Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Καληνύχτα...Evanthia Reboutsika - We will Meet Again HD 1080p

Read more

Τα εγκλήματα των τραπεζιτών θα πληρώσουν ΟΛΟΙ οι καταθέτες στην Ελλάδα.

ΟΙ ΔΥΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ – ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ

Για να μην τρέφουμε αυταπάτες.

Το κούρεμα των ομολογιούχων ήταν η αισχρότερη, αντεθνική πράξη που έχει γίνει στη νεότερη Ελληνική ιστορία. Διαχρονικά τα ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου ήταν η ασφαλέστερη μορφή αποταμίευσης η οποία ήταν εγγυημένη από το ίδιο το κράτος.

Οι καταθέσεις στις τράπεζες για όσους ακόμα δεν το έχουν αντιληφθεί, είναι “εγγυημένες” από το ίδιο κράτος που γκρέμισε την ισχυρότερη μορφή εγγυοδοσίας. “Μέχρι το ποσό των 100,000 Ευρώ”.

Είναι αυτονόητο λοιπόν το επερχόμενο κούρεμα στις καταθέσεις, με πρώτο βήμα αυτές που υπερβαίνουν τις 100,000 Ευρώ, τις οποίες το κράτος “δεν εγγυάται”, με την βούλα του πρόσφατου Eurogroup. Υπάρχει πλέοντο δεδικασμένο της Κύπρου.

Δεν είναι βλάκας ο κάθε κύριος Πανταλάκης, που θησαύρισε στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών να βγάλει τα εκατομμύρια του εκτός Ελλάδος, την ίδια στιγμή που ήταν διοικητής Ελληνικού τραπεζικού ιδρύματος.

Το επόμενο βήμα θα είναι το χαμήλωμα του πήχυ για το νέο κούρεμα. Θα μπουν στο στόχαστρο οι καταθέσεις κάτω των 100,000 Ευρώ που “εγγυάται το κράτος”. Οι αριθμοί δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες.

Οι καταθέσεις κάτω των 100,000 Ευρώ ξεπερνούν τα 100 δις στο σύνολο τους, ενώ οι μεγαλύτερες των 100 χιλ, είναι κάτι παραπάνω από 25 δις. Δεν αρκούν για να καλύψουν τα εγκλήματα των τραπεζιτών.

Το πότε θα γίνει, φαίνεται από τις εξελίξεις.

Μέρκελ και Σόιμπλε “ξορκίζουν” το ενδεχόμενο οποιουδήποτε κουρέματος. Χρέους ή καταθέσεων, πριν τις Γερμανικές εκλογές. Εκτός από τον προφανή πολιτικό λόγο, υπάρχει και η πρακτική εξήγηση. Μπορεί οι Ευρωπαϊκές τράπεζες να έχουν “σφραγίσει” οποιαδήποτε πιθανότητα μετάδοσης της “Ελληνικής ασθένειας” μετά το έγκλημα του PSI, το κούρεμα όμως των καταθέσεων στις Ελληνικές τράπεζες θα σηματοδοτήσει πραγματικό πανικό σε όλες τις τράπεζες του Νότου.

Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία αλλά και Γαλλία θα βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα. Από την ψυχολογία της αγοράς και μόνο. Εκεί, η Γερμανία δεν θα έχει κανέναν λόγο να αντιδράσει, αφού δεν θα υπάρχει πολιτικό κόστος (ήδη θα έχουν γίνει οι εκλογές), αλλά αντίθετα θα υπάρχει τεράστιο οικονομικό όφελος. Και αναλύουμε:

Πακτωλοί χρημάτων από τους πανικόβλητους καταθέτες θα κατευθυνθούν στις Γερμανικές τράπεζες, ισχυροποιώντας την θέση τους και την ρευστότητα τους.

Μεγάλο μέρος των καταθετών θα στραφούν στο δολάριο ως ασφαλές λιμάνι, ισχυροποιώντας το έναντι του Ευρώ. Ένα ακόμα δώρο για την Γερμανία, που θα δει τα βιομηχανικά της προϊόντα να γίνονται πιο ανταγωνιστικά με την πτώση του Ευρώ στις χρηματαγορές.

Μετά τις Γερμανικές εκλογές λοιπόν, θα έλθει η πρώτη ψυχρολουσία. Δεν θα είναι αρκετή και εκεί θα έχουμε τον πρωτοφανή τραγέλαφο της Ευρώπης των τραπεζιτών: Η καταστροφή της Ελλάδας είναι πολύ πιθανόν να ολοκληρωθεί υπό την …Ελληνική προεδρία της ΕΕ.

Όλα αυτά, για τους αδηφάγους τραπεζίτες και το τρομερό σύστημα διαπλοκής που εξέθρεψαν, χρηματοδότησαν, διατήρησαν, προκειμένου να μείνουν ατιμώρητοι από την μεγαλύτερη ληστεία, την έσχατη προδοσία που μπορούν να διαπράξουν φυσικά πρόσωπα απέναντι στην χώρα τους.

Υπάρχει περιθώριο αντίδρασης; Υπάρχει. Εάν βρουν απέναντι τους μία ενωμένη κοινωνία σαν γροθιά, για να γκρεμίσει τους φεουδάρχες, τα ντόπια και αλλοδαπά μαντρόσκυλα τους που θα επιχειρήσουν να μετατρέψουν τους δρόμους σε κόλαση και κυρίως, αφού έχουν πάρει τα κεφάλια κάθε ντήλερ διχασμού του Ελληνικού λαού. Υπό όποια προβιά και αν φέρει.

Read more

'Ελα πάρε με - Χαρούλης Γιάννης

Read more

Ο Νταβούτογλου δήλωσε ότι η Τουρκία θα πάρει Ελληνικά εδάφη





Στις 7 Απριλίου 2011 κατά τη διάρκεια ομιλίας του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών και θεμελιωτή του νέο-οθωμανικού οράματος, Αχμέτ Νταβούτογλου σε μέλη του κόμματος ΑΚΡ στο Ικόνιο της Μικράς Ασίας, αποκαλύφθηκε και αποδείχθηκε περίτρανα, τι σχεδιάζει η Τουρκία για το εγγύς μέλλον και τι επιφυλάσσει στους «γείτονες». 
Σε μια δήλωση που ξεχειλίζει από πρωτοφανή μεσσιανισμό και αλαζονεία, ο πολύς Αχμέτ έθεσε με απόλυτη σαφήνεια ότι απομένουν 10 περίπου χρόνια μέχρις ότου επιτευχθεί το «σμίξιμο» με τους αδελφούς Μουσουλμάνους και τα εδάφη που απωλέσθηκαν από το 1911, έτος κατά το οποίο ξεκίνησε ο πόλεμος μεταξύ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και Ιταλίας. Η φρασεολογία που χρησιμοποιεί ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών παραπέμπει ευθέως σε casus belli καθώς δεν προειδοποιεί απλά για επικείμενη δράση, αλλά οριοθετεί χρονικά το πέρας της τελικής φάσης αυτής που θα ολοκληρωθεί με προσαρτήσεις εδαφών. 
«Μέχρι του έτους 2023 θα ξανασμίξουμε με τα αδέλφια μας που βρίσκονται στα εδάφη που χάσαμε την περίοδο 1911-1923 και στα εδάφη από τα οποία αποχωρήσαμε. Αυτό αποτελεί ένα επιτακτικό ιστορικό καθήκον».
Ο Νταβούτογλου επίσης ενέπλεξε αρμονικά τον ισλαμισμό με την «θεία» αποστολή του τουρκικού έθνους, το οποίο προορίζεται να αναδειχθεί σε παγκόσμια δύναμη. Μάλιστα εμφανίζει την ανάδειξη της νέο-οθωμανικής Τουρκίας στο επίπεδο της παγκόσμιας δύναμης, περίπου ως ένα «θρησκευτικό τάμα», ενώ με μια προσεκτική παρατήρηση του τι ακριβώς εννοεί χρησιμοποιώντας ισλαμικούς θεολογικούς όρους, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι οι οραματισμοί του υπερβαίνουν τα γεωγραφικά όρια των τουρκο-αραβικών περιοχών, εντάσσοντας τους απανταχού Μουσουλμάνους στα μεγαλόπνοα σχέδια του νταβουτόγλειας έμπνευσης νέου Χαλιφάτου. 

Ο Νταβούτογλου ουδέποτε απέκρυψε τον θαυμασμό του για τις ιστορικές κατακτήσεις εδαφών επί των Οθωμανών σουλτάνων. Φέτος συμπληρώθηκαν 560 έτη από την άλωση της Κων/πολης, ένα ορόσημο το οποίο ανέκαθεν χρησιμοποιείτο από την εκάστοτε ηγεσία της Τουρκίας (κεμαλική ή ισλαμική) για να υπενθυμίζει την πτώση της Βασιλίδας των Πόλεων και ειδικά του προπυργίου του Χριστιανισμού. Επέλεξε την επέτειο συμπλήρωσης 532 ετών από τον θάνατο του σουλτάνου Μωάμεθ του Πορθητού, για να δώσει νέα δείγματα της γεωπολιτικής του Νέο-οθωμανισμού. Μιλώντας σε πλήθος ακροατών στο δήμο Γκέμπζε αποκάλυψε ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες:
«Ο Πορθητής αποτελεί μια κορυφαία προσωπικότητα ηγέτη στην πορεία δικαιοσύνης του αγίου έθνους μας, από την Μέση Ασία έως την Βιέννη. Εάν αντιληφτείτε αυτήν την προσωπικότητα, εάν αντιληφτείτε γιατί έζησε, γιατί κοπίασε και γιατί κήρυξε τζιχάντ, τότε θα αντιληφθείτε και την ψυχή αυτού του έθνους. Για αυτό η εκ μέρους μας κατανόηση του σουλτάνου Μωάμεθ του Πορθητή, αποτελεί ένα τρανό καθήκον, μια αποστολή που πρέπει συχνά να επαναλαμβάνουμε. Διότι αυτός είναι η κορυφαία προσωπικότητα της πολιτικής μας και του πολιτισμού μας». 
Η Τουρκία, λοιπόν, με απόλυτη σαφήνεια προειδοποιεί για επικείμενη επιθετική (στρατιωτική;) δράση κατά της Ελλάδας και ταυτόχρονα οριοθετεί χρονικά το πέρας της φάσης αυτής που θα ολοκληρωθεί με προσαρτήσεις εδαφών!
Δεν ξέρουμε τι θα έχουν να πούνε όσοι πιστεύουν στην Ελληνοτουρκική φιλία μετά από αυτή την ξεκάθαρα επιθετική δήλωση του Αχμέτ Νταβούτογλου. Εκτός του ότι ο Νταβούτογλου με αυτή τη δήλωση έχει κατορθώσει να ξεπεράσει κάθε προηγούμενη επιθετική προς την Ελλάδα δήλωση τούρκου αξιωματούχου ή πολιτικού, έχει καταφέρει να ξεπεράσει και τον ίδιο του τον εαυτό, σε μία καταφανή προσπάθεια να εμφυσήσει το νεο-οθωμανικό όνειρο στους τούρκους πολίτες, σε μία καταφανώς απέλπιδα προσπάθειά του να συσπειρώσει εθνικά την Τουρκία και να διασώσει την κυβέρνηση του αλαζόνα Ταγίπ Ερντογάν.

Βέβαια, αυτή η δήλωση ουσιαστικά είναι δήλωση κήρυξης πολέμου κατά της Ελλάδας και με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε την απάντηση του Βαγγέλη Βενιζέλου, ο οποίος ως αρμόδιος υπουργός Εξωτερικών θα πρέπει να τοποθετηθεί χωρίς πολλά λόγια και με απόλυτη σαφήνεια για τις διαθέσεις της σημερινής κυβέρνησης της Ελλάδας.
Επίσης, ύψιστο είναι το ενδιαφέρον για την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αφού οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού είναι δήλωση πολέμου και πρέπει να απαντηθεί από τον Αντώνη Σαμαρά. Και η απάντηση πρέπει να δοθεί προκειμένου να γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες εάν τελικά εκπροσωπούνται από Έλληνες ή ελληνόφωνους λαθρεπιβάτες που ανίκανοι οδηγούν την χώρα σε μία νέα τεράστια εθνική καταστροφή.

Τι αποφάσεις, άραγε, θα παρθούν τώρα για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις;
θα συνεχιστεί το "ξεδόντιασμα" που ξεκίνησε λόγω... μνημονίου και τα μέτρα που διαλύουν συστηματικά την ικανότητα άμυνας της χώρας;

Από τις  7 Απριλίου 2011, όμως, δεν έχει δοθεί καμία απάντηση από την Ελληνική κυβέρνηση στον Αχμέτ Νταβούτογλου... Να υποθέσουμε πως οι Έλληνες πολιτικοί - κυβερνώντες είναι "υπεράνω" και δεν ασχολούνται με τέτοιου είδους προκλήσεις; Ή μήπως ότι τρέμουν τη σκιά τους και δεν τολμούν να βάλουν στη θέση του ένα ανδρείκελο που εκτοξεύει απειλές έχοντας τη βεβαιότητα πως απευθύνεται σε άλλα, χαμηλόβαθμα, ανδρείκελα;

Ο Νταβούτογλου τραβάει το σχοινί και -ίσως- αυτή του η ενέργεια να είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί για την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια...
Read more

ΕΡΧΕΤΑΙ το success story… του ΘΕΟΥ. KEIMENO META TIMHΣ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ‏


Ο ΜΑΝΤΑΜΑΔΙΩΤΗΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ
Όλη την νύχτα δεν μπορούσε να κοιμηθεί, άλλαζε πλευρό και το μάτι του δεν έκλεινε. Ο λογισμός του επαναστατούσε ¨να ξεκινήσουν τέτοιο success story και να το βαλτώσουν !¨ ¨τέτοιο έργο να πάει 
χαμένο!¨ ¨θα πάω να ζητήσω τα πνευματικά δικαιώματα του έργου και θα το ξανασκηνοθετήσω, θα 
βάλω μέσα φρέσκους πρωταγωνιστές!! Ποιος Σουλτάνος και Βεζίρης? αυτούς τους βαρέθηκε ο κόσμος. Έχω τόσες θεατρικές μουτσούνες από το ρεπερτόριο των Ευρωπαίων Εταίρων μας, του ΔΝΤ και των ντόπιων φρούτων της πιάτσας που η επιτυχία του έργου θα θεωρείται δεδομένη. Ένα πράγμα μόνο πρέπει να κάνω, να πάω στου Μαξίμου και να ζητήσω ακρόαση. Πιστεύω να με δεχθούν, άλλωστε είναι από χρόνια θαυμαστές και μιμητές μου και ξέρουν πολύ καλά την αξία της θεατρικής σκηνής και του πάλκου!!

Πρωί-πρωί ξεκίνησε ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ, κατέβηκε την Ηρώδου Αττικού και βρέθηκε στη εξωτερική φρουρά του Μαξίμου. Στα σβέλτα μίλησε στους αστυνομικούς ¨θέλω να δω τον Πρωθυπουργό, είναι για το καλό όλων μας, τόσα χρόνια κάνω θεατρικές επιτυχίες, ήρθε η στιγμή να βοηθήσω και εγώ την πατρίδα που με ανέδειξε ¨

¨¨ Καραγκιόζη εδώ μέσα δεν μπαίνεις με τίποτα, τι το πέρασες θεατρική σκηνή? Εδώ υπάρχει πρωτόκολλο ¨ του είπαν οι φρουροί και του έκλεισαν τις μεγάλες καγκελένιες πόρτες της αυλής για να μην τολμήσει να εισέλθει ¨¨ στα άδυτα των αδύτων¨¨ . 

Στέγνωσε η ψυχή του Καραγκιόζη... Μα τέτοια απαξίωση, δεν την περίμενε. Μονολόγησε ¨αν το θεατρικό έργο του success story το έπαιζα σε κάθε πόλη και χωριό θα έκανα τόσα έσοδα που θα βοηθούσα τον κρατικό μας προυπολογισμό. ¨ 

Απαρηγόρητος μπήκε μέσα στον γειτονικό Εθνικό Κήπο και κάθισε στην βόρεια πλευρά του κοντά στην προεδρική φρουρά , σε ένα παγκάκι ήσυχο μονολογώντας δυνατά τις σκέψεις του.
Δεν πρόσεξε ότι δίπλα του κάθισε ένας ψηλός μελαχρινός Εύζωνος, ντυμένος με την στολή του αξιωματικού της φρουράς που κρατούσε στα χέρια του εκείνη την χαντζάρα που φέρουν στις παρελάσεις στην οποία μάλιστα στηριζόταν και την μύτη της την περιέστρεφε στο έδαφος.
¨¨ σταμάτα Καραγκιόζη να παραμιλάς για success story ¨¨

Του είπε με μια αυστηρή ματιά αλλά με τέτοια παρηγορητική διάθεση που του έφερε το κέφι του και τον έκανε να σωπάσει για να ακούσει με προσοχή τον παράξενο αυτόν επισκέπτη.
¨¨το μόνο success story που σήμερα και αύριο και πάντα θα παίζεται είναι αυτό του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ¨¨

¨¨σε λίγο ο λαός σου θα πάει για μπάνια, όσοι μπορέσουν φυσικά, όμως η πνευματική ραστώνη τους κάνει να μην βλέπουν τι γίνεται μέσα και έξω από την Ελλάδᨨ
¨¨ ξέχασαν το καλοκαίρι του 74 που ο Αττίλας τους επιστράτευσε με τα μαγιό¨¨. ¨¨ Από τότε μέχρι σήμερα δεν κατάλαβαν τίποτε ότι οι επίγειες δυνάμεις του αντίδικου ένα πράγμα μόνο πολεμούν με χίλιους τρόπους και αυτό είναι η Πεφιλημένη ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑ των Αγίων Πατέρων μας. Τι νομίζεις να θέλουν, όταν κτυπούν την Συρία και την Αίγυπτο? Ανέκαθεν δαιμονιώδης πόθος τους ήταν να αποτελειώσουν τα Παλαίφατα Ρωμαίικα Πατριαρχεία της Αντιόχειας και της Αλεξάνδρειας και φυσικά έρχεται και η σειρά των άλλων σύμφωνα με μία προκαθορισμένη γεωπολιτική σειρά. Αλλά και εδώ στην μικρή και άσημη προς στιγμήν Ελλάδα και Κύπρο, τι βάλθηκαν να κάνουν οι αντίχριστες μουτσούνες τους? Πιστεύουν ότι με την απόγνωση και την απελπισία που δημιουργεί η δυσβάστακτη τυραννία των απάνθρωπων διαταγών τους θα λυγίσουν τον κοινωνικό ιστό. Κούνια που τους κούναγε!!! Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια γιατί τα κόβει αυτή η χαντζάρα. 

Ο γείτονας μας ο Σουλτάνος το δήλωσε...από τις ταραχές στην Πόλη ωφελούνται οι ανταγωνιστές μας στον θερινό τουρισμό... σκέψου Καραγκιόζη τι μοχθηρία οικονομική τρέφουνε τώρα καλοκαιριάτικα για εμάς οι εξ ανατολών φίλοι? Να ήτανε μόνο αυτοί, καλά θα ήταν!
Έχεις ακούσει Καραγκιόζη για τον πόλεμο των νομισμάτων και των ενεργειακών πηγών? Ένα σκέτο θέατρο για να ταλαιπωρούν το αθώο πλάσμα του ΘΕΟΥ και να το αρπάξουν από το φιλάνθρωπο χέρι του.

Όλοι βρίσκονται με την σκανδάλη στο δάκτυλο και το παράξενο είναι ότι όλοι σημαδεύουν την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ. Δεν γνωρίζουν όμως ότι το μπαρούτι της ανομίας θα σκάσει στα άπληστα μούτρα τους και τα σκάγια αυτή την φορά θα είναι πυρηνικά πάνω σε αυτούς και τα παιδιά τους. 
Λοιπόν Καραγκιόζη από εδώ και πέρα απολύεσαι γιατί απολύονται όλοι οι καραγκιοζοπαίκτες στην Ελλάδα και ήδη αθόρυβα εφαρμόζεται το success story του ΘΕΟΥ όσο εγώ στρίβω αυτή την σπάθα μου μέσα σε αυτό το Αγιοποτισμένο έδαφος.¨¨

Ακούσθηκε το στρατιωτικό προσκλητήριο και ο ψηλός Εύζωνας σηκώθηκε μονομιάς να φύγει. 
¨¨πες μου σε παρακαλώ πως σε λένε παλληκάρι μου και από ποίο μέρος είσαι?¨¨ τον ρώτησε ο Καραγκιόζης...
¨¨με λένε ΜΙΧΑΛΗ και είμαι από το ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ, σε λίγες μέρες θα βρεθώ εκεί πάνω στην πατρίδα μου για να βοηθήσω...¨¨
Δεν πρόλαβε να το πει και εξαφανίσθηκε σαν αέρας που κάνουν τα μεγάλα πουλιά!!!

Υ.Γ το ελάχιστο αυτό κείμενο με τις ατέλειες του το αφιερώνω στους απεγνωσμένους συμπατριώτες μου με την παράκληση να μην αποκάμουν τώρα αλλά να εγερθούν σαν Εύζωνοι με το Ρωμαίικο Σπαθί του ΦΙΛΟΤΙΜΟΥ της ράτσας μας για να συνδράμουμε στο σίγουρα πετυχημένο success story του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ.
http://www.triklopodia.gr/2013/07/success-story-keimeno-meta-timh.html
Read more

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ... Οι ΗΠΑ πίσω από τον διορισμό του Χ.Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα

Επιθυμία των ΗΠΑ που εκφράστηκε μέσω του ΔΝΤ ήταν η τοποθέτηση από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο του πρώην υπουργού Χρήστου Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα, όπως αναφέρει απόλυτα έγκυρη πηγή της κυβέρνησης στο defencenet.gr.
Διαρρέεται ότι η επιλογή-φάρσα ενός από τους πλέον αποτυχημένους υπουργούς της κυβέρνησης Παπανδρέου ήταν πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος δήθεν ήθελε να βολέψει κάποιους από την εσωκομματική αντιπολίτευση εκτός Ελλάδος για να μην τον ... ενοχλούν, αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.
Ο Χ,Παπουτσής όπως όταν τοποθετήθηκε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης είχε τις ευλογίες των ΗΠΑ (ΟΛΟΙ οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης από τα μέσα της δεκαετίας του '90 και μετά πρέπει να εγκριθούν από τις ΗΠΑ...), έτσι και τώρα, όντας στον στενό κύκλο της αμερικανικής πρεσβείας, υπήρξε πίεση από την Ουάσιγκτον για να τοποθετηθεί στην Παγκόσμια Τράπεζα, "αδελφό" σχηματισμό του ΔΝΤ.
Με την τοποθέτησή του οι ΗΠΑ ελέγχουν άμεσα μία ψήφο χώρας στην Παγκόσμια Τράπεζα.
Όταν υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αξιωματικοί που είχαν υπηρετήσει στο υπουργείο δίπλα του αναφέρουν ότι "Η επικοινωνία με την πρεσβεία και τις λοιπές υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ ήταν σε πιο στενό επίπεδο απ'ότι μιας χώρα-μπανανία της Λατινινής Αμερικής".
Το νέο οργανόγραμμα της ΕΥΠ που φτιάχθηκε επί ημερών του, είχε την "σφραγίδα" των Αμερικανών συμβούλων του Χ.Παπουτσή.
Η κόρη του, Ζωή-Μελίνα, που εργάζεται ήδη από τον Σεπτέμβριο  στην Παγκόσμια Τράπεζα, σπούδασε στις ΗΠΑ με υποτροφία του ιδρύματος Fulbright, του οποίου οι ελάχιστες και πανάκριβες χορηγίες σε φοιτητές ελέγχονται από το μορφωτικό τμήμα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήμα και δίνονται με βάσει πολιτικά κριτήρια, πλην των μορφωτικών.
Οι ΗΠΑ που είναι ήδη χολωμένες με την τοποθέτηση του Ε.Βενιζέλου στο υπουργείο Εξωτερικών (θεωρούν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στενά προσδεδεμένο στο άρμα του Βερολίνου) ήθελαν τουλάχιστον να περάσει αυτή η τοποθέτηση και τα κατάφεραν.
Κατ'αυτό τον τρόπο ο Χρήστος Παπουτσής την περίοδο που οι Ελληνες πολίτες έχουν γονατίσει από τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, από την ανεργία που έχει χτυπήσει «κόκκινο», θα πάει στην Νέα Υόρκη για να εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Παγκόσμια Τράπεζα με μισθό 10.000 ευρώ.
Να θυμήσουμε ότι από το 1984 μέχρι και το 1999 απολάμβανε τα προνόμια του Ευρωβουλευτή (1984-1995) και του Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση (1995-1999)...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Read more

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ-ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ

1Του Μάνου Χατζηγιάννη

Κοινό τους στοιχείο ο χειμαρρώδης λόγος και η προσπάθεια για να προστατεύσουν τα ιερά και τα όσια της φυλής μας.

Μέχρι τώρα ο καθένας από το δικό του μετερίζι έχει πολλάκις παρέμβει στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα και με πύρινα κηρύγματα και οι δύο συνεπαίρνουν τους πιστούς. Ο λόγος για τους φλογερούς Μητροπολίτες, Πειραιώς Σεραφείμ και Καλαβρύτων Αμβρόσιο. 
Οι βροντερές κραυγές τους σίγουρα έχουν ακουστεί μέχρι τη Μονή Πετράκη. Ήδη όσον αφορά στην περίπτωση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων το “Αγιορείτικο βήμα” έγραψε πρόσφατα πως η απόφαση για τις καμπάνες είχε έμμεσο αποδέκτη εκείνον  εξαιτίας της σφοδρής κριτικής που ασκεί στον Αρχιεπίσκοπο και ο κ. Αμβρόσιος απάντησε αρκετά δεικτικά....

Τώρα όμως στο αρχιεπισκοπικό γραφείο θα πρέπει να ανησυχούν μήπως οι δύο Μητροπολίτες δημιουργήσουν κοινό μέτωπο.

Στη χθεσινή του εγκύκλιο για τις Κυριακές ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, αφού καυτηρίασε την απόφαση Χατζηδάκη, “έκρυβε” την είδηση στην τελευταία παραγραφο. Σε αυτήν λοιπόν συγχαίρει δημοσία τον “ακάματο αγωνιστή και φρυκτωρό Ιεράρχη Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΝ, ο οποίος ήδη εζήτησε την έκτακτο σύγκληση της Ιεραρχίας”. 

Υπενθυμίζεται πως και ο Πειραιώς Σεραφείμ πρόσφατα απέστειλε επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο και ζητάει σύγκληση της Ιεραρχίας για να καταδικάσει αυτή τον Οικουμενισμό.

Μήπως κάπου εδώ ενώνονται οι δύο Ιεράρχες; Μήπως θα πρέπει να ανησυχεί ο κ. Ιερώνυμος; 
http://www.agioritikovima.gr/eklisia-elados/24902-koino-met%EF%BF%BD
Read more

Μέρκελ – Σόιμπλε: Ζητείται ψεύτης για το «κούρεμα» του χρέους

Μέρκελ – Σόιμπλε: Ζητείται ψεύτης για το «κούρεμα» του χρέους
Οι αξιωματούχοι της γερμανικής καγκελαρίας, το χρέος, τα νέα σενάρια εκλογών και ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ
Του Ειδικού Συνεργάτη
Σε ρεσιτάλ υπόγειων εκβιασμών με θύμα- όπως πάντα φυσικά- την Ελλάδα επιδίδεται η γερμανική πολιτική νομενκλατούρα, με τους Άνγκελα Μέρκελ και Βόλφγκαγκ Σόιμπλε να κοροϊδεύουν πλέον ανοιχτά τον ελληνικό λαό, κάνοντας μας συνεχώς σκωτσέζικο ντους με αφορμή το κούρεμα χρέους της χώρας μας. Αυτή η περίοδος χαρακτηρίζεται ως «χρονικό διάστημα έντονων διεργασιών στο παρασκήνιο» με πρωταγωνιστές αξιωματούχους της καγκελαρίας και του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
Η εύκολη εξήγηση που δίνουν κάποιοι δήθεν αναλυτές στην χώρα μας για την άρνηση της Γερμανίας να ανοίξει οποιαδήποτε συζήτηση για κούρεμα του ελληνικού χρέους, είναι οι εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στη χώρα. Αυτή όμως είναι η εύκολη και διόλου πειστική -για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα- εξήγηση που δίνεται από όσους ευκολόπιστους θέλουν να πιστεύουν ότι Μέρκελ και Σόιμπλε μας το «παίζουν» προς το παρόν λίγο σκληροί αλλά μετά τις εκλογές θα... χαλαρώσουν χαρίζοντάς μας μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους. Αυτή είναι η προπαγάνδα που θέλουν να περάσουν τα καθεστωτικά και διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης στην χώρας μας σε συνεργασία με τα φερέφωνα της καγκελαρίας στην Ελλάδα. Μην ρωτάτε ποιους... Πολιτικούς, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους που βρίσκονται καθημερινα σε ανοιχτή επικοινωνία με την γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα παίρνοντας κατευθύνσεις. Ο νοών νοείτω.
Η αλήθεια όμως βρίσκεται αλλού. Εκεί που δεν πρόκειται τα διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα να ρίξουν ποτέ φως: στο μυστικό σχέδιο που εξυφαίνεται εδώ και αρκετό καιρό από την γερμανική κυβερνητική ηγεσία, όχι φυσικά εν αγνοία των δικών μας εν Ελλάδι «σωτήρων».
Διάσπαση της ευρωζώνης σε πλούσιες και φτωχές χώρες!
Η ιστορία έχει ως εξής: η ΕΡΤ ήταν η αφορμή που έψαχνε ο κ. Αντώνης Σαμαράς για να προκυρήξει εκλογές. Δεν του «κάθισαν» όμως, λόγω της έντονης αντίδρασης των Ευρωπαίων και ιδιαίτερα της Γερμανίας, της οποίας μία τέτοια εξέλιξη θα τίναζε όλον τον σχεδιασμό στον αέρα εν όψει μάλιστα εκλογών. Ο κ. Σαμαράς ήθελε εκλογές διότι έχει περιέλθει στην αντίληψή του μια πολύ σημαντική πληροφορία, την οποία σας αποκαλύπτει σήμερα το "Newsbomb.gr": η Γερμανία ενδιαφέρεται να κρατήσει στον «αφρό» την Ελλάδα ως τον ερχόμενο Νοέμβριο.
Κανένα «κούρεμα» χρέους δεν είναι διατεθειμένη να δώσει στην Ελλάδα άνευ όρων, αλλά με πολύ σκληρούς όρους, που θα έχουν να κάνουν με νέα εκχώριση της εθνικής κυριαρχίας, την εμπλοκή Γερμανών επενδυτών σε καίρια «φιλέτα» του Δημοσίου και την εγκατάσταση μόνιμου διευθυντηρίου στο «προτεκτοράτο», τη χώρα μας! Τίποτα από όλα αυτά που σχεδιάζονται, δεν θα τα έχουμε ζήσει ή δει ως σήμερα. Η εξέλιξη αυτή θα έρθει σε συνδυασμό με τον διαχωρισμό των χωρών του ευρώ σε πλούσιες και φτωχές με διαφορετική ισοτιμία του ευρώ, και φυσικά η Ελλάδα θα υπάγεται στην δεύτερη κατηγορία.
Όλα αυτά που θα έρθουν από τον Οκτώβρη- Νοέμβρη, ο Σαμαράς δεν θέλει ούτε να τα αντιμετωπίσει ούτε να τα διαχειριστεί. Γι' αυτό και η Γερμανία προχωρά με την προοπτική της ολοκλήρωσης των γερμανικών εκλογών χωρίς κάποιο απρόοπτο, φερ' ειπείν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα. Ο κ. Σαμαράς έχει εγγυηθεί στην κ. Μέρκελ ότι ως τις γερμανικές εκλογές θα «κάθεται σούζα» για να διευκολύνει την Καγκελάριο. Τις ίδιες εγγυήσεις έχει δώσει και ο Βενιζέλος. Σοβαρές πηγές στο Βερολίνο αναφέρουν ότι σε κάποιο κρίσιμο τηλεφώνημα μάλιστα, όταν έγινε υπαινιγμός περί ενδεχόμενων πρόωρων εκλογών αν θα κατέρρεε η κυβέρνηση Σαμαρά από την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, η γερμανική πλευρά απάντησε με μια προστακτική: «Μην το διανοηθείς».
Πότε βλέπουν κάλπες στην Ελλάδα
Οι ίδιες πηγές μάς εξηγούν ότι αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές, οι συνεργάτες της κ. Μέρκελ σε συνεργασίας με την υποτακτική κυβέρνηση της Ελλάδας θα οδηγήσουν την χώρα σε πρόωρες εκλογές, ακόμα και προκαλώντας τεχνητή πολιτική κρίση. Χαρακτηριστικές ήταν οι διαρροές διπλωματικών παραγόντων για όσα συμβαίνουν στο Σκοπιανό με αφορμή την επιστολή του πρωθυπουργού της πΓΔΜ κ. Νίκολα Γκρουέφσκυ, γνωστού υποτακτικού της ελίτ που παίζει σκάκι ισορροπιών για το μέλλον των Βαλκανίων. Ήδη το "Newsbomb.gr" έχει δημοσιεύσει έγκαιρα το σχετικό ρεπορτάζ.
Γερμανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι έχοντας αφήσει πίσω της την δική της εκλογική αβεβαιότητα, η κ. Μέρκελ θα διαχειριστεί την ακυβερνησία στην Ελλάδα με τρόπο που θα την συμφέρει να επιβάλει τους δικούς όρους. Οι δε κ.κ. Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχουν πετύχει μία «ηρωϊκή» -για τα δικά τους μέτρα και σταθμά- έξοδο με εγγυήσεις φυσικά από την γερμανική πλευρά ότι θα τύχουν «ευρωπαϊκής ασυλίας και προστασίας».
Υπάρχει και το προηγούμενο με τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος απολαμβάνει προκλητική προστασία τόσο από ντόπια πολιτικά τζάκια, αλλά και από τους φιλομερκελιστές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στη Eurostat και φυσικά την τρόικα. Όσοι ενεπλάκησαν με τη «μεγάλη μπίζνα» εις βάρος του ελληνικού λαού στο κρίσιμο τελευταίο τρίμηνο του 2009 και στήνουν χαλκεία για να δαιμονοποιήσουν την κυβέρνηση του κ. Κώστα Καραμανλή έχουν βρει ευήκοα ώτα ακόμα και στον ΣΥΡΙΖΑ. Φέρονται να υπόσχονται «πολιτική στήριξη» όταν έρθει η ώρα που ο κ. Αλέξης Τσίπρας θα κληθεί να διαχειριστεί όσα τού αφήσουν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, ακόμα και με τη συνεργασία μιας ομάδα «καλών προθέσεων» από τη Ν.Δ. που κινείται μεταξύ φιλελευθερισμού και ριζοσπαστικού σοσιαλισμού.
Το κλίμα έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνεται με δηλώσεις που έχει κάνει (όχι τυχαία) ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πέτρος Τατσόπουλος. Η πρώτη έγινε στις 4 Ιουλίου με αποτέλεσμα να σημειωθούν διάφορες ενδιαφέρουσες ζυμώσεις εντός και εκτός Βουλής. Η δεύτερη έγινε προχθές, από τη γνωστή ραδιοφωνική συχνότητα που φιλοξενεί εκείνον και τον κ. Θεόδωρο Πάγκαλο και συζητήθηκε ιδιαίτερα στα πηγαδάκια του συνεδρίου που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όσοι προσδοκούν ότι η Ελλάδα θα κερδίσει ένα «νέο κούρεμα χρέους» είναι γελασμένοι. Η κ. Μέρκελ και ο κ. Σόιμπλε συντηρούν την Ελλάδα σε κατάσταση «τεχνικής αναπνοής» έως ότου τής δώσουν την τελική χαριστική βολή σε συνεργασία με την γερμανόφιλη υποτακτική κυβέρνηση των Αθηνών. Θα σπρώξουν την Ελλάδα στο χείλος της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής τόσο όσο χρειάζεται ώστε να την μετατρέψουν πλήρως σε πειθήνιο όργανο γερμανικών επιδιώξεων και συμφερόντων.
Και εδώ που τα λέμε δεν απέχουν πολύ από το να το πετύχουν με τις ευλογίες μιας περίεργης κάστας «εγχώριων ολιγαρχών και διαπλεκομένων» που γίνονται ακόμα πλουσιότεροι, όσο εξαθλιώνεται ο λαός και το πολιτικό σύστημα εμφανίζει πρωτοφανή παράλυση και αδυναμία να αντιμετωπίσει την ασυδοσία των «εχόντων και κατεχόντων». Ήδη η ιδέα των αναλώσιμων ηγετών μιας χρήσης τους έχει φέρει κέρδη που δεν φαντάζονταν... 


Read more: http://www.newsbomb.gr/apokalypseis/story/325933/merkel-–-soimple-ziteitai-pseytis-gia-to-koyrema-toy-hreoys#ixzz2YxORdhw8
Read more

Σαμαράς: Δεν έκλαψε κανείς για τους 1,5 εκατ. ανέργους. Ενώ εσύ έτσι όπως πας, σίγουρα θα τους κλάψεις…

ΑΦΟΥ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ.

Σαμαράς: Δεν έκλαψε κανείς για τους 1,5 εκατ. ανέργους
«Προτεραιότητά μου είναι οι 1,5 εκ άνεργοι για τους οποίους δεν έκλαψε κανείς και οι περισσότεροι τους αντιμετωπίζουν ως στατιστικό μέγεθος», δηλώνει σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Από πουθενά δεν αμφισβητείται η συνολική πορεία της 
Οικονομίας, αναφέρει ο πρωθυπουργός, ενώ υπογραμμίζει πως οι Ευρωπαίοι έχουν δεσμευτεί για επιπλέον βοήθεια εάν η χώρα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα.
Επίσης, αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων το Σεπτέμβριο λέγοντας χαρακτηριστικά «γενικώς, το προβλέπουν – μερικοί, μάλιστα, το εύχονται- κάθε φορά. Εμείς θα συνεχίσουμε να τους διαψεύδουμε».
Ο κ. Σαμαράς σημειώνει πως «παλεύει» ακόμη για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ενώ για τοφόρο πολυτελείας λέει ότι ήλθε ένα χρόνο νωρίτερα για να μην κοπούν συντάξεις και μισθοί στρατιωτικών και για να μην επιβληθεί ο πρόσθετος φόρος 2 τοις χιλίοις στις επιχειρήσεις.
Επισημαίνει πως «σε δύο χρόνια θα φύγουν 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι από τους 700.000. Μόλις το 2%! Και θα προσληφθούν άλλοι τόσοι! Και με απόλυτα διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο».
Στη συνέντευξη του ο πρωθυπουργός διερωτάται εάν οι πολίτες προτιμούν να έχουν σχολικούς φύλακες που δεν κάνουν κάτι ουσιαστικό ή νοσηλευτές να τους φροντίζουν στα δημόσια νοσοκομεία.
Επίσης διερωτάται εάν προτιμούν δημοτική αστυνομία με μόνη αρμοδιότητα την παράνομη στάθμευση ή ενίσχυση της ΕΛΑΣ για χτύπημα του παραεμπορίου και ενίσχυση της αστυνόμευσης στις γειτονιές.
Τονίζει ότι τα χρήματα των φορολογουμένων πρέπει να πιάνουν τόπο και όχι για να πληρώνονται παλιά ρουσφέτια στο Δημόσιο με προσλήψεις που είχαν γίνει εκτός ΑΣΕΠ. Προτεραιότητά μου είναι, αναφέρει ο κ Σαμαράς, οι 1,5 εκ άνεργοι για τους οποίους δεν έκλαψε κανείς και οι περισσότεροι τους αντιμετωπίζουν ως στατιστικό μέγεθος.
Ο κ. Σαμαράς λέει ότι θα συνεργαζόταν και πάλι με τον Φ. Κουβέλη, σημειώνοντας ότι θεωρεί πως ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τον αδίκησε και αδίκησε κυρίως τον εαυτό του.
Τονίζει ότι ούτε η ΝΔ, ούτε το ΠΑΣΟΚ έχουν παραιτηθεί από την αυτοτέλεια τους και πως ο σχεδιασμός τους δεν περιλαμβάνει κοινή κάθοδο στις εκλογές.
Δηλώνει επίσης ότι σκέφτεται πως πρέπει να εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία. Επιτίθεται στη Χρυσή Αυγή, λέγοντας ότι είναι διακηρυγμένοι νεοναζί και διασύρουν τη χώρα ως «λαθρέμποροι του πατριωτισμού διότι θαυμάζουν τους χειρότερους δυνάστες που γνώρισε ποτέ αυτή η πατρίδα». Σημειώνει ότι «κηρύσσουν το μίσος σε μια κοινωνία που έχει ανάγκη ενότητας για να ξεπεράσει την κρίση και δεν προτείνουν τίποτα».
«Η εκλογική τους δύναμη είναι αδυναμία για τη χώρα και τα εθνικά της συμφέροντα! Απομονώνουν την Ελλάδα τη στιγμή που χρειάζεται όλα τα διεθνή στηρίγματα», λέει ο κ. Σαμαράς αναλύοντας ότι οι νεοναζί είναι ό,τι πιο μισητό για τους Ευρωπαίους.
Τέλος, για το ταξίδι στις ΗΠΑ ο κ.Σαμαράς δηλώνει ότι «η κατάλληλη στιγμή για ένα τόσο σημαντικό ταξίδι είναι τώρα» αφού το κλίμα για την οικονομία έχει αντιστραφεί και στην περιοχή υπάρχει αστάθεια. «Είναι ευκαιρία να πάμε ένα βήμα -ή περισσότερα βήματα -πιο μπροστά»
Read more

Ψέματα, ψέματα, ψέματα…


Tο έχω γράψει ξανά και ξανά: Ζούμε μέσα στο ψέμα. Πνιγόμαστε σε αυτό. Βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό, και παραπάνω. Από τα αμέτρητα, δώστε βάση στο ακόλουθο παράδειγμα.

Σε μια κορύφωση προχειρότητας κι ερασιτεχνισμού, ή καλύτερα σε μια επίδειξη ακραίας ανικανότητας και παχύδερμης αναλγησίας, το υπουργείο Οικονομικών ξεκαθάρισε χθες ότι αντίθετα με την εξαγγελία που έκαναν μόλις πριν από λίγα εικοσιτετράωρα οι ίδιοι οι δικοί του αρμόδιοι, τελικά όχι μόνο δεν θα καταργηθεί το μέτρο της συλλογής αποδείξεων, αλλά, ίσα-ίσα, διπλασιάζεται και το ύψος που θα κληθούμε να υποβάλουμε με την δήλωσή μας οι φορολογούμενοι. Και συνοδεύθηκε αυτή τους η διευκρίνιση με την προσθήκη ότι μειωμένες αποδείξεις θα σημάνουν επιβολή τσουχτερού φορολογικού προστίμου.

Δηλαδή, σαν να μην φτάνει που είμαστε στεγνοί σαν τη Σαχάρα χωρίς να μπορούμε να αγοράσουμε ούτε γάλα για τα παιδιά μας, θα πρέπει να βρούμε τρόπο να δαπανήσουμε επιπλέον –κι εγώ δεν ξέρω από πού– ώστε να αποφύγουμε… Τι; Τι άλλο, από περαιτέρω μείωση του «διαθέσιμου» εισοδήματός μας!!!

Την ίδια ώρα στην Κρήτη, ανάμεσα σε μπουκάλια και άλλα ιπτάμενα αντικείμενα που του σβουρίζανε στην κεφάλα, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης δήλωνε με το χαρακτηριστικό στόμφο του ότι πήγε εκεί, λέει, για να πείσει την τοπική κοινωνία πως δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις των εισοδημάτων. Και προέβη ανερυθρίαστα στις σχετικές κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις.

Ρε πρόστυχε άντρα, πού το βρίσκεις τόσο θράσος; Από πού αντλείς τόση χυδαιότητα; Από πού;

Που να πάρει και να με σηκώσει, ακούω ακόμα και σήμερα από διάφορα χείλη ότι ο ελληνικός λαός είναι ένας ανειλικρινής λαός διεφθαρμένων. Ε, λοιπόν, είστε, ρε λαμόγια, η απόδειξη, το πειστήριο ότι συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο! Ρε, αν ήταν ψεύτης σας κι εσάς, θα σας είχε πάρει χαμπάρι. Όμως δεν σας έχει καταλάβει ακόμα, απ’ ότι φαίνεται. Και μάλλον αδυνατεί να πιστέψει, ούτε καν χωράει το μυαλό του, ότι είναι δυνατόν άνθρωποι που τους έχει γεννήσει μάνα να λένε τέτοια τερατώδη ψέματα –ψέματα που σείονται οι ουρανοί! Αλλά δεν πάει ο νους του… Διότι μόνον ένας γνήσιος φιλαλήθης, ένας αυθεντικά έντιμος άνθρωπος, δεν αφήνει να πετάξει μέχρι εκεί που έχει ψηλώσει ο δικός σας. Εκεί, όπου έχει ψηλώσει, ναι! Εκεί, όπου δεν σας πιάνουν τα μπουκάλια…

Λήσταρχοι! Κατάλαβα γιατί μας κρατάτε στον πάτο, βουτηγμένους! Αλλά δεν είμαι ο μόνος. Κι όπως βλέπετε, μαύρο φίδι που σας έφαγε, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Εσχάτως μάλιστα και πήλινα. Έσσεται ήμαρ, βαζιβουζούκοι! Έσσεται ήμαρ, και θα σας κοπεί η γλώσσα.

Από sotosblog, μοντάζ Γρέκι
http://kostasxan.blogspot.gr/2013/07/blog-post_6712.html
Read more

Κεδίκογλου: Ο κ. Τσίπρας θέλει να μας γυρίσει στο παρελθόν. Ναι βρε γίγαντα, φαντάσου ότι διόρισε και τον Παπουτσή…

Κεδίκογλου: Ο κ. Τσίπρας θέλει να μας γυρίσει στο παρελθόν
«Η Ελλάδα έχει ανάγκη να στραφεί στο μέλλον», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αδύναμος να διαλύσει τις 
συνιστώσες του, ανίκανος να αντιμετωπίσει την κριτική, ο κύριος Τσίπρας περιορίστηκε σε μια ομιλία γεμάτη ύβρεις, χωρίς καμία καθαρή απάντηση, με συνθήματα για σφυριά και δρεπάνια, το μόνο που θέλει είναι να μας γυρίσει στο παρελθόν» πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου.
Read more

Αποκλειστικό: Επιστολή του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου στο εκδότη του «Π» Νίκο Καραμανλή

Παπαγεωργόπουλος Καραμανλής
Έχουμε πάγια θέση ότι σε κάθε έγκλημα πρέπει να υπάρχει και ανάλογη τιμωρία. Έχουμε καταγγείλει πολλές φορές την παραβίαση και του τεκμηρίου της αθωότητας και την συγκάλυψη σκανδάλων όταν ευθύνονται επώνυμοι και την ασυλία επωνύμων.
Ειδικά για το σκάνδαλο στο  Δήμο Θεσσαλονίκης έχουμε γράψει οτι και υπαρκτό είναι και δράστες έχει.
Έχουμε γράψει ότι θα συμφωνούσαμε όχι με ισόβια αλλά και πολλές φορές ισόβια και στον Δήμαρχο Παπαγεωργόπουλο αλλά και σε κάθε επώνυμο Παπαγεωργόπουλο υπο τον απαράβατο όρο ότι θα πιαστεί με τα χρήματα στην τσέπη η σε τραπεζικό λογαριασμό του.
Ισόβια για αμέλεια ελέγχου των πιο κάτω από αυτόν σημαίνει ισόβια για Σημίτη γιατί αμέλησε να ελέγξει τον Άκη, ισόβια για κάθε πρωθυπουργό του οποίου υπουργός κλέβει, ισόβια για τον υπουργό υγείας γιατί διευθυντής του ΙΚΑ έκλεψε 5 εκατομμύρια ευρώ και πάει λέγοντας.
Μέχρι τώρα στον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο δεν βρήκαν ευρώ από το Δήμο. Και έχουμε γράψει ότι περιμένουμε τη δικαστική απόφαση να δούμε πως ο Πρόεδρος κ.Αποστολάκης θα τεκμηριώσει τα ισόβια, δηλαδή μήπως παρουσιάσει λογαριασμό που αγνοούμε.
Ένας λόγος παραπάνω καθώς ο κ.Αποστολάκης είναι ο ίδιος που προέδρευσε στη δίκη των τοκογλύφων και εκεί οι ποινές είναι χάδια…
Κραυγή για την καθυστέρηση της απόφασης βγάζει απο το κελί της φυλακής και ο ισοβίτης πια Βασ.Παπαγεωργόπουλος με προσωπική επιστολή που έστειλε στον εκδότη του “Παρασκηνίου” και της “Καρφιτσας” Νίκο Καραμανλή.

Του γράφει:

«Αγαπητέ Νίκο, θέλω να γνωρίζεις ότι περιμένω την καθοραγραφή της απόφασης του δικαστηρίου, για να αρχίσω εν συνεχεία την παράθεση συγκεκριμένων «ντοκουμέντων που αποδεικνύουν πολύ εύκολα και χωρίς την δυνατότητα αμφισβήτησης το πόσο λανθασμένη ήταν.
Ο πρόεδρος του δικαστηρίου είχε υποσχεθεί ενώπιον όλων ότι η απόφαση θα ήταν έτοιμη σε 1 μήνα – για να οριστεί εν συνεχεία η ημερομηνία εκδίκασης της έφεσης μου – και σήμερα έχουμε μπει στον 4ο μήνα και ακόμα τίποτα!…
Θα ήθελα να προβάλεις όσο μπορείς τα «ντοκουμέντα» που θα παρουσιάσω. Έχουν πολύ ενδιαφέρον!»

Η απάντηση του εκδότη Νίκου Καραμανλή στον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο

Ο γνωστός εκδότης κ. Νίκος Καραμανλής στέλνει το ακόλουθο μήνυμα συμπαράστασης στο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο:
«Αγαπητέ δήμαρχε, η απορία που έχω  εγώ αλλά και η πλειοψηφία αρκετών Θεσσαλονικέων είναι, πως είναι δυνατόν οι δικαστικές αρχές να δικάζουν και να αποδίδουν δικαιοσύνη με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Να αναγνωρίζουν το πρότερο έντιμο βίο σε άτομα του κοινού ποινικού δικαίου και να μην αναγνωρίζουν σε σένα που υπήρξες αθλητής, βουλευτής και επί χρόνια δήμαρχος της πόλης.
Σίγουρα, οι περισσότεροι καταλαβαίνουμε τους λόγους. Σου εύχομαι να έχεις δύναμη ψυχής και να αποδείξεις στους κάτοικους της Θεσσαλονίκης που τόσα χρόνια σε τίμησαν με την ψήφο τους ότι υπήρξες θύμα ενός συστήματος εξουσίας».
Επιστολή του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου στο εκδότη του «Π» Νίκο Καραμανλή
Επιστολή του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου στο εκδότη του «Π» Νίκο Καραμανλή
http://www.paraskhnio.gr/2013/07/13/apokleistiko-epistoli-toy-v-papageor/
Read more

Υπό απόλυση όσοι δεν προσλήφθηκαν με ΑΣΕΠ>Η συνέντευξη Μητσοτάκη στο ΒΗΜΑ



"Πρώτοι στη λίστα προς αποχώρηση βρίσκονται οι πειθαρχικά ελεγχόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι καθώς και αυτοί που μπήκαν στο Δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά, δηλώνει στο "Βήμα της Κυριακής" ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως επισημαίνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, "υποχρεωτικές απομακρύνσεις θα προκύψουν και από καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων, μια διαδικασία που έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα", όπως σημειώνει, "παρότι έχει γίνει αρκετή δουλειά προπαρασκευής σε αυτή την κατεύθυνση. Η οριστική επίλυση του προβλήματος των προσωρινών διαταγών θα οδηγήσει στην έξοδο από το Δημόσιο συμβασιούχους, οι οποίοι είχαν πετύχει καθεστώς μονιμοποίησης καταστρατηγώντας βάναυσα το πνεύμα του Συντάγματος. Μόνο όταν εξαντληθούν αυτές οι κατηγορίες θα καταφύγουμε στη δεξαμενή της κινητικότητας", τονίζει ο υπουργός εξηγώντας πως θα αντλήσει από τη δεξαμενή του Δημοσίου υπαλλήλους προς απόλυση.

Ειδικά για τη Δημοτική Αστυνομία αναφέρει: "Η Δημοτική Αστυνομία δεν έχει πετύχει ως θεσμός, παρότι είναι στελεχωμένη με υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό. Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα προσφέρουν πολύ περισσότερο στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας αν ενταχθούν στην Ελληνική Αστυνομία". Τονίζει, πάντως, πως "όσοι έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ δεν κινδυνεύουν με απόλυση. Αυτή την πρόταση την έχω καταθέσει πρώτος εδώ και δυο, περίπου, χρόνια. Παραμένω δηλαδή σταθερός στις απόψεις, τις οποίες και δεν μεταβάλλω ανάλογα με το δημόσιο αξίωμα που κατέχω".
http://kourdistoportocali.com/articles/22565.htm
Read more

ΜΑΤΙΑ ΔΙΧΩΣ ΛΟΓΙΚΗ-ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ

Read more

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ: Οι νέοι της Ελλάδας μας κάνουν περήφανους…

20130713-182615.jpgΈνα μεγάλο μπράβο στα παιδιά της εθνικής νέων Ανδρών που επικράτησε της Λιθουανίας με 77-74 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Εσθονίας.
Έτσι, έφτασε στην τέταρτη συνεχή νίκη και μας κάνει ακόμα πιο περήφανους με τη αήττητη πορεία που είχε στην πρώτη φάση στον Α΄ όμιλο και προκρίθηκε πανηγυρικά στην επόμενη φάση.

Αλήθεια ποιος μεταδίδει αυτά τα παιχνίδια;
Read more

Σαμαράς: Δεν θα έρθουν νέα μέτρα το Σεπτέμβριο.. Σωστά, αφού τον Οκτώβριο θα έρθει ο προϋπολογισμός!

20130713-183543.jpgΗ συνολική πορεία της Οικονομίας δεν αμφισβητείται “από πουθενά” δηλώνει στο “Πρώτο Θέμα ” ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς ενώ υπογραμμίζει πως αποτελεί δέσμευση των Ευρωπαίων για επιπλέον βοήθεια εάν η χώρα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα.
Αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων το Σεπτέμβριο λέγοντας ” γενικώς , το προβλέπουν – μερικοί,μάλιστα, το εύχονται- κάθε φορά. Εμείς θα συνεχίσουμε να τους διαψεύδουμε”.
Να θυμίσουμε ότι τη λήψη νέων μέτρων την απέκλεισε και ο Στουρνάρας.. Για φέτος. Για του χρόνου μάλλον όχι, αλλά δεν ξέρει δεν απαντά για το 2015-16.
Σημειώνει πως “παλεύει ακόμη για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ενώ για το φόρο πολυτελείας λέει ότι ήλθε ένα χρόνο νωρίτερα για να μην κοπούν συντάξεις και μισθοί στρατιωτικών και για να μην επιβληθεί ο πρόσθετος φόρος 2 τοις χιλίοις στις επιχειρήσεις.
Επισημαίνει πως “σε δύο χρόνια θα φύγουν 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι από τους 700.000, δηλαδή όπως είπε, το 2% και θα προσληφθούν άλλοι τόσοι!

Λέει ότι θα συνεργαζόταν και πάλι με τον Φ.Κουβέλη σημειώνοντας ότι θεωρεί πως ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τον αδίκησε και αδίκησε κυρίως τον εαυτό του.
Read more

Κυνηγώντας τους Αλβανούς δραπέτες: Επιχείρηση-φιάσκο αξίας 1.000.000 ευρώ


DRAPETESTRIKALA_561_355_561_355Από τις 22 Μαρτίου που απέδρασαν απο τις φυλακές Τρικάλων,τους κυνηγούν δύο ελικοπτέρα, έξι σκάφη του Λιμενικού, δεκάδες ΕΚΑΜίτες, δύο διμοιρίες βατραχανθρώπων, ιχνηλάτες του στρατού και εκατοντάδες αστυνομικοί από τους γύρω νομούς
Την ώρα που οι Αλβανοί δραπέτες διασχίζουν τη μισή Ελλάδα και είναι μια ανάσα πριν τη μεγάλη απόδραση στη χώρα τους, η ΕΛ.ΑΣ δαπανά εκατομμύρια ευρώ στο κυνήγι τους. Από τις 22 Μαρτίου που απέδρασαν από τις φυλακές Τρικάλων και ειδικά τον τελευταίο μήνα μετά το αιματηρό τετ-  τετ στο Δίστομο Βοιωτίας το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει δαπανήσει περισσότερα από 1.000.000 ευρώ στη γιγαντιαία επιχείρηση που έχει στήσει από άκρη σε άκρη της χώρας. Και αυτό γιατί, η επιστράτευση δύο ελικοπτέρων, έξι σκαφών του Λιμενικού, δεκάδων ΕΚΑΜιτών, δύο διμοιριών βατραχανθρώπων, ιχνηλατών του στρατού, εκατοντάδων αστυνομικών από τους όμορους νομούς, αποδεικνύεται εξαιρετικά δαπανηρή. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, το ακριβές ποσό των χρημάτων που έχει δαπανηθεί μέχρι στιγμής είναι δύσκολο να προσδιοριστεί καθώς εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες όμως οι άνθρωποι που γνωρίζουν το μέγεθος μιλούν για πολλά εκατομμύρια ευρώ.
Μάλιστα, το ενδεχόμενο τελικά οι Αλβανοί δολοφόνοι να μη συλληφθούν, θα αποτελέσει φιάσκο για την Ελληνική Αστυνομία που σε περίοδο κρίσης χρησιμοποίησε όλα τα μέσα που είχε στη διάθεση της χωρίς κανένα περιορισμό αλλά και χωρίς αποτέλεσμα. Και μπορεί ο Μάριο Κόλα και οι συνεργοί του να είναι εκπαιδευμένοι και αδίστακτοι όμως σε καμία περίπτωση δε δικαιολογείται επί σχεδόν τέσσερις μήνες η μισή ΕΛ.ΑΣ, να τρέχει από πίσω τους καταϊδρωμένη και χωρίς να μπορεί να τους πιάσει…
Το “χρυσό” φιάσκο
Μια απλή καταγραφή των δυνάμεων που τον τελευταίο μήνα κυνηγούν τους δραπέτες αρκεί για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για το κόστος της γιγαντιαίας επιχείρησης. Τα δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ, πετούν καθημερινά πολλές ώρες ενισχύοντας από αέρος τις έρευνες των επίγειων δυνάμεων. Με δεδομένο ότι τα καύσιμα για μια ώρα πτήσης κάθε ελικοπτέρου είναι πάνω από 350 ευρώ, συνεπάγεται ότι όλο αυτό το διάστημα δαπανήθηκαν περισσότερα από 100. 000 ευρώ μόνο για καύσιμα, χωρίς να υπολογίζεται το κόστος συντήρησης που είναι δυσβάστακτο για τα ελικόπτερα των συγκεκριμένων μοντέλων… Φυσικά, πέρα από το χρηματικό κόστος, έμειναν πίσω άλλες επιχειρήσεις στις οποίες θα έπαιρναν μέρος τα εναέρια μέσα της ΕΛ.ΑΣ.
Στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου, από την Πρέβεζα μέχρι την Κέρκυρα περιπολούν σε καθημερινή βάση 6 με 7 σκάφη του Λιμενικού. Το καθημερινό κόστος για την κίνηση των συγκεκριμένων μέσων ξεπερνά τις 5000 ευρώ με αποτέλεσμα τις δέκα ημέρες που σαρώνουν τα νερά του Ιονίου να έχουν συνολικά “κάψει” πάνω από 50.000 ευρώ.
Οι 40 ΕΚΑΜίτες με τα δέκα ειδικά οχήματα που όλο αυτό το διάστημα βρίσκονται στο κυνήγι των δραπετών έχουν λειτουργικά έξοδα περίπου 5000 ευρώ ημερησίως. Αυτά τα λεφτά αφορούν στα εκτός έδρας που ανέρχονται σε 50 ευρώ ημερησίως για κάθε ΕΚΑΜίτη, 30-40 ευρώ για τη διαμονή ενώ τα θηριώδη τζιπ και οχήματα που χρησιμοποιούν χρειάζονται ημερησίως πολλά ευρώ για καύσιμα. Με απλά λόγια, μόνο για τον τελευταίο μήνα έχουν δαπανηθεί πάνω από 150.000 ευρώ μόνο για τις δυνάμεις των ΕΚΑΜ.
Το Λιμενικό Σώμα, έχει διαθέσει δύο επίλεκτες μονάδες βατραχανθρώπων που αποτελούνται από δέκα ειδικά εκπαιδευμένους άνδρες και τρία οχήματα. Και για αυτούς, το ημερήσιο κόστος για τον καθένα σε ο,τι έχει να κάνει με τα εκτός έδρας, τη σίτιση και τη διαμονή τους ξεπερνά τα 80 ευρώ.
Σε μόνιμη βάση και εκ περιτροπής, με το κυνήγι των δραπετών ασχολούνται περίπου 350 αστυνομικοί από τις υπηρεσίες της ΟΠΚΕ και των συνοριακών φυλάκων. Από αυτούς οι 25 μετέβησαν από τον Έβρο όπου υπηρετούν ενώ ένα μεγάλο μέρος έχει αποσπαστεί στην ορεινή περιοχή της Θεσπρωτίας από τους γειτονικούς νομούς. Μέχρι στιγμής, δεν είναι δυνατόν να εξακριβωθεί σε καθημερινή βάση πόσοι ακριβώς είναι από άλλους νομούς οπότε πληρώνονται εκτός έδρας που μεταφράζεται σε περίπου 80 με 90 ευρώ για τον καθένα καθημερινά. Με δεδομένο ότι οι αστυνομικοί επιχειρούν σε τρεις βάρδιες ημερησίως και εκατοντάδες το κόστος ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Γα παράδειγμα για περίπου δεκαπέντε ημέρες επιχειρούσαν στην περιοχή της ορεινής Ναυπακτίας περίπου 80 αστυνομικοί που μετέβησαν μόνο από την Ευρυτανία.
Ένα ποσό που ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ αλλά θα χρειαστεί χρόνος για να υπολογιστεί με ακρίβεια αφορά στα καύσιμα των δεκάδων οχημάτων που καθημερινά τον τελευταίο μήνα ανεβοκατεβαίνουν τα βουνά από την ορεινή Ναυπακτία μέχρι την Παραμυθία και το Σούλι. Ο συνολικός αριθμός των οχημάτων που χτενίζουν τα δάση και τα βουνά είναι τεράστιος όπως φυσικά και τα ποσά που ξοδεύονται για τον εφοδιασμό τους με καύσιμα και τη συντήρηση.
Οι πληροφορίες λένε πως στις έρευνες μετέχουν ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί οι οποίοι χρησιμοποιούν τις 25 θερμικές κάμερες για τον εντοπισμό των φυγάδων. Παράλληλα περίπου 15 ιχνηλάτες του στρατού αλλά και αστυνομικοί με σκύλους παίρνουν μέρος στις έρευνες.
ptotothema.gr
agrinionews.gr
Read more