Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Και μπήκαμε στα χρόνια


Σταμάτης Σπανουδάκης

Πάλι μου ήρθε στο μυαλό εκείνη η μέρα
που εγώ βρισκόμουνα εδώ κι εσύ λίγο πιο πέρα. 
Και μίλαγες για τη ζωή κοιτάζοντας εμένα,

κι όσα τα μάτια σου έλεγαν καλά ήταν ειπωμένα. 

Και μπήκαμε στα χρόνια που όλα εξηγούνται

και όλα συζητιούνται, κανένας μας δεν φταίει.Και μπήκαμε στα χρόνια που όλα έχουν γίνει.
Τι τάχα να 'χει μείνει που ακόμα να μας καίει;

Όλα σου μοιάζαν σκοτεινά κι ήσουν εσύ η ελπίδα,
ένας αρχαίος πολεμιστής, γυμνός, χωρίς ασπίδα. 
Πόσο τραφήκαμε κι οι δυο απ' το παράπονό σου!

Πόσο ακόμα να ζητώ ό,τι ήτανε δικό σου;

Read more

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΣΧΑΛΙΕΣ


τρεις πασχαλιές μαζίΤου Δρ. Βαρδάκα Κωνσταντίνου

Δεν άντεχα άλλο φίλε μου αυτή την κατάσταση, ένας μόνιμος κόμπος έχει σταθεί στο λαιμό μου και πνίγει την αναπνοή μου. Δεν ζούμε πλέον στις μεγαλουπόλεις, περπατάς και βλέπεις ζωντανούς- νεκρούς, κάποιοι φρόντισαν και μας άνοιξαν τους τάφους μας. Έτσι πριν μπω… στο δικό μου τάφο… αποφάσισα ένα πρωινό να δραπετεύσω να πάω στη Αίγινα, να προσκυνήσω τον Τάφο του ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ.

Άκουγα αποσβολωμένος τον φίλο μου που μας ένωναν καλές στιγμές από τον Στρατό. Πήγα να τον παρηγορήσω με τα… ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…αλλά μάλλον με παρηγόρησε αυτός με τα παράδοξα που έζησε και άκουσε σε αυτό το μυροβόλο νησί του Αργοσαρωνικού.

Αγουροξυπνημένος μου λέει βρέθηκα στο σαλόνι του πλοίου του πρώτου πρωινού δρομολογίου για την Αίγινα. Κουβαλούσα τους εφιάλτες τις προηγούμενης νύκτας και ούτε την ματιά μου άφηνα να κοιτάζει τα φωτεινά αιγαιοπελαγίτικα χρώματα της θάλασσας και του ουρανού, αλλά το βλέμμα μου έπεσε πάνω σε ένα απλό γεροντάκι που μασουλούσε αμέριμνα το παξιμαδάκι του. Και αυτός ακόμα ο θόρυβος με ενοχλούσε, το πλησίασα και πριν ακόμη το μιλήσω αυτό έβγαλε ένα παξιμάδι και μου το έδωσε…«κάνει καλό, θα σου χρειασθεί για την ναυτία που έχεις», μου είπε… που να εξηγήσω στο παππού ότι την μόνη ναυτία που είχα ήταν η αηδία που αισθανόμουν για αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Εκείνο που με πλήγωνε περισσότερο ήταν τα μεγάλα πατριωτικά λόγια δίχως πράξη, ο ψευτοσυνδικαλισμός από τα κομματικά κουφάρια της μεταπολίτευσης και οι αγαπητικοί λόγοι εν μέσω κοινωνικής διάλυσης κάποιων δημοφιλών εκκλησιαστικών ταγών μας.

«…πάρε παλληκάρι μου το παξιμάδι θα το χρειασθείς, αυτό σε λίγο θα ικανοποιεί την πείνα μας!!»

Είπα ένα ξερό ευχαριστώ και ασυναίσθητα το πήρα και από τότε έγινε βάρος στην τσέπη μου. Το πλοίο έφτασε στην ώρα του και στην ανηφοριά του δρόμου για το μοναστήρι ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ δίπλα στις καστροεκκλησιές της Παλαιοχώρας δεν περίμενα και άφησα το συγκινησιακό μου φορτίο να μετασχηματισθεί σε προετοιμασία παράκλησης και προσευχής στον ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ. Και τι δεν έλεγα μέσα μου… όμως ο λογισμός μου είχε επικεντρωθεί σε πονεμένες σκέψεις που έβγαιναν με τον αναστεναγμό μου…

Εσύ Άγιε μπορείς να καταλάβεις την αδικία , την εξαθλίωση και τον κατατρεγμό που συμβαίνει σε μένα, στην οικογένεια μου και στη πατρίδα μου, γιατί ΕΣΥ τα ένιωσες όλα αυτά μαζί με την αχαριστία και τον διωγμό που εξαπέλυσε το τότε κατεστημένο της εποχής γιατί δεν άντεχε την ταπεινή Αγιότητα ενός κατασυκοφαντημένου Ιεράρχη. Είναι τόση άραγε δυσβάστακτη η αμαρτία μας Άγιε που μας κατάντησε άνευρη κρεάτινη μάζα που δεν αντιδρά στα κελεύσματα ακόμη και αυτού του ένδοξου ηρωικού παρελθόντος μας; Που άλλοι το διαφημίζουν και άλλοι το πολεμούν φυσικά προς ίδιον όφελος, δίχωςνα τους ενδιαφέρει ότι η ΕΛΛΑΔΑ μας έγινε ένα απέραντο πνευματικό νεκροταφείο; Μήπως Άγιέ μου τα οικονομικά πακέτα τα εκπορευόμενα εκ της Ευρώπης ταπώσανε πνευματικά στόματα σε τέτοιες δύσκολες στιγμές που το Ορθόδοξο κατασκανδαλισμένο Ποίμνιο προσμένει με λαχτάρα να αντικρύσει αναστήματα σαν το δικό ΣΟΥ;

Και φυσικά ΑΓΙΕ μου δεν παρακαλάμε για συνηθισμένους Εθνοσωτήρες αλλά για ζωντανούς Αγίους Ηγέτες που θα ξαναζεστάνουν το παγωμένο αίμα του ταλαιπωρημένου γένους μας.

Μέχρι να φτάσω στο Προσκύνημα και στον Τάφο του ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ τα είχα πει σχεδόν όλα. Ήταν καθημερινή και ο κόσμος στην Ιερά Μονή ήταν λιγοστός. Από την είσοδο άρχισα να αισθάνομαι πιο ανάλαφρος, αν και με ενοχλούσε το παξιμάδι του παππού στην τσέπη μου. Πολλές φορές στο παρελθόν ζήτησα την βοήθεια του Αγίου και πολλές φορές τον επισκέφθηκα, όμως αυτή την φορά όταν πλησίασα στον μαρμάρινο τάφο του άνοιξα όσο δυνατόν τα χέρια μου και τον αγκάλιασα.

«Βρέ παλληκάρι μου πως κάνεις έτσι , σκέπτεσαι να μπεις μέσα;» Ακούσθηκε μια φωνή από πίσω μου, τρόμαξα και γύρισα να δω ποιος αθεόφοβος δεν υπολόγιζε την προσωπική μου αυτή στιγμή της κατάνυξης. Ποίον άραγε αντίκρισα; Τον παππού που μασουλούσε το πρωί τα παξιμάδια στο πλοίο. Τι να του πω από σεβασμό προς το χώρο του Προσκυνήματος, σιώπησα, αλλά δακρυσμένος του είπα…«παππού χάνεται η πατρίδα μας» … έκανα τον Σταυρό μου και πήγα να φύγω. Ο παππούς κάθισε μπροστά μου και με εμπόδισε να απομακρυνθώ λέγοντας μου αυστηρά.

«Ποία Πατρίδα ρε χάνεται; Η βλακεία και η προδοσία μας θα χαθούν στο τέλος. Και αν χαθεί κάτι θα είναι αυτό το βρωμοσύστημα μέσα στο οποίο ζήσαμε όλοι μας και ήταν αυτό το σύστημα που κατηγόρησε άδικα αυτό τον ΑΓΙΟ που ήρθαμε σήμερα να προσκυνήσουμε. Άκου να σου πω, εγώ έχω ρίζα από την Αίγινα και η γιαγιά μου εξομολογιότανε στον ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ και γνώριζε καλά τους κατατρεγμούς του.

Όταν ήμουν παιδάκι αυτή η καλή γιαγιά μου έλεγε ότι θα έρθει καιρός που η πατρίδα μας θα περάσει αυτά που πέρασε αυτός ο Άγιος δηλ. την προδοσία, την συκοφαντία και την αδικία και μετά θα ζήσει τρείς συνεχόμενες ΠΑΣΧΑΛΙΕΣ μέσα στην ίδια χρονιά.»

«Τι είναι αυτά που λες παππού του είπα έκπληκτος. Άντε για την συκοφαντία και την αδικία τα καταλαβαίνω αλλά που κολλάνε οι τρείς συνεχόμενες Πασχαλιές;»

«Άκου να δεις πρώτα θα κάνουμε Πασχαλιά στις Εκκλησιές μας, μετά θα κάνουμε Πασχαλιά στους δρόμους από την χαρά μας που θα ξεκουμπισθεί αυτό το βρωμοσύστημα που ταλαιπωρεί τις ζωές μας εδώ και χρόνια και μετά όταν λειτουργηθεί η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ θα αισθανόμασθε πάλι μέσα στις ψυχές μας Πασχαλιά.»

Φίλε μου έμεινα κάγκελο από αυτά που μου είπε ο παππούς και τα έλεγε μάλιστα αυστηρά. Μόλις πρόλαβα να τον ρωτήσω πως τον έλεγαν και μου απάντησε κοφτά «…Νεκτάριο με ονομάζουν και κοίτα κακομοίρη μου να μην πετάξεις το παξιμάδι που σου έδωσα, σε λίγο και αυτό θα είναι δυσεύρετο!!!»

Ο παππούς κατηφόρισε προς τον κάτω μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό προς τιμήν του ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ, εκεί τον έχασα. Στάθηκα και έβγαλα μια φωτογραφία με τα ανθισμένα λουλούδια για να θυμάμαι αυτό το θρύλο που έμαθα με τις ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΣΧΑΛΙΕΣ.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ


Read more

Πλούσια δανειοδότηση της Σερβίας από την Ρωσία - Αλλάζουν οι ισορροπίες στα Βαλκάνια


15 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ "ΟΧΙ" ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

H Mόσχα ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες ότι θα χορηγήσει επιπλέον δάνειο ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων στη Σερβία για την ενίσχυση του σερβικού προϋπολογισμού. Ανάλογη δήλωση επιβεβαίωσης του γεγονότος έκανε και ο υπουργός Φυσικών Πόρων, Μεταλλείων και Χωροταξίας της Σερβίας, Μίλαν Μπάσεβιτς...

Μάλιστα, πηγές του Κρεμλίνου ανέφεραν πως την ερχόμενη εβδομάδα με την επίσκεψη του Σέρβου πρωθυπουργού Ίβιτσα Ντάσιτς, αναμένεται να υπογραφεί νέο δάνειο ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίωνπροκειμένου να εκσυγχρονιστεί ο σερβικός σιδηρόδρομος.
Συνολικά λοιπόν, η ρωσική πλευρά επέλεξε να δώσει 1,3 δισ. δολάρια στο Βελιγράδι, σε μια στιγμή που αρνήθηκε να χρηματοδοτήσει την κυβέρνηση Αναστασιάδη, δείγμα της ολέθριας διαχείρισης της νυν και προηγούμενης κυπριακής ηγεσίας που ενώ είχαν λάβει το παχυλό δάνειο των 2,5 δισ. ευρώ για να γλιτώσουν το πρώτο Μνημόνιο εν τούτοις αρνήθηκαν μέχρι τέλους να παραχωρήσουν την κατασκευή και το δικαίωμα διαχείρισης στον τερματικό σταθμό φυσικού αερίου στο Μαρί.
Το άδειασμα λοιπόν της Λευκωσίας είναι ηχηρό, ενώ από την άλλη δείχνει να έχουν αναστηθεί αποκτασταθεί πλήρως οι δεσμοί της Μόσχας με το Βελιγράδι που είχαν περάσει από φάση "παγώματος"...
Το βέβαιο είναι ότι η ορθόδοξη Σερβία δεν είναι πλέον μόνη της, όπως ήταν το 1999 όταν η πληγωμένη "αρκούδα" δεν είχε καταφέρει ούτε τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας να βγάλει από το ναύσταθμο της Σεβαστούπολης...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Read more

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΥΒΡΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ UNFOLLOW: Ο ΣΑΜΑΡΑΣ "ΘΕΙΟ ΒΡΕΦΟΣ" ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ "ΠΑΝΑΓΙΑΣ" ΜΕΡΚΕΛ!

Με αυτό τον τρόπο διάλεξε η ομάδα του περιοδικό Unfollow να προσβάλλει την Χριστιανοσύνη στο 16ο τεύχος τους,παρουσιάζοντας τον Α.Σαμαρά ως Θείο Βρέφος στην αγκαλιά της Α.Μέρκελ φερόμενη ως Παναγία, με το επίσης υβριστικό και ειρωνικό επεξηγηματικό κείμενο: "Μετανοούμε. Βοήθα τον Παναγια μου να τελειωσει το εργο του".

Το προηγούμενο τεύχος, που εμφάνιζε τον Αντώνη Σαμαρά με μώλωπες από χτυπήματα στο πρόσωπο, προκάλεσε αρκετό θόρυβο, τον οποίο αναμένεται να ξεπεράσει το δεύτερο εξώφυλλο του περιοδικού.

alt
http://www.agioritikovima.gr/arxeio/19142-proklitiki-ubri
Read more

Κουίζ: Ποιος ήταν ομιλητής στο βιβλίο του Πρετεντέρη κάνοντας και “βαρύγδουπη” δήλωση;


20130404-223848.jpgΕλάτε που δεν καταλάβατε.. Μα ο Υπουργός Οικονομικών που έχει επωμισθεί τη δουλειά να “διαπραγματεύεται” με την τρόικα. Μάλιστα, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Πρετεντέρη είπε ότι τα πράγματα ..είναι δύσκολα! Αλήθεια, η τρόικα γιατί δεν πήγε στην παρουσίαση; Αλληλουποστήριξη λέγεται αυτό…
“Η διαπραγμάτευση για να πάρουμε τις επόμενες δόσεις παραμένει πολύ δύσκολη, τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά, είναι δύσκολα” τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.
Όταν λέει δύσκολα, εννοεί ότι η τρόικα δεν δέχεται να πουν από τώρα ότι τα έχουν βρει και πρέπει να φανεί ότι δίνεται μάχη;
Πάντως για να τα λένε όλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος καθώς, όπως είπε, η Ελλάδα κατόρθωσε τελικά να σταθεί στα πόδια της και διαπραγματεύτηκε όσο μπορούσε καλύτερα, δεδομένων των δυσκολιών. «Η Ελλάδα δεν έγινε Ιφιγένεια – ευτυχώς – αλλά η μαμή της ιστορίας. Λόγω της Ελλάδας άρχισε η Ευρωζώνη να απόκτα βασικά στοιχεία αντιμετώπισης κρίσεων», επεσήμανε.
Aναφερόμενος στη συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ο υπουργός υπογράμμισε: «Η τρικομματική κυβέρνηση, παρά τις δυσκολίες, πέρασε τις παιδικές της ασθένειες. Χθες, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί ήρθησαν στο ύψος των περιστάσεων. Έδειξαν αυτογνωσία και πολιτικό ρεαλισμό».
Σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις ενώ κατηγόρησε ότι ψεύδονται όσοι λένε το αντίθετο. «Βγάζουμε τη χώρα από τη σκοτεινότερη ίσως περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της».
Read more

Στη μνήμη της πατρίδος ο δεξιός Καραμανλής θα παραμείνει εσαεί ως τολμητίας πατριώτης...


Από Ειρήνη Γαλαντή
Αντιγράφω, από την "Ελευθεροτυπία" της 04.04.2013 και υπό τον τίτλο "Νυγμοί", ένα σχόλιο του Γ. Τριάντη, που έχει, ως, επί λέξει, ως εξής:
<<ΕΝΑΝΤΙΟΔΡΟΜΙΑ: ΄Οχι. Δεν αμφισβήτησε το "Ανήκομεν εις την Δύσιν", ούτε υπήρξε αντισυστημικός ο Κώστας Καραμανλής. ΄Ομως έβαλε στο περιθώριο τη νεοφιλελεύθερη εκδοχή, αγωνίστηκε - έστω άτεχνα και ελλιπώς - εναντίον της διαπλοκής και, βέβαια, έκανε τρεις μεγίστης σημασίας και ιστορικού χαρακτήρα επιλογές: το ουσιαστικό άνοιγμα στην Κίνα (είναι ο πρώτος και μόνος πρωθυπουργός που άσκησε πολιτική ουσίας επ' αυτού), το βέτο για το Μακεδονικό στο Βουκουρέστι και, φυσικά, το πολυσήμαντο άνοιγμα στη Ρωσία. Κρίσιμες επιλογές που προδιέγραψαν τη μοίρα του. Ακόμη και αν δεν ισχύουν οι ερμηνείες για την πολιτική προγραφή του από τις ΗΠΑ και το ενθάδε κατεστημένο, η πραγματικότης, όπως αποδείχτηκε καθαρά, δείχνει με στοιχεία (Wikileaks -για την ενόχληση των Αμερικανών, τηλεφωνικές υποκλοπές και εμπλοκή ξένων Μυστικών Υπηρεσιών) ότι ο Καραμανλής αντιμετώπισε πόλεμο πρωτόγνωρο για πρωθυπουργό, και δη της Δεξιάς.
Στη μνήμη της πατρίδος ο δεξιός Καραμανλής θα παραμείνει εσαεί ως τολμητίας πατριώτης που αψήφησε το προσωπικό συμφέρον και αδιαφόρησε για το πολιτικό του μέλλον. Αν είχε φροντίσει να πράξει το ελάχιστον για την οικονομία και τον ερειπιώνα του κράτους, θα είχε μείνει στην ιστορία ως μέγας πολιτικός ηγέτης.>>
_____________________________

Το σημείο, στο οποίο διαφωνώ, με τον κ. Γ. Τριάντη, είναι ότι, κατά την ταπεινή μου άποψη, ο Κώστας Καραμανλής έχει, ΗΔΗ, καταγραφεί, στην Ιστορία, ως μέγας πολιτικός ηγέτης, διότι, και τον πατριωτισμό του απέδειξε, εμπράκτως και επανειλημμένως, αλλά και διότι, παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες καταστάσεις, έπραξε, ό,τι καλύτερο μπορούσε, ακόμη και στα σημεία, όπου, κατά την κρίση του εξαίρετου δημοσιογράφου, υστέρησε. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως, εκτός από την παγκόσμια κρίση, είχε να αντιμετωπίσει και έναν 100% διαπλεκόμενο και πασοκοκρατούμενο δημόσιο τομέα και μια οικονομία, που οι κυβερνήσεις του Πασοκ - και, ιδιαίτερα, αυτή του ....."σοβαρού" κ. Σημίτη, με την ... δημιουργική λογιστική, που επενόησε και εφήρμοσε, με τα "μυστικά" ομόλογα και τις μυστικές συναλλαγές, με την Golman and Sacks -, είχαν φροντίσει να επιβαρύνουν, στο έπακρο....
Read more

Μέκκα η Αθήνα! ΚΑΜΙΝΗΣ - "Πρέπει να κτιστούν μέχρι 14 τζαμιά ακόμα πλην του κεντρικού τεμένους"




Μια Αθήνα-Μέκκα προτείνει να δημιουργηθεί ο δήμαρχός της και πρώην "πουλέν" του Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργος Καμίνης με μία πρόταση-σοκ που θέλει εκτός από το κεντρικό τέμενος να κατασκευαστούν ένα ή δύο μικρότερα τζαμιά σε κάθε διαμέρισμα της Αθήνας!

"Η δημιουργία κεντρικού μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα ανοίγει το δρόμο για να λειτουργήσουν νομίμως ένα έως δυο χώροι ανά δημοτικό διαμέρισμα", δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι έθεσε το ζήτημα κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον υπουργό Παιδείας και συμπλήρωσε ότι "η δημιουργία κεντρικού μουσουλμανικού τεμένους ανοίγει το δρόμο, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης σε χώρους που πληρούν τις προϋποθέσεις, οι οποίοι σήμερα λειτουργούν ως άτυποι χώροι λατρείας, ώστε να λειτουργούν νομίμως ένας έως δύο ανά δημοτικό διαμέρισμα".

Δηλαδή προτείνει, ούτε λίγο-ούτε πολύ να κτιστούν 15 (!) τζαμιά στην Αθήνα αφού η πόλη έχει 7 δημοτικά διαμερίσματα και ένα το κεντρικό τέμενος.

Και όλα αυτά γιατί πιστός όπως είναι, στις παρακαταθήκες του Γιώργου Παπανδρέου, "Για αυτονόητους λόγους ισοπολιτείας και υπεράσπισης του δικαιώματος στη θρησκευτική λατρεία" αλλά και "για πρακτικούς λόγους ώστε να μπει τάξη στην άτακτη δημιουργία τέτοιων άτυπων χώρων".

Δηλαδή επειδή γεμίσαμε μουσουλμάνους λαθρομετανάστες ή πρώην λαθρομετανάστες, θα πρέπει η Αθήνα να αρχίζει να εμφανίζει την εικόνα που είχε μέχρι το 1830 που απελευθερώθηκε!

Με απλά λόγια, όχι απλώς δεν θα τους τιμωρήσουμε για την παραβίαση των νόμων της χώρας, αλλά θα τους επιβραβεύσουμε και με την δημιουργία θρησκευτικής υποδομής, η οποία εν πάση περιπτώσει αντίκειται απόλυτα στα ήθη και τα έθιμα των πολιτών της πόλης και της χώρας κατ'επέκταση!

Αλλά αφού το έθεσε το θέμα στον υπουργό Παιδείας, μήπως θα έπρεπε να ακούσουμε και την θέση του υπουργείου και την κυβέρνησης γενικότερα για την ανέγερση των 15 τζαμιών στην "πολυ-πολιτισμική" Αθήνα;

Γιατί, όπως έκαναν πίσω στο θέμα του Γένους και επέτρεψαν να συνεχιστεί η είσοδος αλλοδαπών στις Ένοπλες Δυνάμεις, κάτι μας λέει ότι το τζαμί στον Βοτανικό είναι η αρχή της ισλαμοποίησης της Αθήνας;
Read more

Η ΚΥΠΡΟΣ ΩΘΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ... Η Άγκυρα έθεσε επίσημα θέμα επαναφοράς του σχεδίου Ανάν - Μιλάνε για "Δύο κράτη"



Επαναφορά στο σχέδιο Ανάν προτείνει ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, Μεχμέτ Σιμσέκ για την Κύπρο και είναι σαφές ότι μετά τις εξελίξεις στο οικονομικό μέτωπο και όσα περνάει ο καιρός προς τα εκεί θα επικεντρώνονται οι πιέσεις.

Είναι η πρώτη φορά μετά το 2004 που επίσημα η Άγκυρα επαναφέρει το σχέδιο Ανάν και σίγουρα επ'αυτού σύνοτμα θα δούμε εξελίξεις. Είναι αυτό που έχουν σημειώσει επανειλημμένα ότι η οικονομική καταστροφή που προκάλεσε η τρόικα και η Γερμανία στο νησί για τα διαρπαγούν τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, θα έχει αντίκτυπο σε ολόκλητο το κυπριακό ζήτημα.

Το θέμα είνα ότι κατ'αυτό τον τρόπο μπαίνει και η Τουρκία "από το παράθυρο" στην διαχείριση των κυπριακών κοιτασμάτων...

Απαντώντας σε ερώτηση αν η τουρκική κυβέρνηση έχει συζητήσει το ενδεχόμενο να βοηθήσει οικονομικά την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω κατεχομένων, ο κ. Σιμσέκ είπε ότι «επιθυμούμε όλοι οι γείτονές μας να αυξάνουν την ευημερία τους, διότι η Τουρκία είναι η χώρα που θα έχει το περισσότερο όφελος από αυτό».

Όπως είπε, «η σημαντικότερη βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε εμείς στη Νότια Κύπρο, είναι να οδηγηθούμε σε μία λύση με δύο κράτη και δύο ισότιμες κοινότητες, δηλαδή με τρόπο που προέβλεπε το 2004 και ο ΟΗΕ» είπε ο Τούρκος.

Μάλιστα, ανέφερε ότι μετά το 2004, η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι ακολουθούν μία γραμμή της μορφής «"Είμαστε μέλος της ΕΕ. Η Τουρκία είναι αυτή που έχει ανάγκη. Εμείς δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συμβιβαστούμε. Ας συμβιβαστούν οι Τούρκοι". Η στάση αυτή δεν μπορεί να οδηγήσει στη λύση» είπε επαναλαμβάνοντας πως η λύση που είχε προτείνει το 2004 ο ΟΗΕ «θα προσφέρει όφελος στη Νότια Κύπρο».
Read more

Γιατί το σύστημα των μνημονιακων πλασάρει Αλαβανο;

20130404-193806.jpgΜα γιατι τώρα που υποθηκευθηκαν τα πάντα στο Βρετανικό δίκαιο, τώρα που το χρέος τινάχθηκε στον αέρα και η χώρα είναι εκτός αγορών, όλα απόρροια του μεγάλου στοχαστή Γιώργου Παπανδρέου, το τελικό 
χτύπημα είναι η πλήρης κατάρρευση. Ποιος άλλος θα μπορούσε να την ενσαρκώσει εκτός απο τον πολιτικό προϊσταμενο της “Πορτοκαλί επανάστασης” που έφερε στην εξουσία τον Γιώργο Παπανδρέου;
Ανατρέξτε στην “συμβολή” του απο τις φωτιές στην Ηλεία, τα Δεκεμβριανά, το Βατοπαίδι και την ρητορεία για Cosco, αγωγούς, που όλως τυχαίως συμφωνούσαν με τα “Wikileaks”, τον Μπράιζα κλπ.
Γι’ αυτό θα δείτε τον πλασιέ της κατοχικής δραχμής σε κάθε “μεγάλο” κανάλι.
http://olympia.gr/2013/04/04/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83/
Read more

Φουλ για ισόβια ο Παπακωνσταντίνου. Τον τελείωσε και αυτόν ο Βενιζέλος…


20130404-232507.jpg…ο οποίος κρεμά και τον Παπανδρέου. Ο τ. Πρωθυπουργός θα κάνει το παν για να μην εμφανιστεί στην επιτροπή μετά τις εξελίξεις. Ο Βενιζέλος αποδείχθηκε ευφυέστατος αφού πήγε, “καθάρισε” και αφήνει τον ΓΑΠ να κρύβεται.
Για «πισώπλατα» παιχνίδια που έγιναν «ερήμην» από τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στα ελάχιστα 
διαλείμματα της επεισοδιακής συνεδρίασης κατά τα οποία επικράτησε η λογική και όχι οι φαιδρές αψιμαχίες, έδωσε κάποιες απαντήσεις για την ουσία της πολύκροτης υπόθεσης οι οποίες εκθέτουν τους χειρισμούς του κ. Παπακωνσταντίνου.
Ειδικότερα στην ερώτηση του προέδρου της επιτροπής πως κρίνει το περιεχόμενο των e-mails που εμφανίζουν τον κ. Ιωάννη Διώτη και τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου να συνεννοούνται για την διαχείριση της λίστας σε χρόνο κατά τον οποίο ο ίδιος ήταν υπουργός οικονομικών και ο κ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Περιβάλλοντος, απάντησε: «Με κατέπληξαν αυτά τα ηλεκτρονικά μηνύματα που φέρεται να έχουν ανταλλαγεί μεταξύ των κυρίων Παπακωνσταντίνου και Διώτη στις 7 Ιουλίου του 2011, δηλαδή, αρκετές ημέρες μετά την αλλαγή στην Κυβέρνηση και στο Υπουργείο Οικονομικών, διότι από το σύνολο αυτών των μηνυμάτων προκύπτει ότι εγώ απουσιάζω… Από το σύνολο αυτής της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της 7ης Ιουλίου προκύπτει ότι εγώ είμαι απολύτως απών από τη συνείδησή τους και από το σκηνικό. Ένας πρώην Υπουργός ανταλλάσσει ηλεκτρονικά μηνύματα με έναν νυν Ειδικό Γραμματέα, ερήμην του εν ενεργεία Υπουργού, ο οποίος δεν έχει ενημερωθεί ούτε από τον πρώην Υπουργό ούτε από τον εν ενεργεία Ειδικό Γραμματέα ότι πρόκειται να γίνει συνάντηση με τον Διοικητή της ΕΥΠ και επεξεργασία –να επεξεργαστούμε, στον πληθυντικό- επίσης χωρίς να εξαρτάται αυτό από την προηγούμενη ενημέρωση ή έγκριση ή συναίνεση του νυν Υπουργού, ο οποίος δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο. Όλα είναι πίσω από την πλάτη μου και ερήμην μου, τρεις-τέσσερις βδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου».
Επιπροσθέτως, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «δεν είναι ευχαριστημένος» από τον χειρισμό που επιφύλαξε ο κ. Παπακωνσταντίνου στην λίστα Λαγκάρντ, λέγοντας ότι «θα έπρεπε να την στείλει αμέσως στο ΣΔΟΕ και να πρωτοκολληθεί». (Πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα).
Read more

Καλημέρα!!!! Άνθρωπε, αγάπα...



Αν θες τραγούδια όμορφα ν’ ακούσεις, ήλιε μου
την καρδιά μου ν’ ανοίξεις
Αν θες λουλούδι γύρω σου ν’ ανθίσει, 
το θυμό άσ’ τον όλο να σβήσει

Άνθρωπε αγάπα, τη φωτιά σταμάτα
και τη δύναμή σου δώσ’ την στο φιλί σου

Μια πεταλούδα αν θες να φτερουγίσει, 
μια ψυχή άνοιξε το κλουβί της
Μια αργή ανάσα αν θες να ζωντανέψει, 
φίλε μου δώσ’ της απ’ την πνοή σου

Άνθρωπε αγάπα, τη φωτιά σταμάτα
και τη δύναμή σου δώσ’ την στο φιλί σου

Τους φίλους σου αν θες να συναντήσεις, 
άνθρωπε μόνος σαν περπατήσεις
Κι αν συμβουλή σε κάποιον θα ζητήσεις, 
φίλε μου μη σ’ απάντηση δώσεις

Άνθρωπε αγάπα, τη φωτιά σταμάτα
και τη δύναμή σου δώσ’ την στο φιλί σου
Read more

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Όλα τα θέματα έμειναν ανοιχτά με την Τρόικα


Όλα τα θέματα έμειναν ανοιχτά με την Τρόικα
Άρον – άρον έτρεξαν να επιβιβαστούν στα αυτοκίνητά τους οι εκπρόσωποι της Τρόικας, όταν βγαίνοντας από το Υπουργείο Οικονομικών ήρθαν αντιμέτωποι με έντονες αποδοκιμασίες από πολίτες που φώναζαν συνθήματα όπως, «δολοφόνοι», «μας καταστρέψατε», τους οποίους απώθησε αστυνομική δύναμη.
 
Η συνάντηση του Τόμσεν, Μαζουχ και Μορς με τον Γιάννη Στουρνάρα κράτησε περίπου 2,5 ώρες. «Δεν έκλεισε απολύτως τίποτα. Όλα τα θέματα παραμένουν ανοιχτά», ανέφερε ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικώνμετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ενώ κατά την ίδια πηγή, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον προϋπολογισμό, τις τράπεζες και όλα τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης.
«Ανοίξαμε όλη τη βεντάλια», εξήγησε η νέα πηγή. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας άκουσαν αλλά δεν έδειξαν αντίδραση, όταν άκουσαν την εισήγηση της ελληνικής κυβέρνησης για το νέο ενιαίο τέλος ακινήτων.
πηγή: newsbomb.gr
Read more

Εντός λίστας Λαγκάρντ… οι επίδοξοι δολοφόνοι του Κώστα Καραμανλή!Πηγή: www.paraskhnio.gr

Γράφει ο Πάρις Κουρτζίδης Περίεργη τροπή λαμβάνει η σοκαριστική υπόθεση του σχεδίου δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, καθώς η σύνδεση της αφενός με το ανεξιχνίαστο (μέχρι σήμερα) σκάνδαλο των υποκλοπών και αφετέρου η σχέση που, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχει με την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, πρόκειται να ανάψει πολλές και μεγάλες εστίες «φωτιών» τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας! Από τη μία πλευρά, λοιπόν, έχουμε τον ανακριτή της υπόθεσης του σχεδίου δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή (κατά την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός και είχε ενημερωθεί από τον Πρόεδρο Πούτιν και τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών) να ζητά τη συνένωση του φακέλου με αυτόν του μεγάλου σκανδάλου των υποκλοπών που είχε “κλείσει”, αλλά φαίνεται πως άνοιξε ξανά, καθώς διαβλέπει ευθέως ότι εν τέλει συνδέονται! Και από την άλλη, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το paraskhnio.gr από απολύτως αξιόπιστες πηγές, οι υποκλοπές που οι δικαστές διαπιστώνουν ότι δεν σταμάτησαν τo 2005 με την ανακάλυψη του «αμαρτωλού λογισμικού» της Ericsson, αλλά συνεχίστηκαν τουλάχιστον μέχρι το 2007 -που είναι και το χρονικό σημείο στο οποίο είχε χαραχθεί και βρισκόταν υπό εξέλιξη το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού-, τελικά συνεχίστηκαν από δύο εταιρίες (όχι τηλεφωνικές), που έπαιξαν έναν περίεργο και παράνομο ρόλο και οι οποίες φέρονται να έχουν χρηματοδοτηθεί κατά την περίοδο 2006 – 2010, αλλά και να βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ (μέσω παρένθετων προσώπων)! Όπως γίνεται αντιληπτό, την ώρα που και το περιβόητο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ παίρνει ούτως ή άλλως περίεργη τροπή, καθώς αποδεικνύεται ότι η λίστα ήρθε στην Ελλάδα από την ΕΥΠ και δη τον κ. Κώστα Μπίκα, ο οποίος την παρέδωσε και την είχαν στα χέρια τους χωρίς να έχουν πράξει τα δέοντα… τόσο ο κ. Διώτης (ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ) όσο και οι κ. Γιώργος Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπακωνσταντίνου, το σκηνικό παίρνει στην κυριολεξία «φωτιά» και οι εστίες των «πυρκαγιών» που πρόκειται να ξεσπάσουν δεν θα περιορίζονται μόνο εντός των συνόρων της χώρας… Έτσι, δεν αποκλείεται στην πορεία της εξέλιξης των πραγμάτων να συνδεθούν και οι τρεις υποθέσεις: Σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή, υποκλοπές και… λίστα Λαγκάρντ! Σε κάθε περίπτωση πάντως οι δύο πρώτες όπως αναμένεται θα ενοποιηθούν σε ένα «καυτό φάκελο» από την ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών είναι ήδη αποφασισμένο να κάνει αποδεκτό το σχετικό αίτημα τού αρμόδιου ανακριτή. Αξίζει να υπενθυμίσουμε -και να υπογραμμιστεί- το γεγονός ότι οι αρχικοί πρωταγωνιστές – εισαγγελείς σήμερα βρίσκονται όχι μόνο σε άσχετα πόστα, αλλά ο ένας εξ αυτών ελέγχεται και απολογείται για ποινικές ευθύνες κακουργηματικών πράξεων, δηλαδή εσχάτης προδοσίας και βλάβης κατά του εθνικού συμφέροντος! Ειδικότερα, ο εισαγγελέας Ορνεράκης που ασχολήθηκε επισταμένα με το σχέδιο και την απόπειρα δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή μετακινήθηκε αιφνιδίως (;) στην εισαγγελία Περιβάλλοντος (!), προκειμένου να διενεργεί έρευνες για την παράνομη υλοτομία του όρους Αιγάλεω!.. Ο δε εισαγγελέας κ. Ιωάννης Διώτης στον οποίο είχε ανατεθεί αρχικά το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών σε βάρος του (τότε) πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και της κυβέρνησής του είχε «κλείσει» τον φάκελο, βγάζοντας μάλιστα πόρισμα ότι ο Τσαλίκης αυτοκτόνησε και δεν δολοφονήθηκε (!), σήμερα ελέγχεται ως απολογούμενος και πιθανώς κατηγορούμενος (;) για την περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ». Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ο κ. Διώτης έχει διατελέσει επικεφαλής εισαγγελέας της ΕΥΠ, απέσπασε ως πρωταγωνιστής τις περίφημες καταθέσεις των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «17Ν» και προσφάτως ήταν ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ που διαχειρίστηκε τη «λίστα Λαγκάρντ» χωρίς να επιφέρει κανένα κέρδος στο ελληνικό δημόσιο. Τέλος, ουδείς μπορεί να αποκλείσει ότι στο άμεσο μέλλον θα επέλθει επιβεβαίωση της πληροφορίας που μετέφερε έγκυρη πηγή στο paraskhnio.gr, που λέει ότι οσονούπω θα ανοίξουν και οι “καυτοί φάκελοι” των ανεξέλεγκτων πυρκαγιών του θέρους του 2007, αλλά και του “ολοκαυτώματος” -τόσο στο Κέντρο της Αθήνας όσο και στις μεγάλες πόλεις σ’ ολόκληρη την Ελλάδα- τον περίφημο Δεκέμβριο του 2008… Δύο σημαντικές υποθέσεις οι οποίες, επίσης, όπως όλα δείχνουν, έχουν άμεση διασύνδεση με το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή και γενικευμένης αποσταθεροποίησης της χώρας…Πηγή: www.paraskhnio.gr
http://www.paraskhnio.gr/2013/04/03/entos-listas-lagkarnt-i-epidoxi-dolofoni-tou-kosta-karamanli/
Read more

Το θέατρο των ανδρεικέλων γύρω από τα χαράτσια…


Αυτή η κυβέρνηση της τριτοκομματικής συναίνεσης δεν έχει όρια και αναστολές. Η δωσίλογη αυθάδειά της, η πώρωση του «εκτελεστή δολοφόνου» και η ασύστολη, αλλά κυνική υποκρισία της, συνθέτουν μια πολιτική φρενοβλάβεια χωρίς ιστορικό προηγούμενο.
Μας δολοφονούν εν ψυχρώ, εκτελώντας πειθήνια τα «συμβόλαια θανάτου» της τρόικας (τους εντολοδόχους του φασισμού του 4ου Ράιχ), και ταυτόχρονα μας εμπαίζουν στήνοντας κακόγουστες θεατρικές παραστάσεις περί «διαφωνιών» και «διαπραγμάτευσης» με την τρόικα.
Έχουν συμφωνήσει (προσυμφωνήσει) σε όλα και το παίζουν…«διαφωνούντες» και σκληροί «διαπραγματευτές»…
Αυτή η δισυπόστατη λειτουργία αποτελεί και το μακάβριο, ιστορικό στίγμα αυτής της κυβέρνησης: Να εκτελεί από τη μια την ελληνική κοινωνία και το λαό της με τη δωσίλογη κακοήθεια του πωρωμένου φονιά και από την άλλη να «παράγει» πλήθος ευρημάτων και ταχυδακτυλουργικών τεχνασμάτων ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ του ελληνικού λαού, αβυσσαλέας προσβολής της νοημοσύνης του.
ΤΩΡΑ μετέτρεψε τα ΕΚΤΑΚΤΑ χαράτσια σε ΜΟΝΙΜΟ φόρο ακινήτων και κομπάζει θριαμβευτικά. Κομπάζει ότι πέτυχε «διαπραγματευτικό» άθλο: Τέτοια κακοήθεια δωσίλογης δολιότητας και τελετουργικής ΑΠΑΤΗΣ…
Κρατάνε σε μόνιμη και σταθερή βάση τα χαράτσια δίνοντάς τους άλλο όνομα!!!
Ακόμα και αν υπάρξει κάποια μείωση των κλοπιμαίων από τα χαράτσια, αυτή θα καλυφτεί στο πολλαπλάσιο με την ΕΠΕΚΤΑΣΗ και μονιμοποίηση των χαρατσιών στα εκτός σχεδίου ακίνητα, καθώς και από την αύξηση του ΦΑΠ το 2013.
Κλέβουν τη λαϊκή οικογένεια και από την άλλη τσέπη, και αυτό το λένε «προοδευτικό» μέτρο και «ελάφρυνση»: Τόσο, σατανικά «ευρηματικοί», είναι στη λεηλασία και την ωμή κλεψιά…
Για το θεαθήναι στήνουν και παραστάσεις «διαφωνιών» και «σκληρών διαπραγματευτών»!!!
Καλλιέργησαν κλίμα «διαφωνιών» για να επικαλύψουν τη διαιώνιση του μέτρου με άλλο όνομα, εμφανίζοντάς το μάλιστα και σαν «διαπραγματευτική» επιτυχία!!!
Αυτό το άθλιο θέατρο, βεβαίως, που παίχτηκε με τα χαράτσια, έχει και μια άλλη όψη: Την επικάλυψη των ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ τους πάνω σε νέες σφαγές.
Ήδη έχουν συμφωνήσει σε νέα σφαγή των μισθών, με την κατάργηση των επιδομάτων, των κλαδικών Συμβάσεων, την κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, με το μηχανισμό διαμόρφωσης από την κυβέρνηση του κατώτατου μισθού με βάση την ανταγωνιστικότητα, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις στο Δημόσιο…
Οι «περιχαρείς» της δωσίλογης αχρειότητας (Βενιζέλος-Κουβέλης), φλυαρούσαν ακατάπαυστα προκειμένου να παραστήσουν τη μονιμότητα του χαρατσιού σαν «επιτυχία», αλλά δεν βγάλανε άχνα για τις άλλες «εκκρεμότητες», για τις νέες σφαγές…
Αυτά τα ανδρείκελα είναι τόσο εξαχρειωμένα και λιπαρά στο μυαλό και στην ψυχή που δεν αντιλαμβάνονται ότι ο ελληνικός λαός νιώθει απέραντη σιχασιά και οργή μόνο στο αντίκρισμά τους…
ΟΧΙ μόνο δεν μπορεί να ξεγελάσουν, πλέον κανέναν, αλλά με την παρουσία τους και μόνο στήνουν οι ίδιοι τις αυριανές κρεμάλες τους…
resalto, μοντάζ το Γρέκι
Read more

Βλέποντας την Ακρόπολη απ' το μπαλκόνι.


 
Βλέποντας την Ακρόπολη απ' το μπαλκόνι.

Από την Μαριάννα Κορομηλά 

Η καθημερινή θέαση της Ακρόπολης από το σπίτι μου στο Παγκράτι όχι μόνο δεν είναι βαρετή, αλλά είναι μια εξαιρετικά γόνιμη λειτουργία.

Σπίτι στο Παγκράτι, την κατεξοχήν αστική συνοικία του αντιαστικού άστεως - της δικής μου χαμένης Πατρίδας. Διαμέρισμα με απίστευτη θέα στην Ακρόπολη, όπως εκατοντάδες άλλα σπίτια στη γειτονιά μου, κι ας είναι αδύνατον να το υποπτευθεί ο περαστικός, που κινείται στο επίπεδο των ξεκοιλιασμένων πεζοδρομίων, μαχόμενος με το ζόφο των καταναλωτικών μας υπολειμμάτων και τις χρυσοπασπαλισμένες ασκήμιες της μικροαστικής μας μιζέριας. Ο ανελκυστήρας (το ασανσέρ της πολυκατοικίας) παίζει το ρόλο τού από μηχανής θεού. Με βγάζει από το επίπεδο του δράματος, με πάει απέναντί της.
Η ύπαρξή μου συνδέεται με αυτό το εμβληματικό «άκρον της πόλεως» από την παραμονή της επίσημης λήξης του Εμφύλιου (γεννήθηκα τέλη Αυγούστου του 1949). Οποιαδήποτε λοιπόν απόπειρα να αναφερθώ στην κοινή ζωή μας θα έπαιρνε διαστάσεις αυτοβιογραφίας.
Όσο περνούν όμως τα χρόνια, συνειδητοποιώ ότι η καθημερινή θέαση είναι μία εξαιρετικά γόνιμη λειτουργία. Καταρχήν, διέλυσε και τα τελευταία κατάλοιπα της εγκεφαλικής προσέγγισης κι έτσι δεν δίνω δεκάρα για τα επιτεύγματα που την καθιστούν κορυφαίο μνημείο της ανθρωπότητας. Δεν τα αμφισβητώ. Αντίθετα. Τα θεωρώ απολύτως σεβαστά και δεδομένα, αλλά ούτε καν τα σκέφτομαι, γιατί, καθώς δουλεύουν υποσυνείδητα οι ανεξιχνίαστοι μηχανισμοί της μνήμης, εξασθενίζουν το ασκημένο και καλά εκπαιδευμένο μνημονικό. Η γνώση αντικαθίσταται από βιώματα και αναμνήσεις.
Ο Μωρίς Μπεζάρ και τα «Μπαλέτα του 20ού αιώνα», μυσταγωγία στο Ηρώδειο· καλοκαίρι άγριας εφηβείας στα βραχάκια· ο γέροντας Πάμπλο Καζάλς· Ο νεότατος Νουρέγιεφ. Κι ύστερα, ολονυκτίες με τις παρέες που δεν είχαν δοκιμάσει ακόμα ούτε τον έρωτα ούτε τη χούντα.
Παραμύθια του παππού για τον οικουρό όφη, τον Ερεχθέα - το σπιτόφιδο της Αθήνας ήταν ο πιο αγαπημένος συγγενής μας, κι εμείς «γκάγκαροι», μαύρη Αρβανιτιά, αγύριστα κεφάλια, η ψυχή και η εργατική δύναμη της πόλης στα χρόνια της κατοχής των Φλωρεντίνων και των Οθωμανών. Τότε, οι κατακτητές κατοικούσαν πάνω. Εμείς, από τον καιρό του Κόδρου, κάτω. Πάνω έμειναν οι θεοί και τα σύμβολα. Εγκαταλείψαμε τους θεούς, εκμεταλλευτήκαμε τα σύμβολα, τα κατασπαράξαμε. Δυο τρελόπαιδα κατέβασαν τη σημαία της ναζιστικής Γερμανίας και ξαναέδωσαν στο βράχο το ιερό του νόημα.
Αμέτρητα σκαρφαλώματα με τουριστικές ομάδες, από τότε που άρχισα να ξεναγώ, για να ζήσω, μέχρι την ώρα που, για να ζήσω, έπαψα να ξεναγώ. Δεν ξαναπέρασα ποτέ την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου.
Φοβάμαι τους ανθρώπους όταν γίνονται τουρίστες. Τους βλέπω σαν άρπαγες.
Φοβάμαι τους ανθρώπους όταν γίνονται αρχαιολόγοι. Τους βλέπω σαν γιατρούς που έβαλαν τη μάνα μου στην εντατική και δεν μου επιτρέπουν να την πλησιάσω. Ό,τι της συμβαίνει πρέπει να το μαθαίνω από αυτούς.
Το σώμα της ανήκει στην απόλυτη δικαιοδοσία τους. Τη βλέπω από απόσταση. Μου αρέσει που είναι ταυτόχρονα και θηλυκού και αρσενικού γένους (για ορισμένους είναι κυρίως γένους ουδέτερου, «το μνημείο», μα δεν τους ξεσυνερίζομαι). Είναι η μόνη σταθερή, στέρεα και ζωντανή αναφορά μου σε αυτήν την πόλη (σταθερή, γιατί υπάρχουν και οι νεραντζιές, αλλά επανέρχονται μόνον κάθε άνοιξη).
Την αντικρίζω από απόσταση, αλλά μοιράζομαι μαζί της τη ζωή μου, τουλάχιστον τον αθηναϊκό μου βίο. Κάθε μέρα. Κάθε ώρα. Αυτή είναι πάντα εδώ, μα δεν είναι ποτέ ίδια. Σαν τη θάλασσα αλλάζει χρώματα. Οι όγκοι μεταβάλλονται από τη μια στιγμή στην άλλη. Οι νοτιάδες την απομακρύνουν, οι ανεβασμένοι ρύποι εξουθενώνουν την όψη της, οι δύσεις την πυρπολούν, το ξημέρωμα τη ροδίζει. Τρέχουν τα σύννεφα γύρω της, σκουραίνει, καταπίνει τον Παρθενώνα.
Μαζί της αντιλαμβάνομαι τις κλιματολογικές διακυμάνσεις, την εναλλαγή των εποχών. Κι όταν φυσήξει βοριαδάκι, και καθαρίσει η ατμόσφαιρα, ο βράχος έρχεται κοντά μου. Επεμβαίνει ευεργετικά στην καθημερινότητά μου. Διανθίζει τις ημέρες, εμψυχώνει τις νύχτες, κρατά τις αισθήσεις μου σε εγρήγορση. Με συντροφεύει, με παρηγορεί, καταπραΰνει την απόγνωση, με συνδέει με τη μητριά πόλη και με ξανακάνει μέλος μιας κοινότητας με την οποία οι δεσμοί έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί. Πώς να διαχειριστούμε εμείς οι προνομιούχοι, συλλογικά, αυτό το ύψιστο προνόμιο;
Πηγή: www.lifo.gr
Read more

Μπάμπηδες


Τι σημασία έχει αν όλο αυτό είναι ένας παραλογισμός; Πόση σημασία έχει αν εμείς, οι πολλοί, βιώνουμε βίο αβίωτο και αντιλαμβανόμαστε ότι τίποτε δεν πάει καλά; Καμία εντελώς! Σημασία έχει ότι ο Σαμαράς είναι αισιόδοξος, ότι ο Βενιζέλος ως αρχηγός ενός σχεδόν ανύπαρκτου κόμματος ελέγχει το 80% του κρατικού μηχανισμού μέσω των διορισθέντων πολιτευτών του ΠΑΣΟΚ σε καίριες διοικητικές θέσεις από τις οποίες δεν τολμάει να τους κουνήσει κανείς, ότι η ΔΗΜΑΡ θα βολέψει επιτέλους κάποιους δικούς της σε θέσεις διοικητών νοσοκομείων και ότι οι σοφοί κύριοι Μπάμπηδες θα συνεχίσουν να χειραγωγούν την τηλεοπτική κοινή γνώμη μιλώντας από τηλεοπτικούς σταθμούς που λειτουργούν δίχως άδειες και εκμεταλλευόμενοι εντελώς δωρεάν δημόσιες συχνότητες, δηλαδή δημόσια περιουσία.
Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση συνεχίζει να σώζει την Ελλάδα, μέσω της μνημονιακής ευλογίας του τόπου. Τα χειρότερα έρχονται.
Read more

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ! Γι’ αυτό η οπερέτα στην εξεταστική, ώστε να περάσει στα “ψιλά”.


beniΜου έκρυψαν την λίστα για να την διαχειριστούν όπως ήθελαν!

Όλο το ζουμί στην εξέταση Βενιζέλου ήταν η παραδοχή του ότι Παπανδρέου, Μπίκας, Διώτης και Παπακωνσταντίνου διαχειριζόντουσαν την λίστα για δικούς τους λόγους πίσω από την πλάτη του, χωρίς να τον έχουν ενημερώσει!

Συγκεκριμένα, μόλις ο Βενιζέλος ρωτήθηκε για τα επίμαχα emails που προσκόμισε ο Διώτης στην επιτροπή και τεκμηριώνουν την γνώση Παπανδρέου για την λίστα, όχι μόνο δεν προσπάθησε να καλύψει τον πολιτικό του προϊστάμενο αλλά δήλωσε: “κάποιοι πίσω από την πλάτη μου με αγνοούσαν και καθόριζαν τη διαχείριση της λίστας”!!

Δεν άφησε καν παραθυράκι τα επίμαχα emails να είναι χαλκευμένα!

Μόλις προχθες ο βουλευτής Β. Οικονόμου της ΔΗΜΑΡ είχε δηλώσει κατά την διάρκεια εξέτασης Μπίκα – Διώτη ότι “Εάν γνωρίζαμε την ύπαρξη αυτής της αλληλογραφίας, η στάση μας έναντι του πρώην πρωθυπουργού στην ολομέλεια θα ήταν τελείως διαφορετική”!

Να δούμε πόσα ΜΜ”Ε” θα το μεταδώσουν…

Read more

Ζητώ συγγνώμη


Γιάννης Μηλιώκας


Ένα τραγούδι θα σας πω σαν το νερό
γι όσους πολέμησαν κι αντέχουνε ακόμη
θα πρεπε να το είχα γράψει από καιρό
γι αυτό και πρώτα ταπεινά ζητώ συγνώμη

Σε ένα ιατρείο μικρό της γειτονιάς 
πήγα να βγάλω κάτι ακτινογραφίες
κι είδα ανθρώπους μιας παλιότερης γενειάς 
που περιμέναν του γιατρού τις οδηγίες

Είχε ησυχία λες και μπήκα σε ιερό 
κι είχανε όλοι του πατέρα μου τα χρόνια
ο γέρος μου έχει πια πεθάνει από καιρό 
μα είχε προλάβει να χαρεί τρία εγγόνια

Με τρόπο έριξα μια γρήγορη ματιά
τέτοιο κατάντημα δεν είχα δει ποτέ μου
κι όλα αυτά τα ξεχασμένα γηρατειά
θα είναι σκέφτηκα ανάπηροι πολέμου

Ο ένας είχε το ένα πόδι του λειψό
άλλος το χέρι του δεμένο και πονούσε
ο τρίτος φόραγε κολάρο στο λαιμό 
κι ένας άλλος την κυρά του κουβαλούσε

Ο νους μου πήγε στον πατέρα μου ξανά
τότε που μου έλεγε τα βράδια ιστορίες
σαν να είναι τώρα τον θυμάμαι να πονά 
και να μιλάει για νεκρούς και τραυματίες

Κι όλοι αυτοί για την δική μου λευτεριά
έζησαν χρόνια κατοχής και τυραννίας 
ήταν κορίτσια και αμούστακα παιδιά
και πολεμούσαν στα βουνά της Αλβανίας

Μου είχαν χαρίσει μια ελεύθερη ζωή 
κι ότι κι αν ήμουν σε εκείνους το χρωστούσα
κι ήτανε μες τα γηρατειά τους τόσο απλοί
ούτε παράσημα φορούσαν ούτε λούσα

Πρόσωπα τίμια χωρίς εγωισμό
κι αν μες το πόλεμο τα πάντα είχαν χάσει
με ένα χαμόγελο και λίγο σεβασμό 
όλα όσα τράβηξαν θα τα είχανε ξεχάσει

Ένιωσα ξάφνου μια τεράστια ντροπή 
έσκυψα κάτω και είχα χάσει την μιλιά μου
μου ήρθανε δάκρυα και κρατήθηκα πολύ
και ευτυχώς που είχα μαζί μου τα γυαλιά μου

Ένα τραγούδι θα σας πω σαν το νερό
γι όσους πολέμησαν και πολεμούν ακόμη
θα πρεπε να το είχα γράψει από καιρό 
γι αυτό και πάλι ταπεινά ζητώ συγνώμη
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YSMd62Q3pPA
Read more

Στημένες ερωτήσεις στον Τσίπρα ; Διάβαζε από το ipad τις απαντήσεις ! ΒΙΝΤΕΟ

Read more

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η Deutche Bank έκρυβε τρύπα 12 δις δολαρίων! Ποιά ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ λαμόγια βοήθησαν να την “γεμίσει”;



deutche bank financial timesΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΥΣ FINANCIAL TIMES.

“Τρύπα” 12 δις δολαρίων έκρυβαν τα λαμόγια της Deutche Bank. Είναι πριν από 2,5 χρόνιααπαντά η τράπεζα! Την περίοδο “φουσκώματος” των Ελληνικών ομολόγων δηλαδή! Ακολούθησε το “ξεφόρτωμα” σε Ελλάδα – Κύπρο!

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΟΜΟΛΟΓΩΝ που κατείχαν οι Γερμανοί.

Να ανοίξουν τώρα όλες οι συμφωνίες της Γερμανικής τράπεζας με το Ελληνικό δημόσιο.

Λίγες ημέρες μόλις μετά την αποκάλυψη ότι η Deutche Bank έδινε μίζες υπό μορφήν bonus σε όσους την βοηθούσαν να “ξεφορτώσει” Ελληνικά ομόλογα που είχε στην κατοχή της, έρχονται οι Financial Times να αποκαλύψουν ένα σκάνδαλο μεγατόνων που θα πρέπει να προκαλέσει την παρέμβαση των αρχών σε Ελλάδα και Κύπρο.

Όπως έχουμε αποκαλύψει στο παρελθόν, η “πρωτοβουλία” αγοράς Ελληνικών ομολόγων ενώ όλοι γνώριζαν για το επερχόμενο “κούρεμα” δημιούργησε μια τεράστια μαύρη τρύπα σε ασφαλιστικά ταμεία, ΝΠΔΔ και άλλους δημόσιους οργανισμούς. “Τρύπα” που απλά βοήθησε τους Γερμανούς να καλύψουν την δικη τους, εις βάρος του Ελληνικού δημοσίου, του Ελληνικού λαού που είδε τις ασφαλιστικές του εισφορές να καταλήγουν σε χέρια κερδοσκόπων που όλο αυτό το διάστημα κερδοσκοπούσαν λόγω των υψηλών επιτοκίων των ΕΟ και στο τέλος τα ξεφόρτωσαν ανώδυνα, με το “αζημίωτο” σε όσους τους βοήθησαν.

Μπορεί η Γερμανική δικαιοσύνη (ναι, αυτή που προστατεύει τον Χριστοφοράκο) να παρενέβει, αυτό όμως δεν έχει καμμία σημασία γιατί η Ελλάδα έχει υποστεί μία κολοσσιαία ζημιά που θα κληροδοτήσει στις επόμενες γενιές.

Εκεί που κρύβεται όλο το ζουμί είναι τα δύο πολύ σημαντικά στοιχεία του δημοσιεύματος:

Η Deutsche Bank έδωσε άλλες τιμές πιστωτικών παραγώγων ώστε να αποκρύψει ζημιές της.

Και η “δικαιολογία” που παρέθεσε η τράπεζα για να αμυνθεί: Οι κατηγορίες αυτές αφορούν σε περίοδο πριν από ΔΥΟΜΙΣΙ ΧΡΟΝΙΑ (“more than two-and-a-half years old”) και πως έχει γίνει ενδελεχής έρευνα και έχουν αποδειχτεί “εντελώς αβάσιμες”.

Εδώ ακριβώς κρύβεται το “ζουμί” της υπόθεσης.

Διαβάστε: Σφυροκόπημα Παυλόπουλου σε Προβόπουλο για το σκάνδαλο του “Ξεφορτώματος” ομολόγων.

Read more