Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Στριμωγμένος ο Σημίτης απαντά σε Σαμαρά

Σε προσπάθεια ενίσχυσης της ηγετικής εικόνας του κ. Σαμαρά αποδίδει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας να κληθεί στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens και να καταθέσει.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει σε γραπτή του δήλωση: «Το έργο της εξεταστικής επιτροπής δεν επιτρέπεται να διολισθήσει σε εντυπωσιασμούς και σε παραπλανήσεις. Όταν προτείνεται να κληθεί ένας πρώην πρωθυπουργός σε συζήτηση χωρίς στοιχεία και μαρτυρίες που τον αφορούν προσωπικά, θα κυριαρχήσουν εικασίες, ατεκμηρίωτες υποθέσεις, φραστικές προσβολές και καταγγελίες. Το ζητούμενο είναι όμως η αλήθεια και όχι η προσωπική ή η κομματική αντιπαράθεση. Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας απλώς και μόνο σκοπεύει να ενισχύσει την ηγετική εικόνα του κ. Σαμαρά. Η εξεταστική επιτροπή έχει να ασχοληθεί με σοβαρότερα θέματα».

Όπως επισημάναμε ξανά, εκτός τόπου και χρόνου ο κ. Σημίτης. Και πανικόβλητος επιπλέον.

Αυτός δεν είχε κάνει κυβερνητικό σλόγκαν την περίοδο της οκταετίας του το «όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα»;

Τα στοιχεία βρέθηκαν επιτέλους και οδηγούνται στον εισαγγελέα δύο πρώην στενότατοι συνεργάτες του, ο Μαντέλης και ο Τσουκάτος.

Δεν ενδιαφέρει λοιπόν κανέναν πλέον αν υπάρχουν στοιχεία και για τον ίδιο «προσωπικά». Αυτός τους επέλεξε κι αυτό λέγεται πολιτική ευθύνη, τουλάχιστον

http://www.antinews.gr/?p=47737