Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

NEO ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ...!!!!!ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


Ελπίδες σε εκατοντάδες
ασθενείς που πάσχουν από νεφροκυτταρικό καρκίνο δίνει μία νέα φαρμακευτική ουσία, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα και στη χώρα μας.

Στη φαρέτρα των Ελλήνων γιατρών θα ενταχθεί το προσεχές διάστημα η παζοπανίμπη, το φάρμακο που έλαβε πρόσφατα άδεια κυκλοφορίας στην EE για τη θεραπεία του νεφροκυτταρικού καρκίνου, που αποτελεί τον πιο συχνό τύπο καρκίνου του νεφρού.

To νέο φαρμακευτικό σκεύασμα βελτιώνει σημαντικά την επιβίωση χωρίς εξέλιξη της νόσου και αναστέλλει την αγγειογένεση, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στον πολλαπλασιασμό του όγκου που προκαλείται από το νεφροκυτταρικό καρκίνο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η παζοπανίμπη έχει ήπιες έως μέτριες παρενέργειες, με τις πιο συνηθισμένες, τη διάρροια, την υπέρταση, τη μεταβολή του χρώματος του τριχωτού της κεφαλής, τον εμετό και την ανορεξία.

Ενδείκνυται για τη θεραπεία πρώτης γραμμής του προχωρημένου νεφροκυτταρικού καρκίνου, αλλά και για ασθενείς που έχουν λάβει προηγούμενη θεραπεία με κυτοκίνες. Παράλληλα διερευνάται αν μπορεί να χορηγηθεί για τη θεραπεία του σαρκώματος μαλακών μορίων, του καρκίνου των ωοθηκών, του τραχήλου της μήτρας, του μαστού, του πνεύμονα και του θυρεοειδή.

Σημειώνεται πως ο νεφροκυτταρικός καρκίνος είναι ο πιο συχνός τύπος καρκίνου του νεφρού, με τη συχνότητα εμφάνισης να αυξάνεται κατά 2% ετησίως σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Περίπου το ένα τρίτο των ασθενών με νεφροκυτταρικό καρκίνο έχει μεταστατική νόσο κατά τη διάγνωση, ενώ τα πιο συχνά σημάδια και συμπτώματα του νεφροκυτταρικού καρκίνου περιλαμβάνουν κόπωση, απώλεια βάρους, αναιμία, αιματουρία και πόνο στα πλευρά ή την οσφυϊκή μοίρα.