Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Τα τελευταία ιλαροτραγικά επεισόδια του πασοκικού ΤΕΛΟΥΣ

Του Θύμιου Παπανικολάου
Η ιστορία αργεί αλλά δεν ξεχνά. Η εκδίκησή της γίνεται πιο σκληρή όταν καθυστερεί η τιμωρία της…
Το κόμμα που εξαπάτησε και χλεύασε, όσο κανένα άλλο, την Ιστορία και τον ελληνικό λαό, το ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται στους τελευταίους επιθανάτιους σπασμούς του.
Δεν υπάρχει, ίσως, άλλο κόμμα στην ελληνική ιστορία που στο όνομα της «Αλλαγής» και της σοσιαλιστικής ελπίδας, να ευνούχισε και να ισοπέδωσε τα ΠΑΝΤΑ, αλλά και να δηλητηρίασε τα ΠΑΝΤΑ: ΔΕΝ άφησε τίποτε όρθιο…
Τώρα θάβεται μέσα στα ερείπια της αποσύνθεσής του, μέσα στα συντρίμμια των διαψευσμένων ελπίδων και στους γιγάντιους οχετούς των ποικίλων ακαθαρσιών του…
Γράφαμε, μεταξύ άλλων, τον Αύγουστο του 2012 στο άρθρο μας:
ΠΑΣΟΚ: «Κακό χωριό τα λίγα σπίτια»:
«Η Ελληνική παροιμία, «κακό χωριό τα λίγα σπίτια», αποτυπώνει, πολύ παραστατικά, το θλιβερό τέλος της πασοκικής αθλιότητας και αχρειότητας.
Πάνω στα συντρίμμια των ελπίδων και των αυταπατών που γέννησε η ίδρυση αυτού του κόμματος και αφού παραφούσκωσε από τις ακαθαρσίες της αποσύνθεσής του (ακαθαρσίες που ξάπλωσε, κατά όγκους, σε όλους τους ιστούς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής), αφού κήρυξε το δωσιλογισμό σε πολιτική αρετή και τη νεοταξική αυθάδεια σε καθεστώς, το ΠΑΣΟΚ έφτασε στο ΤΕΛΟΣ του, πνιγμένο μέσα στα ίδια τα δυσώδη και καρκινογόνα απορρίμματά του…».
Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ:
Τους σταθμούς της αποσυνθετικής του πορείας τους αναλύουμε στο άρθρο:
«Το ιλαροτραγικό θέαμα της αποσυνθετικής διάλυσης του ΠΑΣΟΚ»
ΕΔΩ:
ΤΩΡΑ παίζονται τα τελευταία επεισόδια της τραγωδίας: Η «τραγωδία» της πασοκικής ελονοσίας και εξαχρείωσης…
Επεισόδια που αποτυπώνουν και την καταθλιπτική πολιτική κενότητα και ΜΗΔΑΜΗΝΟΤΗΤΑ, αλλά και τη φρενοβλαβή αυθάδεια των πρωταγωνιστών του αποσυνθετικού ΤΕΛΟΥΣ αυτού του ναυαγίου…
Η Άννα Διαμαντοπούλου, αυτή η Μεσσαλίνα της Παιδείας, αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ γιατί όπως μας λέει «δεν έχει λόγο ύπαρξης πλέον το ΠΑΣΟΚ».
Τι λόγο ύπαρξης μπορεί να έχει κάτι που έχει ήδη κατεδαφιστεί και σκεπαστεί με τους σωρούς των ερειπίων του;
Τέτοιες μπούρδες μας λέει η κυρία, και τέτοιες «ακριβείς» διατυπώσεις (του μπακάλη) χρησιμοποιεί για να δικαιολογήσει την αγωνία της πολιτικής της επιβίωσης, τη δραματική ανέχεια των πολιτικών της πόρων και το νοσηρό ναρκισσισμό της.
Η άμοιρη η Άννα δεν μπορεί να καταλάβει ότι ΤΙΠΟΤΕ δεν τη σώζει. Καμία «νέα» πολιτική κίνηση, διότι αποτελεί ένα από τα πιο στιγματισμένα πρόσωπα της πασοκικής αχρειότητας και αποσύνθεσης.
Αντί να πάει στο σπιτάκι της, συνεχίζει να εμπαίζει τον ελληνικό λαό και να επιμένει πεισματικά στην «αξία» του ανύπαρκτου πολιτικού της «εγώ» (κατασκεύασμα των ποικίλων μηχανισμών): άθλια πολιτική φιγούρα που προκαλεί την οργή και την αηδία (σε συνδυασμό) του ελληνικού λαού…
Είναι να γελά κανείς με αυτά τα λείψανα του πασοκικού τέλους. Κάθε ένα κατασκευάζει και πολιτικό φορέα!!!
Τώρα απέμεινε ο Βενιζέλος ΜΟΝΟΣ…
Ίσως η τελευταία πράξη του πασοκικού δράματος γραφτεί μεταξύ των δύο αρχηγών (τέως και νυν), σημαιοφόρων της δωσίλογης αθλιότητας: ΓΑΠ-Βενιζέλου…
ΠΗΓΗ:
Read more

Ν ΑΓΑΠΑΣ - ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΥΡΝΑΣ

Ν' αγαπάς...
Πες μου, του λέει, και κρεμιέται στο στόμα του,
τι ακολουθεί σαν πεθαίνει κανείς;
Τι απομένει απ τ ακίνητο σώμα του;
Πες μου αν υπάρχει ψυχή.
Κοίτα, μια κάμπια κεντά το κουκούλι της,
μόλις τελειώσει πεθαίνει κι αυτή.
Μια πεταλούδα, όμως, παίρνει τη θέση της,
και συνεχίζει να ζει.
Γι αυτό που σού πα, ο θάνατος με μισεί,
του αρέσει να ν τρομέρος,
Ειν βασιλιάς δίχως να χει βασίλειο,
μα δεν το ξερει ο λαός.
Πες μου, του λέει και κρεμιέται στα χείλη του,
πώς να πιστεψει κανεις;
Ο ένας τρόπος, της λέει, είναι ν΄αγαπάς
κι ο άλλος να μη μισείς...
Read more

ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ ΝΕΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ – Η κυβέρνηση Αναστασιάδη απαγόρευσε στην Κύπρο την φράση “Δεν Ξεχνώ”!


Den-Ksexno-Pote-Osa-Xronia-kian-Perasoun

Δεύτερη πρόκληση- σε καθαρά εθνικό επίπεδο αυτή τη φορά-  της κυβέρνησης Αναστασιάδη, μετά την εξευτελιστική, και ύπουλη όπως αποδείχτηκε συμφωνία, του κυπριακού μνημονίου:

Η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Κύπρου κατόπιν εντολών της κυβέρνησης απαγόρεψε στην ομάδα Διγενής Ακρίτας Μόρφου  να αναγράφει στη φανέλα της το εθνικό μήνυμα “Δεν ξεχνώ”

Υπενθυμίζεται ότι ο Αναστασιάδης είχε υποστηρίξει το σχέδιο Ανάν το 2004, ενώ ετοιμάζεται μια νέα προσπάθεια, ενός καινούριου σχεδίου το οποίο ξένα κέντρα εξουσίας επιδιώκουν να περάσουν εν μέσω οικονομικής ισοπέδωσης, με προφανές “δόλωμα” για τον κυπριακό λαό κάποια υποτιθέμενη…ανάπτυξη που θα έρθει στο μέλλον…

Kάποιοι με υπερεθνική ταυτότητα ενοχλούνται από το “Δεν ξεχνώ”, και επειδή θέλουν να ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ,επέβαλαν απαγορευτικό σε ομάδα της Κύπρου, να μην το ξαναβάλει στη φανέλα της! Και όλα αυτά λίγο καιρό αφότου μπήκε και η Κύπρος, σε εθνοκτόνο μνημόνιο.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΕ) απαγόρευσε στους παίκτες της ομάδας Διγενής Ακρίτας Μόρφου, προσφυγική ομάδα που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ΄  Κατηγορίας στη Μεγαλόνησο,  να αγωνίζονται με φανέλες που θα  φέρουν στο μπροστινό μέρος τη φράση «Μόρφου Δεν Ξεχνώ», επειδή το θεωρεί … «πολιτικό μήνυμα».

Η Μόρφου είναι έδρα της ομάδας και από το 1974 κατέχεται από τα τουρκικά στρατεύματα.

Ο αντιπρόεδρος του Διγενή Ακρίτα, Μάριος Χαραλάμπους, φανερά εκνευρισμένος για τη στάση της ΚΟΕ δήλωσε : «Ζητήσαμε από την ΚΟΠ να μας επιτρέψει την επόμενη χρονιά να αγωνιζόμαστε με φανέλες που θα αναγράφουν «Μόρφου Δεν Ξεχνώ» με τη χορηγία της ΣΠΕ Μόρφου, και η απάντηση που πήραμε είναι ότι αν κάνουμε κάτι τέτοιο, θα παραπεμφθούμε στη Δικαστική της ΚΟΠ και θα τιμωρηθούμε τουλάχιστον με 2.000 ευρώ!

Διότι απαγορεύονται, λέει, τα πολιτικά συνθήματα! Ο απόλυτος εθνικός εξευτελισμός. Ο απόλυτος εθνικός πόθος των Μορφιτών θεωρείται αδίκημα και παραπέμπεται στη Δικαστική».

Ο ίδιος έκανε γνωστό πως παρά τον κίνδυνο «καμπάνας», από την επόμενη περίοδο οι παίκτες της ομάδας, θα φέρουν στη φανέλα τους τη φράση «Μόρφου Δεν Ξεχνώ».

«Ας μας στείλουν στο αθλητικό δικαστήριο. Αυτοί θα εξευτελιστούν. Ένα πράγμα δεν μπορούν να μας κάνουν.. Να μας πάρουν την ψυχή μας» κατέληξε ο κ.Χαραλάμπους

Καταλάβατε τι θα συνέβαινε εάν πέρναγε ο εκτρωματικός “αντιρατσιστικός” νόμος στην Ελλάδα; Το “Δεν ξεχνώ”, είναι φράση που καλύπτει όλον τον Ελληνισμό, και θα καθίστατο αυτομάτως “ρατσιστική” φράση που υποκινεί σε “εχθροπάθεια” και άλλα ωραία εφευρήματα, για να φιμωθούμε.

Με το μνημόνιο της Κύπρου νεοταξίτικα κέντρα ήρθαν μαζί του στο Νησί, και έπιασαν αμέσως δουλειά στην εθνική αποδόμηση, ακριβώς όπως κάνουν και εδώ.

Προσπαθούν να ποινικοποιήσουν την Μνήμη των Ελλήνων.

Σου λέει “αν από την αποβλάκωση που σου εξασφαλίσαμε με τα ΜΜΕ και την κάκιστη παρεχόμενη παιδεία, εσύ συνεχίζεις για κάποιο λόγο να θυμάσαι, δεν πειράζει σε βγάζουμε παράνομο, σε διατάζουμε να ξεχάσεις, και αν δεν ξεχάσεις θα σε διαλύσουμε ποινικά, και οικονομικά”.

Είναι ξεκάθαρο στο που αποσκοπούσε το “αντιρατσιστικό” ν/σ στην Ελλάδα αφού ακόμα και φράσεις όπως το “Όχι” της 28ης Οκτωβρίου θα χαρακτηριζόνταν “πολιτικό” μύνημα που υποκινεί κάποιον…ρατσισμό.

Η κυπριακή ομάδα -και μπράβο της- είναι αποφασισμένη να αντισταθεί, και να οδηγηθεί στα δικαστήρια με την “ελληνοκυπριακή” ΚΟΠ, με σκοπό είτε να τους αναγκάσει να “κάτσουν στα αβγά τους” παραφράζοντας τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο, είτε να τους αναγκάσουν να εξεφτελιστούν δημοσίως ενώπιον όλων των Κυπρίων αδελφών, αλλά κυρίως στα μάτια των 200000 προσφύγων.

Αρκετά πια με τους διεθνείς καθωσπρεπεισμούς και με την επιβολή των “πολιτικά” ορθών, για το νεοταξικό καθεστώς εκφράσεων. Θέλουν με νόμους να μας καταργήσουν λέξεις, γιατί όταν λέιπουν λέξεις, λείπουν ΣΚΕΨΕΙΣ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more

You may say I'm a dreamer, but I'm not the only one...


Όταν οι φωτογραφίες ξεπερνούν τη ζωή... Σκηνές,στιγμές,εικόνες από διαφορετικές εποχές και συνθήκες συνθέτουν ένα ωραίο puzzle το οποίο μπορεί να σας βάλει σε σκέψεις ή να θυμηθείτε κάποια πράγματα που είχατε ξεχάσει μέχρι σήμερα..

.
Από:http://trelogiannis.blogspot.gr/2013/05/puzzle.html
Read more

ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – 2,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΚΡΥΨΑΝ ΟΙ “ΔΙΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ”. ΕΚΘΕΤΟΙ ΟΣΟΙ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ “ΜΙΚΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ”.


20130525-182814.jpg

Όπως σας είχαμε αποκαλύψει από τον Νοέμβριο του 2012, το σκάνδαλο της λίστας “Φαλσιανί” που έγινε γνωστή ως λίστα Λαγκάρντ, ενσωματωνει τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης. Γι’ αυτό έγινε προσπάθεια να αποσιωπηθεί, να συγκαλυφθεί, να κουκουλωθεί και τέλος, από κάποιους επίορκους πολιτικάντηδες – υπηρέτες της διαφθοράς, να “υποτιμηθεί”. Το ότι οι συγγενείς του Παπακωνσταντίνου έκρυψαν ποσό – μαμούθ στους φορολογικούς παραδείσους της Ελβετίας, είναι απλώς η παρανυχίδα, που αρκεί βεβαίως να στείλει φυλακή με την εσχατη των ποινών τον επίορκο διορισμένο υπουργό. Όχι βέβαια 
όπως αναφέρουν “δικαστικοί κύκλοι” στην Real News την “πιθανότητα κακουργηματικής δίωξης”. Ο Παπακωνσταντίνου ήδη είναι αντιμέτωπος -εκτός των κατηγοριών για τις οποίες στήθηκε η εξεταστική – οπερέτα, όπου συμμετέχει όποιος είχε δευτεροξάδελφο ή πελάτη στην λίστα- με απιστία σε βαθμό κακουργήματος, ο δόλος στοιχειοθετείται λόγω του χρηματικού οφέλους που απέλαβαν συγγενικά πρόσωπα από την απόκρυψη / αλλοίωση. Έπονται η ψευδορκία κατά συρροήν, η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης κλπ κλπ.
Υπάρχουν όμως και οι άλλες υποθέσεις που έρχονται στο φως από την λίστα.
-Το σκάνδαλο του καλαμποκιού, που ακόμα δεν έχουμε μάθει ποιός καρπώθηκε τα εκατομμύρια για τα οποία διασύρθηκε διεθνώς η Ελλάδα, πληρώνοντας το πρόστιμο μαμούθ.
-Το μέγα σκάνδαλο του χρηματιστηρίου. Δεν κρύβονται μόνον αυτοί που συμμετείχαν, αλλά και αυτοί που ξέπλυναν το μαύρο χρήμα
-Το σκάνδαλο των υπερτιμολογήσεων δημοσίων έργων. Μέσα στην λίστα οι μεγαλοεργολάβοι – εκδότες.
-Το σκάνδαλο των εξοπλιστικών. Μέσα στην λίστα οι υπουργοί, οι ντήλερς, οι “παράγοντες”.
-Το σκάνδαλο Siemens. Μέσα στην λίστα μεγαλοστέλεχος του ΟΤΕ, όπως και συγγενικά του πρόσωπα.
-Το σκάνδαλο της Εμπορικης. Μέσα στην λίστα συνέταιρος Στουρνάρα και Προβόπουλου που εκποίησαν την κραταιά τράπεζα.
-Το σκάνδαλο των λατομείων της Μήλου, της δράσης γνωστού μεγαλοεπιχειρηματία που στο παρελθόν είχε ομολογήσει ότι χρημάτιζε πολιτικούς. Δύο μεγαλοστελέχη του, βρίσκονται στην λίστα.
Η λίστα Λαγκάρντ λοιπόν, μπορεί να οδηγήσει στην εξιχνίαση των εγκλημάτων που έριξαν την Ελλάδα στον γκρεμό. Των καθαρμάτων που υποδούλωσαν την πατρίδα. των ξεπουλημένων φασισταριών, των απατεώνων που έρμαια από τις λαμογιές του παρελθόντος υπέγραφαν μνημόνια. Το ζήτημα είναι εάν θα υπάρχει ελεύθερη Ελλάδα για να τους τιμωρήσει, ή όπως έγινε μετά την κατοχή, θα υπάρξει εσωτερικό χάος για να φυγαδευθούν οι απατεώνες και να ροκανίσουν τα εγγόνια τους ότι θα έχει απομείνει από το Έθνος. Όπως έγινε με τον Παπακωνσταντίνου.

Read more

Απόγονε του «Τρελλαντώνη» και της Πηνελόπης Δέλτα...




Απόγονε του «Τρελλαντώνη» και της Πηνελόπης Δέλτα, πολύ θα ήθελα να σας αποκαλέσω «Αξιότιμε Πρωθυπουργέ», αλλά οι τίτλοι κερδίζονται…
Η Πηνελόπη Δέλτα έδωσε η ίδια τέλος στη ζωή της στις 2 Μαΐου 1941, κατά την είσοδο των
γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα.

Αναρωτιέμαι τι θα έκανε σήμερα αν ζούσε κι έβλεπε τον εγγονό του αδελφού της να φέρεται φασιστικότερα των φασιστών!

Η γυναίκα που το έργο της είναι έμπλεο της εθνικής της συνείδησης και της ανθρώπινης ευαισθησίας της. Η γυναίκα που στο βιβλίο της «Τρελλαντώνης» μιλάει για τον αδελφό της – παππού του σημερινού πρωθυπουργού της Ελλάδας- τον ήρωα της, που κερδίζει το θαυμασμό όλων με την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, όταν για χάρη της αλήθειας παραδέχεται αντρίκια κάθε του αταξία.

Αυτό θα περίμενε κανείς κι από έναν άξιο απόγονο. Αυτό θα περίμενε κανείς από έναν άξιο Πρωθυπουργό.

Σε καμία περίπτωση πάντως, δεν θα περίμενα –εγώ προσωπικά- έναν πρωθυπουργό που λοιδορεί, χλευάζει και απαξιώνει μέχρις εσχάτων, τους χτεσινούς εκπαιδευτικούς που του χάρισαν τη μόρφωση που διαθέτει σήμερα, στο πρόσωπο των σημερινών εκπαιδευτικών που με εξαιρετικά δυσοίωνες συνθήκες, με μια ψυχή και μιαν αξιοπρέπεια πληγωμένη και κατακρεουργημένη τολμώ να πω, «φορούν» το καλύτερο χαμόγελο τους και μπαίνουν στις τάξεις για να διαπλάσουν και να διαμορφώσουν αθώες ψυχές.

Όχι κ. Πρωθυπουργέ, δεν μ’ ενοχλεί που μετά από 16 χρόνια που έχω αλωνίσει τη μισή Ελλάδα, που μονογονεική οικογένεια τότε και με άρρωστο παιδί, βρέθηκα στο δυσπροσιτότερο νησάκι της Ελλάδας, που έχω γυρίσει τα απίστευτα σχολεία, για αρκετά χρόνια και 2 καθημερινά με κίνδυνο της ακεραιότητας μου στην προσπάθεια να είμαι την ώρα που χτυπάει το κουδούνι από το ένα σχολείο στο άλλο, που έχω καθίσει πολλές παραπάνω ώρες- από τις 18 ώρες που μου καταλογίζετε- στα σχολεία και μέχρι αργά το βράδυ στο σπίτι μου, δεν μ΄ ενοχλεί που ο μικρός μου γιος σήμερα με κατηγορεί ότι μόνο για τη δουλειά μου νοιάζομαι.

Τίποτα απ΄ αυτά δε μ’ ενοχλεί γιατί απλά κάνω αυτό που επέλεξα με αγάπη, αυτό που λατρεύω, να είμαι κοντά στα παιδιά, ν’ αγωνίζομαι να τους μεταδώσω τις γνώσεις μου – και όχι μόνο- να τα στηρίζω στις όποιες δυσκολίες τους που μου εμπιστεύονται, να τα γλιτώνω ακόμα-ακόμα κι από το θάνατο, γιατί κι αυτό μου έχει συμβεί στη σταδιοδρομία μου, να γνωρίζω τις σκέψεις τους και τα όνειρα τους και πολλά ακόμα έχω ζήσει που κανείς από σας τους πολιτικούς δεν πρόκειται ν΄ αξιωθεί, γιατί τιμή είναι για μένα η εμπιστοσύνη των μαθητών μου!

Κανένα κόπο δεν λογαριάζω γι αυτό που δεν θεωρώ καθήκον μου γιατί έτσι απλά κάνω τη δουλειά μου, αλλά γιατί είναι τιμή μου που υπηρετώ το ύψιστο λειτούργημα μου όπως το νιώθει η ψυχή μου.

Αυτό που όχι απλά μ’ ενοχλεί, αλλά με θλίβει βαθιά, πληγώνει την αξιοπρέπεια μου ως ανθρώπου, με υποτιμά ως λειτουργό, καταρρακώνει τον ψυχισμό μου και με θυμώνει απίστευτα, είναι το ότι θα μπαίνω στην τάξη και δεν θα έχω κανένα μήνυμα ελπίδας, κανένα μήνυμα αισιοδοξίας, κανένα μήνυμα υπερηφάνειας να κοιτάξω στα μάτια τα «παιδιά» μου-γιατί έτσι τα νιώθω- και να μπορέσω να τους το μεταδώσω.

Πώς να εμπνεύσω, πώς να εμψυχώσω, πώς να ενθαρρύνω αυτά τα παιδιά και πώς να τα πείσω ότι η γνώση είναι δύναμη και φάρος για ένα πνευματικά ανώτερο μέλλον;

Πώς να τα πείσω ν’ αγωνιστούν για το μέλλον τους, όταν εσείς με τις αποτρόπαιες αποφάσεις σας με αναιρείτε –μα τι λέω- με διαγράφετε, με ακυρώνετε, φιμώνετε όχι μόνο αυτή τη φωνή μου αλλά και τη σκέψη μου;

Ούτε για τα 3 μου παιδιά μπορώ πια να ονειρεύομαι ένα αξιοπρεπές μέλλον στη χώρα που γέννησε την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, που γαλούχησε γενιές και γενιές ηρώων, ποιητών, επιστημόνων, καλλιτεχνών, τη χώρα αυτή που σήμερα με πονάει……

Μακάρι να μπορούσατε να μου απαντήσετε ή μάλλον ίσως και να μπορείτε να δώσετε λύση στους προβληματισμούς μου απολύοντας με μιας κι ανήκω κι εγώ στους χιλιάδες συναδέλφους μου που έχασαν την οργανική τους θέση χάρη στο «περίφημο» 2ωρο σας...

Ελευθερία Γεωργακάκη
efsyn
ΠΗΓΗ
Read more

O κλειδάριθμος της φυλακής των ενόχων ,και η τελική ρύθμιση της ζωής των Ελλήνων

























Ποιος σου είπε ότι η Ελλάδα μας γέμισε με ληξιπρόθεσμα χρέη?

Λάθος μεγάλο! Οι χωματερές μας θα γεμίσουν με ληξιπρόθεσμους ταγούς και λαγούς που θα προσπαθήσουν να φύγουν από την λαική οργή αλλά στο τέλος θα καταλήξουνν στα αζήτητα της 
Ιστορίας.
¨Μα τι είναι αυτά που λες?¨ ρώτησε την κυρία Ευφημία την γειτόνισσα μας ένα νέο παλληκάρι την στιγμή που μονολογούσε η καημένη αγανακτισμένη επιστρέφοντας από κάποια υπηρεσία.
..Όλα τα σφάζουν , όλα τα μαχαιρώνουν, ΟΛΑ ΤΑ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ, συνέχισε να μονολογεί.
Μας δίνουν μάλιστα και το κλειδί του παραδείσου που επαγγέλονται!! Να αυτό που το λένε ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟ και πρόκειται να λύσει όλα τα προβλήματα μας!!
Ξέσπασε το νέο παιδι σε γέλια με το χιούμορ της κυρίας Ευφημίας. Του έριξε μια σοβαρή ματιά και κατάλαβε ότι αυτό δεν ήταν χιούμορ αλλά βαθύς πόνος για την κατάντια μας.
¨Πώς να σε παρηγορήσω καλή μου κυρία Ευφημία , τι να κάνω για σένα?¨ τις είπε με απορία και σεβασμό .

Αν δεν το ξέρεις μάθε το ... Δέκα χρονών κοριτσάκι στην γερμανική κατοχή το πρωί βοηθούσα την συγχωρεμένη μητέρα μου στα συσσίτια και το βράδυ μοίραζα τις προκηρύξεις που τύπωνε ο πατέρας μου για την αντίσταση. Ξέφευγα από τις περιπολίες των Γερμανών σαν σκιά και όταν γύριζα στο σπίτι όλη η οικογένεια έκανε το Απόδειπνο μπροστά στο αναμμένο κανδήλι στο εικονοστάσι μας και παρακαλούσαμε τον ΑΓΙΟ ΘΕΟ να έρθει η Λευτεριά μας μια ώρα αρχύτερα. Ο ΘΕΟΣ με αξιώνει να το ζήσω αυτό ακόμη μία φορά, αλλά τώρα δεν έχω εκείνη την νεότητα να τα ξαναβάλω με τους Ούννους –τοκογλύφους. Και εσύ ρε παλληκάρι μου τι κάνεις?

Όλες τις νύκτες ξημεροβραδιάζεσαι στο διαδίκτυο και κυνηγάς τις ψηφιακές σκιές των οικονομικών κατακτητών της έρμης πατρίδας που την ξεπουλάνε μισοτιμής στα παζάρια τους. Νομίζεις δεν σε βλέπω τα βράδια που το φώς σου είναι αναμμένο μέχρι τα ξημερώματα. Οι σημερινοί κατακτητές ξέρουν καλά την δουλειά τους. Παγίδεψαν τον ανθό της σκεπτόμενης νεολαίας μας και του ¨έδωσαν¨ σαν όπλα το τηλεχειριστήριο και το πληκτρολόγιο. Μπορεί να γίνει πόλεμος με αυτά?? Ούτε κουνούπι σκοτώνεις!! Πάρε την κοπελιά σου , τους κολλητούς σου , τους συγγενείς σου και έξω από το σπίτι σου , εκεί έξω στη γειτονιά σου , γίνε κήρυκας και απόστολος της ΤΙΜΙΑΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ από τα σκουπίδια που θέλουν να πνίξουν την ομορφιά της ζωής μας. Μην φοβάσαι τα ψοφίμια, μόλις ¨σηκωθείς¨ αμετάκλητα από τη καρέκλα σου , να ξέρεις κάτι σίγουρο ,θα τρίζουν οι καρέκλες των τοκογλύφων-τυράννων-παγιδευτών μας.

¨Μα κυρία Ευφημία και ειρηνικά κατεβήκαμε με σημαίες και πλακάτ και ξύλο φάγαμε και κοντέψαμε να πεθάνουμε από τα καπνογόνα¨
Αφού είσθε στουρνάρια ..καλά να πάθετε!! Καλά βρε παλληκάρι μου δεν ξέρεις την υπηρεσία ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ και φυσικά δεν εννοώ την γνωστή ταχυδρομική υπηρεσία. Με αυτό τον τρόπο γίνεται το κοινωνικό αντάμωμα της γειτονιάς και αυτό φέρνει το λαικό συναπάντημα στις πλατείες με ανθρώπους που ξέρουν τι θέλουν και διεκδικούν. Σήμερα πολλά μας ενώνουν και ασήμαντα μας χωρίζουν γιατί οι περισσότεροι πήραμε διαζύγιο από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα. Αν κατέβαινε η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ με καθαρούς διεκδικητές σαν αρχή σε εκλογές θα έβγαινε πρώτη δύναμη και αυτό θα γινόταν γιατί αυτά τα δύο σημαντικά πράγματα οι μέσα και οι έξω εχθροί , μάς τα στέρησαν επίτηδες.

Κοίταξε να δεις αυτό που δεν έγινε μέχρι σήμερα από εσάς τους ξύπνιους!! Το έκανε ήδη η δυστυχία και οι τραγωδίες που κτύπησαν τις ΠΟΡΤΕΣ των Ελλήνων τα τελευταία τρία χρόνια και ωρίμασαν το μυαλό τους για να διεκδικήσουν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα τους.
Για σκέψου να κοιμάσαι Ελεύθερος και να ξυπνάς σκλάβος σε τοκογλύφους!! Είναι αποκρουστικό και ανυπόφορο.
Λοιπόν τελεία και παύλα, τα λαμόγια από μόνα τους τελείωσαν γιατί κατάντησαν τις ημέρες μας ληξιπρόθεσμες!!! 
Με κλειδάριθμο θα μπούνε φυλακή για να μπορέσουμε μετά να ρυθμίσουμε τις ζωές μας παστρικά και τίμια.
Τα λόγια της λεβέντισσας κυρίας Ευφημίας ήταν απανωτά χαστούκια πρώτα σε εμένα, που έγινα μάρτυρας αυτού του διαλόγου σε μία αυλή γειτονιάς ,αλλά πιστεύω ότι αλλοίωσαν και τον συνομιλητή της που μετά μου εκμυστηρεύθηκε, ότι από τα λόγια της σεβάσμιας γερόντισσας ενώθηκε για πρώτη φορά με την ζωντανή ιστορία αυτού του κατατρεγμένου τόπου. Επί πολλή ώρα μετά στο κεφάλι μου κουδούνιζε ένας παράξενος λογισμός που μου έλεγε ¨αυτοί που σπείρανε τραγωδίες σε αυτόν τον Αγιοτόκο χώρο θα θερίσουν ανεμοστρόβιλους¨ και αυτοί που σήκωσαν την νοητή μάχαιρα της κοινωνικής εξαθλίωσης εναντίον του αθώου λαού θα πάρουν ίδια γεύση κατά το ευαγγελικό ¨μάχαιρα έλαβες, μάχαιρα θα λάβεις¨

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ
http://www.triklopodia.gr/2013/05/o_636.html
Read more

Tι ήθελε πάλι ν’ ανοίξει το στόμα του;

Read more

H kardia mou se thelei ~ Kostas Tournas_by Elpidaki*



Ό,τι κάνω, ο στόχος είσαι εσύ,
ό,τι περιμένω, μόνο εσύ.
Και η νύχτα δε γεμίζει,
ούτ ο ύπνος μου αξίζει.
Ό,τι κάνω, ο στόχος είσαι εσύ.

Ό,τι μ ανασταίνει, μόνο εσύ,
ό,τι μ ενδιαφέρει, πάντα εσύ.
Όλα τ άλλα μου τελειώσαν,
με κουράσαν, με παγώσαν.
Ό,τι μ ενδιαφέρει, είσαι εσύ.

Κι η καρδιά μου σε θέλει,
σ ονειρεύεται,
και μαγεύεται
και παιδεύεται.

Η καρδιά μου θα σπάσει,
να σε νοιάζεται,
να φαντάζεται,
σε χρειάζεται.

Η καρδιά μου σε θέλει...

Μού χουν λείψει όλα κι είσαι εσύ,
περισσεύουν όλα μόνο εσύ.
Αντιστέκεσαι στο γκρίζο
κι απ τον κόσμο αυτόν χωρίζω,
γιατί λείπουν όλα κι είσαι εσύ.

(Κι η καρδιά μου σε θέλει,
σ ονειρεύεται,
και μαγεύεται
και παιδεύεται.

Η καρδιά μου θα σπάσει,
να σε νοιάζεται,
να φαντάζεται,
Read more

Ο χρόνος βασικός σύμμαχος των υποτελών των Μνημονίων



Του Μενέλαου Γκίβαλου 

Ένα σοβαρό κενό που υπάρχει στην κατανόηση και αντιμετώπιση –τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο– της πολύπλευρης κρίσης είναι η αγνόηση ή υποβάθμιση της σημασίας που διαδραματίζει ο χρόνος –οι εβδομάδες, οι μήνες, τα χρόνια που κυλούν– όσον αφορά στην παγίωση και «ενσωμάτωση» των συνεπειών της κρίσης αυτής από την κοινωνία, αλλά και τη δυνατότητα ή μη να αντιστραφεί η πορεία της εθνικής καταστροφής.

Οι πολιτικές της λιτότητας, τα Μνημόνια, οι υποτελείς μνημονιακές κυβερνήσεις κερδίζουν πολιτικό χρόνο, «ελέγχουν το χρόνο», εγκαθιστώντας τις δομές της ξένης κυριαρχίας σε κάθε επίπεδο (κρατικός μηχανισμός, τραπεζικό σύστημα, ιδιωτικοποιήσεις, ορυκτός πλούτος, υποδομές, τοπική αυτοδιοίκηση κ.λπ.).

Αποτελεί στρατηγικού χαρακτήρα σφάλμα η υιοθέτηση της άποψης ότι η κρίση έχει κυκλικό χαρακτήρα, γι’ αυτό και θα ξεπεραστεί σ’ ένα ορατό διάστημα. Αυτή η αντίληψη εκπορεύεται για λόγους προπαγάνδας από το μνημονιακό στρατόπεδο και τα φερέφωνά του, αφού, πέραν των ολίγων αφελών, οι επιτελείς των Μνημονίων –εγχώριοι και ξένοι– γνωρίζουν πολύ καλά ότι η πορεία αυτή οδηγεί ιστορικά στην πλήρη υποβάθμιση και φτωχοποίηση της χώρας και του λαού της.

Η κυβέρνηση ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΑΠΛΩΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ», αλλά μέσω του χρόνου που κερδίζει και ελέγχει ΕΓΚΑΘΙΣΤΑ, ΕΔΡΑΙΩΝΕΙ, ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΓΙΩΝΕΙ τις δομές εξουσίας και ελέγχου του ΔΝΤ, του Δ' Ράιχ, της τραπεζικής δομής πάνω σε κάθε παραγωγική και οικονομική λειτουργία, σε κάθε κρατική δομή, σε κάθε κοινωνικό και εργασιακό θεσμό.

Διαμορφώνεται συνεπώς, από μήνα σε μήνα, από τρίμηνο σε τρίμηνο, από χρόνο σε χρόνο ΜΙΑ ΜΗ ΑΝΤΙΣΤΡΕΠΤΗ ΔΟΜΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ. Αυτή ακριβώς η δομή κυριαρχίας όχι μόνο αποτελεί σήμερα την πραγματική κυβέρνηση, την πραγματική εκτελεστική εξουσία, αλλά αναδεικνύεται στον κύριο αντίπαλο μιας κυβέρνησης που μπορεί, ενδεχομένως, να προκύψει από εκλογές και να συγκροτηθεί στη βάση μιας ευρύτερης πολιτικο-κοινωνικής συμμαχίας, «αντι-μνημονιακού» χαρακτήρα.

Μήνα με το μήνα καταστρέφεται η παραγωγική δομή της χώρας. Χιλιάδες μαγαζιά και επιχειρήσεις κλείνουν οριστικά και κάθε ημέρα που περνά τρεις χιλιάδες περίπου άνεργοι προστίθενται στον «κατάλογο» του ενάμισι εκατομμυρίου ανέργων. Τα ταμεία καταρρέουν και τους επόμενους μήνες θα δημιουργηθούν ανυπέρβλητα αδιέξοδα.

Όσο για την περίφημη «αναδιάρθρωση» του καταρρέοντος τραπεζικού συστήματος, είναι σίγουρο ότι τα 50 δις ευρώ που προβλέπονται για την «ανακεφαλαιοποίηση» δεν επαρκούν ούτε κατ’ ελάχιστον, όταν υπολογισμοί που προκύπτουν από σοβαρούς και έμπειρους τραπεζικούς παράγοντες αναβιβάζουν το απαιτούμενο ποσό σε διπλάσιο τουλάχιστον ύψος... Και, φυσικά, τα «κόκκινα» δάνεια θα αυξάνονται συνεχώς όσο η αγορά «στεγνώνει» από ρευστό και τα εισοδήματα, οι μισθοί και οι συντάξεις εξαφανίζονται.

Ενώ, λοιπόν, παγιώνεται με ταχείς ρυθμούς μια μη αντιστρεπτή πορεία καταστροφής, ενώ ο «πολιτικός χρόνος» που είναι αναγκαίος για να σταματήσει η πορεία αυτή ελαχιστοποιείται και εξαφανίζεται, το πολιτικό σύστημα αναπαράγει την κρίση του και τα κόμματα του αντι-μνημονιακού «τόξου» φαίνεται να μην κατανοούν τη σημασία του «πολιτικού χρόνου» που καταναλώνεται καθημερινά στο επίπεδο του τρέχοντος κομματικού - κοινοβουλευτικού ανταγωνισμού.

Η αξιωματική αντιπολίτευση παραμένει στάσιμη, καθηλωμένη, αδύναμη να πολιτικοποιήσει και να «κεφαλαιοποιήσει» –τόσο σε κομματικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο– την ευρύτατη κοινωνική διαμαρτυρία. Στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ βιώνει μια ιστορική αντίφαση, αποτέλεσμα του γεγονότος ότι μέσα σε ελάχιστο πολιτικό χρόνο εξέφρασε την κοινωνική αντίθεση και ανέλαβε τον ιστορικό ρόλο της κύριας αντιπαράθεσης με το μνημονιακό καθεστώς εξουσιών. Γι’ αυτό τόσο σε πολιτικο-ιδεολογικό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο επιχειρεί να υπερβεί την ιστορική του ταυτότητα μέσα από τις εσωτερικές του αντιφάσεις. 

Δεν μπόρεσε μέχρι τώρα να δημιουργήσει μια οργανική - κινηματική σχέση με τις κοινωνικο-πολιτικές ομάδες που αποδεσμεύονται από τα παραδοσιακά κομματικά σχήματα και να τα ενεργοποιήσει. Γι’ αυτό και η σχέση του με τα στρώματα και τις ομάδες αυτές παραμένει «εξωτερική», στηριζόμενη κυρίως σε κινήσεις κορυφής και σε επικοινωνιακό επίπεδο, κινήσεις οι οποίες δεν μπορούν να εμπνεύσουν και να ενεργοποιήσουν την κοινωνία.

Απαιτούνται σοβαρές πρωτοβουλίες τόσο σε προγραμματικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο κοινωνικής παρέμβασης, ώστε η «ατζέντα» των εξελίξεων να μην καθορίζεται από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση. Η «διαχείριση του χρόνου» πρέπει ν’ αλλάξει χέρια, γιατί ήδη τα τρία χρόνια των Μνημονίων μάς γύρισαν πίσω πολλές δεκαετίες.

*Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών


http://kostasxan.blogspot.gr/2013/05/blog-post_1877.html
Read more

Με λένε Ελλάδα... / My name is Greece...

Από Ειρήνη Γαλαντή
Φίλε μου, με βλέπεις, έτσι, ρακένδυτη και βρώμικη και με λυπάσαι.... Το βλέπω στα μάτια σου...
Κάθισε, λοιπόν, να σου πω, με όσο το δυνατόν λιγότερα λόγια, την πρόσφατη ιστορία μου, που με έφερε σ' αυτά τα χάλια.......
Δεν ήμουν, πάντα, έτσι. Κάποτε, είχα συναίσθηση και της προσφοράς μου, προς την Οικουμένη και της ιστορικής μου αξίας.
Mπορεί να ήμουν μια πτωχή χώρα, αλλά ήμουν ευυπόληπτη και όλοι με συμπαθούσαν, αν και ζήλευαν τις ομορφιές μου... Τα αμέτρητα νησιά μου, τον γαλάζιο ουρανό μου, τις ατελείωτες θάλασσές μου....
Σε όλους τους αγώνες, ήμουν παρούσα και όλοι με επαινούσαν για τον ηρωϊσμό των παιδιών μου....
Πολέμησα, στην Μ. Ασία, για τη μεγάλη ιδέα και τις χαμένες Πατρίδες, έστω κι αν μου βγήκε σε κακό....
Πολέμησα στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο....
Πολέμησα στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και αντιστάθηκα, με αυταπάρνηση, στην Γερμανική κατοχή....
Και ήμουν, πάντα, πιστή, στους φίλους και συμμάχους μου.....
Για την άμεμπτη αυτή συμπεριφορά μου, είχα, για να με καθοδηγήσει, λαμπρό παρελθόν και μνήμες, που με συνέδεαν μ' αυτό...
Μετά, άρχισε η ... κατρακύλα μου....
Βλέπεις, ο λαός μου εύκολα παρασύρεται και επηρεάζεται, από τους επιτήδειους και τους λαοπλάνους....
Ο γελοίος εμφύλιος, μεταξύ των αριστερών - που, παραδόξως, αγνόησαν την συμφωνία της Γιάλτας - και των δεξιών, οι οποίοι αλληλοεξοντώνεντο, ακόμη και με  κονσερβοκούτια, ο οποίος μου άφησε ανεξίτηλες πληγές, που, ακόμη, δεν έχουν κλείσει και, φοβούμαι, πως ούτε και πρόκειται....
Η ανοικοδόμηση, με τις γελοίες πολυκατοικίες - κουτιά, που, ακόμη και μ' αυτές, η Αθήνα, με την Ακρόπολη, τον Παρθενώνα και τους λόφους και τις πλατείες της, φαντάζει, στα μάτια μου, σαν την πιο όμορφη πρωτεύουσα της Ευρώπης.....
Η Χούντα και, μετά την πτώση της, που συνοδεύτηκε από μερικά χρόνια ηρεμίας και Δημοκρατίας,  κατά τα οποία κατορθώσαμε, αποκλειστικά και μόνον, με ενέργειες και προσπάθεια του αείμνηστου Εθνάρχη μας Κων/νου Καραμανλή, να εισέλθουμε στην, τότε, ΕΟΚ και οι προοπτικές μας να είναι άριστα ελπιδοφόρες, μας προέκυψε.....το ΠΑΣΟΚ....
Το ΠΑΣΟΚ,...... με τις ορδές των ...πρασινοφρουρών του.......
Τα.... λαμόγια και οι λαϊκιστές, στην εξουσία....
Ο διαχωρισμός των καφενείων, σε πράσινα και μπλε...
Οι στρατιές των διορισμένων δημοσιών υπαλλήλων, με μόνο προσόν την πασοκική κομματική τους ταυτότητα, που, επί χρόνια, απετέλεσαν και τον κομματικό στρατό του Πασοκ....
Οι στρατιές των "ημετέρων", που, στο πέρασμά τους, δεν άφησαν τίποτα όρθιο....
Η πλήρης και προμελετημένη αποβιομηχανοποίησή μου......
Οι λιμουζίνες, τα μπουζούκια και τα ....ζεϊμπέκικα, σε μια χώρα, που έφθασε στο σημείο να μην παράγει, πλέον, τίποτα....
Η αποποινικοποίηση της μοιχείας, η διάλυση της οικογένειας, η περίφημη.... Μιμή.....
Οι συνδικαλιστές, που "πρόδωσαν" τους εργαζομένους, που τους εξέλεξαν, αφού, αντί να υποστηρίζουν τα συμφέροντα του κλάδου τους, κομματικοποιήθηκαν και άρχισαν να υποστηρίζουν τα συμφέροντα του κόμματός τους, ακόμη κι αν αυτά ήταν αντίθετα, προς τα συμφέροντα των εργαζομένων, που εκπροσωπούσαν, ενώ, παράλληλα, φρόντιζαν και για τα δικά τους, προσωπικά, συμφέροντα, με απώτερο στόχο, μια θέση στα ψηφοδέλτια του κόμματός τους......
Η κατάργηση της ποδιάς, που ήταν το πρώτο βήμα, για τη διάλυση της Παιδείας... Απόφοιτοι του Λυκείου έφθασαν στο σημείο να μην γνωρίζουν τι σημαίνουν οι λέξεις "αρωγή" και "ευδοκίμηση", ποιά η διαφορά, μεταξύ "Ακροπόλεως" και "Παρθενώνος", τι γιορτάζουμε στις 25 Μαρτίου και τι στις 28 Οκτωβρίου.....
Το περίφημο "Τσοβόλα δώσ' τα όλα", που είπε ο Αντρέας (δηλαδή, ας διαλυθεί το κράτος, αρκεί να μην χάσουμε την εξουσία).....
Το, επίσης, περίφημο "είπαμε, να κάνετε ένα δώρο στον εαυτόν σας, αλλά όχι και 500 εκατομμύρια δρχ.", που είπε ο Αντρέας, στους υπουργούς του (δηλαδή, "δώρο" 490 εκατομμυρίων δρχ. μπορούσαν να κάνουν στον εαυτόν τους, υπό τις ευλογίες, μάλιστα, του πρωθυπουργού και αρχηγού του κόμματός τους)....
Ανεξέλεγκτα, αδικαιολόγητα και συνεχή δάνεια.... Δάνεια .... και Δάνεια.....(300% αυξήθηκε το εξωτερικό χρέος, κατά τα πρώτα 8 χρόνια της διακυβερνήσεως του Πασοκ, ενώ, παράλληλα, κατασπαταλήθηκαν - Κύριος οίδεν πού - 2,5 Πακέτα Ντελόρ, που εδόθησαν, από την, τότε, ΕΟΚ, για έργα υποδομής, που, όμως, δεν έγιναν ποτέ, από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ...).
Το σκάνδαλο Κοσκωτά, που, αν δεν αποφάσιζε να μπει στα ...εκδοτικά ...... λημέρια, ουδείς θα το είχε πάρει είδηση.........
Ο Κουτσονόμος και τα 2,5 εκατομμύρια δολλάρια, που κατατέθηκαν σε τραπεζικό λογ/σμό, επ' ονόματι του Μ. Κουτσόγιωργα, στις ΗΠΑ.....
Ο ..."σοβαρός" κ. Σημίτης...
Η κυριαρχία των Μπόμπολα και Κόκκαλη....
Τα ΄Ιμια και οι γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, η αναγνώριση ότι η Τουρκία έχει "ζωτικής φύσεως" δικαιώματα, στο Αιγαίο....
Ο Οτσαλάν, το Δουβλίνο 2 ....
Η καταλήστευση του Ελληνικού λαού, μέσω του τεράστιου σκανδάλου του Χρηματιστηρίου, για το οποίο ουδείς τιμωρήθηκε....
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που στοίχισαν, τουλάχιστον, το 10πλάσιο της αξίας τους,  για να ευνοηθούν οι "ημέτεροι"...
Οι ληστοτραπεζίτες, με τα πανωτόκια τους....
Οι εισαγγελείς, που, παραδόξως, δεν ευαισθητοποιήθηκαν, από τα όσα τραγικά ελάμβαναν χώρα, μπροστά στα μάτια τους και δεν έβαλαν κανέναν στη φυλακή.....
Οι ορδές των λαθρομεταναστών και, ιδιαίτερα, των Μουσουλμάνων, που εισέβαλαν και εξακολουθούν να εισβάλουν, σωρηδόν και που ο αριθμός τους, σήμερα, έχει ξεπεράσει τα 2.500.000, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...
Η επέλαση των .... Αλβανών και η αύξηση της εγκληματικότητας........
Οι υπουργοί και οι ατελείωτες .... μίζες..... Τι να λέμε, τώρα, φιλαράκι;;;;; ...... Χορός ...εκατομμυρίων Ευρώ....
Η Ζίμενς, ο Γιάννος, ο Τσουκάτος, ο Μαντέλης, ο Ακις Τσοχατζοπουλος..... Μίζες, μίζες, μίζες.....
Όλοι αυτοί, που έμειναν ατιμώρητοι, αντί να μπουν, για χρόνια και χρόνια, στην φυλακή.......
Οι κουκουλοφόροι και οι υποστηρικτές τους, δηλαδή, οι "κουλτουριάρηδες" αριστεροί της πλάκας... Οι, δήθεν, αριστεροί, που κατέκλυσαν την ΕΡΤ και άλλους οργανισμούς..... Αυτοί, με τα μυαλά, δήθεν, αριστερά, αλλά με τις τσέπες, σίγουρα, ..... δεξιά... Αυτοί οι.... καρεκλοκένταυροι, που, όταν τους δοθεί η ευκαιρία, γραπώνονται στις καρέκλες της εξουσίας και δεν το κουνούν ρούπι, αν δεν εξαναγκασθούν...
Διορίστε, διορίστε, φάτε, φάτε, φάτε, .....πάντα ατιμώρητα......
Με ξέσκισαν, φιλαράκι.
Η 17 Νοέμβρη, οι τρομοκράτες, δηλαδή, που έπιασαν, ήταν λιγότερο τρομοκρατική και τρομακτική, από το Σύστημα, που υπάρχει και με τρομοκρατεί, φιλαράκι.
Ο Κώστας Καραμανλής, όταν ανέλαβε, προσπάθησε, ομολογώ, να πολεμήσει το "θηρίο", αλλά, δυστυχώς, ήταν υπεράνω των δυνάμεών του... Δεν βοηθήθηκε, άλλωστε, από κανέναν... Αντίθετα, οι πάσης φύσεως "συνδικαλιστές", που, τα τελευταία τέσσερα χρόνια του .... Αρμαγεδδώνα, δεν βρήκαν σοβαρούς λόγους, για απεργίες, τότε, κατέβαζαν, στο πεζοδρόμιο, τους εργαζομένους, για ψύλλου πήδημα και επί καθημερινής βάσεως, δίνοντας, έτσι και την ευκαιρία, στους κουκουλοφόρους, να κατακαίουν την Αθήνα, να καταστρέφουν και να λεηλατούν τις περιουσίες των πολιτών.... Πέραν τούτου, συνεχείς φωτιές κατέκαιαν και κατέστρεφαν ό,τι πράσινο είχε απομείνει (εκδηλώθηκαν, ταυτόχρονα, 185, αν θυμάμαι καλά, πυρκαγιές, όλες σε διαφορετικά σημεία της Ελλάδος). Στην Ηλεία, που έγινε στάχτη, υπήρξαν, δυστυχώς, και θύματα.... Βλέπετε, τα γνωστά κέντρα εξουσίας είχαν ενοχληθεί, από την άρνηση του Κ. Καραμανλή, στο σχέδιο Ανάν, το "veto" του, για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, τις συμφωνίες, με τους Ρώσους, για τους αγωγούς αερίου και, γενικά, την υπερήφανη και ....φιλοελληνική εξωτερική πολιτική, που ασκούσε η κυβέρνηση Καραμανλή, γι' αυτό και έπρεπε, με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο και με κάθε μέσον, ακόμη και με δολοφονία, να εξοντωθεί, το συντομότερο δυνατόν, ώστε, στην συνέχεια, να μπορέσει να συνεχισθεί το σχέδιο, του οποίου η εφαρμογή είχε αρχίσει, από την αποφράδα, για μένα και τον Ελληνισμό, ημέρα της 18ης Οκτωβρίου 1981, όταν, δηλαδή, ανέλαβε την εξουσία το Πασοκ και ο Αντρέας και είχε συνεχισθεί, επαξίως, από τις, κατά καιρούς, κυβερνήσεις του Πασοκ.....
Και, με την βοήθεια και των παπαγάλων των ΜΜΕ, που, με ψέμματα, παραπληροφόρηση, κατασκευασμένα σκάνδαλα και συνεχή πλύση εγκεφάλου, κατόρθωσαν να επηρεάσουν δυσμενώς τον κόσμο και να τον στρέψουν κατά του Κ. Καραμανλή, άλλαξε η κυβέρνηση.....
Κι ήλθαν ο Γιωργάκης, ο Παπακωνσταντίνου και η υπόλοιπη... παρεούλα τους..... Το κερασάκι στην τούρτα..... Η μεγάλη καταστροφή μου, αν σκεφθείς, πως, το 2009, παρέλαβαν χρέος 35 δισ. Ευρώ και, σε, μόλις 3 χρόνια, το αύξησαν σε..... 500 δισ. Ευρώ, ενώ, παράλληλα, με υπεδούλωσαν στους δανειστές μου, με προοπτική να με ξεπουλήσουν, για ψίχουλα και να καταστήσουν τον υπερήφανο Ελληνικό λαό εξαθλιωμένο και ψοφοδεή!!!!!!!!!!!
Με διαπόμπεψαν, ανά την Υφήλιο και με απαξίωσαν, με αποτέλεσμα τα Ομόλογά μου να έχουν καταντήσει.... "χαρτί τουαλέτας".........
Οι Γερμανοί με κοροϊδεύουν και με προσβάλλουν, ασύστολα.... Αυτοί, που βγάζουν την χολή τους, εναντίον μου, διότι δεν ξεχνούν, ότι, κατά πολλοίς, σε μένα οφείλεται η ήττα τους, στον Β.΄ Παγκόσμιο Πόλεμο... Αλλά, μιλούν απαξιωτικά, για μένα και πολλοί άλλοι, που νοιώθουν κόμπλεξ, έναντι της αναμφισβήτητα λαμπρής Ιστορίας μου και της Παγκόσμιας προσφοράς μου....
Πιάνουν το όνομά μου, στο στόμα τους, όλοι αυτοί οι βάρβαροι, διότι εμένα, ο Γιωργάκης και η παρέα του, με κατάντησαν ένα τίποτα....
Είναι να τρελαίνεσαι, όταν σκέπτεσαι τον τρόπο, που με παγίδεψαν και, μαζί μ' εμένα, και τα παιδιά μου.....
"Μαγείρεψαν" τα στατιστικά στοιχεία, για να αυξήσουν, τεχνητά, το χρέος μου, στο 15,7%, ώστε, έτσι, να δικαιολογηθεί η προαποφασισμένη, όπως, στην πορεία, απεδείχθη, προσφυγή στο ΔΝΤ, δηλαδή, η υποδούλωσή μου, στους δανειστές μου, με την, σ' αυτούς, μεταβίβαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του λαού μου και το, εν συνεχεία και αντί πινακίου φακής, ξεπούλημα όλων των πλουτοπαραγωγικών μου πηγών,  με παράλληλη εξαθλίωση του λαού μου, που υφίσταται την μεγαλύτερη λεηλασία, που έχει γίνει, ποτέ, σε λαό, με διάλυση της Παιδείας και της Υγείας, με συνεχώς αυξανόμενη ανεργία, που φθάνει, στους νέους, στο 65%, με κατάργηση δώρων και επιδομάτων, με μειώσεις, ακόμη και κατά 60%, μισθών και συντάξεων, με συνεχή χαράτσια, με υπερφορολογήσεις και με ανθελληνικά "Μνημόνια", που ούτε ο χειρότερος εχθρός μου δεν θα υπέγραφε .... Και όλα αυτά, όπως απεδείχθη, έγιναν προμελετημένα και βάσει ενός σατανικού  σχεδίου, που, δυστυχώς, βρέθηκαν κάποιοι "΄Ελληνες" - ή, μήπως, να πω εφιάλτες (το "ε" μικρόν, για να δείχνει την απέχθεια) - να υλοποιήσουν...... Κι αυτοί οι "΄Ελληνες" εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και έχουν το θράσος να ζητούν και να ξαναζητούν την ψήφο του λαού, μου, διατυμπανίζοντας, πως, δήθεν, ενδιαφέρονται, να με σώσουν..... Μόνον η εξουσία, όμως, τους ενδιαφέρει.... Προς χάρη της θυσιάζουν τα πάντα, ακόμη κι εμένα, την Πατρίδα τους! Αν, πράγματι, αποσκοπούσαν στο να με "σώσουν", ΟΥΔΕΠΟΤΕ θα με είχαν οδηγήσει στην υποδούλωση, στο ξεπούλημα και στην εξαθλίωση.......
 Και το ανθελληνικό αυτό "έργο" του Γιωργάκη και της παρέας του βρήκε άριστους συνεχιστές στις (συγ)κυβερνήσεις Λ. Παπαδήμου και Α. Σαμαρά, που το ακολούθησαν και το ακολουθούν, κατά γράμμα, κάνοντας όλα τα χατήρια στους δανειστές μας, στους οποίους και έχουν πλήρως υποταχθεί, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σωτηρία, ούτε καν ελπίδα σωτηρίας, για μένα........
Βλέπω, με πόνο, τα "παιδιά" μου, είτε να με εγκαταλείπουν, είτε, γεμάτα ανασφάλεια και φόβο, να ζουν μέσα στην εξαθλίωση και να είναι αδύναμα να αντιδράσουν... Ποιός θα μπορούσε, άλλωστε, να τα εμψυχώσει;;;
Θα σου έγραφα κι άλλα - έχω πολλά να σου πω -, αλλά, τώρα, θέλω να παρακολουθήσω την τηλεόραση των εργολάβων και των εφοπλιστών, που με αποβλάκωσε τελείως.
Το μεσημέρι, βλέπεις, προτιμώ να βλέπω τα κουτσομπολίστικα, διότι, εκεί, δεν μιλάνε για μένα και ξεχνιέμαι.....
Αποβλακώνομαι, έτσι, ακόμα πιο πολύ.....
 Έχω τα ωραιότερα στήθη, που είναι σαν νησιά.....
Τα ωραιότερα μάτια, που είναι σαν θάλασσες....
Τα ωραιότερα οπίσθια, που είναι σαν βουνά.....
Διότι με βίασαν όλοι και με κατάντησαν.... φθηνή, ρακένδυτη και βρώμικη.... 
Και το παράπονό μου είναι, πως δεν υπάρχει ΕΝΑΣ αρσενικός, ΕΝΑΣ πολιτικός, ENAΣ στρατιωτικός..... να σταθεί στο ύψος του!
Να διαολοστείλει όλους αυτούς, που με βίασαν και να τους κλείσει φυλακή...
Δεν υπάρχει ΕΝΑΣ εισαγγελέας!!! Κι εκείνοι, που έδειξαν ενδιαφέρον, που ευαισθητοποιήθηκαν, εξαναγκάσθηκαν σε παραίτηση....
Τι άλλο να σου πω, φίλε......
Είμαι εξουθενωμένη, είμαι απογοητευμένη, είμαι απελπισμένη, και μόνη, .... εξαιρετικά και αφόρητα μόνη κι αβοήθητη.... Είμαι χαμένη....
(Εμπνευσμένο, από ένα e-mail ανυπόγραφο, που μου έστειλε ένας πολύ αγαπημένος παιδικός μου φίλος).

Ειρήνη Γαλαντή
21.05.2013

Read more