Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Εκλογές τον Ιούνιο;


Από καλά πληροφορημένες πηγές μεταφέρεται ότι ο χρόνος των ανακοινώσεων για επιμήκυνση του ελληνικού χρέους, μείωση του επιτοκίου δανεισμού για την Ελλάδα, αλλά και επιμήκυνση του Μνημονίου ως το 2015 θα είναι το αργότερο ως την επόμενη Σύνοδο Κορυφής, δηλαδή στις 24 Ιουνίου. Η πληροφορία αυτή έχει ενεργοποιήσει στα υψηλά κλιμάκια της αγοράς και της κυβέρνησης σενάριο πρόωρων εκλογών μέσα στον Ιούνιο, το οποίο βγάζει την κυβέρνηση από τη δύσκολη θέση να προσπαθεί να κάνει εκλογές όσο ακόμα έχει πιθανότητες, αλλά να μη βρίσκει το διακύβευμα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συγκροτήσει προεκλογική ατζέντα...

Σύμφωνα μ’ αυτό το σενάριο, ο πρωθυπουργός θα θέσει το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα 2012-2015 στην κρίση του ελληνικού λαού, μετατρέποντάς το σε διακύβευμα της αναμέτρησης. Παράλληλα, όμως, θα εμφανίσει τις αποφάσεις για την επιμήκυνση του συνόλου του ελληνικού χρέους, τη μείωση του επιτοκίου και την επιμήκυνση του Μνημονίου ως επιτυχίες. Δηλαδή, θα υποστηρίξει ότι αποτελούν αναγνώριση των προσπαθειών της κυβέρνησης και εξέλιξη που χαλαρώνουν τη θηλιά, αλλάζουν τα δεδομένα για την ελληνική οικονομία, αλλά με το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα να αποτελεί προϋπόθεση. Και τότε θα θέσει το εκλογικό δίλημμα σχετικά με το ποιος πρέπει να διαχειριστεί το πρόγραμμα που οι Ευρωπαίοι ζητούν προκειμένου να δώσουν…
(Ε.Τ.)
Read more

Ο Αλέκος Αθανασιάδης δηλώνει ότι δεν ψηφίζει για τη ΔΕΗ και ας διαγραφεί (βίντεο)



Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Αθανασιάδης, δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΤ3 ότι «Δεν μπορώ να το ψηφίσω. Είναι ενάντια στα συμφέροντα του έθνους, του κράτους, της περιοχής μου».

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε αν δεν θα το ψηφίσε, ακόμα και αν αυτό θα σημάνει την αποπομπή του, απάντησε ότι το περιμένει και αυτό.

Επομένως λιγοστεύουν τα κουκιά της...
κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Να δούμε και ποιοι θα είναι εκείνοι που θα ψηφίσουν τη χθεσινοβραδινή τροπολογία για την τύχη του τιμήματος από την πώληση της δημόσιας περιουσίας. 

Δείτε το βίντεο...



Το βίντεο από:   
http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/04/blog-post_2261.html
http://pyrgos-news.blogspot.com
Read more

Νόμο για Μέγα Swap 50 δις για την ανταλλαγή κρατικής περιουσίας με χρέος ζητά η κυβέρνηση


newsimage
Την Παρασκευή η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία στην οποία προτείνει να εξασφαλιστεί με νόμο του κράτους η μεταφορά από τώρα της κυριότητας των 50 δις από τις αποκρατικοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν με βάση το γνωστό σχέδιο, στους δανειστές της χώρας. 
Αν δεν κάνω λάθος κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ούτε με τα δάνεια της ελληνικής Επανάστασης του 1821.
Αξίζει να σημειωθεί πως η τροπολογία που κατατέθηκε προς ψήφιση δενπροτείνει να μπουν ως ενέχυρο για την αποπληρωμή των δανείων τα 50 δις των αποκρατικοποιήσεων, δηλαδή κάτι παρόμοιο με αυτό συνέβη στην περίπτωση του Μνημονίου.
Στο Μνημόνιο, ορίζεται πως αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να αποπληρώσει τα ...
δάνεια των 110 δις ή καθυστερήσει στην πληρωμή των τόκων ή στην υλοποίηση του προγράμματος που έχει συμφωνήσει οι δανειστές θα έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν τμήμα της ελληνικής περιουσίας για να καλύψουν τις απώλειες τους.
Στην τροπολογία δεν προτείνεται να συμβεί αυτό αλλά κάτι πολύ διαφορετικό: στην ουσία η κυβέρνηση αφού πρώτα δημιουργεί ένα Μέγα Swap το οποίο ονομάζει 'πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων' και μέσα σε αυτό βάζει περιουσία του δημοσίου ύψους 50 δις ευρώ (εταιρίες, λιμάνια, αεροδρόμια, λαχεία, ακίνητα κλπ), έρχεται με την τροπολογία να προτείνει να γίνει νόμος του κράτους ότι το Swap αυτό θα ανταλλαχθεί με χρέος. 
Η εξίσωση αν και καλά κρυμμένη είναι πολύ απλή: στη μία πλευρά του swap μπαίνει κρατική περιουσία και στην άλλη χρέος.
Μετά την ανταλλαγή οι δανειστές θα έχουν λάβει τη δημόσια περιουσία και εμείς το χρέος. Μπορεί κανείς να ονομάσει αυτό το swap όπως επιθυμεί ώστε για πολιτικούς ή άλλους λόγους να φανεί πως είναι κάτι άλλο αλλά δεν παύει να είναι ένα swap.
Ένα ερώτημα που εγείρεται είναι με ποιο ακριβώς χρέος θα ανταλλαχθεί το swap των 50 δις. 
Η πρόβλεψη μου είναι όχι με χρέος ελληνικών τραπεζών ή φορέων (ούτε κυπριακών). Αν αυτό ισχύσει τότε μένουν μόνο δύο άλλες κατηγορίες χρέους: αυτού από το πακέτο διάσωσης και αυτού που κατέχουν ξένες τράπεζες και ιδρύματα.
Δεδομένου πως το ΔΝΤ είναι 'προτιμώμενος' δανειστής ενώ η ΕΚΤ και η ΕΕ καλύπτονται με ενέχυρα επί της ελληνικής περιουσίας από το Μνημόνιο, είναι πιθανό το swap των 50 δις να ανταλλαχθεί με χρέος που κατέχουν ξένες τράπεζες και ιδρύματα.
Αν λάβουμε υπόψη μας πως οι ελληνικές τράπεζες και οι ελληνικοί φορείς κατέχουν περίπου 90 δις κρατικού χρέους, η Κύπρος περίπου 10-15 δις, η Τρόικα μαζί με τις αγορές της ΕΚΤ κατέχει, ήδη, περίπου 100 δις ελληνικού χρέους, τότε το υπόλοιπο εκ των 350 δις του συνόλου του ελληνικού χρέους που μένει στα χέρια ξένων τραπεζών και φορέων είναι περίπου 150 δις. Το Μέγα Swap θα εξασφαλίσει το 1/3 από αυτό, κατά αν αυτό ισχύσει τότε το πιθανότερο είναι πως θα πρόκειται για χρέος γαλλικών, γερμανικών και ελβετικών τραπεζών.
Ανοίγοντας η κυβέρνηση το δρόμο με το πρώτο swap των 50 δις, θα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει μετά από μερικά χρόνια σε δεύτερο ή τρίτο. Με αυτόν τον τρόπο από τη μία η Ελλάδα θα παραμένει δεσμευμένη από τα δάνεια στην Τρόικα τα οποία θα χρειαστεί χρόνια για να αποπληρώσει (τουλάχιστον μέχρι το νέο περιθώριο από την επιμήκυνση) ενώ παράλληλα θα υπακούει στις επιταγές της και από την άλλη θα έχει ανταλλάξει ένα τεράστιο τμήμα της περιουσίας της με χρέος σώζοντας της ξένες τράπεζες.
Σε αυτό το σενάριο η κυβέρνηση είναι πιθανό να υποχρεώσει τις ελληνικές τράπεζες και τους ελληνικούς φορείς να ανταλλάξουν τα ομόλογα τους με άλλα, λήξης μετά από πολλά χρόνια ενώ δεν αποκλείεται μέσα στα πλαίσια της αλληλεγγύης να εξασφαλίσει μία παρόμοια συμφωνία και με την Κύπρο.
Με αυτόν τον τρόπο, όμως, το βάρος θα μεταφερθεί και πάλι στην Ελλάδα, δηλαδή στους πολίτες, αφού από τη μία πλευρά οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν μεγαλύτερη στήριξη προκειμένου να αντέξουν την ήπια αναδιάρθρωση και από την άλλη τελικά θα πάρουν πίσω όλα τα χρήματα που τους χρωστά το κράτος, δηλαδή οι Έλληνες πολίτες.
Αν τώρα η Τρόικα θέλει να διεκδικήσει και το όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας στο έργο 'διάσωσης της Ελλάδας', μπορεί να συμφωνήσει με την απαίτηση της Γερμανίας ΄να συμμετέχουν στο κόστος της διάσωσης και οι δανειστές', κάτι που τελικά θα καταλήξει να ισχύει για ένα μικρό τμήμα του χρέους έτσι ώστε από τη μία η ζημία να είναι ελάχιστη ή μηδαμινή (ειδικά στην περίπτωση ήπιας αναδιάρθρωσης) και από την άλλη να ικανοποιηθεί και το λαϊκό αίσθημα προκαλώντας στον κόσμο την ψευδαίσθηση πως και οι τράπεζες πήραν το μάθημα τους και τελικά 'όλοι πλήρωσαν' την κρίση.

Πάνος Παναγιώτου
χρηματιστηριακός τεχνικός αναλυτής
XrimaNews.gr

http://emprosdrama.blogspot.com/2011/04/swap-50.html
Read more

Ετοιμάζεται για λουκέτο το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης



Ετοιμάζεται για λουκέτο το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Φωτιές άναψε και πάλι η Άννα Διαμαντόπουλου σε ένα ακόμα πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας. Αναταραχές και συγκρούσεις αναμένονται στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης όχι μόνον από πλευράς φοιτητών που διαμαρτύρονται για τις κτιριακές και …τις ελλείψεις, αλλά και από τους καθηγητές που σκοπεύουν να “κλείσουν” το ΤΕΙ αν δεν πληρωθούν τα δεδουλευμένα.
Απλήρωτο παραμένει το Εκπαιδευτικού Προσωπικό του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, καθώς δεν τους έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα έξι μηνών, ενώ έχουν γίνει μειώσεις εκπαιδευτικού προσωπικού που φτάνουν το 50%, κατά το τρέχον εξάμηνο, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η εκπαιδευτική διαδικασία.
Ταυτόχρονα, οι φοιτητές συμπορεύονται με τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών δεδομένου ότι διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις τόσο στις κτιριακές υποδομές, όσο και στις ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας σχετικά με τις συγχωνεύσεις στα ΤΕΙ.
Το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης συντονίζει έτσι τις κινητοποιήσεις του με τους Συλλόγους των ΤΕΙ Κοζάνης, Καβάλας και Πειραιά, Κρήτης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Μεσολογγίου και Χαλκίδας, που αντιμετωπίζουν όμοια προβλήματα, προκειμένου στις 6 Μαϊου να πραγματοποιήσουν κοινή παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.
Επίσης, ο Σύλλογος ΤΕΙ-Θ θα παραβρεθεί τη Δευτέρα στις 2 Μαϊου στην Επιθεώρηση Εργασίας, όπου έχει καταγγείλει τη μη καταβολή των δεδουλευμένων, θα προχωρήσει στο κλείσιμο του κτιρίου διοίκησης του ΤΕΙ και θα παρέμβει στο ΙΚΑ, στις 4 Μαϊου, με αίτημα την υπογραφή συμβάσεων, ενώ την εβδομάδα από 9 – 14 Μαϊου προγραμματίζει το κλείσιμο μίας σχολής ανά ημέρα, με στόχο την ενημέρωση για τα προβλήματα, με συζητήσεις και ομιλίες.
Στις 11 Μαϊου θα συμμετάσχουν στην γενική απεργία της ΓΣΕΕ και στις 19 Μαϊου στην πανελλαδική απεργία των ΤΕΙ με τη συμμετοχή των μόνιμων.
Δύσκολες μέρες για τα ΤΕΙ της χώρας…
http://hellenicspace.wordpress.com
Read more

Δημήτρης Τσοβόλας: «Οι κυβερνητικοί είναι επικίνδυνοι» [δήλωση βόμβα]


"Με την παγκοσμίως πρωτόγνωρη και εγκληματική τροπολογία που προβλέπει ότι το τίμημα από τις ιδιωτικοποιήσεις θα πηγαίνει για εξόφληση των χρεών, αποσκοπείται η προνομιακή και έγκυρη εξασφάλιση των δανειστών, για την περίπτωση μελλοντικού «κουρέματος» του δημόσιου χρέους. Είναι επικίνδυνοι οι άνθρωποι."
Δημήτρης Τσοβόλας

Με την τροπολογία προτείνεται μεταξύ άλλων, να γίνεται η διάθεση των εσόδων από την αποκρατικοποίηση και αξιοποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων, «αποκλειστικά για την μείωση του δημοσίου χρέους» και να συμμετέχουν στην Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Μεταφορών, ενώ ορίζεται και ειδική διαδικασία για την πρόσληψη χρηματοοικονομικών συμβούλων, μέσω τριμελούς επιτροπής ανάθεσης έργου, μιας τριμελούς επιτροπής παρακολούθησης και εκτέλεσης της σύμβασης και μιας πενταμελούς επιτροπής ελέγχου νομιμότητας των διαδικασιών ανάθεσης. Ιδού η ντροπολογία του αίσχους:

Σύμφωνα με το Olympia: "Πάνε να περάσουν από την βουλή την σύμβαση της ντροπής για ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας που ήδη έχει υπογράψει ο Παπάκωνσταντίνου"

Ιδού η ντροπολογία του αίσχους:

  

 Την ίδια στιγμή που ο αχυράνθρωπος πρωθυπουργός διαβεβαίωνε ότι θα απαγορευθεί με νόμο η πώληση εθνικής περιουσίας, ο δαιμόνιος Παπακωνσταντίνου, υπέγραφε ακριβώς το αντίθετο! 

Με αποκλειστικό στόχο την πληρωμή των τοκογλύφων, χωρίς καν αυτά τα έσοδα να μπαίνουν στο ταμείο του κράτους!

Εδώ ακριβώς κρύβεται όλο το παρασκήνιο για τις πρόωρες εκλογές και τις πιέσεις των δανειστών για “νομιμοποίηση” του αντισυνταγματικού μνημονίου με την έγκριση του Ελληνικού κοινοβουλίου. Όπως γράψαμε πριν από λίγο εδώ: Το “Θα φτιάξουμε νόμο που απαγορεύει την πώληση δημόσιας γης” του Παπανδρέου που πήγε; – Μόνο για εξόφληση του χρέους λένε ότι θα πάνε τα λεφτά των αποκρατικοποιήσεων
 το ΔΝΤ γνωρίζει πολύ καλά ότι οποιαδήποτε εκποίηση εθνικής περιουσίας θα είναι άκυρη αφού έχει υπογραφεί πραξικοπηματικά ΜΟΝΟ από τον Παπακωνσταντίνου και θα αναστραφεί εφ’ όσον η περιουσία βρίσκεται εντός της Ελληνικής επικράτειας.
Δείτε τώρα το έγγραφο βόμβα που αποκάλυψε το “Έχω Μάτια και Βλέπω”. Μιλάει ξεκάθαρα για ΠΩΛΗΣΗ περιουσίας και όχι “αξιοποίηση”.
Την ίδια στιγμή λοιπόν που ο αχυράνθρωπος πρωθυπουργός διαβεβαίωνε ότι θα απαγορευθεί με νόμο η πώληση εθνικής περιουσίας, ο δαιμόνιος Παπακωνσταντίνου, υπέγραφε ακριβώς το αντίθετο! Με αποκλειστικό στόχο την πληρωμή των τοκογλύφων, χωρίς καν αυτά τα έσοδα να μπαίνουν στο ταμείο του κράτους!
Όλη η πίεση λοιπόν των τελευταίων ημερών, είναι για να νομιμοποιηθεί αυτό το ανοσιούργημα από την βουλη των Ελλήνων!
ΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ;
Καμαρώστε τους…
Έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις και έσοδα από την πώληση γης και κτηρίων θα πρέπει να εξαιρούνται από τις ταμειακές εισροές…Ας δούμε-θυμηθούμε τι έλεγε η αρχική σύμβαση… 
Διαβάστε τι προβλέπει η “ΣYΜΒΑΣΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ” (8 Μαι.2010), Σελίδα 112, για τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις.
Τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις εξαιρούνται από τις ταμειακές εισροές…
Και που θα εγγράφονται αυτά τα έσοδα;
Αφού δεν θα εισρέουν στα ταμεία του Ελληνικού δημοσίου, που θα πηγαίνουν άραγε;;
Μήπως απευθείας στα ταμεία της Τρόικας;;
Δείτε τώρα τι αναφέρεται στην τελευταία επικαιροποιημένη έκδοση του μνημονίου στα Αγγλικά..
και συγκεκριμένα στη σελίδα 126 του  Third Review Under the Stand-By Arrangement(Μαρ.2011)
Εδω τα πράγματα είναι ακόμα πιο σαφή: 
Έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις και έσοδα από την πώληση γης και κτηρίων θα πρέπει να εξαιρούνται από τις ταμειακές εισροές…
Γίνεται δε για πρώτη φορά, σαφής αναφορά για έσοδα από πώληση γης και κτηρίων..
Τα έσοδα όμως αυτά θα εξαιρούνται από τις ταμειακές εισροές…
Μήπως για αυτό τους έπιασε “πρεμούρα” και κατέθεσαν εσπευσμένα χθες σχετική τροπολογία στην Βουλή…
Για να κουκουλώσουν και να επισημοποιήσουν το θέμα;

Πεταλωτής: «Εγγυόμαστε ότι δεν θα πουληθεί δημόσια γη»



http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2011/04/blog-post_2588.html#more
Read more

ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΚΗ, Ο ΛΑ(Γ)ΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΔ


ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΕ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΕΛΑΒΕ… Μερικά κρίσιμα σημεία από τη χθεσινή συνεδρίαση στη Βουλή και την παραπομπή του Άκη…
- Η σύμβαση που ο Άκης Τσοχατζόπουλος εισηγήθηκε και το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε είναιλεόντειος για το ελληνικό δημόσιο. Έδεσε τη χώρα για δεκαετίες.
- Η Νέα Δημοκρατία ήδη από το 1998 ως αξιωματική αντιπολίτευση κατήγγειλε τη σκανδαλώδη αυτή προσπάθεια του Άκη Τσοχατζόπουλου, όπως και τη σύμβαση που υπογράφηκε.
- Σύμφωνα με τη δικογραφία αλλά και τα στοιχεία της Γερμανικής Δικαιοσύνης και σ’ αυτή την υπόθεση εμφανίζονται οι «γνωστοί-άγνωστοι» λογαριασμοί, εταιρείες και πρόσωπα που- κατά σύμπτωση- πρωταγωνιστούσαν ή συμμετείχαν και στις υποθέσεις TOR και SIEMENS.
- Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ως Υπουργός Άμυνας και το ΚΥΣΕΑ της εποχής εκείνης –σύμφωνα με τη δικογραφία- δεν προστάτευσαν την μυστικότητα των αποφάσεων πριν καν ληφθούν! Με άλλα λόγια η HDW γνώριζε τις αποφάσεις πριν καν ληφθούν. Αυτό συνιστά παραβίαση μυστικών της Πολιτείας- κατασκοπεία, αδίκημα που τιμωρείται με 20ετή κάθειρξη.
- Αντιλαμβανόμαστε την προσωπική πίκρα του Άκη Τσοχατζόπουλου. Το ΠΑΣΟΚ, το οποίο παρ’ ολίγον να τον εκλέξει πρωθυπουργό το 1996, σήμερα τον παραπέμπει στη Δικαιοσύνη και μάλιστα με αδικήματα που τιμωρούνται με ισόβια κάθειρξη.
Το ΠΑΣΟΚ παρήγγειλε, το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε αυτά τα υποβρύχια.
- Η Νέα Δημοκρατία ως αξιωματική αντιπολίτευση κατήγγειλε τη λεόντειο αυτή σύμβαση, ως κυβέρνηση προστάτευσε στο ακέραιο το εθνικό και δημόσιο συμφέρον.
- Όσοι υποκριτικά μιλάνε για «γαλαζο-πράσινο» σκάνδαλο ας μας εξηγήσουν: τα υποβρύχια είχαν ή δεν είχαν τεχνικά προβλήματα; Καλώς ή κακώς δεν τα παρέλαβαν ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης; Ας μας εξηγήσουν όμως γιατί επί κυβερνήσεων της ΝΔ κατέθεταν ερωτήσεις στη Βουλή, πιέζοντας για την παραλαβή των υποβρυχίων; Μήπως και σε αυτή την περίπτωση έδρασαν ως ΛΑγΟΣ;
- Η Νέα Δημοκρατία πρώτη ζήτησε να διερευνηθεί η σκοτεινή αυτή ιστορία από την πρώτη στιγμή της υπογραφής της σύμβασης μέχρι και σήμερα, ώστε να λάμψει η αλήθεια. Επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας η αρμόδια επιτροπή της Βουλής να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες της.
Read more

Ο Καρατζαφέρης είχε ζητήσει ενημέρωση από τον Μεϊμαράκη.


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΥΠΕΘΑ ΕΔΩ :
"Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2007 και ώρα 12:00, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, θα επισκεφθεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,κατόπιν αιτήματός τουπροκειμένου να ενημερωθεί για θέματα του Υπουργείου."
Η επίσκεψη-ενημέρωση όπως προκύπτει..από το ΑΠΕ , πραγματοποιήθηκε στις 5/11/2007 και διήρκεσε 2 ώρες.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και οι αρμόδιοι επιτελείςενημέρωσαν τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη για θέματα που αφορούν σε ολόκληρο το φάσμα της αμυντικής πολιτικής της χώρας.  
Τώρα το τι ακριβώς συζήτησαν δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε..
Πάντως σε δυο ώρες θα είχε την ευκαιρία να υποβάλλει αρκετές ερωτήσεις ο κ. Καρατζαφέρης.
Read more

Oι βάσεις των μεταθέσεων και τα ονόματα των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που μετατίθενται για το 2011, από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ , σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ, του αιρετού Δημήτρη Μπράτη



 

Αθήνα, 29 Απριλίου 2011


Oι  βάσεις των μεταθέσεων και τα ονόματα   των εκπαιδευτικών  της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που μετατίθενται για το 2011,  από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ , σε ΣΜΕΑΕ  και  ΚΕΔΔΥ




Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

            Στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ (29-04-2011) εγκρίθηκαν  οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (2011) από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, καθώς και οι μεταθέσεις σε ΣΜΕΑΕ και σε ΚΕΔΔΥ.  
Ο αριθμός των αιτήσεων που ικανοποιήθηκαν είναι ο μικρότερος από κάθε άλλη χρονιά, κάτι που έγκαιρα είχα επισημάνει σε προηγούμενα ενημερωτικά μου, αφού μόνο το 15,24 % των αιτήσεων που υποβλήθηκαν  ικανοποιήθηκε. Αυτό οφείλεται, κυρίως, στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις των σχολικών μονάδων, που είχαν ως αποτέλεσμα οι Διευθύνσεις  Εκπαίδευσης να δώσουν ελάχιστα οργανικά κενά. Κατά τη γνώμη μου, την οποία υποστήριξα και στο Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη και τον προσωπικό , οικογενειακό και οικονομικό προγραμματισμό των συναδέλφων μου, οι μεταθέσεις έπρεπε να γίνονται όχι με βάση τα οργανικά κενά αλλά με βάση τα λειτουργικά. Αν αυτό συνέβαινε οι μεταθέσεις θα ήταν πολλαπλάσιες, αφού η εκτίμηση των ΠΥΣΠΕ όλης της χώρας για τα λειτουργικά κενά που θα προκύψουν ως τον Αύγουστο του 2011 είναι :  2503 δασκάλων , 1337 νηπιαγωγών ,533 Αγγλικής Γλώσσας , 562 Φυσικής Αγωγής και 306 Μουσικής.
Ο μικρός αριθμός των μεταθέσεων θα δημιουργήσει πρόβλημα και στους διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών , αφού σύμφωνα με το νόμο δεν μπορούν να γίνουν μόνιμοι διορισμοί σε περιοχές όπου δεν ικανοποιήθηκαν όλες οι αιτήσεις για μετάθεση.
Δεν πραγματοποιήθηκαν μεταθέσεις σε πειραματικά και διαπολιτισμικά σχολεία , ενώ σύμφωνα με το νόμο έπρεπε να προηγηθούν, με το αιτιολογικό ότι αναμένεται η ψήφιση νέου θεσμικού πλαισίου.Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός να καλούνται συνάδελφοί μας να υποβάλλουν αιτήσεις μετάθεσης,  με συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο και αυτές να μην εξετάζονται .

Οι βάσεις των μεταθέσεων

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ
ΔΑΣΚΑΛΟΙ
ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ
ΑΓΓΛΙΚΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΦΥΣ. ΑΓΩΓΗΣ
(051) Α΄ Αθηνών (Π.Ε.)
(052) Β΄ Αθηνών (Π.Ε.)
(053) Γ΄ Αθηνών (Π.Ε.)
34,07
(054) Δ΄ Αθηνών (Π.Ε.)
45,99
(521) Α΄ Ανατ. Αττικής (Π.Ε.)
(522) Β΄ Ανατ. Αττικής (Π.Ε.)
(531) Α΄ Δυτ. Αττικής (Π.Ε.)
30,95
28,18
36,49
(532) Β΄ Δυτ. Αττικής (Π.Ε.)
23,36
(541) Α΄ Πειραιά (Π.Ε.)
30,11
(542) Β΄ Πειραιά (Π.Ε.)
30,55
(543) Γ΄ Πειραιά (Π.Ε.)
36,03
16,16
(071) Βοιωτία (Π.Ε.)
17
26,4
(121) Εύβοια (Π.Ε.)
16,01
7,32
(281) Κορινθία (Π.Ε.)
18,99
(021) Αργολίδα (Π.Ε.)
90,4
(061) Αχαία (Π.Ε.)
44,2
55,4
(031) Α΄ Αρκαδία (Π.Ε.)
9
(032) Β΄ Αρκαδία (Π.Ε.)
(151) Ηλεία (Π.Ε.)
44,97
17,91
(361) Μεσσηνία (Π.Ε.)
90,49
22,91
(301) Λακωνία (Π.Ε.)
17,62
41,87
(461) Φθιώτιδα (Π.Ε.)
84,25
47,86
(481) Φωκίδα (Π.Ε.)
8,16
(131) Ευρυτανία (Π.Ε.)
9
(011) Αιτωλοακαρνανία (Π.Ε.)
20,45
15,66
(141) Ζάκυνθος (Π.Ε.)
18,86
30,86
19,98
(251) Α΄ Κεφαλλονιά (Π.Ε.)
29,2
(252) Β΄ Κεφαλλονιά (Π.Ε.)
(341) Λευκάδα (Π.Ε.)
31,53
(241) Κέρκυρα (Π.Ε.)
9,83
7
31,83
(041) Αρτα (Π.Ε.)
43,82
65,62
(401) Πρέβεζα (Π.Ε.)
65,69
48,94
(201) Α΄ Ιωαννίνων (Π.Ε.)
88,49
81,65
(202) Β΄ Ιωαννίνων (Π.Ε.)
84,92
65,78
(203) Γ΄ Ιωαννίνων (Π.Ε.)
70,29
59,18
(204) Δ΄ Ιωαννίνων (Π.Ε.)
53,23
(181) Θεσπρωτία (Π.Ε.)
53,47
42,68
(351) Α΄ Μαγνησίας (Π.Ε.)
94,36
87,94
(352) Β΄ Μαγνησίας (Π.Ε.)
72,15
54,27
(353) Γ΄ Μαγνησίας (Π.Ε.)
77,9
58,9
(354) Δ΄ Μαγνησίας (Π.Ε.)
54,18
35,75
69,5
(311) Α΄ Λάρισας (Π.Ε.)
116,84
126,94
(312) Β΄ Λάρισας (Π.Ε.)
90,7
84,13
(313) Γ΄ Λάρισας (Π.Ε.)
90,84
84,22
(314) Δ΄ Λάρισας (Π.Ε.)
83,15
52,41
(221) Καρδίτσα (Π.Ε.)
34,36
(451) Τρίκαλα (Π.Ε.)
78,72
32,48
20,22
(191) Α΄ Θεσσαλονίκης (Π.Ε.)
115,15
84,21
119,98
(192) Β΄ Θεσσαλονίκης (Π.Ε.)
96,27
75,42
105,49
(193) Γ΄ Θεσσαλονίκης (Π.Ε.)
96,58
65,08
(194) Δ΄ Θεσσαλονίκης (Π.Ε.)
63,48
(195) Ε΄ Θεσσαλονίκης (Π.Ε.)
50,98
(081) Γρεβενά (Π.Ε.)
25,32
30,91
(271) Κοζάνη (Π.Ε.)
34,27
(391) Πιερία (Π.Ε.)
83,31
64,62
60,44
84,74
(161) Ημαθία (Π.Ε.)
34,28
66,77
10,2
(381) Πέλλα (Π.Ε.)
63,66
29,46
(231) Καστοριά (Π.Ε.)
81,12
(471) Φλώρινα (Π.Ε.)
72,2
(491) Χαλκιδική (Π.Ε.)
(261) Κιλκίς (Π.Ε.)
65,53
42,41
(091) Δράμα (Π.Ε.)
36,94
(441) Σέρρες (Π.Ε.)
33,32
(211) Α΄ Καβάλας (Π.Ε.)
24,36
(371) Ξάνθη (Π.Ε.)
44,78
60,45
(421) Ροδόπη (Π.Ε.)
34,61
(111) Εβρος (Π.Ε.)
16,58
(171) Ηράκλειο (Π.Ε.)
18,28
14,82
46,38
96,81
(501) Χανιά (Π.Ε.)
73
39,73
(411) Ρέθυμνο (Π.Ε.)
20,97
(321) Λασίθι (Π.Ε.)
(101) Δωδεκάνησα (Π.Ε.)
17,14
(291) Κυκλάδες (Π.Ε.)
22,27
22,73
38,07
22,32
(431) Α΄ Σάμου (Π.Ε.)
21,57
(432) Β΄ Σάμου (Π.Ε.)
27,62
(331) Α΄ Λέσβου (Π.Ε.)
40,47
9
(332) Β΄ Λέσβου (Π.Ε.)
(511) Α΄ Χίου (Π.Ε.)
48,75
38,89
19,91
(512) Β΄ Χίου (Π.Ε.)


Αριθμητικά στοιχεία για τις μεταθέσεις

Α. Γενικές μεταθέσεις
Υποβλήθηκαν 9.573 αιτήσεις και ικανοποιήθηκαν 1459

Ειδικότητα
Αριθμός αιτήσεων
Ικανοποιήθηκαν
Αγγλικής
655
25
Δάσκαλοι
5.537
551
Μουσικής
179
9
Νηπιαγωγοί
2.302
863
Φ.Αγωγής
900
11



Β. Μεταθέσεις σε ΣΜΕΑΕ  και ΚΕΔΔΥ
Πίνακας εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δασκάλων, Νηπιαγωγών και ειδικοτήτων), που μετατίθενται από περιοχή σε περιοχή προκειμένου να τοποθετηθούν σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και ΚΕ.Δ.Δ.Υ, ο αριθμός των οποίων έχει ως εξής:

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ
ΔΑΣΚΑΛΟΙ
237
209
ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ
88
65
ΑΓΓΛΙΚΩΝ
0
0
ΦΥΣ.ΑΓΩΓΗΣ
18
2
ΜΟΥΣΙΚΗΣ
2
1
ΣΥΝΟΛΟ
345
277

                                                                                                  


Read more