Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Η θεωρία των… δυο άκρων στην πράξη


Η θεωρία των… δυο άκρων στην πράξη
Δεν έχουν τέλος οι διχαστικές δηλώσεις από στελέχη κομμάτων.
Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού που θα έπρεπε να ενώνουν τον κόσμο και να μην πυροδοτούν καταστάσεις που οδηγούν τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια, δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα, ακολουθώντας την «θεωρία των δυο άκρων». Την ώρα που το πανελλήνιο παρακολουθεί τις ποινικές διώξεις και τις προφυλακίσεις των μελών της Χρυσής Αυγής, κάποιοι , ενώ καταδικάζουν την εθνικιστική και ακραία δράση τους, στην πραγματικότητα πράττουν με τον ίδιο τρόπο.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα, τόσο η δημοτική σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά Μαρία Σταθάκη, όσο και ο πρόεδρος του νομικού προσώπου πολιτισμού Σπάρτης Μάριος Τζωρτζάκης.
Άκρως διχαστική και συνάμα προκλητική και υβριστική εμφανίστηκε η Δημοτική Σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Σταθάκη σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά. Ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε όλους τους ψηφοφόρους και υποστηρικτές της Κυβέρνησης Σαμαρά φονιάδες! Λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι όλοι αυτοί έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα καθώς, σύμφωνα με το παραληρηματικό συλλογισμό της, οι αυτοκτονίες λόγω μνημονίου, χρεώνονται και σε όλους του υποστηρικτές της Κυβέρνησης Σαμαρά.
Το newsbomb.gr επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνο Σκουρλέτη ο οποίος επιφυλάχτηκε να απαντήσει και ουσιαστικά διέψευσε την ίδια την κ. Σταθάκη, αρνούμενος πως μία δημοτική σύμβουλος της παράταξης τους θα μπορούσε να θεωρεί φονιάδες, 2.000.000 Έλληνες!
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος επιβεβαίωσε τα όσα είπε στο Δημοτικό συμβούλιο Πειραιά η κ. Σταθάκη χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις προκλητικές που δυναμιτίζουν το κλίμα. Ο κ. Μιχαλολιάκος άφησε αιχμές μάλιστα, κατά του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος διέψευσε το γεγονός λέγοντας «δεν καταλάβατε καλά».
«Αν ο κ. Σκουρλέτης αμφισβητεί ότι η κ. Σταθάκη έκανε λόγο για φονιάδες θα του στείλω τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διαψεύδει χωρίς να είναι παρών», είπε ο δήμαρχος Πειραιά και πρόσθεσε:
«Άκρο είναι όποιος επιλέγει τη βία για να επιβάλει την πολιτική του, όποιος και αν είναι αυτός και από οποιοδήποτε χώρο και αν προέρχεται. Το μεγαλείο της Δημοκρατίας είναι να μπορεί να ανέχεται αυτούς αλλά και να μπορεί να αντιδρά και να τους αντιμετωπίζει», τόνισε ο κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος.
Στο «εμφυλιοπολεμικό» αυτό κλίμα ήρθαν να προστεθούν και οι ανεκδιήγητες ύβρεις που εξαπέλυσε έναντι ενός Μεγάλου Έλληνα όπως είναι ο Μίκης Θεοδωράκης, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού της Σπάρτης, Μάριος Τζωρτζάκης. Σε μία συνεδρίαση του συμβουλίου που συζητούσε πρόταση για ανακήρυξη του Μίκη Θεοδωράκη σε επίτιμο Δημότη, ο κ. Τζωρτζάκης χαρακτήρισε τον Μίκη Θεοδωράκη ...«σερβιέτα του Μητσοτάκη», προκαλώντας όπως ήταν φυσικό την αντίδραση των άλλων συμμετεχόντων στο συμβούλιο. Ο κ. Τζωρτζάκης πριν προβεί σε αυτή την προκλητική δήλωση έλεγε ειρωνευόμενος για τον κ. Θεοδωράκη ότι είναι «πολυκομματικός γιατί τα έχει γυρίσει όλα», εννοώντας τα κόμματα.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/353461/i-theoria-ton-dyo-akron-stin-praxi#ixzz2gg0VVUyJ