Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Πόρτα εξόδου αναζητεί και ο γκαφατζής Βενιζέλος!


http://www.newsbomb.gr/politikh/story/79582/porta-exodoy-psachnei-o-benizelos


Την πόρτα της εξόδου ψάχνει πλέον ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τις εξελίξεις στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, στην Πολωνία, την Παρασκευή.
Βλέπει ότι το κακό σενάριο της χρεοκοπίας είναι πλέον ορατό και φοβάται να μη σκάσει η βόμβα στα χέρια του.
Από την άλλη πλευρά, ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι δείχνουν να είναι μαζί του οι δανειστές μας.
Τα γεγονότα που, σύμφωνα με πληροφορίες, τους έχουν εξοργίσει, είναι η αποπομπή των μελών της ΕΛΣΤΑΤ και η σύγκρουση που είχε την περασμένη εβδομάδα με τα κορυφαία στελέχη της τρόικας.
Όσον αφορά στο πρώτο, ο κ. Βενιζέλος φέρεται εκτεθειμένος, αφού λίγες μέρες μετά, έκθεση της ευρωπαϊκής επιτροπής κατέληγε στα ίδια συμπεράσματα με εκείνη της επιτροπής της Βουλής: ότι το χρέος της Ελλάδας έχει εκτροχιαστεί.
Όσον αφορά στο δεύτερο, τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας δυσαρεστήθηκαν από το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος τους είπε πως συνομιλεί μόνο με τους ομολόγους του και δεν δέχεται να αποφασίσει για το τι μέλλει γενέσθαι με τους ίδιους.
Βέβαια, το τρίτο μέρος του δράματος παίχτηκε στην Πολωνία, όταν ο έλληνας υπουργός Οικονομικών συγκρούστηκε με τον γερμανό ομόλογό του κ. Σόιμπλε.
Ο κ. Σόιμπλε φέρεται να εκδήλωσε στο τραπέζι των συζητήσεων την έντονη δυσφορία του και να του είπε το επιβεβαιωμένο πλέον από πολλές πηγές, ότι «πρώτα τα μέτρα, μετά η δόση».
Μια ενδεχόμενη φυγή του δεύτερου αντιπροέδρου θα προκαλέσει σεισμικές δονήσεις στην κυβέρνηση που μπορεί να φέρουν και εκλογές.
Είναι γνωστό ότι ο κ. Βενιζέλος διατηρεί μια μικρή μεν αλλά δεμένη ομάδα εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, η οποία πριν από τρεις μήνες απείλησε να ρίξει την κυβέρνηση.
Οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και ο κ. Παπανδρέου θα προσπαθήσει να ισορροπήσει την κατάσταση, αφού για την ώρα δείχνει να στηρίζει -για τους δικούς του λόγους- τον υπουργό Οικονομικών.
Πλέον οι ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και μπορούν να ανατραπούν τα πάντα στους συσχετισμούς μέσα στην κυβέρνηση.
Read more

Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν οι θεσσαλονικείς τον Κ. Καραμανλή


Με χειροκροτήματα και σφυρίγματα υποδέχτηκαν τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή οι θεσσαλονικείς κατά την άφιξή του στην ΔΕΘ.




Read more

Ετοιμάζει νέο διάγγελμα ο Παπανδρέου για να (ξανα)εκβιάσει το λαό

Ετοιμάζει νέο διάγγελμα ο Παπανδρέου για να (ξανα)εκβιάσει το λαό

Μια πληροφορία με πολύ νόημα κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες. Ο πρωθυπουργός αναμένεται την Δευτέρα ή την Τρίτη να προχωρήσει είτε σε διάγγελμα είτε σε παρέμβαση η οποία όμως θα γίνει με τρόπο ώστε να την ακούσουν όλοι οι Έλληνες. Ο Γ. Παπανδρέου, πήρε αυτή την απόφαση μετά 
τις....
δραματικές εξελίξεις στο Γιουρογκρούπ όπου ο Βενιζέλος «έφαγε ακόμη μια πόρτα» από τους εταίρους σε ότι αφορά την εφαρμογή των μέτρων και την επίτευξη στόχων.
Ο πρωθυπουργός θα θελήσει να δώσει έναν τόνο πραγματικής εθνικής καταστροφής που επέρχεται, θα προσπαθήσει να βάλει στο κάδρο της χρεοκοπίας όλους τους Έλληνες και θα τους ζητήσει να βάλουν πλάτη χωρίς να διαμαρτύρονται και να αντιδρούν.
Θα ζητήσει από τους πολίτες αρχικά να στηρίξουν τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, δηλαδή να σπεύσουν να πληρώσουν όλα τα χαράτσια που επιβλήθηκαν και να μην οργανώνουν κινήματα «Δεν πληρώνω φόρους».
Σε δεύτερο πλάνο θα ζητήσει από όλα τα κόμματα, τους φορείς, τα σωματεία και τους συνδικαλιστές να πάνε σε μορατόριουμ ολίγων μηνών ώστε να βγει η χώρα από το τούνελ.
Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός θα παίξει το τελευταίο χαρτί για να παραμείνει πρωθυπουργός.
Μήπως όμως θα έδινε καλύτερες υπηρεσίες στη χώρα αν παραιτούνταν ως αποτυχημένος;
Σχόλιο tsantiri: Είναι γνωστή η τακτική του Γιώργου Παπανδρέου να πολιτεύεται «εκβιάζοντας» το λαό, το κόμμα, τους βουλευτές του… Το έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, δεν ξέρει και άλλο τρόπο να επιβιώνει και μέχρι τώρα -η αλήθεια είναι- του περνάει… Το θέμα είναι αν θα μασήσουμε ξανά με το νέο εκβιασμό που προετοιμάζει…
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/09/blog-post_4789.html#more

Read more

Δραματοποιείται το κυβερνητικό αδιέξοδο για να στήσουν κάλπες;

H δραματοποίηση των εξελίξεων στο Eurogroup από την κυβέρνηση (δηλώσεις Ε. Βενιζέλου, εσπευσμένη επιστροφή του Γ. Παπανδρέου, ενημέρωση Α. Σαμαρά από Ε. Βενιζέλο) χωρίς να υπάρχει κανένα πραγματικό γεγονός που να δικαιολογεί τέτοια ατμόσφαιρα (η καθυστέρηση στην 6η δόση ήταν άκρως αναμενόμενη) δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να «σερβίρει» βαριά μέτρα ή εκλογές. Πιθανότερο το δεύτερο.
Χθες, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του defencenet.gr ζητήθηκαν από την γραμματεία του προέδρου της Βουλής, τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Βουλής με την οποία προκηρύχθηκαν εκλογές και διαλύθηκε το Κοινοβούλιο τον Σεπτέμβριο του 2009.
Αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα αυτή την στιγμή είναι ότι πρόκειται για 100% «στημένη» ατμόσφαιρα από την άποψη της κυβέρνησης. Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι
«Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε στον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, τις δυσκολίες που υπάρχουν, αλλά και τις κρίσιμες ώρες ενόψει της υλοποίησης των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου. Ο Γ. Παπανδρέου βρίσκεται αυτή την ώρα σε πτήση από το Λονδίνο προς Αθήνα, ενώ είχε προηγηθεί τηλεφωνική του επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.
Σε αυτό το τηλεφώνημα, ο κ. Βενιζέλος του μετέφερε το κλίμα που αντιμετώπισε στην Πολωνία που χαρακτηρίζεται από δυσπιστία μέχρι εχθρότητα των εταίρων μας απέναντι στην Ελλάδα. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη δραματική, έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι οι επικεφαλής της τρόικας δεν έχουν ορίσει ημερομηνία επιστροφής στην Ελλάδα, παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο».
Σιγά τα ωά! Και σιγά την "δραματική συνεδρίαση"! Μια μόνιμη κατάσταση πάει να εξελιχθεί σε έκτακτη για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς της κυβέρνησης, η οποία έτσι ή αλλιώς έχει και την «καυτή πατάτα» της κρίσης στην Α. Μεσόγειο…
Αν δεν πάνε σε εκλογές άμεσα, κάτι άλλο, πολύ χοντρό, προσπαθούν να «σερβίρουν»…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Read more

Εσπευσμένη επιστροφή Γ.Παπανδρέου: Εκλογές ή κρίση στην Α.Μεσόγειο;


(Ανανέωση 18.35): H εσπευσμένη επιστροφή του πρωθυπουργού από το Λονδίνο Γ.Παπανδρέου και η ακύρωση του ταξιδιού στη Ν.Υόρκη, που ανακοινώθηκε πριν λίγο (γράφουμε σχετικά στις τελευταίες ειδήσεις) οδηγεί στην ματαίωση της συνάντησης με τον Ρ.Τ.Ερντογάν στη Ν.Υόρκη.
Είχαμε από χθες σημειώσει η χώρα σε μια κρίσιμη στιγμή είχε μείνει ακέφαλη αφού επουσίαζαν εκτός Ελλάδος πρωθυπουργός, αντιπρόεδροι, υπουργός Εξωτερικών και Α/ΓΕΕΘΑ!
Οι πραγματικοί λόγοι της ακύρωσης του ταξιδιού, μπορεί να σχετίζονται με απόφαση άμεσης προσφυγής στις κάλπες, όπου χρησιμοποιείται ως αφορμή η καθυστέρηση στην καταβολή της 6ης δόσης (ήδη υπάρχει σχετικές δηλώσεις περί "μη ύπαρξης αρραγούς εθνικού μετώπου" από τον Ε.Βενιζέλο που "φωτογραφίζουν" κυρίως τη Ν.Δ.), είτε με επιδείνωση της κατάστασης ασφάλειας στην Α.Μεσόγειο.
Περισσότερη ενημέρωση σε λίγο.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οριστικό: Η 6η δόση δεν πρόκειται να καταβληθεί ή τουλάχιστον δεν πρόκειται να καταβληθεί εγκαίρως! Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλβγκανγκ Σόιμπλε, πριν από λίγα λεπτά: "Η 6η δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ θα καθυστερήσει να καταβληθεί στην Ελλάδα. Πρέπει να δούμε κάποια πράγματα"!
Δεδομένου ότι δεν έχουν λαμβάνειν οι ευρωπαϊκές τράπεζες από την 6η δόση, οι Ευρωπαίοι με την άνεσή τους πιέζουν μέχρι ασφυξίας την Ελλάδα και ωθούν την κυβέρνηση στη λήψη και νέων μέτρων.
Eίναι και μία επιβεβαίωση του γεγονότος ότι δεν ενδιαφέρονται για την "υγεία" της Ελλάδας, αλλά αποκλειστικά για την "υγεία" των τραπεζών τους!
Αναφερόμενος στο θέμα αυτό, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ Ε. Βενιζέλος προσπάθησε να δικαιολογήσει το γερμανικό "χαστούκι" υποστηρίζοντας ότι "Το μείζον δεν είναι ο χρόνος της εκταμίευσης, αλλά η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, που είναι ιδιαίτερα θετικές για την Ελλάδα και είναι υψίστης σημασίας για τη βιωσιμότητα του χρέους. Θα πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για τη μείωση του ελλείμματος και τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους, για να μην βρεθεί η οικονομία σε περιδίνηση"!
Δηλαδή έρχονται και νέα μέτρα ή απλά "εξακολουθούν να πυροβολούν τον πεθαμένο"!
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=24059&Itemid=139
Read more

Αποθέωση Καραμανλή στην ΔΕΘ!

Ημέρες …2004 πριν από λίγο στην Θεσσαλονίκη. Πραγματική έκρηξηω λατρείας αλλά και οργής αφού και οι τελευταίες αποκαλύψεις συνθλίβουν τους συκοφάντες του μεγάλου ευπατρίδη. Μόλις ξεκίνησε η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά
http://olympia.gr/
Read more

Σε δραματική κατάσταση η χώρα – Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις


Σε δραματική κατάσταση η χώρα – Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις 
Δραματικές πολιτικές εξελίξεις φέρνει η διακοπή του προγραμματισμένου ταξιδιού του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στην Νέα Υόρκη και η εσπευσμένη επιστροφή του στην Αθήνα, η οποία αναμένεται τις βραδινές ώρες. 



Πολιτικοί παράγοντες δεν αποκλείουν πλέον ούτε την πρόωρη προσφυγή  στις κάλπες, αφού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τουnewpost.gr στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο ετέθησαν δραματικά διλλήματα στο Eurogroup που έγινε στο Βρόκλαβ της Πολωνίας. Συγκεκριμένα οι εταίροι αμφισβήτησαν τη δυνατότητα της κυβέρνησης να εισπράξει την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα, υποδεικνύοντας στον κ. Βενιζέλο ότι η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έχει δηλώσει δημόσια ότι θα την εμποδίσει, ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση είναι εναντίον και ότι το ΚΚΕ καλεί ήδη τους πολίτες να μην την πληρώσουν.

 Επίσης αμφισβήτησαν ευθέως την εργασιακή εφεδρεία, επισημαίνοντας ότι το μέτρο δεν λαμβάνεται σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου. Οι εταίροι προειδοποίησαν τον κ. Βενιζέλο ότι για να εκταμιευθεί η δόση, η εισφορά στα ακίνητα θα πρέπει να εισπραχθεί ως το τελευταίο ευρώ και ζήτησαν άμεσα μέτρα επιπλέον περικοπής δαπανών, ύψους ως και 2 δις ευρώ ώστε να υπάρχει ασφάλεια ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι. 

Κατόπιν όλων αυτών είναι σαφές ότι η δόση είναι στον αέρα και γι’ αυτό ο κ. Παπανδρέου επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα. Έτσι εξηγείται επίσης γιατί ο κ. Βενιζέλος προχώρησε σήμερα σε δραματική προειδοποίηση ότι η δόση θα πρέπει να εισπραχθεί πάση θυσία, αλλά έσπευσε να ενημερώσει και τον κ. Σαμαρά. 

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε απολύσεις στο δημόσιο και ταυτόχρονα να εξουδετερώσει τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αλλιώς το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Για την ήδη κλονισμένη κυβέρνηση αυτό αποτελεί το απόλυτο αδιέξοδο. Ο Πρωθυπουργός επιστρέφει στην Αθήνα για να πάρει δραματικές αποφάσεις, οι οποίες πιθανότατα να οδηγήσουν και σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
http://www.newpost.g
Read more

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!


Πριν απο λίγα λεπτά έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός ματαίωσε το ταξίδι του στις ΗΠΑ, όπου και θα βρισκόταν για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ.
Πληροφορίες του ΟΛΥΜΠΙΑ, αναφέρουν ότι η εξέλιξη αυτη ήρθε μετα την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ευαγγελο Βενιζελο και τα όσα του είπε για το κρίσιμο Ecofin που μόλις ολοκληρώθηκε στην Πολωνία.
Ο Γ. Παπανδρέου είχε φύγει χθες από την Ελλάδα, ωστόσο δεν μετέβει κατευθείαν στις ΗΠΑ, αλλά έκανε ενδιάμεσο σταθμό το Λονδίνο, με σκοπό να πετάξει σήμερα για τη Νέα Υόρκη, ωστόσο επιστρέφει άμεσα στην Ελλάδα.
Η επίσημη δικαιολογία της ματαιωσης, φέρεται να είναι το άσχημο κλίμα μέσα στο χθεσινό Eurogroup και στο σημερινό Ecofin, στο οποίο συμμετείχε και ο Αμερικανός Υπουργος Οικονομικων που λέγεται ότι έφυγε απογοητευμένος, λόγω των χειρισμών της Ευρώπης και κυρίως της Γερμανίας, μια χώρα που πλέον αντιμετωπίζει σημαντικό πολιτικό πρόβλημα στο εσωτερικό της. Οι εξελίξεις στο εσωτερικό της Γερμανίας αναμένεται να είναι ραγδαίες μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, προκαλώντας την έντονη ανησυχία της Ευρώπης, αλλά και της Ελλάδας που “καίγεται” να πάρει το πράσινο φως για την επόμενη δόση.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος του Ecofin στην Πολωνία τόνισε ότι είναι έτοιμος να λάβει και νέα μέτρα, αν δεν πειστεί η τρόικα ότι αρκεί το τέλος μέσω ΔΕΗ για να κλείσουν οι “τρύπες”.
Η δήλωση Βενιζέλου:
«Το βασικό συμπέρασμα αυτής της τριήμερης συνόδου του Eurogroup και του Ecofin, με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των διεθνών οικονομικών θεσμών και του Αμερικανού Υπουργού Οικονομικών, είναι πως ζούμε μέσα σε ένα ιδιαίτερα ρευστό και νευρικό περιβάλλον και διεθνές και ευρωπαϊκό. Αυτή η ρευστότητα και η νευρικότητα, επιβάλλει σε μας να πάρουμε τώρα τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να προστατέψουμε τον εαυτό μας, την πατρίδα μας.
Το ζήτημα δεν είναι μόνο να μειώσουμε το έλλειμμα και να φτάσουμε σε πρωτογενή πλεονάσματα, ούτε μόνο να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους. Είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτά. Αυτά από μόνα τους είναι θεμελιώδη και σημαντικά, αλλά το ζητούμενο είναι ακόμη σημαντικότερο. Είναι να μη βρεθούμε μέσα σε μία περιδίνηση, όχι επειδή εμείς δεν εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας – τις υποχρεώσεις θα τις εκπληρώσουμε- αλλά γιατί το σύστημα οικονομικής διακυβέρνησης δεν λειτουργεί, γιατί υπάρχουν αμφιθυμίες, αρρυθμίες, καθυστερήσεις. Και μπορεί όλα αυτά να είναι επικίνδυνα και βλαπτικά για την Ευρωζώνη και για τους εταίρους μας, αλλά για μας μπορεί να είναι καταστροφικά”.
Read more

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Καταγγέλουν το Νίκο Χατζηνικολάου για διαπλοκή με τα ΙΕΚ

Ανοικτή Επιστολή Αναγνώστη προς

την Αναπληρώτρια Υπουργό κα Φώφη Γεννηματά

Kρίση και διαπλοκή στα ΜΜΕ την Πολιτική και την Εκπαίδευση

Πέραν της βαθιάς οικονομικοκοινωνικής κρίσης με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η ελληνική κοινωνία, μια άλλη πρωτοφανή κρίση, που σχετίζεται με την πρακτική ορισμένων ΜΜΕ, και αποτελεί μόνον την κορυφή του παγόβουνου, σχετικά με τη διαπλοκή στην πολιτική, σε κάποια ΜΜΕ, και συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, αρχίζει να εξελίσσεται και να χάνει πλέον την πειστικότητά της.

Η συγκεκριμένη κρίση, δεν αφήνει ανεπηρέαστα τα ΜΜΕ, τη στάση του έλληνα αναγνώστη απέναντι στην αξιοπιστία της ενημέρωσης και την γενικότερη πτώση στις κυκλοφορίες των εφημερίδων, που ενδεχομένως να οφείλονται στην πρακτική συγκεκριμένου εκδότη- δημοσιογράφου. Πρόκειται για την πρακτική της εφημερίδας Real News και του δημοσιογράφου κου Νίκου Χατζηνικολάου, ο οποίος ανέλαβε εργολαβικά, να επιλύσει τα μείζονα θέματα του κλάδου της ιδιωτικής εκπαίδευσης, υπό το ένδυμα του δημοσιογραφικού ρεπορτάζ, χάνοντας όμως συνολικά πλέον την αξιοπιστία του, εφόσον αδυνατεί πλέον να διαμορφώσει λογικοφανή επιχειρήματα, γιατί είναι πλέον πασιφανές ότι περιορίζει το ρεπορτάζ του ανάλογα με τις επιταγές του εντολέα του, εφόσον είναι γνωστό μέσα από τις διαφημίσεις στον τύπο, ότι υπάγεται στη μισθοδοσία των επιχειρήσεων ΑΚΜΗ και Metropolitan College, του κρατικοδίαιτου νεόπλουτου επιχειρηματία κου Κωνσταντίνου Ροδόπουλο, με τον οποίο τους συνδέει όχι μόνον εργοδοτική σχέση, αλλά και προσωπική φιλία και συγγένεια – κουμπαριά, όπως έχει καταγραφεί στις κοσμικές στήλες κάποιων περιοδικών.

Δεν είναι τυχαία η σιωπή του ΕΣΡ, (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης) εφόσον ο εν λόγω εκδότης και δημοσιογράφος, σε πρόσφατη διαφήμιση του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, στη Real News, με φωτογραφία του κοσμεί τη διαφημιστική καταχώρηση του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, κάνοντας προκλητική την εμφάνισή του, ενώ με το μανδύα του «ανεξάρτητου» μαχόμενου δημοσιογράφου, τόσο από την εφημερίδα του όσο και από το ραδιόφωνο τoυ Real FM, συνεχίζει με τη μορφή του «ανεξάρτητου» δήθεν ρεπορτάζ, να βάλλει εναντίον συγκεκριμένων επιχειρήσεων, κατ’ εντολή του εντολέα του προφανώς, αλλά πολύ περισσότερο να προσπαθεί να πετύχει και ρόλο «ελεγκτή», «δικαστή» και «καθοδηγητή» του ΥΠΔΒΘ.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε, η αναφορά του στο site της Real News, για δήθεν πρόσφατη ερώτηση του πρώην υπουργού Προκόπη Παυλόπουλου, που πουθενά δεν προκύπτει από τα πρακτικά της Βουλής, μόνον και μόνον για να ενισχύσει την χαμένη πλέον αξιοπιστία του. ¨Όλα τα παραπάνω, ενδεχομένως να αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου για ένα μεγάλο φαινόμενο διαπλοκής, μεταξύ επιχειρηματιών, πολιτικών, και του παραπάνω εκδότη.

Ο κος Νίκος Χατζηνικολάου, όταν κάνει ρεπορτάζ εκείνος ή συνεργαζόμενοι με εκείνον ρεπόρτερ, θα πρέπει να ασχολείται συνολικά με οτιδήποτε επιλήψιμο, μελετώντας συνολικά το θέμα, γιατί τότε είναι πασιφανές ότι λειτουργεί επιλεκτικά. Γνωρίζει πολύ καλά για παράδειγμα, ότι στη χώρα μας δεν υφίσταται θεσμικό πλαίσιο για ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ στο χώρο των κολεγίων, εθελοτυφλεί όμως μπροστά στο φαινόμενο της παραπλανητικής διαφήμισης του Metropolitan College του κουμπάρου του, με τίτλο 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, όπως εμφανίστηκε και στην Real News και σε πολλές άλλες εφημερίδες, σε τηλεοπτικά σποτ, αλλά και σε τηλεοπτικό σποτ, που είναι αναρτημένο στο δικτυακό τόπου του εν λόγω Κολεγίου, αποπροσανατολίζοντας και παραπλανώντας τους νέους της χώρας, τα παιδιά μας όπως λέει ο παραπάνω δημοσιογράφος.

Μάλιστα το θέμα της παραπλανητικής διαφήμισης του εν λόγω κολεγίου, θα έπρεπε να επιφέρει την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του, όπως και στην περίπτωση του Athenian College, εφόσον συνιστά το ίδιο παράπτωμα και είναι παραπλανητική. Εξάλλου, μια πιο προσεκτική ματιά του κου Χατζηνικολάου, στα προγράμματα σπουδών για τα οποία έχει αδειοδοτηθεί το κολέγιο του κουμπάρου του Metropolitan College, θα του αποκάλυπτε ότι το εν λόγω κολέγιο παραπλανητικά διαφημίζει Bachelor στην Διαιτολογία και την Αρχιτεκτονική, ενώ όπως προκύπτει από τον πίνακα των εγκεκριμένων κολεγίων, το Metropolitan College, δεν έχει αδειοδοτηθεί για τα παραπάνω προγράμματα, διαπράττει δηλαδή το ίδιο δεύτερο αδίκημα με το Athenian College του οποίου η άδεια έχει ανακληθεί.

Φυσικά οι κουμπαριές, η διαπλοκή και τα συμφέροντα δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο, στον κο Χατζηνικολάου, οπότε μάλλον είναι a la card η «μαχόμενη δημοσιογραφία» και το ενδιαφέρον του για τα νέα παιδιά του τόπου, ενώ αξίζει προσοχής και ο τρόπος που προσπαθεί να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη. Η εκτίμησή μου είναι ότι το ΥΠΔΒΘ δείχνει να πράττει τα όσα πρέπει, αντικειμενικά, χωρίς να χρειάζεται καθοδήγηση από τον παραπάνω δημοσιογράφο.

Αλήθεια, γιατί δεν παίρνει την πρωτοβουλία ο κος Χατζηνικολάου, να αφυπνίσει τους Έλληνες Βουλευτές, για να πραγματοποιηθεί μια επίκαιρη ερώτηση ή μια επερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων, για τους δημόσιους πόρους, που έχει αποσπάσει ο κρατικοδίαιτος επιχειρηματίας κος Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, κουμπάρος του κου Χατζηνικολάου και πρωτοκλασάτου στελέχους του «παλαιού ΠΑΣΟΚ», ο οποίος ανδρώθηκε επιχειρηματικά, αποσπώντας πόρους από το δημόσιο προϋπολογισμό μέσω διαφόρων «μελετητικών» προγραμμάτων, κατά την οκταετία 1996 -2004 αλλά και μεταγενέστερα, μέσω της εταιρίας συμβούλων Ε.Ε.Ο. Gpoup, θέμα εξίσου σοβαρό για το δημόσιο συμφέρον, που επίσης απασχολεί την ελληνική κοινωνία σχετικά με τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος και τη διαπλοκή επιχειρηματικών συμφερόντων με την πολιτική.

Τα εν λόγω κονδύλια, ανέρχονται σε εκατομμύρια euro, οπότε είναι πολλά τα λεφτά…και ο καθείς θα μπορούσε να είναι νεόπλουτος επιχειρηματίας, αν είχε βρει τη λύση να αντλεί χρήματα από το δημόσιο προϋπολογισμό, μέσω διαφόρων «μελετών» και «project», με μια εταιρία λίγων τετραγωνικών, μεγάλων τζίρων και ισχυρών διασυνδέσεων…. O τύπος, πρέπει να αντιμετωπίσει το παραπάνω φαινόμενο επιλεκτικού ρεπορτάζ, που θα πάρει μεγάλες διαστάσεις σε βάρος του τύπου συνολικά, κλονίζοντας την αξιοπιστία του, αν έγκριτα και έγκυρα μέσα δεν πάρουν θέση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι τα εμπορικά τμήματα της Real News και του Real FM, φημολογείται ότι έχουν αναλάβει τελευταία το ρόλο «σερίφη» σύμφωνα με τα όσα ακούγονται από άλλες εκπαιδευτικές και διαφημιστικές εταιρίες, προσπαθώντας να ασκήσουν πιέσεις στους επιχειρηματίες του κλάδου της εκπαίδευσης, και να ελέγξουν τι προϋπολογισμό, δίνουν σε άλλες κυριακάτικες εφημερίδες, στρεφόμενοι εμμέσως εναντίον άλλων εκδοτών αλλά και της ελευθερίας του Τύπου, με προφανή σκοπό να αποσπάσουν διαφημιστικά κονδύλια, θυσιάζοντας έτσι το αγαθό της ελεύθερης και ανεξάρτητης ενημέρωσης αλλά και της ελευθερίας των διαφημιζόμενων να επιλέξουν ανεξάρτητα που θα διαφημιστούν, σε μέσα που εκείνοι κρίνουν, συμβάλλοντας στην υγιή χρηματοδότηση των μέσων και την ανεξαρτησία του Τύπου.

Ο καιροσκοπισμός του κου Νίκου Χατζηνικολάου, είναι πλέον εμφανής και προφανής η σκοπιμότητα των ενεργειών του, που τον μετατρέπουν σε «λαγό» και «παπαγαλάκι» της δημοσιογραφίας. Λυπάμαι που ο ίδιος επέλεξε το δρόμο πλέον της «πληρωμένης πένας», της «επιλεκτικής» αντίληψης των πραγμάτων και του «επιλεκτικού ρεπορτάζ». Αυτά θα διδάξει στους μαθητές του της Δημοσιογραφίας, στο ΙΕΚ του εργοδότη του – χρηματοδότη του και κουμπάρου του στο οποίο φέρετε ως επικεφαλής;

Εκτιμώ ότι η ξεκάθαρη θέση του ΥΠΔΜΘ θα δώσει τέλος σε αυτό το βρώμικο πολέμο, διαπλεκόμενων, που κάνει κακό στην δημοσιογραφία και την δημοκρατία μας κατ’ επέκταση.

Υ.Γ. Με βάση την παραπάνω διαφήμιση δεν θα ήταν κακό η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, να ζητήσει τα τυπικά δικαιολογητικά του κου Νίκου Χατζηνικολάου εφόσον είναι στην ουσία υπάλληλος του παραπάνω ΙΕΚ, εφόσον φέρετε ως επικεφαλής, καθώς επίσης τα ωρολόγια προγράμματα και να κάνει επιτόπου ελέγχους εάν προσέρχεται στα μαθήματά του, εκτός αν και αυτή είναι μια ακόμη παραπλανητική διαφήμιση του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, με «επικεΦαλής», «Φ», Φαντάσματα δηλαδή. Θέλω να ελπίζω ότι η παρούσα επιστολή μου θα δημοσιευτεί και όλοι μαζί θα εξάγουμε τα δικά μας συμπεράσματα για την γενικότερη κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, στέλνοντας κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες και άλλους διαπλεκόμενους στα σπίτια τους.

Ας ελπίσουμε ότι στο άμεσο μέλλον η κοινωνία μας θα γίνει πιο αξιοκρατική, πιο ορθολογική και πιο δίκαιη.

Δ. Κ.
http://www.edu4u.gr/Comments.aspx?qId=7271

http://taxalia.blogspot.com/2011/09/blog-post_1078.html
Read more

ΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΔΕΘ



Ο Σαμαράς σήμερα ανεβαίνει ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Η χώρα βρίσκεται, όχι μόνο υπό πλήρη διάλυση,  αλλά έχει αποκτήσει επίσημηεπιτήρηση,  από την ΓΕΡΜΑΝΙΑ,  δηλαδή είμαστε υπό κατοχή!
Η εμφάνιση του εκεί του θα κρίνει πάρα πολλά όχι μόνο  για τον ίδιο αλλά και την ίδια την χώρα . Θα φανεί από την ομιλία του αν μπορεί να δώσει ελπίδα. Ας ελπίσουμε ότι θα το κάνει για το καλό όλων μας.
Δεν ξέρω τι θα πει , σε λίγο θα το μάθουμε και θα το κρίνουμε, αλλά εγώ θα εκφράσω την προσωπική μου άποψη για το τι  θα ήθελα   να πει.   

  1. Να ζητήσει από τον ΠΑΠΟΥΛΙΑ να παραιτηθεί.  Ώστε η χώρα να πάει για εκλογές,  για να σταματήσει το πλιάτσικο της .
  2. Η κατοχική σύμβαση του μνημονίου , που δεν έχει επικυρωθεί από την Βουλή, να τεθεί προς ψήφιση από τον Ελληνικό λαό και να αποφασίσει ο ίδιος για την τύχη του. Και  επειδή θα είναι αρνητική, τότε με εντολή του Έλληνα να την απορρίψει και να φύγει από το ΔΝΤ!
  3. Ότι θα διώξει με τις κλωτσιές του Γερμαναράδες επιτρόπους,  που μας μπαστάκωσε εδώ ο Γιωργάκης κατόπιν εντολής της ΜΕΡΚΕΛ.
  4. Ότι θα ανακαλέσει όλα τα παράνομα χαράτσια,  που μας επέβαλε αυτή η κυβέρνηση.
  5. Να σταματήσει η παρωδία της  εφεδρείας.
  6. Ότι το μέλημα του είναι όσο το δυνατόν εργασία για όλους ,  όχι στην αλητεία του ΓΑΠ.
  7. Να δώσει ελπίδα  στον νέο άνθρωπο,  ώστε να μην φεύγει από την χώρα.
  8. Ξεκάθαρες θέσεις στα εθνικά θέματα.
  9. Αν γίνει κυβέρνηση να πει,  ότι θα χρησιμοποιήσει και πολιτικούς από άλλους   χώρους,  που  έχουν εκφραστεί κατά καιρούς υπέρ της σωτηρίας της χώρας.
  10. Να ξεσκεπάσει ,ποίοι μας έβαλαν και γιατί , κάτω από την μπότα της τρόικας.

Αυτά είναι μερικά που θα ήθελα ν ακούσω, από τον πιθανό αυριανό πρωθυπουργό.  Έχει την υποχρέωση να δώσει ελπίδα στον Έλληνα. Να σταματήσει το πλιάτσικο που γίνεται τώρα.   Αν θέλει μπορεί. Να γίνει ηγέτης με έργα και όχι με λόγια.
Μπορεί άραγε; Αν το θέλει πραγματικά , μπορεί.

Υ.Γ. Έχει την ευκαιρία. Ας 
http://poylatrella.blogspot.com/2011/09/blog-post_4214.html
Read more

Αποκάλυψη – βόμβα Του προέδρου των εργαζομ ένων της ΕΛΣΤΑΤ: Ο διορισμένος πρόεδρος μα ς παρουσίασε το έλλειμμα!!!


Το αποκάλυψε πριν από λίγο στο Κόντρα. Σύμφωνα με τον κ. Κλουβάτο, το περιβόητο έλλειμμα του 15% που χρησιμοποιήθηκε ως αφορμή για να ρίξει την Ελλάδα στην νέα κατοχή “παρουσιάστηκε” από τον πρόεδρο Γεωργίου, πρώην στέλεχος του ΔΝΤ “φυτευτό” χωρίς να έχει περάσει από το συμβούλιο!!!
Υποστήριξε μάλιστα ότι είχε κάνει και ο ίδιος την καταγγελία στην κυβέρνηση, στα ΜΜ”Ε” εδώ και έναν χρόνο ΑΛΛΑ ΌΛΟΙ ΤΟ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ!
http://olympia.gr
Read more

ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Αξιότιμοι κύριοι,
Σήμερα την ...../...../2011 έλαβα από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. γραπτή ειδοποίηση για την καταβολή του ποσού......ευρώ. ΔΕΝ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ, αλλά αδυνατώ να καταβάλλω το ανωτέρω ποσό εξαιτίας της μείωσης των εισοδημάτων μου κατά 30-35% μηνιαίως (α), ή την απώλεια θέσης εργασίας μου (β) με συνέπεια το ποσό που απαιτείται από το κράτος να έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας και τους ισχύοντες νόμους.
Η άρνησή μου για τη μη καταβολή του ποσού έγκειται στο γεγονός ότι το κράτος αδυνατεί να τηρήσει την ισονομία μεταξύ των υπηκόων του, τη στιγμή που τα αρμόδεα υπουργεία αναφέρουν για δισεκατομμύρια οφειλές άλλων συμπολιτών μου, οι οποίοι με διάφορους άλλους τρόπους δεν καταβάλλουν τις οφειλές τους στο κράτος με συνέπεια να πληρώνω πάντα εγώ το πρόβλημα του ελλείματος στη χώρα.
Κατανοώ το πρόβλημα, ωστόσο, δεν θ' αναζητήσω ευθύνες στο πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς οι οποίοι με τους νόμους που ψηφίζουν παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και το δικαίωμα διαβίωσής μου. (βλ. καταστατικό χάρτη ΟΗΕ ).
Κάθε υπάλληλος του κράτους που θα προβεί σε αναγκαστικά μέτρα σε βάρος μου και σε απειλή κατά της περιουσίας μου, κατά του εισοδηματός μου και κατά της βούλησης του Ελληνικού λαού θα διωχθεί στα ποινικά δικαστήρια με την απαγγελία κατηγορίας "ΜΗ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ" με το σκεπτικό ότι οι κρατικοί λειτουργοί είναι υποχρεωμένοι να αναζητήσουν λόγω αρμοδιότητας τις οφειλές άλλων οφειλετών οι οποίοι είτε είναι άφαντοι, είτε έχουν καλυφθεί με τον πρόσφατο νόμο περί υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.
Με την παρούσα επιστολή μου καλώ τον αρμόδιο εισαγγελέα να παρέμβει και να αποδώσει την ευθύνη στα φυσικά πρόσωπα που παραβιάζουν το Σύνταγμα της χώρας και ταυτόχρονα με την παρούσα θα καταθέσω σχετική μήνυση και αγωγή σε βάρος του κρατικού υπαλλήλου που αρνείται να τηρήσει την εφαρμογή του Συντάγματος.
Με τα ανωτέρω επιφυλλάσομαι παντός νομίμου δικαιώματος και η αναζήτηση ευθυνών από τούδε και στο εξής θα έχει απόδοση ευθύνης κατά παντός υπεύθυνου φυσικού προσώπου.

Με εκτίμηση

Ο φορολογούμενος

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=380584&cid=122
Read more

Προσλήψεις Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Κλάδων ΠΕ08-Καλλιτεχνικών, ΠΕ16-Μουσικής, ΠΕ32-Θεατρικών Σπουδών και ΠΕ18.41-Δραματικής Τέχνης στο ν. Κοζάνης


ΤΖΙΩΡΑ ΣΟΦΙΑ
 ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ν. ΚΟΖΑΝΗΣ
 ΤΗΛ:6936562768
 mail : 
tziorasof@yahoo.gr
 

ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΩ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΠΕΟ8, ΠΕ32, ΠΕ16 ΚΑΙ ΠΕ18.41 ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΣΑΝ ΩΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ


ΚΑΜΕΝΗ ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ ΕΡΙΦΥΛΗ ΠΕ18.41

  ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΛΕΝΗ ΠΕ08 
 ΣΦΥΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΕ08
 ΚΟΪΜΤΣΙΔΗ ΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΠΕ08
 ΤΣΙΡΝΑΡΗ ΕΛΕΝΗ ΙΩΑΝΝ ΦΡΕΙΔ ΠΕ08 
 ΘΩΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΕ08 
 ΔΟΓΚΟΥΡΗ ΜΥΡΣΙΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΕ08
 ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΕ08
 ΚΥΡΙΚΛΙΔΗ ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΕ08
 ΝΤΕΜΚΑΣ ΜΑΡΚΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΑΡΓΥΡΩ ΠΕ08  

 ΔΟΥΓΑΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΙΡΗ ΠΕ16.0 
ΚΑΛΩΤΑ ΧΑΡΟΥΛΑ ΛΑΖΑΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΕ16.01 0 
 CHUIEV OLEKSANDR ANATOLIY TATIANA ΠΕ16.01 0
 ΤΣΑΒΚΟΠΟΥΛΟΥ ΟΞΑΝΑ ΒΙΚΤΟΡ ΓΚΑΛΙΝΑ ΠΕ16.01 0
 ΚΑΡΑΠΕΤΣΑΣ ΦΩΤΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΕΛΕΝΗ ΠΕ16.01 0 
 ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΠΕ16.01 0 
 ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ ΕΥΦΗΜΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΕ16.01 0  

  ΜΠΑΤΑΝΗ ΜΑΡΙΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΕ32
 ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΕΛΕΝΗ ΠΕ32 
 ΥΦΑΝΤΙΔΟΥ ΖΩΑΝΝΑ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΞΑΝΘΙΠΠΗ ΠΕ32 
 ΠΑΠΠΑ ΑΓΑΘΗ ΘΩΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΕ32 
 ΚΕΒΡΕΚΙΔΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΕΝΗ ΠΕ32 
 ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΠΕ32  

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κοζάνης, για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 19 έως και την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011.
Read more

«1,7 δισ. από το κράτος σε KEK της Διαμαντοπούλου»



Η ιστορία με τις ΜΚΟ και τον στενό συνεργάτη της Διαμαντοπούλου αρχίζει το 1998, όταν τότε αποκαλύπτεται πως το κράτος έδωσε 1.7 δισ.δραχμές στην εταιρία του Κ. Μπάστα, στην οποία μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος ήταν ο σύζυγος της σημερινής υπουργού Παιδείας.
Διαβάστε το ρεπορτάζ του Νίκου Τσιούτσια,  Καθημερινή 10-7-2003, που … ξετρύπωσε το kepparou.blogspot.com:
«Τεράστιο θέμα ηθικής τάξεως για τον υπουργό Εργασίας όσο και για την επίτροπο κ. Αννα Διαμαντοπούλου», καταγγέλλει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθ. Νάκος, καθώς σύμφωνα με τα έγγραφα που του κατατέθηκαν από τα συναρμόδια υπουργεία προκύπτει ότι η εταιρεία ΕΡΓΟΠΛΑΝ καθώς και η εταιρεία ΚΕΚ ΕΡΓΟΝ -στις οποίες μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος ήταν η νυν επίτροπος και εν συνεχεία ο σύζυγός της κ. Ι. Σαλαβάνος- την περίοδο 1998 – 2003 έχουν υπογράψει συμβάσεις με το υπουργείο Εργασίας και φορείς υλοποίησης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Β΄ ΚΠΣ, ο προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται σε τουλάχιστον 1,7 δισ. δραχμές.
Ειδικότερα, η εταιρεία ΕΡΓΟΠΛΑΝ, σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμοδίων υπηρεσιών που αναφέρει ο κ. Νάκος, ιδρύθηκε το 1990 και αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές του έτους εκείνου στο Διοικητικό της Συμβούλιο εισήλθε η Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία ανέλαβε τα καθήκοντα του διευθύνοντος
συμβούλου από 1/2/91 έως την 21/11/1993, οπότε παραιτείται. Στις 6 /10 1992 αντιπρόεδρος της εταιρείας ορίζεται ο κ. Ι. Σαλαβάνος, σύζυγος της κ. Διαμαντοπούλου, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου την επομένη της παραιτήσεως της συζύγου του, δηλαδή στις 22/11/93, έως και τη Γενική Συνέλευση της 30/5/2001. Από την 1/6/2001 πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει η Μαργαρίτα Δεφίγγου, η οποία έχει την ίδια διεύθυνση με τον Ιωάννη Ξυλούρη, ο οποίος εκπροσωπεί την εταιρεία στις συναλλαγές της με το Δημόσιο.
«Συνάγεται με βάση όλα τα στοιχεία ότι φορέας και δημιουργός της εταιρείας υπήρξε η Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία ανάλογα με τις πολιτικές της ιδιότητες εμφανίζεται ενεργώς συμμετέχουσα ή όχι στην επιχείρηση, αντικαθιστάμενη αναλόγως από τον σύζυγό της, από συνεργάτες και πρόσωπα του περιβάλλοντός της», σχολιάζει στη δήλωσή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
Η ΕΡΓΟΠΛΑΝ το 1995 ίδρυσε το ΚΕΚ ΕΡΓΟΝ, με κοινή διεύθυνση στην οδό Βας. Σοφίας. Οι δύο εταιρείες έχουν υπογράψει συμβάσεις (μεγάλης εκτάσεως κατά τον βουλευτή) με το υπουργείο Εργασίας και φορείς υλοποίησης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Β΄ ΚΠΣ και των Ευρωπαϊκών Κοινοτικών Ταμείων, από το 1993 έως το 2002.
Ειδικότερα, συμβάσεις έχουν υπογράψει το 2002 ο ΟΑΕΔ, το 2002 και συμπληρωματικά το 2003 η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών ΕΚΤ και αφορά το πρόγραμμα «Κατάρτιση Ανέργων σε Πιστοποιημένα ΚΕΚ», από το 1994-1999 η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος της Κ. Π. «Ηκουαλ», στο πλαίσιο υλοποίησης των Πρωτοβουλιών «Ανταπτ» και «Ηκουαλ». Επίσης, την περίοδο 1998-2001 το υπουργείο Εργασίας για υλοποίηση των δράσεων του προγράμματος «Συνεχιζόμενη Κατάρτιση και Προώθηση της Απασχόλησης» και «Καταπολέμηση του Αποκλεισμού από την Αγορά Εργασίας», καλύπτει την εθνική συμμετοχή που απαιτείται. Τέλος, πρόσφατα, στις 30/1/2003 το υπουργείο Εργασίας εγκρίνει σύμβαση για το ΚΕΚ ΕΡΓΟΝ που αφορά επίσης σε Προγράμματα Κατάρτισης.
Το συνολικό ύψος των προϋπολογισμών για τη τριετία 1998-2001 ανέρχεται σε 5,2 εκατ. ευρώ ή 1,7 δισεκατομμύρια δραχμές.
Απαντήσεις
Ο υπουργός Εργασίας κ. Δημήτρης Ρέππας απάντησε λέγοντας πως οι εταιρείες που καταγγέλλει ο κ. Νάκος δεν έτυχαν καμιάς ευνοϊκής μεταχείρισης καθώς οι διαδικασίες ήταν ανοιχτές και αδιάβλητες, και τονίζει πως ο βουλευτής προσπαθεί να παραπλανήσει και να σκανδαλολογήσει, κι επομένως ηθικό θέμα υπάρχει για τον κ. Νάκο.
Συνεργάτες της επιτρόπου διεμήνυαν πως η κ. Διαμαντοπούλου δεν έχει την παραμικρή σχέση από την ώρα που παραιτήθηκε, κι ότι από την εταιρεία παραιτήθηκε και ο σύζυγός της όταν η κ. Διαμαντοπούλου ορίσθηκε επίτροπος.
Σημειώνεται ότι στην ίδια απάντηση προς τον κ. Νάκο αναφέρεται πως κονδύλια έχει λάβει και η εταιρεία ΜΕΤΡΟΝ ΜΙΝΤΙΑ, διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο κ. Θ. Χαλάτσης ενώ μετοχές φέρεται να έχει και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Π. Φασούλας, που πάντως διευκρίνισε ότι τις έχει πωλήσει στον πατέρα του και ότι τις αγόρασε το 1991, πολύ πριν γίνει βουλευτής.
Read more

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΠΡΩΙ! ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΤΟ: Ο νέος λογαριασμός της ΔΕΗ!


δείτε τον καλά...έρχεται. 










Read more

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ν. ΚΟΖΑΝΗΣ


 ΤΖΙΩΡΑ ΣΟΦΙΑ
 ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ν. ΚΟΖΑΝΗΣ
 ΤΗΛ:6936562768
 mail : 
tziorasof@yahoo.gr
 


ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΩ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ:


ΓΕΡΑΣΗ ΜΑΡΙΑ  ΧΡΗΣΤ  ΠΕ60.50 Α-Κοζάνη
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΠΕ60.50 Α-Κοζάνη
 ΓΟΥΛΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΠΕ60.50 Α-Κοζάνη
 ΜΕΪΜΑΡΗ ΑΝΤΩΝΙΑ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΠΕ60.50 Α-Κοζάνη
 ΜΑΤΘΑΙΙΔΟΥ ΑΘΗΝΑ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΠΕ61 Α-Κοζάνη
ΝΙΚΟΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΠΕ71 Α-Κοζάνη

ΤΣΙΟΡΒΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ  ΣΠΥΡΙΔΩΝ  ΠΕ71 Α-Κοζάνη
 ΚΩΤΣΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ  ΙΩΑΝΝΗΣ  ΠΕ71 Α-Κοζάνη
 ΜΠΑΤΣΙΚΑ ΖΩΗ  ΑΝΤΩΝΙΟΣ  ΠΕ71 Α-Κοζάνη
ΜΙΧΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΠΕ71 Α-Κοζάνη
ΒΑΙΝΑ ΙΩΑΝΝΑ  ΑΝΔΡΕΑΣ  ΠΕ71 Α-Κοζάνη
 ΚΑΝΟΝΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ  ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΠΕ71 Α-Κοζάνη

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΠΕ71 Α-Κοζάνη
  ΟΥΡΤΖΑΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ  ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ  ΠΕ71 Α-Κοζάνη
 ΛΙΑΚΟΥ ΕΛΕΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΕ71 Α-Κοζάνη
ΤΑΣΟΥΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΠΕ71 Α-Κοζάνη
ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ  ΣΩΤΗΡΙΟΣ  ΠΕ71 Α-Κοζάνη
 ΜΠΑΛΤΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΙΩΑΝΝΗΣ  ΠΕ71 Α-Κοζάνη
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΠΕ71 Α-Κοζάνη
ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΖΩΗ  ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ  ΠΕ71 Α-Κοζάνη
ΤΖΙΟΛΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ  ΣΤΕΡΓΙΟΣ  ΠΕ71 Α-Κοζάνη
 ΛΙΟΥΡΑ ΜΑΡΙΑ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΠΕ71 Α-Κοζάνη
 ΚΟΥΡΟΥΜΙΧΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  ΠΕ71 Α-Κοζάνη
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΠΕ71 Α-Κοζάνη


Οι προσληφθέντες προσωρινοί αναπληρωτές καλούνται να παρουσιαστούν στη
Διεύθυνση Π.Ε. πρόσληψής τους προκειμένου να αναλάβουν υπηρεσία μεταξύ  19 -9-
2011 και    21 -9-2011.
Οι εκπαιδευτικοί θα τοποθετηθούν με απόφαση των Διευθυντών των Δ/νσεων αυτών, σε
κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής  που προλήφθηκαν, μέχρι  τη λήξη του
διδακτικού έτους για το οποίο προσλαμβάνονται (2011-2012).
Ως ημερομηνία πρόσληψης των προσωρινών αναπληρωτών  λαμβάνεται υπόψη η
ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας στην  οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
(Αριθμ.βεβ.Υ.Δ.Ε. ΥΠΔΒΜΘ:………………)



Read more

Mια αληθινή ιστορία συνομωσίας


STIMENO%20KOLPOMaketo.jpg
(σσΟ: όπου “Αμερική” βάλτε Κλίντον και γερμανοναζιστικό λόμπι)
ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ
Σαν πραγματική θεωρία συνομωσίας μοιάζουν όλα αυτά.
Ο πρωθυπουργός συνομιλεί κρυφά με τον Ντομινίκ Στρος Καν για την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ, την ίδια ώρα που στις συνεντεύξεις του παραδέχεται τι κακό που προξένησε το Ταμείο στις χώρες που βρέθηκαν στο έλεός του.
Ανακόλουθη συμπεριφορά το λιγότερο. Κι ενώ ο ίδιος ξορκίζει δημόσια το ΔΝΤ τοποθετεί επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας τον Ανδρέα Γεωργίου –Κύπριος;-ο οποίος είχε υπηρετήσει στο ΔΝΤ.
Διαβάζουμε στις 20-11-2010 στην ηλεκτρονική έκδοση του “Πρώτου Θέματος”: Την ημέρα που αναθεωρήθηκε το ελληνικό έλλειμμα του 2009 σε 15,4%, ο νέος υπεύθυνος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) κ. Ανδρέας Γεωργίου φάσκει και αντιφάσκει σε συνέντευξή του προς γερμανικό περιοδικό (ιντερνετική έκδοση)  Der Spiegel.
Ο υπάλληλος του IMF επί 21 χρόνια στην Ουάσινγκτον λέει αρχικά ότι βρήκε ένα επίσημο οργανισμό με καλά οργανωμένες υπηρεσίες και τμήματα και καλή θέληση μεταξύ των υπαλλήλων.
Όταν, όμως, τον ρωτά ο δημοσιογράφος πως εξηγεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρήκε μια σειρά από αλλαγές και στατιστικά στοιχεία επηρεασμένα από πολιτικούς, απαντά ότι «υπήρχαν προβλήματα με την ελληνική στατιστική τα οποία δεν μπορούσα να τα φανταστώ. Και είναι σωστό που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μας επέπληξε για σοβαρές ανωμαλίες και ελαττώματα και κακή συνεργασία. Θα κάνω οτιδήποτε για να φέρω μια εξαιρετική κουλτούρα» λέει ο κ. Γεωργίου ο οποίος συμπληρώνει ότι για πρώτη φορά η ΕΛΣΤΑΤ θα είναι ανεξάρτητη με νόμο.!
Φοβερό, ε; Σημειώστε ότι από τα νούμερα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας-Αρχής διαμορφώθηκε η πεποίθηση στη παγκόσμια κοινή γνώμη ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν αλχημιστές και μας αξίζει το ΔΝΤ και η χρεοκοπία.
Ταυτόχρονα εκείνο το διάστημα απανωτά δημοσιεύματα στο εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό κάνουν λόγο για τον σκοτεινό ρόλο της Goldman Sachs στις χρεοκοπίες των κρατών, τα CDS κι όχι μόνο.
Κι ενώ η Goldman βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα ο Παπανδρέου τοποθετεί επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ένα πρώην στέλεχός της, τον κ. Ανδρέα Χριστοδούλου, για τον  οποίο στο βραβευμένο βιβλίο του «Η Τράπεζα-Πως η Goldman Sachs κυβερνά τον κόσμο», ο Γάλλος δημοσιογράφος-ερευνητής Marc Roche έγραφε ανάμεσα στα άλλα:
Το 2001, η κυρία Αντιγόνη Λουδιάδη, ένα στέλεχος της Goldman στο Λονδίνο, πρότεινε στα αφεντικά της, να πλησιάσουν την ελληνική κυβέρνηση και να της προτείνουν να αποκρύψουν το ελληνικό χρέος για να καταφέρει να μπει στην ΟΝΕ. Η κυβέρνηση Σημίτη δέχτηκε. Tμήμα των δαπανών Άμυνας, μετατράπηκαν σε ένα swap και μέσω της Εθνικής Τράπεζας, πουλήθηκαν και αγοράστηκαν. Με έναν πολύπλοκο τρόπο το χρέος εμφανίστηκε μικρότερο.
Μπήκαμε στην ΟΝΕ με όλες τις ψεύτικες προυποθέσεις και τους ούριους ανέμους της Goldman Sachs και σήμερα θερίζουμε θύελλες. Η Goldman πήρε 330 εκατομμύρια αμοιβή. Κανένας δεν γνωρίζει όμως τι υποθήκες μπήκαν για τα swaps.
Τι ξεπουλήσαμε δηλαδή προκειμένου να «εξυπηρετηθούμε».
Η Goldman από την άλλη,όταν ξεκίνησε η κρίση, δημιούργησε στο Λονδίνο τον πρώτο λογαριασμό όπου κάποιος μπορούσε να ποντάρει υπέρ της χρεωκοπίας της Ελλάδας. Τρελά κέρδη. Και το μήνυμα σαφές: «ο πρώην πελάτης καταρρέει, εμείς ξέρουμε καλύτερα»
Τον Νοέμβριο του 2009, η Goldman , έστειλε ένα από τα πιο ισχυρά στελέχη της ,να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και να προτείνει την αγορά ενός νέου προιόντος για να βοηθηθούμε στην κρίση.
Ο Παπανδρέου αρνήθηκε και μετά από μέρες το βασικότερο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας με συνέντευξή του παρουσίασε την οικονομία της Ελλάδας υπό κατάρρευση. Το στέλεχος αυτό της Ευρωπαϊκής Τράπεζας ήταν βέβαια πρώην στέλεχος της Goldman Sachs, απ αυτά που προωθούνται στις κυβερνήσεις και τους μηχανισμούς εξουσίας. Οι οίκοι αξιολόγησης, με πρώτο την Moodys, του οποίοι οι μέτοχοι είναι και μέτοχοι της Goldman, άρχισαν στη συνέχεια,την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.
Τα υπόλοιπα μάλλον είναι γνωστά. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι πως ο χρηματιστής της Goldman, Πέτρος Χριστοδούλου-Κύπριος;-, στέλεχος της Εθνικής την εποχή που έγινε η απόκρυψη χρέους με τα swaps, είναι σήμερα διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.
Η καταγγελία της Ζωής Γεωργαντά έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά των σατανικών συμπτώσεων που οδήγησαν τη χώρα στο ΔΝΤ, έτοιμη να τινάξει την Ευρωπαική Κοινότητα και το ευρώ στον αέρα.
Και υπάρχει και κάτι περίεργο που δεν χωράει ο μέσος νους.
Πως είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός μιας χώρας που είναι έτοιμη να την καταπιεί η Χρεοκοπία να περνάει ανέμελος το καλοκαίρι του, να μην κάνει καμία μεταρρύθμιση, καμία αποκρατικοποίηση και αντί όλων αυτών οι υπουργοί του να προσλαμβάνουν νέους δημοσίους υπαλλήλους!
Βρείτε μου μια πιο πειστική εξήγηση από τη θεωρία συνομωσίας έστω, που θέλει τους Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Χριστοδούλου και Γεωργίου να αποτελούν πολιορκητικό κριό του αμερικανικού κατεστημένου κόντρα στην Ευρωπαική Ένωση και ειδικότερα τη Γερμανία;
Read more