Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Τα 10 θαύματα του Τσίπρα για την αντιμετώπιση της κρίσης



«Είμαστε όλοι σαν παιδιά, που πρώτα επαναλαμβάνουν την "αλήθεια" που μας λέει η γιαγιά μας, μετά την αλήθεια που μας λένε οι δάσκαλοί μας και μετά, όταν μεγαλώσουμε, την αλήθεια που μας λένε οι διαπρεπείς άνθρωποι....»
Πολλοί είναι εκείνοι που τολμούν να κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν κάνει προτάσεις. Η αλήθεια είναι πως κάνει προτάσεις (ακόμη και όταν απαντάει σε ερωτήσεις διαβάζοντας μέσα από IPad). Και δεν κάνει μόνο προτάσεις, αλλά επιπλέον κάνει και... θαύματα, που όλοι τα γνωρίζουν, αλλά όλοι κάνουν πως τα ξεχνάνε. 

1. Θα εξαγνίσει όλο το πολιτικό μας σύστημα και θα επιβάλλει το δικό του αν και ουδόλως θα διαφέρει των προηγούμενων (μικρή λεπτομέρεια), επαναφέροντας την χώρα στο πρόσφατο υποδειγματικό παρελθόν της.

2. Θα ανακαλέσει στην τάξη την κυρία Μέρκελ και τους υπόλοιπους ηγέτες, μαζί και τον πρόεδρο του Τζιμπουτί εάν χρειαστεί, θα ανατρέψει το Ευρωπαϊκό κατεστημένο, θα αλλάξει το γεωπολιτικό και τραπεζικό σύστημα, απαιτώντας και παίρνοντας αυτά που χρειάζονται και όσα δεν χρειάζονται. 
Παράλληλα θα φροντίσει να παραμείνουμε στην Ευρώπη... φεύγοντας.

3. Θα επαναφέρει σε υψηλά επίπεδα τους μισθούς και τις συντάξεις μη πληρώνοντας με μπόλικο αγνώστου προελεύσεως χρήμα, που θα έχει άυλη μορφή μιας που θα υπάρξει μια προσωρινή στενότης χαρτιού. Με αυτό τον τρόπο ταυτόχρονα θα ενθαρρύνει συμμετέχοντας μαχητικά στο κίνημα του δεν πληρώνω, του οποίου θα καταστεί ισόβιος πρόεδρος. 

4. Θα εξασφαλίσει την πλήρη επάρκεια τροφίμων για κάθε οικογένεια, μέσω ειδικών συμβούλων που θα δείχνουν πως θα τα καλλιεργούμε στο μπαλκόνι μας ή στο καθιστικό μας εν ανάγκη.

5. Θα στηρίξει την βιομηχανία και θα δώσει έτσι πλήρη κάλυψη στους συνδικαλιστές και τους σκληρά εργαζόμενους να κάνουν 8 ώρες την ημέρα απεργία εκτός του Σαββατοκύριακου που θα ξεκουράζονται.
Θα επαναφέρει τις συντάξεις των ανιδιοτελών αγνών συνδικαλιστών, που έδωσαν το αίμα τους για την ανάπτυξη του τόπου.

6. Θα μειώσει τα ελλείμματα άμεσα αφού το χρήμα θα έχει άυλη μορφή, κοινώς ανύπαρκτο, οπότε αυτομάτως δεν θα τίθεται θέμα ελλειμμάτων, αλλά και με τον ίδιο τρόπο θα ξεπληρώσει τα χρέη μας, εκθέτοντας παγκοσμίως σοβαρά την Τρόικα για την μη εύρεση μιας τόσο ευφυούς λύσης, που αδίκως ταλαιπωρούσε τον Ελληνικό λαό.

7. Θα εξασφαλίσει πλήρη επάρκεια βιολογικών φαρμάκων (μαντζούνια) που θα εφοδιαζόμαστε από την πλούσια Ελληνική φύση και θα φροντίσει για μια στενότερη επαφή του Ελληνικού πληθυσμού με τους αγαπητούς λαθρομετανάστες, ώστε να εξασφαλίσει μια μορφή ανοσίας σε όλες τις ασθένειες που δυστυχώς είχε ξεχάσει, ώστε να δυναμώσει οργανικά. Όσοι δεν τα καταφέρουν θα θεωρηθούν παράπλευρες απώλειες.

8. Θα ενισχύσει τον θεσμό της οικογένειας, αφού θα επιτρέπει σε κάθε οικογένεια να θεραπεύει μόνη της τους ασθενείς της, ενώ παράλληλα θα μας απαλλάξει από το κόστος των νοσοκομείων.

9. Θα ενισχύσει την ακτοπλοΐα εξοβελίζοντας από την χώρα τους εκμεταλλευτές εφοπλιστές και παράλληλα θα αντικαταστήσει τα σκάφη τους με ελαφρά κωπηλατικά μειώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ανεργία.

10. Αυτή την στιγμή συνδιαλέγεται με τις συνιστώσες του, υπό καθεστώς δημοκρατικών διαδικασιών για το τελευταίο θαύμα του και πως θα το επιτελέσει. 
Όποιος διαφωνεί θα διαγράφει πάραυτα.
Παράλληλα υπόσχεται ότι θα σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ του εντιμότερου πολιτικού που ανέδειξε η χώρα, του Ανδρέα Παπανδρέου, φροντίζοντας στον επόμενο λόγο του να συγκεντρώσει πάνω από 82... «θα».

Τα ανωτέρω αποτελούν μια αποστομωτική απάντηση σε όσους κακόπιστους αμφισβητούσαν την χρηματοδοτική ικανότητα του προγράμματός του, επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός του σε περίπτωση αντιγραφής τους.

Προλαμβάνοντας τα επιφωνήματα και τα δάκρυα θαυμασμού και ανακούφισης των πολιτών, δηλώνει πιστός υπηρέτης τους, αλλά δεν θέλει εκλογές, διότι είναι θύμα του συστήματος.

ΥΓ. Όσο για την Κύπρο, ποιος ασχολείται...!!!
Γιατί; Μήπως ασχολήθηκαν οι υπόλοιποι;

Και για να πούμε την μαύρη αλήθεια, όλο το πολιτικό μας σκηνικό αποτελεί θίασο για εύπεπτες επιθεωρήσεις.
Πέραν τούτου ουδέν.

Κατερίν

Σχόλιο: Γιατί άραγε ο Αλέξης δεν έχει κάνει μία απλή αναφορά που θα ανέβαζε στο 75% το κόμμα τουΓιατί δεν ξεστομίζει ένα απλό "Θα στείλω στη φυλακή ΟΛΗ τη συμμορία ΓΑΠ, που έφερε στη χώρα τους δολοφόνους-σωτήρες και ΟΛΟΥΣ τους προσκυνητάδες τους και με συνοπτικές διαδικασίες έκτακτου στρατοδικείου...";
Ο Αλέξης με αφορμή τη κρίση έμαθε να μιλάει Αγγλικά. Με αφορμή τη πτώχευση της χώρας ίσως να μάθει και να κυβερνάει. Εμείς δε ξέρω τι φταίμε...
Αμορτισέρ. Αυτός είναι ο σημαντικός ρόλος που παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε μιά εποχή με έντονους κοινωνικούς κραδασμούς χρειάζεται κάτι που θα τους απορροφήσει. Οποιοι έχουν "σχεδιάσει" το ...αυτοκίνητο, διάλεξαν και την καλλίτερη μάρκα.