Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΟΥΤΕ ΜΝΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΝ ΠΑΡΑΓΡΑΨΕΤΕ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


παρον παραγραφη…όλοι είδαμε πριν από λίγες ημέρες, το φέρετρο του ναζί εγκληματία να πηγαινοέρχεται από πόλη σε πόλη στην Ιταλία, αφού κανείς δεν ήθελε να δώσει δύο μέτρα Γης στην σορό αυτού που την μόλυνε.

Στην Ελλάδα δυστυχώς η Νυρεμβέργη δεν ήλθε ποτέ. Αυτός ο περήφανος λαός στον οποίον η Ευρώπη οφείλει την ελευθερία της, καθοδηγούμενος από γερμανόδουλα καθάρματα που έντεχνα διασκορπίστηκαν στα δύο στρατόπεδα, αντί να διεκδικήσει, αλληλοσφάχτηκε.

Αντί να κυνηγήσει τους υπανθρώπους που τον διέλυσαν, κυνηγούσε αδελφός τον αδελφό. Αντί να ψάξει στα πέρατα του κόσμου για να εντοπίσει και να προσάγει τους σφαγείς του, έγινε ο ίδιος σφαγέας του εαυτού του. Την ίδια στιγμή που ακόμα και σήμερα, οι απελευθερωμένοι λαοί οδηγούν στο εδώλιο ναζιστικά απολιθώματα για να λογοδοτήσουν. Είναι οι λαοί που κρατούν την τιμή τους. Αυτή που εμείς απωλέσαμε βαναυσα μετά το 1945.

Αντί να είμαστε θριαμβευτές, χύσαμε αδελφικό αίμα από τον ολέθριο διχασμό. Μα και νωρίτερα, αντί να μιμηθούμε τους Αρμένιους που ως λιοντάρια εντόπιζαν και εκτελούσαν κάθε έναν από τους τούρκους σφαγείς τους, ανεχθήκαμε Μεταξάδες και Βενιζέλους να τιμούν τον υπανθρωπο Κεμάλ στα ιερά μας χώματα. Πάλι γονατισμένοι από τον διχασμό.

Σήμερα η ιστορία επαναλαμβάνεται. Αυτοί που έμειναν ατιμώρητοι, εξακολούθησαν να κυβερνούν πάνω στις στάχτες και το αίμα των Ελλήνων. Η πατρίδα παραδόθηκε πάλι στους ούνους, ενώ οι ένοχοι αντί να είναι στο εδώλιο, φτιάχνουν “ελιές” πλούσιοι και ανενόχλητοι, αντί να κάνουν παρέα στον Τσοχατζόπουλο. Και τώρα, που από τις ενέργειες ηρωϊκών ανθρώπων αποκαλύφθηκαν μερικώς τα εγκλήματα της συμμορίας Παπανδρέου, έχει αρχίσει μία παραφιλολογία για την δήθεν παραγραφή τους, στην σκιά του νέου διχασμού.

20131018-132959.jpgΟ πάντα γελαστός μα γελασμένος λαός, είναι πλέον μόνο γελασμένος. Πάλι διχάζεται από τους βαρώνους αλλά και τις ιδεοληψίες του, έτοιμος για νέα αλληλοσφαγή, με δήθεν εθνικόφρονες που ξιφομαχούν με φαντάσματα (κάτω από τον σαρδόνιο σχεδιασμό “φυτευτών” που αμοίβονται με ισλαμοφασιστικό χρήμα) και από την άλλη δήθεν δημοκράτες, καθοδηγούμενοι από ινστρούχτορες χρεοκοπημένων γερμανικών ιδεολογιών και ελεγχόμενοι από βαρώνους που χρηματοδοτούν τα μέσα τους παλι από ισλαμοφασιστικό χρήμα. Και ο τσέτης δίπλα να ακονίζει τα μαχαίρια του, ενώ ο εξαθλιωμένος Έλληνας ψάχνει το “κεφάλαιο” ή τον “εβραίο”.

Για πρώτη φορά στην ιστορία η δικαιοσύνη καθορίζει το μέλλον της πατρίδας σε τέτοιον βαθμό. Για πρώτη φορά ένα παντοδύναμο πολιτικό κάθαρμα οδηγήθηκε ενώπιον της, παρά τις “φιλότιμες” προσπάθειες “συμβούλων δικηγόρων” και εμπλεκομένων βουλευτών να φυγαδευθεί.

Εάν η δικαιοσύνη αποφανθεί υπέρ της παραγραφής, ανοίγει τις πύλες της κολάσεως για ολόκληρο τον Ελληνισμό.

Εάν η δικαιοσύνη τον φυγαδεύση, δίνει το πράσινο φως για τον εμφύλιο και τον νέο εθνικό ακρωτηριασμό.

Δεν είναι υποκειμενική άποψη, η ιστορία διδάσκει και για το γένος μας είναι αμείλικτη. Όποτε η Ελλάδα γνώρισε τις μεγάλες τραγωδίες, είχε προηγηθεί η απόλυτη κατάρρευση των θεσμών. Έπειτα ο εμφύλιος και τέλος ο όλεθρος.

Η δικαιοσύνη λοιπόν είναι ο τελευταίος θεσμός που στέκεται όρθιος έστω και λαβωμένος από συγκεκριμένους κακούργους και επίορκους λειτουργούς. Από “κατ’ οίκον” ανακρίτριες και άλλες που φυγαδεύουν δολοφόνους για να συνεχίσουν να μοιράζουν βαλίτσες από το εξωτερικό μαζί με τους δικηγόρους τους. Την ίδια στιγμή που οι Πεπόνηδες απομακρύνονται, λοιδορούνται, εκβιάζονται, από κονδυλοφόρα καθάρματα.

Εάν όμως πέσει ολοκληρωτικά και το τελευταίο προπύργιο, δεν θα υπάρχει επιστροφή. Σταθείτε στο ύψος σας και σηκώστε το ξίφος αμείλικτα στα κεφάλια των ενόχων. Ειδ’ άλλως, θα πέσει στα κεφάλια των παιδιών σας, των παιδιών της Ελλάδας.

Επιλέξτε τον τρόπο που θα σας γράψει η ιστορία. Παρά την πλάνη του αυτός ο λαός, τον εφιάλτη παρότι κύριο όνομα, τον γράφει με μικρό “ε” εδώ και 2500 χρόνια.

Read more

Καληνύχτα... Φυγή


Δεν ήταν άλλη η αγάπη μας
έφευγε ξαναγύριζε και μας έφερνε
ένα χαμηλωμένο βλέφαρο πολύ μακρινό
ένα χαμόγελο μαρμαρωμένο, χαμένο
μέσα στο πρωινό χορτάρι
ένα παράξενο κοχύλι που δοκίμαζε
να το εξηγήσει επίμονα η ψυχή μας.
H αγάπη μας δεν ήταν άλλη ψηλαφούσε
σιγά μέσα στα πράγματα που μας τριγύριζαν
να εξηγήσει γιατί δε θέλουμε να πεθάνουμε
με τόσο πάθος.
Kι αν κρατηθήκαμε από λαγόνια κι αν αγκαλιάσαμε
μ” όλη τη δύναμή μας άλλους αυχένες
κι αν σμίξαμε την ανάσα μας με την ανάσα
εκείνου του ανθρώπου
κι αν κλείσαμε τα μάτια μας, δεν ήταν άλλη
μονάχα αυτός ο βαθύτερος καημός να κρατηθούμε
μέσα στη φυγή.
Σεφέρης Γιώργος
Read more

«To be Greek»...ένα βίντεο ορισμός τι σημαίνει να είσαι Έλληνας


Ένα βίντεο με τον τίτλο «To be Greek» κάνει το γύρο του διαδικτύου και τονώνει το ηθικό των Ελλήνων όπου κι αν βρίσκονται. Απλοί αλλά και πετυχημένοι στον τομέα τους Έλληνες που μετανάστευσαν δίνουν το δικό τους ορισμό για το «τι σημαίνει να είσαι Έλληνας».

Δείτε το βίντεο: 

Read more

Το ολόγιομο φεγγάρι είναι εκπληκτικό!


Ο Αμερικανός φωτογράφος Aaron Groen επιλέγει νυχτερινές βόλτες σε διάφορα αμερικανικά φυσικά τοπία και απαθανατίζει το ολόγιομο φεγγάρι σε μοναδικές… πόζες, κάνοντας βέβαια ένα μικρό τρικ με τη μηχανή του, έτσι ώστε αυτό να φαίνεται πιο κοντά στα κεντρικά θέματα των εικόνων. Δίπλα σε ένα δέντρο, σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι, στο τέλος του δρόμου, το φεγγάρι κάνει αισθητή την παρουσία του και δεσπόζει στις εικόνες, συμπληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο το απόκοσμο σκηνικό! Απολαύστε το…
perierga.gr - Το ολόγιομο φεγγάρι είναι εκπληκτικό!
perierga.gr - Το ολόγιομο φεγγάρι είναι εκπληκτικό!
perierga.gr - Το ολόγιομο φεγγάρι είναι εκπληκτικό!
perierga.gr - Το ολόγιομο φεγγάρι είναι εκπληκτικό!
Read more

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ: ΥΨΩΘΗΚΕ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΩΝ!

…ΟΡΑΤΟ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΧΩΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΑΜΑΣΚΟΣΠρωτοφανής ενέργεια του Ασάντ με τεράστιο συμβολισμό, όταν πριν λίγο καιρό όλοι θεωρούσαν ότι οι ορδές των Τσετών, θα γονάτιζαν την Συρία!

Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης / Π.Σταφυλά

Ο ανελέητος πόλεμος καταστροφής υποδομών και ισοπέδωσης πόλεων, αφανισμού και  τρομοκρατίας  των πληθυσμών , αποκεφαλισμών και  ακρωτηριασμών, ομαδικών βιασμών και βασανιστηρίων, δημοσίων εκτελέσεων και  ομαδικών τάφων,  χιλιάδων εξαφανίσεων και απαγωγών, προβοκατόρικων χτυπημάτων και διεθνών εκβιασμών, δεν έκαμψε το αδούλωτο φρόνημα του συριακού λαού.

Οι αποικιοκράτες της Δύσης που σε σύμπραξη με τους  κεφαλαιοκράτες του Κόλπου  εξέδραμαν στην 1η  ΔιεθνήΚορανοφορία της Σύγχρονης Ιστορίας, προς  επανίδρυση χαλιφάτων και επιβολής θεοκρατικών καθεστώτων και αιμοσταγών συνταγμάτων σαριακού τύπου, δεν κλόνισαν την εμπιστοσύνη των σύριων γηγενών στις πολιτικές και στρατιωτικές επιλογές του ηγέτη τους. Ο Άσσαντ που κάποιοι βιάστηκαν να προγράψουν δεν λύγισε γιατί δεν λύγισε ο λαός του. Εναντιώθηκε  στους πανίσχυρους διεθνείς συνασπισμούς, στους μεγαλεπίβολους οργανισμούς, στις ευρωπαικές συμμαχίες, στις υπερδυνάμεις πατρώνους χορηγούς και στρατηγούς  της κάθε πολεμικής εκστρατείας.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΑΜΑΣΚΟΣ 2Ο πόλεμος της Συρίας για πρώτη φορά αναδεικνύει  με ξεκάθαρο τρόπο την εργαλειοποίηση του Τζιχάντ από τα Δυτικά  κέντρα λήψης αποφάσεων που αψηφούν ακόμα και την κοινή γνώμη των λαών τους. Ηνωμένες Πολιτείες, Ευρωπαική Ένωση, Αραβική Λίγκα, Βορειοατλαντική Συμμαχία, Τουρκία, Αραβικά Εμιράτα και Βασίλεια, Ηνωμένα Έθνη αδιαφορούν περιφρονητικά για τα εγκλήματα αυτού του σεκταριστικού πολέμου, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τους όρους« τρομοκρατία » και « ανθρώπινα δικαιώματα ».H διεθνής και εγχώρια ποικιλότροπη κατατρομοκράτηση του  συριακού λαού δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Ο Δόκτωρ Bassar al Assad, που μέχρι πρόσφατα δεν κατονομαζόταν από τα επικυρίαρχα ΜΜΕ παρά ως « δικτάτορας » , τώρα φιλοξενείται ως Πρόεδρος της Συρίας από διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία που του αφιερώνουν ώρες και σελίδες συνεντεύξεων. Η δημοφιλία του αρχίζει να περνάει τα σύνορα της χώρας και αργά αλλά σταθερά αντιμετωπίζεται ως ο αδιαφιλονίκητος εκφραστής της λαικής θελησης της χώρας του.

Η αταλάντευτη πυγμή του ενώπιον των επικείμενων βομβαρδισμών, έδειχνε ότι αντλούσε  σιγουριά και δύναμη από κάποια μυστικά όπλα που διαθέτει και που σίγουρα δεν ήταν τα χημικά. Άλλοι πιστεύουν ότι η αναδίπλωση Αγγλίας και ΗΠΑ οφείλεται στα πυρηνικά του Ιράν, άλλοι ότι η παγκόσμια σύρραξη αποφεύχθηκε λόγω του κρυφού οπλοστασίου της Ρωσίας και άλλοι θεωρούν ότι το Ισραήλ φοβήθηκε τις ρουκέτες της Χεζμπολά. Ίσως επειδή δε γνωρίζουν ότι ο Άσσαντ εκτός των αμυντικών του συμφώνων με Ιράν , Ρωσία και Χεζμπολά, έχει συνάψει και μυστική συμφωνία με τη μεγαλύτερη παγκόσμια υπερδύναμη.

Χρειάστηκαν τρεις ημέρες για να δημοσιοποιηθεί το αμυντικό δόγμα του Άσσαντ με την Τριμερή, την Τρόικα. Τρεις  μέρες χρειάστηκαν για τη συνάρμοση και εγκατάσταση του μεγαλειώδους τρίπτυχου γλυπτού του Ιησού στο Όρος των Αγγέλων (ή όρος των Χερουβείμ) στα περίχωρα της Δαμασκού. Τρία χρόνια χρειάστηκαν για τη σμίλευσή του.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΑΜΑΚΟΣ ΥΨΩΜΑΤρεις ημέρες  ο Συριακός στρατός ανέστειλε παρά την κρισιμότητα της ασφάλειας της πρωτεύουσας κάθε επιχείρηση σεβόμενος το όλο εγχείρημα της τοποθέτησής του που ξεκίνησε στις 15/10/13, ημέρα της μεγαλύτερης εορτής του Ισλάμ. Τρεις μήνες μόνο θα χρειασθούν για την εξάλειψη κάθε εστίας πολέμου, αν η Δύση σταματήσει τη χρηματοδότηση και εφοδιασμό των τρομοκρατών, σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του Άσσαντ.

Σε ένα υψόμετρο 2000 μ. ο Αναστάς εκ του τάφου τριήμερος Χριστός , ανασύρει από το χάος της Κόλασης την Εύα και τον Αδάμ και σε αυτήν την άνοδο συμπαρασύρει κάθε σύρια και σύριο πολίτη. Με την αναμνηστική επιγραφή « ο Ερχόμενος Σώσαι τον Κόσμο », ο Σωτήρας του Κόσμου θα είναι ορατός από Λίβανο,  Ιορδανία και Παλαιστίνη.

H εγκατάσταση του 2ου μεγαλύτερου γλυπτού μνημείου στον κόσμο, αφιερωμένου στο Χριστό, υλοποιήθηκε με επιτυχία ακόμα και εν μέσω αυτής της ανθρωπιστικής τραγωδίας . Πολλά τμήματα του έργου φιλοτεχνήθηκαν στην Αρμενία όπου οι καλλιτέχνες φημίζονται διεθνώς για τη δεξιοτεχνία τους στην επεξεργασία των ευγενών μετάλλων. Το έργο είχαν εμπευσθεί  εδώ και πέντε χρόνια από το ίδρυμα Πνευματικής Κληρονομιάς Αποστόλου Παύλου και πραγματοποιήθηκε χάρη στη συνεργασία των Ορθοδόξων Εκκλησιών Ρωσίας και Αντιοχείας.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο Χριστός είναι Παρών στη Δαμασκό, έγιναν τα αποκαλυπτήριά του στη Συρία

 Γνώτε Έθνη και Ηττάσθε ότι μεθ’ Ημών ο Θεός.



ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑ
Read more

Παυλόπουλος: Όταν ασχολείσαι με τα άκρα εξομειώνεσαι μαζί τους

paylopoylos-otan-asxoleisai-me-ta-akra-eksomeiwnesai-mazi-toys
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος μίλησε στον Real Fm για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
 
«Όταν ασχολείσαι με τα άκρα εξομοιώνεσαι μαζί τους«  τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, τονίζοντας πως το «δημοκρατικό τόξο» πρέπει να είναι ενιαίο.
 
«Η τρόικα οφείλει να αντιληφθεί τι συμβαίνει στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, αλλά και να αντιμετωπίσει τα δικά της λάθη»  τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός.


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/285428/paylopoylos-otan-asxoleisai-me-ta-akra-eksomeiwnesai-mazi-toys#ixzz2iCFieQSx
Read more

Θα 'ρθω να σε βρω - Ν.Άσιμος

Read more

Ποιοι τρέμουν διαρροές του αρχείου Σνόουντεν για την Ελλάδα!


 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Τι συνέβη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης επιτροπής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη συμμετοχή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για τα προσωπικά δεδομένα και τις παρακολουθήσεις της NSA

Δεν μπορεί να φανταστεί κανείς τι θα ακούσει όταν γίνεται μια συζήτηση μεταξύ στελεχών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων σχετικώς με τα προσωπικά δεδομένα, εξ αιτίας των υποκλοπών που έκανε η υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πολύ έγκυρη πηγή μέσα από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στη συζήτηση που έγινε στην αρμόδια επιτροπή, αποκαλύφθηκε ότι ο Έντουαρντ Σνόουντεν κατάφερε να διαρρεύσει έγγραφο που ανέφερε ότι η NSAαπασχολούσε το 2010 τουλάχιστον 90 ειδικούς αναλυτές, ηλεκτρονικούς και χειριστές ειδικής κεραίας για την Ε.Ε.

Διαβάστε τώρα τα καλύτερα: Η κωδική ονομασία παρακολούθησης της ελληνικής αποστολής στον ΟΗΕ ονομαζόταν «Powel». Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian η ονομασία της παρακολούθησης της ελληνικής πρεσβείας ήταν «Klondyke» (το όνομα μια μικρής πόλης που ίδρυσαν χρυσοθήρες το 1900).

Ακούστηκε ότι πιθανολογείται η διαρροή στοιχείων και εγγράφων μέσωWikileaks με επαφές, φωτογραφίες, βίντεο, email, απόρρητα έγγραφα και τηλεφωνικές συνομιλίες των ελληνικών αντιπροσωπειών σε Ε.Ε., ΝΑΤΟ και ΟΗΕ. Σ’ αυτά λέγεται ότι περιλαμβάνονται στοιχεία και έγγραφα από την πρεσβεία της Ελλάδος στην Ουάσινγκτον, το Βερολίνο και το Παρίσι.

Υπάρχει πιθανότητα δηλαδή να δούμε με τη μορφή «διαρροών» τι έγινε στις επαφές ΕΕ-ΕΚΤ επί Τρισέ και τους διεθνείς τοκογλύφους και πώς οδηγήθηκε εσκεμμένα και προμελετημένα η Ελλάδα στα «μνημόνια» και την «τρόικα». Επομένως, θα διαλευκανθεί η στάση τόσο του κ. Γιώργου Παπανδρέου, όσο και του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου στα συμβούλια.

Με ενδιαφέρον θα επιβεβαιωθούν (ή όχι) οι απόψεις του Στρος Καν και τα σχέδια του για να αποφύγει η Ελλάδα τα «μνημόνια» και πως τον άδειασαν ακόμα και Έλληνες πολιτικοί. 

Επίσης ενδέχεται να μάθει η διεθνής κοινή γνώμη τις συζητήσεις που έγιναν στα γραφεία της ελληνικής αποστολής στην ΕΕ, τους διαλόγους των Ελλήνων και των ξένων τραπεζιτών αλλά και νέα στοιχεία για την υπόθεση “Siemens”. Ας μην ξεχνάμε ότι στον κατάλογο των υπό παρακολούθηση προσώπων ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής ήδη από το 2005, γεγονός για το οποίο έχουμε αναφερθεί αναλυτικώς παλαιότερα.

Κοίτα τι μπορεί να ακούσει κανείς σε μια άσχετη επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την παρουσία φοιτητών!

Διαβάστε ακόμα: 

Read more

THE RETURN OF THE LIVING DEAD – Αυστηρώς ακατάλληλο.

«Χρειαζόμαστε μια πυξίδα για την πορεία μας, που δεν θα είναι μόνο οικονομική, αλλά και ιδεολογική, κοινωνική, πολιτική και ευρωπαϊκή», τόνισε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Τάσος Γιαννίτσης, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του «Η Ελλάδα στην κρίση» (εκδ. Πόλις), στο βιβλιοπωλείο «Ιανός», όπου παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τη σύζυγό του Δάφνη, ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, καθώς επίσης και βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ., η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και τα πρόσωπα που υπογράφουν το κείμενο των «58» για τη συγκρότηση της κεντροαριστεράς.

Ο κ. Γιαννίτσης, ανέφερε ότι στο βιβλίο του «αναζητά το ιδεολογικό υπόβαθρο μιας πολιτικής για την κρίση», γιατί, όπως είπε, «εδώ υπάρχει ένα τεράστιο κενό και χωρίς ένα τέτοιο ιδεολογικό υπόβαθρο η κρίση θα αντιμετωπίζεται με αποσπασματικές μετρολογίες και με φωνές του καθολικού αρνητισμού».

Ο πρώην υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα σε δύο βασικές εξελίξεις από το 2009 και έπειτα:

Πρώτον, ότι η σημερινή κατάσταση της χώρας είναι αποτέλεσμα «των επιλογών που έγιναν μέσα στη χώρα και όχι όσων επιβλήθηκαν», μιλώντας για «καθολική άρνηση του πολιτικού συστήματος να κατανοήσει την ανατροπή των δεδομένων και των λαθών που έγιναν», «απουσία μιας συστηματικής πολιτικής για την αντιμετώπιση των δραματικών προβλημάτων της κρίσης» και «υποκατάσταση κάθε είδους πραγματικής απάντησης από μια θάλασσα λαϊκϊστικων τοποθετήσεων», τα οποία «διόγκωσαν το οικονομικό και το κοινωνικό κόστος της κρίσης».

Αναφορικά με την πρωτοβουλία των «58», ο κ. Γιαννίτσης τόνισε ότι αυτή «κάνει έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις του κεντροαριστερού χώρου και στα απλά μέλη της κοινωνίας, να εγκαταλείψουν την απομόνωση, να προχωρήσουν σε μορφές συνεργασίας, και αντί να ψάχνουν τι τους χωρίζει, να δουν τι μπορεί να τους ενώσει, ώστε παρά τις διαφορές τους να δώσουν στους Έλληνες μια καλύτερη προοπτική». Είπε δε ότι η μια πλευρά είναι το τι θα κάνουν οι πολιτικές δυνάμεις που θα μπορούσαν να ανταποκριθούν και πως η άλλη πλευρά «είναι η προσωπική στάση του καθενός».

Ομιλητές στην παρουσίαση ήταν οι καθηγητές Γιάννης Βούλγαρης, Ανδρέας Πανταζόπουλος, οι οποίοι μαζί με τη συντονίστρια της παρουσίασης, τη δημοσιογράφο Ελίζα Παπαδάκη, έχουν υπογράψει το κείμενο των «58», καθώς επίσης και οι καθηγητές Βασίλης Ράπανος και Γιώργος Σιακαντάρης.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν, εκτός από τους προαναφερθέντες, μεταξύ άλλων, οι πρώην υπουργοί Αλέκος Παπαδόπουλος, Γιώργος Φλωρίδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, Νίκος Χριστοδουλάκης, ο πρώην συνεργάτης του κ. Σημίτη, Γιώργος Πανταγιάς, ο Γιάννης Σουλαδάκης. Επιπλέον, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο βουλευτής Πάρις Κουκουλόπουλος και η ευρωβουλευτής Άννυ Ποδηματά.

Από την ΔΗΜ.ΑΡ. παρέστησαν οι Γρηγόρης Ψαριανός, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Ανδρέας Παπαδόπουλος και Θόδωρος Μαργαρίτης.

Επιπλέον, μεταξύ των υπογραφόντων του κειμένου των «58» έδωσαν το «παρών» και οι Παρασκευάς Αυγερινός, Γιάννης Καλογήρου, Νίκος Μουζέλης, Νίκος Μπίστης, Γιώργος Βερνίκος, Αθηνά Δρέττα και Σταύρος Λιβαδάς

Read more

ΜΑΖΙ… Μπορούμε;

syntagma_reuters2_554_355
Η ΝΤΙΑΝΟΥΠΟΛΗ από την αρχή έχει ΣΑΦΩΣ ταχθεί σφοδρά κατά του Μνημονίου, κατά των ανθρώπων και των πολιτικών (από το “πολιτική”) που μας οδήγησαν σε αυτό, κατά των δυνάμεων που μας κρατάνε δεμένους σε αυτό αντί να μας απελευθερώνουν, κατά των δανειστών αλλά και κατά των ελληνόφωνων που επέτρεψαν και επιτρέπουν ακόμα στους δανειστές να καταστρέφουν γενιές Ελλήνων.
Παρακολουθούμε στενά όλα όσα συμβαίνουν στο Μνημονιακό και Αντιμνημονιακό μέτωπο. Και παρατηρούμε, ΧΩΡΙΣ φυσικά κοιτώντας ΚΑΜΙΑ πληρωμένη δημοσκόπηση, πως οι Μνημονιακοί αποτελούν πλέον οικτρή μειοψηφία. Είναι ζήτημα αν το άθροισμα των Μνημονιακών δυνάμεων φτάνει το 25%. Κι όμως… Χαριν δημοσκοπήσεων ημετέρων, αυτή η δύναμη παρουσιάζεται πολύ μεγαλύτερη και μάλιστα μας…”απειλούν” πως θα μας κυβερνήσει ξανά…
Το Αντιμνημονιακό μέτωπο από την άλλη γιγαντώνεται. Αλλα δε φαίνεται ΠΟΥΘΕΝΑ. Και μας στεναχωρεί ιδιαίτερα αυτό. Και συγκεκριμένα, μας θλίβει ο λόγος που δε φαίνεται πουθενά… κι αυτός είναι απλός: ο κατακερματισμός του. Έχουμε ανθρώπους διψασμένους για ελευθερία, για ανατροπή, για ρήξη με όλα οσα μας έφεραν ως εδώ. Πού είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι; Να σας πούμε: ένα 15% είναι στη Χρυσή Αυγή, ένα 10% είναι στους Ανεξάρτητους Έλληνες, κι ένα ακόμα 10% είναι διασκορπισμένο σε άλλα μικρότερα υπάρχοντα και νέα κινήματα κατά του Μνημονίου. Ένα εναπομείναν δυστυχώς μεγάλο ποσοστό, δε ξέρει ακόμα πού θα στραφεί…
Θα αναρωτηθεί κανείς γιατί δεν αναφερθήκαμε στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ.Τσίπρας ξεκίνησε με σφοδρἠ αντιμνημονιακή πολιτική αλλά στη συνέχεια την…στρογγύλεψε. Κάτι το ένα βήμα πριν το Μαξίμου, κάτι τα ταξίδια στις ΗΠΑ, πολύ θέλει; Και λυπούμαστε που μεγάλο ποσοστό του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώην Πασόκοι… Αυτός είναι ο λόγος που δε συμπεριλαμβάνουμε το ποσοστό του στο Αντιμνημονιακό μέτωπο..γιατί το το μόνο αντιμνημονιακό στο ΣΥΡΙΖΑ πλέον είναι ο λόγος του. Σαφώς βέβαια κάποιοι Έλληνες θα το ψηφίσουν πιστεύοντας πως θα μας απαλλάξει από το Μνημόνιο. Όταν ο κ.Τσίπρας, ή ο όποιος ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, μας πείσει για τις Εθνικές του θέσεις αλλά και για τις θέσεις στο θέμα της λαθρομετανάστευση, θα μιλήσουμε πάλι…Προς το παρόν, τους καταχωρούμε σε αυτούς που….πολύ θα ήθελαν να είναι Αντιμνημονιακοί αλλά εκ των πραγμάτων…δεν γινόταν.
Οι αληθινά αντιμνημονιακοί πολίτες λοιπόν είναι σε σύγχυση. Η λύση της Χρυσής Αυγής νιώθουν πως είναι, για όσους την επιλέξουν, καθαρά στιγμιαία. Η ψήφος στους Ανεξάρτητους Έλληνες το 2012 φἀνταζε, και ίσως όντως να ήταν, μονόδρομος. Η εναλλακτική ψήφος-λύση σε μικρότερα αντιμνημονιακά σχήματα, παλαιότερα και νεοιδρυθέντα, δείχνει κι αυτή προσωρινή. Όλοι όμως αισθάνονται πως τους ενώνει ο κοινός σκοπός, η αληθινή απελευθέρωση της Πατρίδος. Αλλά ουδείς γνωρίζει ΠΩΣ είναι αυτό νομικά και οικονομικά εφικτό. Οι προδότες που μας οδήγησαν στο Μνημόνιο ήξεραν καλά πώς να μας δέσουν χειροπόδαρα… ήξεραν πως μπορεί ξαφνικά να τους προκύψει κυβέρνηση αντίθετη με τα σχέδιά τους. Κι έτσι δέσμευσαν το Κράτος και τη συνέχειά του, στο Μνημόνιο… Πώς και ποιός θα μπορέσει να ανατρέψει τις επαίσχυντες Δανειακές Συμβάσεις; Αυτή είναι η αγωνιώδης ερώτηση στα χείλη όσων πραγματικά νοιάζονται για την Πατρίδα τους. Κι αυτό οδηγεί τον καθένα από μας σε λύσεις είτε στιγμιαίες, είτε απελπισίας.
Μαζί όμως ΜΠΟΡΟΥΜΕ να ενωθούμε και να τους ανατρέψουμε. ΜΑΖΙ γιατί είμαστε πολύ περισσότεροι. Και έρχεται η ερώτηση: Ναι, εντάξει, μαζί. Αλλά με αρχηγό ποιόν και πώς;
Η δική μας απάντηση σε αυτό είναι από την αρχή που ξεκινήσαμε αυτό το μπλόγκ ξεκάθαρη: Εσύ είσαι ο αρχηγός. Ο καθένας από μας, με τις ιδέες του, την ενέργειά του και την πίστη ΜΟΝΟ στη Πατρίδα. Αλλά αυτό που μας λείπει είναι η οργάνωση και το κυριότερο; Η αυτοθυσία. Καμιά χώρα δεν απελευθερώθηκε αληθινά όσο οι πολίτες της κρύβονταν πίσω από “ηγέτες”. Οι χώρες, ιστορικά, απελευθερὠνονται όταν οι πολίτες γίνονται οι ηγέτες.
Και το βασικότερο αλλά και το πιό δύσκολο: Καμία επανάσταση στο κόσμο δεν έγινε σε καθεστώς δημοκρατίας…
Έχετε πίστη ΜΟΝΟ στη Πατρίδα και στον εαυτό σας; Είστε έτοιμοι να χάσετε τα πάντα στον αγώνα για τη λευτεριά της Πατρίδος; Είστε έτοιμοι να γίνετε οι κρυφοί ηγέτες της αληθινής επανάστασης, που  ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ;
Αν ναι, τότε μαζί ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
Αν όχι, τότε μαζί…μπορούμε;
ΝΤΙΑΝΟΥΠΟΛΗ
Read more

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής της ενωμένης Ευρώπης

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής της ενωμένης Ευρώπης
Με αφορμή την εκδήλωση που διοργάνωσαν στις Βρυξέλλες το ίδρυμα Καραμανλή και το ίδρυμα Αντενάουερ με τον πολύ επίκαιρο τίτλο "Η αναγκαιότητα της Ευρώπης" το news.gr ιχνηλατεί την πορεία του μεγάλου Έλληνα ευρωπαϊστή 15 χρόνια μετά το θάνατό του και 10 χρόνια από τα εγκαίνια της ονομασίας της εσωτερικής "γέφυρας", που ενώνει τον τρίτο όροφο δύο κεντρικών κτιρίων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε "πέρασμα Κωνσταντίνος Καραμανλής".


"Εμένα θα με αδικήσει η Ιστορία, γιατί δεν έκανα ούτε επαναστάσεις ούτε πολέμους", συνήθιζε να λέει ο Κ. Καραμανλής μάλλον για να τονίσει με τον δικό του ιδιότυπο τρόπο ότι στόχος του ήταν να γίνει ο αναμορφωτής της ειρήνης σε μια χώρα που “έβγαινε” από μια κατοχή κι έναν εμφύλιο. Το περίφημο “ανήκουμε στη Δύση” ήταν η πεμπτουσία της πολιτικής και των στόχων του Κ. Καραμανλή και το όραμα του ταυτίστηκε με εκείνο των μεγάλων Ευρωπαίων ηγετών για μια μεγάλη ενωμένη και με κοινωνικό πρόσωπο Ευρώπη. Όποια κι ήταν ή είναι η κριτική για το έργο και τις επιλογές του Κ. Καραμανλή όλοι, ακόμα και οι επικριτές του αναγνωρίζουν και τιμούν την μεγάλη “φιλοδοξία” του για μια Ελλάδα σύγχρονη και Ευρωπαϊκή σε μια Ενωμένη Ευρώπη. Όραμα και φιλοδοξία που ξαναβιώνει τώρα στις δύσκολες στιγμές και για την Ευρώπη και για την Ελλάδα.

Όπως χαρακτηριστικά είπε στην εκρηκτική ομιλία του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στην εκδήλωση μνήμης για τον Κ. Καραμανλή που διοργάνωσε στις Βρυξέλλες το Ίδρυμα Καραμανλή και τo ίδρυμα Αντενάουερ “Συναντιόμαστε για να θυμηθούμε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ως έναν μεγάλο ηγέτη σε μια στιγμή που η Ευρώπη ζει μια πολύ δύσκολη στιγμή. Όμως το να θυμόμαστε τέτοιες προσωπικότητες, δεν σημαίνει μόνο το να ακούμε ομιλίες και να πίνουμε σαμπάνια.
Αυτό είναι ωραίο, αλλά σε μια τέτοια κατάσταση δεν είναι αρκετό. Δεν θα υπερασπιστούμε την παρακαταθήκη προσώπων όπως ο Καραμανλής, ο Αντενάουερ και ο Μιτεράν, αν όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις δεν ενωθούν για να υπερασπιστούν την Ευρώπη”.

Κωνσταντίνος Καραμανλής: η πορεία


Πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για  “Τον Καραμανλή πριν και μετά την δικτατορία” αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Καραμανλής της μεταδικτατορικής φάσης ήταν μια “νέα” προσωπικότητα χωρίς της αγκυλώσεις της ταραγμένης δεκαετίας του 50 και του 60. Όπως κι αν έχει ο Κ. Καραμανλής είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα πολιτικού που μπορούσε να διαβλέπει να προσαρμόζεται να προχωρά μπροστά και την τακτική και την στρατηγική αλλά και την ιδεολογία του σε μια χώρα με αγκυλώσεις κοινωνικές και ιδεολογικές.

Σημεία σταθμός στην πορεία του Κ. Καραμανλή η ομαλή επάνοδος της δημοκρατίας μετά την επταετή δικτατορία, η νομιμοποίηση του ΚΚΕ και η κατάργηση των νησιών εξορίας, οι πρώτες αποκρατικοποιήσεις και -το κυριότερο ίσως όλων-, η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ, που θα άλλαζε καθοριστικά το σύγχρονο πρόσωπο της χώρας. Τόσο που ακόμα και οι επικριτές του χαμήλωσαν τόνους όταν μιλούσαν για την προδικτατορική οκταετία Καραμανλή για την “ισοπέδωση των αστικών κέντρων με την ανεξέλεγκτη αντιπαροχή”,  τη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων (μέσω της μετατροπής των αποθεματικών τους σε δάνεια προς ιδιώτες επενδυτές), τη διαβόητη "αναστολή πάσης διώξεως Γερμανών υπηκόων φερομένων ως εγκληματιών πολέμου" (ΝΔ 4016/59), αλλά και τα οικονομικά σκάνδαλα εκείνης της εποχής.


"Η πολιτική δεν είναι παρά πόλεμος ψυχολογικός, που δεν τον κερδίζει παρά εκείνος ο οποίος εμπνέει πεποίθηση και αν θέλεις και φόβο", έγραφε το 1965 στον διάδοχό του Παναγιώτη Πιπινέλη, φράση που λειτουργεί στον νου των πολέμιών του ως δείγμα του άκρατου αυταρχισμού του. Ο ίδιος ο Καραμανλής θα απαντούσε ενδεχομένως με την πασίγνωστη φράση του: "Δεν υπάρχει τίποτε δυσκολότερο από το να κυβερνήσεις τους Έλληνες. Και αυτό, γιατί όλοι νομίζουν ότι είναι ικανοί για όλα".

Ποιος ήταν λοιπόν πραγματικά ο κορυφαίος ηγέτης της μεταπολιτευτικής Ελλάδας;

Πρώτα χρόνια


Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής γεννιέται στις 8 Μαρτίου 1907 στην Πρώτη Σερρών, που περιλαμβανόταν τότε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ο πατέρας του ήταν δημοδιδάσκαλος και καλλιεργητής, με τον μικρό Κωνσταντίνο να τελειώνει το σχολείο στις Σέρρες και κατόπιν στην Αθήνα, απ' όπου πήρε αργότερα και το πτυχίο του στα νομικά το 1929.

Αφού υπηρέτησε τη μειωμένη στρατιωτική του θητεία ως προστάτης πολύτεκνης οικογένειας το 1930, επιστρέφει στις Σέρρες όπου ασκεί τη δικηγορία, μέχρι να εκλεγεί για πρώτη φορά βουλευτής το 1935 (στις τάξεις του αντιβενιζελικού Λαϊκού Κόμματος). Επανεξελέγη βουλευτής και το 1936, στην τελευταία δημοκρατική αναμέτρηση πριν από το ξέσπασμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Στα αιματοβαμμένα γεγονότα του Β' Παγκοσμίου δεν πήρε μέρος, καθώς κρίθηκε ανίκανος λόγω της βαρηκοΐας του. Ασχολήθηκε λοιπόν αποκλειστικά με τη δικηγορία, μέχρι να επανέλθει στην ενεργό πολιτική το 1946, όταν και εξελέγη πρώτος σε ψήφους βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος...

Πρώτη κυβερνητική θητεία

Τον Καραμανλή θα τον μάθει το έθνος ολόκληρο από τη θητεία του ως υπουργό Δημοσίων Έργων στην κυβέρνηση Παπάγου (1952-1955). Δυναμικός και αποφασιστικός, θα αφήσει σπουδαία έργα υποδομής που: εγγειοβελτιωτικά έργα, οδικές αρτηρίες, ενεργειακές μονάδες, έργα ύδρευσης κ.λ.π.

Η απήχηση του έργου του στην κοινή γνώμη ήταν το καθοριστικό σημείο για την ανάδειξή του στην πρωθυπουργία, μετά τον θάνατο του Παπάγου. Ιδρύει νέο κόμμα, την ΕΡΕ (Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση), και κερδίζει τις εκλογές του 1956, αλλά και τις αντίστοιχες αναμετρήσεις του 1958 και του 1961, γεγονός που θα του επιτρέψει να διατηρήσει αδιάλειπτα την εξουσία για μία οκταετία (1955-1963), επίτευγμα-ρεκόρ για την τότε πολιτική ιστορία της χώρας.


Στην οκταετία που κυβέρνησε τη χώρα επιδόθηκε με ζήλο στην ταχύρρυθμη οικονομική ανάπτυξη της χώρας, που μαστιζόταν από τις ζοφερές συνέπειες του εμφύλιου πολέμου: η σταθερή αύξηση του εθνικού εισοδήματος (μέσος ετήσιος ρυθμός 6,25%), η άνοδος του κατά κεφαλήν εισοδήματος, η ραγδαία αύξηση των επενδύσεων και η μείωση της ανεργίας στο 4,5% παραμένουν τα θετικά ορόσημα της διακυβέρνησης Καραμανλή στο οικονομικό επίπεδο.

Τα θετικά πρόσημα της ελληνικής οικονομίας θα του επιτρέψουν να στραφεί προοδευτικά στην ενίσχυση της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού (θεσμοθετώντας το ΠΡΟ-ΠΟ - 1959). Στην κοινωνική πολιτική, θέσπισε μέτρα προνοιακού χαρακτήρα, με κορυφαίο ίσως τη σύσταση του ΟΓΑ (1961). Οι εμφυλιοπολεμικές αγκυλώσεις ωστόσο επιβράδυναν καθοριστικά την ταχύτητα της εκσυγχρονιστικής προσπάθειας: "Φαίνεται, κύριοι συνάδελφοι, ότι στην Ελλάδα θα πρέπει να φοβούμεθα τις επιτυχίες και όχι τις συμφορές, γιατί οι συμφορές ενώνουν, ενώ οι επιτυχίες, με τον φθόνο που προκαλούν, διχάζουν", θα πει ο "εθνάρχης" για το μετεμφυλιακό κλίμα.

Και βέβαια σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής, το κορυφαίο γεγονός είναι η ασίγαστη προσπάθειά του για την πρόσδεση της Ελλάδας στο άρμα της ΕΟΚ. Κι έτσι, έπειτα από επίπονες διαπραγματεύσεις που θα κρατούσαν δύο ολόκληρα χρόνια, η Ελλάδα θα γίνει δεκτή στην αρχική ομάδα των έξι στις 9 Ιουλίου 1961.

Η ρήξη του Καραμανλή με το Παλάτι θα διακόψει απρόοπτα την πρώτη αυτή κυβερνητική θητεία του, με τον ίδιο να παραιτείται αιφνιδίως τον Ιούνιο του 1963. Γνωρίζοντας ότι το παρακράτος στην Ελλάδα εκείνης της εποχής έχει βαθιές κι επικίνδυνες ρίζες δεν θα διστάσει να το πει δημοσίως αντιδρώντας στην δολοφονία Λαμπράκη με την ιστορική πλέον φράση. “Ποιός κυβερνά επιτέλους αυτόν τον τόπο” Χάνοντας τις εκλογές του 1963 (από την Ένωση Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου), ο Καραμανλής παραιτείται από την ηγεσία της ΕΡΕ και φεύγει μυστικά για το Παρίσι, όπου θα παραμείνει για 11 χρόνια, μέχρι τη Μεταπολίτευση.

Το 1952 θα παντρευτεί την Αμαλία Μεγαπάνου, με τον γάμο να παίρνει ωστόσο τέλος στα χρόνια της χούντας...

Ο Καραμανλής της Μεταπολίτευσης


Το ημερολόγιο έγραφε 24 Ιουλίου 1974 όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επιστρέφει θριαμβευτικά στην Ελλάδα, μετά την παταγώδη κατάρρευση της δικτατορίας. Τίθεται επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής ενότητας και κατορθώνει -όχι χωρίς επικρίσεις- να αποκαταστήσει τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος στην Ελλάδα.

Αφού αντικατέστησε τη χουντική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, νομιμοποιεί τη λειτουργία του εδώ και 26 ετών παράνομου ΚΚΕ, προχωρώντας ταυτοχρόνως στην αποχώρηση της Ελλάδας από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, ως αντίδραση φυσικά στην άρνηση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας να αντιταχθεί στην προέλαση των Τούρκων στην Κύπρο.

Κι έτσι, στις πρώτες δημοκρατικές εκλογές του 1974 ο Καραμανλής επικρατεί άνετα, όπως και στις επόμενες του 1977, γεγονός που θα του επιτρέψει να παραμείνει αδιάλειπτα στην εξουσία για μια εξαετία, ως επικεφαλής πλέον του νεοσύστατου σχηματισμού της Νέας Δημοκρατίας. Και βέβαια το δημοψήφισμα του Δεκεμβρίου του 1974 θα λύσει οριστικά το πολιτειακό ζήτημα, με την αβασίλευτη δημοκρατία να εγκαθίσταται οριστικά στο έθνος, όπως και η ψήφιση του νέου (και προοδευτικού) Συντάγματος του 1975, που θα θωρακίσει περαιτέρω το δημοκρατικό πολίτευμα.

Στα επιτεύγματα της εξαετίας αυτής προσμετρώνται το ήπιο πολιτικό κλίμα που εισήγαγε, η προώθηση της κοινοβουλευτικής πρακτικής αλλά και η κατοχύρωση των ατομικών ελευθεριών. Ταυτοχρόνως, ο Καραμανλής έδωσε και τέλος στο ακανθώδες γλωσσικό ζήτημα, με τη Δημοτική να καθιερώνεται ως επίσημη γλώσσα του κράτους.

Στη δεύτερη αυτή διακυβέρνηση Καραμανλή (1974-1980), και παρά το δυσχερές παγκόσμιο οικονομικό κλίμα, το εθνικό εισόδημα αυξανόταν με ρυθμό 5% ετησίως, ενώ το κατά κεφαλήν εισόδημα σημείωσε αύξηση 50%! Ο "εθνάρχης" εθνικοποίησε μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα (Ολυμπιακή, Εμπορική), προώθησε περαιτέρω την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ, αλλά έκανε ταυτοχρόνως και διπλωματικά ανοίγματα προς τις γειτονικές κομμουνιστικές χώρες, ακόμα και τη Μόσχα. "Έξω πάμε καλά", θα δηλώσει επιστρέφοντας από ταξίδι του στο εξωτερικό.

Το 1980, μετά την υπογραφή της συνθήκης προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ ("ανήκομεν εις την Δύσιν", θα πει ιστορικά στα τέλη της δεκαετίας του '70, προσπαθώντας να πείσει τους Έλληνες για την ΕΟΚ), ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εγκαταλείπει οριστικά την ενεργό πολιτική. Εκλέγεται στις 5 Μαΐου της ίδιας χρονιάς πρόεδρος της Δημοκρατίας, θέση που υπηρετεί μέχρι το 1985, όταν ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου δεν προτείνει τον Καραμανλή για δεύτερη θητεία.

Ο ίδιος θα επανέλθει στο ύπατο αξίωμα της χώρας την πενταετία 1990-1995, οπότε και αποχωρεί από τη δημόσια ζωή του τόπου, συμπληρώνοντας 60 χρόνια στον πολιτικό στίβο: 40 σχεδόν χρόνια ως υπουργός και βουλευτής, 14 ως πρωθυπουργός και 10 ως πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας!

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έφυγε από τη ζωή στις 23 Απριλίου 1998, σε ηλικία 91 ετών...

Οι σταθμοί της καραμανλικής διακυβέρνησης


Στις τόσες δεκαετίες που πρωτοστάτησε στην πολιτική σκακιέρα του τόπου, επόμενο ήταν ο "εθνάρχης" να έρθει αντιμέτωπος με τις κορυφαίες προκλήσεις που σφράγισαν το ιστορικό γίγνεσθαι της Ελλάδας. Ο ίδιος αναγνώριζε 4 τέτοιους σταθμούς στην καριέρα του.

"Πρώτον, η έξοδος της χώρας μας από την αιώνια φτώχεια. Όταν ανέλαβα πρωθυπουργός το 1955, το κατά κεφαλήν εισόδημα του Έλληνα ήταν 305 δολάρια και το 1980 έφθασε τα 4.300. Και η Ελλάς, από φτωχότερη χώρα της Βαλκανικής έγινε η πλουσιότερη της Ανατολικής Ευρώπης, με εξαίρεση μόνο την Ανατολική Γερμανία. Δεύτερον, η ανεξαρτησία της Κύπρου, η οποία ανέκτησε ύστερα από δουλεία αιώνων την ελευθερία της. Θα μπορούσε στη διαδρομή του χρόνου να ενωθεί με την Ελλάδα, αν είχαμε υπομονή, ρεαλισμό και θάρρος και δεν είχαμε κάνει τα γνωστά σφάλματα. Τρίτον, η αναίμακτη αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974, όταν η Ελλάς κινδύνευε να εμπλακεί σε εμφύλιο σπαραγμό και σε πόλεμο με την Τουρκία. Και, στη συνέχεια, η θεμελίωση της Δημοκρατίας πάνω σε υγιείς θεσμούς. Τέταρτον, η ένταξη της Ελλάδας στην EOK, που ενίσχυσε τη μόνιμα απειλούμενη εθνική μας ανεξαρτησία, κατοχύρωσε το δημοκρατικό μας πολίτευμα και μας άνοιξε καινούργιους ορίζοντες για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας μας".

Η πρώτη οκταετία στην οποία κράτησε το τιμόνι της χώρας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως "οκταετία της δημιουργίας", με τον ίδιο να θέτει κεντρικό στόχο της πολιτικής του τη σύνδεση της χώρας με το όραμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Θεωρούσε ότι η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας θα διασφαλιζόταν με τη διασύνδεση του τόπου με τις λοιπές ευρωπαϊκές δυνάμεις, αναγνωρίζοντας περαιτέρω και την πολιτική σημασία της ΕΟΚ, που θα μπορούσε να εγγυηθεί το μέλλον της Ελλάδας.

Και βέβαια κεντρικά επιτεύγματα της ίδιας περιόδου ήταν η ραγδαία εκβιομηχάνιση της Ελλάδας και η ενίσχυση των υποδομών της, έργα στα οποία αφιερώθηκε ολόψυχα. Μεγάλο βήμα ήταν η δημιουργία της ΔΕΗ, με τον Καραμανλή να κρατικοποιεί τις 300 περίπου ιδιωτικές εταιρίες ηλεκτροδότησης και να καθορίζει ενιαίο τιμολόγιο ρεύματος σε όλη την επικράτεια.

Ο ηλεκτρισμός θα γίνει έτσι μοχλός ανάπτυξης, συγκεντρώνοντας πλήθος επενδυτικών δραστηριοτήτων, την ίδια στιγμή που τα μεγάλα κατασκευαστικά έργα θα αλλάξουν το ελλαδικό τοπίο, ιδιαίτερα η ανακατασκευή του άρτιου -για την εποχή τουλάχιστον- οδικού δικτύου. Η ταχύτατη εκβιομηχάνιση παρέμεινε κεντρική καραμανλική επιδίωξη καθ' όλη τη διάρκεια της οκταετίας, παρά το γεγονός ότι η αστυφιλία και η ραγδαία συγκέντρωση του αγροτικού πληθυσμού στην πρωτεύουσα και τα μεγάλα αστικά κέντρα δεν έγιναν πάντα με καλοσχεδιασμένες κινήσεις (βλέπε αντιπαροχές που αλλοίωσαν το νεοκλασικό πρόσωπο της Αθήνας). Παρά ταύτα, οι βιομηχανικές περιοχές μεγάλων αστικών κέντρων (όπως της Θεσσαλονίκης, της Kαβάλας, του Bόλου, της Πάτρα και του Hρακλείου) δημιουργούνται την εποχή αυτή.

Επιπλέον, η επίλυση του ακανθώδους Κυπριακού Ζητήματος, μέσω του σχεδίου Μακ Μίλαν, έδωσε προσωρινή λύση, παρά την τραγική κατάληξη του πλάνου. Οι προβλέψεις για επταετή συνεταιρισμό Αθήνας και Άγκυρας στη διοίκηση της Μεγαλονήσου (μέσω διορισμού κυβερνητικών αντιπροσώπων) σε συνδυασμό με την εισαγωγή "μέγιστης δυνατής κοινοτικής αυτονομίας", αλλά και την ταυτόχρονη πλήρη απουσία ενοποιητικών θεσμών (όπως η ενιαία Βουλή, λόγου χάρη) εγκαινίασαν μια πορεία της οποίας η φυσική απόληξη θα ήταν η διχοτόμηση του νησιού.

Για το ίδιο γεγονός, στον Καραμανλή πιστώνεται η λύση του Κυπριακού αλλά και η σφοδρή κριτική του για την αποδοχή της Τουρκίας ως "διαιτητή" στα τεκταινόμενα της χώρας. Πολιτικά συγχαρητήρια και ταυτόχρονες κριτικές δέχεται ο Καραμανλής και για τις Συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου, που θα οδηγούσαν στον τερματισμό του ένοπλου αγώνα στη Μεγαλόνησο και τη δημιουργία ανεξάρτητου κυπριακού κράτους.

Η σύγκρουση του Καραμανλή με τα Ανάκτορα, η αποχώρηση της Ελλάδας από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, αλλά και η σταθερή προσκόλλησή του στην ευρωπαϊκή επιλογή αναγνωρίζονται πλέον ως τα σημεία-σήματα κατατεθέν της πολιτικής του καριέρας, χωρίς να λείπουν φυσικά οι επικρίσεις. Άλλωστε όπως ο ίδιος έλεγε "Στον τόπο μας, έχουμε τη συνήθεια να συζητούμε πολύ, για να μην παίρνουμε αποφάσεις που συνεπάγονται ευθύνες", και θα κατέληγε ίσως με την άλλη περιώνυμη φράση του: "Όλοι οι Έλληνες ζητούν, κανείς δεν θέλει να δώσει"...
Read more

Μαζική αποχώρηση 400 μελών της ΝΔ, στα Χανιά

                          Αντιδρούν στη σταλινοποίηση της Νέας Δημοκρατίας

Παραιτήθηκαν μαζικά από τη Νέα Δημοκρατία απόψε περίπου 400 μέλη του κόμματος στα Χανιά, κατά τη διάρκεια της διευρυμένης συνεδρίασης της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης, ιδιαίτερα όταν στην αίθουσα μπήκε ο πολιτευτής του κόμματος Μανούσος Βολουδάκης ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ του Αντώνη Σαμαρά και αποδοκιμάσθηκε έντονα.

Νωρίτερα στην ομιλία του ο απερχόμενος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιώργος Βούρβαχης κάλεσε τα μέλη του κόμματος να μην συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες της Κυριακής.

Την παραίτησή τους υπέβαλαν ομαδικά και τα μέλη της οργάνωσης των ΤΑΞΙ της Νέας Δημοκρατίας, δηλώνοντας με κοινή γραπτή τους δήλωση ότι διαλύουν την οργάνωση.

Κατά τη διαδικασία απέσυρε την υποψηφιότητα και ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μιχάλης Λαγουδάκης.

Πηγή: periothiko.com
Read more

Ρε Δελατόλα... αλήθεια είναι όλα αυτά; Αν ναι θα συνεχίσεις να το παίζεις αδιάφθορος ελεγκτής της δημόσιας ζωής;

O Φίλος Χατζηνικολάου Α.Δελατόλας πιάστηκε με 500 χιλιάρικα μαύρα! Αφέθηκε ελεύθερος (vid) 
Με αφορμή την σούπερ - μπηχτή Π.Καμμένου στον Γ.Παπαδάκη είναι ευκαιρία να θυμηθούμε τις "αμαρτίες" Α.Δελατόλα... 
Ο κύριος Δελατόλας εμφανίστηκε στην εκπομπή του Παπαδάκη να υπερασπιστεί τον υπάλληλο του Ψυχάρη Γιώργο Παπαχρήστο, που δημοσίευσε πλαστή λίστα του ΣΔΟΕ (σύμφωνα με Π.Καμμένο). Eκεί εμφανιζόταν ο Καμμένος ως ελεγχόμενος οφειλέτης. Συνχά πυκνά είναι στην εκπομπή του Χατζηνικολάου στον real fm και έχουν το ίδιο Αφεντικό, τον Βαρδινογιάννη. (star channel - το ποντίκι)
Είχε πιαστεί to 2012 με 500 χιλιάρικα χωρίς να του επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος! Ο πρώην εκδότης της εφημερίδας «6 Μέρες» τελικά αφέθηκε από την ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων.
Η Είδηση: 

Η ανακρίτρια ερευνά το σκάνδαλο της PROTON BANK ενώ στο στόχαστρο μπήκε ο εκδότης Αντώνης Δελατόλας όταν ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του για συνέργεια σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος μετά από έμβασμα ύψους 500.000 ευρώ, που φέρεται να έλαβε από το φυγόδικο Πέτρο Κυριακίδη. Ο εκδότης σύμφωνα με πληροφορίες επέστρεψε το ποσό των 500.000 ευρώ και αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του χωρίς να του επιβληθεί κανένας περιοριστικό όρος.

έτσι για να μην ξεχνιόμαστε Αντωνάκη.


==========================
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2013/10/blog-post_8447.html
Read more

ΜΗΝ ΑΣΚΕΙΤΕ ΒΙΑ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ‏


Γενικώς τα περνάμε πολύ ωραία. Κάθε μέρα μαθαίνουμε και κάτι καινούργιο, μαθαίνουμε για μια νέα μορφή βίας που μέχρι τότε δεν την γνωρίζαμε. Αντιπροχθές μάθαμε ότι το γιαούρτι, το σύνθημα, η διαδήλωση είναι βία εφάμιλλή του μαχαιριού. Προχθές μάθαμε ότι το να αναλύει ένας 
συνταγματολόγος το φαινόμενο της βίας ενώπιον του Πάγκαλου και της Σώτης είναι βία τόσο σκληρή που τον καθιστά αυτομάτως αρχηγό των τραμπούκων. Χθες οι γνώσεις μας περί την βία εκτοξεύθηκαν στην στρατόσφαιρα, μάθαμε ότι υπάρχει και η κοινοβουλευτική βία, η αποτρόπαια και απάνθρωπη βία των επερωτήσεων.

Ναι, μα την πίστη μου. Το είπε χθες ο Βενιζέλος-ποιος άλλος θα μπορούσε να εκστομίσει τέτοιου...
μεγέθους τερατολογία- απαντώντας στην ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για τον Σκαραμαγκά. «Εδώ υπάρχει μια άλλη μορφή βίας, η κοινοβουλευτική με χυδαιολογίες. Είναι ύπουλη μορφή βίας, υπονομευτική για τη Δημοκρατία», είπε ο Βενιζέλος και το καταπέτασμα του ναού σχίσθηκε σε εφτά κομμάτια. Που τις βρήκες Βαγγέλη μου τις μώλωπες; Με χτύπησαν τρεις ερωτήσεις, δύο επερωτήσεις και μια συνεδρίαση προ ημερησίας διατάξεως. Τέτοια αιματοχυσία ούτε στον Ταραντίνο δεν την βρίσκεις.

Κοινοβουλευτική βία στον Βενιζέλο δεν άσκησε μόνο ο Τσίπρας, άσκησε και ο Αβραμόπουλος, ο οποίος δήλωσε από το βήμα ότι, για τα υποβρύχια που γέρνουν αθώο θεωρώ μόνο τον εαυτό μου, για τους προκατόχους μου δεν βάζω το χέρι μου ούτε στη φουφού του καστανά. Ποιος είδε τον Βενιζέλο και δεν τον εφοβήθηκε: «Οι υπουργοί δεν είναι για να κάνουν διαπιστώσεις, ούτε τον καλό στην αντιπολίτευση αλλά για να λύνουν προβλήματα», είπε ο Βαγγέλης δείχνοντας με το δάχτυλο τον Δημήτρη, που εκείνη την ώρα βρισκόταν εκτός της αιθούσης. Τον αδικεί ο Βαγγέλης τον Δημήτρη. Ο Αβραμόπουλος μίλησε για «κάποιους που έδρασαν υποβρυχίως», εννοώντας τους πάντες πλην του Βαγγέλη, διότι αν είχε δράσει ο Βενιζέλος υποβρυχίως, θα είχε παρέμβει αστραπηδόν η Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών και θα τα είχαμε μάθει τα μαντάτα από τότε.

Ο Βενιζέλος εφηύρε μια νέα μορφή βίας, για να μην μιλήσει για την ταμπακιέρα. Μέχρι και τις Σκουριές επικαλέσθηκε, για να μην αναγκαστεί να μιλήσει για τα σκουριασμένα υποβρύχια. Για να μην μιλήσει για τον εξωτικό κύριο Ισκαντάρ Σάφα, για την Γερμανική HDW, για τα δισεκατομμύρια που έφευγαν από δω κι από εκεί. Τόλμησε να μιλήσει μέχρι και για προστασία του ‘Άκη, ο άνθρωπος που αθώωσε τον Άκη στην Εξεταστική Επιτροπή, που έβλεπε τους τραπεζικούς λογαριασμούς των of shore και έλεγε ότι είναι αριθμοί τηλεφώνων. Πάρε με στο τηλέφωνο λιγάκι να τα πούμε και δώσ' μου ένα ραντεβού, για να συναντηθούμε.

Όσο μένει στην εξουσία αυτή η κυβέρνηση, θα ανακαλύπτουμε κάθε μέρα και μια νέα μορφή βίας. Η κυβέρνηση που εφαρμόζει κατά γράμμα και με ζέση το φονικό Μνημόνιο, η κυβέρνηση που στηρίζεται στις πλάτες του Βενιζέλου, του κονσιλιέρι του συστήματος, του ανθρώπου που βρίσκεται πίσω από όλες σχεδόν τις σκοτεινές υποθέσεις της τελευταίας εικοσαετίας, μια τέτοια κυβέρνηση μόνο με τη βία μπορεί να μακροημερεύσει. Με τη βία που ασκεί η ίδια στους υπηκόους της.

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη, μοντάζ Γρέκι
http://www.triklopodia.gr/2013/10/blog-post_2887.html
Read more

Να δω τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει εξεταστική για τα υποβρύχια και να πέφτει πάνω σε… Παπανδρέου!

20131019-115748.jpg
(…και τι στον κόσμο!)
Εξαιρετική και αυτονόητη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική, σοβαρότατη και η στάση του Αβραμόπουλου. Έχοντας όμως ως δεδομένο την στάση του κόμματος για την λίστα Λαγκάρντ, όπου έδωσε άφεση στον Παπανδρέου αλλά κάθε τρεις και λίγο στην εξεταστική έπεφταν στον “μέγα στοχαστή”. Δύο τινά συμβαίνουν λοιπόν: Ή έχουν πάρει απόφαση ότι “πριβέ” Βενιζέλο δεν θα
βρουν πουθενά, ή πάλι πιστεύουν ότι θα “δέσουν” τον πληθωρικό και θα κάνουν όπισθεν μόλις αντικρύσουν το γνωστό σόι. Διαβάστε Ολυμπία βρε σύντροφοι πριν αρχίσετε να μαζεύετε πάλι άρον άρον τον χαρταετό:1,32 Δις Ευρώ “δωράκι” από την τσέπη του λαού και αθώωση των μιζαδόρων. Αυτές ήταν οι “κωλοτούμπες” του Αδελφόθεου.

Τρολοκράτης
Read more

Απίστευτη εικόνα! Ο Παρθενώνας όπως δεν τον έχετε ξαναδεί!

 Ο Παρθενώνας όπως δεν τον έχετε ξαναδεί!

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή σειρά φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης που μας επιτρέπουν να θαυμάσουμε με έναν διαφορετικό τρόπο αυτό το μοναδικό μνημείο του πολιτισμού μας.

Ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί στην διαδραστική, πανοραμική εικόνα και να ξεναγηθεί ψηφιακά στο λόφο της Ακρόπολης και τον Παρθενώνα, αλλά και να απολαύσει τη θέα της Αθήνας.


Μετά από αυτό πιστεύουμε ότι αξίζει να επισκεφτεί κανείς ξανά από κοντά το μεγαλειώδες μνημείο.

Read more

ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ "ΚΑΤΟΧΙΚΟ" ΣΧΕΔΙΟ Γερμανός πρεσβευτής: "Θα επενδύσουμε αφού η τρόικα ισοπεδώσει την Ελλάδα"


Ο Γερμανός πρεσβευτής στην Αθήνα Βολφγκανκ Ντόλντ αναφέρθηκε στις επενδύσεις που σχεδιάζονται να γίνουν στην Ελλάδα από γερμανικές επιχειρήσεις. Πότε θα γίνουν αυτές; Όταν η τρόικα (η τρόικα κατευθύνεται πλήρως απο το Βερολίνο) ισοπεδώσει τα πάντα στη χώρα μας, 
την κάνει κρανίου τόπο.

Τότε οι Γερμανοί και τα υπόλοιπα ξένα Funds που εκμεταλλεύονται ανθρώπινες ψυχές θα «εισβάλουν» για να σαρώσουν τα πάντα. Τη δημόσια περιουσία που θα ξεπουλά η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και την ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων. Όση έχει απομείνει από την εφορία και τις τράπεζες.

«Ένας σημαντικός αριθμός γερμανικών επιχειρήσεων σχεδιάζουν να επενδύσουν στην Ελλάδα και πλέον αναζητούν την κατάλληλη στιγμή για την υλοποίηση των πλάνων τους», ήταν η φράση του Γερμανού πρεσβευτή στην Αθήνα που τα λέει όλα. Περικλείει σε μία πρόταση όλο το «κατοχικό» σχέδιο σε βάρος των Ελλήνων και της χώρας μας.

Ελέγχοντας το χρέος, ελέγχουν και τη χώρα. Μειώνουν τους μισθούς για να μπορούν οι επιχειρήσεις που θα αγοράσουν να εργάζονται με μεροκάματα Κίνας. Καταστρέφουν την παιδεία και την υγεία για να μπουν τα ιδιωτικά συμφέροντα. Απαξιώνουν τη Δημόσια περιουσία για «ξεπουληθεί».

Βάζουν φόρους εξαντλητικούς για να προχωρήσουν σε κατασχέσεις και να περάσουν τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων στην εφορία που θα ελέγχεται από τους δανειστές και στις τράπεζες που λειτουργούν ως όργανα τους.

Ενδεικτικό είναι πώς αυτές τις μέρες ξένα Funds παζαρεύουν να αγοράσουν «κόκκινα δάνεια» ύψους 25 δις ευρώ στο 10%. Όταν συμβεί αυτά τα υποθηκευμένα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων θα περάσουν στην κατοχή τους, αφού δεν υπάρχουν λεφτά για να ξεπληρωθούν τα χρέη.

Τις δηλώσεις ο κ. Ντόλντ τις έκανε στο 11ο επιχειρηματικό συμπόσιο που οργανώθηκε από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Τεχνολογίας της Γερμανίας. Δεν ήταν δηλαδή καθόλου τυχαίος ο χρόνος και το σημείο.

Οι Γερμανοί είναι άλλωστε στην Ελλάδα και μέσω των κ.κ. Ραιχενμπαχ και Φούχτελ ενορχηστρώνουν το σχέδιο ισοπέδωσης της χώρας μας με «συνέταιρο» την κυβέρνηση. Όταν αυτό θα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί θα δώσουν το σύνθημα για να μπουκάρουν μέσα οι ξένοι και να «αλώσουν» τα πάντα.

Μέχρι τότε υπάρχει ακόμη δρόμος σύμφωνα και με τα λεγόμενα του κ. Ντόλντ. «Περιμένουν την κατάλληλη στιγμή», είπε. Ποια είναι αυτή. Όταν η Ελλάδα αλυσοδεθεί ολοκληρωτικά για τον επόμενο μισό αιώνα και βάλουν στο χέρι οι δανειστές και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ελλάδας που βρίσκονται στο θαλάσσιο και χερσαίο χώρο.
Read more