Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Τρέμει ο Βενιζέλος τις εκλογές

Τρέμει ο Βενιζέλος τις εκλογές
Πώς το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να καρπωθεί πολιτικά τις συλλήψεις των Χρυσαυγιτών
Το να βλέπουν οι πολίτες τον Βενιζέλο να εμφανίζεται ως ο "προστάτης" της Δημοκρατίας με αφορμή τις συλλήψεις των στελεχών της Χρυσής Αυγής, μεγαλύτερο κακό κάνει στην εικόνα της κυβέρνησης αλλά και της ίδιας της Δικαιοσύνης παρά καλο.
Ας το καταλάβει και ο ίδιος και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ότι ο τελευταίος που δικαιούται να μιλά για διαφάνεια, σεβασμό στους θεσμούς της Δημοκρατίας είναι οι ίδιοι.
Αυτοί που έφεραν την Δημοκρατία στα μέτρα τους και την μεταχειρίζονταν μέχρι σήμερα εδώ και δεκαετίες ως "Δημοκρατία αλά κάρτ" προσπαθούν να δημιουργήσουν στην κοινή γνώμη ότι τα κόμματα του σάπιου μεταπολιτευτικού συστήματος είναι η μόνη διέξοδος, και πως κάθε άλλη εναλλακτική είναι επικίνδυνη. Επικίνδυνη για ποιους τελικά; Την Δημοκρατία ή μάλλον για τους ίδιους;
Ουδείς φυσικά είναι διατεθειμένος να επιχειρήσει την αγιοποίηση της Χρυσής Αυγής στην πλάτη της διαφθοράς που πνίγει ένα κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο από την άλλη μεριά ουδείς πρέπει να παίζει με την νοημοσύνη αλλά και την ανοχή του κόσμου υποστηρίζοντας ότι ξαφνικά αυτοί που εξευτέλισαν Δημοκρατία και θεσμούς με αλλεπάληλα Μνημόνιο και έκαναν μία κοινωνία να σφαδάζει, θα γίνουν από το τίποτα οι προστάτες της Δημοκρατίας.
Ο Βενιζέλος επανέλαβε σήμερα ξανά και ξανά την άποψη ότι η χώρα ΔΕΝ θα οδηγηθεί σε εκλογές εξαιτίας της σύλληψης των Χρυσαυγιτών. Από αυτό και μόνο διαφαίνεται ξεκάθαρα ένα πράγμα: η πρεμούρα του Βενιζέλου και του πασοκογενούς πολιτικού συστήματος να κρατηθεί με νύχια και με δόντια στην εξουσία.
Ο κ. Βενιζέλος παραδίδει μαθήματα δημοκρατίας και το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να μετατρέψει τις συλλήψεις των Χρυσαυγιτών σε κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα πολυετή "πράσινα" μεταπολιτευτικά ανομήματα του κόμματος που κυβέρνησε την Ελλάδα επί μία και πλεόν 20ετία. Θα ήταν πιο χρήσιμο για τον κ. Βενιζέλο να επιδείξει σιωπή γιατί όσο παραμένει το ίδιο προκλητικά λαλίστατος, τόσο οδηγεί σε κάτι που χρήζει αποφυγής: δηλαδή την δραματική περίπτωση ηρωοποίησης των συλληφθέντων Χρυσαυγιτών.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/352493/tremei-o-venizelos-tis-ekloges#ixzz2gU4VaK1v