Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014

Το «κατηγορώ» του Πάνου Καμμένου στον Προβόπουλο (vid)


Το «κατηγορώ» του Πάνου Καμμένου στον Προβόπουλο (vid)
Δείτε το βίντεο με την παρέμβαση του προέδρου των ΑΝΕΛ στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής που συζητήθηκε - Ερωτήσεις για τα δάνεια – «μαμούθ» σε ΔΟΛ και «Πήγασο» - Δριμύτατη επίθεση για το PSI και τα CDS
Δριμεία επίθεση εναντίον του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συζητήθηκε η Ενδιάμεση Έκθεση της ΤτΕ για τη Νομισματική Πολιτική 2013, εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος.
Η παρέμβαση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων συζητήθηκε και προκάλεσε θετικές αντιδράσεις, τόσο για τις ερωτήσεις που υπέβαλε προς τον κ.Γιώργο Προβόπουλο όσο και για το γεγονός ότι μίλησε ευθέως για πρόσωπα που λίγοι μέχρι τώρα έχουν «ακουμπήσει».
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ

«Είστε από τους υπευθύνους μετατροπής μίας δημοσιονομικής κρίσης σε τραπεζική κρίση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος απευθυνόμενος προς τον κ. Προβόπουλο, όταν ο δεύτερος άρχισε να δέχεται ερωτήσεις από τους βουλευτές και συμπλήρωσε: «Ίσως οι ερωτήσεις μου να βοηθήσουν σε ποινική διερεύνηση ευθυνών σας στο μέλλον».
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατηγόρησε τον διοικητή τη ΤτΕ ότι αρνήθηκε να καταθέσει στη Βουλή τις εκθέσεις της BlackRock για την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών και ότι «του είπε ψέματα» όταν δεσμεύθηκε πως θα του την δώσει.
«Είστε υπεύθυνος για την απώλεια χρημάτων από το PSI σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια κ.λπ.», συνέχισε και ρώτησε τον κ. Προβόπουλο γιατί δεν τα μετέτρεψε σε έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου και επέτρεψε να μείνουν ομόλογα και να «κουρευτούν».
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατηγόρησε παράλληλα τον κ. Προβόπουλο ότι δεν έδωσε στοιχεία ούτε στη Δικαιοσύνη για τα CDS «για να βρεθεί ποιος πόνταρε στην πτώχευση χώρας», δεν έδωσε στοιχεία για όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό. «Δεν μπορούσατε να ελέγξετε αν είχαν πληρώσει τους αναλογούντες φόρους στην Ελλάδα;», αναρωτήθηκε.
pro
Δεν δίστασε μάλιστα να αναφερθεί και στο «καυτό» θέμα των δανείων που λαμβάνουν επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης, λέγοντας ότι ο ΔΟΛ έλαβε 98 εκατ. ευρώ προ ημερών και ο Πήγασος 23 εκατευρώ. «Αυτά τα πράξατε με δική σας απόφαση ή μετά από εντολή κυβέρνησης και τρόικας;», ρώτησε.
Αναφερόμενος τέλος στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ρώτησε τον κ. Προβόπουλο και για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σημειώνοντας ότι «πέραν της γνωστής κυρίας στο ΤΧΣ (σ.σ. Τ. Σακελαρίου) έχει διοριστεί ο κ. Μακάς που εμπλέκεται στα CDS».