Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ τα περί παρακολούθησης από την ΕΥΠ

Διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ τα περί παρακολούθησης από την ΕΥΠ
Επιβεβαιώνοντας στο ακέραιο το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, «ανυπόστατο» χαρακτηρίζει και επίσημα η Κουμουνδούρου το δημοσίευμα που εμφάνιζε τον Αλέξη Τσίπρα να υποστηρίζει ότι τα τηλέφωνα της Κ.Ο. παρακολουθούνται
«Το δημοσίευμα της Real News δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα», υποστηρίζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε στην Κ.Ο. του κόμματος, ότι τα τηλέφωνά τους, πιθανώς και τα e-mail's τους παρακολουθούνται από την ΕΥΠ.
«Οφείλουμε, όμως, να συγχαρούμε τον κ. Δένδια και τον κ. Κεδίκογλου για τα αντανακλαστικά που δείχνουν απέναντι σε ανυπόστατα δημοσιεύματα», συνεχίζει η Κουμουνδούρου, απαντώντας στις σχετικές δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του κυβερνητικού εκπροσώπου, οι οποίοι ζητούσαν από το ΣΥΡΙΖΑ να διαψεύσει το δημοσίευμα ή εφόσον ευσταθεί να προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά.
«Δεν ήταν ίδια βέβαια η αντίδραση τους απέναντι σε συγκεκριμένες καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, όπου και σφύριζαν αδιάφορα», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:
«Πάντως, αφού ανοίγει έστω και με αυτόν τον τρόπο το ζήτημα των παρακολουθήσεων, θα έπρεπε, σε μια χώρα μάλιστα όπου έχει ερευνηθεί υπόθεση παρακολούθησης πρώην πρωθυπουργού, να γίνει συζήτηση στη βουλή για το θέμα και να τεθούν η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική υπό κοινοβουλευτικό έλεγχο. Για μια ακόμη φορά, όμως, σε ένα κρίσιμο θέμα εθνικής ασφάλειας και δημοκρατίας, η κυβέρνηση διαλέγει τον δρόμο των φτηνών επικοινωνιακών παιχνιδιών».
Το Newsbomb.gr ήδη από εχθές είχε επικοινωνήσει με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία δεν επιβεβαίωναν το σχετικό δημοσίευμα.
Σχολιάζοντας μάλιστα την ανακοίνωση που είχε εκδώσει το γραφείο Τύπου του Υπουργείου είχαν αναφέρει με νόημα: «Ο κύριος Δένδιας έχει σημαντικότερα θέματα να ασχοληθεί».
Η ανακοίνωση του υπουργικού γραφείου Τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, φέρεται σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News να έχει καταγγείλει - και μάλιστα κατά τη συνεδρίαση ανώτατων κομματικών οργάνων - ότι τα τηλέφωνα του κόμματός του και του ιδίου παρακολουθούνται!
Ζητάμε από τον κ. Τσίπρα να διαψεύσει άμεσα ότι διατύπωσε τον εξωφρενικό για ευνομούμενο Κράτος ισχυρισμό ή να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά. Σε διαφορετική περίπτωση παραμένει υπόλογος απέναντι στην Πολιτεία και τα συντεταγμένα όργανα του Κράτους, τα οποία εκ προθέσεως συκοφαντεί».


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/354468/diapseydei-o-syriza-ta-peri-parakoloythisis-apo-tin-eyp#ixzz2gx8Cutgk