Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Όσα φέρνει η ώρα: Αμερική ώρα μηδέν!

Αναστέλλεται η λειτουργία της αμερικανικής κυβέρνησης, λουκέτο στο κράτος. Εφόσον τα συμφέροντα δεν τα βρουν ανοίγει ο δρόμος για διεθνείς εξελίξεις
Λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα (ώρα Ουάσινγκτον), ο Λευκός Οίκος έδωσε εντολή προς τις 
ομοσπονδιακές υπηρεσίες να θέσουν σε εφαρμογή τα σχέδια διακοπής λειτουργίας του κράτους, όταν το αμερικανικό Κογκρέσο απέτυχε να συμφωνήσει για την ψήφιση του προϋπολογισμού που θα εξασφάλιζε την χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

Η διακοπή της λειτουργίας σημαίνει ότι 800.000 ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα βρεθούν σε υποχρεωτική αργία και περισσότεροι από ένα εκατομμύριο θα κληθούν να δουλέψουν χωρίς αμοιβή. Το δυναμικό των ομοσπονδιακών υπηρεσιών θα μειωθεί στο μίνιμουμ, που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει στο 5% του συνολικού τους δυναμικού.

Εν ολίγοις η λειτουργία της κυβέρνησης στις ΗΠΑ αναστέλλεται και εφόσον συνεχιστεί η συγκεκριμένη διαφωνία δεν αποκλείεται να αναλάβει η FEMA (Federal Emergency Management Agency, Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών), ένας οργανισμός που έχει την εξουσία να αναλάβει την διακυβέρνηση των υπερχρεωμένων Η.Π.Α., παραβλέποντας τις εξουσίες του Προέδρου και το Σύνταγμα, σε περίπτωση ειδικών καταστάσεων. 

«Γνωρίζω ότι οι ημέρες που έρχονται μπορεί να σημαίνουν περισσότερη αβεβαιότητα», δεν διστάζει να παραδεχτεί ο υπάλληλος των παγκοσμιοποιητών, Μπαράκ Ομπάμα. Υποτίθεται ότι η αιτία της συγκεκριμένης αναταραχής στην άλλη μεριά του Ατλαντικού είναι η διαφωνία για το θέμα της υγείας. Σίγουρα όμως το παρασκήνιο είναι βαθύ και τα συμφέροντα εντός Ηνωμένων Πολιτειών πολλά και πολλές φορές αντιμαχόμενα. Η παγκόσμια διαπλοκή συμφωνεί μόνο σε ένα: Στην υποδούλωση της ανθρωπότητας.

Όλα είναι στον αέρα, λοιπόν, με τις σκιές της παγκόσμιας χούντας να απλώνονται για τα καλά πάνω από τα κεφάλια μας. Θα είναι άραγε αυτό το γεγονός η απαρχή του αναμενόμενου και από εμάς σκόπιμου καθοριστικού χτυπήματος στην οικονομία του πλανήτη και πιθανόν της ανάληψης της εξουσίας από την παγκόσμια κυβέρνηση πολιτικών, προκειμένου να οδηγηθούμε εν τέλει στο ένα κέντρο εξουσίας των πολυεθνικών, οι οποίες εδώ και καιρό συγχωνεύουν τις δυνάμεις τους;

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και δυστυχώς δικαιώνονται οι εκτιμήσεις μας σε σχέση με τα παγκόσμια τεκταινόμενα. Κίνδυνος ελλοχεύει και στην περιοχή μας, καθώς οι μεταρρυθμίσεις που ανακοίνωσε ο Ερντογάν αποτελούν πλήγμα για τον κοσμικό κεμαλικό εθνικισμό, ο οποίος ίσως επιχειρήσει να αντιδράσει, δημιουργώντας αναμπουμπούλα ενδεχόμενα με Ελλάδα και Κύπρο, τώρα που προχωράει το θέμα της ΑΟΖ.

Περιμένουμε αναγκαστικά τις εξελίξεις. Ακόμα κι αν τελικά βρεθεί λύση, ηπαρούσα κατάσταση αποτελεί πρόβα τζενεράλε για όσα έπονται και δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Αλλιώς κοιμόμαστε κι αλλιώς ξυπνάμε, όπως έδειξε το παράδειγμα της Κύπρου. Όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος…