναι τουλάχιστον άκομψες οι ξαφνικές δημόσιες κραυγές των ηγετικών στελεχών του ΔΟΛ.

Ο Ψυχάρης… απειλεί από το κύριο άρθρο του κυριακάτικου Βήματος ότι «όσοι ερευνούν για δάνεια των εφημερίδων ας γνωρίζουν ότι ο «θησαυρός» θα είναι άνθρακες. Και ότι οι εφημερίδες μπορούν να εκδοθούν ακόμη και τετρασέλιδες, αλλά θα εκδοθούν και θα κυκλοφορήσουν, έστω χέρι με χέρι», ενώ ο διευθυντής της εφημερίδας Α. Καρακούσης απορεί ξαφνικά αν «μπορεί να είναι τόσο ξεφτιλισμένοι οι Ευρωπαίοι;»

Τι κρύβεται τελικά πίσω απ’ τον άλλοτε κραταιό δημοσιογραφικό οργανισμό που μοιάζει να καταρρέει σαν χάρτινος πύργος κάτω απ’ το δυσβάσταχτο βάρος των δανείων;

Αν υπάρχει ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει τον κομαντάντε του ΔΟΛ, αυτό είναι το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Χάρη σε αυτό ανελίχθηκε ο Ψυχάρης ταχύτατα στην ιεραρχία των πολιτικών συντακτών, χάρη σ’ αυτό μετακόμισε από το προδικτατορικό «Έθνος» στον δημοσιογραφικό οργανισμό Λαμπράκη, χάρη σ’ αυτό σε διάστημα μιας δεκαετίας βρέθηκε στην κορυφή της πυραμίδας του ΔΟΛ και χάρη σ’ αυτό διέβλεψε και επένδυσε στην άνοδο των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης και δη την τηλεόραση με τη συνεργασία του ΔΟΛ στο Mega Channel.

Εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που βιώνει ο τόπος τον τελευταίο μισό αιώνα, έχει ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο θα παίξει το χαρτί του ο Ψυχάρης.

Στη Μιχαλακοπούλου τα σενάρια της συγχώνευσης, ουσιαστικά έχουν μετατραπεί σε σχέδια επί χάρτου. Το καινούργιο, ανανεωμένο σάιτ προβλέπει την απορρόφηση των συντακτών του Βήματος και των Νέων ως πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. «Να δούμε πόσοι θα χωρέσουμε» λένε τα στελέχη, στέλνοντας το πρώτο μήνυμα πανικού. Σε ποια εταιρεία ανήκει το νέο σάιτ; Τι εργασιακό καθεστώς θα ισχύει για τους υπαλλήλους του οργανισμού; Αυτά είναι επουσιώδη ερωτήματα μπροστά στη μεγάλη εικόνα!

Ποια είναι αυτή; Μια ακόμη μεγαλύτερη συγχώνευση. Αυτή ανάμεσα σε δύο εκδοτικούς κολοσσούς των τελευταίων δεκαετιών, του ΔΟΛ και του ομίλου Μπόμπολα. Ούτως ή άλλως, και οι δύο είναι βυθισμένοι στα δάνεια και στα χρέη, όπως φυσικά και το Mega Channel στο οποίο είναι συμμέτοχοι.

Το σενάριο θέλει τους δύο οργανισμούς να ενώνουν τις υγιείς και πρωτοκλασάτες δυνάμεις τους κάτω από μια νέα εταιρική ομπρέλα. Ο Ψυχάρης εκτός από τα brandnames που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό του, θα προσθέσει στην εξίσωση και ένα… σετ επιχειρηματιών που ουδέποτε ενεργοποιήθηκαν για να βγάλουν τον ΔΟΛ από το βούρκο.

Από πέρυσι έχουν ακουστεί τα ονόματα των Σωκράτη Κόκκαλη, Ευάγγελου Μυτιληναίου, Πολυχρόνη Συγγελίδη, Γιώργου Περιστέρη και Πάνου Γερμανού, επιχειρηματιών που έχουν επισκεφθεί αρκετές φορές το κτίριο της Μιχαλακοπούλου. Με πρόσωπο όλους αυτούς ο Ψυχάρης θα επεδίωκε να λάβει 20 εκατομμύρια ευρώ ομολογιακό δάνειο για το σχέδιο που αναλύεται παρακάτω.

Το σχέδιο υφίσταται απ’ τις αρχές της περασμένης δεκαετίας, όταν οι δύο δημοσιογραφικοί οργανισμοί άρχισαν να βαδίζουν στα χνάρια των τραπεζών. Αφού εκείνες συγχωνεύονται, μπορούν και οι δύο όμιλοι. Το σενάριο θέλει φυσικά και τις τράπεζες να εμπλέκονται, καθώς τα δάνεια που έχει ο Μπόμπολας στον Πήγασο και ο Ψυχάρης στον ΔΟΛ -μαζί με αυτά των υπόλοιπων μιντιακών εταιρειών τους- πλησιάζουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Στο ενδεχόμενο συγχώνευσης, το ζητούμενο θα ήταν να προκύψει ένα κούρεμα του χρέους της τάξης του 40% για τη νέα εταιρεία, η οποία θα έχει τα μέσα που θεωρούνται υγιή ή αυτά που έχουν μέλλον και στα οποία αξίζει η επένδυση. Τα υπόλοιπα μένουν στη μαμά εταιρεία, στον Πήγασο και στον ΔΟΛ αντίστοιχα. Παράλληλα, οι ανενεργοί τίτλοι εφημερίδων και περιοδικών που αποτελούν σημαντική περιουσία, θα «μετακομίσουν» σε κάποια άλλη εταιρεία, όπως είναι για παράδειγμα η «Psycharis media group».

Και οι εργαζόμενοι; Τι θα απογίνουν σ’ αυτό το σενάριο; Αυτοί θα κληθούν να συζητήσουν από μηδενική βάση την υπαγωγή τους στη νέα εταιρεία. Στη βάση του εργασιακού μεσαίωνα που έχουν επιβάλει τα μνημόνια στη χώρα. Άλλωστε, μόνο υπ’ αυτές τις συνθήκες θα εγκρίνει η (όποια) τράπεζα τις νέες δανειακές συμβάσεις και το «κούρεμα»…

Όλο αυτό το πλάνο, όμως, φαίνεται να κολλάει στη συνθηκολόγηση της χώρας στους νέους οικονομικούς κατακτητές! Αυτούς που θα αναχρηματοδοτήσουν τις τράπεζες, η κεφαλαιακή επάρκεια των οποίων έχει βυθιστεί στα τάρταρα. Αυτούς που σκοπεύουν να ελέγξουν την πορεία των χρημάτων τους. Αυτούς που θα γίνουν δερβέναγες των ελληνικών τραπεζών, μετατρέποντάς τις σε επαρχιακά «μαγαζάκια».

Και εκεί ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα του σχεδίου της συγχώνευσης, κυρίως από την πλευρά του Ψυχάρη, καθώς ο Μπόμπολας μπορεί να βάλει λουκέτο στις ζημιογόνες επιχειρήσεις του διατηρώντας καθαρό «πρόσωπο» προς τις τράπεζες.

Ο ισχυρός άντρας του ΔΟΛ στήριζε μέχρι τώρα τη μνημονιακή πολιτική, προφανώς πιστεύοντας ότι οι τράπεζες θα αναχρηματοδοτηθούν και θα συνεχίσουν να λειτουργούν όπως πριν. Η επερχόμενη «εποπτεία», όμως, αλλάζει τα δεδομένα και προκαλεί κρίσεις. Ενίοτε και πανικού…


Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος (από το Unfollow που μόλις κυκλοφόρησε)

Πηγή: Οι επίτροποι τσακίζουν την συμφωνία - RAMNOUSIA 
Read more

Δείτε αναλυτικά πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι είναι σε υπουργεία


Δείτε αναλυτικά πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι είναι σε υπουργείαΑναλυτικά στοιχεία σχετικά με το πόσοι υπηρετούν στο Δημόσιο σε συγκεκριμένα υπουργεία δόθηκαν στη δημοσιότητα, σε απάντηση ερώτησης της Χρυσής Αυγής στη Βουλή που ζήταγε να πληροφορηθεί τον αριθμό τους αλλά και τις αποδοχές τους, από το Υπουργείο Οικονομικών.
Από την απάντηση προκύπτει ότι υπηρετούν στο Δημόσιο:
YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Ο αριθμός των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που εντάσσονται στο Ενιαίο Μισθολόγιο έως το τέλος του Γ΄ τριμήνου 2012 (30-9-2012), είναι 68.567 Μόνιμοι Εκπαιδευτικοί, 41 Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου και 3.503 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.
Όσον αφορά στον αριθμό των μονίμων, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου και με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που εντάσσονται στο Ενιαίο Μισθολόγιο αυτός έχει ως εξής: Μόνιμοι Εκπαιδευτικοί: 82.920, Εκπαιδευτικοί με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου: 99, Εκπαιδευτικοί με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου χρόνου: 2.562. Ο αριθμός των διδασκόντων (μέλη ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ, ΕΕΠ) που εντάσσονται στα ειδικά μισθολόγιο ανέρχεται σε 12.500 άτομα.
Το σύνολο των τακτικών υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας που εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο είναι 565 άτομα. Επίσης στο υπουργείο Παιδείας υπηρετούν 17 άτομα σε θέση Συμβούλου και υπάγονται στο ειδικό μισθολόγιο.

Υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας
Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας, ο συνολικός αριθμός του μισθοδοτούμενου Στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού που υπηρετεί στον Στρατό Ξηράς ανέρχεται σε 51.531 άτομα. Αντίστοιχα, στο Πολεμικό Ναυτικό σε 16.722 άτομα και στην Πολεμική Αεροπορία σε 22.155 άτομα. «Η διακύμανση των αποδοχών επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, όπως τα έτη υπηρεσίας, ο βαθμός, η οικογενειακή κατάσταση κλπ και συνεπώς δεν είναι δυνατόν να υπολογισθούν οι καθαρές αποδοχές, συμπεριλαμβανομένων τυχόν επιδομάτων», αναφέρεται στο έγγραφο.

Υπουργείο Δημόσιας Τάξης
Όπως προκύπτει από στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ο συνολικός αριθμός του αστυνομικού προσωπικού που μισθοδοτήθηκε από το Φορέα της ΕΛΑΣ το μήνα Νοέμβριο 2012 ανέρχεται σε 54.744 άτομα (αστυνομικοί υπάλληλοι, ειδικοί φρουροί και συνοριακοί φύλακες) ενώ του πολιτικού προσωπικού σε 954 άτομα. Από τα τηρούμενα στοιχεία της τελευταίας μισθοδοσίας του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος προκύπτει ότι στο ενιαίο μισθολόγιο είναι 5.626 πολιτικοί υπάλληλοι, εκ των οποίων 92 μόνιμοι και αορίστου χρόνου, 3.823 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης και 1.711 πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης. Με το έγγραφο επισημαίνεται ότι το ύψος των απολαβών του μεν αστυνομικού προσωπικού καθορίζεται από τους νόμους 3205/2003 και 4093/2012 του δε πολιτικού προσωπικού από τις διατάξεις του Ν. 4024/2011 περί του ενιαίου μισθολογίου.

Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
Στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εργάζονται 495 μόνιμοι υπάλληλοι και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και είναι ενταγμένοι στο ενιαίο μισθολόγιο. Οι υπάλληλοι των ΝΠΔΔ που εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αμείβονται και αυτοί σύμφωνα με το ενιαίο μισθολόγιο. Όσον αφορά στα κρατικά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου ΟΑΚΑ και ΣΕΦ, οι αποδοχές του προσωπικού τους ρυθμίζονται από διμερείς συμφωνίες και οι αποδοχές έχουν υποστεί τις μειώσεις που προβλέπουν όλοι οι σχετικοί νόμοι από το 2010 και μετά. Στο ΟΑΚΑ υπηρετούν 218 υπάλληλοι και στο ΣΕΦ 103 άτομα. Στις αθλητικές ομοσπονδίες (ΝΠΙΔ) υπηρετούν 350 υπάλληλοι, οι αποδοχές των οποίων καθορίζονται από το ενιαίο μισθολόγιο, πλην της ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ και της ΕΠΟ, οι υπάλληλοι των οποίων αμείβονται με συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Πηγή: newsbomb.gr
Read more

Μήπως πρέπει να κινηθεί Εισαγγελέας εναντίον του πολλά βαρύ κυρίου Στουρνάρα...;



Όλοι ακούσαμε τον ορισμό του "Εθνικού Συμφέροντος" δια στόματος του κυρίου Στουρνάρα, τον οποίο συνέδεσε με την είσπραξη του "χαρατσιού".

Ας δούμε όμως τι προβλέπεται για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης αλλά και τι γίνεται όταν κάποιος προσπαθεί να παρεμποδίσει τη Δικαιοσύνη...;
Aπό εργασία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών:

Το άρθρο 87 § 2 Σ ορίζει ρητά ότι «οι δικαστές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους υπόκεινται μόνο στο Σύνταγμα και στους νόμους και σε καμία περίπτωση δεν υποχρεούνται να συμμορφώνονται με διατάξεις που έχουν τεθεί κατά κατάλυση του Συντάγματος». 
Από την απόλυτη αυτή συνταγματική επιταγή προκύπτει (εξ αντιδιαστολής μεν, αλλά με περισσή ενάργεια) ότι αποκλείονται οποιεσδήποτε παρεμβάσεις παραγόντων της εκτελεστικής εξουσίας στο δικαστικό έργο.

Είναι αυτονόητο δε ότι από το Σύνταγμα απαγορεύονται και οι άτυπες παρεμβάσεις στην άσκηση του δικαιοδοτικού έργου. Επομένως, είναι ανεπίτρεπτες κυβερνητικές δηλώσεις για την πορεία μιας δίκης ή την πιθανολόγηση της έκβασής της, καθώς τέτοιες αξιολογήσεις εμπεριέχουν τον κίνδυνο παρέμβασης στη διαμόρφωση της δικανικής πεποίθησης. Ομοίως πρέπει να αποφεύγεται η εκ μέρους της Κυβέρνησης δημόσια επίκριση ή ο δημόσιος εγκωμιασμός συγκεκριμένης απόφασης επί συγκεκριμένης υποθέσεως, καθώς θα μπορούσε κατ’ αντικειμενική κρίση να εκληφθεί ως απόπειρα επηρεασμού των δικαστών στη διαμόρφωση της δικαιοδοτικής τους κρίσης στην υπόθεση αυτή.

Άλλωστε όπως προβλέπεται εκ του νόμου (Ποινικός Κώδικας)
Παρεμπόδιση δικαστών, κλπ. και παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία

122. Όποιος προβαίνει σε οποιαδήποτε πράξη-

(α) προορισμένη ή η οποία είναι ενδεχόμενο να αποτρέψει κάποιο πρόσωπο από το να ενεργήσει με οποιαδήποτε δικαστική ιδιότητα ή με οποιοδήποτε τρόπο ως συνήγορος, μάρτυρας ή διάδικος σε δικαστική διαδικασία

(β) προορισμένη ή η οποία είναι ενδεχόμενο να παρεμποδίσει ή με οποιοδήποτε τρόπο να επηρεάσει οποιαδήποτε δικαστική διαδικασία ή οποιαδήποτε αστυνομική έρευνα που διεξάγεται με σκοπό έναρξης δικαστικής διαδικασίας ή έρευνα που διεξάγεται με βάση τις διατάξεις οποιουδήποτε νόμου, είναι ένοχος πλημμελήματος και υπόκειται σε φυλάκιση τριών χρόνων.

Read more

ΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ


Τα νέα μέτρα και το νέο φορολογικό θα αρχίσει  να εφαρμόζεται από το νέο έτος.
 Όμως πριν τελειώσει το 2012, και αφού δεν έχουμε καταστραφεί στι 21 Δεκεμβρίου, θα πρέπει να καλύψουμε κάποιες οικονομικές υποχρεώσεις. Αυτές είναι:



Ο φόρος εισοδήματος
Ο ΦΠΑ
Οι φόροι σε τσιγάρα, ποτά και πετεέλαιο
Ο Φόρο ακίνητης περιουσίας
Και τα τέλη κυκλοφορίας

Παράδειγμα

Αν κάποιος αμείβεται με 1000 ευρώ το μήνα με  δελτίο παροχής υπηρεσιών, έχει ένα σπίτι αξίας 300.000 ευρώ, ένα ΙΧ 1400 κυβικών και ένα εξοχικό, θα κληυεί να πληρώσει ως εξής:

Φόρο εισοδήματος :300 ευρώ
Εισφορά Αλληλεγγύης: 120 ευρώ
Τέλος επιτηδεύματος: 500 ευρώ
Δόση Δεκεμβρίου: 200 ευρώ
Και  μέσα σε αυτά δεν υπολογίζονται τα τέλη κυκλοφορίας που κυμαίνονται από 100-250 ευρώ για τα 1400 κυβικά.



*Τα στοιχεία στους πίνακες είναι από τη ΝΕΤ
http://www.briefingnews.gr/oikonomia/item/39289
Read more

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2013: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για τα εξεταζόμενα μαθήματα, το 6ο μάθημα και την κατηγορία του 10%


ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΥΤΙΚΑ ΤΟ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ


απαραίτητα τα ΦΕΚ: 391Β/2006 και 3010Β/2012
Read more

Οι μπίζνες της κυρίας Στουρνάρα

Πολυεθνικοί κολοσσοί στο χώρο του φαρμάκου οι χορηγοί της Λίνας Νικολοπούλου. Τα ιατρικά συνέδρια και οι συζητήσεις για την επιμέλεια ιατρικών εκδόσεων

Οι μπίζνες της κυρίας Στουρνάρα
Σίγουρα πολλοί θα απορούν τι σχέση μπορεί να έχει η σύζυγος του υπουργού Οικονομικών με τον χώρο των φαρμάκων και ακόμη περισσότερο πώς οι υψηλές γνωριμίες του συζύγου της αποτέλεσαν το χρήσιμο "εργαλείο" της...
Η κ Λίνα Νικολοπούλου λοιπόν είναι όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της εφημερίδας "Παραπολιτικά" γενική διευθύντρια της εταιρείας Mindwork Business Solutions (που εδρεύει στην οδό Μάρκου Μπότσαρη στην Κηφισιά) και στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων της βρίσκεται η διοργάνωση ιατρικών συνεδρίων και συζητήσεων ανά την Ελλάδα, καθώς και η επιμέλεια σχετικών εκδόσεων.
Η ίδια έχει σπουδάσει Βιολογία και μάλιστα είχε φύγει για σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης μαζί με τον Γιάννη Στουρνάρα με τον οποίο από τότε διατηρούσε σχέση.
Και μην νομίζετε ότι η Mindwork Business Solutions είναι μια μικρή εταιρεία η οποία απλά επιβιώνει στο χώρο αλλά πρόκειται για έναν πραγματικό κολοσσό! Μεταξύ άλλων δουλεύει συστηματικά για την προώθηση, αλλά και τη γενικότερη οργάνωση των εκδηλώσεων του "Forum για την Υγεία και τις πολιτικές Υγείας" ενώ ασχολείται καθημερινά και με τη διαχείριση της ιστοσελίδας του. Κάθε χρόνο μάλιστα πραγματοποιούνται δύο συναντήσεις, στις οποίες συμμετέχουν πολιτικοί ερευνητές, ακαδημαϊκοί επιστήμονες του υγειονομικού συστήματος  καθώς και εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων και μεγάλων ασφαλιστικών οργανισμών και επιχειρήσεων του υγειονομικού τομέα.
Εκτός από τα οικονομικά της χώρας ο υπουργός φαίνεται πως... πονοκεφαλιάζει και για τις δουλειές της γυναίκας του εν μέσω κρίσης.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/260240/oi-mpiznes-tis-kyrias-stoyrnara#ixzz2ESEYxNsg
Read more

Τραγωδία: Νεκρά τρία παιδιά από φωτιά στην Καβάλα

dakepekoz: Όταν το επίπεδο της ζωής μας υποβιβάζεται βίαια και επιστρέφει δεκαετίες πίσω, θα συμβαίνουν τέτοιου είδους περιστατικά! Παλιότερα οι άνθρωποι ήταν απόλυτα προσαρμοσμένοι σε αυτό τον τρόπο ζωής! Έκαιγαν ξύλα και ήξεραν να προστατευτούν! Άλλα τρία θύματα της κρίσης;;;;;;

Νεκρά εντοπίστηκαν τρία παιδιά ηλικίας 5, 7 και 15 ετών, κατά τη
διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης φωτιάς στο σπίτι που διέμεναν, στο χωριό
Μεσορόπη του δήμου Παγγαίου Καβάλας.


Τα παιδιά έμεναν μαζί με τη γιαγιά τους σε διώροφη κατοικία.
Η φωτιά κατασβέστηκε πριν λίγο
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε από ξυλόσομπα
Read more

Για την αδικοχαμένη δασκάλα...


Tου Γιώργου Ζάγκου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ
Η αδικοχαμένη και άτυχη συναδέλφισσα, αντιπροσωπεύει τον ανώνυμο δάσκαλο που δίνει την ψυχή του σε κάθε άκρη της πατρίδας μας. Τον ανώνυμο δάσκαλο που δεν αντιπροσωπεύει κάποιο κόμμα ή συνδικαλιστική παράταξη, που δουλεύει και δίνει την ψυχή του για το μεράκι του και την αγάπη για τα παιδιά. Είναι μοναχικός και ανώνυμος... Έτσι εξηγείται ότι μικρή δημοσιότητα δόθηκε. Άλλα θέματα προβάλλονται ως πρώτα στο χώρο της εκπαίδευσης σήμερα. Ίσως αν ανήκε σε κάποια συνδικαλιστική ή κομματική παράταξη  θα είχαμε πανελλαδική απεργία... Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε ως εκπαιδευτικοί είναι  να κρατήσουμε την ώρα της προσευχής ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της. Ας είναι ελαφρό το χώμα που  την σκέπασε.....
Read more