Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Το υπ. Παιδείας ζητά Τεχνικό Σύμβουλο για τη συγχώνευση των φορέων του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

Τεχνικό Σύμβουλο για την υποστήριξη της συγχώνευσης των φορέων του υπουργείου Παιδείας, ο οποίος θα πληρωθεί με 70.000 ευρώ μέσα σε τρεις μήνες , ζητά η πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: Στο πλαίσιο του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης και των προβλεπόμενων σε αυτό και δρομολογούμενων μεταρρυθμίσεων ως προς τη λειτουργία των δημοσίων φορέων, δρομολογείται και η συγχώνευση

φορέων που αποτελούν δυνητικούς φορείς υλοποίησης/δικαιούχους και δυνητικούς φορείς λειτουργίας έργων του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Ως εκ τούτου και με δεδομένη την επιτακτική αναγκαιότητα επιτάχυνσης της απορρόφησης του προγράμματος και της άρσης των θεσμικών εμποδίων κρίνεται αναγκαία η επιστημονική υποστήριξη (από πλευράς νομικής επιστήμης, διοικητικής επιστήμης, δημοσίου λογιστικού και μακροοικονομικών παραμέτρων) των φορέων για τους οποίους σχεδιάζεται συγχώνευση.
Αντικείμενο του συμβούλου θα είναι ο εντοπισμός των θεσμικών, οργανωτικών και διοικητικών παραμέτρων και των παραμέτρων δημοσίου λογιστικού που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά το σχεδιασμό και υλοποίηση της συγχώνευσης και η υπόδειξη των εναλλακτικών θεσμικών και διοικητικών λύσεων για να υποστηριχθεί η αρτιότερη και ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των συγχωνεύσεων και να διασφαλισθεί η βέλτιστη οργάνωση και λειτουργικότητα των διευρυμένων φορέων που θα προκύψουν από τη συγχώνευση.
Στο εν λόγω έργο απαιτείται να ληφθεί υπόψη η νέα εκπαιδευτική στρατηγική του Υπουργείου και οι ειδικότερες μεταρρυθμιστικές δράσεις.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Καλείται ο ανάδοχος να προτείνει τη διάρκεια ολοκλήρωσης του έργου, για χρόνο που δεν δύναται να υπερβαίνει τις ενενήντα (90) ημέρες.
ΑΜΟΙΒΗ: Καλείται ο ανάδοχος να προτείνει την αμοιβή που να αντιστοιχεί στις απαιτήσεις υλοποίησης του έργου, η οποία όμως δεν δύναται να υπερβαίνει τις εβδομήντα χιλιάδες ευρώ #70.000,00 €# συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
ΑΝΑΔΟΧΟΣ: Ο ανάδοχος ο οποίος δύναται να είναι :
• σύμπραξη φυσικών προσώπων (επιστήμονες, εμπειρογνώμονες κλπ)
• νομικό πρόσωπο (ΝΠΙΔ ή ΝΠΔΔ)
• σύμπραξη νομικών προσώπων
πρέπει να πληροί τις ακόλουθες προϋποθέσεις: (α) Να διαθέτει αποδεδειγμένη γνώση και εμπειρία επί της οργάνωσης και λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης και της αυτοδιοίκησης καθώς και επί εκπαιδευτικών συστημάτων (β) Να αποτελεί (εφόσον πρόκειται για σύμπραξη φυσικών προσώπων) ή να συγκροτήσει (εφόσον πρόκειται για νομικό πρόσωπο ή για σύμπραξη νομικών προσώπων) ομάδα εργασίας επιστημόνων που να διαθέτουν σχετικές γνώσεις και να έχουν αποδεδειγμένη γνώση και ικανότητα σε επιστημονική έρευνα και σε εκπόνηση μελετών.
Το υπόλοιπο άρθρο στο:Το υπ. Παιδείας ζητά Τεχνικό Σύμβουλο για τη συγχώνευση των φορέων του