Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Το μεγάλο ντηλ θα γίνει για τις μίζες των 10 εκ ευρώ

Το να πετάς «πέτρες στον ήλιο» αρχίζει και θυμίζει η δήθεν κάθαρση του πολιτικού συστήματος που επιχειρεί η κυβέρνηση με αφορμή την υπόθεση Μαντέλη.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει το μαύρο – άσπρο και αφενός να παρουσιάσει το σκάνδαλο ως προσπάθεια κάθαρσης πριμοδοτούμενη από τον Γ. Παπανδρέου, αφετέρου δε να το περιορίσει στο περιβάλλον του αιώνιου εχθρού των Παπανδρέου Κ . Σημίτη – ήδη στελέχη του ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστούν σε μια απίθανη φημολογία.

Ο τόπος όμως – και τα στοιχεία – βοούν ότι πρόκειται περί σκανδάλου του «βαθέως ΠΑΣΟΚ», αφού ο κ. Μαντέλης ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στον ΟΤΕ την δεκαετία του 80 ως επιλογή του Ανδρέα Παπανδρέου, δίπλα στον Φάνη Τόμπρα.

Όπως εξάλλου έχουμε δείξει αλλού (Μαντέλης + ΠΑΣΟΚ = Διαπλοκή + Διαφθορά) το πρώην δεξί χέρι του κ. Σημίτη πρωταγωνιστεί από εποχής Ανδρέα στην άλωση των ελληνικών τηλεπικοινωνιών από τις Ζήμενς και Ιντρακόμ (θυμάστε που φωνάζαμε μόνοι γιατί δεν μιλάει κανείς για την δεύτερη;)

Και φυσικά πρόκειται για το δεύτερο «κρούσμα» – μετά τον Θ. Τσουκάτο – αποδεδειγμένου χρηματισμού όχι μόνο μέσα στο κυβερνητικό στρατόπεδο αλλά κοντά, πολύ κοντά, όσο δεν παίρνει κοντά, σε έναν πρωθυπουργό του ΠΑΣΟΚ επί μια οκταετία.

Όσα λοιπόν ακούγονται στα πασοκοκρατούμενα κανάλια είναι εκ του πονηρού.

Η αλήθεια είναι ότι ξεκινώντας από την Δικαιοσύνη και φτάνοντας στους πολιτικούς όλοι γνώριζαν ότι επρόκειτο για τον Μαντέλη, οι εφημερίδες άλλωστε το είχαν γράψει ότι το Roco αφορά τον Μαντέλη.

Εντούτοις δεν έγινε τίποτε επί πολλά χρόνια, ξεκινώντας φυσικά από την κυβέρνηση Καραμανλή και ξέρετε για ποιο λόγο; Για να παζαρέψουν τα δύο μεγάλα κόμματα. Να κάνουν τους συμψηφισμούς τους. Και τώρα χρησιμοποιούν το σκάνδαλο και για να αποπροσανατολίσουν από το μέγιστο θέμα των μέτρων.

Ο Σαμαράς δεν έχει λοιπόν καμιά δουλειά με αυτήν την πρακτική του προκατόχου του – γιατί είδαμε που έφτασε ο Καραμανλής.

Αυτό που έχει επίσης σημασία να ειπωθεί και νομίζουμε ότι θα φανεί τις επόμενες ημέρες, είναι ότι ο Μαντέλης θα μείνει ατιμώρητος, γι’ αυτό ήταν και τόσο κυνικός. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν κινούνται στα όρια της παραγραφής και είναι δύσκολο να αντέξουν στα δικαστήρια. Λόγω του εκτρώματος που αποκαλείται «Νόμος περί Ευθύνης Υπουργών» αν ήταν να διωχθεί θα έπρεπε να έχει γίνει μέχρι το 2002. Οι δικαστικές αρχές θα προσπαθήσουν βεβαίως να αντιτάξουν ότι τα χρήματα διακινήθηκαν πολύ μετά το άνοιγμα του λογαριασμού το 2000, επομένως στοιχειοθετείται το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος (περιλαμβάνει και χρήση του στοιχείου του εγκλήματος).

Η ταπεινή μας γνώμη όμως είναι ότι στο τέλος θα γίνει το μεγάλο deal μεταξύ Μαντέλη και κυβέρνησης ώστε να μην αποκαλύψει ποιοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ πήραν τα 10 εκατ. ευρώ σε μίζες.

«Ψάξτε τον ανώνυμο πληροφοριοδότη που στις 18/6/2008 έδωσε σε δύο δημοσιογράφους την πληροφορία ότι στους λογαριασμούς μου υπάρχουν 10 εκατομμύρια μάρκα ώστε να ξεπλύνουν τη μίζα στην πλάτη μου» είναι η φράση που φέρεται να είπε ο Μαντέλης ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο με τη γερμανική εταιρεία.

Αγαπητοί μας αναγνώστες, εδώ είναι το ζουμί αν δεν το έχετε καταλάβει ακόμα.

«Δεν θα πάω μόνος μου» είναι σαν να λέει σαφέστατα ο Μαντέλης, θα πάρω κι άλλους μαζί μου.

Ποιοι είναι αυτοί οι άλλοι και πόσο ψηλά βρίσκονται ίσως δε θα το μάθουμε ποτέ.

Το πολύ μεγάλο όμως ποσό κάνει από μόνο του «νιάου, νιάου στα κεραμίδια». Γιατί αν δόθηκαν 10.000.000 μάρκα αυτά δεν μπορεί να πήγαν μόνο σε έναν υπουργό.

Και μια απορία που έχω ακόμα: Είναι δυνατόν να υπάρχει και άλλος λογαριασμός με το όνομα Rocos στην τράπεζα Dresdner, με καταθέσεις ύψους 850.000 ευρώ, και να μην έχουν βρει ποιος είναι ο δικαιούχος;

Μας δουλεύουν;

http://www.antinews.gr/?p=47591&cpage=1#comment-456880