Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Η λύση έχει βρεθεί για το Ελληνικό πρόβλημα


Αποκλειστικό του Καφενείου.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι, περιμένουμε τώρα την Ελλάδα», μας είπε η καλύτερη πηγή στις Βρυξέλλες. Αυτό σημαίνει ότι έχει επέλθει συμφωνία Γερμανών-Αμερικανών για ένα σύνθετο πακέτο «στήριξης» και πολιτικής παρέμβασης στο εσωτερικό της χώρας, που εμπεριέχει ήπια αναδιάρθρωση (σύνθετη επιμήκυνση, επαναγορά ομολόγων σε οικιοθελή βάση κλπ.) με παράλληλη σημαντική υποστήριξη με κεφάλαια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για στοχευόμενη ανάπτυξη. Στόχος είναι η μείωση του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ, ώστε να εμφανιστεί βιώσιμο, με παράλληλο ισοσκλελισμό της μείωσης της κατανάλωσης από σταδιακή αύξηση του επενδυμένου κεφαλαίου από ευρωπαϊκούς κυρίως πόρους. 
Στο μεταξύ ετοιμάζεται υποστήριξη από την Fed με την μορφή εγγυήσεων σε αμερικανούς επενδυτές για δουλειές στην Ελλάδα. Έχουν βάλει στο μάτι…….
λιμάνια, νησάκια, παραλίες, βράχια, βυθό, ψάρια και μαλάκια, εκτός από τις κερδοφόρες ΔΕΚΟ!! 300δις υπολογίζουν ότι είναι η περιουσία που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί μέσα σε μια δεκαετία. Σχεδιάζεται μετά την λήξη αυτού του μνημονίου να υπογραφεί Σύμφωνο Αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας με την τρόικα 12ετούς διάρκειας, με σκοπό να επανέλθει η χώρα σταδιακά στις αγορές μετά το 2013.
Τι σημαίνει «περιμένουμε τώρα την Ελλάδα», δεν γνωρίουμε ακριβώς. Πιθανολογούμε.. ότι ετοιμάζουν κυβέρνηση τεχνοκρατών που έχει επιλεγεί με συμφωνία Αμερικανών-Γερμανών, η οποία όμως μάλλον θα αναλάβει μετά από εκλογές στηριζόμενη από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και άλλους. Μάλλον είναι απίθανο να την εγκαταστήσουν πριν από τις εκλογές, αλλά δεν αποκλείεται.