Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Καληνύχτα... ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ - " ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΑΙΜΑΤΑ " [ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ]

Της αγάπης αίματα με πορφύρωσαν
και χαρές ανείδωτες με σκιάσανε
οξειδώθηκα μες στη νοτιά των ανθρώπων
μακρινή μητέρα ρόδο μου αμάραντο

Στ' ανοιχτά του πελάγου με καρτέρεσαν 
Με μπομπάρδες τρικάταρτες και μου ρίξανε
αμαρτία μου να `χα κι εγώ μιαν αγάπη 
μακρινή μητέρα ρόδο μου αμάραντο

Τον Ιούλιο κάποτε μισανοίξανε
τα μεγάλα μάτια της μες στα σπλάχνα μου
την παρθένα ζωή μια στιγμή να φωτίσουν
μακρινή μητέρα ρόδο μου αμάραντο.
Read more

Ποιός κυβερνάει, αλήθεια;

Πρώτα απ' όλους οι διεθνείς τράπεζες μέσω των υποχειρίων και εκτελεστικών οργάνων τους ΔΝΤ και Κομισιόν-Ευρωπαϊκή Ένωση(!).
Αυτοί με την σειρά τους έχουν τους ελεγκτές-τοποτηρητές της τρόϊκας, και τους αρμόδιουςεπιτρόπους.

Εντός συνόρων τώρα
Πρώτο και μεγάλο αφεντικό ο ''εθνικός εργολάβος''-καναλάρχης-έκδότης-πολυεπιχειρηματίας, και δυό-τρείς όμοιοί του μικρότερης εμβέλειας.
Σ' αυτούς ανήκουν όλοι οι μεγαλοδημοσιογράφοι, και η ''κυβέρνηση''!
Δεύτερο στην σειρά αφεντικό, οι εγχώριες τράπεζες, πλήρως εξαρτημένες από τα αφεντικά εξωτερικού.
Όλοι οι ως τώρα αναφερθέντες, είτε μέσα, είτε έξω από την χώρα, έχουν σαν όργανο-βιτρίνα της εξουσίας τους την κυβέρνηση!

Στην συγκεκριμένη ''κυβέρνηση'' τώρα:
Πρώτος των πρώτων ο εντεταλμένος όλων των προηγουμένων και πειθήνια μαριονέτα, ο υπουργός των Οικονομικών!
Δεύτερος, η αυτού Χυδαιότης, ο ''προικισμένος'' αυτός πολιτικός χαμαιλέοντας, που κατορθώνει να επιβιώνει όλων των πολιτικών καταστάσεων, και να συμμετέχει σε όλες τις κυβερνήσεις,αντιπρόεδρος, ακόμα κι εκπροσωπώντας ένα απολειφάδι του 5% !
Τρίτη, όλη η καμαρίλα μιάς πρώην Άνοιξης, και νυν πρωθυπουργικοί σύμβουλοι και παρατρεχάμενοι, ένα συνονθύλευμα αποτυχημένων, άλλοι πρώην αριστεροί, οι περισσότεροικρυφοφασίστες, και άλλοι κοινοί γυμνοσάλιαγκες, με κοινό σημείο επαφής το μίσος τους για την δημοκρατία και τον λαό!
Τέταρτος και καταϊδρωμένος το Μεγάλο Ανδρείκελο, ο ''πρωθυπουργός'', έρμαιο της πολιτικής  αγραμματοσύνης του, της φιλοδοξίας του, και των ακροδεξιών πεποιθήσεών του!
Όλο αυτό το ''σύστημα'' σε περίπτωση κρίσης και προσπάθειας ανατροπής του, θα αρχίσει να ''ξηλώνεται'' ακριβώς με την αντίστροφη φορά: από κάτω προς τα επάνω...

Γι αυτό και πάντα μένουν τα ''θεμέλια'' που ξαναδημιουργούν όλο το οικοδόμημα με άλλα κατά καιρούς ''υλικά''...

Το ότι θα ερχόταν καιρός που σχεδόν θα ''νοσταλγούσαμε'' το πολύ πιό απλό και ''ορατό'' παρακράτος των τρικύκλων, ειλικρινά, δεν το περιμέναμε!...

Υ.Γ. Δεν νοσταλγούμε ποτέ και κανένα παρακράτος! Αν δεν δεις όμως τα χειρότερα δεν καταλαβαίνεις ότι μπορούν να υπάρξουν και ακόμα χειρότερα! Που νομοτελειακά θα έρθουν αν δεν ''πατάξουμε'', αν δεν εξαφανίσουμε τα σημερινά...
 
Read more

H ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ FB Διωγμός στο facebook των χριστιανικών, και συντηρητικών ιστοσελίδων

Το facebook έχει αναλάβει το ρόλο του Αυτοκρατορικού Λογοκριτή (θέση ανώτατου αξιωματούχου στα χρόνια της αυτοκρατορικής Κίνας, που όπως φαίνεται η Νέα Τάξη Πραγμάτων την αναβιώνει) και επιλέγει ποιοί θα λένε τι, και τι θα μοιράζονται με τους φίλους τους, στερώντας έτσι την ελευθερία της έκφρασης, αλλά και επιβάλοντας φασιστικά, συγκεκριμένους τρόπους σκέψεις, ενώ τιμωρεί τις παραδοσιακές αξίες.
Σελίδες χριστιανικού και συντηρητικού περιεχομένου διαγράφονται από το fb με την δικαιολογία ότι προσβάλεται η κοινότητα των χρηστών!
 
Προσπαθούν να περάσουν τις παραδοσιακές αξίες "Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια" ως κάτι βλαβερό, ρατσιστικό, κάτι για το οποίο θα πρέπει να ντρεπόμαστε.
 
Οι μαρτυρίες Σνόουντεν για τον πλήρη έλεγχο των κοικωνικών μέσων δικτύωσης, από την ΝSA αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα καθότι, η πολιτική του Facebook έχει την υποστήριξη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες ακολουθώντας νεοταξίτικη πολιτικη΄, προσπαθούν, να περιθωριοποιήσουν στη συνείδηση των πολιτών τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τους δίνουν ταυτότητα. Η εθνικότητα, και η θρησκεία.

Πριν λίγους μήνες όπως αναφέρει και το πολύ καλό blog Κόκκινος Ουρανός, ο Αμερικάνος ραδιο-παρουσιαστής του FOX News, Todd Starnes, ανέβασε στην σελίδα του στο Facebook, ένα κείμενο που έλεγε «φοράω καπελάκι της NRA, τρώω ένα σάντουιτς Chick-fil-A, διαβάζω ένα βιβλίο μαγειρικής της Paula Deen και πίνω ένα γλυκό τσάι, καθισμένος στην κουνιστή μου πολυθρόνα, ακούγοντας gospel και έχοντας μια μικρή Βίβλο στην τσέπη μου» και γενικά «δεν είμαι πολιτικά ορθός». 
 
 
(Μετάφραση: NRA είναι η Εθνική Ένωση Όπλων, η οργάνωση που προασπίζει τα δικαιώματα των κατόχων και κατασκευαστών όπλων. ‘Chick-fil-A’ είναι μια αλυσίδα κοτο-σάντουιτς που έκανε το «λάθος» να υπερασπιστεί τον γάμο μεταξύ άνδρα και γυναίκας και για αυτό στοχοποιήθηκε ως «ομοφοβική». Η Paula Deen είναι διάσημη συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και οικοδέσποινα επιτυχημένων τηλεοπτικών εκπομπών μαγειρικής, η οποία κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποιούσε στα εστιατόρια της την απαγορευμένη -στις ΗΠΑ- λέξη “N” (κοινώς ‘αράπης’) και για αυτό την έδιωξαν από το κανάλι που εργαζόταν. Το τσάι είναι υπονοούμενο για το κίνημα Tea Party).
Το Facebook μπλόκαρε το σχόλιο αυτό για 12 ώρες και μετά εξέδωσε μια συγγνώμη.
 
Ο Starnes και άλλοι ‘συντηρητικοί’ στην Αμερική, λένε ότι το περιστατικό αυτό είναι μέρος της αύξησης των διακρίσεων από οργανισμούς όπως το Facebook και το Google. Και ζητούν οι νέες εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης να προστατεύσουν την ελευθερία του λόγου.
 
Από το 2011 , το ‘John Milton Project for Free Speech’ που ενεργεί για λογαριασμό της χριστιανικής οργάνωσης ‘National Religious Broadcasters’ (NRB) και ελέγχει τις αντι-χριστιανικές απειλές και τις παραβιάσεις της ελευθερίας του λόγου, έχει καταγράψει μια αύξηση στην "λογοκρισία της άποψης", που έχει στόχο τις συντηρητικές χριστιανικές ιδέες.
 
«Η κύρια ανησυχία του προγράμματος John Milton είναι ... η δύναμη αυτών των ιδιωτικών εταιρειών να είναι ρυθμιστές της αλήθειας και των απόψεων και να έχουν την εξουσία είτε να επιτρέπουν είτε να καταστείλουν απόψεις και ιδέες που απλά δεν συμφωνούν μαζί τους», δήλωσε ο Craig Parshall, ανώτερος αντιπρόεδρος της NRB.
 
Ο Adam Thierer, ανώτερος ερευνητής στο Κέντρο MERCATUS στο George Mason University, δήλωσε ότι η Πρώτη Τροποποίηση (του αμερικάνικου Συντάγματος) δεν μπορεί να εμποδίσει τις ιδιωτικές εταιρείες να περιορίζουν απόψεις, αλλά και τα άτομα μπορούν να εξακολουθούν να πιέζουν τις εταιρείες να σεβαστούν την ελευθερία του λόγου.
 
Πολλοί έχουν αναφέρει την περίπτωση που η σελίδα του συντηρητικού πρώην κυβερνήτη του Αρκάνσας Mike Huckabee, που υποστήριζε την ‘Chick - fil –A’, απομακρύνθηκε προσωρινά από το Facebook. Αντιθέτως, αντι-χριστιανικές σελίδες δεν απομακρύνθηκαν.
 
Έτσι όσοι έχουν γνώση του τι γίνεται στο Facebook (όχι εγώ!) επιβεβαιώνουν το εξής: Μπορείς να κοροϊδεύεις τον Ιησού Χριστό και τη χριστιανική πίστη στο Facebook με τις πιο χυδαίες φράσεις χωρίς καμία ποινή, αλλά αν τολμήσεις να δημοσιεύσεις κάτι που θεωρείται προσβλητικό για τους ομοφυλόφιλους, θα υποστείς την τιμωρία.
 
 
Το Facebook βέβαια, δηλώνει ότι «δεν ανέχεται το μίσος» και εξηγεί ότι «ενώ έχουμε ενθαρρύνει τη συζήτηση για ιδέες, θεσμούς, γεγονότα και πρακτικές, αποτελεί σοβαρή παραβίαση των όρων μας να στοχεύεις σε άτομα βάση της φυλής, της εθνικότητας, της εθνικής καταγωγής, τη θρησκείας, του φύλου, του σεξουαλικού προσανατολισμού, της αναπηρίας ή της ασθένειας τους".
 
Παρόλα αυτά φαίνεται ότι το Facebook έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά, καθώς επιτρέπει όλα τα είδη των χυδαίων αντιχριστιανικών σελίδων, ενώ κλείνει χριστιανικές σελίδες που ασκούν κριτική στον ομοφυλοφιλικό ακτιβισμό. 
 
Έτσι υπάρχουν σελίδες στο Facebook, όπως “Jesus F**king Christ”, “Slut Mary’s Bast*rd”, “I Hate Jesus”, “I Hate Christianity”, “Zombie Jesus”, “Christo Fascist Bigots Run This Business” και “Virgin? Mary Should Have Aborted” και άλλα χυδαιότερα. Το Facebook δεν έχει κανένα πρόβλημα να αφήνει επίσης σελίδα που δείχνει μια σαδομαζοχιστική, ομοφυλοφιλική εκδοχή του Μυστικού Δείπνου.
 
 
Το Facebook έχει διαγράψει και πολλές συντηρητικές σελίδες, όπως πρόσφατα διέγραψε, χωρίς προειδοποίηση, την  σελίδα ‘American White History Month’ (‘Μήνας Αμερικανικής Λευκής Ιστορίας’) που είχε 75.000 χρήστες. Την ίδια στιγμή ένας από τους διαχειριστές της σελίδας είδε φωτογραφίες που είχε με τον κέλτικο σταυρό να διαγράφονται από το προφίλ του. Το Facebook έστειλε μια προειδοποίηση λέγοντας ότι οι εικόνες αυτές αποτελούν «σύμβολο ή λόγο μίσους».
 
Επίσης, στο στόχαστρο του Facebook φαίνεται να έχει μπει και η σημαία των Νοτίων, καθώς η παραπάνω φωτογραφία που δείχνει νεαρούς Νότιους που κρατούν μια συνομόσπονδη σημαία και χαμογελούν, λογοκρίθηκε από το site κοινωνικής δικτύωσης και αφαιρέθηκε, «επειδή παραβιάζει την Δήλωση Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων του Facebook», μια φωτογραφία, που ήταν εκεί για ενάμιση χρόνο.
 
Και εδώ στην Ελλάδα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο διαγραφής σελίδων επειδή αναρτούσαν πατριωτικά άρθρα, και φωτογραφίες με την ελληνική σημαία! Κατ'αρχήν να ξεκαθαρίσουμε κάτι πολύ σημαντικό. Πολύ πιστέυουν ότι αν διαγράψουν το προφίλ τους, η φωτογραφίες τους, αυτά χάνονται. Λάθος! Μένουν για πάντα στα αρχεία του fb και μια υπηρεσία τύπου NSA, ανα πάσα στιγμή μπορεί να τα ανασύρει και να τα χρησιμοποιήσει εναντίον μας.
 
Ας δούμε γιατί γίνονται ολα αυτά. Το fb επηρρεάζει δισεκατομύρρια ανθρώπων, δηλαδή τους "διαπαιδαγωγεί". Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ελέγχονται από τους εκφραστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων, η οποία έχει ως σκοπό την δημιουργία ενός Παγκόσμιου Κράτους, με μια Παγκόσμια Θρησκεία, και όπως λένε και ιερα βιβλία με έναν Παγκόσμιο Ηγεμόνα.
 
Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να "πεθάνουν" τα έθνη, και οι παλαιές αξίες και παραδόσεις ώστε οι άνθρωποι να δεχτούν πιο εύκολα την Νέα Εποχή, και μια θρησκεία που θα στηρίζεται στο δόγμα του υλισμού-εγωκεντρισμού. Στην χώρα μας χτυπιέται αλύπητα ο Ελληνισμός (η πεμπτουσία της λογικής, και της σκέψης) και η Ορθοδοξία (η πεμπτουσία της πνευματικότητας). Η Νέα Τάξη Πραγμάτων βρίσκεται στην τελική ευθεία των σχεδιασμών της και απροκάλυπτα πλέον προσπαθεί να τους εκπληρώσει.
 
Οι "μάσκες" 'επεσαν, και το fb αποκαλύπτει τον πραγματικό σκοπό δημιουργίας του.
 
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Read more

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

20131012-205447.jpgΕις μνήμην του
Σύμβολο του Μακεδονικού Αγώνα
Του Νίκου Ι. Κωστάρα

«Ενός ανδρός το αίμα αν ποτίσει το χώμα της Μακεδονίας, θα ξυπνήσουν οι κοιμώμενοι, θα εγκαρδιωθώσιν οι τρομοκρατηθέντες, θα φυτρώσωσιν επί της γης εκδικηταί και σωτήρες». Αυτά πίστευε ο πρωτεργάτης του Μακεδονικού Αγώνα και με το αίμα του πότισε και ανέστησε το δέντρο του αγώνα στην Μακεδονία με την αναβίωση του κλεφταρματολισμού.
​Και πράγματι ο ηρωικός θάνατος του ανθυπολοχαγού Παύλου Μελά στις 13 Οκτωβρίου 1904 στα Στάτιτσα – σημερινό χωριό Μελάς – της περιοχής Καστοριάς, ήταν ένα γεγονός που συγκλόνισε τους Έλληνες και συνέγειρε τον Ελληνισμό. Κατά τις τελευταίες 
δεκαετίες η ημερομηνία αυτή έχει καθιερωθεί να τιμάται ως η συμβολική ημέρα ενάρξεως του Μακεδονικού Αγώνα (1904-1908). Φέτος οι εορτασμοί αποκτούν μεγαλύτερη λαμπρότητα διότι έχει περάσει ένας αιώνας. Και είναι υποχρέωσή μας να θυμόμαστε και να τιμούμε αυτούς που αγωνίστηκαν για την ελευθερία των ελληνικών εδαφών. Διότι λαός που δεν τιμά τους μαχητές της ελευθερίας είναι καταδικασμένος να ξαναχάσει αυτή την πολύτιμη ελευθερία.
​Τότε από κάθε γωνιά της Ελληνικής γης άρχισαν να καταφθάνουν στη Μακεδονία γενναίοι άνδρες, που έγιναν δεκτοί από τους Μακεδόνες καπεταναίους με ενθουσιασμό. «Ποτέ στην ιστορία του Ελληνισμού τόσοι λίγοι δεν προσέφεραν τόσο πολλά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα» θα τονίσει ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος για εκείνο τον Μακεδονικό Αγώνα.
​Το Έθνος έπλασε τους ήρωές του και τους προίκισε με τα γνωρίσματα της προτιμήσεώς του. Αποδέκτης και συνεχιστής αυτής της παραδόσεως υπήρξε και ο Παύλος Μελάς. Νέος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, γόνος «καλής» οικογενείας των Αθηνών. Γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1870 στη Μασαλία. Ήταν γιος του Μιχαήλ και της Ελένης, κόρης του Κεφαλλονίτη μεγαλεμπόρου Βουτσινά από την Οδησσό. Αποφοίτησε από τη Σχολή Ευελπίδων το 1891. Από τα φοιτητικά του χρόνια αναμείχθηκε στο Εθνικό Κίνημα, που είχε υψώσει τη σημαία της απελευθέρωσης των σκλάβων αδελφών. Από το 1894 έγινε βασικό στέλεχος της Εθνικής Εταιρείας και αγωνίστηκε για την διάδοση των σκοπών της. Πήρε μέρος στον Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 ως ανθυπολοχαγός, υπό τον συνταγματάρχη Ζορμπά.
Ο Μακεδονικός Αγώνας, που ουσιαστικά είχε αρχίσει το 1899, θα πάρει δραματικό χαρακτήρα το 1903-1904 όταν οι Βούλγαροι Κομιτατζήδες διεκδικούσαν την Μακεδονία και ο αγώνας τους στράφηκε κατά των Ελλήνων. Στην Αθήνα το κίνημα του αλυτρωτισμού ζωντανεύει σε νέα πια βάση: πρέπει να αντιμετωπισθεί ο βουλγαρικός κίνδυνος. Ο Παύλος Μελάς πρωτοστατεί σ’ αυτήν την κίνηση. Η γυναίκα του Ναταλία το γένος Δραγούμη, είναι Μακεδόνισσα. Γυναικαδελφός του ο Ίων Δραγούμης, η ακοίμητη συνείδηση της εποχής του. Παύλος και Ίων μοιράζονται την ίδια αγάπη για την πατρίδα.
​Στις πρώτες ελληνικές αντάρτικες ομάδες στη Μακεδονία, άρχισε η κινητοποίηση αποστολής εθελοντών από την Ελλάδα. Ο Παύλος Μελάς απέβη η ψυχή αυτής της κίνησης. Οι τρεις έξοδοί του στη Μακεδονία έχουν περάσει στη σφαίρα του θρύλου.
​Οι λοχαγοί Αναστάσιος Παπούλας και Αλέξανδρος Κοντούλης και οι ανθυπολοχαγοί Γεώργιος Κολοκοτρώνης και Παύλος Μελάς μπαίνουν μυστικά για πρώτη φορά στη Μακεδονία τον Φεβρουάριο του 1904 για να μελετήσουν την κατάσταση και να υποδείξουν πρακτικά μέτρα. Όμως τίθενται σύντομα στο στόχαστρο των Τούρκων και εξαναγκάζονται να αποχωρήσουν. Για δεύτερη φορά επιστρέφει τον Ιούλιο ως δήθεν ζωέμπορος Πέτρος Δέδες και για τρίτη φορά, κάνοντας χρήσιν της αδείας του, σταλμένος όμως επίσημα από το Μακεδονικό Κομιτάτο της Αθήνας «εξήλθεν εις Μακεδονίαν χωρίς να εννοηθή υπό των ημετέρων και τουρκικών αρχών. Εκεί συναντήθη μετά ενόπλου σώματος Ελλήνων Μακεδόνων, του οποίου μέλη ήσαν Κρήτες και Κύπριοι και Μακεδόνες και το οποίον αναγνωρίσαν τας υπερόχους αρετάς του τον ανεκήρυξεν αρχηγόν λαβόντα το ψευδώνυμο Μίκης Ζέζας. (Μίκης είναι το όνομα του μικρού του υιού, Ζέζε δε αλβανιστί μαύρος).
​Περνά τα σύνορα από τη μεριά της Κοζάνης με σώμα 35 ανδρών τη νύχτα της 27ης προς 28 Αυγούστου 1904. Από την είσοδό του στη Μακεδονία στο σύντομο διάστημα που μεσολάβησε ως το θάνατό του, φρόντισε να οργανώσει την τοπική άμυνα και να ενισχύσει το φρόνημα των κατοίκων. Προσπάθησε να εκφοβίσει τους Βουλγάρους και να επαναφέρει στο Πατριαρχείο πληθυσμούς που από φόβο είχαν προσχωρήσει στην Εξαρχία. Ήταν ουσιαστικός αρχηγός όλων των αντάρτικων σωμάτων που δρούσαν στις περιφέρειες Μοναστηρίου και Καστοριάς.
​Ο αγώνας του τερματίστηκε στο χωριό Στάτιτσα. Η συμμορία των Κομιτατζήδων του Μήτρου Βλάχου τον πρόδωσαν στις τουρκικές αρχές κι ένα τουρκικό απόσπασμα κύκλωσε σύντομα το χωριό. Μετά σύντομη ανταλλαγή πυρών κάποια σφαίρα τον βρήκε στη μέση και πέθανε έπειτα από μισή ώρα. Για να μην πέσει η σορός του καπετάν Μίκη Ζέζα στα χέρια των Τούρκων, οι σύντροφοι τον πήραν μαζί τους, του έκοψαν το κεφάλι για να μην τον αναγνωρίσουν οι Τούρκοι. Τελικά τα οστά του έθαψε ο Μητροπολίτης Καστοριάς Γερμανός Καραβαγγέλης το 1907 στη Μητρόπολη της Καστοριάς. Εκεί έμειναν ως το 1950, οπότε μεταφέρθηκαν στο διπλανό παρεκκλήσι των Ταξιαρχών. Από την πρώτη στιγμή ο Παύλος Μελάς τροφοδοτεί όλα τα είδη του γραπτού λόγου. Ο Παπαντωνίου αποκαλεί τον Μελά αϊτό και ο Παλαμάς παλληκάρι: «Στον τόπο που σε πλάγιασε το βόλι, ω παλληκάρι! / πανάλαφρος ο ύπνος σου…» Τον θρύλο, όμως, του Μελά τον διατηρεί και τον γιγαντώνει η λαϊκή μούσα. Δημοτικά άσματα, κυρίως για τον θάνατό του, βρίσκουμε σε όλα τα μήκη και πλάτη του Ελλαδικού χώρου. «Ο μύθος του Παύλου Μελά δηλαδή η αλήθεια του Παύλου Μελά, γιατί ο μύθος είναι η αλήθεια, αυτό μένει όταν ξεχνάμε τα πάντα» γράφει ο Ν. Γ. Πεντζίκης, ενώ ο Μοναστηριώτης Γεώργιος Μόδης – χρονικογράφος του Μακεδονικού αγώνα – τόνισε «Υπήρξε αναμφιβόλος ιδανικός ήρωας, ευγενέστατος άνθρωπος και λαμπρός χριστιανός».
​Ο Παύλος Μελάς άφησε στα 34 χρόνια την τελευταία του πνοή και έγινε ήρωας και σύμβολο του Μακεδονικού Αγώνα. Ο θάνατός του συγκλόνισε την Ελλάδα και στάθηκε αφορμή για την ένταση του Μακεδονικού Αγώνα. Μάλιστα επιγραμματικά ο Ίων Δραγούμης τόνισε: «Ο Μελάς… με τη σπίθα του άναψε στον καθένα, πολλοί που ήταν τυφλοί ως τότε είδαν» Αυτό ισχύει και σήμερα, που πρέπει να γνωρίζουν οι νεώτεροι για να κρατηθεί η συνέχεια της Μακεδονίας και η ιστορική της ταυτότητα.
Read more

Τι σημαίνει “άγριες εξώσεις”;


Από τον Πόρτα – Πόρτα
Μέρος των αυξημένων εσόδων 2014 θα είναι απο πλειστηριασμους. Φυσικά δεν το αναφέρει κανεις….το αναφέρω εγώ.
Δεν μπορούν να διαχειριστούν ουτε το ψεμμα….
Δεν σχόλιαζω….παραθέτω εικόνες Άγριων εξωσεων σς Ισπανία (>40.000)
ΠΠ
Read more

Este amor - Frederico Aubele & Natalia Clavier

Read more

ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΥΜΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ: Η ανατροπή έχει γίνει ήδη, ΔΕΝ υπάρχει επιστροφή!



Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα δεν έχει επιβιώσει ΤΙΠΟΤΑ από τα παλαιά... ΜΑΘΕΤΕ ότι ήδη η "προοπτική" που είχαμε μέχρι χθες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πλέον."Αυτοί" έκαναν την αρχή... Δεν έχουν αφήσει ΤΙΠΟΤΑ όρθιο!


Μένει απλά το να επιβιώσουμε εμείς και να προχωρήσουμε ΜΠΡΟΣΤΑ!
Διαβάστε ΟΛΗ την αλήθεια παρακάτω...




Μήπως πιστεύετε ακόμα, ότι κάποια στιγμή σύντομα θα υπάρξει ανάκαμψη;

Μήπως πιστεύετε ότι οι Πολιτικοί μας απλά κάνουν κάποιο λάθος ή είναι άσχετοι και αρκεί απλά μιά μικρή αλλαγή μέσω εκλογών;

Μήπως νομίζετε ότι το "λίπος που υπάρχει ακόμα" θα καθυστερήσει την ολική κατάρρευση;

Μήπως ελπίζετε ότι δεν θα χρειαστεί ο Λαός να πάρει τα πράγματα στα χέρια του;

Μήπως πιστεύετε ότι η πολυεθνική στην οποία τυχόν δουλεύετε δεν έχει κανένα πρόβλημα; 

Μήπως σας φαίνεται δύσκολο να λυθεί το πρόβλημα της Ελλάδας με συμβατικούς τρόπους;

Ας δούμε ΟΛΕΣ τις αλήθειες που δεν λένε και γιατί η ολική ανατροπή έχει ήδη γίνει και αυτό που μένει είναι να καταλάβουμε ότι ο μόνος δρόμος είναι μπροστά προς μια ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΛΟΣ.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Δεν έχουμε Δημοκρατία. Το μόνο που έχει μείνει είναι η ελευθερία έκφρασης και οι εκλογές. Η ελευθερία έκφρασης, όσο σημαντική και να είναι, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Οι εκλογές, όσο σημαντικές και να είναι,ΔΕΝ ΕΓΓΥΟΥΝΤΑΙ το κράτος του Δήμου. Οι πολιτικοί μας, κάνουν ότι τους πουν, όποτε τους πουν, με όποιον τρόπο τους πουν. Οι πολιτικοί μας, βάζουνΑΨΗΦΙΣΤΟΥΣ στις πιό σημαντικές θέσεις. Έχουμε βουλευτές που έχουν πάρει 1500 ψήφους από τα 9+ εκατομμύρια!!! Η Εξουσία του Λαού, είναιΑΝΥΠΑΡΚΤΗ. Ο Λαός δεν αποφασίζει ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. 

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΕΛΟΣ.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Το Σύνταγμα έχει καταλυθεί ΚΑΤΑΦΩΡΑ... Η εξουσία δεν πηγάζει από τον Λαό. ΟΙ πολίτες ΔΕΝ καλούνται να πληρώσουν φόρους κατά δύναμη. Οι πολίτες ΔΕΝ είναι ίσοι μπροστά στον Νόμο. Οι ειρηνικές συναθροίσεις καταστέλλονται με την βία. Το Σύνταγμα αυτοαναιρείται. Το κράτος δουλεύει πλέον για τους δανειστές και δεν το απασχολεί η Συνταγματική υποχρέωσή του που είναι η ευημερία του Λαού. 

ΕΥΡΩΠΗ ΤΕΛΟΣ.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Δεν υπάρχει ΕΥΡΩΠΗ, ούτε των Λαών, ούτε των κρατών. Δεν υπάρχουν εταίροι... Δεν υπάρχει Ευρωπαική "βοήθεια". Αυτό που έχει μείνει είναι απλά μια λέξη. Αυτό που υπάρχει είναι μια δικτατορία, που θέλει να μετατρέψει όλη την Ευρώπη σε ένα απέραντο φέουδο. Δεν τους απασχολούν οι πολίτες. Δεν τους απασχολούν τα δικαιώματά μας. Αυτό που τους απασχολεί, είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να μετατρέψουν την Ευρώπη σε ομοσπονδία όπου κράτη και χώρες ΔΕΝ θα υπάρχουν. 

ΤΑΞΕΙΣ ΤΕΛΟΣ.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Στο φέουδο της Ευρώπης, υπάρχουν ΜΟΝΟ δύο τάξεις: Οι αψήφιστοι που κυβερνούν μαζί με το κεφάλαιο με αρχηγούς τις Τράπεζες, και οι Λαοί που θα ακολουθούν τις εντολές και τις επιταγές των πρώτων. Αν θέλετε αυτήν την τραγική στιγμή να διαχωρίζετε τον Λαό σε οποιεδήποτε άλλες τάξεις, ήδη χάσατε το παιχνίδι. 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΤΕΛΟΣ.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Στο φέουδο της Ευρώπης, υπάρχει μόνο άκρατη και φανερή πλέον απατεωνιά. Αυτό που γίνεται τώρα είναι πλουτοκρατικός φασιμός. Αν θέλετε αυτήν την τραγική στιγμή να νομίζετε ότι φταίει η οποιοδήποτε "αγορά", όσο κακή και αν ήταν όταν υπήρχε, ήδη χάσατε το παιχνίδι. 

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΕΛΟΣ.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Δεν υπάρχει πλέον μεταπολίτευση. Αυτό που υπάρχουν σήμερα στην Βουλή είναι ένα παροδικό μωσαϊκό από κόμματα, που ΟΛΑ τους αποτελούν το αποτέλεσμα πανικόβλητων επιλογών από τον πολίτη μετά από ψυχολογικό πόλεμο. Το τέλος τους έχει ήδη παρέλθει...

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΕΛΟΣ.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Η κυβέρνηση ακολουθεί πιστά τις εντολές της τρόικα. Καμιά απολύτως σημαντική απόφαση δεν γίνεται από το κράτος. Γκαουλάιτερ παντού, επίτροποι παντού... Κοινωνικό Κράτος πουθενά. Προοπτική για ανάπτυξη πουθενά. Το Κράτος έχει πεθάνει. Δεν υπάρχει πια. Αυτά που υπάρχουν, είναι μέτρα, φόροι, απολύσεις, αδιαφορία, δωσιλογισμός και ανεργία. 

ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΕΛΟΣ.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ! ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ θέλουν να λύσουν το πρόβλημα μέσα στην Ευρώπαϊκή Ένωση. Μερικοί το θέλουν ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ. Ο ένας με μνημόνιο, ο άλλος με "διαπραγμάτευση", δεν έχει καμία σημασία. Και το θέλουν ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ, γιατί δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ για να αλλάξει η κατάσταση εκεί ακριβώς που πρέπει. Το εργαλείο της καταστροφής όμως, που είναι το Ευρώ και οι "φορείς" από τους οποίους πηγάζει, το αγαπούν και το θέλουν όλοι. Το αποδεικνύουν αυτό ΚΑΘΕ Μέρα. Οι επί μέρους ιδεολογίες τους, στην πράξη, έχουν εξαφανιστεί. Το ΚΚΕ δεν θέλει τίποτα τώρα, αλλά σε μερικές εκατοντάδες χρόνια, όταν ο Λαός θα είναι έτοιμος και ΝΕΚΡΟΣ, τότε μπορεί...

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΕΛΟΣ. 
ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Αστυνομία παντού. Προσαγωγές παντού. Δικαστές νομιμοποιούν τα μνημόνια, την κλοπή των πάντων και την καταστροφή. Δικαστές δικαιώνουν τους δανειστές. Πλούσιοι δεν πληρώνουν ΤΙΠΟΤΑ, φτωχοί και συνταξιούχοι δέχονται εξοντωτικές μειώσεις... Ο πολίτης δεν έχει πουθενά όπου μπορεί να βρει το δίκιο του. Αν δεν είναι αυτό ο ορισμός της απουσίας δικαιοσύνης τότε τι είναι;;; ΜΑΤ, Αστυνομία κάνουν προσαγωγές χωρίς λόγο, και βιαιοπραγούν ενάντια σε αυτόν που κανονικά πρέπει να υπηρετούν...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΕΛΟΣ.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Τα Μαζικά Μέσα Αποτέφρωσης συνειδήσεων, παραπλανούν, κάνουν αντιπερισπασμό, πλύση εγκεφάλου και δίνουν ψεύτικες ελπίδες. Οι μεγάλες εφημερίδες, τα ίδια. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ξέρει ΑΚΡΙΒΩΣ πόσα χρωστά η Ελλάδα. Είστε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ότι είναι 320-350δις;;; ΚΑΝΕΝΑΣ μας δεν ξέρει τι ΑΚΡΙΒΩΣ συζητά η "κυβέρνηση" με τους δανειστές. ΚΑΝΕΝΑΣ μας δεν ξέρει τι λένε πίσω από τις κλειστές πόρτες. ΚΑΝΕΝΑΣ μας δεν ξέρει ποιοί, πότε και πού συναντιούνται για να καταστρώσουν τα σχέδια ολοκληρωτικής εξόντωσης μας. 

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΕΛΟΣ.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Σε αυτό το σκηνικό ερήμου, δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση ανάπτυξης... Αυτοί που θα μείνουν για να "αναπτυχθούν" είναι οι γύπες του κεφαλαίου, που θα τραφούν σύντομα πάνω στο πτώμα της Ελληνικής οικονομίας...

ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΛΟΣ.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Εκτός και αν θέλετε να παραδώσετε ΟΛΑ τα δικαιώματά σας και να παίρνετε ψίχουλα, ΞΕΧΑΣΤΕ την εργασία. Οι μεγάλες εταιρίες φεύγουν, οι μικρότερες κλείνουν. Το κράτος έχει πτωχεύσει. Μόνη διέξοδος είναι καμιά Ειδική Οικονομική Ζώνη όπου θα δουλεύουν για ένα πιάτο φαί 6 μέρες 13 ώρες την ημέρα... Όσοι έχετε ακόμα εργασία, περιμένετε λίγο ακόμα...

Τι μένει λοιπόν;;;
Τι μένει να τελειώσουν;;;
...
...
ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΕΛΟΣ.
...Ή ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ; 
ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;;;



ΤΟ ΧΘΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΑΥΤΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!
ΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΟΡΟΥΣ! 
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ!

Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ!

Ο Ρ Γ Α Ν Ω Θ Ε Ι Τ Ε!
Σ Η Κ Ω Θ Ε Ι Τ Ε! 
Π Ρ Ο Ε Τ Ο Ι Μ Α Σ Τ Ε Ι Τ Ε!
Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Τ Ε!
Α Ν Τ Ι Σ Τ Α Θ Ε Ι Τ Ε!

Καλή Λευτεριά!




Read more

«Εάν είχε κριθεί αντισυνταγματικό το μνημόνιο δεν θα είχαμε φτάσει εδώ»


Προοίμιο θλιβερών εξελίξεων για τη χώρα χαρακτήρισε ο επίτιμος πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Β. Κόκκινος την δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα.
«Αυτό το περιστατικό είναι οδυνηρό, είναι ένα προοίμιο εξελίξεων πολύ θλιβερών για τον τόπο», ανέφερε ο κ. Κόκκινος μιλώντας στον Αlpha 9,89, προσθέτοντας πως «αν είχε κριθεί αντισυνταγματικό το μνημόνιο δε θα είχαμε φτάσει εδώ».

Τάχθηκε δε κατά του ενδεχομένου να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.
«Περνάνε δυο φίλτρα τα αιτήματα της δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσουν τη δίωξη ενός πολιτικού προσώπου», είπε για τις πολιτικές διώξεις που καθυστερούν. «Υπεύθυνοι οι πολιτικοί γιατί θέλουν να είναι ανέλεγκτοι. Δεν αφήνουν τη δικαιοσύνη να λειτουργήσει» είπε ο κ. Κόκκινος.


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/274516/ean-eixe-krithei-antisyntagmatiko-to-mnhmonio-den-tha-eixame-ftasei-edw#ixzz2hW9gQeVf
Read more

Nομοθετούν για να την γλυτώσουν! Ακυρώνουν τις μηνύσεις περι «ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ» που εκρεμμούν!


Είναι κοινά αποδεκτό και εμφανές σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας των σύγχρονων Ελλήνων, ότι οι επικρατούσες οικονομικές και κοινωνικοπολιτικές συνθήκες στην Ελλάδα του 2013, έχουν ισοπεδώσει, αν όχι εξαφανίσει, την έννοια της Ισηγορίας, Ισονομίας, Ισοκρατίας 
στην Ελλάδα.

Την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις παγκοσμίως εις ό,τι αφορά την διαπλοκή και διαφθορά του δημοσίου βίου έρχεται ένα πρωτοφανές για τα παγκόσμια δεδομένα νέα τροπολογία που ετοιμάζεται από το Yπουργείο Δικαιοσύνης, με το οποίο ΑΦΑΙΡΟΥΝ τα άρθρα 134 (εσχάτη προδοσία), 138 (επιβουλή της ακεραιότητας της χώρας), 139 (προσβολή εναντίον της διεθνούς ειρήνης της χώρας) και 148 (διακεκριμένη κατασκοπεία)!

Μάλιστα βιάζονται τόσο πολύ να τον περάσουν που ενώ η τροπολογία είχε αρχικά κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, τελικά θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος (!!!). 

Παραδέχονται μάλιστα ότι η αλλαγή έγινε διότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης καθυστερεί να έρθει προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος θα συζητηθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη Τρίτη.

Τι θα γίνει με τις μηνύσεις περι «ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ» που εκρεμμούν (Βλέπε εδώ);;;;

Και δεν είναι το μόνο ΓΕΓΟΝΟΣ!

Τον Ιούλιο του 2013 Αλλάξανε το ποινικό κώδικα προκειμένου να γλυτώνουν με τα κλοπιμαία!


Δηλαδή ο Έλληνας πολίτης θα μπαίνει στη φυλακή για οφειλή ακόμα και μερικών εκατοντάδων ευρώ στο δημόσιο, ενώ η Δικομματική Κυβέρνηση της προδοσίας και του ξεπουλήματος, φροντίζει να «πέσουν» στα ελαφρά, όλοι όσοι από τη Μεταπολίτευση και μετά έτρωγαν με χρυσά κουτάλια το δημόσιο χρήμα.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο 298 του νέου Ποινικού Κώδικα, που σχετίζεται με όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στην παράγραφο 3. 

Άρθρο 298 
Υπεξαίρεση 
1. Όποιος ιδιοποιείται παράνομα ξένο (ολικά ή εν μέρει) κινητό πράγμα που περιήλθε στην κατοχή του με οποιονδήποτε τρόπο τιμωρείται με φυλάκιση ως δύο έτη ή χρηματική ποινή και αν το αντικείμενο είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, με φυλάκιση από ένα ως πέντε έτη και χρηματική ποινή. 
2. Αν πρόκειται για αντικείμενο που το έχουν εμπιστευθεί στον υπαίτιο λόγω ανάγκης ή λόγω της ιδιότητάς του ως εντολοδόχου, επιτρόπου ή κηδεμόνα του παθόντος ή ως μεσεγγυούχου ή διαχειριστή ξένης περιουσίας, ο υπαίτιος τιμωρείται με φυλάκιση από ένα ως πέντε έτη και χρηματική ποινή και αν το αντικείμενο είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, μεκάθειρξη ως δέκα έτη και χρηματική ποινή. 
3. Αν η υπεξαίρεση στρέφεται άμεσα κατά του ελληνικού Δημοσίου, των νομικών προσώπων Δημοσίου Δικαίου ή των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και το αντικείμενό της είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας επιβάλλεται κάθειρξη ως δεκαπέντε έτη και χρηματική ποινή. 
4. Με το ξένο πράγμα εξομοιώνεται και: α) το τίμημα που έλαβε ο υπαίτιος για κινητό πράγμα που του το είχαν εμπιστευθεί για να το πουλήσει, καθώς και β) το κινητό πράγμα που απέκτησε ο υπαίτιος με χρήματα ή με άλλο πράγμα που του το είχαν εμπιστευθεί για να αγοράσει ή να ανταλλάξει αντίστοιχα το πράγμα που απέκτησε. 
Από την έναρξη ισχύος του παρόντος Ποινικού Κώδικα καταργούνται οι ακόλουθοι ειδικοί νόμοι: 
1)Ν. ΤΟΔ΄/1871«περί της καταδιώξεως της ληστείας»
2)Ν. ΥΙΕ/1871«περί τροποποιήσεως άρθρων τινών του περί καταδιώξεως της ληστείας νόμου»
3) Ν. ΩΞΗ/1880 «περί καταδιώξεως της ληστείας»
4) Ν. 4277/1929 «περί τηλεγραφικής ανταποκρίσεως» 5) Ν. 1608/1950 «περί αυξήσεως των ποινών των προβλεπομένων για τους καταχραστάς του Δημοσίου»
Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι, αντικαθίστανται τα ισόβια του Ν.1608/1950 με ποινή κάθειρξης 15 ετών. Έτσι πολιτικοί πρωταγωνιστές σκανδάλων που είχαν, έχουν και στο μέλλον θα βάλουν το δάχτυλο στο μέλι, θα είναι και πάλι ελεύθεροι πολύ σύντομα. 

Συγκεκριμένα, τα 15 έτη κάθειρξης με καλή διαγωγή και με συμμετοχή σε μερικές δραστηριότητες των φυλακών, μπορούν να μειωθούν σε 4 έτη! 

Ενώ λοιπόν οι κλέφτες του Δημοσίου Χρήματος θα «ξεκουραστούν» για μία 4ετία στη φυλακή, μετά θα είναι και πάλι ελεύθεροι να απολαύσουν τα όσα κέρδισαν όλα αυτά τα χρόνια, οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, ενώ ο Ελληνικός Λαός θα βλέπει συνεχώς το βιοτικό του επίπεδο να κατρακυλά σε επίπεδα τριτοκοσμικής χώρας. 

Θυμίζουμε επίσης τον επαίσχυντο νόμο περί (μη) ευθύνης υπουργών που ισχύει.

Να μην ξεχάσετε να τους ξαναψηφίσετε..για να μας "σώσουν"..

Σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ 1, του νόμου περί ευθύνης υπουργών που ψηφίστηκε το 2003 επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ , 
Μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης ή Υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους
Μόνο τα λαμόγια μπορούν να ασκήσουν δίωξη στα λαμόγια...

Νόμος 3126: Ποινική ευθύνη των Υπουργών

Read more

Ο ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΣΤΟ “ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ”: ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ. ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ!

Γιατί βλέπει κίνδυνο Χριστιανικής “αφυδάτωσης”-Οι αγιορείτικες... προτιμήσεις του 

Συνέντευξη στο Μάνο Χατζηγιάννη

Nα εκδοθεί ένα ομόφωνο Ψήφισμα της Βουλής των Ελλήνων, με το οποίο...


θα γνωστοποιείται σε ολόκληρο τον κόσμο ο κίνδυνος ανθρωπιστικής κρίσης, που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός εξαιτίας της οικονομικής κρίσης ζητάει μιλώντας στο “Αγιορείτικο βήμα” ο τέως πρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός, Βύρων Πολύδωρας.
Στην άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξή του αναλύει τι τον οδήγησε να γράψει το νέο του βιβλίο με τίτλο “Ποια Ευρώπη”, μιλάει για την Εκκλησία, αλλά και για τη σχέση του με το Άγιον Όρος, δηλώνοντας “ιδεολόγος Αγιορείτης” και...Κουτλουμουσιώτης!

Ολόκληρη η συνέντευξη έχει ως εξής: 


1) Κύριε υπουργέ, το καινούριο σας βιβλίο με τίτλο "Ποια Ευρώπη;" θέτει ένα καίριο ερώτημα, το οποίο λίγο ως πολύ έχει απασχολήσει (ή θα έπρεπε να έχει απασχολήσει) κάθε νοήμονα Έλληνα, μετά τις αρνητικότατες, για τη χώρα μας και κυρίως για τον απλό λαό, επιπτώσεις που είχε η πολιτική των τελευταίων ετών. Ποιο ήταν το ερέθισμα για να αποτυπώσετε στο χαρτί τις μεγάλες επιφυλάξεις σας για την πορεία, την οποία έχει πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση και ποιος ο σκοπός του έργου;

Όλα τα γραπτά μου ήσαν/είναι κωδωνοκρουσίες συναγερμού. Εναγώνια μουσική υπόκρουση του στίχου «μπήκαν στην πόλη οι εχθροί…». Γι’ αυτό σημαίνω συναγερμό. Γι’ αυτό ζητώ εθνική συνεννόηση. Γι’ αυτό προτείνω να εκδοθεί ένα ομόφωνο Ψήφισμα της Βουλής των Ελλήνων, με το οποίο θα γνωστοποιείται σε όλες τις Βουλές και Κυβερνήσεις του κόσμου ο κίνδυνος ανθρωπιστικής κρίσης που αντιμετωπίζει ένας λαός, ο Ελληνικός, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της βαθειάς ύφεσης, στην οποία τον οδηγεί αφεύκτως η ακρισία και απληστία των δανειστών του. Η ομοφωνία απαιτείται για να δηλωθεί προς επίρρωση της αλήθειας πως στο Ψήφισμα δεν περιέχεται μια κομματική άποψη αλλά η αγωνία ολόκληρου του λαού. Γιατί η Πατρίδα κινδυνεύει. Και μετρά τα παιδιά της και τους φίλους της, και καλεί πάντες τους δυναμένους να φέρουν όπλα θάρρους, ήθους και αγωνιστικής διάθεσης για τη σωτηρία του Λαού και τους Έθνους!
Μιλάω για και επιδιώκω τη στιγμή κατά την οποία μια υπεύθυνη πολιτική ηγεσία, έστω ανανήψασα, με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση, χωρίς διαιρέσεις, διχαστικές τάσεις και κομματικούς εγωϊσμούς και άλλες ιδιοτέλειες, θα πει στους δανειστές μας: «Basta! Φθάνει πια, ως εδώ και μη παρέκει. Δεν μπορούμε να πληρώσουμε άλλο. Πεθαίνουμε!»
Αυτό το βιβλίο είναι μια ελάχιστη πράξη αντίστασης. Αν δεν έχει αξία ως τέτοιο, πιθανόν να έχει ως βοήθημα στους «Ευρωδούλους» του μέλλοντος ή στους μοριακούς «μαζανθρώπους» της παγκοσμιοποίησης, για να τους δείχνει πώς εσκέπτοντο ή ακόμη καλύτερα πώς ένοιωθαν κάποιοι Έλληνες στα χρόνια της δυστυχίας, κάποιοι που δεν ξέχασαν ούτε ξέμαθαν να αγαπούν το έθνος τους, τον λαό τους, τις αξίες τους, γλώσσα, θρησκεία, παράδοση, κοινωνική αλληλεγγύη, με αίσθημα αυτοεκτίμησης, «πλην χωρίς μίσος για κανέναν και με ευσπλαχνία για όλους»


2) Πέραν των άλλων ιδιαίτερων στοιχείων, τα οποία θα έπρεπε να ενώνουν τους Ευρωπαίους, και τα οποία έχουν εκλείψει εδώ και καιρό, θεωρείτε πως η κοινή μας θρησκεία, ο χριστιανισμός, το τελευταίο ίσως κάστρο, έχει αλωθεί;

Τα ενοποιητικά στοιχεία είναι εκεί. Υπάρχουν στην ουσία τους ως ελληνογενής μετάγγιση του σύμπαντος Ευρωπαϊκού πολιτισμού. Δεν υπάρχει πτυχή του λεγόμενου Ευρωπαϊκού πολιτισμού που να μην κατάγεται από τον Ελληνικό-Ελληνοχριστιανικό πολιτισμό. Το 312 και 313, με το «εν τούτω νίκα» και το διάταγμα του Μεδιολάνου (της ανεξιθρησκείας) αντίστοιχα είναι τα χρόνια που ο λαός των «κατακομβόβιων» χριστιανών ηγέρθη για να δημιουργήσει τη μεγάλη, τη χιλιόχρονη Βυζαντινή αυτοκρατορία. Από την πτώση της, το 1453, είχαμε την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση. Αυτοί είναι οι κύκλοι της ίδιας της ΕλληνοΧριστιανικής Ευρώπης, όχι μιας μουσειακής «παρακαταθήκης». Δυστυχώς η πνευματική και πολιτισμική και κατ’ επέκτασιν Χριστιανική Ευρώπη βάλλεται από την υλιστική κυριαρχία και την παγκοσμιοποίηση. Συνολικά και ανοιχτά. Παραχωρεί έδαφος και εκπίπτει. Ο κίνδυνος της πολιτισμικής και Χριστιανικής αφυδάτωσης είναι ορατός. Και εντείνεται λόγω της ενδοτικότητας των προτεσταντών εκκλησιαστικών ηγετών όσο και του Πάπα.


3) Στους δύσκολους καιρούς του μνημονίου συμφωνείτε πως στη χώρα μας ελάχιστοι φορείς, με πρωτοστατούσα την Εκκλησία, έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων βοηθώντας εν τοις πράγμασι τον απλό πολίτη;

Συμφωνώ απολύτως. Και στους παρόντες καιρούς η Εκκλησία μας παραμένει και επαναβεβαιώνεται ως το έσχατο καταφύγιο επιβίωσης. Πνευματικής όσο και φυσικής-υλικής. Μάλιστα, – επιτρέψτε μου να υπενθυμίσω πως – εδώ και χρόνια μιλώ για την Εκκλησία, την οποία όλοι ευκαίρως και ακαίρως πετροβολούν. Και μιλώ για την συμπαράσταση που προσφέρει στον πολίτη αυτά τα χρόνια της κρίσης,. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου γιατί οργανώνει της έκτακτης ανάγκης τα συσσίτια. Όμως, δεν είναι λύση από την κοινωνία να στείλουμε τους πολίτες στα συσσίτια οριστικώς. Είναι αποστολή μας να τους τραβήξουμε από τα συσσίτια και να τους βάλουμε στο δρόμο των νοικοκυριών τους ξανά. Αυτό είναι το χρέος και το δυνητικό έργο της πολιτικής. Η Εκκλησία οργανώνει καθημερινά περισσότερα από 250.000 συσσίτια. Το αναγνωρίζω. Συμπαρίσταμαι όσο και όπως μπορώ. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου ταπεινά.


4) Τι πρέπει να γίνει για να μη φτάσουμε σε λίγο να πούμε, εκτός από το "Ποια Ευρώπη", και.... "Ποια Ελλάδα";

Εθνική ομοθυμία, ομοψυχία και συνεννόηση. Συνειδητοποίηση του γεγονότος ότι ο δρόμος που πήραμε οδηγεί στον γκρεμό. Είναι η οδός της απώλειας. Συνειδητοποίηση και ανάλογη δράση. Αυτά περιγράφω και γράφω στο βιβλίο μου. Δεν υπάρχει σωτηρία δημοσιονομική και οικονομική ακόμη, χωρίς λαό και χωρίς εθνική ιδιοπροσωπεία.


5) Ποιες είναι οι σχέσεις σας με το Άγιον Όρος;

Είμαι πρώϊμος προσκυνητής της Αγίου Όρους, ήδη από τα φοιτητικά μου χρόνια. Ήμουν τελειόφοιτος της Νομικής όταν το πρωτοεπισκέφθηκα και πρωτοπροσκύνησα στο «Περιβόλι της Παναγιάς». Μου αρέσει μάλιστα να αυτοχαρακτηρίζομαι ως Κουτλουμουσιώτης. Αλλά ίσως πρέπει να σημειώσω εδώ ότι είμαι «ιδεολόγος» Αγιορείτης. Δεν ξεχνώ τον συμπολεμιστή του Νικηφόρου Φωκά, τον Άγιο Αθανάσιο τον Αθωνίτη και πιστεύω ακράδαντα στη συμβολή του μοναχισμού στην παλιγγενεσία μας. Τα μοναστήρια μας υπήρξαν οι άτυποι και σταθεροί σταθμοί της επιμελητείας του Αγώνα του 1821.


.agioritikovima.gr

http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/10/blog-post_2122.html
Read more