Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Παρέμβαση της δικαιοσύνης για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ




Εισαγγελική έρευνα με απρόβλεπτη κατάληξη, φοβούνται στελέχη του ΠΑΣΟΚ -Η έρευνα μπορεί να επεκταθεί στην εποχή Σημίτη και στα χρήματα που πήρε ο Τσουκάτος από τη Siemens -Ο Βενιζέλος «δίνει» Ρ. Σπυρόπουλο και Ν. Αθανασάκη.

Νομοτελειακή και φυσική εξέλιξη θεωρείται πλέον η παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τη ''μαύρη τρύπα'' στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, μετά την επικείμενη δημοσιοποίηση του πορίσματος ελέγχου που διενεργήθηκε για την περίοδο 2004-2011.

Πολλά στελέχη, όπως ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το άνοιγμα μιας διαδικασίας που θεωρούν ότι θα τραυματίσει το ΠΑΣΟΚ και ενδέχεται να το οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση.
Μάλιστα ο κ. Κακλαμάνης διεμήνυσε την ανησυχία του στον κ. Βενιζέλο, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες το βράδυ.
Ήδη ο κ.Γ. Παπανδρέου και στελέχη που πρόσκεινται σε αυτόν, θεωρούν αιτία πολέμου τις κινήσεις του κ. Βενιζέλου αλλά και τις διαρροές για το πόρισμα.
Ενδεχόμενη έρευνα της Δικαιοσύνης, θα επεκταθεί και προ της περιόδου του 2004 που αφορά την εποχή Σημίτη.

Κανείς δεν ξεχνάει το 1 εκατομμύριο μάρκα που ο Θ. Τσουκάτος παραδέχθηκε ότι πήρε από τον κ. Χριστοφοράκο της Siemens,για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ.
Από την πλευρά τους οι Βενιζελικοί θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε μία παρατεταμένη και διαρκή περίοδο φθοράς και παρακμής και χρειάζεται ένα πολύ ισχυρό σοκ για να ανακάμψει.
Το σοκ αυτό το προδιαγράφουν και το προσδιορίζουν ως μία πλήρη και οριστική ρήξη με το παρελθόν και ότι αυτό σηματοδοτεί. Θέλουν να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους με το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου. Η άκαμπτη στάση του κ. Βενιζέλου, κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον κ. Παπανδρέου και η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, που εκδόθηκε με εντολή του, δείχνει την κατεύθυνση που έχουν πάρει πλέον τα πράγματα.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δέχεται εισηγήσεις για ακραίες και ριζοσπαστικές ενέργειες, όπως τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ και τη μετεξέλιξή του σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κεντροαριστερό κόμμα, έως τη διαγραφή Παπανδρεϊκών, όπως του κ. Μ. Καρχιμάκη , ως ένα μήνυμα προς τον κ. Παπανδρέου.
Θιασώτες της σκληρής γραμμής και της ρήξης με τον πρώην Πρωθυπουργό είναι στελέχη όπως ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρουλάκης, ο κ. Λ. Γρηγοράκος,ο κ. Ο. Κωνσταντινόπουλος, η κ. Τώνια Αντωνίου αλλά και ο νυν Διευθυντής των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και πρώην Βουλευτής κ. Νίκος Σαλαγιάννης.

Με νέες διαρροές από την Ιπποκράτους, ''φωτογραφίζονται'' δύο στελέχη προσκείμενα στον κ. Παπανδρέου, ως υποχρεωμένα να παράσχουν εξηγήσεις για τη μαύρη τρύπα στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ.
Πρόκειται για το σημερινό διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο, που υπήρξε Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ επί Γ. Παπανδρέου και τον κ. Νίκο Αθανασάκη, τον ''διαχρονικό'' άνθρωπο των Παπανδρέου και επονομαζόμενο ''Αρκούδο''.

Ο κ. Αθανασάκης, την επίμαχη περίοδο, είχε διατελέσει Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και ακολούθως Δ/ντης του γραφείου του κ. Παπανδρέου.
Επιζήμιες εξάλλου θεωρεί τις κινήσεις του κ. Βενιζέλου και ο Κώστας Λαλιώτης αφού θεωρεί ότι θα βάλουν την ταφόπλακα στο ΠΑΣΟΚ και θα απαξιώσουν την ιστορία του.
http://www.triklopodia.gr/2013/05/blog-post_2051.html
Θα απαξιώσουν ... την ιστορία του!! Η ιστορία του είναι συνυφασμένη με την πιο αισχρή περίοδο διακυβέρνησης της μεταπολιτευτικής Ελλάδας! Δεν υπάρχει απαξίωση! Υπάρχει η ΑΛΗΘΕΙΑ που με πολύ σκληρό τρόπο μαθαίνουν οι πολίτες!