Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Αύριο θα βουλιάξουμε το Σύνταγμα.


Αύριο αφήνουμε όλοι τον καναπέ και μαζί με τα παιδιά μας, τα οποία είναι εκείνα που θα πληρώσουν το μάρμαρο της πολιτικής Παπανδρέου, αλλά και γενικά του πολιτικού συστήματος, πηγαίνουμε στο Σύνταγμα και σε όλες τις πλατείες της χώρας, για να δηλώσουμε ότι ο λαός είναι εδώ.
Ότι το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα πρέπει να καταρρεύσει τώρα.
Ότι ζητάμε εδώ και τώρα νέο Σύνταγμα με στροφή προς την Άμεση Δημοκρατία.
Εδώ και τώρα τις αποφάσεις θα τις....
πάρουμε εμείς και όχι οι καρεκλοκένταυροι της πολιτικής ολιγαρχίας. 

Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε να συνεχίσει να διαχειρίζεται τις τύχες μας, το ίδιο πολιτικό σύστημα που μας οδήγησε στην κρίση. Αυτό θα είναι ασυγχώρητο ιστορικό λάθος μας.

Οι ολιγάρχες με ένα απύθμενο θράσος μας γράφουν κανονικά και το θράσος τους θα πρέπει να πάρει απάντηση όπως του πρέπει και με ότι χρειαστεί. 
Read more

ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΓΑΜΜΑ: ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ

Read more

Η δεύτερη ξένη γλώσσα στον Καιάδα…



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Για πολλοστή φορά το Υπουργείο Παιδείας με τις αποφάσεις του δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο απέναντι στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Η προχειρότητα, οι εκπτώσεις στην Παιδεία και η έλλειψη σωστού σχεδιασμού αποδεικνύονται και με την απόφαση του Υπουργείου σχετικά με τη διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. Φ.12/518/61284/Γ1 – 27/05/2011 απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου «Από το σχολικό έτος 2011-2012, η 2η ξένη γλώσσα, η οποία θα διδάσκεται για δύο ώρες την εβδομάδα, στις Ε΄ & Στ΄ τάξεις των  6/θεσίων και άνω δημοτικών σχολείων, καθώς και των σχολείων με ΕΑΕΠ, θα είναι μόνο μία, Γαλλική ή Γερμανική».
Η επιλογή θα γίνει με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης «λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των Διευθυντών των Δημοτικών σχολείων και μεριμνώντας για την αναλογική κατανομή των γλωσσών στα σχολεία αρμοδιότητάς τους». Αλήθεια, ποιος και πώς ορίζει την αναλογική κατανομή; Ενδέχεται, δηλαδή, σχολεία που η πλειοψηφία θα έχει επιλέξει τη μία γλώσσα να αποφασιστεί να διδάσκονται την άλλη για να ικανοποιηθεί ο παραπάνω όρος της αναλογικότητας;
Θυμίζουμε σε όλους ότι το μάθημα της δεύτερης ξένης γλώσσας διδάσκεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από το 2005. Με την παραπάνω απόφασή του το Υπουργείο Παιδείας:
·        Καταστρατηγεί το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής της γλώσσας. Είναι σωστό μια φετινή απόφαση να χαρακτηρίζει εσαεί ένα σχολείο ως γαλλόφωνο ή γερμανόφωνο;
·        Σ’ ένα μεγάλο μέρος των μαθητών της Ε΄ τάξης θα δημιουργηθεί σύγχυση μιας και η επιλογή για τη γλώσσα που διδάσκονται μπορεί να ανατραπεί την επόμενη χρονιά. Το μέτρο που προτείνει το Υπουργείο Παιδείας περί μη αξιολόγησης στην καινούρια γλώσσα απλώς «κρύβει το πρόβλημα κάτω από το χαλί». Ας απαντήσει το Υπουργείο Παιδείας για τον τρόπο διδασκαλίας της όποιας γλώσσας στο ίδιο τμήμα όταν θα συνυπάρχουν μαθητές που θα έχουν ήδη διδαχτεί μία χρονιά τη γλώσσα και μαθητές που θα έρχονται σε επαφή για πρώτη φορά με αυτή τη γλώσσα. Δε δημιουργούνται έτσι μαθητές δύο ταχυτήτων; Πώς, άραγε, θα καλύψουν την ύλη μίας χρονιάς οι καινούριοι μαθητές;
Η αντιπαιδαγωγική αυτή απόφαση είναι ένα ακόμα χτύπημα στην ποιότητα της Δημόσιας Εκπαίδευσης.
Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. καταγγέλλει την κατάργηση της διδασκαλίας των δύο γλωσσών με ελεύθερη επιλογή από το μαθητή. Αντί το Υπουργείο να προχωρά στην κατεύθυνση εμπλουτισμού των επιλογών για τη δεύτερη ξένη γλώσσα, επιλέγει την οπισθοδρόμηση.
Σ’ αυτό τον ολισθηρό δρόμο του Υπουργείου θα βρεθούμε απέναντι.
Επιτέλους σταματήστε τις εκπτώσεις στην Παιδεία.

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας



Κόκκινος Χαράλαμπος

Ανδρουλάκης Μάνος
Read more

Θέλετε απολύσεις; Σας απολύουμε εμείς!


Μέχρι πριν από λίγες ημέρες, ο κόσμος είχε τρομοκρατηθεί από τις δηλώσεις Ελλήνων και ξένων ότι η χώρα δεν θα λάβει την 5η δόση, ότι επίκειται στάση πληρωμών, ακόμα και φωνές που έλεγαν ότι έρχεται ακόμα και η επιστροφή στη δραχμή.
Ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, ότι ο χρόνος μας τελειώνει, το ΔΝΤ ότι δεν θα δώσει το μερίδιο της δόσης του χωρίς συναίνεση, όπως και η Ολλανδία.
Οι ελέχιστες μέρες από τότε πέρασαν, η τρόικα έθεσε νέα μέτρα, όπως και σε κάθε άλλη επίσκεψή της και τίποτα από τα παραπάνω δεν συνέβη και χωρίς συναίνεση.
Τα λόγια έμειναν μόνο ως απειλές για να φοβηθεί ο ελληνικός λαός και θα πει “κάνω πίσω” στις διαμαρτυρίες γιατί αλλιώς “χρεοκοπούμε”.
Οι “Αγανακτισμένοι”, οι χιλιάδες πολίτες σε όλη την Ελλάδα που έως τώρα μάζευαν μέσα την οργή τους, ξέσπασαν. Και αυτό είναι που φοβίζει. Πίστευαν ότι έχουν χειραγωγήσει έως τώρα τους Έλληνες. Αλλά διαψεύστηκαν. ΤΟΥΣ ΔΙΑΨΕΥΣΑΜΕ.
Το μέλλον της χώρας περνά σιγά σιγά στα χέρια του λαού της. Με την εθνική συνέλευση στο κέντρο του Συντάγματος και την απίστευτη οργάνωση που έχει συντελεστεί τις τελευταίες ημέρες. Οι σκηνές πληθαίνουν μέρα με την ημέρα, ώσπου η αυριανή συγκέντρωση αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ συμμετοχής.
Όσο και αν τα υποχείρια των προδοτών ΜΜΕ προσπαθούν να λοιδορήσουν την όλη κατάσταση, γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να τους ελέγξουν, ο κόσμος φαίνεται να είναι αποφασισμένος. Το μνημόνιο το υπέγραψαν κάποιοι που δεν είχαν την εξουσία ούτε την δικαιοδοσία να το κάνουν. Γιατί ο κόσμος δεν τους έδωσε την ψήφο του για να ξεπουλήσουν τη χώρα ούτε να την οδηγήσουν στα χέρια διεθνών τοκογλύφων, που στο κάτω κάτω δεν ρωτήθηκε κανείς αν ήθελε αυτή την “σωτηρία”.
Τώρα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν καταλάβει ότι η έξοδος είναι προ των πυλών. Κυρίως οι κύριοι / κυρίες Υπουργοί που με τον ανασχηματισμό που έρχεται θα βρεθούν στο δρόμο,πεταμένοι σαν χρησιμοποιημένα πανιά που μπήκαν στο λερωμένο σπίτι, το καθάρισαν και τους διώχνουν μέσα στη βρωμιά για να έρθουν οι ΚΥΡΙΟΙ για να συνεχίσουν “καθαροί” το έργο τους.
Τόσο καιρό γνωρίζαμε ότι οι Υπουργοί – βουλευτές που σφάζονταν είναι 5- 10. Τώρα, κάθε μέρα έχουμε και ένα καινούργιο σκηνικό. ΟΛΟΙ προσπαθούν να στρώσουν το έδαφος της ηρωϊκής εξόδου, αλλά και της επόμενης μέρας.
Δυστυχώς για αυτούς όμως, τα ονόματά τους έχουν γραφτεί στην ιστορία, με τα πιο μελανά γράμματα για εθνική προδοσία.
Πλέον, για να ολοκληρωθεί το έργο ζητούν απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων. Των υπαλλήλων δηλαδή που ως ΠΑΣΟΚ συντηρούσαν και τοποθετούσαν κατά το δοκούν εδώ και πολλές δεκαετίες. Οι ίδιοι δηλαδή, απολύουν τους ψηφοφόρους τους, τους οποίους θεωρούν πιόνια ενός σάπιου συστήματος, που όταν δεν σε χρειάζεται σε πετά έξω γιατί έκανε τη δουλειά του.
Αν θέλετε απολύσεις, εμείς δεχόμαστε! Αλλά όχι όπως τις εννοείτε εσείς: Σας απολύουμε εμείς! Γιατί είστε υπάλληλοι του λαού. Εμείς σας εκλέξαμε, εμείς σας πληρώνουμε.
Read more

Έτσι θα φύγουν … με ελικόπτερα … πρώτα οι υπουργοί!

Read more

Καταρρέει το παραμύθι της “ισχυρής Τουρκίας” που ευεργετήθηκε από το ΔΝΤ: Τρίτη φτωχότερη χώρα η Τουρκία!






Μια χαρά είναι η Τουρκία !!!! – Ρε δε πάτε απο κεί πούρθατε…
Θράσος ; Βλακεία, δεν μπορείς να καταλάβεις, το σίγουρο είναι ότι πνιγμένοι μέσα στη καλοζωία που τους εξασφάλισε η πολιτική τους δραστηριότητα αδιαφορούν και χαμογελάνε όταν ακούνε για μισθούς 500 ευρώ..ανεργία… πιο χαμηλούς ακόμα μισθούς… αυτοί εκεί!. Χαμογελάνε και το θεωρούν επιτυχία…ότι τους κρατάει στην εξουσία….

Διαβάστε τώρα το όραμα του Χυτήρη και της παρέας του. Ποιά έιναι η οικονομική κατάσταση της Τουρκίας. Με τους τραπεζίτες και το ξένο κεφάλαιο να κάνουν πάρτυ και το λαό να πεινάει.

Μελέτη του ΟΟΣΑ για τη Τουρκία
“Σοκαριστηκά στοιχεία για την οικονομία και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κοινωνία της Τουρκίας, παρουσιάζονται στην μελέτη του ΟΟΣΑ με τίτλο «Η κοινωνία με μία ματιά»,
Society at a Glance 2011 – OECD Social Indicators (http://www.oecd.org/dataoecd/38/8/47573495.pdf).
Τρίτη πιο φτωχή χώρα στο κόσμο η Τουρκία!
Πιο συγκεκριμένα στον τομέα της κατανομής των εισοδημάτων οι τρεις πρώτες χώρες μέλη του οργανισμού με τις χειρότερες επιδόσεις είναι η Χιλή, το Μεξικό και η Τουρκία.
Στον τομέα της ανεργίας τα ποσοστά της Τουρκίας το 2009 ήταν 14,3%, της Ισπανίας 18,1% ενώ της Ν. Κορέας ήταν 3,2% και της Ολλανδίας 3,9%. Στον τομέα της απασχόλησης το μέσο ποσοστό απασχόλησης στις χώρες μέλη του οργανισμού είναι 66,1% ενώ στην Τουρκία είναι 44,3%.
Σε χειρότερη κατάσταση είναι η δοκιμαζόμενη Ουγγαρία με 55,4%, ενώ η χώρα με το μεγαλύτερο και καλύτερο ποσοστό είναι η Σουηδία με 79,2%.
Στην φτώχεια η Τουρκία είναι τρίτη, πιο συγκεκριμένα ο μέσος όρος ποσοστού φτώχειας στις χώρες του ΟΟΣΑ είναι 11,1% όταν στην Τουρκία το ποσοστό αυτό είναι 17%, στις ΗΠΑ 17,3%, στο Μεξικό 21% και στην Τσεχία που είναι και στην καλύτερη κατάσταση 5,4%.
Στην εκπαίδευση η Τουρκία το 2007 διέθετε κατά μέσο όρο 1.246 δολάρια ανά μαθητή, όταν ο μέσος όρος του ΟΑΣΕ ήταν 8.070 δολάρια.
Τα μεγάλο όμως δράμα της Τουρκίας είναι η παιδική θνησιμότητα η οποία το 2008 έφτασε το 17/1000 όταν ο μέσος όρος των χωρών μελών του ΟΟΣΑ ήταν 4,6/1000 και όταν στο Λουξεμβούργο το ποσοστό αυτό είναι 1,8/1000.
Ο δείκτης της απόλυτης φτώχειας στην Τουρκία αυξήθηκε στο 18,08% το 2009, έναντι ποσοστού 17,11% την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τουρκικής Στατιστικής Υπηρεσίας στην Άγκυρα. Δηλαδή, περίπου 12,75 εκατομμύρια κάτοικοι ζουν κάτω από όριο της απόλυτης φτώχειας, αδυνατώντας να καλύψουν τα βασικά έξοδα για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους. Σημειώνεται ότι τα στοιχεία αυτά δημοσιοποιούνται σε μια περίοδο θετικής οικονομικής ανάπτυξης για την τουρκική οικονομία, αναδεικνύοντας το σοβαρό πρόβλημα διανομής του παραγόμενου οικονομικού πλούτου στην τουρκική κοινωνία.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία της έρευνας, περίπου 339.000 άνθρωποι, ζουν κάτω από το όριο της γραμμής διατροφικής φτώχειας.
πηγή http://www.makthes.gr/news/world/67459/
http://www.inews.gr/62/tourkia-afxithike
http://www.e-magazino.gr a.html
http://kepparou.blogspot.com/2011/06/blog-post_2264.html
Read more

«Η Ελλάδα έχει πέσει θύμα οικονομικών δολοφόνων»


Υπήρξε «οικονομικός δολοφόνος». Προσέγγιζε αρχηγούς κρατών που ήθελαν να εφαρμόσουν κοινωνικές πολιτικές, χρησιμοποιώντας τον πλούτο των χωρών τους προς όφελος των πολιτών. Θέλοντας να ακυρώσει τις προθέσεις τους, προς όφελος των αμερικανικών τραπεζικών οργάνων και των πολυεθνικών εταιρειών, της «εταιρειοκρατίας», όπως τη χαρακτηρίζει, είτε τους δωροδοκούσε είτε τους προειδοποιούσε για συνέπειες.
Η πρόθεση επιμήκυνσης της αποπληρωμής του χρέους θα συνοδευτεί από παραίτηση της Ελλάδας σε πολλούς τομείς, λέει ο πρώην «οικονομικός δολοφόνος» Τζον ΠέρκινςΗ πρόθεση επιμήκυνσης της αποπληρωμής του χρέους θα συνοδευτεί από παραίτηση της Ελλάδας σε πολλούς τομείς, λέει ο πρώην «οικονομικός δολοφόνος» Τζον ΠέρκινςΣε περίπτωση που οι ηγέτες αρνούνταν να ενδώσουν, αντιμετώπιζαν απόπειρες δολοφονίας ή πραξικοπήματα, ένα σχέδιο που είδαμε να επαναλαμβάνεται εδώ και δεκαετίες στη Λατινική Αμερική από τη δεκαετία του '50 και έπειτα.
Μεταμελημένος και αναστατωμένος από την εχθρότητα μεγάλου μέρους της παγκόσμιας κοινότητας κατά των ΗΠΑ, όπως δηλώνει, τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για τον μηχανισμό τον οποίο υπηρέτησε.
Ο Τζον Πέρκινς, στη συνέντευξη που ακολουθεί, δηλώνει πως «δεν υπάρχει αμφιβολία» ότι η Ελλάδα έχει πέσει θύμα των «οικονομικών δολοφόνων», με απώτερο στόχο «τη θέσπιση ενός παγκόσμιου κεντρικού τραπεζικού συστήματος» και ενός «παγκόσμιου νομίσματος». Κατά τον Πέρκινς, η επίθεση στη Λιβύη έχει τους ίδιους στόχους μιας και «τα άτομα που υποστηρίζουμε στη Λιβύη, υποσχέθηκαν να δημιουργήσουν μια Κεντρική Τράπεζα που θα συνεργαστεί με τις κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ και της Ε.Ε. διατηρώντας το δολάριο ως νόμισμα συναλλαγής πετρελαίου».
* Κύριε Πέρκινς, έχει η περίπτωση της Ελλάδας ομοιότητες με τη δράση των οικονομικών δολοφόνων;
**Η Ελλάδα χτυπήθηκε από οικονομικούς δολοφόνους, δεν υπάρχει αμφιβολία. Ξεκίνησε με την Ισλανδία πριν από δύο χρόνια και έφτασε σε εσάς, στην Ιρλανδία και άλλες χώρες. Εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση της Ελλάδας, τέθηκε σε μια κατάσταση με υπέρογκο χρέος και η οικονομία της βρίσκεται σε τέλμα. Η όλη συζήτηση γίνεται για την επαναχρηματοδότηση του χρέους.
Η Ελλάδα θα παραιτηθεί
Η πρόθεση για επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους θα συνοδευτεί από παραίτηση της Ελλάδας σε πολλούς τομείς. Είναι μια συνηθισμένη τεχνική των οικονομικών δολοφόνων ώστε να φέρουν μια χώρα στα χέρια της «εταιρειοκρατίας».
Δεν έχω αμφιβολία ότι θα υπήρξαν παρασκηνιακές προσπάθειες να επιτευχθούν συμφωνίες μεταξύ Ελλήνων πολιτικών, επιχειρηματιών και της τραπεζικής κοινότητας, δοσοληψίες ή και απειλές. Και όπως είδαμε με την υπόθεση Στρος-Καν, στείλανε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα στην Ελλάδα, την Ισλανδία, την Ιρλανδία και σε όσους ηγέτες σκέφτονται να σταθούν απέναντι στην «εταιρειοκρατία».
**Δεν είναι ξεκάθαρο σε πολύ κόσμο το πώς λειτουργεί αυτός ο μηχανισμός. Θεωρητικά έχουμε ένα δυτικό πολιτικό και τραπεζικό σύστημα, αλλά και διάφορα φόρα όπου οι ηγέτες αυτού συνευρίσκονται συζητώντας. Είναι αυτή μία ενδοδυτική ή ενδοτραπεζική υπόγεια σύγκρουση ή κάτι άλλο;
* Ο κόσμος αλλάζει πολύ γρήγορα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ΗΠΑ χάνουν τη δύναμή τους. Η δύναμη όλο και περισσότερο υπεισέρχεται στις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Για να διατηρήσουν τη δύναμή τους, είτε στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Μ. Ανατολή ή την Κίνα, βασίζονται σε ένα παγκόσμιο κεντρικό τραπεζικό σύστημα και ένα σταθερό νόμισμα που θα χρησιμοποιείται παγκοσμίως, ώστε να το πετύχουν.
Την ίδια στιγμή, υπάρχει τρομερή πίεση για αλλαγή. Στη Λατ. Αμερική, την τελευταία δεκαετία έχουν εκλεγεί 10 πρόεδροι που σε διαφορετικούς βαθμούς αντιστέκονται στην «εταιρειοκρατία», και σε χώρες όπου στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου ελέγχονταν από στυγνούς δικτάτορες, βοηθούμενοι από τη CIA. Επίσης, η Μ. Ανατολή εκρήγνυται και η Κίνα δυναμώνει.
Οπότε υπάρχει μεγάλη αντίσταση παγκοσμίως. Και λόγω αυτού, το status quo, το κατεστημένο, πεισμώνει, στυλώνει τα πόδια του. Οπότε αυτή τη στιγμή η «εταιρειοκρατία» κάνει τα πάντα να υπονομεύσει οποιαδήποτε χώρα θα μπορούσε να την απειλήσει και συγχρόνως να θεσπίσει ένα παγκόσμιο νόμισμα, το δολάριο, σίγουρα βλέπουμε μια αποδυνάμωση του ευρώ ως αποτέλεσμα, και επίσης να θεσπίσει ένα παγκόσμιο κεντρικό τραπεζικό σύστημα.
* Οπότε θα λέγατε ότι αυτή η εξέλιξη αποτελεί τα πρώτα δείγματα ενός είδους φασισμού;
* Είναι ένας όρος, αλλά ο κίνδυνος εδώ είναι ότι συνδέουμε τον φασισμό με τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι. Στις ΗΠΑ έχουμε μια δυσκολία στη χρήση του όρου κομμουνισμός ή σοσιαλισμός επειδή είναι συνδεδεμένος με τον Στάλιν. Η Ευρώπη δεν έχει την ίδια παράδοση. Αλλά σίγουρα οι πολυεθνικές κυβερνούν. Δεν είναι απλώς μια συνεργασία κυβερνήσεων και εταιρειών.
Σήμερα οι πολυεθνικές εταιρείες ελέγχουν τον κόσμο. Λίγο παλαιότερα, θρησκευτικές οργανώσεις είχαν αυτή τη δύναμη, αργότερα τη σκυτάλη πήραν κυβερνήσεις, και κάποιες ήταν φασιστικές, κάποιες δημοκρατικές, άλλες δικτατορικές, οι οποίες ανταγωνίζονταν για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τις αγορές. Αλλά σήμερα, οι κυβερνήσεις αντικαταστάθηκαν από τις εταιρείες, οι οποίες εξαγοράζουν τους πολιτικούς. Κανείς δεν μπορεί να εκλεγεί σε σημαντικό πολιτικό πόστο στις ΗΠΑ χωρίς τη χρηματοδότησή τους. Ελέγχουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ, και στην πραγματικότητα παίρνουν τις αποφάσεις. Εάν κάποιος τους στέκεται εμπόδιο, τον καταστρέφουν με διάφορους τρόπους.
**Παραφράζοντας, λοιπόν, λέτε ότι έχουμε μια παρακμή της Δημοκρατίας.
* Υπάρχει μια τέτοια προσπάθεια. Από την άλλη, η Δημοκρατία δυναμώνει στη Λατ. Αμερική και κατά τη γνώμη μου υπάρχει αυτή τη στιγμή μια λαϊκή προσπάθεια εκδημοκρατισμού στη Μ. Ανατολή, η οποία βρίσκει μεγάλες αντιστάσεις. Ακόμη και στις ΗΠΑ βλέπουμε κόσμο να αντιδρά στις οικονομικές αλλαγές και κινήματα που προσπαθούν να επαναθεσπίσουν τη Δημοκρατία. Η «εταιρειοκρατία», λοιπόν, έχει μεγάλες δυσκολίες να διατηρήσει τη δύναμή της ή να αποκτήσει περισσότερη. Υπάρχουν λοιπόν πολλά κινήματα και αντικινήματα παγκοσμίως.
Κάντε ό,τι το Εκουαδόρ
* Υπάρχει συζήτηση στην Ελλάδα για τη σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου ώστε να ελεγχθεί πόσο από το χρέος είναι απεχθές, στα πρότυπα αυτού που θέσπισε ο Ραφαέλ Κορέα στο Εκουαδόρ. Ποια είναι η γνώμη σας;
* Συμφωνώ απολύτως με τη θέσπιση αυτού. Και βλέπουμε την Ισλανδία να αντιστέκεται σθεναρά, η οποία έπειτα από δημοψήφισμα αρνήθηκε να πληρώσει το χρέος της. Ο Ραφαέλ Κορέα, τον οποίο σέβομαι πολύ ως ηγέτη, είναι μεγάλο πρόβλημα για τις ΗΠΑ διότι είναι καπιταλιστής, έχει διδακτορικό οικονομίας από αμερικανικό πανεπιστήμιο, είναι πολύ δύσκολο για μας να τον αποκαλέσουμε κομμουνιστή.
Το χρέος του Ισημερινού δημιουργήθηκε από υποστηριζόμενους από τη CIA δικτάτορες τη δεκαετία του '70. Το χρέος είναι του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας, των δικτατόρων, αλλά όχι του λαού του Ισημερινού. Οπότε ο Κορέα αντιστέκεται σθεναρά, και φυσικά πριν από έναν χρόνο η CIA προσπάθησε να τον ανατρέψει ανεπιτυχώς.
Το ίδιο έγινε στην Ονδούρα με τον πρόεδρο Σελάγια, ο οποίος προσπάθησε να κάνει κάτι παρόμοιο, αλλά ανατράπηκε. Οι λαοί πρέπει να στηρίξουν ηγέτες που θα αντισταθούν και που θα αναπτύξουν συμμαχίες με χώρες που βρίσκονται σε παρόμοια προβλήματα. Εάν η Ελλάδα ενεργήσει μόνη, θα αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες. Αλλά εάν συμμαχήσει με την Ιρλανδία, την Ισλανδία, τη Βενεζουέλα, το Εκουαδόρ, την Αργεντινή, χώρες της Λατ. Αμερικής και της Αφρικής, θα ενισχύσει τη θέση της.
* Πώς κρίνετε την υπόθεση της σύλληψης του Ντομινίκ Στρος-Καν;
* Δεν έχω εσωτερική πληροφόρηση, αλλά γνωρίζω ότι η ζωή του καταστράφηκε. Πιθανότατα δεν θα μπορέσει να κατέβει στις προσεχείς γαλλικές προεδρικές εκλογές. Δεν ξέρουμε την αλήθεια για το κατά πόσον είναι ένοχος ή όχι, δεν έγινε δίκη. Γνωρίζω όμως ότι καταδεικνύει πόσο εύκολο είναι να καταστρέψεις έναν δημόσιο αξιωματούχο. Οπως έχω γράψει στα βιβλία μου, άτομα όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά και όλοι οι σημαντικοί πολιτικοί ανά τον κόσμο, είναι εξαιρετικά ευάλωτοι.
Με σφαίρα ή με... Μόνικα
Παλαιότερα, τον καιρό του Τζον Κένεντι για παράδειγμα, έπρεπε να πυροβολήσεις έναν πρόεδρο για να τον δολοφονήσεις. Ολοι ήξεραν ότι ο Κένεντι είχε εξωσυζυγικές ερωτικές σχέσεις, αλλά ήταν αποδεκτό, οπότε έπρεπε να τον ρίξουν με μια σφαίρα. Ξεκινώντας όμως με τον Κλίντον, και τη σχέση του με τη Μόνικα Λεβίνσκι, άρχισαν οι δολοφονίες «προσωπικότητας». Και τώρα με τον επικεφαλής του ΔΝΤ, βλέπουμε ότι ένα άτομο μπορεί να καταστραφεί ολοκληρωτικά απλώς λόγω μιας κατηγορίας. Δεν ξέρουμε αν αυτή η κατηγορία είναι αληθινή ή όχι, αλλά δεν έχει σημασία αυτή τη στιγμή μιας και η πολιτική του καριέρα καταστράφηκε ανεξαρτήτως αλήθειας.
* Εικάζεται ότι η υπόθεση έχει να κάνει με τον «ανταγωνισμό» δολαρίου-ευρώ και ότι ο Στρος-Καν είναι υποστηρικτής του ευρωπαϊκού νομίσματος. Εχει βάση η εικασία κατά τη γνώμη σας;
* Σίγουρα μπορεί να συμβαίνει αυτό. Οι ΗΠΑ είναι εξαιρετικά προστατευτικές με το δολάριο, πιστεύω ότι είναι ο βασικός λόγος που κάνουμε πόλεμο στη Λιβύη. Ο Καντάφι προσπαθούσε να πείσει τις αφρικανικές χώρες να ιδρύσουν ένα παναφρικανικό νόμισμα, το «χρυσό δηνάριο», και να πουλάει πετρέλαιο σε αυτό το νόμισμα αντί του δολαρίου, όπως κάναμε πόλεμο στον Σαντάμ ο οποίος ήθελε να πουλάει το πετρέλαιο σε άλλο νόμισμα. Είναι απόλυτα πιθανό.
Δεν έχω εσωτερική πληροφόρηση, αλλά λέω ότι τα άτομα που υποστηρίζουμε στη Λιβύη υποσχέθηκαν να δημιουργήσουν μια Κεντρική Τράπεζα που θα συνεργαστεί με τις κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ και της Ε.Ε. διατηρώντας το δολάριο ως νόμισμα συναλλαγής πετρελαίου. Και φαίνεται ότι οι αποκαλούμενοι αντάρτες εργάζονται για να προστατέψουν τα συμφέροντα της «εταιρειοκρατίας», τα οποία απειλούσε ο Καντάφι.
Είναι δύσκολο να συμπαθήσεις τον επικεφαλής του ΔΝΤ, το οποίο είναι ένα εργαλείο των οικονομικών δολοφόνων. Οπότε δεν συμπάσχω με τον Στρος-Καν ως πρόεδρο του ΔΝΤ. Αλλά το ανησυχητικό είναι ότι δεν καταστρέφεις κάποιον πολιτικά απλώς με μια κατηγορία χωρίς να έχει αποδειχτεί τίποτε.
Οι επιπλοκές όμως από την αδυναμία ενός προσώπου σε θέση ισχύος είναι πολύ επικίνδυνες διότι σημαίνει ότι όποιος βρίσκεται σε παρόμοιες θέσεις εξουσίας πρέπει να έχει υπ' όψιν του ότι εάν ενοχλήσει την «εταιρειοκρατία», μπαίνει σε κίνδυνο. *


Read more

Εργασιακό μεσαίωνα επιβάλλει η τρόικα – Όλες οι ταπεινωτικές αλλαγές που θα υποστούν οι εργαζόμενοι


- Συμφωνία για μισθό 20% κάτω των νέων που προσλαμβάνονται για πρώτη φορά
- Μειώνονται τα ποσά τα αποζημιώσεων και αυξάνεται το ποσοστό των απολύσεων
- Λάστιχο τα ωράρια - Ο εργοδότης θα μπορεί να αυξάνει το ωράριο κατά το δοκούν
- Διαβάστε τα 11 μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση με την τρόικα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ημερησίας 11 είναι οι αλλαγές – φωτιά για τους εργαζόμενους με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, ενώ σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς ο εργαζόμενος έχει γίνει φτηνότερος κατά 20% ως 50% ήδη ενώ τόσο έχει “πέσει” και η απόλυση.

Έως τα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα έχει θεσμοθετηθεί η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων και στους μη συνδικαλισμένους και στο ίδιο χρονικό διάστημα θα επαναθεσμοθετηθεί χωρίς υποχρεωτική εμπλοκή των συνδικάτων τα ελαστικά ωράρια εργασίας.

Έντεκα είναι οι βασικές αλλαγές:

1.Μειωμένα ποσά αποζημιώσεων

Από το Μάιο του 2010 ισχύουν μειωμένες κατά 50% απολύσεις λόγω του περιορισμού του χρόνου προειδοποίησης των εργαζομένων από τον εργοδότη. Τα ποσά των αποζημιώσεων είναι κλιμακωτά, μισός μισθός ως 12 αντί 1 ως 24 για απόλυση χωρίς προειδοποίηση. Οι νέοι εφόσον βρίσκονται σε δοκιμαστική περίοδο ενός έτους δεν αποζημιώνονται καθόλου. Όσοι έχουν υπηρεσία δύο χρόνια μπορούν να αποζημιωθούν με έναν μισθό αντί για δύο που προέβλεπε ο νόμος Λοβέρδου.

2.Νέα όρια απολύσεων
Από 2 με 3% τώρα ο εργοδότης μπορεί να απολύει το 5% του προσωπικού και μέχρι 30 άτομα το μήνα σε επιχειρήσεις με προσωπικό πάνω από 150 άτομα. Για τις επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 20 άτομα μπορούν να γίνονται 6 απολύσεις το μήνα.

3.Μειωμένοι μισθοί για νέους
Οι επιχειρήσεις μπορούν να προσλαμβάνουν νέους 18 με 25 ετών με συμβάσεις ως 24 μήνες και αποδοχές μειωμένες κατά 20% από ό,τι προβλέπει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Αυτοί θα ασφαλίζονται στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και δεν θα πληρώνουν εισφορές για ΟΑΕΔ καθώς σε περίπτωση απόλυσης δεν θα δίνεται επίδομα ανεργίας.

4.Ελαστικά ωράρια
Για να μην πληρώνουν οι επιχειρήσεις υπερωρίες δίνεται δυνατότητα αυξομείωσης των ωρών απασχόλησης. Έτσι ο εργοδότης μπορεί – και με το νόμο – να ζητά από τον εργαζόμενο να δουλέψει 10ωρο για έξι μήνες και οι ώρες αυτές να αναπληρωθούν σε άδεια ή σε λιγότερες ώρες αργότερα.

5.Εκ περιτροπής εργασία
Ο εργοδότης μπορεί να ζητήσει από τον εργαζόμενο να δουλεύει λιγότερο – για να πληρώνεται λιγότερο – μέσα στην εβδομάδα, στο μήνα ή στον χρόνο – και για εννιά μήνες. Αυτό γίνεται με μόνο μία διαβούλευση με τους νόμιμους εκπροσώπους των εργαζομένων της εταιρείας.

6.Επιχειρησιακές συμβάσεις
Εχει νομοθετηθεί η δυνατότητα η εταιρεία να υπογράφει σύμβαση με κατώτερο μισθό από την κλαδική σύμβαση αλλά όχι κατώτερο από την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

7.Ενοικίαση εργαζομένων
Η απασχόληση με ενοικίαση επεκτάθηκε στους 36 μήνες από 18 που όριζε ο νόμος Λοβέρδου.

8.Πιο φτηνές υπερωρίες
Η προσαύξηση μειώθηκε κατά 20% από 25% με το νόμο Λοβέρδου. Ωστόσο λόγω της ελαστικοποίησης του χρόνου εργασίας λίγες επιχειρήσεις θα καταφύγουν ξανά σε υπερωρίες.

9.Διεύρυνση των συμβάσεων ορισμένου χρόνουΟι συμβάσεις αυτές που είναι φτηνότερες αφού δεν προβλέπονται δώρα και αποζημίωση όταν λήξουν, μπορούν να ανανεωθούν τρεις φορές και για διάστημα που να μην ξεπερνά τα τρία χρόνια, αντί των δύο σήμερα.

10.Μερική απασχολήση χωρίς προσαυξήσεις
Με τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης η αμοιβή έχει κοπεί στο μισό – για 4ωρη αντί 8ωρη απασχόληση -. Αρχικά είχαν προβλεφθεί προσαυξήσεις 10% προς ενίσχυση του εισοδήματος, αλλά τελικά αυτό καταργήθηκε.

11.Διαιτησία μόνο για διαφορά επί μισθού
Έχει καταργηθεί το δικαίωμα προσφυγής στη διαιτησία για τους ΄ρους εργασίας. Το έργο του Οργανισμού μεσολάβησης και διαιτησίας έχει περιοριστέι στην έκδοση αποφάσεων για διαφωνία μόνο επί του βασικού μισθού και για τίποτα άλλο.
 
newsit.gr

Read more

Video από την “Υποδοχή” Πεταλωτή στο Αγρίνιο

Read more

"Διαπραγματεύσεις" ΓΑΠ με πανάκριβα Ιαπωνικά εδέσματα στο Λονδίνο!



Προχθές, κι ενώ ο πρωθυπουργός υποτίθεται πως θα βρισκόταν καθ' οδών για το Λουξεμβούργο, ώστε να διαπραγματευθεί την περαιτέρω καταδίκη της Ελλάδας, το Μνημόνιο ΙΙ δηλαδή, το paidi αποφάσισε να το ρίξει λίγο έξω μη και μας πάθει καμιά υπερκόπωση...
Έτσι αυτή τη φορά εθεάθη στις 2 Ιουνίου, μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα βορειότερα του Λουξεμβούργου, σε υπερπολυτελές εστιατόριο του Λονδίνου, το Zuma στην περιοχή Knightsbridge!
Από τις 9.30 μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα ο ΓΑΠ "διαπραγματευόταν" για ώρες με τα πανάκριβα Ιαπωνικά εδέσματα, την ίδια στιγμή που εκατομμύρια Ελλήνων ζουν υπό συνθήκες οικονομικής και ψυχολογικής εξαθλίωσης!
Κύκλοι του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως, φέρουν τον κο Πάγκαλο να είναι έντονα δυσαρεστημένος για την απουσία του από το τσιμπούσι. Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν με νόημα πως αν επαναληφθεί τραπέζωμα χωρίς τον αντιπρόεδρο, αυτός θα προσχωρήσει στην κίνηση των 16.
Σε απάντηση, συνεργάτες του Πρωθυπουργού αναφέρουν με νόημα πως δεν υπήρχε διαθέσιμο C-130, παρά μόνο το πρωθυπουργικό learjet...

Read more

O Τιτανοτεράστιος Γιώργος, ανακάλυψε ότι οι Έλληνες είναι ανίκανοι….δεν έχουν CAPACITY (δυνατότητες-ικανότητες) και μας φέρνει επιτηρητές



Χθες βγήκε ανακοίνωση η οποία εκτός όλων των άλλων μας βάζει υπό την εποπτεία της τρόικας, με την αποστολή-τεχνοκρατών ειδικών για την παρακολούθηση της υλοποίησης του προγράμματος σε κάθε υπουργείο..
Βγαίνει μετά από λίγες ώρες ο Τιτανοτεράστιος, μετά την συνάντηση με τον Jean Claude Juncker,για να σώσει την παρτίδα και να παρουσιάσει ως δική του ιδέα την εποπτεία-επικυριαρχία των τροικανών και μας λέει..
Δείτε τα όλα αυτά στο βίντεο που ακολουθεί.
“Επεσήμανα επίσης στο  Ζαν – Κλωντ το γεγονός ότι, ένα  από τα μείζονα ζητήματα, με τα οποία  βρεθήκαμε αντιμέτωποι κατά την  εφαρμογή του προγράμματός μας, αφορούσε στη δυνατότητα υλοποίησης τέτοιων  βαθέων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων από τις δημόσιες υπηρεσίες μας.  Εξ ου και του ζήτησα, όπως εξάλλου έχω ήδη ζητήσει από κάποια κράτη-μέλη και πρόκειται να ζητήσω από όλους τους εταίρους μας στην Ε.Ε., όπως και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να συναφθούν διμερείς συμφωνίες και συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να ενισχύσουμε τις δυνατότητες των δημοσίων υπηρεσιών, είτε αφορούν ιδιωτικοποιήσεις, είτε υγεία, παιδεία, ή ηλεκτρονική διακυβέρνηση, με στόχο να διευκολυνθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα, να περιοριστεί η γραφειοκρατία και να αναμορφωθεί, αλλά και να στηριχθεί η τουριστική μας βιομηχανία”
Μετά από 20 μήνες ο Τιτανοτεράστιος Γιώργος, ανακάλυψε ότι  οι Έλληνες είναι ανίκανοι….Δεν έχουν CAPACITY (δυνατότητες-ικανότητες)
Και πως να έχουν capacity στο ξεπούλημα ;;
Για αυτό θα έρθουν οι ειδικοί που “ξέρουν” και θα διατάζουν τους δικούς μας που δεν ξέρουν
Read more

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Ξανα γιαουρτια στον ΠΕΤΑΛΩΤΗ-ΕΚΤΑΚΤΟ

 
Αποκλεισμενος στην  λιμνη ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ στο  ΑΓΡΙΝΙΟ απο τους Αγρινιωτες πολιτες.Πως θα τον απεκλωβισουν κανει συσκεψη .....
η αστυνομια.
Read more

Ιστορικό ντοκουμέντο: Όταν η μητέρα του σημερινού πρωθυπουργού ζητούσε την επέμβαση των ΗΠΑ στα εσωτερικά της χώρας!


Ιστορικό ντοκουμέντο: Όταν η μητέρα του σημερινού πρωθυπουργού ζητούσε την επέμβαση των ΗΠΑ στα εσωτερικά της χώρας!

http://georgekaragiannis.blogspot.com/2011/06/blog-post_9473.html
Read more

Στα άκρα οι σχέσεις της Έλσας Παπαδημητρίου με τη ΝΔ...



Ένα βήμα πριν από την έξοδο από τη Νέα Δημοκρατία βρίσκεται η βουλευτής Αργολίδας Έλσα Παπαδημητρίου, μετά τη δήλωσή της ότι θα πράξει «κατά συνείδηση» στη ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Η ΝΔ απέφυγε να σχολιάσει τη δήλωση αυτή αλλά, εάν επιβεβαιωθεί η προαναγγελία του «ναι» στα νέα μέτρα, τότε θεωρείται βέβαιο ότι η βουλευτής θα διαγραφεί και....
από την ΚΟ της ΝΔ και από το κόμμα.
«Είμαι αποφασισμένη να βάλω την Ελλάδα πάνω από όλα με ό, τι αυτό συνεπάγεται» είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΝΕΤ και όταν ρωτήθηκε εάν θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο συμπλήρωσε: «Περιμένω να το διαβάσω και αυτό και όλα τα άλλα. Είναι νωρίς να βάζουμε κόκκινες και κίτρινες και πράσινες γραμμές. Θα πράξω κατά συνείδηση».
Την ίδια ώρα, έντονες είναι οι συζητήσεις στη Νέα Δημοκρατία για το εάν χρειάζονται ή όχι οι σκληροί αντιμνημονιακοί τόνοι, όπως αυτοί του Αντώνη Σαμαρά στη διάρκεια της περιοδείας του στην Κρήτη.


Πηγή:   epikaira
Read more

Wikileaks: Κατηγορούσε τον Καραμανλή στις ΗΠΑ ο Χρ. Λαζαρίδης



Σε σύσκεψη διπλωματών των ΗΠΑ φέρεται να συμμετείχε σύμφωνα με ταWikileaks ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά Χρύσανθος Λαζαρίδης στις 17 Δεκεμβρίου 2007, στην οποία συμφώνησε με την ανησυχία που τους προκαλούσε η  επιλογή του  Κώστα  Καραμανλή για  φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία και τον Πούτιν! Το θέμα της σύσκεψης ήταν: «Ελλάδα και Ρωσία: οι αναπτυσσόμενοι δεσμοί – που γίνονται πιο ισχυροί;».
Η σύσκεψη, σύμφωνα πάντοτε με το Wikileaks, πραγματοποιήθηκε ενόψει της επίσκεψης Καραμανλή στη Μόσχα,  η οποία είχε προκαλέσει αντιδράσεις στο  State  Department. Ο κ. Λαζαρίδης ήταν ένας από αυτούς που είχαν κληθεί να διατυπώσει τις εκτιμήσεις τους  για τις ελληνορωσικές σχέσεις. Κατά το τηλεγράφημα, ο κ. Λαζαρίδης «συμφώνησε ότι η ελληνική διπλωματία εμφανιζόταν απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει τη διευρυνόμενη σχέση με τη Ρωσία».
Στο σχετικό τηλεγράφημα παρατίθενται επίσης απόψεις για την εντεινόμενη ανησυχία Αμερικανών και Ελλήνων διπλωματών για  την προσέγγιση Ελλάδας και Ρωσίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Λαζαρίδης διατέλεσε σύμβουλος του  κ. Σαμαρά και την περίοδο που ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ  ήταν υπουργός Πολιτισμού της κυβέρνησης Καραμανλή. Ο ίδιος προκάλεσε  σάλο πρόσφατα στο εσωτερικό της ΝΔ,  με τις απόψεις του εναντίον της απόφασης της ίδιας κυβέρνησης (το 2004) για τη δημοσιονομική απογραφή.                          
Read more

Ακόμα ένας «αντάρτης» στηρίζει το μεσοπρόθεσμο…

Ακόμα ένας «αντάρτης» στηρίζει το μεσοπρόθεσμο…
Μια ακόμα «αντάρτης» βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εκ των υπογραφόντων την χτεσινή επιστολή, με σημερινές δηλώσεις στηρίζει το μεσοπρόθεσμο που θα καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή…
«Δεν τίθεται θέμα καταψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος», ανέφερε και η βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη, μετά τη Σοφία Γιαννακά (όπως σας ενημερώσαμε εδώ) που είχε υπογράψει και αυτή την επιστολή των 16  βουλευτών.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «δεν προέβη στην αποστολή της επιστολής για να ρίξει την κυβέρνηση».
Η κουμπάρα του Σημίτη, η Σούλα από τα Τρίκαλα, γνωστή και ως «ψηφίστε Σούλα για μια θεσούλα», εχτές το έπαιζε αντάρτης, σήμερα τα αλλάζει… Γνωστή η Σούλα για τις κωλοτούμπες της! Δεν είναι αυτή το πρόβλημα, αλλά εκείνοι που ψηφίζουν Σούλες!
Read more

Αποκάλυψη: Πλαστογραφούν την ανακοίνωση της τρόικας και παραπλανούν τον ελληνικό λαό


Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι ολοκληρώθηκαν σήμερα θετικά οι συζητήσεις..Ενώ η τρόικα μιλάει για: Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, κλείσιμο δημόσιων υπηρεσιών, μείωση επιδομάτων-μισθών, μείωση φοροαπαλλαγών και αύξηση φόρων ακινήτων…
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ
Γιατί δεν είναι ίδιες οι αναφορές..Yπάρχει κάποιος λόγος;;;
Άραγε δεν ξέρουν αγγλικά;
Γιατί η ανακοίνωση της τρόικας είναι μια σελίδα, ενώ η αντίστοιχη του ΥΠΟΙΚ λιγότερο από μισή;;
Μήπως για να κρύψουν το μαύρο χάλι της οικονομίας και του προγράμματος;
Μήπως θέλουν να αποκρύψουν τις :
Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, κλείσιμο δημόσιων υπηρεσιών, μείωση επιδομάτων-μισθών, μείωση φοροαπαλλαγών και αύξηση φόρων ακινήτων…
Δημιουργία ανεξάρτητης επαγγελματικής υπηρεσίας για την διαχείριση των αποκρατικοποιήσεων..
Γιατί δεν αναφέρουν την δημιουργία μηχανισμού παρακολούθησης, με συμμετοχή της τρόικας,  των δομικών μεταρρυθμίσεων ;;
Απίστευτοι παπατζήδες και τσαρλατάνοι…
Read more

MAX KAISER Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΝΤΑΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Read more

ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΑΔΙΑΦΟΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ



Μία ακόμα άστοχη ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας
Το Υπουργείο Παιδείας πέραν της διαστρέβλωσης της Ελληνικής Ιστορίας, πέραν την διάλυσης του εκπαιδευτικού συστήματος σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης, επιχειρεί για μια ακόμη φορά να επιβάλει ένα άνευ σημασίας μέτρο αδιαφορώντας για τα προβλήματα που θα δημιουργήσει σε παιδιά και τις οικογένειές τους. Διαβάστε την ανακοίνωση των επιστημονικών ενώσεων καθηγητών γαλλικής και γερμανικής γλώσσας για να αντιληφθείτε τον τρόπο που σκέπτονται οι κυβερνώντες.
                                                                                                     ΝΟΜΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση Φ 12/ 518/ 61284/ Γ1/ 27-05-2011 του ΥΠΔΒΜΘ από τη σχολική χρονιά 2011-2012 και για τα επόμενα σχολικά έτη, θα διδάσκεται στα δημοτικά σχολεία όλης της χώρας, εκτός από τα Αγγλικά ΜΙΑ και μόνοδεύτερη ξένη γλώσσα,την οποία θα επιλέξει η πλειοψηφία των γονέων και κηδεμόνων με δήλωσή της.
Κατά συνέπεια, το κάθε δημοτικό σχολείο θα χαρακτηριστεί άπαξ και δια παντός γαλλόφωνο ή γερμανόφωνο.
Πρώτα θύματα αυτής της Υπουργικής Απόφασης είναι οι μαθητές της φετινής Ε’ τάξης που εξαναγκάζονται από την επόμενη σχολική χρονιά 2011-2012 να παρακολουθήσουν άλλη 2η ξένη γλώσσα από αυτήν που επέλεξαν και διδάχθηκαν μία ολόκληρη σχολική χρονιά.


Συνέπειες αυτής της Υπουργικής Απόφασης είναι:
1. Η επιβολή της 2ης ξένης γλώσσας και όχι η επιλογή που αποτελεί βασικό
κίνητρο μάθησης.
2. Η αναγκαστική μετακίνηση των παιδιών σε άλλο σχολείο στην περίπτωση που η επιλογή τους δεν είναι σύμφωνη με τη 2η ξένη γλώσσα του σχολείου φοίτησης.
3. Η εκμάθηση και διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας δεν θα είναι αποτελεσματική, καθώς τα τμήματα θα είναι πολυπληθέστερα.
4. Η εξαγγελθείσα σύνδεση της διδασκαλίας με την απόκτηση ενός διπλώματος/πιστοποίησης 2ης ξένης γλώσσας δεν θα είναι εφικτή.


Ζητούμε την ενεργητική στήριξή σας για την ανάκληση αυτής της άδικης και αντιπαιδαγωγικής Υπουργικής Απόφασης που θα αποβεί εις βάρος των παιδιών μας.


ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
"ΓΑΛΛΙΚΗΣ" κ "ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ" ΓΛΩΣΣΑΣ

Read more