Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Καληνύχτα και Καλή Ανάσταση!!! Evanthia Reboutsika - We Will Meet Again ♫ ▄ █ ▄ █ ▄ █ ▄ ♫

Read more

ΕΥΧΕΣ


Αδέλφια καλή Ανάσταση στον καθένα προσωπικά και στο Έθνος μας.
Ξεκινάμε με την πρώτη αύριο…
Ακολουθούν άλλες δύο μέσα στο 2013…

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΣΧΑΛΙΕΣ – Του Δρ. Βαρδάκα Κωνσταντίνου

Read more

ΤΟΝ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ'' ΘΕΡΜΑ'' Σπέτσες: Αποδοκίμασαν τον ΓΑΠ στον επιτάφιο


Ο άνθρωπος που κατέστρεψε την πατρίδα μας βάσει σχεδίου και που οδήγησε χιλιάδες Ελλήνων να μην έχουν πλέον τα βασικά είδη διατροφής στην καθημερινότητά τους, τολμά να παρευρίσκεται δημοσίως στον επιτάφιο, ή σε οποιαδήποτε άλλη δημόσια εκδήλωση. 
Ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε γύρω στις 21.00 το βράδυ στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στην περιοχή της Κουνουπίτσας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άντα.Μόλις έγινε αντιληπτός υπήρξε μία παγωμάρα στους πιστούς που ήταν συγκεντρωμένοι στον προαύλιο χώρο.
 
Δύο άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας τον συνόδευαν αλλά από μεγάλη απόσταση και διακριτικά, προφανώς μετά από δική του εντολή.  
 
Ο Γιώργος Παπανδρέου κρατώντας το κερί του κάθισε για λίγο έξω από την εκκλησία, ακούγοντας με κατάνυξη την θεία λειτουργία και στη συνέχεια πέρασε στο εσωτερικό της για να προσκυνήσει τον Επιτάφιο. Κάποιοι φώναξαν " Καλά δεν ντρέπονται Έχουν τα μούτρα και κάνουν δημόσιες εμφανίσεις?. ».
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
Read more

Ναζιστικο παραλήρημα Ρέσλερ κατά Μπαρόζο! Άφωνη η υπόλοιπη Ευρώπη παρακολουθεί το ράιχ να προκαλεί…


20130504-202045.jpg

Στα όρια της παραφροσύνης ο Ρέσλερ, θυμίζει τις μαύρες προπαγανδιστικές εκπομπές του Χίτλερ πριν τον δεύτερο παγκόσμιο πολεμο, όπου κατηγορούσε τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ότι ληστεύουν την “τιμια Γερμανία” προς όφελος των Εβραίων. Όπου Εβραίοι σήμερα, βάλτε Έλληνες. Η υπόλοιπη Ευρώπη με ηγεσίες ανδρείκελα – εκβιαζόμενους από τους Γερμανούς κάθονται άφωνοι και ανέχονται τις προσβολές, τα ψέμματα, τις προκλήσεις. Η ιστορία δεν συγχωρεί και επαναλαμβάνεται όταν δεν την σέβεσαι.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ κατηγόρησε σήμερα τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ότι έθεσε εν αμφιβόλω με «ανεύθυνο» 
τρόπο την πολιτική δημοσιονομικής προσαρμογής στην ΕΕ.
«Είναι ανεύθυνο όταν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αμφισβητεί την πολιτική δημοσιονομικής προσαρμογής στις χώρες της ΕΕ», τόνισε ο Ρέσλερ μιλώντας στη Νυρεμβέργη, στη νότια Γερμανία, όπου το κόμμα του, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) πραγματοποιεί το συνέδριό του ως την Κυριακή για να συζητήσει και να εγκρίνει το πρόγραμμά του ενόψει των βουλευτικών εκλογών, που πρόκειται να διεξαχθούν σε πέντε μήνες.
Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες, που κυμαίνονται περί το 5% στις δημοσκοπήσεις, πρέπει να περάσουν αυτό το όριο να παραμείνουν στην Μπούντεσταγκ στις βουλευτικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου.
Πολλά στελέχη των συντηρητικών και των φιλελεύθερων —των κομμάτων που συναποτελούν την κυβέρνηση συνασπισμού της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ— επέκριναν την παράταση δύο ετών που δόθηκε στη Γαλλία από τις Βρυξέλλες για να εκπληρώσει τα κριτήρια που έχει ορίσει η ΕΕ για την μείωση του ελλείμματός της κάτω από το 3%.
Για να καταπολεμηθούν «με διάρκεια» τα αίτια της κρίσης χρέους, ο φιλελεύθερος υπουργός εκτίμησε ότι επαφίεται στις κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών κρατών να ανατάξουν τους προϋπολογισμούς τους.
«Πρέπει να ενισχύσουμε την ανάπτυξη. Να ανατάξουμε τους προϋπολογισμούς. Πρέπει να κάνουμε αποταμιεύσεις», επέμεινε ο Ρέσλερ. «Η Γερμανία δίνει το καλό παράδειγμα» στην υπόλοιπη Ευρώπη σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική και την δημοσιονομική προσαρμογή, υποστήριξε. «Δεν δαπανούμε περισσότερα. Αλλά λιγότερα», σημείωσε ο ηγέτης του FDP.
Ο Ρέσλερ υπενθύμισε πως το Βερολίνο αναμένει να παρουσιάσει το 2014 έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, τον πρώτο έπειτα από 40 χρόνια.
Πάντως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπερασπίστηκε αντίθετα την απόφαση της Επιτροπής να δώσει μια διετή παράταση στη Γαλλία για να επιτύχει τους καθορισμένους δημοσιονομικούς στόχους της, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται αύριο. Ο Σόιμπλε είπε ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας επιτρέπει «μια ορισμένη ευελιξία στην εφαρμογή των κανόνων».
Με πληροφορίες από Ναυτεμπορική.

Read more

Βγήκανε σεργιάνι τα δημοσιογραφόμουτρα αυτοί που αποτελούν τον εθνικό κορμό


 
Αρθρογράφος: 
Χρήστος Κάτσικας

Βγήκανε σεργιάνι τα δημοσιογραφόμουτρα
αυτά που αποτελούν τον εθνικό κορμό
 
 
Δεν πρόλαβαν οι εκπαιδευτικοί να εκδηλώσουν τις διαθέσεις τους να αγωνιστούν ενάντια στην πολιτική που αφανίζει το δημόσιο σχολείο, τη δουλειά τους και τις ζωές τους και αμέσως έπιασαν δουλειά οι εργολάβοι της παραπλάνησης και συκοφάντησης όσων τολμούν να αντιστέκονται.
Μια ματιά να ρίξει κανείς στις εφημερίδες των τελευταίων ημερών μπορεί να το διαπιστώσει: "Απειλούν τις εισαγωγικές εξετάσεις" Μακεδονία, "Απεργία στις εξετάσεις-δεν ντρέπονται οι καθηγητές" Άρθρο της Κυριακής, "Γιατί η ΟΛΜΕ παίζει ξανά με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις" Πρώτο Θέμα, "Νάρκη της ΟΛΜΕ στις Πανελλαδικές" ΤΟ ΒΗΜΑ, "Σύγκρουση με θύματα τους μαθητές" 6 ΜΕΡΕΣ, "Τρόμος για τις Πανελλαδικές" Δημοκρατία, "Αγωνία για 100.000 υποψήφιους" Ελεύθερος Τύπος, "Στον αέρα η απεργία στις Πανελλαδικές" ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, "Απειλούν να τινάξουν στον αέρα τις Πανελλαδικές" ΗΜΕΡΗΣΙΑ κλπ. 
 
Κι οι ποιητές με χέρι υγρό,
υμνούνε της πατρίδας τον χαμό,
κάνουν με θέρμη τα στοιχειά στιχάκια,
με τους σοφούς του κράτους τα ‘χουνε πλακάκια,
σαν χέλια γλοιώδικα έχουν πουληθεί,
τους έχω σιχαθεί (ΒΟΛΦ ΜΠΙΡΜΑΝ)
 
Τις επόμενες μέρες είναι σίγουρο ότι θα ξεκινήσουν οι δημοσιογράφοι της αυλής και της οθόνης, αυτοί που εξασφαλίζουν το παντεσπάνι τους από τη δυνατότητα να κόβουν το ψωμί των εργαζομένων. Είναι γνωστή η τακτική τους. Θα ανακαλύψουν τώρα τους μαθητές "που βρίσκονται στην πιο κρίσιμη φάση της ζωής τους", θα πονέσουν για τους γονείς "που αγωνιούν για την τύχη των παιδιών τους", θα θυμηθούν τους "βολεψάκηδες καθηγητές, τους τεμπέληδες, τους ιδιαιτεράκηδες", προσπαθώντας να ξεσηκώσουν την κοινή γνώμη ενάντια στους δασκάλους των παιδιών τους.
 
Αυτοί, οι πραιτωριανοί της εξουσίας, που καθόλου δε νιάζονται για την λεηλασία του δημόσιου σχολείου από τις καταστροφικές πολιτικές των κυβερνήσεων που στηρίζουν, αυτοί που αδιαφορούν για τις δεκάδες χιλιάδες νέων που οδηγούνται στο πιο λασπωμένο μέλλον της ιστορίας, αυτοί που αδιαφορούν για τις χιλιάδες ώρες διδασκαλίας που χάνονται από την αδιαφορία των πατρώνων τους, αυτοί που κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά στις απολύσεις, τις αργίες, τη φτώχεια και τη δυστυχία που έχουν φέρει και φέρνουν οι πολιτικές που στηρίζουν, αυτοί που την ώρα που πωλείται αντί πινακίου φακής η Πατρίδα και αφανίζονται ανθρώπινες ζωές, σφυρίζουν αδιάφορα, αυτοί που με τη φωνή της σειρήνας πασχίζουν να πείσουν ότι η κόλαση είναι μονόδρομος, ΑΥΤΟΙ οι ίδιοι, δελτία τύπου της πιο βάρβαρης πολιτικής, ΤΩΡΑ θα χύσουν το δάκρυ τους, θα τρεμοπαίξουν τη φωνή τους, για να πείσουν τους θεατές ότι ο εχθρός είναι οι ανάλγητοι δάσκαλοι. 
 
Μαζί μας, τελεφταίοι, με το βαπόρι
πρεζάκηδες, αλάνια, λαθρεμπόροι.
Ξεπίτηδες, για να φανεί, πως ίσια
λογιούνται η Λεφτεριά και τα χασίσια (Κ. Βάρναλης)
 
Και βγάζει η παλατιανή δημοσιογραφία όλα τα γνωστά της όπλα στο σεργιάνι. Και θα ανακαλύψει τον δάσκαλο που "την κοπάνησε δυο χρόνια από το σχολείο ατιμώρητα", τον καθηγητή που " πιάστηκε στα πράσα να κάνει ιδιαίτερα στους μαθητές του" το νηπιαγωγό που "καταχράστηκε χρήματα της σχολικής επιτροπής", την κοινωνιολόγο που "πιάστηκε με χασίς", τον γυμναστή "που ήταν παιδεραστής", επίτηδες, για δαιμονίσει την κοινή γνώμη και να μπλέξει σε κουβάρι αξεδιάλυτο τις διώξεις εκπαιδευτικών που αγωνίζονται για να υπερασπίσουν το δημόσιο σχολείο, τις αργίες εκπαιδευτικών επειδή "διατύπωσαν κριτική στους ανωτέρους τους", τις απολύσεις εκπαιδευτικών γιατί πήραν μέρος σε κινητοποιήσεις και συνελήφθηκαν.
   
 
 
Όπου κι αν πας, θα κουβαλείς τα σίδερα που σου τα βάλαν
οι όμοιοι σου κι όχι οι ουρανοί.
Όσο μαζέβεις την ψυχή σου, την παρθενιά της για να σώσεις,
τόσο την κάνεις πιο στενή.
 
 
Εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι. Κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες της παραπλάνησης. Γυρίστε την πλάτη σε αυτούς που δουλειά τους είναι να στρέφουν τον έναν εργαζόμενο εναντίον του άλλου για να περνάνε καλύτερα οι πολιτικές της φτώχειας, της τρομοκρατίας και της υποτέλειας. Σηκώστε ψηλά το κεφάλι. Δώστε μαζί τον αγώνα γιατί όποιος δεν πάρει μέρος στον αγώνα θα υποστεί την ήττα.
 


Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/apopsi/%CE%B2%CE%B3%CE%AE%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B5-%CF%83%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AC-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%BC%CF%8C#ixzz2SLSXyQxO
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook
Read more

...ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΤΗΝΟΥ.








ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΤΗΣ & ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΟΥΜΠΙΑΣ
Read more

Άγιο Φως: Η τελετή της αφής της θεϊκής φλόγας

Η θεϊκή φλόγα εμφανίζεται στον ελληνορθόδοξο πατριάρχη, και μόνο σ' αυτόν, στις 12 το μεσημέρι ακριβώς κάθε Μεγάλου Σαββάτου.


Άγιο Φως: Η τελετή της αφής της θεϊκής φλόγας


Αξίζει να σημειωθεί ότι η αφή δεν μπορεί να γίνει από ετερόδοξο -μη ορθόδοξο δηλαδή- χριστιανό, αλλά και το φαινόμενο δεν λαμβάνει χώρα κατά το Πάσχα των καθολικών, το οποίο πολύ συχνά δεν συμπίπτει με το ορθόδοξο. Οι θρύλοι λένε ότι όποτε επιχειρήθηκε κάτι διαφορετικό, το Άγιο Φως δεν εμφανίστηκε.
Η ιστορία του Αγίου Φωτός έχει μια μακρά ορθόδοξη παράδοση. Ήταν ο Άραβας αλ Ρασίντ που παρέδωσε τα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων στους χριστιανούς την εποχή του Καρλομάγνου (768-814 μ.Χ.), με τον θάνατο βέβαια του χαλίφη, το 889 μ.Χ., να φέρνει ανάκληση των ιερατικών προνομίων.
Λίγο αργότερα, το 1118 μ.Χ., ο κατακτητής της Ιερουσαλήμ Σαλάχ Ελ Ντιν παραχωρεί τα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων στους ορθόδοξους μοναχούς, ορίζοντας ότι «ο πατριάρχης των Ελλήνων θα είναι ο κύριος του Καμαρέ (ναού του Παναγίου Τάφου) και αυτός θα παίρνει από τον τάφο του Ικάς το Άγιον Φως για να το μοιράζει στους Ναζωραίους (χριστιανούς)».
Τελετή του Αγίου Φωτός
Τόνοι μελανιού έχουν χυθεί στην προσπάθεια επίρρωσης ή ακύρωσης του θαυματουργού χαρακτήρα της αφής του Αγίου Φωτός. Το τελετουργικό του μέρους είναι λίγο-πολύ γνωστό: στις 10 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος στον Πανάγιο Τάφο, για να εξακριβωθεί ότι δεν υπάρχει μέσα στον ναό κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει φωτιά, και αμέσως μετά τον σφραγίζουν με το μελισσοκέρι που είχε ετοιμαστεί το πρωί.
Το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου, ο ορθόδοξος πατριάρχης με τη συνοδεία του -αρχιερείς, ιερείς και διακόνους-, αλλά και τον Αρμένιο πατριάρχη, μπαίνει στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως και αμέσως μετά αρχίζει η Ιερή Λιτανεία. Μετά τη λιτανεία, αποσφραγίζεται ο Πανάγιος Τάφος και ο πατριάρχης βγάζει την αρχιερατική στολή του και μένει μόνο με το λευκό στιχάριο. Κατόπιν ο πατριάρχης Ιεροσολύμων λαμβάνει τους σβηστούς πυρσούς και εισέρχεται στο Ιερό Κουβούκλιο. Όλα τα καντήλια είναι σβηστά και τίποτα δεν είναι αναμμένο στον Ιερό Ναό, με τον πατριάρχη να λέει την προσευχή και το Άγιο Φως να κατέρχεται.


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/304536/agio-fos-i-teleti-tis-afis-tis-theikis-flogas#ixzz2SKpeV8cR
Read more

ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΕΛ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ



20130504-124125.jpg

Αποκαλύπτει η Τρολυμπία
Οι πληροφορίες δεν επιδέχονται κριτικής, αφού είναι από το έγκριτο “Βήμα”.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο αυτοδημιούργητος βουλευτής Ανδρέας Ψυχάρης είναι πλέον η νέα κεφαλή της αδελφότητας των Ελλοχίμ και το έργο της συμμαχίας με την κινεζοδρακονιανή αδελφότητα είναι αποκλειστικά δικό του, δίνοντας ως αντάλλαγμα το 
πανίσχυρο Μποζόνιο που ανακάλυψε με την βοήθεια της END και του Θ. Καρυώτη.
Απομένει να δούμε πως θα αντιδράσει σε μία τέτοια εξέλιξη ο γνήσιος υπέρμαχος του μνημονίου, Άδωνις Γεωργιάδης. Ο μόνος πολιτικός στην ιστορία που κατάφερε να ενσωματωθεί σε κόμμα χωρίς να υποχωρήσει ούτε ίντσα από τις αρχές του. Αντίθετα, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο στην σύγχρονη πολιτική ιστορία η μετακίνηση ενός κυβερνώντος κόμματος για να ενσωματώσει βουλευτή αντιπάλου.
Η μάχη αναμένεται αδυσώπητη.

Read more

Το πρωτοπαλίκαρο της Μαφίας



Στη φανταστική αυτή οργάνωση, ο πολιτικός μας υποδύεται το ρόλο του ατόμου που αναλαμβάνει να εκτελέσει τις εντολές του Νονού, έχοντας την πεποίθηση πως κάποια στιγμή θα τον διαδεχτεί στην εξουσία

Γράφει ο Ιάκωβος Ιωάννου 


Με συγκεχυμένα συναισθήματα και με αντικρουόμενες σκέψεις παρακολουθεί κανείς την περιπέτεια του πρώην υπουργού, του μοναδικού πολιτικού στη σύγχρονη ελληνική ιστορία που κατηγορείται για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος, με την ευρύτερη έννοια της έκφρασης.

Μόνο αυτός, αποκλειστικά και μόνο για τον εαυτό του, σε καμία περίπτωση για το κόμμα του, χωρίς κανένας άλλος να το αντιληφθεί, να υποψιαστεί έστω κάτι, φέρεται ότι εισέπραξε προμήθειες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Κανένας άλλος πριν ή μετά από αυτόν δεν "προσβλήθηκε" από τον ιό της διαπλοκής, δεν "ενέδωσε" στις τακτικές των διεθνών διαφθορέων και δεν διανοήθηκε ποτέ να εισπράξει προμήθεια, παρά το ότι είναι νομοτελειακά (10%) μέρος της όλης διαδικασίας.

Το αναμφισβήτητο αυτό γεγονός, η μεγάλη τύχη της Ελλάδας δηλαδή να μην έχει κανέναν απολύτως διεφθαρμένο πολιτικό άνδρα, αποδεικνύεται από το ότι, ουδείς μέχρι σήμερα δεν προφυλακίστηκε για τέτοιου είδους εγκλήματα.     

Αφήνοντας κανείς κατά μέρος την πραγματικότητα και θέλοντας να κοιτάξει το θέμα από μία άλλη οπτική γωνία, βάζει σε λειτουργία τη φαντασία του, τοποθετώντας στη θέση του πολιτικού κόμματος μία οργάνωση "τύπου" Μαφίας.

Στη φανταστική αυτή οργάνωση, ο πολιτικός μας υποδύεται το ρόλο του πρωτοπαλίκαρου, αυτού δηλαδή που αναλαμβάνει και εκτελεί τις εντολές του Νονού (Godfather), ως το δεξί του χέρι. Ως συνήθως, πρόκειται για ένα εμφανίσιμο, μυώδες άτομο, με ελάχιστο μεν μυαλό, αλλά με την ικανότητα να φέρνει εις πέρας τις αποστολές που του ανατίθενται.

Κάποια στιγμή όμως ο Νονός πεθαίνει, οπότε η οργάνωση είναι υποχρεωμένη να επιλέξει έναν άλλο στην ηγεσία της. Φυσικά το πρωτοπαλίκαρο πιστεύει πως η θέση του ανήκει δικαιωματικά, αφού ήταν ανέκαθεν ένα είδος υπαρχηγού της οργάνωσης. Ακόμη καλύτερα, αυτό του έλεγε ο Νονός, έτσι ώστε να τον χειρίζεται ευκολότερα και να μην φέρνει καμία αντίρρηση στις εντολές του.

Όμως, δεν είναι ο μοναδικός που θέτει υποψηφιότητα για τη θέση. Προς μεγάλη του έκπληξη δε, ο "ανταγωνιστής" του είναι κάποιος, ο οποίος κατά κάποιον τρόπο πρόδωσε στο παρελθόν το Νονό, αντιδρώντας στις εντολές του. Εκτός αυτού δεν είναι καθόλου εμφανίσιμος ή μυώδης, χωρίς να μπορεί κανείς να τεκμηριώσει ότι διαθέτει πράγματι αυτό που λείπει από το πρωτοπαλίκαρο: το μυαλό.



Χωρίς πολλά λόγια, ο ανταγωνιστής κερδίζει την εκλογή ακριβώς στο νήμα, με ελάχιστη διαφορά. Το γεγονός αυτό βέβαια σοκάρει το "πρωτοπαλίκαρο", το οποίο μέσα σε μία στιγμή χάνει εντελώς το έδαφος κάτω από τα πόδια του. Αμέσως μετά, μέσα από έναν καταιγισμό συναισθημάτων απογοήτευσης, αποστροφής, βίαιης αντίδρασης και εκδίκησης, αλλάζει ριζικά το σκοπό που είχε θέσει στη ζωή του, αφού ο σκοπός αυτός τον είχε προδώσει.

Τοποθετεί λοιπόν την πολυτελή διαβίωση και την απόκτηση χρημάτων, με κάθε τρόπο και με κάθε μέσον, ως το μοναδικό σκοπό της ζωής του. Για να τα καταφέρει δε, χρησιμοποιεί την οργάνωση και τις μεθόδους της, όπου και όπως μπορεί. Άλλωστε, τα μαύρα χρήματα έρρεαν ανέκαθεν στα ταμεία της, ενώ δεν ήταν ο μόνος που τα τροφοδοτούσε.  

Φυσικά γνωρίζει πως δεν είναι ο μοναδικός που το επιχειρεί, ότι δηλαδή έχει πολλούς ανταγωνιστές στο κόμμα του, οι οποίοι έχουν τον ίδιο σκοπό: το χρήμα. Αυτό όμως δεν τον απογοητεύει καθόλου. Αντίθετα, τον διευκολύνει, αφού είναι σίγουρος ότι κανένας δεν θα τον καταδώσει, φοβούμενος τα αντίποινα.     

Τα χρόνια περνούν, ο στόχος του επιτυγχάνεται και τίποτα δεν συμβαίνει, έως εκείνη την καταραμένη στιγμή που το "αντικείμενο" της υπεξαίρεσης, η χώρα του, χρεοκοπεί. Για κακή του τύχη δε, επειδή δεν ακολούθησε τους διεθνείς κανόνες των "υπεξαιρετών" και εμφάνισε τα χρήματα που ιδιοποιήθηκε, μέσα από την πολυτελή διαβίωση του, είναι ο πρώτος και ο μοναδικός που κατηγορείται για διαφθορά και υπεξαίρεση.

Όλα τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης αρνούνται με θράσος την οποιαδήποτε γνώση του θέματος, πόσο μάλλον τη συμμετοχή τους, εγκαταλείποντας τον κυριολεκτικά στη μοίρα του. Άδικα βέβαια κατά τον ίδιο, ο οποίος βροντοφωνάζει πως είναι αθώος, με την έννοια ότι δεν είναι ο μοναδικός που χρησιμοποιεί την πολιτική, την κυβερνητική του θέση, την ανοησία του λαού και την κομματική του ιδιότητα, για να πλουτίσει. Σωστά, από την "αρρωστημένη" αυτή οπτική γωνία.  

Κλείνοντας, αυτό που δημιουργεί μεγάλη εντύπωση είναι η στάση του, το ότι δηλαδή δέχεται τη θέση του "εξιλαστήριου θύματος", χωρίς να καταδίδει κανέναν από τους συνεργάτες και συνοδοιπόρους του. Εάν επρόκειτο για τη Μαφία, θα ήταν βέβαια απολύτως κατανοητό, λόγω της γνωστής σε όλους μας "Omerta".

Όμως, ένα πολιτικό κόμμα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί ή να θεωρηθεί εγκληματική οργάνωση, όπως η Μαφία. Θα ήταν μεγάλη ντροπή για όποιον δεν δίσταζε να κάνει τέτοιες απαράδεκτες σκέψεις και κακόπιστους παραλληλισμούς.  

Επομένως, η στάση του "πρωτοπαλίκαρου" δεν είναι καθόλου εύκολο να εξηγηθεί, εκτός εάν έχει κάποιο σχέδιο που θα "εκτυλιχθεί" κατά τη διάρκεια της δίκης. Ίδωμεν.

Πηγή
http://kostasxan.blogspot.gr/2013/05/blog-post_2340.html
Read more

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ -ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

Ταξίδι στην ανοιξιάτικη βροχή...

Στίχοι: 

Τάκης Σωτηρχέλλης
Μουσική: 
Τάκης Σωτηρχέλλης 



Όνειρο κι αυτό
σ' αγγίζω και σε χάνω
μάτια μου γλυκά μου
αχ πόσο σ' αγαπώ



Ένα σου φιλί
θέλω να χορτάσω
αχ να το κρατήσω
για πάντα φυλακτό



Βγαίνω στη βροχή
μόνο αυτή σου μοιάζει
μάνα που αγκαλιάζει
ό,τι όμορφο ξεχνώ



Έφερα κρασί
αντάμα να το πιούμε
που φεύγεις να τα πούμε
για ύστερη φορά



Και σου τραγουδώ
δεν μπορώ να κλάψω
μέσα απ' το τραγούδι
βρίσκω ό,τι αγαπώ
Read more

ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΒΕ ΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ… ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ!!!


Σαν σήμερα ακριβώς πριν έναν χρόνο, στις 4.5.2012, μιλούσε ο Βενιζέλος στην κεντρική προεκλογική ομιλία του ΠΑΣΟΚ στην πλατεία Συντάγματος, δύο ημέρες πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Δείτε τι κατέγραψε η ερασιτεχνική κάμερα εκείνη την ημέρα και θυμηθείτε τι είχε γίνει… δεν είναι τυχαίο ότι έγιναν 450.000 προβολές περίπου σε αυτά τα βίντεο!!!!!
Μην ξεχνάτε ότι τότε το ΠΑΣΟΚ ήταν το ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ στην Ελλάδα που είχε κερδίσει με συντριπτική διαφορά τη ΝΔ στις εκλογές του 2009.
Πακιστανοί με σημαίες του ΠΑΣΟΚ γεμίζουν το χώρο!!! Ο Βενιζέλος μιλάει και δίπλα από την εξέδρα ο χώρος είναι άδειος.
Τότε έρχονται σε σειρά Πακιστανοί πολίτες με σημαίες του ΠΑΣΟΚ για να γεμίσουν τον χώρο!!!
Στο τέλος του βίντεο μπορείτε να δείτε κάποιον που τους λέει να κουνήσουν τις σημαίες!!!!!!

Ο Βενιζέλος εμφανίζεται και δεν έχει κόσμο!!!

Ο Βενιζέλος εμφανίζεται και η πλατεία Συντάγματος είναι άδεια ακριβώς αριστερά και δεξιά της εξέδρας… και φυσικά είναι εντελώς άδειες όλες οι πτέρυγες τις πλατείας!!!
Ο κόσμος ήταν μόνο στον άξονα της πλατείας…
Δεκάδες προσαγωγές πολιτών στην συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ
Δείτε τρεις από τις 25 περίπου προσαγωγές που έκανε η “ασφάλεια” πριν και κατά την διάρκεια της προεκλογικής ομιλίας του Βενιζέλου στο Σύνταγμα (4.5.2012).
Προσήγαγαν πολίτες χωρίς λόγο, οι οποίοι κάθονταν στην καφετέρια “Παναθήναιον” ή στα πεζούλια στην πλατεία και οι οποίοι απλά παρευρίσκονταν χωρίς ούτε να μιλούν, ούτε να προκαλούν και ούτε να έχουν στην κατοχή τους αντικείμενα.
Σημειώνεται ότι ΟΛΟΙ οι προσαχθέντες επιδείκνυαν αστυνομικές ταυτότητες.
Βία από Γιώργο Χαραλαμπόπουλο (ΠΑΣΟΚ) σπάει κάμερα
Άσκηση βίας από τον Γιώργο Χαραλαμπόπουλο (υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ), όπου προσπαθεί να αρπάξει και να σπάσει κάμερα πολίτη κατά την διάρκεια της προεκλογικής ομιλίας του Βενιζέλου.
Ο πολίτης λίγα λεπτά νωρίτερα είχε γνωστοποιήσει στον Χαραλαμπόπουλο ότι εντός τις πλατείας γίνονται πολλές προσαγωγές από την Ασφάλεια χωρίς κανένα λόγο και αφού οι περισσότεροι προσαχθέντες είχαν επιδείξει τις αστυνομικές τους ταυτότητες.
Ζήτησε από τον Χαραλαμπόπουλο ως υποψήφιο του πασοκ να πάρει θέση αφού όλα αυτά συνέβαιναν εντός της προεκλογικής τους εκδήλωσης.
Ο Χαραλαμπούπουλος στην αρχή ήταν φιλικός με τον πολίτη και του ζήτησε να του δείξει τον αστυνομικό που έκανε τις αναίτιες προσαγωγές.
Ο πολίτης δεν μπόρεσε να βρει τον αστυνομικό καθώς αυτός είχε ανέβει στην οδό Όθωνος και ζήτησε από τον Χαραλαμπόπουλο να πάει μαζί του 30 μέτρα πιο μακριά για να συνομιλήσει μαζί του… τότε ο Χαραλαμπόπουλος ΑΠΑΙΤΕΙ να φέρει ο πολίτης τον αστυνομικό και αμέσως μετά ασκεί την ΒΙΑ που βλέπετε στο βίντεο!!!
Ψηφοφόρος ΠΑΣΟΚ θέλει να συνεχίσει η ζωή μας έτσι!!!
Η ψηφοφόρος – οπαδός επιθυμεί να συνεχίσει η χώρα με τον ίδιο τρόπο που χάραξε το ΠΑΣΟΚ μέχρι τώρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Περιήγηση στην άδεια πλατεία ενώ ο Βενιζέλος μιλάει
Δείτε την περιήγηση στην άδεια πλατεία Συντάγματος, ενώ ο Βενιζέλος μιλάει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ!!!
Βασίλης Νούσης
Read more

ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ MOODY'S «Nα πεθάνει η Ελλάδα της πείνας»



Ο πρώην αντιπρόεδρος της Moody’s, Κρίστοφερ Μαχόνι προτείνει την τακτική έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ δε διστάζει να χαρακτηρίσει ιδιαίτερα ανησυχητικό το σχέδιο της τρόικας για την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»: «Με βάση τη νέα φιλοσοφία της Ευρώπης για αυτοχρηματοδοτούμενα bail-out, το σχέδιο για την Ελλάδα είναι όπως φαίνεται να πεθάνει της πείνας, όπως η Ρουμανία τη δεκαετία του ’80. Η Κύπρος θα ακολουθήσει».

Ο κ. Μαχόνι τονίζει ότι «οι περιφερειακές χώρες τελικά πρέπει να βγουν από το ευρώ και τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Θα τους πάρει μια πενταετία. Οι περιφερειακές χώρες θα βγουν από το ευρώ ανάλογα με τα προγράμματά τους, που θα καθοδηγούνται από τα σπρεντ των ομολόγων και τη φερεγγυότητα τον τραπεζών. Όσο η τρόικα επιμένει στις πολιτικές αποπληθωρισμού, δεν υπάρχει ελπίδα για ανάπτυξη. Μια έξοδος από το ευρώ θα είναι πολύ άσχημη. Αλλά γιατί να έχουμε παρατεταμένη ύφεση πριν από τη μέρα της εξόδου αν η έξοδος είναι αναπόφευκτη;».

Τέλος ο κ. Μαχόνι εκφράζει την άποψη ότι οι τράπεζες στην Ελλάδα έπρεπε να κρατικοποιηθούν.

«Δεν υπάρχει νόημα να υπάρχουν πολλές διαφορετικές τράπεζες αν είναι να ανήκουν στο κράτος για την επόμενη δεκαετία. Όσο περισσότερες τράπεζες υπάρχουν, τόσο πιο πολλές οι πιθανότητες για διασώσεις και προσωπικές ενέργειες των διοικήσεων που οδηγούν σε κατάχρηση».

Τμήμα ειδήσεων defencenet
http://www.triklopodia.gr/2013/05/moodys-n.html
Read more