Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ» (VIDEO)

Την αρετή της εγκράτειας έναντι των υπερβολών και της απληστίας επισήμανε στο κήρυγμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, κατά τη σημερινή Πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναού στην Κοζάνη, φέρνοντας ως παράδειγμα το βίο του Αγ. Νικολάου.

Μιλώντας για τη σημερινή εποχή, σημείωσε: «Πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε για νούμερα και αριθμούς.Έχουμε παραγκωνίσει τo πύρωμα της καρδιάς». 

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Νικολάου και τόνισε πως "μας θυμίζει σήμερα ότι είναι απαραίτητη η πίστη, η οποία αποτελεί το στήριγμα των ανθρώπων στις δυσκολίες". Πρόσθεσε, επίσης, πως "η απληστία μας έχει οδηγήσει στο άγχος και στη νευρικότητα. Ο άπληστος άνθρωπος σκέφτεται μόνο τον εαυτό του, όσα κι αν κερδίσει, θέλει συνέχεια κι άλλα κι αυτό οδηγεί στον εγωισμό, μας κάνει να ξεχνάμε ότι ο συνάνθρωπος είναι αδελφός μας, ξεχνάμε το Θεό".

Αμέσως μετά τη λιτανεία της ιεράς εικόνος του Αγίου Νικολάου, ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τους πιστούς να μην τους πιάνει πανικός, θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους.

Δείτε το σχετικό βίντεο...