Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Είδηση – σοκ δείχνει το μέγεθος του σκανδάλου Παπακωνσταντίνου!

20121229-181035.jpgΕίναι ίσως το πλέον ενδεικτικό στοιχείο για το μέγεθος του εγκλήματος που συνετελέσθη με την λίστα Λαγκάρντ. Για πρώτη φορά, μετά από μέρες, όσο και αν ψάξαμε σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, δεν υπάρχει ούτε μία δήλωση του Γ, Κουράκου που να ζητά την άρση απορρήτου του τηλεφώνου του Βουλγαράκη. Ούτε μία λέμε! Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν έχει γίνει, μπορεί να την έκανε στο μπάνιο, στο χωλ, στο καφενείο. Το βέβαιον είναι ότι δεν έπαιξε πουθενά!
http://olympia.gr/2012/12/29/%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%83%CE%B7-
Read more

Μπερλουσκόνι: «Ο Μόντι θα λειτουργήσει ως στήριγμα της κεντροαριστεράς»


Μπερλουσκόνι: «Ο Μόντι θα λειτουργήσει ως στήριγμα της κεντροαριστεράς»

ΖΗΤΑΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΠΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ


Ανοικτή φραστική επίθεση εναντίον του Μάριο Μόντι εξαπέλυσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κατηγορώντας τον ότι δε σεβάστηκε τις εγγυήσεις που έδωσε ως πρωθυπουργός. Παράλληλα ο Καβαλιέρε θα ζητήσει εξεταστική επιτροπή προκειμένου να ερευνήσει τα αίτια της πτώσης της δικής του κυβέρνησής.
«Ο Μάριο Μόντι θα λειτουργήσει,ως στήριγμα της Κεντροαριστεράς και δεν σεβάστηκε τις εγγυήσεις, που μας είχε δώσει,όταν ανέλαβε πρωθυπουργός, πριν ένα χρόνο», δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό πρακτορείο Vista, ενώ πρόσθεσε ότι ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός «αποφάσισε να μπει στην πολιτική, χάνοντας, όμως, μεγάλο μέρος της αξιοπιστίας του. Διάλεξε να παραμείνει ισόβιος γερουσιαστής και να τεθεί επικεφαλής μιας σειράς κομματίδιων του κεντρώου χώρου».
Τέλος επιρρίπτει ευθύνες για την οικονομική κρίση της χώρας, τονίζοντας ότι «η Κεντροαριστερά και το Κέντρο του Μάριο Μόντι θέλουν να συνεχίσουν την οικονομική πολιτική λιτότητας, η οποία οδήγησε την Ιταλία στην σημερινή, ακραία, κατάσταση».
Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι σήμερα το μεσημέρι, κατά την άφιξή του στον σταθμό του Μιλάνου, σκοπεύει να ζητήσει εξεταστική επιτροπή η οποία θα ερευνήσει τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση της κυβέρνησής του, πριν δεκατρείς μήνες.
«Μιλάμε για πραγματική συνωμοσία. Θα κερδίσουμε και θα προχωρήσουμε στην σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπή, για να εξακριβώσουμε όλες τις λεπτομέρειες», δήλωσε ο Καβαλιέρε.
«Ο Μόντι λέει ότι έσωσε την Ιταλία από την καταστροφή, αλλά αυτά είναι μπαγαποντιές. Δεν είναι αλήθεια, δεν θα συνέβαινε καμία καταστροφή. Μιλάμε, απλώς, για μια πολιτική και χρηματιστική προσυμφωνημένη κίνηση», πρόσθεσε, ενώ δεν παρέλειψε να ανακοινώσει ότι θα κάνει μεγάλη προεκλογική καμπάνια σε όλη τη χώρα.
Από την πλευρά του, ο Μάριο Μόντι, από την Βενετία, περιορίσθηκε στο να δηλώσει ότι «είναι πεπεισμένος ότι η κατάσταση της Ιταλίας θα βελτιωθεί, αν όλοι εργασθούν για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου».


Πηγή: Μπερλουσκόνι: «Ο Μόντι θα λειτουργήσει ως στήριγμα της κεντροαριστεράς» | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/83647#ixzz2GSjOGT4a
Read more

Α Πα-Πα-Πα


Παπακωνσταντίνου - Παχτας-Παπαντωνιου. Μόνο ένας άλλος Πα- λείπει για να κάνουν το καρέ της συμφοράς.....

http://taxalia.blogspot.com/2012/12/blog-post_4445.html
Read more

Τοποθέτησαν εκρηκτικά κοντά στο σπίτι του Χριστόφια


Τοποθέτησαν εκρηκτικά κοντά στο σπίτι του ΧριστόφιαΕκρηκτικά μεγάλης ισχύος βρέθηκαν το πρωί κοντά στην εξοχική οικία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.
 
‘Όπως ανέφερε η κυπριακή αστυνομία πρόκειται για ποσότητα ΤΝΤ βάρους περίπου 1.500 γραμμαρίων και για έναν κοινό πυροκροτητή που εντοπίστηκαν σε απόσταση 500 μέτρων από το σπίτι στο Κελλάκι Λεμεσού.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας της Κύπρου δήλωσε ότι τα εκρηκτικά δεν ήταν κρυμμένα και ήταν σε άριστη κατάσταση. Ο εκπρόσωπος τόνισε πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες έρευνες για να διαπιστωθεί εάν τα εκρηκτικά προορίζονταν για βομβιστική ενέργεια κατά του Δ. Χριστόφια.
Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι με ευκολία κάποιος μπορεί να προσελκύσει σε τόσο κοντινή απόσταση την εξοχική κατοικία του προέδρου και να προβεί σε μία τέτοιου είδους πράξη.
Read more

Ποιος εκτέλεσε τους 3 πρόθυμους διαχειριστές της πιο σκοτεινής σκευωρίας της μεταπολεμικής Ευρώπης; Τι είναι αυτό το πολύ ΜΕΓΑΛΟ και πολύ ΚΑΚΟ που ετοιμάζουν για μας, χωρίς εμάς.????




Χρειάσθηκαν μόλις δύο χρόνια και κάτι ψιλά για να βγουν από τη μέση οι κάποτε πανίσχυροι διαχειριστές του Μνημονίου που άλλαξε τις ζωές όλων μας. 

Τρεις από δαύτους, ο Ντομινίκ Στρος Καν, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αποδείχθηκαν τελικά τόσο «αναλώσιμοι».

Αλήθεια τι συμβαίνει εδώ; Τι υπάρχει πίσω από τον τοίχο; Πίσω από το παραβάν. Τι μας κρύβουν; Ποιοι είναι αυτοί που κάνουν παιγνίδι τελικά;

Παρότι κάποιοι θα μιλήσουν για θεωρίες συνομωσίας, επιτρέψτε μας να σκεφθούμε φωναχτά, κάπως έτσι:...

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΕΙ ΑΣΘΜΑΙΝΟΝΤΑΣ

Θυμάσθε εκείνο το καλοκαίρι του 2009 που ο τότε πρωθυπουργός Καραμανλής, έκλεινε άρον-άρον τη Βουλή και οδηγούσε τη χώρα σε εκλογές που γνώριζε ότι θα τις χάσει; 

Γιατί ένας πρωθυπουργός διάλεξε εκλογές-χαρακίρι; Στενοί συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι ο ίδιος πίστευε ότι τον είχαν «τελειωμένο» οι Αμερικανοί εξαιτίας του veto στο περίφημο σχέδιο Ανάν και της στενής συνεργασίας με τον Πούτιν για τους αγωγούς και του Κινέζους για τα λιμάνια.

Εκείνη την εποχή σχεδόν κανείς δεν έκανε λόγο για το κτήνος του χρέους ακόμη και όταν μιλούσε για τα χάλια της οικονομίας. Γνώριζε η όχι ο Καραμανλής τον τυφώνα που πλησίαζε; Η βιαστική αποχώρησή του από την εξουσία είχε να κάνει με το χρέος και όσα από διαίσθηση ένιωσε ότι έρχονται;
H ότι Κάποιοι μας ετοιμάζουν;

ΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ;

Τον Οκτώβριο του 2009 ο Παπανδρέου γίνεται πρωθυπουργός της χώρας και ανάμεσα στα πουλέν του τοποθετεί, από το πουθενά, στο πιο κρίσιμο υπουργείο τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ανιψιό του νεοδημοκράτη πρώην υπουργού Εξωτερικών Μιχάλη Παπακωνσταντίνου και πρώην σύμβουλο του Σημίτη, μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ και σχεδόν ανεπάγγελτο πέρα από κάποια ένσημα στον ΟΟΣΑ. 
Ήταν μόνο το κόλλημα του ΓΑΠ με κάτι απίθανους τύπους αυτό που έκανε τον Παπακωνσταντίνου υπ. Οικονομικών; Μήπως Κάποιος ψιθύρισε (έδωσε εντολή) να αναλάβει αυτό το πόστο συγκεκριμένος επειδή θα ήταν ο πλέον υπάκουος διαχειριστής για όλα όσα μας ετοίμαζαν; 

Ο ΒΙΑΣΤΗΣ ΝΤΟΜΙΝΙΚ

Το ίδιο διάστημα η ακόμη και πριν ο ΓΑΠ αναλάβει πρωθυπουργός έρχονται στην επιφάνεια-εκ των υστέρων-πληροφορίες που θέλουν τον Παπανδρέου να έχει επαφές με τον Ντομινικ Στρος Καν. Τελικά Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου και Ντομινίκ Στρος Καν θα είναι οι μπροστινοί πρωταγωνιστές της βίαιας εισόδου της χώρας στο ΔΝΤ. Τον Μάιο του 2011 ο επικεφαλής του ΔΝΤ συλλαμβάνεται στο αεροδρόμιο Κέννεντυ για βιασμό. Η πολιτική του καριέρα και οι τυχόν φιλοφοξίες του για την Γαλλική Προεδρία τελειώνουν άδοξα. Ήταν η πρώτη φορά που ο Ντομινίκ πλήρωνε για να πηδήξει η έκανε κάτι παρόμοιο; Ποιοι τον παγίδευσαν; 

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΑΠ

Λίγους μήνες αργότερα ο δεύτερος εκ των πρωταγωνιστών της ένταξής μας στο Μνημόνιο, ο τότε πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, θα χάσει την εξουσία χωρίς να το καταλάβει βοηθούντος και του Βενιζέλου. Κάποιοι είχαν αποφασίσει να τον καθαρίσουν.

ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι ο ανεπαρκής Παπακωνσταντίνου έκανε όλα όσα του καταλογίζουν. Ακόμη και το να βγαίνει και να λέει ότι έχασε την λίστα Λαγκάρντ, αυτό από μόνο του είναι ξεφτίλα για έναν υπουργό Οικονομικών. Πάμε παρακάτω όμως. 

Σας θυμίζουμε ότι σχεδόν όλοι, όσοι σήμερα τον κρεμάνε και πρώτος και καλύτερος ο Βενιζέλος έλεγε ότι δεν μπορεί να αξιοποιηθεί η λίστα Λαγκάρντ γιατί τα ονόματα είχαν ληφθεί παράτυπα και τέτοιες παπαριές.
Κανείς τους δεν έδειξε την πολιτική βούληση να ερευνήσει εξονυχιστικά τον κάθε λογαριασμό, ούτε φυσικά το βαθύ κράτος του ΣΔΟΕ.

Έρχεται λοιπόν ο Στουρνάρας και ζητά εκ νέου την χαμένη λίστα και ω του θαύματος οι Γάλλοι την στέλνουν ξανά με κάθε επισημότητα κι αυτό παρότι γνωρίζουν-οι Γάλλοι- ότι με την εκ νέου αποστολή καίνε και τον τρίτο της παρέας που οδήγησε την Ελλάδα στο Μνημόνιο και την Ευρώπη σε περιπέτειες.

Αρκεί το γεγονός ότι ο Ολάντ είναι φίλος του Βενιζέλου (εξαιτίας αυτής της φιλίας κλείστηκε και εκείνη η περίφημη συνέντευξη της Όλγας Τρέμη) για να δώσει εντολή στις υπηρεσίες του να στείλουν ξανά μια λίστα για την οποία-μην αμφιβάλλετε ο Παπακωνσταντίνου έκανε παρασκηνιακά ότι μπορούσε για να μην αποσταλεί εκ νέου. 

Οι Γάλλοι θα μπορούσαν να προφασισθούν πολλούς λόγους για να παρακάψουν το ελληνικό αίτημα. Ακόμη και την έλλειψη εμπιστοσύνης στην ελληνική τσαπατσουλιά. Κι όμως επέλεξαν- Κάποιος επέλεξε- να κάψει και τον τρίτο πολιτικό διαχειριστή του μεγάλου asset “H ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΔΝΤ-Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ».

Τι συμβαίνει εδώ αλήθεια; Τι μας κρύβουν και ποιοι;
Τι είναι αυτό το πολύ ΜΕΓΑΛΟ και πολύ ΚΑΚΟ που ετοιμάζουν για μας, χωρίς εμάς; Δείτε για παράδειγμα την γειτονική Ιταλία. 

Ο Μόντι διεκδικεί εκ νέου να είναι πρωθυπουργός χωρίς να χρειασθεί να υποστεί την δοκιμασία των εκλογών. Τι μας ετοιμάζουν και ποιοι; 

Ποιος εκτέλεσε τους 3 πρόθυμους διαχειριστές-Παπανδρέου, Παπακωνστατίνου και Στρον Καν-μιας σκευωρίας που απειλεί να αλλάξει τις ζωές μας και την Ευρώπη που ξέραμε.????
http://georgekaragiannis.blogspot.gr/2012/12/3.html
Read more

Ολοταχώς για Ειδικό Δικαστήριο!


Οι καταιγιστικές εξελίξεις που σημειώνονται στο ζήτημα της νέας λίστας Λαγκάρντ δικαιολογημένα έχουν προκαλέσει την οργή της κοινωνίας, σε μία περίοδο κατά την οποία η ύφεση έχει συνθλίψει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. 
Εάν επιβεβαιωθούν τα στοιχεία από τις δικαστικές πηγές σύμφωνα με τα οποία στη νέα λίστα περιλαμβάνονται πρόσωπα που συνδέονται οικογενειακά με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, και τα οποία είχαν αφαιρεθεί από τον πρώτο κατάλογο ονομάτων, τότε δημιουργείται μείζον πολιτικό ζήτημα για τον συγκεκριμένο πολιτικό, που έχει συνδεθεί με την είσοδο της χώρας μας στο μνημόνιο. 

Ταυτόχρονα όμως αποκαλύπτονται πτυχές του τρόπου διακυβέρνησης της χώρας από τους αποκαλούμενους «κηπουρούς» του Γιώργου Παπανδρέου.
 
Η δικαιοσύνη πρέπει να δράσει άμεσα και να καταλογίσει ευθύνες με παραδειγματικό τρόπο. 

Ο κ. Παπακωνσταντίνου πρέπει να εξηγήσει πώς από τη λίστα την οποία ο ίδιος χειριζόταν προσωπικά, λες και δεν επρόκειτο για ένα καυτό ζήτημα που αφορά το δημόσιο συμφέρον, αλλά μία οικογενειακή υπόθεση, αφαιρέθηκαν συγγενικά του άτομα, που εμφανίζονται να έχουν υψηλές καταθέσεις στην Ελβετία. 

Προκαλεί δε, οργή το γεγονός ότι όλα αυτά σημειώνονταν σε μία περίοδο κατά την οποία ο κ. Παπακωνσταντίνου ως υπουργός Οικονομικών καμωνόταν προς θα ξεκινούσε πόλεμο στη φοροδιαφυγή και προχωρούσε σε βίαιες περικοπές μισθών και συντάξεων. 

Ηταν ο πολιτικός, ο οποίος αναλαμβάνοντας τη θέση του υπουργού προσκαλούσε τα κοράκια των αγορών στην ελληνική οικονομία μιλώντας για «Τιτανικούς», με αποτέλεσμα να συρθεί η χώρα στα νύχια της τρόικας. 

Ηταν ο υπουργός που πήρε στα χέρια του την πρώτη λίστα Λαγκάρντ, και τη χειρίσθηκε λες και επρόκειτο για ιδιωτική του υπόθεση. 

Ηταν ο στενότερος συνεργάτης του πρωθυπουργού του Γ. Παπανδρέου, που έλεγε ότι κυβερνά χώρα διεφθαρμένων. 

Όταν οι υπόλοιπες χώρες που είχαν στα χέρια τους τη λίστα Λαγκάρντ έβαλαν αρκετές δεκάδες δισεκατομμυρίων στα δημόσια ταμεία τους, στην Ελλάδα διαδραματίζονταν σκοτεινά παιχνίδια, σε βάρος των πολιτών, που τελικώς πλήρωναν το λογαριασμό των φοροφυγάδων.
 
Οι ευθύνες είναι βαρύτατες και πλέον το λόγο έχει η δικαιοσύνη. Και ειδικότερα το Ειδικό Δικαστήριο…

Σχόλιο ιστολογίου: Είναι δυνατόν, όμως, να θεωρήσουμε τους συγγενείς του Παπακωνσταντίνου ως το κέντρο βάρους της διαπλοκής στην χώρα; Είναι δυνατόν οι ξαδέρφες του πρώην υπουργού Οικονομικών να μας κάνουν να ξεχάσουμε όλους τους άλλους - υπόλοιπους που οθείσης της "ευκαιρίας"- παραμένουν στο απυρόβλητο;

Read more

morandi - colors

Read more

Δηλαδή η διαπλοκή στην Ελλάδα είναι οι… ξαδέρφες;



Για να έχουμε καλό ερώτημα. Τώρα που οι… ξαδέρφες του Παπακωνσταντίνου φορτώνονται όλη τη διαπλοκή της Ελλάδας, εμείς με τι διαπλοκή θα μείνουμε;

Τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους άραγε; Πώς θα τραφούν οι παραπολιτικές και παραδημοσιογραφικές παρέες; Και θέτουμε αυτά τα ερωτήματα για να θέσουμε και το μείζον: Η διαπλοκή στη χώρα, οι μίζες, το «μαύρο χρήμα», οι προμήθειες για οδικά έργα, ενεργειακά έργα, οπλικά συστήματα, τζόγος, τηλεπικοινωνίες κι άλλες οικονομικές δραστηριότητες που βρίσκεται;

Δηλαδή με τις… ξαδέρφες θα πρέπει να κλείσει ο κύκλος της διαφθοράς στη χώρα; Διότι έτσι θέλουν κάποιοι να μας κάνουν να πιστέψουμε. Κι ας πούμε ότι η περίφημη λίστα Λαγκάρντ είναι ένα φιάσκο. Δε βγάζει τίποτε, ακόμη κι αν κάποιοι αλλοίωσαν τα στοιχεία.
Για τη λίστα Λιχτενστάιν θα μιλήσει κανείς τις επόμενες εβδομάδες ή θα κολλήσουμε στο συγγενολόι του κ. Παπακωνσταντίνου;

Μέσα στο 2013 έρχονται πολύ μεγάλες ανακατατάξεις στην οικονομία. 

Αποκρατικοποιήσεις, πωλήσεις ακινήτων, διαγωνισμοί θα είναι σε πρώτη προτεραιότητα. Και φυσικά ντόπια και ξένη διαπλοκή είναι πανταχού παρούσα. Θα αφήσουμε λοιπόν όλους αυτούς για να πάμε για… πουρνάρια; Απ’ ότι ξέρουμε και γνωρίζει κι όλη η πιάτσα, για κάθε έργο που γίνεται ή για κάθε ακίνητο που πουλιέται η μίζα φτάνει το 20%, που μοιράζεται ανάλογα με τον αξιωματούχο. Δε φανταζόμαστε ότι δεν τα ξέρει όλα αυτά η πολιτεία και κυρίως οι δικαστές που φαίνεται να έχουν απασφαλίσει.

Οι νταβατζήδες και οι γνωστές 200 οικογένειες που κάνουν κουμάντο θα βγάλουν την ουρά τους απ’ έξω τώρα που πιάσαμε τις… ξαδέρφες;

Για το Γιάννο θα ακούσουμε ξανά κάτι, που δεν ήξερε αν η γυναίκα του είχε λογαριασμό με 1,3 εκατ. ευρώ; Για τον Ακη και άλλες «δουλίτσες» σε άλλα υπουργεία, όχι στο Άμυνας, θα μάθουμε ποτέ; Για δύο – τρεις άλλους πολιτικούς μεγαλόσχημους και από τα δύο κόμματα θα μάθουμε ποτέ πώς έκαναν περιουσία ενώ δεν είχαν παντελόνι να φορέσουν;

Για σκεφτείτε μόνο το εξής: Αν γίνεται τόσος ντόρος για 1,2 εκατ. δολάρια, που μπορεί να είναι και νόμιμα, τι πρέπει να γίνει για τα 12 εκατ. ευρώ που αγνοούνται από τον ΕΟΤ. Και δεν τα λέει αυτά ο Καραχάλιος, πόρισμα επίσημο ελεγκτών τα λέει. Αυτό δεν είναι μείζον σκάνδαλο; Θα μείνουμε να κλαίμε που ο Παπακωνσταντίνου ή ο Βενιζέλος έκαναν τη «λαδιά» τους και θα ξεχάσουμε όλα τα υπόλοιπα; Μήπως το ίδιο το πολιτικό σύστημα στήνει σκάνδαλα και δημιουργεί ντόρο προκειμένου να αποκρυβούν τα μεγαλύτερα σκάνδαλα, η πραγματική διαπλοκή;

Οι πολιτικές ευθύνες Βενιζέλου, Παπακωνσταντίνου και ΠΑΣΟΚ είναι τεράστιες σχετικά με το χειρισμό της λίστας Λαγκάρντ. Όμως, δεν πρέπει να μείνουμε εκεί διότι θα βλέπουμε το δέντρο και θα χάσουμε το δάσος. Αυτό ας μην το ξεχνούμε, τώρα που είναι στην επικαιρότητα η λίστα.

Read more

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ…(ΒΙΝΤΕΟ)


Γεωργαντά: Ο κ. Παπακωνσταντίνου έδινε πληροφορίες
και ψωμί στους κερδοσκόπους..

23 Ιανουαρίου 2012

Γεωργαντά: Από το 8% το έλλειμμα το πήγανε το πήγαν στο 12,7%, μετά στο 13,6%, μέχρι που προσπάθησαν να μας κλείσουν το στόμα και το βγάλανε
στο 15,4%…


Δείτε στη συνέχεια του άρθρου, σε βιντεο, τα όσα συγκλονιστικά αποκάλυψε σήμερα στο ΒΗΜΑ FM, η κα Γεωργαντά.
Ο κ Παπακωνσταντίνου είναι, απόλυτα, υπεύθυνος, ο πιο υπεύθυνος από όλους. 
Γνώριζε την κατάσταση στην Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία από την αρχή της θητείας του Συμβουλίου.

9 Μαρτίου 2012

Γεωργαντά : Ο κ. Παπακωνσταντίνου έδινε πληροφορίες και ψωμί στους κερδοσκόπους..
Read more

Κατερίνα Ακριβοπούλου: Ο Γιώργος Παπανδρέου πίσω από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου! Βλέπει ειδικό δικαστήριο.


ceb1cebacf81ceb9ceb2cebfcf80cebfcf85cebbcebfcf8511Κόλαφος για άλλη μια φορά η Κατερίνα Ακριβοπούλου για τον ρόλο Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου. Μία από τις ελάχιστες φωνές που δεν προσκύνησαν στην παντοδυναμία του καθεστώτος Παπανδρέου και σήμερα έχει...
κάθε λόγο να νιώθει δικαιωμένη.
Για την “διάψευση” Παπακωνσταντίνου: Ας τα πει στο ….δικαστήριο!
Για τις ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου: “Ο πατέρας του πήγε στο ειδικό δικαστήριο ακριβώς επειδή κάλυψε τον Κουτσόγιωργα”!
Δεν μπορούμε να μιλάμε μόνο για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου όταν είχε πολιτικό προϊστάμενο. Όλοι γνωρίζουμε πως αυτά τα δύο χρόνια ο Παπακωνσταντίνου και ο Παπανδρέου έκαναν ότι ήθελαν. Ειδικά ο Παπακωνσταντίνου καταστρατηγούσε ακόμα και κοινοβουλευτικές διαδικασίες ενώ δεν έδινε λόγο σε κανέναν για τις ενέργειες του! Όλα αυτά με την ανοχή του πολιτικού του προϊσταμένου που γίνεται πλέον συνενοχή!

http://epanastasi-gr.blogspot.com/2012/12/blog-post_2690.html?
Read more

ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ: Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑΘΗΚΕ ΟΡΘΙΟΣ ΑΛΛΑ ΠΑΡΕΔΙΔΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

«Όταν ο Χριστός βασιλεύει στις καρδιές μας, όταν Εκείνος είναι το όντως στήριγμά μας, η ελπίδα μας και η απαντοχή μας, τότε το ελάχιστο γίνεται πολύ και το πολύ υπερπερισσεύον!» αναφέρει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά τουο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης και καλεί άπαντες για επαναπροσδιορισμό της σχέσεως μας με τον Θεόν Πατέρα μας και επανασύνδεση με το σωστικό μήνυμα της Εκκλησίας μας.
Ολόκληρη η εγκύκλιος έχει ως εξής: 

Ποιμαντορική  Εγκύκλιος  επί  τω  Νέω  Έτει  2013

Φιλόχριστε και φιλάγιε λαέ της καθ’ ημάς Ιεράς και Θεοφρουρήτου Μητροπόλεως, ας είναι ευλογημένος παρά Θεού του Υψίστου ο Νέος Χρόνος! 
Πολλοί θα διερωτηθούν και αναλόγως θα σχολιάσουν ερωτηματικώς: «Μα είναι δυνατόν σ’ αυτήν την δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία περιήλθαμε ή μας οδήγησαν οι ισχυροί της γης, τα σκοτεινά κέντρα τα οποία διασαλεύουν την ειρήνη και την γαλήνη των λαών, είναι δυνατόν ο νέος χρόνος να είναι ευλογημένος, ειρηνικός, χαρούμενος και γαλήνιος;».

Είναι, αδελφοί μου και παιδιά μου πνευματικά! Όταν ο Χριστός βασιλεύει στις καρδιές μας, όταν Εκείνος είναι το όντως στήριγμά μας, η ελπίδα μας και η απαντοχή μας, τότε το ελάχιστο γίνεται πολύ και το πολύ υπερπερισσεύον! Γεμάτη η ιστορία μας, πλούσια η εμπειρία μας και πλουσιωτάτη η Πατερική και Εκκλησιαστική μας ιστορία! Καί χθες και σήμερον ο Θεός διά των Αγίων του αποκαλύπτει την αγάπην του και πλουσιοπάροχα ανταμείβει τους «εκζητούντας αυτόν» (Εβρ. 11,6). Τι ψάλλωμεν εις την αρτοκλασίαν εις τας πανηγύρεις; «Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν, οι δε εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού» (Ψαλμ. 33,11). Μήπως δεν αληθεύει ο λόγος της Εκκλησίας; Μήπως δεν κυριολεκτεί το ψάλμα;

Ο λαός μας στην διαδρομή των χρόνων και των αιώνων έχει γευθεί πολλά δεινά: πείνες, υποδουλώσεις, βασανισμούς, ταπεινώσεις και εξευτελισμούς· όμως, όχι μόνο στάθηκε όρθιος και αξιοπρεπής, αλλά παρέδιδε και μαθήματα στους άλλους λαούς.

Έχεις τον Θεόν στήριγμα, την Εκκλησίαν και το μυστήριον αυτής τροφήν πνευματικήν και σωτήριον; Τότε ποτέ δεν χάνεσαι. Το σκοτάδι ο Θεός το μετατρέπει σε φως ζωογόνο και την καταιγίδα σε «δρόσον Αερμών» (Ψαλμ. 132,3) κατά το αγιογραφικόν.

Η εκκλησία μας σήμερα, αδελφοί μου, πρώτη του έτους, εορτάζει το μεγάλο γεγονός της Περιτομής και ονοματοθεσίας του Γεννηθέντος Σωτήρος μας Χριστού. Αυτού που από πλούσιος έγινε πτωχός χάριν ημών, «ίνα ημάς πλουτίση» κατά την Πατερικήν Θεολογίαν, και από Βασιλεύς δούλος, για να κάνει ημάς και πάλιν Θεούς: «Θεός γαρ ενηνθρώπησεν ίνα ημάς Θεούς καταστήση». Καί όλα αυτά από άκραν αγάπην, από θυσιαστικήν αγάπην για την κορωνίδα της δημιουργίας Του, τον άνθρωπον. Ας Τον εμπιστευθούμε λοιπόν, ας γίνουμε στρατιώτες Του ειλικρινείς και αδιαπραγμάτευτοι!

Εορτάζομεν, επίσης, σήμερον και τον Μέγαν της Εκκλησίας μας Ιεράρχην, τον Οικουμενικόν Διδάσκαλον, τον Αρχιποίμενα και Αρχιεπίσκοπον της Καισαρείας της Καππαδοκίας, τον ουρανοφάντορα Βασίλειον, τον πτωχόν για τον εαυτόν του αλλά εκδαπανώμενον για τον συνάνθρωπόν του. Γηροκομεία, πτωχοκομεία τα πάντα τοις πάσι για τον λαόν, για τον πένητα και ενδεή, τίποτα δι’ εκείνον. Καί ο Θεός τον πλούτισε!

Δεν άλλαξε ο Θεός, αδελφοί μου! Χθες και σήμερον ο Αυτός και εις τους αιώνας. Αλλά και οι συμπεριφορές των ανθρώπων, τα γεγονότα και οι καταστάσεις, θετικές και αρνητικές, επαναλαμβάνονται! Ευτυχείς και ευλογημένοι οι άνθρωποι εκείνοι, οι οποίοι έχουν ως στηριγμόν και απαντοχήν την πνευματικήν τους Μητέρα, την Εκκλησίαν. Αντιθέτως, δυστυχισμένοι και με απονενοημένες πράξεις και συμπεριφορές οι μακράν του Θεού και της Εκκλησίας, Εκείνοι οι οποίοι εξόρισαν τον Θεόν, τον απέβαλαν, τον απέρριψαν και στην θέσην Του έβαλαν είδωλα, φιλοσοφίες, ιδεολογίες και ιδεολογήματα. Εκείνοι οι οποίοι προσεκολήθησαν οπίσω φωνασκούντων και αυτοανακηρυσσομένων μεσσιών και σωτήρων.

Καιρός, λοιπόν, για επιστροφή στο σπίτι του Πατέρα, για επαναπροσδιορισμό της σχέσεως μας με τον Θεόν Πατέρα μας και επανασύνδεση με το σωστικό μήνυμα της Εκκλησίας μας. Καιρός μετανοίας και εξομολογήσεως και προσελεύσεως στο Άγιον Ποτήριον της Ζωής, ίνα γενώμεθα κοινωνοί θείας φύσεως και συμμέτοχοι της Βασιλείας Του. Μόνον τότε ο Νέος Χρόνος θα είναι ειρηνικός, ευτυχισμένος και πλούσιος δωρεών.

Ευλογημένος, λοιπόν, ο νέος χρόνος. Το 2013, λαέ του Θεού, ας είναι γεμάτο Χριστόν, αγιοπατερικήν πορείαν, εκκλησιαστικήν συνείδησιν και θυσιαστικήν αγάπην.

Χρόνια Πολλά και ευλογημένα.

Ο Επίσκοπος και Μητροπολίτης σας


† Ο ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ 
http://www.agioritikovima.gr/mitropoleis/14156-kozanis-paulos
Read more

Ντοκουμέντο 3: Ο Πεπόνης διαλύει τους ισχυρισμούς Παπακωνσταντίνου – Διώτη και θέτει τον πρέσβη προ των ευθυνών του: ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ!


20121229-134714.jpgΟ ηρωϊκός εισαγγελέας Πεπόνης με το διαβιβαστικό του όχι απλώς δίνει το κατηγορητήριο – πέραν της πλαστογραφίας – που θα οδηγήσει στον εγκέφαλο της απάτης, αλλά επιβεβαιώνει την άθλια απόπειρα επίκλησης της “νομιμότητας” για την μη χρήση της λίστας!
Επιβεβαιώνει δηλαδή την αποκάλυψη του Προκόπη Παυλόπουλου που εξετάζοντας τον Διώτη του κατέρριψε το επιχείρημα των “νομικών προβλημάτων” της χρήσης της λίστας!
Δείτε πως ο Πεπόνης τεκμηριώνει το βαρύτατο κατηγορητήριο παραθέτοντας την διακρατική συμφωνία Ελλάδος – Γαλλίας που καλύπτει ΘΕΣΜΙΚΑ όχι μόνο την χρήση της λίστας αλλά και την επίσημη παράδοση της στις Ελληνικές αρχές: Αυτεπάγγελτα ή κατ’ 
απαίτησιν της Ελλάδας, το υπουργείο οικονομικών της Γαλλίας δίνει τα στοιχεία!
Όπως αποκαλύψαμε πριν λίγο, η λίστα δόθηκε στο υπουργείο οικονομικών της Γαλλίας ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ! Η απόλυτη, θεσμική νομική τεκμηρίωση δηλαδή!
Όσο για την πρώτη παράδοση, οι Γάλλοι έχουν κρατήσει ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ παράδοσης παραλαβής όπως προβλέπεται.
Θα ξαναπούμε για άλλη μία φορά: Εάν δεν υπήρχε ο εισαγγελέας Πεπόνης, ακόμα και σήμερα τα κανάλια θα έπαιζαν Κουράκο και Μανώλη.
Δείτε το ντοκουμέντο:
20121229-134458.jpg
20121229-134503.jpg
Διαβάστε επίσης

“ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΛΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ”! ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 2

και

ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ!

Read more

Α. Λοβέρδος: «Στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου ευθύνονται για την προσφυγή στο ΔΝΤ»


dakepekoz: Τώρα το θυμήθηκες, δολοφόνε της δημόσιας υγείας;;;;
«Η Γερμανία και ορισμένα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου ευθύνονται για την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ», δηλώνει ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «6 μέρες».
 

  Ερωτηθείς για το ποιος ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, ο κ. Λοβέρδος επισημαίνει: «Οι ευθύνες ανήκουν σε όλες τις κυβερνήσεις μετά το 1980. Δεν είναι πρόσφατες. Αφορούν την έλλειψη ανταγωνιστικότητας και ελευθερίας στο πεδίο της οικονομίας. Δεν έχουμε μόνο πρόβλημα χρέους, αλλά και ανταγωνιστικότητας. Για το πρώτο τα τελευταία τρία χρόνια κάναμε προσπάθειες και ο λαός θυσίες. Για το δεύτερο, όμως, δεν έγινε σχεδόν τίποτε. Τώρα, τα σχετικά με το ΔΝΤ, αποτελούν άλλο θέμα και τελείως διαφορετικό».

  Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την προσφυγή στο ΔΝΤ, εκτιμά ότι γι' αυτό ευθύνεται η Γερμανία και ορισμένα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου.

  «Σε ό,τι με αφορά, μαζί με τρεις-τέσσερις ακόμη υπουργούς, είχαμε διαφωνήσει με την επιλογή αυτή και μάλιστα έντονα», προσθέτει ο επικεφαλής της ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Read more

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: Το μυστικό των Παπακωνσταντίνου από την εποχή της Κατοχής



Το μυστικό των Παπακωνσταντίνου από την εποχή της Κατοχής Γιατί ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου ακολούθησε τις πολιτικές επιλογές του θείου του Μιχάλη για τα κατοχικά δάνεια και τώρα επιχειρεί να προστατεύσει τις εξαδέλφες του, Ελένη και Μαρίνα
Η πατρίδα οφείλει πολλά στον μεγάλο ερευνητή Δημοσθενη Κουκουνα που αποκάλυψε με θάρρος όλους τους δοσίλογους της κατοχής και τους συνεργάτες των εισβολέων.
Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου
Η εμπλοκή του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, η γραπτή δήλωση που έστειλε από την Ολλανδία λέγοντας πως δεν θα γίνει εξιλαστήριο θύμα αυτής της ιστορίας και η διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση που έφυγε προς όλα τα ΜΜΕ διαμορφώνουν νέα δεδομένα.
Από τη μια πλευρά το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να εμφανίσει στην κοινή γνώμη πως εισήλθε σε διαδικασία «εσωτερικής καθάρσεως» γι’ αυτό και διέγραψε τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Ωστόσο για κάποιο άλλο πρόσωπο που έπαιξε σημαντικότερο ρόλο, ίσως και εν αγνοία εκείνου που δεν θέλει να παίξει το ρόλο του εξιλαστήριου θύματος, από την Ιπποκράτους δεν ακούγεται το παραμικρό. Πρόκειται για το μεγάλο στοχαστή κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος εμφανίσθηκε το βράδυ της Πέμπτης περιχαρής σε πανάκριβο εστιατόριο σούσι της Κηφισιάς θαυμάζοντας ζωγραφισμένες οροφές!
«Εσωτερική κάθαρση» στο ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να επιτευχθεί αν κάποιοι επιβάλλουν λήθη όσον αφορά στα έργα και τις ημέρες του κ. Παπανδρέου στο θώκο του πρωθυπουργού.
Από την άλλη πλευρά, ο κ. Παπακωνσταντίνου επιχειρεί να πείσει την κοινή γνώμη πως έκανε ό,τι περνούσε το χέρι του να σώσει τη χώρα και ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε τίποτε για όσα συνέβαιναν στο ανώτατο επίπεδο. Πολιτικοί παρατηρητές επισημαίνουν μάλιστα ότι η παρέμβαση του πρώην στενού συνεργάτη του κ. Παπανδρέου έγινε για να προστατευθούν οι δύο πρώτες εξαδέλφες του, στα ονόματα των οποίων φέρονται να ανήκουν δύο λογαριασμοί στην HSBC της Ελβετίας. Ο πρώτος διαθέτει 1,22 εκατ. ευρώ ενώ ο δεύτερος φαίνεται κλειστός.
Δικαιούχοι είναι οι θυγατέρες του πρώην υπουργού Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, κυρίες Ελένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου. Όπως και να γίνει εδώ υπάρχει ένα μείζον ζήτημα, πέρα από το πολιτικό. Αναφερόμαστε στις οικογενειακές δραστηριότητες των Παπακωνσταντίνου.
Οι οικογενειακές δραστηριότητες
Στα τέλη του Μαΐου που πέρασε η κοινή γνώμη βοούσε προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις προς την κυβέρνηση της κ. Άνγκελας Μέρκελ ώστε να εξοφληθούν τα κατοχικά δάνεια. Εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, όλοι έδειχναν τον κ. Παπακωνσταντίνου (σ.σ. αφήνοντας και πάλι «εκτός κάδρου» τον κ. Παπανδρέου).
Στις 28 Μαΐου ήρθε στο φως το περιεχόμενο του βιβλίου που έχει γράψει ο κ. Δημοσθένης Κούκουνας και αποδεικνύει πώς ο υπουργός των Μνημονίων έλυσε το οικονομικό πρόβλημά του αδιαφορώντας για οποιαδήποτε διεκδίκηση από τη γερμανική πλευρά.
Το βιβλίο με τον τίτλο «Μια οικογένεια για όλες τις εποχές» περιγράφει τις δραστηριότητες της οικογένειας Παπακωνσταντίνου από το 1941 έως σήμερα, με σημείο αναφορά τη διαχείριση του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Πτολεμαΐδα. Με φωτογραφίες και ντοκουμέντα, ο 62χρονος ιστορικός και δημοσιογράφος κ. Δημοσθένης Κούκουνας φωτίζει μια πτυχή που δεν γνώριζε η κοινή γνώμη.
Παππούς του πρώην υπουργού ήταν ο Γεώργιος Μ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος απέκτησε το 1941 από τον εγκάθετο πρωθυπουργό των γερμανικών κατοχικών δυνάμεων Γεώργιο Τσολάκογλου το προνόμιο παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Πτολεμαΐδα.
Μέλος της κατοχικής κυβέρνησης και γνωστός της οικογένειας Παπακωνσταντίνου φαίνεται πως ήταν ο Μακεδόνας πολιτικός Σωτήριος Γκοτζαμάνης. Αυτό το πρόσωπο ως υπουργός Οικονομικών του Τσολάκογλου υπέγραψε τα κατοχικά δάνεια που θα όφειλε η μεταπολεμική Γερμανία να επιστρέψει στην Ελλάδα.
Ο θείος Μιχάλης
Στο βιβλίο διατυπώνονται αιτιάσεις εναντίον του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου. Ο πρωτότοκος γιος του Γεωργίου, πατέρας των εμπλεκομένων στη λίστα Λαγκάρντ κυριών Ελένης και Μαρίνας Παπακωνσταντίνου και αδελφός του Στέργιου, πατρός του διαγραφέντος από το ΠΑΣΟΚ, κατηγορείται πως υπηρέτησε ως διερμηνέας των Γερμανών κατακτητών στην Κοζάνη.
Ο γεννημένος του 1919 Μιχάλης Παπακωνσταντίνου ακολούθησε πολιτική σταδιοδρομία. Από το 1961 ως το 1967 εκλεγόταν βουλευτής με την Ένωση Κέντρου. Στην κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου, το 1964, ήταν υφυπουργός Εθνικής Αμύνης με υπουργό τον Πέτρο Γαρουφαλιά (γνωστό από τις ενέργειές του ως την Αποστασία και την επιβολή της δικτατορίας).
Το 1976 ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου εξελέγη γ.γ. της Ενώσεως Δημοκρατικού Κέντρου (ΕΔΗΚ) έως ότου εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία, το 1978. Πολλοί είναι εκείνοι που κατηγορούν τον θείο του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι σαν υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τις 7 Αυγούστου 1992 έως τις 13 Οκτωβρίου 1993 δεν έκανε το παραμικρό για την είσπραξη των κατοχικών δανείων. Τυχαίο; Δεν υπάρχει απάντηση αφού το 2000 απεβίωσε.
Στην ίδια πολιτική γραμμή
Ο εγγονός του επιχειρηματία που ευνοήθηκε από τον κατοχικό πρωθυπουργό Τσολάκογλου, όπως παρουσιάζεται στο βιβλίο του κ. Κούκουνα, ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν έπραξε το παραμικρό για να εξοφληθούν τα οφειλόμενα από τη Γερμανία.
Αντιθέτως έβαλε την υπογραφή του στο Μνημόνιο, συμφώνησε με το σχέδιο υπαγωγής της Ελλάδας σε μηχανισμό στήριξης υπό εποπτεία, ανέλαβε ευθύνες για τις οποίες έπρεπε να απευθυνθεί ο τότε πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου στον ελληνικό λαό και διαδραμάτισε πάλι το ρόλο του μπροστάρη, δίνοντας την εντύπωση πως υπερασπίζεται τις εξαδέλφες του.
Ζητούμενο, ωστόσο, εξακολουθεί να είναι η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και η υπαγωγή της χώρας στη σκιά της γερμανικής ηγεμονίας, η οποία εμφανίζεται ως δήθεν «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη»…
Το βιβλίο του Δημοσθένη Κούκουνα έχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό με προσωπικότητες που σημάδεψαν την σύγχρονη ελληνική ιστορία και αποτελεί ένα χρήσιμο ανάγνωσμα πριν σπεύσουμε να δώσουμε άφεση αμαρτιών σε κάποιους που πρέπει να αναλάβουν, αρχικώς, τις πολιτικές ευθύνες τους.
Ο τότε πρωθυπουργός Κων. Καραμανλής κατά την επίσκεψή του στην Πτολεμαΐδα το 1958, την εποχή που η ΔΕΗ εξαγόρασε το εκεί εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας που είχε αποκτήσει η οικογένεια Παπακωνσταντίνου το 1941.
Ο τότε υπουργός Συντονισμού της κυβέρνησης Παπάγου Παναγής Παπαληγούρας επισκέπτεται το 1954 την Πτολεμαΐδα. Μετά το ταξίδι αυτό, οργανώθηκε στη δυτικομακεδονική αυτή πόλη επίσκεψη γερμανικής αποστολής υπό τον περίφημο υπουργό Έρχαρτ.
Ο Γερμανός φρούραρχος Πτολεμαΐδας φον Λάνγκε, αξιωματικός των Ες Ες.
Το εργοστάσιο της ΔΕΗ σήμερα. Το προηγούμενο εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας της Πτολεμαΐδας ανήκε στην οικογένεια Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με το προνόμιο που είχε παραχωρήσει τον Οκτώβριο 1941 ο Τσολάκογλου.
Ο στρατηγός και κατοχικός πρωθυπουργός Γ. Τσολάκογλου το 1941.
Ο παλαιός πολιτικός Μιχάλης Παπακωνσταντίνου (1919-2000), υιός του δαιμόνιου επιχειρηματία Γεωργίου Μ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος το 1941 απέκτησε από τον Τσολάκογλου το προνόμιο παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Πτολεμαΐδα. Ο ίδιος υπηρέτησε ως διερμηνέας των Γερμανών στην Κοζάνη.
Ο κατοχικός πρωθυπουργός Γεώργιος Τσολάκογλου, με την υπογραφή του οποίου παραχωρήθηκε το προνόμιο ηλεκτρικής ενέργειας στην οικογένεια Παπακωνσταντίνου το 1948.
Ο Μακεδόνας πολιτικός Σωτήριος Γκοτζαμάνης, ο οποίος ως υπουργός Οικονομικών της κατοχικής κυβέρνησης Τσολόκογλου υπέγραψε τα κατοχικά δάνεια, που θα όφειλε η μεταπολεμική Γερμανία να επιστρέψει στην Ελλάδα. Το 1954 ο Μιχ. Παπακωνσταντίνου τον είχε χαρακτηρίσει ως τη “μεγαλυτέρα ζώσα πολιτική φυσιογνωμία της Ελλάδος” και υπήρξε θερμός οπαδός και συνεργάτης του. Ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη όμως αδιαφόρησε για την είσπραξη των κατοχικών δανείων. Το ίδιο έκανε και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εγγονός του επιχειρηματία που ευνοήθηκε από τον Τσολάκογλου, όταν ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου το 2009-11 αντί να ζητήσει την εξόφληση των κατοχικών δανείων προτίμησε να υπογράψει το μνημόνιο και την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Τρεις γενιές – τρία σκάνδαλα…
Γιώργος Παπακωνσταντίνου: Ο κύριος συντελεστής του μνημονίου, της χρεοκοπίας και της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας. Δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί. Ούτως ή άλλως είναι κάτοχος μεγάλης περιουσίας που προέρχεται από μια υπογραφή του Τσολάκογλου…
newsbomb.gr
Read more

ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΗΔΗ Η ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΑΪΒΑΝ-ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ!........ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ..ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ....



Εκεί κατάντησαν τους Έλληνες: εκλιπαρούν για μισθούς 200-300 ευρω το μήνα.!!!!!!!!!!!

Και αν τούς παίρνουν από τους εργοδότες τους!

Η Ελλάδα βιώνει ένα δράμα δίχως τέλος. Μέσα σε χρόνο dt οι Κυβερνήσεις Παπανδρέου,
Παπαδήμου και Σαμαρά με τα συνεχή Μνημόνια έχουν φέρει την Ελλάδα σε μισθούς Βουλγαρίας οι οποίοι ήδη ισχύουν. 

Άνεργοι επί πολλά χρόνια μπροστά στην απελπισία που βιώνουν εκλιπαρούν για εργασία ακόμη και για 200 ή 300 ευρώ! "Από το τίποτε, έστω κι αυτό", λένε οι δύσμοροι και ταπεινώνονται με μισθούς Βουλγαρίας αλλά και ακόμη πιο κάτω.

Δείτε τι γίνεται σε τηλεοπτικούς σταθμούς. Έχουν απολύσει μεγάλα ονόματα της δημοσιογραφίας για να διώξουν το μισθολογικό τους βάρος κι έχουν προσλάβει "τζόβενα" της δημοσιογραφίας ...πουλώντας τους το όνειρο της επαγγελματικής καταξίωσης! 

Οι νεαροί-νεαρές δημοσιογράφοι εργάζονται νυχθημερόν για 200 ή 300 κατοστάρικα, χωρίς μάλιστα να τα εισπράττουν στην ώρα τους!!!

Η Ελλάδα του 2012 έχει ...ξεπεράσει τους μισθούς Βουλγαρίας και πιάνει τα ρεκόρ της Ινδονησίας και της Ταϊβάν. Η εγκληματική πολιτική της Μέρκελ έχει πιάσει τόπο. Η Ελλάδα μετατράπηκε σε Εδική Οικονομική Ζώνη.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://georgekaragiannis.blogspot.gr/2012/12/blog-post_29.html
Read more