Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Έγγραφο της Τρόικα «καίει» τον Λοβέρδο

Έγγραφο – βόμβα της Τρόικα το οποίο αποσυντονίζει πλήρως την κυβέρνηση στο ασφαλιστικό και καίει τον Ανδρέα Λοβέρδο, έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Ημερησία του Σαββάτου. Το έγγραφο που αναμένεται να προκαλέσει πάταγο λέει επί της ουσίας ότι η κυβέρνηση κινείται εκτός γραμμής, δηλαδή εκτός μνημονίου και καλά θα κάνει να ξαναμπεί στο πλαίσιο που έχει τεθεί αλλιώς θα έχει κυρώσεις. Κατεδαφίζει έτσι και τις «παλικαριές» του Λοβέρδου ότι δίνει αγώνα για τα 37 χρόνια κι άλλα τέτοια.

Η Τρόικα λέει ότι η σύνταξη θα είναι για όλους στα 65 έτη χωρίς καμιά εξαίρεση και ανεξάρτητα από το πότε έχει θεμελιώσει κάποιος συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Δηλαδή αν εργάζεσαι για 40 χρόνια και είσαι 60 χρονών μπορείς μεν να πάρεις σύνταξη αλλά θα έχει μείωση 6% κάθε χρόνο. Αλλιώς θα περιμένεις άλλα 5 χρόνια για πλήρη σύνταξη. Αναφέρει επίσης το έγγραφο ότι οι συντάξεις θα πρέπει να μειωθούν έως και 50%.

Ολόκληρο το έγγραφο εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση αφού της ζητείται να ξαναγράψει το ασφαλιστικό σύμφωνα με τις διαταγές του ΔΝΤ και να το ξαναπαρουσιάσει.

Το θέμα είναι ότι τόσες ημέρες λένε ψέματα, έχουν το έγγραφο στα χέρια τους, δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς αλλά παρ’ όλα αυτά επιμένουν ότι κάνουν διαπραγματεύσεις. Για να δούμε πώς θα απαντήσει ο κ. Λοβέρδος διότι ένα τέτοιο θέμα σηκώνει ακόμη και παραίτηση
http://www.antinews.gr/?p=47745
Read more

Στριμωγμένος ο Σημίτης απαντά σε Σαμαρά

Σε προσπάθεια ενίσχυσης της ηγετικής εικόνας του κ. Σαμαρά αποδίδει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας να κληθεί στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens και να καταθέσει.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει σε γραπτή του δήλωση: «Το έργο της εξεταστικής επιτροπής δεν επιτρέπεται να διολισθήσει σε εντυπωσιασμούς και σε παραπλανήσεις. Όταν προτείνεται να κληθεί ένας πρώην πρωθυπουργός σε συζήτηση χωρίς στοιχεία και μαρτυρίες που τον αφορούν προσωπικά, θα κυριαρχήσουν εικασίες, ατεκμηρίωτες υποθέσεις, φραστικές προσβολές και καταγγελίες. Το ζητούμενο είναι όμως η αλήθεια και όχι η προσωπική ή η κομματική αντιπαράθεση. Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας απλώς και μόνο σκοπεύει να ενισχύσει την ηγετική εικόνα του κ. Σαμαρά. Η εξεταστική επιτροπή έχει να ασχοληθεί με σοβαρότερα θέματα».

Όπως επισημάναμε ξανά, εκτός τόπου και χρόνου ο κ. Σημίτης. Και πανικόβλητος επιπλέον.

Αυτός δεν είχε κάνει κυβερνητικό σλόγκαν την περίοδο της οκταετίας του το «όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα»;

Τα στοιχεία βρέθηκαν επιτέλους και οδηγούνται στον εισαγγελέα δύο πρώην στενότατοι συνεργάτες του, ο Μαντέλης και ο Τσουκάτος.

Δεν ενδιαφέρει λοιπόν κανέναν πλέον αν υπάρχουν στοιχεία και για τον ίδιο «προσωπικά». Αυτός τους επέλεξε κι αυτό λέγεται πολιτική ευθύνη, τουλάχιστον

http://www.antinews.gr/?p=47737
Read more

Έξαλλος ο Καραμανλής μετά τις τελευταίες εξελίξεις…

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Μαΐου 29, 2010

...Θέμα χρόνου η παρέμβαση του μετά την Τρίτη. Δεν αποκλείεται να γίνει με άκρως εντυπωσιακό και “καινοτόμο” τρόπο!

Θεωρεί ότι υπάρχει συναλλαγή στα δύο μεγάλα κόμματα για κλήτευση του στην εξεταστική του Βατοπαιδίου για να “δώσουν αίμα” στον λαό ώστε να διασωθούν.

Το γεγονός της μονομερούς ανακοίνωσης από τον Κ. Τζαβάρα της κλήτευσης του Σημίτη ως μάρτυρα στην εξεταστική για τη siemens ενισχύει αυτή την άποψη (μέχρι τώρα, οι μάρτυρες στην υπόθεση βασίζονταν σε ομόφωνη, διακομματική απόφαση).

Ο Καραμανλής τέλος θεωρεί ότι οι πολιτικές αποφάσεις των τελευταίων ημερών δεν βασίζονται σε θεσμικές διαδικασίες αλλά σε εκβιασμό και συνδιαλλαγή με τα ΜΜ”Ε”.

Το δικό μας σχόλιο εδώ: Κύριε πρώην πρωθυπουργέ, καλύτερα να μη μιλήσετε αν δεν αναφέρετε τα ακόλουθα…

Read more

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Την Κυριακή 30 Μαΐου 2010, οι Εσωκομματικές Εκλογές στην Ν.Δ


Μάθε που ψηφίζεις Υποψήφιοι Πρόεδροι ΝΟΔΕΕγκύκλιοι

Οι εσωκομματικές εκλογές στην ΝΔ αυτής της Κυριακής έχουν πολύ μεγάλη σημασία. Εκατοντάδες χιλιάδες μέλη – νέα και παλιά – της ΝΔ θα προσέλθουν στις κάλπες σε όλη την Ελλάδα, αυτήν την φορά για να εκλέξουν τον Πρόεδρο της κάθε Νομαρχιακής Οργάνωσης (ΝΟΔΕ), τους προέδρους των Τοπικών Οργανώσεων και τα μέλη των Συμβουλίων των Τοπικών Οργανώσεων, των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (Δ.Τ.Ο.).
Η σημασία των εκλογών είναι μεγάλη, επειδή για πρώτη φορά οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ θα αναδειχθούν από τη βάση και όχι από τους επικεφαλής των τοπικών, γι’ αυτό και ο κ. Σαμαράς με προσωπική επιστολή του σε όλα τα μέλη της Ν.Δ. τους ζητά να συμμετάσχουν στη διευρυμένη αυτή εκλογική διαδικασία.
Από τη Γραμματεία Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η κάτωθι ανακοίνωση:
« Διεξάγονται, την Κυριακή 30 Μαΐου 2010, οι Εσωκομματικές Εκλογές για την ανάδειξη Προέδρων των 71 Νομαρχιακών Οργανώσεων και των 980 Διοικήσεων των Τοπικών και Διαμερισματικών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας.
Οι Εκλογές χαρακτηρίζονται από καινοτομίες, όπως η Εκλογή Προέδρου ΝΟ.Δ.Ε. από το σύνολο των μελών του Κόμματος και η δυνατότητα εκλογής μέσω εφαρμογής ποσοστώσεων νέων –σε ηλικία-μελών, καθώς και μελών που θα εκλεγούν για πρώτη φορά. Έτσι, επιτυγχάνεται η ανανέωση του Στελεχιακού Δυναμικού του Κόμματος που, σε συνδυασμό με τις οργανωτικές αλλαγές στη Δομή της Περιφερειακής Οργάνωσης, ανοίγουν και εκσυγχρονίζουν το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία.
Οι Εκλογές θα διεξαχθούν από τις 10:00 π.μ. έως τις 19:00 μ.μ. σε Εκλογικά Κέντρα που έχουν καθορισθεί και αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Κόμματος. Πληροφορίες για την εκλογική διαδικασία και τα εκλογικά κέντρα παρέχονται και από το τηλεφωνικό κέντρο 210- 3354454.
Δικαίωμα συμμετοχής ψηφοφορίας έχουν όλα τα μέλη του Κόμματος που έχουν εγγραφεί μέχρι τις 28 Απριλίου 2010, καθώς και τα μέλη της ΟΝΝΕΔ.
Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει ποσοστό τουλάχιστον ίσο με το 40% των σταυρών προτίμησης. Αλλιώς η διαδικασία θα επαναληφθεί την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2010, μεταξύ των δύο υποψηφίων που πλειοψήφησαν. Στις εκλογές της Κυριακής αναμένεται να λάβει μέρος μεγάλος αριθμός μελών της Νέας Δημοκρατίας, αφού σε πολλές περιπτώσεις τόσο ο αριθμός των υποψηφίων όσο και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους διασφαλίζουν τη μαζική προσέλευση των μελών του κόμματος.
Οι Εσωκομματικές Διαδικασίες θα συνεχισθούν με την Εκλογή των Μελών των Νομαρχιακών Οργανώσεων (ΝΟ.Δ.Ε.) και Συνέδρων, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 13 Ιουνίου 2010 και θα κορυφωθούν με τη διεξαγωγή του 8ου Συνεδρίου, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στις 25-26-27 Ιουνίου 2010 ».
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/05/30-2010.html#more
Read more

Δήλωση Ρουσόπουλου για την αποπομπή του από τη ΝΔ

(H είδηση εδώ )
ΔΗΛΩΣΗ Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ
"Από την σημερινή δήλωση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας είναι φανερό ότι ο ίδιος δεν...

σέβεται τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη και έχει εκδώσει ήδη τις αποφάσεις του.

Δεν ζήτησα ποτέ και από κανέναν, ούτε από τον κ.Σαμαρά, να απολογηθεί για εμένα. Η αλήθεια και το ήθος μου δεν έχουν ανάγκη από τέτοιου είδους υπερασπίσεις. Προσδοκώ να κριθώ
από την δικαιοσύνη και όχι από κομματικούς μηχανισμούς και τις σκοπιμότητές τους. Θα το επιδιώξω μέχρι τέλους. Και θα δικαιωθώ πλήρως.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κύριε Σαμαρά και εσείς αυτό το γνωρίζετε."

Read more

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:Μείωση αποσπάσεων εκπαιδευτικών κατά 70% στος οργανισμούς και κατά 35-40% στο υπ. Παιδείας

alt

Ρεπορτάζ:esos.gr

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ποια θα είναι η μείωση του αριθμού των αποσπάσεων εκπαιδευτικών η υπ. Παιδείας απάντησε:

«Ο στόχος είναι να υπάρξει δραστική μείωση που σε κάποιους απ’ τους Οργανισμούς του Παιδείας μπορεί να είναι και στο 70%, λιγότεροι δηλαδή. Και θα υπάρξει επίσης δραστική μείωση και στο Υπουργείο.

Ο στόχος μας είναι στο Υπουργείο να υπάρξει μείωση που θα φτάνει και το 35 και το 40%. Η τελική διαχείριση θα ολοκληρωθεί και θα ανακοινωθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα στο τέλος του Ιουνίου. Θέλω όμως να κάνω σαφές, γιατί αυτό είναι κάτι που ενδιαφέρει πολλούς εκπαιδευτικούς σε όλη την Ελλάδα, ότι αυτό δεν αφορά τις αποσπάσεις από σχολείο σε σχολείο, γιατί εκεί είναι διαφορετικά τα δεδομένα και γιατί υπάρχουν έτσι κι αλλιώς τα κενά.

Και όπως είχα πει και στη Βουλή θα ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη ως πρώτος παράγων πάντα το να μην υπάρχει κενό στο σχολείο, ως δεύτερος παράγων η οικογενειακή κατάσταση που διαμορφώνεται σε πολλούς εκπαιδευτικούς. Τα σχολεία είναι όλα ολοήμερα λειτουργούν, είναι 4.800. Με ενιαίο πρόγραμμα πάνε στα 800».

Read more

Καταιγιστικές εξελίξεις στη ΝΔ, τελειώνει Βουλγαράκη και Ρουσόπουλο ο Σαμαράς


Τέλος για Παυλίδη, Βουλγαράκη, Ρουσόπουλο
Ερωτηθείς σχετικά με τη συγκρότηση της Επιτροπής Αξιολόγησης της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να...

απολογείται για συμπεριφορές στελεχών που έχουν βλάψει την παράταξη.
«Αν δεν έχετε καταλάβει εγώ έχω πάρει εντολή να χτίσω μια νέα ΝΔ ... Δεν θα απολογούμαι για το χθες. Δεν θα απολογούμαι για νοοτροπίες και συμπεριφορές τύπου Παυλίδη, Βουλγαράκη ή Ρουσόπουλου. Όποιος, το ξεκαθαρίζω, έχει βλάψει την παράταξη δεν θα είναι μαζί μας αλλά και δεν πρόκειται να αφήσω ποτέ κανέναν να στοχοποιηθεί άδικα. Τίποτε άλλο», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Read more

Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Αξιολόγησης της Ν.Δ. !

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά συγκροτείται η Επιτροπή Αξιολόγησης, που ήδη ανακοίνωσε στις πρόσφατες ομιλίες του.
Η Επιτροπή Αξιολόγησης αναλαμβάνει την αποστολή της διαρκούς αξιολόγησης και της ανανέωσης των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, με στόχο ένα κόμμα αξιών και αξίων.
Στην Επιτροπή μετέχουν, υπό τη θεσμική τους ιδιότητα:

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής,
Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας,
Η Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας ‘’Κωνσταντίνος Καραμανλής’’.
Read more

Ανοίγει ο δρόμος για δικαστική ανατροπή των μέτρων του ΔΝΤ

Λετονοί δικαστές ακύρωσαν τα μέτρα του ΔΝΤ για το Ασφαλιστικό

Η πρόσφατη ακύρωση του αντιασφαλιστικού νόμου της λετονικής κυβέρνησης, ο οποίος ψηφίσθηκε κατ’ επιταγήν της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, ανοίγει τον δρόμο για δικαστική ανατροπή και των αντίστοιχων νομοθετημάτων που προωθούνται εσπευσμένα και στην Ελλάδα.

Από παλαιότερες συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομίας στη Λετονία Εκεί, το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας κατήργησε ως αντισυνταγματικές τις διατάξεις που επέβαλλαν μαζικές περικοπές συντάξεων από 10% έως και 70%, στο όνομα της σωτηρίας του ασφαλιστικού συστήματος!

Εδώ, η απόφαση αυτή δημιουργεί ευνοϊκές νομικές προϋποθέσεις για μελλοντική ακύρωση του ασφαλιστικού νόμου Λοβέρδου.

Κοινός τόπος είναι η επίκληση των συνταγματικών αρχών της προστασίας του κοινωνικού κράτους δικαίου και της αναλογικότητας. «Οι διεθνείς δεσμεύσεις που αναλαμβάνουν οι κρατικές Αρχές (υπουργικό συμβούλιο) απέναντι σε διεθνείς δανειστές δεν είναι ικανές από μόνες τους να δικαιολογήσουν οποιονδήποτε περιορισμό θεμελιωδών δικαιωμάτων», επισημαίνουν οι Λετονοί δικαστές.

Σύμφωνα με το λετονικό δικαστήριο, «θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών τα οποία στηρίζονται στο Σύνταγμα είναι υποχρεωτικά για τον νομοθέτη, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση του κράτους». Το άρθρο 109 του λετονικού Συντάγματος προβλέπει ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα κοινωνικής ασφάλισης λόγω ηλικίας, ατυχήματος, ανεργίας κ.ά.

Αντίστοιχα, το άρθρο 22 παράγραφος 5 και το άρθρο 25 του ελληνικού Συντάγματος επιβάλλουν στο κράτος να μεριμνά για την κοινωνική ασφάλιση ως ο νόμος ορίζει και να εγγυάται την αρχή του κοινωνικού κράτους. Οι όποιοι περιορισμοί πρέπει να προβλέπονται ρητά και να μην παραβιάζουν την αρχή της αναλογικότητας.

Οι Λετονοί δικαστές δέχονται ότι το κράτος έχει τη δυνατότητα επιλογών για τη σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος. Ομως, τα μέτρα που λαμβάνει πρέπει να είναι επαρκώς τεκμηριωμένα, να μην παραβιάζουν την αρχή της αναλογικότητας και να μην καταργούν δικαιώματα που είχαν ήδη παραχωρηθεί στους πολίτες.

«Το λετονικό δικαστήριο έκρινε αντίθετες με τη δημοκρατική αρχή και την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας τις δημοσιονομικές συμφωνίες της χώρας με τους διεθνείς δανειστές της (ΔΝΤ και Ε.Ε.). Οι συμφωνίες αυτές, όπως και στη χώρα μας, δεν μπορούν να χρησιμεύουν ως επιχείρημα για περιορισμό θεμελιωδών δικαιωμάτων», επισημαίνει ο καθηγητής του Εργατικού Δικαίου, Αλ. Μητρόπουλος.

Σε σχόλιό του για την απόφαση στην Εφημερίδα Δημοσίου Δικαίου, ο καθηγητής της Νομικής Σχολής της Αθήνας, Κων. Γιαννακόπουλος, επισημαίνει μεταξύ άλλων: «…Οι κεκτημένες εγγυήσεις των θεμελιωδών δικαιωμάτων δεν εκποιούνται. Η δε τήρησή τους διασφαλίζεται τελικώς από τους δικαστές, η ανεξαρτησία και η συνταγματική νομιμοποίηση των οποίων αποδεσμεύουν τις αποφάσεις τους από τη στάθμιση του πολιτικού κόστους… Ο αποτελεσματικός δικαστικός έλεγχος των εθνικών μέτρων εφαρμογής των προγραμμάτων διαρθρωτικής προσαρμογής του ΔΝΤ δεν είναι a priori ασυμβίβαστος με την υλοποίηση εαυτών των προγραμμάτων, όπως συνάγεται από πρόσφατη (Μάρτιος) έκθεση του ΔΝΤ για τη Λετονία. Ο εθνικός δικαστής έχει έναν κρίσιμο ρόλο ως προς την υλοποίηση αυτή, καθώς, τη στιγμή που θέτει όρια στην αποδοχή των υποδείξεων του ΔΝΤ, μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στον εξορθολογισμό και στη βελτίωση των σχετικών κρατικών επιλογών».

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=166995

http://www.antinews.gr/?p=47605
Read more

Θα μιλήσει ο Καραμανλής



Θα έχετε ακούσει τις φήμες, ότι ο Κώστας Καραμανλής, θα μιλήσει. Νεώτερες φήμες λένε, ότι έδωσε ήδη τη συνέντευξη, αυτή έχει μαγνητοσκοπηθεί και θα βγει τις επόμενες μέρες στον...
αέρα. Το κανάλι και ο δημοσιογράφος είναι άγνωστοι, πολλοί ήταν όι δημοσιογράφοι που θα ήθελαν να κάνουν αυτή τη συνέντευξη, φήμες μιλάνε για ΑΛΤΕΡ ή ΑΝΤ1.

Εμείς ποντάρουμε στον ΑΝΤ1, αν και κάποιοι φίλοι μας στοιχηματίζουν ότι την έδωσε στον Πρετεντέρη του MEGA.
Υποθέτουμε επίσης, ότι δεν θα δώσει ουσιαστικές απαντήσεις, στα καυτά ζητήματα, όπως π.χ. δεν φανταζόμαστε ότι θα αποκαλύψει ποιός υπέκλεπτε τις τηλεφωνικές του συνομιλίες, αν απειλήθηκε από Αμερικανούς για τα ανοίγματα στη Ρωσία, αν εκβιάστηκε από καναλάρχες και εκδότες κ.λ.π. Στα σκληρά ζητήματα οι πολιτικοί δεν δίνουν απαντήσεις, εξαιτίας αυτών των βρώμικων τακτικών, που κρατούν "προσγειωμένους" τους ηγέτες όλου του κόσμου.


Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/05/blog-post_9480.html#ixzz0pD7rKQUa
Read more

Το ΠΑΣΟΚ αγωνίζεται εναντίον του μνημονίου που…. συνέταξε το ίδιο.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θέλει ντε και καλά να μας τρελάνει. Ενώ έχει αποδειχτεί πλήρως και δεν έχει υπάρξει διάψευση, ότι συντάκτης του μνημονίου και εισηγητής των ανάλγητων οικονομικών μέτρων, είναι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ,
εντούτοις, προσπαθεί να....
μας πείσει, μέσα από τα μέσα προπαγάνδας (ΜΜΕ) που διαθέτει ότι δίνει δήθεν «σκληρό» αγώνα προκειμένου να μειώσει τα χρόνια εργασίας για συνταξιοδότηση από 40 σε 37, τη στιγμή που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ που συνέταξε το μνημόνιο είχε βάλει 40 χρόνια εργασίας.
Αναρωτιόμαστε μήπως τελικά ζούμε πλέον, στον εικονικό κόσμο matrix;;;

ΥΓ. Μάλλον εδώ το ΠΑΣΟΚ την πάτησε. Ενδεχομένως να πρότεινε πολύ πιο σκληρά μέτρα από εκείνα που ανέμενε το ΔΝΤ, προκειμένου να αποκτήσει την έξωθεν καλή μαρτυρία, για να μπορεί στη συνέχεια να έχει το περιθώριο να παριστάνει ότι δίνει πολιτικές μάχες και δήθεν περιορίζει κάπως τα σκληρά μέτρα.
Όμως οι ξένοι δεν μασάνε και απαιτούν να εφαρμοστεί κατά γράμμα ό, τι λέει το μνημόνιο.
Μάλλον εδώ το ΠΑΣΟΚ πρέπει να την πάτησε.
hassapis-peter



Read more

Η στρατηγική της κλάψας....


Μέτρα σκληρά, μέτρα κοινωνικά άδικα, μέτρα που υποχρεώνουν αυτούς που δεν φταίνε να πληρώσουν, μέτρα που πονάνε, μέτρα αντίθετα με την ιδεολογία και την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, μέτρα αντίθετα με τις προεκλογικές υποσχέσεις, μέτρα που μας έχουν επιβληθεί, μέτρα απότοκα του καθεστώτος μειωμένης εθνικής κυριαρχίας. Οι σκληροί αυτοί χαρακτηρισμοί της κυβερνητικής πολιτικής συγκροτούν μια παγκόσμια πολιτική πρωτοτυπία: δεν εκπορεύονται από την αντιπολίτευση, από την αριστερά, από τα συνδικάτα, αλλά από την ίδια την κυβέρνηση, με προεξάρχοντα τον ανεύθυνο άρχοντα Παπανδρέου.
Τελευταίο κρούσμα καταγγελίας των κυβερνητικών μέτρων, η συνέντευξή του στο αραβικό Αλ Τζαζίρα. Η οποία συνοδεύτηκε όχι μόνο από τη συνήθη ελεεινή αξιολόγηση, ότι τα μέτρα είναι πράγματι οδυνηρά… πονάνε, αλλά και από την επαναλαμβανόμενη εσχάτως διαβεβαίωση ότι ο πρωθυπουργός κατανοεί απόλυτα τις διαμαρτυρίες. Ένα βήμα δηλαδή ακόμα, που λέει ο λόγος, και θα βλέπαμε τον γραμματέα μαζί με την αλήτη, την παρθένα με τον Σατανά και τον Παπανδρέου με τον Αλαβάνο στα συλλαλητήρια κατά των μέτρων -αν έλειπε τουλάχιστον το κακό προηγούμενο με τον Απόστολο Κακλαμάνη.
Αυτά είναι κόλπα ζόρικα, που λέει το τραγούδι. Ό,τι ξεκίνησε κάποτε το ευφάνταστο ΠΑΣΟΚ με τη θεωρία του «εφικτού» -κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά…-, τώρα αποκτά διαστάσεις μιας στρατηγικής της κλάψας. Δεν θέλουμε, αλλά… Πονάει, αλλά… Κατανοούμε, αλλά… Παλεύουμε για το μικρότερο κακό, αλλά… Αλλά τι; Αλλά έχουμε μειωμένη εθνική κυριαρχία, κι όσο γρηγορότερα εφαρμόσουμε τα καταραμένα μέτρα, τόσο γρηγορότερα θα απαλλαγούμε από την καταραμένη επιτήρηση. Δεν είναι δική τους, δηλαδή, η βαρβαρότητα που επιβάλλουν, δικός τους είναι μόνο ο σοσιαλισμός που υπόσχονται.
Ακολουθώντας όμως έναν οδικό χάρτη, που οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι τον έχουν χαράξει ξένοι, και τον έχουν επιβάλει ξένοι, τι μένει όρθιο; Έχουμε πρωθυπουργό, ή τροχονόμο; Έχουμε υπουργούς ή μεταφραστές μνημονίων; Έχουμε Βουλή ή γυμναστήριο χειροκροτημάτων; Και πόσο βλάκας (ή… ΣΕΒ) πρέπει να είναι κανείς, για να πιστέψει ότι με μια απάνθρωπη πολιτική, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, που δεν είναι καν δική τους, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, θα φτάσουμε στην ανθρώπινη Ελλάδα, όπως αναγγέλλουν οι ίδιοι; Μες στον ύπνο μου ψες είδα, σαν πλατάνι λαχανίδα, λέει ο ψεύτης του Σουρή, αλλά αυτοί τον ξεπέρασαν: εμάς βλέπουν για λαχανίδες…
(του Θανάση Καρτερού -Aυγή)
http://online-pressblog.blogspot.com/
Read more

Αλαβάνος - "Οι μαζικά απολυμένοι θα είναι γύρω από το Μαξίμου την ώρα που θα φεύγετε κ. Παπανδρέου, με ελικόπτερο".

Εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «καταλύτης της νέας πλειοψηφίας μπορεί να είναι η αριστερά» ο κ. Αλαβάνος μιλώντας χθες σε συγκέντρωση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής στο γήπεδο του Σπόρτινγκ αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική, ζήτησε την ενίσχυση του Μετώπου, ενώ είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε καλή κατάσταση, αλλά η ψυχή του είναι ακόμη ζωντανή».

Ο κ. Αλαβάνος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η Ελλάδα έχει πρόβλημα κυριαρχίας, τονίζοντας ότι αυτό που γίνεται σήμερα δεν έχει σχέση με την αυτονόητη μεταβίβαση εθνικών εξουσιών σε διεθνείς δημοκρατικούς θεσμούς αλλά, όπως είπε, αυτά είναι ιμπεριαλιστικές εντολές, τελεσίγραφα και διατάγματα και επανέλαβε ότι πρωθυπουργός της χώρας είναι η... κ. Μέρκελ.

Η έξοδος από την κρίση, είπε ο κ. Αλαβάνος απαιτεί ένα ισχυρό πλήγμα στον καπιταλισμό. Απαιτεί όμως και να νικήσουμε εκεί που ίσως έχουμε χάσει κατά κράτος. Στον καπιταλισμό μέσα μας. Στις καπιταλιστικές αξίες του ατομισμού, του καριερισμού, του καταναλωτισμού, του ανταγωνισμού που έχουμε εσωτερικεύσει.

Γι' αυτό, πρόσθεσε, η άλλη λύση της αριστεράς δεν κινείται μόνο σε πολιτικό - τεχνικό επίπεδο. Απαιτεί μια συνολική πολιτιστική επανάσταση στις αξίες, στα ιδανικά, στις συμπεριφορές, γιατί αριστερά σημαίνει ένας άλλος τρόπος ζωής.

Ωστόσο, είπε ο κ. Αλαβάνος, μια εναλλακτική λύση απαιτεί ένα εναλλακτικό πολιτικό υποκείμενο και πρώτη προϋπόθεση είναι να σαρωθεί το πολιτικό σύστημα, να φύγει αυτή η κυβέρνηση και τα μέτρα ΔΝΤ και Ε.Ε. και προς αυτή την κατεύθυνση κήρυξε «ανένδοτο αγώνα» για να προσθέσει: «Οι χήρες που θα χάσουν τη σύνταξή τους, οι «ανύπανδρες κορασίδες», οι υπερήλικοι εργάτες, οι μαζικά απολυμένοι θα είναι γύρω από το Μαξίμου την ώρα που θα φεύγετε κ. Παπανδρέου, με ελικόπτερο».

Ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι η αριστερά μπορεί να γίνει καταλύτης της νέας πλειοψηφίας και αναφερόμενος στο «Μέτωπο» είπε ότι «αν θέλουμε όμως ειλικρινά να αφήσουμε πίσω ένα πολιτικό σύστημα που οδήγησε τη χώρα μας μέσα στο πηγάδι, πρέπει να βρούμε νέες λέξεις, έννοιες και απελευθερωτικές δυνατότητες».
http://citypress-gr.blogspot.com/2010/05/blog-post_3048.html#more
Read more

Το μεγάλο ντηλ θα γίνει για τις μίζες των 10 εκ ευρώ

Το να πετάς «πέτρες στον ήλιο» αρχίζει και θυμίζει η δήθεν κάθαρση του πολιτικού συστήματος που επιχειρεί η κυβέρνηση με αφορμή την υπόθεση Μαντέλη.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει το μαύρο – άσπρο και αφενός να παρουσιάσει το σκάνδαλο ως προσπάθεια κάθαρσης πριμοδοτούμενη από τον Γ. Παπανδρέου, αφετέρου δε να το περιορίσει στο περιβάλλον του αιώνιου εχθρού των Παπανδρέου Κ . Σημίτη – ήδη στελέχη του ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστούν σε μια απίθανη φημολογία.

Ο τόπος όμως – και τα στοιχεία – βοούν ότι πρόκειται περί σκανδάλου του «βαθέως ΠΑΣΟΚ», αφού ο κ. Μαντέλης ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στον ΟΤΕ την δεκαετία του 80 ως επιλογή του Ανδρέα Παπανδρέου, δίπλα στον Φάνη Τόμπρα.

Όπως εξάλλου έχουμε δείξει αλλού (Μαντέλης + ΠΑΣΟΚ = Διαπλοκή + Διαφθορά) το πρώην δεξί χέρι του κ. Σημίτη πρωταγωνιστεί από εποχής Ανδρέα στην άλωση των ελληνικών τηλεπικοινωνιών από τις Ζήμενς και Ιντρακόμ (θυμάστε που φωνάζαμε μόνοι γιατί δεν μιλάει κανείς για την δεύτερη;)

Και φυσικά πρόκειται για το δεύτερο «κρούσμα» – μετά τον Θ. Τσουκάτο – αποδεδειγμένου χρηματισμού όχι μόνο μέσα στο κυβερνητικό στρατόπεδο αλλά κοντά, πολύ κοντά, όσο δεν παίρνει κοντά, σε έναν πρωθυπουργό του ΠΑΣΟΚ επί μια οκταετία.

Όσα λοιπόν ακούγονται στα πασοκοκρατούμενα κανάλια είναι εκ του πονηρού.

Η αλήθεια είναι ότι ξεκινώντας από την Δικαιοσύνη και φτάνοντας στους πολιτικούς όλοι γνώριζαν ότι επρόκειτο για τον Μαντέλη, οι εφημερίδες άλλωστε το είχαν γράψει ότι το Roco αφορά τον Μαντέλη.

Εντούτοις δεν έγινε τίποτε επί πολλά χρόνια, ξεκινώντας φυσικά από την κυβέρνηση Καραμανλή και ξέρετε για ποιο λόγο; Για να παζαρέψουν τα δύο μεγάλα κόμματα. Να κάνουν τους συμψηφισμούς τους. Και τώρα χρησιμοποιούν το σκάνδαλο και για να αποπροσανατολίσουν από το μέγιστο θέμα των μέτρων.

Ο Σαμαράς δεν έχει λοιπόν καμιά δουλειά με αυτήν την πρακτική του προκατόχου του – γιατί είδαμε που έφτασε ο Καραμανλής.

Αυτό που έχει επίσης σημασία να ειπωθεί και νομίζουμε ότι θα φανεί τις επόμενες ημέρες, είναι ότι ο Μαντέλης θα μείνει ατιμώρητος, γι’ αυτό ήταν και τόσο κυνικός. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν κινούνται στα όρια της παραγραφής και είναι δύσκολο να αντέξουν στα δικαστήρια. Λόγω του εκτρώματος που αποκαλείται «Νόμος περί Ευθύνης Υπουργών» αν ήταν να διωχθεί θα έπρεπε να έχει γίνει μέχρι το 2002. Οι δικαστικές αρχές θα προσπαθήσουν βεβαίως να αντιτάξουν ότι τα χρήματα διακινήθηκαν πολύ μετά το άνοιγμα του λογαριασμού το 2000, επομένως στοιχειοθετείται το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος (περιλαμβάνει και χρήση του στοιχείου του εγκλήματος).

Η ταπεινή μας γνώμη όμως είναι ότι στο τέλος θα γίνει το μεγάλο deal μεταξύ Μαντέλη και κυβέρνησης ώστε να μην αποκαλύψει ποιοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ πήραν τα 10 εκατ. ευρώ σε μίζες.

«Ψάξτε τον ανώνυμο πληροφοριοδότη που στις 18/6/2008 έδωσε σε δύο δημοσιογράφους την πληροφορία ότι στους λογαριασμούς μου υπάρχουν 10 εκατομμύρια μάρκα ώστε να ξεπλύνουν τη μίζα στην πλάτη μου» είναι η φράση που φέρεται να είπε ο Μαντέλης ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο με τη γερμανική εταιρεία.

Αγαπητοί μας αναγνώστες, εδώ είναι το ζουμί αν δεν το έχετε καταλάβει ακόμα.

«Δεν θα πάω μόνος μου» είναι σαν να λέει σαφέστατα ο Μαντέλης, θα πάρω κι άλλους μαζί μου.

Ποιοι είναι αυτοί οι άλλοι και πόσο ψηλά βρίσκονται ίσως δε θα το μάθουμε ποτέ.

Το πολύ μεγάλο όμως ποσό κάνει από μόνο του «νιάου, νιάου στα κεραμίδια». Γιατί αν δόθηκαν 10.000.000 μάρκα αυτά δεν μπορεί να πήγαν μόνο σε έναν υπουργό.

Και μια απορία που έχω ακόμα: Είναι δυνατόν να υπάρχει και άλλος λογαριασμός με το όνομα Rocos στην τράπεζα Dresdner, με καταθέσεις ύψους 850.000 ευρώ, και να μην έχουν βρει ποιος είναι ο δικαιούχος;

Μας δουλεύουν;

http://www.antinews.gr/?p=47591&cpage=1#comment-456880
Read more

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Προσφυγή στα δικαστήρια κατά της κυβέρνησης προαναγγέλει η ΓΣΕΕ

Έτοιμη να προσφύγει κατά της κυβέρνησης στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας, αλλά και σε Ευρωπαϊκά και Διεθνή Δικαστήρια δηλώνει η ΓΣΕΕ, καταγέλλοντας ωμή παρέμβαση στις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και παραβίαση συνθηκών και νόμων.

Κατά τη σημερινή συνεδρίασή της, η Ολομέλεια της Διοίκησης της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει την Εκτελεστική Επιτροπή για την προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων.

Παράλληλα, η ΓΣΕΕ τονίζει ότι θέτει σε άμεση προτεραιότητα τη διεκδίκηση της υπογραφής ικανοποιητικής ΕΓΣΣΕ η οποία θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και χαρακτηρίζει απαράδεκτες και καταδικαστέες τις απαιτήσεις της Τρόικας τις οποίες υιοθετεί η κυβέρνηση.

Ακόμη, η Συνομοσπονδία αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα του υπουργού Εργασίας για την έναρξη διαλόγου για τα εργασιακά, χαρακτηρίζοντας τα προτεινόμενα προς συζήτηση μέτρα ως “ακραία και αντεργατικά”.

Επανέλαβε δε, την πρόθεση της να μην προσέλθει σε καμιά διαπραγμάτευση για το Ασφαλιστικό, παρά μόνο στην αρμόδια Κοινοβουλευτική επιτροπή.

Η ΓΣΕΕ, όπως έχει ήδη αποφασίσει την πραγματοποίηση από κοινού με την ΑΔΕΔΥ πανεργατικού συλλαλητηρίου το Σάββατο 5 Ιουνίου 2010 στην Πλατεία Κοτζιά, στις 11:00 πμ, ενώ καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των βασικών και θεμελιωδών οικονομικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων τους.

(από την Ελευθεροτυπία)

http://www.antinews.gr/?p=47573
Read more

Ημέρες κοριών στο Καστρί. Δειλός ηγέτης ο Παπανδρέου απέναντι στο παρακράτος!

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=166523
Ημέρες Μιμής -Ανδρέα ζει το Καστρί. Το σεσημασμένο παρακράτος που έγραψε ατέλειωτες ώρες διαλόγων του τότε πρωθυπουργικού ζεύγους επανέρχεται και κάνει τα ίδια με τον δειλό σημερινό πρωθυπουργό. Εναν Γιώργο Παπανδρέου που επέλεξε ν αποκρύψει το γεγονός συμμετέχοντας με τον τρόπο του στην πολιτική αυτοκτονία του.
Προφανώς δεν βλέπει τι έπαθε ο Καραμανλής!

Κυβέρνηση και ΟΤΕ σιωπούσαν επί πέντε ημέρες για το γεγονός της διακοπής του τηλεφώνου στην οικία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, αν και αυτή διαπιστώθηκε την Παρασκευή 21 Μαΐου. Δεν πρόκειται περί βλάβης, αλλά περί παρέμβασης χειρός στη γραμμή στο Καστρί.

Σκουπίδια, πολλά σκουπίδια, κύριε Βουρλούμη... Σκουπίδια, πολλά σκουπίδια, κύριε Βουρλούμη... Ενα σχόλιο της «Ε» στο φύλλο της 25ης Μαΐου, που αποκάλυψε το συμβάν, διαβάστηκε προχθές Τρίτη από μέλη της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της Siemens στον πρόεδρο του ΟΤΕ Π. Βουρλούμη, που εξεταζόταν, και ο τελευταίος δήλωσε ΑΓΝΟΙΑ! Μάλιστα, χαρακτήρισε το δημοσίευμα ευφάνταστο, πιθανώς και συκοφαντικό, ενώ εντός ολίγων λεπτών -αφού ο κ. πρόεδρος ενημερώθηκε υπηρεσιακώς- βεβαίωσε ότι... κάποιοι έπαιζαν με τα πλήκτρα και... έπεσαν στο τηλέφωνο του πρωθυπουργού!

Σκιά υποκλοπών

Την πέμπτη ημέρα... κατά τας γραφάς, ενώπιον των εμβρόντητων μελών της εξεταστικής, αποκαλύφθηκε το μυστικό ότι κάποιοι από τον ΟΤΕ έκαναν λίμπα το τηλέφωνο της οικίας του πρωθυπουργού, ενώ ο οργανισμός και ο πρόεδρός του χθες ενημέρωσαν το κοινό με ανακοίνωση και τον Γ. Παπανδρέου με επιστολή. Αρχικά, στο εσωτερικό του ΟΤΕ είπαν ότι οι εισερχόμενες κλήσεις στο Καστρί κόπηκαν λόγω λήξης της βουλευτικής ατέλειας του πρωθυπουργού(!), δηλαδή λόγω οφειλής. Χθες στην ανακοίνωσή του ο ΟΤΕ υποστηρίζει ότι πήγαιναν να κόψουν τη γραμμή άλλου πελάτη που χρώσταγε και έκοψαν την πρωθυπουργική εξαιτίας λάθους. Εβγαλαν και πόρισμα, ότι το περιστατικό οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος.

Στον ΟΤΕ επικράτησε πανικός γιατί διέρρευσε το συμβάν, ενώ το βράδυ της Τρίτης μεγάλη αμηχανία είχε καταλάβει τους συνεργάτες του πρωθυπουργού στο Μαξίμου. Ωστόσο επικράτησε η «γραμμή» ότι το θέμα πρέπει να πέσει στα χαμηλά, «για να μη δοθεί η εντύπωση ότι η κυβέρνηση έχει αδυναμία ελέγχου ακόμα και των επικοινωνιών του πρωθυπουργού». Παρά το ότι δεν συμφώνησαν όλοι, έκλεισαν τα στόματα ερμητικά. Κάτι που φανερώνει τρόμο διαχείρισης, αλλά και καμιά διδαχή από τις υποκλοπές μέσω Vodafone επί κυβέρνησης Κ. Καραμανλή, που σημάδεψαν τον τόπο.

Πάντως για τον ΟΤΕ «θέμα» με την τηλεφωνική σύνδεση στην οικία του πρωθυπουργού προέκυψε μόλις αυτό έγινε γνωστό. Αυτό δείχνει η χθεσινή ανακοίνωση, η οποία θέτει νέα ζητήματα.

«Κατειλημμένη»

Ειδικότερα:

* Ο ΟΤΕ εμφανίζει άλλοτε ως βλάβη και άλλοτε ως διακοπή τη φραγή εισερχόμενων κλήσεων στη γραμμή του πρωθυπουργού. Η γραμμή έδειχνε κατειλημμένη. Πώς εξηγείται αυτό;

* Ο ΟΤΕ, με τα ψηφιακά, υποστηρίζει ότι η φραγή στο τηλέφωνο Παπανδρέου έγινε χειροκίνητα, ενώ αυτή έπρεπε να γίνει σε άλλο συνδρομητή και μπερδεύτηκαν.

* Οι γνωρίζοντες από τον ΟΤΕ υποστηρίζουν ότι, στο σύστημα «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» και στον συγκεκριμένο τηλεφωνικό αριθμό της οικίας Παπανδρέου έχει καταχωρισθεί η εντολή που γράφει «χωρίς διακοπή». Η εντολή αυτή δεν παραβιάζεται από το σύστημα. Μας λένε ότι παραβιάστηκε διά χειρός κάποιου και κατά λάθος!

* Το «ψαλίδι» έπεσε στις 19 Μαΐου, αλλά στο Καστρί δεν το κατάλαβαν αμέσως, επειδή λειτουργούν και άλλες συνδέσεις. Την Παρασκευή το μεσημέρι, δηλαδή την τρίτη ημέρα από το συμβάν, το αντιλήφθηκαν και η αποκατάσταση έγινε μετά από τέσσερις περίπου ώρες.

Τάδε έφη ΟΤΕ, αλλά στην κυβέρνηση δεν μιλούν πια από τα σταθερά. Γιατί; Δεν είναι ασφαλείς οι επικοινωνίες; Ξέρουν κάτι άλλο; Μήπως είναι υπερβολικοί;

Ρεσιτάλ κυνισμού έδωσε την Τρίτη ο πρόεδρος του ΟΤΕ Π. Βουρλούμης, ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της ιδιότυπης φραγής στο σταθερό τηλέφωνο του πρωθυπουργού.

Αρχικά απέδωσε το σχόλιο της «Ε» σε σκευωρία. Χαρακτήρισε την εφημερίδα και το δημοσίευμα σκουπίδια. Μετά επιβεβαίωσε το συμβάν, το οποίο απέδωσε... σε λάθος πληκτρολόγηση, που σήμερα έγινε χειροκίνητη φραγή!

Το θέμα ξεκίνησε με ερώτηση που του υπέβαλε η κ. Βασιλική Βυλλιώτη-Τσόνογλου, διαβάζοντας το σχόλιο της «Ε», ενώ ακολούθησαν ερωτήσεις του προέδρου της εξεταστικής Σ. Βαλυράκη, του Π. Καμμένου και άλλων έκπληκτων βουλευτών.

Παραμιλητό...

Ιδού κάποιες χαρακτηριστικές απαντήσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ, Π. Βουρλούμη, από τα πρακτικά της Επιτροπής (25/5/2010):

- «Σκουπίδια το θεωρώ αυτό το δημοσίευμα, και μάλιστα από εκεί που προέρχεται και προέρχονται και πολλά άλλα από εκεί».

- «Ας επιμένει. Η επιμονή είναι και αυτή ίδιον ορισμένων ανθρώπων».

- «Οχι, δεν έχω γνώση. Πρώτη φορά το ακούω».

- «Ποτέ, δόξα τω Θεώ, δεν είχαμε παραβίαση του απορρήτου».

- «Δεν ξέρω. Πρέπει να το εξετάσουμε. Θα το εξετάσω, θα του δώσω και μεγάλη προτεραιότητα, επειδή ακριβώς είναι και...».

- «Πρώτη φορά το ακούω».

- «Θα μου επιτρέψετε, κύριε πρόεδρε, να υποψιαστώ ότι το δημοσίευμα από μια δημοσιογράφο, η οποία επανειλημμένως γράφει...».

- «Λέω ότι από μια δημοσιογράφο, η οποία έχει μια πάρα πολύ δημιουργική φαντασία, αυτό το πράγμα μπήκε σήμερα εν γνώσει τού ότι εγώ θα ερχόμουν να καταθέσω εδώ στην επιτροπή».

- «Εχω απόλυτο έλεγχο. Δεν ενημερώθηκα. Ημουν...».

- «Δεν διάβασα την "Ελευθεροτυπία" σήμερα το πρωί».

- «Αφήστε με να το εξετάσω».

- «Πρώτα να δούμε αν αληθεύουν όλα αυτά. Μπορεί να είναι τελείως φανταστικά».

- «Κύριε πρόεδρε, πράγματι, όπως με ενημέρωσαν, εκ λάθους πληκτρολόγησης έγινε μια διακοπή. Δεν ειδοποιήθηκε ο ΟΤΕ, προφανώς γιατί δεν το πήραν και αυτοί "πρέφα". Μόλις ειδοποίησαν, πήγαμε και το διορθώσαμε».

ΥΓ. Καληνύχτα σας, κύριε πρόεδρε, τα «σκουπίδια» σάς χαιρετούν... *

Read more

Διασυρμός Θαπατέρο και Σόκρατες

Ευγνώμων πρέπει να αισθάνεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προς τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για την κοσμιότητα της αντιπολίτευσης που του ασκεί με αφορμή τα εξοντωτικά μέτρα λιτότητας, βλέποντας τον εξευτελισμό που υφίσταται ο ομοϊδεάτης του σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο για πολύ ηπιότερα μέτρα λιτότητας αλλά και τα κοινοβουλευτικά μαρτύρια που περνάει ο επίσης ομοϊδεάτης τους πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες.

Επί τρία ολόκληρα λεπτά οι δεξιοί γερουσιαστές φώναζαν εν χορώ «Θαπατέρο, παραίτηση, ολέ!», χτυπώντας τις γροθιές τους πάνω στα έδρανα και τα πόδια τους στο πάτωμα, την ώρα που ο Ισπανός πρωθυπουργός προσπαθούσε απεγνωσμένα, μη ακουόμενος, να εξηγήσει στο Σώμα τις θέσεις του.

«Πολιτικό απατεώνα» αποκάλεσε τον Θαπατέρο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του δεξιού Λαϊκού Κόμματος Πίο Γαρθία Εσκουδέρο, κατηγορώντας τον ότι είναι «επαίσχυντα κηδεμονευόμενος από την ΕΕ» πριν κλείσει την παρέμβασή του προκαλώντας τον σοσιαλιστή πρωθυπουργό: «Αν έχετε αξιοπρέπεια, προκηρύξτε εκλογές!».

Πλήρως απομονωμένος από τους πολιτικούς συμμάχους του που στηρίζουν την κυβέρνηση μειοψηφίας των σοσιαλιστών, ο Θαπατέρο θα πιει σήμερα το πικρό ποτήρι να επικυρώσει μόνο με το κόμμα του το... βασιλικό διάταγμα (!) με το οποίο αναγκάστηκε να περάσει ουσιαστικά πραξικοπηματικά τα μέτρα λιτότητας επειδή δεν θα περνούσαν από το κοινοβούλιο. Πιθανότατα κανένα από τα μικρά εθνικιστικά κόμματα που τον στηρίζουν δεν θα υπερψηφίσει τα μέτρα, αλλά θα κάνουν αποχή και έτσι το βασιλικό διάταγμα θα επικυρωθεί από τη Βουλή παρά τις αρνητικές ψήφους των πέντε αριστερών μικρών κομμάτων του ισπανικού κοινοβουλίου.

Κατά θα ψηφίσει πιθανότατα και το δεξιό Λαϊκό Κόμμα, αν και ασκούνται τεράστιες πιέσεις πάνω του από ισχυρότατους κύκλους της γερμανικής και γενικότερα της ευρωπαϊκής Δεξιάς, με επικεφαλής τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ να κάνει τουλάχιστον αποχή αντί να ρίξει αρνητική ψήφο.

«Συμμορία άχρηστων» χαρακτήρισε την κυβέρνηση Θαπατέρο ο δεξιός βουλευτής Βιθέντε Φερέρ και τον πρωθυπουργό... «μεθυσμένο τιμονιέρη» που «πρέπει επειγόντως να αλλάξει».

Σοβαρότατη πολιτική ήττα για τον Θαπατέρο σημειώθηκε και την Τρίτη όταν εξεγέρθηκαν σύσσωμοι οι δήμαρχοι της Ισπανίας, μαζί και οι σοσιαλιστές ανάμεσά τους που αποτελούν άλλωστε και την πλειοψηφία, εναντίον μιας διάταξης των μέτρων που απαγόρευε στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης να πάρουν οποιοδήποτε δάνειο! Υπό το βάρος της κατακραυγής, η κυβέρνηση μετέθεσε εκ των υστέρων την ημερομηνία έναρξης του μέτρου αυτού από την 1η Ιανουαρίου του 2011.

Στη γειτονική Πορτογαλία η σκληρή Δεξιά της χώρας αποφάσισε να διασώσει την επίσης μειοψηφική σοσιαλιστική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες από την πρόταση μομφής που είχε υποβάλει την περασμένη Παρασκευή η κομμουνιστική Αριστερά. Το δεξιό και το ακροδεξιό κόμμα απείχαν τελικά από την ψηφοφορία (έχουν 88 βουλευτές) και έτσι οι 91 ψήφοι των σοσιαλιστών ήταν υπεραρκετές έναντι των μόλις 29 βουλευτών των δύο αριστερών πορτογαλικών κομμάτων, τα οποία θέλησαν να αποδείξουν τη συμπαιγνία σοσιαλιστών και δεξιών αναφορικά με τα μέτρα λιτότητας.

Η πρόταση μομφής και η άρνηση της πορτογαλικής Δεξιάς να την υπερψηφίσει και έτσι να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές απέδειξαν αφενός τη συμφωνία της με τα μέτρα λιτότητας και αφετέρου την έμμεση αλλά σαφέστατη ομολογία της ότι δεν είναι σε θέση και δεν θέλει να κυβερνήσει σε τέτοιες συνθήκες, πράγμα που την εξουδετερώνει για χρόνια ως εναλλακτική λύση για τη διακυβέρνηση της Πορτογαλίας.

ΟΙ ΦΙΛΟΙ
Δείχνουν τώρα προς την έξοδο

Αρθρογράφοι φιλικών προς τους Ισπανούς σοσιαλιστές εφημερίδων αρχίζουν να δείχνουν όλο και πιο συχνά προς τον Θαπατέρο, μετά τα μέτρα λιτότητας που ψήφισε, την πόρτα εξόδου από την πολιτική. Θεωρούν ότι το μέλλον του έχει πλέον σφραγιστεί ανεξίτηλα. «Σε αυτό το πλαίσιο ένας πρωθυπουργός αρχίζει να σκέπτεται μήπως η καλύτερη συνεισφορά του στη χώρα θα ήταν να παραμερίσει» παραδίδοντας την εξουσία και την αρχηγία του κόμματος σε κάποιο άλλο στέλεχος, γράφει χαρακτηριστικά στην «Ελ Παΐς» ο Μιγκέλ Ανχελ Αγκιλάρ. «Σε αυτή την περίπτωση η σοσιαλιστική κυβέρνηση μας εξαπάτησε», παραδέχεται στην ίδια εφημερίδα ο Χουάν Κάρλος Ροντρίγκεθ Ιβάρα, μένοντας όμως στο πλάι του Θαπατέρο.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=13410969


Read more

ΕΛΙΖΑ ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ


«Επιτέλους η Υπουργός Παιδείας αντιλήφθηκε το αυτονόητο, την ανάγκη στήριξης της Ελληνικής γλώσσας, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Μόνο που θα πρέπει να εξηγήσει πώς η στήριξη αυτή συμβαδίζει με την αποψίλωση των σχολείων από εκπαιδευτικούς, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στα Ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό και την προώθηση της τουρκικής

γλώσσας στα νηπιαγωγεία στην Θράκη. Εκτός αν στο Υπουργείο υπάρχουν περισσότερα από ένα κέντρα αποφάσεων».
Read more

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ: Τα "συνηθισμένα" έχει ο κ. Μαντέλης

Από το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ του Μαντέλη, προκύπτει ότι έχει τα συνηθισμένα !!!!
ΜΟΝΟ 26 Ακίνητα έχει ο άνθρωπος....
17 στην Αττική και 9 στην Κεφαλλονιά για αποκέντρωση.
Φυσικά και δεν περιέχονται στις καταθέσεις του, τα 450 χιλ. μάρκα που παραδέχτηκε ότι πήρε το 1998 και 2000.


















Διαβάστε το υπόλοιπο αποκαλυπτικό άρθρο στο:

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ: Τα "συνηθισμένα" έχει ο κ. Μαντέλης-exomatiakaivlepo


Read more

Σημίτης θλίβομαι για την περίοδο 1996-2004 που κυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ

Θλίψη και οργή για όσα εξελίχθηκαν χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Siemens, εκφράζει με δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Η δήλωση του:

«Η Βουλή ανταποκρίθηκε με την σύσταση των εξεταστικών επιτροπών στην αυτονόητη απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας για διαλεύκανση σειράς υποθέσεων που δηλητηρίασαν την πολιτική ζωή του τόπου, έβλαψαν την λειτουργία της δημοκρατίας, ζημίωσαν δημόσια περιουσία και σκίασαν πρόσωπα.
Η πρόοδος των εργασιών των εξεταστικών επιτροπών φέρνει στο φως παρανομίες και αθλιότητες για το επιβαλλόμενο ήθος σε μια ευνομούμενη πολιτεία.
Θλίβομαι και εξοργίζομαι επειδή...τέτοιες πράξεις εκκολάφθηκαν και κατά την διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ 1996-2004. Πράξεις που προσβάλλουν το αίσθημα δικαίου της κοινωνίας, αμαυρώνουν το έργο της τότε κυβέρνησης και τις προσπάθειες όλων όσων εργάσθηκαν και προσέφεραν για μια καλύτερη Ελλάδα. Πράξεις ασυμβίβαστες με τους αγώνες μας και την ηθική μας.
Συγκαλύπτουν ότι τα χρόνια αυτά έγινε ένα σημαντικό έργο τόσο για την ανόρθωση της οικονομίας, όπως το δείχνει η ένταξη στην ΟΝΕ, τα μεγάλα δημόσια έργα, οι επιδόσεις σε πολλούς άλλους τομείς και για το κύρος της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο.
Όλη η Ελλάδα δεν είναι μια διεφθαρμένη χώρα. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη. Με θάρρος και επιμονή πρέπει να αποκαταστήσουμε την ποιότητα μιας κοινωνίας που επιδιώκει ο ελληνικός λαός και κάθε πολίτης που σέβεται τον εαυτό του.
Θέλω να πιστεύω ότι η διαδικασία των Εξεταστικών Επιτροπών θα ενισχύσει το δημοκρατικό πολιτικό σύστημα και το κράτος δικαίου και δεν θα αφήσει περιθώρια για αντιπαραθέσεις εντυπώσεων και συμψηφισμούς σκοπιμοτήτων».
http://citypress-gr.blogspot.com/2010/05/1996-2004.html#more
Read more

Το ντοκουμέντο της επερώτησης που καταρρίπτει τους ισχυρισμούς Μαντέλη. Εάν φύγει, είστε όλοι συνυπεύθυνοι. « www.olympia.gr

Read more

«Το ΠΑΣΟΚ εγκαλεί τη ΝΔ, αλλά οι αποδείξεις βαραίνουν μόνο το ίδιο»

Η σημερινή συζήτηση γίνεται στη σκιά απίστευτων αποκαλύψεων διαφθοράς ενός ακόμα κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε πριν από λίγο στην Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς κατά την διάρκεια της ομιλίας του για τον Καλλικράτη και πρόσθεσε:

Η χθεσινή κυνική ομολογία πρώην υπουργού ότι χρηματιζόταν από πολυεθνική επιχείρηση που πέτυχε να αλώσει το δημόσιο οικονομικό χώρο της χώρας καταδεικνύει τις εφιαλτικές διαστάσεις μιας διαφθοράς που κατατρώγει τα σωθικά της Δημοκρατίας, απογοητεύει τους πολίτες και υπονομεύει την κοινωνική συνοχή.

Και μπορεί, βέβαια, το ΠΑΣΟΚ να εγκαλεί συνεχώς τη Νέα Δημοκρατία για σκάνδαλα. Οι αποδείξεις, όμως, βαραίνουν μόνο το ίδιο.

Η χθεσινή ομολογία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ θα μείνει στην Ιστορία ως το πλέον αρνητικό ορόσημο στις σχέσεις του πολιτικού κόσμου με τη διαφάνεια και την αξιοπρέπεια.

Δεν πάει άλλο!

Η Πολιτεία οφείλει να αντιδράσει σε αυτή τη μάστιγα που έχει προσλάβει διαστάσεις πολιτικού και κοινωνικού λοιμού.

Ζητώ από την κυβέρνηση, άλλη μια φορά, να φέρει στη Βουλή τα πορίσματα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που με προτροπή του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών μελετά το φαινόμενο της Διαφθοράς και τη λήψη δραστικών μέτρων για την καταπολέμησή της.

Άλλωστε, το να εκτονώσεις πρόσκαιρα το λαϊκό αίσθημα είναι πάντοτε πιο εύκολο από το να ρίξεις παντού φώς, θωρακίζοντας με μέτρα θεσμικά τη δημόσια ζωή από τη δραστηριότητα επίορκων πολιτικών και κρατικών λειτουργών.

http://www.antinews.gr/?p=47492
Read more

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Περί υπογραφών....

Διαβάστε τι δήλωσε μεταξύ άλλων χθες ο κ. Πεταλωτής στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Είναι γνωστό ότι έγιναν διαπραγματεύσεις. Οι διαπραγματεύσεις κατέληξαν σε ένα συγκεκριμένο μνημόνιο, το οποίο η ελληνική κυβέρνηση έχει υπογράψει με την τρόϊκα και μένουμε εκεί.
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Φαίνεται ποια είναι η συμφωνία απ` τη στιγμή που υπάρχουν υπογραφές κάτω από το μνημόνιο. Όλα τα άλλα είναι αποκυήματα της φαντασίας όσων τα διαδίδουν.

Υπάρχει μια διαφορά κ. Πεταλωτή, το μνημόνιο το έχουμε υπογράψει ΜΟΝΟ εμείς.
Για την ακρίβεια ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Προβόπουλος το έχουν υπογράψει.
Πουθενά δεν υπάρχει υπογραφή της τρόικας (Ε.Ε και ΔΝΤ).
Όχι τίποτα άλλο για να ξέρουμε τι λέμε και να μην ψάχνουμε για συνυπεύθυνους.

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/05/blog-post_1739.html
Read more

Αφού ψάχνουν – ψάχνουν και δεν βρίσκουν, κατέληξαν στο πόρισμα: Το Βατοπαίδι έγινε για να φάνε οι συμβολαιογράφοι! « www.olympia.gr

Read more

Ο Σαμαράς κάνει εσωκομματικό δημοψήφισμα για «Καλλικράτη» και υποψήφιους για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.


















Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς το λέει και το εννοεί. Θα κάνει την εσωκομματική δημοκρατία πράξη ό,τι και να γίνει.
Για το λόγο αυτό ήδη απέστειλε σε όλα τα μέλη του κόμματος επιστολή με την οποία κατ’ αρχήν τα καλεί να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές στις 30-5-2010 για εκλογή προέδρων νομαρχιακών επιτροπών απευθείας από τα μέλη του κόμματος, για εκλογή προέδρων τοπικών επιτροπών απευθείας από τα μέλη του κόμματος και για εκλογή τοπικών επιτροπών.
Ταυτόχρονα όμως και εδώ είναι το ακόμα πιο σημαντικό, με την ανωτέρω επιστολή αποστέλλει και ένα ερωτηματολόγιο....
υπό τύπον γκάλοπ, που στην ουσία είναι εσωκομματικό δημοψήφισμα, με το οποίο ερωτά τα μέλη του κόμματος να πουν τη γνώμη τους σχετικά με το σχέδιο «Καλλικράτης» και ποια στάση θα πρέπει να κρατήσει η Νέα Δημοκρατία. Επιπλέον, τα μέλη του κόμματος καλούνται να απαντήσουν εάν θα πρέπει η Ν.Δ. να δώσει επίσημη υποστήριξη σε δημάρχους και περιφερειάρχες, αλλά και να υποδείξουν ποια πρόσωπα είναι τα καταλληλότερα για το δήμο και την περιφέρεια όπου ψηφίζουν.
Μεγάλη εντύπωση κάνει το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς ζητεί με το ερωτηματολόγιο αυτό από τα μέλη του κόμματος να αξιολογήσουν ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα στο δήμο τους, αφουγκραζόμενος, με τον τρόπο αυτό, κατευθείαν την κομματική βάση, αντί να αναμένει ενημέρωση από τον παραμορφωτικό φακό των μεσολαβούντων κοινοβουλευτικών.
Τα μέλη του κόμματος θα πρέπει να συμπληρώσουν το πιο πάνω ερωτηματολόγιο και να το αποστείλουν στο κόμμα, είτε με FAX (210-7418197), είτε ταχυδρομικώς (Νέα Δημοκρατία, Ρηγίλλης 18, 10674, Αθήνα).
Πραγματικά κάτι αρχίζει να αλλάζει στο πολιτικό σύστημα της χώρας.
hassapis-peter
Read more

Η βόμβα Μαντέλη και η απελπισμένη αυτοκάθαρση του συστήματος

Χορηγία ύψους 200.000 μάρκων από την Siemens στον πρώην υπουργό της κυβέρνησης Σημίτη, Τάσο Μαντέλη αποκάλυψε κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή ο επιχειρηματίας -και κουμπάρος του πρώην υπουργού- Γ. Τσουγκράνης.

Λίγο αργότερα, ο κ.Μαντέλης επιβεβαίωσε ότι το εμβασμα των 200.000 μάρκων το 1998 ,στο λογαριασμό Α.ΡΟΚΟΣ ήταν χρήματα γιά τον ίδιον,τα οποία χαρακτήρισε χορηγεία της ΖΙΜΕΝΣ. Κάλεσε,όμως,τους βουλευτές να αναρωτηθούν ποιός ήταν ο ανώνυμος πληροφοριοδότης που είπε σε δύο δημοσιογράφους ότι πήρε 10 εκατομμύρια μάρκα από τη ΖΙΜΕΝΣ ωστε κάποιοι να ξεπλύνουν στην πλάτη του τις μίζες.

Μιλάμε δηλαδή για χοντρό καρφί προς τους συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ. Που πήγαν τα 10 εκατομμύρια;

Κατά την κατάθεσή του, ο κ. Τσουγκράνης ανέφερε ότι το 1998 ο κ. Μαντέλης τον κάλεσε να ανοίξει έναν λογαριασμό στο εξωτερικό, προκειμένου να κατατίθενται οι χορηγίες φίλων, καθώς –όπως υποστήριξε- ο πρώην υπουργός σχεδίαζε να κατέβει υποψήφιος βουλευτής. Εκλογές όμως δεν έγιναν τότε

Η βόμβα που εξαπέλυσε ο κουμπάρος του κ. Μαντέλη προκαλεί ήδη μεγάλες αναταράξεις στο πολιτικό σύστημα, ιδιαίτερα όμως στην κυβέρνηση η οποία εξελέγη με το σύνθημα της διαφάνειας αλλά τώρα βλέπει ένα ακόμη στέλεχος του “παλαιού ΠΑΣΟΚ” να μπαίνει στη δίνη του σκανδάλου της Siemens.

Ο Γιώργος Τσουγκράνης κουμπάρος ενός εκ των βασικών συνεργατών του κ. Σημίτη δικαιολόγησε τα λεφτά αυτά ως “χορηγία” από τη γερμανική εταιρεία, λες και είναι νόμιμο και ηθικό να παίρνει ένας πολιτικός χορηγία.

Σχετικά με την κωδική ονομασία «Ρόκος», ο κ. Τσουγκράνης είπε: «Δεν μου τον υπέδειξε ο κ. Μαντέλης, εγώ είχα έναν κωδικό ‘Ροκ’ και μετά τον μετέτρεψα σε ‘Ρόκος’. Εκεί δεν ήξερα ποιοι κατέθεταν χρήματα ούτε την προέλευσή τους.».

Η… χορηγία έγινε προς τον κ. Μαντέλη το 1998 όταν ήταν υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών και είχε υπογραφεί η σύμβαση της Siemens με τον ΟΤΕ. Στον ίδιο λογαριασμό υπάρχει κι άλλη μεγαλύτερη κατάθεση ενός υπάρχει κι άλλος λογαριασμός σε διαφορετική τράπεζα με τον κωδικό Rocos και πάνω από 400.000 ευρώ “χορηγίες”.

Πέραν τους τεράστιου πολιτικού ζητήματος που δημιουργείται για το ΠΑΣΟΚ, φαίνεται ότι τα σκάνδαλα που ξεθάβονται ανατρέπουν πλήρως και αναδιατάσσουν το πολιτικό σύστημα. Από τη μια βγαίνουν οι σκελετοί από τις ντουλάπες για τη ΝΔ σχετικά με το Βατοπέδι και από την άλλη οι σκελετοί του ΠΑΣΟΚ για την Ζήμενς, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες εξεταστικές για τις υποκλοπές, την οικονομία κ.λπ.

Σε κάθε περίπτωση το ΠΑΣΟΚ, παλιό ή νέο δεν έχει σημασία, βρίσκεται στην καρδιά του σκανδάλου της Siemens είτε με τον Τσουκάτο είτε με τον Μαντέλη.

Είναι προφανές ότι το υπάρχουν πολιτικό σύστημα αφού έσκαψε το ίδιο τον τάφο του προσπαθεί τώρα να διασωθεί καίγοντας τα μαύρα πρόβατα σε μια απελπισμένη αυτοκάθαρση. Να δούμε λοιπόν που θα κάτσει η μπίλια και αν αυτές οι κινήσεις αρκούν για να εκτονώσουν την λαϊκή οργή.

Σημασία έχει ότι μόνο υγιείς πολιτικές δυνάμεις, άνθρωποι άφθαρτοι, που δεν έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα και παιχνίδια εξουσίας, θα μπορέσουν να προχωρήσουν. Φατρίες, βαρονίες, Άγιες Οικογένειες και πολιτικά δακτυλίδια διαδοχής δεν έχουν πέραση πλέον αφού όλοι αυτοί βρίσκονται βουτηγμένοι σε παλαιές και νέες αμαρτίες.

http://www.antinews.gr/?p=47374

Read more

Εγκλημα και τιμωρία. Να πως πληρώνονται τα “Όχι”

Του ΜΠΡΕΪΝΤΙ ΚΙΣΛΙΝΓΚ
Η έντονη ενόχληση των Αμερικανών για το ελληνικό βέτο εκδηλώνεται ακόμη και από παράγοντες που αμφισβητούν την πολιτική Μπους. Απόδειξη, ο Μπρέιντι Κίσλιγκ, πρώην στέλεχος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, που αποχώρησε διαφωνώντας με τον πόλεμο στο Ιράκ. Στο άρθρο του υποστηρίζει ότι το βέτο είναι εναντίον των μακροπρόθεσμων ελληνικών συμφερόντων. **Επιμένει να αποκαλεί «Μακεδονία» τη FYROM και παρατηρεί πικρόχολα: «Ως διπλωμάτης προσπάθησα να μην πάρω προσωπικά τις σβάστικες που ζωγράφισαν Ελληνες στη σημαία της δικής μου πατρίδας. Τώρα, βλέποντας τους Ελληνες να γίνονται οι “απαίσιοι Αμερικανοί” των Βαλκανίων, πρέπει να δώσω μάχη για να μην ψιθυρίσω “καλά να πάθουν”».

Στις 3 Απριλίου, στο Βουκουρέστι, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα δεν θα άλλαζε στάση. Η Δημοκρατία της Μακεδονίας πρέπει να αλλάξει το όνομά της προκειμένου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Η Ελλάδα, όπως κάθε άλλο μέλος του ΝΑΤΟ, έχει το δικαίωμα να προβάλλει βέτο σε νέα μέλη. Η περαιτέρω συζήτηση δεν είχε νόημα. Η πρόταση που καλωσόριζε τη Μακεδονία ως μέλος του ΝΑΤΟ διαγράφηκε από το ανακοινωθέν της Συνόδου.

Σημαντικό τμήμα των ελληνικών ΜΜΕ ένιωσε ικανοποίηση με το βέτο, θεωρώντας το δείγμα της ισχύος της Ελλάδας στα Βαλκάνια. Αυτό ήταν κενός τραμπουκισμός.

Οπως ο ίδιος ο Καραμανλής έχει επισημάνει, τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα εξυπηρετούνται με την Ελλάδα να είναι φίλη και προστάτιδα των Σκοπίων. Η FYROM βρίσκεται στο σταυροδρόμι προς την Κεντρική Ευρώπη. Η Ελλάδα θέλει η γειτονική χώρα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. και έτσι να δεσμευτεί σε αυστηρούς κανόνες καλής συμπεριφοράς.

Η Μακεδονία ήταν ήδη φτωχή, αδύναμη και επικίνδυνα ασταθής. Καθιστώντας την και πικρόχολα οργισμένη δεν μπορεί παρά να υπονομευτεί η ευημερία της Ελλάδας.

Ο Καραμανλής είχε να αντιμετωπίσει μια δυσάρεστη επιλογή ανάμεσα στα μακροπρόθεσμα ελληνικά εθνικά συμφέροντα και την πολιτική επιβίωση της κυβέρνησής του. Οπως ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης το 1992, γνωρίζει ότι δεν είναι να πανηγυρίζει για την ανικανότητα της Ελλάδας να δράσει υπέρ των ίδιων της των μακροπρόθεσμων συμφερόντων.

Δεν ήταν, όμως, γενναιότητα να αψηφήσει τον πρόεδρο Μπους; Οχι ιδιαίτερα. Ο λόγος για τον οποίο το ΝΑΤΟ επέζησε μετά την κατάρρευση του Συμφώνου της Βαρσοβίας είναι γιατί στο ΝΑΤΟ οι Ηνωμένες Πολιτείες και τα μικρότερα μέλη δεσμεύονται από τους ίδιους κανόνες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να δίνει ανταλλάγματα ή να πείθει, αλλά δεν μπορεί να απειλεί άλλα κράτη-μέλη.

Η θέση του Μπους ήταν ότι το όνομα της FYROM είναι διμερής υπόθεση που θα έπρεπε να διαπραγματευτούν η Αθήνα και τα Σκόπια κατά βούληση, ενώ η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι ένα ζήτημα επείγον για την ευρωπαϊκή σταθερότητα. Ο Μπους, αλίμονο, ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα ικανός να πείσει, όχι τουλάχιστον τους ξένους. Ούτε υπήρξε κάποιο ισχυρό αντάλλαγμα που θα μπορούσε να προσφέρει, σίγουρα πάντως όχι κάτι που ο Καραμανλής θα ήταν σε θέση να δεχθεί. Ναι, ο Μπους δυσαρεστήθηκε. Αλλά, ένα παγωμένο χαμόγελο του πλανητάρχη δεν είναι δα και τόσο τρομερή άσκηση γενναιότητας.

«Ηεκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται καλύτερα κρύο». Πρώην συνάδελφοι στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, περιλαμβανομένων κάποιων και σε υψηλές θέσεις στην Ουάσιγκτον, νιώθουν τώρα οργή και περιφρόνηση εναντίον της Ελλάδας γιατί αυξάνει τον κίνδυνο ενός εμφυλίου πολέμου σε μια χώρα που επιθυμεί ειλικρινά να είναι σύμμαχος των ΗΠΑ. Σε αντιστάθμισμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υπογράψουν ένα συμβολικό διμερές σύμφωνο ασφαλείας με τη Μακεδονία.

Μπορεί, άραγε, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να βρει μια ευκαιρία να μαχαιρώσει πισώπλατα την Ελλάδα όταν κανείς δεν θα βλέπει; Μπορεί, αλλά είναι απίθανο. Ως επαγγελματίες διπλωμάτες δεν μπορούν να ενδίδουν στην οργή τους, παρά μόνο αν τους το επιτρέψουν οι πολιτικοί. Οι Ελληνοαμερικανοί μπορεί να είναι πολύ λίγοι και πολύ διασπασμένοι ώστε να αλλάξουν την έκβαση των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, αλλά κανείς δεν θα τους αντιμετωπίσει προκλητικά άνευ λόγου. Η επόμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ σύντομα θα ανακαλύψει ότι υπάρχουν ακριβά οπλικά συστήματα που η Boeing και η Lockheed Martin περιμένουν από αυτήν να βοηθήσει να πουλήσουν.

Και κάτι ακόμη σημαντικότερο: Η Ελλάδα ήδη τιμωρείται. Χολωμένοι από την παρενόχληση που υφίστανται από την τοπική υπερδύναμη, οι Μακεδόνες ανακάλυψαν το αδύναμο σημείο της Ελλάδας, την εύθραυστη εθνική της ματαιοδοξία.

Ως πρώην αμερικανός διπλωμάτης, προσπάθησα να μην πάρω προσωπικά τις σβάστικες που ζωγράφισαν Ελληνες στη σημαία της δικής μου πατρίδας. Τώρα, με αφορμή αυτό που έγινε με την ελληνική σημαία στα Σκόπια, ομολογώ ότι βλέποντας τους Ελληνες να ανακαλύπτουν τη χαρά να γίνονται οι «απαίσιοι Αμερικανοί» των νοτίων Βαλκανίων, πρέπει να δώσω μάχη για να μην ψιθυρίσω στον εαυτό μου «καλά να πάθουν».

http://olympia.gr/2010/05/26/%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CF%89%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1/#more-20653
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ – 06/04/2008
Read more

Μα δεν έχεις λίγη αξιοπρέπεια ρε δημοσιογράφε;

Ήταν 22 Ιουνίου 2009. Η κυβέρνηση Καραμανλή, διαπίστωνε τα δημοσιονομικά αδιέξοδα της χώρας και...

έπαιρνε ή προσπαθούσε να πάρει κάποια μέτρα. Ανάμεσα σε αυτά και μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Ένα από τα μέτρα ήταν η δημιουργία φόρμας υποβολής καταγγελιών στο site της Υ.Π.Ε.Ε. και η λειτουργία του τηλεφωνικού αριθμού 210-34.01.113, στον οποίο, κάθε πολίτης θα μπορούσε να καταγγείλει κάποιον για φοροδιαφυγή.
Διαβάστε την παρουσίαση της είδησης από το taxalia Δεν σας έδωσε απόδειξη το μαγαζί; Ενημερώστε την εφορία σε αυτό το link ! που πρώτο εντόπισε τότε το blog μας (ο σύντροφος dimokratis !) και το "έπιασαν" δυό μέρες μετά και οι εφημερίδες.


Δείτε τώρα τις αντιδράσεις του τύπου, τότε (22-6-2009, με ΝΔ):



Πρωτοσέλιδα ουρλιαχτά από την Ελευθεροτυπία


η λέξη "καταδότες" δίνει και παίρνει


έμφαση στις "έντονες αντιδράσεις" από άλλη εφημερίδα



"ηλεκτρονικός χαφιεδισμός", από άλλη


ούτε ο Τράγκας δεν έμεινε αμέτοχος!!! "Γίνε και συ καταδότης" έγραφε στις 22-6-2009, ο Τράγκας !


Σήμερα;


Σήμερα, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ καλεί τους πολίτες, να κάνουν α-κ-ρ-ι-β-ώ-ς το ίδιο! Όχι μόνο δεν κατήργησε την ηλεκτρονική υποβολή (δείτε την εδώ: http://www.ypee.gr/ypeenew/PIndex.aspx?pid=23, μια χαρά δεν δουλεύει;), αλλά έκανε και τον τηλεφωνικό αριθμό "χαφιεδίσματος" ....τετραψήφιο, για ευκολία!!! (τηλ.15-17).


Και πώς τα βλέπουν όλα αυτά οι ίδιες εφημερίδες;
Για την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (το θυμάστε το πρωτοσέλιδο πιό πάνω;)
απλά "βρίσκεται σε λειτουργία το τηλ.κέντρο καταγγελιών....."


που είναι τα ουρλιαχτά για χαφιέδες ρε παιδιά;



μάλιστα, σε άλλο σημείο, προτρέπει έμμεσα, να χρησιμοποιούμε τον τηλεφωνικό αριθμό, αφού κάποιοι "πλούτισαν πτωχεύοντας το κράτος".

το ΒΗΜΑ, ακόμη καλύτερο!!!!

Η είδηση σήμερα 26-5-2010. Δείτε πώς παρουσιάζεται από το ΒΗΜΑ:
Για τη διερεύνηση επώνυμων και ανώνυμων καταγγελιών πολιτών, μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 1517, το υπουργείο Οικονομικών προχωρεί σε 50 έρευνες-ΕΔΕ κατά υπαλλήλων σε 31 ΔΟΥ, 10 τελωνεία, ΣΔΟΕ, ΠΕΚ και Κτηματικές Υπηρεσίες σε όλη τη χώρα. Οι καταγγελίες που θα διερευνηθούν αφορούν χρηματισμό, παράνομη οικονομική δραστηριότητα, παράνομο πλουτισμό, μεγάλο ύψος καταθέσεων, παραλείψεις ελέγχου παραστατικών επιχειρήσεων, ευνοϊκότερο υπολογισμό φόρων φυσικών ή νομικών προσώπων, παράνομη έκδοση φορολογικής ενημερότητας, πλαστά στοιχεία, πλημμελή παραστατικά τελωνειακών ελέγχων, παράνομους εκτελωνισμούς, ενδεχομένως λαθρεμπόριο, διαφυγόντα έσοδα από δασμούς, χρηματισμό από διερχόμενα τα σύνορα φορτηγά, χρηματισμό κατά τον εφοδιασμό πλοίων κτλ. Αξίζει να τονιστεί ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να παίξουν οι ίδιοι ενεργό και σημαντικό ρόλο στην πάταξη φαινομένων φοροδιαφυγής και άλλων φορολογικών και οικονομικών παραβάσεων.
Για τον λόγο αυτόν έχει δημιουργήσει το τηλεφωνικό κέντρο καταγγελιών 1517, όπου οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται με στόχο να εντοπιστούν και να διερευνηθούν αυτά τα φαινόμενα.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=16&artId=333741&dt=26/05/2010#ixzz0p2zDPrNN




δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο, πέρα από το:
φίλοι δημοσιογράφοι, δεν είναι ο γιαλός στραβός, εσείς στραβά αρμενίζετε.
Αν υπηρετείτε με τέτοιο κομματοσκυλισμό την ενημέρωση, είναι να μην τα ακούτε από τον κόσμο;

Kαι κάτι για σένα φίλε Πασοκτζή: μην το παίρνεις κομματικά. Το θέμα δεν το έκανα για να σου πώ, ότι οι άλλοι είναι καλύτεροι. Απλά, σου λέω εδώ και χρόνια, ότι το άσπρο είναι άσπρο, είτε κυβερνάει Καραμανλής, είτε Παπανδρέου και το μαύρο είναι μαύρο. Και ξέρω ότι με καταλαβαίνεις πολύ καλά, όσο "βαμμένος πράσινος" κι αν είσαι. Γιατί θέλεις κι εσύ αλήθειες από τη δημοσιογραφία και όχι στρατευμένα παπαγαλάκια.
Read more

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Σαμαράς καλεί Παπανδρέου να απαντήσει για τις συναλλαγές στα ομόλογα

Την πρώτη του επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, κατέθεσε σήμερα στην Βουλή ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με θέμα τη διαδικασία διακανονισμού των συναλλαγών για τα ελληνικά ομόλογα.

Στην ερώτησή του ο Αντώνης Σαμαράς επικαλείται κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (ερώτηση των «δέκα» της Βάσως Παπανδρέου) και σχετικά δημοσιεύματα «για την οργάνωση της χώρας έναντι των κερδοσκοπικών επιθέσεων που σημειώθηκαν από το Νοέμβριο του 2009 έως τον Απρίλιο του 2010 και οδήγησαν πρακτικά σε αδυναμία δανεισμού».

Μεταξύ άλλων, επισημαίνει πως «ασκείται δριμύτατη κριτική στο Υπουργείο Οικονομικών και στην Τράπεζα της Ελλάδας για παραλείψεις και πράξεις αντιστοίχως, που οδήγησαν σε αλλαγή των διαδικασιών διακανονισμού των συναλλαγών για τα ελληνικά ομόλογα. Μια αλλαγή που προκάλεσε μεγάλα περιθώρια υποτιμητικής κερδοσκοπίας και χειραγώγησης σε βάρος τους».

Καλεί επίσης τον κ. Παπανδρέου να απαντήσει «για τη θέση της κυβέρνησης επί του σοβαρότατου αυτού θέματος».

http://www.antinews.gr/?p=47318

Read more

Τι έλεγε προεκλογικά ο Καραμανλής

Επειδή πιστεύουμε ότι οι πολίτες πρέπει να διαβάζουν τις προεκλογικές ομιλίες, πάντοτε, τουλάχιστον έξη μήνες μετά τις εκλογές, σας θυμίζουμε κάπου-κάπου κάποια άρθρα.
Διαβάστε π.χ. αυτό και θα καταλάβετε πόσο χρήσιμο είναι να διαβάζεις μετά τις εκλογές κι όχι πριν :

Ερωτήματα από τον κ. Καραμανλή

Κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να τοποθετηθεί με σαφήνεια για παροχές, ελλείμματα και χρέος
Της Ελλης Tριανταφυλλου
30/09/2009
Με τέσσερα ερωτήματα προς τον Γ. Παπανδρέου για το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ συνέχισε χθες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής την προσπάθεια αποδόμησης της κυβερνητικής πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την έξοδο από την κρίση. Συνέδεσε, μάλιστα, την επιλογή του αντιπάλου του να μην παραχωρήσει τηλεοπτικές συνεντεύξεις με την αδυναμία απάντησης στα παραπάνω ερωτήματα, την οποία καταλογίζει η Ν.Δ. στον Γ. Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να αποσαφηνίσει άμεσα:
- Πού θα βρει τα πάνω από 10 δισ. ευρώ που στοιχίζουν οι ανεύθυνες παροχές του.
- Αν οι παροχές αυτές εκτινάξουν το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα, κι αν αυτό δεν θα βάλει τη χώρα σε μία πολύ σοβαρή περιπέτεια.
- Πόσο θα αυξηθεί η φορολόγηση όλων των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για να καλυφθούν οι παροχές αυτές.
- Αν η πλήρης απουσία σχεδίου δεν θα οδηγήσει σε ραγδαία οικονομική επιδείνωση, καθιστώντας ανέφικτα υπέρμετρα σκληρά μέτρα που θα ακολουθήσουν.
Στο ίδιο ύφος αναμένεται και η σημερινή για τη Ν.Δ., ομιλία του κ. Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη, η οποία θεωρείται κρίσιμη στη μάχη της Ν.Δ. για δημιουργία αναχωμάτων προς το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη.
Η χθεσινή ομιλία του κ. Καραμανλή ήταν υψηλών τόνων, επικεντρωμένη σχεδόν αποκλειστικά στην οικονομία και με συνεχείς επικριτικές αναφορές στον Γ. Παπανδρέου, στον οποίον απέδωσε ανευθυνότητα στα οικονομικά αλλά και τα κοινωνικά ζητήματα. «Δεν παρουσιάζουν κανένα σχέδιο πολιτικής. Στην πραγματικότητα δεν είναι έτοιμοι για τίποτα. Το κενό σημαίνει περιπέτεια», είπε ο πρωθυπουργός κορυφώνοντας την αντιπαράθεση με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.
Νωρίτερα χθες, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Περιστέρι, το οποίο αποτελεί τον πολυπληθέστερο δήμο της εκλογικά κρίσιμης για τη Ν.Δ. Β Αθηνών. Εκεί, είχε διάλογο με πολίτες, οι οποίοι του απηύθυναν ερωτήματα για την οικονομική πολιτική, κ.ά. Μεταξύ άλλων, ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι το πάγωμα των μισθών για δύο χρόνια, το οποίο έχει προαναγγείλει, αφορά μόνο τους υπαλλήλους στον δημόσιο τομέα. Για το ασφαλιστικό, ο πρωθυπουργός είπε ότι «για να μην υπάρξει πρόβλημα, πρέπει να γίνουν σήμερα όσα είναι απαραίτητα» και τόνισε ότι «το κράτος εγγυάται τις συντάξεις, αλλά πρέπει να συνεχιστεί η μεταρρύθμιση στο σύστημα». Σημείωσε επίσης ότι «πρέπει να αναθεωρηθεί ο κατάλογος των βαρέων και ανθυγιεινών, και των αναπηρικών συντάξεων, και πρέπει να ενοποιηθεί η κοινωνική ασφάλιση με το υπουργείο Υγείας». Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε ακόμη στην ενοποίηση 250 φορέων του Δημοσίου και τη μείωση ελαστικών δαπανών των υπουργείων, και εκτίμησε ότι το δημοσιονομικό πρόβλημα δεν θα λυθεί μόνο με το πάγωμα για τους υψηλόμισθους του Δημοσίου, αλλά με μείωση δαπανών, με διαρθρωτικές αλλαγές, ανεπτυγμένα όλα αυτά σε μια διετία.
Κλείνοντας, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει περιθώριο να πάει καμία ψήφος χαμένη, παραδέχθηκε λάθη και είπε ότι μια κυβέρνηση μπορεί να δημιουργεί πικρίες και δυσαρέσκειες, αλλά σε μια κρίσιμη στιγμή, όπως αυτή σήμερα, δεν υπάρχει περιθώριο για ψήφο διαμαρτυρίας, γιατί θα επωφεληθεί το ΠΑΣΟΚ.
Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο «Ρόιτερς», εξάλλου, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι αν όλα πάνε καλά με τις πολιτικές που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση, τότε το έλλειμμα δεν θα ξεπεράσει τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, δηλαδή, το 6%.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_30/09/2009_331333
Read more

Η Κομισιόν επιβεβαιώνει οτι ο κ. Λοβέρδος παίζει επικοινωνιακά παιχνιδάκια

Όσα αναφέρονται στην επιστολή της τρόικας αναφορικά με το Ασφαλιστικό είναι όσα έχουν συμφωνηθεί στο μνημόνιο το οποίο έχει υπογράψει η Ελλάδα διαμηνύει η Κομισιόν, την ώρα που η κυβέρνηση επιμένει ότι όσα αναφέρονται στην επιστολή δεν συμπεριλαμβάνονται στο μνημόνιο. Ο εκπρόσωπος του αρμόδιου επιτρόπου, Όλι Ρεν, δήλωσε σχετικά ότι “όσα αναφέρονται στην επιστολή, δεν περιέχουν κανένα νέο στοιχείο” και επισήμανε ότι “ανάλογες επιστολές εντάσσονται στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχουν οι κοινοτικές υπηρεσίες με τις ελληνικές αρχές, με στόχο την απόλυτη τήρηση του προγράμματος που έχει συμφωνηθεί”.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής επέμεινε ότι “η επιστολή της ΕΕ και του ΔΝΤ προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, για την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού συστήματος από το 2015, αντί του 2018, είναι εκτός των συμφωνηθέντων”.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, Ιωάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πριν προλάβουμε να μελετήσουμε και να αξιολογήσουμε το Σ/Ν για το Ασφαλιστικό, που δόθηκε για διαβούλευση, άρχισε η “μετάλλαξή” του.

Ο Υπουργός Εργασίας ως “Πόντιος Πιλάτος” ανακοίνωσε -και μάλιστα από την τηλεόραση- σημαντικές, νέες, δυσμενέστερες αλλαγές, επικαλούμενος ότι τις ζητά η ομάδα του Μηχανισμού Στήριξης και ισχυριζόμενος ότι θα αντιδράσει σθεναρά, θα δώσει μάχη για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα.

Μα, εάν πράγματι δεν είναι απαραίτητα τα νέα μέτρα που προανήγγειλε και θα προσπαθήσει να μεταπείσει την “Τρόικα”, τότε, για ποιο λόγο προκαλεί στους πολίτες νέα αναστάτωση και νέα σύγχυση ;

Εάν τα νέα μέτρα, που έχουν ήδη ψηφιστεί και περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο, θα εφαρμοστούν, τότε δεν πρόκειται για έναν ακόμη επικοινωνιακό τακτικισμό, αποτυχημένο αυτή τη φορά, και συνειδητό αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης ;

Η πραγματικότητα, όμως, είναι, δυστυχώς, διαφορετική και σκληρή.

Οι επιπλέον αλλαγές που ζητούνται στο Ασφαλιστικό έχουν ήδη συμφωνηθεί και αποτυπωθεί στο Μνημόνιο για την ενεργοποίηση του Μηχανισμού Στήριξης.

Ο Υπουργός Εργασίας, αγνοώντας το μνημόνιο που ο ίδιος υπέγραψε, με το να μην συμπεριλάβει στο Σ/Ν που έδωσε για διαβούλευση όλες τις συμφωνηθείσες με την κυβέρνηση αλλαγές, σήμερα, αναζητά άλλοθι προσποιούμενος τον “καλό” και μεταφέροντας τις ευθύνες στους “κακούς” της “Τρόικας”.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να “παίζει” αμετανόητα το παιχνίδι του επικοινωνιακού εντυπωσιασμού και αποπροσανατολισμού. Επιδιώκει να μας πείσει ότι τα όποια μέτρα, τελικά, επιβληθούν δεν θα είναι δικής της ευθύνης, αλλά αποτελέσματα αναγκαίας επιβολής, προκαλώντας τη νοημοσύνη όλων μας, όταν όλοι γνωρίζουν ότι, από τις 6 Μαΐου, έχουν ήδη ψηφιστεί.

Αυτό που όλοι φοβόμαστε και καταγγέλλαμε, είναι, δυστυχώς, γεγονός.

Η κυβέρνηση δεν είχε και δεν έχει κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο με επαρκή τεκμηρίωση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας.

Αυτά που εξαγγέλλονται τη μια μέρα, ανατρέπονται την άλλη.

Η κυβερνητική πολιτική είναι ο ορισμός της ασυνέπειας, της προχειρότητας και της υποκρισίας.

Εάν τα νέα “μέτρα –εκπλήξεις” δεν είναι αναγκαία και δίκαια, όπως ο ίδιος ο Υπουργός δήλωσε, τονίζοντας ότι διαπραγματευθεί σκληρά, ώστε να μην επιβληθούν, τότε:

1ον Επιβεβαιώνεται, για άλλη μια φορά, η ορθότητα του ΟΧΙ της Νέας Δημοκρατίας στα μέτρα του Μνημονίου.

2ον Παρασύρθηκε σκόπιμα η πλειοψηφία των Βουλευτών να ψηφίσουν ΝΑΙ σε λάθος μέτρα.

3ον Περιμένουμε, την Παρασκευή, την πλήρη και όχι αποσπασματική αναλογιστική μελέτη, σύμφωνα με τη δέσμευση του Υπουργού, η οποία θα τεκμηριώνει ότι το Ασφαλιστικό Σύστημα καθίσταται βιώσιμο, χωρίς την επιβολή των νέων μέτρων.

4ον Ο διάλογος για το Ασφαλιστικό αποδείχθηκε προσχηματικός και προσβλητικός, όπως εξελίχθηκε, για τους Κοινωνικούς Εταίρους, τα Κόμματα και τους πολίτες. Πολύ σύντομα θα αποδειχθεί προσχηματικός και ο διάλογος για τα εργασιακά δικαιώματα».

http://www.antinews.gr/?p=47301


Read more