Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Ή με τους ήρωες του «ΟΧΙ» ή με τους φαύλους του «ναι σε όλα»

Τιμούμε τη μνήμη κάποιων ανθρώπων, σημαίνει ότι ακολουθούμε το παράδειγμά τους. Κι αν δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, είτε γιατί δεν είναι δυνατόν να είμαστε όλοι ήρωες είτε γιατί δεν το απαιτούν οι συγκεκριμένες περιστάσεις, τουλάχιστον υποκλινόμαστε στη μνήμη τους, στους αγώνες τους, στις θυσίες τους. Και πάντως, δεν πράττουμε το ακριβώς αντίθετο.
Υπ’ αυτή την έννοια, το γενναίο «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στην επέλαση του φασιστικού – ναζιστικού άξονα, το τιμούν αυτοί που μάχονται και όχι αυτοί που λιποταχτούν, αυτοί που αγωνίζονται και όχι αυτοί που παραδίνονται, αυτοί που αντιστέκονται και όχι αυτοί που προσκυνούν.
Συνεπώς, το ξέσπασμα της λαϊκής οργής, την ημέρα της 71ης επετείου της 28ης Οκτωβρίου, εναντίον του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, που οδήγησε την Ελλάδα στο κατώφλι της υποτέλειας και της εξαθλίωσης και -ταυτόχρονα- τους Έλληνες στην κοινωνική και οικονομική εξόντωση, είναι η καλύτερη απόδοση τιμής στο έπος του ’40.
Καμία εθνική επέτειος δεν αμαυρώθηκε. Όσοι πολιτικοί μηρυκάζουν, ελαφρά τη καρδία, αυτές τις ανοησίες, ομολογούν εμμέσως πλην σαφώς την ιδιοκτησιακή τους λογική ως προς τις εθνικές επετείους και τη σημασία τους. Θα ήθελαν προφανώς να βλέπουν τους εαυτούς τους, πρώτες μούρες στις εξέδρες και τα μπαλκόνια εορτών και παρελάσεων, στη μνήμη ανθρώπων και αγώνων που εμπνέουν και καθοδηγούν για τα ακριβώς αντίθετα από τα πεπραγμένα αυτών των ιδίων.
Εναντίον τους στράφηκαν οι χιλιάδες των οργισμένων συμπολιτών μας και όχι εναντίον των ηρώων προγόνων. Και τις εκδηλώσεις τους δεν τις οργάνωσε κανένα κόμμα, καμιά πολιτική ομάδα, κανένα καθοδηγητικό κέντρο. Η κυβερνητική πολιτική της τελευταίας διετίας, ως επιστέγασμα μιας εγκληματικής συμπεριφοράς των κομμάτων και των μηχανισμών εξουσίας, για πάνω από τρεις δεκαετίες, αρκούν και περισσεύουν για να οργανωθούν όχι μόνο όσα συνέβησαν την 28η Οκτωβρίου 2011, αλλά και για όσα θα ακολουθήσουν.
Όσοι σπέρνουν ανέμους θερίζουν θύελλες, λέει ένα ρητό. Οι θύελλες έχουν ήδη ξεσπάσει. Οι τυφώνες έπονται...
Υ.Γ.: Δεν έχει κανένα νόημα, ο αξιότιμος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να επικαλείται το παρών που έδωσε στον αγώνα κατά των κατοχικών δυνάμεων, το ’41-’44, αμούστακο παιδί ων. Θα γνωρίζει ασφαλώς ότι εξαίρετοι στρατηγοί, δοξασμένοι ήρωες στα πεδία των μαχών, υπήρξαν τόσο ο Γάλλος Aνρί Φιλίπ Πετέν όσο και ο ημέτερος Γεώργιος Τσολάκογλου...
Read more

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα (μέρος 2): Το σχέδιο Παπανδρέου, η Εθνική Τραγωδία, οι Λύσεις, ο Ελληνισμός.

1
Ένας Αλέξης Τσίπρας όπως δεν τον έχετε ξαναδεί. Μία συνέντευξη σταθμός στο διαδίκτυο, όπου για πρώτη φορά ηγέτης μικρού κόμματος ξεδιπλώνει σχέδιο αντιμετώπισης χωρίς ιδεοληπτικά στεγανά, με αποτέλεσμα να εκπλήσσει. Θα την παραθέσουμε χωρίς κανένα σχόλιο και θα την κρίνουμε ολόκληρη μετά και το τρίτο μέρος.
Μεταξύ άλλων αποκαλύπτει:
  • Προσχεδιασμένη η υπαγωγή της χώρας υπό καθεστώς άρσης Εθνικής κυριαρχίας. Τα πέντε στοιχεία που το αποδεικνύουν.
  • Παραμάγαζο το Μαξίμου! Όποιος επενδυτής θέλει να επενδύσει, πρέπει πρώτα να περάσει από εκεί!
  • Προσχεδιασμένο έγκλημα η διακοπή προσέγγισης με την Ρωσία.
  • Η Κύπρος είναι η δεύτερη πατρίδα του Ελληνισμού (!) Το πρόβλημα είναι η παράνομη εισβολή και κατοχή από την Τουρκία όπου έχουμε το διεθνές δίκαιο με το μέρος μας και το απεμπολούμε!
  • Στην ενεργητική εξωτερική πολιτική Ερντογάν που επιχειρεί “περικύκλωση”, πρέπει να απαντήσουμε με το ίδιο νόμισμα!
  • Απαιτείται ενδυνάμωση της εγχώριας βιομηχανίας όπλων, μίας από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Καταστροφική η επιτροπεία στα υπουργεία σε τομείς άμυνας.
  • Τραγική εξέλιξη του “κούρεμα”, υπάρχει λύση για την Ελλάδα με ιστορικό δεδικασμενο… Γερμανίας!
  • Δεν έχω πρόβλημα με την επιχειρηματικότητα και το κέρδος. Με την αισχοκέρδεια και τους νταβατζήδες  έχω, που υπηρετούμε εδώ και δεκαετίες!
Διαβάστε αναλυτικα μία συνέντευξη σταθμό για τα πολιτικά πράγματα. Τα σχόλια του “Ολυμπία” σε επόμενο άρθρο. 
Η κυβέρνηση έχει ήδη αποδεχθεί Άρση Εθνικής κυριαρχίας
Τα μέτρα αυτά που έρχονται είναι μέτρα μόνιμης λιτότητας, μόνιμης επιτροπείας, μόνιμης άρσης Εθνικής κυριαρχίας. Στην πραγματικότητα, αυτοί οι οποίοι μας δημιούργησαν την χρήση χρέους, εσκεμμένα την διόγκωσαν, μας λένε ότι για να φτάσετε το 2020 τους στόχους πρέπει να περάσετε μία δεκαετία κοινωνικής εξαθλίωσης, ανεργίας, μιζέριας και υποτέλειας με μόνιμη επιτροπεία. Είναι μία εξέλιξη Εθνικής τραγωδίας που πρέπει να την αποτρέψουμε.
Η Σκόπιμη διόγκωση της κρίσης χρέους ήταν μέρος του σχεδίου. Βάσει “συμβολαίου” που συνάφθηκε προ εκλογών, η υπαγωγή στο ΔΝΤ!
Γίναμε Ζητιάνοι και επαίτες με επιτρόπους στα υπουργεία και πρωθυπουργό Ράιχενμπαχ
Οδεύουμε ολοταχώς προς ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ που πρέπει να την αποτρέψουμε
Δεν υπάρχει κάποιος άνθρωπος που να μην καταλαβαίνει είναι ότι η κατάσταση είναι η χειρότερη στην μεταπολεμική Ελλάδα.
Ευρώ ή Δραχμή;

Ερώτηση: Υπήρχε σχέδιο;
Θα μπορούσα να πω απλά ότι το αποτέλεσμα μετράει. Είπα στην βουλή, στον κύριο Παπανδρέου ότι πρέπει να είστε είτε παραδομένοι είτε συνένοχοι. Από τον επιθετικό τρόπο όμως που αντιμετωπίζετε τις εξελίξεις, Εμένα όμως δεν μου φαίνεστε παραδομένοι. Η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι συνένοχοι. Η κυβέρνηση Παπανδρέου ανέλαβε εν πλήρη επίγνωση μία εργολαβία κατεδάφισης. Υπήρχε σχέδιο πριν τις εκλογές. Έδωσε αντιπαροχή την χώρα σε υπερατλαντικά κέντρα και στην παγκόσμια Ελίτ: Από το ΔΝΤ μέχρι την Μέρκελ και τις Γαλλογερμανικές τράπεζες. Δεν είναι μονάχα ζήτημα αξιοπρέπειας και εθνικής ταπείνωσης, αλλά και στην καθημερινότητα:
Το κούρεμα που ετοιμάζουν είναι στην ουσία κούρεμα σε εισόδημα και συντάξεις. Ανεργία, εγκατάλειψη της χώρας από τις ενεργές δυνάμεις δημιουργίας… Αυτοί που θα γινόντουσαν πρωτοπορεία.
Ζούμε ημέρες του ’60 με την διαφορά ότι τώρα χάνουμε όλα τα λαμπρά μυαλά, όλους τους νέους επιστήμονες. Ζούμε μία πνευματική γενοκτονία, μία λοβοτομή της χώρας.
Το σχέδιο έχει δύο σκέλη. Ο Παπανδρέου παρέδωσε όχι μόνο την Εθνική οικονομία αλλά και την εθνική κυριαρχία, των εθνικών συμφερόντων σε ξένα κέντρα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και είναι κάτι που δεν αναφέρεται εκτενώς. Η χώρα παραδίδεται σε έναν άξονα ΗΠΑ – Ισραήλ – Σαουδική Αραβία – Κατάρ.
Το ανήκομεν εις την δύση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ωχριά εμπρός στον Γιώργο Παπανδρέου που κυριολεκτικά παρέδωσε την χώρα στην Δύση…
Όχι μόνο δεν κερδίζουμε κατι αλλά κινδυνεύουμε να εμπλακούμε σε μεγάλες περιπέτειες. Μπορεί να λέμε ότι «ο εχθρός του εχθρού είναι φίλος» αλλά εμείς εγκαταλείπουμε το μεγαλύτερο εργαλείο που έχουμε, αυτό του διεθνούς δικαίου.
Κύπρος: Αφήνουμε τον Ερντογάν να το παίζει υπερασπιστής του δικαίου την στιγμή που η Τουρκία έχει επιβάλλει στυγνή στρατιωτική κατοχή στην Κύπρο μετά από στρατιωτική εισβολή. Αντί να χρησιμοποιήσουμε το διεθνές δίκαιο το απεμπολούμε. Όποια χώρα αναζητά προστάτες, «νταβατζήδες» θα έλεγα και αδυνατεί να στηριχθεί στα δικά της πόδια, αντιμετωπίζεται από τις άλλες χώρες όχι μόνο ως «υπό έκδοση» αλλά κυρίως ως μία χώρα με έλλειμμα ηθικής με «εκδιδόμενη» διεθνή πολιτική. Όχι στον άξονα με το Ισραήλ. Η συμπόρευση με το Ισραήλ είναι καιροσκοπική και ενέχει μεγάλους κινδύνους. Η Τουρκία με το Ισραήλ είναι παραδοσιακά σύμμαχοι και δεν αποκλείεται αύριο να τα ξαναβρουν κάτω από το κοινό συμφέρον. Αντίθετα, εάν εμείς διαρρήξουμε τις σχέσεις μας με τον Αραβικό κόσμο, οι συνέπειες θα είναι μη αναστρέψιμες. Πρέπει να έχουμε ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική χωρίς νταβατζήδες. Γιατί απλούστατα δεν είναι λίγες οι φορές που οι νταβατζήδες τα βρήκαν μεταξύ τους και την πλήρωσαν οι «προστατευόμενοι». Τότε οι συνέπειες από την Ελλάδα θα είναι τεράστιες και αν αυτό συνοδευτεί με απώλειες γεωστρατηγικής σημασίας τότε θα μιλάμε για μία γενικευμένη Εθνική τραγωδία.

Ερώτηση: Βλέπεις θερμό επεισόδιο άμεσα με την Τουρκία;
Η Τουρκία ασκεί ενεργητική εξωτερική πολιτική. Σε αυτόν τον τομέα έγκειται η προσέγγιση με Σκόπια και Αλβανία. Ναι, ενέχει πολλούς κινδύνους αυτή η τακτική, δεν θα την αναστρέψουμε όμως προσφεύγοντας σε ποικίλους προστάτες. Στην ενεργητική εξωτερική πολιτική του Ερντογάν πρέπει να απαντήσουμε αντίστοιχα με ενεργητική πολιτική. Να απευθυνθούμε στους παραδοσιακούς μας συμμάχους και όχι στους εχθρούς τους. Να δραστηριοποιήσουμε πάλι τον γεωστρατηγικό μας ρόλο ως γέφυρα τριών πολιτισμών. Σε έναν κόσμο με τέτοιες απειλές, ασύμμετρες ενδεχομένως, το να ψάχνεις προστάτες στους ισχυρούς, είναι άτοπο. Ειδικά όταν αυτοί οι ισχυροί φθίνουν.  Στο τέλος θα μείνουμε απομονωμένοι από εχθρούς και φίλους όπως κάθε κράτος που καιροσκοπεί στην εξωτερική του πολιτική. Οδεύουμε ολοταχώς προς Γεωπολιτική τραγωδία και πρέπει να δράσουμε ανάλογα.

Εμείς συνεχίζουμε να στηριζόμαστε σε δυνάμεις που φθίνουν. Εδώ υπάρχουν αναδυόμενες δυνάμεις όπως η Ρωσία. Με την οποία έχουμε παραδοσιακούς δεσμούς. Είναι αδιανόητο να της γυρνούμε την πλάτη. Είναι και αυτό μέρος του σχεδίου που εφαρμόζει ο Γιώργος Παπανδρέου. Φάνηκε όταν κατά την προεκλογική του ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη καταφέρθηκε εναντίον του αγωγού, συμφωνία με μεγάλη γεωστρατηγική συμμαχία. Ναι, με την Ρωσία θα έπρεπε να έχουμε πολύ στενές σχέσεις. Στην ενέργεια, στον τουρισμό, στον πολιτισμό. Είναι δυνατόν να πηγαίνει ο πρωθυπουργός στον Πούτιν, ο τελευταίος να του προτείνει σχέδιο χρηματοδότησης που θα γλίτωνε την χώρα από την μέγγενη του ΔΝΤ και ο Παπανδρέου να του μιλά για «πράσινη ανάπτυξη» και πράσινα άλογα; Εδώ μιλάμε για πρωτοφανείς καταστάσεις, που πλέον ουδείς δύναται να αμφισβητήσει. Μιλάμε ότι οι σχέσεις μας με την Ρωσία είναι οι χειρότερες τα τελευταία πενήντα χρόνια και αυτό είναι αποκλειστικό «επίτευγμα» της κυβέρνησης. Αυτό είναι αδιανόητο. Και για όσους επιμένουν να λένε ότι «αυτά δεν γίνονται»,

Εγώ θα σας πω ότι πλέον, δεν μιλάμε για «υποθέσεις εργασίας», όταν έχουμε το παράδειγμα της Κύπρου. Να μην λησμονούμε και την ΑΟΖ που και εκεί η Κυπριακή κυβέρνηση κάνει το καλύτερο δυνατό και για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, δίνοντας μαθήματα ανεξάρτητης και αποτελεσματικής πολιτικής. Θα μπορούσε κάποιος και εκεί να κατηγορήσει την κυβέρνηση για μονομέρεια με το Ισραήλ, όμως συγχρόνως η Κυπριακή κυβέρνηση έκλεισε συμφωνία χρηματοδότησης από την Ρωσία, με πολύ καλύτερους όρους, γλιτώνοντας έτσι την οικονομική κατοχή. Μην νομίζετε ότι τα 2,5 δις είναι «λίγα», αφού για την Κύπρο αποτελούν το 25% του ΑΕΠ! Θα ήταν τραγικό και η δεύτερη πατρίδα του Ελληνισμού να παραδινόταν στο Διεθνές νομισματικό ταμείο. Απέδειξε λοιπόν ότι υπάρχει άλλος δρόμος και είναι ανοιχτός.
Ερώτηση: Διεθνή Οικονομικό έλεγχο είχαμε το 1894, που ως γνωστών οδήγησε στην τραγωδία του 1897 με πρόσχημα την “μείωση στρατιωτικών δαπανών”. Υπάρχει παρόμοιος κίνδυνος σήμερα λόγω των επιτρόπων του νέου “Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου” σε νευραλγικά για την άμυνα υπουργεία;
Ναι, η άμυνα της χώρας κινδυνεύει από την παρουσία επιτρόπων στα υπουργεία. Δηλαδή εάν ο επίτροπος θεωρήσει ότι δεν είναι συμφέρουσα η οποιαδήποτε αμυντική διαδικασία, θα την καταργούμε; Μπορεί δηλαδή ο επίτροπος να απαγορεύσει στα αεροπλάναν να σηκώνονται εάν το κρίνει «ασύμφορο». Οφείλουμε να θυμηθούμε τον «Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο» του 1894 και πως κατέληξε. Θα σας πω όμως συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως αυτό της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας. Ναι, αυτής παραγωγικής μηχανής του δημοσίου, που η κυβέρνηση θεωρεί ότι «δεν υπάρχει». Όχι, δεν εξιδανικεύω την λειτουργία του δημοσίου, υπάρχουν και εκεί μεγάλα προβλήματα αλλά συγκεκριμένα η ΕΑΒ είναι μία από τις σημαντικότερες αεροπορικές βιομηχανίες στην Ευρώπη, όχι μονάχα στα Βαλκάνια. Φτιάχνουμε εμείς την άτρακτο του C-130 και που πουλάμε στην Lockheed Martin, τα σημαντικότερα κομμάτια του F-16 γιατί κατασκευάζονται μόνο στην Ελλάδα. Έχουμε μια υψηλή τεχνογνωσία και εξειδίκευση. Η ΕΑΒ είναι μια βιομηχανία που αποδεικνύει ότι το Δημόσιο, δεν είναι παντού το ίδιο.
Όταν λοιπόν δεν αφήνεις την ΕΑΒ έξω από αυτή τη λαίλαπα κι αυτή τη στιγμή η ΕΑΒ δεν μπορεί να πάει να κλείσει συμβόλαια σε δημοπρασίες του ΝΑΤΟ, διότι δεν υπάρχει ελληνική τράπεζα που μπορεί να δώσει εγγύηση, διότι ήδη έχουν χρεοκοπήσει οι ελληνικές τράπεζες και καμία ευρωπαική τράπεζα δεν αναλαμβάνει αυτή την ευθύνη. Και επειδή δεν μπορούν να βγάλουν μια εγγυητική των 50.000 ευρώ χάνουν δουλειές εκατομμυρίων ευρώ.
Κι όχι μονάχα αυτό. Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτά τα στελέχη που έχουν μια μοναδική εξειδίκευση  και εμπειρία, μετά από 20 χρόνια εργασίας,  εργάζονται με αφοσίωση στη πατρίδα διότι  ξέρουν πως  αν δεν δουλέψει η ΕΒΟ, δεν θα μπορούν να πετάξουν τα αεροπλάνα για αναχαιτίσεις στο Αιγαίο. Έρχεσαι λοιπόν σ αυτούς και τους λες ότι ο μισθός σου από τις 2000 θα πάει στα 800 ευρώ ενώ (σε άλλες αντίστοιχες εταιρείες παίρνουν 4000 ευρώ) και θα βγείτε και στην εφεδρεία. Ε, αυτό είναι εγκληματικό…

Υπό καθεστώς Φόβου βρίσκεται ο πρωθυπουργός. Ένας άνθρωπος που είναι καθαρός με την συνείδηση του όμως δεν επιτρέπεται να “φοβάται”.
Όταν μίλησα με τον πρωθυπουργό, ήταν ανοιχτές οι πόρτες και ακουγόταν η βουή του κόσμου. Σίγουρα το ένιωθε και φαινόταν άλλωστε αφού η εικόνα του ήταν θλιβερή. Από αυτή την συνάντηση λοιπόν όπως και από την τηλεφωνική συνομιλία που είχα με τον Βενιζέλο, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι μοναδικός τους στόχος είναι να πιέσουν τον Σαμαρά για συγκυβέρνηση. Εάν ο Σαμαράς κάνει το λάθος να το δεχτεί, θα είναι η πολιτική του αυτοκτονία. Καλύτερα να ανέβει στην ταράτσα και να πηδήσει, παρά να δεχτεί να συμμετέχει, όποια ανταλλάγματα και αν του δώσουν. Εάν λοιπόν δεν το καταφέρουν αυτό, θα επιμείνουν στους 180 ψήφους, προσδοκώντας να διασπάσουν την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, να αναζητήσουν δηλαδή «συμμαχία προθύμων» ώστε να προχωρήσουν. Εάν δεν το καταφέρουν και δεν συγκεντρώσουν τον επιθυμητό αριθμό, τότε ναι, θα προχωρήσουν σε εκλογές. Αρχηγός όμως δεν θα είναι ο Παπανδρέου αλλά ο Βενιζέλος. Το ΠΑΣΟΚ στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα πάει με τον Βενιζέλο αρχηγό. Αυτή είναι η εκτίμηση μου.
Υπάρχει όμως και μία φοβία για τις εκλογές. Παρακολουθούσα κάποιους μνημονιακούς βουλευτές που εβγαιναν στον Πρετεντέρη και αποκαλούσαν τις εκλογές «πειραματισμό»! Δηλαδή η λαϊκή ετυμηγορία είναι «πείραμα»! Έχουν χάσει κάθε έννοια δημοκρατικότητας. Είναι ένα καθεστώς που καταρρέει. Όχι μόνο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά στην δομή της εξουσίας. Το καθεστώς είναι η τραπεζική, η πολιτική και η μηντιακή εξουσία. Το ότι ο Μπόμπολας και ο Ψυχάρης πήγαν πρώτοι στο Μαξίμου έχει ισχυρό συμβολισμό. Μίλησε πρώτα με αυτούς που ασκούν την πραγματική εξουσία και μετά με τους πολιτικούς.
Κατά τη γνώμη μου υπάρχουν 3 κέντρα εξουσίας στη χώρα. Το ένα κέντρο εξουσίας είναι η κυβέρνηση Παπανδρέου, το πιο αδύναμο ίσως. Το άλλο κέντρο εξουσίας είναι η διαπλοκή και το τρίτο είναι οι τράπεζες. Και υπάρχει ένας διαγωνισμός, ποιο θα καταρρεύσει πρώτο.
Πρώτα φαίνεται ότι θα καταρρεύσουν οι τράπεζες και μετά η κυβέρνηση, αν και το πιο λογικό θα ήταν να έχει καταρρεύσει πρώτα η κυβέρνηση. Η διαπλοκή όμως δεν καταρρέει με τίποτα. Είναι ακλόνητη. Και ξέρετε τι αλαζονεία δημιουργεί σ αυτούς τους ανθρώπους αυτή η αίσθηση; Επί 20τόσα χρόνια αλλάζουν πρωθυπουργούς, αλλάζουν υπουργούς, είναι οι ίδιοι άνθρωποι εκεί όμως και κουνάνε το δάχτυλο…
Εγώ ανάγκασα τον Βενιζέλο να βγάλει άλλωστε την επιστολή που αποκαλύφθηκε ότι το άρθρο 37 δεν ήταν απαίτηση της Τρόικας αλλά των ντόπιων βαρώνων. Είπαν ψέμματα και αποκαλύφθηκαν.
Οι συνεργάτες των Τροϊκανών.
Τεράστιο μερίδιο ευθύνης έχουν οι «ντόπιοι συνεργάτες της Τρόικας» και όχι τόσο η Τρόικα που δεν ήταν άλλωστε και σχετική με τα Ελληνικά πράγματα. Εγώ λοιπόν θα μιλήσω συγκεκριμένα, με τον κίνδυνο να υποστώ πολιτικές επιθέσεις γι’ αυτά που θα πω. Οι ντόπιοι συνεργάτες της Τρόικας έπαιξαν πολύ σκοτεινό ρόλο και θα πρέπει να αναζητηθούν. Που;
Στην Τράπεζα της Ελλάδας. Η αδιαφάνεια σε όλο της το μεγαλείο αφού δεν γνωρίζουμε καν τους μετόχους. Εκεί παίχτηκε και το απαράδεκτο κερδοσκοπικό παιχνίδι με το Τ3 – Τ10, προπομπό των όσων θα ακολουθούσαν.
Δεύτερον, πρέπει να αναζητηθούν στους συμβούλους, κρυφούς και φανερούς, του ΣΕΒ. Κάποιοι καθηγητές, κάποιοι Ακαδημαϊκοί, είχα κάνει μάλιστα και μία αναφορά στον ΙΟΒΕ και τον κύριο Στουρνάρα που ενόχλησε. Τους οποίους φωτογράφισα στην βουλή ως συνεργάτες της Τρόικας αλλά ακόμα δεν το έχουν διαψεύσει.
Τρίτον, ας ψάξουν να τους βρουν και στα μεγάλα δικηγορικά γραφεία που συνεργάζονται.
Άλλωστε εγώ την κριτική μου την κάνω δημόσια πάνω στις δημόσιες τους ανακοινώσεις. Οι ίδιοι παραδέχονται ότι μιλούν με την Τρόικα. Το θέμα μου λοιπόν είναι να μας αποκαλύψουν και τι λένε. Εκεί είναι το ζητούμενο. Η Τρόικα δεν είναι πλέον κάποιος συμβουλευτικός μηχανισμός αλλά συγκυβερνά. Άρα είναι υποχρεωμένοι να αποκαλύψουν το περιεχόμενο των συνομιλιών τους, ειδικά στους πολιτικούς αρχηγούς. Ακόμα ξέρετε, έχουμε δημοκρατία, εκτός και εάν αυτή έχει επίσης καταργηθεί σε κάποιες τέτοιες συναντήσεις.
Αυτές οι συμπεριφορές όμως ξέρετε φανερώνουν και Φόβο. Ναι, αυτός ο φόβος είναι πλέον φανερός και τον διαπίστωσα και στην συνάντηση μου με τον πρωθυπουργό όταν τα πρώτα του λόγια ήταν «Εγώ δεν είμαι δοσίλογος και σταμάτα να μιλάς για Γουδή»! Πριν προλάβω καλά καλά να καθίσω και βέβαια να μιλήσω. Οπότε του απαντώ ότι εγώ δεν πρόλαβα βέβαια να τον χαρακτηρίσω «δοσίλογο» ή οτιδήποτε άλλο, αλλά ούτε έχω αναφέρει για Γουδή. «Άλλοι κύριε πρωθυπουργέ άνοιξαν την κουβέντα για το Γουδή. Δικοί σας, όπως ο κυριος Κακλαμάνης που το είχε πει πρώτος και το διέψευσε, ο κύριος Λοβέρδος ή ο κύριος Καρατζαφέρης που τον έχετε προνομιακό συνομιλητή»! Εγώ βέβαια του έχω πει ότι εάν προχωρήσει στο σχέδιο «Εύρηκα», την εκχώρηση δηλαδή της Εθνικής περιουσίας σε μία εταιρεία στο Λουξεμβούργο για να την διαχειριστεί, τότε αυτό ισοδυναμεί με Εθνική προδοσία. Εάν δεν είναι Εθνική προδοσία τότε τι είναι; Ερώτημα έθεσα.

Αυτό όμως είναι που με παρακίνησε εκείνο το βράδυ να μιλήσω για «ομερτά». Γιατί ανοίγεις το θέμα «Γουδή» χωρίς να το αναφέρω; Σε ενοχλεί «αισθητικά» ή μήπως σε φοβίζει; Και αφού είσαι «καθαρός» όπως λες, γιατί φοβάσαι; Εγώ λοιπόν έχω καταλήξει πως όλη αυτή η αλληλουχία των γεγονότων δεν οφείλεται σε συγκυρία. Εδώ είναι ξεκάθαρο ότι υπήρξε σχεδιασμός. Και αν το θέλετε, εγώ δεν θα κάνω δίκη προθέσεων, δεν είμαι δικαστής για να πω ότι ήταν προδοτικός για την χώρα σχεδιασμός, τα αποτελέσματα όμως είναι εγκληματικά! Και είναι πλέον πρόδηλο ότι αυτός ο σχεδιασμός έγινε ερήμην του Ελληνικού λαού, έγινε μέσα σε κλειστά γραφεία και μυστικές συναντήσεις και ανακοινώθηκε στον λαό εκ των υστέρων.
Ποιος είναι αυτός ο σχεδιασμός;

Πρώτον: Με τον κύριο Στρως Καν είχαν συμφωνήσει την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ πολύ πιο πριν. Όταν λοιπόν καλούσε τους πολιτικούς αρχηγούς υπό τον πρόεδρο της δημοκρατίας, μας το απέκρυψε, δεν μας είπε κουβέντα. Παρά μας μιλούσε για το πρόβλημα της «διαφθοράς»! Ποια διαφθορά; Όχι βέβαια την διαπλοκή της πολιτικής με την επιχειρηματική και την μηντιακή εξουσία αλλά για την μικροδιαφθορά εντοπιζοντας την στον διεφθαρμένο δημόσιο υπάλληλο. Όχι πως εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα και βέβαια υπάρχει αλλά δεν ξεκινάς από εκεί, ξεκινάς από το κεφάλι. Τότε λοιπόν του έβαλα το θέμα ότι τα μεγάλα κανάλια δεν έχουν άδεια και έκανε ότι δεν άκουσε. Τον ρόλο των μεγάλων καναλιών άλλωστε τον είδαμε περίτρανα πριν το μνημόνιο.

Δεύτερον: Γυρνάς και λες δεξιά και αριστερά σε όλον τον πλανήτη ότι η χώρα είναι Τιτανικός, ενώ ήθελες να δανειστείς! Μαθαίνουμε λοιπόν εκ των υστέρων ότι τοποθετούσε σε δύο κομβικής σημασίας οργανισμούς, τον οργανισμό διαχείρισης δημοσίου χρέους και την Εθνική στατιστική υπηρεσία δύο ανθρώπους, ο ένας της Goldman Sachs και ο άλλος του Διεθνούς νομισματικού ταμείου! Είναι συγκυρίες όλα αυτά;
Η υποτιμητική κερδοσκοπία στην ΤτΕ έπαιζε για μέρες. Ο υπάλληλος του ΔΝΤ αποφάσισε ερήμην του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ να αυξήσει κατά 2 μονάδες το έλλειμμα, προκειμένου η Ελλάδα να είναι η πρώτη ελλειμματική χώρα στην Ευρωζώνη και να υποστεί αυτό που υπέστει. Συγκυρία;

Τρίτον: Έρχεται στην βουλη το μνημόνιο. Οι περισσότεροι βουλευτές που το ψήφισαν, δεν ήξεραν καν τι ψήφισαν! Δεν το είχαν διαβάσει! Την επόμενη μέρα λοιπόν είχαμε το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με τον Παπακωνσταντίνου να παίρνει δικαιώματα υπογραφής συμβάσεων ερήμην του κοινοβουλίου. Συγκυρία και αυτό;

Τέταρτον και κυριότερο: Ακόμα δεν έχουν φέρει στην βουλή προς ψήφιση την δανειακή σύμβαση και δεν μιλά κανείς γι’ αυτό! Μα εκεί είναι όλες οι δεσμεύσεις, εκεί υπάρχει η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας! Και όλοι σιωπούν Ε, λοιπόν εάν αυτό δεν είναι «ομερτά», τότε τι είναι; Και δεν έχει βγει ούτε ένας από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ψηφίζουν να ρωτήσει: «Βρε παιδιά, που είναι η δανειακή σύμβαση; Τι ψηφίζουμε;». Συγκυρία και αυτό;

Πέμπτον: Οι επιστολές. Τις ζήτησα επανειλημμένα για να δούμε σε τι έχουν δεσμευθεί. Δεν κοινοποιήθηκαν.
Έκτον: Οι «απόρρητες δαπάνες». Την στιγμή που όλοι περικόπτουν, έχουμε 300% αύξηση στις απόρρητες δαπάνες! Με ανυπόγραφες εντολές, όλα σε συγκεκριμένες περιόδους! Όλα συμπτωματικά πριν από τις κρίσιμες αποφάσεις! Μα τι γίνεται, 80 εκ. Ευρώ σε περίοδο κρίσης και περικοπών με απανωτές ανυπόγραφες εντολές σε κρίσιμες για την κυβέρνηση συγκυρίες; Εγώ δεν θα ρωτήσω που πάνε αυτά τα λεφτά γιατί είναι απόρρητα. Μα πήγαν όντως σε Εθνικές ανάγκες; Γιατί εγώ καταλήγω σε ένα συμπέρασμα: Ότι εμείς αγοράσαμε πολύ ακριβά τον Στρως Καν και οι άλλοι πολύ φτηνά την καμαριέρα! Εγώ όμως έχω καταθέσει αυτά τα χαρτιά στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας. Και απαιτείται εξήγηση.
Υπόθεση Λαυρεντιάδη: Είχα κοντραριστεί σκληρά τον καλοκαίρι με τον υπουργό λέγοντας του ότι μπορεί να αγοράσει την τράπεζα του Λαυρεντιάδη για 1 Ευρώ, γιατί τόσο είναι η αξία της. Εδώ λοιπόν έχουμε αποδεδειγμένα υπόθεση υπεξαίρεσης, υπάρχει όμως και κάτι άλλο: Που έδωσε τα δάνεια ο κύριος Λαυρεντιάδης; Ποιοι τα πήραν, ποιες επιχειρήσεις; Που είναι τώρα αυτά τα λεφτά; Είναι δυνατόν να μην έχει ασκηθεί δίωξη στον κύριο Λαυρεντιάδη; Μάλλον έχουν άλλη αντιμετώπιση οι φίλοι της κυβέρνησης και της πολιτικής εξουσίας από τους απλούς πολίτες που για πολύ λιγότερα καταλήγουν στην φυλακή.
Περιμένω λοιπόν να δω από τον δικαστικό κλάδο κάποιες πρωτοβουλίες διότι υπάρχουν έντιμοι δικαστές και σύντομα θα έχουμε εξελίξεις. Η παρέμβαση του προέδρου του Εφετείου στο Αγρίνιο, ο κύριος Πεπόνης που αρνήθηκε να βάλει την υπόθεση της Proton Bank στο αρχείο.

Έγκλημα το κούρεμα, υπάρχει διαφορετική λύση με ιστορικό δεδικασμένο.
Όταν ξεκίνησε η περιπέτεια το χρέος ήταν στο 110 – 120% του ΑΕΠ. Η διόγκωση του έγινε τα τελευταία δύο χρόνια με την υπαγωγή στο ΔΝΤ. Αυτό εκτίναξε το χρέος, σε ενυπόθηκα μάλιστα δάνεια σε αντίθεση με το χρέος που προϋπήρχε. Οπότε και το κούρεμα να γίνει, οι τράπεζες θα ζητήσουν πολύ μεγαλύτερα επιτόκια. Η απώλεια λοιπόν διαπραγμάτευσης που γίνεται μάλιστα ερήμην της Ελλάδας, θα οδηγήσει την διόγκωση του χρέους στις τάξεις του 170%. Ακόμα και να μειωθούν τα τοκοχρεωλύσια δεν θα πέσουν κάτω από τα 15 δις ετησίως. Μπορεί μία οικονομία που βρίσκεται επί 4 χρονιές σε ύφεση (μόνο στην κατοχή είχαμε τέτοια περίοδο ύφεσης) να πληρώνει τέτοια ποσά;
Η μόνη λύση λοιπόν είναι η ανάπτυξη. Είναι μονόδρομος. Αφού η λύση που θα φέρετε θα είναι περιορισμένη στο σύνολο του χρέους. Και δεν με νοιάζει για τις τράπεζες αυτές καθ’ αυτές, αλλά για την πιστωτική ασφυξία που θα προκληθεί. Όπου δεν θα μπορεί να χρηματοδοτείται η επιχείρηση ούτε με ένα χιλιάρικο, άρα ξεχνάμε την όποια σκέψη για ανάπτυξη. Εκεί όμως που στρέφω το ενδιαφέρον μου, είναι τα ασφαλιστικά ταμεία που δεν θα είναι σε θέση ούτε να καταβάλλον τις συντάξεις. Αυτό θα επιτείνει την ύφεση, θα είναι αφορμή για νέα, σκληρότερα μέτρα που θα μετατρέψουν την κοινωνία σε πραγματική κόλαση. Τους προειδοποίησα άλλωστε ότι η λύση που θα υπογράψετε θα είναι καταστροφική. Όχι μόνο για την χώρα αλλά και για ολόκληρη την Ευρωζώνη. Ακόμα και αν περάσει από τα Ευρωπαϊκά κοινοβούλια, θα προκαλέσει μεγάλες αναταράξεις που θα απειλήσουν το ίδιο το Ευρώ.
Η μόνη λύση λοιπόν είναι η ανάπτυξη. Προτείνετε λοιπόν ένα μορατόριουμ, ένα πάγωμα πληρωμής δανείων και τόκων μέχρι να επανέλθει η χώρα στην ανάπτυξη και μετά να ξεκινήσουν οι πληρωμές. Είναι μονόδρομος αυτή η λύση και πρέπει να την απαιτήσουν αφού και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι η συνταγή απέτυχε. Πρέπει λοιπόν να τεθούν όλοι προ των ευθυνών τους και οι κυβερνήσεις και οι τραπεζίτες ώστε να επιτευχθεί το «πάγωμα». Ξέρετε τι μου απάντησαν; Ότι αυτό δεν γίνεται γιατί θα είναι πιστωτικό γεγονός!! Ποιο; Το εθελοντικό μορατόριουμ! Δεν θα είναι δηλαδή πιστωτικό γεγονός ένα κούρεμα της τάξης του 60% και θα είναι το μορατόριουμ… Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι δεν διαπραγματεύονται καν. Παρακολουθούν απαθείς και περιμένουν την λύση.
Το μεταπολεμικό «κούρεμα» της Γερμανίας αποτελεί ένα ιστορικό δεδομένο. Μετά τον πόλεμο λοιπόν, το 1953 η Γερμανία είχε ένα τεράστιο χρέος το οποίο δεν μπορούσε να αποπληρώσει. Τι έγινε; 22 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα (!) δέχτηκε εθελοντικά μείωση χρέους κατά 50% και αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης! Δηλαδή εάν η χώρα είναι σε ύφεση δεν πληρώνει. Εάν είναι σε ανάπτυξη, θα πληρώνει.  Οι Έλληνες λοιπόν βοήθησαν την Γερμανία για να ανακάμψει χαρίζοντας της το 50% του χρέους, όχι με μνημόνια επιτροπείες κλπ αλλά χωρίς κανένα αντάλλαγμα!
Στις συναντήσεις μου λοιπόν με την Γερμανική Αριστερά αποδέχτηκαν το επιχείρημα και μάλιστα ενημέρωσαν την Μέρκελ θέτοντας επί τάπητος την αδικία με γνώμονα το 1953. «Δεν έχει νόημα να πληρώνει ο Γερμανός φορολογούμενος τους Γερμανούς τραπεζίτες, γιατί αυτό στην ουσία γίνεται».
Ο Σημίτης έκανε καταστροφική πολιτική. Στην ουσία εκεί εκτινάχθηκε το χρέος διότι όταν έχεις ανάπτυξη αλλά το χρέος επί του ΑΕΠ αντί να μειωθεί παραμένει σταθερό, πρακτικά αυξάνεται. Εκεί πρέπει να ψάξουμε την δεύτερη αιτία αύξησης του χρέους πέραν της τελευταίας διετίας αφού δεν επιτρέπεται μετά από τόσα χρόνια συνεχούς «ανάπτυξης» το χρέος πρακτικά να αυξάνεται. Που πήγαν αυτά τα χρήματα;
Πολιτική και λύσεις. Ευρώ και Γερμανία:
Δεν έχω ψευδαίσθηση ότι υπάρχουν εύκολες λύσεις. Δεν παριστάνω τον μεσσία, χορτάσαμε από μεσσίες. Είμαστε σε ένα καζάνι που βράζει και θέλει αγώνα για να βγούμε. Πρέπει να επιδιώξουμε όμως λύση αξιοπρέπειας. Δεν επιτρέπεται η λύσεις που ακολουθούμε να βάζουν στην ουσία τα παιδιά μας σκλάβους στο σκλαβοπάζαρο, διεθνές και Ευρωπαϊκό. Για να γίνω σαφής: Ή θα μείνουμε στον δρόμο της υποτέλειας, οικονομικής, κοινωνικής αλλά και γεωστρατηγικής (μην το ξεχνάμε αυτό) ή θα αντισταθούμε. Πως; Αυτή την στιγμή έχουμε ένα υπερόπλο στα χέρια μας. Είμαστε χώρα της Ευρωζώνης. Ένας κρίκος της αλυσίδας. Εάν σπάσει αυτός ο κρίκος, σπάει όλη η αλυσίδα. Και το σπάσιμο της Ευρωζώνης,  το σπάσιμο του Ευρώ θα αποτελέσει μία αρνητική εξέλιξη κυρίως για την Γερμανία. Χρειάζεται λοιπόν η δόμηση μίας ευρύτερης συμμαχίας εντός ευρωζώνης κυρίως με τις χώρες του νότου που αντιμετωπίζουν παρόμοια κατάσταση ώστε η δράση να γίνει συντεταγμένα. Μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση δρα ως εντολοδόχος της Μέρκελ. Έφτασαν στο σημείο να απειλήσουν ότι «εάν δεν ψηφίσετε, δεν θα πάμε στην διαπραγμάτευση»! Μα αυτό ακριβώς έπρεπε να κάνουν! Και που πήγαν, τι κατάφεραν;
Αυτό λοιπόν που είπε ο Βενιζέλος ως απειλή, ήταν στην πραγματικότητα η λύση! Εάν δεν πήγαιναν τι θα γινόταν; Θα έπαιρνε η Μέρκελ τηλέφωνο και θα τους ζητούσε να κάτσουν μαζί στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Το λέω αυτό με πλήρη συνείδηση διότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι το πρόβλημα. Το χρέος μας είναι λιγότερο από το 3% της Ευρωζώνης. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η Ιταλία που έρχεται. Το χρέος της Ελλάδας ολόκληρο, είναι οι δανειακές υποχρεώσεις της Ιταλίας για ένα εξάμηνο!

Ευρώ – Δραχμή.
Θεωρώ ότι η αντιπαράθεση αυτή είναι πραγματικά χωρίς νόημα. Σκοπός του νομίσματος είναι η εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών και η υγιείς ανάπτυξη της οικονομίας. Εάν με ρωτούσες «Ήταν σωστό που μπήκαμε στο Ευρώ»; Θα σου απαντούσα πως «Εκχωρήσαμε πάρα πολλά για να μπούμε και λάβαμε εντέλει πολύ λίγα». Τώρα όμως στην ερώτηση για το εάν πρέπει να βγούμε, σου απαντώ ότι αυτό δεν αποτελεί λύση. Είναι λύση απελπισίας.
Τι πρέπει να κάνουμε; Να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα δικαιώματα που έχουμε ως μέλος της Ευρωζώνης, με νωπή πάντα λαϊκή εντολή για αποφασιστική διαπραγμάτευση. Δεν θα απεμπολήσουμε τώρα αυτά τα δικαιώματα όταν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε προς όφελος μας. Και το κύριο επιχείρημα είναι ακριβώς αυτό: Διότι στα χέρια σου έχεις όλο το οικοδόμημα. Εάν οι Γερμανοί δεν θα είχαν πρόβλημα με την έξοδο μας να είστε σίγουροι ότι θα μας είχαν βγάλει ήδη εκτός, μετά από όλη αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά τους. Νομίζετε ότι από αλληλεγγύη μας κρατάν;
Η Γερμανία ξέρετε γιατί θα έχει πρόβλημα εάν καταρρεύσουμε; Διότι την επομένη θα πρέπει να βάλει 4 ή 5 φορές το ποσό που θα έβαζε στο EFSF για να αντιμετωπίσει την επίθεση που θα ακολουθήσει σε Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία. Και η επίθεση αυτή θα γίνει ακαριαία, διότι οι αγορές είναι σαν την αγέλη που χυμά στα αδύναμα μέλη του κοπαδιού. Σε μία τέτοια εξέλιξη λοιπόν, θεωρώ ότι η Γερμανία θα ήταν αυτή που θα έφευγε από το Ευρώ, ακριβώς για να μην αναγκαστεί να πληρώσει τέτοια ποσά για την στήριξη του οικοδομήματος. Τότε το νέο Μάρκο που θα δημιουργούσε, θα ήταν πρώτος πόλος επενδυτικής έλξης με αποτέλεσμα να γίνει πανίσχυρο. Αυτόματα οι εξαγωγές της Γερμανίας που είναι και ο μοχλός ανάπτυξης της θα μειωνόντουσαν αφού θα έχανε την ανταγωνιστικότητα της λόγω της υπερτίμησης του νομίσματος. Το 70% των εξαγωγών της Γερμανίας είναι στην Ευρωζώνη!
Το θέμα λοιπόν δεν είναι απλώς η έξοδος από το μνημόνιο αλλά η επόμενη μέρα. Πρέπει όντως να δημιουργηθούν πρωτογενή πλεονάσματα αφού όποιος γνωρίζει βασικές αρχές της οικονομίας ξέρει πως μόνο με τα πρωτογενή πλεονάσματα μπορείς να σταθείς ως οικονομία. Εδώ λοιπόν είναι ο πυρήνας της δικής μας σκέψης. Αντί να τα παίρνεις από τους μικρομεσαίους και τους αδύναμους ενώ αφήνεις στο απυρόβλητο τους μεγαλοκαταθέτες της Ελβετίας, την ίδια στιγμή που όλες οι άλλες χώρες που υποτίθεται δεν έχουν και πρόβλημα, είναι ήδη σε εξωδικαστικούς συμβιβασμούς για να φορολογηθούν τα κεφάλαια των πολιτών τους! Όταν έθεσα συγκεκριμένα το θέμα στον Βενιζέλο, μου απήντησε αόριστα και αντί να δώσει την λίστα των καταθετών από το περιβόητο CD, παρουσίασε την λίστα των μεγαλοοφειλετών στην Ελλάδα! Τελείως διαφορετικό πράγμα που μάλιστα το είδαμε ως «ματάκηδες» στην βουλή. Εδώ λοιπόν υπάρχει μία σοβαρή διαφορά:

Οι άνθρωποι με λεφτά στην Ελβετία, έχουν φοροδιαφύγει και συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν. Η λίστα που μας παρουσίασε αφορά βεβαιωμένες οφειλές που είναι δουλειά του κράτους να τις εισπράξει. Μάλιστα, μας απαγόρευσε να κοινοποιήσουμε τα ονόματα για να μην υπάρχει «ανθρωποφαγία»! Μα αυτοί που μας λένε ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο, τους νοιάζει η «ανθρωποφαγία»; Και βέβαια είμαστε σε πόλεμο. Είμαστε σε πόλεμο με τα λαμόγια! Με αυτούς που πλούτισαν εις βάρος της χώρας! Με αυτούς που έβγαζαν τις βαλίτσες στην Ελβετία.
Προσέξτε: Εγώ δεν έχω πρόβλημα με την ανάπτυξη, με την επιχειρηματικότητα, με το υγιές κέρδος. Με την αισχροκέρδεια έχω πρόβλημα, με την ατιμία έχω πρόβλημα, με την φοροδιαφυγή και την φοροαποφυγή έχω πρόβλημα, με τα λαμόγια που ασκούν πίεση στην πολιτική εξουσία μέσω της οικονομικής τους ισχύος και παίρνουν ευνοϊκές αποφάσεις έχω πρόβλημα, με το ότι σήμερα δεν υπάρχουν «Deals» παρά μονάχα σε έναν στενό κύκλο επιχειρηματιών σε όλη την χωρα, Για να γίνουν σήμερα επενδύσεις πρέπει να περάσουν από το παραμάγαζο του Μαξίμου το οποίο το ελέγχουν δύο τρία άτομα, τέσσερις επιχειρηματικές οικογένειες στην χώρα. Με τους νταβατζήδες έχω πρόβλημα. Με τους νταβατζήδες οι οποίοι έχουν κάτσει στο σβέρκο μας 25 χρόνια.
Το πρώτο μέρος εδώ: Συνέντευξη Αλέξη Τσίπρα (μέρος 1): Για πρώτη φορά πολιτικός αρχηγός καταγγέλει δημόσια δύο κολοσσιαία σκάνδαλα με όλες τις λεπτομέρειες, που αγγίζουν το πρωθυπουργικό περιβάλλον.
http://olympia.gr/2011/10/29/alexis-tsipras-2/
Read more

Αγωγή κατά Σπηλιόπουλου από στέλεχος της ΔΑΚΕ!

Δεν έχει εισαχθεί τίτλος
Δικαστικές διαστάσεις λαμβάνουν τα χθεσινά επεισόδια στην Πάτρα κατά του υφυπουργού Άμυνας Κώστα Σπηλιόπουλου που κατηγόρησε στελέχη της ΔΑΚΕ ότι βρίσκονται πίσω από την εναντίον του επίθεση στη διάρκεια της παρέλασης.
Ο γαλάζιος συνδικαλιστής Σωτήρης Καρβέλης ανέφερε σήμερα ότι θα καταθέσει αγωγή εναντίον του υφυπουργού με βασικό μάρτυρα τον αστυνομικό διευθυντή Αχαϊας με τον οποίο ήταν δίπλα - δίπλα χθες την ώρα των επεισοδίων.
«Του κάνω αγωγή γιατί με μήνυση δεν πρόκειται να δικαστεί λόγω της βουλευτικής του ασυλίας» είπε ο Καρβέλης.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες που μεταδίδονται από το σύνολο των τοπικών ΜΜΕ της Αχαϊας αυτοί που έστρωσαν στο κυνήγι τον Σπηλιόπουλο ήταν συντοπίτες του Αιγιώτες που έχουν τεθεί σε εργασιακή εφεδρεία από το εργοστάσιο της ΕΒΟ.
Στη συντριπτική τους πλειοψηφία πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και είναι οι ίδιοι που του έχουν διαμηνύσει να μην ξαναπατήσει το πόδι του στην Αιγιάλεια.

Read more

ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΔΟΤΕΣ. ΠΑΝΤΑ ΣΤΑΘΕΡΟΙ, ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ.

Read more

Οι περικοπές πνίγουν την παιδεία: Μείωση δαπανών, συγχωνεύσεις, υποβάθμιση υποδομών

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΜΕΙΩΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΔΟΜΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΣΦΥΞΙΑ

 

Κατάρρευση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας τα τελευταία δύο χρόνια, με τη «συμβολή» του μνημονίου, δείχνουν πλέον καθαρά οι αριθμοί για την Ελλάδα.
 
 Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν από την ΟΛΜΕ στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών, που έγινε πριν από μερικές μέρες στις Βρυξέλλες.
Οπως επισημαίνει στην «Κ.Ε.» ο γ.γ. της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσιφάκης, «όταν οι δαπάνες για τη δημόσια παιδεία φθάσουν, όπως υπολογίζεται, μόλις στο 2,23% του ΑΕΠ, αντιλαμβανόμαστε πως οι επιπτώσεις στο δημόσιο σχολείο θα είναι δραματικές. Η μείωση των κρατικών δαπανών από το 2009 μέχρι και το 2015 θα είναι της τάξης των 1.436 εκατ. ευρώ, δηλαδή μείωση κατά 19,2%»!
Τον περασμένο Ιούλιο ανακοινώθηκε επιπλέον περικοπή δαπανών για την εκπαίδευση που προβλεπόταν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, από 2,058 δισ. ευρώ σε 1,694 δισ. ευρώ, δηλαδή μείωση κατά 18 %!
Αυτό σημαίνει στην πράξη, όπως λένε οι εκπαιδευτικοί, περαιτέρω μείωση των κρατικών δαπανών για την παιδεία από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων του προϋπολογισμού.
Το υπουργείο Παιδείας συγχώνευσε συνολικά 1.933 σχολεία, από τα οποία 1.523 στην πρωτοβάθμια και 410 στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν 1.056 σχολεία, 851 από τα 10.798 (7,8%) στην πρωτοβάθμια και 205 από τα 3.185 στη δευτεροβάθμια (6,5%), ενώ οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις συνεχίζονται.
Οι καθηγητές λένε, επίσης, ότι καταργούνται ή υποβαθμίζονται υποστηρικτικές δομές της εκπαίδευσης και συγκεκριμένα:
*Καταργήθηκε η ενισχυτική διδασκαλία στο γυμνάσιο, υποβαθμίστηκε η διδασκαλία των ξένων γλωσσών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
*Υποβαθμίστηκαν τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας. Κλείνουν 22 από τα 58 Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Αναστέλλεται η λειτουργία των Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων.
*Καταργείται ο Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός. Υποβαθμίζεται σταδιακά ο θεσμός των βιβλιοθηκών που δημιουργήθηκαν από συγχρηματοδοτούμενα κονδύλια, ενώ επιβάλλονται πλέον τμήματα από 28-30 μαθητές.
 
 
 
 
 Ειδικότερα, για τα σχολικά τμήματα: Ενας στους τέσσερις μαθητές (ποσοστό 23,64%) στα λύκεια της Αττικής φοιτά σε τμήμα με περισσότερους από 26 μαθητές. Οπως επισημαίνει στην «Κ.Ε.» ο καθηγητής Στρ. Στρατηγάκης το όριο ήταν 25 μαθητές, ενώ μέχρι το 2010 ο αριθμός αυτός αυξανόταν κατά 10% στις περιπτώσεις όπου υπάρχει πρόβλημα χώρου. Φέτος η προσαύξηση του 10% υπάρχει και εφαρμόζεται ανεξάρτητα από τον διαθέσιμο χώρο, με αποτέλεσμα να συγκροτούνται πολλά τμήματα με όριο τους 28 μαθητές. Ετσι, 18.117 μαθητές γενικών λυκείων, φοιτούν σε τμήματα με περισσότερους από 25 μαθητές.
Στις χώρες της Ευρώπης ο μέσος όρος μαθητών ανά τμήμα είναι 21,9, ενώ στην Αττική είμαστε ήδη στους 22,45.
«Τις δραματικές συνέπειες των περικοπών», επισημαίνουν οι καθηγητές, «υφίστανται οι ήδη βαριά τραυματισμένες από την οικονομική κρίση ελληνικές οικογένειες. Δεδομένου μάλιστα ότι μειώθηκαν οι επιχορηγήσεις των σχολικών επιτροπών κατά 60%, προκάλεσε οικονομική ασφυξία του δημόσιου σχολείου, που αδυνατεί πλέον να ανταποκριθεί στις καθημερινές λειτουργίες του, ενώ συνεχώς καλούνται οι γονείς να συμβάλουν στη λειτουργία του σχολείου για είδη πρώτης ανάγκης».
Σύμφωνα με τα στοιχεία των καθηγητών: Κατά τη διετία 2010-11 έγιναν 3.400 προσλήψεις εκπαιδευτικών, ενώ συνταξιοδοτήθηκαν 17.500. Το σύνολο των εκπαιδευτικών είναι 160.000, μειώθηκαν δηλαδή πάνω από 10%! Επίσης, οι ετήσιες καθαρές αποδοχές των εκπαιδευτικών είναι πλέον λιγότερες κατά 4 μηνιαίους μισθούς, υπολογιζομένων των περικοπών των νέων κρατήσεων και φόρων που ανέρχονται στο 20%.
Το νέο μισθολόγιο προβλέπει επιπροσθέτως περικοπή 20%, ενώ συνδέει το μισθό με την παραγωγικότητα και την απόδοση. Ετσι το ετήσιο καθαρό εισόδημα θα κυμαίνεται μεταξύ 8.500-17.500 ευρώ. Ο μηνιαίος καθαρός μισθός από 577-680 ευρώ (1ος χρόνος), μέχρι 1.371 ευρώ στα 35 χρόνια.
Οπως τονίζει ο Θ. Κοτσιφάκης, ο μισθός των ελλήνων εκπαιδευτικών, που ήταν ήδη στο 50% του μέσου όρου του μισθού των εκπαιδευτικών της ευρωζώνης έμεινε μισός τα δύο τελευταία χρόνια.
Μειώσεις όμως υπέστησαν και οι συνταξιούχοι. Αυξήθηκαν τα όρια ηλικίας από 60 ή 65 στα 70, καθώς και τα έτη υπηρεσίας από 35 σε 40, ενώ καταργήθηκε η ειδική διάταξη για τους εκπαιδευτικούς που προέβλεπε χορήγηση μειωμένης σύνταξης με 30 χρόνια υπηρεσίας στα 60 χρόνια του εκπαιδευτικού.
Ακόμη και στην Πορτογαλία, όπου η οικονομική κατάσταση είναι παρόμοια με της Ελλάδας και η τρόικα επιβάλλει πολιτική λιτότητα, οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση. Οταν ο βασικός μισθός είναι 485 ευρώ, οι μισθοί των εκπαιδευτικών κυμαίνονται από 1.236 ευρώ τον πρώτο χρόνο και φθάνουν στα 3.076 (μεικτά) στα 29 χρόνια. Στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση εργάζονται 148.955 εκπαιδευτικοί και στην τριτοβάθμια 25.092.
Και εκεί όμως οι εκπαιδευτικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 800 εκατ. ευρώ το 2011 και προβλέπεται να μειωθούν κατά 600 εκατ. ευρώ το 2012. Τα σχολεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια ανέρχονται σε 3.500, ενώ εξίσου θλιβερή είναι -και εκεί-, η οικονομική εικόνα των εκπαιδευτικών λειτουργών, αφού: Μειώθηκε ο 14ος μισθός κατά 50% και ο αριθμός των εκπαιδευτικών κατά 4.528 ευρώ. Αντίστοιχα, αυξήθηκε ο αριθμός των εκπαιδευτικών που εντάχθηκαν στο ταμείο ανεργίας κατά 38,5%.
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία κάλεσε όλες τις οργανώσεις-μέλη της να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τους έλληνες συναδέλφους τους στέλνοντας επιστολές και διαμαρτυρίες στην κυβέρνηση, ενώ προγραμματίζεται έκτακτη συνδιάσκεψη για να δώσουν απάντηση στα όσα συμβαίνουν εναντίον της Ελλάδας.
 
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 29-30/10/2011

http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=49195
Read more

Γουατεμάλα κ ΔΝΤ: Εαν δεν υπάρξει ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ....ΙΔΟΥ ΦΙΛΟΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ !!!

Το συγκεκριμένο βιντεο ειναι απο την εκπομπη ΕΞΑΝΤΑ της ΝΕΤ. Στο site της ΝΕΤ το διέγραψαν. Δεν συμφερει βλεπεις κανεναν αφου το προπαγανδιστικο συστημα του ΔΝΤ είναι παντου. Λοιπον σε αυτο το βίντεο διχνει την Γουατεμαλα οπου το ΔΝΤ καταφερε να μπει το 1984 και καταφερε να παει την οικονομια σε υψηλα επιπεδα. Μικρο...πληθωρισμο , εξαγωγες και ευημερια μακροοικονομικων. Ομως ΜΕ ΕΝΑ ΤΙΜΗΜΑ. Το χρημα το διακινουν 10-20 οικογενειες. Ολοι οι κατοικοι υποσυτιζονται και τα παιδια μεγαλωνουν αγραμματα. Πως θα ξεσηκωθουν ? Το μονο που κανουν ειναι να δινουν μαχη να ειναι ζωντανοι......Αυτο ειναι ενα μικρο δειγμα του ΔΝΤ απο το εγκυρο ντοκυμαντερ ΕΞΑΝΤΑΣ. Το βιντεο δεν ξερω ποσο καιρο θα μεινει ακομα επανω στο youtube.. Απο το 1984 μεχρι τωρα περασαν χοντρα χοντρα 30 χρονια . Αυτο ηταν το προγραμμα των νεοταξικων που εφαρμοστηκε σε χωρες που δεν ανηκαν σε αυτο που αποκαλουσαμε αναπτυγμενες χωρες της δυσης τοτε. Το τωρινο νεοταξικο προγραμμα που βλεπουμε οτι ξεκινα το 2010 απο την Ελλαδα , την χωρα που δημιουργησε τον πολιτισμο πριν χιλιαδες χρονια , θα εχει τουλαχιστον 30 χρονια εφαρμογη με την συμμετοχη βεβαια και αλλων χωρων με “ασθενη οικονομια” την οικονομια βεβαια που ιδιοι προκαλεσαν και ανηκουν στον αναπτηγμενο πλεον δυτικο κοσμο. Η χωρα που ξεκινησε τον πολιτισμο την δημοκρατια πριν χιλιαδες χρονια θα ειναι η αφορμη και το μοντελο να υποδουλωσει και αλλα κρατη στην νεα μορφη πολιτισμου. Τον “πολιτισμο” των ΜΚΟ οπου καθε ομαδα ανθρωπων θα μπορει να εχει φωνη προς την μοναδικη κυβερνηση του κοσμου. Ετσι ΜΚΟ (μη κυβερνητικες οργανωσεις) θα παιζουν το ρολο τους στο αυριανο πολιτικο συστημα αφου τον σημερινο ρολο τους τον εχουν πετυχει. Δηλαδη τον ρολο της αποσταθεροποιησης. Ετσι θρησκειες , ιδεες κλπ θα εχουν την σταμπα των ΜΚΟ. ΟΙ ΜΚΟ θα ειναι οι αντιπρωσωποι μας σαν “πολιτες”. Ο κοσμος αλλαζει το σχεδιο εφαρμοζετε . Καθεστωτα πεφτουν με σχεδιο (λιβυη, αφρικη, κλπ ).αφου πλεον δεν τα χρειαζονται, εχουν ετοιμο καινουρια μορφη καθεστωτως. Γιατι δεν τα χρειαζονται τωρα? Μηπως δουμε και καποιο παρακλαδι του ΔΝΤ και εκει ? Παντως στο μελλον αυτοι που βοηθουν τον μηχανισμο τουΔΝΤ (δημοσιογραφοι πουλημενοι πολιτικοι μεγαλοοικογενειες εφοπλιστων εργολαβων κλπ) θα εχουν ενα κεραμμυδι στο κεφαλι τους εμεις οι υπολοιποι θα εχουμε μερικα email να θυμομαστε. Η τωρινή μεταναστευτικη πολιτικη (δεν υπαρχει) μπατε σκυλοι αλεστε ειναι και αυτο με σχεδιο . Αλοιωση βιωτικου επιπεδου, παιδειας κλπ. Αυτοι δεν εκπαιδευονται . Το μονο που κανουν ειναι να παλευουν να ζησουν και να γεννανε. Δινοντας τους δικαιωμα αυριο μεθαυριο να ψηφιζουν τοτε τελιωσαμε. ΟΧΙ επειδη θα ψηφιζουν αλλα επειδη δεν θα είναι μωρφωμενοι και δεν θα εχουν κριση. Το κανανε με τις δημοτικες εκλογες. Οποιος πιστευει οτι ολα αυτα είναι απλά “θεωριες συνομωσιας” τοτε ας το λαβει σαν ενα καλο μυθιστορημα……..!!!! Καλο ειναι και αυτο.
/logioshermes.blogspot.com

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/10/blog-post_5880.html?spref=fb
Read more

ΒΟΜΒΑ FITCH: Το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων είναι χρεοκοπία! Θα πανε τα καλοπαιδα ταμείο για τα CDS;

Το σχεδιαζόμενο «κούρεμα» κατά 50% στο ελληνικό κρατικό χρέος συνιστά χρεοκοπία, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch Ratings.
Εφόσον γίνει αποδεκτή «η ονομαστική μείωση κατά 50% στην προτεινόμενη ανταλλαγή ομολόγων θα θεωρηθεί από τον οίκο ως γεγονός χρεοκοπίας (default event)», σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει, τονίζεται. 
Σημειώνεται ότι αυτό δεν θα πρέπει να συγχέεται με το «πιστωτικό γεγονός» και την ενεργοποίηση των CDS.
Η απόφαση της ISDA για το αν θα συνιστά πιστωτικό γεγονός η ανταλλαγή ομολόγων δεν συνδέεται με τις αξιολογήσεις των οίκων.
Η Fitch είπε ότι συμφωνία θα οδηγήσει σε μία προσωρινή χρεοκοπία, όπως άλλωστε αναμένεται και μετά την ανταλλαγή των ομολόγων, η πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, είτε στην κλίμακα «Β», είτε χαμηλότερα, αναλόγως της συμμετοχής των ιδιωτών κατόχων ομολόγων, επισημαίνει.
Τώρα, η Fitch βαθμολογεί την Ελλάδα με «CCC»
Τον περασμένο Ιούλιο, η Fitch, σχολιάζοντας τη συμφωνία για απομείωση 21% στο χρέος που κατέχουν ιδιώτες, είχε πει ότι θα έβαζε την Ελλάδα σε καθεστώς «περιορισμένης χρεοκοπίας» (restricted default).
Η Fitch εκτιμά ότι μετά την ανταλλαγή ομολόγων το χρέος θα διαμορφωθεί στο 142% του ΑΕΠ το 2013, ενώ για να μειωθεί στο 120% έως το 2020 εκτιμά ότι το ποσοστό συμμετοχής των ιδιωτών θα πρέπει να ανέλθει στο 85% για ομόλογα αξίας 205 δισ. ευρώ.
Η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει υψηλό χρέος μετά το «κούρεμα» 50%, ενώ περαιτέρω προβλήματα μπορεί να δημιουργήσουν οι προοπτικές ασθενούς ανάπτυξης και η βούληση της χώρας να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, επισημαίνει.
Ένας από τους κυριότερους λόγους γιατί η απομείωση 50% δεν θα οδηγήσει σε αντίστοιχη μείωση του συνολικού ελληνικού δημοσίου χρέους είναι το γεγονός, όπως αναφέρει η Fitch, ότι οι επίσημοι δανειστές (τα κράτη της Ευρωζώνης, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ) διακρατούν το 30% του κρατικού χρέους και δεν αναμένεται να συμμετάσχουν στη συμφωνία.
Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου λέει ότι είναι «ένα απαραίτητο βήμα ώστε να μπουν τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας» σε μία περισσότερο σταθερή τροχιά.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εκτιμά ότι η συμφωνία είναι ένα «θετικό βήμα» για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρωζώνη, καθώς πιστεύει ότι τα βασικά στοιχεία της συμφωνίας που ανακοινώθηκαν στοχεύουν στις κύριες αιτίες των προβλημάτων που οδήγΛλλησαν στην επιδείνωση της κρίσης.
Επίσης, υπογραμμίζει ότι έχει μεγάλη σημασία να συνεχίσει η ΕΚΤ να αγοράζει ομόλογα στη δευτερογενή αγορά και να είναι έτοιμη να λειτουργήσει ως ύστατη πηγή δανεισμούγια τα κράτη που είναι φερέγγυα αλλά έχουν προβλήματα ρευστότητας.
Πηγή: Το Βημα
http://olympia.gr/
Read more

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!ΠΑΣΟΚ> Κούρεμα σημαίνει ζούγκλα. Είναι κάτι καταστροφικό για τη χώρα! Μόνο η διαδικασία μπορεί να κρατήσει 3 ολόκληρα χρόνια, όπως στην Αργεντινή!..

TO ΠΑΣΟΚ ΡΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!



Κούρεμα σημαίνει ζούγκλα. Είναι κάτι καταστροφικό για τη χώρα.

Μπορεί μάλιστα να χρειασθεί να περάσουν 40 μήνες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, όπως έγινε και στην Αργεντινή!..
Ποιος τα λέει αυτά;

Μα το ίδιο το ΠΑΣΟΚ-πρώτα ο πολίτης στις 11-06-2010 με τίτλο>


Αναδιάρθρωση χρέους: μια ανεύθυνα αδιέξοδη πρόταση

Ημ. Δημοσίευσης : 11/06/2010 14:56
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δίνει τη μάχη της διάσωσης της οικονομίας μας.
Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένοι που αντί να συστρατευθούν στη μεγάλη προσπάθεια, υποδεικνύουν ως λύση την αναδιάρθρωση του χρέους ή την στάση πληρωμών. Ουσιαστικά προτείνεται η πτώχευση της χώρας, με την προσδοκία ότι μέρος του χρέους θα διαγραφεί. Πρόκειται για ανεύθυνη και επικίνδυνη προσέγγιση που συνεπάγεται δυσβάστακτο πλήγμα για τη χώρα και τους πολίτες.
Μπορεί αυτός ο οικονομικός και κοινωνικός Αρμαγεδδών να προκαλεί συνειρμούς επαναστατικού ηρωισμού σε ορισμένους ή φαντασιώσεις οικονομικής και κοινωνικής έκρηξης σε συνθήκες εργαστηρίου σε άλλους, στην πραγματικότητα όμως απειλεί ευθέως όλους μας, όλους τους πολίτες και πολύ περισσότερο τους πιο αδύναμους από αυτούς.

Η Ελλάδα δεν φοβάται
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δίνει τη μάχη της διάσωσης της οικονομίας μας. Και η προσπάθεια αυτή αποδίδει, καθώς ήδη τους πρώτους 5 μήνες του 2010 το έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 8.973 εκατ. ευρώ από 14.655 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2009 και περιορίστηκε κατά 38,8%, όταν ο ετήσιος στόχος μείωσης που προβλέπεται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) ήταν 35,1%.
Η διάσωση της οικονομίας, είναι σήμερα η απόλυτη προτεραιότητα για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, για κάθε προοδευτικό πολίτη. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, δεν έχουμε άλλο δρόμο. Έχουμε όμως την ιστορική ευκαιρία αλλά και την υποχρέωση, να αλλάξουμε γρήγορα και ριζικά τη χώρα, ώστε να επανέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά και να είναι σε θέση να αποδώσει στους εργαζόμενους το μερίδιο του εθνικού πλούτου που τους αναλογεί.

Η μάχη για την ελληνική οικονομία και κοινωνία
Η Ελλάδα στις 23 Απριλίου 2010 ζήτησε την ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, όταν πλέον είχε εξαντληθεί κάθε άλλο περιθώριο αντιμετώπισης της κρίσης με τις δικές μας δυνάμεις και αφού είχε αποτύχει κάθε προσπάθεια μεταστροφής του κλίματος στις αγορές, τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης, όταν πλέον δεν υπήρχε άλλη επιλογή, η Ελλάδα κερδίζει τον χρόνο που χρειάζεται για να γυρίσει σελίδα. Αυτό τον χρόνο πρέπει τώρα να αξιοποιήσουμε όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, ώστε βγαίνοντας από την κρίση η πατρίδα μας να είναι ισχυρότερη και πιο δημιουργική από ποτέ. Δεν υπάρχει, όμως, ούτε λεπτό για χάσιμο. Γιατί δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία.
Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένοι που αντί να συστρατευθούν στη μεγάλη προσπάθεια, υποδεικνύουν ως λύση την αναδιάρθρωση του χρέους ή την στάση πληρωμών. Ουσιαστικά προτείνεται η πτώχευση της χώρας, με την προσδοκία ότι μέρος του χρέους θα διαγραφεί.
Πρόκειται για ανεύθυνη και επικίνδυνη προσέγγιση. Για το ΠΑΣΟΚ, η κατάρρευση της οικονομίας και της κοινωνίας μας δεν είναι επιλογή, είναι αντίθετα ο μεγάλος αντίπαλος που μαχόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις. Η στάση πληρωμών θα ήταν το τίμημα της αποτυχίας, δεν μπορεί όμως να είναι η εθελούσια επιλογή μας. Είναι προφανές ότι με την πτώχευση της χώρας απειλείται, ανάμεσα σε άλλα, η έξοδος από τη ζώνη του ευρώ, η κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων, η εξανέμιση των αποταμιεύσεων, με δυο λόγια καταφέρεται δυσβάστακτο πλήγμα στη χώρα μας.
Μπορεί αυτός ο οικονομικός και κοινωνικός Αρμαγεδδών να προκαλεί συνειρμούς επαναστατικού ηρωισμού σε ορισμένους ή φαντασιώσεις οικονομικής και κοινωνικής έκρηξης σε συνθήκες εργαστηρίου σε άλλους, στην πραγματικότητα όμως απειλεί ευθέως όλους μας, όλους τους πολίτες και πολύ περισσότερο τους πιο αδύναμους από αυτούς.
Το ΠΑΣΟΚ θα υπερασπίσει το δικαίωμα και τη δυνατότητα της χώρας μας, και της κοινωνίας μας, να υπάρχει.

Τι είναι η αναδιάρθρωση του χρέους
Η αναδιάρθρωση του χρέους αφορά το λεγόμενο "hair cut" («κούρεμα») του χρέους, όπου ζητείται από τους πιστωτές που θα συμφωνήσουν να λάβουν μόνο ένα μέρος του κεφαλαίου τους. Ουσιαστικά οι πιστωτές συμφωνούν να χάσουν μέρος από τις μελλοντικές πληρωμές που θα εξασφάλιζε το μη αποπληρωθέν δάνειό τους.
Η αναδιάρθρωση μπορεί να λάβει δύο μορφές:
- είτε, πρώτον, έκδοση νέων ομολόγων που αντικαθιστούν τα παλαιά με μικρότερη ονομαστική αξία (στην Αργεντινή έφθανε και μέχρι το 67% των παλαιών) και υψηλό επιτόκιο,
- είτε, δεύτερον, διατήρηση των υφιστάμενων με μικρότερο επιτόκιο και παράταση των προθεσμιών λήξης.
Και οι δύο εκδοχές είναι, βεβαίως, ίσης εν τέλει αξίας.
Το ύψος της αναδιάρθρωσης εξαρτάται από τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας να αποπληρώσει το διακανονιζόμενο χρέος και να παράγει ικανά πρωτογενή πλεονάσματα στο άμεσο μέλλον. Επίσης, εξαρτάται από τις ευρύτερες δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η χώρα για την υλοποίηση σκληρών μέτρων που θα εξασφαλίζουν τα πρωτογενή πλεονάσματα. Με άλλα λόγια, και για την αναδιάρθρωση επιβάλλονται σκληροί όροι από τους δανειστές της χώρας, προκειμένου οι τελευταίοι να συμφωνήσουν.

Το πρόβλημα της ετερογένειας των πιστωτών
Σημαντικό πρόβλημα είναι η μεγάλη διασπορά και η ετερογένεια των πιστωτών και το γεγονός ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα συμφωνήσουν όλοι, πολύ περισσότερο καθώς ελλοχεύει το κίνητρο για κάποιον πιστωτή να μη συμφωνήσει με τους υπόλοιπους ώστε να εκβιάσει προνομιακή μεταχείριση.
Επιπλέον παρουσιάζονται ισχυρά νομικά προβλήματα καθώς είναι πιθανό μέτοχοι των τραπεζών που κατέχουν τα ελληνικά ομόλογα και οι οποίες θα συμφωνήσουν στην αναδιάρθρωση, να στραφούν κατά των διοικήσεων σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην τοπική - εθνική νομοθεσία (βλ. Schwarcz, Steven L., Idiot's Guide' to Sovereign Debt Restructuring (January 12, 2004) - δείτε το δώ) Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι το 1/5 των επενδυτών που κατείχαν ομόλογα της Αργεντινής αρνήθηκαν το πλαίσιο της αναδιάρθρωσης.

Η καταστροφική περίοδος μέχρι την υπογραφή της συμφωνίας...
Η συμφωνία αναδιάρθρωσης δεν επιτυγχάνεται σε λίγες μέρες. Συνήθως χρειάζεται πολλούς μήνες, ανάλογα με το ύψος του χρέους, το εύρος του διακανονισμού αλλά και τον αριθμό ή το είδος των πιστωτών. Ωστόσο η περίοδος αυτή είναι καταστροφική για την οικονομία και ιδιαίτερα επώδυνη για τους πολίτες, καθώς η πραγματική οικονομία διανύει την κρίση πλήρως εκτεθειμένη και απροστάτευτη.
Στον πίνακα που ακολουθεί μπορεί να δει κανείς πόσο διαφοροποιείται κατά περίπτωση το μήκος της διαπραγματευτικής περιόδου:
ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΧΡΕΩΝ 1998-2005
ΧΩΡΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑ-ΤΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΜΗΝΕΣ)ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΧΡΕΟΥΣ
ΔΙΣ.$
% HAIR CUTΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ
ΡΩΣΙΑ2029.1697ος 2000
ΠΑΚΙΣΤΑΝ100.63012ος 1999
ΕΚΟΥΑΔΟΡ126.5608ος 2000
ΟΥΚΡΑΝΙΑ32.6404ος 2000
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ4079.7674ος 2005
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ13.8265ος 2003
Πηγή: Dhillon A., Garcia-Fronti J., Ghosal S., Miller M. Debt Restructuring and Economic Recovery: Analyzing the Argentina swap.  World Economy, Vol. 29, pp. 377-398, April 2006 - δείτε απόσπασμα εδώ.
Αυτό σημαίνει ότι για διάστημα που μπορεί να φτάσει και τους 40 μήνες (η περίπτωση της Αργεντινής) επικρατούν συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής ζούγκλας, καθώς οι πολίτες επιβιώνουν σε ένα κράτος που έχει καταρρεύσει, χωρίς πόρους και με έλλειψη κάθε σταθεράς. Μια τέτοια κατάσταση, όμως, ούτε για μία ημέρα δεν μπορεί να είναι ανεκτή.

Οι επιπτώσεις από την αναδιάρθρωση

i. Άμεσες
- Η πιο χαρακτηριστική από τις επιπτώσεις, με άμεσο αντίκρυσμα στην ευρύτερη οικονομία και τους πολίτες, είναι η ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, που συνεπάγεται πλήρη έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, εκτίναξη των επιτοκίων δανεισμού, δέσμευση καταθέσεων και εν τέλει χρεοκοπία τραπεζών που, μετά τις απώλειες από το hair cut, δεν θα έχουν ικανά κεφάλαια για να λειτουργήσουν.
- Μαζί με τις τράπεζες, πλήττονται και οι άλλοι κάτοχοι ομολόγων ή μετοχών τραπεζών, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται ασφαλιστικά ταμεία, μικρομέτοχοι κ.ά.
ii. Έμμεσες
- Πτώση του € και περαιτέρω του εθνικού νομίσματος
- Απώλεια κεφαλαίου για όσους έχουν καταθέσεις σε τράπεζες που τυχόν οδηγηθούν σε χρεοκοπία
- Απώλεια εισοδήματος στις χώρες στις οποίες εδρεύουν οι πιστώτριες τράπεζες καθώς θα προκληθούν δευτερογενείς αρνητικές επιπτώσεις στις οικονομίες τους.
Στην περίπτωση της Αργεντινής έχει εκτιμηθεί ότι το κόστος της αναδιάρθρωσης αναλύεται ως
- άμεσο κόστος 83,63 δισ $, και
- έμμεσο κόστος 23,2 δισ $
τη στιγμή που το συνολικό προς διακανονισμό χρέος της Αργεντινής ήταν 79.7 δισ $.

Δηλαδή, το κόστος της αναδιάρθρωσης ήταν 33% περισσότερο από το αρχικό χρέος που αναδιαρθρώθηκε! (Βλ. Shapiro R. &  Pham N. (2006) "Discredited - The impact of Argentina's Sovereing Debt Default and Debt Restructuring on US Taxpayers and Investors" - δείτε το  εδώ).

Πολιτικές και οικονομικές πιέσεις
Το ύψος της συνολικής τελικής επιβάρυνσης θέτει τη χώρα που προβαίνει σε αναδιάρθρωση σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση, τόσο σε επίπεδο διεθνών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων όσο και σε επίπεδο σχέσεων με τις διεθνείς αγορές.
Χαρακτηριστικά η Αργεντινή δέχθηκε τεράστιες πολιτικές πιέσεις με στόχο την εξυπηρέτηση των πιστωτών της. Οι πιέσεις αυτές ήταν διακρατικές ενώ στην ίδια κατεύθυνση λειτούργησαν και οι τράπεζες των χωρών του G7 μέσω του περιορισμού των πιστώσεων για εξαγωγές προς τρίτες χώρες.  Επίσης πιέσεις ενεργοποιήθηκαν και μέσω του ΔΝΤ στη διαδικασία προσδιορισμού των όρων οποιασδήποτε βοήθειας (βλ . Dhillon A., Garcia-Fronti J., Ghosal S., Miller M. Debt Restructuring and Economic Recovery: Analyzing the Argentina swap. Journal compilation 2006).
Όλα αυτά οδηγούν μια χώρα σε ομηρία και την οικονομία σε ασφυξία.

Κατάρρευση πιστοληπτικής αξιολόγησης
Μετά την αναδιάρθρωση επέρχεται μεγάλη μείωση της πιστοληπτικής ικανότητας, που καθιστά απαγορευτική την οποιαδήποτε προσφυγή στις διεθνείς αγορές για δανεισμό (απευθείας ή μέσω διάθεσης ομολόγων).  Η Αργεντινή μέχρι σήμερα δεν έχει πρόσβαση στις διεθνείς αγορές παρά το γεγονός ότι στην τριετία μετά το 2005 παρουσίασε μέσο ρυθμό ανάπτυξης 8%.
Ακόμη λοιπόν και αν διακανονιστεί το παλιό χρέος, παρουσιάζεται το φαινόμενο να αδυνατεί η χώρα να χρηματοδοτηθεί για τις τρέχουσες ανάγκες της (συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής μισθών-συντάξεων, των δημοσίων επενδύσεων κλπ.), σε τρόπο ώστε να αναπαράγεται το αδιέξοδο σε φαύλο κύκλο υπερχρέωσης και κρίσης.

Το εφιαλτικό «μετά»: Η κερδοσκοπία συνεχίζεται
Η αναδιάρθρωση του χρέους καταλήγει ουσιαστικά στην έκδοση νέων ομολόγων που και αυτά θα αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στις διεθνείς αγορές. Η ανισορροπία που μπορεί να προκληθεί από τις κερδοσκοπικές κινήσεις έναντι αυτών των ομολόγων παραμένει. Η εκτίναξη των spreads δεν αντιμετωπίζεται, ούτε και, περαιτέρω, η άνοδος των επιτοκίων δανεισμού στη χώρα.

Μια απάντηση της Ε.Ε.
Οι αδυναμίες του συστήματος πτώχευσης - αναδιάρθρωσης χρεών κρατών και τα υψηλότατα κόστη που δημιουργήθηκαν στις προηγούμενες περιπτώσεις αναδιάρθρωσης (Αργεντινή κλπ.) έχουν οδηγήσει σε ευρεία συζήτηση για τη διαμόρφωση πλαισίου που να ρυθμίζει τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των χωρών που υποχρεώνονται να προβούν σε τέτοιες ενέργειες. Αποτέλεσμα αυτής ακριβώς της συζήτησης είναι και η απόφαση της ΕΕ για τη διαμόρφωση μηχανισμού που υποστηρίζει κράτη που αντιμετωπίζουν πρόβλημα δανεισμού.

Συμπέρασμα:
- Η αναδιάρθρωση του χρέους καταλήγει σε επιβάρυνση μεγαλύτερη από το αρχικό ποσό τους διακανονιζόμενου χρέους
- Οι επιπτώσεις στο εθνικό οικονομικό σύστημα είναι άμεσες και συμπεριλαμβάνουν μεγάλη κρίση ρευστότητας και χρεοκοπία τραπεζών
- Οι επιπτώσεις στο διεθνές οικονομικό σύστημα εγείρουν τεράστιες πολιτικές πιέσεις για ικανοποίηση των πιστωτών
- Οι πιέσεις αυτές αφορούν τόσο την πολιτική διαπραγμάτευση για το διακανονισμό του χρέους όσο και τις άμεσες διεθνείς οικονομικές συναλλαγές της χώρας
- Η χώρα τίθεται σε δυσμενή θέση στο πλαίσιο των διεθνών πολιτικών και οικονομικών της σχέσεων
- Η χώρα ουσιαστικά εξοβελίζεται από τις διεθνείς αγορές




Read more

Διέλυσαν την χώρα για να έχουν το 2020, χρεος 120% του ΑΕΠ - όσο είχαν το 2009!

please wait 2 seconds for an uncompressed image, or press Ctrl+F5 for original quality page
H κοροϊδία  έχει μερικά όρια. Και εξηγούμαστε. Το 2009 το ελληνικό χρέος ήταν 120% και δεν ήταν βιώσιμο. Έτσι ήθελαν. Το ίδιο είδαν και μερικοί ξύπνιοι διαχειριστές που γνώρισαν τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης Παπανδρέου. Τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε, αν δεν βάζετε το κεφάλι στην άμμο. Οι «τιμωροί» ομολόγων και κάποιες εγχώριες οικογένειες κερδοσκόπησαν, εκ του ασφαλούς, πάνω στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών. Λέμε εκ του ασφαλούς, διότι έβγαιναν διάφοροι πολιτικοί ( να μην λέμε ονόματα ) και έλεγαν χρεοκοπούμε, δεν έχουμε συντάξεις, Τιτανικός κλπ. Τι ακολούθησε μετά ; Καταστράφηκε η πραγματική μεσαία τάξη – όσοι δουλεύουν – και δεν πειράχθηκαν επί δυο χρόνια οι προνομιούχοι. Μετά από δυο χρόνια και 9 διασώσεις τι μας είπαν τα ξημερώματα ; Το 2020, το χρέος θα είναι πάλι 120% και θα είναι βιώσιμο διότι θα έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα αφού ξεπουλήσουμε περιουσιακά στοιχεία σ ότι τιμές μας πουν !! – ( όπως το 10% κ. Παπακωνσταντίνου) !! Δηλαδή 9 χρόνια μετά θα είναι βιώσιμο το χρέος που δεν ήταν το 2009. Και γιατί να καταστραφούμε μετά επί δυό χρόνια ; Αυτό στα ελληνικά ονομάζεται αλλιώς. Προδοσία !! Ο Ευάγγελος Λεμπέσης από το 1940 είχε γράψει για την «σημασία των Βλακών εν τω συγχρόνω βίω». Εκεί εξηγεί για τους βλάκες- απατεώνες – καλή ώρα – σαν κι αυτούς που προσπαθούν να μας σερβίρουν το μαύρο- άσπρο. Μας βλέπουν σ όλη…. την Ευρώπη και γελάνε με το πώς κοροϊδεύουν ένα ολόκληρο λαό.
   http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/?aid=155276#.TquapeHb5rs.facebook
Read more

Μαγκούφης: «Ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ ο νεαρός που με χτύπησε»


  0
Μαγκούφης: «Ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ ο νεαρός που με χτύπησε»
Για την επίθεση που δέχθηκε στα Τρίκαλα κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρέλασης μίλησε ο βουλευτή ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης, τονίζοντας μάλιστα πως ο νεαρός που του επιτέθηκε ανήκει στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

 Ο κ. Μαγκούφης εξήγησε, στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, πως τα επεισόδια άρχισαν όταν αρχικά συμφώνησε στο να παρελάσουν μια ομάδα διαδηλωτών. Στη συνέχεια ζήτησαν να παρελάσουν και μέλη του ΠΑΜΕ. Εκεί υπήρχαν αντιρρήσεις και διαφωνίες με τις τοπικές αρχές ενώ ο ίδιος ο υπουργός ήταν της άποψης να τους αφήσουν.  


Λόγω της καθυστέρησης γύρισαν πίσω οι αρχικοί διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να αρχίσουν οι εντάσεις και ο περιφερειάρχης να πάρει την απόφαση να διακόψει την παρέλαση, απόφαση για την οποία ο Χ. Μαγκούφης εξέφρασε την διαφωνία του.  


«Εγώ κατέβηκα από την εξέδρα τελευταίος και ενώ είχαν φύγει όλοι πια. Εκείνη την ώρα μου επιτέθηκε ο νεαρός. Όμως η άνανδρη επίθεση που δέχθηκα είναι γεγονός υποδεέστερο μπροστά στην αμαύρωση της εθνικής μνήμης".   


"Ο νεαρός είναι θύμα προπαγάνδας και υπεύθυνοι αυτών των επεισοδίων είναι οι ηθικοί αυτουργοί ", δήλωσε ο κύριος Μαγκούφης, ο οποίος κατέδειξε συγκεκριμένη ομάδα του Δ. Τρικέων.  


Ο υπουργός απέφυγε να «χρωματίσει» τους ηθικούς αυτουργούς και δήλωσε ότι ο νεαρός τουλάχιστον που του επιτέθηκε, είχε ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές ΠΑΣΟΚ
Read more

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Οι διαδηλωτές 'πολιορκούν' το ξενοδοχείο- τα ΜΑΤ τους απωθούν!

Συνεχή επεισόδια και αντεγκλήσεις έξω από το ξενοδοχείο που γίνεται η Σοσιαλιστική Διεθνής-δεν άφησαν τους δημάρχους και τους βουλευτές να μπουν μέσα!

Ενημερώθηκε: 28.10.2011 // 21:10

Οι διαδηλωτές 'πολιορκούν' το ξενοδοχείο- τα ΜΑΤ τους απωθούν!
φωτο Στ.Ρεπάνης
Συνεχείς συγκρούσεις με τα ΜΑΤ και τις άλλες αστυνομικές δυνάμεις έχουν οι διαδηλωτές που βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το ξενοδοχείο 'Μελιά΄ όπου γίνεται η σύνοδος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Από τη μια η Αστυνομία προσπαθεί να τους κρατήσει μακριά και από την άλλη να ανοίξει το δρόμο που είχαν καταλάβει. Μάλιστα η ομάδα των διαδηλωτών απέκλεισε την είσοδο και δεν άφηνε κανένα επίσημο να περάσει ! Οι μόνοι που πρόλαβαν να μπουν είναι ο περιφερειάρχης κ.Αρναουτάκης, ο κ.Καρούντζος, ο δήμαρχος Μινώα κ.Καλογεράκης, ο γραμματέας της ΝΕ Ηρακλείου κ.Παπαδάκης....Βουλευτές όπως η κ.Σκραφνάκη ή και δήμαρχοι όπως οι κ.Μαρινάκης, Κουράκης δεν μπόρεσαν να περάσουν και ειδοποιήθηκαν να επιστρέψουν πίσω!
Οι αντεγκλήσεις είναι συνεχείς και κρατούν από το απόγευμα ενώ το CRETALIVE δέχθηκε καταγγελίες για ξυλοκόπημα πολιτών κάτι που αρνείται η Αστυνομία υποστηρίζοντας ότι δεχεται απρόκλητες επιθέσεις από ομάδα που βρίσκεται εκεί.
Μεταξύ άλλων στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν αγρότες, ιδιοκτήτες φορτηγών, μέλη των κινήσεων "Πολίτες κατά του χρέους" και "Δεν πληρώνω" , εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, αλλά και εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου.
http://www.cretalive.gr/new/58068/crete/Oi_diadilotes_poliorkoun_to_xenodocheio-_ta_MAT_tous_apothoun
Read more

Γελοιοποιούνται τα παπαγαλάκια


Quantcast
Απίστευτο μένος κατά των πολιτών και χολή χύνουν από το πρώτο λεπτό τα δελτία ειδήσεων. Πληγώθηκαν όλοι τους για τα συνθήματα κατά του Προέδρου, λένε άθλια ψέματα ότι η παρέλαση ματαιώθηκε, όπως είπαμε πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία πολιτικών, ενώ χαρακτηρίζουν μικρές μειοψηφίες τους Θεσσαλονικείς που εξέφρασαν την οργή τους και στρέφουν τα βέλη τους σε κόμματα της αριστεράς.
Είναι όμως τόσο γελοίοι που στο επόμενο ακριβώς θέμα παρουσιάζουν τις χιλιάδες των αγανακτισμένων πολιτών σε κάθε πόλη της χώρας που αντέδρασαν σήμερα με τον ίδιο τρόπο εναντίον κάθε προδότη που έβλεπαν…
Ποιες είναι οι μειοψηφίες λοιπόν κύριοι δημοσιογράφοι;

Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας, του Βόλου, της Πάτρας, της Δράμας, της Βέροιας, της Καβάλας, του Ηρακλείου, της Καλαμάτας, της Νάουσας, της Λάρισας, των Τρικάλων, της Άρτας, των Ιωαννίνων, και τόσων ακόμη πόλεων που οι πολίτες τους διώχνουν τους πολιτικούς που τους πρόδοσαν;
Όλοι αυτοί είναι ακραίοι και ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ ή σε όποιο άλλο κόμμα νομίζετε;
Αυτό που συνέβη σήμερα είναι η αρχή του τέλους και του παρόντος πολιτικού συστήματος, αλλά και το δικό σας αφού θα σας πάρει μαζί σας στην κατάρρευσή του…
Τρέμετε στην ιδέα ότι δεν μπορείτε να χειραγωγήσετε τον λαό πλέον και γι΄ αυτό τον βρίζετε, τον εκφοβίζετε μήπως και τον κρατήσετε σε καταστολή. Λέτε ψέματα αλλά σας κόβετε η ανάσα όταν βλέπετε τον κόσμο να κυνηγάει μοσχοαναθρεμένα σας πολιτικά τέκνα και να ζητάει να γίνει παρέλαση με παλλαϊκή συμμετοχή, τραγουδώντας το “ πότε θα κάνει ξαστεριά”!
Τρέμετε που δεν μπορέσατε να κάνετε τους Έλληνες να αλληλοεξοντωθούν, αλλά τους ενώσατε εναντίον σας!
Δείτε τώρα το τέλος του σάπιου συστήματός σας….
http://filologos10.wordpress.com
Read more

Πού ήταν ο Γ. Παπανδρέου στις 28 Οκτωβρίου 2008;

Δείτε τις φωτογραφίες:
Μάζευε ψήφους από τους αγανακτισμένους της εποχής που είχαν μαζευτεί απέναντι από την εξέδρα των επισήμων.


Πού βρίσκεται αυτή την ώρα ο Πρωθυπουργός;

 

http://taxalia.blogspot.com/2011/10/28-2008.html

Read more

Γιώργο μην φύγεις. Τώρα αρχίζει το γλέντι.


Κύριε Παπανδρέου.
Μέχρι χθες ο λαός ανέχτηκε πολλά. Ανέχτηκε την πολιτική εξαπάτηση με το «λεφτά υπάρχουν». Ανέχτηκε να προσπαθήσεις και εσύ να μας σώσεις, έστω και αν άλλαξες από τις προεκλογικές σου υποσχέσεις, κατά 180 μοίρες. Αρχικά σου συγχώρεσε αυτό το πολιτικό ολίσθημα. Σου συγχώρεσε ακόμα και την επικαλούμενη από εσένα άγνοιά σου για τα οικονομικά της χώρας. Ανέχτηκε τα όσα έλεγες διεθνώς για τη χώρα και το λαό της και ακόμα,....
αν και με δυσκολία, ανέχτηκε το μνημόνιό σου με την τρόϊκα, αφού υποσχέθηκες ότι πολύ γρήγορα, θα βγαίναμε από αυτό.  Έτσι, ανέχτηκε επί δύο χρόνια, τα απανωτά αντιλαϊκά μέτρα, μέχρι που μας οδήγησες στην πτώχευση.


Ξέρεις κύριε Παπανδρέου τι άλλο μεγάλο έκανε αυτός ο υπομονετικός λαός; Ήταν έτοιμος ακόμα και να δεχτεί την χρεοκοπία της χώρας που επέβαλαν προχθές οι Γερμανοί και ακόμα, με πολύ πάντως μεγάλη δυσκολία, ίσως και την επιτροπεία της τρόίκας, μιας και κατάλαβε ότι το πολιτικό σας σύστημα είναι ανίκανο να κυβερνήσει την Ελλάδα.

Όμως κ. Παπανδρέου, έκανες ένα μοιραίο λάθος, το οποίο πλέον δεν σου το συγχωρεί κανείς και με τίποτα.

Υποτίμησες αυτόν τον λαό. Υποτίμησες την υπομονή του και την νοημοσύνη του. Αντί να επιστρέψεις από τις Βρυξέλλες πραγματικά συντετριμμένος, αντί να ζητήσεις συγνώμη για την αποτυχία σου, η οποία θα μας κοστίσει πολλά δισεκατομμύρια παραπάνω και πολλές δεκαετίες σκλαβιάς και αντί να πεις ότι τώρα το λόγο έχει ο λαός, εσύ προσπάθησες να ξεγελάσεις πολιτικά έναν ολόκληρο λαό, για μια ακόμα φορά και να εμφανιστείς και ως «νικητής» και από πάνω, για να μείνεις στην εξουσία. Νικητής, γιατί μας χρεοκόπησες! Αν είναι δυνατόν!!!

Αυτή η ενέργειά σου, πλήγωσε αφάνταστα τον ελληνικό λαό, ανεξαρτήτως κομμάτων. Πλήγωσε το φιλότιμό του και την νοημοσύνη του.  Εξάντλησε την υπομονή του.

Κύριε Παπανδρέου, δεν έκανες την κατάλληλη κίνηση, την κατάλληλη στιγμή, χθες το βράδυ στο διάγγελμά σου, ώστε να παραδοθείς στη λαϊκή ετυμηγορία ή να αποχωρήσεις.

Τώρα, κ. Παπανδρέου είναι πολύ αργά.
Τώρα μην φύγεις, δεν χρειάζεται.
Τώρα αρχίζει το «γλέντι» του λαού…
Read more