Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Βασίλης Μπαλάφας: «Η διακυβέρνηση του Κων/νου Καραμανλή»


Βασίλης Μπαλάφας: «Η διακυβέρνηση του Κων/νου Καραμανλή»
Τριάντα εννιά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.
Ιδρύθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1974 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ως συνέχεια της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ενώσεως (ΕΡΕ).
Όπως είχε προσδιορίσει το ιδεολογικό στίγμα του κόμματος στο συνέδριο της Χαλκιδικής το 1979, η Νέα Δημοκρατίαασπάζεται τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό που αναγνωρίζει την ελευθερία της αγοράς με τη ρυθμιστική παρέμβαση του κράτους χάρη της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Σήμερα επιλέγουμε να παρουσιάσουμε μια εξαιρετική ακαδημαϊκή έρευνα του Βασίλειου Μπαλάφα,  με θέμα «Την ένταξη της Ελλάδας» στην Ε.Ο.Κ. ως βασικό άξονα της διακυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή»
Η παρούσα έρευνα, περισσότερο επίκαιρη από ποτέ,  εστιάζει στο έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή , με κορωνίδα του τον διαρκή αγώνα του για την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ.
Είναι βέβαιο ότι ο Καραμανλής υπήρξε εμβληματική φυσιογνωμία του ελληνικούπολιτικού χάρτη και η διακυβέρνησή του βασίστηκε σε συγκεκριμένους άξονες και όραμα.
.
Read more

Και εντάξει Αλέξη, εσύ μπορεί να μην έλεγες τίποτα από το κινητό. Οι βουλευτές σου;

Read more

Πέσαμε τελικά στο Μιχαλο-λάκκο της φάβας...



Tου Στρατή Μαζίδη 

Πόσες ημέρες τώρα ξημερώνει (και λογικό είναι αφού Χρυσή Αυγή έχουμε) και βραδιάζει με τον ίδιο τρόπο; Μιχαλολιάκος, σύζυγος, θυγατέρα, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος, Λαγός και μερικά κουνελάκια που έσπευσαν να κρυφτούν στις πρώτες αποφυλακίσεις. 

Σφαλιάρες και κλωτσιές, προφυλάκιση του αρχηγού και ο λαός παρακολουθεί αποχαυνωμένος. Θα χάσει η Χρυσή Αυγή; Θα κερδίσει η Χρυσή Αυγή; 

Ενδιάμεσα

1. Ήρθε μια τρόικα. Κουβέντιασε. Τι κουβέντιασε; Μάθαμε τι; 

2. Έφυγε μια τρόικα. Γιατί; Τι συνέβη; 

3. Το πρωτογενές πλεόνασμα που ο Σαμαράς θα σκορπούσε στους χαμηλοσυνταξιούχους από € 2.6 δις τελικά υπολογίζεται γύρω στα € 100 εκ., κάτι λιγότερο δηλαδή από την αξία του πάγκου της Ρεάλ Μαδρίτης. 

4. Το κράτος νομοθετεί πως αν του χρωστάς, μπορείς να του δώσεις π.χ. ένα ακίνητο σου.Κι αν χρωστάς € 30.000,00 και το ακίνητο κάνει ας πούμε € 100.000,00 γιατί δεν έχεις άλλο,πνίγεσαι, κι αυτή είναι η μόνη λύση που έχεις, ο νταβατζής... συγγνώμη, το κράτος, θα διαγράψει με το έτσι θέλω τα € 70.000,00 που θα πρέπει να σου δώσει. 

Άσχετο αλλά και αυτό φασισμός δεν είναι; 

Τελικά πέσαμε για τα καλά στο Μιχαλο-λάκκο της φάβας... 

Πηγή: Free Pen 
http://kostasxan.blogspot.gr/2013/10/blog-post_5621.html
Read more

Γ. Καρατζαφέρης: Θα σκουπίσω και σκάλες στο Μαξίμου - ΒΙΝΤΕΟ


Σε μία δήλωση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά για τις επόμενες κινήσεις του προχώρησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης
«Ο κ. Σαμαράς ας καταλάβει: εγώ είμαι έτοιμος να σκουπίσω σκάλες στο Μαξίμου, εφόσον αλλάξει 
πολιτική» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

«Ο πρωθυπουργός δεν είναι βλαξ, απλώς έχει βολευτεί με το να είναι ο εγκάθετος της κυρίας Μέρκελ», πρόσθεσε.

Ο Γιώργος Κατατζαφέρης αναφέρθηκε και στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών με τη Χρυσή Αυγή. Μίλησε για γελοιότητα της κυβέρνηση για τον τρόπο που αντιμετώπισε την υπόθεση.

Και παραλλήλισε τις εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής με το κλείσιμο της ΕΡΤ: «Η γελοιότις της κυβέρνησης με τον τρόπο που το αντιμετώπισε. Ό, τι έγινε με την ΕΡΤ, ήταν στη σωστή κατεύθυνση αλλά με τον τρόπο που έγινε ήταν άκομψο, άτσαλο. Δε χρειαζόταν οι συλλήψεις Σάββατο πρωί όπως έγινε. Θα μπορούσε να υπάρξει άρση ασυλίας τη Δευτέρα, μια διαδικασία πιο δημοκρατική». Έκανε λόγο επίσης για φασιστικές πρακτικές και για διαπόμπευση των μελών της Χρυσής Αυγής που δε χρειαζόταν.

«Αν προλάβεις τον καρκίνο στο πρώτο στάδιο μπορείς να τον σώσεις τον ασθενή. Τότε μπορούσε. Έβλεπα παιδιά της ΟΝΝΕΔ και έλεγα ότι πρέπει να τους σώσουμε», είπε και υποστήριξε πως ήταν εκείνος που έσωσε τον Μάκη Βορίδη από τα... τσεκούρια και τώρα έχει γίνει «ο καλύτερος κοινοβουλευτικός άνδρας».


Read more

Στο Ισραήλ ο Σαμαράς τη Δευτέρα 7 Οκτ …Στην Ελλάδα τα Ισραηλινά F-16 & F-15 την Τρίτη 8 Οκτ (Τι ετοιμάζεται ;)

1367799590_22595

Το Ισραήλ θα επισκεφθεί την ερχόμενη Δευτέρα, ο Αντώνης Σαμαράς, με σκοπό την οικοδόμηση μίας στρατηγικής σχέσης μεταξύ Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου….Ενώ την ίδια ημέρα έρχονται τα Ισραηλινά F-16& F-15 !
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Hellenic Initiative με θέμα «Επενδύοντας στο μέλλον της Ελλάδας» στη Νέα Υόρκη, είπε ότι οι τρεις χώρες, Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρος, έχουν ενεργειακούς πόρους στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, που όταν προχωρήσει η αξιοποίησή τους θα μπορούν να καλύπτουν το 50% των ενεργειακών αναγκών της Ευρώπης για τα επόμενα 30 χρόνια.

Στη διήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ, στις 7 – 8 Οκτώβρη, όπου θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το «Ανώτερο Συμβούλιο Συνεργασίας» Ελλάδας – Ισραήλ. Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύσουν Έλληνες επιχειρηματίες.

 Ενώ η Ισραηλινή Αεροπορία σε συνεργασία με την Ελληνική ετοιμάζουν Στρατηγικές Ασκήσεις με Ελληνικά μαχητικά  Ανατολικά της Κρήτης και Δυτικά της Πελοποννήσου )

  • Την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013, σε περιοχές του Κεντρικού και Νότιου FIR Αθηνών, με συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών των δύο χωρών (F-16 και F-15) καθώς και πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού.

  • Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013, σε περιοχή της Δυτικής Πελοποννήσου, με συμμετοχή ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών και ισραηλινού αεροσκάφους εναέριου ανεφοδιασμού.

veteranos.gr

http://national-pride.org/2013/10/04/%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%AE%CE%BB-%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%82-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1-7-%CE%BF%CE%BA%CF%84-%CF%83%CF%84/

Read more

Θα μαστε μαζι..

Read more

ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ Βάζουν ενοίκιο στα σπίτια μας - "Κούρεμα" σε μισθούς και συντάξεις


Και τώρα που ο επικοινωνιακός θόρυβος από την πολιτική δίωξη του Λαϊκού Συνδέσμου αρχίζει να καταλαγιάζει, έρχεται ο ισοπεδωτικός προϋπολογισμός του 2013, με νέους φόρους, και περικοπές δαπανών, οι οποίες θα προέλθουν από μισθούς και συντάξεις.Η δε αύξηση των εσόδων θα προέλθει-σωστά μαντέψατε- από το "ενοίκιο" που θα πληρώνουμε στα σπίτια μας. Όποιος δεν μπορέι να το πληρώσει, θα υποστεί την μοίρα οποιουδήποτε νοικάρη,θα οδηγηθεί σε "έξωση" (κατάσχεση) από το σπίτι του. 
 
Tη Δευτέρα κατατίθεται στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2014, το οποίο προβλέπει περισσότερες εισπράξεις από φόρους και μικρότερες δαπάνες.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες,  το πρωτογενές πλεόνασμα προβλέπεται ότι θα φτάσει τα 2,8 δισ. ευρώ και το έλλειμμα θα μείνει κάτω από το 3%, ενώ οι πρωτογενείς δαπάνες θα συρρικνωθούν κατά 3,2 δισ. ευρώ στα 41,4 δισ. ευρώ.
 
Η μείωση των δαπανών θα προέλθει από τον περιορισμό των κονδυλίων για μισθούς, συντάξεις, κοινωνική ασφάλιση, περίθαλψη, δημόσιες επενδύσεις και καταναλωτικές δαπάνες. 
 
Τα έσοδα θα αυξηθούν κατά 1,5 δισ. ευρώ στα 45,1 δισ. ευρώ μέσω πολλαπλών παρεμβάσεων στην φορολογία εισοδήματος και του φόρου στα ακίνητα.
 
Kατά πληροφορίες, η μεγαλύτερη περικοπή στις δαπάνες θα προέλθει από την κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη, ενώ περίπου 500 εκατ. ευρώ αναμένεται να εξοικονομήσει το Δημόσιο από το κονδύλι των μισθών και συντάξεων (εξού και το ευρηματικό σκίτσο της φωτό από το periklhs.com)!
 
Υπολογίζεται οτι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα διατηρηθεί σε επίπεδα κάτω του 3%. 
 
Στα "σκαριά" έχει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα μια ακόμα αδικία η οποία θα κάνει πολλούς μεροκαματιάρηδες να πονέσουν.
 
Ως γνωστόν πολλές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες για να γλυτώσουν τις εισφορές και τα δώρα Χριστουγένων, Πάσχα, και επίδομα αδείας καλοκαιριού, προσλαμβάνουν συνεργάτες ως εξωτερικούς,  δηλαδή με "μπλοκάκι". Τα άτομα αυτά αναγκάζονται να ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ και να πληρώνουν τις εισφορές τους.
 
Η τρόικα θέλει να πληρώνουν αυξημένους φόρους παρακράτησης  ως ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ στην ουσία είναι μισθωτοί!
 
Νέες ρυθμίσεις και φορολογικές παρεμβάσεις για εκατομμύρια εργαζομένους ζητάει η Τρόικα από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, με τους ελεύθερους επαγγελματίες να πληρώνουν το μάρμαρο ακόμη μια φορά.
 
Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπους», οι εκπρόσωποι των δανειστών πιέζουν για αύξηση στην παρακράτηση φόρου από το 20% στο 26% στα μπλοκάκια κάτι που αναμένεται να βαρύνει ακόμη περισσότερο τους ελεύθερους επαγγελματίες.
 
Μάλιστα αυτή η αύξηση 30% στην παρακράτηση φόρου προωθείται, με το πρόσχημα της απλοποίησης του φορολογικού συστήματος!
 
Οι υποστηρικτές αναφέρουν ότι με την αύξηση σε 26% ουσιαστικά θα εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση κάθε αυτοαπασχολούμενου, ωστόσο, στην ουσία πρόκειται για ένα βαρύτατο φόρο επί του τζίρου.
 
Αυτό διότι η κάθε αμοιβή που εισπράττει ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν είναι καθαρό κέρδος, αλλά ακαθάριστα έσοδα από τα οποία αφαιρούνται δαπάνες και το υπόλοιπο ποσό είναι εκείνο που υπόκειται σε φόρο εισοδήματος.
 
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», θα καταργηθεί και η διάταξη που προβλέπει έκπτωση 1,5% στη μηνιαία παρακράτηση φόρου για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
 
Τα νέα αυτά μέτρα αναμένεται να αποδώσουν έως και 200 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό το 2014. Το ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν θα έχουν να ζήσουν ποσώς τους ενδιαφέρει.
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Read more

Ο Παυλόπουλος καταρρίπτει το μνημόνιο!

Ο Παυλόπουλος καταρρίπτει το μνημόνιο!
Βιβλίο-«κόλαφος» του τ. Υπουργού με νομικά επιχειρήματα που αποκαθηλώνουν αυτό που θα μείνει στην ιστορία ως πρόγραμμα εξόντωσης της Ελλάδας

Με νομικά επιχειρήματα και συγκριτικά παραδείγματα, τα οποία περιλαμβάνονται στο νέο του βιβλίο, με τίτλο «Το Δημόσιο Δίκαιο στον αστερισμό της οικονομικής κρίσης», ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή και νυν βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος πραγματοποιεί μία αποδόμηση του Μνημονίου και αποδυναμώνει τις όποιες «φωνές» υπέρ του προγράμματος που αντί να εξυγιάνει τη χώρα, όπως ευαγγελίζονταν οι εμπνευστές του, την οδήγησε στα όρια του γκρεμού.
Η αρθρογραφία του πρώην υπουργού ήταν πάντα αντιμνημονιακής κατεύθυνσης. Ωστόσο, το τελευταίο του βιβλίο αποτελεί ουσιαστικά ένα κήρυγμα κατά του Μνημονίου, στο όνομα της εφαρμογής του οποίου έχουν προσπεραστεί πολλοί από τους νόμους που συνθέτουν τη νομολογία μας.
«Η κοινωνική έκρηξη», γράφει ο κ. Παυλόπουλος, «βρίσκεται επί θύραις», ενώ κάνει λόγο για οικονομική «θηριωδία» και «θύματα». Χρειαζόμαστε, υποστηρίζει, έναν θεσμικό «Θησέα», ο οποίος ακολουθώντας το μίτο της Αριάδνης θα μας προστατεύσει με τα εναπομείναντα όπλα του.
Σύμμαχος του θα μπορούσε να είναι ο εθνικός νομοθέτης, όμως η θεσμική στάση που αυτός επιδεικνύει είναι νοσηρή, καθώς παραδίδεται αμαχητί σε ένα καθεστώς «νομοθέτησης υπό τα "καυδιανά δίκρανα της μέσω Μνημονίων" δημοσιονομικής πειθαρχίας».
Το βιβλίο περιγράφει ακόμα το πως η έννομη τάξη και συγκεκριμένα ο βασικός πυλώνας της, τον οποίο συνθέτουν οι κανόνες του δημοσίου δικαίου, υπονομεύεται από την οξύτατη ύφεση που βιώνει η χώρα.
Το πολεμικό «κατηγορώ» του Παυλόπουλου φανερώνει το πόσο κοντά βρίσκεται ο ίδιος με τις αναλύσεις π.χ. για το «δόγμα του ΣΟΚ».
Παράλληλα, αμφισβητεί το λεγόμενο «δημοσιονομικό δημόσιο συμφέρον» ως «μέτρο αποτίμησης της συνταγματικότητας» των μέτρων που επιβάλλονται.
Όπως εξηγεί, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ακόμη και σε περιόδους οικονομικής κρίσης, που γεννούν την ανάγκη να υποστηριχτούν αντίστοιχες σκοπιμότητες, δεν είναι δυνατόν να ακυρώνονται οι θεσμοί. Στην οπτική του Προκόπη Παυλόπουλου, κυρίαρχο ρόλο παίζει η επικείμενη Συνταγματική Αναθεώρηση, μέσω της οποίας ο πρώην υπουργός θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει «διόρθωση» της νέας πραγματικότητας που έχει διαμορφωθεί στη χώρα, εξαιτίας της ανάγκης εφαρμογής και προώθησης του Μνημονίου.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/346459/o-paylopoylos-katarriptei-to-mnimonio#ixzz2grOcXY9P
Read more

«Ορίστε τα κλειδιά του σπιτιού μου. Θα σας στείλω και τα παιδιά μου»...



Άνεργος πολύτεκνος, ετών 39, γράφει προς το κράτος δικαίου...

 Τα κλειδιά του σπιτιού του μαζί με επιστολή διαμαρτυρίας προς τον προϊστάμενο της αρμόδιας ΔΟΥ και τον προϊστάμενο αυτών, τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, αποφάσισε να αποστείλει 39χρονος πολύτεκνος από τη Θεσσαλονίκη, που έχασε το σπίτι του εξαιτίας χρεών προς το Δημόσιο. 

Ο 39χρονος πατέρας 4 παιδιών είναι μακροχρόνια άνεργος όπως και η γυναίκα του. 

«Δεν περιμένω να με καταλάβετε, αλλά αφού είστε ειδήμονες στην οικονομική διαχείριση, θέλω να μου προτείνετε έναν τρόπο ώστε να εξασφαλίζω την επιβίωση της οικογένειας μου και να ανταπεξέρχομαι στις υποχρεώσεις μου προς την εφορία και την τράπεζα», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του. 

Ο 39χρονος, μέλος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, έλαβε ήδη ειδοποίηση κατάσχεσης της κατοικίας του από την εφορία στην οποία έχει οφειλή ύψους24.000 ευρώ

Eπρόκειτο να ξεκινήσει τις διαδικασίες για υπαγωγή στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, χρωστάει αυτή τη στιγμή σε Δημόσιο και τράπεζα 184.000 ευρώ

Εγκατέλειψε ο ίδιος το σπίτι του, και αποφάσισε να στείλει τα κλειδιά του σπιτιού, που πλέον δεν του ανήκει, στους προϊσταμένους της ΔΟΥ στην οποία υπάγεται, ενώ όπως αναφέρει την επόμενη φορά θα στείλει και τα παιδιά του στον Υπουργό Οικονομικών καθώς δε θα είναι σε θέση να φροντίζει για την επιβίωση τους. 

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή που κοινοποιεί στον προϊστάμενο της ΔΟΥ Θεσσαλονίκης και στον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα: 

Αγαπητέ κύριε προϊστάμενε της ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, 

Αγαπητέ κύριε Στουρνάρα, 

Επιτρέψτε μου το θάρρος να απευθυνθώ σε εσάς, αλλά επειδή εσείς οφείλεστε για την κατάντια μου, θα ήθελα τουλάχιστον να σας κοινοποιήσω την κατάσταση μου. 

Δεν ελπίζω να μου βρείτε εσείς τη λύση, αλλά θα ήθελα να σας βάλω έστω για ένα λεπτό στη δική μου θέση: 

Κατ’ αρχάς να σας πω ότι αν και 39 ετών – στην πιο παραγωγική ηλικία της ζωής μου – είμαι άνεργος τα τελευταία 4,5 χρόνια. Η γυναίκα μου, 38 ετών, είναι άνεργη από το 2005, όταν, δηλαδή, έκλεισε η βιοτεχνία στην οποία εργαζόταν. Έκτοτε δεν κατάφερε να βρει μία σταθερή δουλειά καθώς όπως γνωρίζετε οι βιοτεχνίες στη Βόρεια Ελλάδα είτε έβαλαν λουκέτο είτε μετακόμισαν σε γειτονική χώρα. 

Έχουμε 4 παιδιά, που είναι σήμερα κατά σειρά ηλικίας 12, 8 , 7 και 4 ετών. 

Τα 3 από τα 4 παιδιά μας, εκτός από τη σωστή κι ισορροπημένη διατροφή για να αναπτυχθούν σωστά, έχουν ανάγκη και από διάφορα άλλα πράγματα ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των σχολικών τους μαθημάτων. 

Παράλληλα, ως άνεργοι κι οι δύο, δεν έχουμε ασφάλιση με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται για την υγεία τη δική μας, αλλά και την υγεία των παιδιών μας. 

Και το ζήτημα της σίτισης το λύσαμε, έστω και προσωρινά, με τη βοήθεια της Εκκλησίας. (Εσωκλείω βεβαίωση σίτισης από την ενορία μου) 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, έχω κι ένα στεγαστικό δάνειο, για το σπίτι που αγόρασα για να στεγάσω την οικογένεια μου. Το ύψος του δανείου φτάνει τα 160.000 ευρώ. Όντας μακροχρόνια άνεργος ήταν αδύνατον να συνεχίσω να εξυπηρετώ τις δόσεις του δανείου. Και μιας και είχα τη δυνατότητα να προστατεύσω την πρώτη κατοικία μου από τα δόντια της τράπεζας και να μην αφήσω τα παιδιά μου στο δρόμο, αποφάσισα να ζητήσω την προστασία του νόμου. 

Ξέχασα όμως, οτι το Δημόσιο έχει καταντήσει μεγαλύτερο «αρπαχτικό» ακόμη κι από τις τράπεζες. Και ακόμη κι αν κατάφερνα να σώσω το σπίτι από την τράπεζα… δεν μπόρεσα να κάνω το ίδιο και όσον αφορά τις υποχρεώσεις μου απέναντι στην εφορία ή τα ασφαλιστικά ταμεία. 

Κι έτσι κι έγινε: ήδη προχώρησε η διαδικασία κατάσχεσης του σπιτιού μου κι είναι θέμα χρόνου να προχωρήσει κι ο εκπλειστηριασμός του. 

Το σπίτι μου βγήκε στο σφυρί για χρέη συνολικά 24.000 ευρώ προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Το οξύμωρο του πράγματος είναι οτι η μεν εφορία συνεχίζει να μου επιβάλλει φόρους αν και άνεργος, ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία ζητούν μετ’ επιτάσεως τις εισφορές μας αν και τώρα πια είμαστε ανασφάλιστοι! 

Δεν περιμένω να με καταλάβετε, αλλά αφού είστε ειδήμονες στην οικονομική διαχείριση θέλω να μου προτείνετε έναν τρόπο ώστε να εξασφαλίσω την επιβίωση της οικογένειάς μου και να ανταπεξέρχομαι στις υποχρεώσεις μου, υπό αυτές τις συνθήκες τις οποίες σας εκθέτω. 

Η απόγνωση είναι το λιγότερο που μπορώ να πω οτι με διακατέχει πλέον. Άλλωστε, προσωρινή λύση βρήκα. Σας έχω, ήδη, στείλει τα κλειδιά του σπιτιού με εξώδικη διαμαρτυρία, μιας κι ήδη έχω βρει κάποιο άλλο σπίτι να στεγάσω την οικογένεια μου. 

Επειδή, όμως, είναι πολύ πιθανόν να μην καταφέρω να μη βρω άμεσα δουλειά (που να μου εξασφαλίζει μισθό και όχι ψίχουλα) πιθανότατα σύντομα θα βρεθώ σε αδυναμία να συντηρήσω κι αυτό το μισθωμένο σπίτι. Τότε, σας γνωστοποιώ οτι θα σας στείλω – εκτός από τα κλειδιά του σπιτιού μου – και τα 4 παιδιά μου ώστε να τα μεγαλώσετε εσείς! 

Βέβαια, για το εγχείρημά σας αυτό θα πρέπει να ισχύσουν οι ίδιες συνθήκες, τις οποίες βιώνουμε εγώ κι η σύζυγος μου, και οι οποίες μας οδήγησαν σε αυτό το αδιέξοδο: ανεργία, ακρίβεια, υπερφορολόγηση, πίεση από τις τράπεζες κλπ. 

Ανυπομονώ να ακούσω νέα σας. 

Υ.Γ.: Μην ευελπιστείτε οτι θα με «ξεφορτωθείτε» και άρα δε θα χρειαστεί να μου απαντήσετε. Θα περιμένω νέα σας για όσο χρειαστεί.

Διαβάστε την εξώδικη δήλωση προς την Εφορία εδώ  και δείτε τη βεβαιώση σίτισης: 


Πηγή: Δανειολήπτες 
http://kostasxan.blogspot.gr/2013/10/blog-post_6227.html
Read more

6 + 1 αμείλικτα ερωτήματα αναζητούν απαντήσεις

6 + 1 αμείλικτα ερωτήματα αναζητούν απαντήσεις
Με την ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας γονατισμένη εμπρός στον «κατακτητή» - δανειστή και την παραπομπή Παπακωνσταντίνου «αβέβαιη», υπήρξε και εάν ναι, σε τί βαθμό εμπλοκή των Γ.Α.Π. - Στρός Καν, Γεωργίου και Βενιζέλου, στην «υποδούλωση» και στην μετέπεια «κατοχή» της χώρας;
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αντώνης Κουμιώτης
Ότι αυτό που έχει συντελεστεί, με πρόσχημα την Οικονομία, κατά της χώρας είναι έγκλημα, δεν αποτελεί δικό μας χαρακτηρισμό. Έτσι χαρακτήριζαν την προσφυγή της χώρας στη τρόικα, τόσο οι σημερινοί κυβερνώντες, ως αντιπολιτευόμενοι της «κυβέρνησηςτωνκηπουρών» υπό τον Γ.Α.Π., όσο ακόμα και κάποιοι εκ των τότε κυβερνώντων και σημερινών συγκυβερνώντων, του κάποτε ισχυρού ΠΑΣΟΚ.
Και μπορεί οι πλειοψηφούντες Βουλευτές να έστειλαν στην προανακριτική βάσανο τον πρώην τσάρο Παπακωνσταντίνου, με τις διαρροές ως προς την παραπομπή του να συνοδεύει ένα εντέχνως δημιουργημένο κλίμα αβεβαιότητας, για την ενδεχόμενη όμως εμπλοκή των Γ.Α.Π., Στρος Καν, Γεωργίου και Βενιζέλου, η συζήτηση, παρά τις όποιες κορώνες, οδηγείται πάντοτε ως άλλη μπάλα στην εξέδρα.
Ξεκάθαρα και συνάμα αμείλικτα τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα:
1. Σε τί βαθμό αποφάσιζε και ασκούσε μόνος του την οικονομική πολιτική της χώρας ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου;
2. Ο τότε πρωθυπουργός της χώρας, Γ.Α.Π., είχε ή δεν είχε άποψη επί των οικονομικών και κατ' επέκταση κοινωνικών πολιτικών που ασκούνταν στη χώρα;
3. Τί υποστήριζε στις κατ' ιδίαν συνομιλίες του με τον Γ.Α.Π. ο τότε επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. Στρος Καν, σε ότι αφορούσε το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας;
2. «Μαγειρεύτηκαν», όπως υποστηρίζεται από επώνυμες καταγγελίες ή όχι οι αριθμοί της ΕΛΣΤΑΤ;
3. Ποιός ο ρόλος και η δράση του κυρίου Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ και σε τί βαθμό ερευνώνται οι σε βάρος του καταγγελίες;
4. Είχε ή δεν είχε στην διάθεσή του ο κύριος Βενιζέλος και μάλιστα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, το περίφημο στικάκι με την λίστα Λαγκάρντ και τί είδους ενέργειες έκανε για την αξιοποίησή του;
5. Ακόμη και σήμερα, που γράφονται αυτά, έχει αξιοποιηθεί και σε τί βαθμό, το περίφημo στικάκι, ώστε να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι και να αποκατασταθούν τα ονόματα ανθρώπων που σαφώς και δικαιολογούν τις καταθέσεις τους (γιατί υπάρχουν και τέτοια ονόματα);
6. Έγινε ποτέ αντιπαραβολή του εισερχόμενου από τις γερμανικές αρχές υλικού, με αυτό που διαθέτει η HSBC; Για ποιό λόγο να πληρώσουν οι Γερμανοί για την απόκτησή του; Και γιατί να μην γίνουν πιστευτές όσες φωνές υποστηρίζουν ακόμα και παραποίηση του υλικού στο Βερολίνο;
7. Μία άλλη λίστα, αυτή της περιβόητης Siemens, πού βρίσκεται και για ποιούς λόγους δεν έχει περιέλθει στην κατοχή των ελληνικών αρχών;


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/354140/6--1-ameilikta-erotimata-anazitoyn-apantiseis#ixzz2grN1WHE9
Read more

Γιατί οι ’Καραμανλικοί’ είναι εκνευρισμένοι;...


"Εκνευρισμός" κυριαρχεί στις τάξεις των Καραμανλικών -και μάλλον δίκαια- αφού κανείς στη Νέα Δημοκρατία, δε σκέφτηκε να διοργανώσει ούτε μία εκδήλωση για την επέτειο της 4ης Οκτωβρίου 1974, ημερομηνία ίδρυσης του κόμματος από τον αείμνηστο, Κωνσταντίνο Καραμανλή. Δεν θα ήταν υπερβολή να σχολιάσει κανείς, πως ειδικά "αυτές" τις μέρες μία τέτοια εκδήλωση ή ακόμα και μία σειρά εκδηλώσεων, θα ήταν άκρως επίκαιρες για τη χώρα μας.... Κανείς δε μπορεί να λησμονήσει και να αμφισβητήσει πως η αποκατάσταση της δημοκρατίας και η λειτουργία της, οφείλεται στον Εθνάρχη και Ιδρυτή της γαλάζιας παράταξης.
Το θέμα της Χρυσής Αυγής, δε θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είναι μόνον οι επίσημες δηλώσεις των γαλάζιων μεγαλο-στελεχών. Είναι και το εσωτερικό της. Αποκαλύπτουμε σήμερα, πως για το καίριο θέμα των ημερών, η ΝΔ είναι χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα. Συ-στρατεύτηκαν "οι" του περιβάλλοντος Σαμαρά έχοντας απέναντι τους, τους "ιστορικούς" καραμανλικούς. Οι πρώτοι, θεωρούν πως "τα πράγματα πήγαν μία χαρά" ενώ οι δεύτεροι, τονίζουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν πως "στη δημοκρατία που έφερε ο Εθνάρχης, δε χρειάζονται πολιτικές δηλώσεις, από τη στιγμή που του θέματος επιλαμβάνεται η δικαιοσύνη".
Επιτέλους και ένας δίκαιος και αξιοκρατικός διορισμός. Το σχόλιο, αφορά στην τοποθέτηση "ως αντιπροέδρου" στο Παρακαταθηκών και Δανείων, ίσως του πιο έμπειρου στελέχους στο τραπεζικό σύστημα - πρώην αντιπροέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Χρήστου Μήτρεντζε. Η απόφαση δημοσιεύτηκε επίσημα στις 2 Οκτωβρίου 2013, στο 473 ΦΕΚ. Πάλι ο "παλιός" θα βγάλει τα "κάστανα από τη φωτιά". Από μας σιδεροκέφαλος!

Οι πληροφορίες είναι εγκυρότατες και άκρως διασταυρωμένες. "Σήμερα" οι πιο φανατικοί υποστηρικτές του Αντώνη Σαμαρά, είναι οι ... ΠΑΣΟΚοι. Μην ξαφνιάζεστε. Καθόλου μη ξαφνιάζεστε. Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται ή διαβάζεται, ο Αρχηγός της ΝΔ, βρήκε στο "πρόσωπο" των πάλαι ποτέ πολιτικών του αντιπάλων, ίσως τη μεγαλύτερη και ανέλπιστη ασπίδα προστασίας, που θα ονειρευόταν ποτέ πρωθυπουργός. Λέτε, ρωτάω τώρα εγώ, να ασπαστούν και την γαλάζια πολιτική ιδεολογία και να "μετακομίσουν" επίσημα και στη Συγκρού? Ρωτάω... εγώ τώρα? Λέτε?
Ερώτηση προς τον Αλέξη (βλέπε Τσίπρα). Γιατί, λοιπόν Αλέξη, έχεις "ξενοσπουδαγμένο" παιδί σε θέση κλειδί στο γραφείο σου και όχι "ελληνοσπουδαγμένο"? Τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη έχεις στα ελληνικά πανεπιστήμια? Ή μήπως τα πανεπιστήμια "τα έχεις για άλλους λόγους"????.....
Οι "γαλάζιοι" στη Θεσσαλονίκη ψάχνουν να βρουν, ποιος θα είναι ο επόμενος αντιπεριφερειάρχης για το νομό. Τα τηλεφωνήματα έχουν πάρει φωτιά, τα μολύβια δε σταματάνε να γράφουν ονόματα και η λίστα των ονομάτων.... μεγαλώνει. Το ερωτηματικό βέβαια είναι ένα και καίριο: Θα είναι από τη Νάουσα, θα είναι από τη Βέροια? Από που θα είναι "αυτό" το παιδί τελικά? Πάντως, διακαής πόθος του νεοδιοριζόμενου αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Φάνη Παπά, είναι να πάρει το χρίσμα για το νομό, από τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο Μπουτάρης συνεχίζει απτόητος το χαβά του.... Αποδεικνύεται ο μεγαλύτερος Πρέσβης του συνόλου των γειτονικών χωρών, ....στη χώρα μας. Ο ΥΠΕΡ-ΠΡΕΣΒΗΣ ΠΑΛΙ ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΟΥΣ "ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ"! ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΥΡΡΑΧΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ... ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΝΝΗ!!!
Ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης πολιτών «Θεσσαλονίκη, πόλη Ελληνική», και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Κουριαννίδης, δήλωσε σχετικά: «Ο κ. Μπουτάρης επιμένει στις θεσμικού χαρακτήρα παρεμβάσεις του στην πόλη μας, οι οποίες ενέχουν τον κίνδυνο να δημιουργήσουν μείζονα ζητήματα επιβλαβή σχετικά με τα εθνικά μας θέματα, αφού οι περισσότερες από αυτές υπεισέρχονται σε τομείς εξωτερικής πολιτικής.
Η πρόθεσή του, όπως τουλάχιστον γνωστοποιήθηκε στον Τύπο, να δημιουργήσει πλατεία Δυρραχίου απέναντι από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο δήμων, εκτός από την απαράδεκτη σημειολογική της προσέγγιση, αφού η περιοχή είναι εδώ και χρόνια στέκι Αλβανών λαθρομεταναστών, αποτυπώνει και την ανευθυνότητα με την οποία διαχειρίζεται τέτοια θέματα ο Δήμαρχος της πόλης μας.
Η χρήση της αλβανικής ονομασίας της αρχαίας ελληνικής πόλης της Επιδάμνου, η τοποθέτηση της αλβανικής σημαίας στην πλατεία, αλλά και η μη αξιοποίηση της αδελφοποίησης και η αντιστάθμιση της ενέργειας αυτής με μία έστω δήλωση καταδίκης του αλυτρωτισμού των Τσάμηδων, από πλευράς του Αλβανού ομολόγου του κ. Μπουτάρη, καταδεικνύουν την προχειρότητα και την έλλειψη οράματος και εθνικής ευαισθησίας από πλευράς της δημοτικής αρχής της πόλης μας.
Καλούμε τον κ. Μπουτάρη να μην προχωρήσει σε αυτήν την προκλητική ενέργεια και τον διαβεβαιώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να την αποτρέψουμε».
 
Το γαλάζιο μάτι
- See more at: http://marketnews.gr/article/7083/giati_oi_karamanlikoi_einai_ekneyrismenoi#sthash.Hfqb5vrs.dpuf
Read more

ΕΛΛΑΔΑ, ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

Read more

Όσο εξελίσσεται το σόου με τη Χρυσή Αυγή, γράφεται το 3ο Μνημόνιο!

Έτσι συμβαίνει συνήθως: όσο τα μίντια και η πολιτική εξουσία προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, τόσο κάποια άλλα θέματα εξελίσσονται "εν κρυπτώ" από τα μάτια της κοινής γνώμης.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει τώρα με την περίπτωση των συλλήψεων για την Χρυσή Αυγή. Όσο όλο αυτό το σόου από επικοινωνιακής άποψης μονοπωλεί το ενδιαφέρον των μίντια της διαπλοκής, τόσο στο παρασκήνιο το Βερολίνο και το ΔΝΤ προλειαίνουν το έδαφος για τρίτο επαχθές μνημόνιο και νέα μέτρα.

Αυτή η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την Τρόικα ήταν από τις πιο εύκολες: διοτι συμφωνήθηκαν πράγματα μακριά από το άγρυπνο βλέμμα των μίντια, και μακριά από τον έλεγχο της κοινής γνώμης. Ποιος αλήθεια γνωρίζει τι ειπώθηκε γύρω από το δημοσιονομικό κενό ή γύρω από την πιθανότητα να μην επιτευχθεί φέτος πρωτογενές πλεόνασμα;

Εμείς προειδοποιήσαμε ότι όλη αυτή η ιστορία με τις συλλήψεις των Χρυσαυγιτών θα γυρίσει μπούμπερανγκ αν ο κόσμος αντιληφθεί ότι η υπόθεση εξελίσσεται με επικοινωνιακούς όρους και όχι με όρους ουσίας. Γι' αυτό και θεωρούμε ότι η παράλληλη πραγματικότητα που βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά την αγνοεί ο κόσμος, είναι εξίσου σημαντική και ενέχει τον κίνδυνο να βρεθούμε προ απρόοπτων εκπλήξεων.

Η υπόθεση με την Χρυσή Αυγή ήταν ένα πολύ καλό άλλοθι για να ξεχάσουμε όλα όσα συμβαίνουν στο πεδίο της προετοιμασίας ενός νέου Μνημονίου για την Ελλάδα. Αυτό προεξοφλείται πλέον ανοιχτά από τα κέντρα λήψης αποφάσεων του εξωτερικού, και για το οποίο το ελληνικά μίντια δεν λένε κουβέντα.

Όταν όλη αυτή η ιστορία με τους Χρυσαυγίτες "ξεφουσκώσει" επικοινωνιακά και μιντιακά, να είστε σίγουροι ότι η πραγματικότητα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε θα είναι πολύ σκληρή.

Σύντομα περισσότερα...

newsbomb.gr


Πηγή: http://www.logiosermis.net/2013/10/3.html#ixzz2gq1L2jed
Read more

Τά'μαθες τα νέα Παύλε Φύσσα; Φυσά αέρας δημοκρατίας στη μνημονιακή Ελλαδίτσα (έχει και ΒΙΝΤΕΟ)

Το massmedia-gr επέστρεψε στην ελληνική ιστολογία με μια ανάρτηση αφιερωμένη στον αδικοχαμένο Έλληνα ράπερ: Παύλο Φύσσα.   

(κάντε κλικ πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση)


Παύλε Φύσσα,

Δεν θα πρωτοτυπήσω, θα σου γράψω σε πρώτο πρόσωπο• απορρίπτοντας τις συμβουλές ορισμένων. Μα, δεν έχει νόημα μια ανοιχτή επιστολή σε έναν νεκρό – οι πεθαμένοι με τους πεθαμένους και οι ζωντανοί με τους ζωντανούς, λένε κάποιοι «ζωντανοί». Άραγες είναι ζωντανοί;…
Σκοπός μου είναι να σου αποκαλύψω ποιοι σε φάγανε και γιατί. Η επιστολή είναι ανοιχτή ελπίζοντας ότι θα διαβαστεί και από τους «ζωντανούς» (οι οποίοι συνήθως δεν σπαταλούν το χρόνο τους για να διαβάσουν μεγάλα κείμενα, δυστυχώς).
Η αλήθεια είναι ότι μου ήσουν τελείως άγνωστος μέχρι τη «γενέθλιο ημέρα» της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013 –ημέρα  μνήμης εφεξής– που απαθανατίστηκες από το μαχαίρι που σου έμπηξε κατάκαρδα ο μισθοφόρος μισάνθρωπος και φασίστας: Γιώργος Ρουπακιάς.
Έμαθα λοιπόν, από τις νεκρολογίες που ακολούθησαν, ότι γεννήθηκες τη 10η Απριλίου του 1979. Ήσουν γιος εργάτη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος. Υπήρξες κι εσύ εργάτης στη Ζώνη και ήσουν συνειδητοποιημένος πολίτης αριστερών καταβολών. Ήσουν επίσης αξιόλογος μουσικός της ραπ σκηνής, όμως μακριά από τις δισκογραφικές εταιρείες, γνωστός με το ψευδώνυμο: Killah P («δολοφόνος του παρελθόντος»).


Πέρασαν κιόλας 34 χρόνια από τότε που οι δικοί σου σε λέγανε φατσούλα… και τώρα σε κλαίνε όλοι• σε κλαίνε και οι θεσμικοί φασίστες που σε ονόμαζαν… τρομοκράτη με κουκούλα!
Η δολοφονία σου έγινε για τους κυβερνητικούς φασίστες η χρήσιμη πρόκληση που επιζητούσαν. Προσέλκυσε το ενδιαφέρον της αντιπολίτευσης, των ξένων και ντόπιων ΜΜ’Ε’ καθώς και της κοινής γνώμης. Ο φόνος χρησιμοποιήθηκε για να αλλάξει πάλι η πολιτική ατζέντα. Με νέα ψευτοδιλήμματα εκβιάζουν και κοροϊδεύουν την ευκαταφρόνητη κοινωνία από την οποία έχουν πλήρως αποκοπεί. Κρέμασαν, οι αθεόφοβοι, το κορμί σου στα περίπτερα κι έκρυψαν μέσα στις θανατερές πληγές του τον ολοκληρωτισμό τους. Δείξ’ τους το θάνατο και θα είναι ευχαριστημένοι με τον πυρετό, λέει μια αραβική παροιμία.


Αυτοί οι υπόδικοι (ενώπιον των πολιτών) ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ που οδηγούν τον ελληνικό πολιτισμό στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Οι οποίοι κουρελιάζουν τοΣύνταγμα της Ελλάδας και υποτιμούν το Κοινοβούλιο, παρακάμπτοντας επανειλημμένα τους κανόνες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και προεδρικά φιρμάνια, παρουσιάζονται από τον Τύπο των γκεμπελίσκων μεγαλοεργολάβων ως εξολοθρευτές του εξωθεσμικού φασισμού. Οποία έκπληξη!
Μέχρι και οι διανοούμενοι της χώρας άρχισαν να υπνολαλούν εναντίον των εξωθεσμικών φασιστών της Χρυσής Αυγής και των ροπαλοφόρων των Ταγμάτων Εφόδου της. Ωστόσο, για τη φονική – τρομοκρατική βία που ασκείται από τους διαπιστευμένους κρανοφόρους των σφετεριστών της κρατικής εξουσίας εναντίων των πολιτών που διαδηλώνουν δεν ακούγεται καμία έντονη και, προπαντός, συντονισμένη αποδοκιμασία από τον πνευματικό κόσμο.


Παύλε Φύσσα,
Έγινες το σφαχτάρι τους γιατί το πολιτικό προφίλ και η προσωπικότητά σου τους χρησίμευαν για να διχάσουν την κοινωνία. Σε επέλεξαν γιατί είχες όλα τα προσόντα να γίνεις η ισχυρή πρόφαση – η αναμφισβήτητη casus belli που θα επιβεβαίωνε την απατηλή θεωρία των «δύο άκρων».
Οι ενδείξεις είναι βάσιμες: Τη δολοφονία σου αποφάσισαν οι εχθροπαθείς αφέντες των δοσίλογων.  Ωστόσο, μια τελευταία ανατριχιαστική διαπίστωση είναι ότι τους ήσουν εξίσου χρήσιμος: είτε ως θύμα είτε ως… θύτης (έστω και αμυνόμενος). Ο φωτογραφικός φακός τους ήταν εκεί για να σε συλλάβει σε κάθε περίπτωση.
Αν ήσουν ο θύτης, οι ίδιοι διαχειριστές των ειδήσεων που τώρα σε κλαίνε με κροκοδείλια δάκρυα θα πλαισίωναν την είδηση αρνητικά για το πρόσωπό σου. Τότε θα λάμβανες από τον Τύπο τους χαρακτηρισμούς του κουκουλοφόρου τρομοκράτη της κοινωνίας.Σατανικό το σχέδιο, καλά μελετημένο σε «εργαστήριο», για να σπείρει τη διχόνοια, παγώνοντας τελείως την αγάπη μεταξύ των πολλών ώστε πότε να μην ομονοήσουν και γίνουν δυνατοί.
Σύμφωνα με μια άποψη του Umberto Eco, έτσι συμβαίνει γενικά με τις δικτατορίες: Οι δικτάτορες, προκειμένου να διατηρήσουν την κοινωνική συναίνεση γύρω από τις αποφάσεις τους, καταγγέλλουν την ύπαρξη ενός εχθρού (ομάδας, φυλής, μυστική εταιρείας) που συνωμοτεί εναντίον της ακεραιότητας του λαού που κυβερνάν[1]. Αυτή είναι «η ρητορική της κατάχρησης» ή «ρητορική των καταχραστών» που επιζητούν μια επακριβή casus belli για να δικαιολογηθούν. Ουσιαστικά τόσο καιρό οι θεσμικοί φασίστες αναμασούν το επιχείρημα του αρχιφασίστα Μουσολίνι (όπως το συνοψίζει ο Eco): «Έχουμε το δικαίωμα να καταχρώμαστε, επειδή είμαστε οι καλύτεροι»[2]. Αυτό μας λένε κι εμείς τους κοιτάμε άπραγοι!      



Παύλε – Killah P,
Η γενιά που δήθεν σε κλαίει, είναι η ίδια που κάτω πέφτει και χορεύει στο τσίρκο της «παραλογίας» για να τους φτιάξει το κέφι, καθώς της βαράν το ντέφι… οι φιλοκερδείς αδικητές. Νεκρή γενιά• δεν αγανακτεί•  δεν δακρύζει για εσένα – το κουφάρι της θρηνεί!
Εγώ δεν σε κλαίω, φίλε – σιγά μην κλάψω… Έχω μάθει να κλαίω τους νεκρούς, όχι τους αθάνατους! Και νεκροί είναι όσοι αγνοούν τα λόγια του ποιητή P. Neruda: «Αποφεύγουμε το θάνατο σε μικρές δόσεις, όταν θυμόμαστε πάντοτε ότι για να είσαι ζωντανός / χρειάζεται μια προσπάθεια πολύ μεγαλύτερη από το απλό γεγονός της αναπνοής.»


Είδα που σε πουλούσαν κρεμασμένο στη φυλλάδα. Στο μυαλό μου άρχισαν να δουλεύουν οι συμβολισμοί. Κάπου είχα ξαναδεί φωτογραφία με ματωμένη αγκαλιά• προφητική εικόνα… Έκανα υποθέσεις για το όνομα της κοπέλας που σε αγκάλιαζε ενώ ψυχομαχούσες:Νίκη, Νέμεση, Χαρά, Αγνή, Ζώη, Ημέρα, Ειρήνη, Ελλάδα, Ελπίδα ή μήπως Αγάπη…μα, αν το όνομά της ήταν Αγάπη τότε θα την έλεγαν και Ελευθερία.
Τα δάκρυά της έσμιξαν με το αίμα σου κι εσύ μέσα από την αγκαλιά της Ελευθερίας πέταξες για την… «πολύ ψηλή κορφή». Οι αετοί ζήλεψαν, Παύλε!
Λευτεριάς λίπασμα οι πρώτοι νεκροί. Σε λίγο ο ήλιος φτάνει στο τελευταίο γέρμα.
Καλό παράδεισο και… καλή αντάμωση!

--------------------
1. U. Eco, «Με το βήμα του κάβουρα», μτφρ. Ε. Καλλιφατίδη, Ελληνικά Γράμματα, Αθήνα 2006, δ’ έκδ., σ. 74
2. U. Eco, ό.π., σ.σ. 76 – 77: Λόγος της 2ας Οκτωβρίου 1935 από μπαλκόνι του Παλάτσο Βενέτσια, 83

Σ.τ.Ι.: Η τελευταία φωτογραφία είναι λεπτομέρεια από τη δημιουργία του "Dimitris Da Athens". Μια σύντομη περιγραφή για το έργο θα βρείτε στο ιστολόγιό του:dimitristheathens.blogspot.gr 
Read more