Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

UB40 - Where Did I Go Wrong... Καληνύχτα!!!

Read more

ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΓΓΕΛΕ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΤΑ CDS; Γιατί μόνον ο φίλος του Μαργέλλου, Κοντομηνάς φαίνεται να σε κρατούσε στο χέρι…

…και ο Γριβέας, συνεταιρος του Παπανδρέου.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΩΗ.

Γιατί Κοντομηνάς και Παπανδρέου άρχισαν να βρίζουν τον …Καμμένο όταν βγήκαν τα εντάλματα; Γιατί ιδρωμένος τους ακολούθησε ο Φιλιππίδης και μετά τα μάζευε; Τι φοβούνται;

Το ντοκουμέντο που παρουσιάζει το Ολυμπία είναι από άρθρο της Καθημερινής και επίσημο δελτίο τύπου του ίδιου του Φιλιππίδη. Το οποίο μάλιστα εξεδόθη τον Δεκέμβρη του 2009, όταν η πώληση των CDS του ιδρύματος βρισκόταν στο ζενιθ. Λίγο πριν τους “τιτανικούς” του Προβόπουλου και του Παπανδρέου.

Τι λέει λοιπόν ο τ. πρόεδρος του ΤΤ; Τα αυτονόητα. Ότι με την αγορά των CDS είχε εξασφαλισθεί όχι μόνον το ίδρυμα, αλλά ολόκληρη η χώρα από τις επιθέσεις των κεδροσκόπων. Μάλιστα, προκύπτει ότι η αγορά των CDS έγινε με εντολή του ίδιου του Καραμανλη τον Αύγουστο του 2009, αφού έβλεπε το βρώμικο παιχνίδι των τοκογλύφων και των ντόπιων συνεργατών τους.

Αυτό που δεν λέει ο Φιλιππίδης όμως και προκαλεί μεγάλη απορία, είναι η πώληση των CDS, την οποία ξεκίνησε ο ιδιος και ολοκλήρωσε η συμμορία Παπανδρέου, ΗΔΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ!

Και όμως, αποκρύπτει πλήρως το γεγονός. Παραμένει στην ορθότατη απόφαση αγοράς των ασφαλίστρων κινδύνου που αποτελούσε ασπίδα απέναντι στις επιθέσεις των κερδοσκόπων. Άρα γνώριζε πολύ καλά από τότε πως η πώληση ήταν έγκλημα και όχι απλώς “διοικητική αυτοκτονία”.

Το ερώτημα λοιπόν είναι ένα: Ποιός σε εκβίασε Άγγελε Φιλιππίδη να ξεκινήσεις αυτό το έγκλημα. Ποιός σε κρατούσε τόσο γερά ώστε να σε υποχρεώσει να προδώσεις την χώρα σου;

Διότι σήμερα προκύπτει ότι μόνον δύο άνθρωποι μπορούσαν να σε κρατούν τόσο γερά στο χέρι. Με δύο ανθρώπους έκανες τις μαύρες μπίζνες. Τον Γριβέα, συνεργάτη του Παπανδρέου και τον Κοντομηνά, φίλο του Μαργέλλου και του Παπανδρέου όπως προκύπτει από την εξαιρετική έρευνα της Βασιλικής Σιούτη: Ο Μαργέλλος, ο Κοντομηνάς, ο Παπανδρέου και τα CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Τώρα ξέρετε.

Όταν λοιπον έλθεις με το καλό, αντί να ψελλίζεις προσπαθώντας να καλύψεις τους κολλητούς του Παπανδρέου, τουλάχιστον σώσε το όνομα σου και αποκάλυψε τον εντολέα σου. Εάν έλθεις βέβαια…

Διαβάστε το ντοκουμέντο:

Ο τέως πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου – Hellenic Postbank, Αγγελος Φιλιππίδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις 10 Δεκεμβρίου του 2009 για τα πεπραγμένα των δύο τελευταίων χρόνων της τράπεζας δήλωσε ρητά πως η τράπεζά του είχε αγοράσει CDS και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στέλνει δελτίο Τύπου με την ομιλία του προέδρου όπου αναφέρει: «Ο δεύτερος λόγος είναι ότι, ναι, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχει κοινωνικό ρόλο. Ο κοινωνικός μας ρόλος όμως είναι π.χ. να αγοράσουμε CDS (ασφάλιστρα κινδύνου για τη χώρα) το καλοκαίρι, όταν δεν αγόραζε κανένας, να δημιουργήσουμε τη μεγαλύτερη θέση στον κόσμο -και σας λέω ότι καμία ελληνική τράπεζα δεν έχει καμία θέση στα CDS και εμείς έχουμε τη μεγαλύτερη όχι από τις ελληνικές τράπεζες, γιατί οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν απλά, αλλά στον κόσμο- και να μπορούμε τώρα να βγούμε και να παρέμβουμε και να χτυπήσουμε τους κερδοσκόπους στο κεφάλι. Αυτό είναι μια στρατηγική πολιτική, εθνικά πάρα πολύ ωφέλιμη, και για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ωφέλιμη, και ταυτόχρονα εξασφαλίζει τη συνέχιση της λειτουργίας του».

Read more

Διαδικασίες διαδοχής ανοίγουν στο ΠΑΣΟΚ!

Διαδικασίες διαδοχής ανοίγουν στο ΠΑΣΟΚ!

"Τελειωμένος" ο Βενιζέλος - Ο ρόλος της ΝΔ

Πραγματικός πανικός επικρατεί στη Χαριλάου Τρικούπη καθώς οι μισές και πλέον δημοσκοπήσεις που έρχονται στα γραφεια του κόμματος, δείχνουν το [ΠΑΣΟΚ εκτός Βουλής, ενώ στις άλλες μισές είναι οριακά πάνω από το 3%. Ακόμα και σε παραδοασιακά "πράσινα" κάστρα όπως η Β' Αθηνών, η Β' Πειραιώς, η Κρήτη, η Δυτική Ελλάδα το κόμμα του Βαγγέλη Βενιζέλου, είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτο. Την κατάσταση αυτή γνωρίζουν πολύ καλά πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος, που ήδη έχουν αρχίσει τις διαδικασίες διαδοχής του κόμματος, μιλώντας ανοιχτά για την επόμενη μέρα στις συναντήσεις τους. Οι πληροφορίες λένε μάλιστα πως προσπαθούν να πείσουν τον ίδιο τον Βενιζέλο να ανοίξει τις διαδικασίες, για να μην μπει ξανά το ΠΑΣΟΚ σε μία έσωτερική δίνη που θα του αφήσει μία ακόμη πληγή , που ίσως να είναι και η χαριστική. Το σίγουρο είναι πως κορυφαία στελέχη του κόμματος το επόμενο διάστημα θα αρχίσουν να μιλάνε ανοιχτά  για νέα ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ. Την προοπτική αυτή βλέπει με θετικό μάτι και η ΝΔ , που λόγω συγκυβέρνησης δεν θέλει σε αυτή την φάση το ΠΑΣΟΚ να καταρρεύσει και μαθαίνουμε πως σιγοντάρει την αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του άλλοτε "εχθρού" της....
Read more

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: -Το… ιδιαίτερο αντίο στην Ελλάδα από Ισπανούς τουρίστες! (βίντεο)



diaforetiko.gr : CACHE 620X620 1 1106757 600x343 ΗΡΑΚΛΕΙΟ:  Το... ιδιαίτερο αντίο στην Ελλάδα από Ισπανούς τουρίστες! (βίντεο)
Οι Ισπανοί κέντρισαν τα βλέμματα μικρών και μεγάλων στο αεροδρόμιο και το σχετικόβίντεο που θα δείτε, κάνει θραύση στο youtube…
Αποχαιρέτησαν το νησί με ένα τρόπο που αν μη τι άλλο ταιριάζει σε εκείνους, δηλαδή μέσω μουσικής αλλά και στην Ελλάδα, επιλέγοντας δηλαδή συρτάκι. Τον περασμένο Αύγουστο, η ορχήστρα OCAS από την Ισπανία ήρθε στη Κρήτη και έδωσε μια μοναδική συναυλία.
Κατά την αναχώρησή της από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» έδωσε μια ακόμα “παράσταση”, στην αίθουσα αναχωρήσεων, με το συρτάκι του Μίκη Θεοδωράκη. Το βίντεο που ανέβηκε πριν από λίγες ημέρες στο youtube έχουν δει χιλιάδες χρήστες και συνεχίζει να προκαλεί ενδιαφέρον.
Δείτε το…

http://www.diaforetiko.gr/hraklio-to-idiaitero-antio-stin-ellada-apo-ispanous-touristes-dite-to-vinteo/
Read more

Μόνιμα και έκτακτα μέτρα μελετά η κυβέρνηση για το 2014


Αναδημοσίευση από τη «Ναυτεμπορική».
Νέα μέτρα, έκτακτα και μόνιμα, έχει κοινοποιήσει η κυβέρνηση στην τρόικα, η οποία τα απορρίπτει και ζητεί περισσότερα προκειμένου να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση.
Αυτό αποκάλυψε χθες ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, που ανεξάρτητα με τη διένεξη που υπάρχει με τους ελεγκτές το βέβαιο είναι πως έρχονται άμεσα νέα μέτρα, εκτός όσων νομοθετήθηκαν ήδη, με απόδοση στον προϋπολογισμό του 2014, τα οποία θα επιβαρύνουν περαιτέρω νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Η απόρριψη του πακέτου των μέτρων, αλλά ακόμη και η συζήτηση για δημοσιονομικά κενά, θέτει ευθέως σε αμφισβήτηση από τους ελεγκτές το πρωτογενές πλεόνασμα που σπεύδει να ανακοινώσει η κυβέρνηση για το 2013.
Εφόσον ισχύουν οι πιέσεις των ελεγκτών για νέα μέτρα -δεδομένου ότι η ενημέρωση προέρχεται από την κυβερνητική πλευρά και όχι από την τρόικα- το πολιτικό σκηνικό «παίρνει φωτιά» και η κυβέρνηση θα έρθει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, καθώς θα υποχρεωθεί να νομοθετήσει μέτρα λίγους μήνες πριν από τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές, όταν διαβεβαίωνε ότι έκλεισε ο κύκλος των μέτρων, λόγω και του πλεονάσματος του 2013.

«Οχι» στα ισοδύναμα
Ειδικότερα, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε χθες πως οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν έχουν αποδεχθεί τα ισοδύναμα που προτείνει η ελληνική πλευρά για τον ΦΠΑ στην εστίαση και το νέο ενιαίο φόρο ακινήτων, καθώς θεωρούν ότι η υστέρηση των εσόδων είναι υψηλότερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου.

Μέτρα πολλών ταχυτήτων
Ακόμη, πρόσθεσε, πως για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού για το 2014 το υπουργείο έχει προτείνει ένα πακέτο μέτρων, συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται είτε «one off» μέτρα είτε άλλα μακροπρόθεσμης απόδοσης. Δηλαδή, το ΥΠΟΙΚ έχει προτείνει και συνεπώς έχει στον προγραμματισμό του μέτρα απόδοσης για ένα έτος μόνο, τύπου έκτακτης εισφοράς (χωρίς να σημαίνει ότι υπάρχει η σχετική πληροφορία), αλλά και μέτρα μείωσης δαπανών ή αύξησης σε μόνιμη βάση.
Το ζητούμενο είναι πώς τα συγκεκριμένα μέτρα θα «περάσουν» από τη Βουλή και μάλιστα λίγους μήνες πριν από τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές, ενώ δεν αποκλείεται να πυροδοτήσουν και ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις.

«Καλύτερες εξελίξεις»
Ο ίδιος παράγοντας πρόσθεσε επίσης πως οι εκπρόσωποι των δανειστών πρέπει επιτέλους να αποδεχθούν ότι οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις τους και τα θετικά αποτελέσματα ήρθαν ταχύτερα του αναμενομένου. Ειδικά δε με βάση τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το Δεκέμβριο -τα οποία η κυβέρνηση απέστειλε στην τρόικα-, «αφενός μεν η αύξηση των εσόδων καλύπτει μέρος της “τρύπας” για το 2014, ενώ αφετέρου ουδείς μπορεί πλέον να αμφισβητήσει τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος».
Ωστόσο, η επιμονή της τρόικας για νέα μέτρα και μάλιστα περίπου 2 δισ. ευρώ εμμέσως αμφισβητεί το πλεόνασμα του 2013, τόσο στο μέγεθός του όσο και ως προς τη βιωσιμότητά του.
Η τρόικα δεν έχει προβλέψει πλεόνασμα για το 2013, αλλά εάν η κυβέρνηση το επιτύχει ασφαλώς και θα το θεωρήσει θετική εξέλιξη. Οι ελεγκτές θέλουν να διασφαλίσουν την επίτευξη πραγματικού πρωτογενούς πλεονάσματος στον προϋπολογισμό του 2014, για το οποίο ο στόχος είναι το ποσό των 2,75 δισ. ευρώ (με βάση το μνημόνιο) και ολόκληρο θα διατεθεί για τη μείωση του δημοσίου χρέους.

Κρίσιμα ζητήματα
Η ατζέντα της διαπραγμάτευσης με τους ελεγκτές περιλαμβάνει κρίσιμα ζητήματα, που υποκρύπτουν και νέα μέτρα όπως:
  • Το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα της περιόδου 2014-2017, στο οποίο θα ενταχθούν και άλλα μέτρα για την κάλυψη των δημοσιονομικών κενών των ετών 2015 - 2016, το ύψος των οποίων υπολογίστηκε παλαιότερα από τους ελεγκτές σε 3,9 - 4,2 δισ. ευρώ. Η συμφωνία προβλέπει πως θα οριστούν συγκεκριμένα μέτρα και παρεμβάσεις για την κάλυψη των κενών αυτών. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να καλυφθεί το κενό χωρίς μέτρα, από την ταχύτερη ανάπτυξη της οικονομίας (ακόμα δεν διαφαίνεται) και από την απόδοση των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί και εκείνων που θα ληφθούν για το 2014, αλλά οι ελεγκτές δεν πείθονται.
  • Η σταδιακή κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων και κατ’ επέκταση η πρόσθετη χρηματοδότηση που θα απαιτηθεί για τα ασφαλιστικά ταμεία ή πώς θα καλυφθεί το κόστος.
  • Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
  • Η αύξηση του ορίου για τις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.
  • Η διαθεσιμότητα και οι 11.500 απολύσεις στο δημόσιο τομέα.
  • Η απελευθέρωση των αγορών με βάση την πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ.
  • Το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, μετά τις καθυστερήσεις που έχουν καταγραφεί, αλλά και το νέο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των εγχειρημάτων.   
Τα κενά και οι εκκρεμότητες
Η τρόικα εκτιμούσε από το Νοέμβριο που κατατέθηκε ο προϋπολογισμός του 2014 πως δεν θα επιτύχει τους στόχους του εάν δεν ληφθούν πρόσθετα μέτρα ύψους 1,2 δισ. ευρώ. Κατόπιν προέκυψαν και νέα δεδομένα και συγκεκριμένα:
  • Το νέο πλαίσιο του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) και κυρίως η μη είσπραξή του μέσω της ΔΕΗ, ΔΕΗ με συνέπεια η τρόικα να αμφιβάλλει εάν θα εισπραχθούν τα 2,65 δισ. ευρώ που έχει προβλέψει το ΥΠΟΙΚ, αλλά θεωρεί πως οι εισπράξεις θα είναι κατά 315 εκατ. ευρώ χαμηλότερες.
  • Η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στην εστίαση, από την οποία το υπουργείο Οικονομικών κοστολόγησε τις απώλειες σε 44 έως 107 εκατ. ευρώ, αλλά η τρόικα εκτιμά πως θα φτάσουν σε 280 εκατ. ευρώ.
  • Το ύψος των απωλειών από τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9%, ενώ το υπουργείο Οικονομικών τις αποτιμά σε 300-400 εκατ. ευρώ, η τρόικα τις αποτιμά σε 800-850 εκατ. ευρώ.
Αβεβαιότητα για την άφιξη

Δεν έχει οριστικοποιηθεί η ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα. Εάν επανέλθουν αμέσως μετά το Eurogroup της 27ης Ιανουαρίου, θα συμπέσουν χρονικά με την επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία θα βρεθεί στην Ελλάδα στις 29-30 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της εξέτασης του ρόλου της τρόικας, που θα ήθελαν να αποφύγουν τόσο οι ελεγκτές όσο και η ελληνική κυβέρνηση.
Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείεται να έρθουν στις αρχές Φεβρουαρίου και υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει υπάρξει σύγκλιση απόψεων με την ελληνική κυβέρνηση.
Στην περίπτωση συμφωνίας κυβέρνησης και τρόικας, το θέμα της έγκρισης της δόσης των 3,1 δισ. ευρώ από την ευρωπαϊκή πλευρά αναμένεται να συζητηθεί στο Eurogroup της 17ης Φεβρουαρίου. Η συμμετοχή του ΔΝΤ (1,8 δισ. ευρώ) θα αποφασιστεί μέχρι τις αρχές Μαρτίου και υπό την προϋπόθεση ότι έχει επιλυθεί και το χρηματοδοτικό κενό για το β’ εξάμηνο του 2014, δηλαδή να είναι καλυμμένες οι δανειακές ανάγκες της Ελλάδας για το προσεχές δωδεκάμηνο.

Η σύσκεψη και η επιδίωξη
Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας συναντήθηκε χθες με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και συζήτησαν τις εκκρεμότητες με την τρόικα. Μετά συνάντηση, ερωτώμενος ο κ. Στουρνάρας για τον αν ανησυχεί για τη νέα αναβολή της άφιξης της τρόικας, απάντησε αρνητικά.
«Οχι, δεν με ανησυχεί καθόλου, γιατί κι εμείς επιδιώκουμε να καθυστερήσει λίγο, γιατί θέλουμε να έχουμε τα τελικά στοιχεία του Δεκεμβρίου, που από ό,τι φαίνεται είναι καλύτερα από τα αναμενόμενα και από την τρόικα αλλά και από εμάς τους ίδιους».
ΠΑΝΟΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ - pkak@naftemporiki.gr
Read more

Έθνος – Απολύσεις 400 εκπαιδευτικών μέσω διαθεσιμότητας και 200 λόγω ανικανότητας άσκησης καθηκόντων

Ποιοι φεύγουν από το Δημόσιο το 2014 Ολοκληρώθηκε ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την έξοδο 11.400 εργαζομένων από το Δημόσιο εντός του 2014. Το πλάνο θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την τρόικα στο τέλος του μηνός, οπότε αναμένεται η έλευσή της. Η αποσυμφόρηση θα υλοποιηθεί με καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών αλλά και απομάκρυνση προσωπικού. Από καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών του Δημοσίου αλλά και απομακρύνσεις υπαλλήλων που θα έχουν τεθεί ή πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα και θα ολοκληρώνουν την 8μηνη παραμονή τους στο ιδιότυπο καθεστώς χωρίς να καταφέρουν να μετακινηθούν θα πραγματοποιηθούν οι 11.400 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2014 που προβλέπονται από το Μνημόνιο. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ… ΠΗΓΗ http://thriskeftika.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα: Έθνος – Απολύσεις 400 εκπαιδευτικών μέσω διαθεσιμότητας και 200 λόγω ανικανότητας άσκησης καθηκόντων | ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Read more

Κώστα Βάρναλη : Το «ΑΝ» του Κίπλινγκ (Παρωδία)




Το «ΑΝ» του Κίπλινγκ
παρωδία από τον Κώστα Βάρναλη

Η παράφραση του Βάρναλη
είναι, δυστυχώς..., η πραγματικότητα....:


αν ημπορείς την παλαβή να κάνεις,
όταν οι άλλοι σου κάνουνε το γνωστικό κι όλοι σε λένε φταίχτη,
αν δεν πιστεύεις τίποτα κι άλλοι δε σε πιστεύουν,
αν σχωρνάς όλα τα δικά σου, τίποτα των άλλων,
κι αν το κακό που πας να κάνεις, δεν το αναβάλλεις,
κι αν όσα ψέματα σου λεν με πιότερα απανταίνεις,
κι αν να μισείς ευφραίνεσαι κι όσους δε σε μισούνε
κι αν πάντα τον πολύξερο και τον καλόνε κάνεις.

αν περπατάς με την κοιλιά κι ονείρατα δεν κάνεις
κι αν να στοχάζεσαι μπορείς μονάχα το ιντερέσο,
το νικημένο αν παρατάς και πάντα διπλαρώνεις το νικητή,
μα και τους δυό ξετσίπωτα προδίνεις,
αν ο τι γράφεις κι ο τι λες,
το ξαναλέν κ’ οι άλλοι γι’ αληθινό να παγιδεύουν τον κουτό κοσμάκη,
αν λόγια κ’ έργα σου καπνόν ο δυνατός αέρας τα διαβολοσκορπά
και συ ξαναμολάς καινούριον.

αν όσα κέρδισες μπορείς να τα πληθαίνεις πάντα
και την πατρίδα σου κορώνα γράμματα να παίζεις,
κι αν να πλερώνεις την πεντάρα που χρωστάς αρνιέσαι
και μόνο να πληρώνεσαι σωστό και δίκιο το ‘ χεις, αν η καρδιά,
τα νεύρα σου κι ο νους σου εν αμαρτίαις γεράσανε
κι όμως εσύ τα στύβεις ν’ αποδίδουν,
αν στέκεις πάντα δίβουλος και πάντα σου σκυμμένος
κι αν όταν φωνάζουν οι άλλοι «εμπρός»! εσύ φωνάζεις «πίσω»!

αν στην πλεμπάγια να μιλάει αρνιέται η αρετή σου
κι όταν ζυγώνεις δυνατούς, στα δυό λυγάς τη μέση
κι αν μήτε φίλους μήτε εχθρούς ποτέ σου λογαριάζεις
και κάνεις πως τους αγαπάς, αλλά ποτέ κανέναν,
αν δεν αφήνεις ευκαιρία κάπου να κακοβάνεις και μόνο,
αν κάνεις το κακό, η ψυχή σου γαληνεύει,

δικιά σου θά ναι τούτ’ η Γης
μ’ όλα τα κάλλη πού χει κ’ έξοχος θά σαι Κύριος,

αλλ’ Άνθρωπος δε θά σαι.

Κώστας Βάρναλης
Read more

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΣΟΡΟΣ ΕΞ’ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ, ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ. Αυτό που έκανες, δείχνει πολλά για το ποιόν σου.

“Οι Έλληνες είμαστε πολύ περήφανοι για να δεχτούμε ελεημοσύνη απο τις σκοτεινές δυνάμεις των κερδοσκόπων!”

Φανερά εκνευρισμένος και προβληματισμένος ήταν απο χθες ο..

περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας απο την δουλοπρεπή συμπεριφορά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη απέναντι στον χρηματοδότη των Σκοπιανών Τζορτζ Σόρος που τώρα τελευταία μας το παίζει φιλέλληνας.

Μάλιστα παραλλήλιζε σε συνεργάτες του το παράδειγμα των ναζί, που προπαγάνδιζαν στην κατοχή ότι βοηθούσαν τα πεινασμένα παιδάκια!

Ακριβώς γι’ αυτό του αξίζουν χίλια μπράβο! Δείτε σχετικό σκίτσο από την κατοχή:

Σε συνεργάτη του taxalia που τον ρώτησε για το θέμα, του είπε:
Οι Έλληνες είμαστε υπερήφανος λαός για να καταδεχτούμε την ελεημοσύνη σκοτεινών ανθρώπων που χρηματοδοτούν εδώ και δεκαετίες την άθλια προπαγάνδα των Σκοπιανών
Read more

ROBBIE WILLIAMS - Me and my Monkey (Ελληνικοί υπότιτλοι)

Μπορούμε να αποχωριστούμε τον κακό εαυτό μας... Μπορούμε να μην παίρνουμε μαζί μας τη μαϊμού... μπορούμε και να σταθούμε μόνοι μας....
Read more

Ενημερωτικό Σημείωμα: Προσλήψεις, μετατάξεις, διορισμοί, αποσπάσεις, συνταξιοδοτήσεις

Παληγιάννης Βασίλειος
Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε.                 
Τηλ. 6974750409
Fax: 2103442287                                        
e-mail: paligiannis@hotmail.gr                                            Αθήνα, 16/01/2014
 
 
Ενημερωτικό Σημείωμα
 
     Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
     Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, σας παραθέτω τα παρακάτω στοιχεία:
  • Προσλήψεις Αναπληρωτών: Έως σήμερα για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών έχουν προσληφθεί 6.975 αναπληρωτές έναντι 8.207 συνολικά την περυσινή χρονιά (αναλυτικά οι προσλήψεις έως και 13/01/2014 παρουσιάζονται σε πίνακες στο τέλος της ανακοίνωσης).Σημειώνω πως ακόμα και σήμερα υπάρχουν δεκάδες κενά εκπαιδευτικών με ό,τι αυτό συνεπάγεται στον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης.
  • Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία διορισμών εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Συγκεκριμένα θα διοριστούν 95 νηπιαγωγοί (ΠΕ60) και 17 δάσκαλοι (ΠΕ70).
  • Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών: Έως σήμερα αποσπάστηκαν από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ 2.227 εκπαιδευτικοί, ποσοστό 37,87% έναντι ποσοστού 81,53% το σχολικό έτος 2012-13. Υπάρχουν εκπαιδευτικοί που μέχρι και σήμερα δεν αποδεσμεύτηκαν από τις οργανικές τους θέσεις.Εύλογες οι αντιδράσεις και η απογοήτευση όλων αυτών των συναδέλφων.
  • Μετατάξεις: Μετά από ενστάσεις των εκπαιδευτικών επί της διαδικασίας των μετατάξεων η «πολιτική ηγεσία» έκανε δεκτές: 92 αιτήσεις τροποποίησης της αρχικής μετάταξης, 36 ανακλήσεις και 166 νέες μετατάξεις εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Άγνωστο παραμένει το πότε θα ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία των μετατάξεων.
  • Συνταξιοδοτήσεις: Έως σήμερα, για λόγους υγείας και για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους, συνταξιοδοτήθηκαν μέσω ΚΥΣΠΕ 319 συνάδελφοι έναντι 265 καθ’ όλη τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς. Σε εκκρεμότητα υπάρχουν πολλές ακόμα αιτήσεις.
 
Πάντα στη διάθεσή σας
 
 
Παληγιάννης Βασίλειος
 
 
Πίνακας 1: Προσλήψεις Αναπληρωτών ΠΕ60 και ΠΕ70
Ημερομηνία
Φάση
Νηπιαγωγοί
ΠΕ60
Δάσκαλοι
ΠΕ70
Πίστωση
06-09-2013
1η φάση
741
516
Γ.Λ.Κ.
27-09-2013
2η φάση
11
54
Γ.Λ.Κ.
27-09-2013
1η φάση για ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ
-
873
Ε.Σ.Π.Α.
30-09-2013
3η φάση
2
-
Γ.Λ.Κ.
01-10-2013
1η φάση για εξειδικ. εκπ/κή υποστήριξη
-
533
Ε.Σ.Π.Α.
18-10-2013
2η φάση για ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ
-
100
Ε.Σ.Π.Α.
18-10-2013
1η φάση για ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
414
-
Ε.Σ.Π.Α.
23-10-2013
3η φάση ΠΕ70
-
17
Γ.Λ.Κ.
23-10-2013
4η φάση ΠΕ60
13
-
Γ.Λ.Κ.
31-10-2013
4η φάση ΠΕ70
-
1
Γ.Λ.Κ.
31-10-2013
5η φάση ΠΕ60
2
-
Γ.Λ.Κ.
06-11-2013
5η φάση ΠΕ70
-
6
Γ.Λ.Κ.
06-11-2013
6η φάση ΠΕ60
6
-
Γ.Λ.Κ.
26-11-2013
2η φάση για εξειδικ. εκπ/κή υποστήριξη
-
296
Ε.Σ.Π.Α.
04-12-2013
6η φάση ΠΕ70
-
4
Γ.Λ.Κ.
04-12-2013
7η φάση ΠΕ60
3
-
Γ.Λ.Κ.
04-12-2013
3η φάση για ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ
-
4
Ε.Σ.Π.Α.
04-12-2013
2η φάση για ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
6
-
Ε.Σ.Π.Α.
10-12-2013
3η φάση για εξειδικ. εκπ/κή υποστήριξη
-
38
Ε.Σ.Π.Α.
13-12-2013
1η φάση για τάξεις υποδοχής Ζ.Ε.Π
-
450
Ε.Σ.Π.Α.
17-12-2013
3η φάση για ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
52
-
Ε.Σ.Π.Α.
13-01-2014
4η φάση για ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
22
-
Ε.Σ.Π.Α.
13-01-2014
4η φάση για ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ
-
48
Ε.Σ.Π.Α.
13-01-2014
2η φάση για τάξεις υποδοχής Ζ.Ε.Π.
-
5
Ε.Σ.Π.Α.
13-01-2014
1η φάση για σχολεία Ζ.Ε.Π.
4
16
Ε.Σ.Π.Α.
 
ΣΥΝΟΛΟ
1.276
2.961
 
 
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΠΕ60 & ΠΕ70
4.237
 
 
Πίνακας 2: Προσλήψεις Αναπληρωτών Ειδικοτήτων (όλες μέσω πιστώσεων Ε.Σ.Π.Α.)
 
30/09/2013
21/11/13
04/12/13
13/01/14
13/01/14
 
Ειδικότητα
ΕΑΕΠ
ΕΑΕΠ
ΕΑΕΠ
ΕΑΕΠ
ΖΕΠ
Σύνολο
ΠΕ06
 
282
8
80
 
370
ΠΕ06 μειωμένου
 
 
 
 
3
3
ΠΕ08
637
105
13
20
3
778
ΠΕ08 μειωμένου
 
 
 
 
4
4
ΠΕ11
 
113
 
41
 
154
ΠΕ11 μειωμένου
 
 
 
 
1
1
ΠΕ16.01
472
 
26
2
 
500
ΠΕ16.01 μειωμένου
 
 
 
 
2
2
ΠΕ19-ΠΕ20
 
182
 
30
1
213
ΠΕ19-ΠΕ20 μειωμένου
 
 
 
 
1
1
ΠΕ32
532
99
 
24
2
657
ΠΕ32 μειωμένου
 
 
 
 
3
3
ΠΕ18.41
46
5
 
1
 
52
ΠΕ18.41 μειωμένου
 
 
 
 
 
0
Γενικό Σύνολο
 
 
 
 
 
2.738
Πλήρους Ωραρίου
 
 
 
 
 
2.724
Μειωμένου Ωραρίου
 
 
 
 
 
14
Read more