Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Ένταση, πετροπόλεμος και δακρυγόνα!


Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι σημερινές διαδηλώσεις και πορείες διαμαρτυρίας στη συμπρωτεύουσα θα διαλύονταν χωρίς παρατράγουδα, λίγο μετά τις 21.30 και ενώ οι πορείες είχαν σχεδόν διαλυθεί, ομάδα κουκουλοφόρων άρχισε τα επεισόδια έξω από τη Θεολογική Σχολή.

                       Ένταση, πετροπόλεμος και δακρυγόνα!
Οι αστυνομικοί απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών με αποτέλεσμα οι κουκουλοφόροι να απαντήσουν με πέτρες. Αυτή την ώρα, έχει εξαπολυθεί κυνηγητό στους δρόμους γύρω από το Πανεπιστήμιο ενώ η Αστυνομία προχωρά σε αθρόες προσαγωγές στην οδό Τσιμισκή.
Μέχρι εκείνη την ώρα, το μόνο παρατράγουδο ήταν η... ρίψη καρπουζιών έξω από την είσοδο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ενώ διαδηλωτές έκαψαν μια σημαία της Ε.Ε.
Πάντως, οι, συνολικά 5 πορείες που πραγματοποιήθηκαν σήμερα είχαν παλμό ενώ στην συγκέντρωση που προηγήθηκε έλαβε μέρος και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αποχώρησε πριν αρχίσει η πορεία
Πορείες πραγματοποίησαν επίσης, οι οπαδοί του Ηρακλή και αντιεξουσιαστών ενώ μέχρι αργά το απόγευμα, η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε 30 προσαγωγές.
Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ξεκίνησε η πορεία που οργανώνει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ και συμμετέχουν το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η ΕΔΟΘ, τα εργατικά κέντρα της Βορείου Ελλάδας και τα συνδικάτα του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Την ίδια ώρα ξεκίνησαν  και οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, της εξοκοινοβουλευτικής Αριστεράς, αλλά και των οπαδών της ομάδας ποδοσφαίρου του Ηρακλή, ενώ η πορεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ξεκίνησε από την Καμάρα με 1200 άτομα περίπου.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο έκλεισε λίγο μετά τις 17.30. Η Τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων.
 http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/232572/entasi--petropolemos-kai-dakrygona
Read more

Στα νοσοκομεία για …ένα πιάτο φαγητό! Έρχεται κατοχικός χειμώνας


Στα νοσοκομεία για …ένα πιάτο φαγητό! Έρχεται κατοχικός χειμώνας


Πολίτες πηγαίνουν στις εφημερίες δήθεν για εξέταση και ζητούν από τους γιατρούς ένα πιάτο φαγητό… Τη συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Παπαστεργίου, σε συνέντευξη Τύπου για τη συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση στα νοσοκομεία και τις κινητοποιήσεις του κλάδου.

«Για πρώτη φορά στις εφημερίες βλέπουμε ανθρώπους να έρχονται και να ζητούν ένα πιάτο φαγητό. Προσποιούνται ότι έχουν πρόβλημα υγείας και ζητούν φαγητό. Αν δεν αλλάξει η κατάσταση, η κρίση θα μετατραπεί σε ανθρωπιστική, με ό,τι αυτό σημαίνει για απώλειες ανθρώπινης ζωής», προειδοποίησε ο κ. Παπαστεργίου.


Οι γιατροί πρόσθεσαν ότι διαπιστώνουν σε αρκετά εξεταζόμενα παιδιά σημάδια υποσίτισης. «Η δημόσια υγεία βρίσκεται σε κίνδυνο. Πολίτες οι οποίοι πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία καλούνται, αν και ασφαλισμένοι, να πληρώνουν για την περίθαλψη, ακόμη και για να κλείσουν ραντεβού!», υπογράμμισε ο πρόεδρος των γιατρών.

Βλέπουν… κατοχικό χειμώνα

Οι γιατροί εκτιμούν ότι η ήδη αυξημένη κατά 30%-40% προσέλευση στα νοσοκομεία θα ξεπεράσει το 50% και προβλέπουν κατοχικό χειμώνα.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Δημήτρης Βαρνάβας, «το 30% των παιδιών είναι ανεμβολίαστα, επομένως έσπασε ο φραγμός για τη μετάδοση λοιμωδών νοσημάτων και το ξέσπασμα επιδημιών είναι εύκολο.

Επιπλέον, με μεγάλη μερίδα πολιτών να μην έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, επειδή είναι άποροι ή ανασφάλιστοι, και με την εξομοίωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με αυτήν του πετρελαίου κίνησης, το χειμώνα θα αυξηθούν τα κρούσματα πνευμονίας και θα υπάρξουν άτομα που θα πάθουν κρυοπαγήματα λόγω της έλλειψης θέρμανσης».

Ηδη αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες και η θνητότητα από καρδιαγγειακά και τα επόμενα χρόνια περιμένουμε περισσότερα κρούσματα πολλών παθήσεων, ανέφερε ο Θοδωρής Σδούκος, μέλος του δ.σ. της ΕΝΙΘ.

Νοσοκομεία υπό διάλυση

Οι γιατροί κατήγγειλαν την απίστευτη ταλαιπωρία καρκινοπαθών, οι οποίοι αναγκάζονται να εισάγουν τα φάρμακα για τη θεραπεία τους, επειδή στη χώρα μας καταγράφονται ελλείψεις, λόγω περικοπών.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Νοσοκομειακής Επιτροπής Γιατρών Θεαγενείου, Μαρία Κυνηγού, η έλλειψη φτηνών αντικαρκινικών χημειοθεραπευτικών, όπως πλατίνα, έχει φέρει σε απόγνωση ασθενείς, οι οποίοι αναζητούν τα φάρμακα σε χώρες όπως η Βουλγαρία και η Τουρκία.

Οι γιατροί τόνισαν ότι η υποχρηματοδότηση και οι συνθήκες μεσαίωνα στα νοσοκομεία είναι επισφαλείς για την υγεία των πολιτών. Οπως είπαν, τα ελαττωμένα κονδύλια εφημεριών καθιστούν πολλές κλινικές επικίνδυνες. Στο Θεαγένειο, για παράδειγμα, έχουν τεθεί εκτός εφημερίας ο ψυχίατρος και η πλαστική χειρουργός.

Επιπλέον, οι ελλείψεις σε υλικά μπλοκάρουν ιατρικές πράξεις, ενώ οι ελλείψεις προσωπικού εντείνονται, με τα κενά να φτάνουν τα 6.000 σε γιατρούς και τα 20.000 σε νοσηλευτικό προσωπικό. Η καταβολή των δεδουλευμένων καθυστερεί, οι αμοιβές περικόπτονται εκ νέου και οι ασθενείς περιμένουν και δώδεκα μήνες για μια απλή εξέταση ή επέμβαση, π.χ. αρθροσκόπηση.

«Στα εφημερεύοντα αναλογούν λιγότεροι από 20 γιατροί ανά 1.000 ασθενείς, οι διοικήσεις αλλοιώνουν τις συνθέσεις των εφημεριών, παρουσιάζοντας πλαστά στοιχεία, ενώ τα κονδύλια για τις εφημερίες, από 480 εκατ. ευρώ πριν από τρία χρόνια, μειώθηκαν φέτος στα 300 εκατ.», επισήμανε ο κ. Παπαστεργίου. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται νοσοκομεία και κέντρα υγείας σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των τοπικών ενώσεων.

Πάντως, όπως τονίζουν στον «Α» πηγές του υπουργείου Υγείας, εν όψει και της νέας άφιξης της τρόικα, αποτελεί μονόδρομο η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και η οικονομία στα έξοδα των νοσοκομείων. Ωστόσο, διαβεβαιώνουν ότι θα βρεθούν σύντομα λύσεις, ώστε οι πολίτες να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες των νοσοκομείων.

Πολλοί διοικητές αναγνωρίζουν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, αλλά δηλώνουν ότι έχουν τα χέρια «δεμένα» και «τα ταμεία είναι μείον».

Η εξυπηρέτηση των ασθενών στις κινητοποιήσεις

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι νοσοκομειακοί γιατροί, που μοίρασαν χτες ενημερωτικά φυλλάδια στην Αριστοτέλους, εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους. Αύριο, στις διαδηλώσεις για τη ΔΕΘ θα συμμετάσχουν γιατροί από όλη την Ελλάδα.

Ταλαιπωρία θα περιμένει τους πολίτες στις 12 Σεπτεμβρίου, λόγω της γενικής απεργίας (στη Θεσσαλονίκη οι γιατροί θα συγκεντρωθούν στο «Γ. Γεννηματάς» και θα ακολουθήσει πορεία προς το ΥΜΑ-Θ), οπότε θα ακυρωθούν προγραμματισμένα ραντεβού για εξετάσεις και επεμβάσεις. Οι πολίτες καλούνται να επικοινωνήσουν με τα νοσοκομεία, ώστε να πάρουν ημερομηνίες νέων ραντεβού.

Εξάλλου, από τις 17 Σεπτεμβρίου θα ενταθούν τα προβλήματα, λόγω της επίσχεσης εργασίας που ξεκινά πανελλαδικά και μέχρι να καταβληθούν τα δεδουλευμένα. Οι πολίτες θα προσέρχονται στα ραντεβού τους, καθώς δεν μπορούν να γνωρίζουν εκ των προτέρων αν τελικά θα εξυπηρετηθούν ή όχι από το προσωπικό. Για τις 18 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο «Παναγία», που κινδυνεύει να κλείσει.

Στο μεταξύ, κατάληψη των γραφείων των διοικητών των ΑΧΕΠΑ και Θεαγενείου έκαναν χτες γιατροί, οι οποίοι κλήθηκαν να απολογηθούν, επειδή κάνουν επίσχεση εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών.

ΜΑΡΙΑ ΛΙΤΟΥ για τον aggelioforos.gr
πηγη

http://www.okloios.blogspot.gr/2012/09/blog-post_73.html
Read more

NEO ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ...!!!!!ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


Ελπίδες σε εκατοντάδες
ασθενείς που πάσχουν από νεφροκυτταρικό καρκίνο δίνει μία νέα φαρμακευτική ουσία, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα και στη χώρα μας.

Στη φαρέτρα των Ελλήνων γιατρών θα ενταχθεί το προσεχές διάστημα η παζοπανίμπη, το φάρμακο που έλαβε πρόσφατα άδεια κυκλοφορίας στην EE για τη θεραπεία του νεφροκυτταρικού καρκίνου, που αποτελεί τον πιο συχνό τύπο καρκίνου του νεφρού.

To νέο φαρμακευτικό σκεύασμα βελτιώνει σημαντικά την επιβίωση χωρίς εξέλιξη της νόσου και αναστέλλει την αγγειογένεση, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στον πολλαπλασιασμό του όγκου που προκαλείται από το νεφροκυτταρικό καρκίνο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η παζοπανίμπη έχει ήπιες έως μέτριες παρενέργειες, με τις πιο συνηθισμένες, τη διάρροια, την υπέρταση, τη μεταβολή του χρώματος του τριχωτού της κεφαλής, τον εμετό και την ανορεξία.

Ενδείκνυται για τη θεραπεία πρώτης γραμμής του προχωρημένου νεφροκυτταρικού καρκίνου, αλλά και για ασθενείς που έχουν λάβει προηγούμενη θεραπεία με κυτοκίνες. Παράλληλα διερευνάται αν μπορεί να χορηγηθεί για τη θεραπεία του σαρκώματος μαλακών μορίων, του καρκίνου των ωοθηκών, του τραχήλου της μήτρας, του μαστού, του πνεύμονα και του θυρεοειδή.

Σημειώνεται πως ο νεφροκυτταρικός καρκίνος είναι ο πιο συχνός τύπος καρκίνου του νεφρού, με τη συχνότητα εμφάνισης να αυξάνεται κατά 2% ετησίως σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Περίπου το ένα τρίτο των ασθενών με νεφροκυτταρικό καρκίνο έχει μεταστατική νόσο κατά τη διάγνωση, ενώ τα πιο συχνά σημάδια και συμπτώματα του νεφροκυτταρικού καρκίνου περιλαμβάνουν κόπωση, απώλεια βάρους, αναιμία, αιματουρία και πόνο στα πλευρά ή την οσφυϊκή μοίρα.
Read more

ΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΑΙΜΑ ΒΑΦΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΥΠΕΞ. ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

Με εκατοντάδες χιλιάδες ελληνορθόδοξους χριστιανούς εκτοπισμένους και εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες, σφαγμένους από τους ισλαμιστές ανταρτές, μισθοφόρους και την Αλ Κάιντα στη Συρία, ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κάνοντας επίδειξη πρωτοφανούς πολιτικού αμοραλισμού κλείνει τα μάτια και χωρίς να κάνει ούτε την ελάχιστη αναφορά στη σφάγη των χριστιανών της Συρίας ζητά εμμέσως την εγκαθίδρυση ισλαμικού καθεστώτος! Απλά και μόνο για να συνάδει με τους Δυτικούς και κυρίως με τις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν μετατρέψει το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών εδώ και τρία χρόνια σε περιφερειακό περίπτερο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Με χθεσινές δηλώσεις του μετά την άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που διεξήχθη στην Πάφο, ο Έλληνας υπουργός, Δημήτρης Αβραμόπουλος,  δήλωσε ότι η κρίση στη Συρία εξελίσσεται κατά τρόπο επικίνδυνο και το καθεστώς Άσαντ πρέπει άμεσα να αποσυρθεί.Δεν έδωσε την ελάχιστη σημασία ούτε καν στη σύνοδο των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής την περασμένη εβδομάδα στην οποία έγινε έκκληση προς τα υπουργεία εξωτερικών των δυτικών χωρών που παίζουν ρόλο στην κρίση της Συρίας να λάβουν μέτρα για την προστασία των χριστιανικών πληθυσμών που διώκονται από τους ισλαμιστές. Είναι πραγματικά πρωτοφανές να λαμβάνεται τέτοια σαφή και ξεκάθαρη θέση κατά μίας εκ των αντιμαχομένων πλευρών στον εμφύλιο της Συρίας, η οποία μάλιστα υπερασπίζεται τους χριστιανούς, αντιμάχεται την Τουρκία και είναι σύμμαχος της επίσης ορθόδοξης Ρωσίας.

Στο μεταξύ το κουβάρι των γεωπολιτικών διαγκωνισμών στη Συρία περιπλέκεται όλο και περισσότερο αφού όλοι οι παίκτες παραδέχονται πλέον σχεδόν ανοιχτά την εμπλοκή τους. Φυσικά η Συρία δεν είναι παρά το προίμιο του μεγάλου ξεκαθαρίσματος το οποίο έχει να κάνει με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Συγκεκριμένα, Τουρκία και Ιράν, οι παίκτες που ερίζουν για την πρωτοκαθεδρία στη Μέση Ανατολή και την ανάδειξη τους σε προστάτες των μουσουλμανικών πληθυσμών, έχουν λάβει τις θέσεις τους στον αιματηρό στίβο της Συρίας έμπρακτα. Από τη μια η Τουρκία εξοπλίζει τους αντικαθεστωτικούς και Τούρκοι αξιωματικοί διοικούν, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ταξιαρχίες αντιπάλων της κυβέρνησης Άσαντ, από την άλλη Ιρανοί αξιωματούχοι διαρρέουν σε ξένα μέσα ενημέρωσης ότι άντρες των Φρουρών της Επανάστασης βρίσκονται ήδη στη Συρία στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων.

Το σκηνικό αυτό εύλογα δημιουργεί μεγάλη νευρικότητα στο Ισραήλ. Σύμφωνα με ισραηλινό ιστότοπο που ειδικεύεται ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στα σύνορα με το Λίβανο έχουν αναβαθμίσει το επίπεδο ετοιμότητάς τους, καθώς φοβούνται πως η τουρκική παρεμβατικότητα μπορεί να κινητοποιήσει δυνάμεις της Χεζμπολάχ και να αποσταθεροποιήσει ολόκληρη την περιοχή.

Την ίδια στιγμή ο πρώην Υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας και Υπουργός Πληροφοριών και Πυρηνικών Υποθέσεσων σε διάφορες κυβερνήσεις του Ισραήλ, Τζαχί Χανεγκμπί, υποστήριξε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Χάαρετζ ότι το Ισραήλ πρέπει να επιτεθεί στο Ιράν καθώς οι κυρώσεις της διεθνούς κοινότητας δεν έχουν κάποιο αποτέλεσμα ενώ ο πρόεδρος Ομπάμα δεν πρόκειται να κάνει τίποτα. “Είμαστε μόνοι, επίθεση και πάλι επίθεση” ήταν τα ακριβή λόγια του ισραηλινού πολιτικού. 
defencenet.gr
http://www.agioritikovima.gr/ethnika/9738-me-chritianiko
Read more

Έχει δίκιο ο Γιώργος Παπανδρέου! Καποιοι βρωμεροί θέλουν την χρεοκοπία της Ελλάδας!


20120908-172311.jpg
…Είναι πιθανότατα οι ίδιοι που σταμάτησαν τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και πέταξαν την Ελλάδα έξω από το Southstream…












http://olympia.gr/2012/09/08/%CE%AD%CF%87%C
Read more

Κύριε Τσίπρα, η Αργεντινή ορθοπόδησε όταν ξύπνησε η αριστερά…

20120908-120854.jpg…και κατάλαβε ότι οι παραγουανοί “οικονομικοί μετανάστες” δεν ήταν παρά το παρακράτος του ΔΝΤ, οι περιβόητοι “κόνδορες”.
Όπως οι ισλαμιστές τσετσένοι για την Ρωσία του Πούτιν, όταν πέταξε έξω το ΔΝΤ. Είδατε την Ρωσικη αριστερά να τους στηρίζει;
Εκτός εάν πρέπει να έχουμε Μπεσλάν και στην Ελλάδα για να καταλάβουμε ότι οι παρακρατικοί ισλαμοφασίστες που τώρα σφάζουν στην Συρία με στήριξη δυτικών “funds”, 
δεν πρέπει απαραίτητα να αντιμετωπίζονται ως “εργάτες”. Παρ’ ότι κάνουν την “δουλειά τους”.


http://olympia.gr/2012/09/08/%CE%BA%CF%8D%CF%81%CE%B9
Read more

Απαραίτητο ένα νέο Σύνταγμα


Μπορεί ο Μάριο Ντράγκι να πέρασε την πρότασή του για «ανοιχτή» αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ, διάρκειας μέχρι τρία χρόνια, η Ελλάδα όμως θα πρέπει να συνεχίσει να ακολουθεί τον δρόμο των Μνημονίων, χωρίς ελπίδα διεξόδου.

Απαραίτητο ένα νέο Σύνταγμα
Μάλιστα με το να αξιοποιεί τα έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου για την αποπληρωμή των δόσεων των δανειστών, αντί για την ενίσχυση της ρευστότητας του κράτους έχει κλείσει ένα τελευταίο παράθυρο προς τις αγορές. Άρα η συζήτηση περί ευρώ ή δραχμής στην Ελλάδα και την Ευρώπη θα πρέπει να σταματήσει. Πολύ περισσότερο αφού ο Ντράγκιπέρασε, με συντριπτική πλειοψηφία, τη «φόρμουλα»- εργαλείο που
η Goldman Sachsδόμησε για να βγάλει την ευρωζώνη από την καταστροφή και προσωρινά τον κύκλο της διάλυσης.
Την ίδια περίοδο, περίπου στο τέλος του καλοκαιριού, η ίδια διεθνής τράπεζα, σε έκθεσή της, παρουσίασε και ανέλυσε μια μεθοδολογία σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει επιμήκυνση των υποχρεώσεων της προς την Ευρώπη, χωρίς επιπλέον κεφάλαιο 20 δισ. ευρώ, όπως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλεδιεκήρυσσε. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει λόγο να μην ακολουθήσει αυτή τη μεθοδολογία ζητώντας επιμήκυνση (ή διαχωρισμό των κεφαλαίων για την αναχρηματοδότηση των τραπεζών σε σχέση με τα δάνεια για το κρατικό χρέος), προκειμένου να εξυπηρετηθούν, σε ρεαλιστική βάση οι στόχοι του Μνημονίου, χωρίς να καταρρεύσει με εσωτερικό κραχ, η ελληνική πραγματική οικονομία.
Όλα τα παραπάνω όμως δεν αλλάζουν την εικόνα που έχουν μπροστά τους οι Έλληνες. Ποια είναι αυτή; Επιστρέφουν στο 1950 στο βιοτικό τους επίπεδο, αλλά και στην λειτουργία του κράτους και της οικονομίας τους. Η φτωχοποίηση έντασης, η αποδόμηση ακόμη και του σκληρού πυρήνα του κράτους και η πλήρης αποκεφαλαιοποίηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, έρχονται να συμπληρώσουν την απουσία εθνικής ταυτότητας και στρατηγικής ανασυγκρότησης, που έχουν προηγηθεί.
Ουσιαστικά οι Έλληνες έχουν παρασυρθεί σε ετεροκαθορισμό ως προς την εθνική τους ταυτότητα,προσβλέποντας σε ένα ανύπαρκτο ευρωπαϊκό έθνος-πατρίδα και ταυτόχρονα έχουν παραδώσει οι ηγεσίες τους το κράτος, σε μια υπό σύσταση Γερμανική Αυτοκρατορία, υπό ευρωπαϊκό νομισματικό μανδύα.
Παράλληλα η σημερινή κυβέρνηση Σαμαρά και οι όποιες επόμενες κυβερνήσεις του, αποτελούν την τελευταία ευχέρεια του πολιτικού και συνταγματικού συστήματος της χώρας , όπως αυτό ορίσθηκε και λειτούργησε από τα μέσα της δεκαετίας του ’70 και μετά, με όρους Μεταπολίτευσης. Ολόκληρη η νομική βάση συγκρότησης της ελληνικής κοινωνίας, έχοντας αποσαρθρωθεί από τη διαφθορά, την διαπλοκή- ιδιωτικά συμφέροντα και την κομματική λεηλασία του κράτους έχει καταρρεύσει , μέσα σε μια τριετία με την υπογραφή ενός χαρτιού, του πρώτου Μνημονίου που οδήγησε στο δεύτερο και ούτω καθεξής, χωρίς καμία πολιτική και πολιτειακή νομιμοποίηση. Μάλιστα ο υπουργός που το υπέγραψε, ο απόγονος οικογένειας δοσιλόγων της προηγούμενης γερμανικής κατοχής, σήμερα βρίσκεται ουσιαστικά σε …πρόωρη συνταξιοδότηση και ειδικό καθεστώς φυσικής και νομικής προστασίας.
Η συζήτηση περί του ευρώ και της δημοσιονομικής προσαρμογής, που συνεχίζεται στην Ελλάδα, δεν μπορεί να αφορά τους Έλληνες, στον κύριο όγκο τους, αφού δεν αλλάζει τους όρους μόνιμης φτωχοποίησης και πλεμποποίησης, που τους επιβάλλουν οι ευρωπαίοι επικυρίαρχοι που αγόρασαν τα χρέη τους από τους ιδιώτες διεθνείς δανειστές της Ελλάδας.
Η συζήτηση στην Ελλάδα θα πρέπει να γίνει πολιτική. Το πολιτικό σύστημα, όπως εδραζόταν στον δικομματισμό ΠΑΣΟΚ- ΝΔ, έχει καταρρεύσει, με το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις να δείχνει να κινείται στα όρια του 4% και τη Ν.Δ μετά τα επόμενα πακέτα μέτρων να ακολουθεί την ίδια διαδρομή με το ΠΑΣΟΚ, απλά με χρονική υστέρηση φάσης, αλλά όχι ουσίας. Ο Α. Σαμαράς ως πρωθυπουργός προσπαθεί να διασφαλίσει ότι μπορεί ή και να νοικοκυρέψει ό,τι μπορεί από την κατεστραμμένη εθνική κρατική και κοινωνική οντότητα των Ελλήνων. Όμως ο συστημικός ευρωπαϊκός ενδοτισμός και υποτέλεια της Ελλάδας, περιορίζει ασφυκτικά τα όρια.
Από την άλλη πλευρά τόσο οι κινήσεις στα Δεξιά όσο και στα Αριστερά του πολιτικοοικονομικού συστήματος διαχείρισης, που συνεχίζει να ασκεί εξουσία, δείχνουν χαοτικές και αναποτελεσματικές ως προς το να δημιουργήσουν μια νέα θετική πραγματικότητα για τους Έλληνες. Μια επόμενη κατάσταση Δημοκρατίας, όπου θα υπάρχουν εγγυήσεις Ελευθερίας, Ευημερίας, Πολιτικής Αρμονίας, πολυμερούς εθνικής ανασυγκρότησης, εντός ή εκτός της ζώνης του ευρώ. Με ένα ΣΥΡΙΖΑ που αδυνατεί να συγκροτηθεί σε ρεύμα νέας εθνικής και κοινωνικής συνεννόησης και συλλογικό ρεύμα αναδόμησης των Ελλήνων και την Χρυσή Αυγή να κυριαρχεί στους δρόμους, με εξτρεμισμό αλλά χωρίς χαρακτήρα δυνατότητας νέου κυβερνητισμού, το αδιέξοδο πιστοποιείται.
Φυσικά δεν θα έχουμε εκλογές σύντομα. Αυτό μαζί με την παρουσία Σαμαρά στο Μαξίμου δίνει έναν ελάχιστο χρόνο. Το ζήτημα όμως είναι να μιλήσουμε και πάλι πολιτικά. Να βρεθεί διέξοδος με ένα νέο Σύνταγμα για τη χώρα, που θα την βγάζει από την Βαυαροκρατία και πολιτικοοικονομική διάρθρωση και θα εγγυάται την έξοδο των Ελλήνων από τον ραγιαδισμό και την κρατική συγκρότηση των Κοτζαμπάσηδων. Το Έθνος είναι πιο δυνατό από το κράτος της μεταπολίτευσης ή την κρατική συγκρότηση του ’50.
Έτσι είτε το έθνος θα δημιουργήσει νέο κράτος, διαπραγματευόμενο και αναθεωρώντας την νεοελληνική ιστορία του, είτε το κράτος των κοτζαμπάσηδων και των εκπροσώπων των Μεγάλων Δυνάμεων της Ευρώπης θα οδηγήσει σε αφανισμό το Έθνος.
Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι . Η λύση για τους Έλληνες δεν μπορεί να είναι, ως κατάληξη, τίποτα άλλο παρά ένα Νέο Σύνταγμα. Όχι αναθεώρηση του παρόντος, αλλά μια νέα αρχή. Για να υπάρξει αυτό η πραγματικότητα θα πρέπει να καταργήσει τα κόμματα, το Κοινοβούλιο των 300, την ανώτατη ηγεσία του Έθνους, που ούτως ή άλλως , εν μέσω παρακμής της, καταρρέει.
Τι σημαίνει αυτό. Κίνημα – κινητοποίηση των εθνικών ελίτ των Ελλήνων, όπου Γης και δόμηση της Πατρίδας. Νέο κράτος, με νέα Πολιτεία. Κατάργηση της κομματοκρατίας, με τη μη αναγνώριση των κομμάτων ως θεμελιωδών στοιχείων του πολιτεύματος, αναθεώρηση του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας και της λειτουργίας του ανώτατου άρχοντα, κατάργηση του Κοινοβουλίου των 300, υπέρ μιας Γερουσίας των 100, εκλογή πρωθυπουργού και όχι κόμματος στην κυβέρνηση, επανακωδικοποίηση του συνόλου του Δικαίου, Αστικού-Ποινικού, Δικονομίας, ανεξαρτησία εξουσιών, επιχειρηματική διεθνοποίηση από και προς την Ελλάδα, συνολική αναδιάταξη της κρατικής υπόστασης και λειτουργίας στο κεντρικό και το περιφερειακό κράτος.
Η εξέλιξη για τους Έλληνες και την Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ευθύγραμμή όπως δείχνει. Το αριστοκρατικό έθνος θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να χτίσει ένα νέο κράτος, που να αρμόζει στην ιστορία του και τις φιλοσοφικές αφετηρίες του. Σήμερα η Ελλάδα έχει γυρίσει στο 1950, όχι μόνον σε επίπεδο εισοδημάτων και αποσάρθρωσης των δομών, αλλά συνολικά. Κείτεται σε ερείπια.
Οι δημοσιονομικές συζητήσεις δεν ωφελούν. Ήρθε και πάλι η ώρα της Πολιτικής, της Γεωπολιτικής και της Γεωοικονομίας…
ΠΗΓΗ: ΤΟ BLOG TOY ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ
Read more

Καταργείται το ελάχιστο ποσοστό του Δημοσίου σε επιχειρήσεις...


Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, μετά από σχετική απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, καταργείται το ελάχιστο ποσοστό, το οποίο πρέπει να κατέχει το Δημόσιο σε επιχειρήσεις, προκειμένου να επισπευσθεί έτσι η διαδικασία αποκρατικοποίησής τους.

Η Πράξη αφορά σε, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, καθώς και τους Οργανισμούς...
Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η εποπτεία της διαδικασίας αποκρατικοποιήσεων θα διασφαλιστεί, από πλευράς Δημοσίου, από τη λειτουργία Ρυθμιστικών Ανεξάρτητων Αρχών, που θα εγγυώνται ταυτόχρονα το δημόσιο συμφέρον ως προς τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Παράλληλα, με άλλη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, εξασφαλίζεται η νομική συμμόρφωση των διατάξεων της συστατικής πράξης του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), με τον Κανονισμό της Βουλής, ο οποίος προβλέπει ρητά τις περιπτώσεις και τη διαδικασία παροχής γνώμης από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Από:  epikaira.gr
Read more

Aggele mou

Read more

Ενοικιάζεται ...

Read more

H ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΡΑΣΗ - ΑΜΕΣΕΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Στο άρθρο του με τίτλο  « Χωρίς θάνατο δεν υπάρχει Ανάσταση » ο Πολύδωρος Δάκογλου στο πρώτο υστερόγραφο γράφει: Ας μην μας φοβίζει ο θάνατος του Ελλαδικού Κρατιδίου. Αυτό έχει ξανασυμβεί πολλές φορές στο διάβα της ιστορίας.. Το έθνος είναι η ουσία. Και το έθνος έχει φροντίσει για το μέλλον του Ελληνισμού δημιουργώντας πολλές εστίες διασποράς. Τον ελληνισμό του εξωτερικού.

Έτσι λοιπόν ακολουθώντας τα ΜΜΕ την συνομωσία της σιωπής μας απέκρυψαν την παρουσία και τις δηλώσεις  του ομογενή προέδρου της οργάνωσης "End National Debt", κ. Μανώλη Λαμπράκη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης CRETA την Τετάρτη.

22 Αυγούστου 2012 τον οποίο θα ακούσετε να λέει στο βίντεο ότι οι ομογενείς με επικεφαλής τον Αρτέμη Σώρρα δε θα αποπληρώσουν το τεχνητό χρέος της Ελλάδος αλλά θα το εξαγοράσουν έχοντας στα χέρια τους ομόλογα του Αμερικανικού δημοσίου τα οποία λήγουν άμεσα . Ο εξαίρετος κύριος Λαμπράκης και σαν γιατρός αλλά και σαν Έλληνας έθεσε ως καταληκτική ημερομηνία προ τις 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δηλαδή σε 4 ημέρες .

Επίσης στο βίντεο θα ακούσετε και για την προσφορά που έκαναν στον Χριστόφια γιατί για αυτούς Ελλάδα και Κύπρος είναι ENA και το αυτό και η κυβέρνηση της Κύπρου παλινδρομεί μια με Κινέζους μια με Ρώσους μια με ΔΝΤ και δεν προχωρεί στην λύση που της δίνει η ομογένεια .

Ας θυμηθούμε πόσες φορές η Ελλάδα ανέκαμψε από Εθνικούς ευεργέτες .Πιστεύουμε ότι ένας εθνικός ευεργέτης είναι και ο κύριος Σώρρας μόνο που είναι προσαρμοσμένος στην ελλαδική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία 38 χρόνια της μεταπολίτευσης και ξέρει να ελίσσεται .

http://www.agioritikovima.gr/2011-07-14-22-28-56/9674-elliniki-omog
Read more

Και οι Kρίνοντες … κρίνονται!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr
Πρόσφατα το υπουργείο παιδείας επανάφερε το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών με σκοπό οι ιθύνοντες να προσπαθήσουν να φορτώσουν για άλλη μία φορά τις μεγάλες και διαχρονικές τους ευθύνες για την υποβάθμιση της παιδείας στις πλάτες των εκπαιδευτικών τους οποίους απαξιώνουν “εντέχνως” και συστηματικά εδώ και χρόνια.
Για ποια αξιολόγηση μιλάτε κύριοι; Για ποιους κι από ποιους;
Θα κρίνετε τους δασκάλους και τους καθηγητές στους οποίους πετάτε κάθε λίγο και λιγάκι τις διδακτικές μεταρρυθμιστικές σας μπαρούφες κάνοντας πειραματισμούς, εξυπηρετώντας πολιτισμικοοικονομικές σκοπιμότητες και όχι μόνο;
Θα κρίνετε τους ταλαίπωρους αναπληρωτές και ωρομίσθιους τους οποίους στέλνετε στην άκρη της Ελλάδας και τους ζητάτε να τα βγάλουν πέρα με 650 € το μήνα;
Παραβλέπω την άθλια υλικοτεχνική υποδομή και πάω στους “αξιόπιστους” αξιολογητές σας εκ των οποίων όπως είναι γνωστό οι περισσότεροι δεν έχουν πιάσει ποτέ κιμωλία στα χέρια τους και ούτε έχουν ακούσει ποτέ να χτυπάει κουδούνι σχολείου. Με μοναδικό τους προσόν την κομματική τους “αφοσίωση” τους δώσατε θέσεις, αξιώματα και δικαίωμα για να κρίνουν τους πραγματικούς εργάτες της εκπαίδευσης.
Κύριοι!… μη ξεχνάτε ότι και οι “Κρίνοντες … κρίνονται” οπότε για να κρίνετε κάποιους δεν αρκούν οι βαθυστόχαστες θεωρίες και οι ασκήσεις επί χάρτου αλλά η πραγματική γνώση από την τριβή και την εμπειρία η οποία θα πηγάζει από την επαφή με το χώρο και κυρίως με τους ανθρώπους δηλ. τους εκπαιδευτές και τα παιδιά.
Αν έχετε λοιπόν πραγματικά την πρόθεση να προσφέρετε κάτι ουσιαστικό στην εκπαίδευση, πηγαίνετε στα σχολεία και καθίστε για λίγες ώρες δίπλα τους για να δείτε, να ακούσετε και να αφουγκραστείτε από κοντά τα προβλήματα τους και είναι σίγουρο τότε πως από “κοινού” θα μπορέσετε να βρείτε τις σωστές λύσεις!
Read more

ΠΛΗΡΩΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΙΑ ΓΚΟΜΕΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ





Σοβαρό θέμα Από την Πασοκοβρώμικη Ε.Στάη





http://anti-ntp.blogspot.com/2012/09/blog-post_7171.html
Read more

Αλλάζουν τα πάντα στη φορολογία για 8,5 εκατ. πολίτες – Θα ελέγχονται όλα τα έξοδά μας – Πρόσθετοι φόροι για τους παραβάτες


- Οι έλεγχοι είναι κατά το αμερικάνικο πρότυπο – Αυτό δεν αφορά μόνο ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και μισθωτούς ακόμα και εισοδηματίες – Όλες οι δαπάνες σε μετρητά θα ελέγχονται μια – μια – Μεταξύ των δαπανών θα είναι και δάνεια, πιστωτικές κάρτες

Μεγάλες αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των εισοδημάτων, από τις εφορίες, για περίπου 8.500.000 πολίτες έφερε η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.
Με βάση την τροπολογία αυτή, η εφορία από δω και πέρα δεν θα υπολογίζει το εισόδημα των φορολογουμένων μόνο με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα αλλά θα ελέγχονται και θα διασταυρώνονται παράλληλα οι καταθέσεις των πολιτών, και θα καταγράφονται αναλυτικά οι καταναλωτικές δαπάνες σε μετρητά ή σε πιστωτικές κάρτες και δάνεια.
Με την τροπολογία αυτή το υπουργείο Οικονομικών επεκτείνει σε όλες τις κατηγορίες φορολογουμένων (μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, εισοδηματίες) τις έμμεσες τεχνικές φορολογικού ελέγχου που ήδη εφαρμόζονται στους ελεύθερους επαγγελματίες.


Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, ο νέος τρόπος ελέγχου θεωρείται αναγκαίος για να υπάρχει μια ισορροπημένης στρατηγική φορολογικής συμμόρφωσης που θα διευκολύνει το έργο των εφοριών και των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους και θα συμβάλει στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της δικαιότερης φορολογικής μεταχείρισης.
Πλέον, η εφορία μέσω των ειδικών προγραμμάτων του συστήματος TAXIS θα μπορεί να αναλύει σε βάθος τη ρευστότητα του φορολογούμενου και το βιοτικό του επίπεδο, ενώ όσον αφορά το θέμα των καταθέσεων οι φοροελεγκτικές αρχές θα μπορούν να προχωρούν αυτόματα και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες σε άρση του τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου και να εξετάζουν με αυτοματοποιημένη διαδικασία τις αναλήψεις και τις καταθέσεις των φορολογουμένων για να δουν εάν υπάρχουν κρυφές δαπάνες ή και εισοδήματα και στην συνέχεια να επιβάλουν πρόσθετους φόρους στους παραβάτες.
Mε την τροπολογία ορίζεται πλέον ότι οι τεχνικές αυτές, δεν αφορούν μόνο τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά όλους τους φορολογούμενους (πχ. Μισθωτούς, εισοδηματίες κ.α.)
Στη σχετική διάταξη ορίζεται, μεταξύ άλλων, ότι το εισόδημα μπορεί να προσδιοριστεί με βάση τη ρευστότητα του φορολογούμενου, την καθαρή θέση του (συνολική αξία περιουσίας) και το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων και των δαπανών του σε μετρητά.

Read more

ΗΧΗΡΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ.Γκάλλοπ: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτη η Χρυσή Αυγή


Γκάλλοπ: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτη η Χρυσή Αυγή

Προηγούμενο με 2 ποσοστιαίες μονάδες της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζει
τον ΣΥΡΙΖΑ, δημοσκόπηση της VPRC.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αναγωγή συγκεντρώνει 30%, η Νέα Δημοκρατία 28%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 12% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 7,5%.

Εδικότερα:

ΣΥΡΙΖΑ: 30%

ΝΔ: 28%

Χρυσή Αυγή: 12%

ΠΑΣΟΚ: 7,5%

Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7%

ΚΚΕ: 6%

ΔΗΜΑΡ: 4%

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ελλάδα Αύριο», είναι ο Φώτης Κουβέλης, ενώ οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση σε ποσοστό 86%, παρουσιάζοντας μεγάλη αύξηση σε σχέση με το 77% που ήταν τον Ιούλιο.

Read more

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας Έτοιμη η Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ και … τα συλλαλητήρια



Η ώρα της Θεσσαλονίκης έφτασε.

Η πόλη προετοιμάζεται για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, καθώς ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 77η διοργάνωση.

Αυτή τη φορά όμως τα μέτρα ασφαλείας είναι κάτι παραπάνω από δρακόντεια, καθώς πλήθος εργατικών ενώσεων, ακόμα και οι ένστολοι, θα διοργανώσουν δυναμικές κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για τα οικονομικά  μέτρα και τις περικοπές στο εισόδημά τους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς θα τελέσει στις 10 το πρωί τα εγκαίνια της έκθεσης και αμέσως μετά θα συναντηθεί με τις διοικήσεις των υπό συγχώνευση εταιρειών HELEXPO και ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει μια πραγματική επίσκεψη-αστραπή στην φετινή ΔΕΘ, καθώς δεν θα δώσει ούτε την καθιερωμένη ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς το βράδυ του Σαββάτου, ούτε και τη συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Κυριακής.

Στο μέτωπο των κινητοποιήσεων τώρα, στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία του Λευκού Πύργου οι ένστολοι προγραμματίζουν συγκέντρωση, ενώ δεν έχει αποφασιστεί ακόμη εάν στη συνέχεια θα γίνει πορεία.

Το κεντρικό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους. Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης καθώς και πυροσβέστες.

Το συλλαλητήριο αυτό θα συμπέσει με την συγκέντρωση που ομοίως προγραμματίζει για το απόγευμα του Σαββάτου ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα συμμετέχει ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από βουλευτές του κόμματος. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στη συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου.

Συλλαλητήριο διοργανώνει και το ΠΑΜΕ, με την Αντιεξουσιαστική Κίνηση για τις 6 το απόγευμα στο Συντριβάνι, ενώ την ίδια ώρα στην Καμάρα έχουν προγραμματίσει κινητοποίηση και τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων μαζί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Την Κυριακή, στις 10 το πρωί, στη Θεσσαλονίκη θα ανέβει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα συναντηθεί με τις διοικήσεις της HELEXPO και ΔΕΘ και στις 11 θα πραγματοποιήσει ομιλία στο συνεδριακό κέντρο «Ν. Γερμανός».

Όσον αφορά τώρα τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, η ΕΛ.ΑΣ έχει κινητοποιηθεί και ήδη τελεί αυξημένες περιπολίες δικυκλιστών της ομάδας ΔΙΑΣ και εντατικούς ελέγχους στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Εκτιμάται ότι στη συμπρωτεύουσα θα βρίσκονται τις επόμενες ημέρες περίπου 3.500 αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα κι άλλες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας.

Το απόγευμα του Σαββάτου, όταν θα είναι σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις των συνδικάτων, σωματείων και φορέων, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας θα αναπτυχθούν σε καίρια σημεία και κεντρικούς δρόμους της πόλης, καθώς επίσης και μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ. Ανεξάρτητα από τα σημεία όπου θα καταλήξουν οι φετινές πορείες -δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά- αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται τόσο στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης, απ' όπου παραδοσιακά διέρχονταν ή κατέληγαν οι πορείες των διαδηλωτών, όσο και στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Σε εφαρμογή μπαίνουν και τα μέτρα της Τροχαίας και το Σάββατο δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Read more